provincie J J Q L L A N D ZUID

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "provincie J J Q L L A N D ZUID"

Transcriptie

1 Gedeputeerde Staten DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Inspectie en Handhaving Contact T F info@dcmr.nl provincie J J Q L L A N D ZUID AANTEKENEN NTC Tankcontainer Services Botlek B.V. T.a.v. de directie Westgeulstraat LD BOTLEK ROTTERDAM Postadres DCMR Postbus AV Schiedam T Datum 2 8 DEC / Uw kenmerk Bijlagen 1 Ondenwerp Last onder dwangsom (afvalwater) Geachte directie. Betreft Last onder dwangsom op grond van artikel 122 van de Provinciewet in samenhang met artikel 5:32 van de Algemene wet bestuursrecht; wegens het overtreden van het voorschrift van de omgevingsvergunning van 5 maart 2013 betreffende de inrichting aan de Westgeulstraat 5 in Botlek Rotterdam. Actieve openbaarmaking De DCMR Milieudienst Rijnmond hanteert als uitgangspunt dat alle documenten die zich bij de DCMR bevinden in beginsel openbaar zijn. De DCMR is voornemens dit handhavingsbesluit openbaar te maken op grond van artikel 8 van de Wet openbaarheid van bestuur (hierna: Wob). De openbaarmaking zal gebeuren door het publiceren van onderhavig document op de website van de DCMR ( Zie voor meer informatie hierover bijgaande brief. Aanleiding Op 8 juli 2015 heeft een toezichthouder van de DCMR Milieudienst Rijnmond (hierna: DCMR) een controle uitgevoerd bij NTC Tankcontainer Service Botlek B.V. aan de Westgeulstraat 5 in Botlek Rotterdam. Binnen de inrichting vinden activiteiten plaats voor in- en uitwendig reinigen, het repareren, opwarmen, overpompen en overstaan van vervoerseenheden. Tevens vindt het zuiveren van het eigen afvalwater plaats binnen de inrichting. Bezoekadres Parallelweg NA Schiedam De DCMR is goed bereikbaar met het openbaar vervoer Op 5 maart 2013 hebben wij voor deze activiteiten een omgevingsvergunning met voorwaarden verieend op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna: Wabo). Uit het bepaalde in artikel 2.4 van de Wabo en hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (hierna: Bor) vloeit voort dat ons college bevoegd gezag is voor de inrichting.

2 ZUID BOLLAND Pagina 2/7 Project "Indirecte lozingen" Op 12 maart 2015 en 8 juli 2015 hebben toezichthouders van de DCMR een controle uitgevoerd bij de waterzuivering van uw bedrijf aan de Westgeulstraat 5 in Botlek Rotterdam. Zij controleerden in het kader van het project "Indirecte lozingen" de voorschriften van hoofdstuk 4 "Afvalwater" van uw (milieu)omgevingsvergunning van 5 maart Een van de waarden waarop wordt bemonsterd is EOX. EOX is een verzamelnaam van extraheerbare organische halogenen die voorkomen in onder andere bestrijdingsmiddelen, desinfectiemiddelen, transormatorolie (als PCB's) en andere verbindingen. Sommige componenten binnen de verzamelnaam EOX hebben een zeer nadelige werking op het zuiveringsproces in de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Voorgeschiedenis Op uw bedrijf rusten twee lasten onder dwangsom. Wij legden deze lasten op vanwege het overtreden van voorschrift (PGS 15) voorschrift (journaal) en voorschrift (afstand tot erfgrens). Artikel 5:6 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) verbiedt een herstelsanctie op te leggen zolang een andere wegens dezelfde overtreding opgelegde herstelsanctie van kracht is. Voor het overschrijden van de concentratienormen in het afvalwater is geen andere herstelsanctie van toepassing bij uw inrichting. Artikel 5:6 staat er niet aan in de weg een last onder dwangsom voor overtreding van voorschrift op te leggen. Uit analyseresultaten van Afvalwater Service in de periode juni 2014 tot en met oktober 2014 blijkt dat de EOX-waarden (1,5 tot 4,2 mg/i) en de temparatuur (30,5 tot 33,3 C) boven de toegestane norm liggen. In de brief van 1 juni 2015 met kenmerk / heeft u de mogelijkheid gekregen om binnen een een maand de overtreding van voorschrift op te heffen. Tijdens een controle en uit afvalwateranalyses op 8 juli 2015 is gebleken dat deze overtreding niet is opgeheven. Hiermee is sprake van het voortduren van de overtreding of een herhaling van de overtreding. Overtreding Op 12 maart 2015 en 8 juli 2015 hebben toezichthouders van de DCMR controles uitgevoerd om te bepalen of u voldoet aan hoofdstuk 4 van uw (milieu)omgevingsvergunning van 5 maart De toezichthouders hebben op 12 maart 2015 een steekmonster genomen en op 8 juli 2015 een verzamelmonster In de volgende alinea's zullen twee waarden vermeld worden. De resultaten in het analyserapport van Alcontrol Laboratories zijn vermeld in mircogram per liter (pg/l). De maximale waarden in het vergunningvoorschrift zijn vermeld in milligram per liter (mg/i). De toezichthouders hebben op 12 maart 2015 een steekmonster uit het effluentpunt en een volume proportioneel etmaalmonster genomen. Uit de resultaten van het steekmonster blijkt dat u jg/l in plaats van de maximale norm van jg/l loost. Dit is een overteding van voorschrift van uw omgevingsvergunning.

