Hypothecair krediet 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hypothecair krediet 2"

Transcriptie

1 1 Soorten kredieten Hypothecair krediet 2 Hypothecair krediet met kapitaalaflossing (terugbetaling) 2 Overbruggingskrediet 3 Een combinatie van verschillende types 3 Hypothecair krediet met kapitaalopbouw (Bulletkrediet) 3 Vast of variabele rentevoet? 4 Terugbetalingstermijn 5 Waarborgen 5 Schuldsaldoverzekering 6 Autofinanciering 8 Persoonlijke lening 9 Investeringskrediet 10 Leasing 11 Financiële Leasing 12 Renting met aankoopoptie (operationele leasing) 12 Full Service Leasing (operationele leasing) 12 Herfinanciering 13 Centralisatie van kredieten 14

2 2 Hypothecair krediet Wanneer u een woning wenst te bouwen, kopen of verbouwen, zijn uw eigen middelen vaak onvoldoende. U kan een hypothecair krediet aangaan om het benodigde budget te verzamelen om uw plannen te realiseren. Natuurlijk brengt dit een aantal praktische vragen met zich mee. Hoeveel kunnen we lenen? Op welke looptijd kan dat? Welke formule nemen we best? Welke kosten brengt de aankoop van een woning met zich mee? Allemaal zeer belangrijke vragen waarop wij u graag een antwoord geven! Een hypothecair krediet kan worden aangegaan door een natuurlijke persoon, voor privé- doeleinden en kan dienen voor de financiering van: Aankoop van een gebouw of van een bouwgrond Verbouwingswerken Betaling van successierechten op onroerende goederen Overname door een mede-eigenaar van de onverdeelde aandelen in het eigendom Hypothecair krediet met kapitaalaflossing (terugbetaling) De meest gebruikelijke formule is deze waarbij u elke maand hetzelfde bedrag betaalt. In dat bedrag zit een deel terugbetaling van het kapitaal, plus de intresten op het openstaan bedrag. In de beginperiode van uw krediet, betaalt u slechts een klein gedeelte kapitaal terug omdat de intresten aanvankelijk hoog oplopen. Naarmate uw krediet vordert zal die verhouding worden omgekeerd; de intresten liggen steeds lager en u gaat een steeds groter gedeelte van het kapitaal aflossen.

3 3 U kan opteren voor constante terugbetalingen (mensualiteiten) of terugbetalingen met een vast kapitaalaflossing. Deze laatste optie heeft als voordeel dat de kostprijs van uw krediet zal dalen omdat u sneller kapitaal terugbetaalt. Ook progressieve of degressieve formules zijn mogelijk. Overbruggingskrediet Het is mogelijk dat u slechts voor korte termijn een aanzienlijke som nodig heeft, bv. voor de bouw van een nieuwe woning, in afwachting van het geld van de verkoop van uw huis. Zolang het krediet loopt, bent u in deze formule niet verplicht kapitaal terug te betalen. U betaalt enkel intresten. Het kapitaal moet pas volledig worden terugbetaald op de dag dat uw lening afloopt, of bij de verkoop van uw woning. Een combinatie van verschillende types Een combinaties van verschillende types hypothecaire kredieten kan vaak interessant zijn. Het is een krediet op maat de klant! Hypothecair krediet met kapitaalopbouw (Bulletkrediet) Het hypothecair krediet met kapitaalopbouw is een krediet waarvoor u maandelijks een premie (een bedrag) stort, zodat u het ontleende kapitaal terug opbouwt tegen de dag dat het contract afloopt. Met dat opnieuw opgebouwde kapitaal betaalt u de bank terug op de eindvervaldag van de lening. Ondertussen betaalt u op het ontleende bedrag intresten zolang de lening loopt.

4 4 In het kader van een krediet met kapitaalopbouw sluit u een levensverzekering van het type tak 21 of tak 23 af. Het verschil tussen beide types levensverzekeringen heeft vooral te maken met de risico s die u al dan niet bereid bent te nemen. In tak 21 wordt de intrest op de premies die u stort van bij de start gegarandeerd. In tak 23 loopt het krediet via een levensverzekering, waarvan het bedrag van het kapitaal op termijn afhankelijk is van het rendement van een investeringsfonds. Deze terugbetalingsformule wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de financiering van een opbrengsteigendom of een tweede verblijf én wanneer de kredietnemer voldoende solvabel is. Vast of variabele rentevoet? Een vaste rentevoet, overeengekomen bij de ondertekening van de kredietovereenkomst, is gegarandeerd voor de volledige looptijd van uw krediet. Een vaste rentevoet kan een goed idee zijn als de rente laag staat. U kent vooraf het bedrag dat u maandelijks zal moet afbetalen, zolang de lening loopt. U heeft volledige zekerheid. Een variabele rentevoet, de basisrentevoet die bij de ondertekening werd vastgelegd, wordt daarentegen op contractueel bepaalde tijdstippen herzien in functie van de evolutie van een referentie-index. Deze index is gebaseerd op de schommelingen van de intrestvoeten op de markt. Kiezen voor een variabele rentevoet = weten dat u een vooraf gekend risico loopt, maar speculeert op een rentedaling. Voorzichtigheidshalve, houdt u best rekening met het worst case- scenario. De rentevoet kan, afhankelijk van de gekozen formule, tijdens de hele looptijd van uw lening verschillende keren worden aangepast (jaarlijks, om de 5 jaar, na 10 jaar ). Het maandelijks terug te betalen bedrag kan dus stijgen of dalen.

5 5 Terugbetalingstermijn De looptijd van uw hypothecair krediet bepaalt rechtstreeks het bedrag dat u maandelijks zal moeten terugbetalen en de totale kostprijs van uw krediet. De looptijd van uw lening kan u best afstemmen op uw huidige financiële situatie. Vaak kan het interessant zijn om te werken met verschillende looptijden. Looptijden van een hypothecair krediet kunnen variëren van 10 tot 30 jaar. Hoe langer de looptijd van uw hypothecair krediet, hoe lager het bedrag dat u maandelijks moet aflossen. De kostprijs van uw krediet zal echter aanzienlijk hoger liggen. Indien u opteert voor een langere looptijd, zal ook uw schuldsaldoverzekering duurder worden. Waarborgen Een bank zal u enkel geld lenen als zij er zeker van zijn dat geld wordt terugbetaald. In het geval van een hypothecair krediet zal de woning die u koopt, bouwt of renoveert deze terugbetaling waarborgen. Er zal daarom een hypotheekinschrijving worden genomen op uw woning. De hypotheekinschrijving zorgt dat een schuldeiser, zoals de bank, bevoorrecht wordt om de kredietsom terug te vorderen bij verkoop van het in waarborg gegeven onroerend goed. De opbrengst van de verkoop wordt dan in de eerste plaats aangewend om de schuld van de kredietnemer terug te betalen. Deze bevoorrechte positie als schuldeiser wordt bekendgemaakt op het hypotheekkantoor, zodat belanghebbende derden daarvan kennis kunnen nemen. De hypotheek wordt gevestigd via een notariële akte, genaamd de hypothecaire kredietakte.

6 6 Om de kosten van de hypotheekinschrijving te drukken, kan de bankinstelling genoegen nemen met een kleinere zekerheid, onder de vorm van de hypothecaire volmacht. Het vestigen van een hypothecaire volmacht gebeurt bij notariële akte. Bij een hypothecaire volmacht geeft de kredietnemer de toelating aan de kredietgever om een hypothecaire inschrijving te nemen, zodra laatstgenoemde dat nodig vindt (bijvoorbeeld bij aanhoudende betalingsproblemen). Het verschil met de hypotheek zit hierin dat de kredietnemer wel de toelating geeft om een hypotheek te nemen, maar de kredietgever ze nog niet neemt en wellicht ook nooit zal nemen. De kosten van een hypothecaire volmacht zijn beduidend lager dan de kosten van een hypotheekinschrijving. Let op! U kan enkel fiscale voordelen genieten op uw lening als ze door een hypotheek gewaarborgd wordt. Een lening met een hypothecair mandaat als waarborg komt niet in aanmerking voor fiscale voordelen. In de praktijk wordt vaak gewerkt met een combinatie van een hypotheekinschrijving voor het fiscaal voordeel en een mandaat voor het overige gedeelte. Schuldsaldoverzekering Wanneer u een lening aangaat, verbindt u zich ook om terug te betalen. Wat gebeurt er echter als één van beide kredietnemer overlijdt? Om aan zo n situatie het hoofd te bieden kunnen de kredietnemers een verzekering aangaan, een schuldsaldoverzekering genaamd. Zij betalen een premie aan de verzekeringsmaatschappij, die als tegenprestatie de lening volledig of gedeeltelijk terugbetaalt als één van hen sterft voordat de lening volledig werd afbetaald. Kortom, bij overlijden zijn de erfgenamen geheel of gedeeltelijk van al schulden bevrijd.

7 7 De kredietnemers hebben over het algemeen de keuze tussen het betalen van een eenmalige of een jaarlijkse premie. De schuldsaldoverzekering kan worden afgesloten binnen fiscaliteit van het langetermijnsparen of pensioensparen, maar ook volledig buiten fiscaliteit is mogelijk. Dit kan interessant zijn indien u op de premies geen fiscaal voordeel meer kan doen.

8 8 Autofinanciering Wie kan zich nog een leven voorstellen zonder wagen? Een stadsautootje, een ruime gezinswagen of een volumewagen, nieuw of tweedehands; een auto kopen doe je niet elke dag. De autofinanciering is een lening op afbetaling met als specifiek doel het aankopen van een voertuig. De looptijd van een autolening is wettelijk beperkt in functie van het geleende bedrag. Hoe lager het bedrag, hoe lager de maximale looptijd. In de praktijk is een autolening met een duur van 5 jaar de meest voorkomende. Het gaat om een lening met een vaste looptijd en vaste maandelijkse betalingen. Het volledige aankoopbedrag kan worden gefinancierd, inclusief BTW. Een voorschot is niet noodzakelijk. Wij gaan voor u op zoek naar het beste tarief voor uw autofinanciering. Het tarief van een autolening is het meest gunstig voor nieuwe voertuigen. Ook een mogelijkheid naast de klassieke autolening, is het speciale balloonkrediet. U betaalt gedurende de looptijd van uw krediet lagere aflossingen, maar de laatste aflossing ligt een stuk hoger (tussen 25%- 40% van de aankoopprijs). Uw wagen financieren met een balloonkrediet is interessant, als u zeker bent dat u op het einde van uw lening uw auto wilt verkopen. Met de opbrengst van de verkoop, betaalt u dan uw laatste mensualiteit terug.

9 9 Persoonlijke lening Een persoonlijke lening, afgestemd op uw behoefte! Een onverwachte factuur, uw droomreis maken of een speciale gelegenheid vieren, dit en nog veel meer kan u betalen dankzij de persoonlijke lening. Het is de meest eenvoudige vorm van geld lenen; het Jaarlijks Kosten Percentage, de aflossing en looptijd van uw lening zijn op voorhand gekend. Een persoonlijke lening is een lening op afbetaling zonder een specifiek doel of aankoop. U hoeft geen facturen voor te leggen. De looptijd is wettelijk beperkt in functie van het geleende bedrag en kan variëren van 24 tot 120 maanden.

10 10 Investeringskrediet Uw bedrijf wil een eigen zaak starten, een handelsfonds overnemen? Uw bedrijf is sterk gegroeid en u moet uitbreiden? Aankopen van een bedrijfspand? Of een wedersamenstelling van bedrijfskapitaal? Het investeringskrediet helpt u bij de ontplooiing van al uw activiteiten. Een investeringskrediet is de beste oplossing om uw zakelijke investeringsbehoeften op middellange of lange termijn te financieren. Het geeft u de mogelijkheid om vaste en/of vlottende activa te verwerven, te vernieuwen of te vervangen. Het investeringskrediet is bedoeld voor vrije beroepers, zelfstandigen en vennootschappen. << eventueel hier een LEES MEER- link zetten >> Net zoals bij een hypothecair krediet, zijn er verschillende formules, looptijden en terugbetalingswijzen mogelijk. Met een investeringskrediet financiert u belangrijke zakelijke investeringen over een periode van maximaal 25 jaar. U ontleent een vast bedrag voor een vaste termijn, aan een vaste of variabele rentevoet. De terugbetalingen gebeuren volgens een vastgelegd schema; maandelijks, per trimester, semester of jaar. Bovendien maakt u zelf de keuze tussen vaste of degressieve terugbetalingen. In het laatste geval betaalt u elke maand een vast deel van uw kapitaal terug. Alle intresten en kosten zijn beroepsmatig fiscaal aftrekbaar.

11 11 Leasing Een wagen is essentieel voor uw bedrijf. Zonder mobiliteit staat uw zaak letterlijk en figuurlijk stil. Alleen stelt u zich de vraag: kopen of leasen? Welke formule helpt uw business het meest vooruit? Het principe van leasing is relatief eenvoudig. Een leasingmaatschappij koopt op uw vraag activa. Dit kunnen zowel gebouwen, rollend materieel, machines, kantoormaterieel, enz. zijn. Uw onderneming betaalt dan periodiek een leasingvergoeding in ruil voor het gebruik aan de leasingmaatschappij. Het laat de zelfstandige of vennootschap toe te investeren, zonder de financiële positie al te veel te belasten. De laatste aflossing gaat gepaard met de zogenaamde aankoopoptie. Deze laat u toe om op het einde van de leasingtermijn eigenaar te worden van het actief. << eventueel hier een LEES MEER- link zetten >> Het bedrag van de aankoopoptie bepaalt of het om financiële of operationele leasing gaat. We hebben het over financiële leasing als de aankoopoptie op einddatum kleiner of gelijk is aan 15 % van het financieringsbedrag. Is de aankoopoptie echter hoger dan 15 %, dan spreekt men van operationele leasing. Financiële leasingschulden zullen in de balans verschijnen. De intresten en afschrijvingen op de geleasede activa komen in kosten. Bij operationele leasing of renting worden de periodieke huurlasten volledig opgenomen in kosten en blijven buiten de balans van de onderneming. Voor ons leasingaanbod, werken wij samen met verschillende leasingmaatschappijen en kunnen verschillende mogelijkheden voorstellen.

12 12 Financiële Leasing Tegen betaling van een financiële huurprijs, geniet u het gebruiksrecht van de door u gekozen wagen. Een contract financiële leasing voorziet op het einde van de huurtermijn een aankoopoptie van 3 % tot 15 % op de catalogusprijs van uw voertuig. Met deze aankoopoptie te lichten, m.a.w. u betaalt de residuwaarde, wordt de wagen uw volledige eigendom. De geleasde wagen wordt geactiveerd in de balans van uw onderneming en wordt bijgevolg ook afgeschreven. Renting met aankoopoptie (operationele leasing) Tegen betaling van een financiële huurprijs, geniet u het gebruiksrecht van de door u gekozen wagen met een aanvullend dienstenpakket. Een contract financiële leasing voorziet op het einde van de huurtermijn een aankoopoptie vanaf 16% op de catalogusprijs van uw voertuig. In tegenstelling tot financiële leasing, wordt de huurprijs afgeschreven als bedrijfskosten (in de winst- en verliesrekening). Full Service Leasing (operationele leasing) Wist u dat de aankoopsom van uw wagen slechts 40% van de totale kost vertegenwoordigt? De hoofdmoot van de kosten gaat naar brandstof, verzekering, onderhoudsbeurten en bandenwissels. Daar komen nog vervangwagen, pechverhelping, schadebeheer, contractadministratie en aan- en verkoop van de auto bovenop. Al deze uitgaven strikt opvolgen is dus heel belangrijk. Full Service Leasing bundelt al deze kosten in één vast maandelijks bedrag. Zo spreidt u de kosten evenredig over een langere periode, en hebt u uw autobudget perfect onder controle.

13 13 In uw Full Service Leasing- contract is standaard opgenomen: Rente en afschrijving Volledige reparatie en onderhoud en tussentijds bijvullen van motorolie en koelvloeistof Reparatie, onderhoud en bandenkost gedurende de looptijd van het contract BA- en Casco verzekering (All Risk) Rijtaks en belasting op inverkeerstelling (BIV) 24 uur service bij pech of schade in binnen- en buitenland 24 uur telefonische bereikbaarheid Alle glasreparaties Onbeperkt vervangwagen Ook fiscaal doet u een goede zaak! U betaalt namelijk enkel BTW op de afschrijving, en niet op uw totale investering. Deze BTW spreidt u bovendien over de hele leaseperiode, zodat u geen voorfinanciering hoeft te doen. En dat is uiteraard mooi meegenomen. De huurprijs wordt afgeschreven als bedrijfskosten, in de winst- en verliesrekening van uw onderneming. Herfinanciering Bent u de trotse eigenaar van uw woning en heeft u voor deze aankoop ergens een woonkrediet lopen? De kans bestaat dat er voor u een veel voordeliger alternatief in zit! De laatste jaren is de hypothecaire rente fors gezakt. Voor heel wat mensen kan het interessant zij om je huidige lening vervroegd af te sluiten en je hypotheek aan gunstige voorwaarden te herfinancieren bij een andere financiële instelling. Voordeliger kan op verscheidene aspecten slaan, maar het meest belangrijke is te bekijken of de totale kostprijs van het nieuwe krediet lager uitkomt dan de totale kostprijs van uw huidig krediet. Maak vrijblijvend een afspraak en om uw bestaande lening door te lichten.

14 14 Centralisatie van kredieten Het samenbrengen van uw lopende kredieten, kan u de ademruimte geven die u zoekt. Een woonkrediet, een autolening, een persoonlijke lening, een kredietlijn of misschien een kredietkaart in de elektro- of meubelzaak waar u een aankoop deed; al de afbetalingen samen kunnen voor sommige gezinnen bijzonder zwaar worden. Of u heeft simpelweg een financiële tegenslag, waardoor de maandlast onhoudbaar is. Helaas, is er op termijn vaak een serieuze betalingsachterstand tot gevolg. Kortom, u zoekt een oplossing, u heeft nood aan ademruimte. Het kan dan een oplossing zijn om uw verschillende lopende kredieten te bundelen in 1 gezamenlijke, nieuwe lening. U heeft dan nog één krediet en één maandelijkse aflossing heeft. Hiermee kunt u in vele gevallen minder per maand betalen, of over meer geld beschikken met dezelfde maandlast. Het groeperen of centraliseren van kredieten kan voor zowel de hypotheekleningen als diverse persoonlijke leningen.

1 e pijler : Wettelijk pensioen. 2 e pijler : fiscaal - beroep (S)VAPZ IPT / groepsverzekering RIZIV contract

1 e pijler : Wettelijk pensioen. 2 e pijler : fiscaal - beroep (S)VAPZ IPT / groepsverzekering RIZIV contract Pensioenplanning 4 pensioenpijlers 1 e pijler : Wettelijk pensioen 2 e pijler : fiscaal - beroep (S)VAPZ IPT / groepsverzekering RIZIV contract 3 e pijler : fiscaal - privé Pensioensparen Langetermijnsparen

Nadere informatie

KEYHOME. Ontdek het hypothecair krediet. 05/2017/nl

KEYHOME. Ontdek het hypothecair krediet. 05/2017/nl KEYHOME Ontdek het hypothecair krediet 05/2017/nl 2 1. Het hypothecair krediet bij Keytrade Bank...3 1.1. Wie mag een hypothecair krediet aangaan?...3 1.2. Voorwerp van het krediet...3 1.3. Hoeveel kunt

Nadere informatie

Moet ik nu leasen, renten of gewoon lenen? Wat is het verschil?

Moet ik nu leasen, renten of gewoon lenen? Wat is het verschil? Moet ik nu leasen, renten of gewoon lenen? Wat is het verschil? Leasing is een begrip dat niet meer uit onze samenleving weg te denken is. Vooral het leasen van wagens is wijdverspreid, maar ook andere

Nadere informatie

woonkrediet Vaste formule 10, 15, 20, 25 of 30 jaar

woonkrediet Vaste formule 10, 15, 20, 25 of 30 jaar woonkrediet ALGEMEENHEDEN Doelgroep : fysieke personen vrije beroepen onder vennootschap (associaties van notarissen, tandartspraktijken, ) managementvennootschappen patrimoniumvennootschappen zelfstandigen

Nadere informatie

Deel 1 - Bijzondere fiscale aftrek eigen woning (de zgn. woonbonus) als u leent voor uw verbouwing. 2. Voorwaarden waaraan de lening moet voldoen

Deel 1 - Bijzondere fiscale aftrek eigen woning (de zgn. woonbonus) als u leent voor uw verbouwing. 2. Voorwaarden waaraan de lening moet voldoen Deel 1 - Bijzondere fiscale aftrek eigen woning (de zgn. woonbonus) als u leent voor uw verbouwing 1. Voor wie? 2. Voorwaarden waaraan de lening moet voldoen 2.1. Een lening gesloten vanaf 1 januari 2005...5

Nadere informatie

VERLAAG UW MAANDLASTEN!

VERLAAG UW MAANDLASTEN! VERLAAG UW MAANDLASTEN! Een centralisatie betekent dat u al uw lopende leningen en andere schulden in één overzichtelijk krediet samenbrengt. Zo verlaagt u uw maandelijkse lasten tot wel 50%! HET PROBLEEM

Nadere informatie

JAGUAR FINANCIAL SERVICES UW FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN

JAGUAR FINANCIAL SERVICES UW FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN JAGUAR FINANCIAL SERVICES UW FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN Zowel particuliere als professionele klanten zullen een aangepaste financiering ontdekken die even goed bij u past als uw nieuwe Jaguar. Denk aan

Nadere informatie

De belangrijkste risico s verbonden aan hypothecaire leningen met kapitaalopbouw waarbij een levensverzekering wordt afgesloten, zijn de volgende:

De belangrijkste risico s verbonden aan hypothecaire leningen met kapitaalopbouw waarbij een levensverzekering wordt afgesloten, zijn de volgende: De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) en de FOD Economie waarschuwen voor formules voor hypothecaire kredieten met kapitaalopbouw waarbij een levensverzekering wordt afgesloten De FSMA

Nadere informatie

6 ALGEMEENHEDEN 6 Wie kan een hypothecair krediet sluiten? 6 Bestemming van het hypothecair krediet 6 Welke stappen moet u ondernemen?

6 ALGEMEENHEDEN 6 Wie kan een hypothecair krediet sluiten? 6 Bestemming van het hypothecair krediet 6 Welke stappen moet u ondernemen? Sommaire 4 INLEIDING 6 ALGEMEENHEDEN 6 Wie kan een hypothecair krediet sluiten? 6 Bestemming van het hypothecair krediet 6 Welke stappen moet u ondernemen? 7 DE VERSCHILLENDE FORMULES 7 De formule met

Nadere informatie

De prospectus is ter beschikking, zowel bij de kredietmakelaar als op de maatschappelijke zetel van de N.V. KREFIMA.

De prospectus is ter beschikking, zowel bij de kredietmakelaar als op de maatschappelijke zetel van de N.V. KREFIMA. PROSPECTUS CONSUMENTENKREDIET LENING OP AFBETALING Prospectusnummer: 4 01/06/2009 1. Inleiding Deze prospectus is van toepassing op leningen op afbetaling toegestaan in het kader van de Wet op het Consumentenkrediet

Nadere informatie

U BENT EEN PROFESSIONAL? OOK DAN HEEFT OPEL FINANCE FORMULES MET 100% GEMOEDSRUST

U BENT EEN PROFESSIONAL? OOK DAN HEEFT OPEL FINANCE FORMULES MET 100% GEMOEDSRUST U BENT EEN PROFESSIONAL? OOK DAN HEEFT OPEL FINANCE FORMULES MET 100% GEMOEDSRUST U BENT EEN PROFESSIONAL? OOK DAN HEEFT OPEL FINANCE FORMULES MET 100% GEMOEDSRUST. Voor zelfstandige ondernemers en bedrijven

Nadere informatie

PROSPECTUS N 1 CONSUMENTENKREDIET

PROSPECTUS N 1 CONSUMENTENKREDIET PROSPECTUS N 1 CONSUMENTENKREDIET LENING OP AFBETALING VASTGELEGD BIJ AUTHENTIEKE AKTE LENING OP AFBETALING VAN TOEPASSING VANAF 01.06.2006 NV CREDIMO Weversstraat 6-8-10 1730 ASSE Tel. +32(0)2 454 10

Nadere informatie

Hypotheekschuld. Duur 30 jaar. Maandlasten

Hypotheekschuld. Duur 30 jaar. Maandlasten Hypotheekschuld Duur 30 jaar Maandlasten Tijdens de gehele looptijd betaalt u lage maandlasten. U betaalt alleen rente over de lening. Aan het einde van de looptijd blijft de hypotheekschuld bestaan. U

Nadere informatie

Deel 2 van de prospectus WOONKREDIETEN geldig vanaf 01/11/2018 Tarief B/352

Deel 2 van de prospectus WOONKREDIETEN geldig vanaf 01/11/2018 Tarief B/352 Deel 2 van de prospectus WOONKREDIETEN geldig vanaf 01/11/2018 Tarief B/352 Voorwaarden geldig vanaf 01/11/2018 De formules en producten beschreven in dit tarievenblad en in het prospectus waarvan het

Nadere informatie

woonkredieten prospectus nr. 7 het woonkrediet van toepassing vanaf 26 februari 2010

woonkredieten prospectus nr. 7 het woonkrediet van toepassing vanaf 26 februari 2010 woonkredieten prospectus nr. 7 van toepassing vanaf 26 februari 2010 het woonkrediet Prospectus woonkredieten Dit prospectus is van toepassing voor de maatschappijen die behoren tot de AXA Groep, zijnde

Nadere informatie

Financier uw droomproject dankzij uw effectenrekening DB Investment Loan

Financier uw droomproject dankzij uw effectenrekening DB Investment Loan Deutsche Bank Financier uw droomproject dankzij uw effectenrekening DB Investment Loan DB Investment Loan: een flexibele kredietoplossing voor DB Personal en Private Bankingcliënten. Waarom biedt Deutsche

Nadere informatie

Consumentenkrediet. Wilfried Van Hirtum. Versie 1.06 6 januari 2010

Consumentenkrediet. Wilfried Van Hirtum. Versie 1.06 6 januari 2010 Consumentenkrediet Wilfried Van Hirtum Versie 1.06 6 januari 2010 Copyright 2010 Wilfried Van Hirtum Dit werk wordt vrij gegeven aan de gemeenschap en mag dus gekopieerd, verspreid en aangepast worden

Nadere informatie

Reële jaarlijkse. Maandelijkse rente

Reële jaarlijkse. Maandelijkse rente BNP PARIBAS FORTIS NV - AG INSURANCE NV (voorheen Fortis Insurance Belgium NV) Deel 2 van de prospectus HYPOTHECAIRE KREDIETEN geldig vanaf 01/03/2018 Tarief B/347 Voorwaarden geldig vanaf 01/04/2018 De

Nadere informatie

Afbetaling Aflossing Aflossingsvrije lening Beleggingskrediet BKR of Bureau Kredietregistratie Consumptief krediet Creditcard

Afbetaling Aflossing Aflossingsvrije lening Beleggingskrediet BKR of Bureau Kredietregistratie Consumptief krediet Creditcard Begrippenlijst A-Z Afbetaling Als u iets op afbetaling koopt, krijgt u uw aankoop direct mee. Vervolgens betaalt u het aankoopbedrag in termijnen terug. U wordt pas officieel eigenaar van uw aankoop zodra

Nadere informatie

Autofinanciering KREDIETEN. Op weg naar de auto van uw dromen

Autofinanciering KREDIETEN. Op weg naar de auto van uw dromen Autofinanciering KREDIETEN Op weg naar de auto van uw dromen Autofinanciering Eenvoudig en efficiënt 2 Kredieten De kortste weg naar uw nieuwe wagen Denkt u aan een nieuwe wagen? Kies dan in uw kantoor

Nadere informatie

woonkredieten prospectus nr. 8 van toepassing vanaf 10 oktober 2014

woonkredieten prospectus nr. 8 van toepassing vanaf 10 oktober 2014 woonkredieten prospectus nr. 8 van toepassing vanaf 10 oktober 2014 Prospectus woonkredieten Dit prospectus is van toepassing voor de maatschappijen die behoren tot de AXA Groep, zijnde AXA Belgium en

Nadere informatie

Beleggingsverzekeringen

Beleggingsverzekeringen Kennisfiche Beleggingsverzekeringen Beleggingsverzekeringen zijn contracten die u aangaat met een verzekeringsmaatschappij, niet met een bank. Ze worden wel verkocht via banken. Een beleggingsverzekering

Nadere informatie

Wij kunnen zeggen dat er een drietal manieren zijn als jij bij de banken niet terecht kunt.

Wij kunnen zeggen dat er een drietal manieren zijn als jij bij de banken niet terecht kunt. 19. Kapitaal en kredietverlening 19.1.Kapitaal Kapitaal aantrekken is belangrijk voor jouw onderneming. Wij kunnen zeggen dat er een drietal manieren zijn als jij bij de banken niet terecht kunt. De 3

Nadere informatie

DVV-Woonkredieten: tarieffiche nr. 161 van 04/12/2018 (bijlage bij Prospectus) Prospectusnummer: 23 van 20/03/2018

DVV-Woonkredieten: tarieffiche nr. 161 van 04/12/2018 (bijlage bij Prospectus) Prospectusnummer: 23 van 20/03/2018 DVV-Woonkredieten: tarieffiche nr. 161 van 04/12/2018 (bijlage bij Prospectus) Prospectusnummer: 23 van 20/03/2018 1. Hypothecaire kredieten met constante aflossingen Formules met vaste quotiteit tussen

Nadere informatie

Immotheker, hoe financier ik de aankoop van mijn woning?

Immotheker, hoe financier ik de aankoop van mijn woning? Immotheker, hoe financier ik de aankoop van mijn woning? De beste formule ook voor mijn verzekering Dankzij de Immotheker weet ik precies hoeveel ik kan besteden. Als klant krijg je bij de Immotheker gratis

Nadere informatie

Volvo Car finance www.volvocarfinance.nl

Volvo Car finance www.volvocarfinance.nl Volvo Car finance www.volvocarfinance.nl Financieren of leasen? VOLVO CAR LEASE Wilt u straks (of tussentijds) eigenaar worden van de auto? Als u de auto niet in eigendom wilt, kunt u kiezen voor Full

Nadere informatie

Financiële algebra Woonkrediet

Financiële algebra Woonkrediet Financiële algebra Woonkrediet Wilfried Van Hirtum Versie 1.00 16 november 2009 Copyright 2009 Wilfried Van Hirtum Dit werk wordt vrij gegeven aan de gemeenschap en mag dus gekopieerd, verspreid en aangepast

Nadere informatie

Financieren of leasen?

Financieren of leasen? Volvo Car Finance Financieren of leasen? Koopt u uw nieuwe Volvo privé? Bij een privéaankoop ligt een financierings constructie voor de hand, bij een zakelijke aankoop is dit vaak een lease constructie.

Nadere informatie

Het belastingvoordeel dat verbonden is aan een hypotheeklening, noemt men in Vlaanderen de woonbonus.

Het belastingvoordeel dat verbonden is aan een hypotheeklening, noemt men in Vlaanderen de woonbonus. Gepubliceerd op Wikifin (https://www.wikifin.be) Wat is de woonbonus? Wie een hypothecaire lening afsluit om een woning te kopen of bouwen, kan vaak genieten van bepaalde belastingvoordelen gekoppeld aan

Nadere informatie

Zelfstandigen, vrije beroepers en zelfstandige bedrijfsleiders. Koop of verbouw uw vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen. Overal in Europa!

Zelfstandigen, vrije beroepers en zelfstandige bedrijfsleiders. Koop of verbouw uw vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen. Overal in Europa! Zelfstandigen, vrije beroepers en zelfstandige bedrijfsleiders. Koop of verbouw uw vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen. Overal in Europa! Wilt u een nieuw huis kopen of uw huidige woning verbouwen?

Nadere informatie

Peugeot Finance, merk van PSA Finance Belux N.V. (de lener) Sterstraat 99, 1180 Brussel Tel.: 02-370.77.11 Fax: 02-332.12.33

Peugeot Finance, merk van PSA Finance Belux N.V. (de lener) Sterstraat 99, 1180 Brussel Tel.: 02-370.77.11 Fax: 02-332.12.33 Verantwoordelijke uitgever en adverteerder: Rudy Braeckmans, Sterstraat 99, 1180 Brussel - Aansluitingsnummer CBFA 19653 - Uitgave 09/2007 www.peugeot.be Peugeot Finance, merk van PSA Finance Belux N.V.

Nadere informatie

Financier uw droomproject dankzij uw effectenrekening

Financier uw droomproject dankzij uw effectenrekening DB Investment Loan Financier uw droomproject dankzij uw effectenrekening DB Investment Loan : een flexibele kredietoplossing voor DB Personal en Private Banking-cliënten. Waarom biedt Deutsche Bank een

Nadere informatie

Inhoudstafel. Deel I - Groepsverzekering of IPT. Voorwoord... 1. Inhoudstafel. 1. Schema... 5. 2. Algemeen... 6

Inhoudstafel. Deel I - Groepsverzekering of IPT. Voorwoord... 1. Inhoudstafel. 1. Schema... 5. 2. Algemeen... 6 Inhoudstafel Voorwoord.... 1 Deel I - Groepsverzekering of IPT 1. Schema.................................................... 5 2. Algemeen.................................................. 6 2.1. Waarom

Nadere informatie

Zelfstandigen, vrije beroepers en zelfstandige bedrijfsleiders. Koop of verbouw uw vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen. Overal in Europa 1!

Zelfstandigen, vrije beroepers en zelfstandige bedrijfsleiders. Koop of verbouw uw vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen. Overal in Europa 1! Zelfstandigen, vrije beroepers en zelfstandige bedrijfsleiders. Koop of verbouw uw vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen. Overal in Europa 1! Wilt u een nieuw huis kopen of uw huidige woning verbouwen?

Nadere informatie

Hypotheekrecht en - vormen

Hypotheekrecht en - vormen Hypotheekrecht en - vormen Wat is een hypotheek? Een hypotheek is in theorie een zekerheidsrecht. Wanneer u een hypotheek afsluit, geeft u het recht van hypotheek aan de geldverstrekker. Dit recht van

Nadere informatie

CITROËN BUSINESS UW MOBILITEIT Is OnzE prioriteit

CITROËN BUSINESS UW MOBILITEIT Is OnzE prioriteit CITROËN BUSINESS UW MOBILiteit is onze prioriteit U bent op zoek naar een eenvoudige financiering waarvan u zelf de aflossingsperiode bepaalt? Citroën Autofin Klassieke financiering Vaste afbetalingen

Nadere informatie

Grote plannen EN WILT U HAAR EEN FEEST BEZORGEN OM NOOIT TE VERGETEN. U LIEVER GESPREID WILT BETALEN. DAN HOEFT U AL UW RESER-

Grote plannen EN WILT U HAAR EEN FEEST BEZORGEN OM NOOIT TE VERGETEN. U LIEVER GESPREID WILT BETALEN. DAN HOEFT U AL UW RESER- Grote plannen U ZOU GRAAG EEN HUIS KOPEN OF BOUWEN. OF U DENKT AAN VERBOUWINGSWERKEN. UW SALON IS AAN VERVANGING TOE OF DE AUTO HEEFT ZIJN TIJD GEHAD. MISSCHIEN TROUWT UW DOCHTER EN WILT U HAAR EEN FEEST

Nadere informatie

Kenmerken van diverse basisvormen van hypothecaire leningen

Kenmerken van diverse basisvormen van hypothecaire leningen Hypotheekvormen Kenmerken van diverse basisvormen van hypothecaire leningen Onderstaand geven wij u een korte beschrijving van de verschillende hypotheekvormen. Het betreft slechts een opsomming van de

Nadere informatie

Presentatie Demetris Hypotheek- en verzekeringsbeurs Delta Lloyd Life 23/02/2016 - Kinepolis Imagibraine - Braine l Alleud

Presentatie Demetris Hypotheek- en verzekeringsbeurs Delta Lloyd Life 23/02/2016 - Kinepolis Imagibraine - Braine l Alleud Presentatie Demetris Hypotheek- en verzekeringsbeurs Delta Lloyd Life 23/02/2016 - Kinepolis Imagibraine - Braine l Alleud Demetris Wie is Demetris? Demetris nv maakt deel uit van een solide groep, BNP

Nadere informatie

VIVIUM Langetermijnsparen

VIVIUM Langetermijnsparen VIVIUM Langetermijnsparen Sparen voor de toekomst met fiscale korting Gewaarborgd rendement Jaarlijkse winstdeelname Fiscaal voordeel Financiële zekerheid voor uw nabestaanden Moet u straks rondkomen met

Nadere informatie

HYPOTHECAIR KREDIET. Maak uw levensdroom waar! 30.31.001/10 02/14

HYPOTHECAIR KREDIET. Maak uw levensdroom waar! 30.31.001/10 02/14 HYPOTHECAIR KREDIET Maak uw levensdroom waar! 30.31.001/10 02/14 U wilt eigenaar worden van uw woning? Het is misschien uw grootste droom, maar ongetwijfeld ook één van de grootste en be De aanzienlijke

Nadere informatie

Prospectus Hypothecair Investeringskrediet Rechtspersoon

Prospectus Hypothecair Investeringskrediet Rechtspersoon Prospectus Hypothecair Investeringskrediet Rechtspersoon EDITIE Nr. 1 - GELDIG VANAF 18 AUGUSTUS 2015 Elantis, uw specialist inzake Woonkredieten Voor welke doeleinden? De Woonkredieten van Elantis zijn

Nadere informatie

PROSPECTUS HYPOTHECAIRE KREDIETEN VOOR PRIVATE DOELEINDEN CREAFIN N.V. DUWIJCKSTRAAT 17 2500 LIER RECHTSPERSONENREGISTER MECHELEN 455.731.

PROSPECTUS HYPOTHECAIRE KREDIETEN VOOR PRIVATE DOELEINDEN CREAFIN N.V. DUWIJCKSTRAAT 17 2500 LIER RECHTSPERSONENREGISTER MECHELEN 455.731. PROSPECTUS HYPOTHECAIRE KREDIETEN VOOR PRIVATE DOELEINDEN CREAFIN N.V. DUWIJCKSTRAAT 17 2500 LIER RECHTSPERSONENREGISTER MECHELEN 455.731.338 2 INHOUD 1. Wat is een hypothecair krediet? 2. Wie kan een

Nadere informatie

LENEN, VERZEKEREN, ONDERHOUDEN, LEASEN: WE WIJZEN U GRAAG DE SLIMSTE WEG. LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD

LENEN, VERZEKEREN, ONDERHOUDEN, LEASEN: WE WIJZEN U GRAAG DE SLIMSTE WEG. LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD LENEN, VERZEKEREN, ONDERHOUDEN, LEASEN: WE WIJZEN U GRAAG DE SLIMSTE WEG. LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD SNEL WEGWIJS IN 6 VOORDELIGE FORMULES, VOOR ALLE ZEKERHEID. Een voordelige autolening? Onverwachte

Nadere informatie

FLEXIBEL PENSION SAVING MET HOME -CLAUSULE

FLEXIBEL PENSION SAVING MET HOME -CLAUSULE FLEXIBEL PENSION SAVING MET HOME -CLAUSULE april 2010 Nu voordelig sparen voor uw toekomst! Voor wie is Flexibel Pension Saving met Home -clausule bestemd? Fidea richt zich met dit product (*) specifiek

Nadere informatie

Financiële leasing professionelen

Financiële leasing professionelen Financiële leasing professionelen Voor personenwagens, bedrijfswagens en alle materieel gebruikt in een professionele omgeving FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. Leasing, de aangewezen financieringstechniek

Nadere informatie

CONTROLEDIENST VOOR DE VERZEKERINGEN DE VOORZITTER

CONTROLEDIENST VOOR DE VERZEKERINGEN DE VOORZITTER CONTROLEDIENST VOOR DE VERZEKERINGEN DE VOORZITTER Brussel, 2 ê. J3. Dt O. ref. : Dienst Hypothecaire Kredieten / C A. Mettepenningen - S 02/737.07.63 Betreft : Wet van 4 augustus 1992 op het hypothecair

Nadere informatie

Peugeot Finance, de motor van uw dromen.

Peugeot Finance, de motor van uw dromen. Peugeot Finance, de motor van uw dromen. Een Peugeot... Daar heeft u altijd al van gedroomd. Maar hoe kunt u uw droom in vervulling laten gaan? Wie is er nu beter geplaatst dan Peugeot Finance zelf om

Nadere informatie

Doelgroep : NIEUWE wagens. Vrije beroepen Zelfstandigen KMO tot 20 wagens Grotere bedrijven (maatwerk) Alle vennootschapsvormen. Als NIEUW beschouwd:

Doelgroep : NIEUWE wagens. Vrije beroepen Zelfstandigen KMO tot 20 wagens Grotere bedrijven (maatwerk) Alle vennootschapsvormen. Als NIEUW beschouwd: Doelgroep : Vrije beroepen Zelfstandigen KMO tot 20 wagens Grotere bedrijven (maatwerk) Alle vennootschapsvormen LeasePlan Easy NIEUWE wagens Personenwagens Lichte bedrijfswagens tot 3,5 ton Als NIEUW

Nadere informatie

lease lease FINANCE VOLVO CAR FINANCE nee ja nee Particulier: Huurkoop met slottermijn Zakelijk: Financial Lease/VIP Full Operational

lease lease FINANCE VOLVO CAR FINANCE nee ja nee Particulier: Huurkoop met slottermijn Zakelijk: Financial Lease/VIP Full Operational VOLVO car FINANCe financieren of leasen? Koopt u uw nieuwe Volvo privé? Bij een privé-aankoop ligt een financieringsconstructie voor de hand, bij een zakelijke aankoop is dit vaak een leaseconstructie.

Nadere informatie

Hypothecair krediet. Hebt u beslist om iets te kopen of om te bouwen? Beobank biedt u eenvoudige en betrouwbare hypothecaire oplossingen.

Hypothecair krediet. Hebt u beslist om iets te kopen of om te bouwen? Beobank biedt u eenvoudige en betrouwbare hypothecaire oplossingen. Hypothecair krediet Prospectus nr. 4 van toepassing vanaf 27/02/2015 Hebt u beslist om iets te kopen of om te bouwen? Beobank biedt u eenvoudige en betrouwbare hypothecaire oplossingen. Uw doel U hebt

Nadere informatie

Onmiddellijk onze beste rentevoet voor uw hypothecair krediet.

Onmiddellijk onze beste rentevoet voor uw hypothecair krediet. Onmiddellijk onze beste rentevoet voor uw hypothecair krediet. Prospectus nr. 01: Geldig vanaf 16.5.2017 Wilt u een bouwgrond of appartement kopen? Of uw woning renoveren? Zit u boordevol plannen maar

Nadere informatie

Financier uw droomproject dankzij uw effectenrekening

Financier uw droomproject dankzij uw effectenrekening DB Investment Loan Financier uw droomproject dankzij uw effectenrekening DB Investment Loan : een flexibele kredietoplossing voor DB Personal en Private Banking-cliënten. Waarom biedt Deutsche Bank een

Nadere informatie

Ons Immo-Pack. Ook uw woonproject past erin.

Ons Immo-Pack. Ook uw woonproject past erin. WOONKREDIETEN EN VERZEKERINGEN Ons Immo-Pack. Ook uw woonproject past erin. Prospectus hypothecaire kredietopeningen nr 18 van toepassing vanaf 9 december 2014. 1 Inleiding Het woonkrediet van DVV: algemeen

Nadere informatie

Bespreking onroerende leasing in combinatie met een patrimoniumvennootschap

Bespreking onroerende leasing in combinatie met een patrimoniumvennootschap Bespreking onroerende leasing in combinatie met een patrimoniumvennootschap 1. Onroerende leasing in combinatie met een patrimoniumvennootschap Bij een onroerende leasing krijgt de patrimoniumvennootschap

Nadere informatie

BNP PARIBAS FORTIS NV - AG INSURANCE NV (voorheen Fortis Insurance Belgium NV) Voorwaarden geldig vanaf 01/11/2015

BNP PARIBAS FORTIS NV - AG INSURANCE NV (voorheen Fortis Insurance Belgium NV) Voorwaarden geldig vanaf 01/11/2015 BNP PARIBAS FORTIS NV - AG INSURANCE NV (voorheen Fortis Insurance Belgium NV) Voorwaarden geldig vanaf 01/11/2015 De formules en producten beschreven in dit tarievenblad en in de prospectus waarvan het

Nadere informatie

VIVIUM Langetermijnsparen

VIVIUM Langetermijnsparen VIVIUM Langetermijnsparen Sparen voor de toekomst met fiscale korting Gewaarborgd rendement Jaarlijkse winstdeelname Fiscaal voordeel Financiële zekerheid voor uw nabestaanden Moet u straks rondkomen met

Nadere informatie

Fiscaliteit van het hypothecair krediet

Fiscaliteit van het hypothecair krediet Fiscaliteit van het hypothecair krediet @# Inleiding DE AANKOOP, HET BOUWEN OF VERBOUWEN VAN EEN ONROEREND GOED FINANCIEREN MET EEN HYPOTHECAIR KREDIET LEVERT U IN HET ALGEMEEN EEN MOOIE BELASTINGBESPARING

Nadere informatie

Financier uw droomproject dankzij uw effectenrekening

Financier uw droomproject dankzij uw effectenrekening DB Investment Loan Financier uw droomproject dankzij uw effectenrekening DB Investment Loan : een flexibele kredietoplossing voor DB Personal en Private Banking-cliënten. Waarom biedt Deutsche Bank een

Nadere informatie

Thema 10 De financiering van de onderneming

Thema 10 De financiering van de onderneming Thema 10 De financiering van de onderneming Wat zul je leren? Enkele belangrijke bronnen van ondernemingsfinanciering op lange termijn beschrijven en de voor- en nadelen van deze financieringsbron afwegen.

Nadere informatie

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ LEASING

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ LEASING www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ LEASING MOBIEL+ LEASING DE MEERWAARDE VAN MITSUBISHI Niet alle meerwaarde van het rijden in een Mitsubishi is direct zichtbaar. Daarom biedt Mitsubishi u Mobiel+.

Nadere informatie

Record consumentenkredieten. De drijvende kracht achter al uw plannen

Record consumentenkredieten. De drijvende kracht achter al uw plannen Record consumentenkredieten lening op afbetaling kredietopening De drijvende kracht achter al uw plannen Prospectus Consumentenkrediet Prospectus consumentenkrediet nr. 6 van 01.06.2007 DEZE PROSPECTUS

Nadere informatie

BNP PARIBAS FORTIS NV Maatschappelijke zetel : Warandeberg 3-1000 Brussel

BNP PARIBAS FORTIS NV Maatschappelijke zetel : Warandeberg 3-1000 Brussel Maatschappelijke zetel : Deel 2 van de prospectus WOONKREDIETEN geldig vanaf 01/03/2015 Tarief P/314 Voorwaarden geldig vanaf 01/10/2015 Tarieven en voorwaarden van woonkredieten van BNP Paribas Fortis

Nadere informatie

ONTDEK DE FINANCIERINGS- OPLOSSING DIE BIJ U PAST!

ONTDEK DE FINANCIERINGS- OPLOSSING DIE BIJ U PAST! ONTDEK DE FINANCIERINGS- OPLOSSING DIE BIJ U PAST! Beste klant, In deze brochure stellen we graag ons professioneel productgamma voor, dat exclusief door het officiële Peugeot Professional-net wordt verdeeld.

Nadere informatie

RIZIV-contract Kinesitherapeut en apotheker. De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen!

RIZIV-contract Kinesitherapeut en apotheker. De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract Kinesitherapeut en apotheker De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract voor apothekers en kinesitherapeuten De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend

Nadere informatie

Demetris N.V. Maatschappelijke zetel : P. Bayensstraat Groot Bijgaarden Tel. 02/ Fax 02/

Demetris N.V. Maatschappelijke zetel : P. Bayensstraat Groot Bijgaarden Tel. 02/ Fax 02/ BNP PARIBAS FORTIS NV - AG INSURANCE NV (voorheen Fortis Insurance Belgium NV) Deel 2 van de prospectus HYPOTHECAIRE KREDIETEN geldig vanaf 01/09/2017 Voor de kredietaanvragen ingediend via Demetris Tarief

Nadere informatie

hoofdstuk 8 Lenen Lenen 167

hoofdstuk 8 Lenen Lenen 167 hoofdstuk 8 167 Inleiding Iemand die een woning koopt, bouwt of verbouwt doet voor de financiering ervan meestal een beroep op een hypothecaire lening. Dankzij de hypothecaire lening beschikt men over

Nadere informatie

Demetris N.V. Maatschappelijke zetel : P. Bayensstraat Groot Bijgaarden Tel. 02/ Fax 02/

Demetris N.V. Maatschappelijke zetel : P. Bayensstraat Groot Bijgaarden Tel. 02/ Fax 02/ BNP PARIBAS FORTIS NV - AG INSURANCE NV (voorheen Fortis Insurance Belgium NV) Deel 2 van de prospectus HYPOTHECAIRE KREDIETEN geldig vanaf 01/04/2017 Voor de kredietaanvragen ingediend via Demetris Tarief

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden hypothecaire kredieten Tarieven geldig vanaf 01/04/2017 Prospectus Nr. 8 van 01/04/2017 van toepassing

Tariefvoorwaarden hypothecaire kredieten Tarieven geldig vanaf 01/04/2017 Prospectus Nr. 8 van 01/04/2017 van toepassing Tarieven geldig vanaf 01/04/2017 Prospectus Nr. 8 van 01/04/2017 van toepassing Basistarief voor een quotiteit groter dan 80 % en kleiner of gelijk aan 100 % Voordeeltarief (*) voor een quotiteit kleiner

Nadere informatie

Waarop moet u letten als u een groepsverzekering wilt aangaan?

Waarop moet u letten als u een groepsverzekering wilt aangaan? Inhoudstafel Deel 1. Waarop moet u letten als u een groepsverzekering wilt aangaan? 1. Waarom is een groepsverzekering interessant voor uzelf en voor uw vennootschap?... 1 1.1. Opbouw van een aanvullend

Nadere informatie

Mercedes-Benz Financial: Uw financiële partner

Mercedes-Benz Financial: Uw financiële partner Mercedes-Benz Financial: Uw financiële partner Deze prospectus werd opgemaakt in de naam van de verkoper wiens gegevens hieronder vermeld staan en die optreedt in de hoedanigheid van kredietbemiddelaar.

Nadere informatie

Uw DVV-consulent, eveneens een specialist in Woonkredieten. Het Immo-Pack van DVV : All-in van uw project. 1 Met welke doelen kan ik lenen bij DVV?

Uw DVV-consulent, eveneens een specialist in Woonkredieten. Het Immo-Pack van DVV : All-in van uw project. 1 Met welke doelen kan ik lenen bij DVV? Ons Immo-Pack. Het DVV Immo-Pack: ook uw woonproject past erin. Prospectus hypothecaire kredietopeningen nr 20 van toepassing vanaf 1 mei 2016. Wij belonen nu al je trouw: Wij belonen nu al je trouw: INLEIDING

Nadere informatie

Kom eens een huis passen op zaterdag 25 juni

Kom eens een huis passen op zaterdag 25 juni Kom eens een huis passen op zaterdag 25 juni Soorten leningen Hypotheekrente QR codes ERA introduceert VAB Woningbijstand Kom eens een huis passen op zaterdag 25 juni Waar gaan wij ons het meeste thuis

Nadere informatie

De verschillende hypotheekvormen

De verschillende hypotheekvormen De verschillende hypotheekvormen Hierbij ontvangt u een beschrijving van een vijftal hypotheekvormen. Wij willen u vragen dit alvast door te nemen zodat u reeds bekend bent met de diverse hypotheeksoorten.

Nadere informatie

Gezond advies bij de overname van een officina

Gezond advies bij de overname van een officina Gezond advies bij de overname van een officina Inhoud Waardering van een apotheek Financiering van een overname 2 Uitbating apotheek Als fysieke persoon Als vennootschap Apotheker 3 Waardering handelsfonds

Nadere informatie

De verschillende hypotheekvormen

De verschillende hypotheekvormen De verschillende hypotheekvormen Het lijkt, door de uiteenlopende namen voor hypotheken, alsof er veel verschillende hypotheken zijn. Dit valt heel erg mee. Verreweg de meeste hypotheken die tegenwoordig

Nadere informatie

Wie mag lenen of ontlenen? De kredietgever moet een natuurlijke persoon zijn die woont in het Vlaams Gewest. Bovendien is vereist dat die persoon:

Wie mag lenen of ontlenen? De kredietgever moet een natuurlijke persoon zijn die woont in het Vlaams Gewest. Bovendien is vereist dat die persoon: aangeboden door www.boekhouder.be Trouwe lezers van onze website weten dat we enthousiast zijn over het systeem van de Winwinlening dat in 2006 boven de doopvont werd gehouden door de Vlaamse overheid.

Nadere informatie

De vrijheid om te kiezen

De vrijheid om te kiezen De vrijheid om te kiezen LEASE met onze lease- en financieringsvormen voor u en uw bedrijf Producten in deze brochure: Financial Lease Nett Operational Lease Full Operational Lease LEASE WAT VIND IK WAAR?

Nadere informatie

De zakelijke lening van ABN AMRO

De zakelijke lening van ABN AMRO Zakelijke lening 1 De zakelijke lening van ABN AMRO In dit productinformatieblad leest u hoe de zakelijke lening van ABN AMRO werkt, en wat de belangrijkste kenmerken en risico s zijn. Ook leest u wat

Nadere informatie

Het hypothecair krediet

Het hypothecair krediet Het hypothecair krediet Samenvatting: 1) De wet op het hypothecair krediet biedt aan de consument niet dezelfde bescherming als de wet op het consumentenkrediet, die nog werd verstrengd door de inwerkingtreding,

Nadere informatie

Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken. beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt

Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken. beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt van onze dienstverlening. Deze tijd vraagt om transparantie. Wij regelen

Nadere informatie

ADVIES &TIPS WEETJES. Krediet en Leningen

ADVIES &TIPS WEETJES. Krediet en Leningen ADVIES WEETJES &TIPS Krediet en Leningen 1. WELKE KREDIETEN BESTAAN ER? WELKE ZIJN DE VOORDELIGSTE? Eenvoudig gesteld, zijn er drie vormen van consumentenkrediet: Een kredietopening. Dit is een bedrag

Nadere informatie

Suzuki Financial Services. Financiële flexibiliteit, full service Operational Lease of goed en betrouwbaar verzekerd

Suzuki Financial Services. Financiële flexibiliteit, full service Operational Lease of goed en betrouwbaar verzekerd Suzuki Financial Services Financiële flexibiliteit, full service Operational of goed en betrouwbaar verzekerd Welke financiering past bij u? Betreft de aankoop van uw Suzuki motor een zakelijke aankoop?

Nadere informatie

De woningfiscaliteit grondig door elkaar geschud. 1. Alleen de gewesten zijn nog bevoegd voor de eigen woning... 2

De woningfiscaliteit grondig door elkaar geschud. 1. Alleen de gewesten zijn nog bevoegd voor de eigen woning... 2 Inhoudstafel DEEL I. De woningfiscaliteit grondig door elkaar geschud 1. Alleen de gewesten zijn nog bevoegd voor de eigen woning........... 2 1.1. De woningfiscaliteit is slechts gedeeltelijk geregionaliseerd.................

Nadere informatie

Prospectus Doorlopend Krediet

Prospectus Doorlopend Krediet Prospectus Doorlopend Krediet Inhoudsopgave Pagina Op verantwoorde wijze lenen 1 Wat is een doorlopend krediet? 1 Aanvraagprocedure 1, 2 Bepaling kredietwaardigheid en wijze van risicobeoordeling 2 Drie

Nadere informatie

Het kopen en financieren van een woning

Het kopen en financieren van een woning Het kopen en financieren van een woning Beste heer/mevrouw, U staat op het punt om een (nieuwe) woning te kopen. Het kan zijn dat u zich als starter op de markt begeeft en dus voor het eerst een woning

Nadere informatie

BNP PARIBAS FORTIS NV Maatschappelijke zetel : Warandeberg 3-1000 Brussel

BNP PARIBAS FORTIS NV Maatschappelijke zetel : Warandeberg 3-1000 Brussel Maatschappelijke zetel : Deel 2 van de prospectus WOONKREDIETEN geldig vanaf 01/03/2015 Tarief P/309 Voorwaarden geldig vanaf 15/06/2015 Tarieven en voorwaarden van woonkredieten van BNP Paribas Fortis

Nadere informatie

Pensioensparen. Verzekeringsnemer. Uw jaarlijks maximale premies van 940 EUR, hetzij maandelijks 78.33 EURO. Premies

Pensioensparen. Verzekeringsnemer. Uw jaarlijks maximale premies van 940 EUR, hetzij maandelijks 78.33 EURO. Premies Pensioensparen Verzekeringsnemer Premies Basisrentevoet Fiscaliteit Begunstigde bij leven Begunstigde bij overlijden Minimum kapitaal overlijden U Uw jaarlijks maximale premies van 940 EUR, hetzij maandelijks

Nadere informatie

Toyota Financial Services Onbezorgd rijplezier. Zakelijk

Toyota Financial Services Onbezorgd rijplezier. Zakelijk Toyota Financial Services Onbezorgd rijplezier Zakelijk 01. Toyota Financial Services 02. Verstandig geleased 04. Financial Lease 05. Netto Operational Lease 06. Full Operational Lease 08. Optionele componenten

Nadere informatie

Woonkrediet Plus. De naam «Landbouwkrediet» in deze brochure verwijst naar de hierboven vermelde drie juridische entiteiten

Woonkrediet Plus. De naam «Landbouwkrediet» in deze brochure verwijst naar de hierboven vermelde drie juridische entiteiten Woonkrediet Plus Prospectus nr. 17 van toepassing vanaf 9 maart 2009 CVBA LANBOKAS, SCRL AGRICAISSE, NV LANDBOUWKREDIET Sylvain Dupuislaan 251-1070 BRUSSEL De naam «Landbouwkrediet» in deze brochure verwijst

Nadere informatie

Geld lenen met uitstekend en verantwoord advies

Geld lenen met uitstekend en verantwoord advies Sinds1999 specialist op het gebied van financial lease en financieringen Geld lenen met uitstekend en verantwoord advies Privé en zakelijke leningen Privé en Financial lease Service en ondersteuning Dit

Nadere informatie

Hypotheekvormen samengevat

Hypotheekvormen samengevat Hypotheekvormen samengevat Er bestaan in Nederland enkele honderden hypotheekvarianten. Dat lijkt heel veel, maar de meeste varianten zijn afgeleid van een aantal hoofdvormen. Uw eigen wensen en persoonlijke

Nadere informatie

Een aflossingsvrije hypotheek? Laat u dan persoonlijk en deskundig informeren

Een aflossingsvrije hypotheek? Laat u dan persoonlijk en deskundig informeren Een aflossingsvrije hypotheek? Laat u dan persoonlijk en deskundig informeren In de media is er op dit moment veel aandacht voor de aflossingsvrije hypotheek. Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben de

Nadere informatie

Productinformatieblad Zakelijke lening - Juli 2018

Productinformatieblad Zakelijke lening - Juli 2018 Zakelijke lening Productinformatieblad Zakelijke lening - Juli 2018 1 Productinformatieblad Zakelijke lening - Juli 2018 De zakelijke lening van ABN AMRO In dit productinformatieblad leest u hoe de zakelijke

Nadere informatie

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN FINANCIEREN? EEN PRIMA OPTIE! Mobiel+ Autofinancieringen biedt verschillende financieringsvormen die helemaal kunnen

Nadere informatie

Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek

Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek Opstap Hypotheek 2 Hypotheken 2 Naam product Opstap Hypotheek 3 Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek Een huis kopen. Een spannend avontuur. Daarbij gaat u niet over één nacht ijs. Bij

Nadere informatie

!" #$ % %& $ ' $ &!( & &!))* $ &!+((* &, & $ $&- $ & & & $

! #$ % %& $ ' $ &!( & &!))* $ &!+((* &, & $ $&- $ & & & $ Immo IQ-Test vraag 9!" #$ % %& $ ' $ &!( & &!))* $ &!+((* &, & $ $&- $ & & & $!.#!))*/!"'. Waarom niet waar? 11/02/2008 - Tip 23: Lenen op 20 of 30 jaar wat is de voordeligste keuze? Vijf jaar geleden

Nadere informatie

BESLISSINGEN NEMEN DIE UW ONDERNEMING NU EN IN DE TOEKOMST ALLE KANS OP LIJK MIDDELEN NODIG OM TE INVESTEREN IN ROERENDE EN ONROERENDE GOEDEREN.

BESLISSINGEN NEMEN DIE UW ONDERNEMING NU EN IN DE TOEKOMST ALLE KANS OP LIJK MIDDELEN NODIG OM TE INVESTEREN IN ROERENDE EN ONROERENDE GOEDEREN. Ondernemen OM UWONDERNEMING GEZOND TE HOUDEN MOET U ONDERNEMEN. INITIATIEVEN EN BESLISSINGEN NEMEN DIE UW ONDERNEMING NU EN IN DE TOEKOMST ALLE KANS OP SLAGEN GEVEN. DUS MOET U OOK VOORUITZIEN EN NAAR

Nadere informatie

3 FISCALE ASPECTEN VAN HET VRUCHTGEBRUIK

3 FISCALE ASPECTEN VAN HET VRUCHTGEBRUIK 3 FISCALE ASPECTEN VAN HET VRUCHTGEBRUIK 3.1 Vruchtgebruik op vlak van vennootschapsbelasting 3.1.1 Afschrijven Een KMO heeft de keuze tussen 3 onderstaande methodes. De notariskosten en registratierechten

Nadere informatie