MR-Bulletin nr. 2 OSB

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MR-Bulletin nr. 2 OSB"

Transcriptie

1 MR-Bulletin nr. 2 OSB September 2010 Voorstellen Wie zit er nu eigenlijk in de medezeggenschapsraad? De MR bestaat uit zes medewerkers, drie leerlingen en drie ouders. Kort geleden is de MR aangevuld met drie nieuwe leerlingen. Het is dus tijd om alle leden aan jullie voor te stellen. Leerlingen Nyona Wartes 4FvB Mijn naam is Nyona Wartes, ik ben 15 jaar en zit in 4 vwo. Het is altijd al een soort van passie om dingen te veranderen, problemen te vinden en ze op te lossen. En na vier jaar hier op de OSB, begon ik in te zien dat de OSB niet zo perfect is als ik dacht in de eerste klas. Dus ik vond het mijn taak om die problemen te signaleren en ze op te lossen. Maar hoe zou ik dat doen? Dat was mijn grote vraag, toen ik op een magische wijze in aanraking kwam met de MR. Het is de perfecte manier om mijn ideeën te uiten en voor het belang van alle kinderen op de school op te komen (scholierenrecht). En het is voor mij de eerste stap in mijn toekomst, want wat ik later wil worden is advocaat. Dus ik stel mij nu voor als de scholierenadvocaat in spe. Roxana Binsma 4FD Ik ben Roxana uit 4FD. Graag word ik een van de MR-leden omdat ik wil helpen de school verbeteren. Zo lang ik hier op school zit en ik kritisch naar de school kijk, heb ik altijd al wat verbeterpunten gezien. Ik wil dat de leerlingen die nu hier nieuw op school komen geen zorgen meer hebben over de probleempjes die ik toen had, zoals onder andere een kluisje. En zo zijn er nog meer dingen die ik als een doorn in het oog zie. Larissa Darius - 4DB Mijn naam is Larissa Darius en ik doe de opleiding Economie/Administratie in 4 VMBO. Ik ben bereid om de problemen namens de leerlingen op te lossen, onder andere: wisselgeldautomaat, broodjesverkoop, de pauzes enz. Ik sta open voor vragen, meningen & argumenten. Het is mijn laatste jaar op de OSB en ik zou het fijn vinden als bepaalde regels veranderd worden voor mijn vertrek.

2 OUDERS Mirjam de Mortier Mijn naam is Mirjam du Mortier, ik ben 44 jaar en woon in Duivendrecht. Mijn dochter heeft vorig jaar havo-examen gedaan en mijn zoon zit in 3 HAVO/VWO. Vanaf januari 2009 zit ik in de oudergeleding van de MR. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs als zelfstandig ondernemer. Daarbij richt ik mij vooral op de kwaliteitsverbetering van de leerlingenzorg. Momenteel ben ik op vijf scholen werkzaam, waaronder twee in Amsterdam Zuidoost. Ik vind het belangrijk om als ouder actief te zijn voor de school van mijn kinderen, daarom zit ik in de MR. Het meedenken met de directie en docenten over het onderwijs is een belangrijke drijfveer waarbij de kwaliteit van het onderwijs centraal staat voor mij. Pieter Affourtit Ik ben Pieter Affourtit, 54 jaar en vader van Vivian (4 Havo) en Rodin, geslaagd 2009 Havo OSB. Mijn achtergrond is planologie (het denken en adviseren over de invulling en toekomst van de stad). Mijn bedrijf (WPM Groep) richt zich vooral op het adviseren (overheden, eigenaren van gebouwen), ontwikkelen en beheren van winkel- (o.a de Amsterdamse Poort) en kantoorcomplexen. Sinds het voorjaar van 2009 neem ik deel aan de MR, een orgaan dat ik bijzonder belangrijk vind voor het goed functioneren van een moderne school. De gezamenlijke betrokkenheid van leerlingen, leraren en ouders met het doel de kwaliteit van het onderwijs te stimuleren is uitdagend en verantwoordelijk. In het bijzonder voor een school als het OSB, dat naast leerprestaties ook andere waarden in het leven hoog acht, is de MR een essentieel klankbord en adviesorgaan, van belang in het streven naar goed en vooruitstervend onderwijs voor zowel leerling als leraar. Milton Jones Mijn naam is Milton Jones en ik heb een zoon in 4 VMBO. Zelf ben ik een docent VMBO in Amsterdam en ik ben lid van de MR van de OSB sinds Elke ouder wilt het beste voor zijn/haar kind. Elk kind reist via het onderwijs naar de toekomst. Daarom is het verzorgen van kwalitatief goed onderwijs in belang van ons allen. Door ouderbetrokkenheid kunnen wij sturing geven aan het onderwijsbeleid en de kwaliteit bewaken. Ik heb zitting in de medezeggenschapsraad (MR) namens de ouders. Het is daarom meer dan mijn plicht de belangen van de ouders goed te behartigen door mijn kennis en ervaringen ten dienste te stellen voor een goed onderwijskundigbeleid op OSB. Ik ben zelf docent met ruime ervaring en een visie en een missie op het onderwijsbeleid. Op de OSB is het belangrijk dat er voldoende aandacht wordt besteed aan een goed pedagogisch - en didactisch klimaat.

3 DOCENTEN Annette Assendelft Mijn naam is Annette Assendelft. Ik werk sinds 1985 op de OSB en ik doe dat nog steeds met veel plezier. Dat de gemixte leerlingenpopulatie, het hoofd-, hart- en handenconcept en het samenwerken wat op de OSB een prominente plaats inneemt, spreken mij erg aan. Naast het mentoraat ben ik vakdocent Beeldend, lid van de Academische Opleidingsschool en heb ik een taak binnen de kwaliteitszorg van de school. Wat betreft mijn deelname aan de MR: met leerlingen, ouders, collega's en de schoolleiding gezamenlijk meedenken, meedoen en meebeslissen over lopende zaken van de school en het toekomstig beleid van de OSB waar goed onderwijs voorop staat, ik zet me er graag voor in! Jettie Descornez Marijke Dieteren Ik ben Jettie Descornez en geef sinds twee jaar les in geschiedenis en Mens en Maatschappij op de OSB. Voor ik op de OSB kwam te werken heb ik op diverse VMBO scholen lesgegeven. Vrij kort na mijn komst op de school ben ik de MR ingestapt. Ik vind het belangrijk mee te denken over zaken die spelen in de school. Ik geef voornamelijk les in de onderbouw en ben daarom vrijwel de hele week te vinden en te bereiken op de B deelschool. Ik ben Marijke Dieteren en al jaren medewerker op de OSB. Ik ben onderwijs assistent bij beeldend. Sinds januari 2010 zit ik in de MR. Ik vind het belangrijk om mee te denken met het beleid van de school. Er zijn veel zaken die leerlingen, medewerkers en ouders aangaan. Ik vertegenwoordigd in de MR vooral de belangen van het Onderwijs Ondersteunend Personeel (OOP). Zij kunnen mij altijd aanspreken over zaken die de school aangaan. Manon van der Garde Mijn naam is Manon van der Garde en ik geef Nederlands in de F- deelschool. Daarnaast ben ik coördinator van de vakgroep Nederlands h/v. In 2007 heb ik heel bewust gekozen om te werken op de OSB, vanwege het karakter van de school. Vanaf januari 2010 zit ik in de MR, omdat ik het interessant vind om actief mee te denken met het beleid en de ontwikkeling van de school. En omdat het belangrijk is om de stem van medewerkers te laten horen. Binnen de MR richt ik me nu vooral op het verbeteren van de communicatie.

4 Bas Rademaker Ik ben Bas Rademaker en sinds 1996 werkzaam op de OSB. Ik geef biologie en scheikunde. Ik ben verbonden aan de E-deelschool en mentor van de sportklas derde leerjaar (theoretisch). Mijn hobby's liggen dan ook vooral in de sport: zelf doen en begeleiden. Sinds dit schooljaar zit ik in de MR. Peter Rekers Ik ben Peter Rekers en ik geef in het VMBO in de bovenbouw de vakken Economie en Administratie. De afgelopen jaren heb ik meerdere functies in de medezeggenschap bekleed bij CORDAAN AGO en AMSTA, beide zorginstellingen voor mensen met een handicap. Wanneer ik stop met deze medezeggenschap op school, wil graag het gevoel hebben dat de medezeggenschap goed werkt en dat alle belanghebbenden (docenten, ouders en leerlingen) vinden dat medezeggenschap een positieve bijdrage geeft aan het functioneren van de school. Mijn focus voor dit jaar ligt op het bereiken van een goed taakbeleid. Dat wil zeggen een taakbeleid dat voor een meerderheid van de docenten acceptabel is. Beloningsdifferentiatie Op 22 september heeft de MR ingestemd met een regeling over beloningsdifferentiatie. Deze regeling geeft de directie de mogelijkheid om een gratificatie, bonus of toelage aan medewerkers te geven. Taakbeleid Verschillende docenten hebben kenbaar gemaakt dat zij willen meedenken over het nieuw te vormen taakbeleid. In haar vergadering op 22 september heeft de MR de schoolleiding herinnert aan een eerder geschreven advies van de MR. Daarin stond dat voor het draagvlak van elke deelschool een persoon in de werkgroep taakbeleid zou moeten zitten. De schoolleiding zoekt nog leden voor de werkgroep taakbeleid. Rapporten Vanwege de extra werkdruk is er door de schoolleiding aangeboden om te kijken naar het schrijven van de rapporten. Binnenkort zal er een werkgroep starten om een voorstel te maken om rapporten efficiënter te kunnen schrijven. Agenda De PMR vergadert eens per week. Dit schooljaar is dat elke maandag het 6 e uur. Op onderstaande data vergadert de hele MR, steeds om uur. De agenda komt elke keer op internet te staan.

5 Vergaderdata MR schooljaar 2010/2011: 20 oktober, 1 december, 12 januari, 2 maart, 13 april, 25 mei, 29 juni Vragen, ideeën, suggesties? Laat het ons weten: pmr@openschoolgemeenschapbijlmer.nl Er is ook een postvakje van de (P)MR.

INFORMATIEAVOND JN3HV

INFORMATIEAVOND JN3HV Programma deel 1: profielkeuze (plenair) deel 2: mentor (in lokaal) Wat betekent (t)havo / (t)vwo 3 voor de leerling? moeilijkere leerstof hoger tempo van verwerking meer huiswerk goede planning maken

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. Vastgesteld d.d

Jaarverslag medezeggenschapsraad. Vastgesteld d.d Jaarverslag medezeggenschapsraad 2016 2017 Vastgesteld d.d. 05-10-2017 Inleiding Medezeggenschap is een investering in de kwaliteit van het onderwijs, en ondersteunt het streven naar beter onderwijs. De

Nadere informatie

Kwartaalbericht nr. 4

Kwartaalbericht nr. 4 Kwartaalbericht nr. 4 Juni t/m Juli 2016 Agenda Ma. 27 juni 19.15 uur MR-vergadering Vr. 01 juli Sport- en activiteitendag Ma. 04 juli Toetsweek bovenbouw havo/vwo Activiteitenweek klassen 1 t/m 3 20.00

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND JN3HV

INFORMATIEAVOND JN3HV Programma deel 1: profielkeuze (plenair) deel 2: mentor (in lokaal) Wat betekent (t)havo / (t)vwo 3 voor de leerling? moeilijkere leerstof hoger tempo van verwerking meer huiswerk goede planning maken

Nadere informatie

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang 17.30 uur zonder schoolleiding 18.00 uur met schoolleiding Mondelinge informatie en updates over Goedkeuren notulen 24 januari Financiën afronding 2018 Taakbeleid/Ontwikkelgroep

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Almende College, locatie Isala voor havo en vwo HAVO

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Almende College, locatie Isala voor havo en vwo HAVO ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING Almende College, locatie Isala voor havo en vwo HAVO Plaats : Silvolde BRIN nummer : 14UM C1 BRIN nummer : 14UM 00 HAVO Onderzoeksnummer : 276258 Datum onderzoek :

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Bevorderingsreglement Onderbouw

Bevorderingsreglement Onderbouw Bevorderingsreglement Onderbouw Schooljaar 2014-2015 Aan de leerlingen in de leerjaren 1 t/m 3, Om je succesvol naar je diploma te begeleiden, krijg je niet alleen uitleg en begeleiding, maar wordt er

Nadere informatie

Welkom. Open avond havo/vwo. Van Lodenstein College Amersfoort

Welkom. Open avond havo/vwo. Van Lodenstein College Amersfoort Welkom Open avond havo/vwo Van Lodenstein College Amersfoort Inhoud 1. Van Lodenstein College locatie Amersfoort 2. Havo/vwo (inclusief Gymnasium/tto) 3. Vakken 4. Leerlingenbegeleiding algemeen speciaal

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad Stadslyceum

Jaarverslag medezeggenschapsraad Stadslyceum Jaarverslag medezeggenschapsraad Stadslyceum 2018-2019 Inhoudsopgave jaarverslag 1. Inleiding 2. Samenstelling en organisatie medezeggenschapsraad 2.1 Gegevens medezeggenschapsraad 2.2 Samenstelling medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Leerlingenraadstatuut Revius Lyceum Doorn

Leerlingenraadstatuut Revius Lyceum Doorn Leerlingenraadstatuut Revius Lyceum Doorn 1 Augustus 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Publicatie leerlingenstatuut 3. Leerlingenstatuut 4. Doelstellingen 5. Vergaderingen 6. Samenstelling 7. Verkiezingen

Nadere informatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap. 2.2 Informatie en communicatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap. 2.2 Informatie en communicatie 2. Samen met ouders 2.1 Partnerschap Kind, ouders en leerkracht(en) zijn partners van elkaar in het ondersteunen van de ontwikkeling van het kind. Ieder heeft waardevolle informatie over wat belangrijk

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

PROMOTIENORMEN THORBECKE VOORTGEZET ONDERWIJS. Schooljaar 2015-2016 Locatie vmbo voor sport & dans

PROMOTIENORMEN THORBECKE VOORTGEZET ONDERWIJS. Schooljaar 2015-2016 Locatie vmbo voor sport & dans PROMOTIENORMEN THORBECKE VOORTGEZET ONDERWIJS Schooljaar 2015-2016 Locatie vmbo voor sport & dans Rotterdam, juni 2015 Promotienormen Thorbecke Voortgezet Onderwijs 2015/2016 pagina 2 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mgr. Scholtensschool

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mgr. Scholtensschool Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mgr. Scholtensschool Schooljaar 2016 2017 Inhoud van dit jaarverslag Wat is het doel van dit MR-jaarverslag?... 3 Wat is de MR?... 3 Wat doet de MR?... 3 Wat betekent de

Nadere informatie

User Centered Design. Personas ontwikkelen

User Centered Design. Personas ontwikkelen User Centered Design Personas ontwikkelen Persona: Wat is een persona? Een model gebaseerd op realistisch gedrag, motivatie, houding, vaardigheden en behoeften Gefilterd uit het observeren van echte mensen.

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Ouderavond leerjaar 2 Programma: - Welkom door Mevr. D. Arians - Openingswoord door dhr. Spijkers, sectordirecteur VMBO en PRO - Oké en communicatie door Mevr. Arians - T@W leerjaar

Nadere informatie

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1 Julia van Orsouw Coördinatoren bovenbouw Leerjaar 3 Leerjaar 4 William Gooren Truus Hesen Leerlingbegeleiding Sonia Pauptit Monique Uges Marijn Bernards Marjo Vullings Leerjaar 3!!!

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR

JAARVERSLAG MR JAARVERSLAG MR 2016-2017 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Taken van de MR... 3 Samenstelling... 3 Vergaderingen... 4 Onderwerpen Schooljaar 2016-2017... 4 Samenstelling MR... 4 Schoolplan 2015-2019... 4 Schoolgids

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

Jaarverslag MR De Nieuwe Wiel 2014-2015

Jaarverslag MR De Nieuwe Wiel 2014-2015 Jaarverslag MR De Nieuwe Wiel 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van De Nieuwe Wiel voor het schooljaar 2014 2015. In dit jaarverslag beschrijft de MR in hoofdlijnen

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Openbare Basisschool De Flint

Openbare Basisschool De Flint Jaarplan Medezeggenschapsraad O.b.s De Flint schooljaar 2018-2019 1 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden. 5 4. Structurele onderwerpen

Nadere informatie

LOCATIE BUITENBAAN. Juniorcollege. OSG Sevenwolden

LOCATIE BUITENBAAN. Juniorcollege. OSG Sevenwolden LOCATIE BUITENBAAN Leerlingen van de basisscholen uit Heerenveen en omgeving met schoolkeuze advies vmbo theoretisch, havo of vwo kunnen instromen op de locatie Buitenbaan. Binnen het vmbo is leerwegondersteunend

Nadere informatie

Introductie. Page 1. Beste ouder/verzorger,

Introductie. Page 1. Beste ouder/verzorger, Introductie Beste ouder/verzorger, U staat op het punt om een vragenlijst over het educatieve partnerschap tussen u en uw school in te vullen. Met educatief partnerschap wordt de relatie tussen ouders/verzorgers

Nadere informatie

MR MedezeggenschapsRaad Willibrordus - Ruurlo

MR MedezeggenschapsRaad Willibrordus - Ruurlo MR MedezeggenschapsRaad Willibrordus - Ruurlo December 2016 Nieuwsbrief van de MR INHOUD Nieuwe samenstelling 2 Nieuwe leden stellen zich voor Wat doet de MR Taken en bezigheden 3 Het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad SGL Scholengemeenschap Lelystad 1 1. Inleiding Missie Wij zetten onze bevoegdheden en mogelijkheden in bij het initiëren, participeren en controleren van beleid

Nadere informatie

Bevorderingsnormen onderbouw 2015-2016

Bevorderingsnormen onderbouw 2015-2016 Bevorderingsnormen onderbouw 2015-2016 Artikel 1 Algemene procedures 1. De schoolleiding stelt de normen vast die gehanteerd worden bij het bevorderen van leerlingen. 2. De Algemene Lerarenvergadering

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Leerjaar 2 Programma: - Welkom en openingswoord door dhr. Spijkers, sectordirecteur VMBO en PRO - Communicatie en social media: dhr. A. Verhoeven, - Maatschappelijke

Nadere informatie

Aan de leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 3,

Aan de leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 3, Bleiswijk, juni 2015 Betreft: einde schooljaar Aan de leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 3, Na de stageperiode, weer les en de toetsweek is het eindelijk tijd voor de werkweek!

Nadere informatie

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Inhoud van vanavond Welke keuzes zijn er? Wat kunt u van de school verwachten? Wat verwachten wij van onze leerlingen?

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING LEERJAAR 2. Sector- en vakkenpakketkeuze

KEUZEBEGELEIDING LEERJAAR 2. Sector- en vakkenpakketkeuze KEUZEBEGELEIDING LEERJAAR 2 Sector- en vakkenpakketkeuze Hoe ziet het vmbo eruit? 4 leerwegen/niveaus: Basisgericht Kadergericht Gemengde leerweg Theoretische leerweg = Dalton MAVO VMBO - ONDERBOUW Leerjaar

Nadere informatie

Hartelijk welkom op het Driestar College. Sector havo & vwo

Hartelijk welkom op het Driestar College. Sector havo & vwo Hartelijk welkom op het Driestar College Sector havo & vwo Programma Opening Identiteit Driestar College Presentatie sector havo & vwo Pauze (schriftelijk vragen stellen) Beantwoorden van vragen Sluiting

Nadere informatie

Overgangsregeling Huizermaat. schooljaar Goedgekeurd door MR Huizermaat op 19 september 2016

Overgangsregeling Huizermaat. schooljaar Goedgekeurd door MR Huizermaat op 19 september 2016 Overgangsregeling Huizermaat schooljaar 2016-2017 Goedgekeurd door MR Huizermaat op 19 september 2016 Algemene begripsbepalingen De overgangsvergadering is de vergadering van docenten van wie een leerling

Nadere informatie

Werkplan. Medezeggenschapsraad

Werkplan. Medezeggenschapsraad Werkplan Medezeggenschapsraad 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding 1. 1. Missie en visie 2. 2. Doelstellingen 3. 3. Samenstelling en werkwijze 4. 4. Communicatie 6. 5. Jaarplanning 7. 6. Aandachtspunten voor

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries JAARPLAN 2017-2018 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE De Fledders 14 9481 GA Vries 1 1. Inhoud 1. Inhoud 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Bevorderingsnormen 2015-2016

Bevorderingsnormen 2015-2016 Visser t Hooft Lyceum Bevorderingsnormen 2015-2016 Leiden, Leiderdorp, Rijnsburg september 2015 INHOUD BEVORDERINGSNORMEN 2015-2016...3 Termen en begrippen...3 Rapportcijfers en bevordering...3 BEVORDERING

Nadere informatie

De teamleider is de eerst verantwoordelijke voor de overgangsprocedure.

De teamleider is de eerst verantwoordelijke voor de overgangsprocedure. 1 oktober 2018 (P)MR aangeboden De volgende recente ontwikkelingen zijn meegenomen in deze overgangsnorm: - het schrappen van de verwijzing naar rekentoets - highlights die vorig jaar aangaven wat de veranderingen

Nadere informatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap 2. Samen met ouders 2.1 Partnerschap Kind, ouders en leerkracht(en) zijn partners van elkaar in het ondersteunen van de ontwikkeling van het kind. Ieder heeft waardevolle informatie over wat belangrijk

Nadere informatie

Bevorderingsregeling derde leerjaar Gemengde Leerweg

Bevorderingsregeling derde leerjaar Gemengde Leerweg sregeling derde leerjaar Gemengde Leerweg In de regels voor het bevorderen aan het einde van het schooljaar wordt gewerkt met tekortpunten en compensatiepunten. De compensatieregeling houdt in dat een

Nadere informatie

Profielkeuze 3 Havo. 22 november 2018

Profielkeuze 3 Havo. 22 november 2018 Profielkeuze 3 Havo 22 november 2018 Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) Doel: Op zoek gaan naar het meest geschikte profiel toekomst Hulpmiddelen: Opdrachtenboek Profielkiezer Digitaal portfolio vragenlijsten

Nadere informatie

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Even voorstellen Mentoren: klas 3A: Salma Barkouh klas 3B: Germain Roodbol Decaan: Saida Felida Afdelingsmanager: Annie de Vries Directeur:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor

Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor Nienke Hermens (ouder) Mijn naam is Nienke Hermens, ik ben ouderlid van de MR en GMR. Mijn zoon zit in het tweede jaar op deze prachtige school. Mijn

Nadere informatie

Voorlopig reglement leerling-raad

Voorlopig reglement leerling-raad Voorlopig reglement leerling-raad d.d. 13 februari 2006 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Begrippen 3. Totstandkoming en wijziging 4. Publicatie 5. Doelstelling 6. Taken 7. Financiën 8. Samenstelling en verkiezing

Nadere informatie

Openbare Basisschool De Merwedonk

Openbare Basisschool De Merwedonk Introductie Medezeggenschapsraad Openbare Basisschool De Merwedonk obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 mr@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Januari

Nadere informatie

locatie Overkampweg Inleiding Deze overgangsnormen hebben betrekking op leerlingen die les hebben op de locatie Overkampweg.

locatie Overkampweg Inleiding Deze overgangsnormen hebben betrekking op leerlingen die les hebben op de locatie Overkampweg. Overgangsnormen Stedelijk Dalton Lyceum 2014-2015 28 november 2014 Inleiding Deze overgangsnormen hebben betrekking op leerlingen die les hebben op de locatie Overkampweg. Cijfers De overgangsbesluiten

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 20-09-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening over goed nieuws en wat dat met je doet. 2 Vaststelling c.q. wijziging van de agenda Mutatie examenreglement

Nadere informatie

Overgangsregeling Huizermaat

Overgangsregeling Huizermaat Overgangsregeling Huizermaat schooljaar 2017-2018 Algemene begripsbepalingen De overgangsvergadering bestaat uit de verzameling van docenten van wie een leerling les heeft, inclusief de voorzitter. De

Nadere informatie

Bevorderingsreglement Onderbouw

Bevorderingsreglement Onderbouw Bevorderingsreglement Onderbouw Schooljaar 2016-2017 Aan de leerlingen in de leerjaren 1 t/m 3, Om je succesvol naar je diploma te begeleiden, krijg je niet alleen uitleg en begeleiding, maar wordt er

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Basisschool STERREBOS & Openbare school SCHOOLJAAR

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Basisschool STERREBOS & Openbare school SCHOOLJAAR JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool STERREBOS & Openbare school de TELESCOOP SCHOOLJAAR 2017-2018 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Visie en doel... 3 2.1 Algemeen... 3 2.2 Waarom is medezeggenschap

Nadere informatie

Bonaventuracollege. Bevorderingsnormen onderbouw. Instemming door de Medezeggenschapsraad op 27 september Ingangsdatum 1 oktober 2018.

Bonaventuracollege. Bevorderingsnormen onderbouw. Instemming door de Medezeggenschapsraad op 27 september Ingangsdatum 1 oktober 2018. Bonaventuracollege Bevorderingsnormen onderbouw Instemming door de Medezeggenschapsraad op 27 september 2018. Ingangsdatum 1 oktober 2018. Uitgangspunten 1. De bevorderingsnormen vormen met de kwaliteit

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2008 / 2009. Medezeggenschapsraad

JAARVERSLAG 2008 / 2009. Medezeggenschapsraad JAARVERSLAG 2008 / 2009 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave: Voorwoord...3 Samenstelling MR 4 Communicatie MR 5 Wat was er in 2008/2009 te doen...6 Opstart hernieuwde MR.6 Opstellen communicatieverbetering..7

Nadere informatie

IVKO-school voorlichtingsavond keuzetraject maandag 10 februari 2014. Van 2 naar 3 Kiezen is een kunst

IVKO-school voorlichtingsavond keuzetraject maandag 10 februari 2014. Van 2 naar 3 Kiezen is een kunst IVKO-school voorlichtingsavond keuzetraject maandag 10 februari 2014 Van 2 naar 3 Kiezen is een kunst Kiezen in leerjaar 2 leerlingen in 2 MAVO èn 2 HAVO maken keuze voor vakken (taal en kunstvakken) ook

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD BERNARDINUSCOLLEGE HEERLEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD BERNARDINUSCOLLEGE HEERLEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD BERNARDINUSCOLLEGE HEERLEN DEFINITIES Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht...

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... de uitdaging... Hallo, ik ben Hanna. Dit jaar ben ik begonnen aan QUEST. QUEST past prima bij mij. Dat denk ik zelf, dat denken mijn ouders

Nadere informatie

Theoretisch / Havo. Havo/Vwo + Vwo+ Nederlands 3 Nederlands 3 Ne 3 Ne 3 Engels 3 Engels 3 Frans 2 Frans 2 En 2 En 2

Theoretisch / Havo. Havo/Vwo + Vwo+ Nederlands 3 Nederlands 3 Ne 3 Ne 3 Engels 3 Engels 3 Frans 2 Frans 2 En 2 En 2 LESSENTABEL CITADEL COLLEGE vanaf 2014-2015 lessentabel- leerjaar 1 Basis / Kader Kader / Gemengd / Theor. Theoretisch / Havo Havo/Vwo + Vwo+ Nederlands 3 Nederlands 3 Ne 3 Ne 3 Engels 3 Engels 3 Frans

Nadere informatie

Handboek Loopbaanoriëntatie en Profielkeuze Havo/Vwo

Handboek Loopbaanoriëntatie en Profielkeuze Havo/Vwo Handboek Loopbaanoriëntatie en Profielkeuze Havo/Vwo Inhoudsopgave: 1. Inleiding - Loopbaanoriëntatie en - begeleiding (LOB) 2. Profielkeuze Tweede Fase 3. Yubu, het persoonlijke loopbaankeuzetraject 4.

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Algemeen... 2 3 Bezetting MR 2017 2018... 2 4 Specifieke onderwerpen... 3 4.1 Continurooster en vijf gelijke dagenmodel...

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Twello vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent

Nadere informatie

Groenewald. Waar staat. voor?

Groenewald. Waar staat. voor? groenewald Waar staat Groenewald voor? Groenewald is een persoonlijke, kleinschalige school waar kwalitatief, eigentijds, toekomstgericht onderwijs wordt gegeven. Binnen een duidelijke structuur is er

Nadere informatie

Van basisschool naar Voortgezet Onderwijs

Van basisschool naar Voortgezet Onderwijs Van basisschool naar Voortgezet Onderwijs Maandag 12 januari 2015 Charles Lohnstein (OBC Elst) Programma Veranderingen b.o. v.o. Schoolkeuze Passend onderwijs en aanmelding De onderbouw Soorten Voortgezet

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond MAVO

Welkom. Informatieavond MAVO Welkom Informatieavond MAVO 19 januari 2017 Programma Van leerjaar 2 naar leerjaar 3 Bovenbouw Mavo Goede doorstroom: Keuzeactiviteiten Voorlopig advies december Open avond Fabritius (wo 8 februari) Bezoek

Nadere informatie

OP WEG NAAR KLAS 4HAVO

OP WEG NAAR KLAS 4HAVO januari 2018 INFORMATIEBOEKJE KLAS 4 OP WEG NAAR KLAS 4HAVO VMBO 4 TL 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.blz. 3 2. Route tl-mbo-hbo vergeleken met tl-havo-hbo blz. 4 3. De tweede fase (HAVO/VWO) blz. 5 4. Welk

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad 2014/2015

Medezeggenschapsraad 2014/2015 Medezeggenschapsraad 2014/2015 In deze Gids: 1. De MR (Medezeggenschapsraad) stelt zich voor 2. De Medezeggenschapsraad in het kort 1. De MR (Medezeggenschapsraad) stelt zich voor Hoe vaak gebeurt dit

Nadere informatie

Verantwoording 1.1 Keuze van de titel

Verantwoording 1.1 Keuze van de titel 1 13 Verantwoording 1.1 Keuze van de titel Voor je ligt het handboek Training sociale vaardigheden. Dit boek is geschreven voor iedereen die te maken heeft met kinderen tussen de tien en vijftien jaar

Nadere informatie

Bevorderingsrichtlijnen

Bevorderingsrichtlijnen Bevorderingsrichtlijnen 2018-2019 Algemeen klas 1, klas 2 en Mavo 1. Als tekort geldt: 5 = 1 tekort, 4 = 2 tekorten 2. Een rapportcijfer lager dan 4 is niet toegestaan. 3. Om zonder meer bevorderd te kunnen

Nadere informatie

Profielkeuze Tweede Fase

Profielkeuze Tweede Fase Profielkeuze Tweede Fase 3e leerjaar havo/vwo 3 december 2015 Even voorstellen Loek Zoon - afdeling havo/vwo leerjaar 1 t/m 3 (ter vervanging van decaan) Maud Knook - afdeling havo/vwo leerjaar 4 t/m 6

Nadere informatie

Welkom. Leerjaar 2 naar 3

Welkom. Leerjaar 2 naar 3 Welkom Leerjaar 2 naar 3 1 Programma - Overgang 2 naar 3, waar letten we op - Overgangsnormering - Route van 2 naar 3 - Keuze ondersteunende activiteiten - Meer informatie 2 Overgang van 2 naar 3, waar

Nadere informatie

Communicatieplan MR Triangel

Communicatieplan MR Triangel Communicatieplan MR Triangel Voorwoord In de MR wordt gediscussieerd over onderwerpen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor leerlingen en ouders. Om adviezen te formuleren en instemming te verlenen,

Nadere informatie

PROMOTIENORMEN THORBECKE VOORTGEZET ONDERWIJS NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL

PROMOTIENORMEN THORBECKE VOORTGEZET ONDERWIJS NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL PROMOTIENORMEN THORBECKE VOORTGEZET ONDERWIJS NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL Schooljaar 2015-2016 Rotterdam, 1 september 2015 INHOUDSOPGAVE PROMOTIENORMEN THORBECKE VOORTGEZET ONDERWIJS NIEUWERKERK AD IJSSEL

Nadere informatie

Jaarverslag MR OBS de Winde

Jaarverslag MR OBS de Winde Jaarverslag MR OBS de Winde 2016-2017 Voorwoord Beste Lezer, Hierbij presenteren wij u het jaarverslag van de MR. Met het jaarverslag leggen wij verantwoording af aan u als belanghebbende. In het verslag

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

PROMOTIENORMEN. THORBECKE VOORTGEZET ONDERWIJS Locatie Prinsenlaan (havo vwo) Locatie Merkelbachstraat (mavo) Schooljaar

PROMOTIENORMEN. THORBECKE VOORTGEZET ONDERWIJS Locatie Prinsenlaan (havo vwo) Locatie Merkelbachstraat (mavo) Schooljaar PROMOTIENORMEN THORBECKE VOORTGEZET ONDERWIJS Locatie Prinsenlaan (havo vwo) Locatie Merkelbachstraat (mavo) Schooljaar 2016-2017 Rotterdam, 22 juni 2016 Promotienormen Thorbecke Voortgezet Onderwijs Locatie

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING.!mpulse Kollum

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING.!mpulse Kollum ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING!mpulse Kollum Plaats : Kollum BRIN nummer : 20DL 01 Onderzoeksnummer : 284461 Datum onderzoek : 1 oktober 2015 Datum vaststelling : 7 januari 2016 Pagina 2 van 10 1,

Nadere informatie

Welkom VOORLICHTINGSAVOND OUDERS GROEP-8 LEERLINGEN

Welkom VOORLICHTINGSAVOND OUDERS GROEP-8 LEERLINGEN Welkom VOORLICHTINGSAVOND OUDERS GROEP-8 LEERLINGEN De stap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs voelt soms als een grote stap aan. Luuk van Bussel, Conrector deelschool TL De positie van

Nadere informatie

Bevorderingsreglement Onderbouw

Bevorderingsreglement Onderbouw Bevorderingsreglement Onderbouw Schooljaar 2018-2019 Aan de leerlingen in de leerjaren 1 t/m 3, Om je succesvol naar je diploma te begeleiden, krijg je niet alleen uitleg en begeleiding, maar wordt er

Nadere informatie

PROFIELPRODUCT - VERANTWOORDING

PROFIELPRODUCT - VERANTWOORDING PROFIELPRODUCT - VERANTWOORDING Naam auteur(s) Hofstee, R.H. MSc of Economics Vakgebied Algemene Economie Titel Vakgroepwerkplan Open Schoolgemeenschap Bijlmer Economie (3 H/V) Onderwerp Leerplan Profiel

Nadere informatie

Ouders en school. Gymnasium, atheneum, havo en TOPmavo

Ouders en school. Gymnasium, atheneum, havo en TOPmavo Ouders en school Gymnasium, atheneum, havo en TOPmavo Ouders en de school Een nieuwe school en een nieuwe stap naar zelfstandigheid voor uw kind. Ook voor ouders/verzorgers betekent dit een grote verandering.

Nadere informatie

Op naar de top Schoolplan

Op naar de top Schoolplan Op naar de top Schoolplan 2014 2017 16 december 2013 Woord vooraf Graag bieden we hierbij het schoolplan van Thorbecke Voortgezet Onderwijs voor 2014-2017 aan. In dit schoolplan schetsen wij de contouren

Nadere informatie

Overgangsregeling klas 1, 2 en 3

Overgangsregeling klas 1, 2 en 3 Overgangsregeling 2018-2019 klas 1, 2 en 3 Algemene bepalingen: 1. Docenten die de overgangsvergadering vormen Alleen de vergadering van docenten die lesgeven aan de leerling, aangevuld met de persoonlijke

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele schooljaar 2017-2018 + Jaarverslag MR 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB)

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB) Decanaat Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2 Loopbaan: Als je bezig bent met je schoolloopbaan dan ben je bezig met vragen over jouw toekomst. Wat voor beroepen vind je interessant? Wat voor

Nadere informatie

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar Jaarverslag MR Sint-Maartenscollege Schooljaar 2016-2017 Maastricht, september 2017 1 Verantwoording Als gevolg van artikel 19 van het MR-reglement doet de secretaris van de MR jaarlijks schriftelijk verslag

Nadere informatie

Overgangsnormen

Overgangsnormen 2017-2018 Overgangsnormen Inhoudsopgave Cijferoverzichten... 2 Overgangsnormen... 2 Overgangsnormen havo en vwo... 2 Overgangsnormen leerjaar 1 (havo) naar leerjaar 2 (havo)... 2 Opstroom havo 1 naar vwo

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar 2015-2016 Amsterdam, november 2016 2 Inhoud Inleiding...3 Wat doet de MR?...3 Samenstelling MR schooljaar 2015-2016...4 Activiteiten en resultaten

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G3 juli 2017, nr 5

Nieuwsbrief voor ouders G3 juli 2017, nr 5 Nieuws voor leerjaar 3 1. Sportdag Afgelopen week hebben de leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 een sportdag gehad. Leerjaar 1 had op maandag 10 juli een sportdag bij de atletiekbaan. De leerlingen hebben

Nadere informatie

JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool

JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool Inhoud Algemeen... 3 1. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 2. Regelingen en beleidsplannen... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden... 5

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum Doe mee in onze groene wereld Almelo vmbo groen Het Groene Lyceum 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet

Nadere informatie

PROMOTIENORMEN. THORBECKE VOORTGEZET ONDERWIJS Locatie Prinsenlaan (havo vwo) Schooljaar

PROMOTIENORMEN. THORBECKE VOORTGEZET ONDERWIJS Locatie Prinsenlaan (havo vwo) Schooljaar PROMOTIENORMEN THORBECKE VOORTGEZET ONDERWIJS Locatie Prinsenlaan (havo vwo) Schooljaar 2018-2019 Rotterdam, 04 oktoberi 2018 Promotienormen Thorbecke Voortgezet Onderwijs Locatie Prinsenlaan 2017-2018

Nadere informatie

Toelichting bij PTA opleiding vmbo-tl

Toelichting bij PTA opleiding vmbo-tl Toelichting bij PTA opleiding vmbo-tl (klas 9 en 10tl) 2016-2017 Maastricht, 1 oktober 2016 Bernard Lievegoed School Toelichting PTA 2016-2017 Opleiding vmbo-tl 1 Inleiding De Bernard Lievegoed School

Nadere informatie

Deze presentatie kunt u terug vinden op onze site

Deze presentatie kunt u terug vinden op onze site Deze presentatie kunt u terug vinden op onze site Roel Gaj Algemeen Overstap vmbo - havo Bovenbouw havo Profielen Andere vakken Toelatingsvoorwaarden Procedure Jullie zijn zeer welkom!!!! havo 1300 ll

Nadere informatie

tekst Melanchthon-DNA

tekst Melanchthon-DNA Hartelijk welkom tekst Melanchthon-DNA Hier leer je voor het leven kennis competenties waarden Lestijden van 75 min.: Blok 1 8.30 9.45 Blok 2 10.00 11.15 Blok 3 11.30 12.45 Blok 4 13.15 14.30 Blok 5 14.45

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

SPORT. talentstroom voor leerjaar 1, 2 & 3

SPORT. talentstroom voor leerjaar 1, 2 & 3 SPORT talentstroom voor leerjaar 1, 2 & 3 Wat doen we in de Sportklas? 24 x per jaar 3 uur Vooral veel clinics Sporten die je al kent Sporten die je nog niet kent Experts in hun sport geven clinics Sportklas

Nadere informatie