Oproep algemene ledenvergadering 17 maart

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oproep algemene ledenvergadering 17 maart"

Transcriptie

1 Afdeling Twente Nieuwsbrief februari 2014 Oproep algemene ledenvergadering 17 maart foto Gerard Breukers ( 5e plaats Fotoindividueel)

2 Nieuwsbrief Fotobond afdeling Twente februari 2014 Algemene ledenvergadering Afdeling Twente Op 17 maart aanstaande hebben wij onze jaarlijkse ledenvergadering: datum: plaats: 17 maart uur Stefans hof (Stefanusparochie) Bornebroeksestraat (zie kaartje) Programma: voor de pauze: vergadering; de vergaderstukken zijn in deze nieuwsbrief opgenomen. na de pauze: Het programma na de pauze wordt verzorgd door de Gespreksgroep van de Afdeling Twente

3 FOTOBOND afdeling TWENTE secr: Herman Nijhuis Klaproos AR HAAKSBERGEN telef nijhuis.h@home.nl Haaksbergen, februari Aan de in afdeling Twente aangesloten fotoclubs en leden, Hierbij nodigen we jullie uit tot het bijwonen van de komende ALGEMENE LEDEN- VERGADERING van de afdeling Twente, die zal worden gehouden op maandag 17 maart 2014, locatie Stefanshof 207 (naast de Stefanuskerk) in Borne. Aanvang: uur. A G E N D A Algemene Ledenvergadering 17 maart Opening en vaststelling van de agenda 2. Vaststelling notulen Algemene Ledenvergadering 18 maart 2013 (bijgevoegd) 3. Ingekomen stukken 4. Jaarverslag secretaris (bijgevoegd) 5. Jaarverslag penningmeester (wordt ter vergadering uitgereikt) 6. Mondeling verslag kascommissie Egbert van Doorn en Ben Brunekreef 7. Verkiezing nieuw lid kascommissie. Egbert van Doorn is aftredend. 8. Begroting 2013 (wordt ter vergadering uitgereikt) 9. Mutaties afdelingsbestuur. Herman Tideman is aftredend en herkiesbaar. Na het vertrek van Ad Festen is er één vacante plaats in het afdelingsbestuur. (Tegen)kandidaten worden uitgenodigd zich uiterlijk drie dagen vóór de ALV (14 maart) bij de secretaris te melden. 10. Toelichting afdelingsactiviteiten - Bondsfotowedstrijd Afdelingswedstrijd 2014, jurering dinsdag 11 november 2014 en bespreking donderdag 13 november Twente On Line 11. Overige mededelingen en ideeën jaarprogramma Afdeling Twente 12. Verzorging programma na de pauze ALV Rondvraag en wat verder ter tafel komt 14. Sluiting Direct na de vergadering vindt de bekendmaking en de prijsuitreiking plaats van FotoRegionaal PAUZE Het programma na de pauze wordt verzorgd door de Afdelingsgespreksgroep. Bijlagen:

4 FOTOBOND afdeling TWENTE secr: Herman Nijhuis Klaproos AR HAAKSBERGEN telef hbnijhuis@zonnet.nl Haaksbergen, maart Notulen Algemene Ledenvergadering van de Afdeling Twente Fotobond BNAFV van 18 maart Aanwezig: Afwezig: Locatie: FC Borne, FG Schelfhorst, FC Tiedverdrief, FG Haaksbergen, Profoto, De Zoeker, FG 73, FC Oldenzaal en HAFV. FC Nivon, FC Holec en FC Wierden. Stefanshof te Borne. 1. Opening en agenda. Om uur opent voorzitter Hans Wissink de vergadering en heet iedereen welkom. Er is bericht van verhindering binnengekomen van FC Wierden. De koffie of thee is vanavond voor rekening van de Afdeling, de verdere drankjes voor eigen rekening. Er wordt verzocht de presentatielijst te tekenen. De agenda wordt zonder wijzigingen vastgesteld. 2. Notulen. De notulen van de Algemene Vergadering van 19 maart 2012 worden met twee kleine wijzigingen vastgesteld, met dank aan de opsteller. 3. Ingekomen stukken. Er zijn geen ingekomen stukken. 4. Jaarverslag secretaris. Het jaarverslag 2012 wordt met wijziging Rob in plaats van Wim van der Pijll zonder verder opmerkingen vastgesteld, met dank aan de opsteller. 5. Jaarverslag gespreksgroep. Het verslag van de gespreksgroep, opgesteld door Jan Oltwater, wordt rond gedeeld en na een leespauze, met dank aan de opsteller, vastgesteld. De vraag van Flore Siebelink over het hoe en waarom van de gespreksgroep mondt uit in een toezegging van de gespreksgroep om het deel na de pauze van de ALV 2014 eventueel te vullen. Men wil dit nog even overleggen. 6. Jaarverslag penningmeester. Het financiële verslag over het jaar 2012 wordt rondgedeeld. Na een ingelaste leespauze geeft de penningmeester uitleg. Er zijn geen vragen of opmerkingen.

