Schüco schuifsysteem ASS 77 PD Ontwerpvoorwaarden Documentnr. 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schüco schuifsysteem ASS 77 PD Ontwerpvoorwaarden Documentnr. 2"

Transcriptie

1 Schüco Schuifsysteem ASS 77 PD Ontwerpvoorwaarden Documentnr. 2 Schüco 01 Schüco schuifsysteem ASS 77 PD Ontwerpvoorwaarden Documentnr. 2 Voor metaalbouwer Dit document wordt door de fabrikant van de elementen ingevuld. Ja, dit documentnr. 2 is gebaseerd op het verplichte documentnr. 1 Voorontwerp Ontvangen van: op: Opdrachtgever / contactpersoon: Projectbeschrijving: Bouwleiding Firma / Contactpersoon: Elektrotechnische planner Firma / Contactpersoon: Gewenste leveringstermijn van de Schüco schuifsystemen ASS 77 PD: Documentnr. 2 doorgeven aan: Bouwleiding Voornaam / Achternaam Doorgegeven door: op: Architect Firma / Contactpersoon: Doorgegeven door: op: Opdrachtgever Firma / Contactpersoon: Doorgegeven door: op: Aanwijzing Dit document is op de homepage van Schüco beschikbaar.

2 02 Schüco Schüco Schuifsysteem ASS 77 PD Ontwerpvoorwaarden Documentnr. 2 Risicobeoordeling Risicobeoordeling voor het automatische schuifsysteem Schüco ASS 77 PD Basisprincipes van risicobeoordeling conform Machinerichtlijn 2006/42/EG De elektrisch aangedreven schuiframen van het schuifsysteem Schüco ASS 77 PD gelden zoals bedoeld in Machinerichtlijn 2006/42/EG (in Duitsland ten uitvoer gebracht door 9e verordening uit de Produktsicherheitsgesetz Wet omtrent veiligheid van producten) als machine. De fabrikant moet reeds bij het ontwerp van de automatische schuifelementen een risicobeoordeling (overeenkomstig VFFtoelichting KB.01 uitgave november 2014 Bekrachtigde ramen) uitvoeren en documenteren ( 2 van 9e GPSGV, in combinatie met bijlage I van de Machinerichtlijn) om te garanderen dat de schuifsystemen zoals beschreven in de Machinerichtlijn veilig bediend kunnen worden. De fabrikant moet de voor het systeem gelden normen kennen en gebruiken. Het vermijden van een gevaarlijke plaats krijgt in het algemeen de voorkeur boven het beveiligen van een gevaarlijke plaats. Onafhankelijk van de in Bestelcatalogus 1-5B beschreven veiligheidsinrichtingen is de fabrikant verplicht een risicobeoordeling uit te voeren die afhankelijk is van de betreffende inbouwsituatie.

3 Schüco Schuifsysteem ASS 77 PD Ontwerpvoorwaarden Documentnr. 2 Schüco 03 Risicobeoordeling en vaststelling van de veiligheidsklasse en -maatregelen Inbouwpositie / toegankelijkheid Gebruik van gebouw / ruimte Bediening / besturing Veiligheidsklasse en -maatregelen E1 Inbouwhoogte van de onderzijde van de vleugel ten minste 2,5 m boven de vloer of vaste entree Vast ingebouwde voorzieningen voor het raam die toegang onmogelijk maakt Raamlijsten of kozijnen die de gebruiker de vrije toegang tot het raam onmogelijk maken 2,5 E2 Inbouwhoogte van de onderzijde van de vleugel boven de vloer of de entree beneden 2,5 m en het raam is vrij toegankelijk < 2,5 N1 Ruimtes voor industrieel gebruik waarvan de gebruikers op de hoogte zijn van de techniek (bijv. kantoren / industriële ruimtes) N2 Woonruimtes waarvan de gebruikers op de hoogte zijn van de techniek Ruimtes waar de gebruikers / bezoekers de gevaren kunnen inschatten of hulpbehoevende mensen worden begeleid N3 Ruimtes, die bestemd zijn voor het regelmatig verblijf van personen, die niet vertrouwd gemaakt kunnen worden met het veilige gebruik (bijvoorbeeld verkoopplaatsen, openbare gebouwen) N4 Ruimtes die zijn bestemd voor het regelmatig verblijf van hulpbehoevende personen (bijv. crèches, scholen, ziekenhuizen) S1 Handbediening met automatische vergrendeling, met visueel contact met alle ramen S2 Automatische bediening (bijv. wind-regenbesturing, gebouwbesturing, periodiek ventileren, afstandsbediening) Handbediening zonder visueel contact met alle ramen S1-S2 Handbediening met automatische vergrendeling, met visueel contact met alle ramen Automatische bediening (bijvoorbeeld windregenbesturing, gebouwbesturing, periodiek ventileren, afstandsbediening) Handbediening zonder visueel contact met alle ramen Inbouwhoogte onderzijde openslaand raam tot vloer > 0,9 m Inbouwhoogte onderzijde openslaand raam tot vloer < 0,9 m Het schema is bedoeld voor het beoordelen van de risico's en het vaststellen van de veiligheidsklasse, gebaseerd op VFF-toelichtingen KB.01: Al tijdens het ontwerp moet er een risicobeoordeling plaatsvinden om de mogelijke risico's die een bekrachtigd raam met zich meebrengt, in kaart te brengen en met beschermende maatregelen te ondervangen. Het risico van letsel door glasbreuk moet worden gereduceerd door zowel de bewegende vleugels als de beglazing opzij daarvan in ESG of VSG uit te voeren.

4 04 Schüco Schüco Schuifsysteem ASS 77 PD Ontwerpvoorwaarden Documentnr. 2 De risicobeoordeling moet voor elk schuifelement afzonderlijk uitgevoerd worden, en dit document moet als aparte bijlage toegevoegd worden. Bij de hieronder afgebeelde elementen gaat het om schuifsystemen met mechatronische componenten die in het vleugel- en kozijnprofiel geïntegreerd zijn, inclusief aandrijving en vergrendelingseenheid. De toegang tot de aandrijving, vergrendeling en beslagdelen vindt via het profielsysteem van het element plaats. Rekening houdend met de beschikbare parameters moeten het benodigde beslag, de motoren en de vergrendelingselementen, enz. in overeenstemming met de Schücoproductietekeningen en algemene verwerkingsrichtlijnen van de fabrikant van het systeem in het profielsysteem geplaatst worden, inclusief de voor een correct en volledig functionerend gebruik benodigde accessoire-onderdelen in het profiel zoals houders, sluitstukken, aanslagen, tandriemen en montageaccessoires. Het besturingsapparaat en de benodigde verbindingskabel en veiligheidssensoren (positie van veiligheidssensoren is afhankelijk van het type) worden buiten het systeem geïnstalleerd. De vleugels moeten in de werkplaats aangeleerd worden en proefdraaien, en in ingebouwde toestand in het gebouw op hun werking gecontroleerd worden. Voor de werking van de regels moet op de bouwlocatie een permanente stroomvoorziening van 230 V / AC voor de voedingseenheden aanwezig zijn. Adres van bouwobject Straat, huisnummer: Postcode / Plaats: Contactpersoon: Land: Telefoon: Adres van montagebedrijf / fabrikant Straat, huisnummer: Postcode / Plaats: Contactpersoon: Land: Telefoon: Overzicht van mogelijke installatietypes: Typeoverzicht 2A 2A/1 2B 2D 2D/1 2-sporig ASS 77 PD.NI.NI.NI.NI.NI optioneel handmatig optioneel handmatig optioneel handmatig.si.si.si.si.si Typeoverzicht 3E/1 3F 2D / 90 hoek 3-sporig en 90 hoek ASS 77 PD

