Eindopdracht Com3. Mona Smaakmaker. Minor: Communicatie & Multimediadesign Vak: Communicatie Namen:Anniek Evers & Robin Wolter

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eindopdracht Com3. Mona Smaakmaker. Minor: Communicatie & Multimediadesign Vak: Communicatie Namen:Anniek Evers & Robin Wolter"

Transcriptie

1 Eindopdracht Com3 Mona Smaakmaker Minor: Communicatie & Multimediadesign Vak: Communicatie Namen:Anniek Evers & Robin Wolter

2 Inhoudsopgave 1. Inleiding Multimediatoepassing Mona Smaakmaker Demoversie Mona Smaakmaker: I s Trends Toepasselijkheid... 9

3 1. Inleiding Mona (nu onderdeel van Koninklijke Friesland Campina) is uitgegroeid tot het grootste toetjesmerk van Nederland. Een club van meer dan honderd toetjesfanaten is elke dag bezig de lekkerste toetjes te maken. Dagelijks staan er in Nederland een stuk of van op tafel. Dat zijn er 91 miljoen per jaar! Daarmee zijn Nederlanders de grootste zuiveltoetjeseters ter wereld. Mona heeft van de Hollandse kaaskoppen echte toetjeskoppen gemaakt. Mona heeft de laatste tijd vooral bekendheid gegenereerd met hun nieuwe reclamecampagne. Het Brabantse Mona gezin leeft voor Mona, gecombineerd met het grappige Brabantse accent is het een erg leuke campagne. De zuiveltoetjes van Mona zijn in samenwerking met Melkunie tot stand gekomen. Een paar Nederlandse werknemers bij Melkunie hadden een geweldig plan: van melk gaan we lekkere toetjes maken! Het woord toetje is pas vanaf 1973 echt bekend, daarvoor heette het nog nagerecht, toespijs of dessert. Toen Mona in 1973 reclames ging maken met Doe eens een Mona Toetje na raakte het woord bekend. Mona is hét toetjesmerk van Nederland. Ze willen op een Oer Hollandse manier gezelligheid uitstralen. Voor Mona hebben wij een nieuwe multimediatoepassing bedacht die past binnen de middelen die Mona momenteel inzet. Verder in het verslag wordt ingegaan op de inhoud van deze multimediatoepassing.

4 2. Multimediatoepassing Mona Smaakmaker Hieronder wordt het concept van onze applicatie in stappen uitgelegd: Een klant stopt bij het toetjes vak en neemt een overheerlijk Mona toetje uit het schap. Met een sensor op de mobiele telefoon scant men als het ware het product. De klant krijgt onmiddellijk recensies en aanbevelingen van andere mensen te zien die het toetje al eerder gegeten hebben. Ook krijgt hij te zien: klanten die dit toetje kochten, kochten eerder ook.. Als de klant tevreden is gaat hij over tot aankoop, en geeft dit ook aan op zijn mobiel. De mobiel onthoudt hierdoor welke Mona aankopen de klant gemaakt heeft. De volgende keer dat de klant in de supermarkt verschijnt zal hij zien wat hij de vorige keren heeft gekocht. Dit is niet alleen een makkelijk geheugensteuntje de Mona smaakmaker kan ook door middel van deze toetjes geschiedenis onder andere nieuwe aanbevelingen geven (een soort tip van de dag) door te kijken welke smaken en soorten toetjes de klant in het verleden genuttigd heeft. Ook kan de smaakmaker een soortgelijk product aanraden als het product wat de klant bv. De vorige keer heeft gekocht op is. Ook kan de klant een aantal smaken of soort toetjes aangeven, de smaakmaker zal dan een selectie voor u maken. Bijvoorbeeld: Smaak aardbei, banaan, ananas. Soort luchtig > Luchtige tropical Mouse. De smaakmaker heeft oneindig veel mogelijkheden! Laat u verrassen door de smaakmaker en doorbreek je toetjes gewoontes! De applicatie zal de klant ook doorverwijzen naar de website voor het maken van het toetje van de maand. Hier kunnen klanten zelf een recept voor een toetje opgeven. De smaakmaker verwijst de klant door naar de website nadat de klant over is gegaan tot een aankoop. De smaakmaker zal tevens aan de hand van de toetjesgeschiedenis van de klant de favoriete smaken van de klant bepalen en hier al bepaalde suggesties voor geven voor een toetje van de maand! Mogelijkheden smaakmaker: recensies (punten op schaal van 1 tot 10 ook erbij); aanbevelingen; Tip van de dag; Zoek functies; Alternatieven; Aanbiedingen in welke supermarkten; eigen recensies plaatsen.

5 3. Demoversie Mona Smaakmaker:

6 4. Doelgroepsegment Om het doelgroepsegment voor de multimediatoepassing te bepalen kun je gebruik maken van het WIN Model. Met het WIN model wordt duidelijk waar doelgroepen zich bevinden, welke specifieke achtergrondkenmerken zij hebben, welke media zij gebruiken, wat zij vinden, denken, kopen, stemmen en doen en op welke manier zij bereikbaar zijn. Het model onderscheidt acht groepen in de samenleving, die qua leefstijl, opvattingen, drijfveren en gedrag sterk van elkaar verschillen. Door segmentatie is het mogelijk te bepalen waar doelgroepen zitten en hoe deze eruit zien. Daarnaast kan op basis van de WIN variabele een steekproef van de potentiele doelgroep getrokken worden voor nader onderzoek. De WIN variabele biedt smaen met de socip demografische achtergrondkenmerken rijk ingekleurd beeld van de mens achter de consument of burger. De segmenten die van toepassing kunnen zijn zijn: Behoudenden Evenwichtigen Geengageerden Genieters Luxezoekers Ruimdenkers Zakelijken Zorgzamen De nieuwe doelgroep die wij met onze nieuwe multimediatoepassing willen aanspreken zijn studenten in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar. Deze studenten leven in studentenhuizen, zijn bekend van de Iphone (waarop de applicatie te vinden is), en zijn dol op toetjes. Het segment waar deze doelgroep in thuishoort zijn: GENIETERS Als Genieter bent u een echt gezelligheidsdier. U richt uw leven in rond uw eigen plezier en genot, zowel op lichamelijk als emotioneel gebied. U bent eerder een sportief dan een creatief type. Uitdagende of risicovolle situaties worden niet uit de weg gegaan, u zoekt juist naar enige vorm van opwinding en avontuur. U bent zeker geen piekeraar en zal in veel situaties zelfs enigszins gemakzuchtig of impulsief handelen. U houdt van uitgaan, ook in gezelschap. Maatschappelijke issues en politiek interesseren u niet uitermate veel. In tegenstelling tot lezen, kijken Genieters meer dan gemiddeld naar de televisie. Vooral de commerciële zenders genieten uw voorkeur. Journaal kijken doet u wel, echter de achtergronden interesseren u minder. Uw bestedingsgedrag is hoger dan gemiddeld en u heeft een impulsieve koopstijl. U geeft graag geld uit aan buiten de deur eten en nieuwe, trendy snufjes. Het kernwoord van deze groep is Plezier.

7 5. 5 I s Multimediatoepassingen worden sterker als aan de 5 I s wordt voldoen. Hieronder de I s die toepassing hebben op onze applicatie (multimediatoepassing): 1. Intermediaal: In de communicatie uitingen van Mona wordt veel gebruik gemaakt van tekst en beeld. Echter hun website is nauwelijks intermediaal. Er wordt geen koppeling gelegd met andere media. Door middel van onze applicatie proberen we op een onderscheidende manier de koppeling te leggen met andere media. 2. Interactiviteit: Mona maakt in hun huidige communicatie al gebruik van interactiviteit. Toch is dit nog niet voldoende. De consument kan bijvoorbeeld reacties geven op de website en kan puddingwensen doorgeven. Onze applicatie versterkt de interactiviteit met onze doelgroep. Ze kunnen zelf toetjeswensen aangeven, krijgen reacties en komen in contact met anderen. 3: Iteratief:Op dit moment kan de doelgroep op de website niets zelf personaliseren. Het enige waar ze zelf invloed op hebben in het insturen van een puddingwens. Door nieuwe applicatie gaat er een nieuwe wereld open voor de Mona gebruiker. 4: Imaginatief: De nieuwe applicatie voor Mona is erg creatief. De klant heeft veel meer nieuwe mogelijkheden omtrent zijn toetjeskeuze. De applicatie laat de klant meer ontdekken over het merk. De applicatie voor Mona is een goed toevoeging, omdat de huidige communicatiemiddelen, zoals de website, niet echt onderscheidend zijn. Meerdere merken en organisaties hebben een dynamische website net zoals Mona. Met onze nieuwe applicatie kan Mona zich meer onderscheiden van andere merken en organisaties. 5. Ik:Met onze applicatie wordt volledig uitgegaan van de consument. De consument staat centraal bij onze applicatie. De consument kan zelf toetjeswensen doorgeven, zijn geschiedenis doorspitten, recensies lezen etc. Met deze applicatie richt Mona zich meer op de consument en worden er meer mogelijkheden geboden om de consument als startpunt te gebruiken.

8 6. Drijfveren en behoeften in digitale tijdperk Steeds meer bedrijven/merken maken gebruik van applicaties op mobiele telefoons. Het blijkt steeds meer een toegevoegde waarde te zijn om een doelgroep aan te kunnen spreken. Mona kan hier dus niet bij achterblijven. Het digitale tijdperk krijgt een steeds groter bestaan in het leven van de huidige mens. En het zal hier ook niet eindigen. De digitale wereld zal zich steeds verder uitbreiden, en bedrijven/merken die de digitalisering onderschatten zullen op achterstand komen te staan ten opzicht van bedrijven/merken die zich wel interesseren voor het digitale tijdperk. Zoals gezegd betekent dit dus voor Mona dat het belangrijk is mee te gaan in dit digitale tijdperk. Door middel van onze applicatie zullen zij de concurrentie met andere applicaties aan kunnen gaan. De applicatie zal ervoor zorgen dat de Mona een nieuwe doelgroep aan gaat spreken, wat zijn resulteren in een bredere doelgroep, meer betrokkenheid en hierdoor meer winst. 7. Trends Zoals eerder gezegd komt de trend digitalisering en technoligisering steeds vaker terug in de maatschappij. Deze twee trends zijn toepasbaar op de nieuwe doelgroep van Mona. Onze nieuwe doelgroep is in het bezit van de nieuwste trends en gadgets. Meeste studenten zijn op de hoogte van de Iphone, of hebben er zelf één in eigen gebruik. Ook maakt deze doelgroep regelmatig gebruik van internet op deze telefoon. Door middel van onze nieuwe applicatie kan er door Mona worden ingespeeld de nieuwe technologie en zal er meer betrokkenheid worden gecreëerd onder de doelgroep.

9 8. Toepasselijkheid Mona staat bekend als gezellig en toegankelijk merk. Tot nu toe heeft Mona vooral gebruik gemaakt van traditionele media. Hier zijn ze altijd erg succesvol in geweest. Mona heeft vele succesvolle campagnes op haar naam staan. De utwerking van onze nieuwe applicatie voor Mona past heel goed binnen de huidige communicatiemix. Deze applicatie zal het merk meer kracht en vernieuwing bijzetten. Mona heeft een duidelijke merkidentiteit. Mona is altijd herkenbaar aan het grote rode logo. De hoofdkleur in de verpakkingen van Mona is rood. In onze applicatie zal dit logo en de rode kleur ook terugkomen, zodat het binnen de doelgroep zorgt herkenbaarheid en betrokkenheid. Ook past onze applicatie goed binnen de merkvisie van Mona. Mona is open en eerlijk naar de consument toe. De consument staat centraal en ze proberen hen zo veel mogelijk te betrekken. Ze willen eenheid en gezelligheid creëren met een stukje pure verwennerij door Mona. Door middel van onze applicatie wordt deze visie nog extra versterkt. Bovenstaande punten uit het merkdocument zullen de nieuwe doelgroep meer aansturen tot een aankoop van een Mona product. Door onze applicatie zullen de klanten zich meer verbonden voelen bij het merk.

