mnium.be/fietsverzekering/fietsverzekering-veel-gestelde-vragen.html

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "http://www.fietso mnium.be/fietsverzekering/fietsverzekering-veel-gestelde-vragen.html"

Transcriptie

1 f ie t so m nium.be mnium.be/fietsverzekering/fietsverzekering-veel-gestelde-vragen.html Fietsverzekering Naar welk adres mag ik de kopie van de aankoopf act uur en de f ot o's st uren? Dit kan u ons bezorgen via mail, f ax of per post. Callant Verzekeringen Kapellestraat Oostkamp f ietsomnium@callant.be Dit adres is beveiligd tegen spambots, u heef t JavaScript nodig om het te kunnen bekijken 050/ Mijn fietshandelaar staat niet in de lijst, is deze niet erkend? Een f ietshandelaar is bij ons een erkende dealer, van zodra deze zowel f ietsen verkoopt als herstelt. Gelieve de gegevens van uw f ietshandelaar in het veld opmerkingen in te vullen. Op die manier kunnen wij bij onderschrijving de correcte gegevens aanpassen. Kan ik nog een cont ract voor drie jaar onderschrijven? Neen. Sinds november 2010, bieden wij enkel polissen aan met een looptijd van één jaar. Dit conf orm de wet op landsverzekeringsovereenkomsten. Een polis van één jaar, kan wel nog tweemaal verlengd worden met telkens één jaar. Wordt mijn f iet sverzekering aut omat isch verlengd? Neen, enkele weken voor de vervaldag wordt u verwittigd met de vraag om de polis te verlengen. Als u ingaat op deze vraag hoef je enkel de premie te storten. Na ontvangst van de premie, krijgt u een nieuw certif icaat ter bevestiging van dekking. Hoeveel bedraagt de vrijst elling? De vrijstelling bedraagt voor volledige dief stal: 20 % op de verzekerde waarde, bij gedeeltelijke dief stal (bv een zadel gestolen): 2,5% op de verzekerde waarde en bij schade ook 2,5 % op de verzekerde waarde (voor mountain bikes en racef ietsen bedraagt de vrijstelling 10% van de verzekerde waarde). De minimum vrijstelling bedraagt steeds 50. Bij dief stal of totaal verlies wordt de vrijstelling in mindering gebracht van de waarde van de vervangf iets. Wordt er rekening gehouden met een af schrijving? Er wordt 1 % slijtage toegepast vanaf de 13 de maand. De slijtage wordt enkel toegepast bij een totaal verlies Wat zijn accessoires?

2 Accessoires zijn objecten die worden vastgehecht aan de f iets. Indien u deze wenst te verzekeren, moeten wij een kopie van de aankoopf actuur van de accessoires ontvangen. Hoe zit de f iscale incentive bij f ietsgebruik in elkaar? Klik hier Procedure bij een schadegeval? Bezorg ons zo snel mogelijk een ingevuld aangif tef ormulier (dit vindt u terug bij het verzekeringscertif icaat), samen met een schadebestek. Bij gebrek aan aangif tef ormulier graag electronische aangif te via de website. Bij dief stal, proces-verbaal laten opmaken door politie. Hoeveel wordt uitbetaald bij diefstal? De vergoeding gebeurt steeds in natura. Dit betekent concreet: U kiest bij uw f ietshandelaar een nieuwe gelijkwaardige f iets van hetzelf de merk en type. U betaalt de vrijstelling (20 % op de verzekerde waarde) en de eventuele af schrijving aan de f ietshandelaar. Wij regelen het overige met de f ietshandelaar na ontvangst van de nieuwe aankoopf actuur. Hoeveel wordt uitbetaald bij een gedeeltelijke diefstal? Bij gedeeltelijke dief stal vergoeden wij de kostprijs van het gestolen onderdeel, verminderd met de vrijstelling van 2.5% van de verzekerde waarde. Er is steeds een minimumvrijstelling van 50. De vergeoding gebeurt steeds in natura. vb.1: Mijn f iets heef t een aankoopwaarde van 2000, mijn accessoires (vb.f ietscomputer) hebben een waarde van 250. Mijn f iets + accessoires zijn derhalve verzekerd voor Wanneer de f ietscomputer wordt gestolen, dan betalen wij (2.5% op 2250) = vb.2: Mijn f iets heef t een aankoopwaarde van 1000, mijn accessoires (vb.f ietscomputer) hebben een waarde van 250. Mijn f iets+accessoires zijn derhalve verzekerd voor Wanneer de f ietscomputer wordt gestolen, dan betalen wij (2.5% op 1250, met een minimum van 50) = 200 Hoeveel wordt uitbetaald bij schade aan de fiets? Voor zover u de waarborg dief stal+beschadiging hebt onderschreven, betalen wij de herstellingskost, verminderd met de vrijstelling. De vrijstelling bij schade bedraagt 2.5% van de verzekerde waarde(10% bij een mountain bike of racef iets). Er is steeds een minimumvrijstelling van 50. De herstellingskost wordt steeds rechtstreeks vergoed aan uw f ietshandelaar, rekening houdend met de vrijstelling en eventuele af schrijvingen. Vb. uw f iets is verzekerd voor De schade bedraagt 250. Wij betalen (2.5% van 2100) = Vb. uw f iets is verzekerd voor De schade bedraagt 250. Wij betalen (2.5% van 1000 met een minimum van 50) = 200 Welke waarde dien ik t e verzekeren? Het te verzekeren bedrag bestaat uit de ef f ectief betaalde prijs (= aankoopprijs van de f iets), eventueel verhoogd met de prijs van de bijgekochte accessoires. Wat moet ik doen bij een schadegeval?

