Format. Anouk Huiberts, Shanice 't Hoen, Kinga Dlugosz, Giorgio Kamperveen & Julie Holtzhuizer MM1C

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Format. Anouk Huiberts, Shanice 't Hoen, Kinga Dlugosz, Giorgio Kamperveen & Julie Holtzhuizer MM1C"

Transcriptie

1 Format Anouk Huiberts, Shanice 't Hoen, Kinga Dlugosz, Giorgio Kamperveen & Julie Holtzhuizer MM1C

2 Format Schoolcode Wat houdt het in: Schoolcode is een tv programma dat vertelt over de do s en don t s die je kan volgen op school. De leerlingen vertellen over tips, tricks en spannende verhalen die ze hebben meegemaakt. We gaan in het programma een paar onderwerpen behandelen waarmee de jongeren te maken hebben op school. Dit is een leuke, grappige en informele programma. Deze programma is belangrijk en leuk voor jongeren, omdat ze dan voorbereid zijn voor de MBO en HBO. Ze weten dan wat er gebeurt en hoe het allemaal zit. Voor wie is het: Het programma is vooral voor jongeren die naar MBO en HBO gaan, dus jongeren die van de middelbare school komen. Ze zijn dan meestal tussen de 15 en 17 jaar. Ma crew: Voor de casting en de trailer werken we samen met de Ma crew. Hun filmen voor ons en nemen het geluid op. Zo kunnen we een mooie programma maken. We hebben van te voren afspraken met hun gemaakt. Casting: Voor de casting moeten de gastspelers per twee een scene spelen zo zien we wie geschikt is voor Schoolcode. We moeten vooral letten op het gedrag van de persoon en of het past bij onze personages. Locatie: De locatie is op het Mediacollege Amsterdam in de Factory, dat is een gebouw op de Condensatorweg. Dit geldt voor de casting en voor het filmen van de trailer Sfeer: Schoolcode heeft een frisse, moderne, herkenbare en gezellige sfeer. Als je er naar kijkt voel je je prettig en begrijp je ook waar over het gaat. Stijl: De stijl van schoolcode is netjes en modern. Het is erg herkenbaar door het logo en de kleuren ervan, als je de pen ziet die voor het logo gebruikt wordt dan denk je Schoolcode! Duur van het programma: Het programma duurt 30 minuten zonder reclames. Met reclames duurt het 30 minuten, er zou 1 keer een reclame inkomen van 5 minuten na dat het programma 15 minuten heeft gedraaid. Als het goed loopt gaan er 4 seizoenen komen van Schoolcode. In elke seizoen zitten er 12 afleveringen. Het team: We maken Schoolcode met: Kinga, Anouk, Giorgio, Shanice en Julie. Dit is een kleine crew, dus ook overzichtelijk.

3 Belichting: We filmen van voren zodat de personage duidelijk in beeld is. We gebruiken 3 lampen, 2 die aan allebei de zijkanten staan en de greenscreen belichten. 1 lamp die naast de camera staat zodat het licht overal verspreidt wordt. Geluid: Waneer de personage praat hoor je niks, maar waneer er een gekke vraag van te pas komt hoor je een boink, dan weet je dat er wat grappigst komt. Muziek: Aan het begin en aan het einde van Schoolcode hoor je een liedje van Major lazer - Watch out for this. We hebben voor dit gekozen omdat het de laatste tijd best bekend is onder de jongeren en ze kunnen er op los gaan. Merchandise: We willen een website voor Schoolcode maken, je kan er verschillende dingen op vinden zoals kleren die de personages ook hebben gedragen in de afleveringen, dat is leuk want soms zie je wat op tv en denk je dat wil ik ook en met Schoolcode kan dat. Verder hebben we verschillende producten die je kan kopen en vooral: schoolspullen met het logo er op. Crossmediaal: Wat we crossmediaal kunnen maken aan het programma is dat de personages aan jou een vraag stellen die mensen kunnen beantwoorden op Facebook. Verkopen: We willen Schoolcode verkopen aan MTV, omdat jongeren meestal naar MTV kijken. Een perfecte tijd voor de uitzending zou om half 9 zijn, omdat jongeren dan vaak tv kijken. Omschrijving van hoe het programma er uit ziet: Op het begin van het programma hoor je een intro van een liedje. Daarna komen om de beurt mensen die een verhaal vertellen, over wat ze hebben meegemaakt op school. We gebruiken voor het programma 4 personages en dat zijn: Een onzeker meisje, skater, mooiboy en een tuttig meisje. Na 15 minuten komt er een reclame, voor het reclame krijg je een bloopers moment. Waneer de reclame afgelopen is verteld de skater over het poepen op school, de personage verdiept zich in de vragen en beantwoordt die. Daarna is het onzekere meisje die haar vragen beantwoordt, weer daar op is de mooiboy en het tuttige meisje aan de beurt met de vragen. Wanneer het einde nadert vraagt de mooiboy aan de kijkers wat voor gekke gebeurtenis hun op de wc hebben meegemaakt. Dit is het einde nu komt weer het liedje van major lazer - watch out for this.

4 Benodigdheden: Cast ( ons team en de Ma crew ) Filmlocatie Greenscreen Film ploeg ( camera man en geluid man ) Spotlights / lampen Scripten Onderwerpen & vragen: Toiletten - Heb je wel eens gepoept op school? - Wat is het ergste wat je hebt gezien/gedaan op de wc? - Waarom gaan meisjes met ze 2 e naar de wc? Leraren - Behandelen leraren de leerlingen het zelfde? - Wat is het ergste wat je tegen een leraar heb gezegd? - Wat is de ergste straf die je heb gehad van een leraar? Huiswerk - Maak je veel huiswerk? - Word er veel huiswerk over geschreven? - Hoe lang doe je ongeveer over huiswerk? Roddelen - Wat is de ergste roddel die je heb gehoord? - Roddel jij zelf veel? - Word er hier op school wat tegen roddelen gedaan? Of worden de roddels snel verspreid? Drugs - Heb je wel eens drugs gebruikt? - Merk je dat er op het schoolplein drugs wordt gebruikt? - Wat is het verschil tussen harddrugs en softdrugs?

