WELKOM OP HET BAARNSCH LYCEUM!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WELKOM OP HET BAARNSCH LYCEUM!"

Transcriptie

1

2 PAGINA 2 WELKOM OP HET BAARNSCH LYCEUM! Welkom op het Baarnsch Lyceum, de school waar sinds dit jaar niet meer gerookt mag worden, waar helaas tóch geen lunch bleek te zijn voor schoolkrantredaceuren, waar docenten Doosje blijken te heten zonder dat de hele school daar dubbel om ligt. De (sinds 1934? Dat wil zeggen ) 71e Sportinterlyceale is een feit. Het programma biedt de teamsporten hockey, softbal en basketbal en individuele atletiekonderdelen. Bij keiharde slagregens of gevaarlijk onweer zouden bepaalde buitenonderdelen vervangen worden door waterpolo, wat dan ook de reden was dat aan velen geadviseerd was badpak of zwembroek in de sporttas te stoppen. Maar gelukkig voor iedereen die nog nooit deze tak van sport beoefend heeft: het weer hield zich, zoals meestal op sportdagen, geweldig. Het was frisjes, zeker in het begin, maar alle sporters konden zich in hun eigen discipline warmlopen en prachtige persoonlijke of teamprestaties neerzetten. In deze speciale SI-nimo lees je van alles over deze dag. Geniet ervan! Redactie: Loretta van der Horst (LCL) Bas van Helmondt (LCL) Vèroniquè Winnieflappos (KL) Tjerk Ballerina (KL) Daniel Godinho Veiga (KL) Suzanne (AL) Zev (AL) Matthijs Baarspul (BL) Livnà Baas (BL) Nienke Blom (BL) Anne Geluk (BL) Ans Doosje (BL)

3 PAGINA 3 Speerwerpen Sprint jongens Sprint meisjes Leuk, stokjes heen en weer slingeren over een veldje. Maar dan moeten die ook nog eens in het gras landen en min of meer rechtop staan. Nou wilde ik met mijn grote mond ook wel tandenstoker schieten, maar dit viel tegen. Allereerst moet het ding uit de grond, dat ging nog. Maar toen ging het mis, er moest een aanloop komen. Het werd een soort zijwaartse hinkstap-sprong met een fout danspasje waarop een vreemde oerkreet volgde samen met een speer. Deze speer landde fout. Te fout. Type salto in de lucht, plof op de achterkant. Onze Jesse, de beste speerwerper van heel het kabouterdorp, kampte helaas met een elleboog-blessure. En Mo was volledig terneergeslagen door het overlijden van zijn mp3- speler. Deze werd gelukkig nog op tijd gereanimeerd door een lieftallige assistente, zodat Mootje nog lekker met zijn muziek kon gooien. Met regen begonnen de jongens te sprinten. Ondanks de weersomstandigheden lukte het D. van het AL toch nog om goed te presteren. In de 2 de run mocht T. het AL vertegenwoordigen. Hij rende, zoals verwacht, iedereen van de baan met een tijd van 0:11:48. Het record, van 2004 ligt op 0:11:25, dus Mirza van het Baarnsch is nog onverslagen! De valse start die voorafging aan de overwinning van het AL (een v/d weinige), was voor de hele tribune een leuk vermaak, een van de renners weigerde namelijk te stoppen toen het een valse start bleek te zijn en rende voorlijk door tot hij vlak voor de finish tot stoppen werd gedwongen. Hoe hij het de tweede keer gedaan heeft, is de redactie tot op dit moment niet helemaal duidelijk. Ondanks een blessure aan haar bil, rende K. van het AL nog erg goed. De hele tribune stond op zijn kop toen de snelste renners van de vier scholen voorbij stoven. Ondanks verwoede pogingen van een van de docenten van het Baarnsch, vertikten de leerlingen het om hun mooie uitzicht op te geven door op de tribune te gaan zitten. Terwijl het Lorenz vrolijk naar de overkant schreeuwde (waar niemand stond) Wat is het stil aan de overkant, bleven de andere scholen hun concentratie bij het rennen. Zev (AL) Suus (AL)

4 PAGINA 4 OPENINGSACT SI 2005 Het is vroeg, koud en mistig. De vier scholen verzamelen zich langzaam bij de sportvereniging van Soest. Veel bekende gezichten van voorgaande jaren, maar ook nieuwe talenten staan te popelen voor deze sportieve dag, die natuurlijk niet compleet is zonder een Oud-Hollandse originele openingsact. Dit was waar we op hoopten. Helaas bleef het eenvoudig, weinig spektakel; de eisen die we normaal wel stellen aan de opening. Van elke school werd een afgezant(e) naar voren geroepen om zijn of haar boogschietkunsten te vertonen o.l.v. Henk en zijn vriendelijke assistente Marg. Uit interview met Henk, die buiten het schieten ook scooter- en draaiorgelfanaat is, bleek dat hij erg trots was op onze jeugdige schutters. Zelfs op Nina van het KL, die de pijl niet in de ballon wist te schieten, wat volgens Henk expres was om ballonnen te EEN SCHOT NAAST DE ROOS sparen. Het Amsterdams had daarentegen volgens hem met wat oefening nog wel een kansje om potentieel profschieter te worden. Nou, dat belooft wat! Vervolgens kwam de voorzitter van het Lorentz, met drie pijlen, gevolgd door de rector van het Baarnsch, die de feestballon, symbolisch voor deze dag, kapot schoot. Uit betrouwbare bron hebben wij echter vernomen dat dhr. De Boer toch stiekem had geoefend; een spoedcursus van tevoren, die zijn vruchten niet heeft afgeworpen. Men vroeg zich af; schetst deze act een beeld van de prestaties en uitslagen van deze dag? Wij, als Kennemerleerlingen, hopen echter van niet Goed bedoeld, deze opening, maar toch een beetje een schot naast de roos. Uiteraard hebben wij dit niet nodig om er weer een ontzettend leuke dag van te maken. Laten we het als een ware eer beschouwen hier aanwezig te mogen zijn! Tjerk van der Linden en Veronique Wijnveld (KL)