Merkdocument Mona Anniek Evers Robin Wolter

Merkdocument Mona Anniek Evers Robin Wolter Merkdocument Mona Anniek Evers Robin Wolter Inleiding Mona (nu onderdeel van Koninklijke FrieslandCampina) is uitgegroeid tot het grootste toetjesmerk van Nederland. Een club van meer dan honderd toetjesfanaten

Nadere informatie

De DISC marketing leefstijl segmentatie

De DISC marketing leefstijl segmentatie De DISC marketing leefstijl segmentatie Gebaseerd op een verkorte module van de DISC test en daardoor geschikt voor het beschrijven van de acht hoofdsegmenten of grotere groepen (consumenten onderzoek)

Nadere informatie

RIC Leefstijlmethode

RIC Leefstijlmethode RIC Leefstijlmethode Optimaliseringsinstrument voor marketing en productontwikkeling 1 INTRODUCTIE Ernst Ossewaarde Jan Jaap Thijs Tinco Lycklama Suzanne van Laar 2 1 Selectie projecten Publiek > o.a.

Nadere informatie

Nederlandse vakantiegangers en (dag)recreanten Onderzoek naar hun wensen en voorkeuren

Nederlandse vakantiegangers en (dag)recreanten Onderzoek naar hun wensen en voorkeuren Nederlandse vakantiegangers en (dag)recreanten Onderzoek naar hun wensen en voorkeuren Welkom in de Experience Economy! Het aanbod is eindeloos. Dus gaat de consument op zoek naar iets bijzonders.

Nadere informatie

Spore Instore Marketing - Businessplan

Spore Instore Marketing - Businessplan Spore Instore Marketing - Businessplan Voor: New Brand Innovators Gemaakt door: Team Tilburg april 2018 BUSINESSPLAN Doel Spore Instore marketing maakt het mogelijk voor een winkel om de instore marketing

Nadere informatie

IMAGO VAN VRIESVERS CATEGORIE EIND-RAPPORT

IMAGO VAN VRIESVERS CATEGORIE EIND-RAPPORT IMAGO VAN VRIESVERS CATEGORIE EIND-RAPPORT September 2012 INHOUDSOPGAVE 1. INTRODUCTIE 2. RESULTATEN KENNIS VAN / ASSOCIATIES BIJ VRIESVERS GEVOELENS BIJ VRIESVERS, IN MOODBOARDS ONDERSCHEIDENDE, BEÏNVLOEDENDE

Nadere informatie

Retail in de Randstad, de leefstijl gerichte benadering

Retail in de Randstad, de leefstijl gerichte benadering Retail in de Randstad, de leefstijl gerichte benadering De ene consument is de andere niet. Dat zien we elke dag terug in de aankopen die consumenten doen. Zo heeft de ene consument een creatieve en trendy

Nadere informatie

Nice to meet you! Eerst even voorstellen NPO LEEFSTIJLGROEPEN

Nice to meet you! Eerst even voorstellen NPO LEEFSTIJLGROEPEN Nice to meet you! DRUKKE FORENZEN KRITISCHE VERDIEPINGZOEKERS PRAKTISCHE FAMILIEMENSEN ZORGZAME DUIZENDPOTEN BETROKKEN GELOVIGEN JONGE CONNECTORS ONBEZORGDE TRENDBEWUSTEN TRADITIONELE STREEKBEWONERS NEDERLANDSE

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! 6 Social Media tips voor de ondernemer. Dat Social Media een belangrijk marketingcommunicatie instrument is, is duidelijk. Hoe begin ik echter aan zo n

Nadere informatie

Clicks en Bricks versterkt het Retail concept.

Clicks en Bricks versterkt het Retail concept. Clicks en Bricks versterkt het Retail concept. Een advies gericht aan het warenhuis V&D in het segment damesmode. Adviesrapport Maxime Bos 2 Voorwoord Voor u ligt het adviesrapport dat is gemaakt naar

Nadere informatie

De laatste levensfase bespreekbaar maken

De laatste levensfase bespreekbaar maken Achtergrond Agora heeft de ambitie om eindigheid een plek te geven in het leven van mensen en bij te dragen aan een betere kwaliteit van leven tot het einde. Agora ontwikkelt zich in de richting van een

Nadere informatie

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld

Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld Media, Informatie en Communicatie Ontwerpdocument Beeld Project Het Parool Jerry Leigh Henkes, Demy Verhoogt, Bastiaan Verbeek, Sterre van den Berge, Lucas de Vries, Kathy Gabriel en Hanna Loos. P125 Tutor

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK Tadek de Ruijter Niek Schadenberg Guillermo Peroti CMD2d Inhoudsopgave Inleiding 2 Vragenlijst 3 Albert Heijn Allerhande 4 Albert Heijn doelgroep 5 Interview 1 6 Interview

Nadere informatie

Verschil tussen A- en B-merk kleding

Verschil tussen A- en B-merk kleding Verschil tussen A- en B-merk kleding Naam: Manon van de Kraats Studentnummer: 1620476 Specialisatie: UXD Format: Essay Docent: Hans Kemp Blok: D Datum : 27-05-2015 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdvraag

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING VOORWOORD Content marketing is uitgegroeid tot één van de meest populaire

Nadere informatie

INFORMATIE OVER VOEDING ZOEKEN EN BESPREKEN

INFORMATIE OVER VOEDING ZOEKEN EN BESPREKEN INFORMATIE OVER VOEDING ZOEKEN EN BESPREKEN Marcel Temminghoff Jolanda van Oirschot Inge van Ravensteijn Project 7220 Mei 203 GfK 202 Informatie over voeding zoeken en bespreken Mei 203 40% van de consumenten

Nadere informatie

Waar willen we met onszelf naar toe?

