ONDERZOEKSVERANTWOORDING VRAGENLIJSTFREQUENTIES

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONDERZOEKSVERANTWOORDING VRAGENLIJSTFREQUENTIES"

Transcriptie

1 ONDERZOEKSVERANTWOORDING EN VRAGENLIJSTFREQUENTIES Wonen, leefbaarheid en veiligheid in Lelystad, 0 In oktober 0 hebben.9 inwoners van Lelystad een vragenlijst ingevuld over de beleving van hun woning en woonomgeving. Met het onderzoek zijn de meningen gepeild over een veelheid aan thema s: de geschiktheid van de huidige woning; eventuele verhuiswensen; de voorzieningen, de problemen en de sfeer in de buurt; gevoelens van onveiligheid en feitelijke slachtofferschap van misdrijven en de binding met en eigen betrokkenheid bij buurt en Lelystad. De enquête is voor een belangrijk deel een herhaling van vragen die al vele jaren aan inwoners van Lelystad en andere steden worden voorgelegd. Hiermee worden zowel trends in de tijd als vergelijkingen met elders mogelijk gemaakt. Onderzoeksvering en vragenlijstfrequenties In deze deelrapportage wordt kort uitgelegd hoe het onderzoek is uitgevoerd om te zorgen dat de bevindingen zo veel mogelijk de mening en beleving van een doorsnee Lelystedeling weergeeft. Tevens wordt de vragenlijst gepresenteerd met responspercentages voor alle afzonderlijke vragen.

2 Colofon Deze rapportage is gemaakt door: Gemeente Lelystad, Onderzoek en Statistiek Verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt bij: Gemeente Lelystad Onderzoek en Statistiek Postbus AB Lelystad T 00 8 F onderzoek@lelystad.nl Voor feiten en cijfers en overige onderzoeksrapportages kunt u terecht op onze website: Lelystad, december 0

3 Vragenlijst en steekproef Het onderzoek Leefbaarheid en Veiligheid is gehouden in oktober 0. Het onderzoek is uitgevoerd onder leden van het LelyStadsPanel en aangevuld met een willekeurige (aselecte) steekproef. De steekproef is tevens opgehoopt met inwoners woonachtig in buurten waar Woningbouwvereniging Centrada woningen verhuurt. Op het moment van het onderzoek bestond het panel uit inwoners; hiervan hebben.0 aan het onderzoek deelgenomen (% respons). De aselecte steekproef bestond uit.00 inwoners, waarvan (0%) de enquête hebben ingevuld. De aanvullende steekproef in Centrada woonwijken bevatte 00 inwoners, waarvan 0 (%) de vragenlijst hebben ingevuld. In totaal hebben dus.9 inwoners aan het onderzoek meegewerkt. De respondenten hadden de optie om de enquête via internet in te vullen; 6% van de panelleden, % van de respondenten uit de aselecte steekproef en % uit de Centrada woonwijken steekproef maakte hier gebruik van. De andere respondenten hebben een schriftelijke vragenlijst ingevuld (zie voorbeeld achterin dit verslag). Betrouwbaarheid en nauwkeurigheid De uitkomsten van deze enquête kennen een bepaalde mate van onzekerheid, onder meer vanwege het feit dat er met een panel wordt gewerkt (in feite een selecte steekproef uit de bevolking). De mate waarop het werkelijke getal kan afwijken van de steekproefschatting is mede afhankelijk van het totaal aantal respondenten. De mogelijke afwijking wordt groter en dus minder nauwkeurig naarmate de steekproef kleiner is en/of de schatting de 0% nadert, zie onderstaande grafiek. Het aandeel respondenten per leeftijd staat vermeld in tabel. In de leeftijdscategorie 8-9 jaar zijn er minder respondenten, zodat de nauwkeurigheidmarges voor deze categorie groter zijn dan voor andere categorieën. Bijvoorbeeld: als 0% van de groep jongere respondenten vindt dat de gemeente voldoende heeft gedaan om de bewoners te betrekken bij veranderingen in de buurt, dan ligt het werkelijke percentage tussen 0% en 60. In het nomogram is namelijk te zien dat een verticale lijn vanaf punt 00 (aantal respondenten: 06) de hoogste lijn (steekproefbevindingen van 0%) raakt op de hoogte van marge 0,0. Voor senioren (de respondenten ouder dan jaar) liggen de nauwkeurigheidsmarges bij een steekproefbevinding van 0% tussen en % (want 00 op de horizontale as raakt die 0% lijn op de hoogte van marge,0).

4 De kans bestaat dat het werkelijke getal ook buiten de marges van de grafiek valt. Die marges zijn zo berekend dat 9% van de steekproefschattingen wèl binnen de afwijkingsmarges vallen. Wil men echter 99% zekerheid, dan worden de afwijkingsmarges groter. Deze zekerheid noemt men de betrouwbaarheid. Overeenkomstig de landelijke richtlijnen voor beleidsonderzoek worden de schattingen in dit onderzoek met de afwijkingsmarges van een 9% betrouwbaarheid geïnterpreteerd. We spreken in dit onderzoek van een relatie (bijvoorbeeld tussen leeftijd en veiligheidsbeleving) als de statistische kans dat deze relatie niet voor alle inwoners op gaat, minder dan % is. In de rapportages wordt dan gesproken in termen als aanzienlijk, behoorlijk, in belangrijke mate of noemenswaardig. Wijkindeling Waar in de rapportages een onderscheid naar wijk is gemaakt, betreft dit de wijkindeling welke thans bij de gemeente wordt gehanteerd. In het navolgende overzicht is per wijk vermeld welke (CBS-) buurten deze omvat. In de rechterkolom staat het aantal respondenten per wijk vermeld (n= ). Tabel : Responsverdeling naar stadswijken Wijk (Stadsdeel) CBS-buurten n= Zuiderzeewijk (NO) Atolwijk (NO) Boswijk (ZO) Zuiderzeewijk, Lelycentre, Groene Velden, Jagersveld Atol-West, Atol-Oost, Centrum-Noord, Oostrandpark Wold, Horst, Kamp, Griend, Zoom, Archipel, Rozengaard 88 Waterwijk (ZO) Waterwijk, Landerijen 9 Schepenwijk Midden (NW) Kustwijk (NW) Kempenaar, Kogge, Gondel, Schouw Punter, Jol, Galjoen, Kuststrook, Karveel, Boeier, Golfpark, Golfresort, Parkhaven 9 Botter (ZW) Haven (ZW) Overig L stad Botter, Tjalk, Schoener, Centrum-Zuid, Landstrekenwijk Lelystad-Haven, Hollandse Hout, Noordersluis Stadshart, Warande, Buitengebied, Weging In overeenstemming met landelijke afspraken worden wegingen toegepast om resultaten namens alle inwoners te presenteren. Met ingang van de enquête 009 is de methode van weging iets veranderd. Daarvóór werd gewogen op stadsdeel, sekse en leeftijdscategorie. Omdat de responsverschillen naar stadsdeel zeer beperkt waren is in 009 gekozen voor een weging naar de seksen, leeftijdsklassen en naar woningklassen (naar de gemiddelde WOZ buurtwaarde). Op basis van deze drie kenmerken zijn de respondenten herwogen, om te zorgen dat alle ( x x =) 0 bevolkingsgroepen evenredig zijn vertegenwoordigd. Om te voorkomen dat bepaalde respondenten te zwaar wegen, is bij de weging een maximum van,0 toegepast. Persoonskenmerken De respondenten uit het onderzoek kunnen worden ingedeeld op basis van een aantal persoons- en gezinskenmerken. In de volgende paragrafen worden deze verschillende kenmerken nader belicht.

