Programma mortsel-anders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma mortsel-anders"

Transcriptie

1

2 Programma mortsel-anders Mortsel TOPIC Belangengroepen Parkzone Oude God Lokale bevolking Parkzone Oude God moet de omschrijving Park blijven waarmaken! We hebben altijd voor een maximaal behoud van de groene ruimte gepleit maar het huidige bestuur heeft met de fusieschool toch voor bebouwing gekozen. Wij zullen er ons voor blijven inzetten om die bebouwing tot een minimum te beperken zodat een zo groot mogelijk park, ook buiten de schooluren, maximaal door alle Mortselaars kan benut worden. Concreet betekent dit onder meer dat we pleiten voor een integratie van de kinderopvang binnen de schoolinfrastructuur zelf. Parkzone Oude God Ouders van scholengemeenschap Voor de fusieschool vragen we dat er in het pedagogisch project bijzondere aandacht gaat naar de integratie van de eigen kenmerken van de deelscholen. Er moet tevens dringend werk gemaakt worden van een vlotte afwikkeling van het extra verkeer dat de school zal genereren. Daarbij moet rekening gehouden worden met de specifieke vereisten zoals kort parkeren voor ouders die hun kinderen in de school gaan afzetten of ophalen. Parkzone Oude God Ouders Er is maar plaats voor één dergelijk groot project binnen Mortsel. Daarom zetten we in op het behoud van de resterende wijkgebonden kleuterschooltjes. Uitstraling Mortsel Middenstand Na 12 jaar van werken hebben we nood aan een sterke boost om Mortsel opnieuw te laten opleven. Alle troeven van Mortsel moeten daarmee uitgespeeld worden. In plaats van losse initiatieven geven we de voorkeur aan een doordacht, door een manager gestuurd, marketingplan. Dat plan moet tot doel hebben om onze stad, die nu overal gekend is als filestad, terug op de kaart te zetten als een bruisend commercieel centrum met een boeiend cultureel aanbod. Op die manier kunnen we handelaars en investeerders aantrekken om zodoende de huidige leegstand in te dijken. In het winkelcentrum willen we de mogelijkheden creëren om tot een gezonde mix te komen tussen lokale middenstand, horeca en

3 enkele grotere ketens. De lokale component moet daarbij echter dé troef blijven, zodat we ons op die manier kunnen differentiëren van andere commerciële trekpleisters. Uitstraling Mortsel Bestuur We willen de dialoog met de buurgemeenten opnieuw aanknopen en ditmaal op een positieve en constructieve manier de samenwerkingsmogelijkheden rond diverse thema s uitdiepen. Communicatie Lokale bevolking We willen werk maken van een open en eerlijke communicatie met de Mortselaar, waarbij we naast de gekende kanalen ook gebruik maken van de nieuwe media. Financiën en begroting Lokale bevolking Rekening houdend met de alarmerende signalen die we, van onder meer de stadsontvanger, kregen m.b.t. de financiële situatie van de stad is het overduidelijk dat het roer moet omgegooid worden. We moeten: Als een goede huisvader op een verantwoorde manier met de beschikbare middelen omgaan. Het patrimonium inventariseren, de mogelijkheden voor het behoud evalueren en nieuwe bestemmingen overwegen zodat het optimaal kan benut worden. Voor nieuwe investeringen creatieve oplossingen zoeken. Het overdreven aantal dure studies drastisch afbouwen en waar mogelijk meer verantwoordelijkheid bij de ambtenaren leggen. Kiezen voor een duurzaam beleid : dat wil zeggen het verantwoord inzetten van middelen waarbij respect voor het milieu, respect voor mensen en oog voor de lange termijn visie voorop staan.

4 Mooier TOPIC Belangengroepen Algemeen Lokale bevolking We ijveren voor een mooi Mortsel. Onze prioriteiten zijn: De leegstand en de verkrotting tegengaan Renovatie van gevels stimuleren Meer vuilnisbakken om sluikafval in te dijken, sluikstorten strenger aanpakken Meer openbare toiletten Resterende groene ruimtes maximaal bewaren Kleine, groene, regelmatig verzorgde perkjes Veiligheid Lokale bevolking Inbrakenplaag moet ingedijkt worden: Er moet een grondig preventieplan uitgewerkt worden om de Mortselaar maximaal te informeren. We willen het oprichten van lokale Buurt Informatie Netwerken stimuleren zodat we in een eerste fase een volledige dekking van Mortsel bekomen. Verder pleiten we ook hier voor een gezamenlijk actieplan met onze buurgemeenten. Stadsplein Lokale bevolking Wij pleiten ervoor om het stadsplein maximaal te verfraaien zodat het een echt rust- en ontmoetingspunt wordt in Mortsel, sterk verbonden met zijn groene long (Fort IV). Wij zijn tegen de verdere verkaveling van Mortsel en willen de bouwplannen op zowel de zuidkant van het plein als op de parking tegenover het station een halt toeroepen. Den berm en Klein Zwitserland Lokale bevolking De R11bis heeft de potentie om veel van het zwaar en doorgaand verkeer uit het straatbeeld te halen zodat er bovengronds opnieuw kan geademd worden. Wij pleiten dan ook voor een geboorde tunnel, teneinde de bestaande groenzones te vrijwaren. Wanneer de ondergrondse R11bis de rol van gewestweg van de as Krijgsbaan / Vredebaan overneemt kunnen deze straten verfraaid worden en erop afgestemd om enkel lokaal verkeer te ontvangen. Zijstraten Lokale bevolking Er moet dringend werk gemaakt worden van het verfraaien van straten en pleinen. Na de grote ingrepen op de hoofdassen, wordt het hoog tijd om het noodzakelijke onderhoud van de zijstraten en de wijken drastisch op te voeren.

5 Mobieler TOPIC Belangengroepen Totaalaanpak Iedereen Wij willen de problemen rond mobiliteit aanpakken via alle vervoersmodi. Zo willen we enerzijds het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer stimuleren maar tegelijkertijd willen we er ook voor zorgen dat het doorgaand verkeer uit het straatbeeld verdwijnt, niet door het weg te pesten, maar door structurele oplossingen aan te bieden. Toeritdosering Iedereen De toeritdosering, waarvan al jaren sprake is, dient eindelijk te worden ingevoerd. Hiervoor moeten we de Lijn in de gesprekken betrekken zodat bus en tram mee in dit systeem kunnen stappen. Omleidingsweg Iedereen Mortsel is een doorgangsstad met verbindingen van de E19 naar de E313 en van Antwerpen naar Lier, Mechelen en Edegem. Veel van dit verkeer zit momenteel vast in de Antwerpsestraat. Het idee om de kaart van het openbaar vervoer te trekken was op zich niet slecht, alleen is men er in het verleden tevens van uit gegaan dat het doorgaand verkeer daarmee ook zou verdwijnen wat uiteraard niet het geval is. Zij die niet in de file willen staan zoeken zich een weg door de woonwijken van Mortsel en daarbuiten. Met de aanleg van een omleidingsweg tussen de Provinciesteenweg en de Krijgsbaan kunnen we het doorgaand verkeer een waardig alternatief bieden waardoor we ons stadscentrum kunnen ontlasten. De omleidingsweg staat al jaren ingetekend op het gewestplan, het wordt tijd om die eindelijk uit te voeren, de Mortselaar heeft het verdiend! R11bis Iedereen Wij pleiten voor een volledig geboorde R11bis tunnel, met omleidingsweg richting Lier, zodat de bovengrondse files op de Vredebaan en de Krijgsbaan eindelijk kunnen worden weggewerkt. In afwachting van de uitvoering hiervan moeten we met beide handen de oplossing grijpen die ons al enige tijd vanuit Vlaanderen wordt aangereikt. Het gewest stelde namelijk zelf reeds voor om een noodbrug over de Antwerpsestraat te leggen. Dit zou het dan mogelijk maken om een langere groentijd te voorzien voor het verkeer dat vanuit het centrum van Mortsel richting Antwerpen rijdt. Hierdoor kunnen de files op zowel Statielei, Mechelsesteenweg als Antwerpsestraat drastisch ingekort worden.

6 Openbaar vervoer Lokale economie Wij wensen samen te werken met de Lijn en de NMBS teneinde de gebruikers van het openbaar vervoer gratis of sterk in prijs verlaagde parkeerplaatsen aan te bieden. Wij denken daarvoor aan de parking tussen het station en het fort. Parkeerbeleid Lokale economie Teneinde het handelscentrum terug nieuw leven in te blazen pleiten we ervoor om, in een overgangsfase, de stad te laten bijspringen: wie zich naar Mortsel verplaatst om zijn inkopen te komen doen en daarbij gebruik maakt van de nieuwe parking, willen we als stimulans een gratis parkeer-uurtje aanbieden. Parkeerbeleid Bewoners We willen Mortsel opdelen in vier bewonerzones, waar inwoners van de betreffende zone hun wagen mogen parkeren, los van de blauwe zone.

7 Menselijker TOPIC Belangengroepen Wonen Senioren / Andersvaliden Wonen Senioren / Jonge gezinnen Het is tijd om creatief na te denken over de manier waarop we alleenstaanden met mobiliteitsproblemen uit hun isolement kunnen halen. We willen tevens meer aandacht schenken aan de problemen waarmee andersvaliden geconfronteerd worden op de openbare weg. Wanneer we er in slagen om interessante alternatieven aan te bieden aan onze senioren, zullen een deel van de eengezinswoningen die momenteel niet op de volle capaciteit worden benut sneller ter beschikking kunnen komen van jonge gezinnen. Kangoeroewonen Betaalbare serviceflats in het centrum van Mortsel We denken daarbij vooral aan renovatie en herinrichting van bestaande structuren (zoals De Meerminne, St. Lutgardis en het stadhuis) zodat we geen bijkomende aanslag moeten plegen op de reeds zeer beperkte open ruimte in Mortsel. Wonen Jonge gezinnen Momenteel zitten we helemaal niet op schema wat de doelstelling naar sociale woningen tegen 2025 betreft. Ook hier willen we vooral werken met bestaande panden eerder dan nieuwbouwprojecten te realiseren die sociale ghetto s zouden creëren ten koste van de open ruimte. Kinderopvang Jonge gezinnen Het aanbod van kinderopvang dient uitgebreid te worden zodat er voldoende plaatsen dicht bij huis te vinden zijn. Zo kunnen we vermijden dat ouders wiens kinderen in Mortsel naar school gaan, voor de kinderopvang toch nog de auto in moeten. Ook hier denken we aan renovatie / herinrichting van bestaande structuren. Tevens zouden bedrijven gestimuleerd kunnen worden om dit voor de kinderen van de eigen werknemers te organiseren. Ontspanning Verenigingen De hele Fortomgeving en zijn loodsen dient herbekeken te worden. De beschikbare ruimte willen we zo verdelen dat we meer ruimte scheppen voor onze verenigingen en sportclubs. Ontspanning Lokale bevolking Het huidige sterk verouderde zwembad zal op termijn moeten sluiten. Wij zijn voorstander van een nieuw zwembad gezien het democratische en gezinsvriendelijke karakter van deze sport. Voor

