Handleiding nieuwe werkwijze SDB 1. De nieuwe werkwijze. Handleiding voor SDB-gebruikers Versie: november IZZ Zorg voor de zorg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding nieuwe werkwijze SDB 1. De nieuwe werkwijze. Handleiding voor SDB-gebruikers Versie: november IZZ Zorg voor de zorg"

Transcriptie

1 Handleiding nieuwe werkwijze SDB 1 De nieuwe werkwijze Handleiding voor SDB-gebruikers Versie: november 2013 IZZ Zorg voor de zorg

2 2 Handleiding nieuwe werkwijze SDB Inhoud De nieuwe werkwijze 3 In 4 stappen klaar voor de nieuwe werkwijze 4 Wat moet ik nu maandelijks nog doorgeven? 5 Uitzonderingen 5 Informatie en vragen 5 Contact 5 Een bestand inlezen in de nieuwe werkwijze 6

3 Handleiding nieuwe werkwijze SDB 3 Met minder werk de perfecte salarisstrook De nieuwe werkwijze U wilt overstappen op de nieuwe werkwijze van de IZZ-administratie. We hebben daarom deze handleiding voor u gemaakt. Hierin zetten we op een eenvoudige manier de te volgen stappen op een rij. Nadat u de stappen hebt uitgevoerd, profiteert u van de voordelen van deze nieuwe werkwijze en is het mogelijk om de premies op een snellere en eenvoudigere manier in de salarissen in te lezen. U heeft ook een handleiding van SDB nodig. Deze is door SDB beschikbaar gesteld. Deze handleiding bestaat uit twee onderdelen. Het eerste gedeelte bestaat uit vier stappen die u éénmalig moet uitvoeren. Het tweede onderdeel bevat de stappen die u maandelijks moet doorlopen tot het moment dat u het document wil gaan inlezen in de salarissen. Voor deze laatste stap heeft u een inleesfunctie nodig. Voor het maken van deze inleesfunctie is door SDB een handleiding beschikbaar gesteld.

4 4 Handleiding nieuwe werkwijze SDB In 4 stappen klaar voor de nieuwe werkwijze Let op: hanteert u binnen uw instelling meerdere cao s of is de CAO VVT bij u van toepassing? Kijk dan op pagina 5 onder uitzonderingen. Stap 1 Lever een bestand met uw werknemersnummers aan bij IZZ. Het bestand levert u aan in Excel in een csv-format. De benodigde velden zijn: het collectiviteitsnummer van de collectiviteit de klantnummers van uw IZZ-verzekerde werknemers werknemersnummer oud werknemersnummer nieuw: Voor SDB is dat 7 posities eventueel met voorloopnullen Het bestand met de hierboven gevraagd gegevens mailt u naar mijn@izz.nl, onder vermelding van nieuwe werkwijze - werknemersnummer. Stap 2 Zet de validatie uit. In de nieuwe werkwijze is valideren niet meer nodig. Zet daarom in de Mijn IZZ omgeving alle validatie-opties uit. Hiervoor kiest u in Mijn IZZ: Overzicht collectief contract > Ga naar collectief contract > Contractdetail. Hier zet u alle opties op Nee Controleer hierna nog één keer het borderel. Wanneer alle gegevens kloppen, kunt u door naar Stap 3. Stap 3 Maak een inleesbestand. Om de premiegegevens, die u maandelijks van IZZ ontvangt, automatisch in te lezen in de salarissen van uw verzekerde werknemers, moet u een inleesbestand maken. Dit doet u in uw salarispakket. Een handleiding hiervoor is door SDB beschikbaar gesteld. Stap 4 Zet de basisgegevens op 0. Om te voorkomen dat u twee keer premie in rekening brengt, zet u de basisgegevens op 0. Dit doet u op werkgeversniveau. Dit wordt beschreven in de handleiding van SDB. Wanneer u werkt met de CAO VVT, kan er in deze stap een uitzondering gelden. Neem dus voordat u deze stap gaat doen contact op met de helpdesk van SDB, tel: LET OP Als u de basisgegevens op 0 zet, kunt u niet meer via de oude werkwijze de premie incasseren bij uw werknemers. Hebt u deze 4 stappen uitgevoerd dan kunt u beginnen met de nieuwe werkwijze. Via Mijn IZZ maakt u door middel van een vertaalservice een inleesbestand van het borderel dat u maandelijks van IZZ ontvangt. Dat bestand gaat u in de salarissen inlezen. Vanaf bladzijde 6 leest u hoe dit in zijn werk gaat.