3 P'gJ'j^lJ HOLLAND Pagina 3/7 De monsters zijn ter analyse aangeboden bij Alcontrol Laboratories. Uit het analysecertificaat van 12 maart 2015 blijkt dat de EOX concentratie in het steekmonster 1000 pg/l bedraagt Op 8 juli 2015 was de waarde in het verzamelmonster lager maar nog boven de maximale waarde namelijk 370 (jg/l.uit de analyses van de monsters blijkt dat u teveel EOX in het voorgezuiverd bedrijfsafvalwater aanwezig heeft ter plaatse van de controlevoorziening. Deze waarde is boven de gestelde waarde in het voorschrift. De concentratie van EOX mag in een steekmonster niet meer bedragen dan pq/l ( mg/i). Wij hebben geen melding ontvangen van een technische storing binnen uw bedrijfsvoering. Uit de analyse blijkt dat u afvalwater loost met een te hoge EOX-concentratie. U overtreedt hiermee voorschrift van de omgevingsvergunning van 5 maart Datum monstername Jaar 2014 (NTC) In onderstaand schema zijn de gemeten waarden van de monstername van de DCMR en monsntername vanuit uw bedrijf via Afvalwater Service vermeld en de normen die opgenomen zijn in uw (milieu)omgevingsvergunning. De analyseresultaten van de DCMR monstername van het project indirecte lozingen zijn u toegezonden. 12 maart 2015(DCMR) Mei 2015 (NTC) Juni 2015 (NTC) 7 en 8 juli 2015 (DCMR) Juli 2015 (NTC) Augustus 2015 (NTC) Septemeber 2015 (NTC) 21 oktober 2015 (NTC) EOX steekmonster uurs verzamelmonster ^g/ 370 Norm voorschrift steekmonster in ug/l Norm voorschrift in mg/i Norm voorschrift vol. Propertionele etmaalmonster (24 uurs verzamenimonstei 10 steekmonsters in mg/i De lozingsnormen in juli (1900 ig/l), augustus (1400 ug/l )en september 2015 (1700 ug/l) voor EOX zijn eveneens niet gehaald. In alle beoordeelde analyseresultaten is sprake van een overschrijding van de lozingsnormen voor de temperatuur en EOX. Voor de letterlijke tekst van voorschrift venwijzen wij naar de bijlage behorende bij deze beschikking.

4 ZUID BOLLAND Pagina 4/7 Zienswijze In de brief van 31 augustus 2015 met kenmerk / bent u in de gelegenheid gesteld om uw zienswijze kenbaar te maken over het voornemen om een last onder dwangsom op te leggen. Uw verzoek om uitstel voor het kenbaar maken van een zienswijze hebben wij gehonoreerd tot uiteriijk 28 september Van deze mogelijkheid heeft u gebruik gemaakt. Op 24 september 2015 hebben wij een zienswijze van u ontvangen. De zienswijze kan als volgt worden samengevat 1. Een verhoogde meetwaarde betekent volgens u niet dat er sprake is van schadelijk effluent water omdat de analysemethode NEN 6402 een breed spectrum aan stoffen omvat; 2. Nader onderzoek vermeldt zes stoffen welke als niet vluchtige gehalogeneerde koolwaterstof (EOX) kunnen worden aangemerkt waar 2-Propanol 1-chloro- phosphate (TCPP) met CAS nummer met een volume pg/liter als meest bezwaarlijke stof naar voren komt. Uw zienswijze onderbouwt u met tekstdelen van een Engels talig OECD rapport over TCPP. Uw conclusie is dat het rapport voldoende aantoont dat in de groep EOX ook weinig bezwaarlijke stoffen vallen en dat de analysemethode NEN 6402 onterecht als direct bewijs van een overtreding wordt gehanteerd. U vindt het opleggen van een sanctie een onjuiste beslissing. Over vier stoffen in de groep EOX wilt u nader van gedachten wisselen. Onze reactie op uw zienswijze is als volgt. Ons uitgangspunt voor handhaving is de vigerende (milieu)omgevingsvergunning met de daaraan verbonden voorschriften. De (milieu)omgevingsvergunning van 5 maart 2013 is van kracht en onherroepelijk. De discussie over het aanpassen van een voorschrift hoort niet thuis in een handhavingsprocedure. Daarnaast blijkt uit navraag bij het Waterschap dat de norm EOX een landelijke norm is en goed naleefbaar met de beste beschikbare technieken zoals een actief koolfilter. Onze conclusie is dan ook dat er geen aanleiding bestaat af te zien van het voornemen tot handhaving over te gaan. Overwegingen Ons college geeft aan de handhaving van wet- en regelgeving politiek-bestuuriijke en juridische prioriteit. In het geval van overtreding van wetsartikelen en vergunningvoorschriften wordt dan ook consequent opgetreden. Verder zijn wij op grond van de jurisprudentie van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State in beginsel - behoudens bijzondere omstandigheden - gehouden wettelijke voorschriften te handhaven. In de gegeven omstandigheden achten wij het algemeen belang dat is gediend bij handhaving van de onderhavige wet- en regelgeving zwaarwegender dan uw belang bij voortzetting van de overtredingen. Van bijzondere omstandigheden is ons verder niets gebleken.

5 ZUID HO^-^-^ND Pagina 5/7 Alle feiten en omstandigheden in ovenweging nemende hebben wij niet (meer) het vertrouwen dat u zonder bestuuriijke maatregel de overtredingen zult beëindigen. Wij zien ons dan ook genoodzaakt u een last onder dwangsom op te leggen. Het belang van de bescherming van het milieu verzet zich naar onze mening niet tegen het opleggen van een last onder dwangsom. Het opleggen van een last onder dwangsom is in de onderhavige situatie het meest proportionele middel omdat het gaat om overtredingen welke door u op relatief eenvoudige wijze beëindigd kunnen worden. U kunt er zelf voor zorgen dat u geen last onder dwangsom verbeurt door tijdig en blijvend aan de last te voldoen. De hoogte van de last onder dwangsom is gerelateerd aan de aard en ernst van de overtreding, de geschatte kosten om de overtreding ongedaan te maken en dient als prikkel om u te bewegen de overtreding (een gedraging) op te heffen en te voorkomen. De in de last opgenomen begunstigingstermijn is redelijk omdat u er op korte termijn voor kunt zorgen dat in het voorgezuiverd bedrijfsafvalwater ter plaatse van de controlevoorziening het gehalte van EOX en andere stoffen de vermelde waarden in voorschrift niet worden overschreden. Dit kan bijvoorbeeld door het opvangen en afvoeren van afvalwater. U bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de voorschriften uit de verieende vergunning. Te nemen maatregelen Wij sommeren u om de overtreding van voorschrift te beëindigen door ervoor te zorgen dat het gehalte aan de in de tabel van voorschrift genoemde stoffen met de daarbij vermelde waarden ter plaatse van de controlevoorziening niet worden overschreden. Besluit Gelet op het vorenstaande besluiten wij op grond van artikel 122 van de Provinciewet in samenhang met artikel 5:32 van de Algemene wet bestuursrecht als volgt. 1. U dient binnen twee weken nadat deze beschikking in werking treedt, (blijvend) te voldoen aan de voorschriften van de omgevingsvergunning van 5 maart Wij waarschuwen u ervoor, dat als u niet voldoet aan het onder 1. gestelde, u na de gestelde begunstigingstermijn de volgende dwangsom verbeurt van 5.000,00 (vijfduizend euro) dat geconstateerd wordt dat u niet voldoet aan voorschrift van de omgevingsvergunning tot een maximum van ,00 (vijftienduizend euro). Per etmaal kan maximaal één constatering plaatsvinden. Wij wijzen u er op dat het verbeuren van (maximale) dwangsommen niet met zich meebrengt dat de overtredingen kunnen worden voortgezet Bij voortduring of herhaling van de overtredingen zullen nadere maatregelen worden overwogen.

