Aanpassingen EGAM Versie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanpassingen EGAM Versie"

Transcriptie

1 Aanpassingen EGAM Versie In deze update is extra aandacht besteed aan de melkcontrole met zijn gehaltes en de diverse foutrapporten. Verder hebben we aanpassingen gedaan in de readerbestanden, voergegevens invoeren en aanpassingen in diverse lijsten. Tenslotte zijn ook de noodzakelijke aanpassingen doorgevoerd, zoals nieuwe normering in de mestboekhouding,etc.. HHR Reader: Standaard wordt met het installeren van de update de nieuwe HHR versie 5.43 geïnstalleerd. Er zijn steeds meer bedrijven die een tweede reader met snelle coprocessor en RS232 functionaliteit aan gaan schaffen of aangeschaft hebben. Bij het scannen van dieren is deze scanner met coprocessor sneller en de snelheid blijft ook behouden bij het scannen van grote hoeveelheden dieren. Als extra functionaliteit heeft deze reader ook de mogelijkheid om de labelprinter te gebruiken. Bij deze nieuwe reader met coprocessor behoort versie Deze versie kan echter ook nog gewoon de bestanden uit de HHR zonder coprocessor verwerken. Communicatie HHR-loggerbestanden HHR-reader bestanden: Na het uitlezen van de reader, kan nu ook het originele bestand worden bekeken en niet alleen het foutrapport van de verwerking. Dit kunt u ook gelijk afdrukken. HHRmenu: Bij de optie : vullen met geiten uit EGAM voor controle is nu ook de extra selectieoptie toegevoegd: Voorlaatste dagproductie.

2 Levensnummervoorraad: Aanpassing op de optie voorraden hernummeren. De gebruiker kan nu zelf de gewenste volgorde van de voorraden aangeven. Met de pijltjes kunt u bijvoorbeeld de voorraad die u nu gebruikt bovenaan zetten Omnummeren: Groespinvoer Omnummeren Als een geit wordt omgenummerd, wordt nogal eens vaak alleen het diernummer omgenummerd, waardoor onnodige foutmeldingen en problemen met het RVO ontstaan. Omnummeren is met de elektronische nummers altijd het omnummeren van het volledige levensnummer. Standaard staat nu Levensnummers omnummeren aangevinkt. Er zijn niet veel bedrijven meer met nog gele nummers en/of pootbanden. Melkcontrole: fictief vet en eiwit. Geiten waarvan alleen kg melk zijn bepaald, krijgen altijd een fictief gehalte mee, bijvoorbeeld het gemiddelde van de tank. Vanuit EGAM is het nu mogelijk om melkcontroledata te laten controleren in Agrobase Geiten om eventueel dat standaard fictief gehalte te vervangen door dat van het gemeten gehalte van die bewuste geit. In Agrobase wordt dan gezocht naar een eerdere lactatie van die geiten, in dezelfde lactatieperiode, op een wel gemeten gehalte. Voor het werken met kgvet/eiwit bij de geiten, wordt het voor de eigen bedrijfsvoering wel

3 veel betrouwbaarder. Uiteraard blijft het gehalte nog wel fictief, het is immers niet daadwerkelijk gemeten. Natuurlijk is het ook noodzakelijk dat er van die geiten wel betrouwbare gehaltes in eerdere lactaties zijn te vinden. Maar voor bedrijven die standaard alle eerstejaars testen op vet/eiwitgehalte is dit al snel het geval. Kies een periode waarover u de fictieve gehaltes wil laten vervangen, door gehaltes van een eerdere lactatie. Daarna nog wel de aparte melkcontroledata opnieuw door laten rekenen voor de (305)350 dagen productie, door bij groepsinvoer melkinvoer de melkcontroledatum te selecteren en bij het verlaten de 350 dagen door te laten berekenen. Melkkoppeling met de stal: Als er dagelijks melkgegevens worden opgehaald uit de stal, dan wordt daar in EGAM 1x per week een gemiddelde van berekend. Of er van dieren die week wel/of geen gemiddeldes zijn berekend en of een geit wel/geen aflamdatum heeft, wordt nu als een foutrapport op de achtergrond opgeslagen. U kan deze vinden op dezelfde plaats als waar de officiële melkcontrole foutrapporten worden opgeslagen per datum. Groepsinvoer Melkinvoer Selecteer de datum via het dropdown menu. Als de melkmetingen op het scherm staan, kunt u onderaan op foutrapporten klikken. Daar staat voortaan het foutrapport van de geselecteerde datum bij. Modules Mestbeleid: De derogatienormen 2014 zijn aangepast, verder moet u bij het berekenen van de prognose aangeven in welke derogatieregio uw bedrijf zich bevindt.