5 Callsheet schoolcode De naam van de opdracht en de opdrachtgever: De naam van de opdracht is see you on tv. Hierbij presenteren wij het televisie programma schoolcode. De opdrachtgever van dit project is onze opleiding mediamanager op het Media College. De datum van de opnamen: 22 mei 2014 De locatie en eventuele gegevens die er toe doen (zoals het is er koud): Er wordt in de studio van de Factory van het Media College gefilmd. Deze studio is op dit moment gereserveerd voor ons op de datum van opname. adres: Condensatorweg 36 Vanaf Station Sloterdijk Het vervoer (hoe er te komen, info over parkeergelegenheid): 15 minuten lopen - 1,2 km begin routebeschrijving: na 150 m: ga rechtsaf op Radarweg na 20 m: ga linksaf op Radarweg na 40 m: ga linksaf na 500 m: naar Hatostraat na 500 m is links van u de bestemming Eind

6 Vanaf Centraal Station Pak bus 48 richting Sloterdijk tot aan contactweg. Dit duurt c.a. 15 min. Daarna loop: 6 minuten lopen m begin routebeschrijving: na 50 m: ga rechtsaf op Magneetstraat na 150 m: ga linksaf op Turbinestraat na 90 m: ga rechtsaf op Condensatorweg na 150 m is rechts van u de bestemming Eind Het te verwachten weer (als dat bekend is en er toe doet): de weersvoorspelling van aankomende donderdag is 22 graden. Het is een beetje bewolkt en er is kans op regen. De naam van de producer + tel + taak: Naam: Kinga Dlugosz Geboortedatum: adres: 10294@ma-web.nl Taak: De producer. Zij is de onmisbare organisatorische duizendpoot en daarmee eigenlijk een voor het publiek onzichtbare manager. De naam van de regisseur + tel + taak + mee te nemen spullen: Naam: Giorgio Kamperveen Geboortedatum: adres: 14144@ma-web.nl Taak: De regisseur. Is altijd aanwezig op de set en zorgt ervoor dat het gewenste resultaat behaalt wordt. Alle acteurs + tel + taak + mee te nemen spullen: Naam: Annabel Bak Geboortedatum: adres: 15535@ma-web.nl Taak: acteren. Spelen van de rol van Nikita. Zij is het populaire arrogante meisje van de school. Naam: Virgil Schaken Geboortedatum: adres: 17164@ma-web.nl Taak: acteren. Speelt een sketer.

7 Overige belangrijke personen +tel + taak: Naam: Shanice 'T Hoen Geboortedatum: - adres: 15927@ma-web.nl Taak: Helpt en begeleid de acteurs tijdens de opnames. En is onder andere verantwoordelijk voor het marktonderzoek. Naam: Anouk Huiberts Geboortedatum: adres: 16434@ma-web.nl Taak: Helpt en begeleid de acteurs tijdens de opnames. En is onder andere verantwoordelijk voor het draaiboek. Naam: Julie Holtzhuizer Geboortedatum: adres: 17456@ma-web.nl Taak: Helpt en begeleid de acteurs tijdens de opnames. En is onder andere verantwoordelijk voor het onderzoek naar de doelgroep. Cameraman en geluidsman: De cameraman en geluidsman zijn van ma-media. Deze mensen zijn door ons geboekt om de opnames te realiseren. Zij zullen volgens de planning aanwezig zijn. adres: mamedia@ma-web.nl Taak: Filmen en geluid opnemen. De tijden waarbinnen de opnames worden gemaakt: We beginnen om 10 uur 's ochtends tot 11 uur 's middags Wanneer iedereen aanwezig moet zijn. Voor de crew (fotograaf, assistent, e.d.) zijn dit vaak andere tijden dan die voor de modellen en visagist en stylist, vanwege de opzet van de apparatuur. Ook kan het zijn dat het ene model om 10 uur moet komen en de ander om 2 uur.: We beginnen om 10:00 uur met filmen. Het is belangrijk dat iedereen om 10 uur stipt klaar staat zodat we vlot kunnen beginnen. Zorg er dus ook voor dat je ook helemaal klaar bent met omkleden. Moet je tussendoor wachten? (Iets meenemen ter vermaak): De acteurs zullen om de beurt aan de beurt zijn. Elke acteur zal maximaal 10 minuten bij de opnames aanwezig zijn en wisselen elkaar af. De acteur zal moeten wachten tot hij of zij geroepen wordt om de opnames te maken. Eigen eten meenemen?: De opnames duren ongeveer 1 uur. Je zult je eigen lunchpakketje moeten meenemen indien nodig is.

8 Algemene opmerkingen?: Opties licht, lichtplan (evt met voobeeldfoto s) Er moet een grote studiolamp aanwezig zijn die het hele green screen verlicht. Verder gebruiken we twee kleine spots die van onderaf op de acteur worden gericht. foto s van de lokatie (indien nodig): In de studio van de Factory wordt gefilmd. Opnames worden voor een green screen gemaakt. Wat wordt er van de modellen verwacht? (soms zelfs schetsen): Er wordt van de acteurs verwacht dat ze op tijd zijn en hun teksten uit hun hoofd kennen.