Waar willen we met onszelf naar toe? De rol van waarden in onze psychologie en sociologie Denken? 1 Menselijk gedrag beïnvloeden is zeer complex Zeggen? Voelen? Doen? Behavioral Economics-onderzoek toont aan: bij gedragskeuzen interacteren

Nadere informatie

Positionering, identiteit en imago

Positionering, identiteit en imago WHITE PAPER Positionering, identiteit en imago Ontwerppartners bv Mauritsstraat 12 4811 EP Breda 076 522 80 66 www.ontwerppartners.nl Inleiding Dagelijks zijn wij met onze klanten in gesprek over branding

Nadere informatie

Marketingplan. Monkey Business. GROEP 8: Stephanie Cruijsweegs - Jun Ishiwata - Sandra Matkovic

Marketingplan. Monkey Business. GROEP 8: Stephanie Cruijsweegs - Jun Ishiwata - Sandra Matkovic Marketingplan Monkey Business GROEP 8: Stephanie Cruijsweegs - Jun Ishiwata - Sandra Matkovic Externe analyse Afnemersanalyse afnemerssegmenten Onze chips zijn gericht op de jeugd. Kinderen gaan vaak mee

Nadere informatie

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu Een gebouw inrichten Lesbrief over inrichting en afwerking Project Topstages www.ontdektechniek.nu Deel A: Voorbereiding Inleiding Het Mondial College krijgt binnenkort een nieuw gebouw. In dit gebouw

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Content marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan stijgen

Nadere informatie

PERSONAL CARE WHITEPAPER JONGERE VROUWEN STAAN MEER OPEN VOOR HET PROBEREN VAN NIEUWE PRODUCTEN 55% VAN NEDERLANDERS

PERSONAL CARE WHITEPAPER JONGERE VROUWEN STAAN MEER OPEN VOOR HET PROBEREN VAN NIEUWE PRODUCTEN 55% VAN NEDERLANDERS WHITEPAPER PERSONAL CARE 55% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER OP HET GEBIED VAN PERSOONLIJKE VERZORGING JONGERE VROUWEN STAAN MEER OPEN VOOR HET PROBEREN VAN NIEUWE PRODUCTEN Vrouwen

Nadere informatie

CREËREN INNOVEREN ONDERSCHEIDEN

CREËREN INNOVEREN ONDERSCHEIDEN CREËREN INNOVEREN ONDERSCHEIDEN De verpakking als visitekaartje De gedachte aan een verpakking als praktisch omhulsel is verleden tijd. De verpakking is tegenwoordig onderdeel van de huisstijl en daarmee

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

MARKETINGPLAN. Etiënne Deguelle A.CML01D

MARKETINGPLAN. Etiënne Deguelle A.CML01D MARKETINGPLAN Etiënne Deguelle A.CML01D Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Missie... 1 Visie... 1 Omschrijving doelen... 3 SWOT analyse... 4 Destep analyse... 5 Marketinginstrumenten... 4 Confrontatie matrix...

Nadere informatie

Zuster Evie. Hemelse Hangop. Informatiebrochure voor Zusters

Zuster Evie. Hemelse Hangop. Informatiebrochure voor Zusters Zuster Evie Hemelse Hangop Informatiebrochure voor Zusters he Zuster op else hang m Evie Achtergrond Hangop is uitgelekte yoghurt. Het werd vroeger veel gemaakt als dessert en kent vele variaties in bereiding.

Nadere informatie

A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant.

A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Opdracht 1 A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Het galgenwiel. Demografisch: Mannen en vrouwen tussen de

Nadere informatie

Consumenten trends in de Food Awards

Consumenten trends in de Food Awards Consumenten trends in de Food Awards Supermarkten zijn de afgelopen jaren duidelijk een nieuwe weg ingeslagen. Zo laat ook de introductie van de Foodmarkt City by Jumbo deze maand ook weer zien. Verse

Nadere informatie

Let's Party BRANDBOOK HET MERK DE HUISSTIJL. Wie wij zijn 3/4 Onze Ambities 5/6 De Cat-customer 7/8 Het is meer dan een club 9/10 Onze visie 11/12

Let's Party BRANDBOOK HET MERK DE HUISSTIJL. Wie wij zijn 3/4 Onze Ambities 5/6 De Cat-customer 7/8 Het is meer dan een club 9/10 Onze visie 11/12 1 2 BRANDBOOK HET MERK Wie wij zijn 3/4 Onze Ambities 5/6 De Cat-customer 7/8 Het is meer dan een club 9/10 Onze visie 11/12 DE HUISSTIJL Het logo 15/16 De kleuren 17/18 Fonts 19/20 De taal 21/22 Tone

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: MERKEN & STRATEGISCH MERKENMANAGEMENT

HOOFDSTUK 1: MERKEN & STRATEGISCH MERKENMANAGEMENT HOOFDSTUK 1: MERKEN & STRATEGISCH MERKENMANAGEMENT 1 INTRODUCTIE H:1 Een merk is in de eerste plaats een product. Een product is fysiek, een service, winkel, persoon, organisatie, plaats of een idee. Een

Nadere informatie

Nederlandse vakantiegangers en (dag)recreanten Onderzoek naar hun wensen en voorkeuren

Nederlandse vakantiegangers en (dag)recreanten Onderzoek naar hun wensen en voorkeuren Nederlandse vakantiegangers en (dag)recreanten Onderzoek naar hun wensen en voorkeuren Geel, groen, rood of..? Doelgroepen kiezen en kleur bekennen! Het belang van inzicht in leefstijlen Wie van deze mannen

Nadere informatie

Directie. Vormgeving, Concept development. Administratie. Logistiek Sales Marketing

Directie. Vormgeving, Concept development. Administratie. Logistiek Sales Marketing Quickscan Danique Beeks Studentnummer: 2054232 Advanced Business Creation Stagebedrijf: JH Busines Promotions Bedrijfsbegeleider: John van den Heuvel Datum: 26 augustus 2013 JH Business Promotions heeft

Nadere informatie

K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES. Rotterdam, Ashley Bick. Yvo van Oosterum. Lydia van Driel.