5 7. Kascommissie. De Kascommissie doet bij monde van Wim Stobbe verslag van de uitgevoerde kascontrole. De penningmeester heeft haar zaakjes keurig op orde en zij hechten hun goedkeuring dan ook aan het verslag waarop de penningmeester decharge wordt verleend. Met dank aan het verzette werk. 8. Verkiezing kascommissie. Wim Stobbe treedt af als lid van de kascommissie. Egbert van Doorn blijft lid. Als nieuw lid wordt benoemd (was reservelid) Ben Brunekreef. Nieuw (reserve)lid wordt Henk van de Riet van FC Tiedverdrief. 9. Begroting Over de begroting wordt enige uitleg gegeven. Voor de wedstrijden is een groter bedrag begroot vanwege een bespreking meer. De begroting wordt met dank aan de penningmeester vastgesteld. 10. Bestuursverkiezing. Er zijn geen aftredende bestuursleden. Wel is er intern een verschuiving. Ad Festen wordt penningmeester in plaats van Edith Howard, vanwege andere werkzaamheden binnen het bestuur van de laatste. 11. Afdelingsactiviteiten. De bespreking van de Bondsfotowedstrijd 2013 is op 11 april a.s. in Almelo en gebeurd door jurylid Peter van Tuijl. De data voor de afdelingswedstrijd 2013 zijn als volgt: 1 november uiterlijke inleverdatum van de foto's, dinsdag 12 november jurering en donderdag 14 november bespreking. Deze avonden worden weer gehouden in De Tandem in Almelo. Over de wedstrijd Twente-on-line volgt nog nader bericht. Op 4 april a.s. zal jurylid Janny Wierenga in Haaksbergen de inzendingen bespreken van FotoRegionaal Er waren hiervoor 49 deelnemers. Na afloop van deze vergadering zullen de winnaars bekend worden gemaakt. 12. Mededelingen en ideeën Jaarprogramma. Gezien het succes van FotoRegionaal 2013 wordt deze wedstrijd ook dit jaar weer georganiseerd. Edith Howard zegt toe te willen proberen om de Twentse inzending voor FotoNationaal tentoon te stellen. Deze series kunnen normaal nergens bekeken worden. Ook dit jaar zal er weer een voorzittersbijeenkomst worden gehouden. De vorige was een informele bijeenkomst. Er werd daar o.a. gesproken over wedstrijden, besprekingen, doorzenden s etc. 13. ALV De invulling van het deel na de pauze is dus geregeld. 14. Rondvraag. Er wordt gevraagd om een jaaragenda bij te houden over de activiteiten binnen de afdeling. Hier zal aandacht aan worden besteed. 15. De voorzitter sluit, onder dankzegging voor ieders aanwezigheid en de inbreng om uur de vergadering.

6 Hierna vindt de bekendmaking en de prijsuitreiking plaats van de FotoRegionaal PAUZE. Na de pauze verzorgt de HAFV het programma. De leden van HAFV laten ons prachtige foto s zien o.a. naar aanleiding van het mentorschap van Peter van Tuijl. Herman Nijhuis, secretaris.

7 Agendapunt 4. Jaarverslag van de secretaris over het jaar Het bestuur van de afdeling Twente is gedurende 2013 vier keer bijeen geweest en wel op 25 januari, 13 mei, 9 september en 4 november De Algemene Ledenvergadering werd gehouden op 18 maart 2013 in de Stefanshof te Borne. Hierbij waren 26 afgevaardigden van 9 clubs aanwezig. Er waren geen aftredende bestuursleden. Ad Festen werd penningmeester in plaats van Edith Howard. Het programma na de pauze werd gevuld door de HAFV. De leden van de HAFV lieten onze mooie foto s zien, o.a. naar aanleiding van het mentorschap van Peter van Tuijl. Voor de tweede maal werd dit jaar een voorzittersbijeenkomst gehouden en wel op 25 november 2013 in Borne. Hierbij waren 7 voorzitters aanwezig. Diverse aspecten binnen de Twentse fotoclubs kwamen aan de orde, zoals wedstrijden, tentoonstellingen etc. Het is zeker een nuttige bijeenkomst, die wat het bestuur betreft jaarlijks zal worden gehouden. Afdelingsactiviteiten: De afdelingswedstrijd werd dit jaar georganiseerd op 12 en 14 november. Voor de zevende maal waren we te gast in Basisschool De Tandem in Almelo/Schelfhorst. Er werden 184 foto s ingezonden door 9 clubs. De jury bestond dit jaar uit Daniëlle Bekkers, Hessel Bosch en Julius Visser. In het individuele klassement eindigde Patrick Stroobach van FC Schelfhorst met 27 punten op de eerste plaats. Hij ontving een gouden sticker. Daarna waren er 2 foto s met 26 punten. Overeenkomstig het reglement moest de jury kiezen wie de tweede en derde prijs zou winnen. Na rijp beraad koos de jury voor de foto van Egbert van Doorn van FC Borne als nummer twee en voor de foto van Ton Harleman van Profoto als nummer drie. Zij ontvingen een zilveren sticker. Verdere was er een zilveren sticker voor Wim Olijslager (25 punten). Bronzen stickers waren er voor Kees Abbenhues (Schelfhorst) (24 punten), Wilma Slot (Profoto) en Jan Oltwater (Schelfhorst) (beide 23 punten). Verder waren er 4 foto s met 22 punten en 9 foto s met 21 punten en 9 foto s met 20 punten.