5 PAGINA 5 Hockey meisjes Vrijwel meteen na de openingsact ging het onderdeel hockey meisjes al van start. Het Amsterdams en het Kennemer beten de spits af, met een ontzettend mooie winst van het Kennemer Lyceum. Emilie Koppius, voormalig Nederlandsspeelster, schitterde ondanks dat ze haar schoenen was vergeten en dus op gewone gympies het veld trotseerde. Oh, wat zijn we trots! Het Lorentz heeft ontzettend goed gespeeld, over teamwork gesproken. Ze zijn uiteindelijk ook als eerste geëindigd. Op de tweede plek vinden we het Baarsch en op de derde het Kennemer. Helaas voor Amsterdam, maar die maakten meteen al een slordige indruk met hun tenues die niet op elkaar afgestemd waren, sterker nog, er was geen overeenkomst te vinden. Teamwork, mooie soloacties, juichende medeleerlingen en keiharde ballen. Het meisjes hockey was een geweldig succes en biedt veel perspectief voor de toekomst! Tjerkovic van der Linden en Veronique Wanniflappos (KL) Hoogspringen Het hoogspringen steeg boven de verwachtingen uit en trok veel toeschouwers. Niet alle sporters waren hier even blij mee. Het begon met de meisjes van de onder- en bovenbouw. Niet iedereen maakte een even goede start, maar ondanks alles zijn er toch mooie resultaten behaald. Het contact tussen de deelnemers van verschillende scholen was erg gezellig, de sfeer was niet erg gespannen. Niet alle meiden wisten de hen voor ogen staande resultaten te behalen. Maar zoals iemand wist te vertellen: ja, je kan helaas niet alles hebben. De deelnemers van Het Baarnsch Lyceum eindigden als eerst en tweede. Bij de heren was de spanning te snijden, en opeens verschenen er een aantal belletjes die olijk door de lucht heen dreven (en tenslotte stuk spatten) De prestaties waren heel wat hoger dan bij de dames, maar gelukkig waren er weer veel aanmoedigingen vanaf de zijlijn. Bart van BL won, gevolgd door Niels die er 5 cm eerder uit vloog. Memorabel was iemand die met een salto de 1,50 wist te halen, die hij zonder deze actie net niet had weten te halen!

6 PAGINA 6 WK-HONKBAL INSPIRATIEBRON VOOR SOFTBALLERS UIT BAARN WK-Honkbal inspiratiebron voor softballers uit Baarn De biertjes van het WK-honkbal staan al lang niet meer koud, maar dat was voor de heren softballers niet de reden om geen nieuw krat te openen. Daar was namelijk alle reden toe op deze droge middag, waar het Baarnsch Lyceum toneel was van de 71ste sportinterlyceale. Waar het Nederlandse honkbalteam nog zoveel succes boekte in eigen land, zo deed Baarn dat in het klein: een eerste plaats. Het leek aanvankelijk weer eens een makkelijke middag te worden voor het Lorentz Lyceum dat met een 10-3 winst op het Kennemer Lyceum furieus van start ging en op weg leek naar een tweede softbalzege bij een SI op rij. Maar dachten wij dat niet ook toen het Nederlands honkbalteam in de Halve Finales op het Zuid- Koreaanse team strandde? Precies! Baarn kwam in de tweede wedstrijd uit tegen het Lorentz Lyceum en deed alle verwachtingen in Eindhoven wegvagen:10-9! Softbal zoals we dat zelden eerder zagen op een SI. De pitcher van Baarn leek aanvankelijk makkelijke ballen te geven voor de slagmannen uit Eindhoven die een voorsprong pakten van 5-0. In dezelfde inning revancheerde diezelfde pitcher zich echter met een homerun: met als gevolg dat hij samen met drie honkmannen voor een zogenaamde Grand-Slam zorgde; 5-4. Het Baarnsch raasde vervolgens nog een tijdje door en daar kon een slotoffensief van het Lorentz niks tegen inbrengen en een SIoverwinning voor BL in zicht. Daarvoor moest echter eerst nog even worden afgerekend met de mannen van het Kennemer. Dat leek een makkelijke strijd, maar dat bleek anders, onderschat namelijk nooit het Kennemer. Zeker niet als het Kennemer met twee professionele softballers komt aanzetten: Cas en Hicham. Die eerste pakte snel in de wedstrijd al stelend drie honken en pakte in de volgende slagbeurt door een honkslag van, jawel: Hicham de eerste punt voor het Kennemer. Paniek bij het Baarnsch? Welnee, Baarn barst van de kwaliteiten en sprokkelde dan ook met 10-4 de laatste 3 punten bij elkaar. Dat het slecht spelende Amsterdam na twee dikke nederlagen verrassend het Lorentz versloeg was slechts een feit. Lorentz had zich immers al neergelegd bij een nederlaag op Baarn dat het softbaltoernooi vandaag kleur gaf. De hoge kwaliteit softbal die we vandaag gezien hebben, biedt veel perspectief voor een nieuwe honkbalgeneratie. Misschien dat we dan op een nieuw WK weer een reden hebben om onze ijskast te openen. Daniel Godinho Veiga (KL)

7 PAGINA 7 Woohoo - Basketbal! Aan mij de eer om het spectaculaire basketbaltoernooi in Soest te verslaan. Het toernooi werd gehouden in het Spleasureeeee centrum van Soest. Een veelbelovende naam. Oranje (KL) speelde tegen the "men in black" (LCL). Met veel emotie hebben de twee Davidsen, Cocu en Seedorf het oranje team veel eer aangedaan. Juan, de uitwisselingsstudent uit Equador was voor het LCL onmisbaar en zorgde o.a voor een mooie 3- pointer. Na veel gestuiter, gedribbel, gegooi (en jammer genoeg veel gemis), gevloek en gevlieg eindigde deze basketbalwedstrijd in een overwinning voor Oranje. Ole ole go Cocu!! (ahrem hyperheid slaat toe..) dus ik ga maar even verder met het verslaan van het meisjesbasketbalteam. De Eindhovense basketbalsters hadden een leuke poging gewaagd nummers op hun witte shirts te benzinestiften. Ik moet zeggen dat het er allemaal errrruuuuugggg "recht" en professioneel uitzag. Het Kennemer (de winnaressen van meisjes basketbal! Gefeliciteerd!) had het ook goed voor elkaar hoor! i.p.v benzinestiftten was hun alternatief voor nummers een rolletje witte tape. Hier en daar een smiley op het shirt er bij en het komt helemaal goed! Lang leve de lol! (We zijn ten slotte in het Spleasure centrum!!). Lopen met de bal was zeer populair bij de dames en er werd dus ook veelvuldig voor gefloten. "Scoren! Gooien! Defense! Rebound! Wraahhhh " (2-0 voor het KL) Na nog geen minuut uitgerust te hebben moesten de LCLmeisjes het tegen het Home team opnemen. De LCL dames kwamen na de wedstrijd met rode hoofden, zere enkels en slap van de inspanning van het veld. Het was een verloren strijd. Baarn ging weg met de overwinning (13-4). Wel moet ik zeggen dat de eerste twee punten van het LCL (gescoord door Jonna) zeer mooi uit een onmogelijke hoek (bijna achter het bord!) werden gescoord. Nu zijn de heren aan de beurt - twee wedstrijden achter elkaar - terwijl de meiden van hun lunch (bestaande uit veel chocolade en wortels) konden genieten. Maar ook bij het Baarnsch werd sport kunstig verworven: Teun viel voorover, maar stond kundig op met de bal in zijn handen, scoorde vervolgens en ging naar zijn positie om een bal van de vijand te weren. Men neme de hoge hoed voor u af. De goede prestaties en opvallende acties van het LCL waren helaas net niet genoeg om van het Baarnsch Lyceum te winnen. De mankrachten van de "men in black" waren teleurgesteld. Bij de jongens BL en AL werd het ook heel spannend: in de laatste seconde scoorde het AL nog nét, wat betekende dat zij daarmee de overwinning behaalden: zij bleken de sterksten te zijn in het duel van de basket. Oh en even ter zijde, hoe wil ik ooit de Amsterdamse jongens anders beschrijven als - BOOMmensen?? HELP! TIM- BERRRR! Ik wil ze hierbij feliciteren met hun overwinning! J Ondertussen waren de meisjes goed uitgerust en konden ze hun laatste wedstrijd spelen - tegen het Amsterdams Lyceum. Volgepompt met energie, renden de LCLmeisjes als gekken over het veld. De voorsprong van 7-6 konden ze volhouden tot de laatste twee minuten, toen het Amsterdamse team hun verlossende schot wierp. Oh, ik moet ook nog even kwijt dat zelfs ik als buitenstaander deze wedstrijd als onwaarschijnlijk fysiek heb ervaren. Hierbij even een vriendelijk verzoek om wat minder te schoppen graag! In zowel de heren als de dames wedstrijden werd er opvallend veel geklaagd over de beslissingen van de scheidsrechters. Bij de dames leidde dit tot een technische fout voor een van de coaches. Een controversieel besluit, zo bleek. Anywaysss, de uitslagen kun je achterin vinden. HOUDOE!~ (EINDHOVUUUUUUUH!!) Loretta (met een beetje inspiratie van Yang2 J)