5 Schüco Schuifsysteem ASS 77 PD Ontwerpvoorwaarden Documentnr. 2 Schüco 05 Aantal en uitvoering van geplande uitvoeringen aangeven: Openingstype 2A 2A1 2B 2D 2D1 3E1 3F 2D1 / 90 hoek Stuks Standaard* Speciaal element** * Standaard Gewenst openingstype wordt in overeenstemming met de huidige Bestel- en productiecatalogus en de toegelaten kozijnvoorwaarden uitgevoerd. ** Speciaal element De toegelaten kozijnvoorwaarden overeenkomstig de huidige Bestel- en productiecatalogus worden over- of onderschreden. Voor speciale uitvoeringen aanvaardt Schüco geen systeemgarantie. Het element is geplaatst in Niet-openbare zone (bijv. woning, kantoor enz.) het gebruik vindt plaats door: Gedefinieerde geautoriseerde en handmatige bediening met visuele controle Uitsluitend toegewezen en getrainde personen en handmatige bediening met visuele controle Als een van deze situaties zich in de niet-openbare zone voordoet, dan kunnen de gegevens uit de catalogus conform Veiligheidsklasse 2 (zie VFF-toelichting KB.01 uitgave november 2014 Bekrachtigde ramen) omgezet worden. Niet uitsluitend toegewezen en getrainde personen en handmatige bediening met visuele controle Als deze bewering klopt of zodra een automatische bediening (bijv. wind-regenbesturing, gebouwbesturing, enz.) van de elementen uitgevoerd wordt, dan moeten de gegevens uit de catalogus 1-5B conform Veiligheidsklasse 4 (zie VFF-toelichting KB.01 uitgave november 2014 Bekrachtigde ramen) omgezet worden. Of het element is geplaatst in Openbare zone (bijv. hotel, vakantiewoning, restaurant enz.) Openbare / algemene toegang die ook voor hulpbehoevende personen (kinderen, gehandicapte of oudere personen) toegankelijk is Regelmatig oponthoud van niettoegewezen personen en automatische bediening (bijv. wind-regenbesturing, gebouwbesturing enz.) of handmatige bediening zonder visueel contact met het element Als minimaal een van deze situaties zich voordoet, dan moeten de gegevens uit de catalogus 1-5B conform Veiligheidsklasse 4 (zie VFF-toelichting KB.01 uitgave november 2014 Bekrachtigde ramen) omgezet worden.

6 06 Schüco Schüco Schuifsysteem ASS 77 PD Ontwerpvoorwaarden Documentnr. 2 Voorbeelden van veiligheidsafstanden bij schuifdeuren Gevaar voor hoofd Gevaar voor lichaam Gevaar voor lichaam Vingerbescherming (schaar) s y f f x s s s s > 500 mm dan y < 0 mm bij s < 8 mm: f < 0 mm bij s > 8 mm: f > 25 mm Vingerbescherming (intrekken) Afstand tussen voorkant van deurvleugel en vast zijgedeelte Vinger: s < 8 mm of 25 mm < s < 30 mm x < 100 mm Let op Bouwkundige omstandigheden die van de catalogus afwijken, bijvoorbeeld obstakels (bijv. kolommen, kasten, rekken enz.) die ingrijpdieptes van meer dan 100 mm mogelijk maken en aan de zijkant geplaatste componenten die een bewegende vleugel van het element tot op minder dan 200 mm naderen kunnen, moeten als extra gevaarlijke plaatsen aangemerkt en in sommige gevallen beoordeeld en apart beveiligd worden.

7 Schüco Schuifsysteem ASS 77 PD Ontwerpvoorwaarden Documentnr. 2 Schüco 07 Ontwerp veiligheidsmaatregelen Beschrijving van de geplande veiligheidsmaatregelen, van de overige geïdentificeerde en beoordeelde gevaarlijke plaatsen (indien nodig tekening maken of toevoegen): Tekening

8 08 Schüco Schüco Schuifsysteem ASS 77 PD Ontwerpvoorwaarden Documentnr. 2 Bevestiging (optioneel) De risicobeoordeling van en de instructie over de werking van het schuifelement zijn correct uitgevoerd en de volgende documenten zijn op de juiste wijze aan de eigenaar / opdrachtgever van het schuifelement doorgegeven: Afnameprotocol van Schüco schuifsysteem ASS 77 PD (documentnr. 4 Uitreksel) Bedieningshandleiding van Schüco schuifsysteem ASS 77 PD (documentnr. 4) Hulp en advies Veelgestelde vragen (documentnr. 4) Onderhoudshandleiding van Schüco schuifsysteem ASS 77 PD (documentnr. 5) Handtekening van monteur / fabrikant / architect: Naam: Plaats / Datum: Handtekening: Handtekening van eigenaar / opdrachtgever: Naam: Plaats / Datum: Handtekening:

Schüco schuifsysteem ASS 77 PD Ontwerpvoorwaarden Documentnr. 1

Schüco schuifsysteem ASS 77 PD Ontwerpvoorwaarden Documentnr. 1 Schüco Schuifsysteem ASS 77 PD Ontwerpvoorwaarden Documentnr. 1 Schüco 01 Schüco schuifsysteem ASS 77 PD Ontwerpvoorwaarden Documentnr. 1 Voor architecten, ontwerpers en geveladviseurs Dit document moet

Nadere informatie

Documentnr. 3_01. Aluminium systemen. Schüco ASS 77 PD. Fabrieksontwerp

Documentnr. 3_01. Aluminium systemen. Schüco ASS 77 PD. Fabrieksontwerp Documentnr. 3_01 luminium systemen Schüco SS 77 PD Fabrieksontwerp nl de 2 Schüco Fabrieksontwerp Schüco SS 77 PD Documentnr. 3_01 nl 00 Fabrieksontwerp Schüco SS 77 PD Fabrieksontwerp Schüco SS 77 PD

Nadere informatie

Documentnr Aluminium systemen. Schüco ASS 77 PD. Bedieningshandleiding

Documentnr Aluminium systemen. Schüco ASS 77 PD. Bedieningshandleiding Aluminium systemen Schüco ASS 77 PD Bedieningshandleiding nl de 2 Schüco Bedieningshandleiding Schüco ASS 77 PD nl 00 Bedieningshandleiding Schüco ASS 77 PD Bedieningshandleiding Schüco ASS 77 PD Schüco

Nadere informatie

Documentnr Aluminium systemen. Schüco ASS 77 PD. Checklist van fabrikant

Documentnr Aluminium systemen. Schüco ASS 77 PD. Checklist van fabrikant Aluminium systemen Schüco ASS 77 PD Checklist van fabrikant nl de 2 Schüco Checklist van fabrikant Schüco ASS 77 PD nl 00 Checklist van fabrikant Schüco ASS 77 PD Checklist van fabrikant Schüco ASS 77

Nadere informatie

LEEST U VOOR HET BEDIENEN VAN DE DEURAANDRIJVING EERST DE GEBRUIKERSHANDLEIDING!

LEEST U VOOR HET BEDIENEN VAN DE DEURAANDRIJVING EERST DE GEBRUIKERSHANDLEIDING! Logboek Schuifdeuraandrijving LEEST U VOOR HET BEDIENEN VAN DE DEURAANDRIJVING EERST DE GEBRUIKERSHANDLEIDING! Plak uw Type Label hier Inhoud Inleiding... 3 Eerste montage (In te vullen door installateur)...

Nadere informatie

Montage handleiding. Rolluiken

Montage handleiding. Rolluiken Montage handleiding Rolluiken Dit rolluik is geschikt voor buitengebruik en voldoet aan de volgende Europese richtlijnen voor CEmarkering (deze zijn omgezet in de Nederlandse wetgeving): De richtlijn voor

Nadere informatie

MEETINSTRUCTIE ROLLUIKEN

MEETINSTRUCTIE ROLLUIKEN MEETINSTRUCTIE ROLLUIKEN Bepalen plaatsing rolluik en de breedte en hoogtemaat. Bepaal vooraf hoe u het rolluik wenst te monteren. Onderstaand vind u de verschillende methoden. PLAATSING ROLLUIK OP DE

Nadere informatie

MEETINSTRUCTIE ROLLUIKEN

MEETINSTRUCTIE ROLLUIKEN MEETINSTRUCTIE ROLLUIKEN Bepalen plaatsing rolluik en de breedte en hoogtemaat. Bepaal vooraf hoe u het rolluik wenst te monteren. Onderstaand vind u de verschillende methoden. PLAATSING ROLLUIK OP DE

Nadere informatie

Keuringsboekje van de poortinstallatie

Keuringsboekje van de poortinstallatie Keuringsboekje van de poortinstallatie Benaming van de poortinstallatie Gebruiker van de poortinstallatie Plaats van ingebruikname van de poortinstallatie Keuring van de poortinstallatie Algemeen Automatisch

Nadere informatie

Montage handleiding. Screens

Montage handleiding. Screens Montage handleiding Screens Dit screen is geschikt voor buitengebruik en voldoet aan de volgende Europese richtlijnen voor CEmarkering (deze zijn omgezet in de Nederlandse wetgeving): De richtlijn voor

Nadere informatie

METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN

METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN 1 2 Methermo XL schuifpuien van zijn slank gedetailleerd. Door de minimale profilering is de toetreding van daglicht maximaal en het uitzicht onbeperkt. www.metaglas.nl

Nadere informatie

Neem bij zeer grote afmetingen van horizontale schuiframen en -deuren contact op met onze adviseurs i.v.m. de bedienbaarheid van de ramen.

Neem bij zeer grote afmetingen van horizontale schuiframen en -deuren contact op met onze adviseurs i.v.m. de bedienbaarheid van de ramen. Door de minimale profilering van de Methermo XL schuiframen en -deuren en de bijzonder grote glasoppervlakken is de toetreding van daglicht maximaal en het uitzicht onbeperkt. Door vaste en schuivende

Nadere informatie

METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN

METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN 1 2 Methermo XL schuifpuien van zijn slank gedetailleerd. Door de minimale profilering is de toetreding van daglicht maximaal en het uitzicht onbeperkt. www.metaglas.nl

Nadere informatie

Besam automatische deuren

Besam automatische deuren Besam automatische deuren EN16005 Veiligheid van automatische deuren voor personenverkeer ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions De EN16005 Per 10 april 2013 geldt de nieuwe EN16005 richtlijn.

Nadere informatie

Volglas-schuifsysteem SF 20

Volglas-schuifsysteem SF 20 Volglas-schuifsysteem SF 20 Volglas-schuifsysteem SF 20 Met dit nieuwe volglas-schuifsysteem SF 20 van Sunflex kunt u de afzonderlijke schuifpanelen horizontaal in één of twee richtingen parallel aan elkaar

Nadere informatie

Montage handleiding. Lockcreens

Montage handleiding. Lockcreens Montage handleiding Lockcreens Dit Lockscreen is geschikt voor buitengebruik en voldoet aan de volgende Europese richtlijnen voor CE-markering (deze zijn omgezet in de Nederlandse wetgeving): De richtlijn

Nadere informatie

METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN

METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN 1 2 Methermo XL schuifpuien van zijn slank gedetailleerd. Door de minimale profilering is de toetreding van daglicht maximaal en het uitzicht onbeperkt. www.metaglas.nl

Nadere informatie

Blue Motion De gemotoriseerd sluit systeem

Blue Motion De gemotoriseerd sluit systeem Belangrijke informatie voor het bestellen, leveren en plaatsen van Algemeen De blue Motion bied u: Veiligheid: 3-punt gemotoriseerd sluit systeem. Comfort: door te drukken op de knop kunt u de deur openen

Nadere informatie

Privacy Protocol. Naar aanleiding van. Algemene Verordening Gegevensbescherming. Ten behoeve van

Privacy Protocol. Naar aanleiding van. Algemene Verordening Gegevensbescherming. Ten behoeve van Privacy Protocol Naar aanleiding van Algemene Verordening Gegevensbescherming Ten behoeve van Van Hulst ongediertebestrijding KvK: 08149712 1. Protocol eigenaren Dit protocol heeft betrekking op van Hulst

Nadere informatie

VEILIG EN BETROUWBAAR NAAR BOVEN! WOONHUISLIFTEN ZONDER SCHACHT OF PUT

VEILIG EN BETROUWBAAR NAAR BOVEN! WOONHUISLIFTEN ZONDER SCHACHT OF PUT VEILIG EN BETROUWBAAR NAAR BOVEN! WOONHUISLIFTEN ZONDER SCHACHT OF PUT Schachtloze huisliften Open cabine HLO-3000 en HLO-3500 De liften met halfopen cabine worden veel gebruikt door personen die zittend

Nadere informatie

Forest Lubricant. Verkrijgbaar in wit. Voor smering tandriem. Aluminium extrusie, gepoedercoat. Lengtes: 5.80 mtr. 7 mtr.

Forest Lubricant. Verkrijgbaar in wit. Voor smering tandriem. Aluminium extrusie, gepoedercoat. Lengtes: 5.80 mtr. 7 mtr. Verkrijgbaar in wit FMS Rail Aluminium extrusie, gepoedercoat. Lengtes: 5.80 mtr. 10/bundel 5101001580 5101001700 Forest Lubricant Afstandsteun Enkel van 7,5 cm tot 11,5 cm. Voor smering tandriem 5109010000

Nadere informatie

DRIVE. Infrarood afstandsbediening BEDIENINGSHANDLEIDING

DRIVE. Infrarood afstandsbediening BEDIENINGSHANDLEIDING BEDIENINGSHANDLEIDING DRIVE voor de bediening van SIEGENIA raamaandrijvingen en SIEGENIA HS-aandrijvingen Window systems Door systems Comfort systems Bedieningshandleiding voor raamaandrijvingen voor HS-aandrijvingen

Nadere informatie

MEETINSTRUCTIE ROLLUIKEN

MEETINSTRUCTIE ROLLUIKEN MEETINSTRUCTIE ROLLUIKEN Bepaal vooraf hoe u het rolluik wenst te monteren. Onderstaand vind u de verschillende methoden. PLAATSING ROLLUIK OP DE MUUR (standaard) Bij plaatsing op de muur komt de kap boven

Nadere informatie

1.1 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL

1.1 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL A VLEUGELOPENER INHOUD..2 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL INSTALLATIE A. STANDAARD INSTALLATIE B. AFSTANDEN TABEL C. ONDERDELEN VAN INSTALLATIE D. INSTALLATIE VAN GELICALISEERDE WAPENOPENER E. DRAADVERBINDING.

Nadere informatie

EVOLVE D1 GEBRUIKERSHANDLEIDING

EVOLVE D1 GEBRUIKERSHANDLEIDING EVOLVE D1 GEBRUIKERSHANDLEIDING HENDERSON NEDERLAND BV gebruikershandleiding v2018-0.01 INHOUD 1. Product beschrijving 2. Instructies voor gebruik 2.1 Programma s 2.2 Gebruik tijdens stroomuitval 2.3 Reinigen

Nadere informatie

Schuifdeuraandrijving serie AC-21

Schuifdeuraandrijving serie AC-21 Schuifdeuraandrijving serie AC-21 DICTATOR heeft met de deuraandrijving type 900-21 een uitvoering ontwikkeld welke samen met de besturing SQUARE 940 voldoet aan de eisen volgens de norm EN 12453 (gebruiksveiligheid

Nadere informatie

PW150 HANDLEIDING VLEUGEOPENERS

PW150 HANDLEIDING VLEUGEOPENERS PW50 HANDLEIDING VLEUGEOPENERS Flashing Light Push Button Control box INHOUD..2 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL INSTALLATIE A. STANDAARD INSTALLATIE B. AFSTANDEN TABEL C. ONDERDELEN VAN INSTALLATIE D. INSTALLATIE

Nadere informatie

Veiligheid Centraal!

Veiligheid Centraal! I M T E C H S E C U R I T Y E U R O P E S E N O R M S O L U T I O N S E N 1 6 0 0 5 Veiligheid Centraal! We combineren veiligheid en functionaliteit. Daarmee kiest u voor oplossingen die optimaal zijn

Nadere informatie

EvoDrive AUTOMATISCHE BINNENDEUR

EvoDrive AUTOMATISCHE BINNENDEUR EvoDrive AUTOMATISCHE BINNENDEUR 2 MOTION4 is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen, ontwerpen en produceren van automatische systemen, gebaseerd op lineaire motor technologie, voor private,

Nadere informatie

Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex Jaloezieën

Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex Jaloezieën voor Luxaflex Jaloezieën 16/25 mm Luxaflex Lightline Ondulette www.luxaflex.com NL Algemene informatie Het is van belang dat u de volgende montage- en bedieningsinstructies nauwgezet uitvoert. Wij aanvaarden

Nadere informatie

Schüco een sterk merk

Schüco een sterk merk Schüco een sterk merk Schüco kwaliteit is eerste premisse / geteste kwaliteit / Schüco staat voor innovatieve kwaliteit / kwaliteit én innovatie Schüco is al 60 jaar actief op de markt voor aluminium ramen,

Nadere informatie

Snelle installatiehandleiding Medisch Alarm

Snelle installatiehandleiding Medisch Alarm Snelle installatiehandleiding Medisch Alarm STAP 1: Aansluiten van de centrale eenheid Druk de vergrendeling van de SIM-kaart houder in met de bijgeleverde tool en open de houder. Plaats de SIM-kaart zoals

Nadere informatie

Meet-Instructie van uw rolluik In de dag. Bestel-zonwering.nl Meetinstructie Rolluik In de dag versie

Meet-Instructie van uw rolluik In de dag. Bestel-zonwering.nl Meetinstructie Rolluik In de dag versie Meet-Instructie van uw rolluik In de dag Bestel-zonwering.nl Meetinstructie Rolluik In de dag versie 2013.2 1 Goed meten is bepalend voor een passend resultaat. Het is niet moeilijk maar verreist wel een

Nadere informatie

EMC. Geen probleem voor machinefabrikanten? Rinus Simonis Trainer / Coach machineveiligheid en vicevoorzitter Vereniging FME-RNCM

EMC. Geen probleem voor machinefabrikanten? Rinus Simonis Trainer / Coach machineveiligheid en vicevoorzitter Vereniging FME-RNCM EMC Geen probleem voor machinefabrikanten? Rinus Simonis Trainer / Coach machineveiligheid en vicevoorzitter Vereniging FME-RNCM Machinefabrikant vroeger en nu elektrotechnicus werktuigbouwkundige elektricien

Nadere informatie

Fig. 1 NOODDEURCONCEPTEN EN 1125 DB-PPES1 PPES1.280815. t 088 500 2800 f 088 500 2899 73 MODELLEN E-PPES1, E-APPES1

Fig. 1 NOODDEURCONCEPTEN EN 1125 DB-PPES1 PPES1.280815. t 088 500 2800 f 088 500 2899 73 MODELLEN E-PPES1, E-APPES1 NOODDEURCONCEPTEN EN 5 MODELLEN E-PPES, E-APPES DB-PPES PPES.8085 ALGEMEEN Uitsluitend originele onderdelen mogen worden gebruikt. De installatie moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerd persoon

Nadere informatie

Schuifelementen van GEALAN. Schuifraam Schuifdeur Hefschuifdeur. moeiteloos bedienen

