Reacties op de NRD worden verwerkt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reacties op de NRD worden verwerkt"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief N279 Veghel-Asten Editie december 2016 Over de N279 Veghel-Asten Een toekomstbestendige N279 Veghel-Asten is essentieel voor de economische kracht van Zuidoost-Brabant. Ook is de weg belangrijk voor het bereikbaar en leefbaar houden van de regio. De provincie Noord-Brabant, de gemeenten Veghel, Helmond, Asten, Gemert-Bakel, Laarbeek en Deurne, Waterschap Aa en Maas en Rijkswaterstaat werken daarom samen aan het vlotter, veiliger en slimmer maken van de N279 Veghel-Asten. Reacties op de NRD worden verwerkt Tot 24 oktober konden belanghebbenden reageren op de Notitie Reikwijdte- en Detailniveau (NRD). Er kwamen in totaal 458 zienswijzen binnen, die nu worden verwerkt in een Reactienota. Verdeling aantal zienswijzen naar gemeente (NB. niet alle groepen werken met handtekeningenlijsten) 32% 11% 6% 1%3% 20% 27% Overige gemeenten Veghel handtekeningen Laarbeek Helmond + 23 handtekeningen Gemert-Bakel Deurne Asten De grafiek hierboven geeft weer hoeveel procent van de 458 zienswijzen in welke gemeente werd ingediend. Onderwerpen Er werden zienswijzen ingediend over een groot aantal verschillende onderwerpen. De belangrijkste thema s waren: Voorkeur voor optimalisatie van het bestaande tracé. Verzoek tot aanpassing van de MER-methodiek. Onderzoek 2x2 als volwaardig alternatief. Hoe nu verder? De zienswijzen worden allemaal beoordeeld en voorgelegd aan de StuurgroepN279. Die brengt advies uit aan Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant. GS nemen naar verwachting in januari 2017 een besluit over de zienswijzen.

2 Infobijeenkomsten met directe belanghebbenden en aanwonenden verlopen goed In november en december vonden verschillende infobijeenkomsten plaats. Hierbij gingen provincie, gemeenten en direct belanghebbenden in gesprek over de oplossingen voor kruispunten. Zo kunnen we bepalen welke varianten mee moeten worden genomen in de MER. Om de juiste keuzes voor de kruispuntoplossingen te kunnen maken, willen we ook de mening van belanghebbenden horen. Afgelopen maand werden daarom infobijeenkomsten gehouden in Asten, Laarbeek, Gemert-Bakel en Deurne. Aan de bijeenkomsten namen vertegenwoordigers van provincie en gemeenten en direct aanwonenden deel. Omgevingsmanager Nienke Spiegelenberg: De sessies verliepen constructief en de aanwezigen zaten vol ideeën. Natuurlijk waren er ook kritische reacties, maar mensen denken mee en kijken verder dan hun eigen achtertuin. We nemen de aandachtspunten nu mee op weg naar het bepalen van het voorkeursalternatief. In januari en februari vinden nog informatieavonden plaats in Veghel en Helmond. Inzichten en drijfveren rond de N279 ophalen Tijdens de infobijeenkomsten praten de provincie Noord- Brabant en de gemeenten over de technische oplossingen voor de N279 Veghel-Asten. Daarnaast loopt nog een tweede traject in de omgeving, waarbij we samen met belanghebbenden breder kijken dan de weg alleen. In Veghel gingen begin december de eerste sessies van start. In het bestuursakkoord is opgenomen dat we smart mobility-maatregelen gaan toepassen op de N279 Veghel- Asten. Daarnaast ontwikkelen we de plannen samen met de inwoners, het zogenoemde social design. We willen graag van belanghebbenden horen wat er leeft op en rond de N279 Veghel-Asten. Wat voor gevoel hebben belanghebbenden, hoe gebruiken ze de weg, wat zijn hun algemene ideeën en behoeften? In samenwerking met ontwerpbureau Van Berlo halen de provincie en de gemeente Veghel inzichten en drijfveren van belanghebbenden op, via zogenaamd empathisch onderzoek. Dit zijn geen ontwerpsessies, maar persoonlijke gesprekken. Zo willen we belanghebbenden in een vroeg stadium betrekken bij de plannen en inzicht krijgen in hun wensen. Vier focusgroepen De provincie en de gemeente Veghel stelden vier focusgroepen van zes tot acht mensen samen, bestaande uit vertegenwoordigers van: Bedrijven Werknemers Bewoners bestaand tracé Bewoners omleiding Oplossingsrichtingen zoeken De afgelopen weken gingen de deelnemers aan de focusgroepen in gesprek met Van Berlo tijdens intensieve sessies. De gesprekken verliepen heel open. Van Berlo gaat nu aan de slag met de uitwerking ervan. De komende periode volgen in Veghel ook nog zes diepte-interviews met andere geselecteerde belanghebbenden.

3 Ook veel kritische geluiden in de omgeving Provincie en gemeenten zijn momenteel met een groot aantal belanghebbenden in de omgeving in gesprek. En hoewel veel overleggen constructief verlopen, betekent dat niet dat er geen kritische reacties zijn. De plannen voor de N279 Veghel-Asten hebben veel gevolgen voor de hele omgeving en de belanghebbenden zijn het niet altijd met elkaar eens. Zo zijn er tegengestelde belangen als het gaat om de omleiding in Zijtaart, waar niet alle belanghebbenden hetzelfde over denken. Daarbij komt dat er in de gemeente Meierijstad verkiezingen zijn geweest en daar een nieuwe coalitie wordt gevormd. De provincie en de gemeenten verzamelen alle reacties, brengen de ontwikkelingen in kaart en voeren volop gesprekken met betrokkenen. Zo proberen we samen tot een goede oplossing voor de N279 Veghel-Asten te komen. MER-procedure vanaf januari van start In januari wordt de NRD vastgesteld. Dat is het startsein voor de volgende fase van het N279-project: het Milieueffectrapport (MER). Maar wat is een MER precies? Een Milieueffectrapport brengt de verwachte gevolgen van een project in beeld. Zo krijgt het milieu een volwaardige plaats in de besluitvorming over een project. Het Milieueffectrapport voor de N279 beschrijft welke verkeersproblemen moeten worden opgelost. Ook staat er in aan welke toetsbare eisen het eindresultaat moet voldoen. Denk aan het terugdringen van de reistijd tussen Veghel en Asten. De voor- en nadelen van de onderzochte oplossingen moeten op een gestructureerde manier met elkaar worden vergeleken. Zo wordt duidelijk met welke oplossingen het gewenste resultaat wordt bereikt en of dat opweegt tegen de effecten op de woon- en leefomgeving en de natuur. MER-onderzoeken De MER-procedure voor de N279 Veghel-Asten begint met uitgebreide MER-onderzoeken, onder andere naar grondwater, natuurgebieden, geluid, trillingen en luchtkwaliteit. In de volgende editie van de nieuwsbrief lichten we de MER-procedure uitgebreid toe. Er is over de N279-MER ook een advies uitgebracht door de Commissie MER, dat wordt gebruikt bij het opstellen van de MER. Het advies is openbaar en in te zien via Vul bij het zoekvak projectnummer 3155 in.

4 Ruim driehonderd reacties op enquête smart mobility Mensen zijn bereid om hun reisgedrag aan te passen In oktober hield de provincie een enquête onder gebruikers van de N279, om te onderzoeken wat zij van de weg vinden. Ook vroegen we hoe ze aankijken tegen zogenaamde smart mobilityoplossingen, maatregelen om de doorstroming op de weg te verbeteren. De enquête werd door maar liefst 318 mensen ingevuld. De economie trekt aan en dat betekent dat steeds meer auto s de weg opgaan. Naast het aanleggen van meer asfalt zijn er ook andere mogelijkheden die de groei van het autoverkeer kunnen opvangen. Daarom ontwikkelen autofabrikanten, kennisinstellingen, bedrijven en de overheid nu volop smart mobilty-maatregelen. Freek de Bruijn, trainee bij de provincie Noord-Brabant: Smart mobility is een verzamelnaam voor maatregelen die ervoor zorgen dat we ons efficiënter, schoner, zuiniger en veiliger gaan verplaatsen. Dat kunnen we realiseren met technische hulpmiddelen, zoals zelfrijdende auto s, maar ook door het aanpassen van reisgedrag. Ook de inrichting van de weg kan aangepast worden. Denk aan het aanleggen van ongelijkvloerse kruisingen, waardoor mensen minder vaak hoeven te remmen en op te trekken. Veel reacties Ook voor de N279 zijn er kansen voor smart mobility. Om te kunnen bepalen welke oplossingen voor deze weg het meest geschikt zijn, hield de provincie in oktober een enquête onder weggebruikers. We vroegen mensen naar hun mening over de N279 en naar de manier waarop ze de weg gebruiken, zegt Freek. Ook vroegen we hoe ze aankijken tegen nieuwe oplossingen, zoals zelfrijdende auto s. Daarnaast gingen we in op het eventueel aanpassen van hun reisgedrag. Auto laten staan Een opvallend resultaat uit de enquête was dat mensen bereid zijn om hun auto te laten staan, als er betere alternatieven zouden zijn. Momenteel is het openbaar vervoer op het traject s-hertogenbosch-asten geen goed alternatief. Uit de reacties bleek dat weggebruikers al goed nadenken over hun reisgedrag, zegt Freek. Denk aan maatregelen als eerder vertrekken bijvoorbeeld. We gaan nu de enquêteresultaten verder uitwerken, om te onderzoeken welke oplossingsrichtingen er zijn voor smart mobility-maatregelen op de N279. Fred Roomer vulde de enquête in en won een testrit met een Tesla.

5 Planning: wat zijn de belangrijkste mijlpalen? De komende maanden wachten verschillende belangrijke mijlpalen rond de N279 Veghel-Asten. In dit overzicht vindt u de belangrijkste stappen die gezet worden. December 2016: Opstellen van Reactienota NRD, waarin de zienswijzen op de NRD worden verwerkt. December 2016/februari 2017: Infobijeenkomsten en algemene sessies met belanghebbenden. Januari 2017: Vaststellen van NRD. Begin februari: Informatiebijeenkomsten in Veghel en Helmond Januari-zomer 2017: Uitwerken ontwerpen, effecten bepalen, opstellen MER en vaststellen van Voorkeursalternatief (VKA). Na zomer 2017: Opstellen Provinciaal Inpassingsplan(nen) (PIP) en/of bestemmingsplannen Vanaf 2020: Start realisatiefase. Onderdeel van SmartwayZ.NL De provincie Noord- Brabant, provincie Limburg, het ministerie van Infrastructuur & Milieu, Rijkswaterstaat, gemeenten in Brabant en Limburg, maatschappelijke- en belangenorganisaties en markt- en kennispartijen hebben de handen ineengeslagen. Onder de koepel van het programma SmartwayZ.NL werken ze samen om de bereikbaarheid in Zuid- Nederland te verbeteren. Dit programma bestaat uit acht samenhangende deelopgaven, waarvan de N279 Veghel- Asten er één is. Deze gezamenlijke aanpak moet leiden tot het vlotste, veiligste, robuuste en slimste mobiliteitsnetwerk van Nederland. Voor meer informatie:

Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten

Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten Waarom dit project? Een toekomstbestendige N279 Veghel-Asten is essentieel voor de economische kracht van Zuidoost-Brabant. Ook is de weg belangrijk

Nadere informatie

Samen werken aan slimme oplossingen voor de reis van vandaag en de wereld van morgen.

Samen werken aan slimme oplossingen voor de reis van vandaag en de wereld van morgen. Samen werken aan slimme oplossingen voor de reis van vandaag en de wereld van morgen. Het gaat goed met de economie in Nederland en vooral in de regio Eindhoven. Nergens is de groei zo sterk als in deze

Nadere informatie

Start nieuwe fase: van plannen maken naar realiseren

Start nieuwe fase: van plannen maken naar realiseren Nieuwsbrief N279 Veghel-Asten Mei 2019 Over de N279 Veghel-Asten Een toekomstbestendige N279 Veghel-Asten is essentieel voor de economische kracht van Zuidoost-Brabant. Ook is de weg belangrijk voor het

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Verdubbeling N33. Zuidbroek Appingedam

Verdubbeling N33. Zuidbroek Appingedam Verdubbeling N33 Zuidbroek Appingedam De provincie Groningen en de regio hebben zich gezamenlijk ingezet voor de verdubbeling van de rijksweg N33 tussen Zuidbroek en Appingedam. Dit moet een stimulans

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Standpuntbepaling Stuurgroep Brainport Oost. 12 september 2013

Standpuntbepaling Stuurgroep Brainport Oost. 12 september 2013 Standpuntbepaling Stuurgroep Brainport Oost 12 september 2013 Stuurgroep Brainport Oost Bestuurlijke vertegenwoordiging van Rijk (ambtelijk) Provincie Noord-Brabant SRE Waterschap Aa en Maas en Dommel

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF

RAADSINFORMATIEBRIEF RAADSINFORMATIEBRIEF Onderwerp: intentieovereenkomst N279-Zuid Registratienummer: 00587973 Datum: 6 juli 2016 Portefeuillehouder: W.A. Verhees Steller: P.C.J. Verheijen Nummer: RIB-HV-1655 Geachte heer,

Nadere informatie

Informatieavond GOL. Vlijmen-Oost / s-hertogenbosch 25 februari Welkom

Informatieavond GOL. Vlijmen-Oost / s-hertogenbosch 25 februari Welkom Informatieavond GOL Vlijmen-Oost / s-hertogenbosch 25 februari 2015 Welkom Provincie Noord-Brabant in samenwerking met de gemeente Heusden, s-hertogenbosch, Waalwijk, en het waterschap Aa en Maas. Informatieavond

Nadere informatie

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Deze samenvatting bevat de hoofdlijn van de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) van de MIRT Verkenning

Nadere informatie

Integrale MIRT / HWBP verkenning Meer Maas Meer Venlo

Integrale MIRT / HWBP verkenning Meer Maas Meer Venlo Integrale MIRT / HWBP verkenning Meer Maas Meer Venlo Raadinformatiemarkt 4 april 2018 Opgave MMMV komen tot één integraal besluit over een integraal voorkeursalternatief voor de opgave voor hoogwaterveiligheid

Nadere informatie

Informatiebulletin over ontwikkelingen Bereikbaarheid Zuid-Nederland

Informatiebulletin over ontwikkelingen Bereikbaarheid Zuid-Nederland Informatiebulletin over ontwikkelingen Bereikbaarheid Zuid-Nederland 4 maart 2016 Het aanbieden van het bidbook Bereikbaarheid Zuid-Nederland: samen slim robuust aan de minister van Infrastructuur en Milieu

Nadere informatie

Noordelijke Randweg Zevenbergen, gemeente Moerdijk

Noordelijke Randweg Zevenbergen, gemeente Moerdijk Noordelijke Randweg Zevenbergen, gemeente Moerdijk Toetsingsadvies over het milieueffectrapport en de aanvulling daarop 15 mei 2017 / projectnummer: 2732 1. Toetsingsadvies Inleiding De gemeente Moerdijk

Nadere informatie

Noordoostcorridor Voorkeursalternatief. Augustus 2013

Noordoostcorridor Voorkeursalternatief. Augustus 2013 Noordoostcorridor Voorkeursalternatief Augustus 2013 Bereikbaarheid Zuidoost-Brabant Brainportregio Brainport Oost = Verbreden N279 Veghel Asten Aanleg nieuwe verbinding Eindhoven Helmond om Ruit rond

Nadere informatie

Omgevingsvisie provincie Noord-Brabant

Omgevingsvisie provincie Noord-Brabant Omgevingsvisie provincie Noord-Brabant Tussentijds advies over de inhoud van het milieueffectrapport 12 december 2017 / projectnummer: 3198 1. Tussentijds advies over de inhoud van het MER Inleiding De

Nadere informatie

Reactienota Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER N279 Veghel-Asten

Reactienota Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER N279 Veghel-Asten Reactienota Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER N279 Veghel-Asten Datum 21 februari 2017 Colofon Opdrachtgever Provincie Noord-Brabant Status Definitief Inhoud 1 Inleiding 5 2 Procedure 7 2.1 M.e.r-procedure

Nadere informatie

Samenvatting Afwegingskader

Samenvatting Afwegingskader Samenvatting Afwegingskader Dit is een samenvatting van het opgestelde en vastgestelde document Afwegingskader Noordoostcorridor. Dit geeft weer welk proces is doorlopen om te komen tot de uiteindelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 A.van Beerendonk Van: Gemeente Verzonden: woensdag 14 september 2016 22:06 Aan: P Otten Onderwerp: FW: MIRTA2WE Nieuwsbrief september 2016 Van: MIRT A2 Weert Eindhoven [mailto:a2we=minienm.nl@mail212.atl171.mcdlv.net]

Nadere informatie

Toelichting voorkeursalternatief N279

Toelichting voorkeursalternatief N279 Toelichting voorkeursalternatief N279 1. Voorlopig voorkeursalternatief N279 De Stuurgroep N279 bestaande uit bestuurders van de provincie Noord-Brabant, gemeenten Meierijstad, Helmond, Laarbeek, Gemert-Bakel,

Nadere informatie

Informatieavond Dijkversterking Geertruidenberg en Amertak

Informatieavond Dijkversterking Geertruidenberg en Amertak Informatieavond Dijkversterking Geertruidenberg en Amertak Informatieavond 15 december 2016 Dijkversterking Geertruidenberg en Amertak Programma 1. Welkomstwoord bestuurder Louis van der Kallen 19.30 19.35

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. maart 2017 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Dit is de editie Vught van de nieuwsbrief PHS Meteren-Boxtel. In deze

Nadere informatie

Gedeeltelijke verdubbeling N34 Omgeving verkeersplein Gieten

Gedeeltelijke verdubbeling N34 Omgeving verkeersplein Gieten Gedeeltelijke verdubbeling N34 Omgeving verkeersplein Gieten Gieten, 24 april 2019 Agenda 1. Welkom 2. Aanleiding en korte terugblik 3. Scope 4. Fasering en planning 5. Toelichting Verkeersonderzoek 6.

Nadere informatie

Betreft: Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER N279 Veghel Asten

Betreft: Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER N279 Veghel Asten Provincie Noord-Brabant, Gedeputeerde Staten Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Betreft: Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER N279 Veghel Asten Zijtaart, 12-10-2016. Geacht College, Hierbij

Nadere informatie

Verslag. Verslag vergadering 3 e Omgevingswerkgroep Meer Maas Meer Venlo d.d. 3 april Aanwezig

Verslag. Verslag vergadering 3 e Omgevingswerkgroep Meer Maas Meer Venlo d.d. 3 april Aanwezig ons kenmerk team Meer Maas Meer Venlo steller WHJ Aerts doorkiesnummer +31 77 3596574 e-mail w.aerts@venlo.nl datum 4 april 2018 Verslag vergadering 3 e Omgevingswerkgroep Meer Maas Meer Venlo d.d. 3 april

Nadere informatie

De Stuurgroep van het Programma A2 Deil Vught is op 4 juli weer bijeen geweest en heeft de volgende besluiten genomen:

De Stuurgroep van het Programma A2 Deil Vught is op 4 juli weer bijeen geweest en heeft de volgende besluiten genomen: Nieuwsbrief Programma A2 Deil- s-hertogenbosch Vught nummer 6 In deze nieuwbrief houden we u weer op de hoogte van de ontwikkelingen rond het Programma A2 Deil-Vught. We staan uitgebreid stil bij de voortgang

Nadere informatie

Contactadres: Jac Schuurmans Corsica 10A 5465 PS Zijtaart tel

Contactadres: Jac Schuurmans Corsica 10A 5465 PS Zijtaart tel 17 oktober 2016 Aan: Provincie Noord-Brabant, Gedeputeerde Staten Postbus 90151 5200 MC s Hertogenbosch Afzender: Dorpsraad Zijtaart Onderwerp: Zienswijze op Notitie Reikwijdte en Detailniveau - MER N279

Nadere informatie

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen 1 INHOUD Inleiding 3 Vijf oplossingen 4 Beoordelingskader 5 Vervolg 10 INFORMATIE EN CONTACT Voor informatie over de zuidelijke ringweg kunt u

Nadere informatie

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda Informatiebijeenkomst Inhoud De MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk a/d IJssel - Gouda Drie alternatieven Voorlopig voorkeursalternatief Resultaten onderzoek

Nadere informatie

MIRT-Verkenning A67 Leenderheide - Zaarderheiken. Inloopbijeenkomsten 19 april 2018, Sevenum

MIRT-Verkenning A67 Leenderheide - Zaarderheiken. Inloopbijeenkomsten 19 april 2018, Sevenum MIRT-Verkenning A67 Leenderheide - Zaarderheiken Inloopbijeenkomsten 19 april 2018, Sevenum Inhoud Waar staan we? Uitwerking alternatieven: wegontwerp Uitwerking alternatieven: smart mobility Onderzoek

Nadere informatie

Verdubbeling N33 Zuidbroek Appingedam

Verdubbeling N33 Zuidbroek Appingedam Verdubbeling N33 Zuidbroek ppingedam voorgenomen voorkeursalternatief N33 Midden. Meer weg, meer waarde Verdubbeling N33 Zuidbroek ppingedam Het Rijk en de provincie Groningen willen de N33 tussen Zuidbroek

Nadere informatie

November Concept van (ontwerp-) Provinciaal Inpassingsplan gereed!

November Concept van (ontwerp-) Provinciaal Inpassingsplan gereed! November 2017 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Verslag. van Sjoerd Haitsma onderwerp Omgevingswerkgroep Arcen 2018-Z4700 datum 5 maart 2018 plaats zaaknr. documentnr.

Verslag. van Sjoerd Haitsma onderwerp Omgevingswerkgroep Arcen 2018-Z4700 datum 5 maart 2018 plaats zaaknr. documentnr. Verslag van Sjoerd Haitsma onderwerp Omgevingswerkgroep Arcen 2018-Z4700 datum 5 maart 2018 plaats zaaknr. documentnr. aanwezig Leden van de Omgevingswerkgroep Vanuit waterschap: Sjoerd Haitsma, Bibi Bregman,

Nadere informatie

Onderzocht zijn: de Hillegommervariant, de Oosteindervariant en de Bennebroekervariant.

Onderzocht zijn: de Hillegommervariant, de Oosteindervariant en de Bennebroekervariant. OP DE GOEDE WEG Een zienswijze tevens zijnde pleitnota inzake de Planstudie Duinpolderweg voorheen de NOG ( Noordelijke Ontsluiting Greenport ) genoemd. In 2003 hebben de provincies Noord-en Zuid-Holland

Nadere informatie

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast Augustus 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Intentieovereenkomst ter verbetering van de doorstroming van de N279-Zuid, juli 2016

Intentieovereenkomst ter verbetering van de doorstroming van de N279-Zuid, juli 2016 Overeenkomst nummer C2190642 Intentieovereenkomst tussen de provincie Noord-Brabant, de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Veghel en waterschap Aa en Maas ter regeling van nadere

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

In de samenwerkingsovereenkomst (SOK) wordt de bestuurlijke voorkeur voor het Heemskerkalternatief uitgesproken.

In de samenwerkingsovereenkomst (SOK) wordt de bestuurlijke voorkeur voor het Heemskerkalternatief uitgesproken. nummer : onderwerp : Indienen zienswijze over de verbinding A8-A9. Aan de raad, Inleiding De provincie Noord-Holland heeft het eindrapport Plan MER Verbinding A8-A9 van 9 juni jongstleden en bijbehorende

Nadere informatie

Wat is er tot nu toe gedaan en waar staan we nu?

Wat is er tot nu toe gedaan en waar staan we nu? Wat is er tot nu toe gedaan en waar staan we nu? In 2013 is de planstudie voor het project Duinpolderweg gestart. Na een tussenstap in 2015 en 2016 hebben de provincies Noord- en Zuid-Holland onlangs besloten

Nadere informatie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Inhoud Deel I Achtergronden... 3 Waarom deze m.e.r.-studie?... 3 Wat zijn de knelpunten op de Sloeweg?... 3 Welke stappen zijn

Nadere informatie

Bereikbaarheidsagenda ZO Brabant Raadsessie Nuenen

Bereikbaarheidsagenda ZO Brabant Raadsessie Nuenen Bereikbaarheidsagenda ZO Brabant Raadsessie Nuenen 31 mei 2016 Job van den Berg 1 Inhoudsopgave Doel: informeren over lopend proces & eerste reactie ophalen Context: Bidbook & besluit Tweede Kamer Bereikbaarheidsagenda

Nadere informatie

MIRT-procedure. Initiatief Verkenning Planuitwerking Realisatie Beheer

MIRT-procedure. Initiatief Verkenning Planuitwerking Realisatie Beheer MIRT-procedure #onzea2 Initiatief Verkenning Planuitwerking Realisatie Beheer Definiëring en afbakening van het probleem en het proces van de verkenningsfase Kern van de verkenningsfase is trechteren:

Nadere informatie

Informatieavond Maaslijn Spoorverbinding Roermond Nijmegen

Informatieavond Maaslijn Spoorverbinding Roermond Nijmegen Informatieavond Maaslijn Spoorverbinding Roermond Nijmegen 17 december 2015 18.30 20.00 u Hotel Asteria Welkom Hartelijk welkom Het programma start om 18.15 uur Informatieavond Maaslijn Spoorverbinding

Nadere informatie

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte ZwolleSpoort Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte 150 jaar spoor in Zwolle Eerste trein juni 1864 Inhoudsopgave 150 jaar station Zwolle: animatie Vernieuwing station Zwolle Aanpassen sporen in

Nadere informatie

Revisie Omgevingsvisie Drenthe

Revisie Omgevingsvisie Drenthe Revisie Omgevingsvisie Drenthe Tussentijds toetsingsadvies over het op te stellen milieueffectrapport 5 december 2017 / projectnummer: 3212 Tussentijds advies over het plan-mer voor de revisie van de

Nadere informatie

Omgevingswerkgroep Dijkversterking Thorn-Wessem

Omgevingswerkgroep Dijkversterking Thorn-Wessem Omgevingswerkgroep Dijkversterking Thorn-Wessem 5 maart 2018 Met de omgeving, voor de omgeving Programma Welkom Stand van zaken project Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) De procedure Alternatieven

Nadere informatie

Werkplaats Mobiliteit en Innovatie

Werkplaats Mobiliteit en Innovatie Werkplaats Mobiliteit en Innovatie Stand van zaken Bereikbaarheidsagenda Regionaal Platform 20 april 2016 Roël Hoppezak Job van den Berg Bereikbaarheid Zuid-Nederland Bidbook, november 2015 Bereikbaarheid

Nadere informatie

Omgevingswerkgroep Dijkversterking Arcen

Omgevingswerkgroep Dijkversterking Arcen Omgevingswerkgroep Dijkversterking Arcen 5 maart 2018 Met de omgeving, voor de omgeving Programma 1) Welkom + terugblik vorige bijeenkomst 2) Waar staan we nu in het proces? 3) Resultaten draagvlakmeting

Nadere informatie

Tekst inspreekbeurt voor de Commissie Samen Wonen, 7 september 2017

Tekst inspreekbeurt voor de Commissie Samen Wonen, 7 september 2017 Tekst inspreekbeurt voor de Commissie Samen Wonen, 7 september 2017 Geachte commissie, Stichting Bescherming Leefomgeving Ridderkerk Zuid-Oost wil u graag opmerkzaam maken op het volgende. Sympathisanten

Nadere informatie

Marktconsultatie Mobility Market Mobiliteitsdiensten N279 Veghel-Asten. 19 november 2018

Marktconsultatie Mobility Market Mobiliteitsdiensten N279 Veghel-Asten. 19 november 2018 Marktconsultatie Mobility Market Mobiliteitsdiensten N279 Veghel-Asten 19 november 2018 Welkom! Veel en diverse partijen aanwezig Inlognaam: CSM Guest Wachtwoord: welcome@automotivecampus Programma 13.30

Nadere informatie

N266, Randweg Nederweert

N266, Randweg Nederweert N266, Randweg Nederweert Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 21 oktober 2014 / rapportnummer 2718 74 1. Oordeel over het milieueffectrapport (MER) De provincie Limburg wil samen met onder meer

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat: ontwerp provinciaal inpassingsplan vrijgeven voor inspraak

Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat: ontwerp provinciaal inpassingsplan vrijgeven voor inspraak Statenmededeling Onderwerp Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat: ontwerp provinciaal inpassingsplan vrijgeven voor inspraak Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennisnemen van 1. Het besluit

Nadere informatie

Verlengde Spoorlaan Drunen

Verlengde Spoorlaan Drunen Verlengde Spoorlaan Drunen Verlengde Spoorlaan Drunen Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat Vrijgegeven voor NRD GOL is een samenwerking tussen provincie Noord-Brabant, de gemeenten Heusden, Waalwijk

Nadere informatie

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda Tussenresultaten Inhoud Waar staan we nu, vervolgstappen en planning? NRD januari 2018 en zienswijzen Drie alternatieven A20 Resultaten van het onderzoek:

Nadere informatie

Omgevingswerkgroep Dijkversterking Arcen

Omgevingswerkgroep Dijkversterking Arcen Omgevingswerkgroep Dijkversterking Arcen 19 april 2017 Met de omgeving, voor de omgeving Programma 1) Welkom en kennismaking 2) Korte terugblik en vooruitblik op proces 3) Formatie omgevingswerkgroep en

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing N279 Veghel-Asten Kick-off bijeenkomst werkgroepen 21 november 2017

Landschappelijke inpassing N279 Veghel-Asten Kick-off bijeenkomst werkgroepen 21 november 2017 Landschappelijke inpassing N279 Veghel-Asten Kick-off bijeenkomst werkgroepen 21 november 2017 Agenda Opening door Mark v.d. Hoven (provincie Noord-Brabant) Toelichting op de aanpak, de planning en het

Nadere informatie

Partner Venlo treedt uit de Integrale MIRT / HWBP verkenning Meer Maas Meer Venlo

Partner Venlo treedt uit de Integrale MIRT / HWBP verkenning Meer Maas Meer Venlo Partner Venlo treedt uit de Integrale MIRT / HWBP verkenning Meer Maas Meer Venlo Informatiebijeenkomst Raad 1 november 2018 Agenda bijpraatmoment Opgaven in MMMV en betrokken overheden Inbreng partner

Nadere informatie

Noordelijke randweg Zevenbergen

Noordelijke randweg Zevenbergen Noordelijke randweg Zevenbergen Informerende raadsvergadering, 22 augustus 2012 Noordelijke randweg Zevenbergen Informerende raadsvergadering Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau Marleen Zantingh

Nadere informatie

Bijlage 2: Gebiedsprofiel

Bijlage 2: Gebiedsprofiel 1 Bijlage 2: Gebiedsprofiel Mobility Market Mobiliteitsdiensten N279 Veghel-Asten SmartwayZ.NL Versie 08-11-2018 v0.6 CONCEPT Inhoud 1. Opgave N279 Veghel-Asten 5 Omschrijving van de opgave N279 Veghel-Asten

Nadere informatie

Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2. Juli 2019

Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2. Juli 2019 Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2 Juli 2019 Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe fase 2 Inleiding Beter Bereikbaar Gouwe (BBG) is een grote gebiedsontwikkeling waarin de gemeenten

Nadere informatie

InnovA58. Noord-Brabant verdient een betere en slimmere weg

InnovA58. Noord-Brabant verdient een betere en slimmere weg Noord-Brabant verdient een betere en slimmere weg SmartwayZ.NL en 1. Wat is de opgave van SmartwayZ.NL en 2. Hoe verhouden de projecten SmartwayZ.NL en zich 3. Welke partijen zijn hier bij betrokken 4.

Nadere informatie

Bestemmingsplan Bedrijventerrein Oosterhorn (Industrieterrein Delfzijl)

Bestemmingsplan Bedrijventerrein Oosterhorn (Industrieterrein Delfzijl) Bestemmingsplan Bedrijventerrein Oosterhorn (Industrieterrein Delfzijl) Toetsingsadvies over het milieueffectrapport en de aanvullingen wind en geur 16 mei 2017 / projectnummer: 3041 1. Toetsingsadvies

Nadere informatie

Nadere uitwerking voorkeursalternatief Bundeling Noord beschikbaar

Nadere uitwerking voorkeursalternatief Bundeling Noord beschikbaar Mei 2017 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Havenkwartier Zeewolde

Havenkwartier Zeewolde Havenkwartier Zeewolde Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 8 september 2011 / rapportnummer 2459 60 Oordeel over het MER Voor de aanleg van de woonwijk Polderwijk te Zeewolde is in 2003 de procedure

Nadere informatie

ADVIES MEANDERENDE MAAS Dijktraject Ravenstein-Lith

ADVIES MEANDERENDE MAAS Dijktraject Ravenstein-Lith ADVIES MEANDERENDE MAAS Dijktraject Ravenstein-Lith 7 februari 2019 Uitgebracht aan: In afschrift aan: het College van Gedeputeerde Staten Noord-Brabant t.a.v. Mevrouw N. Wester, programmamanager Milieu

Nadere informatie

Hoogwaterbeschermingsprogramma Zuid-Beveland West. Informatieavond Hansweert 23 oktober 2018

Hoogwaterbeschermingsprogramma Zuid-Beveland West. Informatieavond Hansweert 23 oktober 2018 Hoogwaterbeschermingsprogramma Zuid-Beveland West Informatieavond Hansweert 23 oktober 2018 Programma 19.30 uur Opening (Bert de Smet) 19.35 uur Inleiding + korte terugblik (Alex de Smet) 19.45 uur Van

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 Verkenning N307 Roggebot-Kampen bijna klaar De provinciale weg N307 verbindt Lelystad en Kampen en is ook nog eens onderdeel van een groter geheel: de N23 van A (Alkmaar)

Nadere informatie

N279 Veghel-Asten 11 juni 2018 Bijeenkomst 4 werkateliers: terugkoppeling en vooruitkijken

N279 Veghel-Asten 11 juni 2018 Bijeenkomst 4 werkateliers: terugkoppeling en vooruitkijken N279 Veghel-Asten 11 juni 2018 Bijeenkomst 4 werkateliers: terugkoppeling en vooruitkijken Aanleiding bijeenkomst Terugkoppeling geven van de oogst uit de werkateliers Aangeven wat wel/niet met suggesties

Nadere informatie

MARKTCONSULTATIEDOCUMENT. Mobility Market Mobiliteitsdiensten N279 Veghel-Asten. Versie 1.0

MARKTCONSULTATIEDOCUMENT. Mobility Market Mobiliteitsdiensten N279 Veghel-Asten. Versie 1.0 MARKTCONSULTATIEDOCUMENT Mobility Market Mobiliteitsdiensten N279 Veghel-Asten Versie 1.0 1 7 november 2018 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Doelstelling marktconsultatie... 3 1.3 Openbaarheid

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling Vlijmen-oost

Gebiedsontwikkeling Vlijmen-oost Nieuwsbrief van de gemeente Heusden > oktober 2013 Gebiedsontwikkeling Vlijmen-oost College stelt voorontwerpbestemmingsplan vast bestemmingsplan maakt ontwikkelingen in vlijmen-oost mogelijk Het college

Nadere informatie

Ronde tafel Geertruidenberg TenneT projecten

Ronde tafel Geertruidenberg TenneT projecten Bijpraatmoment gemeenteraad Geertruidenberg 11 september 2018 Susan van den Berg William Hartman William Hartman 1. Planproces ZWO 380 kv Oost 2. Planproces verkabeling 150 kv Geertruidenberg 3. Transformatorvervanging

Nadere informatie

CONCEPT. Intentieovereenkomst Bereikbaarheidsakkoord Zuidoost-Brabant

CONCEPT. Intentieovereenkomst Bereikbaarheidsakkoord Zuidoost-Brabant CONCEPT Intentieovereenkomst Bereikbaarheidsakkoord Zuidoost-Brabant 2017-2030 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder

Nadere informatie

Circulaire Economie en MER

Circulaire Economie en MER Circulaire Economie en MER Mijn ervaringen met Circulaire Economie? 2 Mijn ervaringen met Circulare Economie 3 Wat is Circulaire Economie? 4 Beleidskader? Doelen Nederland 5 In 2050: Nederlandse economie

Nadere informatie

Verbinding A8/A9. Advies trechtering alternatieven en afbakening belangrijkste milieuaspecten. 27 november 2014 / rapportnummer

Verbinding A8/A9. Advies trechtering alternatieven en afbakening belangrijkste milieuaspecten. 27 november 2014 / rapportnummer Verbinding A8/A9 Advies trechtering alternatieven en afbakening belangrijkste milieuaspecten 27 november 2014 / rapportnummer 2977 07 1. Oordeel over de afbakening van alternatieven Verbinding A8-A9 Gedeputeerde

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Zaaknr: 18308. Gellleellte Vegliel

Raadsvoorstel. Zaaknr: 18308. Gellleellte Vegliel Raadsvoorstel Gellleellte Vegliel Zaaknr: 18308 Onderwerp: Zuidelijke Ontsluitingsweg Erp: aanvaarding Milieueffectrapport. Samenvatting: In 2008 heeft u via vaststelling van de Nota Hoofdwegenstructuur

Nadere informatie

Aanpassing N207 Alphen aan den Rijn - Leimuiderbrug

Aanpassing N207 Alphen aan den Rijn - Leimuiderbrug Aanpassing N207 Alphen aan den Rijn - Leimuiderbrug Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 4 februari 2013 / rapportnummer 2556 81 1. Oordeel over het MER De provincie Zuid-Holland wil de verkeersdoorstroming

Nadere informatie

Bijdrageverordening deltafonds hoge zandgronden Noord-Brabant gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten, d.d.

Bijdrageverordening deltafonds hoge zandgronden Noord-Brabant gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten, d.d. CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR401568_1 12 februari 2019 Bijdrageverordening deltafonds hoge zandgronden Noord-Brabant 2016-2018 Provinciale Staten van Noord-Brabant, gelezen het voorstel

Nadere informatie

Eerste officiële inspraak Windenergie A16

Eerste officiële inspraak Windenergie A16 Nieuwsbrief Windenergie A16 Uitgave 4 Juli 2016 In deze nieuwsbrief: * Eerste officiële inspraak gestart * De opstellingsalternatieven van de NRD * Enquête: liever lijnen dan clusters * Informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Startbijeenkomst Klankbordgroep 21 november

Startbijeenkomst Klankbordgroep 21 november Startbijeenkomst Klankbordgroep 21 november 2018 1 21 november 2018 2 Onderwerpen 1. Welkom en introductie klankbordgroep 2. Voorstelrondje en verwachtingen 3. Status van project/proces 4. Toelichting

Nadere informatie

Raadsinformatieavond Voorkeursalternatief fase 2 N629

Raadsinformatieavond Voorkeursalternatief fase 2 N629 Raadsinformatieavond Voorkeursalternatief fase 2 N629 19 mei 2016 Inhoud 1. Korte terugblik De aanleiding (probleem-en doelstelling) Fasering en procedure De NRD en de alternatieven 2. Integrale afweging

Nadere informatie

Nr. 1 februari 2007 Waarom deze nieuwsbrief? Voorgeschiedenis

Nr. 1 februari 2007 Waarom deze nieuwsbrief? Voorgeschiedenis Nr. 1 februari 2007 In dit nummer: Voorgeschiedenis Organisatie Hoe ziet de m.e.r.- procedure eruit? Richtlijnen opstellen De mogelijke oplossingen Activiteiten in het kader van het MER Hoe zien proces

Nadere informatie

Verslag. Onderwerp: Omgevingswerkgroep Baarlo Hout-Blerick. Plaats/datum bespreking: Baarlo, Voorzitter: mevr. Cals, dhr.

Verslag. Onderwerp: Omgevingswerkgroep Baarlo Hout-Blerick. Plaats/datum bespreking: Baarlo, Voorzitter: mevr. Cals, dhr. Verslag Onderwerp: Omgevingswerkgroep Baarlo Hout-Blerick Plaats/datum bespreking: Baarlo, 12-04-2017 Voorzitter: mevr. Cals, dhr. Spaans 1. Inleiding Marita Cals, omgevingsmanager Waterschap Limburg,

Nadere informatie

Rijkswaterstaat. Min iserie van Infrastructuur en Milieu. Raadsleden van de gemeenten Utrecht, Nieuwegein, De Rijkswaterstaat Midden-

Rijkswaterstaat. Min iserie van Infrastructuur en Milieu. Raadsleden van de gemeenten Utrecht, Nieuwegein, De Rijkswaterstaat Midden- Netwerkontwikkeling 3526 LA Utrecht 3500 GE Utrecht Postbus 2232 Griffioenlaan 2 provinciale statenprovincie Utrecht Bilt, Bunnik, Houten en Nieuwegein, Zeist en leden van Raadsleden van de gemeenten Utrecht,

Nadere informatie

Geachte mevrouw Timmerman,

Geachte mevrouw Timmerman, Van: Linda Benkers [mailto:lbenkers@eia.nl] Verzonden: dinsdag 9 februari 2016 10:45 Aan: Griffie (Gemeente Alphen aan den Rijn) CC: Annemarie Wagenmakers Onderwerp: Aanpassing N207-zuid, provincie Zuid-Holland

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF

RAADSINFORMATIEBRIEF RAADSINFORMATIEBRIEF Onderwerp: Bereikbaarheidspakket Zuidoost-Brabant en Raadsledenbijeenkomst MRE 14 oktober 2015 Registratienummer: 00568675 Datum: 8 oktober 2015 Portefeuillehouder: W.A. Verhees Steller:

Nadere informatie

Inspreekreactie Commissievergadering MF

Inspreekreactie Commissievergadering MF Inspreekreactie Commissievergadering MF Onderwerp: Structuurvisie ruimtelijke ordening deel d BrainportOost (PS 24/11) Noordoostcorridor Stichting Dorpsplatform Aarle-Rixtel Pieter Verschuuren Voorzitter

Nadere informatie

Door: Annemieke de Haan Onderwerp: Verslaglegging bijeenkomst Oranje Nassaulaan 24 mei 2016 Datum: vrijdag 17 juni 2016

Door: Annemieke de Haan Onderwerp: Verslaglegging bijeenkomst Oranje Nassaulaan 24 mei 2016 Datum: vrijdag 17 juni 2016 Verslag bewonersbijeenkomst 24 mei 2016 Door: Annemieke de Haan Onderwerp: Verslaglegging bijeenkomst Oranje Nassaulaan 24 mei 2016 Datum: vrijdag 17 juni 2016 Aanleiding Rekenmodellen geven aan dat er

Nadere informatie

Smart Forward. Slimme oost-westverbinding Noordoost-Brabant

Smart Forward. Slimme oost-westverbinding Noordoost-Brabant Smart Forward Slimme oost-westverbinding Noordoost-Brabant Inhoud Probleem en vraagstelling Onderzoeksmethodiek Resultaten stakeholdersanalyse Resultaten mobiliteitsscenario s Integrale analyse Conclusies

Nadere informatie

Samenvatting Startnotitie Tracénota/MER aansluiting Nuth. Een nieuwe aansluiting van de Buitenring Parkstad Limburg op de A76 ter hoogte van Nuth

Samenvatting Startnotitie Tracénota/MER aansluiting Nuth. Een nieuwe aansluiting van de Buitenring Parkstad Limburg op de A76 ter hoogte van Nuth Samenvatting Startnotitie Tracénota/MER aansluiting Nuth Een nieuwe aansluiting van de Buitenring Parkstad Limburg op de A76 ter hoogte van Nuth Nuth Schinnen Vaesrade Hoensbroek A76 A76 N298 N298 Nuth

Nadere informatie

1. Nota van antwoord. Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties.

1. Nota van antwoord. Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties. 1. Nota van antwoord Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties. Daarnaast zijn enkele petities/handtekeningenacties gevoerd: Petitie Voordorp 975 handtekeningen Petitie NMU meer dan 19.000

Nadere informatie

Positie van de gemeente Venlo in de Integrale MIRT/HWBP Verkenning Meer Maas Meer Venlo

Positie van de gemeente Venlo in de Integrale MIRT/HWBP Verkenning Meer Maas Meer Venlo venlo Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR onderwerp RIB nummer 2018 114 Positie van de gemeente Venlo in de Integrale MIRT/HWBP Verkenning Meer Maas Meer Venlo collegevergadering d.d. g oktober 2018 programma

Nadere informatie

Verkenning A4. Burgerveen-N14

Verkenning A4. Burgerveen-N14 Verkenning A4 Burgerveen-N4 Voor een betere bereikbaarheid van de Randstad Duurzaamheidssessies Effectstudies Ideeën betrokken overheden Consulting kids Informatiebijeenkomsten Groslijst Meekoppelkansen

Nadere informatie

Bereikbaarheidsagenda Zuid-Oost Brabant:

Bereikbaarheidsagenda Zuid-Oost Brabant: BEREIKBAARHEIDSAGENDA ZUID OOST BRABANT BEREIKBAARHEIDSAKKOORD ZUID OOST BRABANT Bereikbaarheidsagenda Zuid-Oost Brabant: Bereikbaarheidsagenda als basis voor een bereikbaarheidsakkoord De directe aanleiding

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Dynamisch Beekdal de Aa Toetsingsadvies over het milieueffectrapport

Dynamisch Beekdal de Aa Toetsingsadvies over het milieueffectrapport Dynamisch Beekdal de Aa Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 1 september 2009 / rapportnummer 2156-53 1. OORDEEL OVER HET MER Het waterschap Aa en Maas heeft samen met de gemeenten Sint- Michielsgestel

Nadere informatie

Nieuwsbrief project Theemswegtracé

Nieuwsbrief project Theemswegtracé Nieuwsbrief project Theemswegtracé mei 2016 Van Calandbrug naar Theemswegtracé Met de investeringsbeslissing door Havenbedrijf Rotterdam gaat het project een nieuwe fase in. De nadruk verschuift hiermee

Nadere informatie

Bestemmingsplan Maastricht Aachen Airport, Businesspark AviationValley

Bestemmingsplan Maastricht Aachen Airport, Businesspark AviationValley Bestemmingsplan Maastricht Aachen Airport, Businesspark AviationValley Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 17 augustus 2016 / projectnummer: 3103 1. Oordeel over het milieueffectrapport (MER)

Nadere informatie

Windenergie Goeree-Overflakkee

Windenergie Goeree-Overflakkee Windenergie Goeree-Overflakkee Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 27 februari 2014 / rapportnummer 2800 59 1. Oordeel over het MER Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland en het college

Nadere informatie

Verslag. Onderwerp: Omgevingswerkgroep Belfeld. Plaats/datum bespreking: Belfeld, Voorzitter: Marita Cals en Adriaan Berkhof. 1.

Verslag. Onderwerp: Omgevingswerkgroep Belfeld. Plaats/datum bespreking: Belfeld, Voorzitter: Marita Cals en Adriaan Berkhof. 1. Verslag Onderwerp: Omgevingswerkgroep Belfeld Plaats/datum bespreking: Belfeld, 11-04-2017 Voorzitter: Marita Cals en Adriaan Berkhof 1. Inleiding Marita Cals, omgevingsmanager Waterschap Limburg, opent

Nadere informatie

(Ontwerp) Notitie Reikwijdte en Detailniveau Project Calandbrug

(Ontwerp) Notitie Reikwijdte en Detailniveau Project Calandbrug (Ontwerp) Notitie Reikwijdte en Detailniveau Project Calandbrug (Plan-MER-fase) Publiekssamenvatting In 2020 is de Calandbrug 50 jaar oud en daarmee aan het einde van de technische levensduur. Samen met

Nadere informatie

Omgevingswerkgroep Dijkversterking Arcen

Omgevingswerkgroep Dijkversterking Arcen Omgevingswerkgroep Dijkversterking Arcen 20 juni 2017 Met de omgeving, voor de omgeving Programma 1) Welkom + doel van deze bijeenkomst 2) Tevredenheidsenquête 3) Waar staan we nu in het proces? 4) Terugblik

Nadere informatie