3 Vul steeds het aangif tef ormulier in dat bij het verzekeringscertif icaat zit en bezorg het ons zo spoedig mogelijk. Heef t u geen aangif tef ormulier dan kan u ook de electronische aangif te gebruiken op de website. Bij dief stal is het nodig dat u aangif te doet bij de politie. Indien u een schadebestek heef t kan u dit ook best al overmaken. Moet de fiets uitgerust zijn met een speciaal slot? Wij vragen geen speciale slot. Wordt er een expert gelast om de schade vast te stellen? Op basis van de bestekken wordt beslist of er al dan niet een expert wordt gelast. U dient steeds onze toestemming af te wachten vooraleer er mag worden hersteld. Zijn wedst rijden verzekerd? Wij sluiten wedstrijden en/of voorbereiding erop steeds uit. Indien sporadisch aan wedstrijden wordt deelgenomen dient u ons eerst te contacteren om te kijken of de waarborg verworven is. Deelname aan triatlon- en/of duatlonwedstrijden en/of de voorbereiding erop is daarentegen wel verzekerd. Ben ik als wielert oerist verzekerd t ijdens groepsrit t en? Voor zover het geen wedstrijd betref t zijn deze ritten verzekerd, wereldwijd en 24/24h. Dient er een aansprakelijke t egenpart ij bet rokken t e zijn? Nee, wij vergoeden op basis van onze polis ongeacht of er een tegenpartij bij betrokken is. Vb. u rijdt in een put, valt en er is schade aan de f iets. Wij vergoeden de schade aan de f iets. Aan wie wordt de schade betaald? Wij vergoeden steeds in natura. Dit betekent dat u bij schade de herstelling kan laten uitvoeren door de f ietsenhandelaar of een nieuwe f iets kan af halen in geval van dief stal. Wij betalen dan de f actuur aan de f ietsenhandelaar, conf orm de polisvoorwaarden. Wat wordt bedoeld met beschadiging? Dit is schade aan de f iets die ontstaan is door een ongeval, met of zonder tegenpartij. Een ongeval is een plotselinge, onvrijwillige en een voor de verzekerde onvoorzienbare gebeurtenis. vb. u rijdt in een put in het wegdek en valt..., Wat is dief st al? Voor de omschrijving van dief stal verwijzen we naar art.461. Straf wetboek: Art Straf wetboek: Hij die een zaak die hem niet toebehoort, bedrieglijk wegneemt, is schuldig aan dief stal. Dief stal wordt gelijkgesteld met het bedrieglijk wegnemen van andermans goed voor een kortstondig gebruik.(gebruiksdief stal vb. joy-riding) Is de f iet sverzekering overal t er wereld geldig?

4 Kan ik een polis onderschrijven voor een periode van enkele weken? De minimumlooptijd van onze polis is 1 jaar. Kortere periodes worden niet aanvaard. Komen bovenop de in de offerte vermelde premie nog andere kosten? Nee, de opgegeven premies zijn steeds inclusief taksen en lasten. Kan de premie in maandelijkse schijven worden bet aald? Nee, we werken enkel en alleen met jaarpremies. Wordt de polis st ilzwijgend verlengd? Nee, de looptijd is steeds zonder meer. Dit betekent dat ze niet stilzwijgend wordt verlengd. Na 1 jaar eindigt de polis automatisch. Sinds 01/01/09 is het wel mogelijk om de polis nog 1 jaar te verlengen. Dit gebeurt evenwel niet automatisch. Enkele weken voor de eindvervaldag wordt u hiertoe aangeschreven. Oudere polissen met een looptijd van 3 jaar worden niet meer verlengd. Met welke f iet shandelaars wordt samengewerkt? Wij werken in principe samen met elke prof essionele f ietshandelaar, ook al is hij (nog) niet vermeld in de lijst op de website. Welke soorten fietsen worden verzekerd? Wij verzekeren alle soorten f ietsen. Vb. racef iets, MT B, ligf iets, electrische f iets, bakf iets, handbike,.. Kan de f ietscomputer ook meeverzekerd worden? Ja. Die valt onder de accessoires en kan verzekerd worden. Mijn f iet s is 2 jaar oud. Kan ik deze nog verzekeren? Nee, wij verzekeren f ietsen tot maximum 1 jaar oud. Vb. Fiets is vorig jaar aangekocht. Deze kan nog worden verzekerd. Vb. Fiets is 2 jaar geleden aangekocht. Deze kan niet meer worden verzekerd. Ik heb geen aankoopfactuur van mijn fiets. Hoe kan ik de waarde bewijzen? Wij baseren ons op de aankoopf actuur om de waarde te bepalen. Indien de aankoopf actuur niet meer beschikbaar is, vragen we een gedetailleerd schattingsverslag van een prof essionele f ietshandelaar. Zijn f iet szakken ook accessoires? Ja, dit beschouwen wij ook als f ietsaccessoires en kunnen meeverzekerd worden. De fiets heb ik in winkel A gekocht en de accessoires in winkel B. U bezorgt ons alle f acturen en wij verzekeren zowel f iets als accessoires. Kan ik mijn verzekeringspolis lat en opmaken op mijn f irma?

5 Dit is perf ect mogelijk. Uw vennootschap is dan de verzekeringsnemer. Moet ik naar één van de Callant kantoren komen om de polis af te sluiten? Het mag uiteraard, maar dit is niet nodig. Of f ertes en polissen kunnen perf ect via de website ietsomnium.be worden af gesloten. Mijn racefiets is niet uitgerust met een slot. Wat als de fiets wordt gestolen? Wij vragen geen slot en voorlegging van sleutel en/of reservesleutel. Wanneer vangt de verzekeringsdekking aan? De polis vangt aan 1 dag na ontvangst van de verschuldigde premie op het in de of f erte vermeld rekeningnummer, maar enkel indien de aankoopf actuur van de f iets in ons bezit is. Hoe sluit ik de verzekering het best af? Er zijn verschillende mogelijkheden om de polis te onderschrijven. 1) via de module op onze website ietsomnium.be 2) door gebruik te maken van de f older die ter beschikking ligt bij de prof essionele f ietshandelaar 3) door contact op te nemen met één van onze kantoren... Ik woon in Nederland. Kan ik een polis Fiet somnium af sluit en? Als u in Nederland woonachtig bent, dan dienen we u door te verwijzen naar onze Nederlandse correspondent. Voor een online een of f erte, klik je best op: Ik mont eer zelf mijn f iet s. Wat met schade door mont age of vervanging van onderdelen? Dit is geen schade door "ongeval" en niet verzekerd in de polis. Hoe zit de fiscale incentive bij fietsgebruik in elkaar? De regering wil het gebruik van de f iets als verplaatsingsmiddel f iscaal aanmoedigen en heef t daarom enkele regels uitgevaardigd en/of aangepast: 1) verhoging vrijgestelde kilometervergoeding: het f iscaal vrijgestelde deel van de door de werkgever terugbetaalde vergoedingen voor (werkelijke) verplaatsingen tussen woonplaats en werk wordt met ingang van 2009 opgetrokken naar 0.20 EUR per kilometer. 2) terbeschikkingstelling fiets: het nieuwe artikel 38 1, eerste lid, 14, b, van het W.I.B.1992 voorziet in een vrijstelling van het 'voordeel dat voortvloeit uit de terbeschikkingstelling van een f iets en toebehoren, met inbegrip van de onderhouds- en stallingskosten, die daadwerkelijk wordt gebruikt voor de verplaatsingen tussen de woonplaats en de plaats van tewerkstelling'. Deze vrijstelling geldt zowel voor werknemers als bedrijf sleiders. Bovendien is deze vrijstelling zelf s verenigbaar met de vrijgestelde kilometervergoeding voor verplaatsingen met de f iets (zie hierboven). Deze vrijstelling houdt immers haar belang voor andere f ietsonkosten (kledij, enz) en voor de ef f ectieve aanmoediging van het gebruik van de f iets. Uit het ontwerp van de wettekst kan af geleid worden dat een gebeurlijk privé gebruik van de betrokken (door de werkgever ter beschikking gestelde) f iets geen af breuk doet aan de vrijstelling.

6 3) verhoogde aftrek ten belope van 120 procent: bepaalde uitgaven in hoof de van de werkgever komen in aanmerking voor een f iscale af trek a rato van 120 procent van de uitgave, onder meer wanneer zij betrekking hebben op gemeenschappelijk vervoer van werknemers in het kader van het woon-werkverkeer. Deze regeling wordt nu specif iek uitgebreid naar de kosten die gedaan worden om het f ietsgebruik in het kader van het woon-werkverkeer aan te moedigen in de mate dat zij betrekking hebben op een onroerend goed voor stalling of de inrichting van kleedruimte, sanitair en douches, voor de f ietsende personeelsleden, of om f ietsen en toebehoren te verwerven (en te onderhouden) om die vervolgens aan de personeelsleden ter beschikking te stellen. Naast de personeelsleden worden ook de bedrijf sleiders in deze verhoogde f iscale af trek bedoeld. Er wordt nog bijvermeld dat f ietsen dienen af geschreven te worden over een minimum periode van 3 jaar. Deze regeling van verhoogde f iscale af trek geldt voor alle uitgaven gedaan of gedragen vanaf 1/1/2009.

1.1 Verzekeringnemer Onder verzekeringnemer wordt begrepen degene die de overeenkomst met de maatschappij sluit.

1.1 Verzekeringnemer Onder verzekeringnemer wordt begrepen degene die de overeenkomst met de maatschappij sluit. 1 Algemene voorwaarden Bike Cover Omnium Artikel 1 Begripsomschrijving 1.1 Verzekeringnemer Onder verzekeringnemer wordt begrepen degene die de overeenkomst met de maatschappij sluit. 1.2 Verzekerde Onder

Nadere informatie

De werkgever kan zich er evenwel toe verbinden om deze verplaatsingskosten te laste te nemen.

De werkgever kan zich er evenwel toe verbinden om deze verplaatsingskosten te laste te nemen. Vorstlaan 280 1160 Brussel Tel +32 2 761 46 00 Fax +32 2 761 47 00 www.claeysengels.be info@claeysengels.be VERPLAATSINGSKOSTEN TUSSEN DE WOONPLAATS EN DE VASTE PLAATS VAN TEWERKSTELLING www.iuslaboris.com

Nadere informatie

Verplaatsingskosten tussen de woonplaats en de vaste plaats van tewerkstelling

Verplaatsingskosten tussen de woonplaats en de vaste plaats van tewerkstelling Vorstlaan 280-1160 Brussel - België T +32 2 761 46 00 F +32 2 761 47 00 info@claeysengels.be Advocaten Datum: Juli 2016 Onderwerp: Verplaatsingskosten tussen de woonplaats en de vaste plaats van tewerkstelling

Nadere informatie

De werkgever kan zich er evenwel toe verbinden om deze verplaatsingskosten te laste te nemen.

De werkgever kan zich er evenwel toe verbinden om deze verplaatsingskosten te laste te nemen. CLAEYS & ENGELS Advocaten Vorstlaan 280 1160 Brussel Tel +32 2 761 46 00 Fax +32 2 761 47 00 info@claeysengels.be www.claeysengels.be Verplaatsingskosten tussen de woonplaats en de vaste plaats van tewerkstelling

Nadere informatie

Schadeaangifte Brandverzekering Woning & Handel

Schadeaangifte Brandverzekering Woning & Handel Schadeaangifte Brandverzekering Woning & Handel Polisnummer Deze aangifte uiterlijk binnen de 8 dagen overmaken aan uw contractbeheerder (zie uw polisoverzicht) De beschadigde goederen moeten ter beschikking

Nadere informatie

Zekerheid. Niet alleen voor jezelf.

Zekerheid. Niet alleen voor jezelf. Zekerheid. Niet alleen voor jezelf. Fietsverzekering Samen uit, samen thuis. Unigarant Fietsverzekering Gefeliciteerd met de aankoop van uw fiets! Een goede keuze, want met uw fiets kunt u letterlijk alle

Nadere informatie

Verzekerd fietsplezier

Verzekerd fietsplezier Verzekerd fietsplezier 5% leden voordeel Fietsverzekering ANWB Fietsverzekering Met uw fiets kunt u letterlijk alle kanten op. Naar het werk, naar school, boodschappen doen of lekker de natuur in... Natuurlijk

Nadere informatie

ACE 50+ Gegarandeerde levensverzekering Aanvullend voordeel:

ACE 50+ Gegarandeerde levensverzekering Aanvullend voordeel: ACE 50+ Gegarandeerde levensverzekering Vrije keuze verzekerd bedrag tot maximaal 12.630,- afhankelijk van uw leeftijd en de premie die u kiest Lage instappremies; vanaf 4,99 per maand Maximale aanvangsleeftijd

Nadere informatie

Begindatum Einddatum Vervaldag Duur 01/01 1 jaar

Begindatum Einddatum Vervaldag Duur 01/01 1 jaar Polis 30 504 345 Bijzondere Voorwaarden : Verzekeringsnemer : Doel van de polis Het verzekeren van de doelgroep-medewerkers (hierna verzekerde(n) genoemd) die een individuele overeenkomst hebben ondertekend

Nadere informatie

Student Travel Insurance

Student Travel Insurance Veelgestelde Vragen Wat wordt er gedekt door SIP? SIP dekt gezondheidszorg, dringende tandartskosten, buitengewone kosten in geval van ongevallen/ziektes zoals repatriëring, aansprakelijkheid, rechtsbijstand,

Nadere informatie

Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering

Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering Pleziervaartuigenverzekering Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de pleziervaartuigenverzekering. Welke

Nadere informatie

Productwijzer. Pleziervaartuigverzekering

Productwijzer. Pleziervaartuigverzekering Productwijzer Pleziervaartuigverzekering I Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de pleziervaartuigenverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

Aanvraagformulier Avéro Achmea

Aanvraagformulier Avéro Achmea Aanvraagformulier Avéro Achmea 1. Gegevens tussenpersoon Tussenpersoonnummer Kantoornaam Contactpersoon E-mailadres Telefoonnummer 2. Gegevens verzekeringnemer Achternaam Voorletter(s) Woonadres Huisnummer

Nadere informatie

N.V. Univé Schade. Voorwaarden Univé Fietsverzekering versie 1. Deze voorwaarden gelden samen met ons Algemeen Reglement.

N.V. Univé Schade. Voorwaarden Univé Fietsverzekering versie 1. Deze voorwaarden gelden samen met ons Algemeen Reglement. N.V. Univé Schade Voorwaarden Univé Fietsverzekering versie 1 Deze voorwaarden gelden samen met ons Algemeen Reglement Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Wat moet u doen bij schade? 2 Artikel 1 Wat moet u bij schade

Nadere informatie

Conventie. Rechtsbijstandsverzekering van Generali Belgium NV

Conventie. Rechtsbijstandsverzekering van Generali Belgium NV Conventie De duur van de verzekeringsovereenkomst wordt vastgesteld in de bijzondere voorwaarden. Hij kan niet langer zijn dan één jaar. Op elke jaarlijkse vervaldag wordt de verzekeringsovereenkomst stilzwijgend

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Fietsverzekering

Klaverblad Verzekeringen. Fietsverzekering Klaverblad Verzekeringen Fietsverzekering Klaverblad Verzekeringen De assurantieadviseur Een assurantieadviseur is op de hoogte van de verschillende verzekeringen die er te koop zijn en kan u zodoende

Nadere informatie

Informatiefiche verzekering beroepsaansprakelijkheid, burgerlijke aansprakelijkheid uitbating en rechtsbijstand

Informatiefiche verzekering beroepsaansprakelijkheid, burgerlijke aansprakelijkheid uitbating en rechtsbijstand Verzekering van de burgerlijke aansprakelijkheid van journalisten Productfiche (voor leden van AVBB en VJPP) Informatiefiche verzekering beroepsaansprakelijkheid, burgerlijke aansprakelijkheid uitbating

Nadere informatie

Fietspolicy 2014 06 22 -Pag. 1 FIETSPOLICY UZA

Fietspolicy 2014 06 22 -Pag. 1 FIETSPOLICY UZA Fietspolicy 2014 06 22 -Pag. 1 FIETSPOLICY UZA Fietspolicy 2014 06 22 -Pag. 2 INHOUDSOPGAVE 1. ALGEME BEPALINGEN...3 2. ONDERHOUD EN HERSTELLINGEN...3 3. ONDERHOUDS- EN REPARATIEKOSTEN...3 4. ONGEVALLEN,

Nadere informatie

Aanhangerverzekering. Bijzondere Voorwaarden AH15

Aanhangerverzekering. Bijzondere Voorwaarden AH15 Aanhangerverzekering Bijzondere Voorwaarden AH15 Inhoudsopgave Informatie: Telefonische bereikbaarheid 24/7 voor het melden van uw schade. Online schade melden doet u snel en eenvoudig in uw Persoonlijk

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel)

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de verzekering voor Loondoorbetaling

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Alle kosten in de hand met Suzuki All-inclusive. Inhoudsopgave veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen. Alle kosten in de hand met Suzuki All-inclusive. Inhoudsopgave veelgestelde vragen Inhoudsopgave veelgestelde vragen Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Klik op een categorie: 1. Contract 2. Schade en onderhoud 3. Financiële aspecten 4. Einde contract 5. Verzekering 6. Contact

Nadere informatie

Trap eens wat vaker naar je werk!

Trap eens wat vaker naar je werk! Fietsplan Utrecht Trap eens wat vaker naar je werk! Het fietsplan, wat is dat? NUOVO probeert zo gunstig mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden te creëren voor haar werknemers. Het is mogelijk zijn om

Nadere informatie

Samen onderweg fietsen zonder zorgen.

Samen onderweg fietsen zonder zorgen. Samen onderweg fietsen zonder zorgen. E-bikeverzekering Samen uit, samen thuis. Unigarant E-bikeverzekering Naar het werk, naar school, boodschappen doen of lekker de natuur in... met uw E-bike kunt u

Nadere informatie

IBN Fietsplan. Laat de Belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets!

IBN Fietsplan. Laat de Belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets! IBN Fietsplan Laat de Belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets! versie 2014 Wil je een nieuwe fiets kopen met een belastingvoordeel? Speciaal voor medewerkers van IBN is dit mogelijk. Je kunt namelijk

Nadere informatie

De aansprakelijkheid voor schade aan goederen.

De aansprakelijkheid voor schade aan goederen. De aansprakelijkheid voor schade aan goederen. 1 POTJE BREKEN, POTJE BETALEN. Potje breken, potje betalen is de titel van een brochure van Assuralia, de Belgische beroepsvereniging voor verzekeringsondernemingen.

Nadere informatie

11-2014 FISCALE GIDS ALD COMPANYBIKE & ALD POOLBIKE

11-2014 FISCALE GIDS ALD COMPANYBIKE & ALD POOLBIKE 11-2014 FISCALE GIDS ALD COMPANYBIKE & ALD POOLBIKE FISCALE ASPECTEN VAN DE BEDRIJFSFIETS ALD Automotive biedt u twee oplossingen met bedrijfsfietsen: ALD companybike: u financiert een fiets als professioneel

Nadere informatie

ENRA. de nationale. fiets verzekering. verzekeringen bv ALS DE FIETS IS VOORZIEN. Een kwaliteitsproduct van

ENRA. de nationale. fiets verzekering. verzekeringen bv ALS DE FIETS IS VOORZIEN. Een kwaliteitsproduct van de nationale fiets verzekering BLIJF FIETSEN, BLIJF GENIETEN DRIE, VIER OF VIJF JAAR VERZEKERD VOOR EEN EENMALIGE PREMIE BIJ DE CASCOVERZEKERING (INCL. DIEFSTAL): VERHAALSRECHTSBIJSTAND EN ONGEVALLEN-OPZITTENDENVERZEKERING

Nadere informatie

TECHNISCHE OPLEIDING : AEDES VERZEKERINGEN

TECHNISCHE OPLEIDING : AEDES VERZEKERINGEN TECHNISCHE OPLEIDING : AEDES VERZEKERINGEN INHOUDSTAFEL 1. OPMAKEN VAN EEN OFFERTE / VOORSTEL / POLIS 2. AANVRAGEN VAN EEN UITZONDERING AUTO / MOTO 3. DOMICILIATIEBERICHTEN AANMAKEN 4. BOEKHOUDING 5. SCHADEGEVALLEN:

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Fietsverzekering

Klaverblad Verzekeringen. Fietsverzekering Klaverblad Verzekeringen Fietsverzekering Klaverblad Verzekeringen De assurantieadviseur Een assurantieadviseur is op de hoogte van de verschillende verzekeringen die er te koop zijn en kan u zodoende

Nadere informatie

WVA-0116. Bijzondere voorwaarden bij uw WERKGEVERSAANSPRAKE- LIJKHEIDSVERZEKERING MOTORRIJTUIGEN AGRARISCH BEDRIJF

WVA-0116. Bijzondere voorwaarden bij uw WERKGEVERSAANSPRAKE- LIJKHEIDSVERZEKERING MOTORRIJTUIGEN AGRARISCH BEDRIJF WVA-0116 Bijzondere voorwaarden bij uw WERKGEVERSAANSPRAKE- LIJKHEIDSVERZEKERING MOTORRIJTUIGEN AGRARISCH BEDRIJF 1 INHOUDSOPGAVE WAAROM DEZE VOORWAARDEN BELANGRIJK VOOR U ZIJN 3 MIJN VERZEKERING 1. Wat

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel)

Allianz Inkomensverzekeringen. Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Allianz Inkomensverzekeringen Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie

Nadere informatie

Aanvraagformulier VGZ

Aanvraagformulier VGZ Aanvraagformulier VGZ 1. Gegevens tussenpersoon DFD De Financiële Dienstverleners Tussenpersoonsnummer: 1170 Collectiviteitsnummer: C9102 2. Gegevens verzekeringnemer Achternaam Voorletter(s) Woonadres

Nadere informatie

Donderdag Fietsdag. 1. Fietsvergoeding

Donderdag Fietsdag. 1. Fietsvergoeding Donderdag Fietsdag Mr. Kris De Schutter Ms. Evelien Deprè Partner Tax Lawyer kris.de.schutter@loyensloeff.com evelein.depre@loyensloeff.com Trap net als vele andere werkgevers, je werknemers naar een gezondere,

Nadere informatie

Aanvraagformulier A tot Z

Aanvraagformulier A tot Z 1. Gegevens tussenpersoon Tussenpersoonnummer Kantoornaam Contactpersoon E-mailadres Telefoonnummer 2. Gegevens verzekeringnemer Achternaam Voorletters Woonadres Huisnummer Postcode Woonplaats Geboortedatum

Nadere informatie

WELKE VERZEKERINGSPOLISSEN BESTAAN ER? EEN EERSTE OVERZICHT

WELKE VERZEKERINGSPOLISSEN BESTAAN ER? EEN EERSTE OVERZICHT WELKE VERZEKERINGSPOLISSEN BESTAAN ER? EEN EERSTE OVERZICHT I. Autoverzekeringen a) BA-verzekering In België is men verplicht een BA-verzekering (of burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering) af te sluiten

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid)

Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid) Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid) Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid) In deze productwijzer vindt u belangrijke algemene informatie over de collectieve

Nadere informatie

Fiets je rijk. Financiële voordelen voor werknemer en werkgever

Fiets je rijk. Financiële voordelen voor werknemer en werkgever Fiets je rijk Financiële voordelen voor werknemer en werkgever Om te stimuleren dat werknemers op de fiets naar het werk rijden, stelt de wet van 8 augustus 1997 de vergoeding voor werknemers die met de

Nadere informatie

DRIE, VIER OF VIjF jaar VERZEKERD VOOR EEN EENmALIgE PREmIE

DRIE, VIER OF VIjF jaar VERZEKERD VOOR EEN EENmALIgE PREmIE p l u s Fietsverzekering DRIE, VIER OF VIjF jaar VERZEKERD VOOR EEN EENmALIgE PREmIE BIJ DE CASCOVERZEKERING (INCL. DIEFSTAL): gratis VERHAALSRECHTSBIjSTAND gratis ONgEVALLEN-OPZITTENDENVERZEKERINg gratis

Nadere informatie

Kenmerken van de Woningverzekering. A/ Hoofdwaarborgen

Kenmerken van de Woningverzekering. A/ Hoofdwaarborgen Informatie betreffende Fortis Bank De Woningverzekering wordt gecommercialiseerd door Fortis Bank nv, Warandeberg 3, 1000 Brussel, RPR Brussel 0403.199.702, erkend verzekeringstussenpersoon (CBFA-nr. 25.879),

Nadere informatie

Als Private Lease-gebruiker kunt u meegenieten van onze volumekortingen op de aankoop van voertuigen.

Als Private Lease-gebruiker kunt u meegenieten van onze volumekortingen op de aankoop van voertuigen. ALGEMEEN Wat is Private Lease? Private Lease is een huurformule voor particulieren. Met Private Lease kunt u een wagen leasen, wat betekent dat u het gebruiksrecht krijgt. In het leasetarief zit meteen

Nadere informatie

FAQ belastingvermindering voor uitgaven voor de beveiliging van een woning tegen diefstal of brand

FAQ belastingvermindering voor uitgaven voor de beveiliging van een woning tegen diefstal of brand FAQ belastingvermindering voor uitgaven voor de beveiliging van een woning tegen diefstal of brand Wie kan aanspraak maken op deze belastingvermindering? Om aanspraak te maken op deze belastingvermindering

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 1.114.312 / A B.A. 1.114.313 / A R.B. 1.114.313/1 Niet-leden Polissen L.O. 1.114.312 / B B.A. 1.114.313 / B BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer VLAAMSE

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 1.102.192 / A B.A. 1.102.193 / A C/39.000 Niet-leden Polissen L.O. 1.102.192 / B B.A. 1.102.193 / B BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer REDFED - VLAAMSE

Nadere informatie

Productwijzer Verzekering aanhangwagen,

Productwijzer Verzekering aanhangwagen, Productwijzer Verzekering aanhangwagen, boot-/paardentrailer en Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de verzekering voor een: aanhangwagen boottrailer

Nadere informatie

Verzekeringen. Schuldsaldoverzekering. Hypotheeklening. In geval van tegenspoed bent u beschermd!

Verzekeringen. Schuldsaldoverzekering. Hypotheeklening. In geval van tegenspoed bent u beschermd! Verzekeringen Schuldsaldoverzekering Hypotheeklening In geval van tegenspoed bent u beschermd! De schuldsaldoverzekering biedt u de zekerheid dat uw hypotheeklening geheel of gedeeltelijk wordt terugbetaald

Nadere informatie

AANSLUITINGSFORMULIER VERZEKERINGSPAKKET

AANSLUITINGSFORMULIER VERZEKERINGSPAKKET ASSURNAT n.v. Generaal Bernheimlaan 18 bus 1 1040 Brussel Telefoon : 02/643 20 20 - Fax : 02/643 20 29 - E-mail: info@assurnat.be CBFA 67904 AANSLUITINGSFORMULIER VERZEKERINGSPAKKET (Brand/Diefstal Hospitalisatie

Nadere informatie

WIA Opvang Polis Collectief. Extra zekerheid dankzij uw arbeidsongeschiktheidspensioen.

WIA Opvang Polis Collectief. Extra zekerheid dankzij uw arbeidsongeschiktheidspensioen. WIA Opvang Polis Collectief Extra zekerheid dankzij uw arbeidsongeschiktheidspensioen. Inleiding Extra zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Hopelijk krijgt u er nooit mee te maken. Maar het is natuurlijk

Nadere informatie

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIAaanvulling

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIAaanvulling Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIAaanvulling Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling.

Nadere informatie

OHRA Autoverzekering

OHRA Autoverzekering OHRA Autoverzekering Auto. Verzekering. OHRA. Inhoud OHRA Autoverzekering 4 Waarom de OHRA Autoverzekering? 5 Drie basisdekkingen 6 Uitbreiden met extra dekkingen 7 Wanneer bent u niet verzekerd? 10 Uw

Nadere informatie

Top Omnium. Volledige bescherming voor uw nieuwe wagen!

Top Omnium. Volledige bescherming voor uw nieuwe wagen! Top Omnium Volledige bescherming voor uw nieuwe wagen! Top Omnium is een verzekeringsproduct van AG Insurance. Het betreft een verzekeringscontract voor een duur van één jaar, stilzwijgend verlengd voor

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de Collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers.

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Brandpolis Package NSPV

Bijzondere voorwaarden Brandpolis Package NSPV Bijzondere voorwaarden Brandpolis Package NSPV Verzekeringsmaatschappij: Algemene voorwaarden: VIVIUM VIVIUM HOME SOLUTIONS de algemene voorwaarden zijn ter uwe beschikking op de volgende link: http://www.vivium.be/fileadmin/user_upload/ntcdocu

Nadere informatie

Productwijzer Aanhangwagen, boottrailer, paardentrailer en bagagewagen

Productwijzer Aanhangwagen, boottrailer, paardentrailer en bagagewagen Aanhangwagen, boottrailer, paardentrailer en bagagewagen Productwijzer Aanhangwagen, boottrailer, paardentrailer en bagagewagen Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene

Nadere informatie

SeniorPlan Brochure. opgericht op 20.12.1944 statuten gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 27.12.2011. info@amma.be www.amma.

SeniorPlan Brochure. opgericht op 20.12.1944 statuten gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 27.12.2011. info@amma.be www.amma. SeniorPlan Brochure AMMA VERZEKERINGEN o.v. Vereniging voor onderlinge verzekeringen met vaste en onveranderlijke bijdragen krachtens artikel 2, 2 van de wet van 25.06.1992 (B.S. 20.08.1992) toegelaten

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN. (artikel 47 van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992)

Federale Overheidsdienst FINANCIEN. (artikel 47 van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992) Identiteit :......... Repertoriumnr. :... Nationaal nr. :... Federale Overheidsdienst FINANCIEN Administratie van de ondernemings- en inkomensfiscaliteit GESPREIDE BELASTING VAN MEERWAARDEN (artikel 47

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Alle kosten in de hand met Suzuki All-inclusive. Inhoudsopgave veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen. Alle kosten in de hand met Suzuki All-inclusive. Inhoudsopgave veelgestelde vragen Inhoudsopgave veelgestelde vragen Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Klik op een categorie: 1. Contract 2. Schade en onderhoud 3. Financiële aspecten 4. Einde contract 5. Verzekering 6. Contact

Nadere informatie

financiële infofiche Flexibel VAP Saving Plan geldig op 1 januari 2017

financiële infofiche Flexibel VAP Saving Plan geldig op 1 januari 2017 Type levensverzekering Doelgroep Contracterende partijen Waarborgen Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen, met gewaarborgde intrestvoet door de verzekeringsmaatschappij. Deze levensverzekering laat

Nadere informatie

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 infodocument werkgever 2015 Wil je een schoolverlater zonder diploma secundair onderwijs kansen bieden om onze sector te leren kennen

Nadere informatie

Voorwaarden Schadeverzekering

Voorwaarden Schadeverzekering Polisvoorwaarden PP 8000-01 Voorwaarden Schadeverzekering Algemene voorwaarden Wie behandelt mijn zaken? In principe behandelt Nationale-Nederlanden al uw schades. Maar heeft u bij ons een Rechtsbijstandverzekering

Nadere informatie

KBC POLIS MOTORFIETS

KBC POLIS MOTORFIETS KBC POLIS MOTORFIETS Deze polis verzekert de specifieke risico s die voortvloeien uit het gebruik van een motorfiets. Iedere eigenaar of (financiële) leasingnemer van een motorfiets. Verzekeringen Welke

Nadere informatie

1 Wettelijke bepalingen

1 Wettelijke bepalingen Handleiding Financiële Personeelsadministratie Einde Versie 09-05-2007 Boek 2 Hoofdstuk 6.3 : Vergoeding voor het gebruik van de fiets Inhoudstafel 1 Wettelijke bepalingen 1.1 Toepassingsveld 1.2 Voorstelling

Nadere informatie

Samen onderweg Fietsen zonder zorgen

Samen onderweg Fietsen zonder zorgen Samen onderweg Fietsen zonder zorgen 5% leden voordeel E-bikeverzekering ANWB E-bikeverzekering Naar het werk, naar school, boodschappen doen of lekker de natuur in... Met uw E-bike kunt u letterlijk alle

Nadere informatie

DE VASTE LASTEN AOV VAN DE AMERSFOORTSE. Productinformatie

DE VASTE LASTEN AOV VAN DE AMERSFOORTSE. Productinformatie DE VASTE LASTEN AOV VAN DE AMERSFOORTSE Productinformatie WAT U EERST MOET WETEN Als u arbeidsongeschikt bent, kunt u nog maar voor een deel of zelfs helemaal niet meer werken. Dat kan grote gevolgen hebben

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling. werknemers (conventioneel)

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling. werknemers (conventioneel) verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Wat leest u in deze productwijzer?

Nadere informatie

1. INDIVIDUELE VERDERZETTING VAN EEN COLLECTIEVE VERZEKERING

1. INDIVIDUELE VERDERZETTING VAN EEN COLLECTIEVE VERZEKERING 1. INDIVIDUELE VERDERZETTING VAN EEN COLLECTIEVE VERZEKERING De Wet Verwilghen In 2007 heeft de wetgever verschillende bepalingen in het kader van hospitalisatieverzekeringen ten voordele van de verzekerden

Nadere informatie

AANSLUITINGSFORMULIER VERZEKERINGSPAKKET

AANSLUITINGSFORMULIER VERZEKERINGSPAKKET AANSLUITINGSFORMULIER VERZEKERINGSPAKKET (Brand/Diefstal Hospitalisatie Familiale - Assistance Dodelijk Ongeval) Gewenste Aanvangsdatum Lidnummer NSPV Adres Telefoon / GSM E-mail Rekeningnummer BE - -

Nadere informatie

Verzekeringen Vlaamse Basketballiga vzw

Verzekeringen Vlaamse Basketballiga vzw Verzekeringen Vlaamse Basketballiga vzw Ethias Powerpoint presentations Verzekeringen die automatisch verworven zijn bij de VBL Verzekeringen afgesloten door VBL waarop clubs tegen betaling kunnen intekenen

Nadere informatie

Offerte. Voorfinanciering van de individuele verderzetting van een collectieve polis hospitalisatie. Opgemaakt op: *

Offerte. Voorfinanciering van de individuele verderzetting van een collectieve polis hospitalisatie. Opgemaakt op: * (Product 4) Offerte Voorfinanciering van de individuele verderzetting van een collectieve polis hospitalisatie Deze offerte wordt opgesteld voor: * De verzekeringsmaatschappij is AXA Belgium. Deze offerte

Nadere informatie

Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering

Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de reis- en annuleringsverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

Brochure vrijwilligerswerk. in samenwerking met

Brochure vrijwilligerswerk. in samenwerking met Brochure vrijwilligerswerk in samenwerking met INHOUDSTAFEL Richtlijnen vrijwilligerswerk binnen PAB en PGB p.3 Wetgeving rond vrijwilligerswerk p.4 Wie mag vrijwilligerswerk doen? p.5 Hoe inschrijven

Nadere informatie

AIG Online Manual Beroepsaansprakelijkheid (PI)

AIG Online Manual Beroepsaansprakelijkheid (PI) AIG Online Manual Beroepsaansprakelijkheid (PI) Beste makelaar, Als makelaar wilt u snel advies geven aan uw klanten en professioneel productadvies verlenen. Daarbij wil AIG u graag ondersteunen. Om deze

Nadere informatie

Verschillende geldigheidsperiodes zijn hierbij mogelijk: 1 week, 1, 3 of 12 maanden voor traject- en nettreinkaarten. 15 dagen voor Railflex.

Verschillende geldigheidsperiodes zijn hierbij mogelijk: 1 week, 1, 3 of 12 maanden voor traject- en nettreinkaarten. 15 dagen voor Railflex. Bijkomende toelichting bij de CAO van 12 januari 2010 inzake het woonwerkverkeer en de financiële bijdrage door de werkgever in de vervoerkosten van de werknemers in de sociale werkplaatsen. 1. Woonwerkverkeer

Nadere informatie

REGLEMENT. Win 1 jaar gratis autoverzekering van Touring Verzekeringen

REGLEMENT. Win 1 jaar gratis autoverzekering van Touring Verzekeringen REGLEMENT Win 1 jaar gratis autoverzekering van Touring Verzekeringen ARTIKEL 1: ORGANISATOR Touring Verzekeringen, waarvan de zetel gevestigd is op de Havenlaan 86C bus 117 in 1000 Brussel, organiseert

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. OmniNatuur

Algemene Voorwaarden. OmniNatuur Algemene Voorwaarden OmniNatuur 0079-2462530N-23012016 AG Insurance nv E. Jacqmainlaan 53, B-1000 Brussel RPR Brussel BTW BE 0404.494.849 www.aginsurance.be Tel. +32(0)2 664 81 11 Fax +32(0)2 664 81 50

Nadere informatie

INFOFICHE FIDEA SCHULDSALDOVERZEKERING

INFOFICHE FIDEA SCHULDSALDOVERZEKERING INFOFICHE FIDEA SCHULDSALDOVERZEKERING Deze infofiche is geldig op 1 augustus 2017. De Fidea Schuldsaldoverzekering is bedoeld om kredieten (minimum 10 000,00) van particulieren of bedrijfsleiders te verzekeren

Nadere informatie

1. Welke algemene voorwaarden zijn van toepassing? 2. Wat is het voorwerp van de verzekering Reizen Gehele Wereld

1. Welke algemene voorwaarden zijn van toepassing? 2. Wat is het voorwerp van de verzekering Reizen Gehele Wereld Beste bedevaarder, Voor de deelnemers aan onze bedevaart werd voor twee dagen een polis reizen gehele wereld afgesloten. We hebben schriftelijk bevestiging gekregen dat de polis voor ons traject geldig

Nadere informatie

Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering Overlijdensrisicoverzekering Overlijdensrisico Voor een lage premie zorgt u voor een financiële opvang voor uw nabestaanden. Je partner verliezen, zelf overlijden. Dat zijn nu eenmaal dingen in het leven

Nadere informatie

Aanvraagformulier kostbaarhedenverzekering voor muziekinstrumenten. Aanvrager Naam/ voorletter (s): Man / Vrouw (doorhalen wat niet van toepassing is)

Aanvraagformulier kostbaarhedenverzekering voor muziekinstrumenten. Aanvrager Naam/ voorletter (s): Man / Vrouw (doorhalen wat niet van toepassing is) Uw muziekinstrumenten goed verzekerd Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs heeft een collectieve kostbaarhedenverzekering voor muziekinstrumenten ontwikkeld voor de leden van Kunstfactor Muziek Utrecht,

Nadere informatie

Schadeaangifte B-Cover Home Property (Brandverzekering)

Schadeaangifte B-Cover Home Property (Brandverzekering) Schadeaangifte B-Cover Home Property (Brandverzekering) Polisnummer GB_ Deze aangifte uiterlijk binnen de 8 dagen overmaken aan uw contractbeheerder (zie polis). De beschadigde goederen moeten ter beschikking

Nadere informatie

financiële infofiche Flexibel VAP Saving Plan geldig op 22 mei 2017

financiële infofiche Flexibel VAP Saving Plan geldig op 22 mei 2017 Type levensverzekering Doelgroep Contracterende partijen Waarborgen Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen, met gewaarborgde intrestvoet door de verzekeringsmaatschappij. Deze levensverzekering laat

Nadere informatie

Fortis AG Uw verzekeringen bij uw makelaar. Autoverzekeringen. In alle zekerheid de weg op!

Fortis AG Uw verzekeringen bij uw makelaar. Autoverzekeringen. In alle zekerheid de weg op! Fortis AG Uw verzekeringen bij uw makelaar Autoverzekeringen In alle zekerheid de weg op! In onze mobiele wereld neemt de auto een belangrijke plaats in. Samen met uw familie maakt u er dan ook vaak gebruik

Nadere informatie

Managed Funds Balanced Fund 1

Managed Funds Balanced Fund 1 Managed Funds Balanced Fund 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen

Nadere informatie

Top Occasium. Een echte omnium voor uw tweedehandswagen!

Top Occasium. Een echte omnium voor uw tweedehandswagen! Top Occasium Een echte omnium voor uw tweedehandswagen! Met Top Occasium kiest u voor de optimale bescherming voor uw tweedehandswagen Uw verplichte verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto zorgt

Nadere informatie

Hoe vul ik een schadeaangifte in?

Hoe vul ik een schadeaangifte in? Hoe vul ik een schadeaangifte in? Inhoud Wat te doen bij een schadegeval?... 2 Algemene richtlijnen... 2 Aangifte doen bij KLJ Nationaal... 2 Richtlijnen van KBC-verzekeringen... 2 Enkele belangrijke tips...

Nadere informatie

Verzekering Gewaarborgd Inkomen 25u/24 voor zelfstandige journalisten

Verzekering Gewaarborgd Inkomen 25u/24 voor zelfstandige journalisten HR INSURANCE Verzekering Gewaarborgd Inkomen 25u/24 voor zelfstandige journalisten voor leden van VJV Een uitgebreide dekking tegen een aantrekkelijk tarief zodat u zich op financieel vlak geen zorgen

Nadere informatie

IAK Fietsverzekering. Verzekeringsvoorwaarden FT13

IAK Fietsverzekering. Verzekeringsvoorwaarden FT13 IAK Fietsverzekering Verzekeringsvoorwaarden FT13 Inhoudsopgave I Voorwaarden IAK Fietsverzekering FT13 4 Specifieke voorwaarden voor de IAK Fietsverzekering 4 1 Begripsomschrijvingen 4 2 Dekking 4 3

Nadere informatie

Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering De Bestelautoverzekering dekt letsel aan andere personen en schade aan zaken van anderen die je met je bestelauto veroorzaakt. Naast de wettelijk verplichte

Nadere informatie

Productwijzer Inboedelverzekering

Productwijzer Inboedelverzekering Productwijzer Inboedelverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de inboedelverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering? Welke factoren

Nadere informatie

F I N A N C I Ë L E I N F O F I C H E

F I N A N C I Ë L E I N F O F I C H E F I N A N C I Ë L E I N F O F I C H E Argenta-Flexx 1 Deze infofiche maakt integraal deel uit van de verzekeringsvoorwaarden T Y P E L E V E N S V E R Z E K E R I N G Levensverzekering met een door Argenta

Nadere informatie

Financiële infofiche levensverzekering. Argenta-Flexx 1

Financiële infofiche levensverzekering. Argenta-Flexx 1 Financiële infofiche levensverzekering Argenta-Flexx 1 Type levensverzekering Levensverzekering met een door Argenta Assuranties nv (hierna de verzekeraar ) gegarandeerd rendement (tak 21). Tak 21 levensverzekeringen

Nadere informatie

Voorwaarden Fietsverzekering

Voorwaarden Fietsverzekering Voorwaarden Fietsverzekering Met de Fietsverzekering kunt u de financiële gevolgen verzekeren van schade aan of diefstal, afpersing en verduistering van uw fiets. Lees de voorwaarden en het polisblad goed

Nadere informatie

Verzekeringen. Credit Security Plan. In geval van tegenspoed bent u beschermd! NELB NORTH EUROPE LIFE BELGIUM

Verzekeringen. Credit Security Plan. In geval van tegenspoed bent u beschermd! NELB NORTH EUROPE LIFE BELGIUM Verzekeringen Credit Security Plan In geval van tegenspoed bent u beschermd! NELB NORTH EUROPE LIFE BELGIUM De schuldsaldoverzekering Credit Security Plan biedt u de zekerheid dat uw lening op afbetaling

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (uitgebreide variant)

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (uitgebreide variant) Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering (uitgebreide Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreide. Welke

Nadere informatie

Fietsregeling 2015 SPO De Liemers

Fietsregeling 2015 SPO De Liemers Fietsregeling 2015 SPO De Liemers status Definitief pagina 1 van 5 Inhoud Artikel 1: Definities Artikel 2: Voorwaarden voor deelname Artikel 3: Aanmeldingsprocedure Artikel 4: Uitruilen van het fietspakket

Nadere informatie

Conventie. Rechtsbijstandsverzekering van Generali Belgium NV

Conventie. Rechtsbijstandsverzekering van Generali Belgium NV Conventie De duur van de verzekeringsovereenkomst wordt vastgesteld in de bijzondere voorwaarden. Hij kan niet langer zijn dan één jaar. Op elke jaarlijkse vervaldag wordt de verzekeringsovereenkomst stilzwijgend

Nadere informatie

bijvoegsel Ethias Prins-Bisschopssingel 73, B-3500 Hasselt Tel. 011 28 21 11 - Fax 011 28 20 20

bijvoegsel Ethias Prins-Bisschopssingel 73, B-3500 Hasselt Tel. 011 28 21 11 - Fax 011 28 20 20 Bijvoegsel nr. 001 neemt en geeft akte van de wijzigingen aangebracht door dit bijvoegsel dat aan de bovenvermelde oorspronkelijke polis gehecht zal blijven om een enkel en zelfde verzekeringscontract

Nadere informatie

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie

Nadere informatie

VOORWOORD 13 HOOFDSTUK 1 IK BEN MOBIEL MET MIJN EIGEN NIEUWE WAGEN PRIVÉ 15

VOORWOORD 13 HOOFDSTUK 1 IK BEN MOBIEL MET MIJN EIGEN NIEUWE WAGEN PRIVÉ 15 MOBIFIS_DO_13001.book Page 3 Thursday, May 2, 2013 8:54 AM INHOUDSTAFEL VOORWOORD 13 HOOFDSTUK 1 IK BEN MOBIEL MET MIJN EIGEN NIEUWE WAGEN PRIVÉ 15 1. Aankoop van een nieuwe auto Btw 15 1.1. Definities

Nadere informatie