8 In het clubklassement eindigde FG Schelfhorst op de eerste plaats met 210 punten. Op de tweede plaats eindigde Profoto met 205 punten en op plaats nummer drie FC Borne met 203 punten. Alle winnaars ontvingen uit handen van voorzitter Hans Wissink de aan de prijzen verbonden oorkonden. De 29 beste foto s (met 20 punten of meer) werden gedurende de maanden november en december geëxposeerd in de Bibliotheek van Haaksbergen. Zeven Twentse clubs hebben deelgenomen aan de Bondsfotowedstrijd Ze eindigden als volgt: FC Schelfhorst 192 punten op plaats 21, FC Borne 188 punten op plaats 39, FC De Zoeker 184 punten op plaats 57, HAFV 182 punten op plaats 68, FC Oldenzaal 178 punten op plaats 87, Profoto 175 punten op plaats 110 en FC Wierden 168 punten op plaats 140. Er werden dit jaar 2 stickers uitgereikt aan inzenders van Twentse fotoclubs, t.w. Hubert van Mastrigt (Schelfhorst) zilver, 23 punten en Kees Abbenhues (Schelfhorst) brons, 22 punten. Aantal deelnemende clubs 178, aantal foto s De bespreking van de Twentse inzending voor de Bondsfotowedstrijd werd dit jaar georganiseerd in O.B.S. De Tandem in Almelo/Schelfhorst. Op 11 april besprak jurylid Peter van Tuijl de Twentse foto s, de foto s van de topgroepen en de foto s, die een sticker hadden gekregen. Uit de inzendingen voor FotoNationaal 2013 werden geen Twentse inzenders geselecteerd. Bij de wedstrijd Foto Individueel 2013 bereikte Gerard Breukers van FG Haaksbergen een eervolle vijfde plaats. Bart ter Horst van FC Oldenzaal kreeg een eervolle vermelding. Verder was er een nominatie van Joost Cuypers van FC Borne. Ook in 2013 werd weer de wedstrijd FotoRegionaal georganiseerd. Een wedstrijd voor alle leden van de Twentse fotoclubs en individuele leden. Voor deze wedstrijd moet een serie van 5 foto s on line worden ingezonden. De foto s moeten een onderlinge samenhang hebben. De winnaar van de wedstrijd wordt voorgedragen om mee te doen aan de landelijke wedstrijd FotoNationaal. FotoRegionaal werd voor het eerst in 2012 georganiseerd. Er werden toen 42 series ingezonden. Nu in 2013 werden er 49 series ingezonden. De juryleden Simon Ophof en Janny Wierenga kozen de serie van Herman Tideman van De Zoeker op de eerste plaats. Herman krijgt dus een uitnodiging voor FotoNationaal.

9 Jurylid Janny Wierenga besprak de ingezonden series op een druk bezochte bijeenkomst in de Richtershof in Haaksbergen op 4 april. Ons verzoek om een extra uitnodiging vanwege het succes van FotoRegionaal werd ingewilligd, zodat ook de tweede plaats, Bertus van der Woude van De Zoeker, wordt uitgenodigd voor FotoNationaal. De derde prijs was voor Flore Siebelink van de HAFV. Aanmoedigingsprijzen waren er voor Henk Bomer van FC Borne, Pauline Abrahams van Profoto en Sylvia Bökkerink (individueel lid). In 2012 organiseerde de Afdeling Twente een wedstrijd natuurfotografie, die een groot succes werd. In 2013 werd besloten daar op een vervolg te geven met een wedstrijd als thema De mens. Voor de wedstrijd Twente on line werden 76 foto s ingezonden. Jury Sylvia Bökkerink kende de volgende prijzen toe: eerste prijs Joke de Vries (Profoto), tweede prijs Bart ter Horst (Oldenzaal) en derde prijs Jan Oltwater (Schelfhorst) en eervolle vermelding voor Joke de Vries (Profoto). De foto s van de prijswinnaars werden tegelijk met de beste foto s van de afdelingswedstrijd geëxposeerd in de bibliotheek van Haaksbergen in november/december De samenwerking met Galerie Objektief werd in het kader van de tentoonstelling van de Afdelingswedstrijd door Objektief stopgezet. Uiteraard waren er weer diverse tentoonstellingen van Twentse clubs, waar weer veel en mooi werk te zien was. Met dank aan allen, die zich hebben ingezet om de diverse evenementen tot een succes te maken. Herman Nijhuis. Haaksbergen, februari 2014.