4 Melkleveringen/Afrekeningen in Egam Melkleveranties in Egam ten behoeve van het volgsysteem voerleveranciers en GRIB kan op twee manieren automatisch verwerkt worden. Automatisch via edi-zuivel van de melkfabriek die zijn administratie bij ELDA heeft of door de Z-net codes in Egam in te voeren. Z-net codes invoeren in Egam kan als volgt, ga naar instellingen algemene instellingen tabblad EDI/communicatie en vink hier edi-zuivel ophalen bij melkfabriek aan. U krijgt vervolgens na klikken op instellingen het volgende te zien: Vul hier uw Z-net codes in onder het kopje EDS. Neem vervolgens contact op met de Z-net helpdesk en laat voor uw zelf de edi-zuivel berichten aan zetten. Bij de eerst volgende keer dat u op verzenden en ontvangen klikt krijgt u de melkgegevens en melkafrekeningen automatisch binnen in Egam. Met deze nieuwe Egam versie komt na het kiezen van Verzenden/Ontvangen onder communicatie net als eerst altijd de Edi-zuivel bestanden binnen, deze worden vanaf nu ook gelijk in Egam verwerkt. Dit ging eerst alleen maar via Melkverwerking. Uiteraard moet het juiste UBN-nummer gekoppeld zijn met het juiste tanknummer. Mocht u hier vragen over hebben of hulp wensen kan u contact met ons opnemen Voerregistratie voor de Uniforme Kengetallen (GRIB) Om deel te nemen aan GRIB stuurt u een mailtje naar GRIB@elda.nl. Na aanmelden kan de procedure voor het GRIB gestart worden. Bij aanmelden voor GRIB is het van belang dat uw melkgegevens(edi-zuivel of Z-Net) in Egam ingelezen zijn en dat u aangeeft of u mengvoer aankoopt en bij welke mengvoerleverancier. Dit in verband met het in gang zetten van de automatisch te verwerken voergegevens in de Agrobase geiten ten behoeve van het GRIB. Ook kan in Egam bij Instellingen Bedrijfsgegevens Netto aantal vierkante meters pot oppervlak al vast worden ingevuld. Na het verwerken van de voergegevens kunnen er kengetallen lijsten gedraaid worden. U krijgt dan een overzicht van het verbruikte voer per 100kg melk, per geit, etc. en dit alles in vergelijking met de referentiegroep. Deelname aan GRIB is voor de Egam gebruiker inbegrepen bij de jaarlijkse kosten voor onderhoud, en kost dus niets extra wat Elda betreft. Voor eventuele extra kosten bij andere partijen zoals melkverwerkers of mengvoerleveranciers kunt u het best bij die parijen informeren. In Egam is nu in menu bijgevoegd Rantsoen Voeregistratie. Na invoer van uw voer worden de gegevens bij het verlaten van Egam verstuurd naar de Agrobase Geiten waar ook de diergegevens van Egam geregistreerd staan.

5 Voor GRIB is nodig om het aangekocht mengvoer en bijproducten te registeren, ruwvoer wordt niet ingevuld door de geitenhouder, Opname kg droge stof ruwvoer wordt door het programma bepaald aan de hand van melkproductie en drogestof opname mengvoer en bijproducten. Registratie aankoop voer kan gedaan worden in Egam onder: Rantsoen Overig voer registratie Zoals u links kan zien kunt u het overige voer registreren door het product te kiezen uit de vooraf ingelezen lijst of wanneer het niet in de lijst voorkomt zelf aan te maken. Voer de leverdatum en gebruiksdatum in en vervolgens de hoeveelheid en drogestof. Tenslotte voert u het factuurbedrag incl. BTW in. In GRIB wordt namelijk alles inclusief BTW berekend. de invoer van alle voer dat buiten de automatische aanlevering door de mengvoerfabrikant nagelaten, mogelijk. U kan denken aan Natte/Droge bijproducten, mineralen, niet automatisch ingelezen mengvoer, etc. en dus NIET uw ruwvoer!! Met de leveringslijst kan je de ingevoerde gegevens uitprinten en terugkijken. Lijsten Vaste Lijsten Vruchtbaarheid Dek-Dracht-Aflam Overzicht Op deze lijst kan over een bepaalde periode vrij snel in beeld gebracht worden wanneer de geiten zijn gedekt, of ze drachtig zijn gescand en ook nog hebben afgelamd en welke nakomelingen ze hebben voortgebracht. Dit kan bijvoorbeeld van alle bokken maar ook van bepaalde bokken, zoals een KI-bok. Onderstaand een voorbeeld van enkele geiten afgelamd van KI-bok: Merilla John.

6 Lijsten Vaste Lijsten Diergegevens Afvoer periode overzicht. Als extra optie kan er ook worden gekozen voor het tonen van ingevoerde ziektecodes op dezelfde datum. Lijsten Vaste Lijsten Diergegevens Afstamlijsten Hieraan is nu ook voor de fokwaardes de selectieindex op 730 dagen (SI730) als extra kolom toegevoegd. Lijsten Vaste Lijsten Diergegevens Hoklijst Bij gebruik van hele grote hoknummers (> 32000) liep de lijst soms vast, dit is nu opgelost Lijsten Vaste Lijsten Diergegevens Dierstatus Status gedekt vervalt nu na het aantal ingestelde vervaldagen (bij Instellingen algemene instellingen actiedagen) Lijsten Vaste Lijsten Diergegevens Dierselectie Deze lijst is uitgebreid met alle fokwaarde kengetallen, ook van de vader en de moeder en verder is ook de drachtstatus toegevoegd. Lijsten Vaste Lijsten Melk Attentielijst celgetal Geiten met de 350 dagen productie kwamen niet meer op deze lijst of de lijst liep vast. Dit probleem is opgelost. Lijsten Vaste Lijsten Melk Fokwaarden Bij de opfoklammeren en lammeren werd alleen een verwachtingswaarde afgedrukt, als zowel de vader en de moeder een fokwaarde hadden. Nu wordt ook de fokwaarde van alleen de moeder afgedrukt als zij een fokwaarde heeft. Bij het dier wordt dan de fokwaarde van de moeder afgedrukt aangeduid met **. Verder wordt dit nu ook getoond bij het opvragen van de fokwaarde van de melkgeiten. Als geiten voor het eerst aflammen hebben deze dieren nog geen fokwaarde, maar wel een verwachtingswaarde. Na aflammen kon deze niet meer opgevraagd worden. Deze wordt nu wel getoond op de zelfde wijze als bij de lammeren. Lijsten Vaste Lijsten Vruchtbaarheid Attentielijst Bij het opvragen van de attentielijst aflammen werden de oude kengetallen voor fokwaarde getoond. Dit is nu ook vervangen door de nieuwe fokwaarde selectieindex 730 dgn (SI730). Lijsten Vaste Lijsten Ziekte/Behandeling Wachttijdenkaart Het is nu mogelijk om de Q-koorts entingen wel of niet te tonen in de Wachttijdenkaart

7 Krachtvoer en Selectiepoort of reader, Restvoerlijst Bij de krachtvoerkoppelingen met de stal en het daarna uitselecteren met bijvoorbeeld de selectiepoort is het handig als de geiten die nu op de restlijst komen ook gelijk in een hok geplaatst kunnen worden. Na het tonen van de restlijst volgt de vraag of de geiten gelijk in EGAM in een hok gezet moeten worden. Indien dit met Ja bevestigd wordt, dan krijgen die restvoergeiten het opgegeven hoknummer. Bij gebruik van een selectiepoort kunnen deze dieren gelijk uitgeselecteerd worden. Bij het gebruik van de HHR-reader kan bij de optie Vullen uit EGAM met geiten voor controle, dan uiteraard ook de dieren die nu in het uitgeselecteerde hok staan in de reader worden geladen, om in de stal verder uit te selecteren. =================================================

Egam Update

Egam Update Egam Update 5.17.2.22 Het programma is weer op vele punten bijgespijkerd. Dit mede dankzij de inbreng en medewerking van klanten. Elda heeft de missie om het programma steeds te blijven ontwikkelen en

Nadere informatie

Veranderingen EN_Schaap Management en Basis.

Veranderingen EN_Schaap Management en Basis. Veranderingen EN_Schaap Management en Basis. In En-schaap online en ENreader zijn de volgende aanpassingen doorgevoerd. ENreader VKI gegevens toevoegen (En-Basis en En-Management) -Toegevoegd VKI login

Nadere informatie

1.1. Algemene instellingen Instellen standaard Rantsoengroepen Aanmaken Voercurves Rantsoen opbouw 6

1.1. Algemene instellingen Instellen standaard Rantsoengroepen Aanmaken Voercurves Rantsoen opbouw 6 KRACHTVOER EN MELKKOPPELING EGAM Index 1.1. Algemene instellingen 2 1.1.2 Instellen standaard Rantsoengroepen 4 1.1.3 Aanmaken Voercurves 5 1.1.5 Rantsoen opbouw 6 1.2.2 Automatisch versturen en terughalen

Nadere informatie

Controle & Herstellen diergegevens schapen en geiten

Controle & Herstellen diergegevens schapen en geiten Instructie Controle & Herstellen diergegevens schapen en geiten I&R Dieren Waar vindt u I&R Dieren? 2 Dashboard 4 - Stallijst 4 - Nog niet verwerkte meldingen 7 - Signaleringen 7 Soorten meldingen en herstel

Nadere informatie

TESonline handleiding Fokdag

TESonline handleiding Fokdag Inleiding Deze handleiding geeft weer hoe u af- en aanvoer verricht naar een TES fokdag. Mocht u desondanks vragen hebben, neem dan contact op met uw contactpersoon voor TESonline of met DAT. De schermen

Nadere informatie

Falcoo-Online. Handleiding voor leden van het NZS

Falcoo-Online. Handleiding voor leden van het NZS Falcoo-Online Handleiding voor leden van het NZS Waar in het programma LNV staat, wordt bedoeld de I&R databank van Dienst Regelingen, thans onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. In deze

Nadere informatie

Handleiding. ProductiePlanning

Handleiding. ProductiePlanning Handleiding ProductiePlanning Inhoud 1. Instellen van standaardgegevens... 3 2. Planning maken... 4 3. Alternatieven berekenen... 6 4. Rapportage... 7 0348-443840 2 Agis TFS Productie Planner De TFS Productie

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3 Routinematige invoer. 3 Routinematige invoer. Acties die regelmatig in T4C uitgevoerd zijn worden in dit hoofdstuk beschreven