5 Handleiding nieuwe werkwijze SDB 5 Wat moet ik nu maandelijks nog doorgeven? Het enige dat u maandelijks nu nog hoeft door te geven zijn: De werknemersnummers van nieuwe IZZ-verzekerde werknemers. Omdat het inlezen via het werknemersnummer gaat, is het belangrijk dat deze nummers correct zijn gevuld. Anders leidt dit tot uitval. U kunt dit juiste nummer altijd snel en makkelijk via Mijn IZZ doorgeven. Ook kunt u het juiste nummer doormailen naar mijn@izz.nl. Uitdiensttreding van IZZ-verzekerden. Omdat verzekerde werknemers soms niet weten dat een wisseling van werkgever of pensionering gevolgen heeft voor hun IZZ-verzekering vragen wij u deze wijzigingen aan ons door te geven. Doorgeven van een uitdiensttreding van een IZZ-verzekerde werknemer kunt u eenvoudig doen via Mijn IZZ. Uitzonderingen In een aantal gevallen geldt een uitzondering. Lees hieronder wat u dan kunt doen. Hanteert u binnen uw organisatie meer dan 1 cao? Ook dan kunt u gebruik maken van de nieuwe werkwijze. Bij de vertaalservice in Mijn IZZ wordt zowel premie (basisverzekering en aanvullende verzekeringen) als werkgeversbijdrage ingelezen. Binnen deze vertaalservice bepaalt de keuze van de cao de hoogte van de werkgeversbijdrage. Als u meerdere cao s hanteert kan het zijn dat die werkgeversbijdrage verschilt. Neem contact op met de medewerkers van de werkgeversdesk. Zij helpen u graag verder. Bel of mail mijn@izz.nl. Is de CAO VVT voor u van toepassing? In de huidige CAO VVT geldt de werkgeversbijdrage voor verzekerden die voor 1 januari 2009 de IZZ Basisverzekering en in ieder geval de aanvullende verzekering IZZ Zorg voor de Zorg hebben afgesloten. Verzekerden die na 1 januari 2009 de IZZ Basisverzekering en/of IZZ Zorg voor de Zorg hebben afgesloten, hebben geen recht op de werkgeversbijdrage. Het zal dus voorkomen dat u in uw IZZ-bestand verzekerden heeft die wel recht hebben en verzekerden die geen recht hebben op de werkgeversbijdrage. Als u de CAO VVT hanteert en heeft u momenteel verzekerde werknemers die recht hebben op de overgangsregeling? Neem dan contact op met de medewerkers van de werkgeversdesk. Zij helpen u graag verder. Bel of mail mijn@izz.nl. Informatie en vragen Hebt u nog vragen? Op vindt u alle belangrijke informatie en de antwoorden op de veelgestelde vragen op een rij. Contact Hebt u een vraag over Stap 3 of Stap 4? U kunt dan op werkdagen rechtstreeks contact opnemen met de helpdesk van SDB, telefoon Liever contact met IZZ? Bel of mail dan met de werknemers van onze helpdesk. Zij helpen u verder met uw vragen. Bel of mail mijn@izz.nl. Lees vanaf de volgende pagina hoe de nieuwe werkwijze werkt.

6 6 Handleiding nieuwe werkwijze SDB Een bestand inlezen in de nieuwe werkwijze Ga naar Mijn IZZ en klik in de menubalk bovenin de pagina op Borderellen. Download het borderel dat vertaald dient te worden. Dit doet u op de voor u bekende wijze. In de kolom Acties klikt u op de link Download dit document bij de betreffende periode.

7 Handleiding nieuwe werkwijze SDB 7 Sla het gedownloade borderel op uw pc op onder een voor u herkenbare naam. Hiervoor kiest u de optie Opslaan. Wanneer het bestand is opgeslagen, krijgt u een bevestiging.

8 8 Handleiding nieuwe werkwijze SDB Vervolgens opent u het zojuist opgeslagen borderel. Het bestand is opgeslagen als een.dat-bestand. Om dit te openen dubbelklikt u hierop. Let op: In sommige gevallen opent het bestand niet direct, maar krijgt u nevenstaand scherm. Kies in dat geval voor Kladblok. Het bestand dat vervolgens wordt geopend ziet eruit als hiernaast weergegeven. Dit bestand slaat u weer op via Opslaan als. Dit gebeurt automatisch als een.dat-bestand. Het is handig om dit bestand een voor u herkenbare naam te geven en als een herkenbaar document op te slaan.

9 Handleiding nieuwe werkwijze SDB 9 Vervolgens gaat u weer terug naar uw Mijn IZZ omgeving, daar waar u eerder het borderel heeft gedownload. U kiest nu in kolom Genereren bestand salarisverwerking de optie Omzetten borderel. Een nieuwe pagina wordt geopend. In dit scherm kiest u bij CAO de cao die voor uw instelling van toepassing is. Voor de meeste collectiviteiten geldt dat alle medewerkers onder dezelfde cao vallen. Kiest u een van de genoemde cao s dan wordt de in deze cao toegepaste werkgeversbijdrage automatisch gekoppeld. Wanneer geen van de cao s voor u van toepassing is, kiest u in het veld cao de optie Anders. Er opent zich dan een nieuw veld Werkgeversbijdrage waar u het bedrag invult dat voor uw verzekerde werknemers van toepassing is. U kiest Geen werkgeversbijdrage wanneer op grond van uw rechtspositieregeling uw IZZ verzekerde werknemers geen bijdrage op IZZ Zorg voor de Zorg ontvangen.

10 10 Handleiding nieuwe werkwijze SDB Vervolgens kiest u bij Salarisverwerker: SDB. Na de keuze van uw pakketleverancier klikt u achter Borderel op Bladeren. Hiermee komt u in uw pcomgeving waar u het eerder opgeslagen.dat-bestand opent.

11 Handleiding nieuwe werkwijze SDB 11 Kies vervolgens Omzetten en klik op Openen. U ziet nu een overzicht van de vertaalde premiegegevens. Dit bestand slaat u op. Standaard heet dit document DPIA100. Wilt u het bestand hernoemen dan mag u deze gegevens niet overschrijven. U kunt de bestandnaam wel aanvullen. Dus bijvoorbeeld DPIA100januari2013. Dit bestand gaat u vervolgens inlezen in uw salarissysteem. Hoe u dat doet leest u in de handleiding van SDB.

12 12 Handleiding nieuwe werkwijze SDB Beschrijving van de kolominhoud Kolom : IZZ Basisverzekering (= hoofdverzekering) 00183: IZZ Aanvullende verzekering 00075: Werkgeversbijdrage De daarna volgende cijfercombinatie vormt het salarisnummer van het personeelslid Kolom 2 Variabel Kolom 3 Datum aanmaak bestand Kolom 4 Bedragen verzekeringen en werkgeversbijdrage Kolom 5 Periode incassoborderel Ook dit bestand slaat u op uw pc op en geeft u een voor u herkenbare naam. Doet u de administratie voor meer collectiviteitsnummers en heeft u een bepaalde maand voor al die nummers opgeslagen dan kunt u deze nu ook voor de vertaalservice klaarzetten. Kies dan niet Omzetten maar steeds de optie Wilt u nog een borderel omzetten? Het bestand dat nu klaarstaat kunt u inlezen in uw salarispakket. Hoe u dat doet leest u in de handleiding die door SDB beschikbaar is gesteld. Deze handleiding vindt u dan ook terug op Hebt u nog vragen over deze IZZ-handleiding dan kunt u contact opnemen met de Werkgeversdesk. De medewerkers zijn te bereiken via telefoonnummer of per mail via mijn@izz.nl.

13 Handleiding nieuwe werkwijze SDB 13

14 14 Handleiding nieuwe werkwijze SDB IZZ De zorgverzekeraar voor de zorgsector Postbus AK Eindhoven Telefoonnummer helpdesk

Handleiding nieuwe werkwijze AFAS 1. De nieuwe werkwijze. Handleiding voor AFAS-gebruikers Versie: november IZZ Zorg voor de zorg

Handleiding nieuwe werkwijze AFAS 1. De nieuwe werkwijze. Handleiding voor AFAS-gebruikers Versie: november IZZ Zorg voor de zorg Handleiding nieuwe werkwijze AFAS 1 De nieuwe werkwijze Handleiding voor AFAS-gebruikers Versie: november 2013 IZZ Zorg voor de zorg 2 Handleiding nieuwe werkwijze AFAS Inhoud De nieuwe werkwijze 3 In

Nadere informatie

Handleiding nieuwe werkwijze Mercash 1. De nieuwe werkwijze. Handleiding voor Mercash-gebruikers Versie: februari 2014. IZZ Zorg voor de zorg

Handleiding nieuwe werkwijze Mercash 1. De nieuwe werkwijze. Handleiding voor Mercash-gebruikers Versie: februari 2014. IZZ Zorg voor de zorg Handleiding nieuwe werkwijze Mercash 1 De nieuwe werkwijze Handleiding voor Mercash-gebruikers Versie: februari 2014 IZZ Zorg voor de zorg 2 Handleiding nieuwe werkwijze Mercash Inhoud De nieuwe werkwijze

Nadere informatie

De nieuwe werkwijze. Handleiding voor VISMA-gebruikers augustus IZZ Zorg voor de zorg

De nieuwe werkwijze. Handleiding voor VISMA-gebruikers augustus IZZ Zorg voor de zorg De nieuwe werkwijze Handleiding voor VISMA-gebruikers augustus 2015 IZZ Zorg voor de zorg Inhoudsopgave De nieuwe werkwijze 3 In 2 stappen klaar voor de nieuwe werkwijze 3 Wat moet ik nu maandelijks nog

Nadere informatie

Handleiding nieuwe salarisadministratie voor de IZZ Zorgverzekering

Handleiding nieuwe salarisadministratie voor de IZZ Zorgverzekering Handleiding nieuwe salarisadministratie voor de IZZ Zorgverzekering Inhoudsopgave De nieuwe werkwijze 3 Deel 1: Eerste keer gebruikmaken van de nieuwe werkwijze 4 Deel 2: Maandelijkse voorbereiding 7 Deel

Nadere informatie

Werkgevershandleiding Mijn IZZ Zorgverzekering

Werkgevershandleiding Mijn IZZ Zorgverzekering Werkgevershandleiding Mijn IZZ Zorgverzekering Inhoudsopgave 1. 3 2. Mijn IZZ Zorgverzekering 4 3. Doorgeven van wijzigingen voor werknemers 12 4. Koppelen van contracten 17 5. Borderel downloaden 18 2