6 ''TuiD HOLLAND Pagina 6/7 Inwerkingtreding besluit Deze beschikking treedt in werking op de dag na de dag waarop deze aan u is verzonden. Bezwaar Belanghebbenden kunnen op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen deze beschikking. Het maken van bezwaar dient te geschieden door het indienen van een bezwaarschrift gericht aan het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid Holland, t.a.v. Secretariaat bezwarencommissie. Postbus 90602, 2509 LP Den Haag. Een bezwaarschrift kan worden ingediend gedurende een termijn van zes weken na de datum van verzending van deze beschikking. Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient in ieder geval het volgende te bevatten: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van de beschikking waartegen bezwaar wordt gemaakt de gronden van het bezwaar. Voorlopige voorziening Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u een verzoek doen tot het treffen van een vooriopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank 's Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Deze kan een vooriopige voorziening treffen indien onvenwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de voorwaarden. Het bezwaarschrift en het verzoek schorsen de werking van deze beschikking niet. Hoogachtend, fi^puteerde voor dezen, Staten van de provincie Zuid-Holland, ^ r R.M. Thé directeur DCMR Milieudienst Rijnmond Een afschrift van dit besluit is verstuurd naar: ILenT, Postbus 16191, 2500 BD Den Haag; DCMR Milieudienst Rijnmond, t.a.v. mevrouw Postbus 843, 3100 AV Schiedam,

7 '7 HOLLAND ZUID Pagina 7/7 Bijlage 1 behorende bij de last onder dwangsom NTC Tankcontainer Service Botlek B.V. met kenmerk Voorschrift luidt: In het bedrijfsafvalwater, als genoemd in voorschrift Fout! Verwijzingsbron niet gevonden., mag, gemeten ter plaatse van de controlevoorziening, het gehalte aan de in onderstaande tabel genoemde stoffen met de daarbij vermelde waarden niet worden overschreden: Concentratie in het gemiddelde van Concentratie in enig 10 steekmonsters en in een steekmonster (in mg/1) volumeproportioneel etmaal monster (in mg/1) Vetten Minerale olie MAK 1 2 EOX VOX 1 3 PAK Som zware metalen 3 5 Onopgeloste bestanddelen Voorschrift luidt: De ingevolge deze vergunning op de openbare riolering te brengen afvalstoffen, verontreinigende of schadelijke stoffen mogen uitsluitend bestaan uit a. huishoudelijk afvalwater afkomstig van de sanitaire voorzieningen in een hoeveelheid van circa m3/jaar; b. voorgezuiverd bedrijfsafvalwater bestaande uit: waswater afkomstig van het uitwendig reinigen van vervoerseenheden; waswater afkomstig van het inwendig reinigen van vervoerseenheden; ketelspuiwater; water van druktesten van container; regeneratiewater van ionenwisselaar; verontreinigd hemelwater

Rijnnnond Beschikking. Parallelweg 1 AANTEKENEN Vopak Terminal Europoort B.V. Postbus AB ROZENBURG ZH. Uw kenmerk. Telefoonnummer

Rijnnnond Beschikking. Parallelweg 1 AANTEKENEN Vopak Terminal Europoort B.V. Postbus AB ROZENBURG ZH. Uw kenmerk. Telefoonnummer nniueudienst Rijnnnond Beschikking Parallelweg 1 AANTEKENEN Vopak Terminal Europoort B.V. Postbus 1093 3180 AB ROZENBURG ZH Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr nl W

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ februari 2018

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ februari 2018 Beschikking AANTEKENEN Tank Services Pernis B.V. T.a.v. de directie Propaanweg 27 3196 KH VONDELINGENPLAAT RT Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W

Nadere informatie

ZUID. lan Gedeputeerde Staten. Last onder dwangsom. Geachte directie.

ZUID. lan Gedeputeerde Staten. Last onder dwangsom. Geachte directie. Gedeputeerde Staten DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Inspectie en Handhaving Contact provincie j ^ Q j ^ L A N D ZUID TOIO-246 F 010-246 82 83 info@dcmr.nl Postadres DCMR Postbus 843 3100 AV Schiedam

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november 2016

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november 2016 AANTEKENEN Handelsonderneming Bepo B.V. T.a.v. de directie Ceintuurbaan 124 3051 KD ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ april 2018

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ april 2018 Beschikking AANTEKENEN Synres B.V. T.a.v. de directie Slachthuisweg 30 3151 XN HOEK VAN HOLLAND Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Uw

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ september 2016

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ september 2016 AANTEKENEN Houweling Vastgoed B.V. T.a.v. de heer BERGSCHENHOEK Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen

Nadere informatie

_ februari 2019

_ februari 2019 AANTEKENEN AVR Afvalverwerking B.V. t.a.v. de directie Professor Gerbrandyweg 10 3197 KK BOTLEK-ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl

Nadere informatie

ruwe olie door middel van destillatie en vervolgens het opwerken/bewerken tot brandstofsoorten of tot grondstof voor de chemische industrie.

ruwe olie door middel van destillatie en vervolgens het opwerken/bewerken tot brandstofsoorten of tot grondstof voor de chemische industrie. Gedeputeerde Staten DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Haven en Industrie Contact p!^ HOLLAND AANTEKENEN Shell Nederland Raffinaderij B.V. T.a.v. de directie Postbus 3000 3190 GA HOOGVLIET-Rt T 010-246

Nadere informatie

ZUID ^^'^ 1 O MAM) AANTEKENEN Koole Tankstorage Minerals B.V. T.a.v. de directie Sluispolderweg HJ ZAANDAM. Gedeputeerde Staten

ZUID ^^'^ 1 O MAM) AANTEKENEN Koole Tankstorage Minerals B.V. T.a.v. de directie Sluispolderweg HJ ZAANDAM. Gedeputeerde Staten Gedeputeerde Staten provincie f j Q L L A N D ZUID AANTEKENEN Koole Tankstorage Minerals B.V. T.a.v. de directie Sluispolderweg 67 1505 HJ ZAANDAM DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Inspectie en Handhaving

