Wethouder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie. Onderwerp 3e voortgangsbericht Boulevard Scheveningen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wethouder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie. Onderwerp 3e voortgangsbericht Boulevard Scheveningen"

Transcriptie

1 Wethouder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie M. Norder Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van de Commissie Ruimte Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSB/ RIS Doorkiesnummer adres Aantal bijlagen Onderwerp 3e voortgangsbericht Boulevard Scheveningen Datum 4 april 2012 Geachte voorzitter, In deze brief vindt u het derde voortgangsbericht van het project Herinrichting Boulevard Scheveningen. Deze voortgangsrapportage geeft inzicht in de voortgang van het project Boulevard Scheveningen en de besteding van het uitvoeringsbudget. 1. Doelstelling De doelstelling van het project is tweeledig. Enerzijds dient het project ter versterking van de zeewering in Scheveningen. Deze zeewering wordt tussen de Scheveningseslag en de keerlus van tramlijn 11 als een zwakke schakel aangemerkt. Anderzijds dient het ter verhoging van de ruimtelijke kwaliteit in Scheveningen door de aanleg van een nieuwe boulevard op de versterkte dijk en verder tot aan het Noordelijk havenhoofd. De werkzaamheden worden in een tijdsbestek van drie jaar uitgevoerd en zijn volgens planning in maart 2013 gereed. 2. Scope Het project Boulevard Scheveningen bevat het kusttraject tussen de Scheveningseslag en het Noordelijk Havenhoofd. De totale lengte is 2 kilometer. Over het gehele traject wordt de nieuwe inrichting van de Boulevard aangebracht naar een ontwerp van de architect Manuel de Solà-Morales. Het kustversterkingdeel loopt van de Scheveningseslag tot voorbij de keerlus van lijn 11. De versterking van de kust bestaat uit een dijk van 1 km lengte met aan weerszijden diepwanden en een zandsuppletie van 2,6 miljoen m3. De zandsuppletie is vanuit een morfologisch gewenste situatie aangebracht over een lengte van 2,5 kilometer tussen de Pier en het Noordelijk Havenhoofd. Inlichtingen bij ir. J.C.M. de Potter Postadres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Telefoon: Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Fax: Internetadres:

2 DSB/ De inrichting kent onder de noemer niet waterkerende objecten (NWO s) een aantal bijzondere onderdelen: dienstengebouw nabij het busplatform met o.a. openbare toiletten, een schakelruimte voor de aansluiting van strandpaviljoens en een bergruimte voor de Beeldentuin; Beelden aan Zee van kunstenaar Otterness; voetgangersbruggen; beheerderruimte bij een bewaakte fietsenstalling naar een ontwerp van Körmeling; landmarks ter hoogte van de paviljoenclusters op het strand; 5 kiosken, waarvan 4 dubbele kiosken; het monument voor hen die op zee zijn gebleven (standbeeld van de Vissersvrouw); een dienstengebouw nabij het Noordelijk Havenhoofd met o.a. een tweede openbare toiletunit en een beheerderruimte die hoort bij een tweede bewaakte fietsenstalling. Naast de directe werkzaamheden op de Boulevard en het strand wordt binnen de scope van dit project een aantal zogenaamde flankerende maatregelen uitgevoerd die voortvloeien uit de keuzes van het ontwerp voor de Boulevard. Dit zijn: de reconstructie van het kruispunt Duinstraat Scheveningseweg; kleine verkeerskundige aanpassingen in het Noordelijk Havenkwartier; de aanlooproute Scheveningseslag; de aanlooproute Seinpostduin. De scope van het project is vastgelegd in een commissiebrief van 3 februari 2009 aan de toenmalige raadscommissie Stedelijke ontwikkeling en Ruimtelijke Ordening (SRO). Scope-uitbreidingen a. Uitbreiding Dienstengebouw Noordelijk Havenhoofd (NHH): het gebouw wordt uitgebreid met een schakelruimte en een opslagruimte voor strandrolstoelen. De kosten worden gedekt vanuit het project en vanuit een bijdrage van OCW voor de rolstoelopslag. b. Kiosken: de gemeenteraad heeft op 20 januari 2011 ingestemd met het raadsvoorstel financiering kiosken Boulevard Scheveningen. De totale investeringskosten zijn geraamd op met een onrendabele top van ,-. Deze onrendabele top wordt gedragen door het uitvoeringsbudget Boulevard Scheveningen en wordt mede gedekt vanuit een EFRO- en een FES-subsidie. c. derde toiletunit ter hoogte van de keerlus lijn 11: op uitdrukkelijk verzoek van de omgeving wordt de scope van het project mogelijk uitgebreid met een toiletunit (zelfreinigend) ter hoogte van de keerlus lijn 11. Voorwaarde voor realisatie is dat binnen het huidige projectbudget voldoende middelen beschikbaar zijn en dat het beheer is geregeld. d. Bestuurlijke besluiten Datum Behandeling Kenmerk Onderwerp Cie-SRO RIS Vaststellen nota van uitgangspunten en voorlopig ontwerp Boulevard Scheveningen BenW-besluit RIS VO Boulevard Scheveningen Cie-SRO RIS Vaststellen VO Boulevard Scheveningen raadsbesluit RIS Financiële dekking plan Boulevard Scheveningen Cie-SRO RIS Vaststellen DO Boulevard Scheveningen raadsbesluit RIS Uitvoeringsbudget boulevard Scheveningen BenW-besluit RIS Vrijgave voor inspraak VO Scheveningseslag, Harteveltstraat raadsbesluit RIS Financiering kiosken Boulevard Scheveningen BenW-besluit RIS Vaststellen VO Scheveningseslag en Harteveltstraat

3 DSB/ Bestuurlijke besluiten Datum Behandeling Kenmerk Onderwerp Nog te nemen bestuurlijke besluiten ontwerp Boulevard Scheveningen 2011 / 2012 Financiële dekking van 3 e openbaar toilet t.h.v. keerlus tramlijn Organisatie In overeenstemming met het collegebesluit d.d. 24 april 2007, hebben het hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Den Haag een samenwerkingsovereenkomst opgesteld waarin het gedeelde opdrachtgeverschap is geregeld en waarin de eigen verantwoordelijkheden van partijen zijn vastgelegd. De ondertekening van de Samenwerkingsovereenkomst (SOK) en de Intentieovereenkomst (IOK) vond plaats op 7 november Vanuit deze overeenkomst is een projectorganisatie opgericht die de belangen van beide opdrachtgevers behartigt. 4. Planning De werkzaamheden aan de zeewering zijn zomer 2011 afgerond. De werkzaamheden in het gedeelte tussen Scheveningseslag en Seinpostduin lopen ten gevolge van de afgelopen strenge vorstperiode achter op de planning. De einddatum van het project blijft vooralsnog ongewijzigd. De belangrijkste mijlpalen zijn: Mijlpalen Boulevard Scheveningen Startdatum Einddatum Fase 01 Sloop / voorbereidend werk dijk en diepwanden Gereed Fase 01 Bouw 1 e deel zeeweringdijk Gereed Fase 01 Bouw diepwanden Scheveningseslag Gereed Fase 02 Herinrichting tussen Scheveningseslag en Seinpost week week Fase 03 Bouw omloop Gereed Fase 03 Bouw 2 e deel dijk en diepwand Gereed Fase 04 Herinrichting tussen Seinpost en Keerlus tramlijn 11 week week Fase 05 Herinrichting tussen keerlus lijn 11 en Vissershavenweg week week Fase 06 Herinrichting tussen Vissershavenweg en NHH week Week Werk gereed week maart 2013 Zoals u ook al gemeld bij brief d.d. 19 oktober 2011 (RIS ) over de gewijzigde uitvoeringsplanning kan het doorgaande verkeer juni 2012 terugkeren op de boulevard. Bovenstaande planning is leidend bij de planning van de NWO s. Planning NWO s Startdatum Einddatum Beelden aan Zee april 2011 april 2012 Dienstengebouw busplatform maart 2011 april 2012 Dienstengebouw N. Havenhoofd oktober 2012 april 2013 Biesieklette eind 2011 april 2012 Namenmonument eind * Zitmeubelen november 2011 aansluitend op herinrichting bouwdelen

4 DSB/ Planning NWO s Startdatum Einddatum Kiosken 1 t/m 3 september 2011 gereed Kiosken 4 en 5 juli 2012 november 2012 Brug Seinpostduin gereed Brug Vuurbaakstraat oktober 2011 april 2012 * de aangepaste Terre-Arméewand is geplaatst. De Stichting verzorgt zelf het aanbrengen van de namen. 5. Ontwerp Bij de besluitvorming rond het ontwerp voor de nieuwe boulevard is oorspronkelijk uitgegaan van compensatie van parkeerplaatsen in nog aan te leggen gebouwde parkeervoorzieningen. Tot op heden is echter nog geen gebouwde parkeervoorziening gerealiseerd. Dit heeft consequenties voor de parkeercapaciteit in de nu voorziene laatste fase van de bouw van de nieuwe boulevard en de situatie na oplevering. Over de voortgang van parkeren rond de boulevard zult u nog nader schriftelijk worden geïnformeerd. 6. Uitvoering Bouwdeel A De boulevard in het bouwdeel tussen de Scheveningseslag en Seinpostduin (bouwdeel A) krijgt steeds meer vorm. Begin november 2011 is het hooggelegen deel van de boulevard, inclusief de brug bij Seinpostduin, opengesteld voor voetgangers. De keerlus, de rijweg en het fietspad zijn gereed. Tevens is over dit deel het helmgras ingeplant. Bouwdeel B Tussen Seinpost en de keerlijs van tramlijn 11 (bouwdeel B) is zomer 2011 het tweede en laatste deel van de versterkte zeewering afgerond. Ook het plaatsen van de Terre Arméewand is afgerond. De bestrating van de Kalhuisplaats is gereed, inclusief de stroken met de spots er in. Er is gestart met de aanleg van de trappartij naar het strand. Bouwdeel C en D Begin november is gestart met de werkzaamheden tussen de keerlus van tramlijn 11 en het NHH (bouwdelen C en D). Na het deels slopen van de strandmuur, is de nieuwe strandmuur geplaatst en voorzien van opgemetselde basaltblokken. De betonnen keerwanden voor de parkeerplaatsen langs de weg worden momenteel geplaatst. De funderingen voor de brug bij de Vuurbaakstraat zijn gereed. De brug zelf wordt begin maart geplaatst. Flankerende maatregelen Scheveningseslag Harteveltstraat De herinrichting is in volle gang. Wel zorgde de afgelopen vorstperiode voor enige vertraging op het werk met het risico dat de uitvoering van de Harteveltstraat niet op tijd gereed is voor de opening van de beeldentuin op 4 april In overleg met het museum Beelden aan Zee is daarom afgesproken de uitvoering van de Harteveltstraat uit te stellen tot het najaar van De werkzaamheden aan de Scheveningseslag zijn wel voor 4 april afgerond. De aansluiting Jongeneelstraat Zeekant wordt aansluitend op het werk aan de Scheveningseslag uitgevoerd.

5 DSB/ Noordelijk Havenkwartier Na realisatie van de Boulevard zou mogelijk sluipverkeer kunnen optreden in Scheveningen Dorp vanwege het 1-richtingsverkeer. In het kader hiervan is besloten tot de volgende maatregelen: 1. plaatsen pollerinstallatie kruising Jacob Pronkstraat Vuurbaakstraat; 2. aanpassen 5-sprong Treilerdwarsweg Treilerweg Korbootstraat; 3. aanpassen doorsteek Duinstraat Zeesluisweg; 4. aanpassen T-splitsing Schipperstraat Duinstraat. De Maatregelen 2 t/m 4 zijn uitgevoerd. De pollerinstallatie kruising Jacob Pronkstraat Vuurbaakstraat is vooralsnog niet geplaatst, omdat: uit inspraakreacties blijkt dat veel omwonenden zeer negatief staan ten opzichte van de maatregel; de voorgenomen locatie voor de poller technisch niet haalbaar is. een snelle doorgang voor vrijwilligers van de KNRM niet kan worden gegarandeerd. In juni 2012 wordt de Strandweg opengesteld voor autoverkeer. Aan het eind van het strandseizoen wordt geëvalueerd of er daadwerkelijk sprake is van sluipverkeer. Mocht dit het geval te zijn dan wordt op basis van een nieuw ontwerp alsnog een poller geplaatst NWO s Beeldentuin Het aanbrengen van verharding ter plaatse van de beeldentuin is eind november gereed gekomen. Vervolgens zijn de kleinere beelden geplaatst. De overige beelden worden eind maart 2012 geplaatst, onder het toeziende oog van de maker er van. Op 4 april wordt de Beeldentuin geopend. De directe omgeving daarvan is dan gereed en beloopbaar. Het museum heeft ervoor gekozen om de grote beelden niet in november 2011, maar in de tweede helft van maart 2012 te plaatsen. Dit sluit beter aan op de officiële opening van de beeldentuin en de start van een tentoonstelling. Kiosken De drie kiosken in bouwdelen A en B zijn gereed en opgeleverd aan de ondernemers. Deze zijn momenteel bezig met de inrichting. De bestrating om de kiosken is eind maart 2012 gereed. Dienstengebouw Noordelijk Havenhoofd Het ontwerp is nu gereed. De geraamde kosten voor de bouw vallen binnen het hiervoor beschikbare budget. Om tijdig het dienstengebouw te kunnen opleveren is het nodig nog deze maand de aanbesteding te starten. Dienstengebouw onder de buskeerlus Het dienstengebouw is nagenoeg gereed en er is een exploitant gevonden voor de toiletten. Bij de officiële opening van de Beeldentuin zullen deze in gebruik zijn. Vissersvrouw De sokkel voor de Visservrouw is geplaatst. Na protesten uit de buurt en schriftelijke vragen vanuit de raad is de lichtmast die in het zicht van de Vissersvrouw stond verplaatst. Op 17 april 2012 komt de Vissersvrouw weer op de boulevard terug. Landmarks De eerste landmarks zijn geplaatst, maar moeten nog wel afgewerkt worden met natuursteen aan de onderzijde en een lichtelement bovenop.

6 DSB/ Strand Met de VVS en de paviljoenhouders is overeenstemming bereikt over de posities van de paviljoens in De paviljoens gelegen tegen de Boulevard, voor de beeldentuin, zullen in de maand maart nog niet toegankelijk zijn vanaf de Boulevard. Door de vertraging t.g.v. de vorstperiode wordt daar dan nog gewerkt aan de bestrating. Zij zijn dan wel vanaf de zeezijde bereikbaar voor publiek en bevoorrading. Bij de opbouw van de strandpaviljoens vanaf begin maart hebben zich veel problemen voorgedaan met de nutsvoorzieningen. Het heeft tot 16 maart geduurd voordat alle paviljoens alle aansluitingen hadden. U bent hierover al eerder schriftelijk geïnformeerd (RIS247521). Ook over de positie van de paviljoens in 2013 moeten binnenkort afspraken worden vastgelegd. Dit hangt samen met het traject dat wordt doorlopen in de besluitvorming aangaande jaarrondexploitatie. 7. Omgeving en communicatie Het karakter van het project verandert. En daarmee de communicatie. Het resultaat van het werk wordt steeds meer zichtbaar. Om een goede communicatieve invulling te geven tijdens het strandseizoen 2012, is er de afgelopen periode veel inspanning gepleegd. De projectinitiatieven en mijlpalen zijn nadrukkelijk afgestemd met de strandondernemers, museum Beelden aan Zee en de marketingpartijen. Hieruit volgt een gezamenlijke aanpak voor de start van het seizoen. Uiteraard is ook de bereikbaarheid weer een belangrijke aandachtpunt. De campagne Slim naar Scheveningen is geëvalueerd. De resultaten zijn positief te noemen. Op dit moment wordt een plan van aanpak opgesteld voor het strandseizoen In maart wordt dit plan in de staf Verkeer gebracht. Het informatiecentrum blijft nog t/m oktober 2012 staan. Momenteel staat het bezoekersaantal op ruim Dit succes proberen we door te zetten. 8. Financiën Tot en met 2011 is inmiddels 56,3 miljoen besteed. Tot eind project wordt verwacht nog 17,4 miljoen te moeten uitgeven. Hiermee blijven de kosten binnen het beschikbaar gestelde uitvoeringsbudget. Met vriendelijke groet, de wethouder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie, Marnix Norder

Vraagstuk: Kustversterking & Boulevard

Vraagstuk: Kustversterking & Boulevard Inhoudsopgave Vraagstuk: Kustversterking & Boulevard Samenwerking Oplossing: suppletie en dijk in Boulevard Inrichting ontwerp Details Huidige Objecten Nieuwe objecten (NWO) Fasering uitvoering Tijdelijke

Nadere informatie

Wethouder van Bouwen en Wonen. Onderwerp definitief ontwerp Boulevard

Wethouder van Bouwen en Wonen. Onderwerp definitief ontwerp Boulevard Wethouder van Bouwen en Wonen M. Norder Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de voorzitter van de Commissie Stedelijke ontwikkeling en Ruimtelijke Ordening Uw brief van

Nadere informatie

Plantoelichting voorontwepen Scheveningseslag en Harteveltstraat

Plantoelichting voorontwepen Scheveningseslag en Harteveltstraat BOULEVARD SCHEVENINGEN Plantoelichting voorontwepen Scheveningseslag en Harteveltstraat 1. Inleiding Bij de uitwerking van het ontwerp van de herinrichting Boulevard Scheveningen van de Spaanse architect

Nadere informatie

Geachte voorzitter, RIS Aan de voorzitter van de Commissie Ruimte. J.M. van Vugt. Dienst Stedelijke Ontwikkeling.

Geachte voorzitter, RIS Aan de voorzitter van de Commissie Ruimte. J.M. van Vugt. Dienst Stedelijke Ontwikkeling. SO SO- Typ teksttyp teksttyp tekst B.A. Revis Wethouder van Binnenstad, Stadsontwikkeling, Kerngebieden en Buitenruimte 040 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de Commissie

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. Boulevard Scheveningen. Uitvoering Boulevard Scheveningen. Stuurgroep 19 mei Colofon. Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer

Voortgangsrapportage. Boulevard Scheveningen. Uitvoering Boulevard Scheveningen. Stuurgroep 19 mei Colofon. Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Bijlage 2 Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Boulevard Scheveningen Voortgangsrapportage Uitvoering Boulevard Scheveningen Stuurgroep 19 mei 2011 Colofon Projectnaam Opdrachtgever Opsteller Boulevard

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. rv 95. Voorstel van het college inzake de financiële dekking van het plan voor de Boulevard Scheveningen.

Gemeente Den Haag. rv 95. Voorstel van het college inzake de financiële dekking van het plan voor de Boulevard Scheveningen. rv 95 Dienst Stedelijke Ontwikkeling DSO/2008.913 RIS 154441_080513 Gemeente Den Haag RIS154441_14-MEI-2008 Voorstel van het college inzake de financiële dekking van het plan voor de Boulevard Scheveningen.

Nadere informatie

I. in te stemmen met het aanpassen van de Morales Boulevard volgens bijgevoegd VO;

I. in te stemmen met het aanpassen van de Morales Boulevard volgens bijgevoegd VO; RIS297294 VOORLOPIG ONTWERP AANPASSINGEN MORALES BOULEVARD Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - de aanleg van de Morales Boulevard in 2013 is afgerond; - op basis

Nadere informatie

Colofon Tekeningenlijst - VO Boulevard Scheveningen - oktober 2007

Colofon Tekeningenlijst - VO Boulevard Scheveningen - oktober 2007 Colofon Tekeningenlijst - VO Boulevard Scheveningen - oktober 2007 Manuel de Solà-Morales titel: Overall vision Scheveningen boulevard Review preliminary design datum: 24 oktober 2007 opdrachtgever: Gemeente

Nadere informatie

VRIJGAVE VOOR INSPRAAK CONCEPT-VO NOORDELIJKE BOULEVARD & OMGEVING KURHAUS

VRIJGAVE VOOR INSPRAAK CONCEPT-VO NOORDELIJKE BOULEVARD & OMGEVING KURHAUS RIS295008 VRIJGAVE VOOR INSPRAAK CONCEPT-VO NOORDELIJKE BOULEVARD & OMGEVING KURHAUS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gezien de bij dit besluit gevoegde toelichting, Besluit: I. Het concept-voorlopig

Nadere informatie

Wethouder van Bouwen en Wonen. Aan de Voorzitter van de Commissie Stedelijke ontwikkeling en Ruimtelijke Ordening

Wethouder van Bouwen en Wonen. Aan de Voorzitter van de Commissie Stedelijke ontwikkeling en Ruimtelijke Ordening Wethouder van Bouwen en Wonen M. Norder Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Voorzitter van de Commissie Stedelijke ontwikkeling en Ruimtelijke Ordening Uw brief van Uw

Nadere informatie

- De Nota van Uitgangspunten Scheveningen Haven op 14 februari 2008 door de raad is vastgesteld

- De Nota van Uitgangspunten Scheveningen Haven op 14 februari 2008 door de raad is vastgesteld Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1789 RIS 246576 PROJECTDOCUMENT SCHEVENINGEN HAVEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - De Nota van Uitgangspunten Scheveningen Haven op

Nadere informatie

WIJZIGINGSBESLUIT TOT AANWIJZEN PLAATSEN BETAALD PARKEREN EN TOEPASSING WIELKLEM INZAKE UNIFORMERING PARKEERREGELING SCHEVENINGEN

WIJZIGINGSBESLUIT TOT AANWIJZEN PLAATSEN BETAALD PARKEREN EN TOEPASSING WIELKLEM INZAKE UNIFORMERING PARKEERREGELING SCHEVENINGEN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/2013.787 RIS 269486 WIJZIGINGSBESLUIT TOT AANWIJZEN PLAATSEN BETAALD PARKEREN EN TOEPASSING WIELKLEM INZAKE UNIFORMERING PARKEERREGELING SCHEVENINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER

Nadere informatie

VERBETERING ZWAKKE SCHAKEL SCHEVENINGEN

VERBETERING ZWAKKE SCHAKEL SCHEVENINGEN INTENTIEOVEREENKOMST Tussen het Hoogheemraadschap van Delfland en de Provincie Zuid Holland en de gemeente Den Haag en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat inzake VERBETERING ZWAKKE SCHAKEL SCHEVENINGEN

Nadere informatie

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT)

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) RIS297062 VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het

Nadere informatie

Procesdossier SCHEVENINGEN BOULEVARD EN KUSTVERDEDIGING RIS

Procesdossier SCHEVENINGEN BOULEVARD EN KUSTVERDEDIGING RIS Procesdossier Scheveningen Boulevard en Kustverdediging Dit is het procesdossier waarbij de ontwikkeling van de boulevard en de daarmee samenhangende kustverdediging wordt aangegeven. Zie ook procesdossiers

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening

Aan de voorzitter van de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening Wethouder van Bouwen en Wonen M. Norder Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening Uw brief van Uw

Nadere informatie

Gemeente Den Haag DSO/ april Geacht college.

Gemeente Den Haag DSO/ april Geacht college. Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Hoogheemraadschap van Delfland aan het College van Dijkgraaf en Hoogheemraden Postbus 3 061 2601 DB DELFT Onderwerp watercompensatie t.b.v.

Nadere informatie

Nr Houten, 13 mei 2008

Nr Houten, 13 mei 2008 Nr. 2008-022 Houten, 13 mei 2008 Aan de gemeenteraad Onderwerp: Proefverkaveling De Groes II te Schalkwijk Beslispunten: De proefverkaveling De Groes II te Schalkwijk vast te stellen. Inleiding: Het huidige

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale

Nadere informatie

agendapunt 3.b.5 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden VOORTGANGSRAPPORTAGE ZWAKKE SCHAKELS Datum 7 juni 2011

agendapunt 3.b.5 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden VOORTGANGSRAPPORTAGE ZWAKKE SCHAKELS Datum 7 juni 2011 agendapunt 3.b.5 947885 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden VOORTGANGSRAPPORTAGE ZWAKKE SCHAKELS Portefeuillehouder Bom - Lemstra, A.W. Datum 7 juni 2011 Aard bespreking Informatief Afstemming Bijlagen

Nadere informatie

Wethouder van Bouwen en Wonen. Onderwerp Standpuntbepaling Zandmotor

Wethouder van Bouwen en Wonen. Onderwerp Standpuntbepaling Zandmotor Wethouder van Bouwen en Wonen M. Norder Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de commissie Middelen, Stadsbeheer, Sport en Scheveningen

Aan de voorzitter van de commissie Middelen, Stadsbeheer, Sport en Scheveningen Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de commissie Middelen, Stadsbeheer, Sport en Scheveningen Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSB/2004.1473 - RIS 123928_17-jan-2005

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad. rm DSO/ RIS juli 2013

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad. rm DSO/ RIS juli 2013 Gemeente Den Haag de gemeenteraad rm-2013.170 - DSO/2013.987 RIS 260735 070-353 2751 9 juli 2013 Voortgangsbericht inzake kruising Westduinweg-Zeesluisweg- Duinstraat (iv37) Op 29 maart 2013 is het initiatiefvoorstel

Nadere informatie

VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, RIS299354 VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - op 4 december 2012 het startdocument voor de samenwerking met de Stichting Lucas

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Aan de voorzitters van de commissies voor Middelen, Stadsbeheer, Sport en Scheveningen en Verkeer, Economie en Monumenten

Gemeente Den Haag. Aan de voorzitters van de commissies voor Middelen, Stadsbeheer, Sport en Scheveningen en Verkeer, Economie en Monumenten Wethouder van Stadsbeheer, ICT, Scheveningen en Sport Wilbert J. Stolte Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitters van de commissies voor Middelen, Stadsbeheer,

Nadere informatie

VASTSTELLEN VOORONTWERP ROTONDE WESTDUINWEG ZEESLUISWEG DUINSTRAAT

VASTSTELLEN VOORONTWERP ROTONDE WESTDUINWEG ZEESLUISWEG DUINSTRAAT Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2014.292 RIS 271012 VASTSTELLEN VOORONTWERP ROTONDE WESTDUINWEG ZEESLUISWEG DUINSTRAAT HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - in de Haagse Nota

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012 Postadres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Projectmanagement Spuiboulevard 300 DORDRECHT www.dordrecht.nl Contactpersoon R. Domenie T 078-7704293 E rhcm.domenie@dordrecht.nl Datum 25 juni 2012 Ons kenmerk

Nadere informatie

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520)

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520) Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon Doorkiesnummer Uw brief

Nadere informatie

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2009.333 BSD2009.5357 RIS 169116 Doorkiesnummer 070-353 3684 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

VRIJGAVE VOOR INSPRAAK VAN HET (CONCEPT-)VOORONTWERP VOOR EEN BUURTFIETSENSTALLING AAN DE GOUDSBLOEMLAAN

VRIJGAVE VOOR INSPRAAK VAN HET (CONCEPT-)VOORONTWERP VOOR EEN BUURTFIETSENSTALLING AAN DE GOUDSBLOEMLAAN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1577 RIS 182099 VRIJGAVE VOOR INSPRAAK VAN HET (CONCEPT-)VOORONTWERP VOOR EEN BUURTFIETSENSTALLING AAN DE GOUDSBLOEMLAAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

Bestemmingsplannen in de Binckhorst (zie plattegrond in bijlage 1)

Bestemmingsplannen in de Binckhorst (zie plattegrond in bijlage 1) Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Ruimte Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSO/2013.1331

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de voorzitter van Commissie Ruimte. Geachte voorzitter,

Gemeente Den Haag. de voorzitter van Commissie Ruimte. Geachte voorzitter, Wethouder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie M. Norder Gemeente Den Haag de voorzitter van Commissie Ruimte Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSO/2013.654 - RIS 268496 Doorkiesnummer

Nadere informatie

Boulevard Scheveningen

Boulevard Scheveningen Boulevard Scheveningen Voortgangsbericht Behorend bij de brief aan de commissie SRO, ter behandeling op 22 november 2007 Inlichtingen bij H. Alewijnse Postadres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Telefoon:

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen Kern mededeling: Gedeputeerde Staten informeert met regelmaat over de voortgang

Nadere informatie

Selectieleidraad Aanleg kustversterking en herinrichting Boulevard Scheveningen

Selectieleidraad Aanleg kustversterking en herinrichting Boulevard Scheveningen Selectieleidraad Aanleg kustversterking en herinrichting Boulevard Scheveningen Selectieleidraad Aanleg kustversterking en herinrichting Boulevard Scheveningen Bestek 2009.090.003 Colofon Opdrachtnaam

Nadere informatie

Geachte Voorzitter, DSO/ RIS Aan de voorzitter van de commissie Ruimte. Eric Hiel. Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Geachte Voorzitter, DSO/ RIS Aan de voorzitter van de commissie Ruimte. Eric Hiel. Dienst Stedelijke Ontwikkeling Typ teksttyp teksttyp tekst Robert van Asten Wethouder van Mobiliteit, Cultuur en Strategie 040 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de commissie Ruimte Datum 18 december

Nadere informatie

M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport

M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport Gemeente Haarlem M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport Retouradres Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Samenleving en Ontwikkeling Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

De Kust Gezond. Voorlopig ontwerp Boulevard / Kurhaus. 14 september CONCEPT -

De Kust Gezond. Voorlopig ontwerp Boulevard / Kurhaus. 14 september CONCEPT - De Kust Gezond Voorlopig ontwerp Boulevard / Kurhaus 14 september 2016 - CONCEPT - Colofon De Kust Gezond Voorlopig Ontwerp Boulevard Voorlopig Ontwerp Kurhaus e.o. 14 september 2016 opdrachtgever: DSO

Nadere informatie

Onderwerp afdoening financiële motie 2.4

Onderwerp afdoening financiële motie 2.4 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2006.059 - DSB/2005.1298 RIS 135841 Doorkiesnummer 070-353 5000/2911 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

Berry Verlijsdonk raad

Berry Verlijsdonk raad Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Berry Verlijsdonk 06 13690504 berry@raadhuisadvies.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp 13raad00609 19-12-2013 Beschikbaar stellen voorbereidingskredieten

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Beschikbaar stellen krediet uitvoering herinrichting Spaarndamseweg (fase 2) Reg.nummer: 54153

Raadsstuk. Onderwerp: Beschikbaar stellen krediet uitvoering herinrichting Spaarndamseweg (fase 2) Reg.nummer: 54153 Raadsstuk Onderwerp: Beschikbaar stellen krediet uitvoering herinrichting Spaarndamseweg (fase 2) Reg.nummer: 54153 1. Inleiding Het College heeft op basis van de resultaten uit de inspraak het definitief

Nadere informatie

De Kust Gezond. Voorlopig ontwerp Boulevard / Kurhaus. 17 november 2016

De Kust Gezond. Voorlopig ontwerp Boulevard / Kurhaus. 17 november 2016 De Kust Gezond Voorlopig ontwerp Boulevard / Kurhaus 17 november 2016 Colofon De Kust Gezond Voorlopig Ontwerp Boulevard Voorlopig Ontwerp Kurhaus e.o. 17 november 2016 opdrachtgever: DSO / PmDH Joost

Nadere informatie

Oplegvel Informatienota

Oplegvel Informatienota Oplegvel Informatienota Onderwerp Financiële haalbaarheid nieuwbouw multifunctionele sporthal Duinwijck Portefeuille J. van der Hoek Auteur Dhr. JPR Braakman Indiener Dhr. A. Kuiper Telefoon 0235113907

Nadere informatie

Start Jaarrondexploitatie CONCEPT. Den Haag, 3 juli Aan de gemeenteraad,

Start Jaarrondexploitatie CONCEPT. Den Haag, 3 juli Aan de gemeenteraad, Regnr. DSB/2012.559 RIS XXXXXX Tekst raadsvoorstel Start Jaarrondexploitatie CONCEPT Den Haag, 3 juli 2012 Aan de gemeenteraad, 1. Inleiding Het Haagse strand is een prachtige plek om te recreëren voor

Nadere informatie

Wethouder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie

Wethouder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie Wethouder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie M. Norder Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van de Commissie Ruimte Uw brief van Uw kenmerk Ons

Nadere informatie

Vragen ex art. 48 RvO

Vragen ex art. 48 RvO Vragen ex art. 48 RvO > RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum 10 6211 DW Maastricht Aan de fractie van LPM mevrouw C.J. Nuyts POSTADRES Postbus 1992 6201 BZ Maastricht ONDERWERP

Nadere informatie

Nota van beantwoording - Zienswijzen concept VO Noordboulevard & Kurhaus e.o.

Nota van beantwoording - Zienswijzen concept VO Noordboulevard & Kurhaus e.o. Nota van beantwoording - Zienswijzen concept VO Noordboulevard & Kurhaus e.o. Voor u ligt de thematische reactie op de zienswijzen die zijn ingediend voor het concept Voorlopig Ontwerp (VO) van de Noordelijke

Nadere informatie

DEFINITIEF ONTWERP OPENBARE RUIMTE THE HAGUE WORLD FORUM FASE 4A

DEFINITIEF ONTWERP OPENBARE RUIMTE THE HAGUE WORLD FORUM FASE 4A RIS298532 DEFINITIEF ONTWERP OPENBARE RUIMTE THE HAGUE WORLD FORUM FASE 4A Het College van Burgemeester en Wethouders van Den Haag, Overwegende dat: - een hoogwaardige openbare ruimte en een wandelroute

Nadere informatie

Zwakke schakel Scheveningen

Zwakke schakel Scheveningen Zwakke schakel Scheveningen -planfase- Rob Ammerlaan Dijk in boulevard Kenmerken Zwakke schakels Multidisciplinair Imagobepalend Veel beslissers Meerdere financiers Proces zwakke schakels: - decentraal

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Dekking budget project herinrichting Twiskeweg september 2008 Mobiliteit

Raadsvoorstel. Dekking budget project herinrichting Twiskeweg september 2008 Mobiliteit Titel Nummer Datum Programma Fase Onderwerp Dekking budget project herinrichting Twiskeweg 08-37 9 september 2008 Mobiliteit budgetaanpassing herinrichting Twiskeweg Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt

Nadere informatie

Onderwerp Betaald parkeren Heesterbuurt en Vruchtenbuurt

Onderwerp Betaald parkeren Heesterbuurt en Vruchtenbuurt Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag De voorzitter van de Commissie Leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSB/2012.88 RIS 247391 Doorkiesnummer 070-353

Nadere informatie

2018/30320 SUB . 1 MEI 2018

2018/30320 SUB . 1 MEI 2018 2018/30320 SUB 3-5-2018 19-7-2018 Provincie Limburg college van Gedeputeerde Staten t.a.v. E.H.M.T. Rassin/B.PJ.E. Gubbels Postbus 5700 6202 MA MAASTRICHT VALKENBURG G E u Valkenburg, 24 april 2018. 1

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag.

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Rapport Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Datum: 10 september 2011 Rapportnummer: 2011/271 2 Klacht Verzoekster klaagt

Nadere informatie

Wethouder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie. Onderwerp Stimulans nieuwe bouwprojecten

Wethouder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie. Onderwerp Stimulans nieuwe bouwprojecten Wethouder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie M. Norder Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Ruimte Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0375, d.d. 23-3-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Afdoening motie parkeren bij maatschappelijke voorzieningen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. de bijgevoegde brieven vast

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvoorstel Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvergadering 17 december 2009 Agendapunt Portefeuillehouder G.J. Bos Afdeling Ambtenaar Ruimte en Wonen C. Rijnen

Nadere informatie

SAMENVATTING PROJECTNOTA VERSTERKING ZEEWERING SCHEVENINGEN

SAMENVATTING PROJECTNOTA VERSTERKING ZEEWERING SCHEVENINGEN Zwakke schakel Scheveningen; VV-kenmerk 684857 Bijlage 3 SAMENVATTING PROJECTNOTA VERSTERKING ZEEWERING SCHEVENINGEN 1. Naar een betere zeewering Afbeelding S.1 1.1 Kwetsbare plekken in de zeewering Scheveningen

Nadere informatie

1. een krediet van ,- beschikbaar te stellen voor het opgraven van de fundamenten van de Schoonrewoerdse Poort op het Voogdplein

1. een krediet van ,- beschikbaar te stellen voor het opgraven van de fundamenten van de Schoonrewoerdse Poort op het Voogdplein *Z00CB82F300* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\282 Behandelend ambtenaar M. Verspuij Zaaknummer Z.15-14607 Datum: 8 juli 2015 Afdeling

Nadere informatie

Stand van zaken projecten station Hollands Spoor en omgeving

Stand van zaken projecten station Hollands Spoor en omgeving Wethouder van Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur Joris Wijsmuller Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie Ruimte DSO/2015.1217 RIS 289676 14070 10 december 2015 Stand van zaken projecten

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag, RIS116036_07-MEI-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2004.580 RIS 116036 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag, Besluit:

Nadere informatie

Den Haag Internationale Stad Scheveningen Boulevard + Worldforum

Den Haag Internationale Stad Scheveningen Boulevard + Worldforum Nota Ruimte budget 32, 6 miljoen euro (waarvan 10,8 miljoen euro voor Scheveningen Boulevard en 21,8 miljoen euro voor World Forum-gebied) Planoppervlak Scheveningen 12,5 hectare World Forum-gebied 10

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Verkeer, Milieu en leefomgeving

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Verkeer, Milieu en leefomgeving Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Milieu P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Verkeer, Milieu en leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

WIJZIGINGSOVEREENKOMST REALISATIE NIEUWE DRIEMANSPOLDER

WIJZIGINGSOVEREENKOMST REALISATIE NIEUWE DRIEMANSPOLDER Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2013.868 RIS 260186 WIJZIGINGSOVEREENKOMST REALISATIE NIEUWE DRIEMANSPOLDER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - door rijksbezuinigingen op EHS

Nadere informatie

VASTSTELLEN SCHETSONTWERP-PLUS FIETSENSTALLING STADHUIS

VASTSTELLEN SCHETSONTWERP-PLUS FIETSENSTALLING STADHUIS Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2014.202 RIS 270872 VASTSTELLEN SCHETSONTWERP-PLUS FIETSENSTALLING STADHUIS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - bij de vaststelling van de Haagse

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Onderwerp 5% Regeling / Contract Compliance

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Onderwerp 5% Regeling / Contract Compliance Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake Voorlopig ontwerp Noordboulevard, Middenboulevard en Kurhaus e.o.

Voorstel van het college inzake Voorlopig ontwerp Noordboulevard, Middenboulevard en Kurhaus e.o. Registratienummer DSO/ 2016.1244 RIS295697 Voorstel van het college inzake Voorlopig ontwerp Noordboulevard, Middenboulevard en Kurhaus e.o. De raad van de gemeente Den Haag, Gezien het voorstel van het

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Kaders uitgifte watertoren Zaaknummer Documentnummer DOC Versie Auteur

Raadsvoorstel. Onderwerp. Kaders uitgifte watertoren Zaaknummer Documentnummer DOC Versie Auteur Raadsvoorstel Onderwerp Kaders uitgifte watertoren Zaaknummer -2012-001045 Documentnummer DOC-2012-005789 Versie Auteur Mw. M. Rutters m.rutters@zoetermeer.nl 079-3469931 Gemeentesecretaris Koek, H.M.M.

Nadere informatie

Datum : 12 december 2016 Agenda nr : 6, cie R&E : Aanleg vlonder en herinrichting Haspel en Genneperhuisweg

Datum : 12 december 2016 Agenda nr : 6, cie R&E : Aanleg vlonder en herinrichting Haspel en Genneperhuisweg G E N N E P VERGADERING GEMEENTERAAD Datum : 12 december 2016 Agenda nr : 6, cie R&E 29-11-2016 Datum : 23 augustus 2016 Zaaknummer : 218294 Onderwerp : Aanleg vlonder en herinrichting Haspel en Genneperhuisweg

Nadere informatie

Hoofdlijnen van de Boulevard Scheveningen Visie. Nieuwe boulevard - veilig én aantrekkelijk

Hoofdlijnen van de Boulevard Scheveningen Visie. Nieuwe boulevard - veilig én aantrekkelijk Hoofdlijnen van de Boulevard Scheveningen Visie Nieuwe boulevard - veilig én aantrekkelijk 1 Deze brochure over de Boulevard Scheveningen Visie is bedoeld als kennismaking voor betrokken overheden en samenwerkingspartners.

Nadere informatie

Onderwerp verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Strandweg ongenummerd exploitatienummers 20, 21 en 22

Onderwerp verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Strandweg ongenummerd exploitatienummers 20, 21 en 22 Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van n.v.t. Ons kenmerk 201403392/5443507 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen diverse Onderwerp verlening van de gevraagde omgevingsvergunning

Nadere informatie

Aan : de Commissie van Veiligheid, Bestuur en Financiën en de Rekeningencommissie. Onderwerp Inhuur personeel derden

Aan : de Commissie van Veiligheid, Bestuur en Financiën en de Rekeningencommissie. Onderwerp Inhuur personeel derden Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan : de Commissie van Veiligheid, Bestuur en Financiën en de Rekeningencommissie Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSD/2008.4085 - RIS

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Aardgasvrij bouwen Rudolf Steiner College en Rudolf Steiner School

Collegebesluit. Onderwerp Aardgasvrij bouwen Rudolf Steiner College en Rudolf Steiner School Collegebesluit Onderwerp Aardgasvrij bouwen Rudolf Steiner College en Rudolf Steiner School Nummer 2018/73801 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 1.1 Onderwijs en sport Afdeling JOS Auteur

Nadere informatie

PROVINCIE. Mededeling FLEVOLAND. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen

PROVINCIE. Mededeling FLEVOLAND. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen Kern mededeling: Gedeputeerde Staten informeert met regelmaat over de voortgang

Nadere informatie

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld.

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Aan: Van: Betreft: De gemeenteraad College van burgemeester en wethouders Stand van zaken Scholencluster Kruiswiel en Jeugdspeelpark. Datum: 18-9-2014 1. Historie in grote lijnen In 2012 is een haalbaarheidsonderzoek

Nadere informatie

Nummer VN College van burgemeester en wethouders. Voordracht voor de College vergadering van 04 juni 2019

Nummer VN College van burgemeester en wethouders. Voordracht voor de College vergadering van 04 juni 2019 Nummer VN2019-005441 Directie Voordracht voor de College vergadering van 04 juni 2019 Agendapunt B24 Tekst van openbare besluiten wordt gepubliceerd Onderwerp Vrijgave voor inspraak van de concept-nota

Nadere informatie

Nr.: 06-45 Diemen, 20 juni 2006 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouwlocatie De Sniep

Nr.: 06-45 Diemen, 20 juni 2006 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouwlocatie De Sniep RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT Nr.: 06-45 Diemen, 20 juni 2006 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouwlocatie De Sniep Aan de raad 1. Gevraagd raadsbesluit In te stemmen met

Nadere informatie

Ingekomen stuk D20. Aantal bijlagen

Ingekomen stuk D20. Aantal bijlagen Ingekomen stuk D20 Aan de Raad van de Gemeente Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Onderwerp: Restauratie Oostbeer aan de Commandoweg

RAADSVOORSTEL. Onderwerp: Restauratie Oostbeer aan de Commandoweg RAADSVOORSTEL Onderwerp: Restauratie Oostbeer aan de Commandoweg Samenvatting: De monumentale Oostbeer aan de Commandoweg verkeert in een slechte staat van onderhoud. Regionaal heeft de restauratie van

Nadere informatie

Informatie over de versterking van de Noord-Hollandse kust Voor je spreekbeurt of werkstuk

Informatie over de versterking van de Noord-Hollandse kust Voor je spreekbeurt of werkstuk Informatie over de versterking van de Noord-Hollandse kust Voor je spreekbeurt of werkstuk De kust is (niet) veilig! De dijk aan de kust van Petten ziet er zo sterk en krachtig uit, maar toch is hij niet

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

College van B&W, A. Kirkels (wethouder) en H. Litjens (wethouder) opdrachtgever b) ambtelijk

College van B&W, A. Kirkels (wethouder) en H. Litjens (wethouder) opdrachtgever b) ambtelijk 10 e tussenrapportage commissie RO Project Complex Poort van Limburg Bestemd voor Commissie RO Periode april 2012 Status Openbaar Datum 10 mei 2012 1. Organisatie Gemeente Weert a) bestuurlijk College

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst De Kust Gezond Concept schetsontwerp ongelijkvloerse kruising Zwolsestraat / Gevers Deynootweg 14 juni 2017 Bilderberg Europe Hotel, Scheveningen Programma: 19.30 uur Inleiding wethouder

Nadere informatie

Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet

Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet INT-19-47971 Raadsvoorstel Aan de raad Documentnummer : INT-19-47971 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet Inleiding Op

Nadere informatie

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied Raadsvoorstel *Z033D51A932* Aan de raad Documentnummer : INT-16-30494 Afdeling : Ontwikkeling Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader en kredieten korte termijn ontwikkeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel. : Havenkom / De Nieuwe Wipmolen. Voorstel:

Raadsvoorstel. : Havenkom / De Nieuwe Wipmolen. Voorstel: Raadsvoorstel Vergadering : 1 maart 2006 Nummer : Raad 2006/019 Datum voorstel : 31 januari 2006 Portefeuillehouder Primaathouder Onderwerp : Jaap de Gruijter 078 69 21 316 j.de.gruijter@alblasserdam.nl

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Gemeente Den Haag DSO/PmDH t.a.v. J. Hartman (kavelwinkel) Spui BT DEN HAAG. Geachte heer Hartman, - CONCEPT -

Gemeente Den Haag. Gemeente Den Haag DSO/PmDH t.a.v. J. Hartman (kavelwinkel) Spui BT DEN HAAG. Geachte heer Hartman, - CONCEPT - Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Gemeente Den Haag DSO/PmDH t.a.v. J. Hartman (kavelwinkel) Spui 70 2511 BT DEN HAAG Uw brief van Ons kenmerk Behandeld door J.C.M. van der

Nadere informatie

Ter informatie stuur ik u bijgaand het projectdocument en het voorlopig ontwerp voor de buitenruimte.

Ter informatie stuur ik u bijgaand het projectdocument en het voorlopig ontwerp voor de buitenruimte. B.A. Revis Wethouder van Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Ruimte Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSO/2016.102

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving. Geachte voorzitter,

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving. Geachte voorzitter, Wethouder van Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte B.A. Revis Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Leefomgeving Uw brief van

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST tussen de gemeente Den Haag en het Hoogheemraadschap van Delfland inzake VERBETERING ZWAKKE SCHAKEL SCHEVENINGEN 7 november 2008 Definitieve versie SAMENWERKINGSOVEREENKOMST inzake

Nadere informatie

ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM

ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.964 RIS 173262 ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - uit de evaluatie van

Nadere informatie

Gemeente Den Haag PROBLEEMSCHETS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

Gemeente Den Haag PROBLEEMSCHETS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2003.3927 RIS112290_8-1-2004 PROBLEEMSCHETS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Op het terrein van TNO in Ypenburg wordt munitie getest en opgeslagen. Volgens de

Nadere informatie

Wethouder van Volksgezondheid, Duurzaamheid, Media en Organisatie. Onderwerp Rapportage nota "Hoezo gehandicapt?!

Wethouder van Volksgezondheid, Duurzaamheid, Media en Organisatie. Onderwerp Rapportage nota Hoezo gehandicapt?! Wethouder van Volksgezondheid, Duurzaamheid, Media en Organisatie Rabin S. Baldewsingh Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving Uw brief van

Nadere informatie

Leden van de raadscommissie Stad & Ruimte. Geachte dames en heren,

Leden van de raadscommissie Stad & Ruimte. Geachte dames en heren, Leden van de raadscommissie Stad & Ruimte Behandeld door J. Bodewitz Doorkiesnummer 030-2861054 Ons kenmerk 15.504616 E-mail Onderwerp Ontwerp Croeselaan en Bijlage(n) VO boek Jaarbeursplein Uw kenmerk

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Ministerie van Infrastructuur en Milieu > Retouradres Postadres: Postbus 2301 8901. 1H Leeuwarden Ministerie van Infrastructuur en Milieu Directeur Generaal De heer J.H. Dronkers Bezoekadres: Zuidersingel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ON TWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ON TWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ON TWERPBESLUIT Registratienummer raad 1039391 Datum: 10 juli 2012 Behandeld door: Jorg Meijerink Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Beleid Onderwerp: Verkeer binnenstad: tweerichtings-

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Wijk- en Stadsbeheer. 22 december november Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs

RAADSVOORSTEL. Wijk- en Stadsbeheer. 22 december november Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad Voorstelnummer Datum 22 december 2016 2016.00095 22 november 2016 Afdeling Wijk- en Stadsbeheer Onderwerp Programma Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs

Nadere informatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie H.P.G. van Alphen Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Commissie Maatschappelijke ontwikkeling Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 14 februari 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 29 maart 2017 Behandeld ambtenaar : S.R. van Altena E-mailadres: sr.van.altena@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : C&E. Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006

2006. Nr. : Dnst. : C&E. Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006 2006. Nr. : 06.0125 Dnst. : C&E Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006 Bureau Openbaar Onderwijs is in april 2005 gestart met de voorbereidingen van

Nadere informatie