Nadere informatie

Werkgevershandleiding Mijn IZZ Zorgverzekering

Werkgevershandleiding Mijn IZZ Zorgverzekering Werkgevershandleiding Mijn IZZ Zorgverzekering Inhoudsopgave Mijn IZZ Zorgverzekering 5 Doorgeven van wijzigingen en aanmeldingen voor werknemers 9 Borderel downloaden 21 2 Mijn IZZ Zorgverzekering is

Nadere informatie

IZZ Zorg voor de zorg. Werkgevershandleiding Mijn IZZ

IZZ Zorg voor de zorg. Werkgevershandleiding Mijn IZZ IZZ Zorg voor de zorg Werkgevershandleiding Mijn IZZ Inhoudsopgave Mijn IZZ 5 Mijn persoonsgegevens 5 Valideren van de meest recente wijzigingsverzoeken 5 Overzicht collectief contract 5 Validatie-functie

Nadere informatie

Nieuwe Werkwijze Beperking Administratieve Werkzaamheden IZZ

Nieuwe Werkwijze Beperking Administratieve Werkzaamheden IZZ 1 Nieuwe Werkwijze Beperking Administratieve Werkzaamheden IZZ Waarom deze nieuwe werkwijze - Historie: CAO verankering inclusief centrale premiebetaling door de werkgever - Signalen uit de markt: IZZ-administratie

Nadere informatie

Werkgevershandleiding Mijn VGZ Zorgverzekering

Werkgevershandleiding Mijn VGZ Zorgverzekering Werkgevershandleiding Mijn VGZ Zorgverzekering Inhoudsopgave 1. 3 2. Mijn VGZ 4 3. Doorgeven van wijzigingen voor werknemers 12 4. Koppelen van contracten 17 5. Borderel downloaden 18 2 1. Mijn VGZ is

Nadere informatie

Werkgevershandleiding MIJN VGZ Versie: Juni 2012

Werkgevershandleiding MIJN VGZ Versie: Juni 2012 Werkgevershandleiding MIJN VGZ Versie: Juni 2012 Bij het maken van deze handleiding is gebruik gemaakt van de applicatie Mijn VGZ zoals die op dat moment van toepassing was. Omdat wij Mijn VGZ zo optimaal

Nadere informatie

Werkgevershandleiding. Mijn Account/MijnIZA

Werkgevershandleiding. Mijn Account/MijnIZA Werkgevershandleiding Mijn Account/MijnIZA Inhoudsopgave 1. Werkgevershandleiding 3 2. Mijn Account/Mijn IZA 4 3. Doorgeven van wijzigingen voor werknemers 12 4. Koppelen van contracten 17 2 1. Werkgevershandleiding

Nadere informatie

Werkgevershandleiding Mijn UMC Zorgverzekering. Goede zorg kies je zelf

Werkgevershandleiding Mijn UMC Zorgverzekering. Goede zorg kies je zelf Werkgevershandleiding Mijn UMC Zorgverzekering Goede zorg kies je zelf Inhoudsopgave 1. 3 2. Mijn UMC Zorgverzekering 4 3. Doorgeven van wijzigingen voor werknemers 12 4. Koppelen van contracten 17 2 1.

Nadere informatie

PAB artikelbestand handmatig inlezen in ENK Software

PAB artikelbestand handmatig inlezen in ENK Software PAB artikelbestand handmatig inlezen in ENK Software Het inlezen van het PAB bestand dient uitgevoerd te worden op de Server / Computer waarop ENK Software is geïnstalleerd. (Nb. In de verschillende schermafbeeldingen

Nadere informatie

Beste relatie, De Friesland Zorgverzekeraar. Ik wil inloggen in Mijn De Friesland Zakelijk. Hoe doe ik dit?

Beste relatie, De Friesland Zorgverzekeraar. Ik wil inloggen in Mijn De Friesland Zakelijk. Hoe doe ik dit? 1 Beste relatie, Dit is een handleiding om in te kunnen loggen op uw beveiligde omgeving Mijn De Friesland Zakelijk. Alle gegevens die u ziet in deze handleiding zijn fictief en uit onze testomgeving gehaald.