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ augustus 2018

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ augustus 2018 Beschikking AANTEKENEN Esso Nederland B.V. T.a.v. de directie Botlekweg 121 3197 KA BOTLEK ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Bijlagen Datum _ maart 2019

Ons kenmerk Uw kenmerk Bijlagen Datum _ maart 2019 Beschikking AANTEKENEN VPR Energy B.V. T.a.v. de directie Postbus 1334 3180 AH ROZENBURG ZH Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Uw kenmerk

Nadere informatie

ZUID 2 6 NOV. 2015. AANTEKENEN Pubis Terminal B.V. Postbus 1658 3000 BR BOTLEK ROTTERDAM. Gedeputeerde Staten. BRZO 2015. Last onder dwangsom

ZUID 2 6 NOV. 2015. AANTEKENEN Pubis Terminal B.V. Postbus 1658 3000 BR BOTLEK ROTTERDAM. Gedeputeerde Staten. BRZO 2015. Last onder dwangsom Gedeputeerde Staten DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Inspectie en Handhaving Contact provincie j ^ Q L L A N D ZUID T 010-246 F 010-246 82 83 info@dcmr,nl Postadres DCMR AANTEKENEN Pubis Terminal B.V.

Nadere informatie

ZUID 1 7 DEC. 20U. Gedeputeerde Staten. AANGETEKEND Shell Nederiand Raffinaderij B.V. T.a.v. de directie Postbus 3000 3190 GA HOOGVLIET-Rt

ZUID 1 7 DEC. 20U. Gedeputeerde Staten. AANGETEKEND Shell Nederiand Raffinaderij B.V. T.a.v. de directie Postbus 3000 3190 GA HOOGVLIET-Rt Gedeputeerde Staten DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Haven en Industrie Contact provincie j j Q L L A N D ZUID T 010-246 8 F 010-246 8 info@dcmr.nl Postadres DCMR Postbus 843 AANGETEKEND Shell Nederiand

Nadere informatie

ZUID 2 5 NOV. 2015. AANTEKENEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brielle t.a.v. mevrouw Postbus 101 3230 AC BRIELLE

ZUID 2 5 NOV. 2015. AANTEKENEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brielle t.a.v. mevrouw Postbus 101 3230 AC BRIELLE Gedeputeerde Staten DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Inspectie en Handhaving Contact provincie j j Q L L A N D ZUID AANTEKENEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brielle t.a.v.

Nadere informatie

DCMR milieudienst Rijnmond

DCMR milieudienst Rijnmond Krimpen aan den IJssel ZK -1 JUN 2017 College van burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel T.a.v. de heer P.M. van Dokkum Postbus 200 2929 AE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL m DCMR milieudienst Rijnmond

Nadere informatie

_ december 2017

_ december 2017 AANTEKENEN HeliCentre B.V. T.a.v. directie T.a.v. de heer Emoeweg 12 8218 PC LELYSTAD Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Uw kenmerk

Nadere informatie

Behandeld door de heer G.J. Ambachtsheer Afdeling Toezicht en Handhaving

Behandeld door de heer G.J. Ambachtsheer Afdeling Toezicht en Handhaving A A N T E K E N E N B.V. Vurense Snack Industrie t.a.v. de directie Gildenstraat 36 4143 HS LEERDAM Uw brief van Verzenddatum 14 juli 2016 Uw kenmerk Dossier D-00026929 Reactie op Zaaknummer Z-16-304957

Nadere informatie

3 O NOV provincie H O L L A N D ZUID. Gedeputeerde Staten

3 O NOV provincie H O L L A N D ZUID. Gedeputeerde Staten Gedeputeerde Staten provincie H O L L A N D ZUID DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Inspectie en Handhaving Contact mr. ing, TOIO-246 F 010-246 82 83 info@dcmr,nl Postadres DCMR AANGETEKEND Kees in 't

Nadere informatie

Behandeld door Afdeling Toezicht en Handhaving

Behandeld door Afdeling Toezicht en Handhaving A A N T E K E N E N Autokoeling Rio Rijksstraatweg 16 3316 EH DORDRECHT Uw brief van Verzenddatum 8 april 2016 Uw kenmerk Dossier D-00982886 Reactie op Zaaknummer Z-15-275163 Onderwerp Last onder dwangsom

Nadere informatie

D xxxx. (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door

D xxxx. (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door A A N T E K E N E N Ambi Pack B.V. t.a.v. xxxx Het Tasveld 6 3342 GT HENDRIK-IDO-AMBACHT Uw brief van Verzenddatum 8 mei 2018 Uw kenmerk Reactie op Zaaknummer Last onder dwangsom Onderwerp Ons kenmerk

Nadere informatie

D (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door

D (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door A A N T E K E N E N Hoefnagel en Zoon B.V. Veerweg 10 2957 CP NIEUW-LEKKERLAND Uw brief van Verzenddatum 19 oktober 2017 Uw kenmerk Reactie op Zaaknummer Last onder dwangsom Onderwerp Ons kenmerk (Gelieve

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ juni 2016

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ juni 2016 AANTEKENEN Gunvor Petroleum Rotterdam B.V. T.a.v. de directie Postbus 8000 3198 XA EUROPOORT ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl

Nadere informatie

Inleiding Uw inrichting betreft een op- en overslagbedrijf voor koopmansgoederen en gevaarlijke geklasseerde stoffen.

Inleiding Uw inrichting betreft een op- en overslagbedrijf voor koopmansgoederen en gevaarlijke geklasseerde stoffen. Gedeputeerde Staten DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Inspectie en Handhaving Contact TOIO-246 F 010-246 82 83 info@dcmr.nl provincie j j Q L L A N D AANTEKENEN DL Freight Management B.V. T.a.v. de directie

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ januari 2018

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ januari 2018 Beschikking AANTEKENEN Esso Nederland B.V. t.a.v. de directie Botlekweg 121 3197 KA BOTLEK ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl

Nadere informatie

Inwerkingtreding en rechtsmiddelen Dit besluit treedt in werking op de dag na de dag waarop dit aan u is toegezonden.

Inwerkingtreding en rechtsmiddelen Dit besluit treedt in werking op de dag na de dag waarop dit aan u is toegezonden. Heli Holland Air Service B.V. T.a.v. de heer T.R. Heinen Kanaal B zz 3 7881 NB EMMER COMPASCUUM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons

Nadere informatie

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies De heer R.W. Bol Achterambachtseweg 30 3342 LB HENDRIK IDO AMBACHT Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Beschikking Heli Holland Air Service B.V. Kanaal B zz 3 7881 NB EMMER COMPASCUM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Uw kenmerk Aantal

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Bijlagen Datum _ mei 2019

Ons kenmerk Uw kenmerk Bijlagen Datum _ mei 2019 Beschikking Experience Events Vogelkersberg 5c 3755 BN Eemnes Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Uw kenmerk Bijlagen Datum - 16 mei

Nadere informatie

D de heer xxxx

D de heer xxxx A A N T E K E N E N Winners Café t.a.v. xxxx Van Beethovenstraat 134 3281 TN NUMANSDORP Uw brief van Verzenddatum 11 januari 2018 Uw kenmerk Reactie op Zaaknummer Last onder dwangsom Onderwerp Ons kenmerk

Nadere informatie

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Parallelweg 1 HeliCentre T.a.v. de heer J. Peddemors Arendweg 33 8218 PE LELYSTAD Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal

Nadere informatie

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Experience Events B.V. T.a.v. de heer S. Huisman Ambachtsweg 28 1271 AM HUIZEN Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons kenmerk Uw kenmerk

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ januari R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ januari R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Beschikking De heer O.L. Scholtes Lamprei 36 3225 PG HELLEVOETSLUIS Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal

Nadere informatie

Gemeente Rotterdam. AANTEKENEN Koole Tankstorage Pernis B.V. Sluispolderweg HJ ZAANDAM. Datum: ~ 3 QEC. 20H

Gemeente Rotterdam. AANTEKENEN Koole Tankstorage Pernis B.V. Sluispolderweg HJ ZAANDAM. Datum: ~ 3 QEC. 20H Gemeente Rotterdam p/a DCMR Milieudienst Rijnmond Bezoekadres: Parallelweg 1 3112 NA Schiedam Postadres: Postbus 843 31 OOAV Schiedam AANTEKENEN Koole Tankstorage Pernis B.V. Sluispolderweg 67 1505 HJ

Nadere informatie

Aantal bijlagen. div. Afdeling. Beschikking maatwerkvoorschriften voor uw inrichting aan de Groendalseweg 81 te Bleiswijk.

Aantal bijlagen. div. Afdeling. Beschikking maatwerkvoorschriften voor uw inrichting aan de Groendalseweg 81 te Bleiswijk. AANTEKENEN Motorcrossclub Bleiswijk Postus 107 2665 ZJ LANSINGERLAND Wit DCMR milieudienst Rijnmond Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ maart R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ maart R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Beschikking Parallelweg 1 Postbus 843 De heer S. Huisman Ambachtsweg 28 1271 AM HUIZEN 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum - 27

Nadere informatie

Behandeld door Afdeling Toezicht en Handhaving

Behandeld door Afdeling Toezicht en Handhaving Aantekenen Coatinc Alblasserdam BV t.a.v. de directie Postbus 7 2950 AA ALBLASSERDAM Uw brief van Verzenddatum 4 december 2015 Uw kenmerk Dossier D-00003262 Reactie op Zaaknummer Z-15-218863 Onderwerp

Nadere informatie

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Parallelweg 1 Heliplan VOF T.a.v. de heer Van Manen Statenlaan 27 2582 GB DEN HAAG Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal

Nadere informatie

Uw kenmerk. Telefoonnummer

Uw kenmerk. Telefoonnummer m HeliFlight Holland B.V. T.a V. de heer A Werkman Wesselseweg 132 3774 RL KOOTWIJKERBROEK DCMR Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr nl W www dcmr nl Ons

Nadere informatie

VERZONDEN - 1 SEP 2015

VERZONDEN - 1 SEP 2015 .Gemeente lemen Ons kenmerk Uw kenmerk Uw aanvraag Bijlagen Beh.ambtenaar Telefoonnummer Emailadres mr. D. Walraven 020-3144793 d.walraven@diemen.nl Aan Advocatenkantoor Kerpestein T.a.v. de heer G.M.

Nadere informatie

Documentnummer : 473 : Brief naar aanleiding controle verlopen instandhoudingstermijn: hersteld

Documentnummer : 473 : Brief naar aanleiding controle verlopen instandhoudingstermijn: hersteld Documentnummer : 473 : Brief naar aanleiding controle verlopen instandhoudingstermijn: hersteld : Vergunninghouder Versie : 1.2 Grondslag : Artikel 2.23 en 2.24 Wabo, artikel 5.16 t/m 5.19 Bor Opmerkingen

Nadere informatie

DCMR milieudienst. wmmm. Rijnmond

DCMR milieudienst. wmmm. Rijnmond AANTEKENEN Transportbedrijf Nic. Van der Spek B.V. T.a.v. de heer P. van der Spek Industrieweg 15 2651 BC BERKEL EN RODENRIJS m DCMR milieudienst Parallelweg 1 Postbus 843 Rijnmond 31 OOAV Schiedam T 010-246

Nadere informatie

BESCHIKKING. Milieuneutrale omgevingsvergunning

BESCHIKKING. Milieuneutrale omgevingsvergunning BESCHIKKING Milieuneutrale omgevingsvergunning Besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Aanvraag Op 25 mei 2017 hebben wij, Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1985 Kenmerk: 2016/48004 d.d. 23 juni 2016 Verzonden:

Nadere informatie

Behandeld door de heer A.F.P. Bekkers Afdeling Toezicht en Handhaving

Behandeld door de heer A.F.P. Bekkers Afdeling Toezicht en Handhaving A A N T E K E N E N De Heeren van Ambacht B.V. T.a.v. de heer R.J.M. Daalhuizen Van Hennaertweg 3 2952 CA ALBLASSERDAM Uw brief van Verzenddatum 24 augustus 2016 Uw kenmerk Dossier D-00990466 Reactie op

Nadere informatie

1 2AUG ilundi T.a.v. de heer R. Kreefft Herenstraat CB BERKEL EN RODENRIJS. Ons kenmerk Uw kenmerk Datum

1 2AUG ilundi T.a.v. de heer R. Kreefft Herenstraat CB BERKEL EN RODENRIJS. Ons kenmerk Uw kenmerk Datum LanslngeHand ilundi T.a.v. de heer R. Kreefft Herenstraat 38 2651 CB BERKEL EN RODENRIJS Ons kenmerk Uw kenmerk Datum 1 2AUG.2016 99996633_9999168953 " BESLUIT van burgemeester en wethouders van Lansingerland

Nadere informatie

De loop van de procedure Op 1 juni 2007 hebben IGZ en CBP een bezoek gebracht aan het OZG Lucas in het kader van het hiervoor genoemde onderzoek.

De loop van de procedure Op 1 juni 2007 hebben IGZ en CBP een bezoek gebracht aan het OZG Lucas in het kader van het hiervoor genoemde onderzoek. POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10= TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN AANGETEKEND Ommelander Ziekenhuis

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Plaatsen kantoorunit. Componenta B.V. te Weert. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Plaatsen kantoorunit. Componenta B.V. te Weert. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Plaatsen kantoorunit Componenta B.V. te Weert Zaaknummer: 2013-0353 Kenmerk: 2013/37607 d.d. 27 juni 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking AUG Meurs Motors en Vera's Honden opvang Weg en Bos DH BERGSCHENHOEK

Ontwerpbeschikking AUG Meurs Motors en Vera's Honden opvang Weg en Bos DH BERGSCHENHOEK Lansingcrland Ontwerpbeschikking Meurs Motors en Vera's Honden opvang Weg en Bos 18 2661 DH BERGSCHENHOEK Kenmerk Zaaknummer Verzenddatum 409900 98480161 2 8 AUG 2015 21974394 BESLUIT van burgemeester

Nadere informatie

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Nummer : 2009.09833V Venlo, Bijlage(n) : Het Dagelijks Bestuur heeft op 12 augustus 2009 een aanvraag om vergunning op grond van de Wet verontreiniging

Nadere informatie

DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen last onder bestuursdwang ONSNUMIVIER 14.

DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen last onder bestuursdwang ONSNUMIVIER 14. Gemeente Hoogeveen AANTEKENEN Hotel Hoogeveen Beheer B.V./Hotel-Restaurant Hoogeveen Mathijsenstraat 1 7909 AP HOOGEVEEN DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen

Nadere informatie

AANGETEKEND Rijnland Ziekenhuis 070-8888500. last onder dwangsom. Geachte A,

AANGETEKEND Rijnland Ziekenhuis 070-8888500. last onder dwangsom. Geachte A, POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN AANGETEKEND Rijnland Ziekenhuis

Nadere informatie

Tijdens de metingen is, onder representatieve bedrijfsomstandigheden, een gemiddelde stofconcentratie van 71 mg/m 0

Tijdens de metingen is, onder representatieve bedrijfsomstandigheden, een gemiddelde stofconcentratie van 71 mg/m 0 AANTEKENEN MET BEWIJS VAN ONTVANGST Nestlé Nederland B.V. T.a.v. de heer M.M. Schenkel Laan 110 8070 JC NUNSPEET Bezoekadres Huis der Provincie Markt 11 Arnhem telefoon (026) 359 91 11 telefax (026) 359

Nadere informatie

Omdat tijdens de controle overtredingen zijn geconstateerd hebben wij het voornemen u een last onder bestuursdwang op te leggen.

Omdat tijdens de controle overtredingen zijn geconstateerd hebben wij het voornemen u een last onder bestuursdwang op te leggen. Omgevingsdienst NZKG Retouradres: Postbus 209, 1500 EE ZAANDAM Bezoekadres: Ebbenhout 31 1507 EA Zaandam Leidseplein Beheer B.V. t.a.v. de heer M. J. C. de Vries Nieuwe Hemweg 5 E 1013 BG Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Omgevingsgvergunning

Omgevingsgvergunning Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsgvergunning Ambtshalve wijziging voorschrift Menten-Hilkens B.V. te Haelen Zaaknummer 2012-0112 d.d. 3 mei 2012. Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning bouwen Medwaste Control Benelux B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning bouwen Medwaste Control Benelux B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Intrekking omgevingsvergunning bouwen Medwaste Control Benelux B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2015-2087 Kenmerk 2016/28760 d.d. 14 april

Nadere informatie

Gemeente Albrandsiuaard

Gemeente Albrandsiuaard Gemeente Albrandsiuaard AANTEKENEN Wilhelmsen Ships Service B V, T.a v, de directie Postbus 59130 3008 PC ROTTERDAM Kenmerk Verzenddatum 21937800 316320 2 9 JUL! 2015 Onderwerp Last onder dwangsom Geachte

Nadere informatie

ONTWERP-BESLUIT TOT INTREKKEN OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

ONTWERP-BESLUIT TOT INTREKKEN OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND ONTWERP-BESLUIT TOT INTREKKEN OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Middelburg, Biox Group B.V. Postbus 346 4380 AH VLISSINGEN datum invullen Kenmerk: Afdeling: Onderwerp: Milieuhygiëne

Nadere informatie

Uw Kenmerk. Doorkiesnr

Uw Kenmerk. Doorkiesnr m VPRI Luchtfilmproducties Dorpsweg 50 3235 AG ROCKANJE Parallelweg 1 Postbus 843 3100 milieudienst AV Schiedam T 010-246 80 00 Rijnmond F 010-246 82 83 E coen boogerd@dcmr nl W www dcmr nl BESLUIT van

Nadere informatie

Juridische Zaken en Handhaving

Juridische Zaken en Handhaving Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Stadsplein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl Bank Nederlandse Gemeenten 28 50 04 387 Juridische Zaken en Kenmerk NG7600 Onderwerp Uitnodiging gesprek i.v.m. controle inschrijving

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 4:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 4:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Holland Nr. 5264 24 juli 2019 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 16 juli 2019, nr. 1242979/1243050, tot vaststelling van de

Nadere informatie

Ons kenmerk [VERTROUWELIJK] Contactpersoon [VERTROUWELIJK]

Ons kenmerk [VERTROUWELIJK] Contactpersoon [VERTROUWELIJK] Autoriteit Persoonsgegevens AANGETEKEND Datum Contactpersoon Onderwerp Besluit tot invordering en voornemen tot publicatie Geachte, Bij besluit van 11 mei 2017 met kenmerk heeft de Autoriteit Persoonsgegevens

Nadere informatie

BESTEMD VOOR WKPB REGISTER I

BESTEMD VOOR WKPB REGISTER I BESTEMD VOOR WKPB REGISTER I Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag AANTEKENEN De heer A.F. Muller 2571 BP Den Haag Onderwerp Last onder dwangsom: Uw brief van Ons kenmerk 201217664/5286109

Nadere informatie

Gemeente Leiden. t.a.v. S Berg Stationsplein AJ LEIDEN. Geachte mevrouw, heer,

Gemeente Leiden. t.a.v. S Berg Stationsplein AJ LEIDEN. Geachte mevrouw, heer, Gemeente Leiden t.a.v. S Berg Stationsplein 107 2312 AJ LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 071-5165165 bodvs@leiden.nl

Nadere informatie

3 Besluit Gelet op artikel 2.2 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteit:

3 Besluit Gelet op artikel 2.2 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Omgevingsvergunning Zaaknummer 780999 1. Inleiding Op 26 september 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het verleggen van de oprit op het perceel Noordwijkerweg 38 in Rijnsburg

Nadere informatie

ISG De heer P. Carton Oostpolder XT EEMSHAVEN. Gedoogbeschikking. Geachte heer Carton,

ISG De heer P. Carton Oostpolder XT EEMSHAVEN. Gedoogbeschikking. Geachte heer Carton, ISG De heer P. Carton Oostpolder 4 9979 XT EEMSHAVEN Uw brief van: 2 maart 2016 Groningen, 29 maart 2016 Uw kenmerk: PC 001 Ons kenmerk: Z/16/000375/1 Behandeld door: I.F. (Iris) Nijhof Bijlage(n): - Onderwerp:

Nadere informatie

BESCHIKKING. Milieuneutrale Omgevingsvergunning

BESCHIKKING. Milieuneutrale Omgevingsvergunning BESCHIKKING Milieuneutrale Omgevingsvergunning Besluit van gemeente Alblasserdam. Aanvraag Op 18 mei 2017 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK

OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK 0 7 JUL 2015 OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK BESCHIKKING Activiteit bouwen Markerkant 15 15 in Almere Inhoud A. OMGEVINGSVERGUNNING BESLUIT...2 1. Onderwerp...2 2. Inhoud aanvraag omgevingsvergunning...2

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: INVISTA Polyester B.V. Post bus 408 4380 AK Vlissingen Kenmerk: Afdeling: Datum: invullen Milieuhygiëne invullen Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Yara Sluiskil B.V. Postbus 2 4540 AA Sluiskil Kenmerk: Afdeling: Vergunningverlening Datum: 26 juli 2017 Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond

Nadere informatie

BESLUiT TOT fntrekken OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESLUiT TOT fntrekken OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Provincie Zeeland BESLUiT TOT fntrekken OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Middeiburg, Biofueling B.V. Postbus410 4530AKTERNEUZEN 27juni2012 Kenmerk: 12015885 Afdeling: Onderwerp:

Nadere informatie

Ontwerp Watervergunning

Ontwerp Watervergunning Ontwerp Watervergunning Datum : 28 augustus 2014 Documentnummer : 2014025455 Case nr. : WV114.0470 AANHEF Het dagelijks bestuur van het waterschap Scheldestromen heeft op 25 juni 2014 een aanvraag ontvangen

Nadere informatie

iihiniiiiniiii Archiefexemplaar VERZONDEN 2 5 FEB 2015 AANGETEKEND en PER GEWONE POST

iihiniiiiniiii Archiefexemplaar VERZONDEN 2 5 FEB 2015 AANGETEKEND en PER GEWONE POST Gemeente lemen Archiefexemplaar iihiniiiiniiii Ons kenmerk : Uw kenmerk Uw brief van Bijlagen : geen Beh.ambtenaar : P. J. van den Hurk Telefoonnummer : 020 3144782 E-mailadres : p.vandenhurk@diemen.nl

Nadere informatie

I. BESLISSING DE MELDING. II.A. Beschrijving van de melding en de inrichting

I. BESLISSING DE MELDING. II.A. Beschrijving van de melding en de inrichting Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 3 maart 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT238015

Nadere informatie

Omgevingsvergunning voor het verlengen van de bestaande ventpipe

Omgevingsvergunning voor het verlengen van de bestaande ventpipe BESLUIT WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT Omgevingsvergunning voor het verlengen van de bestaande ventpipe Datum besluit : 21 december 2016 Datum aanvraag : 28 september 2016 Naam aanvrager : Indaver

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 4:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 4:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Holland Nr. 5651 30 juli 2018 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 17 juli 2018 tot vaststelling van de Beleidsregel openbaarmaking

Nadere informatie

Nummer : 17UTP00975 Barcode : *17UTP00975* Ontwerpbeschikking. Het dagelijks bestuur van het waterschap Brabantse Delta;

Nummer : 17UTP00975 Barcode : *17UTP00975* Ontwerpbeschikking. Het dagelijks bestuur van het waterschap Brabantse Delta; Nummer : 17UTP00975 Barcode : *17UTP00975* Ontwerpbeschikking Het dagelijks bestuur van het waterschap Brabantse Delta; beschikkende op de aanvraag van Reijngoud Milieu B.V. namens RBC Beheer B.V., Markweg

Nadere informatie

Per koerier / per aangetekende post / per mail De heer en mevrouw s Gravenweg SC ROTTERDAM

Per koerier / per aangetekende post / per mail De heer en mevrouw s Gravenweg SC ROTTERDAM > Retouradres Postbus 2518 6401 DA Heerlen Per koerier / per aangetekende post / per mail De heer en mevrouw s Gravenweg 637-639 3065 SC ROTTERDAM Stadsplateau 1 3521 AZ Utrecht Postbus 2518 6401 DA Heerlen

Nadere informatie

Pagina 1/7. Besluit «Openbare versie» 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure

Pagina 1/7. Besluit «Openbare versie» 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure Ons ACM/DTVP/2014/200507_OV kenmerk: Zaaknummer: 14.0136.20 Datum: 31 januari 2014 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 15.2, tweede lid, van de Telecommunicatiewet in samenhang

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting

Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting Dienst Stadsbeheer te Maastricht Zaaknummer: 2013-0182 Kenmerk: 2013/16657 d.d. 21 maart 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

datum ons kenmerk uw brief/kenmerk

datum ons kenmerk uw brief/kenmerk De heer R.S. Wullink Fraterwaard 5 6955 JH Ellecom datum ons kenmerk uw brief/kenmerk 2013-0725 behandeld door doorkiesnummer bijlage(n) M. Wientjes (026) 49 76 378 div. onderwerp ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

Voor de bezwaarmogelijkheid verwijzen wij kortheidshalve naar bijgaand besluit. Een gewaarmerkt exemplaar van uw melding doen wij u hierbij toekomen.