K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES. Rotterdam, Ashley Bick. Yvo van Oosterum. Lydia van Driel. R O T T E R D A M P A R T K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES Rotterdam, 12-09-2011 Ashley Bick Yvo van Oosterum Lydia van Driel Rob Weerman Melangelo Prince Rotterdam Party Crew projectgroep

Nadere informatie

WHITEPAPER HEALTH 51% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN GEZONDHEIDS PRODUCTEN

WHITEPAPER HEALTH 51% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN GEZONDHEIDS PRODUCTEN WHITEPAPER HEALTH NEDERLANDERS ZIJN GEEN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN GEZONDHEIDS- PRODUCTEN 51% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN GEZONDHEIDS PRODUCTEN Vrouwen zijn meer geïnteresseerd

Nadere informatie

Onderzoek naar het huidige Content Marketing landschap Mogelijk gemaakt door Logeion, Scripta Communicatie en MediaTest

Onderzoek naar het huidige Content Marketing landschap Mogelijk gemaakt door Logeion, Scripta Communicatie en MediaTest De effectiviteit van klantcommunicatie Maart 2016 Onderzoek naar het huidige Content Marketing landschap Mogelijk gemaakt door Logeion, Scripta Communicatie en MediaTest Opzet Beeld organisatie afgelopen

Nadere informatie

Figuur 1: Mogelijke veranderingen dagelijks eetpatroon

Figuur 1: Mogelijke veranderingen dagelijks eetpatroon CONSUMENTENPLATFORM Ons voedsel over 10 OPINIEONDERZOEK In september 2003 heeft het onderzoeksbureau Survey@ te Zoetermeer onder 600 Nederlanders een representatieve steekproef gehouden. De vragen in het

Nadere informatie

Waarom Marketing?

Waarom  Marketing? Waarom E-Mail Marketing? Actieve gebruikers wereldwijd: E-mail 2,9 miljard Facebook 2 miljard YouTube 1,5 miljard WhatsApp 1,3 miljard Facebook Messenger 1,3 miljard Instagram 800 miljoen LinkedIn 467

Nadere informatie

Op weg naar 2030: verandering in waarden vormt de toekomst

Op weg naar 2030: verandering in waarden vormt de toekomst Regiobureau Alblasserwaard Vijfheerenlanden / P.1 / 22-6-2011 / P.1 Op weg naar 2030: verandering in waarden vormt de toekomst Presentatie 21 juni 2011 Projectnummer

Nadere informatie

Studenten lerarenopleiding. In gesprek over de inhoud van het onderwijs

Studenten lerarenopleiding. In gesprek over de inhoud van het onderwijs Studenten lerarenopleiding In gesprek over de inhoud van het onderwijs 1 Algemeen Doe mee en praat mee! Antwoord of reactie op deze vraag? Dé landelijke dialoog over ons onderwijs en de toekomst. Deel

Nadere informatie

Onderzoeksdoelstelling en probleemstelling

Onderzoeksdoelstelling en probleemstelling Nieuwe doelgroep klassieke muziek / januari 2010 / P.1 Onderzoeksdoelstelling en Het doel van het onderzoek is: De oplevering van een gedetailleerde doelgroepomschrijving voor een nieuw aanbod van klassieke

Nadere informatie

Klantonderzoek: de laatste inzichten!

Klantonderzoek: de laatste inzichten! : de laatste inzichten! Hoe tevreden bent u over de door ons bedrijf geleverde producten en diensten? Veel bedrijven gebruiken deze vraag om de klanttevredenheid te meten. Op een schaal van zeer ontevreden

Nadere informatie

LinkedIn Profileer je als een professional

LinkedIn Profileer je als een professional 1 LinkedIn Profileer je als een professional 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Richt je op de doelgroep 05 Onderhoud je contacten en share 06 Bezoek profielen van potentiële klanten 07 Wees proactief 08

Nadere informatie

MVO-Control Panel. Instrumenten voor integraal MVO-management. MVO en reorganisatie. Een model voor verantwoorde en succesvolle reorganisatie

MVO-Control Panel. Instrumenten voor integraal MVO-management. MVO en reorganisatie. Een model voor verantwoorde en succesvolle reorganisatie MVO-Control Panel Instrumenten voor integraal MVO-management MVO en reorganisatie Een model voor verantwoorde en succesvolle reorganisatie 1 Inhoudsopgave Mvo en reorganisatie Verantwoord en succesvol

Nadere informatie

Training Klantbeleving

Training Klantbeleving Training Klantbeleving Klantbeleving: voeg waarde toe en verwonder Betalen voor de verzending van je online bestelling? Een week wachten tot je de offerte in je mailbox vindt? Daar nemen klanten geen genoegen

Nadere informatie

Jardiland presentatie Anthurium

Jardiland presentatie Anthurium fresh retail Jardiland presentatie Anthurium fresh retail en Lemkes, april 2013 Wat gaan we doen? 1 jaar lang testen, met 2 verschillende potplantentafels a) Focus op Anthurium b) Focus op combinatie van

Nadere informatie

Over Smaak. Willen we datgene veranderen wat we willen veranderen, dan moet het hele systeem van producent tot consument op de schop.

