Compleet prestatiebeheer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Compleet prestatiebeheer"

Transcriptie

1 Compleet prestatiebeheer Werkt ook met Windows XP en Windows Vista

2 2013 Verbeter de prestaties van uw computer met één krachtige en flexibele applicatie. Powersuite downloaden en installeren Powersuite is eenvoudig te downloaden en te installeren - het kost gewoonlijk minder dan een minuut. Klik op de volgende koppeling om Powersuite te downloaden: U wordt mogelijk gevraagd het gedownloade bestand op te slaan. Selecteer in dat geval Opslaan om het bestand op te slaan op een eenvoudig bereikbare locatie (bijvoorbeeld het Bureaublad). Wanneer het downloaden is voltooid, gaat u naar het gedownloade bestand en dubbelklikt u hierop om het installatieproces te starten. Klik op de knop Akkoord & installeren om Powersuite te installeren. Powersuite Pro kopen Hebt u al een upgrade naar Powersuite Pro uitgevoerd? Als dat niet het geval is, kunt u toch het programma uitvoeren om een diagnose te stellen van uw pc en de snelheidshulpprogramma's te activeren. Als u bent overgegaan op Pro, profiteert u van het volledige Powersuite-pakket van functies die speciaal zijn ontworpen om de prestaties van uw computer op te frissen. Voor een upgrade naar Powersuite Pro klikt u op de knop Upgrade nu in het scherm Overzicht. Er wordt nu een pop-up zichtbaar met rechtsonder een knop Kopen. Klik op de knop Kopen om een browservenster te openen. Klik in het browservenster om de applicatie te kopen. U gaat nu naar de beveiligde webwinkel waar u de instructies volgt om uw transactie te voltooien. Powersuite Pro activeren Als u Powersuite Pro al hebt gekocht maar de Lite-versie gebruikt, moet u een kort activeringsproces doorlopen. Open uw softwareproduct voor de activering. Klik op de knop Upgrade nu in het scherm Overzicht. Klik bovenin de pop-up op het tabblad Stap 2: Powersuite Pro activeren. U moet nu de activeringssleutel kopiëren en plakken in het beschikbare veld. U vindt deze sleutel in de orderbevestiging die naar u is verzonden na de aankoop. Klik op Activeren. Als het goed is, ontvangt u een bericht dat de activering is gelukt. Alternatieve activeringsprocedure In uitzonderlijke gevallen kunnen er problemen optreden bij de verbinding van Powersuite met de Uniblueserver. Als u een foutmelding Kan geen verbinding maken met de Uniblue-server ontvangt tijdens de activering, moet u een alternatieve activeringsprocedure volgen. Als de verbinding van Powersuite met de Uniblue-server mislukt, vraagt een pop-up u de internetverbinding te controleren. Deze pop-up bevat ook een koppeling waarmee u het programma handmatig kunt activeren op de Uniblue-website. Als u het product na het controleren van uw instellingen nog steeds niet kunt activeren, klikt u op de koppeling Handmatig activeren op de website van Uniblue. Vervolgens wordt er een browservenster geopend op een speciale alternatieve activeringspagina. Volg de instructies op deze pagina om het activeringsproces te voltooien.

3 Uw systeem scannen en optimaliseren Powersuite biedt een verfijnd arsenaal aan programma's die gericht zijn op meerdere onderdelen van uw pc. Om de prestaties van uw computer kunt u kiezen om: a) Het scherm Overzicht te gebruiken om meerdere onderdelen van uw pc tegelijk te optimaliseren. Dit is de eenvoudigste manier voor uitgebreide optimalisatie van uw systeem. b) Één systeemonderdeel tegelijk te optimaliseren. Hierdoor krijgt u meer gedetailleerde informatie en meer controle over het optimalisatieproces. Uw pc optimaliseren Start een scan door op de knop Start volledige scan te klikken. Powersuite scant elk onderdeel op het scherm Overzicht en rapporteert de resultaten. Om alle snelheidshulpprogramma's te activeren, klikt u op de knop Snelheidshulpprogramma's starten. Klik op de knop Optimaliseren in de betreffende categorie om alle onderdelen te optimaliseren die zijn vermeld onder Systeemoptimalisatie. Powersuite neemt een paar minuten voor: Het toepassen van fijnafstellingen. Het uitschakelen van ongebruikte processen. Het verwijderen van ongeldige vermeldingen. Het bijwerken van drivers. Om alle onderdelen die zijn vermeld onder Schijfoptimalisatie te optimaliseren, klikt u op de knop Optimaliseren van de betreffende categorie. Powersuite neemt een paar minuten voor: Het verwijderen van ongewenste bestanden. Het defragmenteren van uw belangrijkste harde schijf. Eén systeemonderdeel optimaliseren U kunt er ook voor kiezen om elk systeemonderdeel afzonderlijke te scannen en te optimaliseren. Om u te laten zien hoe dit gaat, nemen we de sectie over het proces van scannen en optimaliseren van ongebruikte processen door. Om te scannen op ongebruikte processen klikt u op het tabblad Systeemoptimalisatie in het bovenste navigatiepaneel. Selecteer Ongebruikte processen in het menu aan de linkerzijde. Klik op het pictogram (scannen) om te scannen. Als de scan is voltooid, geeft het programma een lijst van processen weer die kunnen worden gedeactiveerd. Klik op de knop Optimaliseren om alle vermelde ongebruikte processen te deactiveren. Ongedaan maken Powersuite biedt ook de mogelijkheid om de meeste typen optimalisaties ongedaan te maken. Klik op het pictogram (instellingen) in het navigatiepaneel rechtsboven om naar de sectie Ongedaan maken te gaan. Selecteer vervolgens aan de linkerzijde Ongedaan maken. U kunt nu in het keuzemenu kiezen welk type optimalisatie u ongedaan wilt maken.

4 Uitleg over optimalisaties Snelheidshulpprogramma's Snelheidshulpprogramma's zijn speciaal ontworpen programma's van Uniblue die de prestaties van uw computer verbeteren. De snelheidshulpprogramma's werken na inschakeling automatisch net zo lang als Powersuite actief is. Optimalisatieprogramma voor pc-bronnen Een proces kan problemen veroorzaken door een onredelijk grote hoeveelheid systeembronnen in beslag te nemen. Optimalisatieprogramma voor pc-bronnen voorkomt dit door de prioriteit van een proces aan te passen voordat het overmatig veel bronnen in beslag neemt. Startbooster voor software Wanneer een applicatie wordt gestart, wijst de startbooster extra systeembronnen toe om de starttijd te bekorten. Softwareversneller voor menu Start De softwareversneller voor menu Start verhoogt de snelheid waarmee programma's uit het menu Start worden geopend. Dit gebeurt door te anticiperen op de actie van de gebruiker wil openen en de gegevens in het geheugen te laden. Proactief genereren van miniatuurafbeeldingen Gewoonlijk worden door Windows, telkens wanneer u een map met afbeeldingen opent, miniatuurafbeeldingen gegenereerd die als voorbeeld worden gebruikt. Wanneer het proactief genereren van miniatuurafbeeldingen is ingeschakeld, worden eenmalig miniatuurafbeeldingen gegenereerd zodra u een map opent, waarna de relevante gegevens in een systeemmap van Windows worden opgeslagen. In het vervolg worden miniatuurafbeeldingen dan snel opgehaald in plaats van gegenereerd. Systeemoptimalisatie: Fijnafstellingen Systeemfijnafstellingen zijn optimalisaties voor uw systeemconfiguratie. Hoewel er veel verschillende soorten systeemfijnafstellingen zijn, delen we ze in drie categorieën in: Fijnafstellingen voor systeembronnen Kleinere aanpassingen aan instellingen om de toewijzing van bronnen en stabiliteit te verbeteren. Fijnafstellingen voor opstarten en afsluiten Wijzigingen van de opstart- en afsluitroutines om de snelheid te verbeteren. Fijnafstellingen voor visuele effecten Aanpassingen aan de visuele effecten van Windows om de snelheid te verhogen. Systeemoptimalisatie: Ongebruikte processen Powersuite kan de processen en services identificeren die het besturingssysteem op de achtergrond uitvoert. Als bepaalde processen of services niet worden gebruikt door uw systeem, deactiveert Powersuite ze om systeembronnen vrij te maken. Systeemoptimalisatie: Ongeldige registervermeldingen Powersuite verwijdert ongeldige vermeldingen uit uw register. Het register is een verzameling belangrijke hardware- en software-instructies die uw computer doorlopend opent. Ongeldige vermeldingen kunnen zich opstapelen tijdens het gebruik. Dit betreft vooral de verwijdering en software en wijzigingen in de instellingen en hardware. Het opschonen van ongeldige vermeldingen kan de efficiency van uw computer bij het verwerken van taken verbeteren.

5 Systeemoptimalisatie: Driverupdates Powersuite scant uw hardware om te bepalen of er updates beschikbaar zijn voor drivers van uw apparaten. Als er updates beschikbaar zijn, kan Powersuite alle drivers met één klik downloaden en installeren. Updaten van drivers kan de prestaties van hardware verbeteren. Het is ook een eerstelijns behandeling voor hardwareproblemen. Systeemoptimalisatie: Registerdefragmentatie Registergegevens raken gefragmenteerd als instructies verspreid worden over meerdere locaties. Powersuite defragmenteert het register om de snelheid van uw computer te optimaliseren. Opmerking: Het register kan niet worden gedefragmenteerd vanuit het scherm Overzicht. Klik op het tabblad Systeemoptimalisatie in het bovenste navigatiepaneel om naar de sectie over registerdefragmentatie te gaan. Selecteer vervolgens Registerdefragmentatie uit het menu aan de linkerzijde. Systeemoptimalisatie:PC-opstartmanager Opstartitems zijn softwareprogramma s die ingepland zijn voor automatisch starten als u uw pc opstart. Powersuite geeft u de keus opstartitems uit te schakelen die u niet regelmatig gebruikt. Hierdoor wordt de opstarttijd ingekort en worden bronnen vrijgemaakt. Schijfoptimalisatie: Ongewenste bestanden Via de sectie ongewenste bestanden kunt u tijdelijke bestanden van Windows en prullenbakbestanden verwijderen. Deze gedeelten worden snel overspoeld met onnodige bestanden die ruimte op de harde schijf verspillen. Schijfoptimalisatie: Schijffragmentatie Tijdens het gebruik raken schijfgegevens verspreid of gefragmenteerd over meerdere locaties op de harde schijf. Hierdoor kunnen de prestaties van uw harde schijf worden geschaad. Powersuite ordent de gegevens opnieuw om fragmenten te verwijderen en de snelheid te verhogen waarmee gegevens op uw computer worden geopend. Schijfoptimalisatie: Oude back-ups verwijderen U kunt ervoor kiezen oude back-ups te verwijderen om schijfruimte te winnen. Deze back-ups bestaan uit herstelpunten en back-ups van Windows-updates. Opmerking: Het verwijderen van oude back-ups maakt de kans om wijzigingen ongedaan te maken kleiner als uw computer door een serieus probleem wordt getroffen. Het is daarom raadzaam om alleen oude back-ups te verwijderen als u ruimte vrij wilt maken, tenzij u een gevorderde gebruiker bent. Oude back-ups kunnen niet worden verwijderd vanuit het scherm Overzicht. Klik op het tabblad Schijfoptimalisatie in het bovenste navigatiepaneel om naar de sectie Oude back-ups verwijderen. Selecteer vervolgens Oude back-ups verwijderen in het menu aan de linkerzijde. Schijfoptimalisatie: Bestanden comprimeren In deze sectie kunt u compressie gebruiken om de grootte van de grootste bestanden op uw gebruikersprofiel te verkleinen. Door Powersuite gecomprimeerde bestanden kunnen als gewone bestanden worden gebruikt (u hoeft ze niet te decomprimeren voor gebruik). Opmerking: Bestanden kunnen niet worden gecomprimeerd vanuit het scherm Overzicht. Als u naar de sectie Bestanden comprimeren wilt gaan, klikt u op het tabblad Schijfoptimalisatie in het bovenste navigatiepaneel. Selecteer vervolgens Bestanden comprimeren in het menu aan de linkerzijde.

6 Schijfoptimalisatie: Slimme duplicatenzoeker De Slimme duplicatenzoeker scant harde schijven om dubbele bestanden op een pc te detecteren en biedt de optie om dubbele bestanden veilig te verwijderen. Andere functies binnen deze optie zijn onder andere de mogelijkheid om specifieke paden en bestanden kleiner dan een opgegeven grootte uit te sluiten. Hoogwaardige ondersteuning Onze hoogwaardige ondersteuningsservice wordt verzorgd door toegewijde medewerkers van de klantenservice en technische ondersteuning. Bezoek voor meer informatie ons ondersteuningscentrum, dat een nuttige sectie met veelgestelde vragen bevat.

Snelstartgids Powersuite 2013 Verbeter en optimaliseer de prestaties van uw pc met een krachtige, slimme applicatie.

Snelstartgids Powersuite 2013 Verbeter en optimaliseer de prestaties van uw pc met een krachtige, slimme applicatie. Snelstartgids Powersuite 2013 Verbeter en optimaliseer de prestaties van uw pc met een krachtige, slimme applicatie. Powersuite downloaden en installeren Powersuite kan snel en eenvoudig worden gedownload

Nadere informatie

Snelstartgids Powersuite 2017 Verbeter en optimaliseer de prestaties van uw pc met een krachtige, slimme applicatie.

Snelstartgids Powersuite 2017 Verbeter en optimaliseer de prestaties van uw pc met een krachtige, slimme applicatie. Snelstartgids Powersuite 2017 Verbeter en optimaliseer de prestaties van uw pc met een krachtige, slimme applicatie. Powersuite downloaden en installeren Powersuite kan snel en eenvoudig worden gedownload

Nadere informatie

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer.

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. 13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. Houd de Ctrl-toets en de Shift-toets beide ingedrukt en tik met je vinger op de Esc-toets.

Nadere informatie

5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10)

5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10) 5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10) Het opschonen van de computer is tegenwoordig snel geklaard. Met deze vijf tips is de pc in een wip netjes opgeruimd en meestal ook wat sneller! Waar zijn die

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

De software van de FreeStyle InsuLinx meter moet worden bijgewerkt. Lees dit document door, voordat u begint.

De software van de FreeStyle InsuLinx meter moet worden bijgewerkt. Lees dit document door, voordat u begint. De software van de FreeStyle InsuLinx meter moet worden bijgewerkt. Lees dit document door, voordat u begint. De onderstaande stappen leiden u door het proces van het downloaden en installeren van de FreeStyle

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave. Legal Insolve Update handleiding 1. Licentiebestand... vernieuwen 2008 KSU

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave. Legal Insolve Update handleiding 1. Licentiebestand... vernieuwen 2008 KSU Inhoudsopgave I Inhoudsopgave Legal Insolve Update handleiding 1 Voordat u begint... 1 Update downloaden... 1 Update installeren... 3 Update herstellen... 5 Licentiebestand... vernieuwen 7 Licentie activeren...

Nadere informatie

Tool Gebruikershandleiding E46 Mods

Tool Gebruikershandleiding E46 Mods Tool Gebruikershandleiding E46 Mods Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Algemene informatie... 3 2 Aansluiten... 4 2.1 Opstarten en Updaten... 4 2.2 Verbinden... 8 2.2.1 Verbindingsproblemen... 9 3 Basis Informatie...

Nadere informatie

INSTRUCTIES SYNC-SOFTWARE UPDATE

INSTRUCTIES SYNC-SOFTWARE UPDATE INSTRUCTIES SYNC-SOFTWARE UPDATE Deze instructies helpen je met het updaten van je SYNC 3 systeem naar de nieuwste softwareversie. Tijdens de update kan je gewoon blijven rijden. Het kan zijn dat het systeem

Nadere informatie

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc Workshop CCleaner Onderhoudsbeurt voor uw pc CCleaner is een gratis programma dat uw pc grondig onder handen neemt en allerlei ongewenste softwarerestjes en overbodige bestanden verwijdert. Niet alleen

Nadere informatie

System Speedup. Snel aan de slag

System Speedup. Snel aan de slag System Speedup Snel aan de slag 1. Productinformatie Avira System Speedup is een optimalisatie- en reparatiehulpprogramma, bedoeld om de prestaties van uw computer te verbeteren. 1.1 Functies U kunt eenvoudig

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Gefeliciteerd met het lid worden van de PC SpeedCAT-familie!

Gefeliciteerd met het lid worden van de PC SpeedCAT-familie! Gefeliciteerd met het lid worden van de PC SpeedCAT-familie! U zult versteld staan van alle geweldige dingen die PC SpeedCAT kan doen: Optimaliseer uw computers snelheid zodat hij sneller werkt Optimaliseer

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!)

Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!) Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!) Installatie en adviezen Download de juiste versie van MS Security Essentials. (Er zijn 3 soorten, t.w. Windows XP 32-bit en Windows Vista/Windows

Nadere informatie

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken 2 Windows bijwerken Windows Update Microsoft heeft voor haar Windows-klanten een uitstekende service op internet staan: de website Windows Update. Op deze website kunt u eenvoudig aan de meest recente

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup H O O F D S T U K 4 Backup Om een goede ondersteuning te leveren is het van cruciaal belang dat de gebruiker regelmatig een backup maakt. Volgens de gebruikersvoorwaarden van de software moet de gebruiker

Nadere informatie

Herstelfuncties van Windows

Herstelfuncties van Windows Herstelfuncties van Windows Wanneer uw pc om een of andere reden plotseling niet goed meer werkt, is Systeemherstel vaak de aangewezen methode om het probleem snel op te lossen. Systeemherstel werkt echter

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

ZorgDomein Handleiding Optimaliseren Browser Internet Explorer

ZorgDomein Handleiding Optimaliseren Browser Internet Explorer ZorgDomein Handleiding Optimaliseren Browser Internet Explorer ZorgDomein 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitvoeren van het optimalisatieprogramma... 3 Wat te doen bij problemen?... 9 Veelgestelde vragen...

Nadere informatie

Van Navigeerenparkeer naar gps Handleiding voor Garmin

Van Navigeerenparkeer naar gps Handleiding voor Garmin Van Navigeerenparkeer naar gps Handleiding voor Garmin Korte handleiding met stap voor stap screenshots om de locatie van de voorbehouden parkeerplaatsen in te laden op een Garmin gps-toestel. De locaties

Nadere informatie

INSTRUCTIE SYNC 3 NAVIGATIE UPDATE

INSTRUCTIE SYNC 3 NAVIGATIE UPDATE INSTRUCTIE SYNC 3 NAVIGATIE UPDATE Deze instructies helpen je bij het uitvoeren van een SYNC 3 navigatie update. Tijdens de update kun je gewoon blijven rijden met je Ford. Sommige navigatiefuncties, zoals

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET NOD32 Antivirus v3.0 ESET NOD32 Antivirus biedt de beste beveiliging voor uw computer tegen kwaadaardige code. Gebouwd met de ThreatSense scanmachine, die geïntroduceerd

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Spoon voor Windows 10

Spoon voor Windows 10 Spoon voor Windows 10 Upgraden van Spoon naar Turbo Versie: 2017-04-06 Inhoudstafel 1 Inleiding...3 2 Google Chrome...4 2.1 De Spoon-extensie verwijderen uit Chrome... 4 2.2 De Turbo browserextensie toevoegen

Nadere informatie

Les 3 De basis (deel 2)

Les 3 De basis (deel 2) Les 3 De basis (deel 2) 3.1 Een Backup maken Uw computer kost je honderden, misschien wel duizenden Euro's, maar toch is dit niet het belangrijkste onderdeel. Je gegevens op je harde schijf zijn dat wel.

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

KPN Server Back-up Online

KPN Server Back-up Online KPN Server Back-up Online Snel aan de slag met Server Back-up Online Server Versie 6.1, built 2011 d.d. 20-08-2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ondersteunde besturingssystemen... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

Met PrivacyKeeper kunt u; Aanmeldingsgegevens verwijderen:

Met PrivacyKeeper kunt u; Aanmeldingsgegevens verwijderen: Snelstartgids PrivacyKeeper PrivacyKeeper wist op een veilige manier al uw online en offline sporen en activiteiten, en zorgt ervoor dat uw pc wordt opgeschoond van alle kwetsbare, gevoelige gegevens die

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler:

Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler: Firmware-update voor GoGear SA4RGA Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler: Serial number starting with: MTxx13

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten USB Lite Base Station 1213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het Lite Base Station aansluiten op de USB-poort... 4 Voorgeïnstalleerde

Nadere informatie

HOW-TO GUIDE: Installatie van de Renault Media Nav Toolbox? HOW-TO GUIDE: Een "vingerafdruk" van uw apparaat maken op een USB-opslagapparaat?

HOW-TO GUIDE: Installatie van de Renault Media Nav Toolbox? HOW-TO GUIDE: Een vingerafdruk van uw apparaat maken op een USB-opslagapparaat? HOW-TO GUIDE: Installatie van de Renault Media Nav Toolbox? HOW-TO GUIDE: Een "vingerafdruk" van uw apparaat maken op een USB-opslagapparaat? HOW-TO GUIDE: Gebruik van uw Renault Media Nav Toolbox? HOW-TO

Nadere informatie

Cursus RegCleaner 4.3.0.780 <freeware>

Cursus RegCleaner 4.3.0.780 <freeware> Cursus RegCleaner 4.3.0.780 Gebruik voor eigen risico. A.J. van Hummel Maak je Register schoon! RegCleaner is dus een programma dat je Windows-register helpt te onderhouden. Na een paar maanden

Nadere informatie

Apparaten met Device Manager

Apparaten met Device Manager Firmware-update voor GoGear SA4VBE Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler: Serial number starting with MTxx1339

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.2.5... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R 2 0 1 6 0 8 2 4 INHOUDSOPGAVE 1. Software in 3 stappen geïnstalleerd...1 Stap 1: Downloaden van de software...1 Stap 2: Starten met de installatie...2

Nadere informatie

Installatie Datum: Versie: Informant Software

Installatie Datum: Versie: Informant Software Installatie 7.47 Datum: 19-12-2016 Versie: 7.47 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Waar is deze handleiding voor bedoeld? De installatie van de update van Informant is op een dusdanige

Nadere informatie

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

Windows 8 bijwerken naar Windows Voordat je begint. Hoe ziet Microsoft het?

Windows 8 bijwerken naar Windows Voordat je begint. Hoe ziet Microsoft het? Windows 8 bijwerken naar Windows 8.1 Hierna vind je een kopie van de website van Microsoft. Daarna geef ik enkele opmerkingen en vermeld ik hoe je uw gebruiker terug kan ontkoppelen van uw Microsoft account.

Nadere informatie

1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start

1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start 1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start Als u een eerder opgeslagen bestand wilt openen, kunt u dat ook direct vanuit het menu Start openen met de Jump Lists. Dit werkt

Nadere informatie

Updateprocedure. I. Algemeen:

Updateprocedure. I. Algemeen: Updateprocedure Phelect heeft een systeem ontworpen om de verschillende tools/software/applicaties die worden gebruikt voor tachograaf activiteiten te updaten. Dit document beschrijft de te volgen procedure

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1

Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1 Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor pc versie 16.1... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor pc is het volgende nodig... 2 Deel 1 Installatie voor alle Windows versies... 3 Stap 1 Downloaden...

Nadere informatie

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware 1 2 augustus 2005 Inhoudsopgave: Gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus... 3 Introductie... 3 Installeren

Nadere informatie

ISA, Veilig Online. downloaden & installeren. Handleiding. Windows solcon.nl

ISA, Veilig Online. downloaden & installeren. Handleiding. Windows solcon.nl ISA, Veilig Online downloaden & installeren Windows 7-8-10 Handleiding solcon.nl 2 INHOUD Downloaden en installeren van ISA, Veilig Online voor Windows 7 pag. 4 Downloaden en installeren van ISA, Veilig

Nadere informatie

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista 5.0 9.3.1.3 Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista Inleiding Druk dit document af en voer de opdrachten uit; Bij deze praktijkoefening ga je een printer installeren. Je gaat

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Uitgebracht door : ZorgTTP Referentie : Handleiding installatie en gebruik Privacy- en Verzend Module

Nadere informatie

3. Programma s opruimen Programma s deïnstalleren Opstartprogramma s uitschakelen... 65

3. Programma s opruimen Programma s deïnstalleren Opstartprogramma s uitschakelen... 65 Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 6 Introductie Visual Steps... 6 Website... 7 Wat heeft u nodig?... 7 Voor docenten... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003)

Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003) Handleiding Meldprogramma Ongebruikelijke Transactie Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003) 1 Transactiesoort is noch een Money Transfer, noch een girale overboeking Inleiding Vanaf mei 2011 werkt

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING REKENSOFTWARE MatrixFrame MatrixFrame Toolbox MatrixGeo 1 / 9 SYSTEEMEISEN Werkstation met minimaal Pentium 4 processor of gelijkwaardig Beeldschermresolutie 1024x768 (XGA) Windows

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Philips Phone Manager

Philips Phone Manager 1 Philips Phone Manager Philips streeft ernaar de eigen producten voortdurend te verbeteren, voor de allerbeste gebruikerservaring. Om het telefoonboek, de beltonen en de achtergrond op uw telefoon te

Nadere informatie

Mamut Business Software

Mamut Business Software Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 3 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

Desinstalleer andere programma's Belangrijk! Indien er reeds een antivirusprogramma op uw computer geïnstalleerd is, verwijder dat dan voor u Panda An

Desinstalleer andere programma's Belangrijk! Indien er reeds een antivirusprogramma op uw computer geïnstalleerd is, verwijder dat dan voor u Panda An NIEUW Panda Antivirus 2007 Korte gids voor installatie, registratie en diensten Belangrijk! Lees in deze gids aandachtig het onderdeel over de online registratie. Deze informatie is essentieel om uw computer

Nadere informatie

Handleiding voor het downloaden en installeren van

Handleiding voor het downloaden en installeren van Handleiding voor het downloaden en installeren van i-link Software Handleiding software i-link ver-1.0 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Downloaden van i-link Software met Windows XP of Windows Vista pagina 3

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android Snelstartgids PC, Mac, ios en Android Installeren voor PC Raadpleeg het Leesmij-bestand op de installatie-cd of de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u problemen ondervindt bij

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Inhoud F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Inhoud Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 1.1 Abonnement beheren...4 1.2 Hoe zorg ik ervoor dat mijn computer goed is beveiligd?...4

Nadere informatie

Windows Live OneCare downloaden en installeren

Windows Live OneCare downloaden en installeren 1 Windows Live OneCare downloaden en installeren Als u geen antivirusprogramma op uw computer heeft geïnstalleerd, is uw computer in gevaar. Ook als de licentie van uw huidige antivirusprogramma verlopen

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 9234594 Nummer 2 Nokia, Nokia Connecting People en Pop-Port zijn gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Copyright 2005 Nokia. Alle rechten

Nadere informatie

Bryton Bridge. Handleiding

Bryton Bridge. Handleiding Bryton Bridge Handleiding Inhoudsopgave SOFTWARE-OVERZICHT... 3 1.1 EERSTE INSTELLING... 3 1.2 EEN ACCOUNT REGISTREREN... 5 COLLECTIE BEHEREN... 6 2.1 UW COLLECTIE BEHEREN OP UW RIDER 50... 6 2.2 UW COLLECTIE

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Licenties voor Fiery-opties beheren op een clientcomputer

Licenties voor Fiery-opties beheren op een clientcomputer Licenties voor Fiery-opties beheren op een clientcomputer Als u een Fiery-optie die is geïnstalleerd op een clientcomputer bruikbaar wilt maken, moet u de licentie ervan activeren. De Fiery-optie vereist

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc Inleiding Memeo Instant Backup is een eenvoudige oplossing voor een complexe digitale wereld. De Memeo Instant Backup maakt automatisch en continu back-ups van uw waardevolle bestanden op de vaste schijf

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Handleiding- CrashplanPRO - Online Backup Download de clients hier: Windows 32- bit: http://content.cloud2.nl/downloads/back01- cra.backupnoc.nl/crashplan_x86.exe Windows

Nadere informatie

Uw PC weer in topconditie!

Uw PC weer in topconditie! Uw PC weer in topconditie! Om uw PC weer in topconditie te krijgen kunt u een aantal maatregelen nemen. De belangrijkste staan hieronder aangegeven. Ik ben uitgegaan van Windows 7, simpelweg omdat ik dat

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Update van uw Mamut programma EEN GEDETAILLEERDE STAP-VOOR-STAP BESCHRIJVING VAN HOE U EEN UPDATE KUNT MAKEN VAN UW MAMUT BUSINESS SOFTWARE PROGRAMMA (VAN VERSIE 9.0 OF NIEUWER).

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012

Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012 Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012 Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Oudere versie Kaspersky Anti-Virus verwijderen 2. Installatie 3. Klaarmaken voor gebruik Duur installatie:

Nadere informatie

Software-updates, backup en herstel van software

Software-updates, backup en herstel van software Software-updates, backup en herstel van software Gebruikershandleiding Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft en Windows zijn in de Verenigde Staten gedeponeerde handelsmerken

Nadere informatie

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken U vindt de recentste technische documentatie op de website

Nadere informatie

Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19

Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19 Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Systeemeisen... 4 3 Installatie... 5 4 Gebruik en instellingen... 12 4.1 Algemeen...

Nadere informatie

Handleiding ICT. McAfee Antivirus

Handleiding ICT. McAfee Antivirus Handleiding ICT Inleiding SDW biedt medewerkers de mogelijkheid om op hun privé laptop of computer, antivirus software te installeren. De antivirus software geleverd door McAfee zorgt ervoor dat uw laptop

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy -en Verzend Module Netwerk Acute Zorg Zwolle

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy -en Verzend Module Netwerk Acute Zorg Zwolle Handleiding Installatie en Gebruik Privacy -en Verzend Module Netwerk Acute Zorg Zwolle Uitgebracht door: ZorgTTP Referentie: 20150408 Handleiding Installatie en gebruik PVM Netwerk Acute Zorg Zwolle.docx

Nadere informatie

Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Mouse Executive 2.

Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Mouse Executive 2. Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Mouse Executive 2. De procedures in deze handleiding zijn gebaseerd op de besturingssystemen Windows 7 en Mac OS X Mountain Lion.

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010)

Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010) Handleiding meldprogramma Ongebruikelijke Transactie Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010) 1 Voor het melden van een transactie anders dan een girale overboeking of een money transfer, kunt u deze

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Windows Gratis upgrade van Windows 7, 8(.1) naar 10: https://www.microsoft.com/nl-nl/accessibility/windows10upgrade.

Windows Gratis upgrade van Windows 7, 8(.1) naar 10: https://www.microsoft.com/nl-nl/accessibility/windows10upgrade. 1 Windows 5-1-2017 Windows toets Windows versie? o Windows toets + R o Winver Enter Windows schoon installeren: Backup maken van documenten, foto's mail etc. DVD of USB start maken: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10

Nadere informatie

4+2+3 tips om een Mac sneller te maken. The Ten Commandments for an Fast Mac

4+2+3 tips om een Mac sneller te maken. The Ten Commandments for an Fast Mac The Ten Commandments for an Fast Mac Als je een iets oudere Mac bezit, die trager en langzaam is geworden door verloop van tijd dan zijn er enkele eenvoudige tips die ervoor kunnen zorgen dat je Mac weer

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

Installatie en registratie GensDataPro 2.8

Installatie en registratie GensDataPro 2.8 Installatie en registratie GensDataPro 2.8 1 Programma installeren vanaf cd-rom versie 2.8 augustus 2009 Na het plaatsen van de cd-rom in de cd- of dvd-speler start de installatieprocedure automatisch

Nadere informatie

Dell SupportAssist voor pc's en tablets Gebruikshandleiding

Dell SupportAssist voor pc's en tablets Gebruikshandleiding Dell SupportAssist voor pc's en tablets Gebruikshandleiding Opmerkingen, voorzorgsmaatregelen,en waarschuwingen OPMERKING: Een OPMERKING duidt belangrijke informatie aan voor een beter gebruik van de computer.

Nadere informatie