Nadere informatie

Werkgevershandleiding MIJN UMC Zorgverzekering

Werkgevershandleiding MIJN UMC Zorgverzekering Werkgevershandleiding MIJN UMC Zorgverzekering Versie: mei 2011 Bij het maken van deze handleiding is gebruik gemaakt van de applicatie Mijn UMC Zorgverzekeraar (hierna te noemen: Mijn UMC) zoals die op

Nadere informatie

Koppelingen Visma Software Talent & Salaris. Koppeling ZKV (IZZ) Visma Software Talent & Salaris. Visma Software B.V. Juli 2015 Pagina 1

Koppelingen Visma Software Talent & Salaris. Koppeling ZKV (IZZ) Visma Software Talent & Salaris. Visma Software B.V. Juli 2015 Pagina 1 Koppeling ZKV (IZZ) Visma Software Visma Software B.V. Juli 2015 Pagina 1 Versiebeheer Versie Release Datum Omschrijving Referentie 0.1 20.00 Juli 2015 Eerste oplevering van dit document 0.2 20.10 Sept

Nadere informatie

Click & Claim. Korte handleiding. Inhoud. U heeft een verzuimverzekering afgesloten bij De Goudse. Voor uw

Click & Claim. Korte handleiding. Inhoud. U heeft een verzuimverzekering afgesloten bij De Goudse. Voor uw Korte handleiding Click & Claim U heeft een verzuimverzekering afgesloten bij De Goudse. Voor uw verzuimadmistratie, zoals het doorgeven van ziek- en herstelmeldingen én wijzigingen in uw personeelsbestand,

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

Click & Claim. Korte handleiding. Inhoud. U heeft een verzuimverzekering afgesloten bij De Goudse. Voor uw

Click & Claim. Korte handleiding. Inhoud. U heeft een verzuimverzekering afgesloten bij De Goudse. Voor uw Korte handleiding Click & Claim U heeft een verzuimverzekering afgesloten bij De Goudse. Voor uw verzuimadministratie, zoals het doorgeven van ziek- en herstelmeldingen én wijzigingen in uw personeelsbestand,

Nadere informatie

HANDLEIDING. Conversie met PCM converter versie 1.3

HANDLEIDING. Conversie met PCM converter versie 1.3 HANDLEIDING Conversie met PCM converter versie 1.3 Na het downloaden van de Pharmacom/Medicom bestanden kunt u de geëxporteerde bestanden gaan converteren middels de PCM-converter. U start via de inlogmogelijkheid

Nadere informatie

INSTRUCTIE AANLEVERING LOONOPGAVE

INSTRUCTIE AANLEVERING LOONOPGAVE Postbus 7855-1008 CA Amsterdam - Zwaansvliet 3 Telefoon 020 541 84 18 - www.pensioenfondspgb.nl INSTRUCTIE AANLEVERING LOONOPGAVE Het is belangrijk dat u uw loongegevens aanlevert. Afhankelijk van uw afspraken

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Instructie hergebruik klantgegevens online TAF Rekentool

Instructie hergebruik klantgegevens online TAF Rekentool Instructie hergebruik klantgegevens online TAF Rekentool De online versie van de TAF Rekentool vindt u op www.tafrekentool.nl. Hier logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord die u ook voor het TAF

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Partijenpost. Met MijnPost

Nadere informatie

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING

Nadere informatie

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Stichting Stem Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden versie 160628 Stem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Handleiding. NZa-uitwisselportaal. Veilig bestanden uitwisselen

Handleiding. NZa-uitwisselportaal. Veilig bestanden uitwisselen Handleiding NZa-uitwisselportaal Veilig bestanden uitwisselen Handleiding voor relaties van de NZa, versie 5, 22 juni 2016 Inhoud Welkom 4 1. Inloggen 5 1.1 Nieuw account ontvangen 5 1.2 Account deblokkeren

Nadere informatie

Downloaden & importeren bankbestanden

Downloaden & importeren bankbestanden HANDLEIDING Downloaden & importeren bankbestanden Voor u ligt de handleiding voor het downloaden en importeren van bankbestanden. Deze handleiding bestaat uit twee onderdelen: 1. Downloaden bankbestanden

Nadere informatie

IBAN BIC Service. Gebruikersinstructies. IBAN BIC MultiChecker

IBAN BIC Service. Gebruikersinstructies. IBAN BIC MultiChecker IBAN BIC Service Gebruikersinstructies IBAN BIC MultiChecker Disclaimer Dit document is door de stichting IBAN Service NL opgesteld. De grootst mogelijke zorgvuldigheid is betracht bij het opstellen van

Nadere informatie

Inkomen Services Online voor de Werkgever

Inkomen Services Online voor de Werkgever Gebruikershandleiding Inkomen Services Online voor de Werkgever Datum 8 januari 2015 XY 15080-0115 Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is Inkomen Services Online? 3 Wat zijn de voordelen van Inkomen Services

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik bestaande gebruikers van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig toe?...

Nadere informatie

Handleiding. NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data. Mei 2016 Versie 2.0

Handleiding. NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data. Mei 2016 Versie 2.0 Handleiding NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data Mei 2016 Versie 2.0 2014-2016 by Reports. All rights reserved. Versie 2.0 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 3 2.1. Startpagina...

Nadere informatie

Handleiding MijnUitkering

Handleiding MijnUitkering Handleiding MijnUitkering MijnUitkering is er voor: Het makkelijk en overzichtelijk invullen van uw Verslag Werk en Inkomen (VWI) (voorheen Inkomstenformulier) in MijnUitkering. Op onze nieuwe website

Nadere informatie

3) Koppeltabel voor importeren matrix maken. (grondstoffen en nutriënten)

3) Koppeltabel voor importeren matrix maken. (grondstoffen en nutriënten) Handleiding importeren matrix, formules en factoren van de Schothorst Feed Research (SFR) Versie 3.0 2014 Door Niek Aasman Koerhuis automatisering b.v. Wilt u gebruik maken van de formules van 2014 dan

Nadere informatie

Handleiding. Loket.nl / Import variabele gegevens

Handleiding. Loket.nl / Import variabele gegevens Handleiding Loket.nl / Import variabele gegevens Inhoudsopgave 1. Aanzetten product Import variabele gegevens (50)... 3 2. Bestandsstructuur... 3 2.1. Voorwaarden:... 3 2.2. Voorbeeld bestand:... 3 3.

Nadere informatie

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over verzendlijsten... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

voor werkgevers Handleiding Benefits-Plaza

voor werkgevers Handleiding Benefits-Plaza Handleiding Benefits-Plaza voor werkgevers 1. Indienstmelding 2. Uitdienstmelding 3. Wijziging bestaande werknemer 4. Documenten toevoegen 5. Verzenden wijzingen 6. Samenstellen overzichten 7. Historie

Nadere informatie

Werkinstructie MijnZZ Zakelijk. Versie 2015/1.0

Werkinstructie MijnZZ Zakelijk. Versie 2015/1.0 Werkinstructie MijnZZ Zakelijk Versie 2015/1.0 Werkinstructie gebruik MijnZZ Zakelijk Inloggen U kunt inloggen via www.zorgenzekerheid.nl/zakelijk. Rechtsboven is de link Inloggen MijnZZ Zakelijk te zien.

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN

HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN Sportlink Services 28-3-2013 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 1.1 De handleiding... 2 1.2 Onvolkomenheden... 2 2. AAN DE SLAG MET DE FUNCTIONALITEIT DEELNEMERSLIJSTEN...

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

B-OnLine HRM Gebruikersinstructie ESS werkgever

B-OnLine HRM Gebruikersinstructie ESS werkgever B-OnLine HRM Gebruikersinstructie ESS werkgever Voorwoord Beste relatie, Bedankt voor uw keuze om met B-OnLine HRM aan de slag te gaan. Het eerste gedeelte van deze handleiding bevat de instructies gericht

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handleiding downloaden bankafschriften MT940 Rabobank

Handleiding downloaden bankafschriften MT940 Rabobank Handleiding downloaden bankafschriften MT940 Rabobank Deze handleiding beschrijft stap voor stap het downloaden van de bankafschriften bij de Rabobank. Zelf wilt u waarschijnlijk graag als.xls of als.pdf

Nadere informatie

Handleiding. Stoutenburgh Plaza. voor werkgevers

Handleiding. Stoutenburgh Plaza. voor werkgevers Handleiding Stoutenburgh Plaza voor werkgevers Inhoud 1. Werknemer zoeken... 3 2. Aanmelding werknemer... 5 3. Uitdienstmelding... 9 4. Wijziging werknemer... 10 5. Documenten toevoegen... 12 6. Collectieve

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Selectie maken

(Ledenadministratie) Selectie maken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Selectie maken Met Scipio Online kunt u volledig naar eigen wens overzichten genereren. Hiervoor gebruikt u de optie Selecties maken. In

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Vanuit Scipio Online bent u met de Rapportage editor in staat om elk overzicht, formulier of elke brief volledig

Nadere informatie

Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN

Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN Inhoudsopgave 1. Inloggen en gebruikersbeheer... 3 1.1. Inloggen... 3 1.2. Uitloggen... 3 1.3. Wachtwoord vergeten/verlopen... 3 1.4. Een nieuw wachtwoord instellen...

Nadere informatie

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet De Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet geeft een overzicht van de productcodes die per gemeente worden gebruikt voor de informatie-uitwisseling

Nadere informatie

Automatische incasso. E-captain help E-captain help

Automatische incasso. E-captain help E-captain help 1 / 6 Automatische incasso Om incasso te gebruiken binnen e-captain moet de vereniging in het bezit zijn van een SEPA contract met de bank. Deze gegevens moeten worden overgenomen in e-captain. In dit

Nadere informatie

AANMELDEN NIEUWE WERKNEMER

AANMELDEN NIEUWE WERKNEMER premie- en inningssystematiek AANMELDEN NIEUWE WERKNEMER HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens Stichting Pensioenfonds voor de Architectenbureaus OVER DEZE HANDLEIDING U wilt een nieuwe werknemer

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

INLEZEN PAB BESTANDEN IN ENK SOFTWARE

INLEZEN PAB BESTANDEN IN ENK SOFTWARE INLEZEN PAB BESTANDEN IN ENK SOFTWARE Om te beginnen neemt u contact met onze helpdesk op via 0251 318548 of via helpdesk@enk.nl om een nieuwe licentiecode te verkrijgen waardoor u PAB bestanden kunt inlezen.

Nadere informatie

Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk. Zo werkt het

Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk. Zo werkt het Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk Zo werkt het Incasseren en betalen via Mijn ING Zakelijk Een incasso- of betaalopdracht levert u gemakkelijk aan via Mijn ING Zakelijk. Daarin kunt u al

Nadere informatie

Etiketten maken (post)

Etiketten maken (post) Etiketten maken (post) Het is mogelijk om van de gegevens uit Sportlink Club etiketten aan te maken. Allereerst moet u hiervoor de gegevens vanuit Sportlink Club exporteren naar Excel. In Excel dient u

Nadere informatie

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING 1 U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE

Nadere informatie

Handleiding BezoekersApp

Handleiding BezoekersApp Handleiding BezoekersApp Met de BezoekersApp laat u bezoekers in slechts drie stappen eenvoudig tegen een lager tarief parkeren. De app bereikt u via een internetbrowser op uw PC, smartphone of tablet.

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

Handleiding Aanbieden GGZ Kwaliteitsstatuut (versie 1.0, 8 augustus 2016)

Handleiding Aanbieden GGZ Kwaliteitsstatuut (versie 1.0, 8 augustus 2016) Handleiding Aanbieden GGZ Kwaliteitsstatuut (versie 1.0, 8 augustus 2016) Inleiding Vanaf 1 januari 2017 zijn alle zorgaanbieders in de curatieve ggz onder zorgverzekeringswet verplicht een kwaliteitsstatuut

Nadere informatie

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009 HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE versie 4.0.2.0 januari 2009 Inhoudsopgave Downloaden Premie Berekening Software 3 Installatie Premie Berekening Software 7 Gebruik Premie Berekening Software 13 Algemene

Nadere informatie

Stappenplan OVM Leerling exporteren en importeren. DataCare maart 2016 - Versie 2.2.0.60

Stappenplan OVM Leerling exporteren en importeren. DataCare maart 2016 - Versie 2.2.0.60 Stappenplan OVM Leerling exporteren en importeren DataCare maart 2016 - Versie 2.2.0.60 Inhoudsopgave... 1 Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 Stappenplan... 3 Stap 1 Leerling Exporteren... 3 Stap 2 Gegevens

Nadere informatie

In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost

In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Pakketten. Met MijnPost kunt

Nadere informatie

Handleiding Werkgeversportaal

Handleiding Werkgeversportaal Handleiding Werkgeversportaal Versie 1.3 November 2015 Inhoudsopgave 1. Over het werkgeversportaal... 3 1.1 Wat is het werkgeversportaal?... 3 1.2 Heeft u vragen?... 3 2. Hoe komt u op het werkgeversportaal?...

Nadere informatie

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging 1 / 9 SEPA Instellen SEPA activeren voor uw vereniging Als eerste gaat u naar het beheercentrum om SEPA te activeren. U kiest voor beheercentrum en vervolgens voor het onderdeel IBAN / SEPA Aan de rechtste

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Installatie Datum: Versie: Informant Software

Installatie Datum: Versie: Informant Software Installatie 7.47 Datum: 19-12-2016 Versie: 7.47 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Waar is deze handleiding voor bedoeld? De installatie van de update van Informant is op een dusdanige

Nadere informatie

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet

Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet Handleiding Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet De Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet geeft een overzicht van de productcodes die per gemeente worden gebruikt voor de informatie-uitwisseling

Nadere informatie

Importeren automatisch & handmatig. BankingTools Cashflow v4.2

Importeren automatisch & handmatig. BankingTools Cashflow v4.2 automatisch & handmatig BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere

Nadere informatie

Handleiding MijnUitkering

Handleiding MijnUitkering Handleiding MijnUitkering MijnUitkering is er voor: Het volledig online aanvragen van uw uitkering. U stuurt ook alle benodigde documenten online naar ons toe. Het makkelijk en overzichtelijk invullen

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Handleiding MijnUitkering

Handleiding MijnUitkering Versie 21 juli 2017 Handleiding MijnUitkering MijnUitkering is er voor: Het volledig online aanvragen van uw uitkering. U stuurt ook alle benodigde documenten online naar ons toe. Het makkelijk en overzichtelijk

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

UITLEG ELEKTRONISCH ARCHIEF

UITLEG ELEKTRONISCH ARCHIEF UITLEG ELEKTRONISCH ARCHIEF Het elektronisch archief is een digitale administratie voor vrachtbrieven, facturen, retourbonnen, rekeningoverzicht, garantieoverzicht en openstaande orders. Om het elektronisch

Nadere informatie

In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost

In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Pakketten. Met MijnPost kunt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010)

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010) Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010) Inhoudsopgave 1 HANDLEIDING EXCEL TOOL... 3 2 TOEGEVOEGDE MENU OPTIES... 4 2.1 KEUZEOPTIE NIEUW... 6 2.2 HET INLEZEN VAN

Nadere informatie

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden Support Note Rekeningschema importeren in Davilex Online In deze Support Note leest u hoe u een rekeningschema importeert in Davilex Online en wordt toegelicht welke voorwaarden bij de import gelden. Davilex

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Etiketten afdrukken

(Ledenadministratie) Etiketten afdrukken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Etiketten afdrukken Vanuit Scipio Online kunt u makkelijk etiketten afdrukken. Het is mogelijk om hiervoor meerdere etiketsjablonen in

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v1.

