Preregistreren, dedouaneren en inschrijven van elektrische fietsen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Preregistreren, dedouaneren en inschrijven van elektrische fietsen"

Transcriptie

1 Preregistreren, dedouaneren en inschrijven van elektrische fietsen Voortaan moeten ook bepaalde categorieën van elektrische fietsen, de zg. speed pedelecs een nummerplaat hebben in België, en dus worden ingeschreven. Sinds enkele jaren aanvaardt de DIV enkel nog inschrijvingen via het internet, de zg. WEBDIV, tenzij voor welbepaalde uitzonderingsgevallen. Inschrijvingen die via WEBDIV kunnen gebeuren, mogen niet meer via het loket van de DIV worden aangeboden. Hiervoor moet aan enkele voorwaarden voldaan zijn: 3 noodzakelijke stappen om een nummerplaat te verkrijgen: - het voertuig moet gepreregistreerd zijn - het voertuig moet gededouaneerd zijn - het voertuig moet vervolgens online worden ingeschreven, bv. via een verzekeringsmakelaar die Autoconnect WEBDIV gebruikt. 1. Preregistratie via Autoconnect VIPS 1.1. Wat? Preregistreren = het toevoegen van de technische gegevens van een welbepaald voertuig aan de kruispuntbank van voertuigen (KBV). Wanneer een voertuig via Autoconnect VIPS (VIPS = Vehicle Import and Preregistration System) wordt gepreregistreerd, kan het voertuig meteen ingeschreven worden via WebDIV (indien ook aan de douanevoorwaarde is voldaan) Hoe? Aan de hand van het COC voegt u alle voertuiggegevens toe in een online formulier, deze wordt vervolgens opgeslagen en doorgestuurd naar DIV. Hoe kan het nog makkelijker? Heeft u een ecoc (elektronische COC) in XML formaat van de fabrikant? Dan kunt u dit bestand eenvoudig in Autoconnect VIPS slepen en alle gegevens worden automatisch geïmporteerd.

2 Heeft u vaak dezelfde voertuigen te preregisteren? Autoconnect VIPS bevat tal van functies om een vorig voertuig te dupliceren, of om een gelijkaardig op te zoeken op basis van zijn chassisnummer, of op basis van WVTA + Type + Versie + Variant. Wanneer de pre-registratie geslaagd is, zal er meteen een groen vinkje verschijnen naast het voertuig in de lijst van Actuele voertuigen. Vanaf dit moment kan de verzekeringsagent het voertuig inschrijven via WebDIV, mits ook de douaneformaliteiten voldaan zijn Wie? In principe moet diegene die het voertuig importeert in België, het voertuig preregistreren. Enkel ondernemingen met een Belgisch ondernemingsnummer kunnen een preregistratie uitvoeren. Om dit via de applicatie Autoconnect VIPS te doen, wordt er een account aangemaakt waarin het ondernemingsnummer opgeslagen zit.

3 1.4. Prijs? (Alle prijzen zijn exclusief BTW en eventuele andere taksen en heffingen van overheidswege) Het is ook mogelijk om de preregistratie volledig uit te besteden: u stuurt in dit geval de COC door en inmotiv doet de rest. De kostprijs hiervan is 35 per preregistratie (excl BTW). 2. Dedouanering via Autoconnect VIPS 2.1. Wat? Dedouaneren = het versturen van een beperkte set aan gegevens over het voertuig en de aankooptransactie aan de douanediensten Hoe? Dedouaneren kan gebeuren bij een douaneloket, maar het kan ook digitaal: ondernemingen met een A+ of B licentie kunnen de gegevens voor de dedouanering elektronisch doorsturen. Beide methoden A+ en B zijn ook in Autoconnect VIPS ingebouwd, zodat een invoerder de 3 stappen in 1 applicatie kan doen: preregistratie + dedouanering + inschrijven via Autoconnect WebDIV.

4 Opgelet: zonder A+ of B licentie van de douane is het nog altijd vereist om per voertuig naar een douanekantoor te gaan met de documenten. Een B-licentie bekomen is de snelste manier: dit vereist enkel het invullen van een vragenlijst. Met een B- licentie kan de dedouanering online verlopen. Voor meer informatie hierover, kunt u contact opnemen met evy.rosschaert@minfin.fed.be 2.3. Prijs? Het doorsturen van de douanegegevens via Autoconnect VIPS is inbegrepen in de prijs van de preregistratie. Wat zijn de voordelen om Autoconnect VIPS te gebruiken? - De preregistratie wordt meteen beschikbaar in de databank van de DIV. - Mogelijkheid om een ecoc XML op te laden en zo kostbare tijd te besparen. - Tal van hulpmiddelen om de invoer gemakkelijker te maken bvb het dupliceren van een eerder gepreregistreerd voertuig. - Dedouanering in dezelfde applicatie. - Gegevens klaarzetten voor de inschrijving via WebDIV, eveneens in dezelfde applicatie. - Gespecialiseerde en telefonische support via onze servicedesk. - 24/7 beschikbaar online, via eenvoudige login met gebruikersnaam en wachtwoord. Geen elektronische identiteitskaart nodig. - Een internet-browser volstaat. U hoeft geen software te installeren. En meerdere gebruikers kunnen gelijktijdig werken.

5 3. Inschrijving via Autoconnect WEBDIV 3.1. Wat? Inschrijven = het registreren van de verbinding tussen voertuig en eigenaar, en als gevolg daarvan het toekennen van een nummerplaat, die op naam van de eigenaar staat geregistreerd Welke fietsen moeten ingeschreven worden? Een fiets met elektrische hulpmotor ( 250 W en 25 km/u) beschikt enkel over trapondersteuning en heeft geen COC (certificaat van overeenstemming). à geen inschrijving nodig Een gemotoriseerde fiets ( 1000 W en 25 km/u) beschikt altijd over trapondersteuning maar kan ook zijn uitgerust met een motor die autonoom zonder gebruik van de pedalen kan werken. à geen inschrijving nodig, wel verzekering indien de motor autonoom kan werken Een speed pedelec ( 4000 W en 45 km/u) is een snelle elektrische fiets waarbij de trapondersteuning niet stopt bij 25 kilometer per uur. Je kunt door zelf mee te trappen snelheden tot 45 kilometer per uur behalen. Speed pedelecs vallen daardoor niet in de categorie fietsen, maar in die van de bromfietsen. à inschrijving nodig, met verzekering indien de motor autonoom kan werken Verzekering: bij een gemotoriseerde fiets of speed pedelec is een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid inzake motorrijtuigen verplicht indien de motor autonoom kan werken zonder trappen. Bij een fiets met elektrische hulpmotor is deze verzekering niet verplicht, maar een familiale verzekering (BA privé) wordt sterk aanbevolen Hoe inschrijven? Via DIV Voor fietsen die geen verzekering nodig hebben maar wel een nummerplaat dienen te bekomen: op de website van DIV kan men het aanvraagformulier downloaden (NL/FR/DE). Dit moet volledig ingevuld opgestuurd worden naar DIV. Voor meer informatie: Via WebDIV Fietsen die een verzekering vereisen, kunnen door de verzekeringsmakelaar via Autoconnect WEBDIV worden ingeschreven. De verzekeringsmakelaar vult eerst het chassisnummer in: het is mogelijk dat dit een kort chassisnummer is, in dit geval wordt dit aangevuld met spaties totdat er 17 tekens zijn. Autoconnect WebDIV herkent meteen dat het om een voertuigcategorie L1e gaat en zal vragen of het om een elektrische fiets gaat of niet, en of deze een autonoom werkende motor heeft.

6 Opmerking: enkel nieuwe (brom)fietsen kunnen op deze manier ingeschreven worden, voor tweedehandse fietsen moet er een aanvraagformulier verstuurd worden naar DIV. Onderaan het formulier moet de makelaar het formaat van de nummerplaat aanduiden. Wanneer er op het vraagteken geklikt wordt, zal er een pop-up verschijnen waarin men alle formaten kan raadplegen. Voor de speed pedelec ziet dit er zo uit: 3.4. Prijs? De eigenaar zal de nummerplaat met inschrijvingsbewijs ontvangen via de post, waarbij men 30 euro dient te betalen aan de postbode. Er moet voor deze voertuigen geen belasting op de inverkeerstelling (BIV) en geen verkeersbelasting betaald worden.

7 Een overzicht van de verplichtingen voor de verschillende types elektrische fietsen:

8 4. Regularisatie 4.1. Wat? Regulariseren = het registreren van voertuigen die reeds in gebruik zijn door de eigenaar en nooit eerder werden gepreregistreerd of ingeschreven. De regularisatieprocedure is van toepassing op bromfietsen en elektrische fietsen die sinds kort een nummerplaat moeten dragen. Deze periode loopt van 11 december 2015 tot 11 december Hoe? De eigenaar dient zich eerst aan te bieden bij een Bpost kantoor (geen postpunt!) voor een bestaande speed pedelec te laten preregistreren. Bpost voert ter plaatse de technische gegevens van het voertuig in en stuurt die door naar de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV). DE DOCUMENTEN DIE NODIG ZIJN VOOR DE IDENTIFICATIE VAN HET VOERTUIG EN DIE VOOR TE LEGGEN ZIJN BIJ BPOST: Het origineel Europees (CoC) of Belgisch gelijkvormigheidsattest; Of een kopie van dit attest; Of het duplicaat van de CoC (of een kopie hiervan) afgeleverd door de constructeur of zijn vertegenwoordiger in België; Of een attest van verlies/diefstal afgeleverd door de politie (zelfs al is dit in het verleden afgeleverd). De ontbrekende gegevens worden aangevuld door bpost op basis van een simpele verklaring op eer door de aanvrager. Of een attest afgeleverd door een federatie van oldtimer voertuigen (om een federatie te vinden, zie: De ontbrekende gegevens worden aangevuld door bpost op basis van een simpele verklaring op eer door de aanvrager. Een aankoopfactuur van het voertuig wordt NIET aanvaard, maar kan u wel eventueel helpen bij het bepalen van de vermoedelijk datum van eerste ingebruikname. De eigenaar krijgt van Bpost een aanvraag tot inschrijving, deze wordt ingevuld bezorgd bij de verzekeraar. Deze laatste schrijft het voertuig vervolgens in via WebDIV door de optie regularisatie bestaande bromfiets aan te duiden Prijs? De eigenaar zal de nummerplaat met inschrijvingsbewijs ontvangen via de post, waarbij men 42 euro dient te betalen aan de postbode. Er moet voor deze voertuigen eveneens geen belasting op de inverkeerstelling (BIV) en geen verkeersbelasting betaald worden.

9 INFO Als TRAXIO-lid hebt u toegang tot alle info en applicaties, zo ook autoconnect vips, het platform voor de pre-registratie. Mbt pre-registratie en dedouanering kan u altijd terecht bij onze partner inmotiv, zie Zij kunnen ook een dedouaneringsprocedure opstarten. Als TRAXIO-lid kan u met uw lidnummer via aan mailto:servicedesk@inmotiv.be een login en paswoord aanvragen bij InMotiv voor het platform autoconnect vips. Het telefoonnummer van de helpdesk is 03/ Gegevens inmotiv Belgium : Katwilgweg Antwerpen T F info@inmotiv.be

Autoconnect VIPS: Gebruikersgids (Vehicle Information Preregistration System)

Autoconnect VIPS: Gebruikersgids (Vehicle Information Preregistration System) Autoconnect VIPS: Gebruikersgids (Vehicle Information Preregistration System) Versie 1.1 Aangemaakt op 22/01/2016 Aangemaakt door Michiel Thai Laatste wijziging op 11/02/2016 Laatste wijziging door Katharine

Nadere informatie

De, voor 31 maart 2014, uit een niet EU- land ingevoerde voertuigen moeten een homologatieprocedure volgen bij één van de drie Belgische Gewesten.

De, voor 31 maart 2014, uit een niet EU- land ingevoerde voertuigen moeten een homologatieprocedure volgen bij één van de drie Belgische Gewesten. Uw bromfiets verdient een kentekenplaat! Sinds 31 maart 2014 rijden de nieuwe en voordien in België of elders reeds ingeschreven bromfietsen en lichte vierwielers rond met een kentekenplaat... Vanaf 1

Nadere informatie

Uw bromfiets verdient een kentekenplaat!

Uw bromfiets verdient een kentekenplaat! Uw bromfiets verdient een kentekenplaat! Vanaf 11 december 2015 kan u via een regularisatieprocedure een kentekenplaat bekomen voor uw gebruikte bromfiets Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer

Nadere informatie

Preregistratie van tweedehands ingevoerde voertuigen in de Kruispuntbank van de Voertuigen.

Preregistratie van tweedehands ingevoerde voertuigen in de Kruispuntbank van de Voertuigen. Preregistratie van tweedehands ingevoerde voertuigen in de Kruispuntbank van de Voertuigen. De Kruispuntbank van de Voertuigen. Er werd een Kruispuntbank van de Voertuigen (KBV) gecreëerd ten einde de

Nadere informatie

Preregistratie van tweedehands ingevoerde voertuigen bij DIV

Preregistratie van tweedehands ingevoerde voertuigen bij DIV Preregistratie van tweedehands ingevoerde voertuigen bij DIV Drie procedures zijn voorzien : 1) De verplichte preregistratie van ieder voertuig geschikt voor inschrijving via het Vehicle Identification

Nadere informatie

Dit betekent meteen dat u de Belgische BIV en verkeersbelasting moet betalen. Op het algemeen principe is er één uitzondering.

Dit betekent meteen dat u de Belgische BIV en verkeersbelasting moet betalen. Op het algemeen principe is er één uitzondering. BUITENLANDSE NUMMERPLAAT IN BELGIE RIJDEN? Inhoud Het principe is duidelijk.... Op het algemeen principe is er één uitzondering.... Let wel, deze uitzondering... Hoe zit het met de Luxemburgse cross-borderleasing?...

Nadere informatie

UW EERSTE ELEKTRISCHE FIETS? WIJ GEVEN U EEN DUWTJE IN DE BENEN.

UW EERSTE ELEKTRISCHE FIETS? WIJ GEVEN U EEN DUWTJE IN DE BENEN. UW EERSTE ELEKTRISCHE FIETS? WIJ GEVEN U EEN DUWTJE IN DE BENEN. In 2015 werden er voor het eerst meer elektrische fietsen verkocht dan stadsfietsen: maar liefst 31,4 % van alle verkochte fietsen - pakweg

Nadere informatie

Voertuigen inschrijven met AS/Web-DIV

Voertuigen inschrijven met AS/Web-DIV Handleiding Voertuigen inschrijven met AS/Web-DIV De nieuwe WebDIV-module voor online inschrijvingen heeft als voornaamste kenmerk de identificatie van de klanten via het rijksregisternummer (bij natuurlijke

Nadere informatie

Afsprakenprogramma KEURING HANDLEIDING

Afsprakenprogramma KEURING HANDLEIDING Afsprakenprogramma KEURING HANDLEIDING Index 1. Toegang tot het programma... 3 2. Module te gebruiken door klanten via internet... 4 2.1 Registratie door de klant... 4 2.1.1 Scherm 2 Algemeen Registratiescherm...

Nadere informatie

Algemene toelichting van verschillende types voertuigen die de wet onderscheidt

Algemene toelichting van verschillende types voertuigen die de wet onderscheidt Algemene toelichting van verschillende types voertuigen die de wet onderscheidt Introductie In de regelgeving kunnen onder de elektrische fietsen drie types onderscheiden worden naargelang hun specifieke

Nadere informatie

Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport

Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport Info: www.vlaio.be/ecologisch-en-veilig-transport Digitale aanvraag: https://ecologisch-en-veilig-transport.vlaanderen.be Versie: 17 november

Nadere informatie

FOD Mobiliteit en Vervoer. Gebruikershandleiding Webclient Preregistratie

FOD Mobiliteit en Vervoer. Gebruikershandleiding Webclient Preregistratie FOD Mobiliteit en Vervoer Gebruikershandleiding Webclient Preregistratie Johan Staes 20-3-2019 Webclient Preregistratie Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Aanmelden... 2 2.1 Aanmeldscherm... 2 2.2 Toegangsbeheer

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 4 Registreren! 4 Club verantwoordelijke! 5 Bestaande club! 5 Nieuwe club aanmaken! 5 Aanmaken wedstrijd! 6 Betekenis icoontjes! 7 Inkorven! 8 Aantallen

Nadere informatie

Inschrijving motorhomes

Inschrijving motorhomes Inschrijving motorhomes Voor de inschrijving van een motorhome is er een bepaalde procedure te volgen. Die procedure hangt af van enkele kenmerken van uw voertuig: is het een nieuw voertuig, is het een

Nadere informatie

OMZENDNOTA Nr 33732 van 28 oktober 2010 BETREFFENDE DE NIEUWE NUMMERPLATEN

OMZENDNOTA Nr 33732 van 28 oktober 2010 BETREFFENDE DE NIEUWE NUMMERPLATEN K O N I N K R I J K B E L G I Ë F e d e r a l e o v e r h e i d s d i e n s t B u i t e n l a n d s s Z a k e n, B u i t e n l a n d s e H a n d e l e n O n t w i k k e l i n g s s a m e n w e r k i n

Nadere informatie

Normale regularisatieprocedure van een bromfiets of lichte vierwieler (geen oldtimer-plaat)

Normale regularisatieprocedure van een bromfiets of lichte vierwieler (geen oldtimer-plaat) Normale regularisatieprocedure van een bromfiets of lichte vierwieler (geen oldtimer-plaat) U beschikt over een document ter Biedt u aan bij bpost uit via overzichtsfiche van de en bewaart Normale regularisatieprocedure

Nadere informatie

Op de weg in België - 2008 -

Op de weg in België - 2008 - Op de weg in België - 2008 - Als bestuurder van een gemotoriseerd voertuig in België moet u aan enkele verplichtingen voldoen. Rijbewijs en Wegcode Om u in België in het verkeer te begeven, moet u in het

Nadere informatie

PROCEDURE VOOR DE VERLENGING 2016 VAN DE COMMERCIËLE KENTEKENPLATEN DIE OP 31 DECEMBER 2015 VERVALLEN (natuurlijke personen en rechtspersonen)

PROCEDURE VOOR DE VERLENGING 2016 VAN DE COMMERCIËLE KENTEKENPLATEN DIE OP 31 DECEMBER 2015 VERVALLEN (natuurlijke personen en rechtspersonen) PROCEDURE VOOR DE VERLENGING 2016 VAN DE COMMERCIËLE KENTEKENPLATEN DIE OP 31 DECEMBER 2015 VERVALLEN (natuurlijke personen en rechtspersonen) De commerciële kentekenplaten zouden normaalgezien tussen

Nadere informatie

De tijdelijke inschrijving onder een plaat X of W

De tijdelijke inschrijving onder een plaat X of W De tijdelijke inschrijving onder een plaat X of W Vanaf 1 mei 2016 komen er 2 soorten van transitplaat naar Europees model op de markt: Algemene informatie over deze twee nieuwe transitplaten X en W De

Nadere informatie

Praktische handleiding Aanmaak van een account

Praktische handleiding Aanmaak van een account Praktische handleiding Aanmaak van een account Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Start... 4 3. Nieuwe account aanmaken... 4 3.1. Invoeren van bedrijfsinformatie door gebruik van het ondernemingsnummer (KBO-nummer).

Nadere informatie

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling Bisdom Antwerpen Vicariaat voor het onderwijs Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten 1. INLEIDING Deel 1 : Inloggen als instelling Het inschrijven voor een raamovereenkomst gebeurt per instelling

Nadere informatie

OPLEIDING SPEED PEDELECS. Persmoment 30 april 2019

OPLEIDING SPEED PEDELECS. Persmoment 30 april 2019 OPLEIDING SPEED PEDELECS Persmoment 30 april 2019 SPEED PEDELECS, MOBILITEIT EN VERKEERSVEILIGHEID VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT SPEED PEDELECS: DEFINITIE Snelle elektrische fiets Motor met hoofddoel

Nadere informatie

HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR OPDRACHTGEVERS

HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR OPDRACHTGEVERS HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR OPDRACHTGEVERS INHOUD 1. Inloggen op my.tentoo... 1 2. Nieuwe uitvoerder inschrijven... 2 3. Dimona-aangifte invoeren... 3 4. Werkbriefje invoeren... 5 5. Werkbriefjesoverzicht...11

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Toepassing "My FMB-BMB"

Gebruikershandleiding Toepassing My FMB-BMB Gebruikershandleiding Toepassing "My FMB-BMB" Hoe installeren? - Smartphone/Tablet: nog onder constructie - Desktop/Laptop: klik op de onderstaande link My FMB-BMB en volg de installatie procedure. Een

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS /versie 2.0-26.03.2018 26.03.2018 Handleiding e-loket voor aanvragen inschrijvingsnummers 1/13 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang

Nadere informatie

Handleiding MyHandicap

Handleiding MyHandicap Directie-generaal Personen met een handicap Handleiding MyHandicap Raadpleging van het dossier Indienen van een aanvraag Signaleren van een wijziging Meer info op www.handicap.belgium.be Maart 2018 1.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Inhoud Stap 1 Aanvraag van de hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen... 3 Stap 2 Activeren van een hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen

Nadere informatie

LICHTE GEMOTORISEERDE TWEEWIELERS: FIETS, BROMFIETS OF? Werner De Dobbeleer, VSV Politiecongres 26 oktober 2015

LICHTE GEMOTORISEERDE TWEEWIELERS: FIETS, BROMFIETS OF? Werner De Dobbeleer, VSV Politiecongres 26 oktober 2015 LICHTE GEMOTORISEERDE TWEEWIELERS: FIETS, BROMFIETS OF? Werner De Dobbeleer, VSV Politiecongres 26 oktober 2015 INHOUD Context Europese verordening: inhoud Gevolgen voor Belgische reglementering Conclusies

Nadere informatie

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR ONDERNEMINGEN. 30/06/2017 Federale dienst e-procurement

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR ONDERNEMINGEN. 30/06/2017 Federale dienst e-procurement E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR ONDERNEMINGEN 30/06/2017 Federale dienst e-procurement GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Personeel en Organisatie behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten,

Nadere informatie

E705 MYMINFIN-handleiding

E705 MYMINFIN-handleiding E705 MYMINFIN-handleiding Inhoudstafel 1 Aangever particulier.... 3 1.1 Tweedehands voertuig aangekocht door een particulier in duitsland.... 3 1.1.1 Inloggen in MYMINFIN.... 4 1.1.2 Aanmelden bij MYMINFI

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

Inschrijving motorhomes

Inschrijving motorhomes Inschrijving motorhomes Voor de inschrijving van een motorhome is er een bepaalde procedure te volgen. Die procedure hangt af van enkele kenmerken van uw voertuig: is het een nieuw voertuig, is het een

Nadere informatie

Elektronische steunmaatregelen Eénmalige Registratieprocedure in 3 stappen. Versie april 2013

Elektronische steunmaatregelen Eénmalige Registratieprocedure in 3 stappen. Versie april 2013 Elektronische steunmaatregelen Eénmalige Registratieprocedure in 3 stappen Versie april 2013 Elektronische steunmaatregelen Eénmalige Registratieprocedure in 3 stappen STAP 1 : registreer een beheerder

Nadere informatie

Provinciebelasting op Bedrijven 2014

Provinciebelasting op Bedrijven 2014 Provinciebelasting op Bedrijven 2014 Hoe uw aangifte invullen en indienen via het Internet? Waarom kiezen voor een elektronische aangifte? Bij het elektronisch indienen van uw aangifte voor de Provinciebelasting

Nadere informatie

HANDLEIDING. Connect Solutions bvba

HANDLEIDING. Connect Solutions bvba HANDLEIDING Deze handleiding is gebaseerd op het gebruik van Internet Explorer. Aangetekende.email werkt op alle gangbare browsers, maar weergave en functionaliteiten kunnen licht afwijken naargelang de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding extranet Europ Assistance (versie )

Gebruikershandleiding extranet Europ Assistance (versie ) Gebruikershandleiding extranet Europ Assistance (versie 28.05.2010) http://fsn.europ-assistance.be - Login o Login Bedrijf = de gebruikersnaam van uw bedrijf o Gebruiker = de gebruikersnaam van uw medewerker

Nadere informatie

E-loket gemeentebelastingen

E-loket gemeentebelastingen E-loket gemeentebelastingen Hoe uw aangifte invullen en indienen via het Internet? Waarom kiezen voor een elektronische aangifte? Bij het elektronisch indienen van uw aangifte geniet u van de voordelen

Nadere informatie

Handleiding Order2Cash

Handleiding Order2Cash Handleiding Order2Cash Inhoud Order2Cash...3 Persoonlijke online omgeving...3 Geen account...4 Inloggen...5 Koppelen / Ontkoppelen...6 2 Order2Cash Uw facturen ontvangt u digitaal via Order2Cash. Binnen

Nadere informatie

Elektronische indiening fiscale fiches

Elektronische indiening fiscale fiches Elektronische indiening fiscale fiches De intentie van dit document is niet alle gevolgen en mogelijkheden van de elektronische indiening van de fiscale fiches weer te geven. Het probeert enkel een praktische

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij gebruik

Nadere informatie

Handleiding.

Handleiding. Handleiding www.beleefsmg.nl 1 Aanmelden club / organisatie 1. Registreren Onderaan de website is een knop om je club of organisatie aan te melden. Vul vervolgens de formulier in. Zie ook onder 2. Mijn

Nadere informatie

EXPERTBASE. Handleiding.

EXPERTBASE. Handleiding. EXPERTBASE Handleiding www.energiesparen.be INHOUD 1 WAT IS EXPERTBASE?... 3 2 AANMELDEN... 4 3 DOSSIER... 6 3.1 Hoe maak ik een nieuw dossier aan?... 6 3.1.1 Dit is mijn eerste dossier... 6 3.1.2 Ik heb

Nadere informatie

CARPASS WINGS Software Snelheid & zekerheid

CARPASS WINGS Software Snelheid & zekerheid CARPASS WINGS Software Snelheid & zekerheid 1. Vereisten Dossier: CAR-PASS MODULE incl. Wings Logistiek Uitgave Wings: Professional, Enterprise of Expert Gebruiker: (Car-pass maakt gebruik van vrije (gebruikers)velden)

Nadere informatie

INHOUDSTABEL NEOTOUCH BY NEOPOST 1

INHOUDSTABEL NEOTOUCH BY NEOPOST 1 INHOUDSTABEL NEOTOUCH BY NEOPOST 1 NEOTOUCH by Neopost KORTE INLEIDING Wat is de bedoeling van NeoTouch? De klant kan de post van het bedrijf makkelijk beheren via een computer, zonder fysieke documenten

Nadere informatie

Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten. 2012 d-basics b.v.

Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten. 2012 d-basics b.v. Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten 2 1 Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten Inleiding De module TAX wisselt berichten uit met de Belastingdienst. Hierbij werden aanvankelijk

Nadere informatie

Webportal instellingen

Webportal instellingen Inge Heuvel - van Schaijck --- Online Van: Maarten Heuvel - Online Verzonden: vrijdag 20 juni 2014 22:16 Aan: info@onlinegroep.nl Onderwerp: Online Pro Update 2014.0.0.90: Webportal

Nadere informatie

E705 Myminfin-handleiding

E705 Myminfin-handleiding E705 Myminfin-handleiding Inhoudstafel 1 AANGEVER PARTICULIER... 3 1.1 TWEEDEHANDS VOERTUIG AANGEKOCHT DOOR EEN PARTICULIER IN DUITSLAND... 3 1.1.1 Inloggen in Myminfin... 4 1.1.2 Aanmelden bij Myminfin...

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS /versie 1.0-8.08.2016 8.08.2016 Handleiding e-loket voor aanvragen inschrijvingsnummers 1/11 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot

Nadere informatie

APICS module Gevaarlijke Goederen. Voor aangevers GG

APICS module Gevaarlijke Goederen. Voor aangevers GG APICS module Gevaarlijke Goederen Voor aangevers GG 16 mei 2014 Inhoudstafel Hoofdstuk 1: Toegang APICS loket... 3 Stap 1A: Bedrijf registreren... 4 Stap 1B: Functionaliteit aanvragen... 8 Stap 2: Toegang

Nadere informatie

Inhoud. Instructie Taken uitvoeren in het Supplier Portal. Handleiding Vendorlink

Inhoud. Instructie Taken uitvoeren in het Supplier Portal. Handleiding Vendorlink Handleiding Vendorlink Inhoud Quick reference card: Inloggen op het Supplier Portal... 2 Stap 1: Een wachtwoord instellen... 3 Stap 2: Inloggen op het Supplier Portal... 5 Quick reference card:... 6 Stap

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2) GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij

Nadere informatie

Installatie SoftN - MyCareNet

Installatie SoftN - MyCareNet Installatie SoftN - MyCareNet Inhoud Voor je start met de installatie... 2 Installatie SoftN - MyCareNet... 2 Configuratie SoftN - MyCareNet... 4 Eerste gebruik... 4 Instellingen scherm... 5 Dataprovider...

Nadere informatie

KMO-PORTEFEUILLE. Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid.

KMO-PORTEFEUILLE. Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid. KMO-PORTEFEUILLE Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid. Kleine en Middelgrote ondernemingen kunnen in dat geval genieten van 50 % steun op de in aanmerking komende

Nadere informatie

Elektronische steunmaatregelen Eénmalige Registratieprocedure in 3 stappen. Versie mei. 2014

Elektronische steunmaatregelen Eénmalige Registratieprocedure in 3 stappen. Versie mei. 2014 Elektronische steunmaatregelen Eénmalige Registratieprocedure in 3 stappen Versie mei. 2014 Elektronische steunmaatregelen Eénmalige Registratieprocedure in 3 stappen STAP 1 : registreer een beheerder

Nadere informatie

/ Gebruikershandleiding KIOSK TAX SHELTER PODIUMKUNSTEN. Beknopte gebruikershandleiding voor het indienen van tax shelter dossiers voor podiumkunsten

/ Gebruikershandleiding KIOSK TAX SHELTER PODIUMKUNSTEN. Beknopte gebruikershandleiding voor het indienen van tax shelter dossiers voor podiumkunsten / Gebruikershandleiding KIOSK TAX SHELTER PODIUMKUNSTEN Beknopte gebruikershandleiding voor het indienen van tax shelter dossiers voor podiumkunsten 15.03.2017 cjm.vlaanderen.be INHOUD EENMALIG: Registratie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 4

Gebruikershandleiding User Management Scenario 4 Gebruikershandleiding User Management Scenario 4 Inhoud Stap 1 Registratie entiteit & aanduiding VTE, aanvraag hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen, activatie hoedanigheid & aanduiding Lokale

Nadere informatie

Inspiratiedag duurzaam woon-werkverkeer Oost-Vlaanderen Bram Rotthier 22 november 2018

Inspiratiedag duurzaam woon-werkverkeer Oost-Vlaanderen Bram Rotthier 22 november 2018 Inspiratiedag duurzaam woon-werkverkeer Oost-Vlaanderen Bram Rotthier 22 november 2018 gebruik voor last-mile voor de volledige verplaatsing gecombineerd met openbaar vervoer/auto 2 gebruik voor last-mile

Nadere informatie

Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide

Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide Nederlands November 2016 De partners van CSAM die de generieke diensten aanbieden, nemen de operationele verantwoordelijkheid van

Nadere informatie

Zich aanmelden in de applicatie.

Zich aanmelden in de applicatie. Contents Zich aanmelden in de applicatie.... 2 Een aanvraag doen voor een vergunning... 3 A. Algemene informatie... 7 B. Type voertuig... 10 C. Alle karakteristieken van het voertuig alles inbegrepen....

Nadere informatie

Faillissementimmo.be biedt u de volgende diensten aan: Bijkomende diensten - opties: U bespaart geld: Interesse of vragen?

Faillissementimmo.be biedt u de volgende diensten aan: Bijkomende diensten - opties: U bespaart geld: Interesse of vragen? Faillissementimmo.be biedt u de volgende diensten aan: Bij de eerste afspraak stellen wij samen met u een advertentie voorop aan de hand van een duidelijk en gedetailleerd canvas Wij publiceren uw advertentie

Nadere informatie

Mutatieprocedure per aangetekende

Mutatieprocedure per aangetekende Mutatieprocedure per aangetekende e-mail Inhoudsopgave 1.... Algemeen principe en voorwaarden... 3 2.... Procedure... 4 3.... Handleiding... 5 Mutatieprocedure per aangetekende e-mail 1. Algemeen principe

Nadere informatie

Handleiding: Zivver koppeling

Handleiding: Zivver koppeling Per juni 2019 is Novadent uitgebreid met de optie om via Zivver beveiligde email te versturen. U heeft hiervoor een Zivver account nodig én een Zivver koppeling vanuit Novadent. Voor het aanvragen van

Nadere informatie

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar Car-Pass Webservices Vanaf versie 7.4.0 in flexigar 1 Algemeen... 2 1.1 In te stellen parameters... 2 2 Versturen van kilometerstanden... 3 2.1 Via het document (werkorder of factuur)... 3 2.1.1 Voor de

Nadere informatie

DHL MyBill Veelgestelde vragen

DHL MyBill Veelgestelde vragen DHL MyBill Veelgestelde vragen MyBill.dhl.com Click here for English DHL Express dhlexpress.nl DHL MyBill handleiding 2 DHL Express dhlexpress.nl Inhoudsopgave Veelgestelde vragen... 4 Account Beheer...

Nadere informatie

Toegang tot de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie).

Toegang tot de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie). Toegang tot de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie). Wanneer u zich de eerste keer toegang wenst te verlenen als gemachtigde van een onderneming tot de digitale steunmaatregelen

Nadere informatie

The Classic Car Insurance & Assistance. Uitzonderlijk voertuig, uitzonderlijke verzekering.

The Classic Car Insurance & Assistance. Uitzonderlijk voertuig, uitzonderlijke verzekering. The Classic Car Insurance & Assistance Uitzonderlijk, uitzonderlijke verzekering. Since 1993 The Classic Car Insurance The Classic Car Assistance De Belgische Federatie voor Oude Voertuigen vzw werkt al

Nadere informatie

SCHOOL (OWA) handleiding

SCHOOL (OWA) handleiding SCHOOL (OWA) handleiding Kibro België Kibro Nederland Handleiding voor Online Web Admin (v:1.0.0.1) DOWNLOAD ALS PDF BEKIJK DE VIDEO HANDLEIDING De OWA kort uitgelegd... De KinderBrowser Online Web Admin

Nadere informatie

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v5.1

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v5.1 Downloaden & installeren BankingTools Cashflow v5.1 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie

Nadere informatie

ipad in beheer nemen met Mobile Iron

ipad in beheer nemen met Mobile Iron ipad in beheer nemen met Mobile Iron Deze handleiding beschrijft welke handelingen je moet uitvoeren om een bestaande ipad te laten beheren met onze beheer tool Mobile Iron. Hiervoor moet je onderstaande

Nadere informatie

Inleiding...2. 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3. 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4

Inleiding...2. 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3. 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4 Manual MyBTN Inhoud Inleiding...2 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4 2.1 De standaard inbox openen...4 2.2 De inbox...5 2.3 Labels

Nadere informatie

DIGITAAL LOKET E-LOKET MULTIPEN

DIGITAAL LOKET E-LOKET MULTIPEN DIGITAAL LOKET E-LOKET MULTIPEN Registratie toegang e-loket Om een toegang tot ons e-loket te kunnen creëren hebben wij ingevolge de GDPR-wetgeving een lijst nodig van alle gebruikers van ons digitaal

Nadere informatie

DE LAGE EMISSIEZONE IN DE PRAKTIJK

DE LAGE EMISSIEZONE IN DE PRAKTIJK ZONE DE LAGE EMISSIEZONE IN DE PRAKTIJK Sinds januari 2018 is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lage emissiezone. Wat betekent dit voor u? bps-bpv brussels Bruxelles Prévention & Sécurité Brussel

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

Kant en klare HANDLEIDING voor u als klant om uw alarmsysteem te kunnen registreren bij het meldpunt

Kant en klare HANDLEIDING voor u als klant om uw alarmsysteem te kunnen registreren bij het meldpunt Kant en klare HANDLEIDING voor u als klant om uw alarmsysteem te kunnen registreren bij het meldpunt Beste klant, Iedere aangifte van een elektronisch alarmsysteem, dat niet is aangesloten op een meldkamer,

Nadere informatie

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Gezinssportfederatie vzw, Troonstraat, 125, 1050 Brussel STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Vanaf december 2014 kunnen de GSF-sportclubs hun leden online inschrijven. Dit biedt jou

Nadere informatie

Handleiding website stappenregistratietool 4/04/2018

Handleiding website stappenregistratietool 4/04/2018 www.10000stappen.be Handleiding website stappenregistratietool 4/04/2018 FAQ: veelgestelde vragen voor deelnemers Ik kan mij niet aanmelden en krijg de melding Je gebruikersgegevens zijn ongeldig. Je mailadres

Nadere informatie

Internetboekhouden. met Lyncs e-boekhouden. www.lyncs.nl e-boekhouden@lyncs.nl

Internetboekhouden. met Lyncs e-boekhouden. www.lyncs.nl e-boekhouden@lyncs.nl Internetboekhouden met Lyncs e-boekhouden www.lyncs.nl e-boekhouden@lyncs.nl Met Lyncs e-boekhouden kunt u vanaf elke locatie, op elk gewenst moment, met een beveiligde verbinding, uw financiële administratie

Nadere informatie

Handleiding cliënt. Uw praktijk / uw adviseur maakt gebruik van het online afspraken- en workshopssysteem van het bedrijf NUTRiLiNK.

Handleiding cliënt. Uw praktijk / uw adviseur maakt gebruik van het online afspraken- en workshopssysteem van het bedrijf NUTRiLiNK. Handleiding cliënt Uw praktijk / uw adviseur maakt gebruik van het online afspraken- en workshopssysteem van het bedrijf NUTRiLiNK. Eerste keer aanmelden Bekijk mijn afspraken Workshops Uw profiel aanpassen

Nadere informatie

Vitar Release Vitar People Attendance Manager Version Release Notes. Vitar Software International Ltd. 22 April 2015

Vitar Release Vitar People Attendance Manager Version Release Notes. Vitar Software International Ltd. 22 April 2015 Vitar Release 3.6.1 Vitar People Attendance Manager 3.6.1 Version Release Notes Vitar Software International Ltd 22 April 2015 Vitar Release 3.6.1 Vit@r PAM 3.6.1 Release Notes BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN

Nadere informatie

Enkele tips bij de aankoop van een betrouwbare 2de handswagen. Betrouwbaar 2 de hands

Enkele tips bij de aankoop van een betrouwbare 2de handswagen. Betrouwbaar 2 de hands Enkele tips bij de aankoop van een betrouwbare 2de handswagen Betrouwbaar 2 de hands Een tweedehandswagen kopen is niet eenvoudig. Want een auto kan op het eerste zicht perfect in orde lijken, maar een

Nadere informatie

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR ONDERNEMINGEN 04/072016 - Versie 201 GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Personeel en Organisatie behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten, merkrechten

Nadere informatie

CARPASS WINGS Software Snelheid & zekerheid

CARPASS WINGS Software Snelheid & zekerheid CARPASS WINGS Software Snelheid & zekerheid 1. Vereisten Dossier: CAR-PASS MODULE incl. Wings Logistiek Uitgave Wings: Professional, Enterprise of Expert Gebruiker: (Car-pass maakt gebruik van vrije (gebruikers)velden)

Nadere informatie

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u van start gaat met my.tentoo voor opdrachtgevers. Inloggen Start via het internet de volgende website

Nadere informatie

Provinciebelasting op Bedrijven 2010

Provinciebelasting op Bedrijven 2010 Provinciebelasting op Bedrijven 2010 Hoe uw aangifte invullen en indienen via het Internet? Waarom kiezen voor een elektronische aangifte? Bij het elektronisch indienen van uw aangifte voor de Provinciebelasting

Nadere informatie

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID HANDLEIDING VOOR DE WEBAPPLICATIE Op deze pagina s vindt u de nodige informatie om te werken met de webapplicatie van het Impulsfonds. Wij raden u aan om deze pagina

Nadere informatie

HANDLEIDING TANDARTSEN

HANDLEIDING TANDARTSEN HANDLEIDING TANDARTSEN Wat wil u weten? Pages Procedure 3 Hoe moet ik een nieuwe patiënt toevoegen?? 4 Hoe moet ik een medische vragenlijst invullen? 5 Medische vragenlijst openen 5 Tandschema aanvullen

Nadere informatie

Handleiding website voor All in House

Handleiding website voor All in House Handleiding website voor All in House Inhoudsopgave ALGEMEEN... 3 DE WERKWIJZE... 3 DE INLOGPROCEDURE... 4 WIJZIGEN WACHTWOORD... 5 DE WERKWIJZE... 5 DE INVOER VAN GEGEVENS... 6 NIEUWE REGISTRATIE LEVANTO...

Nadere informatie

Gebruikersgids. UPS Factureringcentrum

Gebruikersgids. UPS Factureringcentrum Gebruikersgids UPS Factureringcentrum 2015 United Parcel Service of America, Inc. UPS, het merk UPS en de kleur bruin zijn handelsmerken van United Parcel Service of America, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Gezinssportfederatie vzw, Troonstraat, 125, 1050 Brussel STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Vanaf december 2014 kunnen de GSF-sportclubs hun leden online inschrijven. Dit biedt jou

Nadere informatie

Fleet Pack Scan2FleetPack

Fleet Pack Scan2FleetPack Fleet Pack Scan2FleetPack Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 WAAROM SCAN2FLEETPACK?... 1 INSTALLATIE... 2 DOWNLOADEN... 2 CONFIGURATIE... 4 GEBRUIK... 5 Het programma openen... 5 Inscannen en uploaden...

Nadere informatie

Mutatieprocedure per aangetekende . proefproject

Mutatieprocedure per aangetekende  . proefproject Mutatieprocedure per aangetekende e-mail proefproject 1. Algemeen principe en voorwaarden... 3 2. Procedure... 3 3. Handleiding... 4 1. Algemeen principe en voorwaarden a) Dezelfde formulieren dienen gebruikt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 1

Gebruikershandleiding User Management Scenario 1 Gebruikershandleiding User Management Scenario 1 1 Inhoud Stap 1 Registratie van de entiteit in het User Management en aanduiding van de VTE... 4 Wie dient deze stap uit te voeren?... 4 Wat heeft u nodig?...

Nadere informatie

KIOSK TAX SHELTER PODIUMKUNSTEN. Beknopte gebruikershandleiding voor het indienen van tax shelter dossiers voor podiumkunsten

KIOSK TAX SHELTER PODIUMKUNSTEN. Beknopte gebruikershandleiding voor het indienen van tax shelter dossiers voor podiumkunsten / Gebruikershandleiding KIOSK TAX SHELTER PODIUMKUNSTEN Beknopte gebruikershandleiding voor het indienen van tax shelter dossiers voor podiumkunsten 15.10.2017 cjm.vlaanderen.be INHOUD EENMALIG: Registratie

Nadere informatie

Europese Kentekenplaat

Europese Kentekenplaat De invoering van de Europese kentekenplaat Europese Kentekenplaat Historiek 7 karakters Robijnrood (RAL 3003) opschrift op witte achtergrond Voorafgegaan door het blauwe EU-symbool met wit B teken en 12

Nadere informatie

KIOSK BEWEGINGSVRIENDELIJKE EN GEDEELDE SCHOOLSPEELPLAATSEN. Gebruikershandleiding

KIOSK BEWEGINGSVRIENDELIJKE EN GEDEELDE SCHOOLSPEELPLAATSEN. Gebruikershandleiding / Gebruikershandleiding KIOSK BEWEGINGSVRIENDELIJKE EN GEDEELDE SCHOOLSPEELPLAATSEN Gebruikershandleiding 01.12.2018 cjm.vlaanderen.be INHOUD EENMALIG: Registratie & vertegenwoordiging...fout! Bladwijzer

Nadere informatie

Handleiding OK CV: ESS. Handleiding. Gebruiker: ESS. Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA.

Handleiding OK CV: ESS. Handleiding. Gebruiker: ESS. Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA. Handleiding Gebruiker: ESS Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA Pagina 1 Inhoudsopgave Introductie 3 Terminologie 3 Stap 1. Inloggen op FGO+ website 4 Stap 2: Inloggen

Nadere informatie

Handleiding MyUnifiedPost

Handleiding MyUnifiedPost Handleiding MyUnifiedPost Welkom in de papierloze wereld van MyUnifiedPost! Deel I: Registratie- en activatieprocedure Versie Datum laatste update 2.0 27 november 2009 Inhoud 1. Ik heb nog geen account

Nadere informatie

The Classic Car Insurance & Assistance. Uitzonderlijk voertuig, uitzonderlijke verzekering.

The Classic Car Insurance & Assistance. Uitzonderlijk voertuig, uitzonderlijke verzekering. The Classic Car Insurance & Assistance Uitzonderlijk voertuig, uitzonderlijke verzekering. The Classic Car Insurance The Classic Car Assistance De Belgische Federatie voor Oude Voertuigen vzw werkt al

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJN.SCILDON.NL EENVOUDIG TOEGANG TOT AL ONZE PORTALEN

HANDLEIDING MIJN.SCILDON.NL EENVOUDIG TOEGANG TOT AL ONZE PORTALEN HANDLEIDING MIJN.SCILDON.NL EENVOUDIG TOEGANG TOT AL ONZE PORTALEN EERSTE KEER AANMELDEN GA NAAR MIJN.SCILDON.NL U komt op de inlogpagina van mijn.scildon.nl. Hier heeft u drie opties: Meer info : als

Nadere informatie