Opleiding Regie Fictie

Opleiding Regie Fictie Opleiding Regie Fictie Welkom bij deze opleiding! In deze sheet vind je meer informatie over wat je kunt verwachten m.b.t. de modules die gegeven worden, wat je aangeboden krijgt en nog overige praktische

Nadere informatie

MEDIAWIJSHEID MAAK JE EIGEN JOURNAAL / WERKEN MET EEN GREEN SCREEN PROJECT DOCENT WEGING PROJECT

MEDIAWIJSHEID MAAK JE EIGEN JOURNAAL / WERKEN MET EEN GREEN SCREEN PROJECT DOCENT WEGING PROJECT PROJECT MEDIAWIJSHEID MAAK JE EIGEN JOURNAAL / WERKEN MET EEN GREEN SCREEN DOCENT WEGING PROJECT Leerdoelen De deelnemers leren: Leerlingen kunnen in teamverband werken aan een werkstuk met behulp van moderne

Nadere informatie

Plan van Aanpak video productie

Plan van Aanpak video productie Fall 16 Plan van Aanpak video productie [Type the company address] Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Achtergronden... 3 Hoofdstuk 2 Projectopdracht... 4 Hoofdstuk 3 Projectactiviteiten... 5 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen

Nadere informatie

Studio de Bakkerij Bergweg EM Rotterdam LESBRIEF. LIEVE ASSEPOESTER.

Studio de Bakkerij Bergweg EM Rotterdam LESBRIEF.  LIEVE ASSEPOESTER. Inhoud Inleiding Pagina 2 Kijken naar theater Pagina 3 Lesopdrachten middenbouw Pagina 4 Lesopdrachten bovenbouw Pagina 6 Nagesprek middenbouw Pagina 8 Nagesprek bovenbouw Pagina 9 Pagina 1" Inleiding

Nadere informatie

Opleiding Regie Documentaire

Opleiding Regie Documentaire Opleiding Regie Documentaire Welkom bij de opleiding Regie Documentaire aan de Amsterdam Film School! In dit document vind je meer informatie over wat je kunt verwachten m.b.t. de modules die gegeven worden,

Nadere informatie

Inleiding Projectopdracht See you on tv Opdrachtgever Opdrachtnemers Taakuitleg Projectresultaat Doelstelling/projectopdracht

Inleiding Projectopdracht See you on tv Opdrachtgever Opdrachtnemers Taakuitleg Projectresultaat Doelstelling/projectopdracht 2 Inleiding Projectopdracht See you on tv 4 Opdrachtgever 4 Opdrachtnemers 4 Taakuitleg 5 Projectresultaat 6 Doelstelling/projectopdracht 6 Opdrachten/doelstellingen 7 Project activiteiten 8 Planning 8

Nadere informatie

MOVING: workshop filmmaken

MOVING: workshop filmmaken Dit werkblad is van: klas: MOVING: workshop filmmaken Neem zelf bewegend beeld op en maak er een videoclip, korte film of reportage van door er geluid, effecten en titels aan toe te voegen... Clips op

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Video 5. De video-opnamen AV Voorkennis: Je hebt de opdracht Voorbereiding video-opnamen afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Video 5. De video-opnamen AV Voorkennis: Je hebt de opdracht Voorbereiding video-opnamen afgerond. OPDRACHTKAART AV-03-05-01 Voorkennis: Je hebt de opdracht Voorbereiding video-opnamen afgerond. Intro: De belangrijkste voorbereidingen zijn getroffen en alle leden van de crew weten wat ze moeten doen.

Nadere informatie

Opleiding Productie. Duur: 10 maanden Dinsdagen en donderdagen 19:30-22:00 Of vrijdagen 10:30-16:00

Opleiding Productie. Duur: 10 maanden Dinsdagen en donderdagen 19:30-22:00 Of vrijdagen 10:30-16:00 Opleiding Productie Welkom bij deze opleiding! In deze sheet vind je meer informatie over wat je kunt verwachten m.b.t. de modules die gegeven worden, wat je aangeboden krijgt en nog overige praktische

Nadere informatie

Maak je eigen film! Van idee tot filmpremière. www.broet.nl

Maak je eigen film! Van idee tot filmpremière. www.broet.nl 3728 TUE Eureka covers 09:Opmaak 1 12-01-2009 12:24 Pagina 7 Maak je eigen film! Van idee tot filmpremière www.broet.nl 2 Maak je eigen film! Een korte stap voor stap handleiding. Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Studio de Bakkerij Bergweg EM Rotterdam LESBRIEF. LIEVE ASSEPOESTER.

Studio de Bakkerij Bergweg EM Rotterdam LESBRIEF.  LIEVE ASSEPOESTER. Inhoud Inleiding Pagina 2 Kijken naar theater Pagina 3 Lesopdrachten middenbouw Pagina 4 Lesopdrachten bovenbouw Pagina 6 Nagesprek middenbouw Pagina 8 Nagesprek bovenbouw Pagina 9 Pagina 1 Inleiding U

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

maak zelf een filmpje

maak zelf een filmpje maak zelf een filmpje 1 Zelf een filmpje maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Iedereen kan een IPAD met camera oppakken en aan de slag gaan. Maar bij het maken van een goed filmpje (dat veel kijkers

Nadere informatie

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij films. Films en auteursrecht

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij films. Films en auteursrecht Werkblad Auteursrecht bij films Films en auteursrecht De bioscoopfilm is net afgelopen en je blijft nog even zitten om de aftiteling van de film te bekijken. Dat duurt lang zeg. Zoveel namen. Hebben al

Nadere informatie

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei.

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei. 2 Conversatieleidraad Beste leerkracht of docent Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei. Je moet deze vragen dus niet op voorhand in de klas bekijken.

Nadere informatie

Opleiding Camera Acteren

Opleiding Camera Acteren Opleiding Camera Acteren Welkom bij deze opleiding! In deze sheet vind je meer informatie over wat je kunt verwachten m.b.t. de modules die gegeven worden, wat je aangeboden krijgt en nog overige praktische

Nadere informatie

De logo s heb ik zelf gemaakt.

De logo s heb ik zelf gemaakt. Voorwoord: Mijn tijdschrift gaat vooral over YouTube, want dat is een van mijn grootste hobby s. Ook zit er veel van mijn persoonlijkheid in. Voor deze opdracht heb ik vooral naar mezelf gekeken en het

Nadere informatie

Plan van aanpak Turbulence

Plan van aanpak Turbulence Pagina 1 Plan van aanpak Turbulence Stijn Melger MM1B Mediamanager i.o April 2015 Pagina 2 Inhoudsopgaven 1 Achtergronden..3 2 Projectresultaat.4 3 Projectactiviteiten.6 4 Projectgrenzen..7 5 Kwaliteit...9

Nadere informatie

Reclamecampagne ARGAN oil

Reclamecampagne ARGAN oil Reclamecampagne ARGAN oil Het ontwikkelen van een Reclamecampagne voor ARGAN oil 1 Casus Karim Jallouli en Studio Obus hebben aan jullie gevraagd om reclame campagne op te zetten van het ARGAN olie product.

Nadere informatie

VERDUIDELIJK VERSTERK VERFRAAI JE MARKETINGVIDEO S ZODAT JE MAXIMALE AANDACHT KRIJGT IN PLAATS VAN AFHAKERS

VERDUIDELIJK VERSTERK VERFRAAI JE MARKETINGVIDEO S ZODAT JE MAXIMALE AANDACHT KRIJGT IN PLAATS VAN AFHAKERS VERDUIDELIJK VERSTERK VERFRAAI JE MARKETINGVIDEO S ZODAT JE MAXIMALE AANDACHT KRIJGT IN PLAATS VAN AFHAKERS INTROCLIPS (WWW.EASYVIDEOMARKETING.NL/INTROCLIPS ) 2015 1 Introductie Met de checklist in dit

Nadere informatie

WERKBLAD 1. EIGEN GEDRAG IN HET VERKEER

WERKBLAD 1. EIGEN GEDRAG IN HET VERKEER WERKBLAD 1. EIGEN GEDRAG IN HET VERKEER 1. Verplaatsing 1. Beschrijf hieronder wat je het voorbije weekend hebt gedaan. Heb je hobby s? Ga je naar de jeugdbeweging? Naar de muziekschool? Op stap met vrienden?

Nadere informatie

1. Tips voor een werkstuk of spreekbeurt... 2

1. Tips voor een werkstuk of spreekbeurt... 2 Inhoudsopgave 1. Tips voor een werkstuk of spreekbeurt... 2 2. RTV Utrecht... 4 2.1. Hoe is RTV Utrecht ontstaan?... 4 2.2. Visie... 4 2.3. De kern van RTV Utrecht... 4 2.4. De Mediawet... 5 2.5. Rampenzender...

Nadere informatie

KLIK OM TE NAVIGEREN PRODUCTIE 4 GRAFISCHE ELEMENTEN 4 RIGGING 4 ANIMEREN 4 RENDEREN 5 BACKUP 5

KLIK OM TE NAVIGEREN PRODUCTIE 4 GRAFISCHE ELEMENTEN 4 RIGGING 4 ANIMEREN 4 RENDEREN 5 BACKUP 5 PRODUCTIE PROCES Wij vinden het bij Infilmer Studios belangrijk dat de klant een goed inzicht heeft in het proces. Daarom zullen we je bij elk onderdeel van de productie een overzicht geven van de processen

Nadere informatie

Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen:

Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen: Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen: Reclame is cool en gaaf! Reclame geeft nuttige informatie Reclame laat zien hoe het

Nadere informatie

Productie Kinderfilm door Naomi van den Bogaard en Pleuni Clijnk

Productie Kinderfilm door Naomi van den Bogaard en Pleuni Clijnk Productie Kinderfilm door Naomi van den Bogaard en Pleuni Clijnk 25 April 2013 Inhoud Planning.... 3 Verslag het boek Oma ontsnapt.... 4 Begroting... 7 Motivatie van de cast... 8 Film productie proces:...error!

Nadere informatie

De zorg moet steeds beter.

De zorg moet steeds beter. De zorg moet steeds beter. De tekst is in Taal voor allemaal. Ons Tweede Thuis heeft afspraken over goede zorg. Jij krijgt zorg. Ons Tweede Thuis geeft de zorg. Een ander woord voor zorg is hulp. Bij wonen.

Nadere informatie

De Glamourshoot. Een shoot boeken.

De Glamourshoot. Een shoot boeken. De Glamourshoot Mooie glamourfoto's voorbij zien komen en nu ook interesse voor zo'n shoot voor jezelf? Hartsikke leuk! We maken er een gezellige ochtend of middag van en we maken een prachtige serie portretten.

Nadere informatie

Videomarke*ng, moet je daar iets mee? 23 januari 2014 De Social Media Trein Support Groep Eindhoven

Videomarke*ng, moet je daar iets mee? 23 januari 2014 De Social Media Trein Support Groep Eindhoven Videomarke*ng, moet je daar iets mee? 23 januari 2014 De Social Media Trein Support Groep Eindhoven Je kunt niet alles geloven wat je ziet op internet. Want je hoek niet je ware gezicht te laten zien op

Nadere informatie

Locatie Prijs Materiaal kosten. Naam workshop Omschrijving Duur Aantal deelnemers

Locatie Prijs Materiaal kosten. Naam workshop Omschrijving Duur Aantal deelnemers Multi Phone Film Leerlingen maken in een groep een aantal filmpjes met hun smartphone, maar de uitdaging is dat deze filmpjes visueel op elkaar moeten aansluiten als een puzzel. Leerlingen worden uitgedaagd

Nadere informatie

LESBRIEF: Schooljournaal

LESBRIEF: Schooljournaal LESBRIEF: Schooljournaal Versie: 2017-02-20 Wat ga je leren? Je leert hoe een nieuwsuitzending (een journaal ) tot stand komt. En wat er allemaal bij komt kijken voordat de uitzending gereed is. Je gaat

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

In de periode tot en met 26 oktober vieren de volgende leerlingen hun verjaardag:

In de periode tot en met 26 oktober vieren de volgende leerlingen hun verjaardag: BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEKEN Vr 5-10 Ma 8-10 Di 9-10 Wo 10-10 Do 11-10 Vr 12-10 Afsluiting kinderboekenweek Ma 15-10 tot en met 21-10 Herfstvakantie Ma 22-10 Di 23-10 Wo 24-10 Kriebelouders Do 25-10 Kinderraad

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlage:

Inhoudsopgave. Bijlage: Inhoudsopgave Inleiding... Leerdoelen... Opbouw van de les 1. Voorbereiding voor de leerkracht... 2. Introductie AfvalVLOG... 3. Veldwerk in de schoolomgeving Afval jutten... 4. Klassenwerk Mindmappen

Nadere informatie

Lesbrief. Een goeie truc Marjan Berk

Lesbrief. Een goeie truc Marjan Berk Lesbrief Een goeie truc Marjan Berk Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen,

Nadere informatie

Media Kit Wie zijn wij? Overal leesbaar

Media Kit Wie zijn wij? Overal leesbaar Wie zijn wij? Installatie360 is de digitale bestemming voor bouwprofessionals in Nederland en België. Ons online kennisplatform belicht alle facetten van de installatie-industrie. De redactie besteedt

Nadere informatie

Actuele opdracht leesvaardigheid Pesten mei - 2014 2thv

Actuele opdracht leesvaardigheid Pesten mei - 2014 2thv Actuele opdracht leesvaardigheid Pesten mei - 2014 2thv Opdracht 1 In april is er op televisie en in de media veel aandacht geweest voor (online) pesten. a Wat heb jij in de afgelopen weken gezien en/of

Nadere informatie

Ons stappenplan om te komen tot jouw perfecte film.

Ons stappenplan om te komen tot jouw perfecte film. Ons stappenplan om te komen tot jouw perfecte film. Leuk! We gaan samen een film maken, maar wat houdt dat precies in? Hieronder staan de verschillende stappen van het maken van een film beschreven. Zo

Nadere informatie

Activiteitenblad 8.1: Weet wat je ziet. Maak een commerciële vlog!

Activiteitenblad 8.1: Weet wat je ziet. Maak een commerciële vlog! Activiteitenblad 8.1: Weet wat je ziet. Maak een commerciële vlog! Vloggen is een nieuw beroep geworden. Sommige mensen verdienen daar veel geld mee, het is soms zelfs hun baan. Welke vloggers ken jij?

Nadere informatie

De zorg moet steeds beter.

De zorg moet steeds beter. De zorg moet steeds beter. De tekst is in Taal voor allemaal. Je zorg-aanbieder 1 heeft afspraken over goede zorg. Jij krijgt zorg. Je zorg-aanbieder geeft de zorg. Een ander woord voor zorg is hulp. Bij

Nadere informatie

Plan van aanpak. Studio Art Education. Demi Roelfsema. MM3A Faseopdracht

Plan van aanpak. Studio Art Education. Demi Roelfsema. MM3A Faseopdracht Plan van aanpak Studio Art Education Demi Roelfsema MM3A Faseopdracht 1 Inhoud Achtergronden Doelstelling. De projectopdracht Projectactiviteiten.. De mediaproducten... Kwaliteitsbewaking.. 2 Achtergronden

Nadere informatie

Week 2 Geld Verdien Machine. Hoe maak je een Video Serie?

Week 2 Geld Verdien Machine. Hoe maak je een Video Serie? Week 2 Geld Verdien Machine Hoe maak je een Video Serie? Om te beginnen Dot 2 fijnste manier: Minder actief/ minder concentratie voor nodig dan bijv met lezen Dot 4 uitzondering: bijv. Ontspanningsoefeningen

Nadere informatie

Druk de A, B en C vragen op hetzelfde kleur papier af (v.b. op geel papier) Druk de P-vragen op een afwijkende kleur papier af en de D vragen ook.

Druk de A, B en C vragen op hetzelfde kleur papier af (v.b. op geel papier) Druk de P-vragen op een afwijkende kleur papier af en de D vragen ook. Praten over boeken Kaartjes van iden hambers Handleiding bij onderstaande kaartjes: llereerst treft u een aantal pagina s aan met kaartjes met vragen. Deze zijn per categorie ingedeeld. -vragen: Eerste

Nadere informatie

Welkom bij Anubis Animal Star maker Samenwerkings overeenkomst

Welkom bij Anubis Animal Star maker Samenwerkings overeenkomst Welkom bij Anubis Animal Star maker Samenwerkings overeenkomst U kunt met u dier opgroepen worden voor fototsessies, voor commercials of voor een rol of figuratie in bijv. een speelfilm of TV-programma.

Nadere informatie

Fotografie workshop Voorbereidende opdracht: Toelichting fotografie workshop:

Fotografie workshop Voorbereidende opdracht: Toelichting fotografie workshop: Fotografie workshop Voorbereidende opdracht: Maak een selectie van vijf uit jouw beste en of mooiste eigengemaakte foto s. Bij elke foto omschrijf je kort wat er te zien is. Neem deze foto s uitgeprint

Nadere informatie

Lesmap bij de voorstelling

Lesmap bij de voorstelling Lesmap bij de voorstelling Voorbereiding op het theaterbezoek Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en hun achtergrond, kan het nuttig zijn om het theaterbezoek met hen voor te bereiden. Voor jonge

Nadere informatie

Lesbrief 8. Een taxi bellen

Lesbrief 8. Een taxi bellen www.edusom.nl Opstartlessen Lesbrief 8. Een taxi bellen Wat leert u in deze les? Een taxi bellen. Het tegenovergestelde van dingen zeggen. Zeggen wat u mooi vindt, of waar u gek op bent. Veel succes! Deze

Nadere informatie

Standbeelden uit een verleden

Standbeelden uit een verleden Opdracht 1 Standbeelden uit een verleden (fotoverhaal) Schrijf samen in een lijstje wat je raar vond in de films die je zag, waar je verbaasd over bent, waar je vragen over hebt of waar je meer over wil

Nadere informatie

Vertel eens - aanpak van Aidan Chambers

Vertel eens - aanpak van Aidan Chambers Vertel eens - aanpak van Aidan Chambers bijlage 6 2 Theorie Aidan Chambers wil met de Vertel eens-aanpak kinderen helpen goed te praten over wat zij hebben gelezen en goed naar elkaar te leren luisteren.

Nadere informatie

Vertel de kinderen, of praat met hen over het verschil tussen film, tv kijken of naar het theater gaan.

Vertel de kinderen, of praat met hen over het verschil tussen film, tv kijken of naar het theater gaan. LESBRIEF Binnenkort gaan jullie met jullie groep naar de voorstelling Biggels en Tuiten Hieronder een aantal tips over hoe je de groep goed kan voorbereiden op de voorstelling. VOOR DE VOORSTELLING Vertel

Nadere informatie

new We-R agency lanceert vanaf opleiding We-R teaching hair. We-R zijn Glenn van Dijke &

new We-R agency lanceert vanaf opleiding We-R teaching hair. We-R zijn Glenn van Dijke & BROCHURE We-R agency lanceert vanaf februari 2013 haar eerste opleiding We-R teaching hair. We-R zijn Glenn van Dijke & Dennis Rombout. new about to begin Glenn van Dijke (1975) is hairstylist, imageconsultent

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Inhoudsopgave BIJLAGEN

Inhoudsopgave BIJLAGEN BIJLAGEN Leerlijn Theater Thema Identiteit Groep 7 en 8 Mei 2017 Inhoudsopgave BIJLAGEN 1. Introductie van het project - (Voorbeeld)brief van de theaterdirecteur - Reflectievragen 2. Oriëntatie 2.1. Het

Nadere informatie

september 2013 Huygens College Kernuur Leesles Muziek Engels Dans PROJECT TITEL Werkboek First ID

september 2013 Huygens College Kernuur Leesles Muziek Engels Dans PROJECT TITEL Werkboek First ID september 2013 Huygens College Kernuur NAAM JAAR KLAS VAK PROJECT TITEL Leesles Muziek Engels Dans Werkboek First ID Inhoud Werkboek First ID 4 Het gebruik van de Powerpoint 7 Instructie voor het gebruik

Nadere informatie

Stijlgids Toekomstbeeld Voorlichtingsvideo s Hogeschool Rotterdam. Norman Tentua. Yoreh Schipper

Stijlgids Toekomstbeeld Voorlichtingsvideo s Hogeschool Rotterdam. Norman Tentua. Yoreh Schipper Stijlgids Toekomstbeeld Voorlichtingsvideo s Hogeschool Rotterdam Norman Tentua Yoreh Schipper Inhoudsopgave INLEIDING CROWDSOURCING & CO-CREATIE FORMAT MATERIAAL VOOR DE VIDEO INTRO OPLEIDINGEN BINNEN

Nadere informatie

Praktische opdracht CKV Theater

Praktische opdracht CKV Theater Praktische opdracht CKV Theater Praktische-opdracht door een scholier 1580 woorden 23 april 2004 3,7 10 keer beoordeeld Vak CKV Blair witch project Theater Inhoudopgave: Taakverdeling Voorwoord Klein uitleg

Nadere informatie

Cher Pietersz Research Manager

Cher Pietersz Research Manager 2013 Cher Pietersz Research Manager Pictures: Fotolia.com Kids and the rol of Fun Multi-Country Project Door: AGENDA Methode & Steekproef Benefits van lachen Wat vinden kinderen grappig Humor en media

Nadere informatie

Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk

Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Reclame maken, doe je zo! Groep 6 Les 3 Camera, Set, Action! Les 1 Camera, Set, Action! Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Groep 6 90 minuten Samenvatting van de les De leerlingen

Nadere informatie

Het verhaal moet aanspreken, spannend zijn en een mooi einde hebben. Als je uit de bioscoop loopt moet je een goed gevoel hebben over de film.

Het verhaal moet aanspreken, spannend zijn en een mooi einde hebben. Als je uit de bioscoop loopt moet je een goed gevoel hebben over de film. FILMS KIJKEN: Filmische middelen. Als je naar een film kijkt, let je meestal alleen op het verhaal, daar zal in het volgende blok behandeld worden. Dit is het inhoudelijk gedeelte. Het verhaal moet aanspreken,

Nadere informatie

Vakantie activiteiten & Workshops

Vakantie activiteiten & Workshops Vakantie activiteiten & Workshops Augustus, September, Oktober 2013 De herfstvakantie staat al bijna weer voor de deur! De Kettingkas biedt tijdens deze periode weer leuke en spannende vakantieactiviteiten

Nadere informatie

TIPS VOOR DOCENTEN. Kim Koelewijn. Nu met nog meer tranen! HUIL! Het lucht op Vergroot je woordenschat rondom emoties, en laat je lekker gaan

TIPS VOOR DOCENTEN. Kim Koelewijn. Nu met nog meer tranen! HUIL! Het lucht op Vergroot je woordenschat rondom emoties, en laat je lekker gaan TIPS VOOR DOCENTEN HUIL! Het lucht op Nu met nog meer tranen! Kim Koelewijn Vergroot je woordenschat rondom emoties, en laat je lekker gaan 9-99 TIPS VOOR DOCENTEN Dichtbij en verder weg Wanneer je met

Nadere informatie

AUGUSTUS. ergens op de vlakte. naverwerking lesmap voor leraren

AUGUSTUS. ergens op de vlakte. naverwerking lesmap voor leraren AUGUSTUS ergens op de vlakte naverwerking lesmap voor leraren !! OPGELET!! Wij gaan er bij Publiekswerking steeds van uit dat er geen vaststaande antwoorden zijn op onderstaande vragen. De associaties

Nadere informatie

LESFICHE sensibiliseringsfilmpje

LESFICHE sensibiliseringsfilmpje Lesonderwerp De leerlingen maken een sensibiliseringsfilmpje. Dit toont de risico s in het verkeer en de impact van een ongeval op het slachtoffer en zijn omgeving. De leerlingen stellen het filmpje op

Nadere informatie

5. Bejegening en doorvragen

5. Bejegening en doorvragen 5. Bejegening en doorvragen 51 Voor de trainer Er bestaan uitgebreide scholingsprogramma s gericht op bejegening en omgang met mensen met NAH en hun naasten. Zie ook de verwijzingen achter in dit boekje.

Nadere informatie

PTA BOEKVERSLAGEN 3 e en 4 e klas VMBO B/K/T. Versie 2013/2014

PTA BOEKVERSLAGEN 3 e en 4 e klas VMBO B/K/T. Versie 2013/2014 PTA BOEKVERSLAGEN 3 e en 4 e klas VMBO B/K/T Versie 2013/2014 Voorwoord Je gaat de komende twee jaar werken aan de boekverslagen. Dit is een voorbereiding op je mondelinge examen in klas vier. Je boekverslagen

Nadere informatie

PTA BOEKVERSLAGEN 3 e en 4 e klas VMBO B/K/T. Verwerkingsopdrachten

PTA BOEKVERSLAGEN 3 e en 4 e klas VMBO B/K/T. Verwerkingsopdrachten PTA BOEKVERSLAGEN 3 e en 4 e klas VMBO B/K/T Verwerkingsopdrachten Naam leerling: Titel van het boek: Naam van de schrijver/schrijfster: Uitgeverij: Jaar van uitgave: Aantal bladzijden: Voorwoord Je gaat

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Filmfestival. Groep 20 Yousif- Yana - Darren - Roxanne - Jordi

Plan van Aanpak. Filmfestival. Groep 20 Yousif- Yana - Darren - Roxanne - Jordi Plan van Aanpak Filmfestival Groep 20 Yousif Yana Darren Roxanne Jordi 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Achtergronden... 3 Hoofdstuk 2 Projectopdracht... 4 Hoofdstuk 3 Projectactiviteiten... 5 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen...

Nadere informatie

lesmateriaal Taalkrant

lesmateriaal Taalkrant lesmateriaal Taalkrant Toelichting Navolgend vindt u een plan van aanpak en 12 werkbladen voor het maken van de Taalkrant in de klas, behorende bij het project Taalplezier van Stichting Wereldleren. De

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling PING

Lesbrief bij de voorstelling PING Lesbrief bij de voorstelling PING U heeft met uw groep gekeken naar de theatervoorstelling PING, gemaakt en gepeeld door Esther de Koning. Deze lesbrief bestaat uit een nagesprek, toneelopdrachten en een

Nadere informatie

Schakenbosch in het kort. Informatie voor jongeren en ouders

Schakenbosch in het kort. Informatie voor jongeren en ouders Schakenbosch in het kort Informatie voor jongeren en ouders Het lukt mij niet om vrienden te maken en te houden. Ik word zo snel boos, dat ik het zelf niet begrijp. Ik doe dingen die ik niet wil, omdat

Nadere informatie

De lanceringsformule. Een stappenplan voor het lanceren

De lanceringsformule. Een stappenplan voor het lanceren De lanceringsformule Een stappenplan voor het lanceren Dit boek gaat over de beste manier om online je diensten te verkopen: door ze te lanceren. Zo n dienst kan een workshop, een online training, een

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

PERISCOPE. Je kunt publiekelijk uitzenden of privé naar een bepaalde lijst van deelnemers.

PERISCOPE. Je kunt publiekelijk uitzenden of privé naar een bepaalde lijst van deelnemers. Wat is Periscope? Periscope is een live streaming social media app. Een app waarmee je live een video maakt én waar je kijkers interactie met jou aan kunnen gaan via een chatfunctie. Ze kunnen zo vragen

Nadere informatie

Wat leuk dat je ons hebt gevonden

Wat leuk dat je ons hebt gevonden Wat leuk dat je ons hebt gevonden In dit informatieboekje vertellen we je alles wat je moet weten over De Musical4daagse. Bij De Musical4daagse gaan we zeker voor een te gek eindresultaat: de voorstelling,

Nadere informatie

Les 4. De fysiotherapeut.

Les 4. De fysiotherapeut. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Les 4. De fysiotherapeut. Inleiding Deze les gaat over praten met de fysiotherapeut. Een man, meneer Bashir, belt de fysiotherapeut. Hij maakt een afspraak. Hij zegt

Nadere informatie

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu Een gebouw inrichten Lesbrief over inrichting en afwerking Project Topstages www.ontdektechniek.nu Deel A: Voorbereiding Inleiding Het Mondial College krijgt binnenkort een nieuw gebouw. In dit gebouw

Nadere informatie

SEE YOU ON TV BOOMING BUSINESS. Sasho Pramatarov Noa Bolssens Kim Krijt Sharon van der Aa. Marjolein Beumer MM1A. 21 mei 2014. Pagina 1! van 36!

SEE YOU ON TV BOOMING BUSINESS. Sasho Pramatarov Noa Bolssens Kim Krijt Sharon van der Aa. Marjolein Beumer MM1A. 21 mei 2014. Pagina 1! van 36! BOOMING BUSINESS Sasho Pramatarov Noa Bolssens Kim Krijt Sharon van der Aa MM1A 21 mei 2014 Marjolein Beumer Pagina 1! van 36! INHOUDSOPGAVE TEAM CONCEPT SEIZOENSPLANNING DOELGROEP ONDERZOEK IJKPERSOON

Nadere informatie

Een reclamespot, ook commercial genoemd, is een promotionele boodschap op radio of televisie, of in de bioscoop.

Een reclamespot, ook commercial genoemd, is een promotionele boodschap op radio of televisie, of in de bioscoop. Een reclamespot, ook commercial genoemd, is een promotionele boodschap op radio of televisie, of in de bioscoop. Holland Goreng: het beste van Azië en Holland samen Onderstaande commercial is gemaakt op

Nadere informatie

Persoonskenmerken 3,5. Contact met personeel op school 3,4. Aantal respondenten: 100 Enqujte leerlingen 2013 Venster voor Verantwoording.

Persoonskenmerken 3,5. Contact met personeel op school 3,4. Aantal respondenten: 100 Enqujte leerlingen 2013 Venster voor Verantwoording. Aantal respondenten: 100 Enqujte leerlingen 2013 Venster voor Verantwoording Persoonskenmerken 3,5 Ik zit op 1. VMO- 38 2. VMO-K 27 3. VMO-TL 19 Ik voel me veilig op school. 3,8 1 17 81 1 De sfeer op school

Nadere informatie

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust Lekker slapen Tips voor een goede (nacht)rust Slaap: onmisbaar voor lichaam en geest. We hebben rust nodig om te herstellen van de dag. Bij kinderen is slapen daarnaast belangrijk voor een goede groei.

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Het multimedia productieproces 1. Van opdracht tot concept MM

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Het multimedia productieproces 1. Van opdracht tot concept MM OPDRACHTKAART MM-02-04-01 Van opdracht tot concept Voorkennis: Je hebt multimedia-opdrachten 1 tot en met 3 afgerond. Intro: Het maken van een multimediaproductie is een complexe zaak. Verschillende elementen,

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

Mini-docu - Les 1 Het begin van je documentaire

Mini-docu - Les 1 Het begin van je documentaire Mini-docu - Les 1 Het begin van je documentaire [Om deze lesbrief in te kunnen vullen heb je de nieuwste versie van Adobe Reader nodig] Naam: Klas: Naam docent: Tijdens dit filmproject ga je de geschiedenis

Nadere informatie

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE MVI

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE MVI PRESENTATIE BEROEPENSTAGE MVI Naam Klas Inleiding In de week van 13 februari ga je je klas vertellen en laten zien waar je stage hebt gelopen en hoe je dit hebt ervaren. Deze presentatie met powerpoint

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2015 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

Resultaat Enquete. Spots on Jobs 2013

Resultaat Enquete. Spots on Jobs 2013 1 van 7 Resultaat Enquete Spots on Jobs 2013 (,,ouders, en ) 2 van 7 Volwassenen - statistiek Ik vind Spots on Jobs een waardevolle activiteit Totaal Tue-15 Er is op Spots on Jobs voldoende informatie

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Media en Macht Lessenserie Het YouTube-virus

Media en Macht Lessenserie Het YouTube-virus Media en Macht Lessenserie Het YouTube-virus Docentenhandleiding doelgroep duur 2 vmbo/havo/vwo, 3 vmbo/havo/vwo 5 klokuren Oliver Laric Inleiding YouTube bestaat ruim 5 jaar en is een ongekend populaire

Nadere informatie

Media & Privacy Lessenserie Gotcha!

Media & Privacy Lessenserie Gotcha! Media & Privacy Lessenserie Gotcha! Docentenhandleiding doelgroep duur 2 vmbo, 1 havo, 1 vwo 5-6 klokuren Inleiding In een klap beroemd: dat wensen veel jongeren! Of het nu komt door geweldige prestaties

Nadere informatie

spreekbeurtpakket introdans

spreekbeurtpakket introdans spreekbeurtpakket introdans inleiding Heb je binnenkort een spreekbeurt? Moet je een werkstuk maken? Of ben je gewoon benieuwd naar de wereld van Introdans? Gebruik dan dit pakket met informatie en ontdek

Nadere informatie

AV THEORIE CAMERAREGIE

AV THEORIE CAMERAREGIE AV THEORIE CAMERAREGIE HET LOS OPNEMEN VAN SHOTS, HOE MOOI OOK, LEVERT NOG GEEN FILM OP!!! Film maken is een verhaal vertellen in beelden en dat verhaal wil je met mensen delen, je wilt je film aan een

Nadere informatie

- Een docent controleert of jij je huiswerk op hebt geschreven. - Je hebt aanmoediging nodig om je huiswerk te noteren.

- Een docent controleert of jij je huiswerk op hebt geschreven. - Je hebt aanmoediging nodig om je huiswerk te noteren. Schoolse competenties Competentie 1: Agendagebruik - Je schrijft je huiswerk in je agenda als dit wordt opgegeven. - Je agenda ziet er verzorgd uit. - Een docent controleert of jij je huiswerk op hebt

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

De kinderen maken kennis met het recht op medische verzorging en het belang om passende medische verzorging te krijgen.

De kinderen maken kennis met het recht op medische verzorging en het belang om passende medische verzorging te krijgen. Recht op verzorging De kinderen maken kennis met het recht op medische verzorging en het belang om passende medische verzorging te krijgen. Situatie De dokter moet komen (zie bijlage) Fototoestel of filmcamera

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein brengt zijn dochter Ama naar school. Hij praat met een moeder van een ander kind op het schoolplein. De moeder heet. Waar werkt? Wat leert u in

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals boeken, tijdschriften, video, audio etc. Zo

Nadere informatie

Resultaat Enquete. Spots on Jobs 2013

Resultaat Enquete. Spots on Jobs 2013 1 van 15 Resultaat Enquete Spots on Jobs 2013 (leerlingen) 2 van 15 Leerlingen - statistiek Spots on Jobs helpt mij bij het kiezen van een sector/opleiding Totaal Mon-14 Tue-15 Wed-16 Thu-17 Fri-18 Dankzij

Nadere informatie

Uitwerking van de natuurexcursie in Merkelbeek. Britt Kramer en Tanja Lindelauf

Uitwerking van de natuurexcursie in Merkelbeek. Britt Kramer en Tanja Lindelauf Uitwerking van de natuurexcursie in Merkelbeek Britt Kramer en Tanja Lindelauf 1B Inleiding Omgeving Tijdens de excursie in Merkelbeek zijn wij gaan kijken in het oude kerkje van Merkelbeek. De meneer

Nadere informatie

INSULA NEWS INSULA NEWS

INSULA NEWS INSULA NEWS MEDIAWIJS KLASSENJOURNAAL INSULA NEWS INSULA NEWS INSULA NEWS Maak je eigen journaal! STAPPENPLAN DOCENT INSULA NEWS STAP 1 INDELING [ CA. 10 MINUTEN] Om een filmpje te maken moeten er veel dingen gebeuren.

Nadere informatie