Voor de bezwaarmogelijkheid verwijzen wij kortheidshalve naar bijgaand besluit. Een gewaarmerkt exemplaar van uw melding doen wij u hierbij toekomen. HAK BV De heer M.F. van Ginkel Postbus 2 4283 ZG GIESSEN/RIJSWIJK Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING

Nadere informatie

M van den Bosch Kokkelbank MA LEIDEN. Geachte mevrouw, heer,

M van den Bosch Kokkelbank MA LEIDEN. Geachte mevrouw, heer, M van den Bosch Kokkelbank 15 2317 MA LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 071-5165165 bodvs@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente

Nadere informatie

Gelijkwaardigheidsbesluit

Gelijkwaardigheidsbesluit *D180295535* W.Z18.104571.01 / D180295535 Gelijkwaardigheidsbesluit Aanvrager : Plaza Foods B.V. Datum besluit : 1 juni 2018 Onderwerp : Gelijkwaardige maatregel afvalwaterzuivering Gemeente / locatie

Nadere informatie

1 5 JUL 2D11. 11,1111111'11 '1' ti "1'1'111 ' :40.000,- waarboven geen.dwangsom meer wordt verbeurd. Er is afgezien van.

1 5 JUL 2D11. 11,1111111'11 '1' ti 1'1'111 ' :40.000,- waarboven geen.dwangsom meer wordt verbeurd. Er is afgezien van. J.P.J. Quaedvlieg (aangetekend verzenden) Roebroekweg 29 6414 BA HEERLEN 11,1111111'11 '1' ti "1'1'111 ' 11-1 Uw kenmerk Datum 13 juli 2011 Ons kenmerk

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ januari R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ januari R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Beschikking Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid T.a.v. de heer B. den Toom Boompjes 200 3011 XD ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1632 Kenmerk: 2015/95267 d.d. 10 december 2015 Verzonden:

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer:

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Wet milieubeheer Melding artikel 8.19 ENCI te Maastricht Zaaknummer: 2015-0968 Kenmerk: 2015/48998 d.d. 16 juli 2015 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Melding 3 1.1

Nadere informatie

Het bevel is van kracht geworden op donderdag 24 augustus 2017 om 16:30 uur en is geldig tot donderdag 31 augustus :30 uur.

Het bevel is van kracht geworden op donderdag 24 augustus 2017 om 16:30 uur en is geldig tot donderdag 31 augustus :30 uur. > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Tandartspraktijk J. Vissi Hoogeveen B.V. xxx Lindenlaan 33A 7907 AT Hoogeveen Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2015-1995 Kenmerk: 2016/28755 d.d. 14 april 2016 Verzonden:

Nadere informatie

Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa's besluit op het verzoek tot gedogen van waterschap Hunze en Aa s te Veendam.

Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa's besluit op het verzoek tot gedogen van waterschap Hunze en Aa s te Veendam. Gedoogbeschikking Nummer HAS2013_4258 Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa's besluit op het verzoek tot gedogen van waterschap Hunze en Aa s te Veendam. Aanvraag Op 1 november 2013 heeft

Nadere informatie

Besluit <<Openbaar >>

Besluit <<Openbaar >> Besluit van het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit op grond van artikel 15.2, tweede lid, van de Telecommunicatiewet jo. artikel 5:32, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Datum Betreft beslissing op bezwaar met betrekking tot het dwangsombesluit Wapse

Datum Betreft beslissing op bezwaar met betrekking tot het dwangsombesluit Wapse ai) aj KJ GJ j-,» ^'4 Ministerie van Economische Zaken > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Gustav Mahlerplein 11-13 1082 MS Amsterdam Netherlands b.v. 2 8 SEPTEMBER 2017 - Datum Betreft beslissing

Nadere informatie

GECORRIGEERD EXEMPLAAR OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48301 Zaaknummer: O 2017/131

GECORRIGEERD EXEMPLAAR OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48301 Zaaknummer: O 2017/131 gemeente Hardinxveld-Giessendam GECORRIGEERD EXEMPLAAR OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48301 Zaaknummer: O 2017/131 Gezien het verzoek ingekomen op 5 september 2017 van de Stichting Buitenhof, p/a Van Asperenstraat

Nadere informatie

Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit milieubeheer

Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit milieubeheer Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit milieubeheer Smurfit Kappa Roermond Papier BV te Roermond Zaaknummer: 2016-603446 Kenmerk: 2017/3913 d.d. 19 januari

Nadere informatie

Yara Sluiskil B.V. Postbus AA Sluiskil W-MWP170002/ Datum: 13 juni 2017

Yara Sluiskil B.V. Postbus AA Sluiskil W-MWP170002/ Datum: 13 juni 2017 OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Yara Sluiskil B.V. Postbus 2 4540 AA Sluiskil Kenmerk: Afdeling: /00158277 Vergunningverlening Datum: 13 juni 2017 Onderwerp: Besluit tot vaststellen

Nadere informatie

Besluit Milieuneutraal veranderen. Farm Dairy, Kaapstanderweg 50 Lelystad

Besluit Milieuneutraal veranderen. Farm Dairy, Kaapstanderweg 50 Lelystad Besluit Milieuneutraal veranderen Farm Dairy, Aanvrager: Farm Dairy Kaapstanderweg 50 8243 RB LELYSTAD Correspondentieadres: Farm Dairy Postbus 520 8200 AM LELYSTAD Locatie: Kaapstanderweg 50 8243 RB LELYSTAD

Nadere informatie

Doorkiesnr. 010-246 82 52

Doorkiesnr. 010-246 82 52 m Airclips B.V. Nijverheidscentrum IB 2761 JP ZEVENHUIZEN Parallelweg 1 Postbus DCMR 843 3100 milieudienst AV Sciiiedam T 010-246 80 00 Rijnmond F 010-246 82 83 E coen.boogerd@dcmr.nl W www.dcmrnl BESLUIT

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu RWS ONGECLASSIFICEERD besch ï kki ng 08 JUNI 2075 Nummer Onderwerp Maatwerkbesluit op grond van artikel 3.5, vijfde lid van het Activiteitenbesluit

Nadere informatie

Watervergunning II: aan Enduris B.V., Postbus 399, 4460 AT GOES (hierna: vergunninghouder) de gevraagde vergunning te verlenen voor:

Watervergunning II: aan Enduris B.V., Postbus 399, 4460 AT GOES (hierna: vergunninghouder) de gevraagde vergunning te verlenen voor: Watervergunning Datum : 24 september 2018 Documentnummer : 2018033630 Case nr. : WV118.0311 AANHEF Het dagelijks bestuur van het waterschap Scheldestromen heeft op 6 april 2018 een aanvraag ontvangen van

Nadere informatie