10 februari afdeling Twente 2014 Reglement Twente on line Reglement Twente on line Het reglement voor TWENTE ON LINE is door het afdelingsbestuur van de afd. Twente als onderstaand vastgesteld. REGLEMENT TWENTE ON LINE 1. DEELNAME Deelname aan deze fotowedstrijd staat open voor amateur fotografen, lid van een fotoclub die aangesloten is bij de Fotobond afd. Twente en voor individuele leden van de Fotobond woonachtig in het gebied van de afdeling Twente. 2. SAMENSTELLING COLLECTIE Elke fotograaf mag 2 foto s inleveren. Het onderwerp is STRAATFOTOGRAFIE. Het formaat van de foto's in jpeg, max 300 dpi, langste zijde max 2000 pixels en totaal max. 3 mb. Foto s die niet voldoen aan de gestelde maatvoering worden geweigerd. 3. INZENDEN FOTO S De foto's dienen de volgende bestandsnaam te hebben: naam fotograaf, nr. 1 of 2. In een dienen de volgende gegevens vermeld te worden: adres, naam fotoclub, en het Bondslidmaatschapsnummer van de fotograaf. De foto's dienen uiterlijk op de dag van de sluitingsdatum, aanwezig te zijn op het inzendadres. Sluitingsdatum voor inzending is 1 OKTOBER 2014 en inzendadres is: fotoregionaal@gmail.com 4. JURY Door het afdelingsbestuur wordt een jury samengesteld van minimaal 2 personen. Bovendien zal een vertegenwoordiger van het dagelijks bestuur optreden als voorzitter van de jury zonder stemrecht. 5. AUTEURSRECHTEN / REGLEMENT De fotografen dienen de auteursrechten van de ingezonden fotowerken te bezitten en dienen de Fotobond afd. Twente en/of de organisatoren te vrijwaren van elke eventuele aanspraak door derden. De Fotobond afd. Twente zal de werken alleen gebruiken in het kader van deze wedstrijd. Voor publicatie van de gehele of gedeeltelijke collectie verlenen de auteurs toestemming zonder enige vergoeding. Bij publicatie zal naamsvermelding plaats vinden. Deelnemers aan deze wedstrijd verklaren zich door deelname akkoord met dit reglement. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist het afdelingsbestuur. Voor meer informa e: Edith Howard Herman Nijhuis

11 Nieuwsbrief Fotobond afdeling Twente februari 2014 agenda 15 maart: jurering Bonds Foto Wedstrijd 2014 in Haaksbergen. 29 maart: prijsuitreiking en bespreking Bonds Foto Wedstrijd 2014 in Haaksbergen. 10 april: Opening jubileumtentoonstellingen in het kader van Fotobiennale in Haaksbergen. 14 april: Bespreking FotoRegionaal in Haaksbergen. 1 oktober: Sluitingsdatum Twente On Line november: Sluitingsdatum Afdelingswedstrijd november: Jurering Afdelingswedstrijd november: Bespreking Afdelingswedstrijd en tevens bekendmaking/prijsuitreiking Twente On Line Bestuur Afdeling Twente: Voorzitter: Hans Wissink Nagelhoutstraat ED Holten Tel.: hanswissink@hetnet.nl Rayoncorrespondent: Herman Tideman Lippekerkstraat AG Enschede Tel: herman@tideman.nl Secretraris: Herman Nijhuis Klaproos AR Haaksbergen Tel: hbnijhuis@zonnet.nl Penningmeester:Gerard Kip De Maraboe GX Almelo g.a.m.kip@utwente.nl Lid: Lid: Lid: Edith Howard Topaasstraat CL Boekelo edith.howard@home.nl Laura Onderdijk De Wilmskamp GW Hengelo laura_onderdijk@planet.nl vacature rekening nummer t.n.v. G. Kip inz. Fotobond Reserveren tentoonstellingsborden en lijsten: Herman Tideman (herman@tideman.nl)

Oproep algemene ledenvergadering 18 maart

Oproep algemene ledenvergadering 18 maart Afdeling Twente Nieuwsbrief februari 2013 Oproep algemene ledenvergadering 18 maart e Foto Herman Tideman, 2 prijs Afdelingswedstrijd 2012 Nieuwsbrief Fotobond afdeling Twente februari 2013 Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

agenda voor het nieuwe seizoen

agenda voor het nieuwe seizoen Afdeling Twente Nieuwsbrief september 2014 agenda voor het nieuwe seizoen e foto (uit een serie van 5) van Sylvia Bökkerink, 1 prijs Foto Regionaal 2014 Komende wedstrijden Twente on line De eerstvolgende

Nadere informatie

Afdeling Twente. Nieuwsbrief februari Oproep algemene ledenvergadering 14 maart

Afdeling Twente. Nieuwsbrief februari Oproep algemene ledenvergadering 14 maart Afdeling Twente Nieuwsbrief februari 2011 Oproep algemene ledenvergadering 14 maart W innaars van de Afdelings-fotowedstrijd hangen in Fotogalerie Objektief in Enschede: FC Oldenzaal als winnende club

Nadere informatie

Afdeling Twente. Nieuwsbrief november 2013

Afdeling Twente. Nieuwsbrief november 2013 Afdeling Twente Nieuwsbrief november 2013 foto Patrick Stroobach, 1 e prijs Afdelingsfotowedstrijd 2013 UITSLAG AFDELINGSWEDSTRIJD 2013 Nieuwsbrief Fotobond afdeling Twente november 2013 In totaal zijn

Nadere informatie

Afdeling Twente. Nieuwsbrief september 2011. foto Edith Howard

Afdeling Twente. Nieuwsbrief september 2011. foto Edith Howard Afdeling Twente Nieuwsbrief september 2011 foto Edith Howard CURSUS FOTOBESPREKEN. Nieuwsbrief Fotobond afdeling Twente september 2011 Onze afdeling organiseert de komende winter in samenwerking met de

Nadere informatie

Afdeling Twente. Nieuwsbrief november 2012

Afdeling Twente. Nieuwsbrief november 2012 Afdeling Twente Nieuwsbrief november 2012 foto Barbra Knop-Rouwenhorst: ontsnapt, 1 e prijs Afdelingsfotowedstrijd 2012 UITSLAG AFDELINGSWEDSTRIJD 2012 In totaal zijn 212 foto s ingestuurd door 9 clubs.

Nadere informatie

Reglement Foto expositie: Foto Nationaal

Reglement Foto expositie: Foto Nationaal Reglement Foto expositie: Foto Nationaal Doel Foto Nationaal is een landelijke expositie voor alle individuele leden van de Fotobond. Foto Nationaal (FN) is een fotosalon met het beste fotowerk van de

Nadere informatie

Reglement Fotowedstrijd: BondsFotoWedstrijd

Reglement Fotowedstrijd: BondsFotoWedstrijd Reglement Fotowedstrijd: BondsFotoWedstrijd 2016 doel Doelgroepen Bondsfotowedstrijd is een clubwedstrijd waarbij ook individuele foto's worden geklasseerd Elke aangesloten club kan deelnemen beperkingen

Nadere informatie

Reglement FMDV (2013)

Reglement FMDV (2013) FOTOBOND B.N.A.F.V AFD. 03 (Drenthe Vechtdal Reglement FMDV (2013) 1. Begripsbepaling. 1.1. B.N.A.F.V: Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen. 1.2. Lid / leden: Het lid dan wel de leden van

Nadere informatie

Versie A P R I L

Versie A P R I L Versie 1.0 1 6 A P R I L 2 0 1 3 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 1 Opening Róman van der Meulen: Secretaris Pauze over ca. 1.15 uur 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 2 Agenda 1. Opening 2.

Nadere informatie

Reglement F MDV (2014)

Reglement F MDV (2014) FOTOBOND B.N.A.F.V AFD. 03 (Drenthe Vechtdal Reglement F MDV (2014) 1. Begripsbepaling. 1.1. B.N.A.F.V: Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen. 1.2. Lid / leden: Het lid dan wel de leden

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

Nieuwsbrief Goudse Fotoclub

Nieuwsbrief Goudse Fotoclub Nieuwsbrief Goudse Fotoclub Januari 2012 Start van een digitale nieuwsbrief? Het bestuur Jarenlang heeft de GFC de Goudascope uitgebracht, een analoge nieuwsbrief met informatie over de club, programmaoverzichten,

Nadere informatie

Reglement Fotowedstrijd Uw kijk op het Eiland van Schalkwijk

Reglement Fotowedstrijd Uw kijk op het Eiland van Schalkwijk Reglement Fotowedstrijd Uw kijk op het Eiland van Schalkwijk 1) Foto s a. De foto dient een weergave te zijn van een locatie op het Eiland van Schalkwijk. De foto kan bijvoorbeeld een impressie zijn van

Nadere informatie

Reglement ouderraad. Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010

Reglement ouderraad. Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010 Reglement ouderraad Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010 Basisschool Sint Jozef Grotestraat 142 5931 CZ Tegelen Inhoudsopgave: Blz. 1. Begripsbepaling 3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Euregionale Fotowedstrijd 2015

Euregionale Fotowedstrijd 2015 Euregionale Fotowedstrijd In vindt een bijzondere editie van de Euregionale Fotowedstrijd plaats. De organisatoren van de tweejaarlijkse fotowedstrijd: de Fotobond afdeling Limburg, het Verbond van Limburgse

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Fotoclub Perspectief Hilversum 2012 03 30 HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM. Naam

Huishoudelijk Reglement Fotoclub Perspectief Hilversum 2012 03 30 HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM. Naam HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM Naam Art. 1 1. De Fotoclub heeft als naam Fotoclub Perspectief Hilversum. 2. Ze is opgericht op 15 januari 1998 als resultaat van een fusie tussen

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 Nieuwsbrief 1 - Januari 2015 In dit nummer: Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 TOZ van Mun Advies Open Dubbeltoernooi Nieuwe trainingscyclus voorjaar 2015! Tennis Op Proef voor jeugd bij

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda Convocatie ALV 16 oktober 2014 blad 12 Notulen ALV 2013 Vergader datum : 16 januari 2014. Locatie : Bowling Restaurant Menken. Onderwerp : Algemene Ledenvergadering Bowling Vereniging Leiden Zuid-West.

