F. Broos, R. Hüsken, J. van der Linden, N. de Werdt, K. Weekers, P. Zuidema

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "F. Broos, R. Hüsken, J. van der Linden, N. de Werdt, K. Weekers, P. Zuidema"

Transcriptie

1 Verslag overleg gemeente en OVH-L d.d. 29 maart 2016 Aanwezig: OVH-L: F. Broos, R. Hüsken, J. van der Linden, N. de Werdt, K. Weekers, P. Zuidema Gemeente: wethouder F. Cuijpers, ZuidZorg: Streekontwikkeling Boven-Dommel: H. van Helvoort Afwezig: H. Feitsma, W. van Middelaar Agendapunten: 1. Vaststelling verslag vergadering 26 januari Actielijst ontbreekt. Actielijst van dit overleg wordt samengevoegd met actielijst 26 januari Toevoeging op agendapunt 3. De uitkomsten van het project vitaliteitskaart zijn neergelegd bij en overgedragen aan de wethouder en ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor het gezondheidsbeleid in Heeze-Leende. Zij bepalen of hier een vervolg aan wordt gegeven. Daarna wordt het verslag vastgesteld. 2. Mededelingen Gemeente. H. Feitsma is waarschijnlijk vanaf 1 juli a.s. niet meer in haar huidige functie werkzaam bij Zuidzorg. Afgesproken is dat, wanneer er meer duidelijkheid is over de invulling van functies, een gesprek plaatsvindt met de manager zorg en ontwikkeling van Zuidzorg, H. Feitsma, F. Broos en. In dit overleg wordt bekeken of, en zo ja hoe, de zorgsector verder invulling kan geven aan dit overleg. Onlangs heeft Brainport Development een bedrijfsbezoek georganiseerd voor de gemeenteraad naar een Brainportbedrijf in onze gemeente, EE Labels. Brainport development wil benadrukken hoe belangrijk de lokale bedrijven zijn voor de regionale economie van Brainport. Tijdens het bedrijfsbezoek werd duidelijk hoe EE Labels past binnen het economische beleid van de regio en hoe het functioneert binnen een netwerk van technologische bedrijven. Wanneer hier behoefte aan bestaat kan ook voor de ondernemersverenigingen een gesprek ingepland worden met Brainport development om over en weer kennis te maken en de samenwerking te intensiveren. F. Broos en R. Hüsken gaan dit gesprek graag aan. Gertie zal een afspraak inplannen. Actie:

2 De heer A. Terpstra heeft een Emmy Award gewonnen met zijn bedrijf Civolution. Het technologiebedrijf kreeg de Emmy voor een innovatieve techniek die piraterij in de film- en tv-wereld moet tegengaan. Hij heeft de handreiking gedaan om een presentatie te houden voor ondernemers in onze gemeente. Deze bijeenkomst wordt in september georganiseerd. In de week van 4 t/m 8 april 2016 is de Jan Deckersstraat afgesloten voor doorgaand verkeer vanwege rioleringswerkzaamheden. Er wordt verzocht om dit soort wegafsluitingen zoveel mogelijk te combineren. 3. Mededelingen OVH-L. Brabants Landschap organiseert van 15 t/m 23 oktober 2016 haar jaarlijkse provinciale evenement de week van het landschap bij Valkenhorst en Jagershorst. Tijdens een gevarieerd programma worden diverse doelgroepen betrokken bij het werk van Brabants Landschap. De laatste zondag is een groot publieksevenement met o.a. een streekproductenmarkt en excursies. Het afgelopen jaar kende dit evenement zo n 5000 bezoekers. De organisatie gebeurt in samenwerking met Recreatief Heeze-Leende en de gemeente. 4. Prioritering 2016 acties/projecten uit het Uitvoeringsplan Economische Zaken. Algemeen: de behoefte bestaat om de planning te concretiseren, door bijv. het toevoegen van een maand of kwartaal. Gertie zal hiervoor contact opnemen met de verantwoordelijken per project. Actie: Daarnaast wordt het verzoek gedaan om een notulist toe te voegen aan dit overleg. Wethouder Cuijpers zal dit intern overleggen. Actie: F. Cuijpers/G. van Bree 1.1 Projecten e-herkenning en pandenbank wordt toegelicht. 1.3 Ondernemersdossier. Gertie zal een afspraak inplannen met W. van Middelaar, R. Hüsken, M. Voets en om te bekijken welke mogelijkheden er zijn. Actie: 2. Project camerabeveiliging toevoegen aan actielijst Actie: G. van Bree K. Weekers heeft overleg gehad met M. Voets. Het plan zou voorgelegd worden aan OVH-L voordat de offertes werden aangevraagd. Het idee leeft dat deze afspraak niet is nagekomen. Gertie zal e.e.a. nagaan. Actie:. Uit navraag blijkt het volgende: de offertes zijn niet aangevraagd. M. Voets heeft met K. Weekers telefonisch afgesproken dat, zodra het aanbestedingstraject is afgerond, de gemeente met K. Weekers (namens IDHL) en de desbetreffende partij om de tafel gaan om de posities van de camera s te bespreken. Actie: M. Voets en K. Weekers 3.1 Project verfraaiing dorpsentrees en dorpskernen. Komt aan de orde bij agendapunt 7.

3 4. Recreatie en toerisme. Algemeen: alle projecten lopen. 4.2 Verder gestalte geven van samenwerking met afdeling communicatie gemeente moet opnieuw opgepakt worden. 4.4 Realisering van toeristisch startpunt in de kern van Heeze loopt stroef. 4.5 Samenwerking Groote Heide en Strabrechtse Heide heeft gestalte gekregen. 5.2 Onderzoek oprichten van een Vereniging van Eigenaren (VVE) staat Q2/3 op de agenda van IDHL. Onderzoeken aanleg tweede directe ontsluiting en borging van goede bereikbaarheid industrieterrein de Poortmannen. Gertie plant een overleg in over dit onderwerp met R. Hüsken, J. Jochems en wethouder Van der Rijt. Actie: 6. Momenteel wordt bekeken of onderzocht moet worden welke Vrijkomende Agrarische Bebouwingen (VAB) de komende tijd vrijkomen Het project leegstand kernwinkelgebied Heeze wordt toegelicht. Binnen HWV wordt momenteel de behoefte aan een blauwe parkeerzone gepeild. 8. Het continueren van overleg tussen zorgaanbieders, bedrijfsleven en gemeente heeft aandacht. Zie ook agendapunt Centrumplan Leende. Er is veel weerstand in Leende en het proces verloopt moeizaam. Het vestigen van paracommercie is niet gewenst. Wethouder Cuijpers en P. Zuidema zullen een apart overleg inplannen over dit onderwerp. Actie: F. Cuijpers/P. Zuidema 6. Status Heezenaar2025 en OVH-L t.o.v. gemeente. De visie van de werkgroep Heezenaar2025 wordt maandag a.s. aangeboden aan de gemeenteraad. F Broos licht toe hoe OVH-L de werkgroep Heezenaar2025 ervaart. OVH-L voelt zich geparkeerd in dit traject. Het gevoel overheerst dat te weinig belanghebbenden, zoals winkeliers en horeca, betrokken zijn bij de visie die Heezenaar2025 heeft gemaakt. Wethouder Cuijpers licht toe hoe de gemeente dit ziet. Het traject dat is gekozen doet niets af aan de positie van andere partijen, zoals OVH-L. 7. Verfraaiing dorpskernen, uitvoering hanging baskets. Uit de enquête die Recreatief Heeze-Leende heeft gehouden zijn de hanging baskets als winnaar gekozen. Het is de planning om de drie dorpen in mei/juni te voorzien van hanging baskets. Momenteel vinden gesprekken plaats over onderhoud, leveranciers etc.

4 Een lokale kunstenaar schenkt de gemeenschap twee kunstwerken om in de openbare ruimte te plaatsen. Momenteel vinden gesprekken plaats rondom mogelijke locaties, vergunningen, overeenkomsten etc. 8. Rondvraag. Er zijn geen vragen. 9. Sluiting en volgende vergadering. De volgende vergadering vindt plaats op dinsdag 10 mei 2016 om uur in het gemeentehuis.

5 Actielijst Nr. Actie Door Uitgevoer d d.d. 2 Een aantal bestuursleden van E. van OVH-L heeft een bijeenkomst Sambeeck en bijgewoond over de BIZwetgeving. Vooralsnog ziet OVH- L hier voor onze gemeente niet direct mogelijkheden. E. van Sambeeck en gaan op zoek naar voorbeeldgemeenten die dit op een andere manier hebben ingevuld, bijv. door middel van reclamebelasting. 3 Expats Heeze-Leende. Er zijn meerdere invalshoeken mogelijk om dit onderwerp aan te pakken (inzet op vestiging of verblijf). In een werkgroep zullen de diverse mogelijkheden worden bekeken en uitgewerkt. 12 Omleidingsroutes in het kader van regulering van verkeer. Een OVH-L vergadering zal volledig in het teken staan van het onderwerp regulering van verkeer. Ter voorbereiding wordt gevraagd om een notitie van OVH-L met daarin een beschrijving van de probleemstelling, doelstelling en oplossingsrichtingen die ondernemers voor ogen hebben., E. van Sambeeck en F. Broos Opmerkingen Geen prioriteit. Niet opgenomen in actielijst Geen prioriteit. Niet opgenomen in actielijst F. Broos Wordt opgepakt in Toelichting geven op project camerabeveiliging op invalswegen gemeente. M. Voets/ Burgemeester/ K. Weekers 26/1 K. Weekers zal contact opnemen met M. Voets om te bekijken of een nieuw overleg gewenst is, zodat de werkgroep input kan leveren voor dit project. 29/3 Op dit moment nog niet duidelijk hoeveel camera s geplaatst zullen gaan worden. M. Voets heeft telefonisch met

6 16 De ontsluiting van de Poortmannen in relatie tot de veiligheid in het kader van calamiteiten. / R. Hüsken K. Weekers afgesproken dat zodra het aanbestedingstraject is afgerond de gemeente met K. Weekers (namens IDHL) en die partij om de tafel gaan om de posities van de camera s te bespreken. Er zal een overleg ingepland worden met wethouder Van der Rijt over dit onderwerp. In procedures opnemen dat 17 wegafsluitingen tijdig kenbaar gemaakt worden aan de betrokken ondernemersverenigingen (voordat publicatie plaatsvindt). 18 Prioritering 2016 acties/ projecten uit het Uitvoeringsplan Economische Zaken. Overleg is ingepland op 21 april /3 Actiepunt is doorgegeven aan cluster Beheer en Vastgoed. Allen 29/3 Coördinatoren maken planning concreter (maand/kwartaal) 19 Afspraak inplannen met Brainport development, F. Broos en R. Hüsken om over en weer kennis te maken en de samenwerking te intensiveren. 20 Notulist toevoegen aan dit overleg. 21 Ondernemersdossier. Afspraak inplannen met W. van Middelaar, R. Hüsken, M. Voets en G. van Bree om te bekijken welke mogelijkheden er zijn. 22 Project camerabeveiliging toevoegen aan actielijst Centrumplan Leende. Wethouder Cuijpers en P. Zuidema plannen een overleg in over dit onderwerp. F. Cuijpers/ F. Cuijpers/ P. Zuidema 30/3 Overleg heeft plaatsgevonden op 30 maart jl.

W. van Middelaar, K. Weekers, R. Hüsken, J. van der Linden, T. Duisters, J. Scheepers, P. Zuidema. J. van Pelt, P. Lucassen, D. Prinsen, J.

W. van Middelaar, K. Weekers, R. Hüsken, J. van der Linden, T. Duisters, J. Scheepers, P. Zuidema. J. van Pelt, P. Lucassen, D. Prinsen, J. Verslag overleg gemeente en OVH-L d.d. 13 december 2011 Aanwezig: OVH-L: W. van Middelaar, K. Weekers, R. Hüsken, J. van der Linden, T. Duisters, J. Scheepers, P. Zuidema Gemeente: W. van der Rijt, Bree

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

Verslag Ondernemersavond 22 januari 2015

Verslag Ondernemersavond 22 januari 2015 Verslag Ondernemersavond 22 januari 2015 1 Ondernemersavond 22 januari 2015 Munnikkenhof Grijpskerke Geachte ondernemer, Hartelijk dank voor uw aanwezigheid op de ondernemersavond op 22 januari j.l. Zoals

Nadere informatie

Namens de gemeente Wethouder Johan Lalieu (vz) Karin Peeters (accountmanager Bedrijven; verslag)

Namens de gemeente Wethouder Johan Lalieu (vz) Karin Peeters (accountmanager Bedrijven; verslag) Verslag Betreft: Het Horecaoverleg Gemeente Maasgouw Van: Karin Peeters Onderwerp: Vergadering dd. 14 oktober 2015 Aanwezig: Namens bestuur Koninklijke Horeca Maasgouw: René Broen Luc van Engelen Nicole

Nadere informatie

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2018-02. Datum : 26-06-2018. Aanwezig : Ed Balkenende (secretaris /notulist), Yvonne Somers. kandidaatsleden:

Nadere informatie

Denktank duurzaamheid

Denktank duurzaamheid Denktank duurzaamheid Vergadering d.d. 21 mei 2014 Aanwezig M.T.A. Hegger, wethouder duurzaamheid gemeente Purmerend (voorzitter a.i.) W. Wildschut, bestuurslid Milieudefensie Purmerend G. de Man, directeur

Nadere informatie

De heer Chaudron van gemeente Leiden opent het overleg met een korte inleiding. De agenda wordt toegelicht en met algemene instemming vastgesteld.

De heer Chaudron van gemeente Leiden opent het overleg met een korte inleiding. De agenda wordt toegelicht en met algemene instemming vastgesteld. Notulen HASKONINGDHV NEDERLAND B.V. WATER TECHNOLOGY Aanwezig : Zie presentielijst (bijgevoegd) Afwezig : -- Verslag : Mark van Dijk Royal HaskoningDHV Datum overleg : 6 januari 2015 Duur v/h overleg :

Nadere informatie

Lokaal economisch beleid

Lokaal economisch beleid Lokaal economisch beleid Op weg naar een dynamische agenda voor de toekomst Tweede ondernemersavond 13 oktober 2014 Programma Opening 19:30 Doel van de avond 19:35 Terugblik 1 e ondernemersavond 19:40

Nadere informatie

Uitvoeringsplan Economische Zaken 2014-2018 Een overzicht van lopende en toekomstige projecten op het gebied van Economie

Uitvoeringsplan Economische Zaken 2014-2018 Een overzicht van lopende en toekomstige projecten op het gebied van Economie Uitvoeringsplan Economische Zaken 05-11-13 1 Uitvoeringsplan Economische Zaken 2014-2018 Een overzicht van lopende en toekomstige projecten op het gebied van Economie Uitvoeringsplan Economische Zaken

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 3. Inleiding

Raadsvoorstel. 3. Inleiding Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Reactie geven op de onderzoeksvraagstelling en uitwerking daarvan voor de evaluatie van de Metropoolregio Eindhoven Soort: Besluitvormend Opsteller: J. v.d. Kolk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1151756 Datum: 27 november 2014 Behandeld door: C.F.J. Mens Afdeling / Team: RO / ROB Onderwerp: Oprichting ondernemersfonds voor de Binnenstad. Samenvatting:

Nadere informatie

Informatieve notitie betreffende de economische paragraaf van Ondernemers Vereniging Someren Informatieve notitie

Informatieve notitie betreffende de economische paragraaf van Ondernemers Vereniging Someren Informatieve notitie Raadsnotitie Onderwerp: Soort: Opsteller: Portefeuillehouder: Zaaknummer: Documentnummer: Agenda nr. (bijlage bij agendapunt Kadernota) Informatieve notitie betreffende de economische paragraaf van Ondernemers

Nadere informatie

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig:

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig: Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari 2016 Dinsdag 12 januari vindt een gesprek plaats met een kandidaat voor de vacante positie. Indien dit gesprek positief verloopt zal aan de beide

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Betreft vergadering van dinsdag 6 oktober 2015, locatie Raadszaal/Commissiekamer, aanvang 20:15 uur Wijzigingenregister: 13-10:

Nadere informatie

CONCEPT DORPSPLAN Denkend aan Gorssel.

CONCEPT DORPSPLAN Denkend aan Gorssel. CONCEPT DORPSPLAN 2018-2023 Denkend aan Gorssel. Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Concept dorpsplan 2018-2023 Korte pauze 3. Verslag van de Algemene Vergadering 31 mei 2017 4. 2017/2018 bekeken 5.

Nadere informatie

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje d.d. 18-09-2015 Voorwoord Voor u ligt de evaluatie van de Blauwe zone op het Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. De raad heeft aan het college gevraagd om de mogelijkheden

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 16 april Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 16 april Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 16 april 2013 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

Algemene stukken. Rondvraag. Burgemeester en wethouders

Algemene stukken. Rondvraag. Burgemeester en wethouders Openbare besluitenlijst vergadering van College van burgemeester en wethouders van 22 oktober 2013. Algemene stukken 1. Besluitenlijst 2. Openbare besluitenlijst 3. Akkoord stukken Besluitenlijst van de

Nadere informatie

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Aanwezig: W. Buijs Glaudemans (voorzitter), B van de Burgt, I. van Dinther, J. van Orsouw, H. Renders, M. Zondag (i.p.v. H. Smits), D. Warris, H. Wijnstekers, J. Zoll,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 14 mei Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 14 mei Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 14 mei 2013 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina -

Nadere informatie

Titel. Evaluatie Economisch Actieplan 8/12. Subtitel

Titel. Evaluatie Economisch Actieplan 8/12. Subtitel Titel Evaluatie Economisch Actieplan 8/12 Subtitel Doel van het Economisch Actieplan behouden en stimuleren van de bedrijvigheid; verbeteren van het (gemeentelijk)ondernemersklimaat; onderhouden van goede

Nadere informatie

Als voorzitter van de V.O.N. wil ik ook graag alle leden van de 3 werkgroepen hartelijk danken voor hun inzet.

Als voorzitter van de V.O.N. wil ik ook graag alle leden van de 3 werkgroepen hartelijk danken voor hun inzet. Geachte Raadsleden 7-09-2017 0 Dank aan de leden van de werkgroepen Als voorzitter van de V.O.N. wil ik ook graag alle leden van de 3 werkgroepen hartelijk danken voor hun inzet. Retail werkgroep 1. Allereerst

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief *19.I000181* 19.I Onderwerp Evaluatie Kempenvisie VTE en Uitvoeringsprogramma. Geachte raadsleden,

Raadsinformatiebrief *19.I000181* 19.I Onderwerp Evaluatie Kempenvisie VTE en Uitvoeringsprogramma. Geachte raadsleden, Raadsinformatiebrief Onderwerp Evaluatie Kempenvisie VTE en Uitvoeringsprogramma Geachte raadsleden, Inleiding De Kempenvisie VTE en het Uitvoeringsprogramma zijn na advies van de Kempencommissie door

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Inleiding De Adviesraad Sociaal Domein is in de huidige opzet gestart sinds eind 2013. De wijze waarop voorheen de WMO raad was ingericht voldeed voor

Nadere informatie

Gebiedsplan Willemstad. Een impressie van de eerste stadstafel. Dinsdag 16 februari 2016, 19:30 21:30 uur

Gebiedsplan Willemstad. Een impressie van de eerste stadstafel. Dinsdag 16 februari 2016, 19:30 21:30 uur Gebiedsplan Willemstad Een impressie van de eerste stadstafel Dinsdag 16 februari 2016, 19:30 21:30 uur Op 16 februari 2016 vond in Buurtgebouw Irene de tweede bijeenkomst plaats in het kader van het nieuwe

Nadere informatie

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen Plan van Aanpak Horecavisie Emmen vastgesteld door b&w op 19-06-2018 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Onderwerpen Horecavisie... 3 1.3 Reikwijdte Horecavisie... 3 2. Onderwerpen Horecavisie...

Nadere informatie

1. Opening en vaststelling agenda Joke Jansen is bij een informatieavond als vertegenwoordiging van de p-raad.

1. Opening en vaststelling agenda Joke Jansen is bij een informatieavond als vertegenwoordiging van de p-raad. PARTICIPATIERAAD Kort verslag P-raad aan : Leden participatieraad van : Elly Werkman datum : 1 juni 2015 aanwezig : Han van Oosterbos, Lidia Verstege, Elly Geurts, Carla Stapelbroek, Theo Beeftink, Fred

Nadere informatie

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage)

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage) Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel (voorzitter), Marian Pronk, Nienke Weelink, Ronkje Voogt, Ria van Eede, Marian Sempel, Mirjam Post, Clarissa Pahud de Mortanges, Jolanda Topfer, Simone Schreurs,

Nadere informatie

Stichtingsbestuur Openbaar Basisonderwijs Midden-Drenthe Verslag bestuursvergadering 15 mei 2015

Stichtingsbestuur Openbaar Basisonderwijs Midden-Drenthe Verslag bestuursvergadering 15 mei 2015 Stichtingsbestuur Openbaar Basisonderwijs Midden-Drenthe Verslag bestuursvergadering 15 mei 2015 Aanwezig: Dhr. G. Hidding, Dhr. J. Bruchhaus,, Dhr. J. de Wit Dhr. P. Vereijken, Dhr. J. van Kimmenaede

Nadere informatie

STEDENBOUW VERKEER WONEN DETAILHANDEL SOCIALE STRUCTUUR/EVENEMENTEN NATUUR/RECREATIE HORECA OVERIGE VOORZIENINGEN. HEEZEnaar2025

STEDENBOUW VERKEER WONEN DETAILHANDEL SOCIALE STRUCTUUR/EVENEMENTEN NATUUR/RECREATIE HORECA OVERIGE VOORZIENINGEN. HEEZEnaar2025 4 juli 2015 ? Zes betrokken inwoners van Heeze te weten: Annemiek Ciska Lieke Kees Peter Ron Wat is WAAROM? mogelijke negatieve veranderingen in ons dorp positief uitgewerkt kunnen worden door onderling

Nadere informatie

Portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken & Recreatie en Toerisme

Portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken & Recreatie en Toerisme Regio Hart van Brabant Portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken & Recreatie en Toerisme Agenda voor de vergadering van 9 maart 2017, 14:30-15:30 uur te Tilburg. Agenda Nr. Type* Stukken Openbaar (ja/nee)

Nadere informatie

Verbetering buurtwinkelcentrum Burg. Van Houtplein.

Verbetering buurtwinkelcentrum Burg. Van Houtplein. Verbetering buurtwinkelcentrum Burg. Van Houtplein. Samenvatting: Inleiding: Op 25 maart 2008 heeft bureau Seinpost een presentatie gegeven aan het college over het buurtwinkelcentrum aan het Burgemeester

Nadere informatie

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015 Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp Datum: Maandag 26 oktober 2015 Aanwezig: Afwezig: Agenda René, Hans, Marieke, Harald, Hans L, Robert Jack, Jochem, Suzanne 1 Opening 2 Mededelingen/ingekomen stukken

Nadere informatie

Informatieavond. 21 juni 2017

Informatieavond. 21 juni 2017 Informatieavond 21 juni 2017 Welkom Wethouder Peter van de Noort Programma Kennismaking Wijnand Bouw: Bosch Slabbers Frank van de Wouw: van de Wouw en Partners Bram Louwers: Accent adviseurs Maarten School:

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 25-10-2010 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 - 1. BESLUITENLIJST

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 5.1/ Documentnr.: RV

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 5.1/ Documentnr.: RV Aan de gemeenteraad Agendapunt: 5.1/03092014 Documentnr.: RV14.0445 Roden, 27 augustus 2014 Onderwerp Concept Preventie- en Handhavingsplan Alcohol Onderdeel programmabegroting: Nee Voorstel Het bijgevoegde

Nadere informatie

Ondernemersfonds Hengelo

Ondernemersfonds Hengelo Ondernemersfonds Hengelo EVALUATIE ONDERNEMERSFONDSEN HENGELO, VORDEN EN ZELHEM Aanleiding en context: In de raadsvergadering van 7 juli 2016 is besloten een pilot voor een periode van drie jaar te starten

Nadere informatie

Aannemer Boskalis aan de slag met realisatie N260

Aannemer Boskalis aan de slag met realisatie N260 December 2016 De kom van Baarle-Nassau (Nederland) en Baarle- Hertog (België) heeft doorstromings- en leefbaarheidsproblemen. Om deze problemen aan te pakken werken de provincie Noord-Brabant, provincie

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid vereniging X

Vrijwilligersbeleid vereniging X Vrijwilligersbeleid vereniging X Visie t.a.v. Vrijwilligers: Vrijwilligers zijn het kapitaal van onze vereniging: Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel binnen onze vereniging Vanuit deze visie willen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1110466 Datum: 28 januari 2014 Behandeld door: M. Megens Afdeling / Team: MO/BMO Onderwerp: Raadsvoorstel bij beleidsplan jeugdzorg Purmerend Samenvatting:

Nadere informatie

Graag Gerrit nog toevoegen bij de aanwezige leden, met deze toevoeging wordt het verslag goedgekeurd. De actielijst wordt bijgewerkt.

Graag Gerrit nog toevoegen bij de aanwezige leden, met deze toevoeging wordt het verslag goedgekeurd. De actielijst wordt bijgewerkt. Notulen Adviesraad Wmo ABvergadering 12 september 2016 Aanwezige leden: A.s. leden: Afwezig m.k.: Gasten: Voorzitter: Notulist: Aggie Zeinstra, Gerrit Haakma, Gonnie van Dieren, Hannie van der Heide, Luit

Nadere informatie

Dorpsraadvergadering 13 april 2011.

Dorpsraadvergadering 13 april 2011. Dorpsraadvergadering 13 april 2011. Aanwezig: Frank Schuurmans, Erik Bovee, Rick Thijssen, Jan Philipsen, Piet Kurvers, Dianne Spreeuwenberg, Lilian Appeldoorn. Ger Tiesen is als toeschouwer aanwezig.

Nadere informatie

Vergaderverslag nr A van de afdelingsvergadering gehouden op 30 oktober locatie Ujes Hofke te Uden

Vergaderverslag nr A van de afdelingsvergadering gehouden op 30 oktober locatie Ujes Hofke te Uden de vakbond voor defensiepersoneel afdeling Volkel - De Peel Vergaderverslag nr. 301012A van de afdelingsvergadering gehouden op 30 oktober 2012 - locatie Ujes Hofke te Uden Aanwezig: Naam Functie Bijzonderheden

Nadere informatie

Verslag overlegvergadering Ons Huis - Ons Woongoed d.d

Verslag overlegvergadering Ons Huis - Ons Woongoed d.d Verslag overlegvergadering Ons Huis - Ons Woongoed d.d. 29-09-2016 Aanwezigen: Afwezig Verslag voor: Huurdersbelangenvereniging Ons Woongoed: Hans Schoenmaker, Anton Bruijn, Eric Cordel, Jaap van den Berg,

Nadere informatie

Datum: Dinsdag 27 augustus 2013 Hans, Kees, Marian, Harald, Jack, Jochem, Robert

Datum: Dinsdag 27 augustus 2013 Hans, Kees, Marian, Harald, Jack, Jochem, Robert Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp Datum: Dinsdag 27 augustus 2013 Aanwezig: Hans, Kees, Marian, Harald, Jack, Jochem, Robert Afwezig: René, Marieke Agenda 1 Opening Spreekuur voor gast om situatie brede

Nadere informatie

Verslag van het tweede werkatelier Visie en bestemmingsplan Binnenstad Wijk bij Duurstede d.d. 6 december 2016

Verslag van het tweede werkatelier Visie en bestemmingsplan Binnenstad Wijk bij Duurstede d.d. 6 december 2016 Verslag van het tweede werkatelier Visie en bestemmingsplan Binnenstad Wijk bij Duurstede d.d. 6 december 2016 Aanwezig: Buro Waalbrug: W. Haans en G. Perenboom. Gemeente Wijk bij Duurstede: W. Kosterman,

Nadere informatie

Activiteitendag duurzaamheid. Voor Leerlingen door Leerlingen 10 oktober 2014

Activiteitendag duurzaamheid. Voor Leerlingen door Leerlingen 10 oktober 2014 Activiteitendag duurzaamheid Voor Leerlingen door Leerlingen 10 oktober 2014 Agenda 1. Aanleiding en introductie 2. Presentatie tijdens het MT-overleg 3. De uitdaging 4. Eventuele invulling 5. Organisatie

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013. Status Openbaar Datum 13 mei 2013

Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013. Status Openbaar Datum 13 mei 2013 Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013 voor Status Openbaar Datum 13 mei 2013 1. Organisatie Gemeente Weert a) bestuurlijk College van B&W, H.

Nadere informatie

Verslag Werkteam Swifterbant groeit

Verslag Werkteam Swifterbant groeit Verslag Werkteam Swifterbant groeit Bijeenkomst 11 Datum : woensdag 1 november 2017 Tijd : 16.30 uur 18.00 uur Plaats : De Hoeksteen te Swifterbant Aanwezig De heer A. Withaar (voorzitter), de heer G.J.

Nadere informatie

Verslag vergadering Rekenkamercommissie AOGW concept-

Verslag vergadering Rekenkamercommissie AOGW concept- Verslag vergadering Rekenkamercommissie AOGW concept- Datum: 22 juni 2017 Locatie: Gemeentehuis Oost Gelre (Lichtenvoorde) Aanwezig: Richard Klein Tank (voorzitter, Oost Gelre); Hans Bongers (OG); Martin

Nadere informatie

Notulen Werkgroep Eerbeek

Notulen Werkgroep Eerbeek Notulen Werkgroep Eerbeek Datum: 19 maart 2009 Locatie: Café Spoorzicht, Eerbeek Vergadering: 2 Aanwezig: Rudi Theunissen, Bas Assink, Marina Propadalo (Kuiper Compagnons), Hein Reusken, Casper Heine,

Nadere informatie

Raadsvoorstel(voorheen RA )

Raadsvoorstel(voorheen RA ) svoorstel(voorheen RA15.0076) Onderwerp: Verordening Winkeltijden gemeente Emmen Portefeuillehouder: B.R. Arends Ontwikkeling, Beleid en Directiestaf Tonia Arts-van Oosten, telefoon ((0591)68 55 24) Aan

Nadere informatie

De Centrale As. - Bestuurlijke borging - Onderzoeksvraag - Rapportages - Lopende onderzoeken - Acties korte termijn - Acties lange termijn

De Centrale As. - Bestuurlijke borging - Onderzoeksvraag - Rapportages - Lopende onderzoeken - Acties korte termijn - Acties lange termijn De Centrale As - Bestuurlijke borging - Onderzoeksvraag - Rapportages - Lopende onderzoeken - Acties korte termijn - Acties lange termijn Bestuurlijke borging Amendement op de kadernota 2006: oproep aan

Nadere informatie

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Mobiliteit 23 februari 2018

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Mobiliteit 23 februari 2018 Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Mobiliteit 23 februari 2018 Opening en mededelingen 1. Bespreekpunten A. Doorkijk Lange termijn planning GS, met een concrete blik op de komende zes maanden Stand

Nadere informatie

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum )

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum ) Persbericht De 8 e Steen (datum 01-02-2018) Steenderen vitaal! Natuurlijk is Steenderen vitaal. Dat hebben we de afgelopen jaren wel bewezen met honderden vrijwilligers. Op diverse plekken in ons dorp

Nadere informatie

Contactpersoon mevr. drs. R.E.A.J. de Vries T 078-639 67 55 Datum 10 september 2008 Kenmerk

Contactpersoon mevr. drs. R.E.A.J. de Vries T 078-639 67 55 Datum 10 september 2008 Kenmerk VERSLAG Contactpersoon mevr. drs. R.E.A.J. de Vries T 078-639 67 55 Datum 10 september 2008 Kenmerk M E reaj.de.vries@dordrecht.nl Verslag 10 september Aanwezig Afwezig Notulist Zie onder Zie onder Reineke

Nadere informatie

Datum: 12 januari 2016 Locatie: Café de Viersprong Valburg

Datum: 12 januari 2016 Locatie: Café de Viersprong Valburg Verslag Dorpsraad Valburg/Homoet Datum: 12 januari 2016 Locatie: Café de Viersprong Valburg Aanwezig: Dorpsraad Valburg/Homoet Annemieke Uitvlugt (voorzitter) Dorpsraad Valburg/Homoet Esther Fintelman

Nadere informatie

Halfjaarlijkse voortgangsrapportage Integraal Toezicht en Handhaving Omgevingsrecht 2018

Halfjaarlijkse voortgangsrapportage Integraal Toezicht en Handhaving Omgevingsrecht 2018 Halfjaarlijkse voortgangsrapportage Integraal Toezicht en Handhaving Omgevingsrecht 2018 Afdeling Inwoners & Omgeving Vastgesteld door het college op 21 augustus 2018 Kenbaar gemaakt aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Verslag vergadering 24 april 2019

Verslag vergadering 24 april 2019 Secretaris: G. Kootstra Zegge 2 8265 CL Kampen T: 038-3318269 E: adviesraadmo@kampen.nl W: adviesraadmokampen.nl Verslag vergadering 24 april Datum: woensdag 24 april Plaats: Stadhuis Kampen, vergaderkamer

Nadere informatie

Gratis parkeren... wat is het nut? Wat brengt het de ondernemers in Geldermalsen? Wat denken de winkeliers?

Gratis parkeren... wat is het nut? Wat brengt het de ondernemers in Geldermalsen? Wat denken de winkeliers? 7 maart 2014 Gratis parkeren... wat is het nut? Wat brengt het de ondernemers in Geldermalsen? Wat denken de winkeliers? www.gratisparkeren.nu gratisparkeren@sgpgeldermalsen.nl Gratis parkeren.. Heeft

Nadere informatie

Notulen. Agenda. 1 Opening. 2 Notulen vergadering 8 november Pagina 1 van 5

Notulen.   Agenda. 1 Opening. 2 Notulen vergadering 8 november Pagina 1 van 5 Notulen http://www.tuxx.nl/ Datum: 6 december 2017 Locatie: Oostdam te Goedereede Aanwezig: Desirée van Halewijn, Adam van Heest, William Tanis, Erna de Jong, Marieke Slagboom, Lennard van Beek, Linda

Nadere informatie

Bijeenkomst 22 juni 2017

Bijeenkomst 22 juni 2017 Notitie Rekenkamercommissie AOGW Bijeenkomst 22 juni 2017 Aan Raadswerkgroep Rekenkamercommissie Aalten, Oost-Gelre, Winterswijk Vught, 19 juni 2017 Van Dr. Igno Pröpper www.partnersenpropper.nl www.opgavengestuurdwerken.nl

Nadere informatie

OVERLEGVERGADERING RAAD VAN BESTUUR EN OR

OVERLEGVERGADERING RAAD VAN BESTUUR EN OR 1 OVERLEGVERGADERING RAAD VAN BESTUUR EN OR NOTULEN Vastgesteld d.d. 25 juni 2014 Vergaderdatum 21 mei 2014 Vergaderplaats Service Center, Middelburg Aanwezig: dames Bakhuizen, Van den Dorpel, Van Haasteren,

Nadere informatie

Verslag 2 e OPR-vergadering RSV Breda PO d.d

Verslag 2 e OPR-vergadering RSV Breda PO d.d Oosterhout: 20 oktober 2015 RSVA03 Ons kenmerk: Aanwezig: Afwezig: Notulant: Tijs (voorzitter) Ronald Theuns, Ben Kusters, Femke van Roozendaal, Mona Boelhouwers, Francy Derijck, van den Born, Babette

Nadere informatie

+Z} IJsselstein. Raadsvoorstel. Agendapunt 10. Aanderaadvandegemeente IJsselstein. Datum: 19 januari 2010 Blad: 1van 5. Economische Zaken.

+Z} IJsselstein. Raadsvoorstel. Agendapunt 10. Aanderaadvandegemeente IJsselstein. Datum: 19 januari 2010 Blad: 1van 5. Economische Zaken. Gemeente +Z} Agendapunt 10 Aanderaadvandegemeente Raadsstuknummer: 2010/12111 programma: Economische Zaken cluster: Samenleving portefeuillehouder: ing. F.J.L.M. Cremer informatiebij: Marleen Kalden, afdeling

Nadere informatie

Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad,

Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad, Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december 2015. ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Op 31 december 2015 eindigt de eerste samenwerkingsperiode van Netwerk Noordoost. De samenwerkende partners binnen dit

Nadere informatie

Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname

Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00869 Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname Beknopte samenvatting Op 13

Nadere informatie

De Groote Heide - Dommelland. Gebiedsontwikkeling Valkenswaard

De Groote Heide - Dommelland. Gebiedsontwikkeling Valkenswaard De Groote Heide - Dommelland Gebiedsontwikkeling Valkenswaard Agenda Terugblik Toekomstvisie De Groote Heide, natuurlijk avonturen landschap BGTS de Groote Heide Naar nu: de gebiedsontwikkeling Wat houdt

Nadere informatie

Houtskoolschets Asten april 2017

Houtskoolschets Asten april 2017 Houtskoolschets Asten2030 14 april 2017 Opzet Asten2030 Start A Verkenning B Verbreding C 3 Verankering Dag van de Toekomst Besluit vorming 1. Werk Conferentie intern 2. Werk Conferentie intern Internet

Nadere informatie

VERSLAG. Datum: Betreft: Verslag Werkgroep Standaarden d.d. 21 september Floricode Royal FloraHolland - Naaldwijk

VERSLAG. Datum: Betreft: Verslag Werkgroep Standaarden d.d. 21 september Floricode Royal FloraHolland - Naaldwijk VERSLAG Datum: 11-11-2017 Betreft: Verslag Werkgroep Standaarden d.d. 21 september 2017 Locatie: Floricode Royal FloraHolland - Naaldwijk Aanwezig: Floricode: - van der Sman - releasemanager (notulist)

Nadere informatie

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL HET COLLEGE VERZOEKT U DIT RAADSVOORSTEL TE BEHANDELEN ONDERWERP : De Raad op Pad in Broekland ZAAKNUMMER : 3398-2016 B&W VERGADERING : 17 mei 2016 AGENDACOMMISSIE

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 273 Agendapunt: - ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 273 Agendapunt: - ONDERWERP Bessems, Monique PO S1 RAD: RAD140212 2014-02-12T00:00:00+01:00 BW: BW140114 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 12 februari 2014 Portefeuillehouder : A.F. van Eersel Behandelend

Nadere informatie

Richtlijn voor het werkoverleg

Richtlijn voor het werkoverleg Richtlijn voor het werkoverleg Nummer: 11.0000274 Versie: 0.1 Vastgesteld door het CMT 10 maart 2011 doc.: pz_alle/regelingen/werkoverleg richtlijn Inleiding Communicatie is hét sleutelbegrip als het gaat

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres vergadering Leden en CvB Vergaderzaal Jasmijnstraat Bestuurskantoor Datum vergadering Aanvangs- en eindtijd Voorzitter Notulist 11-10-2017

Nadere informatie

Contactpersoon mevr. drs. R.E.A.J. de Vries T Datum 26 april 2010 Kenmerk. Adviesraad voor de Detailhandel

Contactpersoon mevr. drs. R.E.A.J. de Vries T Datum 26 april 2010 Kenmerk. Adviesraad voor de Detailhandel VERSLAG Contactpersoon mevr. drs. R.E.A.J. de Vries T 078-639 67 55 Datum 26 april 2010 Kenmerk M E reaj.de.vries@dordrecht.nl Verslag 14 april 2010 Aanwezig Afwezig Notulist Zie onder Zie onder Reineke

Nadere informatie

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Notulen: 1092018 Status: Vastgesteld Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Vooroverleg:

Nadere informatie

RAADSBRIEF ONDERWERP. KENNISNEMEN VAN Invulling werkbudget economie

RAADSBRIEF ONDERWERP. KENNISNEMEN VAN Invulling werkbudget economie RAADSBRIEF ONDERWERP Beantwoording van de motie werkbudget economie KENNISNEMEN VAN Invulling werkbudget economie INLEIDING De aanleiding van deze raadsbrief is dat in 2016 besloten is om de OZB op panden

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 12 september 2016 om uur bij het Heuveltje

Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 12 september 2016 om uur bij het Heuveltje Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 12 september 2016 om 20.00 uur bij het Heuveltje Aanwezig: Hans Hofs, Anita Derksen, Ellen van Hierden, Anita Gerritsen, Susan Dikker, Carlo Heuveling,

Nadere informatie

: Bijlage 1 Oplegnotitie ANNO II Colleges, raden en Staten Bijlage 2 Agenda Netwerk Noordoost

: Bijlage 1 Oplegnotitie ANNO II Colleges, raden en Staten Bijlage 2 Agenda Netwerk Noordoost Riedsútstel Ried : 10 december 2015 Agindapunt : Status : Opiniërend/Besluitvormend Program : Programma 6 - Ontwikkeling Eardere behandeling : Portefúljehâlder : G. Gerbrandy Amtner : M. Brouwer Taheakke

Nadere informatie

Voorbeeld Startnotitie Behorend bij Kernbeleid Veiligheid 3.0 d.d. september 2010

Voorbeeld Startnotitie Behorend bij Kernbeleid Veiligheid 3.0 d.d. september 2010 Voorbeeld Startnotitie Behorend bij Kernbeleid Veiligheid 3.0 d.d. september 2010 Ter toelichting: Deze startnotitie vormde het statschot voor integraal veiligheidsbeleid voor de periode 2011-2014 1 Startnotitie

Nadere informatie

Onderzoek Ondernemerspanel 4: Actuele economische onderwerpen

Onderzoek Ondernemerspanel 4: Actuele economische onderwerpen Onderzoek Ondernemerspanel 4: Actuele economische onderwerpen Kleine bedrijven, ondernemersverenigingen, leegstand kantoren en Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) Contactpersonen gemeente Nieuwegein: Team

Nadere informatie

Plangroep AnnA. Programma Plangroep #2

Plangroep AnnA. Programma Plangroep #2 Programma Plangroep #2 19.30 uur Opening en voorstellen nieuwe deelnemers 19.35 uur Algemene actiepunten uit plangroep #1 19.45 uur Vervolg werkgroepen 21.00 uur Terugkoppeling uit werkgroepen door een

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het wijkoverleg Ridderkerk Centrum

Verslag van de vergadering van het wijkoverleg Ridderkerk Centrum Verslag van de vergadering van het wijkoverleg Ridderkerk Centrum Datum: Donderdag 21 september 2017 Locatie: Gemeentehuis, vergaderkamer A 104, Koningsplein 1, 2981 EA Ridderkerk Aanwezigen: Stevenson,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 12 augustus Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 12 augustus Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 12 augustus 2014 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 7 mei 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid, Jan Snoek

Nadere informatie

Raadsbesluit blad : 1 van 5

Raadsbesluit blad : 1 van 5 Raadsbesluit blad : 1 van 5 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 76063 Datum : 2 september 2014 Programma : Onderwijs Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

ARENADEBAT 1. Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM

ARENADEBAT 1. Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM ARENADEBAT 1 Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM PROGRAMMA 19.30 uur: welkom, wethouder Teus van Houwelingen 19.40 uur: toelichting gespreksleider Bas Verbruggen 19.45 uur: eerste

Nadere informatie

Het rondetafeloverleg (i.v.m. 1Gezin1Plan)

Het rondetafeloverleg (i.v.m. 1Gezin1Plan) Het rondetafeloverleg (i.v.m. 1Gezin1Plan) Inleiding Tijdens een rondetafeloverleg of -bijeenkomst overlegt een gezin met personen uit het sociale netwerk en betrokken zorg- en dienstverleners over het

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt :

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aan de Raad Made, 23 december 2008 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 29 januari 2009 Nummer raadsnota: 8 Onderwerp: Beheer natte ecologische verbindingszones / Uitvoeringsproject

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT PUHMEftEÜG f c. RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT Agendanummer 11-04 Registratienummer raad 605317 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 605114 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering

Nadere informatie

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Hans van Duren; Willie Pluijm; Miranda Vugts (Regio- Politie B.O.S.);

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Hans van Duren; Willie Pluijm; Miranda Vugts (Regio- Politie B.O.S.); NOTULEN Bewonersoverleg De Leeuwerik K.v.K. 56652739 Klompenmaker 42 5683 NE Best secretaris@bodeleeuwerik.nl www.bodeleeuwerik.nl Locatie: Datum: Aanwezig: Afwezig: De Boei, Leemkuilen 101, 5683 BT Best

Nadere informatie

Dorpstafel werkgroep Verkoop, PR en Imago

Dorpstafel werkgroep Verkoop, PR en Imago Dorpstafel werkgroep Verkoop, PR en Imago Aanwezig: iedereen Verslag werkgroep bijeenkomst 13 september 2016 1.Status v.w.b. bezichtigingen en verhuurde/verkochte Moerdijkregeling woningen Op korte termijn

Nadere informatie

Verslag publieksdebat Eerbeek

Verslag publieksdebat Eerbeek Verslag publieksdebat Eerbeek Datum bijeenkomst: 8 april 2013 Auteur: Els Holsappel Aanwezig: 16 deelnemers Doel van de bijeenkomst: Verzamelen reacties op de conceptvisie; Input leveren voor de definitieve

Nadere informatie

Notulen TPE vergadering maandag 2 oktober 2017

Notulen TPE vergadering maandag 2 oktober 2017 Notulen TPE vergadering maandag 2 oktober 2017 Aanwezig: Afwezig: Notulist: Eugène Kramer, Jan Moojen, Theo Gebhard, Wim de Vries, Anne Veenma, Herman Hoekstra, Dick Beemster en Theo Peerdeman Stephan

Nadere informatie

Afwezig m.k.:gerard van Krevel (penningmeester), Françoise Vaartjes, Ashley Timmer- Gerdsen(secretaris).

Afwezig m.k.:gerard van Krevel (penningmeester), Françoise Vaartjes, Ashley Timmer- Gerdsen(secretaris). Verslag van de vergadering van de Participatieraad (PR) van de Gemeente Overbetuwe d.d. 3 augustus 2018 9.30 11.30 uur in de Commissiekamer te Elst Leden: Marja van Galen, Thea Hooijer, Roel Keuken (voorzitter),

Nadere informatie

Notulen. Agenda. 1 Opening. 2 Notulen vergadering 9 mei Pagina 1 van 5

Notulen.   Agenda. 1 Opening. 2 Notulen vergadering 9 mei Pagina 1 van 5 Notulen Datum: 13 juni 2017 Locatie: Oostdam te Goedereede Aanwezig: Desirée van Halewijn, William Tanis, Linda Hobbel, Adam van Heest, Afwezig: Erna de Jong Datum volgende vergadering: 6 september 2017

Nadere informatie