8 het nieuwe zwembad moet, in samenwerking (ook op financieel vlak) met de buurgemeenten die er mee gebruik van maken, een nieuwe locatie gevonden worden. Op de oude locatie zou er dan plaats kunnen komen voor andere vormen van ontspanning. Ontspanning Jongeren Binnen het fort moet een ruimte gevonden worden waar fuiven kunnen georganiseerd worden zonder dat dit overdreven geluidsoverlast met zich meebrengt. Ontspanning Sportlandschap Wij zijn voor de verdere uitbouw van het sportlandschap op volgende voorwaarden: De uitwerking hiervan moet gecombineerd worden met de geplande omleidingsweg, zodat we niet de nieuw aangelegde terreinen of gebouwen na enkele jaren opnieuw moeten verwijderen. Er moet een veilige toegang komen via de Dieseghemwijk en de Drabstraat zodat fietsers en voetgangers de Krijgsbaan kunnen vermijden. Armoede Lokale bevolking We vinden het vooral van belang om organisaties te steunen die armoede in Mortsel willen aanpakken. Ontwikkelings- Internationaal We willen meer aandacht geven aan kleinere projecten in het samenwerking Woonwagenbewoners en asielbeleid Internationaal buitenland die gestuurd worden door mensen uit Mortsel. De federale regering eist dat elke gemeente opvang verleent aan een bepaald aantal asielzoekers. Ook voor de opvang van woonwagengemeenschappen bestaat een dergelijk quotum. Mortsel is, in tegenstelling tot vele andere gemeenten, reeds verscheidene jaren bereid om de inspanning te leveren een gemeenschap woonwagenbewoners binnen zijn grenzen op te vangen. Wij willen daarom naar de federale instanties toe verdedigen dat Mortsel geen bijkomende ruimte hoeft vrij te maken voor de opvang van asielzoekers, zolang de steeds groeiende woonwagengemeenschap niet eveneens in de andere gemeenten wordt opgevangen.

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers.

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. EENS Bredene heeft nood aan een veilig mobilitietsplan dat aandacht heeft voor de zwakke weggebruiker. Bij

Nadere informatie

Stadsproject Ragheno

Stadsproject Ragheno Stadsproject Ragheno Historisch overzicht Verlaten industrie Algemene ambitie Een kwalitatieve mix van wonen en werken Werken met een grensverleggende stadsplanning De unieke ligging achter het station

Nadere informatie

Beleidsplan legislatuur 2007-2012

Beleidsplan legislatuur 2007-2012 Beleidsplan legislatuur 2007-2012 1. Verkeer mobiliteit Herinrichting Schanslaan Verkeerssituatie watertoren: herinrichting met als doel de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verhogen en bijkomend

Nadere informatie

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

HART VOOR DE BURGER Verkeersdoorstroming Verkeersregeling op en rond de Grote Markt

HART VOOR DE BURGER Verkeersdoorstroming Verkeersregeling op en rond de Grote Markt Streefdoel van onze partij is kiezen voor onze burgers. Alles wordt beslist ten voordele van de meerderheid van de burgers Lier en Koningshooikt! Krachtlijnen van het verkiezingsprogramma 2018 1. Bouwstop

Nadere informatie

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Juli 2016 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be +32(0)472 530941 Jurgen Minnebo Partner jurgen@indiville.be +32(0)478 380369

Nadere informatie

Jef Van Damme presenteert

Jef Van Damme presenteert Jef Van Damme presenteert MOLENBEEK 2018 een autoluwe, groene woonoase en dé mediterrane shopping referentie van België 1. Molenbeek Centrum vandaag 2. Visie en doelstellingen voor 2018 3. Een ambitieus

Nadere informatie

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan.

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan. Kontich gaat voor een beter aanbod van openbaar vervoer Dat het gemeentebestuur een voorstander is van de tramdoortrekking naar de park & ride aan de E19 is ondertussen wel bekend. Die visie wordt ook

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Mijn énige vraag luidt: Kan er aan de gemeenteraad een uitgebreid verslag van dit werkbezoek gegeven worden?

Mijn énige vraag luidt: Kan er aan de gemeenteraad een uitgebreid verslag van dit werkbezoek gegeven worden? Toelichtingen: Interpellatie over werkbezoek van de gouverneur aan Malle. Uit de pers konden we vernemen dat de gouverneur van Antwerpen samen met enkele gedeputeerden een werkbezoek brachten aan onze

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

SCHOTEN WEER VAN ONS

SCHOTEN WEER VAN ONS SCHOTEN WEER VAN ONS LIJSTTREKKER TOM VAN GRIEKEN Beste Schotenaar, Samen met mijn vriendin heb ik een huis opgeknapt in Den Deuzeld. Schoten is een leuke plek om te wonen en inwoners zijn dan ook terecht

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Koksijde heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

Informatieavond circulatieplan stad Gent

Informatieavond circulatieplan stad Gent Informatieavond circulatieplan stad Gent Intro Strategische keuze om van een vraag volgend mobiliteitsbeleid te evolueren naar een sturend mobiliteitsbeleid. Visie: creëren van een vlot bereikbare stad,

Nadere informatie

EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM

EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM MEERWAARDE VOOR ONZE STAD (1) De heraanleg van de Grote Markt van gevel tot gevel zal tot positieve effecten leiden waardoor veiligheid, mobiliteit, huisvesting

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Sint-Niklaasheeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over

Nadere informatie

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Stad Antwerpen: Beleidsnota Detailhandel 2013 6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Florerende winkels zijn voor Antwerpen van groot belang. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de Antwerpenaar alles

Nadere informatie

Programma: 08 oktober 2006

Programma: 08 oktober 2006 Oplossen van de verkeerschaos: Iedereen is het er over eens, het verkeer moet beter doorstromen! De heraanleg van de Antwerpsestraat is een feit, daar kunnen we niet meer onderuit. Maar we kunnen misschien

Nadere informatie

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek Mobiliteit en ondernemen N-VA Stabroek Impact mobiliteit op ondernemen Goede basismobiliteit vormt een hoeksteen voor een gezond ondernemingskader Goede basismobiliteit = Vlotte bereikbaarheid van de handelaars

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Niet alleen de bouw van een nieuw station!

Niet alleen de bouw van een nieuw station! Niet alleen de bouw van een nieuw station! Maar ook de heropwaardering van de stationsbuurt 1. Het optimaliseren van de mobiliteit in de stationsomgeving 2. Creëren van een aangename levendige stationsbuurt

Nadere informatie

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen De Situatie

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

Keizerpoort terug op de kaart

Keizerpoort terug op de kaart Keizerpoort terug op de kaart Toegangspoort tot de Gentse stadskern Tussen Brusselsesteenweg en De Keizerpoort of Brusselsepoort is de verdwenen stadspoort die de zuidoostelijke toegang tot de stadskern

Nadere informatie

Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme

Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme een aantrekkelijker een veiliger een Vlaamser Hamme Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme 1. Het imago van Hamme als sterk verouderde gemeente moet omgezet worden naar een landelijke gemeente met leefbare

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

Verslag 1 ste bewonerscafé Masterplan Leieboorden Samen de stad 30 APRIL 2014 CC DE STEIGER MENEN

Verslag 1 ste bewonerscafé Masterplan Leieboorden Samen de stad 30 APRIL 2014 CC DE STEIGER MENEN Verslag 1 ste bewonerscafé Masterplan Leieboorden Samen de stad 30 APRIL 2014 CC DE STEIGER MENEN 1. Mobiliteit Menen heeft nood aan een mentaliteitswijziging op het gebied van mobiliteit. Het drukke autoverkeer,

Nadere informatie

I LOVE QUI VIT! Commerciële ruimte/ Kantoorruimte Te koop/te huur. Van Immerseelstraat, Antwerpen

I LOVE QUI VIT! Commerciële ruimte/ Kantoorruimte Te koop/te huur. Van Immerseelstraat, Antwerpen I LOVE QUI VIT! Commerciële ruimte/ Kantoorruimte Te koop/te huur Van Immerseelstraat, Antwerpen I love Qui Vit: commerciële ruimte / Kantoorruimte Project in een notendop - Gesitueerd tussen de Provinciestraat,

Nadere informatie

Marco Siecker Marjolein Fick Wietske Theloesen

Marco Siecker Marjolein Fick Wietske Theloesen Marco Siecker Marjolein Fick Wietske Theloesen 26-11-2013 Agenda 1. Opening 2. Terugblik tweede dorpsavond 3. Uitwerken actieplan (in deelgroepen) 4. Plenaire terugkoppeling 5. Doorkijk vervolg gebiedsplan

Nadere informatie

BOORTMEERBEEK» DE WEG VOORUIT. Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek.»

BOORTMEERBEEK» DE WEG VOORUIT. Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek.» BOORTMEERBEEK DE WEG VOORUIT Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek. Een open bestuur ten dienste van de inwoners. Communicatie en dialoog zijn enorm belangrijk in de moderne maatschappij. Wij vinden

Nadere informatie

Geachte voorzitter, Geachte burgemeester en schepenen, geachte collega s raadsleden,

Geachte voorzitter, Geachte burgemeester en schepenen, geachte collega s raadsleden, Geachte voorzitter, Geachte burgemeester en schepenen, geachte collega s raadsleden, De nieuwe meerderheid heeft de koppen bij elkaar gezet om een nieuw impuls te geven aan onze mooie gemeente, en wij

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Ieper heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag Wat

Nadere informatie

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.»

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.» MOERBEKE DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke. Betaalbare, duurzame projecten ondersteunen. De vernieuwing van de gemeenteschool "De Vlinderdreef" en de sportaccommodatie

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Zonnebeke van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Zonnebeke van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Zonnebeke van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? De UNIZO afdelingen Zonnebeke en Passendale hebben zich, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Kennismaken met het project Mechelen Stationsomgeving

Kennismaken met het project Mechelen Stationsomgeving Kennismaken met het project Mechelen Stationsomgeving De stationsomgeving van Mechelen wordt aangepakt. Op 9 mei 2008 werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen de verschillende partners (Stad

Nadere informatie

Voorstellen voor betere mobiliteit en kernversterking

Voorstellen voor betere mobiliteit en kernversterking Voorstellen voor betere mobiliteit en kernversterking 8-7-2013 In deze nota wenst UNIZO Bredene constructieve voorstellen te doen om de mobiliteit te verbeteren en de kern van Bredene te versterken. Hiermee

Nadere informatie

De 3 beloftes van Dirk Claes

De 3 beloftes van Dirk Claes http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/vlaams-brabant/rotselaar/dvp De 3 beloftes van Dirk Claes Rock Werchter Rock Werchter is van groot belang voor onze verenigingen. Met het nieuwe Ruimtelijke

Nadere informatie

FORT 4. - wandel tussen toen en nu -

FORT 4. - wandel tussen toen en nu - FORT 4 - wandel tussen toen en nu - - ONTDEK FORT 4 - Net zoals de andere Brialmontforten werd FORT 4 gebouwd tussen 1860 en 1865 in baksteen en blauwe hardsteen. Zoals oorspronkelijk bedoeld, is het

Nadere informatie

Stationsproject De Groenling

Stationsproject De Groenling Stedelijk ontwikkeling en woonbeleid Stationsproject De Groenling Stacey D heyger 5 november 2015 Stedelijk ontwikkeling en woonbeleid 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Aanleiding van het project... 2

Nadere informatie

VLOTVLAANDEREN. Het centrum in cijfers

VLOTVLAANDEREN. Het centrum in cijfers Het centrum in cijfers 1,155 miljoen inwoners in het Brussels Gewest BRUSSELS GEWEST 1,155 miljoen inwoners 1,106 miljoen inwoners in Vlaams-Brabant BRUSSELS GEWEST 1,155 miljoen inwoners 619.000 jobs

Nadere informatie

Strategisch advies toekomst Linkeroever

Strategisch advies toekomst Linkeroever Strategisch advies toekomst Linkeroever advies van OS/Marketingstrategie/Strategie op vraag van SW december 2016 versie 3.0 1 Context 1.1 Stadsvernieuwing op Linkeroever Er staan op het vlak van stadsontwikkeling

Nadere informatie

Congres Ademloos

Congres Ademloos Congres Ademloos 12.09.12 VAN OOSTERWEELVERBINDING TOT OVERKAPPING VAN DE ANTWERPSE RING VAN MOBILITEIT TOT VOLKSGEZONDHEID 10 JAAR VOORTSCHRIJDEND INZICHT 1. De voorgeschiedenis 1 e Masterplan in 1998

Nadere informatie

PERSBERICHT. Kort : naar aanleiding van de plannen R11bis door Mortsel vraagt Natuurpunt Land van Reyen:

PERSBERICHT. Kort : naar aanleiding van de plannen R11bis door Mortsel vraagt Natuurpunt Land van Reyen: PERSBERICHT 18 september 2011 Red de berm(bis) Kort : naar aanleiding van de plannen R11bis door Mortsel vraagt Natuurpunt Land van Reyen: Het behoud van de berm langs de Krijgsbaan en Vredebaan te Mortsel;

Nadere informatie

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving Op basis van het masterplan, zijn diverse concrete en samenhangende actiepunten geformuleerd. In dit deel, de uitvoeringsagenda, worden deze actiepunten weergegeven. Per actiepunt is aangegeven wat de

Nadere informatie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Mijnheer de burgemeester, Collega s, Het is niet de eerste keer dat we het nieuwe mobiliteitsplan voor onze stad hier in deze raad bespreken.

Nadere informatie

Beste ondernemer, Unizo steunt mensen die zich actief inzetten in het beleid van onze gemeente en. Maak uw keuze met kennis van zake!

Beste ondernemer, Unizo steunt mensen die zich actief inzetten in het beleid van onze gemeente en. Maak uw keuze met kennis van zake! Heist-op-den-Berg Beste ondernemer, Wij vroegen de lijsttrekkers van de partijen (*) naar hun top 5 ondernemersprioriteiten voor 2012-2018 en de top 5 lange termijnprioriteiten. Unizo steunt mensen die

Nadere informatie

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken?

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? 1. Knooppunt van duurzame mobiliteit vernieuwd treinstation met een geïntegreerd tram- en busstation voldoende en comfortabele

Nadere informatie

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS Respons per geslacht Respons per leeftijd ruimtelijke ordening wonen - milieu HELDERGEM: MOOI DORP natuur - aangenaam om wonen ruimtelijke

Nadere informatie

IS HET EIGENLIJK ALTIJD DRUK. WE KOMEN ELKAAR DAN OOK ELKE DAG IN GROTE GETALE TEGEN : I N DE SUPERMARKT, OP SCHOOL, OP

IS HET EIGENLIJK ALTIJD DRUK. WE KOMEN ELKAAR DAN OOK ELKE DAG IN GROTE GETALE TEGEN : I N DE SUPERMARKT, OP SCHOOL, OP HET NIEUWE WERKEN......NIEUWE MOBILITEIT? I N N EDERLAND IS HET EIGENLIJK ALTIJD DRUK. WE KOMEN ELKAAR DAN OOK ELKE DAG IN GROTE GETALE TEGEN : I N DE SUPERMARKT, OP SCHOOL, OP KANTOOR EN NATUURLIJK OP

Nadere informatie

Wij heb ben de eer U ten be hoeve van de Vlaamse Re ge ring in ge slo ten de resolutie betreffende de werkgelegeheid in de Kempen, over te zen den.

Wij heb ben de eer U ten be hoeve van de Vlaamse Re ge ring in ge slo ten de resolutie betreffende de werkgelegeheid in de Kempen, over te zen den. 1482 Brus sel, 17 maart 2008 Mijn heer de mi nis ter-pre si dent, Wij heb ben de eer U ten be hoeve van de Vlaamse Re ge ring in ge slo ten de resolutie betreffende de werkgelegeheid in de Kempen, over

Nadere informatie

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Heraanleg Antwerpsesteenweg 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +- 6900 km gewestwegen, waarvan 1500 km autosnelwegen Aanleg, onderhoud en verbeteren

Nadere informatie

10 jaar Project Gent Sint-Pieters

10 jaar Project Gent Sint-Pieters 10 jaar Project Gent Sint-Pieters Resultaten van de enquête Infopunt Project Gent Sint-Pieters Prinses Clementinalaan 215, 9000 Gent info@projectgentsintpieters.be 09 241 24 11 Tussen 24 januari en 12

Nadere informatie

Stappenplan voor het opstellen van een mobiliteitsplan

Stappenplan voor het opstellen van een mobiliteitsplan Stappenplan voor het opstellen van een mobiliteitsplan Duurzame mobiliteit hoeft niet noodzakelijk veel te kosten of veel tijd in beslag te nemen. Heel wat maatregelen zijn heel eenvoudig en hebben toch

Nadere informatie

Zin om hier te ondernemen?

Zin om hier te ondernemen? Zin om hier te ondernemen? praktijk - kantoor - winkelruimte te koop ROESELARE HET LAERE www.matexi.be Het Laere, groen woonplezier stad Het Laere ontwikkelt zich tot een bruisende en groene buurt in het

Nadere informatie

De verbinding tussen station en binnenstad

De verbinding tussen station en binnenstad De verbinding tussen station en binnenstad De gemeente Arnhem heeft eind september 2014 een eerste schets gepresenteerd voor de nieuwe inrichting van de verbinding station - binnenstad. Ongeveer 200 bewoners,

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner Beste inwoner, Wij stellen u graag onze Beleidsverklaring voor. Een mooi woord om te zeggen hoe we onze gemeente willen besturen de volgende 6 jaar. We werken rond 15 thema s. In deze folder leest u een

Nadere informatie

Enquête Marktplein. Beste inwoner of bezoeker van Neerpelt,

Enquête Marktplein. Beste inwoner of bezoeker van Neerpelt, Enquête Marktplein Beste inwoner of bezoeker van Neerpelt, Fijn dat je mee wil nadenken over de herinrichting van het Marktplein. Het heraanleggen van het Marktplein gaat niet alleen over bakstenen. Om

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma Lokaal Sociaal! Verkiezingsprogramma PvdA Heerhugowaard

Verkiezingsprogramma Lokaal Sociaal! Verkiezingsprogramma PvdA Heerhugowaard Verkiezingsprogramma 2018-2022 Lokaal Sociaal! PvdA Heerhugowaard: Lokaal en sociaal! Democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid, vrijheid en solidariteit. Dat zijn de idealen van de sociaal-democraten.

Nadere informatie

Bordeaux. Gewestelijk mobilteitsplan -Dec be samen slim mobiel

Bordeaux. Gewestelijk mobilteitsplan -Dec be samen slim mobiel 22 Stadsperimeter Brussel Bordeaux 23 Visitekaart o Bevolking : " Stad: 245.000 inwoners " Grootstedelijk gebied: 750.000 inwoners o Netwerk " Regionaal OV-netwerk: 15 lijnen TER + 4 buslijnen " Stedelijk

Nadere informatie

Aantal aanwezige bewoners 40. Vertegenwoordiging

Aantal aanwezige bewoners 40. Vertegenwoordiging Aantal aanwezige bewoners 40 Vertegenwoordiging Vertegenwoordiging Stad Mechelen / college: burgemeester Bart Somers, schepen Katleen Den Roover, schepen Greet Geypen, schepen Marina De Bie. - wijkinspecteur:

Nadere informatie

Hoe kwam het huidig parkeerbeleid tot stand?

Hoe kwam het huidig parkeerbeleid tot stand? Hoe kwam het huidig parkeerbeleid tot stand? Stuurgroep Masterplan Grote Markt en omgeving 11 maart 2016 Leden stuurgroep Vertegenwoordigers politieke fracties IDEE 2006 Kathleen Winne IDEE 2006 Jan Van

Nadere informatie

Kennisname : Administratief Medewerker BENAMING VAN DE FUNCTIE : NIVEAU : FUNCTIONELE LOOPBAAN : Datum : Functionaris :... Verantwoordelijke :...

Kennisname : Administratief Medewerker BENAMING VAN DE FUNCTIE : NIVEAU : FUNCTIONELE LOOPBAAN : Datum : Functionaris :... Verantwoordelijke :... BENAMING VAN DE FUNCTIE : GRAAD : NIVEAU : FUNCTIONELE LOOPBAAN : Administratief Medewerker Administratief Medewerker C C1-C3 AFDELING : Secretariaat DIENST : Secretariaat Kennisname : Datum : Functionaris

Nadere informatie

Willen we dit in Wilrijk?

Willen we dit in Wilrijk? WILRIJK IKEA site 1 Willen we dit in Wilrijk? 2 Of dit? 3 Dagelijks massa auto s en vrachtwagens op de Boomsesteenweg. Sluipverkeer door het Neerland. 4 Het Probleem - Het verkeer van de zijstraten worstelt

Nadere informatie

Voorwoord. Tot binnenkort Lijsttrekker N-VA Heidi Suls

Voorwoord. Tot binnenkort Lijsttrekker N-VA Heidi Suls Voorwoord Beste Meerhoutenaar Afgelopen 6 jaar zijn we van schoeisel veranderd. We hebben onze kinderschoentjes vervangen door een grotere maat, de leerschool doorlopen en gaan voor een nieuw en frisser

Nadere informatie

Stedenbouwkundige studie. De nieuwe wijk Tervuursesteenweg

Stedenbouwkundige studie. De nieuwe wijk Tervuursesteenweg Stedenbouwkundige studie De nieuwe wijk Tervuursesteenweg Inhoud Voorwoord Beste Mechelaar, Voorwoord Woonkwaliteit Abeelstraat Mahatma Gandhistraat Tuinwijk Mobiliteit Ontspanning Diensten De wijk en

Nadere informatie

Gebied voor stedelijke activiteiten

Gebied voor stedelijke activiteiten Provincie Antwerpen Stad Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gebied voor stedelijke activiteiten Kievit fase II te Antwerpen Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Verkeer en vervoer. Voorrang voor de fiets

Verkeer en vervoer. Verkeer en vervoer. Voorrang voor de fiets Verkeer en vervoer Hoe je omgaat met de verkeersstromen in een drukke stad als Leiden is niet alleen belangrijk voor de doorstroom ervan, maar ook voor het milieu en de luchtkwaliteit in de stad, voor

Nadere informatie

Puur Groen! Bijna de helft van de mensen in onze gemeente is van vreemde afkomst. Wij willen alle

Puur Groen! Bijna de helft van de mensen in onze gemeente is van vreemde afkomst. Wij willen alle Puur Groen! Groen Zaventem 2018-2024 Groen Zaventem zet in op een leefbare gemeente. Voor ons betekent dit een gemeente waar het aangenaam samen leven is met veel verschillende culturen, waar duurzame

Nadere informatie

vrienden van heverleebos en meerdaalwoud vzw regionale milieu - en natuurvereniging

vrienden van heverleebos en meerdaalwoud vzw regionale milieu - en natuurvereniging vrienden van heverleebos en meerdaalwoud vzw regionale milieu - en natuurvereniging Waversebaan 66 Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening 3001 Heverlee p/a Dienst ruimtelijk beleid : 016 23

Nadere informatie

Gehouden op 1 november 2017

Gehouden op 1 november 2017 Gehouden op 1 november 2017 De gemeente Hoorn werkt aan de ontwikkelingen van de Poort van Hoorn. Het Pelmolenpad en de Prismalocatie maken daar een onderdeel van uit. Als er straks een parkeergarage staat

Nadere informatie

Tuinen van Puurs. 24 april 2018

Tuinen van Puurs. 24 april 2018 Tuinen van Puurs 24 april 2018 24 april 2018 Tuinen van Puurs 1 Situering Puurs Hondsmarkt en omgeving Open Oproep - masterplan 2 Puurs anno 2018: even voorstellen Meer dan 17.500 inwoners in 5 leefgemeenschappen

Nadere informatie

Stad Lommel. Citymarketing

Stad Lommel. Citymarketing Stad Lommel Citymarketing 1 Wat is citymarketing? Citymarketing = gestructureerd en geïntegreerd beheer van Merkimago en naamsbekendheid van stad / gemeente Ontwikkeling van initiatieven en projecten Levenskwaliteit

Nadere informatie

Thuis. 2 3 in kontich

Thuis. 2 3 in kontich 1 Thuis 2 3 in kontich the astrid Eigentijds, warm en natuurlijk. Alles om je thuis te voelen. Concept Elegant en eigentijds wonen in de Architect Johan Rijckaert zorgde Antwerpse rand? Met The Astrid

Nadere informatie

Parkeerbeleid in Kortrijk

Parkeerbeleid in Kortrijk Parkeerbeleid in Kortrijk 25 februari 2014 Kortrijk oppervlakte: 80,03 km² bevolking: 75.087 huishoudens: 32.564 scholen kleuter & basis: 35 9.080 middelbaar: 24 10.950 hoger onderwijs: 3-9.604 economie

Nadere informatie

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage)

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage) Verslag open vergadering van 10 juni 2005 Vergaderplaats: DE BOSUIL, Witherendreef 1, 3090 OVERIJSE om 20.30u Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein

Nadere informatie

{Iedereen Inbegrepen}

{Iedereen Inbegrepen} {Iedereen Inbegrepen} Lijstnummer http://mortsel.cdenv.be http://www.facebook.com/cdenvmortsel CD&V Mortsel Programma gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012 2 {Iedereen inbegrepen}, zo luidt de slogan

Nadere informatie

AbWWh leeh Z[ ijwhj 9^[Yab_ij cex_b_j[_j El[hp_Y^j Fhe`[Yj][X_[Z mwj5 D_[km[ je[aecij Aed_d]_d <WX_ebWbWWd C[[h m[j[d5

AbWWh leeh Z[ ijwhj 9^[Yab_ij cex_b_j[_j El[hp_Y^j Fhe`[Yj][X_[Z mwj5 D_[km[ je[aecij Aed_d]_d <WX_ebWbWWd C[[h m[j[d5 vervolg op pagina 2 De werkzaamheden aan het station Gent-Sint-Pieters en omgeving hebben een invloed op de verkeersafwikkeling. Via deze Nieuwsbrief worden automobilisten, voetgangers, fietsers, gebruikers

Nadere informatie

RUIMTE VOOR CREATIEF UTRECHT IN OVERVECHT

RUIMTE VOOR CREATIEF UTRECHT IN OVERVECHT RUIMTE in Overvecht VOOR CREATIEF UTRECHT IN OVERVECHT Op de voormalige NPD-strook, naast Winkelcentrum Overvecht, realiseert gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM in samenwerking met Sophies Kunstprojecten

Nadere informatie

REGELING VOOR DE OPVANG VAN RONDTREKKENDE WOONWAGENBEWONERS. 1. Proactief werken: de opvang van rondtrekkende woonwagenbewoners voorbereiden

REGELING VOOR DE OPVANG VAN RONDTREKKENDE WOONWAGENBEWONERS. 1. Proactief werken: de opvang van rondtrekkende woonwagenbewoners voorbereiden STAPPENPLAN REGELING VOOR DE OPVANG VAN RONDTREKKENDE WOONWAGENBEWONERS 1. Proactief werken: de opvang van rondtrekkende woonwagenbewoners voorbereiden Het is aangewezen om niet te wachten met het uittekenen

Nadere informatie

Stad Gent start twee proeftuinen voor ontharding

Stad Gent start twee proeftuinen voor ontharding 15 januari 2019, 14:50 (CET) Stad Gent start twee proeftuinen voor ontharding Door de klimaatverandering hebben we te kampen met hogere temperaturen en hevige regenval. We kunnen de klimaatverandering

Nadere informatie

Afdeling Rhenen-Elst-Achterberg

Afdeling Rhenen-Elst-Achterberg RHENEN IS VAN ONS ALLEMAAL! PROGRAMMA RAADSPERIODE 2014 2018 De PvdA wil dat Rhenen een gemeente is waar - iedereen gelijke kansen heeft - het veilig leven, wonen en werken is - het kwetsbare wordt beschermd

Nadere informatie

Meer parkeerplaatsen

Meer parkeerplaatsen 7 voorstellen: 1) Meer parkeerplaatsen 2) Goedkoper parkeren 3) Minder gereserveerde plaatsen 4) Park en Ride invoeren 5) Betere parkeersignalisatie 6) Parkeren bewoners verbeteren 7) Groot Hasselt De

Nadere informatie

Wat willen de ondernemers van Oostkamp graag veranderd zien in de volgende zes jaar? OOSTKAMP

Wat willen de ondernemers van Oostkamp graag veranderd zien in de volgende zes jaar? OOSTKAMP Wat willen de ondernemers van Oostkamp graag veranderd zien in de volgende zes jaar? OOSTKAMP Hoe kunnen we de volgende zes jaar samen ondernemend Oostkamp versterken? UNIZO Oostkamp en UNIZO Ruddervoorde

Nadere informatie

Commerce or e-commerce, that s the question

Commerce or e-commerce, that s the question Commerce or e-commerce, that s the question Grote uitdagingen voor zelfstandige handelaars February 28, 2014 Unizo Bart Wallays Directeur UNIZO Nationaal HANDEL IN STEDEN EN GEMEENTEN handelaar handelsbeleid

Nadere informatie

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 1. Infomarkt

Nadere informatie

VOORSTELLING VAN HET NIEUWE METROSTATION TOOTS THIELEMANS

VOORSTELLING VAN HET NIEUWE METROSTATION TOOTS THIELEMANS VOORSTELLING VAN HET NIEUWE METROSTATION TOOTS THIELEMANS MEER MOBILITEIT IN DE STAD DE METRO KOMT ERAAN NOORDSTATION ALBERT NIEUW STATION TOOTS THIELEMANS CAPACITEIT 4X CAPACITEIT VAN DE METRO 4X HOGER

Nadere informatie

Waarom vechten WIQ en het wijkcomité de vergunning aan?

Waarom vechten WIQ en het wijkcomité de vergunning aan? Achtergrond bij het beroep bij de Raad van State in verband met de Woluwelaan, ingediend door Wolu-Inter-Quartiers en het Wijkcomité Sint Lambertusstraat Vooreerst willen we benadrukken dat Wolu-Inter-Quartiers

Nadere informatie

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.»

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.» BOOM DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom. Wie lokaal shopt, schopt leven in de buurt! Boom, een bruisende handelskern in het hart van de Rupelstreek. Waar Bomenaars

Nadere informatie

118 wijkcomités. 98 comités hebben meegedaan burgers

118 wijkcomités. 98 comités hebben meegedaan burgers 19 maart 2013 118 wijkcomités 98 comités hebben meegedaan 1.879 burgers via de website: 796 burgers IEDEREEN + 1100 antwoorden van senioren, jongeren, kansarmen,... +4.000 Kortrijkse gezinnen en burgers

Nadere informatie

Inhoud: Stijlvol wonen 13 Groen tot aan je voordeur 15 Wonen volgens je eigen smaak 17 Woonpark met oog voor de toekomst 19 Zin om hier te wonen?

Inhoud: Stijlvol wonen 13 Groen tot aan je voordeur 15 Wonen volgens je eigen smaak 17 Woonpark met oog voor de toekomst 19 Zin om hier te wonen? Inhoud: Samen sterk 3 Kortrijk, de bruisendste stad van de Leiestreek 5 Een gezellig groen gevoel van thuiskomen 7 Eigentijdse appartementen 9 Ruime woningen 11 Stijlvol wonen 13 Groen tot aan je voordeur

Nadere informatie

Op zoek naar een nieuwe bestemming voor de Sint-Annakerk

Op zoek naar een nieuwe bestemming voor de Sint-Annakerk Op zoek naar een nieuwe bestemming voor de Sint-Annakerk De Stad Gent en PMV zoeken een nieuwe bestemming voor de Sint-Annakerk. Op deze toplocatie (vlak bij het centrum van Gent) zijn heel wat mogelijkheden

Nadere informatie

Onderwijs Meedoen Klimaat & Groen

Onderwijs Meedoen Klimaat & Groen Verkiezingsprogramma 2018 - D66 Rhenen Onderwijs Meedoen Klimaat & Groen D66 krijgt het voor elkaar 20180118171714_3960.adpro.indd 1 1/18/2018 5:17:27 PM Inhoud 2 Voorwoord 3 1. Onderwijs, sport & bewegen

Nadere informatie

Strategisch meerjarenplan in een notendop

Strategisch meerjarenplan in een notendop Strategisch meerjarenplan 2014-2019 in een notendop PBD 1: Harelbeke wil een levendig en aantrekkelijk stadscentrum creëren, waar bewoners fier op zijn. AP1.1: De Leiewerken voorzien het centrum van meer

Nadere informatie

de ontwikkeling van de nieuwe duurzame stadswijk aan Gent Sint Pieters

de ontwikkeling van de nieuwe duurzame stadswijk aan Gent Sint Pieters de ontwikkeling van de nieuwe duurzame stadswijk aan Gent Sint Pieters Reginald Claeys Departementshoofd Departement Ruimtelijke Planning, Mobiliteit en Openbaar Domein Stad Gent Aanleiding De projectontwikkeling

Nadere informatie

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm 21 november 2018, 16:00 (CET) Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm Het college van burgemeester en schepenen heeft op 15 november 2018 het voorontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP)

Nadere informatie

Masterplan Slachthuissite - Noordschippersdok PARTICIPATIEMOMENT PROJECTDEFINITIE

Masterplan Slachthuissite - Noordschippersdok PARTICIPATIEMOMENT PROJECTDEFINITIE Masterplan Slachthuissite - Noordschippersdok 04.06.2014 PARTICIPATIEMOMENT PROJECTDEFINITIE Agenda Waarom een masterplan? Waar staan we nu? Wat is een projectdefinitie? Wat staat er in de projectdefinitie?

Nadere informatie

SAMEN STERK VOOR HET MORTSELSE MERK Promotie en ondersteuning van de lokale economie tijdens grote wegenwerken

SAMEN STERK VOOR HET MORTSELSE MERK Promotie en ondersteuning van de lokale economie tijdens grote wegenwerken SAMEN STERK VOOR HET MORTSELSE MERK Promotie en ondersteuning van de lokale economie tijdens grote wegenwerken Antwerpsestraat jaren 80 Antwerpsestraat jaren 90 Statielei Gemeenteplein - Mechelsesteenweg

Nadere informatie

Masterplan Grote Markt en omgeving

Masterplan Grote Markt en omgeving Masterplan Grote Markt en omgeving Tweede participatiemoment 2 april 2015 Grontmij HOSPER Uforce Verloop van deze avond 1. Welkom 2. Stand van zaken: wat is er gebeurd sinds het eerste participatiemoment

Nadere informatie