De Registerpodoloog. Paramedische voetzorg. Deze brochure geeft onder meer antwoord op de vragen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Registerpodoloog. Paramedische voetzorg. Deze brochure geeft onder meer antwoord op de vragen:"

Transcriptie

1 De Registerpodoloog Paramedische voetzorg Deze brochure geeft onder meer antwoord op de vragen: - wat is een registerpodoloog en waar ligt zijn expertise? Deze brochure geeft onder meer antwoord op de vragen: - Wat mogen cliënten en samenwerkende disciplines van hem verwachten? - Welke therapie-mogelijkheden zijn er op het gebied van paramedische voetzorg? Wat is een registerpodoloog en en welke expertise heeft de registerpodoloog? Wat mogen patiënten en samenwerkende disciplines van de registerpodoloog verwachten? Welke therapiemogelijkheden zijn er op het gebied van paramedische voetzorg?

2 Een registerpodoloog is een erkende paramedische voetspecialist. Hij wil in de eerste plaats zijn patiënten helpen om zo goed mogelijk van zijn klachten af te komen en actief te kunnen bewegen. Werkveld Patiënten met voet- en houdingsklachten van algemene aard en patiënten met perifeer neurologische en fysiologische klachten i.v.m. reuma, diabetes mellitus behoren tot de doelgroep van de registerpodoloog. De registerpodoloog werkt samen met andere disciplines in de zorg vanuit een multidisciplinaire benadering, en stelt daarbij de patiënt centraal. Bij systeemziekten als reuma en diabetes speelt de registerpodoloog een belangrijke rol ter voorkoming van klachten en (ernstige) complicaties. Hij 1 herkent risicofactoren en geeft preventieve voorlichting en advies aan de patiënt. Onderzoek en diagnostiek De registerpodoloog levert een belangrijke bijdrage aan een zorgvuldige diagnose bij voetgerelateerde klachten. Hij zorgt ervoor dat de hulpvraag van zijn patiënt helder is verwoord. Hij informeert de patiënt over zijn werkwijze en de kosten en de mogelijkheden tot vergoeding via de zorgverzekeraar. Via een centraal rapportage- en declaratieportaal voor paramedische beroepen voert hij de gegevens van de patiënt in en vraagt diens verzekeringsrecht op. Hij voorziet zijn verwijzer van een heldere gestandaardiseerde rapportage. Bij chronische ziekten zoals diabetes en reuma is regelmatige screening noodzakelijk en zal de registerpodoloog zijn behandeling na verloop van tijd bijstellen afhankelijk van de ontwikkeling van de reumatische of diabetische voet. Veelal zijn drie consulten nodig: de eerste voor een uitgebreid podologisch onderzoek, de tweede voor het afleveren van de hulpmiddelen en instructies aan de patiënt, de derde voor evaluatie en nacontrole. Een registerpodoloog en een podotherapeut zijn beiden beschermde beroepen en ingeschreven in een kwaliteitsregister. Dit in tegenstelling tot een podoloog die niet beschermd is. De registerpodoloog herkent en behandelt evenals de podotherapeut voetgerelateerde aandoeningen. De registerpodoloog staat een ruim diagnostisch instrumentarium ter beschikking. Technische innovatie in met name beeldvormende technieken wordt bewust ingezet ten behoeve van verbetering van de diagnostiek. Naast de traditionele beeldvormende technieken kunnen praktijken van registerpodologen voorzien zijn van geavanceerde fotografie- en videoapparatuur waarmee statiek en gangbeeld worden vastgelegd, evenals digitale 2D en 3D voetscanners en elektronische drukmeetsystemen. Een van de meest recente ontwikkelingen is het gegeven dat echografie zijn intrede doet in praktijken van registerpodologen. 1 Waar de registerpodoloog met hij wordt aangeduid, wordt vanzelfsprekend ook de vrouwelijke registerpodoloog bedoeld.

3 Behandeldoelen De registerpodoloog benadert de voet in de eerste plaats als het biomechanische fundament van het houding- en bewegingsapparaat. Daarnaast kent hij de anatomische structuren en hij weet wat druk- en schuifkrachten kunnen doen met de complexe en daardoor kwetsbare voet. Zijn behandelingsarsenaal is in de eerste plaats gericht op mobiliteit en beperking van klachten. De podotherapeutische behandeldoelen van de registerpodoloog ter verbetering van gangbeeld, statiek, mobiliteit en de kwaliteit van leven in het algemeen kunnen zijn (een combinatie van): acceptatie immobilisatie compensatie correctie/redressie ondersteuning/stabilisatie reductie van belasting geruststelling De registerpodoloog stemt zijn behandeling van voet- en houdingaandoeningen af op verschillende factoren, zoals de ernst of fase van de aandoening, het voettype en andere fysiologische geaardheid, nevenrisico s, etiologie van de aandoening, andere aandoeningen van de patiënt en de therapiebereidheid van de patiënt.

4 Therapie-mogelijkheden De registerpodoloog staat de volgende therapiemogelijkheden ter beschikking: zooltherapie schoenadvies orthopedisch schoeisel orthoplastie/orthesiologie tapetechnieken vilttherapie verstrekking van hulpmiddelen educatie en voorlichting screening Zooltherapie Het methodologisch ontwerpen, vervaardigen en aanpassen van een individueel op maat gemaakte therapiezool/steunzool waarmee (combinaties van) de in het behandelplan bepaalde behandeldoelen worden bewerkstelligd. Zooltherapie vereist voor elke patiënt een uitgebreide anamnese en functieonderzoek en een individuele voetafdruk. Zooltherapie gaat in de eerste plaats uit van een biomechanische benadering van de voet, maar kan ook worden uitgevoerd vanuit (of in combinatie met) een proprioceptieve benadering. Zooltherapie kan een tijdelijk karakter hebben, omdat voetproblemen hiermee worden opgelost. Schoenadvies Het adviseren van schoeisel dat (al of niet in combinatie met zooltherapie) tegemoet komt aan de behandeldoelen in het behandelplan. Bij zooltherapie zal ook altijd een schoenadvies worden meegegeven. Onder schoenadvies vallen eveneens orthopedische voorzieningen aan confectieschoeisel, uitgevoerd door een orthopedisch schoentechnicus. Orthopedisch schoeisel Een weloverwogen combinatie van zooltherapie en schoenadvies die functioneel gelijk staat aan traditioneel orthopedisch maatschoeisel. Veel patiënten die in het verleden afhankelijk waren van orthopedisch maatschoeisel kunnen nu via hun zorgverzekering terecht bij de registerpodoloog, ook voor initiële verstrekkingen van orthopedisch schoeisel. Orthoplastie/orthesiologie Het vervaardigen en aanpassen van op maat gemaakte hulpmiddelen van siliconen materiaal om een of meer delen van de voet te ontlasten, te compenseren en/of te corrigeren. Tapetechnieken Het methodologisch aanbrengen van tape waarmee (combinaties van) de in het behandelplan bepaalde behandeldoelen worden bewerkstelligd. Vilttherapie Het methodologisch aanbrengen van vilt waarmee (combinaties van) de in het behandelplan bepaalde behandeldoelen worden bewerkstelligd, met name drukontlasting. Educatie en voorlichting Actieve en passieve informatieoverdracht aan de patiënt over de behandeling van zijn klachten, met als doel: preventie van de patiënt en beperking van risico s. Verstrekking van hulpmiddelen Registerpodologen zijn erkende leveranciers voor hulpmiddelen vanuit de basisverzekering. Hier gaat het om de leverantie van semiorthopedisch schoeisel, orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen, levering van supplementen, hypoallergeen schoeisel, verbandpantoffels, etc. Screening Het (periodiek) onderzoeken van een patiënt op risicofactoren in relatie met systeemziekten ten behoeve van vroegtijdige signalering en beperking van risico s.

5 Multidisciplinaire benadering De registerpodoloog is een schakel in de voetzorg. Hij is zich bewust van zijn eigen deskundigheid en hij kent de grenzen ervan. Het past niet in het profiel van de registerpodoloog om zelf voetverzorging uit te voeren zoals door een pedicure of podotherapeut wordt verricht. In de praktijk hebben veel registerpodologen ook een door ProVoet/ ProCert erkend pedicurediploma. Zij voeren dan ook instrumentele behandelingen uit tegen de daarvoor geldende tarieven. In alle andere gevallen werkt de registerpodoloog samen met een erkende pedicure met de aantekening diabetische- en reumatische voet. De registerpodoloog is opgeleid om voetzorg te verlenen in een multidisciplinaire setting en communiceert met artsen, fysiotherapeuten, pedicures en andere disciplines uit de intra- en extramurale gezondheidszorg. Een belangrijk gereedschap hierbij is een gestandaardiseerde artsenrapportage. Ten behoeve van zorg aan diabetici en reumapatiënten is de registerpodoloog een waardevolle schakel in de totale keten van voetzorg. Disciplines De belangrijkste disciplines waarmee de registerpodoloog samenwerkt, zijn: huisarts sportarts fysiotherapeut (medisch) pedicure orthopedisch schoentechnicus voetkundig adviseur diabetesverpleegkundige orthopedisch specialist Deze lijst is niet volledig. De betrokken partijen variëren per patiënt, afhankelijk van zijn klacht. Voor de vervaardiging van ortheses kan de registerpodoloog gebruik maken van een gediplomeerde podotechnicus die op aanwijzing van de registerpodoloog therapiezolen maakt.

6 Positionering Een registerpodoloog heeft een vierjarige deeltijdopleiding gevolgd en is in het bezit van het officiële diploma van Stichting Hoger Onderwijs Nederland. De titel registerpodoloog is wettelijk beschermd en de registerpodoloog staat geregistreerd in het landelijke kwaliteitsregister voor de podologie. De registerpodoloog heeft vooral een plaats tussen de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg. Het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG) meldt dat een huisarts naar een registerpodoloog mag verwijzen. Om invulling te geven aan de kwaliteitsborging van verantwoorde zorg hebben registerpodologen kwaliteitsnormen opgesteld. Dit is in overeenstemming met de wens van het ministerie van VWS. Kwaliteitsregister Met uitzondering van de beroepen die geregistreerd staan in artikel 3 van de wet BIG is het aan de beroepen zelf om de kwaliteit van geboden zorg te verantwoorden en inzichtelijk te maken. De minister wenst dat veldpartijen daar zelf voortvarend invulling aan geven. Om deze redenen is door Stichting LOOP het Kwaliteitsregister voor de Podologie opgericht. Dit is een volwaardig kwaliteitsregister dat de lof van het ministerie van VWS wegdraagt. De Wet BIG De registerpodoloog is gehouden aan wettelijke regelingen, zoals genoemd in de Wet Beroepsuitoefening Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG) artikel 40. Dit betekent dat de organisatie van de beroepsuitoefening op zodanige wijze wordt uitgevoerd en dat de beroepsuitoefenaar zich voorziet van zodanig materieel, dat een en ander leidt of redelijkerwijze moet leiden tot verantwoorde zorg. Erkenning De registerpodoloog geniet brede erkenning bij zowel patiënt, verwijzer als verzekeraar. Deze erkenning is in toenemende mate vastgelegd in onderzoeksrapporten, accreditaties en contracten. Stichting LOOP Het centrale orgaan voor erkenningen en kwaliteitsborging is Stichting LOOP (Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie). Deze bepaalt de eisen die aan de individuele registerpodoloog gesteld mogen worden en voert de onderhandelingen met zorgverzekeraars. AGB-code Algemeen Gegevensbeheer Zorgverleners (AGB- Zorgverleners) is een register waarin gegevens van zorgverleners in Nederland worden vastgelegd. Aan de zorgverlenerpraktijk- en/of instellingsgegevens wordt een unieke code toegekend, de AGB-code. Een correcte registratie in AGB is van belang voor een snelle afhandeling van de declaraties bij de zorgverzekeraars. Registerpodologen zijn als groep geregistreerd onder AGB-code

7 Vergoeding door zorgverzekeraars Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de behandeling van een registerpodoloog. Op de website van Stichting LOOP ( kan de patiënt zelf bekijken welke vergoeding zijn verzekeraar biedt. Afhankelijk van de richtlijnen van individuele verzekeraars is een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. De registerpodoloog kan hierover informeren. Wat wordt vergoed? De meeste verzekeraars vergoeden in de aanvullende verzekering: steunzolen therapiezolen podologisch onderzoek Daarnaast zijn registerpodologen erkende leveranciers voor hulpmiddelen vanuit de basisverzekering. Hier gaat het om de leverantie van semiorthopedisch schoeisel, orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen, levering van supplementen, hypoallergeen schoeisel en verbandpantoffels. Op zoek naar een registerpodoloog? Op kunt u op de pagina Mijn registerpodoloog handig en snel een registerpodoloog bij u in de buurt vinden.

8 Stichting LOOP Postbus AC Meppel Tel.: Fax: Foto s: Double2, Henri Santing, Stichting LOOP

Weet wat u doet bij pijn aan uw voet

Weet wat u doet bij pijn aan uw voet Weet wat u doet bij pijn aan uw voet Het is vervelend als u pijn heeft aan of in uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug Uw podotherapeut weet raad. Uw podotherapeut is een erkend specialist op het gebied

Nadere informatie

Voetzorg 2015 voor diabetes mellitus. Binnen ketenzorg (zorggroep) Buiten ketenzorg. Veel gestelde vragen.

Voetzorg 2015 voor diabetes mellitus. Binnen ketenzorg (zorggroep) Buiten ketenzorg. Veel gestelde vragen. Voetzorg 2015 voor diabetes mellitus Binnen ketenzorg (zorggroep) Buiten ketenzorg Veel gestelde vragen. 1 Start: Welk zorgprofiel (ZP) heeft de verzekerde? (Weet niet? Verwijs naar huisarts.) ZP 0 (geen

Nadere informatie

Weet wat u doet bij pijn aan uw voet

Weet wat u doet bij pijn aan uw voet Weet wat u doet bij pijn aan uw voet Het is vervelend als u pijn heeft aan of in uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug Uw podotherapeut weet raad. Uw podotherapeut is een erkend specialist op het gebied

Nadere informatie

Hieronder geven wij per artikel uit de NRC aan waarom wij een klacht indienen over de reclame-uitingen van LOOP.

Hieronder geven wij per artikel uit de NRC aan waarom wij een klacht indienen over de reclame-uitingen van LOOP. Nederlandse vereniging van Podotherapeuten Noordse Bosje 18 1211 BG Hilversum Aan de Voorzitter van de Reclame Code Commissie Stichting Reclame Code Postbus 75684 1070 AR AMSTERDAM Datum, 25 februari 2014

Nadere informatie

Interpolis ZorgActief

Interpolis ZorgActief Interpolis ZorgActief Erratum voorwaarden Interpolis ZorgActief 2018 Wijziging op de polisvoorwaarden van de basisverzekering, het Reglement Farmacie en de aanvullende verzekeringen van Interpolis per

Nadere informatie

Weet wat u doet bij de reumatische voet

Weet wat u doet bij de reumatische voet Weet wat u doet bij de reumatische voet Door reuma ontstaan soms ontstekingsprocessen in en rondom uw voetgewrichten. Dit kan leiden tot wonden en veel pijn. Uw podotherapeut weet raad. De podotherapeut

Nadere informatie

Podotherapie. Alles wat u wilt weten over Podotherapie

Podotherapie. Alles wat u wilt weten over Podotherapie Podotherapie Alles wat u wilt weten over Podotherapie Meike de Vries (15) Ik had veel last van mijn linkervoet. Tijdens het volleyballen werd dit altijd erger. Na een tijd werd mijn linkervoet aan de binnenzijde

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen zorgverzekeringen 2013 (AV) - Podoloog - Registerpodoloog - Podoposturaal therapeut -

Overzicht vergoedingen zorgverzekeringen 2013 (AV) - Podoloog - Registerpodoloog - Podoposturaal therapeut - - - - - Zorgverzekeraar Polis Vergoedingen Voorwaarden Aanvullende voorwaarden Aevitae Aevitae Plus voetbehandeling/podotherapie: max. 125,00 per persoon per kalenderjaar incl. vervaardigde podotherapeutische

Nadere informatie

Voetzorg 2016 voor diabetes mellitus. Binnen ketenzorg (zorggroep) Buiten ketenzorg. Veel gestelde vragen.

Voetzorg 2016 voor diabetes mellitus. Binnen ketenzorg (zorggroep) Buiten ketenzorg. Veel gestelde vragen. Voetzorg 2016 voor diabetes mellitus Binnen ketenzorg (zorggroep) Buiten ketenzorg Veel gestelde vragen. 1 Start: Welk zorgprofiel (ZP) heeft de verzekerde? (Weet niet? Verwijs naar huisarts.) ZP 0 (geen

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen zorgverzekeringen 2013 (AV) - Podoloog - Registerpodoloog - Podoposturaal therapeut -

Overzicht vergoedingen zorgverzekeringen 2013 (AV) - Podoloog - Registerpodoloog - Podoposturaal therapeut - - - - - Zorgverzekeraar Polis Vergoedingen Voorwaarden Aanvullende voorwaarden Aevitae Aevitae Plus voetbehandeling/podotherapie: max. 125,00 per persoon per kalenderjaar incl. vervaardigde podotherapeutische

Nadere informatie

Vergoedingen Pedicurebehandelingen Verzekeraars 2010

Vergoedingen Pedicurebehandelingen Verzekeraars 2010 Vergoedingen Pedicurebehandelingen Verzekeraars 2010 verzekeraar polis vergoeding Aegon voorwaarden Pedicure bij Diabetische Voet of reumatische Voet Av extra Av compleet Av optimaal Maximaal 100,- p.p.p.j.

Nadere informatie

Deelprestatie pedicure OIM Orthopedie

Deelprestatie pedicure OIM Orthopedie Deelprestatie pedicure OIM Orthopedie 2 Inhoudsopgave Deelprestatie Omschrijving deelprestatie pedicure... 3 Algemene verantwoording overeenkomst gehele voetzorg... 3 Omschrijving deelprestatie pedicure

Nadere informatie

door podotherapeut, podoloog, pedicure DM en zolen samen. AV-Top Maximaal 100,00

door podotherapeut, podoloog, pedicure DM en zolen samen. AV-Top Maximaal 100,00 Vergoedingen pedicurebehandelingen verzekeraars 2010 VERZEKERAAR Vergoeding Aegon voorwaarden Pedicure bij DV of RV Av extra Av compleet Maximaal 100,- pppj Av optimaal Maximaal 200,- pppj Av top 100%

Nadere informatie

Weet wat u doet bij een blessure

Weet wat u doet bij een blessure Weet wat u doet bij een blessure Een tennispartij, een voetbaltoernooi, een rondje hardlopen. Sporten is naast gezond ook leuk! Maar wat als u ineens last krijgt van uw voet, enkel of knie? Uw podotherapeut

Nadere informatie

Heeft u klachten aan uw voeten, enkel, scheenbeen, knieën, heupen en/of lage rug?

Heeft u klachten aan uw voeten, enkel, scheenbeen, knieën, heupen en/of lage rug? Praktijkadres: Fysiotherapeuten dit, Breusterstr. 14 te Eijsden Tel. 0413-301888, mob. 06-51520505, e-mail info@goessenspodologie.nl online. www.mijnzolen.nl Heeft u klachten aan uw voeten, enkel, scheenbeen,

Nadere informatie

ORTHOPEDISCHE SCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

ORTHOPEDISCHE SCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek ORTHOPEDISCHE SCHOENEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Orthopedische schoenen (OS-A) Wanneer u orthopedische A-schoenen nodig heeft, kan uw voetprobleem niet meer worden verholpen met aangepaste confectieschoenen

Nadere informatie

Voetverzorging. Verschillende specialisten Pedicure. Podoloog. Orthopedist

Voetverzorging. Verschillende specialisten Pedicure. Podoloog. Orthopedist Voetverzorging Verschillende specialisten Pedicure Een pedicure of voetverzorger zorgt voor een goede (basis)verzorging van de normale, niet pathologische/niet zieke voet. Het gaat hierbij om het knippen

Nadere informatie

Voetzorg 2015 voor diabetes mellitus buiten ketenzorg

Voetzorg 2015 voor diabetes mellitus buiten ketenzorg Voetzorg 2015 voor diabetes mellitus buiten ketenzorg Wij sluiten overeenkomsten met podotherapeuten die als hoofdaannemers de Voetzorg voor diabetes mellitus patiënten buiten de ketenzorg gaan organiseren.

Nadere informatie

Weet wat u doet bij de reumatische voet!

Weet wat u doet bij de reumatische voet! Weet wat u doet bij de reumatische voet! Door reuma ontstaan soms ontstekingsprocessen in en rondom uw voetgewrichten. Dit kan leiden tot wonden en veel pijn... Uw podotherapeut weet raad. De podotherapeut

Nadere informatie

Academie voor Podologie. Scholingsprogramma. Kennisinstelling voor voet en houding. Deeltijdopleiding tot registerpodoloog

Academie voor Podologie. Scholingsprogramma. Kennisinstelling voor voet en houding. Deeltijdopleiding tot registerpodoloog Academie voor Podologie Kennisinstelling voor voet en houding Scholingsprogramma Deeltijdopleiding tot registerpodoloog Inhoudsopgave Is podologie iets voor u? 4 Kennisinstelling voet en houding Docenten

Nadere informatie

Weet wat u doet bij een blessure

Weet wat u doet bij een blessure Weet wat u doet bij een blessure Een potje tennis, een voetbaltoernooi, een rondje hardlopen. Sporten is naast gezond ook leuk! Maar wat als u ineens last krijgt van uw voet, enkel of knie? Uw podotherapeut

Nadere informatie

Weet wat u doet bij de diabetische voet

Weet wat u doet bij de diabetische voet Weet wat u doet bij de diabetische voet Het is vervelend als u voetproblemen krijgt. Laat uw voeten regelmatig deskundig controleren. U voorkomt hiermee ernstige problemen. Uw podotherapeut weet raad.

Nadere informatie

FAQ pedicures. 1. Algemeen:

FAQ pedicures. 1. Algemeen: FAQ pedicures 1. Algemeen: a. Wat is diabetesketenzorg? Het woord zegt het eigenlijk al, een keten van zorg rondom een patiënt met diabetes. In dit geval specifiek patiënten met Diabetes Mellitus type

Nadere informatie

STEUNZOLEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

STEUNZOLEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek STEUNZOLEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Steunzolen Steunzolen zijn individueel vervaardigde voetbedden ter ondersteuning van het voetskelet en correctie van de voetstand, waardoor het lopen, staan

Nadere informatie

Weet wat u doet bij pijn aan uw voet

Weet wat u doet bij pijn aan uw voet Weet wat u doet bij pijn aan uw voet Het is vervelend als u pijn heeft aan of in uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug Uw podotherapeut weet raad. Uw podotherapeut is een erkend specialist op het gebied

Nadere informatie

Simms classificatie, voetverzorging en vergoedingen. Hoe geven we de juiste voet zorg/ voetzorg!

Simms classificatie, voetverzorging en vergoedingen. Hoe geven we de juiste voet zorg/ voetzorg! Simms classificatie, voetverzorging en vergoedingen Hoe geven we de juiste voet zorg/ voetzorg! René Ottens, Diabetes podotherapeut Geen (potentiële) Disclosure belangenverstrengeling Niet in sponsoring.

Nadere informatie

Congres Revalidatie 2016 Bas Meijer, podotherapeut

Congres Revalidatie 2016 Bas Meijer, podotherapeut Congres Revalidatie 2016 Bas Meijer, podotherapeut Introductie. Bas Meijer, podotherapeut Anderhalvelijns zorgcentrum Luc van Driel Judith Ensink 02 Inhoud. Podotherapeut? Samenwerkende disciplines Specialisaties

Nadere informatie

CONCEPT VOETZORG BIJ DIABETES MELLITUS PASSENDE VOETZORG. Praktische informatiebrochure. voor iedereen!

CONCEPT VOETZORG BIJ DIABETES MELLITUS PASSENDE VOETZORG. Praktische informatiebrochure. voor iedereen! VOETZORG BIJ DIABETES MELLITUS PASSENDE VOETZORG 1 Praktische informatiebrochure Welke behandeling kunt u verwachten? Welke zorgverlener voor welke voetzorg? Wat vergoedt uw zorgverzekeraar? CONCEPT voor

Nadere informatie

FAQs voetzorg. Frequently Asked Questions ten aanzien van voetzorg binnen de eerstelijns ketenzorg DM2 Regio Maastricht-Heuvelland

FAQs voetzorg. Frequently Asked Questions ten aanzien van voetzorg binnen de eerstelijns ketenzorg DM2 Regio Maastricht-Heuvelland FAQs voetzorg Frequently Asked Questions ten aanzien van voetzorg binnen de eerstelijns ketenzorg DM2 Regio Maastricht-Heuvelland 1. Welke patiënten ontvangen vanaf 1 januari 2015 voetzorg binnen de ketenzorg

Nadere informatie

s-hertogenbosch Stadionlaan JJ s-hertogenbosch

s-hertogenbosch Stadionlaan JJ s-hertogenbosch ONZE TIP Controleer uw voeten elke dag op verkleuringen, blaren, kloven, likdoorns en wondjes. Vergeet hierbij niet de voetzool en tussen de tenen te controleren. Neem bij twijfel altijd contact op met

Nadere informatie

Vergoeding zorgverzekeraars Podotherapie 2018 Aan de hieronder vermelde bedragen kunt u geen rechten ontlenen.

Vergoeding zorgverzekeraars Podotherapie 2018 Aan de hieronder vermelde bedragen kunt u geen rechten ontlenen. Vergoeding zorgverzekeraars Podotherapie 2018 Aan de hieronder vermelde bedragen kunt u geen rechten ontlenen. Aevitae VGZ Basis Pakket Plus Pakket Extra Pakket Top Pakket Vip Pakket Cares aanvullend Basis

Nadere informatie

ORTHOPEDISCHE VOORZIENINGEN AAN CONFECTIESCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

ORTHOPEDISCHE VOORZIENINGEN AAN CONFECTIESCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek ORTHOPEDISCHE VOORZIENINGEN AAN CONFECTIESCHOENEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen (OVAC) Sommige klachten of aanpassingen aan het looppatroon kunnen

Nadere informatie

VOETZORG BIJ DIABETES PASSENDE VOETZORG. Praktische informatiebrochure. voor iedereen!

VOETZORG BIJ DIABETES PASSENDE VOETZORG. Praktische informatiebrochure. voor iedereen! VOETZORG BIJ DIABETES Praktische informatiebrochure Welke behandeling kunt u verwachten? Welke zorgverlener voor welke voetzorg? Wat vergoedt uw zorgverzekeraar? PASSENDE VOETZORG voor iedereen! Inhoudsopgave

Nadere informatie

Versnelde deeltijdopleiding tot registerpodoloog voor fysiotherapeuten. Academie voor Podologie. Kennisinstelling met als specialisme de voet

Versnelde deeltijdopleiding tot registerpodoloog voor fysiotherapeuten. Academie voor Podologie. Kennisinstelling met als specialisme de voet Academie voor Podologie Kennisinstelling met als specialisme de voet Scholingsprogramma Versnelde deeltijdopleiding tot registerpodoloog voor fysiotherapeuten Inhoudsopgave Wie zijn wij? 4 Kennisinstelling

Nadere informatie

VERBANDSCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

VERBANDSCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek VERBANDSCHOENEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Verbandschoenen De verbandschoen is een voorlopige voorziening een pantoffel/schoen van vilt die ruimte biedt voor onder andere verband. Verbandschoenen

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht Podotherapie 2014

Vergoedingenoverzicht Podotherapie 2014 1 van 10 17-12-2013 8:41 Inloggen Over de NVvP Contact Patiënt Professional Vergoedingenoverzicht Podotherapie 2014 Het overzicht vergoedingen 2014 is bijna compleet. We wachten nog op de informatie van

Nadere informatie

Weet wat u doet bij de diabetische voet!

Weet wat u doet bij de diabetische voet! Weet wat u doet bij de diabetische voet! Het is vervelend als u voetproblemen krijgt. Laat uw voeten regelmatig deskundig controleren. U voorkomt hiermee ernstige problemen. Uw podotherapeut weet raad.

Nadere informatie

Vergoeding zorgverzekeraars Podotherapie 2017 Aan de hieronder vermelde bedragen kunt u geen rechten ontlenen.

Vergoeding zorgverzekeraars Podotherapie 2017 Aan de hieronder vermelde bedragen kunt u geen rechten ontlenen. Vergoeding zorgverzekeraars Podotherapie 2017 Aan de hieronder vermelde bedragen kunt u geen rechten ontlenen. Aevitae VGZ Basis Pakket Max. 75,- per jaar, incl. reparatie of aanschaf vervaardigde podotherapeutische

Nadere informatie

VOETVERZORGING BIJ DIABETEN (BVV ERKENNING)

VOETVERZORGING BIJ DIABETEN (BVV ERKENNING) #PARAMEDISCH BESPAAR MET DE KMO-PORTEFEUILLE VOETVERZORGING BIJ DIABETEN (BVV ERKENNING) OMSCHRIJVING Introductie De Belgische vereniging voor gespecialiseerde voetverzorgers (BVV) en Syntra West slaan

Nadere informatie

Academie voor Podologie. Kennisinstelling met als specialisme de voet. Scholingsprogramma. Deeltijdopleiding tot registerpodoloog

Academie voor Podologie. Kennisinstelling met als specialisme de voet. Scholingsprogramma. Deeltijdopleiding tot registerpodoloog Academie voor Podologie Kennisinstelling met als specialisme de voet Scholingsprogramma Deeltijdopleiding tot registerpodoloog Inhoudsopgave Wie zijn wij? 4 Kennisinstelling voet en houding Docenten Onderwijsvisie

Nadere informatie

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Paramedische Zorg

OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Paramedische Zorg OVEREENKOMST Zorg en Zekerheid Paramedische Zorg DEEL II: BIJZONDERE CONTRACTUELE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid Op alle zorg zoals beschreven in deze overeenkomst zijn te allen tijde de Zorgverzekeringswet

Nadere informatie

Begeleiding chronisch zieken

Begeleiding chronisch zieken Patiënteninformatie Begeleiding chronisch zieken Begeleiding chronisch zieken 20150112 Begeleiding chronisch zieken.indd 1 1 20-09-16 10:53 Begeleiding chronisch zieken Martini Sportmedisch Centrum, route

Nadere informatie

VOETVERZORGING BIJ REUMAPATIËNTEN (BVV - ERKENNING)

VOETVERZORGING BIJ REUMAPATIËNTEN (BVV - ERKENNING) #PARAMEDISCH BESPAAR MET DE KMO-PORTEFEUILLE VOETVERZORGING BIJ REUMAPATIËNTEN (BVV - ERKENNING) OMSCHRIJVING Introductie Er bestaan wereldwijd ongeveer 200 reumatische aandoeningen. Reumatoïde artritis,

Nadere informatie

Overeenkomst Bekken Expertise Centrum Leiderdorp en cliënt 2019.

Overeenkomst Bekken Expertise Centrum Leiderdorp en cliënt 2019. Welkom bij Bekken Expertise Centrum Leiderdorp. Overeenkomst Bekken Expertise Centrum Leiderdorp en cliënt 2019. U wordt vriendelijk verzocht de praktijkovereenkomst te lezen, in te vullen en eerstvolgende

Nadere informatie

SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Semi-orthopedische schoenen (OS-B) Als u semi-orthopedische B-schoenen nodig heeft dan betekent dit dat uw voetprobleem vraagt om een specialistische

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Schoenenspreekuur. Schoenenspreekuur

Patiënteninformatie. Schoenenspreekuur. Schoenenspreekuur Patiënteninformatie Schoenenspreekuur Schoenenspreekuur 1 Schoenenspreekuur Polikliniek Revalidatiegeneeskunde, route 0.6 Telefoon (050) 524 5885 Algemeen Neem bij ieder bezoek aan het ziekenhuis uw ziekenhuispasje

Nadere informatie

Vergoedingen en voorwaarden 2011

Vergoedingen en voorwaarden 2011 Vergoedingen en voorwaarden 2011 Datum: december 2010 Versie: 1.0, definitief Auteur: Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 INLEIDING 4 1. PODOTHERAPIE IN DE BASIS- OF

Nadere informatie

Weet wat u doet bij de diabetische voet

Weet wat u doet bij de diabetische voet Weet wat u doet bij de diabetische voet Het is vervelend als u voetproblemen krijgt. Laat uw voeten regelmatig deskundig controleren. U voorkomt hiermee ernstige problemen. Uw podotherapeut weet raad.

Nadere informatie

Contractmanagement Locker 040 Postbus AK EINDHOVEN. <Naam> <postadres><nr> <postcode><plaats> <bankrekeningnummer>

Contractmanagement Locker 040 Postbus AK EINDHOVEN. <Naam> <postadres><nr> <postcode><plaats> <bankrekeningnummer> De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V. VGZ Cares Correspondentieadres: Verder

Nadere informatie

Vergoedingen pedicurebehandelingen verzekeraars 2009

Vergoedingen pedicurebehandelingen verzekeraars 2009 Vergoedingen pedicurebehandelingen verzekeraars 2009 VERZEKERAAR Vergoeding Agis Zorgverzekering Voorwaarden Gekwalificeerde pedicure in het bezit van de aantekening diab.voet / reuma voet, die aangesloten

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Voetzorg

Veelgestelde vragen Voetzorg Veelgestelde vragen Voetzorg Overeenkomst podotherapeuten Wat zijn de voorwaarden voor een praktijk podotherapie om in aanmerking te komen voor een overeenkomst met Zorg en Zekerheid? - Op alle podotherapeuten

Nadere informatie

Indicatie Classificatie Zorgprofiel. Jaarlijks gericht voetonderzoek en voetverzorgingsadviezen 1/2/3/4. Overige indicaties Ziekenhuiszorg

Indicatie Classificatie Zorgprofiel. Jaarlijks gericht voetonderzoek en voetverzorgingsadviezen 1/2/3/4. Overige indicaties Ziekenhuiszorg Voor de behandeling van diverse voetklachten is pedicure zeer geschikt. Ook kan pedicure worden toegepast voor het onderhouden en mooi houden van de voeten. Denk hierbij aan het het knippen en lakken van

Nadere informatie

Diabetische Voetproblemen en behandeling Lieveke Luyckx Podoloog

Diabetische Voetproblemen en behandeling Lieveke Luyckx Podoloog Diabetische Voetproblemen en behandeling Lieveke Luyckx Podoloog Navorming diabetische voet 26 november Ekeren 2.1. Screening Inspectie van de volledige voet (huid, nagels, misvormingen) Opsporing sensorische

Nadere informatie

Polikliniek Fysiotherapie

Polikliniek Fysiotherapie Polikliniek Fysiotherapie Informatie voor patiënten F0971-3064 oktober 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST VOETZORG BIJ DIABETICI 2018

ZORGOVEREENKOMST VOETZORG BIJ DIABETICI 2018 ZORGOVEREENKOMST VOETZORG BIJ DIABETICI 2018 Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code

Nadere informatie

Orthopedisch schoeisel Orthoplastie/orthesiologie Tapetechnieken Vilttherapie

Orthopedisch schoeisel Orthoplastie/orthesiologie Tapetechnieken Vilttherapie Deze artsenwijzer geeft onder meer antwoord op de vragen: wat is een registerpodoloog en waar ligt zijn expertise? Verder komen aan bod welke garanties hij verstrekt voor kwaliteit en verantwoorde zorg,

Nadere informatie

Podotherapie. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op

Podotherapie. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op Podotherapie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding In het Albert Schweitzer ziekenhuis werkt een podotherapeut. In deze folder leest u meer over de podotherapie.

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk

Nadere informatie

Inwendige geneeskunde. Diabetescarrousel

Inwendige geneeskunde. Diabetescarrousel Inwendige geneeskunde Diabetescarrousel 1 Diabetes mellitus, in de volksmond suikerziekte, is een aandoening waarbij het bloedglucose is verhoogd. Om de kans op complicaties te voorkomen of uit te stellen

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2017

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2017 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2017 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De zorgaanbieder: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen: Definities

Nadere informatie

Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder?

Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder? Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder? Bij u is de chronische ziekte Diabetes vastgesteld. Om zo goed mogelijk met uw ziekte om te gaan, bent u onder behandeling van uw huisarts

Nadere informatie

Schoenen. Vrijer. bewegen. Beter leven. LIVIT ORTHOPEDIE. Uw specialist op het gebied van Orthopedische schoenen. Volg ons ook op: LIVIT.

Schoenen. Vrijer. bewegen. Beter leven. LIVIT ORTHOPEDIE. Uw specialist op het gebied van Orthopedische schoenen. Volg ons ook op: LIVIT. Schoenen Vrijer bewegen. Beter leven. LIVIT ORTHOPEDIE Uw specialist op het gebied van Orthopedische schoenen Volg ons ook op: LIVIT.NL Schoenen Voeten zijn een belangrijk deel van uw lichaam. Als lopen

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST VOETZORG BIJ DIABETICI 2019

ZORGOVEREENKOMST VOETZORG BIJ DIABETICI 2019 ZORGOVEREENKOMST VOETZORG BIJ DIABETICI 2019 Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code

Nadere informatie

Anatomisch en fysiologisch belang van schoeisel en voetverzorging bij diabetespatiënten Voetpreventie: Denk aan je onderdanen Eva Goethals Bachelor in de podologie Diabetes CHRONISCHE COMPLICATIES Complicaties

Nadere informatie

Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder?

Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder? Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder? Bij u is de chronische ziekte Diabetes vastgesteld. Om zo goed mogelijk met uw ziekte om te gaan, bent u onder behandeling van uw huisarts

Nadere informatie

Weet wat u doet bij pijn aan de kindervoet

Weet wat u doet bij pijn aan de kindervoet Weet wat u doet bij pijn aan de kindervoet Uw kind klaagt over vermoeidheid in zijn of haar voeten, heeft pijn tijdens het lopen of struikelt regelmatig. Uw podotherapeut weet raad. Een podotherapeut is

Nadere informatie

VERGOEDINGEN ZIEKTENKOSTENVERZEKERAARS 2011

VERGOEDINGEN ZIEKTENKOSTENVERZEKERAARS 2011 VERGOEDINGEN ZIEKTENKOSTENVERZEKERAARS 2011 NB: uit deze selectie van de polisvoorwaarden kunnen geen rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van schrijf- en tikfouten. Dit zijn de gegevens die de zorgverzekeraars

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen zorgverzekeringen 2015 (AV) - Podoloog - Registerpodoloog - Podoposturaal therapeut -

Overzicht vergoedingen zorgverzekeringen 2015 (AV) - Podoloog - Registerpodoloog - Podoposturaal therapeut - - - - - Vip ANWB Standaard Podotherapie en steunzolen: max. 125 per jaar Podotherapie en steunzolen: max. 250 per jaar Podotherapie en steunzolen: max. 500 per jaar Steunzolen: max. 300 per aanmeten, vervaardigen

Nadere informatie

FAQ FNV 4 machtiging fysiotherapie/ oefentherapie versie 16-12-2014

FAQ FNV 4 machtiging fysiotherapie/ oefentherapie versie 16-12-2014 Vraag Is er sprake van een chronische aandoening die voorkomt op de lijst van chronische ziekten 2015 zoals deze door het Ministerie van VWS is opgesteld? Uw fysiotherapeut kan u aangeven of dit in 2015

Nadere informatie

Vergoeding zorgverzekeraars Podotherapie 2015

Vergoeding zorgverzekeraars Podotherapie 2015 Vergoeding zorgverzekeraars Podotherapie 2015 (aan de hieronder vermelde bedragen, kunt u geen rechten ontlenen). Avitea VGZ Plus Pakket Supervip Pakket Top Pakket Vip Pakket BAM Pakket 125,- per jaar,

Nadere informatie

VOORLOPIGE ORTHOPEDISCHE SCHOEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

VOORLOPIGE ORTHOPEDISCHE SCHOEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek VOORLOPIGE ORTHOPEDISCHE SCHOEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Voorlopige orthopedische schoen (VLOS) VLOS is een tijdelijke schoen/pantoffel die ruimte laat voor bijvoorbeeld verband. Zij worden gebruikt

Nadere informatie

Vergoeding zorgverzekeraars Podotherapie 2019 Aan de hieronder vermelde bedragen kunt u geen rechten ontlenen.

Vergoeding zorgverzekeraars Podotherapie 2019 Aan de hieronder vermelde bedragen kunt u geen rechten ontlenen. Vergoeding zorgverzekeraars Podotherapie 2019 Aan de hieronder vermelde bedragen kunt u geen rechten ontlenen. Aevitae VGZ Basis Pakket Plus Pakket Extra Pakket Pakket Vip Pakket Cares aanvullend Basis

Nadere informatie

Zorginkoopdocument 2012

Zorginkoopdocument 2012 Zorginkoopdocument 2012 2a Ketenzorg 0 Basisdocument (visie, uitgangspunten, Achmea Divisie Zorg en Gezondheid) 1 Basis Huisartsenzorg 2 Ketenzorg Inkoopvoorwaarden 3 Geïntegreerde Eerstelijnszorg Inkoopvoorwaarden

Nadere informatie

Diagnostische technieken door optometristen gehanteerd behoren tot te verzekeren prestaties. De optometrist verricht diagnostiek in de oogheelkundige

Diagnostische technieken door optometristen gehanteerd behoren tot te verzekeren prestaties. De optometrist verricht diagnostiek in de oogheelkundige Onderwerp: Samenvatting: Soort uitspraak: Diagnostische technieken door optometristen gehanteerd behoren tot te verzekeren prestaties De optometrist verricht diagnostiek in de oogheelkundige zorg. Een

Nadere informatie

Afspraken Levering Voetzorg 2015

Afspraken Levering Voetzorg 2015 Afspraken Levering Voetzorg 2015 Samenwerkingsovereenkomst podotherapeut en pedicure inzake preventieve voetzorg voor diabetes mellitus patiënten Ondertekening Naam podotherapiepraktijk Adres: Postcode:

Nadere informatie

Als je een vorm van reuma hebt, krijg je vaak te maken met verschillende behandelaars, ieder met zijn

Als je een vorm van reuma hebt, krijg je vaak te maken met verschillende behandelaars, ieder met zijn Reuma Behandelaars Als je een vorm van reuma hebt, krijg je vaak te maken met verschillende behandelaars, ieder met zijn eigen specialisme. De reumatoloog is dé expert op het gebied van reumatische aandoeningen.

Nadere informatie

Diabetische voetkliniek. Paul Arnouts Frans Boonen. AZ Turnhout Campus Sint-Jozef Steenweg op Merksplas 44 2300 Turnhout

Diabetische voetkliniek. Paul Arnouts Frans Boonen. AZ Turnhout Campus Sint-Jozef Steenweg op Merksplas 44 2300 Turnhout Diabetische voetkliniek Paul Arnouts Frans Boonen AZ Turnhout Campus Sint-Jozef Steenweg op Merksplas 44 2300 Turnhout diabetes mellitus frequentste oorzaak van blindheid bij volwassen frequentste oorzaak

Nadere informatie

Uw huisarts uit de regio Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch

Uw huisarts uit de regio Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch Het aantal patiënten met chronische zorg zoals diabetes, COPD en andere chronische ziektebeelden neemt toe. Dit vraagt om een beter gestructureerde organisatie van de gezondheidszorg. Uw huisarts uit de

Nadere informatie

Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder?

Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder? Ketenzorg Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder? Bij u is de chronische ziekte Diabetes vastgesteld. Om zo goed mogelijk met uw ziekte om te gaan, bent u onder behandeling van

Nadere informatie

Preventieve Voetzorg Waarom ontvangt u deze folder?

Preventieve Voetzorg Waarom ontvangt u deze folder? Ketenzorg Preventieve Voetzorg Waarom ontvangt u deze folder? Mensen met diabetes hebben een verhoogd risico op het ontstaan van voetproblemen. De praktijkondersteuner van uw huisartsenpraktijk heeft uw

Nadere informatie

Wijziging Voetzorg binnen de diabetes keten in 2015

Wijziging Voetzorg binnen de diabetes keten in 2015 Wijziging Voetzorg binnen de diabetes keten in 2015 Zoals u weet, vinden er per 1 januari 2015 wijzigingen plaats in de voetzorg voor diabetici. Dit komt doordat het Zorginstituut Nederland (voorheen College

Nadere informatie

Vergoedingen pedicurebehandelingen verzekeraars 2009

Vergoedingen pedicurebehandelingen verzekeraars 2009 VERZEKERAAR VERGOEDING Agis Zorgverzekering Gekwalificeerde pedicure in het bezit van de aantekening diab.voet / reuma voet, die aangesloten is bij en voldoet aan de kwaliteitseisen van de brancheorganisatie

Nadere informatie

Podotherapie Alles wat je wilt weten over podotherapie

Podotherapie Alles wat je wilt weten over podotherapie Podotherapie Alles wat je wilt weten over podotherapie Podotherapie WAT IS PODOTHERAPIE EN WAT DOET EEN PODOTHERAPEUT? Podotherapeuten zijn specialisten op het gebied van de voet. Zij behandelen klachten

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen zorgverzekeringen 2014 (AV) - Podoloog - Registerpodoloog - Podoposturaal therapeut -

Overzicht vergoedingen zorgverzekeringen 2014 (AV) - Podoloog - Registerpodoloog - Podoposturaal therapeut - Aevitae BASF Vip SuperVip Goud Platina Podotherapie en steunzolen: max. 125 per Podotherapie en steunzolen: max. 250 per Vergoeding voor behandeling door podo, podoomni, podoloog en podoorthesioloog, mits

Nadere informatie

Weet wat u doet met nagelklachten aan de voet

Weet wat u doet met nagelklachten aan de voet Weet wat u doet met nagelklachten aan de voet Een ingegroeide nagel, een ontsteking rondom de nagel of een schimmelnagel... Het zijn vervelende klachten. Uw podotherapeut weet raad. Een podotherapeut behandelt

Nadere informatie

Academie voor Podologie

Academie voor Podologie Academie voor Podologie Wie zijn wij? 4 Kennisinstelling voet en houding Docenten Onderwijsvisie Studenten Wat is podoposturale therapie? 6 Voet- houdingstherapie Verandering van houding Voet- en houdingsonderzoek

Nadere informatie

Diabetes en voetverzorging

Diabetes en voetverzorging Diabetes en voetverzorging Diabetes en voetverzorging Voetverzorging is voor iedereen belangrijk. Wanneer we geen last hebben van voetproblemen, staan we hier eigenlijk niet bij stil. Wanneer u diabetes

Nadere informatie

Diabetische voetkliniek H. Hart Ziekenhuis Lier. Dr. Ingrid Schoemaker

Diabetische voetkliniek H. Hart Ziekenhuis Lier. Dr. Ingrid Schoemaker Diabetische voetkliniek H. Hart Ziekenhuis Lier Dr. Ingrid Schoemaker Diabetische voetkliniek H. Hart Ziekenhuis Lier Opgericht in januari 2001 Erkend door het RIZIV sinds 21 februari 2011 Eén n van de

Nadere informatie

Stage in de opleiding tot registerpodoloog

Stage in de opleiding tot registerpodoloog Stage in de opleiding tot registerpodoloog Stage in de opleiding tot registerpodoloog Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Doel... 4 Kaders... 4 Observatie... 4 Oefening... 5 Beoordeling... 5 Begeleiding...

Nadere informatie

Schoenenspreekuur. Orbis Revalidatie

Schoenenspreekuur. Orbis Revalidatie Schoenenspreekuur Orbis Revalidatie Inleiding Langs deze weg willen we u informeren over de werkwijze van de revalidatieartsen en de orthopedisch schoenmakers bij Orbis Revalidatie. Revalidatiegeneeskunde

Nadere informatie

Wat doet een fysiotherapeut? De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en/of behandelt bij stoornissen in houding en bewegen.

Wat doet een fysiotherapeut? De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en/of behandelt bij stoornissen in houding en bewegen. Fysiotherapie Inleiding In deze folder vindt u informatie over fysiotherapie en over de afdeling Fysiotherapie van het HagaZiekenhuis. Als u na het lezen van deze folder nog vragen heeft, stelt u deze

Nadere informatie

0530.2015132661. Datum 7 december 2015 Betreft Definitief advies als bedoeld in artikel 114 Zorgverzekeringswet

0530.2015132661. Datum 7 december 2015 Betreft Definitief advies als bedoeld in artikel 114 Zorgverzekeringswet QO\SO\oU ~ 8 DEf.?U1ü > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen Aan de Geschillencommissie van Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) T.a.v. mevrouw Postbus 291 3700 AG ZEIST 0530.2015132661

Nadere informatie

EVO Enkel-voetorthese

EVO Enkel-voetorthese EVO Enkel-voetorthese Onze EVO s zijn uniek Hoe kies je de juiste EVO Verschillende typen EVO s Welke ziektebeelden? EVO s voor kinderen De procedure Vergoeding zorgverzekeraar www.buchrnhornen.nl Eindhoven

Nadere informatie

Voetbedden (inlays) Individuele voetbedden geven steun op maat

Voetbedden (inlays) Individuele voetbedden geven steun op maat Individuele voetbedden geven steun op maat 1 Individueel gemaakte voetbedden geven uw voeten steun op maat Een juiste ondersteuning van de voet kan veel loopellende besparen. Overbelaste of doorgezakte

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan Diabetes Mellitus, een

Nadere informatie

Medisch Pedicure (MP) In KRP geregistreerd sinds: november 2008 KRP-nummer: 780. Voetzorg Kwaliteitsbewust handelen Professionaliteit

Medisch Pedicure (MP) In KRP geregistreerd sinds: november 2008 KRP-nummer: 780. Voetzorg Kwaliteitsbewust handelen Professionaliteit Praktijkprofiel Pedicurepraktijk Joke Bijlsma-Vos Stelmakerij 45 9932 GK Nederland 0596-626766 contact@pedicurejokebijlsma.nl Medisch Pedicure (MP) In KRP geregistreerd sinds: november 2008 KRP-nummer:

Nadere informatie

Preventie diabetische voetulcera Jaar 2015

Preventie diabetische voetulcera Jaar 2015 Preventie diabetische voetulcera Jaar 2015 Auteur: Eigenaar: M. Jacobs J. van Herpen Ingangsdatum: 1 januari 2015 Aangepast door: M. Jacobs en J. Theloesen Versie 3.2: d.d. 9 september 2015 Geautoriseerd

Nadere informatie

Podotherapie door podoloog of podotherapeut: verschil aan de voordeur?

Podotherapie door podoloog of podotherapeut: verschil aan de voordeur? Podotherapie door podoloog of podotherapeut: verschil aan de voordeur? Opgesteld door: Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten, 2009 Inleiding De voetenzorg in Nederland heeft zich de afgelopen decennia

Nadere informatie

Uw afspraak op de voetenpoli

Uw afspraak op de voetenpoli Uw afspraak op de voetenpoli Onderzoek en behandeling van de diabetische voet www.nwz.nl Inhoud Wat is de voetenpoli? 3 Uw afspraak 4 Wat kunt u van het behandelteam verwachten? 4 Uw vragen 6 Notities

Nadere informatie

VERGOEDINGEN ZIEKTENKOSTENVERZEKERAARS 2012

VERGOEDINGEN ZIEKTENKOSTENVERZEKERAARS 2012 VERGOEDINGEN ZIEKTENKOSTENVERZEKERAARS 2012 NB: uit deze selectie van de polisvoorwaarden kunnen geen rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van schrijf- en tikfouten. Dit zijn de gegevens die de zorgverzekeraars

Nadere informatie