Nadere informatie

Informatie. over. Fotoclub Rapenland

Informatie. over. Fotoclub Rapenland Informatie over Fotoclub Rapenland 1 Inhoudsopgave Pagina 3 : algemeen : geschiedenis : waarom een fotoclub Pagina 4 : het bestuur : verloop van een clubavond : forumavonden : forumavond met afdrukken

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

REGLEMENT LANDELIJKE VAKWEDSTRIJD STUDIECLUB SCHILDERS

REGLEMENT LANDELIJKE VAKWEDSTRIJD STUDIECLUB SCHILDERS REGLEMENT LANDELIJKE VAKWEDSTRIJD STUDIECLUB SCHILDERS STUDIE CLUB SCHILDERS REGLEMENT LANDELIJKE VAKWEDSTRIJD STUDIECLUB SCHILDERS Artikel 1 Algemeen De Centrale Clubleiding (CCL) van de Studieclub Schilders

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS Vastgesteld in de ledenvergadering van 2 februari 2015 Artikel 1. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Artikel 2. Lidmaatschap

Nadere informatie

Aan de leden van amateur Fotoclubs in Friesland, Groningen, Drenthe en Noord Duitsland Datum:19 juni 2016

Aan de leden van amateur Fotoclubs in Friesland, Groningen, Drenthe en Noord Duitsland Datum:19 juni 2016 Aan de leden van amateur Fotoclubs in Friesland, Groningen, Drenthe en Noord Duitsland Datum:19 juni 2016 Blad 1 van 2 Betreft: Internationale fotowedstrijd Stad in beweging. Beste fotografen, Namens Amateur

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING ALV-2019

ALGEMENE LEDENVERGADERING ALV-2019 ALGEMENE LEDENVERGADERING ALV-2019 donderdag 14 maart 2019 @ NOORD Zalencentrum "De Donderie" Donderbergweg 47-49 te Roermond. [AFV Venray, FK Midden-Limburg, FC Océ, FG Weert, FC Venlo, FK Echt, FG exposure,

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

Notulen Afdelingsvergadering Gelderland Zuid d.d. 2 maart 2011

Notulen Afdelingsvergadering Gelderland Zuid d.d. 2 maart 2011 Notulen Afdelingsvergadering Gelderland Zuid d.d. 2 maart 2011 Afwezig( m.b.): Camera Club Oosterbeek; FC De Zutphense;FG Expo en FC Objectief. 1) Welkom door de voorzitter. Een bijzonder welkom voor FC

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

Nederlandse Grasparkieten Club

Nederlandse Grasparkieten Club Nederlandse Grasparkieten Club Aangesloten bij de World Budgerigar Organisation Uitnodiging Voor het bijwonen van de JAARVERGADERING van de NGC-DBS op 28 maart 2013 in Café-zalencentrum De Gouden Leeuw,

Nadere informatie

BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST

BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST Convocatie A.L.V. 16 oktober 2014 blad 1 BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST Algemene Leden Vergadering Donderdag 16 oktober 2014 te Leiden Bowling Vereniging Leiden Zuid-West Convocatie A.L.V. 16 oktober

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Inhoud: Leden en lidmaatschap Het functioneren van het bestuur Taakomschrijving Bestuursleden Commissies Financiën Evenementen en aansprakelijkheid Slotbepalingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2017 Nummer 09 november Van de voorzitter. Beste medetennissers, We kijken al weer vooruit naar het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is op 14 januari 2018 van 15:00

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland.

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Artikel 1. Leden/donateurs (zie afdelingsstatuten artikel 5 tot en met 9) 1. Behalve gewone

Nadere informatie

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 22e Algemene Ledenvergadering bij Avila op 23 Februari 2017 Dit jaar wordt onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) wederom in het Koetshuis van het Avila

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

Reglement van de Ouderraad

Reglement van de Ouderraad Reglement van de Ouderraad Onderdeel van: Brederode Daltonschool Willem de Zwijgerlaan 110, 2082 BD Santpoort-Zuid Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat onder: a. Ouderraad: Het Dagelijks bestuur,

Nadere informatie

VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2018

VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2018 VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2018 Algemeen De Koninklijke Prijs is bedoeld om jonge, talentvolle in Nederland werkzame schilders aan te moedigen in hun werk als kunstenaar.

