Handboek voor Wedstrijdorganisaties (Versie 1.04, 15 maart 2010)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handboek voor Wedstrijdorganisaties (Versie 1.04, 15 maart 2010)"

Transcriptie

1 Handboek voor Wedstrijdorganisaties (Versie 1.04, 15 maart 2010) Dit handboek wordt gratis geleverd door Myresults.nl. De informatie is gebaseerd op ervaringen uit de praktijk (>150 verschillende wedstrijden) en de officiële regels van de KNAU en IAAF (zie ook: Bronnen). U mag alle informatie van dit document gebruiken mits u verwijst naar: Inschijvingen De voor-inschrijvingen kunt u het beste via laten verlopen. Wij helpen u met het aanvragen en instellen van een inschrijfformulier. - U kunt ervoor kiezen om een limiet in te stellen en zodoende na-inschrijvingen te voorkomen. U kunt t.z.t. aan de kranten melden dat de limiet is gehaald (goede PR) en vervolgens nog tot de laatste week de inschrijving door laten lopen. - Doet uw evenement wel aan na-inschrijven, dan adviseren wij om gebruik te maken van ons na-inschrijf eiland. Dit zijn vier computers waarbij eenvoudig de gegevens van de na-inschrijvers kunnen worden ingevoerd. Ook kunt u mutaties doorvoeren. - Het komt vaak voor dat er een stroomstoring is, daarom werken wij met laptops. Bovendien stellen wij de computer zo in dat alleen de relevante invoer velden zichtbaar worden. - I.v.m. de drukte en/of herrie kan het inkloppen van de gegevens het beste worden gescheiden van het formulier invullen en betaal proces. Uitslagen Tijdens de wedstrijd geeft de timer alleen tussentijden door aan de speaker en wordt alleen een overzicht aan de wedstrijdleiding gegeven voor de prijsuitreiking. Deze lijst moet eerst door de (KNAU) juryleden worden goedgekeurd. - Het is raadzaam om iedereen die een prijs wint, een koortje met een plaats- en categorievermelding om hun nek te doen. - De eerste 50 finishers moeten altijd met de hand worden meegeschreven, om eventuele discussies te vermijden. - Het is raadzaam om op het startnummer te vermelden in welke categorie de loper valt middels een duidelijk gekleurde stip. Wij leveren persoonlijke startnummers met naam en categorie stip.

2 - Pas als de jury en de timer het eens zijn over de uitslag wordt er een overzicht aan de pers gegeven. - De tijden die de speaker noemt zijn officieus, op internet worden de officiële tijden bekend gemaakt. - Myresults.nl hangt aan het einde van de wedstrijd lijsten op met uitslagen. Dezelfde dag worden de uitslagen op internet gepubliceerd: - De volgorde waarin de atleten over de finishlijn komen is doorslaggevend voor de uitslag. Soms vertrekken atleten een (1) minuut later en hebben ze een netto tijd die sneller is dan iemand die op het podium staat. De nettotijd is voor de prijsuitreiking niet relevant, het gaat om de brutotijd, ofwel de volgorde waarin de atleten de finishlijn passeren. - Maak van tevoren een prijzenschema. Veel grote hardloopwedstrijden hanteren verschillende categorie indelingen, dus u bent in principe vrij om de categorieën te bepalen. Er zijn soms ook categorieën voor de beste plaatselijke lopers/ loopsters of een speciaal bedrijvenklassement. - Veel evenementen hanteren de regel dat er alleen prijzen worden uitgereikt als er minimaal 5 deelnemers in een categorie zijn. Startnummers Myresults.nl levert ook goedkope startnummers. Hierop wordt de naam van de deelnemer gedrukt. Dit is handig voor de speaker en leuk als aandenken voor de deelnemer. Ook is het mogelijk om per categorie een gekleurde stip op het nummer te drukken. Het is in de praktijk bijvoorbeeld moeilijk om te bepalen of een loopster van 49 jaar in de categorie jaar thuis hoort of in de categorie 50+. Parcours Het is essentieel dat er een fietser/ auto voor de eerste lopers uit gaat. Deze wijst de weg en kan eventuele obstakels verwijderen. Het gebeurt (helaas) regelmatig dat de fietser verkeerd fietst en dat de lopers hierdoor verkeerd lopen. Dit levert over het algemeen veel kritiek op. - Zorg ervoor dat de fietser het parcours een keer proef-fietst. - Op elke wegovergang moet er een verkeersregelaar staan (zorg dat deze weet waar de lopers vandaan komen en waar ze heen moeten) - Plaats bordjes bij kruisingen en geef kilometers nauwkeurig aan.

3 Start/ Finish Voor de elektronische tijdwaarneming is het belangrijk dat er een goede start/finish locatie wordt opgebouwd. Vanuit het oogpunt van de Timer (elektronische tijdwaarneming) is belangrijk dat deze geen vroege of dubbele registraties worden geregistreerd. Dit kan voorkomen worden door met dranghekken een goed startvak te bouwen zoals in de afbeelding te zien is. Over het algemeen zijn 10 tot 12 dranghekken voldoende. - Bij de start ligt de elektronische tijdwaarneming NA de startstreep, bij de finish ligt de tijdwaarneming NA de finishlijn. - U kunt kiezen voor een zandloperstart. Hierdoor hebben lopers meer ruimte op het parcours, dit voorkomt dus opstoppingen. Dit is zeker aan te raden als er een smal stuk parcours in de eerste 3 km van de wedstrijd zit. Een zandloper van 2.5 meter breed zorgt voor een doorstroom van 300 mensen per minuut. - Aandachtspunt 1: zorg voor een lint 1 meter voor de start. Het is eenvoudig om 10 seconde voor de start te vragen of iedereen een meter naar voren wil stappen. Een meter naar achter lukt nooit. Ook creëer je op deze manier wat ruimte/ een startvak voor de toppers. - Aandachtspunt 2: zorg dat de persoon met het startpistool (starter) 1 minuut voor de start (oog)contact heeft met de Timer, als de Timer er klaar voor is, dan steekt deze zijn duim omhoog. - Aandachtspunt 3: Vooral bij kidsruns is het belangrijk dat er voldoende tijd is (voor veters strikken, uitleg over het parcours, check leeftijd etc). De tijd kan gedood worden doordat de starter naar de namen op de eerste rij vraagt. Aandachtspunt 4: houdt de tijden van het draaiboek aan. Sommige lopers staan al 20 minuten voor de start te popelen, terwijl anderen tot het allerlaatste moment wacht. De Timer registreert altijd het startschot (GunTime), deze komt dus overeen met het werkelijke tijdstip van het startschot.

4 Geluid - U kunt uw evenement opluisteren met leuke muziek, een algemene warming-up en/of een speaker/ microfonist. - Bekende speakers in Nederland zijn: Bert Pessink, Frans Jacobs, Frans Heffels, Jan van Wissing en Henk Borgmeijer. - Zorg dat het geluid niet te hard staat omdat dit niet altijd wordt gewaardeerd door het publiek - Vaak wordt er voor de laatste loper het nummer Simply the Best (Tina Turner) of You ll Never Walk Alone (Lee Towers) gedraaid. Afstand De KNAU kan het parcours officieel goedkeuren/ certificeren. Hiervoor zijn erkende parcoursmeters aangesteld (A of B controleurs), zoals Jan Kooistra en Harm Noor. Voor het meten wordt een Jounes Counter gebruikt. De kosten van een parcoursmeting bedragen 75,- of 100,- euro. - Het spreekt voor zich dat Myresults.nl het nameten van een parcours sterk aanmoedigt. Op deze manier kunnen persoonlijke records eerlijk worden vergeleken, ook al blijft het weer en het type parcours natuurlijk een rol spelen. - Voor een recorderkenning mag de finish niet lager dan een(1) meter per km van de te lopen afstand. Verder mogen de start en de finish niet meer dan 50% uit elkaar liggen. Dus bij een 10 kilometerwedstrijd, mag de finish 10 meter lager liggen en mogen de start en de finish niet meer dan 5km uit elkaar liggen. - In verband met de meetnauwkeurigheid moet er voor elke kilometer, 1 meter extra worden berekend. Dus bij een marathon houdt men de afstand van = meter aan. - Op een atletiekbaan loopt een deelnemer precies 400 meter, als deze 30 cm van de witte rand afloopt. Loopt de atleet 60 cm van de witte rand af, dan loopt hij per bocht 1 meter teveel. - Voor een nationaalrecord/ wereldrecord moet er binnen 48 uur een dopingcontrole gepleegd worden, voor meer informatie over wereldrecords: zie bronnen.

5 Organisatie Zorg voor een heldere taakverdeling. Bijvoorbeeld: een pers verantwoordelijk voor inschrijvingen, een persoon verantwoordelijk voor drankposten, een persoon verantwoordelijk voor start/ finish, een persoon verantwoordelijk voor catering, een persoon algemene coördinatie, etc. Denk ook aan het regelen van een EHBO post! - Een persoon moet paraat zijn voor noodgevallen en deze kan in principe alleen door de subcoördinatoren worden benaderd. Reclame/ PR U kunt uw evenement bekendheid geven door reclame te maken. - Drukken van folders/ flyers (verspreiden onder atletiekverenigingen) - (zorg dat u een lijst heeft van deelnemers van eerdere edities) - Advertentie op of - Aankondiging bij de KNAU ( - Door het organiseren van een bedrijvenloop of een teamloop kunt u ervoor zorgen dat er veel meer deelnemers aan uw evenement meedoen. Weer Over het algemeen is het zo dat veel lopers last krijgen van de hitte krijgen als de temperatuur boven de 20 C graden komt. Zorg daarom voor voldoende drank/ waterposten. Verder moet er altijd EHBO aanwezig zijn. Sommige lopers komen uitgeput over de finishstreep. Meestal moeten ze dan een tijdje ergens rustig liggen, isotone sportdrank drinken voordat ze weer helemaal bij kennis zijn. Stel een reglement op - Het is belangrijk om een wedstrijdreglement op te stellen om zo vervelende situaties met deelnemers/ advocaten te voorkomen. Twee belangrijke regels zijn: 1. Iedereen neemt deel voor eigen risico. <De naam van uw evenement> aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het zoekraken of beschadigen van persoonlijke eigendommen, noch voor enig opgelopen persoonlijk letsel. 2. In alle gevallen waarin het reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding. - Verder is het verstandig om relevante regels toe te voegen. Het kan ook zeker geen kwaad om de reglementen van grote loopevenementen zoals de 7heuvelenloop of de Dam tot Damloop door te lezen

6 Overigen - Communiceer duidelijk of restitutie mogelijk is. Denk er aan dat u de deelnemer zowel op inschrijven.nl moet verwijderen, als in het programma WegWed. - Stel een tijdslimiet in om uw vrijwilligers te ontzien. Soms moeten deze 45 minuten langer in de kou staan voor slechts enkele deelnemers. Ongetrainde lopers kunnen beter kiezen voor een kortere afstand. - Het spreekt voor zich dat u uw evenement bij de gemeente aanmeldt (uiterlijk 8 weken voor dat het plaats vindt), dat u zorgt voor de juiste vergunningen, en dat u passende verkeersmaatregelen treft. - Zorg voor een heldere communicatie; op de website moet bijvoorbeeld hetzelfde staan als in de flyer. Ga er niet vanuit dat iedereen (bulk) leest/ ontvangt. - Om meer deelnemers naar uw evenement te trekken kunt u: een bedrijvenklassement beginnen, een scholenklassement opnemen, flyeren bij overige wedstrijden en een weekend uitkiezen waarop weinig wedstrijden worden georganiseerd.

7 Bronnen Internationale organisatie voor langeafstandslopen Internationale Atletiek Federatie Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie Nationale Organisatie Ultralopen Populairste Hardloop Weblog Overzicht Records Gratis Downloads Mocht u nog vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben, stuurt u dan gerust een naar: info@myresults.nl

HARDLOOPINFO. Starttijden. SKL Kidsrun 9-12 jaar

HARDLOOPINFO. Starttijden. SKL Kidsrun 9-12 jaar HARDLOOPINFO Afstanden De start vindt plaats bij de Oldehove (Boterhoek/Groeneweg) en zal via de binnenstad naar de groene zones van Leeuwarden en haar stadsgrenzen gaan. Er zijn diverse parcoursen uitgezet

Nadere informatie

SINGELLOOP ENSCHEDE. Reglement

SINGELLOOP ENSCHEDE. Reglement SINGELLOOP ENSCHEDE Reglement 2010 Artikel 1.1 Informatie 1 Reglement Singelloop Enschede De Singelloop is een evenement wat jaarlijks wordt georganiseerd door de Atletiek Club AC TION 48. Het evenement

Nadere informatie

Artikel 1 Definities. Artikel 2 Deelname

Artikel 1 Definities. Artikel 2 Deelname Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Organisator: Custom Made Sport (KvK 50340352). Evenement: een hardloopwedstrijd die onderdeel uitmaakt van het door de organisator

Nadere informatie

Voor de startnummers van de KidsRun vragen wij je om zoveel mogelijk gepast te betalen ( 2,50 per inschrijving). Pinnen is helaas niet mogelijk.

Voor de startnummers van de KidsRun vragen wij je om zoveel mogelijk gepast te betalen ( 2,50 per inschrijving). Pinnen is helaas niet mogelijk. Deelnemersinformatie 2016 Nog een paar dagen en dan sta je aan de start van de tweede editie van de Omloop van Empel op 26 juni. Fijn dat je meedoet aan ons evenement. In deze brief vind je aanvullende

Nadere informatie

Urban Dance, BMX, Skateboarding, Freerunning, Bball, Panna, esports,

Urban Dance, BMX, Skateboarding, Freerunning, Bball, Panna, esports, WEDSTRIJDREGLEMENT 1. Toepassing Het wedstrijdreglement van Urban Bond Nederland is van toepassing behoudens voor zover daarvan in deze algemene voorwaarden wordt afgeweken. Het wedstrijdreglement van

Nadere informatie

Sportpark Spitsbergen, Spitsbergenweg 48, 3902 HL Veenendaal, tel. (0318) 51 65 12

Sportpark Spitsbergen, Spitsbergenweg 48, 3902 HL Veenendaal, tel. (0318) 51 65 12 VAV-Veenendaal Benelux Challenge Benelux Young Race Walkers 6 e Internationale Sprintdriekamp Snelwandelen 6th International Sprint Triathlon in Race Walking zaterdag 5 september 2015 Sportpark Spitsbergen,

Nadere informatie

SINGELLOOP ENSCHEDE Reglement 2016

SINGELLOOP ENSCHEDE Reglement 2016 SINGELLOOP ENSCHEDE Reglement 2016 1 Reglement Singelloop Enschede Artikel 1.1 Informatie De Singelloop is een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Atletiekclub AC TION 48. Het evenement

Nadere informatie

Atletiekvereniging LGD Deurne organiseert Zondag 19 september 2010 de 25 e DE 25 e DE GROENE CAMPUS HALVE MARATHON

Atletiekvereniging LGD Deurne organiseert Zondag 19 september 2010 de 25 e DE 25 e DE GROENE CAMPUS HALVE MARATHON Atletiekvereniging LGD Deurne organiseert Zondag 19 september 2010 de 25 e DE 25 e DE GROENE CAMPUS HALVE MARATHON met: De Groene Campus 10 km Centrumloop nieuw! De Groene Campus 10 km Scholen Estafetteloop

Nadere informatie

REGLEMENT MEERHOVEN24

REGLEMENT MEERHOVEN24 REGLEMENT MEERHOVEN24 1. HET GOEDE DOEL Make- A- Wish Nederland. Deze stichting vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een ernstig levensbedreigende ziekte. Door deelname aan

Nadere informatie

Draaiboek DELTA Dikke Banden Races

Draaiboek DELTA Dikke Banden Races Draaiboek DELTA Dikke Banden Races Naam Commite: Plaats: Datum: Inhoudsopgave Algemene informatie Tijdschema Opbouw Instructie Ontvangst/Inschrijving Wedstrijd Prijsuitreiking Opruimen Materiaal Vrijwilligers

Nadere informatie

1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.2. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke Overeenkomst.

1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.2. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke Overeenkomst. ALGEMENE VOORWAARDEN MIDWINTER MARATHON 2019 Artikel 1 Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: de hardloopwedstrijd Midwinter Marathon b. Organisator: de Stichting

Nadere informatie

REGLEMENT MEERHOVEN24

REGLEMENT MEERHOVEN24 REGLEMENT MEERHOVEN24 1. HET GOEDE DOEL Make- A- Wish Nederland. Deze stichting vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een ernstig levensbedreigende ziekte. Door deelname aan

Nadere informatie

De Maasdijk Functieprofielen vrijwilligers

De Maasdijk Functieprofielen vrijwilligers De Maasdijk 2019 Functieprofielen vrijwilligers Verkeersregelaar Gedurende De Maasdijk zijn er op het parcours verschillende punten waar verkeersregelaars nodig zijn om alles in goede banen te leiden.

Nadere informatie

Stichting Massawa doet mee op de Dam tot Damloop Hardloop Evenement

Stichting Massawa doet mee op de Dam tot Damloop Hardloop Evenement NIEUWS: Stichting Massawa doet mee op de Dam tot Damloop Hardloop Evenement September 21, 2008 We nodigen u van harte uit om met ons geld in te zamelen voor de dringend noodzakelijke renovatie van de Eerste

Nadere informatie

Sportpark Spitsbergen, Spitsbergenweg 48, 3902 HL Veenendaal, tel. (0318) 51 65 12

Sportpark Spitsbergen, Spitsbergenweg 48, 3902 HL Veenendaal, tel. (0318) 51 65 12 VAV-Veenendaal Benelux Challenge Benelux Young Race Walkers 7 e Internationale Sprintdriekamp Snelwandelen 7th International Sprint Triathlon in Race Walking Zaterdag 10 september 2016 Sportpark Spitsbergen,

Nadere informatie

27 OKTOBER 2013. Wedstrijd & Recreantenloop Bedrijvenloop Huis & Hypotheek Kidsrun. s s 2 E EDITIE. Niestern Sander. DELFZIJL www.smitsport.

27 OKTOBER 2013. Wedstrijd & Recreantenloop Bedrijvenloop Huis & Hypotheek Kidsrun. s s 2 E EDITIE. Niestern Sander. DELFZIJL www.smitsport. 2 E EDITIE Wedstrijd & Recreantenloop Bedrijvenloop Huis & Hypotheek Kidsrun Zeemijlenloop Delfzijl 2013 De Zeemijlenloop Delfzijl is een hardloopevenement over 3 of 6 zeemijlen, oftewel 5,5 of 11,1 kilometer.

Nadere informatie

it s about time... 2:01:45 De meest toonaangevende tijdregistratie voor (duur)sporten

it s about time... 2:01:45 De meest toonaangevende tijdregistratie voor (duur)sporten 2:01:45 De meest toonaangevende tijdregistratie voor (duur)sporten In veel sporten strijden atleten tegen elkaar, tegen zichzelf en tegen de tijd. Voor (duur)sportevenementen sporten heeft ChampionChip

Nadere informatie

Mini Dam tot Damloop Zaandam 18 september 2016

Mini Dam tot Damloop Zaandam 18 september 2016 Mini Dam tot Damloop Zaandam 18 september 2016 DEELNEMERSINFORMATIE een evenement door: 16 VEEL PLEZIER! Leuk dat je meedoet aan de Mini Dam tot Damloop in Zaandam. Op zondag 18 september gaan samen met

Nadere informatie

Deelname Reglement. Tijdslimiet De tijdslimiet voor alle categorieën is 2,5 uur. Voor de korte afstand (jeugd) geldt een tijdslimiet van 1,5 uur.

Deelname Reglement. Tijdslimiet De tijdslimiet voor alle categorieën is 2,5 uur. Voor de korte afstand (jeugd) geldt een tijdslimiet van 1,5 uur. Deelname Reglement Afstanden De wedstrijd bestaat uit ruim 5,4 km hardlopen (2 ronden van 2,7 km), circa 20 km mountainbiken en tenslotte weer 2,7 km hardlopen (1 ronde). Zowel het hardloopparcours als

Nadere informatie

Wedstrijdreglement TARGET SPRINT ZATERDAG 15 JUNI 2019

Wedstrijdreglement TARGET SPRINT ZATERDAG 15 JUNI 2019 Wedstrijdreglement TARGET SPRINT ZATERDAG 15 JUNI 2019 Deelname Iedere deelnemer/ster loopt en schiet voor eigen risico en verantwoording. De organisatie aanvaardt voor geen enkele schade enige aansprakelijkheid.

Nadere informatie

Zaterdag 22 november 2014. Veiligheid, regelgeving en aansprakelijkheid.

Zaterdag 22 november 2014. Veiligheid, regelgeving en aansprakelijkheid. Zaterdag 22 november 2014 Veiligheid, regelgeving en aansprakelijkheid. Het verschil tussen training en wedstrijd Bij een wedstrijd gelden regels en eisen, maar ook tijdens de training moet je aan bepaalde

Nadere informatie

ZONDAG 20 MEI 2018

ZONDAG 20 MEI 2018 www.runbikerungroningen.nl duathlon.tritanium@gmail.com ZONDAG 20 MEI 2018 Voorwoord Beste deelnemer, Ook dit jaar probeert G.S.T.V. Tritanium weer een mooie wedstrijd te organiseren, dit jaar wederom

Nadere informatie

RUNFORESTRUN & SWIM 30 AUGUSTUS 2015. Beste RUNFORESTRUN deelnemer,

RUNFORESTRUN & SWIM 30 AUGUSTUS 2015. Beste RUNFORESTRUN deelnemer, RUNFORESTRUN & SWIM 30 AUGUSTUS 2015 Beste RUNFORESTRUN deelnemer, Welkom bij de eerste editie van de RUNFORESTRUN & Swim. Ondanks dat wij ons ten doel hadden gesteld het evenement iets groter te maken

Nadere informatie

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015 4 E EDITIE! Wedstrijd- & Recreantenloop Bedrijvenloop G-loop Sponsor Kidsrun Kidsrun OP KOERS NAAR DELFZIJL www.smitsport.nl 2 3 Blijf op de hoogte Kijk regelmatig op onze website www.zeemijlenloopdelfzijl.nl

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING

REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING Versie juli 2016 1. Inleiding Sinds medio jaren tachtig zijn er geen clubrecords bij Tempo bijgehouden. Vanaf 2016 willen we daar graag weer een begin mee

Nadere informatie

Lopers A B C. Versie: 2015-03. GVAC Groot Veldhovense Atletiek Club

Lopers A B C. Versie: 2015-03. GVAC Groot Veldhovense Atletiek Club Versie: 2015-03 Opgesteld door: Contactadres: GVAC Groot Veldhovense Atletiek Club info@veldhoven10miles.nl A Afhaalbewijs Afhalen van de startnummers kan alleen op de wedstrijddag vanaf 15.00 uur in de

Nadere informatie

Rabobank. Een bank met ideeën.

Rabobank. Een bank met ideeën. Ook sponsor van de Rabo Business Run in Deurne. Rabobank. Een bank met ideeën. www.rabobank.nl/peellandzuid Programma: 10.00 uur secretariaat open, afhalen startnummers en na-inschrijving 10.45 11.45 uur

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Voor Mijn Marathon Analyse pagina 1 van 10 Gebruikershandleiding - v0.13, 17-04-2008 Inhoud Wat is het Marathon Analyse Systeem?...3 Waar kan ik het Marathon Analyse Systeem vinden?...3

Nadere informatie

Het inschrijfgeld zal in de week van 24 augustus worden geïncasseerd. Daarna is het niet meer mogelijk je inschrijving te annuleren.

Het inschrijfgeld zal in de week van 24 augustus worden geïncasseerd. Daarna is het niet meer mogelijk je inschrijving te annuleren. Beste Deelnemer, Met deze nieuwsbrief informeren we je over de wedstrijddag op 19 september! Met deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, publiek en organisatie hopen we er een fantastische sportieve dag

Nadere informatie

Aan alle deelnemers/deelneemsters!

Aan alle deelnemers/deelneemsters! Aan alle deelnemers/deelneemsters! Het is bijna zover: zondag 18 december 2016 doe jij mee aan één van de afstanden van de Spijkenisse-SPARK Marathon en daar zijn wij erg blij mee! De inschrijving is goed

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBRECORDS VAN INDOOR-OUTDOOR EN WEGWEDSTRIJDEN

REGLEMENT CLUBRECORDS VAN INDOOR-OUTDOOR EN WEGWEDSTRIJDEN REGLEMENT CLUBRECORDS VAN INDOOR-OUTDOOR EN WEGWEDSTRIJDEN Atletiekvereniging Edam Aan de erkenning van clubrecords van Atletiekvereniging Edam (hierna te noemen : A.V. Edam) zijn de volgende regels verbonden.

Nadere informatie

Richtlijnen clubrecords AV DJA

Richtlijnen clubrecords AV DJA Richtlijnen clubrecords AV DJA 1. Gebruikte afkortingen en definities AU Atletiekunie AV DJA Atletiekvereniging De Jonge Athleet IAAF International Association of Atletics Federation WMA World Masters

Nadere informatie

REGLEMENT MEERHOVEN24

REGLEMENT MEERHOVEN24 REGLEMENT MEERHOVEN24 1. HET GOEDE DOEL Make-A-Wish Nederland. Deze stichting vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een ernstig levensbedreigende ziekte. Door deelname aan

Nadere informatie

Informatiebulletin voor atleten

Informatiebulletin voor atleten Informatiebulletin voor atleten City Event ASICS NK atletiek 2019, Den Haag, 25 juli 2019 Welkom! Leuk dat je meedoet met de ASICS NK atletiek 2019 dat dit jaar op donderdag 25 juli op het Plein (verspringen)

Nadere informatie

Opzet draaiboek loopevenement Procesbeschrijving, taken en werkzaamheden

Opzet draaiboek loopevenement Procesbeschrijving, taken en werkzaamheden Opzet draaiboek loopevenement Procesbeschrijving, taken en werkzaamheden Commissies Algemeen 1. Wedstrijdsecretariaat 2. Technische Commissie (zie ook uitsplitsing) 3. Medische Commissie 4. Atleten commissie

Nadere informatie

Informatie brief Den Haag 1 juli

Informatie brief Den Haag 1 juli Beste deelnemers(ters), Wat leuk dat je meedoet aan dit geweldige avontuur! De informatie hieronder is hopelijk voldoende jouw Bubbel Run tot een geweldig succes te maken. Mocht je het zijn vergeten, like

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1. Organisatie blz Chronologisch overzicht blz Huishoudelijke mededelingen blz Wedstrijdreglement blz 5

INHOUDSOPGAVE. 1. Organisatie blz Chronologisch overzicht blz Huishoudelijke mededelingen blz Wedstrijdreglement blz 5 INHOUDSOPGAVE 1. Organisatie blz 3 a) Sportcommissie KL b) Wedstrijdleiding c) Wedstrijdsecretariaat d) Accommodatie 2. Chronologisch overzicht blz 4 3. Huishoudelijke mededelingen blz 5 4. Wedstrijdreglement

Nadere informatie

Informatie Triatlon Experience

Informatie Triatlon Experience Informatie Triatlon Experience 28 08 2016 Wedstrijdsecretariaat adres : Wilhelminakanaal Zuid 66, 4903 SC Oosterhout. De triatlon wordt samen gehouden met de dezelfde locatie plaatsvinden. Dopharma open

Nadere informatie

Opzetten van een evenement

Opzetten van een evenement Opzetten van een evenement Inhoud Begrippenlijst... 3 Voor het evenement... 4 De wizard doorlopen:... 4 Wizard pagina: Welkom bij event-timing.nl... 4 Wizard pagina: Evenement gegevens... 4 Wizard pagina:

Nadere informatie

30 OKTOBER 2016 OP VOLLE KRACHT!

30 OKTOBER 2016 OP VOLLE KRACHT! LUSTRUMEDITIE! Wedstrijd- & Recreantenloop Bedrijvenloop Sponsor Kidsrun G-loop Huis & Hypotheek Piraten Kidsrun 30 OKTOBER 2016 OP VOLLE KRACHT! Wij steunen DELFZIJL www.smitsport.nl 2 Blijf op de hoogte

Nadere informatie

RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016. Beste RUNFORESTRUN deelnemer,

RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016. Beste RUNFORESTRUN deelnemer, RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016 Beste RUNFORESTRUN deelnemer, Welkom bij de 7 e trailrun uit de RUNFORESTRUN serie en onze 1 e het derde Nationale Park van Drenthe: Dwingelderveld. Je bent te

Nadere informatie

Draaiboek Athletics Cross

Draaiboek Athletics Cross Draaiboek Athletics Cross Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Voorbereiding en tijdpad 3 2 Het parcours 6 2.1 Start en finish 2.2 Uitzetten van het parcours 2.3 Ons parcours 3 Startnummers, deelnemerslijsten en

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF NTP SURVIVALRUN LINGEZEGEN 14 APRIL 2019

INFORMATIEBRIEF NTP SURVIVALRUN LINGEZEGEN 14 APRIL 2019 INFORMATIEBRIEF NTP SURVIVALRUN LINGEZEGEN 14 APRIL 2019 Beste deelnemer, Welkom bij de 6 e editie van de NTP Survivalrun Lingezegen. Lees onderstaande informatie goed door: START- EN FINISH Het start-

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING

REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING Versie september 2016 1. Inleiding Sinds medio jaren tachtig zijn er geen clubrecords bij Tempo bijgehouden. Vanaf 2016 willen we daar graag weer een begin

Nadere informatie

3. WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS... 4

3. WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS... 4 REGLEMENT RONDE VAN ZELE 9 APRIL 2016 1. ALGEMEENHEDEN... 2 A. ALGEMEEN IDEE... 2 B. INSCHRIJVING... 2 C. HET PARCOURS... 2 D. VERKEERSREGELS... 3 E. VERANTWOORDELIJKHEDEN EN BEVOEGDHEDEN ORGANISATIE...

Nadere informatie

Vereniging Zeeland Atletiek

Vereniging Zeeland Atletiek Vereniging Zeeland Atletiek Reglement H4A Crosscompetitie 2012/2013(versie 29-09-2012) Programma 03 nov 2012 Moerschanscross Hulst RKHAV 24 nov 2012 Elderschanscross Aardenburg Wielingen 08 dec 2012 Inkelcross

Nadere informatie

Regelgeving NSK Indoor 2018 NEDERLANDS STUDENTEN KAMPIOENSCHAP INDOOR ATLETIEK

Regelgeving NSK Indoor 2018 NEDERLANDS STUDENTEN KAMPIOENSCHAP INDOOR ATLETIEK Onder auspiciën van: Georganiseerd door: Regelgeving NSK Indoor 2018 NEDERLANDS STUDENTEN KAMPIOENSCHAP INDOOR ATLETIEK Regelgeving NSK Indoor 2018 2 Onder auspiciën van: 1. Inleiding De regelgeving van

Nadere informatie

Do s and Don ts. Tips & Trucs. Leontien, Susan, Menhong.

Do s and Don ts. Tips & Trucs. Leontien, Susan, Menhong. Do s and Don ts. Tips & Trucs. Leontien, Susan, Menhong. De laatste adviezen, tips en trucs, do s and don ts. Bijna iedereen die bezig is aan zijn trainingsschema voor de marathon herkent het, spanning

Nadere informatie

Voorwaarden & Reglement

Voorwaarden & Reglement Voorwaarden & Reglement Artikel 1 Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: de in enig jaar te houden hardloopwedstrijd Decathlon Duorun. b. Deelnemer: de natuurlijke

Nadere informatie

Nederlandse Studenten Kampioenschap Baan Atletiek 2016

Nederlandse Studenten Kampioenschap Baan Atletiek 2016 Nederlandse Studenten Kampioenschap Baan Atletiek 2016 Regelgeving Inleiding In dit document wordt de regelgeving van het Nederlands studentenkampioenschap (NSK) Baan 2016 beschreven. Hierin worden de

Nadere informatie

Doe mee! ZONDAG INFORMATIE BUSINESSRUN SEPTEMBER. Voor een gezond en vitaal bedrijf

Doe mee! ZONDAG INFORMATIE BUSINESSRUN SEPTEMBER. Voor een gezond en vitaal bedrijf Doe mee! ZONDAG 16 SEPTEMBER INFORMATIE BUSINESSRUN 2018 4 + 8 MIJL FYSIOTHERAPIE DE COMMISSARIS BUSINESSRUN SNS KIDSRUN PRIMA LIFE G-RUN Voor een gezond en vitaal bedrijf Voorpret tijdens maandelijkse

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Veld

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Veld PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Veld Volgende pagina s tonen een voorbeeld van een draaiboek zoals gebruikt kan worden voor de organisatie van een veldrijwedstrijd. Dit draaiboek

Nadere informatie

Optocht reglement Maoneblusserslaand 2015

Optocht reglement Maoneblusserslaand 2015 Optocht reglement Maoneblusserslaand 2015 1. REGLEMENT Dit reglement is vastgesteld door het bestuur van Stichting Jeugdcarnaval Waspik verder genoemd SJW. Dit reglement is van toepassing op de Optocht

Nadere informatie

WEDSTRIJD INFO 11 e BOSFIETSLOOP, RUN - ATB RUN

WEDSTRIJD INFO 11 e BOSFIETSLOOP, RUN - ATB RUN WEDSTRIJD INFO 11 e BOSFIETSLOOP, RUN - ATB RUN 12 MAART 2011 PAPENDAL, ARNHEM Aanmelden: Vanaf 11.00 uur is het inschrijfbureau in het Inschrijftent geopend. (Locatie: volg de pijlen Bosfietsloop vanaf

Nadere informatie

Wedstrijdreglement TARGET SPRINT

Wedstrijdreglement TARGET SPRINT Wedstrijdreglement TARGET SPRINT ZATERDAG 9 JUNI 2018 INHOUDSOPGAVE 1 Target Sprint 2018 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Eigenschappen Target Sprint 3 1.2.1 Individuele wedstrijd 1.2.2 Groep (man/vrouw 12+) wedstrijd

Nadere informatie

Optocht reglement Maoneblusserslaand 2018

Optocht reglement Maoneblusserslaand 2018 Optocht reglement Maoneblusserslaand 2018 1. REGLEMENT Dit reglement is vastgesteld door het bestuur van Stichting Jeugdcarnaval Waspik verder genoemd SJW. Dit reglement is van toepassing op de Optocht

Nadere informatie

DWLoopschool Hattem 15 september 2018

DWLoopschool Hattem 15 september 2018 5e editie Hoenwaard Run DWLoopschool Hattem 15 september 2018 Programma: 5 km : 1 ronde + Team 10 km : 2 ronden 15 km : 3 ronden Start-tijd voor alle afstanden: 10.00 uur, Start en Finish zijn bij Vadesto

Nadere informatie

c. Overeenkomst: de overeenkomst strekkend tot deelname van de deelnemer aan het Evenement;

c. Overeenkomst: de overeenkomst strekkend tot deelname van de deelnemer aan het Evenement; Algemene voorwaarden Artikel 1: Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: hardloopwedstrijden, wandeltochten, Running Academy en andere onderdelen welke deel uitmaken

Nadere informatie

Deelnemersgids. Volg ons op social media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Deelnemersgids. Volg ons op social media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Deelnemersgids Volg ons op social media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! 00:00:02 Inhoudsopgave Voorwoord 00:00:05 Programma 00:00:08 Startvakken 00:00:09 Parcoursen 00:00:11 Praktische informatie

Nadere informatie

Vrijwilligers Alle ruim zestig vrijwilligers en medewerkers zijn te herkennen aan de gele veiligheidshesjes.

Vrijwilligers Alle ruim zestig vrijwilligers en medewerkers zijn te herkennen aan de gele veiligheidshesjes. RUNFORESTRUN GASSELTE 28 SEPTEMBER 2014 Beste RUNFORESTRUN deelnemer, Welkom bij de eerste editie uit de RUNFORESTRUN serie. Wij zijn blij verrast met de hoeveelheid aanmeldingen en doen er alles aan om

Nadere informatie

Nicaragua Volcano Challenge Reglement 2015

Nicaragua Volcano Challenge Reglement 2015 Artikel 1: Algemeen 1. De deelnemers volgen de instructies van de organisatie op en leven het reglement na; 2. De Nicaragua Volcano Challenge is geen wedstrijd, maar een fondsenwervende fietstocht voor;

Nadere informatie

Benelux Challenge Benelux Race Walking Team Gooise Atletiek Club

Benelux Challenge Benelux Race Walking Team Gooise Atletiek Club Benelux Challenge Benelux Race Walking Team Gooise Atletiek Club 9 e Internationale Sprintdriekamp Snelwandelen zaterdag 22 september 2018 Terrein: Arena 103, Hilversum Contactpersonen: Frank van Ravensberg

Nadere informatie

Een ongeplande wedstrijd in Delfzijl

Een ongeplande wedstrijd in Delfzijl Een ongeplande wedstrijd in Delfzijl Een weekendvrije wedstrijd en wat doe je dan? Een week eerder liep ik tijdens de Ekensteinloop in Appingedam niet lekker. Finish in 50 02. Een keer wat rustiger begonnen,

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Toelichting draaiboek Mountainbike

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Toelichting draaiboek Mountainbike PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Toelichting draaiboek Mountainbike In aanvulling op het standaarddraaiboek voor mountainbikewedstrijden volgen hieronder een aantal zaken die specifiek voor de mountainbikediscipline

Nadere informatie

D-reglement Open Water Zwemmen Toelichting

D-reglement Open Water Zwemmen Toelichting Vragen en antwoorden over zwemslagen en het fungeren als official De aard van het officialschap De officials zijn er om zwemwedstrijden te begeleiden en er voor te zorgen dat deze zo veel mogelijk met

Nadere informatie

In Winschoten kan je geen PR lopen

In Winschoten kan je geen PR lopen In Winschoten kan je geen PR lopen en daarmee citeer ik 1 van de trainers van onze loopgroep, Astrea, waar ik sinds januari 2012 lid van ben. Vorig jaar zei desbetreffende trainer dat en dit jaar weer.

Nadere informatie

Loopgroep René van AVGM in Best

Loopgroep René van AVGM in Best Loopgroep René van AVGM in Best Inhoud Profiel... 1 Regels en afspraken... 3 Adviezen... 4 Contactgegevens... 5 Profiel Dit is een loopgroep met een vrij rustig tempo. De afstanden en trainingsduur zijn

Nadere informatie

Informatie Brief Mudrun Fun Foam Fest. Beste deelnemers(ters),

Informatie Brief Mudrun Fun Foam Fest. Beste deelnemers(ters), Beste deelnemers(ters), Wat leuk dat je meedoet aan dit geweldige avontuur! De informatie hieronder is hopelijk voldoende om jouw Mudrun Fun tot een geweldig succes te maken. Mocht je het zijn vergeten,

Nadere informatie

Beste Vrijwilliger, Taken en omschrijving

Beste Vrijwilliger, Taken en omschrijving Beste Vrijwilliger, Op 12 december aanstaande is het zover; de 12 de Ameland Adventurerun. Wij verwachten ca 4000 lopers en totaal ca 8000 bezoekers op Ameland in het weekeinde van de Run. Wij zijn erg

Nadere informatie

1. ALGEMEENHEDEN STARTPROCEDURE WEDSTRIJD WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS WEDSTRIJDREGLEMENT VOERTUIGEN...

1. ALGEMEENHEDEN STARTPROCEDURE WEDSTRIJD WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS WEDSTRIJDREGLEMENT VOERTUIGEN... REGLEMENT RONDE VAN ZELE 2019 Zele, 27 januari 2019 1. ALGEMEENHEDEN... 2 A. ALGEMEEN IDEE... 2 B. INSCHRIJVING... 2 C. HET PARCOURS... 2 D. VERKEERSREGELS... 2 E. VERANTWOORDELIJKHEDEN EN BEVOEGDHEDEN

Nadere informatie

Univé Maastrichts Mooiste - Zondag 10 juni 2018

Univé Maastrichts Mooiste - Zondag 10 juni 2018 Univé Maastrichts Mooiste - Zondag 10 juni 2018 Op zondag zal opnieuw het al jaren bekende hardlooponderdeel van Univé Maastrichts Mooiste plaatsvinden. Het uitdagende parcours met de St. Pietersberg van

Nadere informatie

Deelnemersinformatie Editie 4 september 2016

Deelnemersinformatie Editie 4 september 2016 Deelnemersinformatie Editie 4 september 2016 Voorwoord Zondag 4 september is het zover: de eerste Keistadtriathlon Amerfoort. Nadat het idee een 2 jaar geleden door enthousiaste triatleten binnen AV Triathlon

Nadere informatie

Cursusleiders. Henk Labordus Dirk Jan Sohl

Cursusleiders. Henk Labordus Dirk Jan Sohl Cursusleiders Henk Labordus Dirk Jan Sohl Invulling van de dag Welkom Voorstelrondje Koffie pauzes Lunch om Einde 16.00 uur Geen consessies op reglementen en bepalingen Communicatie met organisatie Voorzitter

Nadere informatie

Rixax Almere

Rixax Almere Rixax KidneyRun@Night Almere 28 januari 2017 Deelnemersinformatie Voorwoord Beste deelnemer, Voor u ligt de deelnemersinformatie van de Rixax KidneyRun@Night Almere. Op zaterdag 28 januari 2017 zal de

Nadere informatie

Donderdag 29 en vrijdag 30 mei 2014 Olympisch Stadion Amsterdam

Donderdag 29 en vrijdag 30 mei 2014 Olympisch Stadion Amsterdam Futurumshop.nl Nederlands Studenten Kampioenschap Baanatletiek Versie 5 Donderdag 29 en vrijdag 30 mei 2014 Olympisch Stadion Amsterdam Inleiding In dit document wordt de regelgeving van het NSK Baan 2014

Nadere informatie

Algemene voorwaarden - Rundje um ut Hundje

Algemene voorwaarden - Rundje um ut Hundje Algemene voorwaarden - Rundje um ut Hundje Artikel 1: Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: hardloopwedstrijden en gerelateerde activiteiten zoals bijvoorbeeld

Nadere informatie

Onderstaande punten draaiboek moeten 2 weken vóór de wedstrijd bij de PC aanwezig zijn.

Onderstaande punten draaiboek moeten 2 weken vóór de wedstrijd bij de PC aanwezig zijn. Beoordelingsformulier Draaiboek 2018/2019 WEDSTRIJDKLASSEMENT:: KSR Run te: OOOO 5. 6. Wedstrijdleider : Philip Onderstaande punten draaiboek moeten 2 weken vóór de wedstrijd bij de PC aanwezig zijn. Draaiboek

Nadere informatie

12,6 km m. 102 km m. 34 cm m. 0,3 m cm. 0,012 m cm. 30 minuten s. 1,3 uur s. 125 s minuten. 120 km/h m/s. 83 km/h m/s. 19 m/s km/h.

12,6 km m. 102 km m. 34 cm m. 0,3 m cm. 0,012 m cm. 30 minuten s. 1,3 uur s. 125 s minuten. 120 km/h m/s. 83 km/h m/s. 19 m/s km/h. Meerkeuzevragen - Schrijf alleen de hoofdletter van het goede antwoord op. Open vragen - Geef niet méér antwoorden dan er worden gevraagd. Als er bijvoorbeeld twee redenen worden gevraagd, geef er dan

Nadere informatie

Onderstaande punten draaiboek moeten 2 weken vóór de wedstrijd bij de PC aanwezig zijn.

Onderstaande punten draaiboek moeten 2 weken vóór de wedstrijd bij de PC aanwezig zijn. Onderstaande punten draaiboek moeten 2 weken vóór de wedstrijd bij de PC aanwezig zijn. Ja Nee Slecht Matig Goed Plattegrond parcours Hindernis omschrijving Kopieën vergunningen Posities checkpoints Afstanden

Nadere informatie

Zeepkistenrace Dorpsfeest Zaamslag. Vrijdag Eerste start uur

Zeepkistenrace Dorpsfeest Zaamslag. Vrijdag Eerste start uur Zeepkistenrace Dorpsfeest Zaamslag Vrijdag 10-06-2016 Eerste start 16.30 uur De wedstrijd Wedstrijdregelement De organisatie behoudt zich het recht voor om voertuigen die niet voldoen aan de eisen van

Nadere informatie

Verkozen tot. Breda Sport Event. editie 7 OKTOBER 2012 AMGEN SINGELLOOP BREDA

Verkozen tot. Breda Sport Event. editie 7 OKTOBER 2012 AMGEN SINGELLOOP BREDA Verkozen tot Breda Sport Event 2011 27 e editie 2012 7 OKTOBER 2012 AMGEN SINGELLOOP BREDA AMGEN SINGELLOOP BREDA, 27e De Amgen Singelloop Breda: waar sport en gezelligheid hand in hand gaan! PROGRAMMA

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 2017

ALGEMENE VOORWAARDEN 2017 ALGEMENE VOORWAARDEN 2017 NN CPC LOOP DEN HAAG BUSINESS RUN Artikel 1 Definities; toepasselijkheid 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a Evenement: een hardloopwedstrijd die onderdeel

Nadere informatie

5 e Nieuwsbrief, 20 september 2015

5 e Nieuwsbrief, 20 september 2015 Inschrijving en mutaties sluit 21 september 23:59! De inschrijving door deelname aan de Gemeentemarathon sluit 21 september om exact 23:59 uur. Tot op heden worden ruim 550 lopers verwacht en tientallen

Nadere informatie

Kramers Drukkerij Practicum Digiprint

Kramers Drukkerij Practicum Digiprint Als levensgenieten uw stijl is... wij bieden o.a.: gezellige en informatieve cursussen zoals: kookcursussen cursus wijnproeven cursus Engelse thee gelegenheids- en kerstpakketten voor particulieren en

Nadere informatie

1. Evenement: het door IJsclub Het Zwartewater te Hasselt in enig jaar te organiseren hardloopevenement: Koningsloop Hasselt

1. Evenement: het door IJsclub Het Zwartewater te Hasselt in enig jaar te organiseren hardloopevenement: Koningsloop Hasselt Algemene voorwaarden en reglement Algemene voorwaarden en reglement Koningsloop Hasselt 2019 1. Algemene voorwaarden individuele deelnemers 2019 2. Reglement individuele deelnemers 2019 1. Algemene voorwaarden

Nadere informatie

Rixax KidneyRun@Night Almere

Rixax KidneyRun@Night Almere Rixax KidneyRun@Night Almere 24 januari 2015 Deelnemersinformatie Voorwoord Beste deelnemer, Voor u ligt de deelnemersinformatie van de Rixax KidneyRun@Night Almere. Op zaterdag 24 januari 2015 zal de

Nadere informatie

DEELNEMERSINFORMATIE

DEELNEMERSINFORMATIE DEELNEMERSINFORMATIE VEEL PLEZIER! PARCOURS ZAANDAM OOSTZIJDE In deze envelop vind je naast dit deelnemers informatieboekje voor de Mini Dam tot Damloop in Zaandam en de Molenwijk jouw startnummer voor

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Wegwielrennen

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Wegwielrennen PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Wegwielrennen Volgende pagina s tonen een voorbeeld van een draaiboek zoals gebruikt kan worden voor de organisatie van een veldrijwedstrijd.

Nadere informatie

Lopers A B C. Versie: GVAC Groot Veldhovense Atletiek Club

Lopers A B C. Versie: GVAC Groot Veldhovense Atletiek Club Versie: 2019-02 Opgesteld door: Contactadres: GVAC Groot Veldhovense Atletiek Club info@veldhoven10miles.nl A Afhaalbewijs Afhalen van de startnummers kan alleen op de wedstrijddag vanaf 15.00 uur in de

Nadere informatie

DEELNEMERSINFORMATIE 1/8e Triathlon Mini Triathlon Trio Triathlon

DEELNEMERSINFORMATIE 1/8e Triathlon Mini Triathlon Trio Triathlon DEELNEMERSINFORMATIE 1/8e Triathlon Mini Triathlon Trio Triathlon VOORWOORD Dit jaar vormt de campus van de Universiteit Twente al voor de 31e keer het decor van de UT- Triathlon. In de jaren 80 werd de

Nadere informatie

11. Indien een deelnemer voortijdig de wedstrijd moet verlaten, dient de scheidsrechter hiervan

11. Indien een deelnemer voortijdig de wedstrijd moet verlaten, dient de scheidsrechter hiervan Wedstrijd reglement ALGEMEEN Met het opstellen van een wedstrijdreglement voor de Ultralopen wordt beoogd een kwalitatief hoog niveau te waarborgen. De organisatie vertrouwt erop dat alle atleten die aan

Nadere informatie

Informatie Brief Mudrun Fun. Beste deelnemers(ters),

Informatie Brief Mudrun Fun. Beste deelnemers(ters), Beste deelnemers(ters), Wat leuk dat je meedoet aan dit geweldige avontuur! De informatie hieronder is hopelijk voldoende om jouw Mudrun Fun tot een geweldig succes te maken. Mocht je het zijn vergeten,

Nadere informatie

ICW Kibbelkoele 13 januari 2019

ICW Kibbelkoele 13 januari 2019 veld mtb Bushbikers Sleen nodigt u van harte uit voor dat gehouden wordt op! Locatie Recreatieplas De Kibbelkoele, Noord-Sleen Adres voor navigatie Middelesweg 15, 7846 TD Noord-Sleen Routebeschrijving

Nadere informatie

Zwemloop Almere 2014 Deelnemersinformatie

Zwemloop Almere 2014 Deelnemersinformatie Zwemloop Almere 2014 Deelnemersinformatie v 29 juni 2014 Beatrixpark, Almere Stad 1 Voorwoord Swim-Run-BBQ (en voetbal) Aanstaande zondag vind weer de Zwemloop in het Beatrixpark plaats. Inmiddels alweer

Nadere informatie

Technische gids KNWU tijdrit 9 mei Start/Finish Odoornerveen nabij brug Zuidzijde 17

Technische gids KNWU tijdrit 9 mei Start/Finish Odoornerveen nabij brug Zuidzijde 17 Technische gids KNWU tijdrit 9 mei 2019 Start/Finish Odoornerveen nabij brug Zuidzijde 17 1 Inhoud Doelstelling van deze tijdrit Blz. 3 Programma Blz. 4 Parcours Blz. 5 Algemene informatie Blz. 6 Jury

Nadere informatie

CD-pupillen wedstrijd

CD-pupillen wedstrijd CD-pupillen wedstrijd Zondag 30 augustus 2015 Op zondag 30 augustus zal kunststof atletiekbaan van de AVON een CD en pupillenwedstrijd worden georganiseerd. De wedstrijd wordt georganiseerd door STB en

Nadere informatie

Kampioenschap van Noord-Nederland

Kampioenschap van Noord-Nederland Kampioenschap van Noord-Nederland Sprint & Olympische afstand Individueel & estafette Teamcompetities 1eDivisie & 3eDivisie Ook voor para-triatleten PROGRAMMA INHOUDSOPGAVE 7. VOORWOORD COR ZEEMANS BIJDRAGE

Nadere informatie

Haag Atletiek s-gravenhage 19 april 2017 Bureau Internationale Militaire Sport Sportcommissie KMar

Haag Atletiek s-gravenhage 19 april 2017 Bureau Internationale Militaire Sport Sportcommissie KMar Ministerie van Defensie Programmaboekje Open Militair KAMPIOENSCHAP STRANDLOOP (5 & 10 K) Haag Atletiek s-gravenhage 19 april 2017 Bureau Internationale Militaire Sport Sportcommissie KMar INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen.. Agenda 14 juli Musical, 19.30 uur in Overloon 15 juli Wisselochtend 16 juli Campingdag Picknick en ouderbedankactiviteit, 17.00

Nadere informatie

c. Overeenkomst: de overeenkomst strekkend tot deelname van de deelnemer aan het Evenement;

c. Overeenkomst: de overeenkomst strekkend tot deelname van de deelnemer aan het Evenement; Algemene voorwaarden Artikel 1: Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: hardloopwedstrijden, wandeltochten, Running Academy en andere onderdelen welke deel uitmaken

Nadere informatie