Over Smaak. Willen we datgene veranderen wat we willen veranderen, dan moet het hele systeem van producent tot consument op de schop. Over Smaak Willen we datgene veranderen wat we willen veranderen, dan moet het hele systeem van producent tot consument op de schop. Frank van Oirschot Oprichter online supermarkt Smaak Wat is het? Smaak

Nadere informatie

RESEARCH COMMUNITIES HEEN KUNNEN

RESEARCH COMMUNITIES HEEN KUNNEN DE 7 REDENEN WAAROM MARKETEERS NIET OM RESEARCH COMMUNITIES HEEN KUNNEN Odette Vlek Senior marktonderzoeker Ruigrok NetPanel November 2015 INTRODUCTIE Online research communities zijn al enige jaren hot.

Nadere informatie

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen? Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt ook wel maatschappelijk ondernemen, maatschappelijk betrokken ondernemen, duurzaam ondernemen of ethisch

Nadere informatie

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel Effectieve reclametips Voor meer klanten in uw winkel Inhoud. Direct mail. Huis-aan-huisverspreiding. Facebook advertentie. E-DM 6. Welke uiting kiest u? 7 6. Effectieve tips voor in de reclamemix 8 Inleiding

Nadere informatie

DVO Korfbal Sponsorinformatie

DVO Korfbal Sponsorinformatie DVO Korfbal Sponsorinformatie Exposure op sportief topniveau DVO is de grootste en meest succesvolle korfbalvereniging van de regio. Met circa 800 leden is DVO een actieve, sociale en zeer betrokken vereniging.

Nadere informatie

G e m e e n t e D e v e n t e r O k t o b e r BURGEMEESTERSPEILING EINDRAPPORTAGE

G e m e e n t e D e v e n t e r O k t o b e r BURGEMEESTERSPEILING EINDRAPPORTAGE G e m e e n t e D e v e n t e r O k t o b e r 2 0 1 8 BURGEMEESTERSPEILING EINDRAPPORTAGE INLEIDING & METHODE De gemeente Deventer is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Wat voor kwaliteiten en eigenschappen

Nadere informatie

Johnny van Bochove. Kerstviering

Johnny van Bochove. Kerstviering ! Implacement Projecten heeft een mooi jaar achter de rug met vele vertrouwde gezichten die voor stabiliteit zorgden en nieuwe gezichten die een belangrijke bijdrage leverden aan verfrissende ideeën. Er

Nadere informatie

Museumbezoek onder Studenten

Museumbezoek onder Studenten Museumbezoek onder Studenten Ontwerprapport CMD-Project Jelle Clignet CMD2B 1108174 Inhoudsopgave Inleiding 2 Concept 3 Beschrijving van het concept 3 Applicatie 3 Ondersteunende middelen 3 Middelen 4

Nadere informatie

Imago Onderzoek Vriesvers. Ontwikkeling van positie Vriesvers vs Koelvers

Imago Onderzoek Vriesvers. Ontwikkeling van positie Vriesvers vs Koelvers Imago Onderzoek Vriesvers Ontwikkeling van positie Vriesvers vs Koelvers Achtergrond Doel VriesVers Platform: consument meer vriesvers producten te laten kopen. Dit gebeurt niet zomaar: imago- en actie

Nadere informatie

Project darmkanker. Remember Tomorrow P3C4. Jos Kleinloog. Joey de Rooij. Jourian Bax. Marlou van der Linden

Project darmkanker. Remember Tomorrow P3C4. Jos Kleinloog. Joey de Rooij. Jourian Bax. Marlou van der Linden Project darmkanker Remember Tomorrow P3C4 Jos Kleinloog Joey de Rooij Jourian Bax Marlou van der Linden 1 Inhoudsopgave Campaingn background 3 Priorized objectives 4 Proposed strategy 5 Creative brief

Nadere informatie

Think Different. Artikel

Think Different. Artikel Think Different. Artikel Student: Sara Bouazra Studentnummer: 1640943 Opleiding: Communicatie & Multi Media Design Specialisatie: Visual Design Vak: Seminar (herkansing) Cursusnaam: DREAM DISCOVER DO (SEMINAR)

Nadere informatie

tips & tricks voor een sterk merk

tips & tricks voor een sterk merk tips & tricks voor een sterk merk Hoe zorg je voor een sterk merk? Een sterk merk identificeert en positioneert de organisatie op onderscheidende wijze. Maar wat is het geheim van sterke merken zoals Apple,

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Ontwikkelt Groei & Efficiency Wie wij zijn: is een adviesdienst die actief is in de bloemenen plantensector. De sector is dynamisch en de ontwikkelingen gaan steeds sneller, mede door de opkomst van internet

Nadere informatie

breidt haar gamma uit persdossier

breidt haar gamma uit persdossier breidt haar gamma uit persdossier I feel like... Homecooking is in. Wie graag eet, krijgt de jongste jaren steeds meer zin om zelf de koksmuts op te zetten. De Belgische chocoladefabrikant Choc-o-lait,

Nadere informatie

De belangrijkste trends voor het genereren van bedrijfskansen in 2019

De belangrijkste trends voor het genereren van bedrijfskansen in 2019 De belangrijkste trends voor het genereren van bedrijfskansen in 20 MONDIALE TRENDS IN DE GROOTFORMAAT GRAFISCHE INDUSTRIE IN 20 Waarom volgen als u kunt leiden? Succesvolle ondernemers bepalen het tempo.

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

Case 4 - Consultancy

Case 4 - Consultancy Case 4 - Consultancy 27 april 2015 Dennis Langeveld Bert van Loo Lorianne Hooijmans Consultancy opdracht; Halalmakla Ontvangen opdracht Mijn groep werkt voor Halalmakla, een onderneming die is gespecialiseerd

Nadere informatie

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU EEN BUREAU MET EEN DUIDELIJK DOEL Adson is een full service reclame- en designbureau, met als doel merken te voorzien van een eigen identiteit en deze bekend te maken.

Nadere informatie

LEERPUNTEN UIT DE MARKT

LEERPUNTEN UIT DE MARKT LEERPUNTEN UIT DE MARKT PIETER GOUDSWAARD MVO NEDERLAND, PROJECTMANAGER KIEM TOT KRACHT EN GEZONDER ETEN HUUSKES, VAN KOKEN NAAR STOMEN Vertrekpunt: - Produceren van hoogwaardige ambachtelijke producten

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

HEMA maakt trouwen toegankelijk

HEMA maakt trouwen toegankelijk conceptboek HEMA maakt trouwen toegankelijk intro jouw onvergetelijke dag wordt een belevenis met de bestaande producten van HEMA. intro Vandaag de dag behoord trouwen tot een trend. We willen steeds

Nadere informatie

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa Over de Tong Bekijk voordat je begint deel 1 van de film. Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen.

Nadere informatie

vidaxl zet nieuwe stappen in snelle groei

vidaxl zet nieuwe stappen in snelle groei persbericht vidaxl zet nieuwe stappen in snelle groei Populair vidaxl-platform nu ook open voor andere verkopers Start bouw nieuw distributiecentrum van 100.000 m² Kan niet, echt wel tv-campagne in Nederland

Nadere informatie

Verdienen aan Vergroenen: een rechtse hobby? Verdienen aan Vergroenen

Verdienen aan Vergroenen: een rechtse hobby? Verdienen aan Vergroenen : een rechtse hobby? Vergroenen gaat nu over hoe, niet meer over het of. 2 Duurzame consumptie: burgers krijgen strijdige signalen Stakeholderregie is voorwaarde voor gedragsverandering 3 pct. of population

Nadere informatie

Meerwaarde van het gebruik van. Citymarketing. het regio-merk voor lokale bedrijven. Wim Beernaert Wim Beernaert 10 april 2012

Meerwaarde van het gebruik van. Citymarketing. het regio-merk voor lokale bedrijven. Wim Beernaert Wim Beernaert 10 april 2012 Meerwaarde van het gebruik van Citymarketing het regio-merk voor lokale bedrijven Wim Beernaert Wim Beernaert 10 april 2012 1 INHOUD 1. Wat is plaatsmarketing? 2. Opkomst & belang van plaatsmarketing 3.

Nadere informatie

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ Disclaimer: Bij het samenstellen van deze 47 tips is

Nadere informatie

Onze grondstoffen voor uw patisserie!

Onze grondstoffen voor uw patisserie! Onze grondstoffen voor uw patisserie! Grensland Zuivel heeft in nauwe samenwerking met Delital Gelato Service onder het merk ForPastry een nieuwe lijn grondstoffen ontwikkeld voor de Patisserie. Met de

Nadere informatie

Identiteit en Interactiviteit

Identiteit en Interactiviteit Identiteit en Interactiviteit Lost Boys 2006 Organisaties Doelgroepen bereiken, beraken bedienen Individuen Merkwaarde versterken omzet/winst vergroten, kosten reduceren efficiency verbeteren Toepassingen

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan BGN

Strategisch Beleidsplan BGN Strategisch Beleidsplan BGN 2017-2025 Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) info@gewichtsconsulenten.nl www.gewichtsconsulenten.nl Inhoud 1. Introductie en achtergrond... 3 2. Missie en

Nadere informatie

Steeds meer mensen zijn bewust flexitariër

Steeds meer mensen zijn bewust flexitariër bezoekadres Marnixkade 109 1015 ZL Amsterdam postadres Postbus 15262 1001 MG Amsterdam E moti@motivaction.nl T +31 (0)20 589 83 83 F +31 (0)20 589 83 00 W www.motivaction.nl Steeds meer mensen zijn bewust

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek Ontdek de kracht van feedback! 160+ uitgewerkte voorbeeldvragen 13 thema s Versie 5.00 Email: info@voorbeeldtevredenheidsonderzoek.nl www.voorbeeldtevredenheidsonderzoek.nl

Nadere informatie

Dionne Weijtens Studentnmr.: Docent: Eke Rebergen, Brenda Renssen Mobile Design

Dionne Weijtens Studentnmr.: Docent: Eke Rebergen, Brenda Renssen Mobile Design Door: Dionne Weijtens Studentnmr.: 2070511 Klas: 42CM06A Docent: Eke Rebergen, Brenda Renssen Vak: Mobile Design 1. Inhoud 2. Inleiding 3. Aanpak 3.1. Why - How What 3.2. Kernwaarden 3.3. Doelgroepen 3.4.

Nadere informatie

Geef uw hotel een onderscheidende uitstraling. get inspired

Geef uw hotel een onderscheidende uitstraling. get inspired Geef uw hotel een onderscheidende uitstraling In Nederland alleen al hebben potentiële klanten de keuze uit duizenden verschillende hotels. Voor hoteleigenaren mwordt het dan ook een steeds grotere uitdaging

Nadere informatie

W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 3. 07. De app in een goede mobiele strategie

W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 3. 07. De app in een goede mobiele strategie W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 3 07. De app in een goede mobiele strategie Introductie We ontwikkelden de afgelopen jaren verschillende consumenten apps. De wens van bedrijven om

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 082016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

10 Tips voor je LinkedIn-profiel

10 Tips voor je LinkedIn-profiel 10 Tips voor je LinkedIn-profiel LinkedIn is nog altijd dé netwerksite voor professionals. Behalve een netwerkfunctie, heeft LinkedIn ook steeds meer de functie van sollicitatiesite. Recruiters, headhunters

Nadere informatie

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER Eerlijk koken, waarbij het product qua smaak en textuur zo puur mogelijk op het bord komt, Een huiselijke en ongedwongen sfeer, gecombineerd met een voortreffelijke

Nadere informatie

Foursquare handleiding voor de Groenteman

Foursquare handleiding voor de Groenteman Foursquare handleiding voor de Groenteman In deze speciale Foursquare handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist

Nadere informatie

Checklist Facebook & Instagram

Checklist Facebook & Instagram Checklist Facebook & Instagram Contact informatie Telefoon E-mail Website KvK BTW GetBright Nijverheidssingel 313 4811 ZW Breda 076 879 50 88 info@getbright.nl www.getbright.nl 64364585 NL851121937B01

Nadere informatie

Zes Reizigers Wat willen de verschillende klanttypen? Spoorparade, 20 oktober 2014, Amersfoort. Dr. Mark van Hagen

Zes Reizigers Wat willen de verschillende klanttypen? Spoorparade, 20 oktober 2014, Amersfoort. Dr. Mark van Hagen Zes Reizigers Wat willen de verschillende klanttypen? Spoorparade, 20 oktober 2014, Amersfoort Dr. Mark van Hagen Elke klant is anders Domein specifieke segmentatievorm Algemene segmentatie Domein specifieke

Nadere informatie

CommTalks. 40 Thought leaders over het communicatievak van morgen. Concept & samenstelling. Betteke van Ruler

CommTalks. 40 Thought leaders over het communicatievak van morgen. Concept & samenstelling. Betteke van Ruler CommTalks 40 Thought leaders over het communicatievak van morgen Concept & samenstelling Betteke van Ruler Spreek de taal van de bestuurskamer Piet Hein Coebergh 148 De communicatieprofessionals van vandaag

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten Supermarkt en cafetaria s favoriet bij afhalen warme maaltijd. Juni 2007

Onderzoeksresultaten Supermarkt en cafetaria s favoriet bij afhalen warme maaltijd. Juni 2007 Onderzoeksresultaten Supermarkt en cafetaria s favoriet bij afhalen warme maaltijd Juni 2007 Introductie en achtergrond In opdracht van Farm Frites hebben Pleon en Motivaction International een onderzoek

Nadere informatie

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken?

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? GGTV Informatie Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? Gefeliciteerd. Je hebt een mooie video gemaakt of laten maken! Maar hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen naar je video gaan

Nadere informatie

Marie Emma Vigeveno B2B Marketing Manager

Marie Emma Vigeveno B2B Marketing Manager Onderzoek mobiel doneren Marie Emma Vigeveno B2B Marketing Manager Onderzoeksrapportage Auteur: Seth Schaafsma Project: Z4792 3-7-2014 Pilot mobiel doneren Nu.nl Methode en opzet Het onderzoek is online

Nadere informatie

Junior Company op vmbo basis, kader en gemengd (profiel dienstverlening en producten)

Junior Company op vmbo basis, kader en gemengd (profiel dienstverlening en producten) Junior Company op vmbo basis, kader en gemengd (profiel dienstverlening en producten) Tijdens Junior Company richten de leerlingen hun eigen company op en deze runnen ze één schooljaar. Ze verdelen functies,

Nadere informatie

Fris innoveert. Vooraf. Les 1 Sleutel 2F

Fris innoveert. Vooraf. Les 1 Sleutel 2F Fris innoveert Vooraf Onderwerp: Fris innoveert Strategie: Voorspellen CLIB-niveau van de tekst: 82/8 (2F) MI-tip: laat de studenten een onderzoek doen naar het drinkgedrag in de klas. Let op: in deze

Nadere informatie

Verblijfsrecreatie 5 november 2012

Verblijfsrecreatie 5 november 2012 Verblijfsrecreatie 5 november 2012 Welkom 1. Opening 2. Voorstelrondje 3. Inleiding - Terugblik - Doel van de avond - Leefstijlen(onderzoek) 4. Inleiding Verblijfsrecreatie - Verblijfsrecreatieparadox

Nadere informatie

het boek is een platform

het boek is een platform het boek is een platform ontwikkeling van boeken en tijdschriften in het digitale tijdperk In het digitale tijdperk krijgen boeken en tijdschriften gezelschap van digitale producten die qua content verwant

Nadere informatie

DDMA PRIVACY MONITOR - DEEL TWEE DECEMBER 2018

DDMA PRIVACY MONITOR - DEEL TWEE DECEMBER 2018 DDMA PRIVACY MONITOR - DEEL TWEE DECEMBER 2018 INTRODUCTIE In mei publiceerde we de eerste resultaten van de DDMA Privacy Monitor 2018. Ruim 1.000 Nederlanders hebben bijgedragen aan het onderzoek. In

Nadere informatie

Doelgroepen voor duurzame energie. Kennismaking Mentality 22-5-2013 1

Doelgroepen voor duurzame energie. Kennismaking Mentality 22-5-2013 1 Doelgroepen voor duurzame energie Kennismaking Mentality 22-5-2013 1 Waarden versus sociodemografie 1975 Amsterdam Tv-presentatrice 1975 Amsterdam Tv-presentatrice Eva Jinek Sophie Hilbrand Kennismaking

Nadere informatie

CASE STUDY. Meer verkopen met de Know-Like-Trust Strategie. Succes met je Webshop

CASE STUDY. Meer verkopen met de Know-Like-Trust Strategie. Succes met je Webshop CASE STUDY Meer verkopen met de Know-Like-Trust Strategie Meer omzet genereren met je webwinkel... dat is iets dat we allemaal wel willen natuurlijk. Maar hoe dan? Het is makkelijker gezegd dan gedaan.

Nadere informatie

WHITEPAPER HOME DECO VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN

WHITEPAPER HOME DECO VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN WHITEPAPER HOME DECO 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN Nederlanders houden zich graag bezig met het inrichten van hun huis. Vrouwen hebben meer interesse

Nadere informatie