Schuifelementen van GEALAN. Schuifraam Schuifdeur Hefschuifdeur. moeiteloos bedienen Schuifelementen van GEALAN Schuifraam Schuifdeur Hefschuifdeur moeiteloos bedienen Eenvoudig en praktisch Het GEALAN-schuifraam De voordelen van het GEALAN-schuifraam liggen voor de hand: bij deze ramen

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

ERHARDT GLAZEN ELEMENTEN

ERHARDT GLAZEN ELEMENTEN ERHARDT GLAZEN ELEMENTEN GLAZEN SCHUIFWANDEN, SPIE- EN VASTE KOZIJNEN FUNKTIONEEL EN FLEXIBEL, OOK ACHTERAF OVERAL TE INTEGREREN ERHARDT GLAZEN ELEMENTEN VEELZIJDIG, INDIVIDUEEL EN ELEGANT Glazen elementen

Nadere informatie

Handleiding AS 100 Nederlands

Handleiding AS 100 Nederlands Handleiding AS 100 Nederlands Gecontroleerd conform: EN 12453 pagina 1 van 6 revisie 06 Nederlands Handleiding AS 100 De besturing AS 100 is geconcipieerd voor het bedrijf van deurinstallaties met 3-fase-motoren

Nadere informatie

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen Neem het screen uit de verpakking. Om beschadiging van het screen te voorkomen raden wij u aan hierbij geen mes te gebruiken.

Nadere informatie

maximale deurgewicht maximale deurhoogte maximale deurbreedte temperatuurbereik 200 kg 2.500 mm 1.300 mm -10ºC +60ºC brandwerend

maximale deurgewicht maximale deurhoogte maximale deurbreedte temperatuurbereik 200 kg 2.500 mm 1.300 mm -10ºC +60ºC brandwerend MONTAGEVOORSCHRIFT S² anti-paniekbeslag Touch blad /0 TOEPASSINGSGEBIED maximale deurgewicht maximale deurhoogte maximale deurbreedte temperatuurbereik 00 kg.500 mm.300 mm -0ºC +60ºC BETEKENIS SYMBOLEN

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Schuifpoort: Delta / Orion/ SHB. Aandrijving: Type ZT /IT 06

Gebruiksaanwijzing. Schuifpoort: Delta / Orion/ SHB. Aandrijving: Type ZT /IT 06 Gebruiksaanwijzing Schuifpoort: Delta / Orion/ SHB Aandrijving: Type ZT /IT 06 GEBRUIKSAANWIJZING 1 1. ALGEMEEN 3 1.1 Fabrikant/ leverancier 3 1.2 Gebruik van de Handleiding 3 1.3 Definities m.b.t. Gebruiker/

Nadere informatie

Strokengordijnen. met het eenvoudige Clip-ophangingssysteem

Strokengordijnen. met het eenvoudige Clip-ophangingssysteem Strokengordijnen met het eenvoudige Clip-ophangingssysteem Strokengordijnen, de ruimtebesparende oplossing voor elke deuropening Het Clip-ophangingssysteem Hörmann strokengordijnen met het praktische Clip-ophangingssysteem

Nadere informatie

Brandwerende glazen schuifdeur KONE SD(T) F30/F60

Brandwerende glazen schuifdeur KONE SD(T) F30/F60 P R O D U C T D A T A B L A D Brandwerende glazen schuifdeur KONE SD(T) F30/F60 Productomschrijving, Algemeen: Toepassing; eenzijdig of tweezijdig brandwerende afscheiding als binnen- en buitenschuifdeuren,

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

elero SoloTel Bedieningshandleiding Gelieve deze bedieningshandleiding te bewaren!

elero SoloTel Bedieningshandleiding Gelieve deze bedieningshandleiding te bewaren! SoloTel elero Bedieningshandleiding Gelieve deze bedieningshandleiding te bewaren! elero GmbH Antriebstechnik Linsenhofer Str. 59 63 D-72660 Beuren info@elero.de www.elero.com 309400 Nr. 18 101.5401/0305

Nadere informatie

FLY. draaideuren met vleugels van 250 kg maximum. Automatiseringsysteem voor alle draaideur toepassingen

FLY. draaideuren met vleugels van 250 kg maximum. Automatiseringsysteem voor alle draaideur toepassingen A utomatiseringssysteem voor draaideuren met vleugels van 250 kg maximum FLY Automatiseringsysteem voor alle draaideur toepassingen Een revolutionair product speciaal bestemd voor een veilig en betrouwbaar

Nadere informatie

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING NL DRAAITAFEL DT-1000 / DT-1200 / DT-1500 INOX/ALU handleiding VOORWOORD Deze gebruiksaanwijzing is opgesteld door FT Solutions

Nadere informatie

Neem bij zeer grote afmetingen van horizontale schuiframen en -deuren contact op met onze adviseurs i.v.m. de bedienbaarheid van de ramen.

Neem bij zeer grote afmetingen van horizontale schuiframen en -deuren contact op met onze adviseurs i.v.m. de bedienbaarheid van de ramen. R METHERMO XL RAMEN/ GEVELS - VERTICAAL SCHUIVEND Methermo XL verticaal schuivende ramen zijn uniek. De verticale schuifrichting zorgt voor een bijzonder gevelbeeld en door de ultraslanke profilering van

Nadere informatie

Draai-kiep raambeslag. - modulaire opbouw - geoptimaliseerd sluitsysteem - comfortabele bediening - toepasbaar in houten en kunststof ramen

Draai-kiep raambeslag. - modulaire opbouw - geoptimaliseerd sluitsysteem - comfortabele bediening - toepasbaar in houten en kunststof ramen De nieuwe generatie draai-kiep raambeslag BUVA activpilot Draai-kiep raambeslag - modulaire opbouw - geoptimaliseerd sluitsysteem - comfortabele bediening - toepasbaar in houten en kunststof ramen BUVA

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

NIEUW. Rolhek RollMatic. Door de compacte bouwwijze optimaal geschikt als afsluiting van winkels met weinig inbouwruimte

NIEUW. Rolhek RollMatic. Door de compacte bouwwijze optimaal geschikt als afsluiting van winkels met weinig inbouwruimte NIEUW Rolhek RollMatic Door de compacte bouwwijze optimaal geschikt als afsluiting van winkels met weinig inbouwruimte Overtuigende techniek Details perfect op elkaar afgestemd Compacte bouwwijze in twee

Nadere informatie

Camargue. outdoor living OUTDOOR C ONCEPT

Camargue. outdoor living OUTDOOR C ONCEPT v o l l e d i g af s l u i t b a r e l a m e l l e n t e r r a s o v e r k a p p i n g Camargue Terrasoverkapping met waterdichte lamellen en geïntegreerde waterafvoer Regelbare zonwering en ventilatie

Nadere informatie

heroal niet-geïsoleerde profielsystemen

heroal niet-geïsoleerde profielsystemen heroal niet-geïsoleerde profielsystemen Niet-geïsoleerde profielsystemen Eersteklas materialen, technisch tot in detail op elkaar afgestemde oplossingen en een ruime keuze aan vormgevingsmogelijkheden

Nadere informatie

Bedieningshandleiding

Bedieningshandleiding NL Bedieningshandleiding Elektrisch waterverwarmingsapparaat ethermo Top Eco 20 P ethermo Top Eco 30 P 1 Over dit document 1.1 Doel van het document Deze bedieningshandleiding is onderdeel van het product

Nadere informatie

elero VarioTec Gebruiksaanwijzing Bewaar deze gebruiksaanwijzing goed!

elero VarioTec Gebruiksaanwijzing Bewaar deze gebruiksaanwijzing goed! VarioTec elero Gebruiksaanwijzing Bewaar deze gebruiksaanwijzing goed! elero GmbH Antriebstechnik Linsenhofer Str. 59 63 D-72660 Beuren info@elero.de www.elero.com 309023 Nr. 18 100.3401/0204 Inhoudsopgave

Nadere informatie

In twee uitvoeringen voor garages en bijgebouwen. Openslaande garagedeuren. Tweevleugelige deuren met aluminium omraming en paneelvullingen

In twee uitvoeringen voor garages en bijgebouwen. Openslaande garagedeuren. Tweevleugelige deuren met aluminium omraming en paneelvullingen In twee uitvoeringen voor garages en bijgebouwen Openslaande garagedeuren Tweevleugelige deuren met aluminium omraming en paneelvullingen Openslaande garagedeuren Voor een gemakkelijke toegang tot garage

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

EvoDrive AUTOMATISCHE BINNENDEUR

EvoDrive AUTOMATISCHE BINNENDEUR EvoDrive AUTOMATISCHE BINNENDEUR MOTION4 is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen, ontwerpen en produceren van automatische systemen, gebaseerd op lineaire motor technologie, voor private,

Nadere informatie

DORMA CS 80 Magneo De nieuwe automatische schuifdeur.

DORMA CS 80 Magneo De nieuwe automatische schuifdeur. DORMA CS 80 Magneo De nieuwe automatische schuifdeur. Doelgroepen. Praktijken Horeca Kantoren Hotels Doelgroepen. Woningen Kenmerken. schuifdeur aandrijving in DORMA Contur design geavanceerde magneettechnologie

Nadere informatie

maximale deurgewicht maximale deurhoogte maximale deurbreedte temperatuurbereik 200 kg mm mm -10ºC +60ºC brandwerend

maximale deurgewicht maximale deurhoogte maximale deurbreedte temperatuurbereik 200 kg mm mm -10ºC +60ºC brandwerend MONTAGEVOORSCHRIFT S² anti-paniekbeslag Pad blad 1/12 TOEPASSINGSGEBIED maximale deurgewicht maximale deurhoogte maximale deurbreedte temperatuurbereik 200 kg 2.500 mm 1.300 mm -10ºC +60ºC BETEKENIS SYMBOLEN

Nadere informatie

AANPASSINGEN / TOEVOEGINGEN VOOR HANDBOEK HOGE DRUK 7 E DRUK, JULI 2008

AANPASSINGEN / TOEVOEGINGEN VOOR HANDBOEK HOGE DRUK 7 E DRUK, JULI 2008 Algemeen In het gehele handboek is het woord spuitkop vervangen door nozzle of is verwijderd. De definitie van een nozzle is aangepast. Zie hiervoor onderstaande aanpassingen. Een opsomming van de pagina

Nadere informatie

Horizontale schuiframen en -deuren

Horizontale schuiframen en -deuren Horizontale schuiframen en -deuren Horizontale schuiframen en -deuren 1 De Methermo schuifpuien zijn minimaal gedetailleerd. Het systeem is geschikt voor schuiframen, -deuren en schuifpuien waarmee een

Nadere informatie

Meet-Instructie rolluik Op de dag. Bestel-zonwering.nl Meetinstructie Rolluik Op de dag versie

Meet-Instructie rolluik Op de dag. Bestel-zonwering.nl Meetinstructie Rolluik Op de dag versie Meet-Instructie rolluik Op de dag Bestel-zonwering.nl Meetinstructie Rolluik Op de dag versie 2013.2 1 Goed meten is bepalend voor een passend resultaat. Het is niet moeilijk maar verreist wel een bepaalde

Nadere informatie

Veiligheids- en bedieningsinstructie. Sectionaaldeuren

Veiligheids- en bedieningsinstructie. Sectionaaldeuren Veiligheids- en bedieningsinstructie Sectionaaldeuren Inhoud Inhoud Pagina Allgemene informatie... 3 Waarschuwingen en veiligheidsinstructies... 4 Controle / onderhoud... 4 Pas op bij koord- of veerbreuk...

Nadere informatie

542 Sectionale overheaddeuren

542 Sectionale overheaddeuren INDUSTRIËLE DEUREN Crawford 542 Sectionale overheaddeuren ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Crawford 542 Sectionale overheaddeuren 210 www.crawfordsolutions.com www.crawfordsolutions.nl

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING. Art. 866 DRIVERCARD 06DE1939A - 03/04. Cobra is a registered trade mark by DELTA ELETTRONICA

GEBRUIKSHANDLEIDING. Art. 866 DRIVERCARD 06DE1939A - 03/04. Cobra is a registered trade mark by DELTA ELETTRONICA GEBRUIKSHANDLEIDING Art. 866 DRIVERCARD 12 Cobra is a registered trade mark by DELTA ELETTRONICA 06DE1939A - 03/04 1 06DE1939A.pmd 1 GARANTIE Garantie bepaling INHOUD Introductie... pagina 2 1. DriverCard

Nadere informatie

Samenvatting wetgeving omtrent Machines en Arbeidsmiddelen

Samenvatting wetgeving omtrent Machines en Arbeidsmiddelen Samenvatting wetgeving omtrent Machines en Arbeidsmiddelen De wetgeving met betrekking tot machines en arbeidsmiddelen is niet eenvoudig. Er zijn diverse richtlijnen en wetten binnen de Europese Unie en

Nadere informatie

Wijziging Gastouderbureau

Wijziging Gastouderbureau 1.1 Naam vestiging* Registratienummer LRK* (vestiging)* 2.1 Naam houder* 1 2 3 Gegevens Lees de toelichting Gegevens geregistreerde houder Lees de toelichting Wijziging gegevens vestiging Wijziging Gastouderbureau

Nadere informatie

maximale deurgewicht maximale deurhoogte maximale deurbreedte temperatuurbereik 200 kg 2.500 mm 1.300 mm -10ºC +60ºC voldoet aan NEN-EN1125

maximale deurgewicht maximale deurhoogte maximale deurbreedte temperatuurbereik 200 kg 2.500 mm 1.300 mm -10ºC +60ºC voldoet aan NEN-EN1125 MONTAEVOORSCHRIFT S² anti-paniekbeslag Base blad /3 TOEPASSINSEBIED maximale deurgewicht maximale deurhoogte maximale deurbreedte temperatuurbereik 00 kg.500 mm.300 mm -0ºC +60ºC BETEKENIS SYMBOLEN enkele

Nadere informatie

Veilig werken met apparaten en machines

Veilig werken met apparaten en machines Published on Arbocatalogus voor de vlakglasbranche (http://www.arbocatalogus-vlakglas.nl) Veilig werken met apparaten en machines Oplossing status: Goedgekeurd door Inspectie SZW Een machine is een arbeidsmiddel,

Nadere informatie

Onderwerp: Ontsnappen en bevrijden van gevelonderhoudsinstallaties

Onderwerp: Ontsnappen en bevrijden van gevelonderhoudsinstallaties Onderwerp: Ontsnappen en bevrijden van gevelonderhoudsinstallaties Inleiding: Bij het gebruik van gevelonderhoudsinstallaties is er vaak (te) weinig aandacht voor evacueren. Hierdoor zijn er vaak geen

Nadere informatie

METHERMO XL VERTICALE SCHUIFRAMEN

METHERMO XL VERTICALE SCHUIFRAMEN METHERMO XL VERTICALE SCHUIFRAMEN 1 2 GO VERTICAL! Methermo XL verticaal schuivende ramen bieden de ultieme beleving voor ontwerpers én bewoners; de unieke schuifrichting, ultraslanke profilering en grote

Nadere informatie

BIJLAGE INDIVIDUELE GOEDKEURING ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

BIJLAGE INDIVIDUELE GOEDKEURING ELEKTRISCHE VOERTUIGEN BIJLAGE INDIVIDUELE GOEDKEURING ELEKTRISCHE VOERTUIGEN Deze bijlage bevat de eisen en de wijze van keuren die direct gerelateerd zijn aan de bouw van, of ombouw naar een elektrisch en hybride elektrisch

Nadere informatie

RollMatic-rolhek. Door de compacte constructie optimaal geschikt voor winkelafsluitingen met beperkte ruimte

RollMatic-rolhek. Door de compacte constructie optimaal geschikt voor winkelafsluitingen met beperkte ruimte RollMatic-rolhek Door de compacte constructie optimaal geschikt voor winkelafsluitingen met beperkte ruimte Overtuigende techniek Details perfect op elkaar afgestemd Compacte constructie in twee pantservarianten

Nadere informatie

Parallelschuifbeslagen, schuifvouwbeslagen. Het G.U-programma voor deuren en ramen van hout, kunststof- en aluminiumprofielen

Parallelschuifbeslagen, schuifvouwbeslagen. Het G.U-programma voor deuren en ramen van hout, kunststof- en aluminiumprofielen Parallelschuifbeslagen, schuifvouwbeslagen Het G.U-programma voor deuren en ramen van hout, kunststof- en aluminiumprofielen Het parallelschuifvalprogramma van G.U... G.U parallelschuifvalbeslagen bieden

Nadere informatie

Veranderingen in de NEN 3569

Veranderingen in de NEN 3569 Veranderingen in de NEN 3569 Wat betekent dat voor jou? Aangeboden door de Glasmaat 2 Veranderingen in de NEN 3569 Stolker Glas Augustus 2012 In december 2011 is de nieuwe NEN 3569:2011 Risicobeperking

Nadere informatie

Charon heuphoge tourniquets

Charon heuphoge tourniquets Charon heuphoge tourniquets Stijlvolle toegangscontrole «De opening van ons nieuwe pand was een groot succes. De entree voelt ruim, transparant en open aan. De toegangscontrole vormt een harmonieus geheel

Nadere informatie

NEDERLANDS CE VERKLARING VAN OVEREENSTEMMING VOOR MACHINES (RICHTLIJN 89/392/EEG, BIJLAGE II, DEEL B)

NEDERLANDS CE VERKLARING VAN OVEREENSTEMMING VOOR MACHINES (RICHTLIJN 89/392/EEG, BIJLAGE II, DEEL B) NEDERLANDS CE VERKLARING VAN OVEREENSTEMMING VOOR MACHINES (RICHTLIJN 89/392/EEG, BIJLAGE II, DEEL B) Fabrikant: FAAC S.p.A. Adres: Via Benini, 1-40069 Zola Predosa BOLOGNA - ITALIË Verklaart dat: de aandrijving

Nadere informatie

MEETHANDLEIDING VOOR SHUTTERS VIERKANTE ERKER

MEETHANDLEIDING VOOR SHUTTERS VIERKANTE ERKER Met behulp van deze informatie kunt u uw shutters op de juiste manier opmeten. Druk dit document bij voorkeur in kleur af, zodat u goed kunt zien wat u moet opmeten. MEETHANDLEIDING VOOR SHUTTERS MEETHANDLEIDING

Nadere informatie

Definitief Inspectierapport SKH De Bonte Koe (BSO) Lage Hoek CP ZWAAG Registratienummer

Definitief Inspectierapport SKH De Bonte Koe (BSO) Lage Hoek CP ZWAAG Registratienummer Definitief Inspectierapport SKH De Bonte Koe (BSO) Lage Hoek 71 1689 CP ZWAAG Registratienummer 922758086 Toezichthouder: GGD Hollands Noorden In opdracht van gemeente: Hoorn Datum inspectie: 19-05-2015

Nadere informatie

DE betrouwbare hydro plateaulift. liftforce. hydro plateaulift

DE betrouwbare hydro plateaulift. liftforce. hydro plateaulift DE betrouwbare hydro plateaulift liftforce hydro plateaulift 1 liftforce Even voorstellen.. Lift Force BV is een allround leverancier in de lifttechniek, waarbij het hele traject van ontwerp, installatie

Nadere informatie

Onderhoudsricht ijnen.

Onderhoudsricht ijnen. Onderhoudsricht ijnen. Het TITAN-beslagsysteem: ip, AF, A300, FAVORIT. RAAMBESL AG DEURBESL AG SCHUIFDEURBESL AG VENTILATIE- EN GEBOUWENTECHNIEK Inhoudsopgave Veiligheidsrichtlijnen... 2 In- en uithangen

Nadere informatie

Camargue. outdoor living OUTDOOR C ONCEPT

Camargue. outdoor living OUTDOOR C ONCEPT v o l l e d i g af s l u i t b a r e l a m e l l e n t e r r a s o v e r k a p p i n g Camargue Terrasoverkapping met waterdichte lamellen en geïntegreerde waterafvoer Regelbare zonwering en ventilatie

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGIO HAAGLANDEN. RAPPORT van oplevering. Automatische deuren

VEILIGHEIDSREGIO HAAGLANDEN. RAPPORT van oplevering. Automatische deuren VEILIGHEIDSREGIO HAAGLANDEN RAPPORT van oplevering Automatische deuren (nieuwbouw) Pagina 1 van 6 Toelichting voor gebruik In het Bouw- en Gebruiksbesluit is aangegeven, dat deuren in vluchtroutes altijd,

Nadere informatie

Schüco vlak (7 cm, 5 kamer) profiel CT-70 Classic: met glas: hr ++, 4-16 argon-4,

Schüco vlak (7 cm, 5 kamer) profiel CT-70 Classic: met glas: hr ++, 4-16 argon-4, Schüco vlak (7 cm, 5 kamer) profiel CT-70 Classic: met glas: hr ++, 4-16 argon-4, Aanbiedingen prijslijst Deurkozijnen Schüco Corona CT 70 Classic vlak profiel Hieronder kunt u een bestel prijslijst deurkozijnen

Nadere informatie

Brandveilig bouwen in de praktijk

Brandveilig bouwen in de praktijk Brandveilig bouwen in de praktijk Brandveilig bouwen in de praktijk Arjen Keuning 19 juni 2012 Deel 2: Aantoonbaar brandveilig opleveren Verantwoordelijkheden Architect Aannemer Brandweer Opdrachtgever

Nadere informatie

Exeo. Exeo, de uitdrukking van kunst in beweging. Belangrijkste kenmerken. Draaideur

Exeo. Exeo, de uitdrukking van kunst in beweging. Belangrijkste kenmerken. Draaideur NL , de uitdrukking van kunst in beweging Banken, hotels, prestigieuze en representatieve kantoren die een elegante en geraffineerde ingang vereisen die goed in de constructie van het gebouw past. DITEC

Nadere informatie

EN 13241, EN 12604, EN 12605, EN EN EN

EN 13241, EN 12604, EN 12605, EN EN EN NL Logboek Voor elektrisch aangedreven poorten Klant : Contactpersoon : Plaats : Opdrachtnummer : Adres poort : Locatie poort : Dit logboek dient voor de vastlegging van de resultaten van het door Heras

Nadere informatie

FALDIVIA SPEED FOLDING GATE Montagehandleiding

FALDIVIA SPEED FOLDING GATE Montagehandleiding FALDIVIA SPEED FOLDING GATE Montagehandleiding Versie juni 2018 Wijzigingsgeschiedenis Versie Datum Beschrijving 1.0 04/06/2018 Originele versie 2 Hierna hebben we enkele aanbevelingen voor installateurs

Nadere informatie

FS-BT-40.INOX & FS-BT-80.INOX

FS-BT-40.INOX & FS-BT-80.INOX GEBRUIKSHANDLEIDING NL VERSIE Bedrijf: FS Solutions B.V. Straat, nummer: Octaanstraat 1D Adres: 7463 PM Rijssen Land: Nederland Tel.: 0548 515115 Fax.: 0548 521159 Deze Nederlandse versie is de originele

Nadere informatie

Going up! Twinpark. Autolift. Een goedkope oplossing voor een extra parkeerplaats. www.astralift.nl

Going up! Twinpark. Autolift. Een goedkope oplossing voor een extra parkeerplaats. www.astralift.nl Twinpark Een goedkope oplossing voor een extra parkeerplaats Autolift Twinpark Lange ritten op zoek naar een dure parkeerplaats zijn vanaf nu verleden tijd. Astralift heeft hiervoor namelijk dé oplossing!

Nadere informatie

AW AW30-2 openslaande garagedeur

AW AW30-2 openslaande garagedeur AW40-2 - AW30-2 openslaande garagedeur Aluminium geïsoleerde openslaande garagedeur, kozijn thermisch onderbroken. AW40-2 is een openslaande deur met een vulling van 40mm geïsoleerde sectionaaldeur panelen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding.

Gebruikershandleiding. Gebruikershandleiding. Fabrikant: Gispen International BV Parallelweg west 23 Postbus 30 NL 4100 AA Culemborg Holland. Type aanduiding: IC 2007 Elektrisch Hoogteverstelbare tafel. Bouwjaar: 2013 Versie

Nadere informatie

1.9 METHERMO VERTICAAL SCHUIVENDE RAMEN

1.9 METHERMO VERTICAAL SCHUIVENDE RAMEN 1.9 METHERMO VERTICAAL SCHUIVENDE RAMEN 1.9 Methermo verticaal schuivende ramen Tricotgebouw, Winterswijk De Architecten Cie., Amsterdam METHERMO VERTICAAL SCHUIVENDE RAMEN Toepassing Methermo schuiframen

Nadere informatie

CS 80 MAGNEO. De nieuwe automatische schuifdeur voor ieder interieur.

CS 80 MAGNEO. De nieuwe automatische schuifdeur voor ieder interieur. CS 80 MAGNEO De nieuwe automatische schuifdeur voor ieder interieur. Een absolute vernieuwing in de realisatie van ieder interieur: de compacte CS 80 MAGNEO schuifdeuraandrijving - revolutionaire, magnetische

Nadere informatie

DE VEILIGE EN BETROUWBARE ROLSTOELLIFT. liftforce. rolstoellift

DE VEILIGE EN BETROUWBARE ROLSTOELLIFT. liftforce. rolstoellift DE VEILIGE EN BETROUWBARE ROLSTOELLIFT liftforce rolstoellift 1 liftforce Even voorstellen.. Lift Force BV is een allround leverancier in de lifttechniek, waarbij het hele traject van ontwerp, installatie

Nadere informatie

FS-MTS2-100.INOX GEBRUIKSHANDLEIDING NL VERSIE

FS-MTS2-100.INOX GEBRUIKSHANDLEIDING NL VERSIE GEBRUIKSHANDLEIDING NL VERSIE Bedrijf: FS Solutions B.V. Straat, nummer: Octaanstraat 1D Adres: 7463 PM Rijssen Land: Nederland Tel.: 0548 515115 Fax.: 0548 521159 Deze Nederlandse versie is de originele

Nadere informatie

FLeur platformlift INHOUDSOPGAVE Toepassing Regelgeving Hoofdkenmerken Platform Veiligheidsvoorzieningen

FLeur platformlift INHOUDSOPGAVE Toepassing Regelgeving Hoofdkenmerken Platform Veiligheidsvoorzieningen 1/5 INHOUDSOPGAVE Pagina 2 Toepassing Regelgeving Pagina 3 Hoofdkenmerken Platform Veiligheidsvoorzieningen Pagina 4 Schachtafwerking Schachtdeuren Tableaus en besturing Pagina 5 Afmetingen 2/5 TOEPASSING

Nadere informatie

pro-k Afdeling Deurpanelen Technisch informatieblad

pro-k Afdeling Deurpanelen Technisch informatieblad pro-k Afdeling Deurpanelen Technisch informatieblad Aanbeveling voor het gebruik van blokjes bij deurpanelen van aluminium en kunststof in deuren Voor inzetpanelen en enkel- of dubbelzijdige opzetpanelen

Nadere informatie