8 PAGINA 8 Atletiek, 1500 m heren. Estafette onderbouw Records Het was een zenuwslopende race en tot het laatste moment was het voor het publiek moeilijk vast te stellen wie nu eigenlijk de allersnelste was geweest. Dat kwam mede doordat de lopers zich niet in de kleur van hun shirt van elkaar onderscheidden. De hele groep was eigenlijk het grootste deel van de tijd dicht bij elkaar, maar op het allerlaatst wist Tim van der Hoeven zich los te scheuren en er vandoor te gaan. Het publiek valt niets, maar dan ook niets te verwijten. Zingen zal morgen voor iedereen onmogelijk zijn, want men krijste werkelijk de longen uit zijn lijf. De Amsterdammers zullen waarschijnlijk zelfs enige spierpijn in de schouderspieren gewaarworden, omdat ze zich overgaven aan enthousiaste waves. Het mocht alleen niet baten, Tim van het Baarnsch was niet te kloppen. Matthijs en Livnà (BL) De spanning was weer te snijden bij de estafette onderbouw. Onder luide aanmoedigingen werd het duel der snelsten beslecht. Zo snel als de wind renden de onderbouwers de eindlijn tegemoet. Er werd goed gewisseld, alleen bij sommige partijen ietwat minder, maar de sprinten op het eind waren kantje boord.uiteindelijk bleek het de snelste te zijn. Matthijs en Livnà (BL) Mariëlle Rozet Amsterdams Lyceum Speerwerpen meisjes onderbouw Record was: 26,78 m Record is nu: 28,08 m Cecile van Noord Marise Hop Laura Vermeulen Ryanne van Veluwen Baarnsch Lyceum Estafette 4x80m meisjes onderbouw Record was: 44,47 s Record is nu: 43,27 s Marise Hop Baarnsch Lyceum Verspringen meisjes onderbouw Record was: 4,76 m Record is nu 4,82 m

9 PAGINA 9 Discuswerpen Deze prachtige sport die onder de grote noemer Atletiek valt, is bij velen onbekend en dat is eeuwig zonde. De SI-nimoredactie heeft de hand weten te leggen op een vel vol instructies om het discuswerpen tot hogere kunst te verheffen en wil jullie deze dan ook niet onthouden. Lees en geniet! De voorbereiding De werper gaat staan met zijn rug in de werprichting (Dit moet te doen zijn. Onhandig, maar daar zal wel over nagedacht zijn) De discus ligt ter hoogte van de linkerschouder op de linkerhand (Pardon? En waar dan wel, vóór het lichaam of erachter? Dat staat er mooi niet bij!) De werphand wordt erop gelegd en de werparm maakt een ontspannen zwaaibeweging met de discus in een schuin vlak omlaag naar rechtsbuiten en achter (De gemiddelde lezer zal afgehaakt hebben en daar heeft hij zeker geen ongelijk in. Nu was dit nog slechts de voorbereiding en in het navolgende wordt het vast hartstikke duidelijk. We gaan door.) De draaisprong naar de werppositie De draai wordt ingezet door de linkerknie naar buiten te draaien en het rechterbeen naar voren te brengen. (Hier moet je toch op z n minst atleet voor zijn?! Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ík krijg het niet voor elkaar!) De romp blijft rechtop boven het draaibeen, het lichaam neigt wat naar voren. (Die lui hebben vast nooit natuurkunde gehad. Zo val je toch om?) De draaisprong wordt ingezet vanuit de benen en de werper landt in de werppositie, het lichaamszwaartepunt is boven het achterste been. (En vertellen ze ook hóe die draaisprong in z n werk gaat? En die werppositie, hoe zit het daarmee?) Zodra het voorste been de grond raakt, wordt het bovenlichaam opgericht, de rug en de werparm wijzen in de werprichting. (Dus dan sta je op één been te wankelen, met je rug en arm in horizontale positie. Weten die mensen dan niet hoe zwaar zo n ding is?) Door de hoek die de schouderas en de heupas ten op zichte van elkaar maken (verwringing) ontstaat een gunstige voorspanning. (Gunstige voorspanning? Marteling!) De discus blijft tijdens het draaien achter de schouder, wat zorgt voor een voorrekking van de borstspieren. (Jullie zien al waar dit heen gaat, hè? Het is hoge kunst, dus het zal wel horen dat het onbegrijpelijk is) Afworp De borst van de werper draait naar de werprichting (Eerst je rug, nou weer je borst, kunnen ze het niet simpel houden?) De benen strekken zich en de linkerarm wordt ontspannen voor het lichaam gehouden. (horlogestand) (horlogestand, hallóó! En als je horloge nou toevallig digitaal is? Wat dan?) Bij het wegslingeren van de discus wordt de rechterarm ver van het lichaam gehouden, met de palm van de hand evenwijdig aan de grond. (En die discus maar zwaar zijn ) De discus wordt losgelaten en verlaat de hand via de wijsvinger en draait vervolgens met de klok mee (Volgens mij is deze tekst niet voor linkshandigen bedoeld ) Bij de afworp bevindt de werparm zich in het verlengde van de schouderas. (maar wat die schouderas nou ís, hebben ze nog steeds niet verteld )... Wie dit stuk tot hier toe heeft weten door te lezen, zal het met ons eens zijn dat het VOLKOMEN TERECHT is dat het discuswerpen niet langer beoefend wordt tijdens de S.I! Nienke en Ans

10 PAGINA 10 Softbal Dames Het softbal van de dames was ook dit jaar weer nagelbijtend spannend. Alle scholen knokten op hun allerhardst, maar een aantal wedstrijden vertoonde een tamelijk vergelijkbare uitslag. De Baarnse dames lijken net iets vaker softbal te spelen dan sommige andere, al is dat geen garantie. Zo landde een Baarnse bal als een cadeautje in een Amsterdamse handschoen, wat toch niet de bedoeling van de slagvrouw geweest zal zijn Ook het Lorentz en het Kennemer speelden erg sterk. Gelijkstand Weinig stelen (interessant vliegtuig) Goed pitchen,veel slaan, hard slaan Kortom, gelijk aan elkaar. LC-AL LC sterker, AL won op 1 punt (5-4) Gezellige bende -> weinig strijd De telkamer De op één na belangrijkste plaats op de SportInterlyceale de belangrijkste is natuurlijk het sportveld zelf is de telkamer. Hier zweten docenten en LO2 ers op de correcte puntentelling. En dat is nog helemáál niet zo simpel als het lijkt. Weliswaar staan de regels in het boekje zwart op wit; de interpretatie ervan is vers twee. Als je om het hoekje kijkt in de telkamer (en de boze blikken van gestoorde tellers negeert) kan je het zweet ruiken en de gejaagdheid voelen. Geagiteerd roepen de tellers elkaar toe toch vooral op te schieten, dat de scores van die en die wedstrijd nog niet binnen zijn en dat de telling van dit en dat onderdeel verkeerd is gegaan. Zodra een wedstrijd is gespeeld, een loop is gelopen of een sprong is gesprongen, loopt een uitvoerig op betrouwbaarheid geteste koerier naar de scheidsrechters om de scores op te halen. Dan rent hij zo snel als de wind richting telhok, de uitslag ferm onder de ene arm geklemd, terwijl hij met de andere de nieuwsgierige toeschouwers van zich afslaat. Eenmaal in het hok aangekomen geeft hij de scores af en dan kan het echte werk beginnen. Alles wordt overgeschreven in een nette tabel, met de regels der scoretelling vergeleken en geclassificeerd. Vaak zitten de tellers om de tafel om een telling te bediscussiëren. Wat maken we bekend? Wat houden we nog even geheim om het spannend te houden? En klopt dit wel? Is het volledig aantal punten wel uitgekeerd? Niet zelden komt het voor dat een telling niet blijkt te kloppen en het hele werk opnieuw moet beginnen. Dan hoor je een geërgerd: Nu even stil zijn, jongens, ik moet even heel moeilijk optellen! en de strijd gaat weer verder.

11 PAGINA 11 Anonieme recordwerpster treedt in de openheid! Ook dit jaar is niet voorbij gegaan zonder vernieuwd record! Dit jaar ging het record van speerwerpen onderbouw er aan! Na een zenuwslopende race gooide een anonieme werpster, later bekend als Marielle Rozet van het Amsterdams Lyceum, wel 28,08 meter! Ze verbrak het record van 26,78 meter, dat een anonieme werpster van het LCL gooide in 1994, en was daarmee te sterk voor haar tegenstandsters. Van harte gefeliciteerd Mariëlle en het Amsterdams Lyceum! Anne Geluk (BL) Junglegolf?? Boogschieten?? De onderbouwers van alle vier de scholen komen pas rond de middag in actie, als ze gaan atletieken. Alleen rijdt die bus ook voor hen natuurlijk s ochtends al héél vroeg weg. Om de tijd te vullen, is er voor hen dan ook een klein programaatje georganiseerd. Deze keer was dat junglegolf en boogschieten. Junglegolf wil zeggen dat er een parcours is uitgezet naast de hockeyvelden, waarbij het de bedoeling is dat de leerlingen met een golfclub een bal binnen een cirkel krijgen. Putten dus, en in zo weinig mogelijk slagen natuurlijk! Vol overgave wierp men zich op deze fijnzinnige sport. Iets minder fijnzinnig was de omgang met het plaatselijke grastapijtje trouwens. De pollen vlogen in het rond, maar werden met volleerde gebaren weer vastgetrapt. Alsof men nooit anders deed! En dat terwijl de golfclub nog wel eens uitgescholden werd voor stick. Boogschieten is nog zoiets wat je niet heel vaak doet in je leven. Toch kunnen vele onderbouwers nu vertellen dat ze hierin ervaring hebben (al is het dan met slechts zes pijlen). Uit eigen ervaring kan uw verslaggever mel- den dat dit er simpeler uitziet dan het blijkt te zijn! De eerste pijl komt redelijk in de buurt van de roos, wat meteen grenzeloze zelfoverschatting tot gevolg heeft. Eitje, doe ik even! Helaas, je vingers doen na twee pijlen best een beetje pijn en de overige pijlen eindigen eerder verder van de roos af dan dichter erbij. Nadat de golfers en boogschutters hun onderdelen hadden afgewerkt, konden ze de rest van hun tijd gebruiken om hun schoolgenoten aan te moedigen bij hockey en softbal.

12 PAGINA 12 Vis en de lokalen van bewaring Ook degenen die niet van het Baarnsch Lyceum komen kennen hem waarschijnlijk inmiddels. De grote, ietwat angstaanjagende man in driedelig pak, die je dreigend aankijkt als je het lokaal in wil, dat aan jouw school is toegewezen. De vermaarde heer Visser, docent Latijn en Grieks. De hele avond zit hij daar, op z n verrijdbare, poly-instelbare, door de arbo goedgekeurde superstoel met de sleutels van de lokalen in z n hand. Voorzichtig komen er wat LCL ers op hem afgeslopen; zouden ze het aandurven? Meneer, uhm, wij moeten naar het lokaal van het Lorentz. Wilt u dat openmaken? Maar natuurlijk! roept hij jofel uit, en maakt het lokaal voor hen open. Dat valt even mee! De volgenden zijn een paar bruggers van het Baarnsch. Ze vragen bescheten waar ze heen moeten. Hierop ten antwoord roept Vis: Dat weten jullie, jullie zitten hier op school! Als dit A11 is, is dat daarnaast A12 en de volgende, je raadt het nooit, A13! En weer wordt de sleutel tevoorschijn gehaald en de deur geopend. De bruggers treden A12 binnen. Even is het stil, maar dan komt een hele stoet luidruchtige Kennemers binnenzetten. Wij zijn het Kennemer, we willen naar binnen! Vis opent de deur. Dan echter, gaat een van de jongens op de hippe stoel zitten. Ga er onmiddellijk uit! Verbaasd kijkt de jongen op. Meent u dat? Nou en of dat ik het meen! Ga eruit! De jongen schuift iets naar het puntje van de stoel, klaar om op te staan. Eruit! NU! Nu wordt het de jongen te gortig, en met de staart tussen de benen vlucht hij zijn lokaal van bewaring in, onder luid gelach van zijn schoolgenoten. En zo regeert Vis al jaren de lokalen van bewaring. En zal dat, als het even meezit, nog jaren hierna blijven doen. Sfeerimpressie Waarschijnlijk zit je nu uitgeput, uitgesport en uitgefeest in de bus, terugdenkend aan deze lange vermoeiende dag. Maar, zoals altijd heeft de S.I. zijn naam in eer gehouden. Laten we eens een goede impressie proberen te geven over de sfeer op deze geweldige dag, want die zat er zeker in! Wat hebben we ten eerste een mazzel gehad met het weer! Regen? Op een beetje miezer na, niet. Er was wel anders voorspeld; regenachtige, donkere septemberdag. De S.I dreigde bijna in de soep te lopen en er werd al van tevoren verkondigd dat je je zwemkleding moest meenemen voor een alternatief programma. Gelukkig kon alles doorgaan. En hoe! Denk ook eens aan het feest, de gezelligheid, de leuke mensen en het aanmoedigen (KL-ers waren duidelijk aanwezig!) en deelnemen van de onderdelen! Maar natuurlijk ook de geleverde prestaties, je eigen of die van je medeleerlingen. De spanning om de einduitslag, kortom, alles. Alles was het weer waard. Wij hebben het zeker ervaren als een leervolle, energieke dag met veel lol. Iedereen een fijne thuisreis toegewenst en hopelijk: TOT VOLGEND JAAR! Veronique Wijnveld en Tjerk van der Linden (Kennemer Lyceum!)

13 PAGINA 13 EN ALS ALLERLAATSTE DE EINDUITSLAG! ONDERDEEL HAL HBL HKL LCL Hockey Meisjes Hockey Jongens Basketbal Meisjes Basketbal Jongens Softbal Meisjes Softbal Jongens Atletiek Bovenbouw Meisjes Atletiek Bovenbouw Jongens Atletiek Onderbouw TOTAAL

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

Beste deelnemers aan de Sport Interlyceale 2013

Beste deelnemers aan de Sport Interlyceale 2013 Inhoudsopgave Voorwoord van de rector 3 Mededelingen 4 Dagindeling 5 Plattegrond 6 Programma Atletiek 7 Baanindeling Atletiek 8 Recordlijst 9 Programma Flagfootball 10 Programma Softbal 11 Programma Hockey

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12 Race 12 28-12-2014 Vandaag staat op het programma de laatste race van het seizoen 2014. In de vorige race was het al duidelijk dat m_m racer de kampioen is. De race van vandaag is daarom niet minder spannend.

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Verslag GP toernooi Hoorn 2013

Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Op het eerste GP toernooi van 2013 is de jeugd van schaakclub Oppositie goed vertegenwoordigd. Wessel, Sanne, Lotte, Anna en Tom reizen samen met Arjen en Bastiaan op een

Nadere informatie

Aankleding: ballonnen, slingers, rode neuzen, jongleerspullen,

Aankleding: ballonnen, slingers, rode neuzen, jongleerspullen, Event Circus Het event vindt plaats tijdens het lesuur. Ouders zijn uitgenodigd om te komen kijken en mogen ook assisteren op de baan. Van te voren wordt kort aan de kids uitgelegd dat er deze les 5 oefeningen

Nadere informatie

Het spellenboek. De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent:

Het spellenboek. De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent: Het spellenboek De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent: Mandje vullen Voor dit spel zijn minimaal twee kinderen nodig. Stap 1: Verdeel de

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

Sport(ouders) en emoties Door: Steven Pont en Tischa Neve

Sport(ouders) en emoties Door: Steven Pont en Tischa Neve Sport(ouders) en emoties Door: Steven Pont en Tischa Neve Dit onderdeel gaat over emoties, want sport en emoties zijn nu eenmaal sterk met elkaar verbonden. En dat is maar goed ook, want die emoties zijn

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

Juffen en Meesters. Onvergetelijke Verhalenvertellers. Verhalenverteller Rudolf Roos

Juffen en Meesters. Onvergetelijke Verhalenvertellers. Verhalenverteller Rudolf Roos Juffen en Meesters Onvergetelijke Verhalenvertellers Verhalenverteller Rudolf Roos vertelt onvergetelijke verhalen helpt leerkrachten om onvergetelijke verhalen te vertellen Het is donderdag en met de

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Pupillen. Waterpolo. (waterpolo voor dummies)

Pupillen. Waterpolo. (waterpolo voor dummies) Pupillen Waterpolo (waterpolo voor dummies) Ben je net begonnen met waterpolo en moet je binnenkort misschien je eerste wedstrijd spelen? Of heb je al vaker een wedstrijd gespeeld, maar ken je nog niet

Nadere informatie

Stomme trutten. Qatar, Qatar!, giechelen de meisjes voor het huis aan de overkant. Kelly heeft gelijk. Nu zijn ze op de fiets.

Stomme trutten. Qatar, Qatar!, giechelen de meisjes voor het huis aan de overkant. Kelly heeft gelijk. Nu zijn ze op de fiets. Stomme trutten Kijk, die stomme trutjes zijn er weer. Kelly wijst naar buiten. Sanne kijkt nieuwsgierig uit het raam. Voor het huis aan de overkant staan twee meisjes. Meisjes met blonde paardenstaartjes.

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

Laat na het eten je plek netjes achter en ruil je bord om voor een bon voor een ijsje van Luciano!

Laat na het eten je plek netjes achter en ruil je bord om voor een bon voor een ijsje van Luciano! Naam..... School.. 12.10 Ophalen lunchpakketten in kantine (boekje mee nemen) Voor het diner word je volgens onderstaand schema verwacht in het hoofdgebouw onderaan de trap. Neem dit boekje mee om af te

Nadere informatie

Ons seizoen van het begin tot het einde.

Ons seizoen van het begin tot het einde. Ons seizoen van het begin tot het einde. SGV F1 Trainsters: Mart Ise Tamara Gijs Yara Daphne Matthias Mirthe Op woensdag 20 augustus was het dan eindelijk zo ver het seizoen ging van start met de eerste

Nadere informatie

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg:

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg: Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander Dit spel kan het best in een afgeschermde ruimte gespeeld worden. Verspreid alle ballen door de hele ruimte. Eén speler gaat op de buik op het skateboard liggen

Nadere informatie

Na een paar weken is de marionet eindelijk klaar. Vol trots neemt Bas hem mee naar school. In de

Na een paar weken is de marionet eindelijk klaar. Vol trots neemt Bas hem mee naar school. In de Pino, jij bent b van mij "Hé Bas, ga je mee voetballen? We hebben jou al een paar dagen gemist op ons voetbalpleintje." Roy staat met zijn voetbal in de werkplaats van Bas zijn vader, waar Bas bij de werkbank

Nadere informatie

OCHTEND BOVENBOUW. Atletiek. 1 Sprint. 2 Balwerpen. 3 Verspringen. 4 Hoogspringen. 5 Hordenloop. 6 Speerwerpen

OCHTEND BOVENBOUW. Atletiek. 1 Sprint. 2 Balwerpen. 3 Verspringen. 4 Hoogspringen. 5 Hordenloop. 6 Speerwerpen 1 OCHTEND BOVENBOUW Atletiek 1 Sprint 2 Balwerpen 3 Verspringen 4 Hoogspringen 5 Hordenloop 6 Speerwerpen 2 OCHTEND ONDERBOUW SPEL 1 Voetbal 4-4/ 2VELDJES 2 Lijnbal 4-4 / 2 VELDJES 3 Behendigheid 4 Reuzebal

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

Werkstuk LO Atletiek. Werkstuk door een scholier 1639 woorden 14 april keer beoordeeld

Werkstuk LO Atletiek. Werkstuk door een scholier 1639 woorden 14 april keer beoordeeld Werkstuk LO Atletiek Werkstuk door een scholier 1639 woorden 14 april 2004 6 280 keer beoordeeld Vak LO 2.Wat is atletiek? Atletiek is een van de eerste sporten. Atletiek bestond al voor de Grieken. Atletiek

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Twee wedstrijden in twee dagen

Twee wedstrijden in twee dagen Twee wedstrijden in twee dagen Onze clubcompetitie heeft eens 2 wedstrijden achter elkaar in het schema gezet. Op 23 juni de Natuurloop Meerwijck en op 24 juni de MiniMarathon in Ten Boer. Bij beide wedstrijden

Nadere informatie

CIOS Arnhem Sporting Events SPELREGELS. Sportdag Sportaccentscholen

CIOS Arnhem Sporting Events SPELREGELS. Sportdag Sportaccentscholen SPELREGELS Sportdag Sportaccentscholen 2013 www.ciosarnhemsportingevents.nl 1 Basketbal 1. Geen lichamelijk contact. 2. Niet de bal uit handen slaan/trekken. 3. Geen second dribbel. 4. Terugspelen op eigen

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan!

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan! Race 7; 31-07-2016 Deze race waren er maar 3 deelnemers, iedereen wist dus vooraf al dat ze op het podium zouden eindigen. Alleen de plekken moesten nog verdeeld worden. De volgorde van de kwalificatie

Nadere informatie

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014 Logboekverhaal Schoolkamp 2014 Mysterie kamp 22-25-april Dinsdag 22 april 2014 Vandaag moesten we om 8:00 op school verzamelen. Onze bagage werd ingeladen en wij namen afscheid van de ouders. Toen alles

Nadere informatie

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch)

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) (nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) Het werkt op zich net als een gewoon potje basketbal, alleen zijn jullie nu net zo lang als echte basketballers. Papa en mama nemen de kinderen

Nadere informatie

17 december Jaarafsluiting

17 december Jaarafsluiting 17 december Jaarafsluiting 40 deelnemers ging met elkaar de strijd aan tijdens de jaarafsluiting. We speelden de wedstrijd in de vorm van texas scramble. Alles was goed voorbereid en niets heeft ons in

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Winnaar van de verhalenwedstrijd De Octant oktober Olle van Damme (groep 6) Stickman. in het leger

Winnaar van de verhalenwedstrijd De Octant oktober Olle van Damme (groep 6) Stickman. in het leger Olle van Damme (groep 6) Stickman in het leger 1 2 Inhoud: Een verhaal over een jongen die naar huis en naar zijn ouders wil gaan, maar dan plotseling in een oorlog belandt. Samen met zijn vriend Luuk

Nadere informatie

Zodra de meiden Rosanne zien beginnen ze te juichen en te zingen. Rosanne! Rosanne! Leve de koningin van het voetbalteam. Lekker Zo!

Zodra de meiden Rosanne zien beginnen ze te juichen en te zingen. Rosanne! Rosanne! Leve de koningin van het voetbalteam. Lekker Zo! Verhaal voor Palmpasen, 9 april 2017 Daar komt ze! Daar komt ze! Fiep en Andra rennen het schoolplein op, naar de andere meiden. Daar komt ze! En de andere meiden van de klas gaan snel op hun plek staan:

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Reglement - Softball

Reglement - Softball Reglement - Softball 2017-2018 Algemene bepalingen: Er wordt gewerkt in vijf categorieën: o klas 1 2 jongens o klas 1 3 meisjes o klas 3 4 jongens o schoolteam jongens en meisjes Een speler mag altijd

Nadere informatie

De verdwenen pakjes. Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net

De verdwenen pakjes. Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net De verdwenen pakjes Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net Rollen: De bekende kindervriend De trouwe helper van Sinterklaas Pakjespiet 1: Een Piet de taak heeft te zorgen voor de pakjes

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Sportkanjers in de gymles. Sportkanjers in de gymles. gy m 10 SPORTKANJERGYMLESSEN VOOR DE BASISSCHOOL BOVENBOUW

Sportkanjers in de gymles. Sportkanjers in de gymles. gy m 10 SPORTKANJERGYMLESSEN VOOR DE BASISSCHOOL BOVENBOUW Sportkanjers in de gymles Sportkanjers in de gymles gy m gy m 10 SPORTKANJERGYMLESSEN VOOR DE BASISSCHOOL BOVENBOUW Leskaarten Les 1: Ik doe aan sport! VERTEL HET VOLGENDE VERHAAL: Het eerste wat je doet

Nadere informatie

SPELREGELS HONKBAL & SOFTBAL

SPELREGELS HONKBAL & SOFTBAL SPELREGELS HONKBAL & SOFTBAL 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 2. Het veld en de veldposities 6 2.1. Het veld 6 2.2. De veldposities 8 3. De uitrusting en het materiaal 9 3.1. De uitrusting van de spelers

Nadere informatie

Het is stil in de klas. Iedereen zit te zweten boven een taaltoets. Een belangrijke, heeft meester Frank gezegd. Tijn legt zijn vel papier op de rand

Het is stil in de klas. Iedereen zit te zweten boven een taaltoets. Een belangrijke, heeft meester Frank gezegd. Tijn legt zijn vel papier op de rand 1 Het is stil in de klas. Iedereen zit te zweten boven een taaltoets. Een belangrijke, heeft meester Frank gezegd. Tijn legt zijn vel papier op de rand van zijn tafel. Hij vond het niet zo moeilijk en

Nadere informatie

Technisch instapbrevet INITIATOR ATLETIEK

Technisch instapbrevet INITIATOR ATLETIEK Technisch instapbrevet INITIATOR ATLETIEK INSTAPVOORWAARDE KANDIDAAT-CURSISTEN OPLEIDING INITIATOR Houder zijn van het Technisch Jeugdbrevet OF Wedstrijdresultaten kunnen voorleggen in minstens één werpnummer,

Nadere informatie

Voorwoord van de rector 3. Mededelingen 4. Dagindeling 5. Plattegrond 6. Programma Flagfootball 7. Programma Softbal 8. Programma Hockey 9

Voorwoord van de rector 3. Mededelingen 4. Dagindeling 5. Plattegrond 6. Programma Flagfootball 7. Programma Softbal 8. Programma Hockey 9 Inhoudsopgave Voorwoord van de rector 3 Mededelingen 4 Dagindeling 5 Plattegrond 6 Programma Flagfootball 7 Programma Softbal 8 Programma Hockey 9 Programma Handbal 10 Programma Atletiek 11 Baanindeling

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Hoe korfbal is ontstaan

Hoe korfbal is ontstaan Hoe korfbal is ontstaan Korfballers hebben hun sport te danken aan een onderwijzer, Nico Broekhuysen is zijn naam. Hij woonde in Amsterdam en hij moest een cursus gaan volgen in Zweden. s Avonds deden

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Cartouche JA1 2-8 Top JB1 - Rotterdam JB3 4-3 1 e klasse JC1 - Leonidas JC1 4-1 Top JC2 - HDS JC1 1-6 1 e klasse JD1 - HGC JD1 0-6 Top

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

5,4. Praktische-opdracht door een scholier 1298 woorden 21 juni keer beoordeeld. Inhoudsopgave

5,4. Praktische-opdracht door een scholier 1298 woorden 21 juni keer beoordeeld. Inhoudsopgave Praktische-opdracht door een scholier 1298 woorden 21 juni 2004 5,4 90 keer beoordeeld Vak LOB Inhoudsopgave Inleiding De les in het kort, materiaal Warming-up Oefeningen met de bal Oefeningen met betrekking

Nadere informatie

Donderdag 28 december Sportpark Duinwetering

Donderdag 28 december Sportpark Duinwetering Donderdag 28 december 2017 Sportpark Duinwetering WWW.MSVNOORDWIJK.NL Op donderdag 28 december a.s. wordt het basketbalevenement voor de Noordwijkse basisscholen gehouden. Het laatste sporttoernooi van

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Hoofdstuk 1 De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Rosanne is een meisje niet te dik niet te dun met lang donker bruin haar een meisje net zoals alle andere meisjes. Ze heeft vroeger gewoon

Nadere informatie

Lieveling. Kim van Kooten. in makkelijke taal. naar het verhaal van Pauline Barendregt

Lieveling. Kim van Kooten. in makkelijke taal. naar het verhaal van Pauline Barendregt Lieveling Kim van Kooten naar het verhaal van Pauline Barendregt in makkelijke taal Moeilijke woorden zijn onderstreept en worden uitgelegd in de woordenlijst vanaf pagina 94. Dit boek heeft het keurmerk

Nadere informatie

TONEELSTUK Hoe Zebra aan zijn strepen komt. Een Afrikaanse fabel over een onverstoorbare grazende zebra.

TONEELSTUK Hoe Zebra aan zijn strepen komt. Een Afrikaanse fabel over een onverstoorbare grazende zebra. TONEELSTUK Hoe Zebra aan zijn strepen komt. Een Afrikaanse fabel over een onverstoorbare grazende zebra. AKTE I Scène 1 Op een open grasvlakte in Afrika zijn dieren aan het grazen. Een zebra, twee antilopen,

Nadere informatie

OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3

OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3 OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3 Zaterdag 3 december was het zover, de oud (ers) tegen de jeugd JO15-3. Deze wedstrijd is ontstaan door dat veel al ouders het langs de lijn beter weten dan de speler zelf. Hier

Nadere informatie

-23- Geen medelijden

-23- Geen medelijden -22- Graniet Hoeveel keer was de vrachtwagen al gestopt? Innocent was de tel kwijtgeraakt. Telkens als de truck halt hield, werden er een paar jongens naar binnen geduwd. Maar nu bleef de deur van de laadruimte

Nadere informatie

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan!

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan! Race 8; 28-08-2016 Een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorige maand, als dat zo doorgaat gaat het zeker goed komen. Sjoerd zet in de kwalificatie als enige een 37 er neer en mag

Nadere informatie

Geschreven voor Ivy en Tess. met hun woordje Brompeltje

Geschreven voor Ivy en Tess. met hun woordje Brompeltje De wensfles Geschreven voor Ivy en Tess met hun woordje Brompeltje Ivy en Tess gingen graag naar het strand en waren er bijna elke dag te vinden. Maar deze dag zouden ze nooit meer vergeten. Die dag schitterde

Nadere informatie

Softbal. LOCATIE : Quick 20 veld 2. Makkelijk om te weten:

Softbal. LOCATIE : Quick 20 veld 2. Makkelijk om te weten: Softbal LOCATIE : Quick 20 veld 2 - Op ieder veld zullen 2 Scheidsrechters/tellers komen te staan. Er zijn 6 velden! - Wedstrijden duren 24 minuten. Beide partijen spelen per wedstrijd 12 minuten in het

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

ESDO E2 wint thuis van Luno E3

ESDO E2 wint thuis van Luno E3 ESDO E2 wint thuis van Luno E3 Zaterdag 16 april 2011. Op een zon overgoten speelveld in Kockengen wist ESDO E2 de winst te pakken in een spannend duel tegen Luno E3 uit Linschoten. Dit keer geen geblibber

Nadere informatie

Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos

Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos Pagina 1 van 9 Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Beau: Martijn Boer Roos: Leonie van Gent Muziek

Nadere informatie

Wij zijn twee vrienden... jij en ik

Wij zijn twee vrienden... jij en ik Wij zijn twee vrienden... jij en ik Twee dikke vrienden... jij en ik voor Nona voor altijd negen... voor altijd in mijn hart Kika Konijn Kika Konijn was een goede vriendin van alle dieren in het bos. Ze

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

10.00u 10.30u Ochtendfit u 11.30u Bloemenhanger knutselen u 12.30u Slagbal u 15.00u Beroepenspelletjes

10.00u 10.30u Ochtendfit u 11.30u Bloemenhanger knutselen u 12.30u Slagbal u 15.00u Beroepenspelletjes Animatie programma 10.00u 10.30u Ochtendfit Goedemorgen allemaal, zijn jullie allemaal al goed wakker? Wij starten de dag actief met een aantal dansjes. Doen jullie gezellig mee? Aansluitend nemen we je

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

Animatieprogramma Vrijdag 21 t/m zondag 30 april 2017

Animatieprogramma Vrijdag 21 t/m zondag 30 april 2017 Animatieprogramma Vrijdag 21 t/m zondag 30 april 2017 De hoogtepunten van deze week! Thema: Cowboys & indianen Cowboy & indianenfeest (6+) Ik hou van Holland voor de hele familie Disco (13+) Slecht weer:

Nadere informatie

Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar

Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar Vorig jaar 1 december was ik herstellende van een blessure maar wilde wel de halve marathon tijdens de Bovenboerloop doen. Dit ging toen tot een kilometer

Nadere informatie

Een verlegen man of vrouw met wat sullige kleding. Hij wil een popster worden en zo komt hij ook uit de machine.

Een verlegen man of vrouw met wat sullige kleding. Hij wil een popster worden en zo komt hij ook uit de machine. Dit zijn de rollen: Professor Otto Humanov Een warrige professor, rare bewegingen en een rare stem. Hij is met honderd dingen tegelijk bezig en is heel gespannen of zijn machine wel gaat werken. Assistent

Nadere informatie

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug. Het DOC Ik kruip in één van de buikpijn terwijl ik in bed lig. Mijn gedachten gaan uit naar de volgende dag. Ik weet wat er die dag staat te gebeuren, maar nog niet hoe dit zal uitpakken. Als ik hieraan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014 Nieuwsbrief 6 Schooljaar 2014-2015 november 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Pepernoten bakken Sinterklaasfeest

Nadere informatie

2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof. Oefeningen voor een gezond lichaam en geest

2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof. Oefeningen voor een gezond lichaam en geest 2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof Oefeningen voor een gezond lichaam en geest De Soldaat Dit is de eerste van de vier warming up oefeningen waarbij het doel is de hartslag te verhogen

Nadere informatie

Toppers! Er zijn in Nederland ongeveer 6804 basisscholen, het kunnen er inmiddels eentje meer of minder zijn. Maar in ieder geval 6800 basisscholen.

Toppers! Er zijn in Nederland ongeveer 6804 basisscholen, het kunnen er inmiddels eentje meer of minder zijn. Maar in ieder geval 6800 basisscholen. Toppers! 22 april 2015: Schoolkorfbal (de voorronde) Er zijn in Nederland ongeveer 6804 basisscholen, het kunnen er inmiddels eentje meer of minder zijn. Maar in ieder geval 6800 basisscholen. Waarom deze

Nadere informatie

Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos

Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos Pagina 1 van 9 Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Muziek en Teksten: Martijn Boer in opdracht van Recrateam 2008/2009 Recrateam

Nadere informatie

De trein van het leven

De trein van het leven De trein van het leven Eerste druk, december 2009 2009 Hans Cieremans isbn: 978-90-484-0933-4 nur: 306 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

SEM 19-06-2004-12-12-2013 (9,5 jaar) Lieve Sem, In 2006 leerden we jou voor het eerst kennen. Wat een leuke en grappige berner was je en ben je altijd gebleven. Met je lange tong half uit je bek, je schuine

Nadere informatie

mei 2014 vanaf 9 jaar Doe normaal tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

mei 2014 vanaf 9 jaar Doe normaal tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof mei 2014 vanaf 9 jaar Doe normaal tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Doe normaal 1 Als ik op m n handen sta. Lekker de natuur in ga. Dan roepen ze, dan roepen ze, ze roepen allemaal: Hé, doe normaal.

Nadere informatie

Boulestechniek Keuze van boules

Boulestechniek Keuze van boules Boulestechniek Keuze van boules Om voor u de juiste diameter van de boules te bepalen, wordt door de Franse Jeu de Boules Bond de volgende meetmethode geadviseerd: Meet de afstand van het topje van de

Nadere informatie

Wat heb je nodig? Korte inhoud

Wat heb je nodig? Korte inhoud De schat Wat heb je nodig? 3 poppen: Jorien, Joris en Boris Schatkaart, schep, bak met zand, steen, schatkist met 5 kaarten (zie bijlage) Plaats twee takken (als een boom) aan de zijkanten van de poppenkast,

Nadere informatie

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF--

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- Confrontatie scene Written by Loïs Vehof Genre: Avontuur Locatie: De oude tempel Protagonist: Wachter Antagonist: Dief Conflict:

Nadere informatie

Jos en zijn nieuwe vrienden

Jos en zijn nieuwe vrienden Jos en zijn nieuwe vrienden 1 Inleiding Dit boek is meer dan alleen verhaal. Het biedt de mogelijkheid om met kinderen in gesprek te gaan over sociale vaardigheden, terwijl zij zelf lekker aan het tekenen

Nadere informatie

Voordat je de toets maakt

Voordat je de toets maakt informatieve en andere teksten 1, Voordat je de toets maakt Je gaat een toets maken. Deze toets bestaat uit twee delen. Dit is. Je krijgt drie teksten en tien opdrachten. Geef altijd een antwoord! Succes!

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 29 21 april 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 24-04 Hayat, groep 3 24-04 Mats, groep 6 25-04 Iris, groep 2A

Nadere informatie

Boone en Grendel versterken hun koppositie!!

Boone en Grendel versterken hun koppositie!! Boone en Grendel versterken hun koppositie!! Met nog 6 wedstrijden te gaan en ruim 20 punten voorsprong lijkt onze droom steeds realistischer te worden, Nederlands kampioen BMW Ooperon Cup. Bij onze naaste

Nadere informatie

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen.

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen. Oefening 1: Nodig: 2 personen en een boom of een huisdier: Zoek een plek op bij een boom of in de buurt bij je paard of ander huisdier waar je even niet gestoord wordt en veilig even je ogen dicht kunt

Nadere informatie

Voordat je de toets maakt

Voordat je de toets maakt informatieve en andere teksten 1, Voordat je de toets maakt Je gaat een toets maken. Deze toets bestaat uit twee delen. Dit is. Je krijgt drie teksten en 10 opdrachten. Geef altijd een antwoord! Succes!

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Les 6 - Gymlessen (middenbouw) Zomerspelen

Les 6 - Gymlessen (middenbouw) Zomerspelen Les 6 - Gymlessen (middenbouw) Zomerspelen Les 1: vier zomersporten Inleiding: Warming-up Kern: Vier zomersporten Afsluiting: Olympische ringen werpen 5 minuten 30 minuten Olympische waarden: Tijdens de

Nadere informatie

Lia (21) is klaar met krassen en wil taboe doorbreken - Samenle...

Lia (21) is klaar met krassen en wil taboe doorbreken - Samenle... ! Lia (21) is klaar met krassen en wil taboe doorbreken 04/01/19 om 07:15 Bijgewerkt op 14/02/19 om 11:09 Redactie KW (//kw.be/auteurs/redactie-kw-11.html) Lia is 12 als ze begint met zichzelf te snijden.

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Dit spelregelboekje is speciaal samengesteld voor het peanutbal tijdens de Veldhovense Schoolverlaters Sportdagen.

Dit spelregelboekje is speciaal samengesteld voor het peanutbal tijdens de Veldhovense Schoolverlaters Sportdagen. EEN SPEL VOOR JONGENS EN MEISJES Inleiding Dit spelregelboekje is speciaal samengesteld voor het peanutbal tijdens de Veldhovense Schoolverlaters Sportdagen. Alleen de spelregels, die u hierna aantreft,

Nadere informatie

Sportdag 2017 Klas 1 & 2

Sportdag 2017 Klas 1 & 2 Sportdag 2017 Klas 1 & 2 Team: Team captain: Hallo allemaal, Het is weer bijna zo ver, de sportdag is bijna aangebroken. Op 12 juni zal deze sportdag gehouden worden bij atletiek vereniging Climax Ede

Nadere informatie

Praktische opdracht LO Fair Play

Praktische opdracht LO Fair Play Praktische opdracht LO Fair Play Praktische-opdracht door een scholier 1971 woorden 12 mei 2003 6,8 84 keer beoordeeld Vak LO Opdracht 1 Opdracht 1.1 a. Geef tenminste 2 verschillende omschrijvingen van

Nadere informatie

De 1-na-laatste race van dit seizoen is op 27 november om uur, hopelijk tot dan!

De 1-na-laatste race van dit seizoen is op 27 november om uur, hopelijk tot dan! Race 10; 30-10-2016 Bij deze race verschenen maar 2 kids aan de start, zou het door de vroegere starttijd komen?! Jarek heeft z n PR vandaag 2 keer aangescherpt, zowel in de kwalificatie als in de 1 e

Nadere informatie

HAGEL SCHIETEN. Tips voor het jachtexamen. In deze aflevering legt Diana ons uit hoe je de rabbit schiet.

HAGEL SCHIETEN. Tips voor het jachtexamen. In deze aflevering legt Diana ons uit hoe je de rabbit schiet. HAGEL SCHIETEN Tips voor het jachtexamen In aanloop naar de praktijkexamens behandelen we in deze en de komende editie de techniek van het kleiduivenschieten. Diana van der Valk (40) neemt ons aan de hand

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie