bruist wichelen lijstnummer 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "bruist wichelen lijstnummer 4"

Transcriptie

1 bruist wichelen lijstnummer 4

2 Met dit programma willen we alle inwoners van Wichelen oproepen om mee te bouwen aan een betere toekomst. Samen kunnen we van Wichelen een comfortabele, sociale, creatieve en moderne plek maken waar iedereen kan dromen en vooruitkomen. Iedereen telt mee We hebben iedereen nodig om onze samenleving op te bouwen. Als mensen achterblijven, is dat voor ons allemaal een probleem. Daarom moeten we ook iedereen kansen geven om mee te zijn en mee te doen. Bouwen op vertrouwen Samen beslissen we waar we met Wichelen heen willen. In plaats van alles en iedereen af te breken, gaan we constructief aan de slag op basis van vertrouwen. Voor ons is het pas goed genoeg als iedereen meedoet. We steunen daarvoor op vijf bouwstenen. De ene kan niet zonder de andere. Samen kunnen we iedereen de kans geven om bij te dragen aan de toekomst. Daarom nodigen we jullie uit om niet bij de pakken te blijven zitten. Doe mee. Gert Van Tittelboom lijsttrekker Rudy Lemmens lijstduwer en voorzitter sp.a Wichelen

3 Het is pas goed als iedereen meedoet 1 Basiscomfort is de eerste voorwaarde voor een menselijke gemeenschap, die niemand achterlaat. We hebben het dan over betaalbare woningen, niet in getto s maar in leefbare, nette en veilige straten. Over een leven zonder financiële zorgen. Over een duurzame en groene leefomgeving, waarin onze kleinkinderen ook nog gezond kunnen opgroeien. 2 Zo n gemeenschap staat of valt met sociaal contact. Met elkaar praten is misschien wel de belangrijkste bouwsteen van echt samenleven. Sociaal contact bevordert het vertrouwen. Daarom zijn er het best overal plekken waar we elkaar kunnen ontmoeten en onze gemeenschap mee uitbouwen. 3 Zo n gemeenschap bekommert zich om iedereen. Als we willen dat iedereen bijdraagt, mogen we ook niemand laten vallen. Mensen die kunnen bijdragen doen dit vaak uit zichzelf, anderen hebben een duwtje in de rug nodig. Mensen die het even niet zien zitten, motiveren we om toch opnieuw aan de slag te gaan, met opleiding en begeleiding. Onze zieken en ouderen vangen we op, voor onze kinderen zorgen we goed. 4 Zo n gemeenschap respecteert iedereen en gebruikt ieders talenten. Iedereen is goed in andere dingen. Als we al die talenten ontdekken en voeden, onze creativiteit ontplooien en iedereen laten proeven van wat ze in hun mars hebben, kunnen we verder uitgroeien tot een bloeiende gemeente, een gemeenschap van verandering en vooruitgang, om trots op te zijn. 5 Daarom hebben we tot slot een moderne overheid nodig. Sommige dingen kunnen we beter samen dan alleen. We hebben een bestuur nodig dat er niet is voor zichzelf, maar dat ten dienste staat van al onze inwoners. Zoveel mogelijk inspraak, informatie en participatie, ook voor wie niet meteen mee is, zijn daarbij een voorwaarde. Ons bestuur moet de héle bevolking vertegenwoordigen.

4 bouwsteen 1 Zoals elk mens recht heeft op een menswaardige levenskwaliteit, zo heeft ook ieder van ons recht op een leefbare omgeving, thuis en daarbuiten. Onder basiscomfort verstaan wij een betaalbare kwaliteitswoning en goedkopere energie. Een veilig gevoel, in een nette straat waarin niemand te hard rijdt. En alles wat je nodig hebt in de buurt: groen, een plek om tot rust te komen, om je te ontspannen, om te winkelen, om andere mensen te ontmoeten. BETAALBAAR WONEN sp.a wil het aanbod van betaalbare woningen vergroten en de kwaliteit ervan verbeteren. Meer sociale woningen in Wichelen zijn nodig. Want iedereen heeft recht op een kwaliteitsvolle woning. ENERGIE VERLAGEN VOOR MENS EN MILIEU Het kan niet de bedoeling zijn dat de centen letterlijk door ramen en deuren vliegen door een slechte isolatie. sp.a wil sensibiliserende acties voeren en rationeel energieverbruik aanmoedigen. We maken werk van energiezuinige openbare gebouwen en sporen ook daar mensen aan om zuinig met energie om te gaan. NETTE, GOED ONDERHOUDEN BUURTEN Een nette, veilige, uitnodigende straat, wijk of buurt, maakt dat mensen het huis uit willen en elkaar op een leuke manier ontmoeten. sp.a wil daarom sluikstorten en vandalisme krachtig aanpakken. Goed onderhouden voetpaden zijn een prioriteit. Een snelle interventieploeg binnen de technische dienst speelt kort op de bal. VEILIG OP DE WEG Bij nieuw aangelegde straten, zoals de Statiestraat, doen fietsers bij wijze van spreken dienst als verkeersremmers. sp.a stelt veiligere fietspaden als een prioriteit. We werken fietsalternatieven uit voor die gevaarlijke wegen. Daarvoor richten we parallelstraten anders in zodat fietsers er een volwaardig fietspad krijgen. In bepaalde straten kan eenrichtingverkeer soelaas bieden. EEN GROENE DUURZAME OMGEVING Groen en ademruimte zijn een basisrecht. Daarom wil sp.a meer parkzones voorzien en groene gordels aan in (nieuwe) wijken en woonzones. We zoeken uit hoe we de zone rond het waterbekken aan het station in Schellebelle groener en leefbaarder kunnen maken, met het oog op meer recreatie.

5 bouwsteen 2 Mensen hebben elkaar nodig. Al is het maar voor een blik van herkenning, of een korte babbel. Niemand voelt zich graag alleen. Alle inwoners van Wichelen verdienen hun eigen plek. Om elkaar te ontmoeten, om rust te vinden, om te leven, werken, wonen, spelen en zichzelf te ontplooien. ONBEKEND IS ONBEMIND sp.a wil wijk- en buurtfeesten maximaal ondersteunen. Elk jaar nodigen we alle ouders die dat jaar een kindje hebben gekregen uit voor een gemeentelijke babyborrel. Het verenigingsleven vormt bij uitstek de plaats waar mensen elkaar ontmoeten. We behouden daarom de financiële en logistieke ondersteuning van deze verenigingen en bouwen die uit met projectsubsidies die creativiteit en samenwerking stimuleren. We voorzien voldoende infrastructuur voor de huisvesting van verenigingen of de opslag van hun materiaal. We brengen leegstaande gebouwen in kaart en bekijken hoe we die een bestemming kunnen geven. EEN PLEK VOOR IEDEREEN We richten onze publieke ruimte zo in dat ze aan de noden van zoveel mogelijk mensen tegemoetkomt. We helpen van speelterreinen, scholen, sportinfrastructuur, speelbossen, jeugdlokalen, het jeugdhuis en jongerencafés aantrekkelijke plekken te maken. We bieden inwoners de mogelijkheid om speelstraten aan te vragen tijdens de zomer zodat kinderen veilig met mekaar kunnen spelen. We voorzien plekken waar jongeren zich kunnen uitleven: een graffitistraat, voetbalplein, ontmoetingscentrum... We voeren de dialoog over de herbestemming van gebouwen die hun openbare functie verloren hebben. sp.a pleit daarbij voor een meer polyvalente invulling dan vandaag. ALLES IN DE BUURT Een bloeiende en gezellige gemeenschap heeft een ruim aanbod aan plaatselijke winkels, cafeetjes en gelegenheden om elkaar te ontmoeten. Het bevordert de levenskwaliteit en de lokale economie. sp.a wil lokale ondernemers kansen bieden om hun markt en bekendheid te vergroten.

6 bouwsteen 3 Werken voor welzijn Werken moet lonen. We zullen altijd opkomen voor wie niet kán werken. Het zijn de woorden van Bruno Tobback, voorzitter sp.a. Dat iedereen bijdraagt naar eigen vermogen, dat is voor ons evident. Maar wie niet kan werken, ondersteunen we en zetten we weer op weg. WERKEN, ONDERNEMEN EN BIJDRAGEN Mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt blijven we steunen - vorming, omscholing, competentieverwerving - in hun zoektocht naar een job. De lokale sociale economie biedt voor sommigen heel wat kansen. Ondernemers, die lokale jobs creëren en bijdragen aan de actieve gemeenschap, geven we alle kansen om te groeien. BETAALBARE KINDER- OPVANG IN DE BUURT Werk en gezin op een vlotte manier combineren, is bij veel ouders een hele klus. Betaalbare kinderopvang (voor baby s en peuters) en naschoolse opvang (voor oudere kinderen) is daarom van cruciaal belang. De gemeente voorziet voldoende kwalitatieve kinderopvang, waarvan de prijs afhangt van het inkomen. ALS WE MAAR GEZOND ZIJN We zorgen beter voor onze zieken en gunnen hen én hun familie zoveel mogelijk comfort. We brengen welzijnsorganisaties en ervaringsdeskundigen samen om ervaringen uit te wisselen en advies te geven aan het gemeentebestuur om het welzijn van de inwoners van Wichelen te verbeteren. Thuiszorg is vooral voorzien in basiszorg, niet alleen voor zieken, maar vooral ook voor ouderen. We willen ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk kunnen thuis wonen. We stimuleren buurtbewoners om ouderen een handje te helpen, zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen. MENSEN IN ARMOEDE NIET LATEN VALLEN We zijn ambitieus en willen armoede uitroeien. We besteden daarbij in het bijzonder aandacht aan de strijd tegen kinderarmoede. OCMW en andere gemeentelijke diensten (onderwijs, wijkagenten...) kunnen proactief te werk gaan bij het detecteren van sociale noden en zetten een plan rond schuldhulpverlening op. Alleenstaande ouders verdienen extra ondersteuning. SAMENWERKEN OVER DE GRENZEN HEEN Als lokale welvarende samenleving zijn we solidair met andere gemeenschappen. Want geen mens en geen gemeenschap kan in zijn eentje vooruitgaan. We nemen anderen die het moeilijker hebben mee. Dat geldt voor individuen, maar ook voor hele samenlevingen, ver weg of dichtbij.

7 bouwsteen 4 Trots op elk talent Iedereen is ergens goed in. Daarom stimuleren we spelen, leren, sporten, hangen, debatteren, ondernemen, cultuur beleven, praten, ontspannen, bewegen, werken en feesten. Zodat we trots kunnen zijn op wat we opbouwen en iedereen daarvan kan genieten. IEDERS TALENT TELT, VAN JONGS AF AAN Alleen als we onze kinderen en waar ze goed in zijn waarderen, kunnen ze hun plaats vinden in onze gemeenschap. We kiezen voor open onderwijs, want kinderen en jongeren leren niet alleen op de schoolbanken, maar ook buiten de schooluren tal van leerervaringen opdoen. Scholen moeten ook na de schooluren hun poorten openen, voor sport, cultuur, ontspanning... We moe- digen onderwijsinstellingen aan om daarvoor samen te werken met sociaal-culturele verenigingen, sportverenigingen en jongerenorganisaties. We proberen zo ook tegemoet te komen aan de grote nood aan repetitielokalen en opslagruimtes voor groepen en verenigingen. We maken werk van een positief beleid voor rondhangende jongeren. Jeugddiensten spelen hierin een belangrijke rol, maar kunnen niet zonder politie, preventiedienst of welzijnsdienst, en uiteraard de jongeren zelf. Jeugdverenigingen kunnen naast een jaarlijkse structurele subsidie kans maken op projectsubsidies. CULTUUR NAAR IEDERS SMAAK EN PORTEMONNEE We bouwen aan een betaalbaar, toegankelijk en divers cultureel aanbod, voor en door zoveel mogelijk mensen. In een stimulerende omgeving kan iedereen van een waaier aan cultuur genieten en bieden we iedereen die dat wil een podium of uitlaatklep. We werken financiële, praktische of sociale hindernissen weg. Met de UiTpas kunnen mensen die het niet breed hebben tegen een verlaagde prijs deelnemen aan culturele activiteiten. Zo verlagen we de financiële drempel voor cultuurparticipatie. Belangrijk daarbij is dat we hierbij niemand stigmatiseren. De cultuurzaal t Ankerpunt moet een ontmoetingsplaats worden voor iedereen. SPORT BEWEEGT ONS ALLEMAAL We bouwen aan sportmogelijkheden voor iedereen. Lichaamsbeweging is niet alleen fysiek gezond. Het helpt mensen ook mentaal fit en zelfs gelukkig te blijven. Bovendien brengt samen sporten, of sport beleven, mensen bij elkaar. Dat bevordert dan weer het vertrouwen dat mensen in elkaar hebben. We bouwen aan degelijke en toegankelijke sportinfrastructuur. TROTS OP WAT WE OPBOUWEN We werken aan een aantrekkelijke en bloeiende dynamische gemeente voor inwoners en bezoekers. We spelen beter daarom onze troeven uit: Schelde, landelijke rust, culinaire toppers... We bekijken de aanleg van een vlottende steiger in Schellebelle om de (plezier) scheepvaart op de Schelde te stimuleren. De aanwezigheid van lokale handelaars en horeca maken van Schellebelle een aantrekkelijke stopplaats.

8 bouwsteen 5 Daniël Termont op Twitter: Vandaag vanaf 14 uur stadsdebat in stadhuis Gent en vanaf 11 uur stadsmarkt in StNiklaaskerk. Iedereen welkom. Een jonge Gentenaar antwoordt zal er een verslag uitgegeven worden van stadsdebat? Zou graag komen, maar onmogelijk. Termont stuurt de vraag door naar zijn wil informeren hoe hij een verslag van stadsdebat kan krijgen? De burgemeester van Gent informeert en luistert, ook via de nieuwste openbare kanalen In een vooruitstrevende gemeenschap is iedereen mee, en doet iedereen mee, op welke manier dan ook. We laten niemand achter en betrekken al onze inwoners, met hun wensen, ideeën en talenten, bij het beleid. We houden iedereen op de hoogte van veranderingen en vooruitgang. We bieden iedereen zoveel mogelijk inspraak en de kansen om problemen of oplossingen aan te kaarten. Een modern bestuur staat ten dienste van de hele bevolking en weerspiegelt haar diversiteit. BETROKKEN BIJ WICHELEN Een moderne overheid luistert op elk mogelijk moment naar de burgers, en geeft hen inspraak in wat er in het lokale beleid. We informeren iedereen en laten ons door zoveel mogelijk mensen inspireren. Samen kiezen we welke speeltuigen er in de speeltuin moeten komen, welke maatregelen we rond verkeersveiligheid nemen... We zorgen voor een actieve communicatie i.v.m. wegenwerken We betrekken adviesraden (pro)actiever bij het beleid. We openen een telefoonlijn waar iedereen terechtkan en we beantwoorden elke brief binnen een vaste termijn. SNEL EN TOT UW DIENST Een modern bestuur werkt ten dienste van de inwoners en lost snel hun problemen op. Daarom voorzien we een snelle, efficiënte, toegankelijke en flexibele dienstverlening, voor iedereen. Publieke gebouwen moeten voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor wie in een rolstoel zit of moeilijk te been is. Goed leesbare en eenvoudige wegwijzers in openbare gebouwen maken deze plaatsen beter toegankelijk voor slechtzienden en voor personen met een mentale belemmering. We willen dat inwoners zo veel mogelijk documenten online kunnen vinden. ELK TALENT TELT De overheid geeft best het goede voorbeeld door de hele bevolking te weerspiegelen en elk talent kansen te geven. Wat ook je thuissituatie of achtergrond is, je moet ergens aan de slag kunnen. Laten we dat waarmaken. We voeren een gelijkekansenbeleid in het contact met de inwoners van de gemeente, evenals bij de aanwerving van personeel bij het gemeentebestuur. Wat je kan, telt. Niet uit welke thuis je komt. In navolging van de Vlaamse openbare diensten en instellingen, streven we naar een evenredige participatie, waarbij het personeelsbestand een afspiegeling vormt van de hele bevolking. Vrouwen, mensen met kinderen, ouderen, jongeren, nieuwe Belgen, personen met een beperking... kunnen doorgroeien naargelang hun vaardigheden.

9 4 wichelen 1 VAN TITTELBOOM Gert 2 VAN EETVELDE Katrien 3 MUYSERS Stephan 4 VAN GASSE Jo 5 MATTHYS Sofie 6 ROELS Elisah 7 HOEDEMAKERS Caroline 8 COLPAERT Johnny 9 BOMBEKE Patrick 10 VAN DE VELDE Marina 11 MEMMI Béchir 12 KENIS Piet 13 VERMEIREN Maria 14 STEEMAN Inge 15 ANDRINO SAN CHRISTOBAL Christina 16 VAN HUYCK Frida 17 COPPENS Etienne 18 LEMMENS Rudy Vooruitblik Alles kan beter. De ideeën die u hier leest, zijn niet allemaal nieuw. Ze zijn ook niet allemaal af. En ze zijn zeker niet overal uitgevoerd: anders zouden we geen programma meer hoeven te schrijven. De samenleving verandert, nieuwe uitdagingen bieden zich aan. Een gemeenschap bouwen is een werk dat nooit af zal zijn. Een werk waar we samen onze schouders onder zetten. Wij blijven samen met u bouwen aan de toekomst. Volg sp.a Wichelen op Facebook en Twitter v.u.: Alfons De Geest, Speldenstraat 1, 9000 Gent / Verkiezingsdrukwerk gemeente- en provincieraadsverkiezingen 14 oktober Niet op de openbare weg gooien aub.

- wichelen. lijstnummer 4. bruist

- wichelen. lijstnummer 4. bruist - wichelen lijstnummer 4 bruist - wichelen BASISCOMFORT VOOR IEDEREEN Een betaalbare kwaliteitswoning is een basisrecht voor iedereen. Het is een uitvalsbasis, van waaruit we de wereld verkennen, ons leven

Nadere informatie

samen 4 Ed. Oudenaarde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Oudenaarde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Oudenaarde lijsttrekker Jean-Pierre Wonen is ook in het zuiden van onze provincie, m.a.w. in de Vlaamse Ardennen niet goedkoper geworden. Integendeel.

Nadere informatie

Seniorenbeleidsplan

Seniorenbeleidsplan Seniorenbeleidsplan 2018-2023 1 Inhoudsopgave Inleiding 1. Pensioenen 2. Armoede 3. Participatie,betrokkenheid en inspraak 4. Veiligheid 5. Mobiliteit 6. Zorg op maat 2 Inhoudsopgave 7. Bouwen, wonen en

Nadere informatie

STRATEGISCHE COÖRDINATIE OOSTENDE MAKEN WE SAMEN

STRATEGISCHE COÖRDINATIE OOSTENDE MAKEN WE SAMEN STRATEGISCHE COÖRDINATIE OOSTENDE MAKEN WE SAMEN EEN NIEUWE MISSIE VOOR OOSTENDE Oostende maken we samen. Elke burger en ondernemer is betrokken bij een open beleid. Dat maakt van Oostende een slimme,

Nadere informatie

samen 4 Ed. Geraardsbergen oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Geraardsbergen oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Geraardsbergen lijsttrekker Onderwijs, welzijn, cultuur en ontspanning: dat zijn mijn prioriteiten. Ik zet mij in voor onderwijs: niet alleen

Nadere informatie

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.»

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.» BOOM DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom. Wie lokaal shopt, schopt leven in de buurt! Boom, een bruisende handelskern in het hart van de Rupelstreek. Waar Bomenaars

Nadere informatie

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART DIT IS Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren. Deze groene gemeente

Nadere informatie

Jong zijn zonder zorgen. Dit is Leon. www.s-p-a.be. tijdenveranderen.be. PNA-9985 PRODUCTIE EN MEDIA verkiezingen 2014_148x105_16pag_VERSIE SPA.

Jong zijn zonder zorgen. Dit is Leon. www.s-p-a.be. tijdenveranderen.be. PNA-9985 PRODUCTIE EN MEDIA verkiezingen 2014_148x105_16pag_VERSIE SPA. Jong zijn zonder zorgen. Dit is Leon. tijdenveranderen.be www.s-p-a.be PNA-9985 PRODUCTIE EN MEDIA verkiezingen 2014_148x105_16pag_VERSIE SPA.indd 1 24/02/14 11 NA-9985 PRODUCTIE EN MEDIA verkiezingen

Nadere informatie

Het beleid t.a.v. mensen met een handicap

Het beleid t.a.v. mensen met een handicap Iedereen telt mee in de stad of gemeente 1 De gemeenteraadsverkiezingen 2012 Het memorandum van VFG Het beleid t.a.v. mensen met een handicap In het algemeen vraagt VFG dat gelijke kansen en toegankelijkheid

Nadere informatie

Wauters. Hoe geeft u volmacht?

Wauters. Hoe geeft u volmacht? 2 An Wauters 42 jaar Emiel Opdebeecklaan 39, Keerbergen an.wauters@telenet.be 0484 67 11 19 tekent, droomt en geniet van de natuur Er is nog zoveel meer mogelijk in Keerbergen Na een periode van ziekte

Nadere informatie

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord 2018-2022 Gemeente Emmen betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend S S Samen investeren! De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA gaan opnieuw

Nadere informatie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie Opdrachtsverklaring Missie - Visie 1. Missie Sint-Lodewijk biedt aangepast onderwijs en/of begeleiding op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische beperking. Ook het gezin en breder

Nadere informatie

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen.

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. RANST DE WEG VOORUIT Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. CD&V/ WIJRanst, wie zijn WIJ? CD&V is naast een politieke partij een brede beweging die actief is in Ranst om er een goede leefomgeving

Nadere informatie

Onthaalvorming: missie en strategie

Onthaalvorming: missie en strategie Onthaalvorming: missie en strategie 1 Gent in 2020? Welke stad is Gent in 2020? Wat vind jij belangrijk voor deze stad? Wat moet er zeker blijven? En wat wil je absoluut veranderd zien? Wat moeten we doen

Nadere informatie

1. Iedereen is welkom in de opvang DE KINDEROPVANG HEEFT EEN BELANGRIJKE SOCIALE TAAK

1. Iedereen is welkom in de opvang DE KINDEROPVANG HEEFT EEN BELANGRIJKE SOCIALE TAAK 1. Iedereen is welkom in de opvang DE KINDEROPVANG HEEFT EEN BELANGRIJKE SOCIALE TAAK Kinderen krijgen in de opvang volop kansen om zich te ontwikkelen. Ouders kunnen intussen werk zoeken of gaan werken,

Nadere informatie

motor van sociale vooruitgang klimaatneutraal is sociaal broedplaats van innovatie en duurzame economie stad in de wereld warme stad

motor van sociale vooruitgang klimaatneutraal is sociaal broedplaats van innovatie en duurzame economie stad in de wereld warme stad de 5 ateliers motor van sociale vooruitgang klimaatneutraal is sociaal broedplaats van innovatie en duurzame economie stad in de wereld warme stad www.devijfateliers.gent De 5 ateliers Over ons Gentenaars

Nadere informatie

Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen

Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen Welke uitdagingen liggen er? Het lokaal geïntegreerd gezinsbeleid neemt een belangrijke plaats in binnen het lokaal sociaal beleid,

Nadere informatie

BOORTMEERBEEK» DE WEG VOORUIT. Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek.»

BOORTMEERBEEK» DE WEG VOORUIT. Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek.» BOORTMEERBEEK DE WEG VOORUIT Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek. Een open bestuur ten dienste van de inwoners. Communicatie en dialoog zijn enorm belangrijk in de moderne maatschappij. Wij vinden

Nadere informatie

Kinderopvang = instrument in strijd tegen kinderarmoede

Kinderopvang = instrument in strijd tegen kinderarmoede Kinderopvang = instrument in strijd tegen kinderarmoede Kinderopvang heeft verschillende functies: een economische functie, een pedagogische en een sociale functie. Kwalitatieve kinderopvang weet deze

Nadere informatie

HET LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG

HET LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG Doe-pakket Kinderopvang voor iedereen Met een lokaal netwerk aan de slag om kinderopvang toegankelijker te maken in je gemeente 1 DE SOCIALE FUNCTIE VAN KINDEROPVANG De laatste jaren wordt meer aandacht

Nadere informatie

Maak kennis met een. wereldopvoeder. Missie en visie document

Maak kennis met een. wereldopvoeder. Missie en visie document Maak kennis met een wereldopvoeder Missie en visie document 2016-2020 Onze producten vroeg- en voorschoolse educatie deskundige op het gebied van natuur en kinder voorschoolse activiteitenteam buitenschoolse

Nadere informatie

65+ EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND ESSEN!

65+ EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND ESSEN! 65+ EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND ESSEN! Het is in Essen goed wonen, goed leven. Ook voor 60 ers, 70 ers, 80 ers, 90 ers en zelfs voor 100-jarigen! Dat goed gevoel willen we versterken. Waar

Nadere informatie

BEERNEM» DE WEG VOORUIT. Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam»

BEERNEM» DE WEG VOORUIT. Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam» BEERNEM DE WEG VOORUIT Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam Beernem, waar iedereen graag thuiskomt. Wie weet er beter wat er leeft en nodig is in een buurt, dan de buurtbewoners zelf? Wij geloven sterk

Nadere informatie

Zeker zijn PVDA GELDERLAN. Verkiezingsprogramma Verkiezingsprogramma

Zeker zijn PVDA GELDERLAN. Verkiezingsprogramma Verkiezingsprogramma PVDA GELDERLAN D PvdA Gelderland Verkiezingsprogramma 2019-2023 Verkiezingsprogramma 2019-2023 Zeker zijn Onderwijs is de sleutel tot een zinvol leven. Goed onderwijs geeft niet alleen toegang tot werk,

Nadere informatie

v.u.: Ward Van Hoorde, Kwatrechtsteenweg 168, 9260 Wetteren opdrachtsverklaring SINT-LODEWIJK

v.u.: Ward Van Hoorde, Kwatrechtsteenweg 168, 9260 Wetteren opdrachtsverklaring SINT-LODEWIJK v.u.: Ward Van Hoorde, Kwatrechtsteenweg 168, 9260 Wetteren opdrachtsverklaring SINT-LODEWIJK OPDRACHTSVERKLARING SINT- LODEWIJK cliënt-organisatie-medew MISSIE SINT-LODEWIJK - biedt aangepast onderwijs

Nadere informatie

Speerpunt 2018 Ruimtelijke Ordening. Ruimtelijke - Ordening

Speerpunt 2018 Ruimtelijke Ordening. Ruimtelijke - Ordening Ruimtelijke - Ordening 1 2 Woord vooraf Een gemeente die zijn Ruimtelijke Ordening serieus neemt, streeft ernaar dat dit gedragen wordt door de meerderheid van zijn inwoners. Om draagkracht te verkrijgen

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

hilde hilde langeraert langeraert

hilde hilde langeraert langeraert ij durven springen hilde Ik wil de dingen doen bewegen, samen met anderen. Jarenlang was ik in de jeugdbeweging actief en participeerde ik als vrijwilligster in allerlei verenigingen. De voorbije zes jaar

Nadere informatie

WELZIJNSSCHAKELS, SAMEN DELEN WE......EEN MISSIE

WELZIJNSSCHAKELS, SAMEN DELEN WE......EEN MISSIE WELZIJNSSCHAKELS, SAMEN DELEN WE......EEN MISSIE Beste Welzijnsschakel, Jullie lokaal engagement is erg betekenisvol. Het geeft erkenning aan mensen en schept kansen op betere leefomstandigheden. Jullie

Nadere informatie

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner Beste inwoner, Wij stellen u graag onze Beleidsverklaring voor. Een mooi woord om te zeggen hoe we onze gemeente willen besturen de volgende 6 jaar. We werken rond 15 thema s. In deze folder leest u een

Nadere informatie

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal»

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal» TREMELO-BAAL DE WEG VOORUIT Thuis in Tremelo-Baal Mensen verbinden Onze verenigingen, scholen, zorginstellingen, handelaars, buurtcomités... moeten we alle kansen geven en steunen waar kan en nodig (via

Nadere informatie

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou!

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg, wat verstaan jullie daar onder? vragen mensen mij wel eens. De claim zet je ook aan het denken, want het betekent ook dat je eigenwijs

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, uur. Raadhuis Amstelveen

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, uur. Raadhuis Amstelveen Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, 19.30 uur. Raadhuis Amstelveen Dames en heren, Fijn om u hier vanavond te zien! Afgelopen jaar heb ik voor het eerst alle seizoenen

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 PROGRAMMA SP.A JABBEKE

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 PROGRAMMA SP.A JABBEKE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 PROGRAMMA SP.A JABBEKE De sp.a fractie staat klaar voor Jabbeke. Op een positieve manier en met concrete voorstellen willen we de leefbaarheid voor elke inwoner verhogen.

Nadere informatie

Daarmee willen we bijdragen aan geluk en levensvoldoening van alle mensen in Roerdalen.

Daarmee willen we bijdragen aan geluk en levensvoldoening van alle mensen in Roerdalen. Programma op hoofdlijnen 2018-2022 Samen doen. Verder werken aan geluk, op een stevig fundament Dit programma bevat de belangrijkste uitgangspunten voor de raadsperiode 2018-2022. Alle raadsfracties hebben

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening.

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening. Werkgroep dienstverlening 23.03.2013 Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening. 1) Algemeen: burgerzaken en communicatie Onthaaldag voor nieuwe inwoners Koppeling

Nadere informatie

De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School

De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School Opdracht Steunpunt Gok Ontwikkelen visietekst Opvolgen proefprojecten Formuleren beleidsaanbevelingen Brede School? Verkenning van enkele

Nadere informatie

ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT

ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze pleintjes, onze school, onze speelveldjes, onze wijk. Over Wildert. N-VA/PLE

Nadere informatie

Samenwerken aan welzijn

Samenwerken aan welzijn Samenwerken aan welzijn Richting en houvast 17 november 2017 Het organiseren van welzijn Het afgelopen jaar hebben we met veel inwoners en maatschappelijke partners gesproken. Hiermee hebben we informatie

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften Dorpsraad Kermt Visietekst 1. Situering Meer en meer burgers krijgen het gevoel dat de ziel verdwijnt uit onze deelgemeente. De toekomstplannen die er voor onze deelgemeente gemaakt worden, liggen onvoldoende

Nadere informatie

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe W ij wonen waar anderen op vakantie gaan CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 even voorstellen In onze gemeente wonen ruim 18.500 mensen in

Nadere informatie

Ouders in Huis: gesprekskaarten. Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek. Ontmoeten

Ouders in Huis: gesprekskaarten. Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek. Ontmoeten Ouders in Huis: gesprekskaarten Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek Ontmoeten 1. Vind je dat er initiatieven nodig zijn waar ouders elkaar kunnen leren kennen? Heb je hier ideeën over?

Nadere informatie

LIGHT. plan. jeugd. beleids

LIGHT. plan. jeugd. beleids LIGHT J E U G D E N B R U S S E L jeugd beleids plan voorwoord voorwoord Je bent jong of werkt met kinderen en jongeren in Brussel? Dan wil je natuurlijk weten wat er voor jou allemaal te beleven of te

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

Visie. Stedelijke Initiatieven Buitenschoolse Opvang. pedagogische begeleidingsdienst & dienst kinderopvang. Departement Onderwijs en Opvoeding

Visie. Stedelijke Initiatieven Buitenschoolse Opvang. pedagogische begeleidingsdienst & dienst kinderopvang. Departement Onderwijs en Opvoeding Visie Stedelijke Initiatieven Buitenschoolse Opvang Departement Onderwijs en Opvoeding pedagogische begeleidingsdienst & dienst kinderopvang Colofon Deze brochure is tot stand gekomen in samenwerking

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

'Kansen door sport Bert Misplon & Bashir Abdi

'Kansen door sport Bert Misplon & Bashir Abdi 'Kansen door sport Bert Misplon & Bashir Abdi Inhoud 1.Verhaal Bashir 2.Voorstelling Sportaround 3.Duurzame sportpiramide 4.Begeleiding/opleiding 5.Samenwerken Sportcommunity 6.Ondersteuning 7.Positieve

Nadere informatie

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK BEN ER KLAAR VOOR MOOIE DINGEN KUNNEN DOEN Ann is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding en voelt een grote

Nadere informatie

SCHOTEN WEER VAN ONS

SCHOTEN WEER VAN ONS SCHOTEN WEER VAN ONS LIJSTTREKKER TOM VAN GRIEKEN Beste Schotenaar, Samen met mijn vriendin heb ik een huis opgeknapt in Den Deuzeld. Schoten is een leuke plek om te wonen en inwoners zijn dan ook terecht

Nadere informatie

Federaal Plan Armoedebestrijding. Reactie van BAPN vzw. Belgisch Platform tegen Armoede en Sociale Uitsluiting EU2020 30/11/2012

Federaal Plan Armoedebestrijding. Reactie van BAPN vzw. Belgisch Platform tegen Armoede en Sociale Uitsluiting EU2020 30/11/2012 Belgisch Platform tegen Armoede en Sociale Uitsluiting EU2020 30/11/2012 Federaal Plan Armoedebestrijding Reactie van BAPN vzw BAPN vzw Belgisch Netwerk Armoedebestrijding Vooruitgangstraat 333/6 1030

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

samen 4 Ed. Aalst oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Aalst oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Aalst lijsttrekker Binnen een paar dagen verkiest u een nieuw provinciaal bestuur. Gedurende meer dan 23 jaar maak ik hiervan deel uit. In die

Nadere informatie

Elke dag zo goed mogelijk.

Elke dag zo goed mogelijk. Elke dag zo goed mogelijk. Iedereen wil genieten, ontspannen en ontwikkelen. Op z n eigen wijze en binnen z n eigen mogelijkheden. Voor mensen met een verstandelijke beperking en een intensieve zorgvraag

Nadere informatie

Ommekeer. Niet meer worden uitgeschopt door de maatschappij. Om uitgesloten alleen te staan. Maar kunnen naar buiten komen

Ommekeer. Niet meer worden uitgeschopt door de maatschappij. Om uitgesloten alleen te staan. Maar kunnen naar buiten komen Ommekeer Niet meer worden uitgeschopt door de maatschappij Om uitgesloten alleen te staan Maar kunnen naar buiten komen En door reikende handen elkaar recht trekken Mekaar steunen in respect voor elkaar

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN Een klare kijk op de toekomst! Gewoon doen! geboren en getogen Wachtebekenaar! 45 jaar, gehuwd en papa van drie kinderen zelfstandig verzekeringsmakelaar & syndicus Politiek:

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid Duurzame inzetbaarheid Iedere HR-professional weet dat het belangrijk is dat zowel jonge als oudere medewerkers gedurende hun loopbaan gezond en productief blijven werken. Daarom staat duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

samen 4 Ed. Eeklo oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Eeklo oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Eeklo lijsttrekker Als Schepen in Assenede, bevoegd voor cultuur, onderwijs en welzijn, wil ik bijdragen aan een warme provincie, waar iedereen

Nadere informatie

Strategisch meerjarenplan in een notendop

Strategisch meerjarenplan in een notendop Strategisch meerjarenplan 2014-2019 in een notendop PBD 1: Harelbeke wil een levendig en aantrekkelijk stadscentrum creëren, waar bewoners fier op zijn. AP1.1: De Leiewerken voorzien het centrum van meer

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas. 10 puntenplan

Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas. 10 puntenplan Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas 10 puntenplan Inleiding. Sint-Gillis-Waas is een goede gemeente om in te wonen. De typische elementen die onze gemeente kenmerken, namelijk de rust, de goede

Nadere informatie

MAAK ASSE WEER LEEFBAAR VOOR IEDEREEN STEM RAPHAËL RAPHAËL VAN CAPPELLEN LIJSTTREKKER PVDA ASSE. asse.pvda.be

MAAK ASSE WEER LEEFBAAR VOOR IEDEREEN STEM RAPHAËL RAPHAËL VAN CAPPELLEN LIJSTTREKKER PVDA ASSE. asse.pvda.be MAAK ASSE WEER LEEFBAAR VOOR IEDEREEN SCHUD ZE WAKKER! STEM RAPHAËL RAPHAËL VAN CAPPELLEN LIJSTTREKKER PVDA ASSE asse.pvda.be 300 IDEEËN VOOR EEN GEMEENTE OP MENSENMAAT Beeld je een gemeente in waar armoede

Nadere informatie

Spes Nostra. leeft. bruist coacht luistert beweegt inspireert. leert. Heidi Denys Pieter Dhuyvetter Frederik Tack. Zie je t zitten in t Spes?

Spes Nostra. leeft. bruist coacht luistert beweegt inspireert. leert. Heidi Denys Pieter Dhuyvetter Frederik Tack. Zie je t zitten in t Spes? HEULE Spes Nostra Spes Nostra Zie je t zitten in t Spes? leeft leert bruist coacht luistert beweegt inspireert Volgens mijn broer is het hier bère! Het directieteam heet je welkom! Heidi Denys Pieter Dhuyvetter

Nadere informatie

EDEGEM» DE WEG VOORUIT. Wij komen naar je toe»

EDEGEM» DE WEG VOORUIT. Wij komen naar je toe» EDEGEM» DE WEG VOORUIT Wij komen naar je toe» Een verhaal schrijf je samen met iedereen Bart Breugelmans Ons verhaal is jullie verhaal.» Beste inwoner van Edegem, De afgelopen maanden hebben wij ons verhaal

Nadere informatie

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.»

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.» MOERBEKE DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke. Betaalbare, duurzame projecten ondersteunen. De vernieuwing van de gemeenteschool "De Vlinderdreef" en de sportaccommodatie

Nadere informatie

Herijking Subsidiebeleid Gemeente Stein. 7 juni 2017

Herijking Subsidiebeleid Gemeente Stein. 7 juni 2017 Herijking Subsidiebeleid Gemeente Stein 7 juni 2017 Speelschema 1) Waarom een nieuw subsidiebeleid? 2) Hoe doen we dat? 3) Denkrichting nieuw subsidiebeleid 4) Samen aan de slag! Waarom een nieuw subsidiebeleid?

Nadere informatie

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK.

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE 2019 BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ONZE MERKBELOFTE. Wij geloven dat als het om de beste ideeën gaat, het er niet gaat om van wie ze zijn, of waar

Nadere informatie

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG 2018-2022 INHOUD VOORWOORD ANNE VAN DEN HOEK 3 GELIJKE KANSEN 4 ONZE LEEFOMGEVING 5 KRACHT VAN DE INWONERS 6 ONZE LIJST 7 SLOTWOORD

Nadere informatie

Onze Troevenop een rij

Onze Troevenop een rij Onze Troevenop een rij Beste inwoner, Vroeger waren verkiezingen in Londerzeel zeer voorspelbaar: CD&V won en bestuurde alleen. Maar deze tijden zijn voorbij. Door de afscheuring van N-VA en LWD, is de

Nadere informatie

Deel 1: Waar staan we voor als Werkwinkel? Netwerk jij mee?

Deel 1: Waar staan we voor als Werkwinkel? Netwerk jij mee? Deel 1: Waar staan we voor als Werkwinkel? Netwerk jij mee? 1.1 Het DNA van de Werkwinkel Waar staan we voor als Werkwinkel? Het antwoord op die vraag mag misschien op het eerste zicht heel evident lijken.

Nadere informatie

Taskforce Vluchtelingen bekroond als URBACT Good Practice

Taskforce Vluchtelingen bekroond als URBACT Good Practice Taskforce Vluchtelingen bekroond als URBACT Good Practice Vandaag bekroont het Europese City Festival in Tallin (Estland) de Taskforce Vluchtelingen van de Stad Gent met het URBACT Good Practice-label.

Nadere informatie

Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden.

Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden. Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden. Hier denken we aan. Zo zien we de toekomst van Maasduinen. Met dit boekje vertellen we waar we de komende jaren aan willen

Nadere informatie

' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis

' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis IDENTITEITS- BEWIJS ' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis 2 Onderwijs draait om mensen Als wij in onze onderwijsinstelling iets willen bereiken, dan

Nadere informatie

Gemeentelijk charter voor de integratie van gehandicapten

Gemeentelijk charter voor de integratie van gehandicapten Gemeentelijk charter voor de integratie van gehandicapten AANSLUITING VAN DE GEMEENTE JETTE Gemeentelijk charter voor de integratie van gehandicapten AANSLUITING VAN DE GEMEENTE JETTE Gemeentelijk charter

Nadere informatie

Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave:

Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave: 8 november 2017 Lectoraat Welzijn Nieuwe Stijl Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave: verbinding met inwoners en met hun sociale netwerken; integrale benadering van inwoners met hun vraag; ontwikkeling

Nadere informatie

Partijprogramma. SP Roermond 2010-2014

Partijprogramma. SP Roermond 2010-2014 Partijprogramma SP Roermond 2010-2014 Partijprogramma SP Roermond 2010-2014 Na jaren is er de laatste 4 jaar een echt sociaal geluid in Roermond te horen: Dat van de SP Om ook in de toekomst te zorgen

Nadere informatie

Beoordelingscriteria en procedure voor uitbreidingsronden Kinderopvang Baby s en Peuters Trap 1 subsidies

Beoordelingscriteria en procedure voor uitbreidingsronden Kinderopvang Baby s en Peuters Trap 1 subsidies Beoordelingscriteria en procedure voor uitbreidingsronden Kinderopvang Baby s en Peuters Trap 1 subsidies Leidraad voor het formuleren van een kwalitatief en zorgvuldig advies bij aanvragen tot subsidies

Nadere informatie

Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28

Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28 hom geven Zwolle Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28 Zwolle laat van zich horen! Samen praten over wat we willen met Zwolle, nieuwsgierig zijn naar onze eigenheid en

Nadere informatie

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers.

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. EENS Bredene heeft nood aan een veilig mobilitietsplan dat aandacht heeft voor de zwakke weggebruiker. Bij

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel

Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel Aanleiding De Leidse regio: Oegstgeest Leiderdorp Zoeterwoude Voorschoten Leiden Een geweldige plek om te wonen, te werken, te studeren, te ondernemen, te bezoeken

Nadere informatie

MEER ZEVENBERGEN LIER-KONINGSHOOIKT

MEER ZEVENBERGEN LIER-KONINGSHOOIKT MEER ZEVENBERGEN LIER-KONINGSHOOIKT ONZE LIJSTTREKKER OVER ZEVENBERGEN Beste Zevenbergenaar, beste stadsgenoot, Een stad leeft maar omdat er mensen leven. Mensen leven en bewegen in hun buurt, in hun wijk.

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

Open Vld wil milieuvriendelijke maatregelen nemen om de. doorstroming over de hoofdassen en leiden de vrachtwagens rond Hulshout.

Open Vld wil milieuvriendelijke maatregelen nemen om de. doorstroming over de hoofdassen en leiden de vrachtwagens rond Hulshout. in t kort In de Herenbossen is het heerlijk fietsen, maar in de woongebieden moet je goed uitkijken. Open Vld wil dat onze kinderen veilig op school geraken. Daarom gaan we investeren in verkeersveiligheid.

Nadere informatie

Cultuurparticipatie op latere leeftijd

Cultuurparticipatie op latere leeftijd Sessie 3: Scan je gemeente op cultuurervaringen voor ouderen! 30 mei 2017 #kunstdoetleven Cultuurparticipatie op latere leeftijd 1 Welkom Veerle Quirynen Vlaamse Ouderenraad Ouderenweekcampagnes 2016:

Nadere informatie

Bezinning voor wie wil stilstaan bij de campagne Een toekomst zonder armoede. Om te combineren met de dvd, een infoavond of ander campagne-aanbod.

Bezinning voor wie wil stilstaan bij de campagne Een toekomst zonder armoede. Om te combineren met de dvd, een infoavond of ander campagne-aanbod. Bezinning voor wie wil stilstaan bij de campagne Een toekomst zonder armoede. Om te combineren met de dvd, een infoavond of ander campagne-aanbod. Kom en duw mee Beste begeleider, Deze korte bezinning

Nadere informatie

Bouwen aan een breed sociaal beleid INLEIDING: DE SOCIALE GRONDRECHTEN EN HET SOCIAAL BELEID ONDER DRUK?

Bouwen aan een breed sociaal beleid INLEIDING: DE SOCIALE GRONDRECHTEN EN HET SOCIAAL BELEID ONDER DRUK? INHOUD VOORWOORD INLEIDING: DE SOCIALE GRONDRECHTEN EN HET SOCIAAL BELEID ONDER DRUK? DEEL 1 DE RECHTENBENADERING Recht op arbeid 1.1 Het activeringsbeleid van de OCMW s 2 1.2 Regie werkgelegenheidsbeleid

Nadere informatie

Over thuis, buurt, kinderopvang, kleuteronderwijs en transitie

Over thuis, buurt, kinderopvang, kleuteronderwijs en transitie Over thuis, buurt, kinderopvang, kleuteronderwijs en transitie Welke uitdagingen liggen er? De kwaliteit van de overgang tussen thuis, kinderopvang en kleuterschool is cruciaal voor jonge kinderen. Onderzoek

Nadere informatie

Samen leven in Bernheze

Samen leven in Bernheze Samen leven in Bernheze Wij zijn samen Bernheze. Oud en Jong, werkend of nog naar school, of misschien al met pensioen. Wij zijn het die er samen voor zorgen dat het hier prettig leven is en wij zijn er

Nadere informatie

Lokale jeugddiensten en het participatiedecreet

Lokale jeugddiensten en het participatiedecreet Lokale jeugddiensten en het participatiedecreet Inhoud 1. Van waar komen we? 2. Vrijetijdsparticipatie: Drempels 3. Het Participatiedecreet 4. De lokale afsprakennota vrijetijdsparticipatie Van waar komen

Nadere informatie

GALMAARDEN I I nr. 2 juli 2017

GALMAARDEN I   I nr. 2 juli 2017 Geef uw mening over Galmaarden op de binnenpagina s GALMAARDEN galmaarden@n-va.be I www.n-va.be/galmaarden I nr. 2 juli 2017 V.U.: RUDY THIEBAUT, FLIETERKOUTER 29, 1570 TOLLEMBEEK N-VA trekt met uw programma

Nadere informatie

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN Eemnes, 28 maart 2018. Onderwerp: Pleidooi Stichting Huis van Eemnes/St. De Hilt & Bibliotheek Gooi en meer in het kader van de noodzakelijke doorontwikkeling van het Huis van Eemnes als gemeenschapshuis

Nadere informatie

Vers Bloed. diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum. A-ha Mee-maken en Samen

Vers Bloed. diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum. A-ha Mee-maken en Samen Vers Bloed diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum A-ha Mee-maken en Samen Rechterboezem - bewaren Archief Musea Gemeente Bibliotheek Gemeenschappelijk

Nadere informatie

7 stappen naar bredere toegankelijkheid van bewonersgroepen in Gent

7 stappen naar bredere toegankelijkheid van bewonersgroepen in Gent 7 stappen naar bredere toegankelijkheid van bewonersgroepen in Gent voorwoord Gent en zijn wijken zijn superdivers geworden. De stad is een microkosmos van zo n 160 verschillende nationaliteiten; allemaal

Nadere informatie

Bouwsteen 2: motivatie Waarom kies ik voor de job als onthaalouder?

Bouwsteen 2: motivatie Waarom kies ik voor de job als onthaalouder? Bouwsteen 2: motivatie Waarom kies ik voor de job als onthaalouder? Bij de start als onthaalouder koos je om één of meerdere redenen voor deze job. Dit bepaalt mee wat voor jou belangrijk is in de job.

Nadere informatie

Samenvatting verkiezingsprogramma

Samenvatting verkiezingsprogramma Westerveld Samen leven samen doen Samenvatting verkiezingsprogramma 2018-2022 De kracht van de samenleving Ik zal eerlijk zeggen dat ik vereerd ben het CDA te mogen vertegenwoordigen bij de aanstaande

Nadere informatie