5 Geslacht Tabel : Responsverdeling naar geslacht Mannen Vrouwen Alle panelleden (9%) 8 (%).0 Aselecte steekproef 0 (%) (6%) Centrada steekproef (9%) 9 (6%) 8 ongewogen 89 (6%) 0 (%).9 Panelleden gewogen (%) 0 (9%).0 Aselect gewogen 9 (0%) 6 (0%) Centrada gewogen (%) 88 (6%) gewogen 99 (9%) 9 (%).88 GBA oktober 0.9 (9,%) 8. (0,%) 6.69 Net als in de rest van Nederland ligt de verhouding tussen mannen en vrouwen in Lelystad rond de verdeling 0-0. In het panel zijn vrouwen oververtegenwoordigd. Ook bij de aanvullende steekproef deden veel meer vrouwen dan mannen mee. De tabel hiernaast toont de verhouding tussen de seksen onder de panelleden, aanvullende steekproef en onder de Centrada respondenten. Onder alle respondenten wijkt de verhouding tussen mannen en vrouwen in belangrijke mate af van die in de hele populatie. Na weging is er echter nauwelijks verschil met de totale bevolking. Leeftijd Tabel : Responsverdeling naar leeftijd 8-9 jaar 0-9 jaar 0- jaar + jaar Alle panelleden 6 (%) 00 (9%) 08 (%) 06 (6%) Aselecte steekproef (0%) (%) 0 (%) (%) Centrada steekproef (%) 6 (8%) (%) 8 (8% ongewogen respond. 06 (6%) 9 (9%) 0 (6%) (9% Panelleden gewogen 8 (8%) 9 (9%) (%) 0 (0%) Aselect gewogen 9 (9%) 0 (0%) (6%) 6 (6%) Centrada gewogen 99 (0%) 9 (%) 8 (%) 0 (%) gewogen 0 (8%) (8%) 6 (0%) 6 (%) GBA oktober 0 8,% 8,0% 9,%,8% Jongeren doen in het algemeen minder vaak mee aan burgerpeilingen en dat geldt ook bij dit onderzoek. Zo heeft van de jongeren (tot 0 jaar) in de aselecte steekproef % de vragenlijst ingevuld. Onder de inwoners van jaar of ouder is dit %. Door herweging is de vertegenwoordiging van de verschillende leeftijdsgroepen veel meer in overeenstemming gebracht met hun werkelijke aandeel in de Lelystedelijke bevolking, zoals blijkt uit de onderste twee rijen in tabel.

6 Klasse van de woning Tabel. Klasse-indeling van de woning Klasse Klasse Klasse Klasse Klasse Gemid WOZ ( ) x.000 Tot > Panel respons 8 (6%) 0 (9%) 9 (%) 0 (0%) 0 (8%) Aselect respons 8 (9%) 9 (%) (6%) 0 (%) 96 (%) Centrada respons ongewogen gewogen 08 (6%) 9 (9%) 9 (6%) - (0%) - (0%) (%) 0 (%) 8 (%) (%) 0 (6%) 9 (6%) (%) 9 (6%) 9 (0%) (%) GBA okt 0 6% % % % % Sinds 009 wordt gewogen op klasse van de woning. Op basis van de verdeling van WOZ buurtgemiddelden is er een klasse-indeling bepaald. Uit tabel valt een ondervertegenwoordiging van de twee laagste klassen en oververtegenwoordiging van twee hoogste woningklassen af te lezen. Althans van het aantal inwoners van deze woningen. Door de steekproef onder inwoners van Centrada woonwijken wordt het de verdeling al aardig gecorrigeerd. De rest wordt rechtgezet door de weging. Opleidingsniveau Tabel : Responsverdeling naar opleidingsniveau Laag opgeleid Middelbaar opgeleid Hoog opgeleid Panel ongewogen 6% % % Steekproeven ongewogen 6% 0% % ongewogen % % % gewogen % % % Schatting CBS 00/0 % % % Voor de rapportages is niet herwogen voor afwijkingen tussen de steekproef en de populatie Lelystedelingen wat betreft verschillen in opleiding. Het is lang niet duidelijk hoe bijvoorbeeld belevingen van veiligheid aan zulke verschillen zijn gerelateerd. Ook is er geen landelijke overeenstemming hoe steekproefverschillen in opleiding moeten worden gecorrigeerd. Op basis van peilingen onder -6 jarigen in het land heeft het CBS het aandeel hoog opgeleide Lelystedelingen op % geschat. In tabel is te zien dat het aandeel hoog opgeleiden onder respondenten van het LelyStadsPanel hoger ligt: %. Onder respondenten uit de steekproeven komen verschillen in opleidingsniveau veel meer overeen met de schattingen van het CBS. Waar bij de analyse opleiding van belang lijkt, wordt dan vooral naar de bevindingen van de aselecte steekproef gekeken. Huishoudensituatie Tabel 6: Responsverdeling naar huishoudensamenstelling persoons huishouden persoons huishouden ouder gezinnen ouder gezinnen Anders Panel ongewogen 8% % % 6% % Steekproeven ongewogen 6% % % 6% % ongewogen % 0% % 6% % na weging % 8% % % 8% Schatting CBS januari 0 % 9% 9% 8% % De samenstelling van het huishouden waarin men woont is nog een persoonskenmerk waarop geen weging wordt toegepast, al heeft het een zekere relevantie voor belevingen van de woning zelf en van leefbaarheid en veiligheid in de omgeving. Op basis van GBA-gegevens schat het CBS de mate waarin vijf soorten huishoudens in Lelystad voorkomen. In het onderste kolom van tabel 6 is de CBS-schatting van januari 0 samengevat. Uit de tabel blijkt dat alleenstaanden en eenouder-gezinnen onder de respondenten zijn

7 ondervertegenwoordigd, terwijl paren met en zonder kinderen zijn oververtegenwoordigd. Die verschillen hebben een simpele verklaring: de steekproef omvat individuele inwoners en niet (vertegenwoordigers van) individuele huishoudens. De kans dat iemand uit een tweepersoonshuishouden voor het onderzoek wordt benaderd is dan ongeveer het dubbele van iemand uit een één-persoons huishouden. Deze nuance is van belang voor de interpretatie van de resultaten: de conclusies gelden voor alle inwoners (tussen 8 en 9 jaar) en niet voor alle huishoudens. Herkomst Tabel : Responsverdeling naar herkomst Autochtoon Westerse allochtoon Niet-westerse allochtoon Panel ongewogen 88% 8% % A-selecte steekproef ongewogen 8% 6% 9% Centrada steekproef ongewogen 68% 0% % ongewogen 8% 8% 8% gewogen 8% 8% % GBA oktober 0 % 0% 8% Een zevende en laatste persoonskenmerk die wij hier presenteren is het gebied van herkomst van respondenten. (Ook) de onderzoeksdeelname van allochtonen is de laatste jaren drastisch gedaald. Volgens het bevolkingsregister (GBA) is 8% van de Lelystadse inwoners tussen 8 en 80 jaar van allochtone herkomst. Hun vertegenwoordiging onder panelleden (die aan dit onderzoek deelnamen) is slechts %. Door de twee steekproeven is de onderzoeksdeelname van allochtonen naar 6% van alle respondenten gestegen. Er zijn met name vele allochtonen die als inwoners van Centrada huurwoningen (% van die steekproef respondenten) die hun meningen hebben doorgegeven. De respons hebben wij (ook) niet op herkomst herwogen, voornamelijk omdat wij veronderstellen dat de leefbaarheid en veiligheid van een woonomgeving niet wezenlijk anders door allochtone dan door autochtone inwoners wordt beleefd. Desalniettemin is de vertegenwoordiging van allochtonen onder respondenten door de toegepaste weging verhoogd (van 6% naar 9%) zoals in tabel is te zien. Vragenlijst met frequenties Op de volgende pagina s wordt de vragenlijst weergegeven, zoals deze aan leden van het LelyStadsPanel is voorgelegd. Een langere versie met meer algemene vragen over achtergrondkenmerken (blok H) is aan de aselecte steekproef en de Centrada woonwijken steekproef verstuurd. Voor panelleden zijn die kenmerken bij O&S reeds bekend. De en op de vragen zijn in percentages vermeld, na herweging om responsverschillen in geslacht, leeftijd en woningklasse ten opzichte van de populatie Lelystedelingen tussen 8 en 80 jaar te corrigeren. Bij vrijwel alle vragen hebben respondenten de optie om geen als te geven. Het percentage dat deze optie heeft aangekruist of helemaal niets aankruiste is slechts bij vragen vermeld waarvan het voor meer dan van alle respondenten geldt en staat dan vermeldt tussen accolades: {6}. De overige percentages zijn steeds berekend ten opzichte van alle geldige en op de vraag. Hiermee wordt geen als ongeldig beschouwd, alsmede niet van toepassing of geen. Per vraag zal een optelling van afzonderlijke categorieën niet altijd op 00% uitkomen: óf door afrondingsverschillen en/óf doordat respondenten meerdere en konden geven. Daar waar belangrijke verschillen tussen de en van panelleden en die van respondenten uit de twee steekproeven zijn geconstateerd, zijn de bevindingen van de steekproeven aanvullend in cursief in een aparte rij of kolom vermeld. Hiervoor is ook een tweede weging toegepast, om afwijkingen naar geslacht, leeftijd en woningklasse in de steekproeven te corrigeren. Belangrijke verschillen zijn door een statistische toets vastgesteld: gezien de uiteenlopende patronen is de kans minder dan % dat respondenten uit de steekproeven uit dezelfde populatie zijn afkomstig als respondenten uit het LelyStadsPanel.