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v1. Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 MSL 25-10-2012 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft

Nadere informatie

PLANNINGSMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

PLANNINGSMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology PLANNINGSMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 24-5-2018 Versie 1.1 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de planningsmodule in OTYS Go!... 4 1.2 Doel instructie...

Nadere informatie

HANDLEIDING. voor werkgevers in de Metalektro. Deze handleiding loodst u stap voor stap door de bediening van het portaal heen.

HANDLEIDING. voor werkgevers in de Metalektro. Deze handleiding loodst u stap voor stap door de bediening van het portaal heen. HANDLEIDING voor werkgevers in de Metalektro Deze handleiding loodst u stap voor stap door de bediening van het portaal heen. 1 1. Inloggen op Inzendportaal.nl...3 2. Werknemer zoeken...4 3. Dienstverband

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik bestaande gebruikers van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig toe?...

Nadere informatie

Licentiëringshandleiding ESI[tronic] 2.0

Licentiëringshandleiding ESI[tronic] 2.0 Licentiëringshandleiding pagina 1/14 Vooraleer u ESI[tronic] 2.0 kan gebruiken, dient u de licentiëring door te voeren De licentiesleutel in ESI[tronic] 2.0 is zeer lang en kan niet handmatig ingegeven

Nadere informatie

Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie. 1 van 15

Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie. 1 van 15 Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie 1 van 15 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding: Click & Claim opstarten 3 2. In- en uitloggen Click & Claim 4 3. Click & Claim gebruiksklaar maken 5 3.1. Inlezen

Nadere informatie

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik Fuel Handleiding voor installatie en gebruik Inhoudsopgave 1. Installatie 2. Gebruik - Windows - Linux / Apple / andere systemen - Een nieuw voertuig aanmaken - Uitgaven 3. Onderhoud - Waarschuwingen -

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Versie 2016 2 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Menu opties...

Nadere informatie

Handleiding Vernieuwd Stagematching Instellingen

Handleiding Vernieuwd Stagematching Instellingen Handleiding Vernieuwd Stagematching Instellingen Inhoud Inloggen en profiel beheren... 2 Locaties en afdelingen aanmaken/wijzigen... 3 Aanmaken van stageplaatsen... 6 Overzichten plaatsen en gematchte

Nadere informatie

Handleiding Installatie CCV Shop

Handleiding Installatie CCV Shop Handleiding Installatie CCV Shop Downloaden en Installeren Als u op de downloadlink klikt in het ontvangen e-mailbericht wordt uw internetbrowser geopend en start het downloaden automatisch. Zodra het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel Tool Versie 1.1 (13 februari 2007)

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel Tool Versie 1.1 (13 februari 2007) Gebruikershandleiding Green Leaf Excel Tool Versie 1.1 (13 februari 2007) Inhoudsopgave 1 HANDLEIDING EXCEL TOOL... 3 2 TOEGEVOEGDE MENU OPTIES... 4 2.1 KEUZEOPTIE NIEUW... 5 2.2 HET INLEZEN VAN EEN GLF

Nadere informatie

WIJZIGEN VAN EEN BESTAAND DIENSTVERBAND

WIJZIGEN VAN EEN BESTAAND DIENSTVERBAND premie- en inningssystematiek WIJZIGEN VAN EEN BESTAAND DIENSTVERBAND HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens Stichting Pensioenfonds voor Woningcorporaties (SPW). OVER DEZE HANDLEIDING U wilt een

Nadere informatie

Handleiding installatie ORV-Online

Handleiding installatie ORV-Online Handleiding installatie ORV-Online In deze handleiding leest u hoe u ORV-Online installeert op uw website. Inhoud Stap 1 Inloggen op Scildon Online Verzekeren Stap 2 Persoonlijke instellingen Stap 3 Instelling

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 Doel 2 2 Voorwaarden en instellingen 2 3 Werkwijze 3 4 Resultaat 8 5 Handmatig toevoegen van nieuwe btw-soorten 9 6 Btw-aangifte 13

Inhoudsopgave 1 Doel 2 2 Voorwaarden en instellingen 2 3 Werkwijze 3 4 Resultaat 8 5 Handmatig toevoegen van nieuwe btw-soorten 9 6 Btw-aangifte 13 Hoofdproces: BTW 9% toevoegen Onderdeel: Handleiding: Instructiehandleiding Programmaversie: HandSoft Pro 3.32 SP2 27 september 2018 Inhoudsopgave 1 Doel 2 2 Voorwaarden en instellingen 2 3 Werkwijze 3

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik een bestaande gebruiker(s) van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost Stappenkaart Partijenpost Met deze stappenkaart maakt u in drie stappen een orderformulier voor uw Partijenpost aan: 1. Nieuwe partij voormelden 2.

Nadere informatie