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact.

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Bekijk de webversie Februari 2019 In deze nieuwsbrief In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Contributie De contributieherrinneringen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Kampioenen Wedstrijdvissen. 3. Notulen Wedstrijdcommissie Marinus Klein. 2. Kampioen NK IJsvissen

Kampioenen Wedstrijdvissen. 3. Notulen Wedstrijdcommissie Marinus Klein. 2. Kampioen NK IJsvissen Algemene ledenvergadering 16 mei 2017 Sportvisserij Oost-Nederland Raalte 1. Opening 3 deel 1 ALV 16 mei 2017 1. Opening 2. Jubilarissen, Kampioenen Wedstrijdvissen en Kampioen IJsvissen 2017 3. Notulen

Nadere informatie

Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg.

Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg. Notulen Algemene Ledenvergadering RRAF 2 016 op 12 maart 2016 Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg. Aanwezig : Jan den Hartog, Rolf Blei, Hans Schuttenbeld, Egbert Wits, Kees Kuijpers,

Nadere informatie

JAARVERSLAG BNAFV afdeling Limburg (bijlage punt 4 Agenda Jaarvergadering 2015)

JAARVERSLAG BNAFV afdeling Limburg (bijlage punt 4 Agenda Jaarvergadering 2015) JAARVERSLAG 2014 - BNAFV afdeling (bijlage punt 4 Agenda Jaarvergadering 2015) Algemeen Dit jaar hebben we in één nieuwe club kunnen verwelkomen, in Maastricht trad de Fotoclub Kiekdoes toe tot de Fotobond.

Nadere informatie

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Secretariaat Organisatie: Huub Mertens P.P.Rubensstraat 32 6137 XX Sittard 06-19053510; huubmertns54@gmail.com Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Tentoonstellingsregels Inschrijfformulier:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad

Huishoudelijk reglement Ouderraad Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool t Hout, Helmond Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. Bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School : Openbare

Nadere informatie

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 VERENIGING VAN OUD FOKKER EMPLOYÉS 14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 INDIEN ONBESTELBAAR S.V.P. RETOUR: Kootwijkstraat 135 / 2573 XM Den Haag ===============================================================

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046)

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Onderdeel van: OBS Corantijnschool Corantijnstraat 4 1058 DD Amsterdam

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

FOTO21 BREDEVOORT. Gelders Nieuwsfoto 2015 Wie wordt de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2015?

FOTO21 BREDEVOORT. Gelders Nieuwsfoto 2015 Wie wordt de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2015? FOTO21 BREDEVOORT Nieuwsbrief februari 2016 actuele informatie over Wie wordt de winnaar van? Tentoonstellingen FotoNationaal Cultuur educatie Audio visueel voor basis onderwijs St. Foto21Bredevoort t

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart Spoorweg Sportvereniging Venlo

Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart Spoorweg Sportvereniging Venlo Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart 1999. Spoorweg Sportvereniging Venlo (artikel 01 t/m 33) (2 e wijziging ingaande 22 maart 2002) (3 e wijziging ingaande 26 maart 2004) (art.4a) (4 e wijziging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School :

Nadere informatie

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur 1 Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden : Jos Winnink (voorzitter) Jan Harm Bakhuys (secretaris) André Nieuwenhout

Nadere informatie

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur.

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 647 (97,59 procent) Aanwezig Patrizia Wohnmodul Beheer II B.V. VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof

Nadere informatie

Algemene Leden vergadering Fotoclub Houten 10 maart 2015

Algemene Leden vergadering Fotoclub Houten 10 maart 2015 Algemene Leden vergadering Fotoclub Houten 10 maart 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Ingekomen stukken 4. Jaarrekening 2014 5. Jaarverslag 2014 6. Bestuur: Voorzitter aftredend en herkiesbaar.

Nadere informatie

Reglement van de Ouderraad Samenlevingsschool De Lisdodde,

Reglement van de Ouderraad Samenlevingsschool De Lisdodde, Reglement van de Ouderraad Samenlevingsschool De Lisdodde, Onderdeel van: Samenlevingschool De Lisdodde, Veneweg 67/Siebenweg 14, Wanneperveen Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat onder: a) Ouderraad:

Nadere informatie

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H.

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H. Ledenadministratie Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) KvK: 40023673 IBAN: NL04RABO0142130397 e-mail: leden@hcsassenhein.nl internet: www.hcsassenhein.nl Afzender: Postbus 39 ; 9750 AA Haren Gn Haren(Gn), 1

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Maart 2012 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Even voorstellen: Patrick Hermans

Even voorstellen: Patrick Hermans Nieuwsbrief 3 Maart 2019 In dit nummer: Even voorstellen: Patrick Hermans Samenvatting Algemene Ledenvergadering Tennisvereniging TOZ, 22 januari 2019 Houd ons park mooi en schoon Senior Plus toernooi

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn.

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Mocht in dit reglement gesproken worden van hij en andere taalkundige manlijke vormen, dan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Merwedonk [4 november 2011] Huishoudelijk reglement Oudervereniging O.B.S. De Merwedonk. Definities Artikel 1. Gewoon lid: alle ouders, voogden en verzorgers

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Algemeen Artikel 1 Artikel 2 Lidmaatschap Artikel 3 Rechten en verplichtingen Rechten Artikel 4 Verplichtingen Artikel 5

Algemeen Artikel 1 Artikel 2 Lidmaatschap Artikel 3 Rechten en verplichtingen Rechten Artikel 4 Verplichtingen Artikel 5 1 Algemeen Artikel 1 De naam van de vereniging is "Vlaardingse Atletiekvereniging Fortuna"; de vereniging is gevestigd aan de Watersportweg 11a, te Vlaardingen; Artikel 2 De kleuren van de vereniging zijn

Nadere informatie

Euregionale Fotowedstrijd Uitingen van Religie in Limburg en in het Rijnland

Euregionale Fotowedstrijd Uitingen van Religie in Limburg en in het Rijnland In 2011 werd in de aanbouw van het Limburgs Museum te Venlo de mikwe geplaatst, het rituele badhuis uit de 13e eeuw dat tevens het oudste Joodse is in Nederland. Deze mikwe en bijbehorende inrichting krijgen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018).

Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018). Huishoudelijk reglement Fietsersbond Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018). Leden, begunstigers en abonnees Artikel 1 1. Aanmelding als lid of begunstiger

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Bladnr. 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Bladnr. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Bladnr. 1 ARTIKEL 1. Algemene Bepaling. Dit is een reglement als genoemd in artikel 18 lid 1 van de bij notariële akte van 30 maart 1999 vastgestelde Statuten van de Amateur Fotografen

Nadere informatie

Programma uur Ontvangst met koffie/thee + cake uur Korte uitleg over De Wenum Hoeve en rondleiding. 21.

Programma uur Ontvangst met koffie/thee + cake uur Korte uitleg over De Wenum Hoeve en rondleiding. 21. Donderdag 19 april aanstaande organiseert Plattelands Jongeren Gelderland (PJG) de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). Voor deze avond nodigen wij de bestuurders van alle verenigingen die lid zijn

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De concept agenda: 1 Opening en vaststellen agenda 2 Mededelingen en ingekomen stukken 3 Verslag ALV 13 april 20123 (pagina 2) 4 Jaarverslagen

Nadere informatie

Reglementen Vredeman de Vries Prijs

Reglementen Vredeman de Vries Prijs Reglementen Vredeman de Vries Prijs Provincie Fryslân Reglement voor deelname Vredeman de Vries prijs (architectuur) De Vredeman de Vries prijs voor Architectuur betreft een tweejaarlijkse prijs voor een

Nadere informatie

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K. 40324098 2951 HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR. 4375518 U I T N O D I G I N G zaterdagmiddag 10 juni 2004, 12.00 uur de Algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Baayaert oktober

Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Baayaert oktober HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING OBS DE BAAYAERT DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Oudervereniging: de afvaardiging

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken

Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken Toelichting op de agenda ALV 24 2018 Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken Eventuele mededelingen

Nadere informatie

Een heel druk jaar! 2016 Nieuwsbrief De Essentie. In dit nummer

Een heel druk jaar! 2016 Nieuwsbrief De Essentie. In dit nummer 12016 Een heel druk jaar! Wat een hectische tijd is het de afgelopen maanden geweest. Alle voorbereidingen voor de Expositie Dichterbij De Essentie. Het maken van een gevarieerd programma voor 2016. Voorbereiden

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsdeelraad Hendrik Boogaardschool Rode Kruislaan van Stichting Floréo te Maassluis Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De MR-leden 4. Taken van de

Nadere informatie

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING Vrijdag 22 mei 2009 Mercure Hotel - Kosterijland

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014 ALGEMENE LEDENVERGADERING 10 oktober 2014 Agenda ALV 2014 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Goedkeuring notulen van de ALV van 24 mei 2013. 4. Bestuur 5. Presentatie jaarverslag van het

Nadere informatie

Erfgoedplatform Gemeente Heumen

Erfgoedplatform Gemeente Heumen NIEUWSBRIEF NR. 16 Erfgoedplatform Gemeente Heumen Ledenvergadering en presentatie Lage Hof op woensdag 15 april 2015 Plaats: Agrarisch museum De Lage Hof, Overasselt Tijd: 20.00 uur Agenda 1. Opening

Nadere informatie

Notulen algemene vergadering Afdeling Gelderland Zuid 14 november 2012

Notulen algemene vergadering Afdeling Gelderland Zuid 14 november 2012 1 Notulen algemene vergadering Afdeling Gelderland Zuid 14 november 2012 Aanwezig: FK Arnhem: Sietske Ebus en Joesefien van de Kamp; FC De Trefkuul: Adri Kraan en Wim Piepers; De Oude IJssel: Joop Bolhuis

Nadere informatie