Geachte heer, mevrouw,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geachte heer, mevrouw,"

Transcriptie

1 De leden van de Gemeenteraad; Het College van Burgemeester en Wethouders; De gemeentesecretaris; De directeuren van de diensten; De sectorhoofden Bestuursdienst; De districtschef politie Haarlemmermeer; De commandant Brandweer; Belangstellenden. Postbus AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon Telefax Contactpersoon B.van Dam Doorkiesnummer Uw brief Verzenddatum, 31 maart 2005 Ons kenmerk Bijlage(n) Onderwerp Raadsbesluiten 24 maart 2005 Geachte heer, mevrouw, Hierbij ontvangt u de besluiten die de Gemeenteraad van Haarlemmermeer in zijn vergadering van 24 maart 2005 genomen heeft. Voor de goede orde zij aangetekend dat het besluit herziening vergaderstelsel Raadsplein (2005/5495) gewijzigd is aangenomen t.o.v. het oorspronkelijke voorstel. Hoogachtend, A.Ph. Hertog Burgemeester M.J.E.M. van Dam Griffier

2 Volgvel 2 a. TMPG (2005/1790) Kennis te nemen van de tmpg Kennis te nemen van de beschreven organisatorische maatregelen, VTA-maatregelen en maatregelen omtrent management van de projectenportefeuille. De herziene grondexploitaties voor de projecten: Zuidtangent, Cruquius, De President, Boseilanden, Nieuw Vennep Zuid, Hoofddorp Centrum en Nieuwe Kom vast te stellen. De volgende aanvullende kredieten te verstrekken: o 9,0 mln voor VTA voor de periode tot en met 2006; o 22,1 mln aanvullend uitvoeringskrediet voor grondexploitatieprojecten inclusief de inflatiecorrectie. Hiertoe vast te stellen de 17e begrotingswijziging van de gemeentebegroting en nummer 2 van het grondbedrijf. b. Grondprijzen (2005/4452) In te stemmen met raadsbesluit conform de tekst van raadsvoorstel 05/4452. c. Instellen van een voorbereidingscommissie Raadsonderzoek naar aanleiding van de tussenrapportage Meerjarenprogramma Grondexploitaties (2005/1790). De raad besluit een voorbereidingscommissie Raadsonderzoek in te stellen die binnen drie weken een proces-voorstel doet aan de raad, waarin de volgende elementen zijn meegenomen: 1. verordening op het raadsonderzoek 2. de onderzoeksvragen 3. advies aan de raad m.b.t. het doen van onderzoek 4. de doorlooptijd en planning 5. schatting van het benodigde budget 6. het te schrijven onderzoek dient gereed te zijn op 30 september In de raadsverordening op te nemen een artikel flitsenquete d. Werkversie besluit herziening vergaderstelsel Raadsplein inclusief aangenomen amendementen (2005/5495) 1. Het raadsbesluit herziening vergaderstelsel gemeenteraad d.d. 1 juli 2004 (2004/209) als volgt te wijzigen: i De volgende uitgangspunten voor fasering van behandeling vast te stellen: - Raadssessies worden niet ingepland met enkel informatievoorziening als doel. Brede informatievoorziening van college aan raad zonder dat direct reactie van de raad nodig is, vindt in principe plaats door middel van schriftelijke informatie, presentaties of werkbezoeken. Voor het stellen van technische vragen kan het instrument informatieve vragen benut worden. Het stellen van technische vragen in raadssessies die voor een ander doel zijn ingesteld (zie hieronder) hoort tot een minimum beperkt te blijven.

3 Volgvel 3 - Raadsdebat vindt plaats over onderwerpen die aan de volgende vereisten voldoen: 1. Het onderwerp is van politiek gewicht 2. Het onderwerp kent duidelijke politieke geschilpunten 3. Over het onderwerp is een duidelijke uitspraak van (een meerderheid van) de raad nodig; dit kan zowel in de vorm van een besluit als bijvoorbeeld een motie zijn 4. De raad beschikt over voldoende informatie om het debat te kunnen voeren; eventuele vragen zijn op een eerder moment al beantwoord - Raadssessies kennen 3 categorieën: 1. Voorbereiden debat: eerste uitwisseling van standpunten; inventariseren van discussiepunten en mogelijkheden om tot een besluit/uitspraak te komen 2. Voorbereiden stemming: over onderwerpen - waarover een besluit moet worden genomen - die niet van politiek gewicht zijn - die geen duidelijke politieke geschilpunten kennen - waarover wel enige discussie verwacht wordt zodat ze niet direct in stemming gebracht kunnen worden 3. Overleg: over onderwerpen die niet in aanmerking komen voor debat maar waarover wel discussie nodig is en geen besluit hoeft te worden genomen, zoals - Brieven aan de raad - Onderwerpen waarover het college vroegtijdig de meningen in de raad wil peilen - Brainstorm-onderwerpen - Over onderwerpen die in een raadssessie zijn behandeld vindt diezelfde dag geen stemming plaats, indien twee of meer fracties daarom verzoeken. In dat geval wordt de stemming in de eerstvolgende raadsvergadering gehouden. ii De drempel voor het naar de agenda vragen van brieven en ter kennisname stukken te bepalen op minimaal 2 fracties. iii In raadssessies onderwerpen en voorstellen in principe geclusterd te agenderen; te onderzoeken in hoeverre daarbij vaste thema s gehanteerd kunnen worden iv De actualiteitenrondvraag te vervangen door een Vragenuur van de Raad waarin in elk geval ruimte is voor: 1. het bespreken van actualiteiten 2. het stellen van vragen aan het college of aan raadsleden betreffende onderwerpen die niet geagendeerd zijn 3. het indienen en bespreken van moties vreemd aan de orde van de dag Daarbij dienen onderwerpen indien mogelijk vooraf te worden aangekondigd en kort toegelicht, opdat raad en college zich voor kunnen bereiden en belangstellenden zijn geïnformeerd.

4 Volgvel 4 v Procedurele agendapunten zoals het vaststellen van verslagen en agenda s en de lijsten brieven en ter kennisname stukken: 1. zoveel mogelijk schriftelijk af te handelen; 2. brieven en ter kennisname stukken worden aan de fractievoorzitters ter inzage toegezonden, ter inzage op de fractiekamers gelegd en kunnen door alle raadsleden en fractieassistenten in digitale vorm aangevraagd worden bij de griffie. 3. standaard een aparte sessie planning werkzaamheden gemeenteraad in te plannen waarin (wijzigingsvoorstellen op) verslagen en de door het presidium opgestelde agenda s en afhandelingsvoorstellen van brieven en ingekomen stukken kunnen worden afgehandeld. vi vii Spreektijden alleen in eerste termijn te hanteren bij raadsdebatten die niet zijn voorbereid in een raadssessie en bij raadssessies van de categorieën voorbereiden debat en voorbereiden stemming. Geen spreektijden te hanteren bij raadsdebatten die zijn voorbereid in een raadssessie en raadssessies van de categorie overleg. Fracties die het initiatief hebben genomen om stukken naar een raadssessie te vragen, krijgen ongeacht hun grootte vijf minuten tijd ter inleiding op het onderwerp. Voorstellen uit te werken met als doel het Raadsplein toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor inwoners waarbij in elk geval wordt gekeken naar begeleiding van bezoekers en insprekers tijdens het Raadsplein; verbeterde informatie naar inwoners, waarbij de stukken en raadsbesluiten makkelijk te vinden, op tijd beschikbaar en volledig zijn; bekendheid geven aan de mogelijkheden voor inwoners om in contact te komen met de raad. Raadsessies kunnen worden belegd buiten het raadhuis. Een fractie kan hiertoe een gemotiveerd verzoeken indienen bij het Presidium. viii Inwoners de mogelijkheid bieden in te spreken over niet geagendeerde onderwerpen. ix Voor de selectie van de voorzitters van vergaderingen de technische vaardigheden om een vergadering goed te leiden als belangrijkste criterium te nemen x Met ingang van 1 april een nieuw presidium te benoemen. 2. Het presidium de verantwoordelijkheid te geven voor de praktische uitwerking van dit raadsbesluit. 3. De volgende planning vast te stellen voor de uitwerking van dit raadsvoorstel: i. vanaf vaststellen besluit praktische voorbereidingen treffen ten behoeve van invoering van de wijzigingen zoals het herzien van reglementen en procedures betrokkenen informeren over en voorbereiden op de wijzigingen ii. 26 mei raadsbehandeling van voorstellen m.b.t. aanpassing van het Raadsplein, met name aangepast reglement van orde en commissieverordening iii. per 1 juni vergaderen op een aangepast Raadsplein.

5 Volgvel 5 e. Benoeming voorzitters raadssessies m.i.v. 1 juni 2005 (05/5618) De volgende personen met ingang van 1 juni 2005 te benoemen tot mogelijke voorzitters van raadssessies: De heer P.J. Boerman De heer H.G.J. Heimerikx De heer A. Koster De heer J.J. Nobel De heer B.V.L. Ottens Mevrouw L.M.W. van Velsen-Nelissen f. Benoeming Presidium m.i.v. 1 juni 2005 (05/5618) Naast de voorzitter en de vice-voorzitter van de Raad, die op basis van het Reglement van Orde, Art.5, lid 2, lid zijn van het presidium, de volgende personen met ingang van 1 april 2005 te benoemen tot lid van het Presidium: De heer H.G.J. Heimerikx De heer A. Koster De heer J.J. Nobel De heer B.V.L. Ottens g. Benoeming leden Voorbereidingscommissie raadsonderzoek De volgende personen te benoemen tot lid van de Voorbereidingscommissie instellen onderzoek ex artikel 155 Gemeentewet betreffende grondpolitiek: De heer A. Koster De heer B.V.L. Ottens De heer J.J. Nobel De heer P. van Groenigen De heer P.J. Boerman De heer H. Kuipers De heer J.A. Hekstra De heer W.P.J. Gaykema h. Definitief ontwikkelingsprogramma stedelijke vernieuwing (05/4448) 1. Het Ontwikkelingsprogramma Stedelijke Vernieuwing vast te stellen. 2. Het Ontwikkelingsprogramma Stedelijke Vernieuwing aan te bieden aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland ter vaststelling van het investeringsbudget stedelijke vernieuwing. i. Krediet kunstgrasvelden Vijfhuizen en Badhoevedorp (05/4356) 1. Voor de aanleg van twee kunstgrasvelden een krediet beschikbaar te stellen van ,-; 2. Daartoe vast te stellen de 26e wijziging van de gemeentebegroting voor het dienstjaar 2005.

6 Volgvel 6 j. Correcties groeninventarisaties (05/3835) De gecorrigeerde groenkaarten conform vast te stellen. k. Mandatering besluiten tot vaststelling van grens bebouwde kom (05/3830) 1. Het nemen van besluiten krachtens artikel 20 a van de Wegenverkeerswet (Wvw) 1994 (het vaststellen van de grenzen van de bebouwde kom) te mandateren aan het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlemmermeer; 2. Bij het uitoefenen van het mandaat zoals genoemd onder punt 1 worden de besluiten als volgt ondertekend: De raad der gemeente Haarlemmermeer, namens hen, het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haarlemmermeer; 3. Het college de mogelijkheid te bieden voor het nemen van besluiten tot het vaststellen van de grenzen van de bebouwde kom en daartoe een ondermandaat te verlenen aan de directeur van de Dienst Openbare Werken.

De leden en fractieassistenten van de gemeenteraad, het college van Burgemeesters en Wethouders en belangstellenden

De leden en fractieassistenten van de gemeenteraad, het college van Burgemeesters en Wethouders en belangstellenden De leden en fractieassistenten van de gemeenteraad, het college van Burgemeesters en Wethouders en belangstellenden Raadsgriffie Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon

Nadere informatie

De leden en fractieassistenten van de gemeenteraad, het college van Burgemeesters en Wethouders en belangstellenden

De leden en fractieassistenten van de gemeenteraad, het college van Burgemeesters en Wethouders en belangstellenden De leden en fractieassistenten van de gemeenteraad, het college van Burgemeesters en Wethouders en belangstellenden Raadsgriffie Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon

Nadere informatie

Hierbij nodig ik de leden van de raad, zijn voorzitter, alsmede de wethouders en overige belangstellenden uit voor de openbare raadsvergadering van

Hierbij nodig ik de leden van de raad, zijn voorzitter, alsmede de wethouders en overige belangstellenden uit voor de openbare raadsvergadering van Gewijzigde agenda De leden en fractieassistenten van de Gemeenteraad, het college van Burgemeester en Wethouders en belangstellenden Raadsgriffie Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2005/10255

Raadsvoorstel 2005/10255 Raadsvoorstel 2005/10255 Instellen Raadsonderzoek n.a.v. grondexploitaties Datum 12 april 2005 Voorbereidingscommissie raadsonderzoek Steller C.E.M. Bottenheft Onderwerp Indiener Collegevergadering Raadsvergadering

Nadere informatie

Hierbij nodig ik de leden van de raad, zijn voorzitter, alsmede de wethouders en overige belangstellenden uit voor de openbare raadsvergadering van

Hierbij nodig ik de leden van de raad, zijn voorzitter, alsmede de wethouders en overige belangstellenden uit voor de openbare raadsvergadering van De leden en fractieassistenten van de Gemeenteraad, het college van Burgemeester en Wethouders en belangstellenden Raadsgriffie Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon

Nadere informatie

donderdag 5 juli 2018 in de Raadzaal te Hoofddorp. Van uur tot uiterlijk uur zullen de volgende onderwerpen worden behandeld:

donderdag 5 juli 2018 in de Raadzaal te Hoofddorp. Van uur tot uiterlijk uur zullen de volgende onderwerpen worden behandeld: De leden en fractieassistenten van de Gemeenteraad, het college van Burgemeester en Wethouders en belangstellenden Raadsgriffie Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon

Nadere informatie

Hoogachtend, Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haarlemmermeer,

Hoogachtend, Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haarlemmermeer, Facilitaire Dienst De directeuren van de diensten sectorhoofden Bestuursdienst districts-chef politie Haarlemmermeer commandant Brandweer de leden gemeenteraad ter kennisname Postbus 250 2130 AG Hoofddorp

Nadere informatie

2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht

2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht 2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht Instrument Wat wil ik? Welke procedure? AMBTELIJKE BIJSTAND Verordening op de ambtelijke bijstand Gemeenteblad van Utrecht 2009, nr. 45 AMENDEMENT Artikel

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, De leden van de Gemeenteraad; Het College van Burgemeester en Wethouders; De gemeentesecretaris; De directeuren van de diensten; De sectorhoofden Bestuursdienst; De districtschef politie Haarlemmermeer;

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Raadhuisdein 1 De districtschef politie Haarlemmermeer;

Raadhuisdein 1 De districtschef politie Haarlemmermeer; De leden en fractieassistenten van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders; 2130 AG Hoofddorp De gemeentesecretaris; Bezoekadres: De groepsmanagers; Raadhuisdein 1 De districtschef

Nadere informatie

Notitie raadsvragen in soorten en maten

Notitie raadsvragen in soorten en maten Notitie raadsvragen in soorten en maten Aanleiding Het komt regelmatig voor dat raadsleden een vraag willen stellen aan het college. Over een voorstel dat het college aan de raad doet. Over een artikel

Nadere informatie

De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders;

De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders; De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders; 2 1 3 0 A G Hoofddor P De gemeentesecretaris; Bezoekadres: De directie; D... Raadhuisplein 1 De clustermanagers; Hoofddorp

Nadere informatie

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL De Raad Gemeente Waalwijk PRAAT MET DE RAAD HET WAALWIJKS VERGADERMODEL Het Waalwijks vergadermodel 1 Het vergadermodel in het kort Om alle inwoners van de gemeente Waalwijk goed te kunnen vertegenwoordigen,

Nadere informatie

Voorstel tot invoering van een nieuw instrument van de raad tijdens raadsvergaderingen.

Voorstel tot invoering van een nieuw instrument van de raad tijdens raadsvergaderingen. ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 18 juni 2009 1 OPSTELLER VOORSTEL: Griffier AFDELING: Griffie PORTEFEUILLEHOUDER: N.v.t. Agendapunt: No. /'05 Dokkum, 19 mei 2009. Onderwerp: Spoeddebat.

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 10 april 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 10 april 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Gemeenteraad Betreft vergadering van dinsdag 10 april 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 1 Opening en mededelingen 2 Vaststellen van

Nadere informatie

De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders;

De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders; Raadsgriffie De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders; 1 3 0 A G H fddor P 2 De gemeentesecretaris; _.... Bezoekadres: De directie; Raadhuisplein 1 De clustermanagers;

Nadere informatie

J. van der Rhee, B.Ha drs. Th.L.N. Weterings,

J. van der Rhee, B.Ha drs. Th.L.N. Weterings, Raadsgriffie De leden van de Gemeenteraad; Het college van Burgemeester en Wethouders; De gemeentesecretaris; De directie; De clustermanagers; De districtschef politie Haarlemmermeer; De commandant Brandweer;

Nadere informatie

Aan de bewoners van. Geachte mevrouw, heer,

Aan de bewoners van. Geachte mevrouw, heer, Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Ontwikkeling Prinsessenflats Geachte mevrouw, heer, Door middel van deze brief wil ik u graag

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 2 Vaststellen van de volgorde van de agenda

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 2 Vaststellen van de volgorde van de agenda A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Gemeenteraad Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 1 Opening en mededelingen 2 Vaststellen van de

Nadere informatie

, L/ 5% Sr L. Raadsgriff ie

, L/ 5% Sr L. Raadsgriff ie gemeente Haarlemmermeer Raadsgriff ie Contactpersoon Doorkiesnummer 023-5676541 De leden van de Gemeenteraad; Het College van Burgemeester en Wethouders; De gemeentesecretaris; De directeuren van de diensten;

Nadere informatie

Verordening op de raadscommissie 2005

Verordening op de raadscommissie 2005 Verordening op de raadscommissie 2005 Februari 2016 Verordening op de raadscommissie 2005 Inhoud: Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Paragraaf 1 Paragraaf 2 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Memorie van antwoord. Convenant actieve informatieplicht

Memorie van antwoord. Convenant actieve informatieplicht Memorie van antwoord Aan : de leden van de gemeenteraad Van : het college van burgemeester en wethouders en de griffier Datum : 26 januari 2015 Onderwerp : memorie van antwoord bij Nota geheimhouding,

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur Aanpassingen vergaderstructuur Voorstel 1. kennis nemen van de concept jaaragenda 2. vaststellen thematische indeling commissies 3. toevoegen beeldvormend deel, voorafgaand aan de reguliere commissievergadering

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2003/406

Raadsvoorstel 2003/406 Raadsvoorstel 2003/406 Onderwerp Vaststellen verordeningen inzake financiële functie gemeente Commissie Algemene Bestuurszaken Datum 10 november 2003 Raadsvergadering 11 december 2003 Samenvatting In de

Nadere informatie

Wat gaan we daarvoor doen? De Verordening Jongerengemeenteraad wordt op enkele hierna te noemen punten aangepast.

Wat gaan we daarvoor doen? De Verordening Jongerengemeenteraad wordt op enkele hierna te noemen punten aangepast. gemeente Haarlemmermeer Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Raadsvoorstel2733771 Onderwerp Portefeuillehouders steller Raadsvergadering Aanpassen Verordening Jongerengemeenteraad Onna Hoes W.H. Huisman-de

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist.

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist. Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Datum Tuincentrum De Wilgen verzending: Geachte heer, mevrouw, Door middel van deze brief wil

Nadere informatie

Reglement op de raadsdebatten van de gemeente Twenterand 2018

Reglement op de raadsdebatten van de gemeente Twenterand 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Twenterand Nr. 66170 29 maart 2018 Reglement op de raadsdebatten van de gemeente Twenterand 2018 De raad van de gemeente Twenterand; gezien het voorstel van

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

Beslisdocument Vernieuwend Vergaderen (A12.002728) 1

Beslisdocument Vernieuwend Vergaderen (A12.002728) 1 Beslisdocument Vernieuwend Vergaderen (A12.002728) 1 Ter voorbereiding van de invoering van het nieuwe vergaderstelsel en van de opstelling van de daarvoor benodigde verordeningen, besluit de gemeenteraad

Nadere informatie

2 9 SEP S. Redeker. Geachte heer, mevrouw,

2 9 SEP S. Redeker. Geachte heer, mevrouw, gemeente Haarlemmermeer De leden van de Gemeenteraad; Het college van Burgemeester en Wethouders; De gemeentesecretaris; De clustermanagers; De districtschef politie Haarlemmermeer; De commandant Brandweer;

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7. Doetinchem, 27 februari 2013 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART Werkwijzen vergaderstelsel gemeenteraad

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7. Doetinchem, 27 februari 2013 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART Werkwijzen vergaderstelsel gemeenteraad Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART 2013 Werkwijzen vergaderstelsel gemeenteraad Voorstel: 1. Vanaf 1 april 2013 overgaan tot een maandelijkse cyclus van raadsvergaderingen. 2. In de

Nadere informatie

Politieke Avond Gooise Meren Handleiding / Algemene beschrijving.

Politieke Avond Gooise Meren Handleiding / Algemene beschrijving. Politieke Avond Gooise Meren Handleiding / Algemene beschrijving. 1. Inleiding In deze handleiding/beschrijving wordt aangegeven wat het doel c.q. karakter is (van de verschillende onderdelen) van de Politieke

Nadere informatie

B e s l u i t: A. Presidium en Griffie. De raad van de gemeente Almere, Gelet op het artikel 16 en 33 van de Gemeentewet

B e s l u i t: A. Presidium en Griffie. De raad van de gemeente Almere, Gelet op het artikel 16 en 33 van de Gemeentewet De raad van de gemeente Almere, Gelet op het artikel 16 en 33 van de Gemeentewet B e s l u i t: vast te stellen de spelregels voor raadsleden van Almere 2012 1.1 Inleiding In Almere willen we op een open

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad

Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad 1 gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.RZOP8.OOZ Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad Samenvatting Door GroenLinks is in een motie aan de deelnemers van de debattraining

Nadere informatie

Voorstel van de Commissie voor bezwaarschriften 148/2003. Registratienummer Opgesteld door, telefoonnummer Henk Meijer, 2455

Voorstel van de Commissie voor bezwaarschriften 148/2003. Registratienummer Opgesteld door, telefoonnummer Henk Meijer, 2455 148/2003 Registratienummer 3.37804 Opgesteld door, telefoonnummer Henk Meijer, 2455 Programma Kunst en cultuur (media); bestuur Portefeuillehouder A.J.F.M. Hirdes; mevr. dr. G. ter Horst Onderwerp van

Nadere informatie

Instrumentenmatrix Welk instrument kan ik als raadslid gebruiken?

Instrumentenmatrix Welk instrument kan ik als raadslid gebruiken? 1 Feitelijke/technische informatie informatieve vragen algemeen 2 Feitelijke/technische informatie informatieve vragen over raadsstukken 3 Feitelijke/technische informatie Als raadslid vragen liever per

Nadere informatie

verordening op het raadspresidium

verordening op het raadspresidium nummer 1.1.6 regeling verordening op het raadspresidium nr. 1.1.6 de raad van de gemeente Gouda Gelezen het voorstel van het presidium van 28 juni 2014; Gelet op artikel 4 van het Reglement van Orde voor

Nadere informatie

2006. Nr.: 06.0025 Dnst: Griffie. Werkwijze Raad en commissies 2006 2010. Leiden, 21 maart 2006.

2006. Nr.: 06.0025 Dnst: Griffie. Werkwijze Raad en commissies 2006 2010. Leiden, 21 maart 2006. 2006. Nr.: 06.0025 Werkwijze Raad en commissies 2006 2010. Leiden, 21 maart 2006. In maart 2005 heeft de fractie van D66 de Notitie Bestuurlijke Vernieuwing uitgebracht, met als ondertitel: Het Forum Lugdunum:

Nadere informatie

Geen onderwerpen aangemeld. Schriftelijke vragen: Dhr. Ottens: Gebouwen voor etnische groepen

Geen onderwerpen aangemeld. Schriftelijke vragen: Dhr. Ottens: Gebouwen voor etnische groepen Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 11 januari 2018 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota.

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota. Interne memo Aan : Presidium Van : Lenneke van der van der Meer Afdeling : Griffie Datum : Maart 2013 Onderwerp : Behandeling jaarrekening / scenario's voor de toekomst / perspectiefnota en begroting 1.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gedragscodes integriteit bestuur. Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gedragscodes integriteit bestuur. Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gedragscodes integriteit bestuur Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De Gedragscode integriteit college 2015 en de Gedragscode integriteit

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel gemeente Haarlemmermeer Raadsvoorstel 2016.0032105 onderwerp Beschikbaar stellen van een krediet voor de aanpassing van het voormalig schoolgebouw De Ontdekking ten behoeve van de voorziening 'ingebruikneming'

Nadere informatie

Raadsvoorstel blad : 1 van 7

Raadsvoorstel blad : 1 van 7 Raadsvoorstel blad : 1 van 7 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Datum Zaaknummer 525343 : 5 februari 2018 Blad Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel.nr. Evaluatiedatum Bestuur

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht) Nr: 0217 7 RV Agendapunt: 7 Datum: 20 januari Datum: Raadsvergadering, 17 februari Voorstel aan de Raad Onderwerp: Verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Wijk bij Duurstede Gemeenteblad

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake aanschaffen van vergadervoorzieningen in de raadzaal van het stadshuis

Raadsvoorstelinzake aanschaffen van vergadervoorzieningen in de raadzaal van het stadshuis Griffie gemeenteraad Raadsnummer 04.R947. OOI Raadsvoorstelinzake aanschaffen van vergadervoorzieningen in de raadzaal van het stadshuis Samenvatting Tijdens raadsvergaderingen worden ondersteuning tijdens

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Organisatieonderdeel

Nadere informatie

Raadsbesluit W GEMEENTE VELSEN. Datum raadsvergadering: 27 oktober 2016 Datum IJmondcommissie: 11 oktober 2016 Raadsbesluitnummer: R16.

Raadsbesluit W GEMEENTE VELSEN. Datum raadsvergadering: 27 oktober 2016 Datum IJmondcommissie: 11 oktober 2016 Raadsbesluitnummer: R16. Raadsbesluit W GEMEENTE VELSEN Datum raadsvergadering: 27 oktober 2016 Datum IJmondcommissie: 11 oktober 2016 Raadsbesluitnummer: R16.056 Onderwerp Deelname steunfractieleden aan IJmondcommissie De raad

Nadere informatie

EEN NIEUWE MANIER VAN VERGADEREN

EEN NIEUWE MANIER VAN VERGADEREN EEN NIEUWE MANIER VAN VERGADEREN 2014 -... Een nieuwe manier van vergaderen 1 INLEIDING De gemeenteraad heeft in februari 2009 besloten volgens een nieuwe systematiek te vergaderen. Tot die tijd werden

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2004/167

Raadsvoorstel 2004/167 Raadsvoorstel 2004/167 Onderwerp Portefeuillehouder drs. M.J. Bezuijen Commissie Ruimte en Economie/Wonen en Werken d.d. 17 mei 2004 Datum 27 april 2004 Raadsvergadering 27 mei 2004 Samenvatting Voor de

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel gemeente Raadsvoorstel 2016.0018300 onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Portefeuilehouder drs Theo Weterings / dr. Derk Reneman steiler Bianca Smal

Nadere informatie

Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel , 1. Beslispunt 2. Inleiding 3. Beoogd effect 4. Argumenten

Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel , 1. Beslispunt 2. Inleiding 3. Beoogd effect 4. Argumenten Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 193656 Mw. A. van Vliet-Kuiper, burgemeester Evaluatie Politieke Avond Gooise Meren Aan de raad, 1. Beslispunt 1. Instemmen met de conclusies en aanbevelingen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda. Nadere toeli cb ti ng en herzien ontvverpraadsbeslui t zijn bijgevoegd.

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda. Nadere toeli cb ti ng en herzien ontvverpraadsbeslui t zijn bijgevoegd. gemeente Eindhoven Agendanummer zs z6 juli zozo Concept-voor de raad van de gemeente Eindhoven Agenda Betreft openbare vergadering op 20 juli 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 20:30 uur,

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

Politieke vragen die voorafgaan aan het verbeteren van de kwaliteit van het vergaderen

Politieke vragen die voorafgaan aan het verbeteren van de kwaliteit van het vergaderen Bij15-386 Politieke vragen die voorafgaan aan het verbeteren van de kwaliteit van het vergaderen Aanleiding In 2014 is het vergaderstelsel van Heerhugowaard aan de hand van een enquête geëvalueerd. De

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 26-02-2013 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 12G201670 PORTH./SECTOR Lievers Wijziging CAR-UWO per 1 januari 2013 ten behoeve van het personeel van de

Nadere informatie

Onderwerp: Statenvoordracht verbeteren werkwijze PS en commissies en aantal duocommissieleden

Onderwerp: Statenvoordracht verbeteren werkwijze PS en commissies en aantal duocommissieleden Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 47 Haarlem, 22 mei 2012 Onderwerp: Statenvoordracht verbeteren werkwijze PS en commissies en aantal duocommissieleden Bijlagen: - ontwerpbesluit - concept-onderzoeksopzet

Nadere informatie

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Heems^eJ^^gj. v ^ 1

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Heems^eJ^^gj. v ^ 1 Behoort bij raadsbesluit Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Heems^eJ^^gj. v ^ 1 van &H0-a(nr.Gsa^ Heemstede De raad van de gemeente Heemstede, x^/lm^v gelezen het voorstel van

Nadere informatie

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 14 en 17 voor het spreekrecht in aanmerking.

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 14 en 17 voor het spreekrecht in aanmerking. Vergadering Gemeenteraad Oegstgeest 18-12-2014 Plaats: Raadzaal Tijd: 20:00-21:50 Voorzitter: dhr. drs. J.B. Waaijer Raadsgriffier: dhr. drs. F. Kromhout 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering.

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 19 september 2017 20.00 uur L. van Heezik Plaats vergadering Doorkiesnummer raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agenda Onderwerp Pagina punt

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 16, 82 en 107a, tweede lid van de Gemeentewet en artikel V4 van de Kieswet,

Gelet op de artikelen 16, 82 en 107a, tweede lid van de Gemeentewet en artikel V4 van de Kieswet, De raad van de gemeente Harderwijk, Gelezen het voorstel van het presidium van de gemeenteraad, Gelet op de artikelen 16, 82 en 107a, tweede lid van de Gemeentewet en artikel V4 van de Kieswet, Besluit:

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / september 2017

E.G.M. van den Boom / september 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.2 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 246333/254627 11 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen

Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen Inhoudsopgave Voorwoord...3 Gemeenteraad...5 De werkwijze...6 Het vergaderschema...8 Het rondetafelgesprek...10 Het doel van het rondetafelgesprek...11

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1444998 Datum: 28 mei 2019 Portefeuillehouder: Domein / Team: Griffie Onderwerp: Wijziging Reglementen van orde voor de raad en raadscommissies 2019

Nadere informatie

2 0 JAN Raadsgriffie

2 0 JAN Raadsgriffie 7 gemeente Haarlemmermeer De leden van de Gemeenteraad; Het college van Burgemeester en Wethouders; De gemeentesecretaris; De directie; De clustermanagers; De districtschef politie Haarlemmermeer; De commandant

Nadere informatie

VERSLAG VAN HET RAADSDEBAT VAN DE RAAD DER GEMEENTE HAARLEMMERMEER OP DONDERDAG 5 OKTOBER 2006

VERSLAG VAN HET RAADSDEBAT VAN DE RAAD DER GEMEENTE HAARLEMMERMEER OP DONDERDAG 5 OKTOBER 2006 VERSLAG VAN HET RAADSDEBAT VAN DE RAAD DER GEMEENTE HAARLEMMERMEER OP DONDERDAG 5 OKTOBER 2006 Onderwerp: Toekenning uitkering aan de heer mr. A.Ph. Hertog De VOORZITTER: Ik heropen de vergadering. U heeft

Nadere informatie

Wijziging Reglement van Orde Algemeen Bestuur en Verordening op de voorbereidende commissies

Wijziging Reglement van Orde Algemeen Bestuur en Verordening op de voorbereidende commissies Wijziging Reglement van Orde Algemeen Bestuur en Verordening op de voorbereidende commissies De veranderingen in de vergaderstructuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Zuid, n.a.v. het voorstel van

Nadere informatie

OPINIERONDE 7 maart 2013. Casenr: 13.00148 Onderwerp: Aanbevelingen n.a.v. Raadsonderzoek Kafi en Rekenkamerrapport "Lage Zwaluwe West"

OPINIERONDE 7 maart 2013. Casenr: 13.00148 Onderwerp: Aanbevelingen n.a.v. Raadsonderzoek Kafi en Rekenkamerrapport Lage Zwaluwe West Aan de Raad Made, 29 januari 2013 OPINIERONDE 7 maart 2013 Agendapuntnummer: 6 Raadsvergadering 21 maart 2013 Registratienummer: 13int00406 Casenr: 13.00148 Onderwerp: Aanbevelingen n.a.v. Raadsonderzoek

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Organisatieonderdeel

Nadere informatie

Gemeente Albrandsuuaard

Gemeente Albrandsuuaard Gemeente Albrandsuuaard RAADSBESLUIT Besluit nr.: 139554 Onderwerp: Organisatieverordening 2014 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het presidium met kenmerk 139555, d.d. 17

Nadere informatie

Vergaderen met BOB. een nieuwe werkwijze voor de gemeenteraad Boxtel

Vergaderen met BOB. een nieuwe werkwijze voor de gemeenteraad Boxtel Vergaderen met BOB een nieuwe werkwijze voor de gemeenteraad Boxtel Januari 2014 1. Inleiding In 2011/2012 heeft een werkgroep uit de raad zich gebogen over de thema s burgerparticipatie en bestuurlijke

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

FRACTIEREGLEMENT. Hoorn INHOUD: Raadsperiode 2010-2014. I. Definities blz 2. II. Taakomschrijvingen, verplichtingen en rechten fractieleden blz 2

FRACTIEREGLEMENT. Hoorn INHOUD: Raadsperiode 2010-2014. I. Definities blz 2. II. Taakomschrijvingen, verplichtingen en rechten fractieleden blz 2 Hoorn FRACTIEREGLEMENT Raadsperiode 2010-2014 INHOUD: I. Definities blz 2 II. Taakomschrijvingen, verplichtingen en rechten fractieleden blz 2 III. Fractieondersteuning blz 4 IV. Besluiten blz 4 V. De

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting Raadsvoorstel Nummer 210 Dienst Dienst Ruimte, Wonen en Economie Datum 19 juni 2001 Betreft Winkelcentrum Nieuw-Vennep Samenwerkingscontract en verkoopcontract tussen gemeente en William Properties Brief

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 22 december 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Gemeente Albrandsujaard

Gemeente Albrandsujaard Gemeente Albrandsujaard RAADSBESLUIT Besluit nr.: 118973 Onderwerp: Organisatieverordening 2012 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het presidium d.d. 30 augustus 2012; Gelet

Nadere informatie

: Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad.

: Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad. Raad : 27 februari 2007 Agendanr. : Doc.nr : B200700726 Team: : Bestuur RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad. Toelichting

Nadere informatie

Regeling ambtelijke bijstand aan raadsleden

Regeling ambtelijke bijstand aan raadsleden Gemeente Haarlem Regeling ambtelijke bijstand aan raadsleden Verordening nr. Datum in werking 15 Paragraaf 1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: a. bijstand: het ambtelijke

Nadere informatie

Voorstel aan de Gemeenteraad

Voorstel aan de Gemeenteraad Voorstel aan de Gemeenteraad 7-12-2011 Onderwerp Wijziging spelregels voor de Raadsleden van Almere (Gewijzigd) Invullen door Raadsgriffie RV-nummer: RV-7/2012 Datum: 29 maart 2012 Portefeuillehouder (n.v.t.)

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: 19 december Onderwerp: Voorstel oprichting Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH)

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: 19 december Onderwerp: Voorstel oprichting Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 19 december 2013 Onderwerp: Voorstel oprichting Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. Over te gaan tot het

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Organisatieonderdeel

Nadere informatie

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda.

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda. gemeente Eindhoven Attentie afwijkende verg aderdag Agendanummer to 7 september 2007 Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 19 september 2007, locatie Raadzaal, Stadhuisplein

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Raadsvoorstel *Z0245757025* Aan de raad Documentnummer : INT-15-22789 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Inleiding

Nadere informatie

Gedragscode voor de publicatie van persoonsgegevens door de gemeenteraad van Staphorst op het raadsgedeelte van de website

Gedragscode voor de publicatie van persoonsgegevens door de gemeenteraad van Staphorst op het raadsgedeelte van de website Gedragscode voor de publicatie van persoonsgegevens door de gemeenteraad van Staphorst op het raadsgedeelte van de website De raad van de gemeente Staphorst; overwegende dat het gewenst is om richtlijnen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Inleiding

Raadsvoorstel. 1. Inleiding Raadsvoorstel Nummer 247 Dienst Bestuursdienst Datum 28 augustus 2001 Betreft Benoeming commissieleden Bijlage(n) Gewijzigd vergaderschema raad en raadscommissies 2001-2002 Samenvatting Voorstel Op 28

Nadere informatie

Hoes (voorzitter), Brugman (secretaris), Nederstigt, Horn, Elzakalai, Steffens-van de Water, Reneman, Reinders. Port. houder Onderwerp Cluster

Hoes (voorzitter), Brugman (secretaris), Nederstigt, Horn, Elzakalai, Steffens-van de Water, Reneman, Reinders. Port. houder Onderwerp Cluster Besluitenlijst voor de vergadering van Burgemeester en Wethouders d.d. 16 oktober 2018 Aanwezig: Ambtelijk: Hoes (voorzitter), Brugman (secretaris), Nederstigt, Horn, Elzakalai, Steffens-van de Water,

Nadere informatie

Burgerinitiatief - Model raadsvoorstel

Burgerinitiatief - Model raadsvoorstel Burgerinitiatief - Model raadsvoorstel Bijlage 1, behorende bij de Verordening burgerinitiatief Alkmaar 2015 agendapunt bijlage nr. : [door griffie in te vullen] : [door griffie in te vullen] Raadsvergadering:

Nadere informatie

Experiment Motiemarkt versie Opzet en Ervaringen van Enschede. Aanleiding / doel

Experiment Motiemarkt versie Opzet en Ervaringen van Enschede. Aanleiding / doel Experiment Motiemarkt versie 27-03-2012 Opzet en Ervaringen van Enschede Aanleiding / doel De gemeenteraad van Hengelo heeft in de begrotingsvergadering van 9 november 2011 een motie aangenomen over het

Nadere informatie

De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad als eerste stemt ingeval van hoofdelijke stemming.

De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad als eerste stemt ingeval van hoofdelijke stemming. gemeenteraad Agenda Aanvang Datum 20:00 22-09-2016 Opening en vaststellen agenda 2 Bepalen volgorde bij hoofdelijke stemming en benoeming stembureau De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland

Reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland Reglement van orde voor de vergaderingen van het van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit reglement wordt verstaan onder: - de

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2004/365

Raadsvoorstel 2004/365 Raadsvoorstel 2004/365 Onderwerp Huisvesting Burgerzaken en Rayonbeheer (rayon 5 en 6) te Nieuw-Vennep Portefeuillehouder Raadsvergadering mr. A.Ph. Hertog / Ing. E. Diekmann Datum 12 oktober 2004/27417

Nadere informatie

Openbaar. Subsidieverlening aan Stichting De Bastei t.b.v. NME taken. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad

Openbaar. Subsidieverlening aan Stichting De Bastei t.b.v. NME taken. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad Openbaar Onderwerp Subsidieverlening aan Stichting De Bastei t.b.v. NME taken Programma / Programmanummer Klimaat & Energie / 1022 BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Het Milieu Educatie

Nadere informatie