HOOFDSTUK 3 Routinematige invoer. 3 Routinematige invoer. Acties die regelmatig in T4C uitgevoerd zijn worden in dit hoofdstuk beschreven HOOFDSTUK 3 Routinematige invoer 3 Routinematige invoer Acties die regelmatig in T4C uitgevoerd zijn worden in dit hoofdstuk beschreven Afkalven Tochtigheid Inseminatie Drachtigheidscontrole Droogzetten

Nadere informatie

UNIFORM-Pocket PC Handleiding

UNIFORM-Pocket PC Handleiding UNIFORM-Pocket PC Handleiding Inhoud 1. Installatie UNIFORM Pocket PC... 3 2. Handleiding UNIFORM Pocket PC... 5 2.1 Attentielijst... 5 2.2 Dierkaart... 7 2.3 Registraties... 10 2.4 Synchroniseren... 10

Nadere informatie

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Peridos Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Plaats: Utrecht Datum: 30-01-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 2.2 1. Inleiding De module Gegevens wordt gebruikt voor

Nadere informatie

TESonline handleiding Dekkingen

TESonline handleiding Dekkingen Inleiding Deze handleiding geeft weer hoe u middels groepsinvoer of per dier afzonderlijk de dekkingen invoert. Mocht u desondanks vragen hebben, neem dan contact op met uw contactpersoon voor TESonline

Nadere informatie

UNIFORM-Agri Handleiding Management. Versie 4.x

UNIFORM-Agri Handleiding Management. Versie 4.x UNIFORM-Agri Handleiding Management Versie 4.x INHOUD 1. INSTALLATIE- EN OPSTARTPROCEDURE 3 1.1 INSTALLATIE 3 1.2 OPSTARTEN VAN HET PROGRAMMA 3 1.3 WERKEN MET DE GEGEVENS VAN UW BEDRIJF 3 1.4 REGISTRATIE

Nadere informatie

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2 HANDLEIDING FRIREC Versie 1.2.2 Handleiding Frirec voor Windows receptuurprogramma Gefeliciteerd met de aanschaf van FRIREC. Het Programma FRIREC FRIREC is een programma dat speciaal is ontwikkeld voor

Nadere informatie

Handleiding. Agis TFS Melk

Handleiding. Agis TFS Melk Handleiding Agis TFS Melk 0348-443840 1 Inhoud 1.TFS Melk... 4 1.1 De mogelijkheden van TFS Melk... 4 1.2 Tips... 4 2. Groepen maken in combinatie met de veldkiezer... 5 2.1 Een groep maken... 5 2.2 Groepen

Nadere informatie

Handleiding. SaldoMaster

Handleiding. SaldoMaster Handleiding SaldoMaster Inhoudsopgave 1. Saldomaster... 4 1.1 Gegevens uitwisselen... 5 1.1.1 Als u Agis Total Farm System heeft... 5 1.2 Synchroniseren... 7 1.3 Invoeren... 8 1.3.1 Periodegegevens...

Nadere informatie

Verkorte handleiding APR Handheld 350/380

Verkorte handleiding APR Handheld 350/380 Verkorte handleiding APR Handheld 350/380 In deze verkorte handleiding nemen we alle basis-instellingen met u door. Tevens worden hierin de meest gestelde vragen beantwoord. Deze verkorte handleiding is

Nadere informatie

Deze handleiding geeft weer hoe u middels groepsinvoer een dier kunt afvoeren op u bedrijf. Er zijn

Deze handleiding geeft weer hoe u middels groepsinvoer een dier kunt afvoeren op u bedrijf. Er zijn Inleiding Deze handleiding geeft weer hoe u middels groepsinvoer een dier kunt afvoeren op u bedrijf. Er zijn meerdere manieren om dieren af te voeren. Van snel met weinig extra info tot zeer gedetailleerd.

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Handleiding UNIFORM-TOUCH

Handleiding UNIFORM-TOUCH Handleiding UNIFORM-TOUCH 2013 UNIFORM-Touch Met de UNIFORM-Touch heeft u als veehouder real-time alle informatie van uw koeien bij de hand. Denk hierbij aan de algemene koekalender gegevens, de gegevens

Nadere informatie

Protocol invullen Kringloopwijzer Stand-alone versie. December 2016

Protocol invullen Kringloopwijzer Stand-alone versie. December 2016 Protocol invullen Kringloopwijzer Stand-alone versie December 2016 Dit protocol is bedoeld om de kringloopwijzer in te vullen in de stand-alone versie van de Kringloopwijzer. Voor het invullen van de Kringloopwijzer

Nadere informatie

Noot: Zorg voor een lijst met koe-informatie om een snelle opstart te realiseren!

Noot: Zorg voor een lijst met koe-informatie om een snelle opstart te realiseren! HOOFDSTUK 1 INVOER DATA VOOR OPSTART 1 Instellen Bedrijf- & Diergegevens De volgende informatie dient minimaal in T4C te worden ingevoerd om goed met de Astronaut te kunnen melken: Koenummer, Responder

Nadere informatie

Falcoo-Online. Handleiding voor leden van de VSS

Falcoo-Online. Handleiding voor leden van de VSS Falcoo-Online Handleiding voor leden van de VSS Waar in het programma LNV staat, wordt bedoeld de I&R databank van Dienst Regelingen, thans onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. In deze handleiding

Nadere informatie

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling. Datum: 04-07-2016. Landelijk beheer Peridos. Versie: 2.

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling. Datum: 04-07-2016. Landelijk beheer Peridos. Versie: 2. Peridos Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Plaats: Utrecht Datum: 04-07-2016 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 2.0 Status: Concept Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

Compleet Boekhouden PRO

Compleet Boekhouden PRO Compleet Boekhouden PRO Update Elektronische aangifte Osirius BV Inhoudsopgave 1 VOOR U BEGINT. 3 1.1 AANVRAGEN POSTBUS BIJ DE BELASTINGDIENST 1.2 AANVRAGEN PINCODE 3 3 2 INSTALLATIE UPDATE ELEKTRONISCHE

Nadere informatie

TESonline handleiding Geboortes

TESonline handleiding Geboortes Inleiding Deze handleiding geeft weer hoe u middels groepsinvoer of per dier afzonderlijk de geboortes invoert. Mocht u desondanks vragen hebben, neem dan contact op met uw contactpersoon voor TESonline

Nadere informatie

September 2018 Versie 2.0

September 2018 Versie 2.0 Handleiding voor het gebruik van de Azora Servicepas als betaalmiddel via i-deal September 2018 Versie 2.0 Inhoud Handleiding Azora Servicepas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Azora Servicepas...

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Mei 2018 1 Inhoud Handleiding MargaPas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw MargaPas... 3 1.1 Stap 1: De website... 3 1.2 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven Kiwa-NCP Gebruikershandleiding CertIS Pagina 1 van 21 Document geschiedenis versie Datum Omschrijving Auteur 1.0 2011-06-20 Vertaling Nearshoring Solutions

Nadere informatie

Noot: Zorg voor een lijst met koe-informatie om een snelle opstart te realiseren!

Noot: Zorg voor een lijst met koe-informatie om een snelle opstart te realiseren! HOOFDSTUK 1 INVOER DATA VOOR OPSTART 1 Instellen Bedrijf- & Diergegevens De volgende informatie dient minimaal in T4C te worden ingevoerd om goed met de Astronaut te kunnen melken: Koenummer, Responder

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal

Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal Januari 2018 Inhoud Handleiding Crabbehoff-pas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Crabbehoff-pas... 3 Stap 1: De website...

Nadere informatie

Handleiding. Agis TFS Voer

Handleiding. Agis TFS Voer Handleiding Agis TFS Voer 0348-443840 2 Tabelvoeding in 4 stappen. Deze handleiding leert u om snel en eenvoudig een voerberekening voor uw veestapel te maken. Om een goede berekening te maken moeten er

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Taxatieweb. Inhoudsopgave

Gebruikershandleiding Taxatieweb. Inhoudsopgave Gebruikershandleiding Taxatieweb Inhoudsopgave Eenmalig aanmelden... 2 Inloggen... 3 Wachtwoord vergeten?... 4 Wijzigen gegevens taxateur... 4 Wijzigen gegevens taxatiebureau... 5 Opdracht ophalen... 5

Nadere informatie

Protocol Centrale Database Kringloopwijzer

Protocol Centrale Database Kringloopwijzer Protocol Centrale Database Kringloopwijzer December 2016 Dit protocol is bedoeld om de kringloopwijzer in te vullen in de Centrale Database. Voor het invullen van de stand alone versie van de kringloopwijzer

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel April 2016 Inhoud Handleiding Huize Rosa Tag als betaalmiddel... 3 Manieren van Opwaarderen eerste keer... 3 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa...

Nadere informatie

Wanneer u nog beschikt over deze versie, download deze dan van onze site www.pigexpert.nl of neem contact op met PigExpert support: +31 495 747 104

Wanneer u nog beschikt over deze versie, download deze dan van onze site www.pigexpert.nl of neem contact op met PigExpert support: +31 495 747 104 Handleiding registratie van Moederloze Opfok Magnesiumstraat 23 B4 6031 RV Nederweert Nederland T +31-495 747 103 F +31-848 772 007 KvK: 12058539 Rabo: 1182.28.684 BTW/VAT: NL814818250B01 IBAN: NL17RABO0118228684

Nadere informatie

Documenten scannen Documenten scannen en opvragen in CASHWin

Documenten scannen Documenten scannen en opvragen in CASHWin Inleiding In CASH is het mogelijk een digitaal archief aan te leggen. Dit heeft als voordeel, dat u het document op elk willekeurig tijdstip op uw beeldscherm kunt oproepen. Het originele document blijft

Nadere informatie

Handleiding registratiesysteem Kleuterplein. versie 1.0

Handleiding registratiesysteem Kleuterplein. versie 1.0 Handleiding registratiesysteem Kleuterplein versie 1.0 september 2012 1 Inhoudhoudsopgave 1. Het belang van registreren Pagina 3 2. Systeeminstellingen Pagina 4 3. De leerdoelenregistratie Pagina 5 4.

Nadere informatie

Handleiding voor vormingsverstrekkers

Handleiding voor vormingsverstrekkers www.fbz-pc314.be Handleiding voor vormingsverstrekkers Inhoudstafel 1. REGISTREREN... 3 2. AANMELDEN... 5 3. WACHTWOORD VERGETEN... 7 4. WACHTWOORD WIJZIGEN... 7 5. UW VORMINGEN BEHEREN... 8 5.1. EEN NIEUWE

Nadere informatie

Handleiding voor invullen excretiewijzer (BEX, BEA)

Handleiding voor invullen excretiewijzer (BEX, BEA) Handleiding voor invullen excretiewijzer (BEX, BEA) De excretiewijzer berekent de bedrijfsspecifieke excretie van stikstof en fosfaat via de mest (BEX). Daarnaast kan dit programma ook de bedrijfsspecifieke

Nadere informatie

E-services: Ingave prestaties

E-services: Ingave prestaties Via deze webtoepassing kunt u op de website van uw sociaal secretariaat online de prestaties invullen van uw werknemers. Deze prestaties worden dan ingelezen bij uw sociaal secretariaat en berekend. U

Nadere informatie

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de NIPT.

Nadere informatie

Handleiding Parkeerapplicatie Venetiëhof

Handleiding Parkeerapplicatie Venetiëhof Handleiding parkeerapplicatie Pagina 1 van 5 INLEIDING INHOUD In de parkeerapplicatie van het Venetiëhof kun je jouw parkeerplek aanbieden voor het gebruik door andere bewoners of hun bezoek. Ook kun je

Nadere informatie

Inhoudsopgave KOEKAART... 8 ATTENTIELIJSTEN... 8 INLEZEN EN VERWERKEN MUTATIES... 9 HANDIG OM TE WETEN: Werklijst Dierenarts...

Inhoudsopgave KOEKAART... 8 ATTENTIELIJSTEN... 8 INLEZEN EN VERWERKEN MUTATIES... 9 HANDIG OM TE WETEN: Werklijst Dierenarts... CowVision Mobile Inhoudsopgave COWVISION MOBILE... 3 SYSTEEMEISEN... 3 ACTIVEREN COWVISION... 4 SYNCHRONISEREN (UITWISSELEN VAN GEGEVENS)... 5 INVOEREN GEGEVENS... 6 DROOGZETTEN... 7 ZIEKTEN EN BEHANDELINGEN...

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel Januari 2017 Inhoud Handleiding Elde-Pas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Elde-Pas... 3 Stap 1: De website... 3 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

Inhoudsopgave van deze FAQ

Inhoudsopgave van deze FAQ Inhoudsopgave van deze FAQ Vraag 1:...2 Ik kan mijn registratie codes niet invoeren...2 Het programma start niet meer op...2 Ik krijg en melding bij het opstarten: U heeft de applicatie langer dan 42 dagen

Nadere informatie

Peridos Handleiding uitslagen combinatietest

Peridos Handleiding uitslagen combinatietest Peridos Handleiding uitslagen combinatietest Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk functioneel beheer Peridos Versie: 2.0 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de

Nadere informatie

Registratie in I&R bij veekeuringen

Registratie in I&R bij veekeuringen Registratie in I&R bij veekeuringen Inleiding Per 1 januari 2010 is de ei&r voor schapen en geiten ingevoerd. Alle aan- en afvoeren van dieren moeten worden gemeld aan de centrale databank. Ook wanneer

Nadere informatie

VIVA Releasenotes september 2012

VIVA Releasenotes september 2012 VIVA Releasenotes september 2012 1. Inleiding...1 2. Memokaarten doorzoeken...2 3. Oproepen controle...2 4. Vee-kijker van vee-online...3 5. Factuurregels wijzigen met gekoppelde logboekregel...3 6. Mailen

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Taxatieweb. Inhoudsopgave

Gebruikershandleiding Taxatieweb. Inhoudsopgave Gebruikershandleiding Taxatieweb Inhoudsopgave Eenmalig aanmelden... 2 Inloggen... 3 Wachtwoord vergeten?... 4 Wijzigen gegevens taxateur... 4 Wijzigen gegevens taxatiebureau... 5 Opdracht ophalen... 6

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken

Werkinstructie Verzoeken Werkinstructie Verzoeken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden en blinden.

Nadere informatie

aan de slag met VEEMANAGER-APP

aan de slag met VEEMANAGER-APP Direct aan de slag met de VeeManager-App aan de slag met VEEMANAGER-APP De VeeManager-App Met de VeeManager-App managet u altijd en overal uw veestapel op uw smartphone of tablet. Of u nu in de stal bent,

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

VeeManager. Handleiding vernieuwde dekkingsregistratie. <1 januari 2000>

VeeManager. Handleiding vernieuwde dekkingsregistratie. <1 januari 2000> VeeManager Handleiding vernieuwde dekkingsregistratie Samenweidingen Het invoeren van samenweidingen is verbeterd. Zo heeft u direct overzicht in de lopende samenweidingen. Daarnaast is

Nadere informatie

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012)

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012) December 2012 Geachte SalonNet gebruiker, In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012) Met welke versie van SalonNet

Nadere informatie

Handleiding Centrumportal

Handleiding Centrumportal Handleiding Centrumportal Versie 1.0 Nefrovisie Utrecht augustus 2016 Inhoud 1 Inleiding...1 2 Account centrumportal...1 3 Patiëntbeheer...1 3.1 Aanmelden nieuwe patiënt... 1 3.2 Wijzigen van patiëntgegevens...

Nadere informatie

Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Inhoud UNIFACT2e... 1 Inleiding... 1 Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen (UniFact2)... 1 0.1. Inleiding... 1 0.2. Gebruik

Nadere informatie

Handleiding Voorraad. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V.

Handleiding Voorraad. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Voorraad...3 1.1 Instellingen voor de voorraad...3 1.2 Voorraad...3 1.2.1 Bestellingen door cliënten...3 1.2.2 Extra losse bestellingen...4 1.2.3

Nadere informatie

DHL MyBill Veelgestelde vragen

DHL MyBill Veelgestelde vragen DHL MyBill Veelgestelde vragen MyBill.dhl.com Click here for English DHL Express dhlexpress.nl DHL MyBill handleiding 2 DHL Express dhlexpress.nl Inhoudsopgave Veelgestelde vragen... 4 Account Beheer...

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Wachtlijst

Handboek ZooEasy Online Wachtlijst Handboek ZooEasy Online Wachtlijst Datum: Juni2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. WACHTLIJST... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES... 4 1.1.2.1.

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database

Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database Inhoud Inloggen op Mijn KringloopWijzer... 3 Invullen van de KringloopWijzer... 4 Bedrijf... 5 Klimaat... 6 Dier... 7 Veestapel... 7 Graasdieren...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mineralencalculator (DEMO)

Gebruikershandleiding Mineralencalculator (DEMO) Gebruikershandleiding Mineralencalculator (DEMO) Inleiding a. Deze Mineralencalculator is gebaseerd op de CVB Publicatie Handleiding Mineralenvoorziening Rundvee, Schapen, Geiten (2005). b. De DEMO van

Nadere informatie

ConsultManager ROM module

ConsultManager ROM module ConsultManager ROM module Voorbereiding - Voordat u ROM testen electronisch kunt klaarzetten en laten invullen door uw cliënten, moet u zich eerst aanmelden bij de leverancier van uw keuze (ManageWare

Nadere informatie

Peridos. Aanleveren van gegevens. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1

Peridos. Aanleveren van gegevens. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1 Peridos Aanleveren van gegevens Plaats: Utrecht Datum: 5-12-2014 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Wijzigingsbeheer 4 Distributie 4 Referenties

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmanagementpatiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmanagementpatiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfmanagementpatiënten Contactgegevens: Trombosedienst Elkerliek Ziekenhuis Telefoon: 0492-595973 e-mailadres: trombosedienst@elkerliek.nl 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen...

Nadere informatie

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank Vanaf 7 april 2015 moeten debiteurengegevens in een aangepast bestandsformaat naar Deutsche Bank ABF worden gestuurd. Deze instructie beschrijft

Nadere informatie

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015 Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015...Controleer uw gegevens Standmedewerkers 2014 registreren voor PROVADA 2015 Foto s uploaden en status PROVADA Afsprakenmodule aanpassen Nieuwe standmedewerkers

Nadere informatie

Stappenplan koppelen Kringloopwijzer

Stappenplan koppelen Kringloopwijzer Stappenplan koppelen Kringloopwijzer Het is van belang om z.s.m. te koppelen met Kringloopwijzer zodat uw klanten met een druk op de knop de leveringsgegevens kunnen inlezen in Kringloopwijzer. Als u tijdig

Nadere informatie

KIDSADMIN OUDERPORTAAL & OUDERAPP

KIDSADMIN OUDERPORTAAL & OUDERAPP KIDSADMIN OUDERPORTAAL & OUDERAPP HANDLEIDING OKTOBER 2018 INHOUD INLEIDING... 2 OUDERPORTAAL... 3 DE EERSTE KEER INLOGGEN... 3 DASHBOARD... 5 LOGBOEK... 5 PLANNING... 5 Extra opvang aanvragen via planning...

Nadere informatie

Spreadsheets (Excel 2003)

Spreadsheets (Excel 2003) Spreadsheets (Excel 2003) 14 Toevoegen paragraaf 14.5 14.5 Subtotalen, draaitabellen en ALS In deze paragraaf bespreken we een aantal aanvullende functies in Excel. We beginnen met de subtotalen. Een subtotaal

Nadere informatie

Protocol Centrale Database Kringloopwijzer BEP-Pilot

Protocol Centrale Database Kringloopwijzer BEP-Pilot Protocol Centrale Database Kringloopwijzer BEP-Pilot Januari 2017 1 Dit protocol is bedoeld om de kringloopwijzer in te vullen in de Centrale Database. Inhoudsopgave 1 Inloggen... 3 1.1 Machtigingen...

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11 Aanwezigheidsregistratie Release 1 2018 1 e kwartaal Model: X-9200B Inhoudsopgave Activiteiten aanmaken... 2 Hoe werkt het registratieproces?... 4 Aan de slag: Draadloos scannen met een smartphone, tablet

Nadere informatie

Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database

Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database Inhoud Inloggen op Mijn KringloopWijzer... 3 Invullen van de KringloopWijzer... 4 Bedrijf... 5 Klimaat... 6 Elektriciteit... 8 Aardgas...

Nadere informatie

Een nieuwe voorschot- of eigen bijdragenota

Een nieuwe voorschot- of eigen bijdragenota Een nieuwe voorschot- of eigen bijdragenota maken U kunt ten allen tijden een dossiergebonden voorschotnota aanmaken, ook als u via de modules Activiteiten en/of Dossiers (verschotten) nog geen declarabele

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding digitaal aanmelden bij de MO-zaak

Handleiding digitaal aanmelden bij de MO-zaak datum 24-9-2012 Versie 1.6 Pagina 2 van 15 Inhoud 1. Vereiste instellingen (eenmalig instellen)... 3 1.1 De site van de Mo-zaak toevoegen aan de vertrouwde websites... 3 1.2 Pop-Up blokkering... 4 1.3

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 2.0 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Contacten

Handboek ZooEasy Online Contacten Handboek ZooEasy Online Contacten Datum: juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD CONTACTEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u van start gaat met my.tentoo voor opdrachtgevers. Inloggen Start via het internet de volgende website

Nadere informatie

Gebruikershandleiding DAS-Online

Gebruikershandleiding DAS-Online Gebruikershandleiding DAS-Online Inhoudsopgave Inloggen in DAS-Online... 2 Uitloggen uit DAS-Online... 2 Controlepaneel... 2 Tips... 2 Filter... 2 Bladeren... 2 Meldingen... 3 Stallijst... 3 Stamkaart...

Nadere informatie

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Voor Ambulante handelaren en niet leden HOB: Algemene opmerking gehele website: U kunt pas klikken op een tekst

Nadere informatie

Handleiding Salariscentrum.nl

Handleiding Salariscentrum.nl Handleiding Salariscentrum.nl Salariscentrum.nl is het online platform waarop verschillende diensten worden aangeboden aan geregistreerde gebruikers van Salarisadministratie en PayCheck van Wolters Kluwer.

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren...

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren... Handleiding OSO 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 3 3. Stap 1: Functie aanvragen... 4 4. Stap 2: Certificaat installeren... 5 5. Stap 3: URL registreren... 6 6. Overstapdossier klaarzetten

Nadere informatie

Handleiding Haccp module Brouwvisie Pro

Handleiding Haccp module Brouwvisie Pro Handleiding Haccp module Brouwvisie Pro Document : Handleiding HACCP Module Brouwvisie Pro Versie : 1.0 Datum : Maandag 8 April 2019 Auteur : Oscar Moerman 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Instellingen /

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Intrum Web 2.0

Gebruikershandleiding Intrum Web 2.0 Inhoud 1 INLEIDING... 3 1.1 Home/startpagina... 3 2 Startpagina... 4 2.1 Statistieken... 5 2.2 Dossiers... 7 2.3 Berichten... 9 2.4 Uw collega's... 11 3 Zoeken naar dossiers... 12 3.1 Zoeken... 12 3.2

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (logistiek)

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (logistiek) Intelly B.V. Handleiding En nu verder (logistiek) References Project : 17V13688 v1.0 Intelly B.V. Datum : 1 augustus 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V.

Nadere informatie

Handleiding. Agis TFS CowScore

Handleiding. Agis TFS CowScore Handleiding Agis TFS CowScore 2 Inhoud 1. CowScore... 4 1.1 Inlezen van de gegevens van uw veestapel... 4 1.1.1 Werkwijze voor veehouders die met het Agis managementsysteem werken:.. 5 1.2 Invoeren van

Nadere informatie

HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR OPDRACHTGEVERS

HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR OPDRACHTGEVERS HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR OPDRACHTGEVERS INHOUD 1. Inloggen op my.tentoo... 1 2. Nieuwe uitvoerder inschrijven... 2 3. Dimona-aangifte invoeren... 3 4. Werkbriefje invoeren... 5 5. Werkbriefjesoverzicht...11

Nadere informatie

Controleren I&R registratie schapen voor graasdierpremie

Controleren I&R registratie schapen voor graasdierpremie Controleren I&R registratie schapen voor graasdierpremie Voordat u in uw Gecombineerde opgave 2017 graasdierpremie aanvraagt, is het belangrijk dat u, de I&R registratie controleert van uw schapen. U kunt

Nadere informatie

Als eerste kan het aantal groepen worden geselecteerd, doormiddel van de pijlen kunnen tot 4 groepen worden geselecteerd.

Als eerste kan het aantal groepen worden geselecteerd, doormiddel van de pijlen kunnen tot 4 groepen worden geselecteerd. NxT Tankersoftware Handleiding NxT REIZEN Door deze te openen, kan een nieuwe reis worden aangemaakt. Na het aanmaken van een nieuwe reis, vraagt het programma automatisch de vorige op te slaan. Daarna

Nadere informatie