8 A. HUIDIGE WONING We beginnen met een aantal vragen over de woning in Lelystad waarin uw woont, en over uw woonsituatie. A.. In wat voor woning woont u? Is dat een: 0 0 Kamer Flat / appartement Seniorenwoning, aanleunwoning, bejaardenwoning Eengezinswoning in een rij (tussenwoning) Eengezinswoning op een hoek (hoekwoning) Twee-onder-één-kap woning 6 Vrijstaande woning kavel minder dan 00 m² Vrijstaande woning kavel meer dan 00 m² Anders A.. Woont u in een huur- of een koopwoning? Huur 6 6 Koop A.. Hoeveel jaar woont u al in. (afronden naar een heel getal a.u.b.) uw huidige woning? jaar uw huidige jaar Lelystad? jaar A.. Nu volgt een aantal uitspraken over uw woning. Kunt u voor elke uitspraak aangeven of u het hier helemaal mee eens, mee eens, mee of helemaal mee bent? Als u het niet weet of u wilt liever geen geven, kunt u dat natuurlijk ook aangeven. De indeling van de woning waarin ik woon is geschikt De woning waarin ik woon is te klein De woning waarin ik woon is slecht onderhouden De woning waarin ik woon ademt een goede sfeer uit (s.v.p. per regel één hokje aankruisen) Helemaal mee eens eens Niet eens / niet Helemaal mee

9 VERHUISWENSEN A.. Bent u van plan om te verhuizen? Ja binnen zes maanden Ja binnen één jaar 6 Ja binnen twee jaar 0 Ja binnen vier jaar 6 Nee, de komende jaren niet ga door naar blok B A. 6. Waarom wilt / gaat u verhuizen? rdere en zijn mogelijk. Ik wil een kleiner huis Ik ga zelfstandig wonen Ik wil een goedkoper huis 9 Ik ga trouwen / samenwonen 9 Ik wil een groter huis Ik ga scheiden Ik wil een duurder huis 9 Ik wil dichter bij familie / vrienden wonen Ik wil een luxer / beter huis 9 De buurt bevalt me niet Ik wil een grotere tuin 9 Vanwege de buren Ik wil een kleinere tuin 8 Anders: 0 Ik wil dichter bij mijn werk gaan wonen A.. Wat voor soort woning zoekt u / heeft u gevonden? rdere en zijn mogelijk. Kamer Flat / appartement Seniorenwoning, aanleunwoning, bejaardenwoning 0 Eengezinswoning in een rij (tussenwoning) Eengezinswoning op een hoek (hoekwoning) Twee-onder-één-kap woning Vrijstaande woning kavel minder dan 00 m² Vrijstaande woning kavel meer dan 00 m² 6 Anders A. 8. Wilt / gaat u een woning kopen of huren of gaat u op een eigen kavel (laten) bouwen? 9 Huren 8 Kopen Op een eigen kavel (laten) bouwen {}

10 B. LEEFBAARHEID WOONBUURT DEEL I B.. Kunt u voor elke uitspraak aangeven in hoeverre u het hiermee eens of bent? (s.v.p. per regel één hokje aankruisen) Helemaal Niet mee mee eens en niet eens eens mee Helemaal mee In de buurt zijn de wegen, paden en pleintjes goed onderhouden 9 6 In de buurt zijn perken, plantsoenen en parken goed onderhouden In de buurt is het buiten goed verlicht In de buurt zijn goede speelplekken voor kinderen 8 0 {} In de buurt zijn goede voorzieningen voor jongeren {} In de buurt zijn goede winkels voor de dagelijkse boodschappen 0 In de buurt zijn de voor- en achtertuinen 9 0 goed onderhouden {} B.. Kunt u ook voor de volgende uitspraken over de buurt waarin u woont aangeven in hoeverre u het hiermee eens of bent? (s.v.p. per regel één hokje aankruisen) De mensen in de buurt kennen elkaar nauwelijks De mensen in deze buurt gaan op een prettige manier met elkaar om Ik woon in een gezellige buurt waar mensen elkaar helpen en dingen samen doen Ik voel me thuis bij de mensen die in de buurt wonen Ik heb veel contact met andere buurtbewoners Ik ben tevreden over de bevolkingssamenstelling in de buurt Helemaal mee eens eens Niet mee eens en niet mee Helemaal mee B.. De volgende stellingen hebben ook betrekking op uw directe woonomgeving. Kunt u voor iedere stelling aangeven in hoeverre u het er mee eens bent? Deze buurt is prettig om in te wonen Als het maar enigszins mogelijk is, ga ik uit deze buurt verhuizen Als je in deze buurt woont, heb je het goed getroffen De mensen in deze buurt blijven hier graag wonen Het is vervelend om in deze buurt te wonen (s.v.p. per regel één hokje aankruisen) Niet mee Helemaal eens en niet mee eens eens mee Helemaal mee 0 {0} 8

11 B.. Vindt u dat de buurt waarin u woont, het afgelopen jaar vooruit of achteruit is gegaan? 6 Vooruit gegaan Achteruit gegaan 6 60 Gelijk gebleven {} C. BELEVING OVERLAST IN DE BUURT C.. Nu volgt een aantal vormen van overlast die in uw buurt voorkomen. Kunt u telkens aangeven of dit in uw buurt voorkomt en zo ja, in welke mate u hier zelf overlast van ervaart? Komt het volgende weleens voor in uw. Rommel op straat. Straatmeubilair, zoals vuilnisbakken, bankjes of bushokjes, dat vernield is. Bekladde muren of gebouwen. Hondenpoep op de stoep, straat of in de perken. Te hard rijden 6. Parkeerproblemen, bijvoorbeeld fout geparkeerde voertuigen of drukte. Agressief gedrag in het verkeer 8. Dronken mensen op straat 9. Drugsgebruik of drugshandel, bijvoorbeeld op straat of in coffeeshops 0. Hinder van horecagelegenheden, zoals van cafés, restaurants of snackbars. Overlast door buurtbewoners. Mensen die op straat worden lastig gevallen. Rondhangende jongeren Ja Nee 8 Ja 0 Nee 80 Ja Nee 86 Ja 6 8 Nee 8 Ja 6 60 Nee 6 0 Ja Nee 6 Ja Nee 8 Ja 6 8 Nee 8 8 Ja Nee 8 Ja Nee 9 Ja 6 Nee Ja 6 Nee 9 9 Ja 8 Nee In welke mate ervaart u hier zelf overlast van? Veel overlast Een beetje overlast overlast C.. U heeft bij de vorige vraag aangegeven welke vormen van overlast voorkomen in uw buurt. Welke hiervan zou als eerste IN UW BUURT moeten worden aangepakt, en welke als tweede? U kunt voor het been van deze vraag de bijbehorende nummers invullen ( t/m ) Probleem is nummer: Probleem is nummer: van deze 9

12 D. VEILIGHEIDSBELEVING D.. Voelt u zich wel eens onveilig in uw eigen 9 Ja 8 80 Nee.. Ga verder naar vraag D... Ga verder naar vraag D. D. Voelt u zich vaak, soms of zelden onveilig in uw eigen Vaak Soms Zelden D.. Komt het wel eens voor dat u s avonds niet open doet omdat u het niet veilig vindt? in uw eigen buurt omloopt of omrijdt om onveilige plekken te vermijden? zich onveilig voelt als u s avonds in uw buurt over straat loopt? zich niet op uw gemak voelt als u s avonds alleen thuis bent? bang bent dat u zelf slachtoffer wordt van criminaliteit? Vaak Soms Zelden of nooit D.. Heeft u het idee dat er veel, weinig of geen criminaliteit plaatsvindt in uw Veel 0 Weinig 6 {} D.. Denkt u dat de criminaliteit in uw buurt in de afgelopen maanden is toegenomen, afgenomen of gelijk is gebleven? Toegenomen 6 8 Afgenomen 0 69 Gelijk gebleven {} Algemene veiligheidsbeleving De vorige vragen gingen specifiek over hoe veilig of onveilig u zich voelt in uw eigen buurt. De volgende vragen gaan over veiligheidsbeleving in het ALGEMEEN. D. 6. Voelt u zich wel eens onveilig? Ja 68 Nee ga door naar vraag D.8 Weet niet ga door naar vraag D.8 0

13 D.. Voelt u zich vaak, soms of zelden onveilig? Vaak 0 Soms 9 Zelden D. 8. Hoe groot denkt u dat de kans is dat u in de komende maanden zelf slachtoffer wordt van: Heel groot Groot Niet groot en niet klein Klein Heel klein zakkenrollerij (zonder geweld)? {9} beroving op straat (met geweld)? 0 {9} inbraak in uw woning? 9 8 {} D. 9. Wilt u aangeven of uw huishouden momenteel over een auto en/of fiets beschikt, en zo ja, hoeveel? (s.v.p. per regel een hokje aankruisen) Fiets Personenauto of meer 9 0 E. SLACHTOFFERSCHAP Bij de volgende vragen kunt u, door het invullen van getallen in de vakjes, aangeven van welke vervelende voorvallen u zelf (OF IEMAND IN UW HUISHOUDEN) in de AFGELOPEN MAANDEN slachtoffer bent geworden.. Is er in de afgelopen maanden wel eens een poging tot inbraak in uw woning gedaan E. ZONDER dat er iets gestolen is? (N.B.: Indien u meerdere woningen heeft (gehad), bedoelen wij uw huidige woning in Lelystad). 9 Nee Ja Hoe vaak?. keer. Is er in de afgelopen maanden wel eens iets gestolen uit uw woning? (N.B.: indien u E. meerdere woningen heeft (gehad), bedoelen wij uw huidige woning in Lelystad). 98 Nee Ja Hoe vaak?. keer E.. Is uw auto / zijn één of meerdere auto s in de afgelopen maanden wel eens gestolen? (N.B.: wij bedoelen ALLE auto s samen) 89 0 Niet van Nee Ja. keer 89 0 toepassing E.. Is er in de afgelopen maanden wel eens iets gestolen UIT uw auto / één van uw auto s? 86 Niet van Nee Ja. keer 8 0 toepassing

14 E.. Is er in de afgelopen maanden wel eens iets gestolen of vernield wat aan de buitenkant van uw auto zat (antenne, spiegel, wiel, enz.), afgezien van beschadiging ten gevolge van een aanrijding? (N.B.: we bedoelen NIET vernieling ten gevolge van diefstal UIT de auto) 8 Nee 0 Niet van toepassing Ja. keer E. 6. Is iemand in uw huishouden in de afgelopen maanden slachtoffer geworden van fietsendiefstal? (N.B.: het gaat hierbij om alle fietsen in uw huishouden). 86 Niet van 0 Nee Ja 0.9 keer 8 toepassing. Is UW portemonnee, portefeuille of bijv. tasje in de afgelopen maanden wel eens E. gestolen, terwijl de overvaller daarbij geweld gebruikte of dreigde met geweld? (N.B.: het gaat hier om persoonlijk slachtofferschap van straatroof) 00 Nee 0 Ja 0. keer 8. Is UW portemonnee, portefeuille of bijv. tasje in de afgelopen maanden wel eens E. gestolen, ZONDER dat gebruik werd gemaakt van geweld of dat er met geweld werd gedreigd? (N.B.: het gaat hier om persoonlijk slachtofferschap van zakkenrollerij) 98 Nee Ja 0.6 keer 9. Zijn er, afgezien van wat wij zojuist hebben gevraagd, wel eens andere dingen gestolen E. in de afgelopen maanden, bijvoorbeeld planten uit de tuin, onderdelen van een fiets, of geld uit een kleedkamer? 9 Nee 8 Ja.0 keer 0. Is er in de afgelopen maanden, afgezien van beschadigingen aan uw auto, wel eens E. iets anders van u beschadigd of vernield, bijvoorbeeld aan uw huis of planten in uw tuin? 90 Nee 0 Ja.0 keer E.. Bent u in de afgelopen maanden wel eens bedreigd met lichamelijk geweld? 9 Nee Ja. keer E.. Bent u in de afgelopen maanden wel eens slachtoffer geworden van mishandeling? 99 Nee Ja.8 keer F. LEEFBAARHEID IN DE BUURT, DEEL II Nu volgen weer enkele vragen over de buurt waarin u woont F.. Bent u in het afgelopen jaar actief geweest om uw buurt te verbeteren? 9 8 Ja Nee

15 {8} Antwoord F.. Bent u in het afgelopen jaar actief geweest om buiten uw buurt Lelystad te verbeteren? Ja 8 Nee {} Antwoord F.. Kunt u voor de volgende uitspraken over het functioneren van uw gemeente aangeven in hoeverre u het hiermee eens of bent? De gemeente heeft aandacht voor het verbeteren van leefbaarheid en veiligheid in de buurt. De gemeente informeert de buurt over de aanpak van leefbaarheid en veiligheid in de buurt. De gemeente betrekt de buurt bij de aanpak van leefbaarheid en veiligheid in de buurt. Helemaal mee eens eens Niet mee eens en niet mee Helemaal mee {0} 0 9 {0} 9 0 {} F.. Voelt u zich medeverelijk voor de leefbaarheid in uw 9 88 Ja 9 Nee {8} Antwoord F.. Hoe gehecht ben u aan uw Zeer gehecht 8 Gehecht Niet gehecht Helemaal niet gehecht {} F U heeft nu vele vragen be over uw woning en de buurt waarin u woont. Welk rapportcijfer zou u geven voor = laag; 0 = hoog Rapportcijfer (s.v.p. per regel één hokje aankruisen) Uw woning? Uw woonomgeving? De voorzieningen in de De leefbaarheid in de De veiligheid in de

16 G. LEEFBAARHEID IN DE STAD We hebben net vragen gesteld over uw woonomgeving. De volgende vragen gaan over Lelystad in het algemeen. G.. Vindt u dat Lelystad het afgelopen jaar vooruit of achteruit is gegaan? 6 0 Vooruit gegaan 0 Achteruit gegaan Gelijk gebleven G.. Hoe gehecht bent u aan uw Lelystad? Zeer gehecht Gehecht 8 Niet gehecht Helemaal niet gehecht G Wij willen u nu vragen om een paar rapportcijfers te geven voor geheel Lelystad. Welk rapportcijfer zou u geven voor de verkeersveiligheid in Lelystad? de vrijetijdsvoorzieningen in Lelystad? het wonen in Lelystad in het algemeen? = laag; 0 = hoog Rapportcijfer (s.v.p. per regel één hokje aankruisen) Onveilige Plekken G.. Hieronder staan verschillende plekken genoemd die in Lelystad voorkomen. Kunt u van elke van deze situaties/plaatsen aangeven of u zich daar wel eens onveilig voelt? Als u nooit komt op de genoemde plekken kunt u natuurlijk aangeven dat die vraag niet van toepassing is. Niet van Zelden of Hoe vaak voelt u zich onveilig Vaak Soms toepassing, nooit kom ik nooit rondom uitgaansgelegenheden? plekken waar groepen jongeren rondhangen? in het centrum van Lelystad? 0 69 het winkelgebied/winkelcentrum in uw wijk? in het openbaar vervoer in Lelystad? 0 {8} bij het treinstation? 8 in uw eigen huis? {}

17 TOT SLOT U bent nu aan het einde van deze enquête. Wij danken u hartelijk voor uw medewerking. Als u nog aanvullende opmerkingen heeft, dan kunt u die hieronder kwijt. Deze ruimte is niet bedoeld voor het stellen van vragen aan de gemeente. Hiervoor dient u apart een brief te schrijven aan: Gemeente Lelystad, Postbus 9, 800 AB Lelystad, u kunt ook bellen naar telefoonnummer 00. Het ingevulde enquêteformulier kunt u in de bijgeleverde envelop vóór 8 oktober 0 terugsturen aan sectie Onderzoek en Statistiek van de Gemeente Lelystad.

De mening van de inwoners gepeild. Leefbaarheid 2015

De mening van de inwoners gepeild. Leefbaarheid 2015 LelyStadsGeLUIDEN De mening van de inwoners gepeild Leefbaarheid 2015 April 2016 Colofon Dit is een rapportage opgesteld door: Cluster Onderzoek en Statistiek team Staf, Beleid Te downloaden op www.lelystad.nl/onderzoek

Nadere informatie

ONDERZOEKSVERANTWOORDING

ONDERZOEKSVERANTWOORDING ONDERZOEKSVERANTWOORDING De mening van de inwoners gepeild Wonen Leefbaarheid en Veiligheid 2017 ONDERZOEKSVERANTWOORDING Wonen, Leefbaarheid en Veiligheid 2017 In september en oktober 2017 hebben 1.827

Nadere informatie

ONDERZOEKSVERANTWOORDING VRAGENLIJSTFREQUENTIES

ONDERZOEKSVERANTWOORDING VRAGENLIJSTFREQUENTIES ONDERZOEKSVERANTWOORDING EN VRAGENLIJSTFREQUENTIES Leefsituatie 2014 In oktober 2014 hebben 1.763 inwoners van Lelystad een vragenlijst ingevuld over hun leefsituatie. Een veelheid aan thema s is aan bod

Nadere informatie

26% 36% 31% (helemaal) mee eens niet mee eens en niet mee oneens (helemaal) mee oneens

26% 36% 31% (helemaal) mee eens niet mee eens en niet mee oneens (helemaal) mee oneens Resultaten peiling EnschedePanel Inleiding Voor de verbetering van de leefbaarheid en aanpak van de veiligheid in de wijken is in oktober 2015 een onderzoek verricht. In dezelfde periode is de landelijke

Nadere informatie

Onderzoeksverantwoording. De raad in beeld. LelyStads Panel. Onderzoek&Statistiek. December Onderzoek&Statistiek. Onderzoek&Statistiek

Onderzoeksverantwoording. De raad in beeld. LelyStads Panel. Onderzoek&Statistiek. December Onderzoek&Statistiek. Onderzoek&Statistiek Uw raad laat (niet) naar Uw raad laat (niet) naar Onderzoeksverantwoording zich raden zich raden De raad in beeld Raad van Lelystad Raadvan vanlelystad Lelystad Raad December 2012 LelyStads Panel Onderzoek&Statistiek

Nadere informatie

De mening van de inwoners gepeild. Veiligheid 2015

De mening van de inwoners gepeild. Veiligheid 2015 LelyStadsGeLUIDEN De mening van de inwoners gepeild Veiligheid 2015 April 2016 Colofon Dit is een rapportage opgesteld door: Cluster Onderzoek en Statistiek team Staf, Beleid Te downloaden op www.lelystad.nl/onderzoek

Nadere informatie

Tabel 1: Stellingen Fysieke voorzieningen en Sociale contacten in woonbuurt (%)

Tabel 1: Stellingen Fysieke voorzieningen en Sociale contacten in woonbuurt (%) Leefbaarheid Tabel 1: Stellingen Fysieke voorzieningen en Sociale contacten in woonbuurt (%) mee eens niet mee eens Geen neutraal Wegen, paden en pleintjes goed onderhouden 51 21 25 3 Perken, plantsoenen

Nadere informatie

ONDERZOEKSVERANTWOORDING VRAGENLIJSTFREQUENTIES

ONDERZOEKSVERANTWOORDING VRAGENLIJSTFREQUENTIES ONDERZOEKSVERANTWOORDING EN VRAGENLIJSTFREQUENTIES Samen leven en leefsituatie, 2010 In oktober 2010 hebben 2.353 inwoners van Lelystad vragen beantwoord over hun leefsituatie en over integratievraagstukken.

Nadere informatie

WOONTEVREDENHEID 2011

WOONTEVREDENHEID 2011 WOONTEVREDENHEID 2011 Colofon Dit is een onderzoeksrapportage gemaakt door: Team Onderzoek en Statistiek Te downloaden op www.lelystad.nl/onderzoek onder de kop publicaties, burger- en panelpeilingen Gemeente

Nadere informatie

Hoe veilig is Leiden?

Hoe veilig is Leiden? Hoe veilig is? Veiligheidsmonitor gemeente Tabellenrapport April 2014 Colofon Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563, 7500 AN Enschede Rapportnummer 2014/015 Datum April 2014 Opdrachtgever Auteurs

Nadere informatie

ONDERZOEKSVERANTWOORDING VERTREKMOTIEVENONDERZOEK

ONDERZOEKSVERANTWOORDING VERTREKMOTIEVENONDERZOEK ONDERZOEKSVERANTWOORDING VERTREKMOTIEVENONDERZOEK 2008-2009 Vragenlijst, steekproef en respons Het Vertrekmotievenonderzoek 2008-2009 is onderdeel van de opdracht van Cluster Kwaliteit van Wonen om onderzoek

Nadere informatie

Onderzoeksverantwoording en vragenlijstfrequenties

Onderzoeksverantwoording en vragenlijstfrequenties Onderzoeksverantwoording en vragenlijstfrequenties Evaluatie over het functioneren van het LelyStadsPanel De gemeente Lelystad is begin 2005 begonnen met de oprichting van het LelyStadsPanel. Inmiddels

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor 2010 Gemeente Leiden

Veiligheidsmonitor 2010 Gemeente Leiden Veiligheidsmonitor Gemeente Leiden Resultaten per stadsdeel en in de tijd Mediad Rotterdam, maart 2011 Veiligheidsmonitor, Gemeente Leiden 1 In dit overzicht worden de uitkomsten van de Veiligheidsmonitor

Nadere informatie

De mening van de inwoners gepeild. Woontevredenheid 2013

De mening van de inwoners gepeild. Woontevredenheid 2013 LelyStadsGeLUIDEN De mening van de inwoners gepeild Woontevredenheid 2013 Colofon Dit is een rapportage opgesteld door: Cluster Onderzoek en Statistiek Te downloaden op www.lelystad.nl/onderzoek onder

Nadere informatie

Stadswerven Zuid 2014 Een jaar na opening van het Energiehuis

Stadswerven Zuid 2014 Een jaar na opening van het Energiehuis Stadswerven Zuid Een jaar na opening van het Energiehuis Stadswerven Zuid is het tol van verschillende ontwikkelingen, met een gerenoveerd Energiehuis en de komst van een bioscoop met parkeergarage. In

Nadere informatie

Burgerpanel Wijdemeren

Burgerpanel Wijdemeren BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING 1 2018 VEILIGHEID Gemeente Februari/Maart 2018 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl www.research2evolve.nl

Nadere informatie

7,5 50,4 7,2. Gemeente Enkhuizen, Leefbaarheid. Overlast in de buurt Enkhuizen. Veiligheidsbeleving Enkhuizen

7,5 50,4 7,2. Gemeente Enkhuizen, Leefbaarheid. Overlast in de buurt Enkhuizen. Veiligheidsbeleving Enkhuizen Leefbaarheid 7,5 Leefbaarheid (rapportcijfer) : 7,5 Fysieke voorzieningen (score) Sociale cohesie in de buurt (score) Aanpak gemeente L&V (% (zeer) ) Gemeente, 2015 6,3 29,0 38,2 Overlast in de buurt %

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 Integrale veiligheid resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1 1.1 Respons 1 2 Veiligheidsgevoelens 3 2.1 Gevoel van veiligheid in specifieke situaties 3 2.2 Verschillen onderzoeksgroepen

Nadere informatie

Tabellen Veiligheidsmonitor 2008 Leiden

Tabellen Veiligheidsmonitor 2008 Leiden Veiligheidsmonitor 2008, gemeente 1 Tabellen Veiligheidsmonitor 2008 In deze bijlage worden de uitkomsten van de monitor weergegeven in tabellen. Van de volgende gebieden worden cijfers gepresenteerd:

Nadere informatie

7. Vragenlijst Leefbaarheidsmonitor Leiden 2004

7. Vragenlijst Leefbaarheidsmonitor Leiden 2004 7. Vragenlijst Leefbaarheidsmonitor Leiden 2004 (Inclusief de antwoorden voor heel Leiden) A. Voorzieningen in de buurt a1. Als eerste willen wij u een aantal vragen stellen over de voorzieningen in uw

Nadere informatie

ONDERZOEKSVERANTWOORDING VRAGENLIJSTFREQUENTIES

ONDERZOEKSVERANTWOORDING VRAGENLIJSTFREQUENTIES ONDERZOEKSVERANTWOORDING EN VRAGENLIJSTFREQUENTIES Enquête deurbeleid uitgaansgelegenheden, 2008 In februari 2008 zijn jongeren gepeild over hun ervaringen met het toelatingsbeleid van uitgaansgelegenheden.

Nadere informatie

Colofon. Het overnemen uit deze publicatie is toegestaan, mits de bron duidelijk wordt vermeld.

Colofon. Het overnemen uit deze publicatie is toegestaan, mits de bron duidelijk wordt vermeld. Hoe veilig is Leiden? Integrale Veiligheidsmonitor gemeente Leiden Bijlagenrapport April 2012 Colofon Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563, 7500 AN Enschede Rapportnummer 2012/022 Datum April

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid/veiligheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid/veiligheid in uw buurt Buurtnr: Vragenlijstnr: Enquête leefbaarheid/veiligheid in uw buurt Deze vragenlijst gaat over de leefbaarheid en veiligheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt: hoe hoger

Nadere informatie

Acceptatie van homoseksualiteit in Lelystad, 2010

Acceptatie van homoseksualiteit in Lelystad, 2010 Acceptatie van homoseksualiteit in Lelystad, 2010 In februari 2010 hebben 1.347 leden van het LelyStadsPanel een vragenlijst ingevuld over hun houding ten aanzien van homoseksualiteit in hun directe omgeving

Nadere informatie

Integrale Veiligheidsmonitor Hengelo 2011

Integrale Veiligheidsmonitor Hengelo 2011 Integrale Veiligheidsmonitor Buurtrapport Juli 202 Hoe leefbaar en veilig is de buurt? Integrale Veiligheidsmonitor. Inleiding In heeft gemeente voor de tweede keer deelgenomen aan de Integrale Veiligheidsmonitor.

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor Hengelo Wijkrapport Woolde Augustus 2010

Veiligheidsmonitor Hengelo Wijkrapport Woolde Augustus 2010 Veiligheidsmonitor Wijkrapport Augustus 2010 Wijkrapport Augustus 2010 Hoe leefbaar en veilig is Integrale Veiligheidsmonitor Inleiding Eind heeft de gemeente voor het eerst deelgenomen aan de Integrale

Nadere informatie

Integrale Veiligheidsmonitor Hengelo 2011

Integrale Veiligheidsmonitor Hengelo 2011 Integrale Veiligheidsmonitor Wijkrapport Juli 202 Integrale Veiligheidsmonitor Wijkrapport Hoe leefbaar en veilig is? Integrale Veiligheidsmonitor. Inleiding In heeft de gemeente voor de tweede keer deelgenomen

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot en met 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor 2009 Gemeente Leiden

Veiligheidsmonitor 2009 Gemeente Leiden Veiligheidsmonitor 2009 Gemeente Leiden Resultaten per district en in de tijd Bureau Onderzoek Op Maat april 2010 Veiligheidsmonitor 2009, gemeente Leiden 1 In dit overzicht worden de uitkomsten van de

Nadere informatie

Integrale Veiligheidsmonitor Hengelo 2011

Integrale Veiligheidsmonitor Hengelo 2011 Integrale Veiligheidsmonitor Wijkrapport Es Juli 202 Integrale Veiligheidsmonitor Wijkrapport Es Hoe leefbaar en veilig is de Es? Integrale Veiligheidsmonitor. Inleiding In heeft gemeente voor de tweede

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor Hengelo Wijkrapport Buitengebied Augustus 2010

Veiligheidsmonitor Hengelo Wijkrapport Buitengebied Augustus 2010 Veiligheidsmonitor Wijkrapport Augustus 2010 Wijkrapport Augustus 2010 Hoe leefbaar en veilig is het Integrale Veiligheidsmonitor Inleiding Eind heeft de gemeente voor het eerst deelgenomen aan de Integrale

Nadere informatie

Toelichting bij "Tabellenboek", van Dimensus Monitor Veiligheid en Leefomgeving, 2014 IJsselstein 26 Juni 2014

Toelichting bij Tabellenboek, van Dimensus Monitor Veiligheid en Leefomgeving, 2014 IJsselstein 26 Juni 2014 Toelichting bij "Tabellenboek", van Dimensus Monitor Veiligheid en Leefomgeving, 2014 IJsselstein 26 Juni 2014 Het kan zijn dat de cijfers in het tabellenboek soms iets (meestal 1%) afwijken van de cijfers

Nadere informatie

Integrale Veiligheidsmonitor Hengelo 2011

Integrale Veiligheidsmonitor Hengelo 2011 Integrale Veiligheidsmonitor Wijkrapport Juli 202 Hoe leefbaar en veilig is de? Integrale Veiligheidsmonitor. Inleiding In heeft gemeente voor de tweede keer deelgenomen aan de Integrale Veiligheidsmonitor.

Nadere informatie

Kernrapport Veiligheidsmonitor ( ) Gemeente Leiden. Leefbaarheid in buurt

Kernrapport Veiligheidsmonitor ( ) Gemeente Leiden. Leefbaarheid in buurt Kernrapport Veiligheidsmonitor (2013-2017) Gemeente Leiden Leefbaarheid in buurt Inleiding In dit hoofdstuk staat het thema leefbaarheid in de woonbuurt centraal. Eerst komt aan de orde hoe Nederlanders

Nadere informatie

Leefsituatieonderzoek 2006

Leefsituatieonderzoek 2006 Leefsituatieonderzoek 2006 In september 2006 hebben ruim 2.100 inwoners van Lelystad een vragenlijst ingevuld over hun leefsituatie. Onderwerpen die aan inwoners zijn voorgelegd gingen over: huishouden-,

Nadere informatie

Tabel 1 Afwijkingsmarges rondom schattingen naar steekproefgrootte Steekproefgrootte 5% 20% 35% 50%

Tabel 1 Afwijkingsmarges rondom schattingen naar steekproefgrootte Steekproefgrootte 5% 20% 35% 50% Vragenlijst, steekproef en respons Het Vestigingsmotievenonderzoek 2009 is onderdeel van de opdracht van Cluster Kwaliteit van Wonen om onderzoek te doen naar ontwikkelingen in de woningmarkt. Voor het

Nadere informatie

De wijken Slingerbos en Tweelingstad in cijfers. Achtergrondinformatie ten behoeve van raadsbezoek

De wijken Slingerbos en Tweelingstad in cijfers. Achtergrondinformatie ten behoeve van raadsbezoek De wijken Slingerbos en Tweelingstad in cijfers Achtergrondinformatie ten behoeve van raadsbezoek Afdeling Vastgoed en Wonen 29 augustus 2014 2 Algemeen Deze notitie bevat cijfers over inwoners en woningvoorraad

Nadere informatie

LeLystads getallen. gemeente

LeLystads getallen. gemeente LeLystads getallen 2013 LeLystads getallen 2010 gemeente Wijken van Lelystad Kustwijk Zuiderzeewijk De Bolder Atolwijk Stadshart Lelystad-Haven Botter Boswijk Waterwijk Warande Tabel 1: Bevolking van Lelystad

Nadere informatie

Kernrapport veiligheidsmonitor, benchmark (2017) Gemeente Leiden vergeleken met Nederland en Grotestedenbeleid G32. Leefbaarheid in de buurt

Kernrapport veiligheidsmonitor, benchmark (2017) Gemeente Leiden vergeleken met Nederland en Grotestedenbeleid G32. Leefbaarheid in de buurt Gemeente Leiden Nederland en Grotestedenbeleid G32 Kernrapport veiligheidsmonitor, benchmark (2017) Gemeente Leiden vergeleken met Nederland en Grotestedenbeleid G32 Leefbaarheid in de buurt Landelijke

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Integrale Veiligheidsmonitor Hengelo 2011

Integrale Veiligheidsmonitor Hengelo 2011 Integrale Veiligheidsmonitor Wijkrapport Juli 202 Hoe leefbaar en veilig is het? Integrale Veiligheidsmonitor. Inleiding In heeft de gemeente voor de tweede keer deelgenomen aan de Integrale Veiligheidsmonitor.

Nadere informatie

ONDERZOEK VEILIGHEID. Inwonerpanel Gemeente Dongen Onderzoek 9 Mei GfK 2014 Gemeente Dongen Onderzoek Veiligheid Mei

ONDERZOEK VEILIGHEID. Inwonerpanel Gemeente Dongen Onderzoek 9 Mei GfK 2014 Gemeente Dongen Onderzoek Veiligheid Mei ONDERZOEK VEILIGHEID Inwonerpanel Gemeente Dongen Onderzoek 9 Mei 14 GfK 14 Gemeente Dongen Onderzoek Veiligheid Mei 14 1 Inhoudsopgave 1. Samenvatting. Onderzoeksresultaten Voorvallen en misdrijven Veiligheid

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en de 10 (zeer

Nadere informatie

Resultaten gemeentebeleidsmonitor Veiligheid en leefbaarheid

Resultaten gemeentebeleidsmonitor Veiligheid en leefbaarheid Resultaten gemeentebeleidsmonitor 217 Veiligheid en leefbaarheid 1. Inleiding Om de twee jaar wordt er een onderzoek, de zogeheten gemeentebeleidsmonitor, uitgevoerd onder de inwoners naar verschillende

Nadere informatie

Tips bij het invullen

Tips bij het invullen Tips bij het invullen Wilt u voordat u deze vragenlijst invult eerst de volgende aanwijzingen lezen? Wie vult de vragenlijst in? Het is de bedoeling dat u zelf (zie adressering) de vragenlijst invult en

Nadere informatie

Kernrapport veiligheidsmonitor, benchmark (2015)

Kernrapport veiligheidsmonitor, benchmark (2015) Gemeente (2015) Castricum Noord-Holland-Noord, Nederland Kernrapport veiligheidsmonitor, benchmark (2015) Gemeente (2015) Castricum vergeleken met Politieregio Noord-Holland-Noord en Nederland Leefbaarheid

Nadere informatie

Gemeenten + Wijken Index

Gemeenten + Wijken Index Gemeenten + Wijken Index '-' betekent minder dan 50 antwoorden 2012 2013 2014 2015 2016 Gemeente Leiden ( + = positief verschil; - = negatief verschil) verschil 2013-2016 verschil 2014-2016 verschil 2015-2016

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor 2013

Veiligheidsmonitor 2013 Veiligheidsmonitor 2013 Barometer voor lokale veiligheid Feiten bladen Bedum De Marne Eemsmond Haren Pekela Stadskanaal Veendam Vlagtwedde Veiligheidsmonitor 2013 Deelnemende gemeenten Aantal respondenten

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnummer: Met deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot 10 (zeer

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt: een hoger cijfer (10)

Nadere informatie

De mening van de inwoners gepeild. Woontevredenheid 2015

De mening van de inwoners gepeild. Woontevredenheid 2015 LelyStadsGeLUIDEN De mening van de inwoners gepeild Woontevredenheid 2015 April 2016 Colofon Dit is een rapportage opgesteld door: Cluster Onderzoek en Statistiek team Staf, Beleid Te downloaden op www.lelystad.nl/onderzoek

Nadere informatie

Keuze indicatoren voor rapportage Veiligheidsmonitor-Wijkpeiling Almere 2017

Keuze indicatoren voor rapportage Veiligheidsmonitor-Wijkpeiling Almere 2017 Keuze indicatoren voor rapportage Veiligheidsmonitor-Wijkpeiling Almere 2017 Indicatoren Deel van de Bijzonderheden vragenlijst ALGEMEEN Algemeen oordeel buurt - schaalscore (0=slecht, 10=goed) Ontwikkeling

Nadere informatie

LelyStadsGeluiden. De mening van de jongeren gepeild. Leefbaarheid, Veiligheid en welzijn 2007

LelyStadsGeluiden. De mening van de jongeren gepeild. Leefbaarheid, Veiligheid en welzijn 2007 LelyStadsGeluiden De mening van de jongeren gepeild Leefbaarheid, Veiligheid en welzijn 2007 In 2007 hebben 2.937 jongeren meegewerkt aan de jongerenenquête. Het onderzoek had als doel om in kaart te brengen

Nadere informatie

Lelystads getallen. gemeente

Lelystads getallen. gemeente Lelystads getallen 2011 Lelystads getallen 2010 gemeente Tabel 1: Bevolking van Lelystad per 1 januari 2012 (absoluut en %) Leeftijdsopbouw Van de 50.000+ gemeenten, op 5 na minste 65+ ers 0-9 jaar 10.090

Nadere informatie

Leefbaarheid en veiligheid

Leefbaarheid en veiligheid Leefbaarheid en veiligheid In de buurt volgens de inwoners van de Drechtsteden in 2013 Leefbaarheid en veiligheid zijn belangrijke thema s binnen gemeenten. Dat is niet verwonderlijk, want burgers wonen

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Inlogcode/ buurtnummer Enquête leefbaarheid in uw buurt Bij het onderzoeken van de leefbaarheid van de buurt, is het waardevol om te weten of er verschillen bestaan in beoordeling van de leefbaarheid naar

Nadere informatie

Leefbaarheid en overlast in buurt

Leefbaarheid en overlast in buurt 2013 Leefbaarheid en overlast in buurt Gemeente (2013): Scherpenzeel vergeleken met Regionale eenheid Oost-Nederland Landelijke conclusies Leefbaarheid buurt Zeven op de tien Nederlanders vinden leefbaarheid

Nadere informatie

bevolkingsprognose

bevolkingsprognose bevolkingsprognose -2032 Onderzoek en Statistiek Gemeente Lelystad Telefoon: 0320-278574 E-mail: lelystadspanel@lelystad.nl www.lelystadspanel.nl Augustus 2016 Colofon Dit is een prognose gemaakt door:

Nadere informatie

Tabellenboek. Leefbaarheidsmonitor Leiden 2000

Tabellenboek. Leefbaarheidsmonitor Leiden 2000 Tabellenboek behorende bij de Leefbaarheidsmonitor 2000 N. Goezinne P. van Wensveen juli 2000 een onderzoek in opdracht van de Gemeente Onderzoeker Projectleider Opdrachtgever Interne begeleiding Nico

Nadere informatie

Hoe beoordelen Almeerders de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt?

Hoe beoordelen Almeerders de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt? VEILIGHEIDSMONITOR-WIJKPEILING ALMERE 2017 Hoe beoordelen Almeerders de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt? 23 mei 2018 Meer weten over uw eigen wijk? Ga naar www.wijkmonitoralmere.nl 1. INTRODUCTIE

Nadere informatie

ONDERZOEKSVERANTWOORDING Wonen, Leefbaarheid en Veiligheid 2015

ONDERZOEKSVERANTWOORDING Wonen, Leefbaarheid en Veiligheid 2015 ONDERZOEKSVERANTWOORDING Wonen, Leefbaarheid en Veiligheid 2015 In oktober en november 2015 hebben 1.554 inwoners van Lelystad een vragenlijst ingevuld over de beleving van hun woning en woonomgeving.

Nadere informatie

Jaarrapport Integratie Bijlagen hoofdstuk 8 1

Jaarrapport Integratie Bijlagen hoofdstuk 8 1 Jaarrapport Integratie Sociaal en Cultureel Planbureau / Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum / Centraal Bureau voor de Statistiek september, 2005 Internetbijlagen bij hoofdstuk 8 Wonen,

Nadere informatie

Hoe veilig is Noord-Holland Noord?

Hoe veilig is Noord-Holland Noord? Hoe veilig is Noord-Holland Noord? Veiligheidsmonitor Noord-Holland Noord 2013 April 2014 Colofon Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563, 7500 AN Enschede Rapportnummer 2014-concept Datum April

Nadere informatie

Perceptie veiligheid 2011

Perceptie veiligheid 2011 Perceptie veiligheid 2011 Onderzoek en Statistiek Februari 2012 Colofon Dit is een onderzoeksrapportage gemaakt door: Team Onderzoek en Statistiek Te downloaden op www.lelystad.nl/onderzoek onder de kop

Nadere informatie

HOE VEILIG IS KATWIJK?

HOE VEILIG IS KATWIJK? Rapport HOE VEILIG IS KATWIJK? Veiligheidsmonitor gemeente Katwijk 2017 Juni 2018 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2018/087 Datum Juni

Nadere informatie

Hoe veilig is Nijkerk?

Hoe veilig is Nijkerk? Hoe veilig is Nijkerk? Veiligheidsmonitor gemeente Nijkerk 2013 Mei 2014 Colofon Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563, 7500 AN Enschede Rapportnummer 2014/016 Datum Mei 2014 Opdrachtgever Gemeente

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en 10 (zeer positief).

Nadere informatie

LEEFBAARHEIDSMONITOR EDE 2015 EN TRENDS WIJKEN/BUURTEN

LEEFBAARHEIDSMONITOR EDE 2015 EN TRENDS WIJKEN/BUURTEN LEEFBAARHEIDSMONITOR EDE 2015 EN TRENDS WIJKEN/BUURTEN 2005-2015 OPZET EN UITVOERING Sinds 1999 voert de gemeente Ede elke twee jaar een onderzoek uit naar leefbaarheid en veiligheid in de buurt. Tot en

Nadere informatie

Leefbaarheid Inhoud. Gekozen gebied: Provincie: Gelderland Gekozen vergelijkingsgebied: Nederland

Leefbaarheid Inhoud. Gekozen gebied: Provincie: Gelderland Gekozen vergelijkingsgebied: Nederland Leefbaarheid - 2011 In dit rapport staat de leefbaarheid van de woonomgeving centraal. Aan de respondenten is gevraagd hun mening te geven over de kwaliteit van de fysieke buurtvoorzieningen. Men kon het

Nadere informatie

Leefbaarheid woonbuurt. Functioneren gemeente. Overlast in de buurt. Gemeente Leiden. significantie ( + = positief verschil; - = negatief verschil)

Leefbaarheid woonbuurt. Functioneren gemeente. Overlast in de buurt. Gemeente Leiden. significantie ( + = positief verschil; - = negatief verschil) Resultaten Veiligheidsmonitor: alle items gemeente Leiden, 2012 t/m 2017 Dezelfde overzichten zijn bechikbaar van alle Leidse wijken en stadsdelen en ook van alle gemeenten in de politie-eenheid Den Haag

Nadere informatie

HOE VEILIG IS BLOEMENDAAL?

HOE VEILIG IS BLOEMENDAAL? Rapport HOE VEILIG IS BLOEMENDAAL? Veiligheidsmonitor gemeente Bloemendaal Augustus 2015 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2015/062

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor 2011 Gemeente Woerden

Veiligheidsmonitor 2011 Gemeente Woerden Veiligheidsmonitor 20 Gemeente Woerden Onderzoek uitgevoerd in opdracht van Gemeente Woerden DIMENSUS beleidsonderzoek April 202 Projectnummer 475 Samenvatting 3 Inleiding. Leefbaarheid van de buurt 3.

Nadere informatie

HOE VEILIG IS ELBURG?

HOE VEILIG IS ELBURG? Rapport HOE VEILIG IS ELBURG? Veiligheidsmonitor gemeente april 2015 www.ioresearch.nl Hoe veilig is? COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2015/ Datum april

Nadere informatie

Notitie Veiligheidsmonitor Amsterdam-Amstelland 2008-2011

Notitie Veiligheidsmonitor Amsterdam-Amstelland 2008-2011 Notitie Veiligheidsmonitor Amsterdam-Amstelland 28-211 Deze notitie brengt op basis van de Amsterdamse Veiligheidsmonitor de leefbaarheid en veiligheid in de regio Amsterdam-Amstelland tussen 28 en 211

Nadere informatie

HOE VEILIG IS MOERDIJK?

HOE VEILIG IS MOERDIJK? Rapport HOE VEILIG IS MOERDIJK? Veiligheidsmonitor gemeente Mei 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2017/229 Datum Mei 2017 Opdrachtgever

Nadere informatie

Hoe veilig zijn Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel?

Hoe veilig zijn Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel? Hoe veilig zijn Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel? Veiligheidsmonitor gemeenten Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel 2013 April 2014 Colofon Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563, 7500 AN Enschede

Nadere informatie

B A S I S V O O R B E L E I D

B A S I S V O O R B E L E I D Monitor Veiligheidsbeleid Groningen september tot december 18 JANUARI 19 Elke vier maanden verzamelt de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek informatie over de stand van zaken op het gebied van

Nadere informatie

Hoe veilig is Kapelle?

Hoe veilig is Kapelle? Hoe veilig is Kapelle? Veiligheidsmonitor gemeente Kapelle 2013 April 2014 Colofon Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563, 7500 AN Enschede Rapportnummer - Datum April 2014 Opdrachtgever Gemeente

Nadere informatie

B A S I S V O O R B E L E I D

B A S I S V O O R B E L E I D Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen mei - augustus 18 Elke vier maanden verzamelt de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek informatie over de stand van zaken op het gebied van veiligheid

Nadere informatie

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen mei - augustus 2018

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen mei - augustus 2018 Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen mei - augustus 18 OKTOBER 18 Elke vier maanden verzamelt de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek informatie over de stand van zaken op het gebied van

Nadere informatie

Integrale Veiligheidsmonitor 2009 Politieregio Utrecht Tabellenrapport

Integrale Veiligheidsmonitor 2009 Politieregio Utrecht Tabellenrapport Integrale Veiligheidsmonitor 2009 Politieregio Utrecht Tabellenrapport DIMENSUS beleidsonderzoek Juni 2010 Projectnummer 379 Colofon Informatie DIMENSUS Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1c 4818 AA Breda

Nadere informatie

ONDERZOEKSVERANTWOORDING VRAGENLIJSTFREQUENTIES

ONDERZOEKSVERANTWOORDING VRAGENLIJSTFREQUENTIES ONDERZOEKSVERANTWOORDING EN VRAGENLIJSTFREQUENTIES Cultuurpeiling, 2007 De huidige cultuurnota loopt tot en met 2008. De nieuwe nota zal betrekking hebben op de periode tot en met 2012. Om tot een goed

Nadere informatie

HOE VEILIG IS TYNAARLO?

HOE VEILIG IS TYNAARLO? Rapport HOE VEILIG IS TYNAARLO? Veiligheidsmonitor gemeente Tynaarlo Juni 2018 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2018/ Datum Juni 2018

Nadere informatie

Fact sheet. Veiligheidsmonitor Amsterdam-Amstelland Politie Eenheid Amsterdam. Veiligheidsbeleving buurt. nummer 4 februari 2013

Fact sheet. Veiligheidsmonitor Amsterdam-Amstelland Politie Eenheid Amsterdam. Veiligheidsbeleving buurt. nummer 4 februari 2013 Politie Eenheid Fact sheet nummer 4 februari 213 Veiligheidsmonitor -Amstelland 28-212 Deze fact sheet brengt de veiligheid in de regio -Amstelland tussen 28 en 212 in kaart. blijkt op verschillende indicatoren

Nadere informatie

Zorg verlenen en zorg ontvangen 2012

Zorg verlenen en zorg ontvangen 2012 Zorg verlenen en zorg ontvangen 2012 Onderzoek en Statistiek Gemeente Lelystad Telefoon: 0320-278574 E-mail: lelystadspanel@lelystad.nl www.lelystadspanel.nl Colofon Dit is een onderzoeksrapportage gemaakt

Nadere informatie

Hoe veilig is Coevorden?

Hoe veilig is Coevorden? Hoe veilig is Coevorden? Veiligheidsmonitor gemeente Coevorden 2013 April 2014 Colofon Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563, 7500 AN Enschede Rapportnummer 2014/- Datum April 2014 Opdrachtgever

Nadere informatie

HOE VEILIG IS HEEMSTEDE?

HOE VEILIG IS HEEMSTEDE? Rapport HOE VEILIG IS HEEMSTEDE? Veiligheidsmonitor gemeente Heemstede Mei 2018 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2018/74 Datum Mei

Nadere informatie

VEILIGHEIDSMONITOR OMMEN 2016

VEILIGHEIDSMONITOR OMMEN 2016 Rapport VEILIGHEIDSMONITOR OMMEN 2016 Juni 2016 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2016/CONCEPT Datum Juni 2016 Opdrachtgever Auteur(s)

Nadere informatie

Onderzoek Leefbaarheid en Veiligheid 2016

Onderzoek Leefbaarheid en Veiligheid 2016 Raadsnummer Versie Datum Maart 2017 1 (67) Onderzoek & Statistiek Onderzoek Leefbaarheid en Veiligheid 2016 Tabellenrapport: tabellen, vragenlijst Gemeente Nieuwegein Raadsnummer Datum November 2017 Auteur

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 19 november 2014

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 19 november 2014 Aan de raad van de gemeente Lelystad uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 19 november 2014 behandeld door algemeen nummer U13-74923 bijlagen FAB-SEC dossiernummer AC Dombroek-van Vliet 14 0320 1 onderwerp

Nadere informatie

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen sept-dec 2017

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen sept-dec 2017 Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen sept-dec 7 Elke vier maanden verzamelen wij informatie over de stand van zaken op het gebied van veiligheid in de gemeente. Deze monitor bestaat uit drie onderdelen

Nadere informatie

Leefbaarheid en veiligheid

Leefbaarheid en veiligheid Leefbaarheid en veiligheid In de buurt volgens de inwoners van de Drechtsteden in 2013 Leefbaarheid en veiligheid zijn belangrijke thema s binnen gemeenten. Dat is niet verwonderlijk, want burgers wonen

Nadere informatie

ONDERZOEKSVERANTWOORDING VRAGENLIJSTFREQUENTIES

ONDERZOEKSVERANTWOORDING VRAGENLIJSTFREQUENTIES ONDERZOEKSVERANTWOORDING EN VRAGENLIJSTFREQUENTIES Jongerenenquête, 2009 In oktober 2009 hebben 1.959 jongeren van 12 tot en met 23 jaar uit Lelystad meegedaan aan de Lelystadse jongerenenquête. Het onderzoek

Nadere informatie

ONDERZOEKSVERANTWOORDING EN FREQUENTIEVERDELING MILIEU EN AFVAL 2008

ONDERZOEKSVERANTWOORDING EN FREQUENTIEVERDELING MILIEU EN AFVAL 2008 Vragenlijst, steekproef en respons Het onderzoek Milieu en Afval 2008 is gehouden in december 2008. Het onderzoek is gehouden onder leden van het LelyStadsPanel. Op het moment van het onderzoek bestond

Nadere informatie

HOE VEILIG IS RHEDEN?

HOE VEILIG IS RHEDEN? Rapport HOE VEILIG IS RHEDEN? Veiligheidsmonitor gemeente Juni 2018 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2018/CONCEPT Datum Juni 2018 Opdrachtgever

Nadere informatie

LELYSTADSGELUIDEN. De mening van de inwoners gepeild. Woonbeleving 2017

LELYSTADSGELUIDEN. De mening van de inwoners gepeild. Woonbeleving 2017 LELYSTADSGELUIDEN De mening van de inwoners gepeild Woonbeleving 2017 Colofon Dit is een rapportage opgesteld door: Onderzoek en Statistiek Afdeling Beleid Postbus 91 8200 AB Lelystad e-mail: onderzoek@lelystad.nl

Nadere informatie

LelyStadsGeluiden. Perceptie veiligheid 2009. De mening van de inwoners gepeild

LelyStadsGeluiden. Perceptie veiligheid 2009. De mening van de inwoners gepeild LelyStadsGeluiden De mening van de inwoners gepeild Perceptie veiligheid 09 In oktober 09 hebben.9 leden van het LelyStadsPanel en andere stadsbewoners een vragenlijst ingevuld over de beleving van hun

Nadere informatie

Burgerpeiling Discriminatie

Burgerpeiling Discriminatie Burgerpeiling Discriminatie Uitgave : Team Kennis en Verkenning Naam : Marije Hofland Telefoonnummer : 0570-69 3317 Mail : m.hofland@deventer.nl 1 Inleiding De Gemeente Deventer voert om de twee jaar een

Nadere informatie

BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING 2 2014 VEILIGHED

BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING 2 2014 VEILIGHED BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING 2 2014 VEILIGHED Gemeente Wijdemeren November/December 2014 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie