ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE THALYS-SERVICE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE THALYS-SERVICE"

Transcriptie

1 ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE THALYS-SERVICE INLEIDING Deze Algemene Voorwaarden van de Thalys-service zijn van toepassing op de diensten voor spoorwegvervoer van Reizigers tussen Frankrijk, België, Nederland en Duitsland, evenals op de diensten die in vaansluiting worden aangeboden, indien van toepassing inclusief cabotage in een van deze landen, geëxploiteerd onder het merk Thalys. Deze Voorwaarden bestaan uit drie delen: Deel 1 - De vervoersovereenkomst; Deel 2 - Het vervoersbewijs; Deel 3 - Het Thalys-tarievenaanbod. De bepalingen die zijn opgenomen in de drie delen van deze Algemene Voorwaarden moeten als een geheel worden gezien. Indien de bepalingen van delen 1, 2 en 3 van deze Algemene Voorwaarden in strijd zijn met elkaar, primeert deel 3 op deel 2 en deel 2 op deel 1. DEFINITIES Ten behoeve van deze Algemene Voorwaarden van de Thalys-service gelden volgende definities: Thalys verwijst naar de dienstverlening van hogesnelheidstreinen die in vier landen rijden, namelijk België, Frankrijk, Duitsland en Nederland, alsook naar de verschillende merken en merktekens die uitgebaat worden onder de benaming Thalys. Thalys International verwijst naar de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Belgisch recht, waarvan de maatschappelijke zetel gelegen is te Stefaniaplein 20, 1050 Brussel (btw BE , RPR Brussel). Deze vennootschap is verantwoordelijk voor het uitwerken en vaststellen van de uitvoering van het beleid voor het aanbod van diensten aan Reizigers op Thalyshogesnelheidstreinen met als doel de economische activiteit van de SNCF en de NMBS te ontwikkelen. 1 TITRE l DATE l ETC.

2 Reiziger verwijst naar elke persoon die reist aan boord van een Thalys-trein. Vervoersmaatschappij verwijst individueel of collectief naar de spoorwegmaatschappijen die de vervoersdienst van Thalys exploiteren en met wie een vervoerscontract werd afgesloten, namelijk: - de NS voor het gedeelte uitgevoerd op het Nederlands grondgebied; - de NMBS voor het gedeelte uitgevoerd op het Belgisch grondgebied; - de SNCF voor het gedeelte uitgevoerd op het Frans grondgebied; - de NMBS en de SNCF voor het gedeelte uitgevoerd op het Duits grondgebied, met dien verstande dat deze de uitvoering van het vervoer op het Duits grondgebied toevertrouwen aan de DB in de hoedanigheid van feitelijke vervoerder. IATA-ticket verwijst naar het vervoersbewijs in papieren vorm met magneetstrook, waarop bepaalde vermeldingen staan. Thuis afgedrukt ticket verwijst naar het vervoersbewijs dat besteld werd op een website vermeld in artikel 2.4 van deze Algemene Voorwaarden van de Thalys-service, afgedrukt op A4-papier, in portretformaat, met een laserprinter of een inktjetprinter, als enige toegestane drager, bij controle samen aangeboden met het identiteitsbewijs van de Reiziger. Het afgedrukte ticket is op naam, persoonlijk en niet overdraagbaar. Het is het enige ticket dat beschikbaar is voor Thalysverbindingen vanuit of naar Londen Ticketless verwijst naar het gedematerialiseerde vervoersbewijs dat besteld is op een website vermeld in artikel 2.4 van deze Algemene Voorwaarden van de Thalys-service, vastgesteld door de elektronisch opgeslagen informatie met betrekking tot de reis. 2 TITRE l DATE l ETC.

3 1 Deel 1 De Vervoersovereenkomst De vervoersovereenkomst afgesloten tussen de Vervoerders en de Reiziger wordt geregeld volgens de volgende hiërarchische volgorde: 1. door de Verordening (EG) nr. 1371/2007 van het Europees Parlement en de Raad van 23 oktober 2007 betreffende de rechten en verplichtingen van Reizigers in het treinverkeer ('PRR'); 2. door deze Algemene Voorwaarden van de Thalys-service; 3. door de Algemene Voorwaarden voor spoorvervoer van Reizigers ("GCC-CIV/PRR"); deze GCC-CIV/PRR worden opgesteld door het Internationaal Comité van het vervoer per spoor (CIT). De inhoud ervan kan in het Frans, Engels en Duits worden geraadpleegd op de website van het CIT: Transfers tussen twee treinstations, bijvoorbeeld tussen de stations in dezelfde agglomeratie via een ander vervoermiddel dan de trein (vliegtuig, bus, tram, metro, taxi, auto, enz.) of te voet, maken geen deel uit van de vervoerovereenkomst. Het aansprakelijkheidsregime van de Vervoerders is onderworpen aan de bepalingen van de Uniforme regelen betreffende de overeenkomst van internationaal spoorwegervoer van Reizigers ('CIV'), van de PRR en van de GCC-CIV/PRR. 3 TITRE l DATE l ETC.

4 2 Deel 2 Vervoersbewijs De vervoersovereenkomst wordt vastgelegd in een of meerdere vervoerbewijzen, uitgegeven in een papieren versie of in elektronische vorm. Eén vervoersbewijs houdt één vervoersovereenkomst in, tenzij anders vermeld. Behoudens tegenbewijs, levert het vervoersbewijs in papieren of elektronische vorm volledig bewijs van het bestaan en de inhoud van de vervoersovereenkomst. Voor het elektronische vervoersbewijs is deze bepaling slechts van toepassing wanneer de Reiziger de elektronisch opgeslagen informatie, zoals vermeld in artikel 2.5.1, kan voorleggen. 2.1 Aanvaarding van de Algemene Voorwaarden van de Thalys-service service Door via om het even welk kanaal een Thalys-vervoersbewijs aan te kopen, ongeacht de drager, aanvaardt de Reiziger zonder voorbehoud de onderhavige Algemene Voorwaarden van de Thalysservice. 2.2 Boeking en gebruiksvoorwaarden van het vervoersbewijs Iedereen die met de Thalys reist, moet een vervoersbewijs met een reservering bij zich hebben in één van de volgende vormen: een IATA-ticket, een thuis afgedrukt ticket of een Ticketless (zie hieronder, artikel 2.3). De reservering van een plaats is verplicht. Reizigers die aan boord gaan van een Thalys-trein zonder vervoersbewijs met reservering voor bovengenoemde trein, moeten zich terstond aanmelden bij de Train Manager, om hun situatie te regulariseren. De Reiziger kan via bepaalde verkoopkanalen de plaats(en) aangeven die hij wenst te reserveren. De plaatsen worden toegewezen in de mate van beschikbaarheid. De vervoersbewijzen kunnen alleen worden gebruikt voor een traject dat op de aangegeven datum en in de aangegeven trein en comfortklasse wordt afgelegd. Bij sommige tarieven is het echter mogelijk om, onder bepaalde voorwaarden en onder voorbehoud van beschikbaarheid, met een andere Thalys-trein te reizen op dezelfde datum en voor een reis met hetzelfde en dezelfde bestemming. Bij de aankoop van het vervoersbewijs is de Reiziger verplicht te controleren of de tarieven, de datum, het uur en het reistraject op het vervoersbewijs overeenstemmen met zijn bestelling. 2.3 Reservering en gebruiksvoorwaarden van de Ticketless Inleiding Thalys International creëerde en beheert een service voor passagiers van Thalys-treinen, genaamd 4 TITRE l DATE l ETC.

5 Ticketless (hierna te noemen de 'Service' of 'Ticketless'). Elke persoon die gebruik wil maken van de Service wordt geacht kennis te hebben genomen van bovengenoemde Service en deze zonder voorbehoud te hebben aanvaard. Ze maken in voorkomend geval integraal deel uit van de Algemene Voorwaarden van de Thalys-service Doel van de Service Ticketless is een service waarmee personen die een of meerdere reizen wensen te maken aan boord van de Thalys-treinen, kunnen reizen zonder in bezit te zijn van een vervoersbewijs in materiële vorm, zulks onder bepaalde voorwaarden als hierna uiteengezet. De gebruikelijke benaming van Ticketless is virtueel ticket. Het vervangt het traditionele papieren ticket. De onderliggende vervoersovereenkomst wordt gedematerialiseerd en de reisinformatie (naam van de Reiziger, reisdatum en -tijdstip, plaats van en aankomst, comfortklasse,...) wordt in elektronische vorm opgeslagen. Deze informatie kan via verschillende kanalen worden geconsulteerd en gecontroleerd, overeenkomstig hetgeen hierna wordt vermeld in artikel Toegangsvoorwaarden De Service is slechts toegankelijk voor Reizigers die een reis gereserveerd hebben en de overeenkomstige prijs betaald hebben. De Ticketless-reservering gebeurt op naam, is persoonlijk en niet overdraagbaar. In geval van gegroepeerde bestellingen voor groepsreizen kan deze Service slechts worden aangeboden indien alle leden van de groep Ticketless reizen. Het gebruik van Ticketless is facultatief Grenzen en reikwijdte Ticketless reizen is mogelijk op de meeste internationale verbindingen van het Thalys-netwerk, in functie van het tarief Bevestiging van een reservering Reizigers die een Ticketless kopen of ruilen, ontvangen onmiddellijk per een bevestiging van Thalys International. Met die bevestiging kan de Reiziger alle gegevens met betrekking tot zijn reis bewaren (naam van de Reiziger, datum, tijdstip, treinnummer, stoelnummer, enz.). Bij annulering van een Ticketless ontvangen klanten systematisch een annuleringsbevestiging per . In voorkomend geval ontvangt de Reiziger naast de reisinformatie van Thalys International bij aankoop via internet of bij een reisbureau per een aankoopbevestiging van de distributeur. In voorkomend geval ontvangt de Reiziger een met informatie zo het verkeer op zijn reis verstoord is. Reizigers die hun gsm-nummer tijdens de reservering hebben opgegeven, ontvangen op hun gsm en vóór van hun trein, (i) een plaatsbevestiging per sms, en (ii) informatie indien het verkeer op hun Thalys-reis verstoord is. een MobileTicket met hun barcode voor identificatie aan boord. Reizigers met een smartphone ontvangen bovendien (iii) een MobileTicket met hun barcode voor identificatie aan boord Geschil over het verbruik van een reis 1 Onder voorbehoud van beschikbaarheid van de service, gratis service buiten de kosten voor internetverbinding vanaf de smartphone van de klant. 5 TITRE l DATE l ETC.

6 Indien het verbruik van een Ticketless-reis wordt betwist, beschikt de Reiziger over één maand na reisdatum om dit te melden bij de Klantenservice van Thalys. Na deze termijn komt zijn verzoek niet meer in aanmerking voor behandeling Aansprakelijkheid Thalys International kan niet aansprakelijk worden gesteld voor afwezigheid, vertraging, verlies of onjuiste bezorging van de /sms, noch voor verzending hiervan aan een onjuist adres, noch voor het niet beschikbaar zijn of slecht functioneren van de Service, problemen met telefoon- en internetverbindingen, die de uitvoering van de verplichtingen waarmee Thalys is belast binnen het kader van de Ticketless-service vertragen of verhinderen. Hoewel Thalys International erop toeziet dat alle informatie die worden doorgegeven door de klant correct zijn, kan Thalys International niet aansprakelijk worden gesteld voor fouten omtrent de inhoud van de informatie noch voor de eventuele gevolgen daarvan. Thalys International kan niet aansprakelijk worden gesteld voor frauduleus gebruik van een Ticketless. 2.4 Aankoop 1) Behoudens bijzondere bepalingen kunnen de Thalys-vervoersbewijzen door de Reiziger worden gekocht via de site Thalys.com, evenals bij de Vervoersmaatschappijen en hun erkende verdelers. Desgevallend kunnen dossierkosten worden toegevoegd; deze blijven ten laste van de Reiziger. In Duitsland: Reizigers kunnen de Thalys-vervoersbewijzen kopen bij de Vervoersmaatschappijen en hun erkende verdelers, zoals hierna vermeld. Reizigers kunnen met name terecht in de Thalys Store&More tegenover het station Keulen Hbh, gelegen op de: Bahnhofsvorplatz 1 KEULEN Telefoon: Call Center Thalys +49 (0) (eerste 30 seconden gratis, vervolgens 0,14 /min vanaf een vaste lijn in Duitsland of maximum 0,42 /min vanaf een mobiele telefoon), zeven dagen per week van 7.00 tot uur In Frankrijk: Station en SNCF-shops Bij de reisbureaus erkend door de SNCF Telefoon: Rechtstreekse verbinding op +33 (0) ( 0,34/min, btw inclusief), zeven dagen per week van 7.00 tot uur Rechtstreekse verbinding Thalys TheCard: +33 (0) ( 0,34/min, btw inclusief), zeven dagen per week van 7.00 tot uur 6 TITRE l DATE l ETC.

7 Toegang Info Service Accès Plus op of via 3635 Direct Accès Plus of druk 41 Internet: reisbureaus erkend door de SNCF en op In België: NMBS-stations die internationale tickets verkopen (39 stations) Bij de reisbureaus erkend door NMBS Europe en de SNCF Telefoon: Call Center NMBS Europe +32 (0) ( 0,30/min), van maandag tot vrijdag van 8.00 tot uur, weekends en feestdagen van 9:00 tot 16:30 uur Call Center International Thalys TheCard +32 (0) ( 0,30/min), zeven dagen per week van 7.00 tot uur Dossierkosten bij aankoop in het station en bij het Call Center: 7 per dossier Kosten per dossier en niet per ticket Deze kosten worden niet vergoed in geval van terugbetaling of annulering van een treinticket. Neem contact op met een verkooppunt of raadpleeg de website voor meer informatie over de voorwaarden van de niet-toepassing van deze dossierkosten Internet: Reisbureaus erkend door NMBS Europe en op alle sites van NMBS Europe In Nederland: Stations: Stations die internationale tickets verkopen Telefoon: Telesales NS Hispeed ( vanuit Nederland ( 0,35/min) of vanuit het buitenland (tegen het internationale tarief naargelang van de operator)), van maandag tot vrijdag van 8:00 tot 21:00 uur, zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur (op zondag uitsluitend voor dienst na verkoop) Reisbureaus: Reisbureaus erkend door NS Hispeed of 2) Tarieven voor individuele Reizigers die toegankelijk zijn voor aankoop, zijn beschikbaar vanaf drie maanden vóór de datum, terwijl deze voor Reizigers die aan het Groep tarief reizen dit zijn vanaf vier maanden (met uitzondering van bepaalde treinen, waaronder de seizoenstreinen van Thalys). Afhankelijk van het tarief, wordt de verkoop enkele minuten vóór het van de Thalys-trein gesloten. In de aankoopprijs van een vervoersbewijs zijn de reis, een gereserveerde zitplaats en indien van toepassing de diensten verbonden aan het tarief, vervat. 2.5 Controle aan de ingang of in de trein 1) De Reiziger moet bij ontvangst aan de ingang van de trein en/of aan boord van de trein zijn vervoersbewijs kunnen voorleggen en in voorkomend geval de bewijsstukken verbonden aan de voorwaarden van zijn reis (bvb. een kaart die het recht op een speciaal tarief bewijst, identiteitskaart, Thalys TheCard-kaart, de 2D-code die voorkomt op de waarin zijn 7 TITRE l DATE l ETC.

8 lidmaatschap van Thalys ThePass/Das Thalys Abo bevestigd wordt, het vervoersbewijs voor de heen- en de terugreis wanneer het tarief enkel van toepassing is op een heen- en terugreis,...). Een klant mag alleen Ticketless reizen als hij een Ticketless-reservering heeft gemaakt, en als hij bij controle een geldige bevestiging van reservering kan tonen die op zijn naam is opgesteld: - een afgedrukte bevestigings met de 2D-barcode, of - een Thalys TheCard-kaart, of - een MobileTicket als de klant zijn gsm-nummer heeft opgegeven tijdens zijn reservering. Alleen de registratie in het computersysteem van Thalys International is hiervan het bewijs. 2) De geldigheid van de vervoerbewijzen (alsook die van de bewijsstukken) wordt op het perron en/of in de trein gecontroleerd. In voorkomend geval kan ook de identiteit van de Reiziger worden gecontroleerd. Personen, zelfs met een geldig vervoersbewijs, die de voorwaarden voor de reservering en/of het gebruik van hun vervoersbewijs overtreden en/of een gedrag vertonen dat de veiligheid van de trein en/of het comfort van de Reizigers in het gedrang kan brengen, kunnen geweigerd worden om aan boord te gaan of van boord worden gehaald zonder recht op terugbetaling van de vervoersprijs. In de trein moeten Reizigers die niet over een geldig vervoersbewijs beschikken (of die niet in het bezit zijn van de bewijsstukken verbonden aan hun reis) zich spontaan melden bij de Train Manager. In voorkomend geval kan deze de situatie regulariseren tegen de referentieprijs van de comfortklasse verhoogd met 25 (cash of creditcard). Wanneer de klant het gevraagde bedrag niet betaalt, in een duidelijk geval van fraude en/of in geval van gedrag dat de veiligheid van de trein en/of het comfort van de Reizigers in het gedrang kan brengen, zal de Train Manager een 'proces-verbaal van overtreding' opmaken op basis van een officieel identiteitsbewijs, met een kopie voor de Reiziger. Dit proces-verbaal kan leiden tot strafrechtelijke vervolging, onverminderd de eventuele schadevergoeding die ten laste blijft van de Reiziger. In dergelijk geval riskeren houders van speciale tarieven, abonnementen, of andere bovendien dat hun recht en de kaart die dit recht bewijst onmiddellijk ingetrokken worden en dat ze dossierkosten moeten betalen. In geval van bewezen fraude betreffende een Ticketless-reis worden de nog niet verbruikte Ticketless-reizen niet terugbetaald. 3) Thalys-Reizigers dienen twee minuten vóór van de trein op het perron aanwezig te zijn. Indien zij later komen kan hen de toegang tot de trein geweigerd worden. Voor het Thalysaanbod met aansluiting - vanuit Londen, moet de Reiziger zich minstens 30 minuten vóór het van de trein aanmelden voor de Eurostar-check-in; - naar Londen, vindt de Eurostar-check-in plaats in de Eurostar Terminal (Channel Terminal) tijdens de overstap in Brussel-Zuid. 2.6 Beschikbaarheid en overboeking 1) Niet alle Thalys-treinen bieden dezelfde reisformules en evenveel plaatsen voor de verschillende reisformules aan. Slechts een beperkt aantal plaatsen is beschikbaar voor de voordeligste formules. Het is daarom aanbevolen uw vervoersbewijs zo vroeg mogelijk te kopen, naargelang de tariefvoorwaarden, om de grootste kans te maken op een voordelige treinreis. 8 TITRE l DATE l ETC.

9 2) Treinen die volgeboekt waren bij de reservering, beschikken soms toch nog over enkele vrije plaatsen, ingeval bepaalde klanten zich niet aanmelden op het ogenblik van. Uitsluitend voor bepaalde tarieven kunnen daarom enkele plaatsen aangeboden worden in overboeking, echter zonder garantie op een zitplaats (er zijn wel klapstoeltjes beschikbaar), noch op catering aan de zitplaats in Comfort 1. Tijdens de reserveringsprocedure en vóór de betaling van het vervoersbewijs, wordt de Reiziger meegedeeld dat hij een vervoersbewijs zonder garantie op een zitplaats koopt. In dat geval bevat het vervoersbewijs de mededeling zitplaats indien beschikbaar. Het volstaat dan u te wenden tot de Train Manager, die al het mogelijke zal doen om u een beschikbare plaats toe te wijzen. 2.7 Omruiling en terugbetaling 1) Het principe en de voorwaarden om vervoersbewijzen te ruilen, hangen af van het tarief (Deel 3 Het Thalys-tarievenaanbod tarievenaanbod). Bij een ruil wordt (i) een nieuw vervoersbewijs afgeleverd, voor de IATA-vervoerbewijzen, (ii) het reisdossier van de Reiziger gewijzigd voor de thuis afgedrukte tickets en Ticketless, met eventueel de inning of terugbetaling van het prijsverschil. Ruilen kan enkel voor een reis met hetzelfde en dezelfde bestemming als het originele ticket. Ruilen is mogelijk op voorwaarde dat er nog beschikbare plaatsen zijn in de trein. 2) Het principe en de voorwaarden om vervoersbewijzen terug te betalen, hangen af van het tarief (Deel 3 Het Thalys-tarievenaanbod tarievenaanbod). Vervoersbewijzen kunnen enkel worden terugbetaald in het land waar ze werden uitgereikt: - in Frankrijk: aan alle loketten van een station en in alle SNCF-shops; - in België: in de NMBS-stations met toegang tot internationaal verkeer; - in Duitsland: in de DB-stations met toegang tot internationaal verkeer voor tickets uitgegeven door Deutsche Bahn, voor alle andere in de Thalys Store&More tegenover het station Keulen Hbh; - in Nederland: in de NS-stations met toegang tot internationaal verkeer; - voor het Thalys-aanbod met aansluiting vanuit of naar Londen, kan de Reiziger het Contact Center NMBS Europe bellen op +32 (0) Ongeacht het land van aankoop kan de aanvraag voor terugbetaling van vervoersbewijzen die gekocht werden in een reisbureau, enkel gericht worden aan dat reisbureau, en enkel ingeval de gekozen reisformule recht geeft op een terugbetaling. Het is mogelijk dat het reisbureau voor de terugbetaling ook dossierkosten aanrekent, die ten laste van de Reiziger blijven. Als het gekozen tarief de mogelijkheid tot terugbetaling toelaat, kan die aangevraagd worden tot 2 maanden na de reisdatum vermeld op het vervoersbewijs. Wanneer het vervoersbewijs betaald werd met een creditcard, zal het verkooppunt de terugbetaling regelen via de kredietinstelling. 3) Om een online gereserveerde Ticketless-reis te wijzigen op moet de klant contact opnemen per telefoon: Voor een aankoop in Duitsland: Call Center Thalys +49 (0) (eerste 30 seconden gratis, vervolgens 0,14 /min vanaf een vaste lijn in Duitsland of maximum 0,42 /min vanaf een mobiele telefoon), zeven 9 TITRE l DATE l ETC.

10 dagen per week van 7.00 tot uur Voor een aankoop in Frankrijk: Rechtstreekse verbinding op +33 (0) ( 0,34/min vanuit Frankrijk) elke dag van 7.00 tot uur, als de klant lid is van het Thalys TheCard-programma; Rechtstreekse verbinding op +33 (0) ( 0,34/min vanuit Frankrijk) elke dag van 7.00 tot uur, als de klant geen TheCard-lid is. Voor een aankoop in België: Call Center International Thalys TheCard op +32 (0) ( 0,30/min vanuit België), alle dagen van 7:00 tot 22:00 uur, als de klant lid is van het Thalys TheCard-programma; Call Center NMBS Europe op +32 (0) ( 0,30/min), van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot uur, in het weekend en op feestdagen van 9.00 tot uur, als de klant geen TheCard-lid is. Voor een aankoop in Nederland: Telesales NS Hispeed op ( 0,35/min vanuit Nederland) of vanuit het buitenland op (internationaal tarief naargelang de operator), van maandag t/m vrijdag van tot uur, op zaterdag van tot uur (op zondag uitsluitend voor dienst na verkoop). Om een online gereserveerde Ticketless-reis te wijzigen op moet de klant contact opnemen per telefoon: Call Center International Thalys TheCard op +32 (0) ( 0,30/min), elke dag van 7:00 tot 22:00 uur. Voor elke aankoop buiten of wordt de omruiling of terugbetaling uitgevoerd bij het oorspronkelijk verkoopkanaal. 2.8 Vergoeding bij vertraging, gemiste aansluitingen en annuleringen Vergoeding De Vervoerders bieden meer aan dan de minimumvereisten van artikel 17 PRR voor Reizigers die ervoor kiezen in Thalys-reisbonnen vergoed te worden. Voor elke vertraging met een Thalys-trein die gelijk is aan, of groter is dan 30, 60 of 120 minuten, en die niet te wijten is aan een geval van overmacht, bieden de Vervoerders de Reizigers een vergoeding in de vorm van Thalys-reisbonnen aan. Deze bonnen hebben een waarde van respectievelijk 20, 50 of 100% van de effectief betaalde ticketprijs. Deze Thalys-reisbonnen zijn 12 maanden geldig. Reizigers die een financiële vergoeding verkiezen, ontvangen per overschrijving een vergoeding van 25 of 50% van de effectief betaalde ticketprijs vanaf respectievelijk 60 en 120 minuten vertraging. In geval van overmacht ontvangen reizigers vanaf 60 en 120 minuten vertraging respectievelijk TITRE l DATE l ETC.

11 of 50% van de effectief betaalde ticketprijs in Thalys-reisbonnen die 12 maanden geldig zijn. Reizigers die een financiële vergoeding wensen, ontvangen dezelfde bedragen via bankoverschrijving. Vergoedingen kleiner dan 4 worden niet toegekend. De Reiziger heeft geen recht op vergoeding als hij geïnformeerd was over de vertraging vóór hij het ticket kocht, of als de vertraging via de voortzetting van de reis uiteindelijk minder dan 30 minuten (minder dan 60 minuten in geval van overmacht) bedraagt in het aankomststation. Vervoer langs een andere route en bijstand Krachtens artikel 32 CIV (bijzonder rechtsstelsel inzake vrijstellende oorzaken van het spoorwegrecht), dat een bijlage van het PRR uitmaakt, zijn de Vervoerders niet verplicht om Reizigers te vervoeren langs een andere route of bij te staan zoals respectievelijk bepaald in artikel 16 en artikel 18 PRR, wanneer de vertraging, de gemiste aansluiting of de annulering te wijten is aan één van de volgende oorzaken: 1. omstandigheden buiten de uitoefening van het spoorwegbedrijf, die de Vervoerder, ondanks de zorgvuldigheid vereist in de omstandigheden van het geval, niet kon vermijden en waarvan hij de gevolgen niet kon verhinderen, of 2. schuld van de Reiziger, of 3. het gedrag van een derde dat de Vervoerder, ondanks de zorgvuldigheid vereist in de omstandigheden van het geval, niet kon vermijden en waarvan hij de gevolgen niet kon verhinderen; een andere onderneming die dezelfde spoorweginfrastructuur gebruikt, wordt niet beschouwd als een derde; het recht van regres wordt niet aangetast. 2.9 Minderjarigen Om veiligheidsredenen is het niet toegelaten dat kinderen jonger dan 12 jaar alleen reizen met de Thalys. Elk minderjarig kind (onder de 18 jaar), al dan niet in gezelschap, reist onder de verantwoordelijkheid van zijn ouders of wettelijke voogd. Het is de plicht van de ouders of de wettelijke voogd inlichtingen in te winnen bij de bevoegde nationale overheid en zich ervan te vergewissen dat hun kind alle vereiste documenten bij zich heeft om de grenzen te mogen oversteken. Voor de Thalys-verbindingen vanuit of naar Londen moeten jongeren tussen 12 en 16 jaar een toestemming van de ouders bij zich hebben Personen met beperkte mobiliteit Voor personen met beperkte mobiliteit is, op vertoon van een bewijsstuk, hulp beschikbaar bij het opstappen op de trein wanneer dat werd aangevraagd bij aankoop van hun vervoersbewijs, of indien zij het station vóór het hiervan inlichten door te bellen naar: 11 TITRE l DATE l ETC.

12 - In België: +32 (0) (minstens 48 uur vóór uw ), kost van een lokale oproep volgens het tarief van de telefoonoperator; - In Frankrijk: +33 (0) (minstens 48 uur vóór uw ), kost van een lokale oproep volgens het tarief van de telefoonoperator, of via - In Nederland: +31 (0) (minstens 72 uur vóór uw ), kost van een lokale oproep volgens het tarief van de telefoonoperator; - In Duitsland: +49 (0) (eerste 30 seconden gratis, vervolgens 0,14 /min vanaf een vaste lijn in Duitsland of maximum 0,42 /min vanaf een mobiele telefoon) (minstens 24 uur vóór ). - In Groot-Brittannië: Het is niet mogelijk om op voorhand assistentieverlening te reserveren. Het volstaat om minstens 60 minuten vóór het van de trein naar de check-in te gaan en hulp te vragen aan een personeelslid. Indien korter vóór om assistentie gevraagd wordt, kan deze niet meer gegarandeerd worden. Er bestaat een speciaal tarief voor personen die reizen in een rolstoel. In de Thalys is een speciale ruimte voor rolstoelen voorzien in "Comfort 1" in de rijtuigen 1, 11 en 21: een stoel met een beweegbaar onderstel maakt dat men er gemakkelijk kan plaatsnemen. De toiletten zijn aangepast voor een betere toegankelijkheid. Begeleiders van personen met beperkte mobiliteit genieten eveneens een speciaal tarief op vertoon van een bewijsstuk waaruit de noodzaak aan begeleiding blijkt Reizen met een huisdier Kleine honden en huisdieren mogen gratis meereizen in Comfort 2 van de Thalys, als ze vervoerd worden in een mand of kooi van maximaal 55 x 30 x 30 cm. Ook blindengeleidehonden reizen gratis mee. Honden die niet in een mand of kooi zitten, mogen enkel meereizen mits aankoop van een vervoersbewijs tegen het Hondentarief en wanneer de Reiziger ze op de schoot houdt of wanneer ze aan de leiband en met een muilkorf op de vloer zitten zodat ze niemand hinderen. Op verzoek van een Reiziger kan de Train Manager het dier en zijn eigenaar naar een ander deel van de trein overbrengen. In laatste instantie kan de Train Manager besluiten om het dier met muilkorf en aan de leiband in het bagagerijtuig te plaatsen. Op het Thalys-aanbod met aansluiting vanuit of naar Londen worden enkel blindengeleidehonden of assistentiehonden toegelaten in de trein op het traject Brussel-Londen Bagage De Reizigers zijn tijdens het hele traject volledig verantwoordelijk voor de voorwerpen en koffers die zij meenemen in de trein (ook wanneer ze in de bagageruimte tussen de compartimenten staan); zij moeten voorzien zijn van een etiket met de naam en voornaam van de Reizigers. Naast een stuk handbagage mag per Reiziger in de trein worden meegenomen: 12 TITRE l DATE l ETC.

13 - Twee koffers (maximaal gewicht 32 kg; lengte, breedte en hoogte maximaal 158 cm (totaal van de drie afmetingen b + l + h) en een kinderwagen; - Eén koffer (maximaal gewicht 32 kg; lengte, breedte en hoogte maximaal 158 cm (totaal van de drie afmetingen b + l + h) en een plaatsinnemend element (een fiets, een paar ski's, een muziekinstrument, een wakeboard of een golftas) van niet meer dan 3 meter lang en 32 kg zwaar. De grootste bagagestukken moeten in de bagageruimte aan het uiteinde van elk rijtuig geplaatst worden. Wanneer er meer bagage is of wanneer niet aan de voorwaarden voldaan wordt, kan de Train Manager een bedrag van 30 per bagage vorderen of weigeren deze in de Thalys toe te laten. Vouwfietsen en fietsen in een beschermhoes van 120 x 90 cm (voorwiel gedemonteerd) zijn toegelaten in de trein op voorwaarde dat ze in de bagageruimte aan het einde van de rijtuigen geplaatst worden. Op Thalys-verbindingen uit of naar Londen is het mogelijk om vouwfietsen opgeplooid in een hoes te vervoeren en deze in een fietsruimte te plaatsen of te laten meereizen als geregistreerde bagage op het traject Brussel-Londen. Aan boord van de Thalys Sneeuw-treinen kunt u uw bagage kwijt in de opbergruimtes op de platformen, boven de zitplaatsen of in de daarvoor bestemde extra ruimtes vrijgemaakt in de rijtuigen 6, 7 en 8 (beperkt tot 1 valies, 1 stuk handbagage en 1 paar ski's per persoon). Reizigers met bestemming Bourg-Saint-Maurice kunnen hun bagage ook opbergen in het Thalys-bagagerijtuig vooraan in de trein Tabaksproducten De consumptie van tabaksproducten is verboden in de Thalys. Worden als tabaksproducten beschouwd, producten die voor roken of verstuiven bestemd zijn en die, al is het slechts ten dele, uit tabak of nicotine bestaan, met als enige uitzondering producten die bestemd zijn voor medisch gebruik Andere diensten Thalys biedt verscheidene diensten aan voor zakenreizigers en frequente reizigers die van tal van voordelen willen genieten, zoals het Thalys TheCard-programma, de abonnementen Thalys ThePass/Das Thalys Abo, en de B2B-aanbiedingen. Voor meer informatie en de voorwaarden van deze diensten: 1. B2B: Tel ( 0,17/min) / , of 2. Thalys ThePass/Das Thalys Abo: Tel ( 0,17/min) / , of / 3. Thalys TheCard: - Met vanuit België: ( 0,17/min), - Met vanuit Frankrijk: ( 0,34/min), 13 TITRE l DATE l ETC.

14 - Met vanuit Duitsland: (eerste 30 seconden gratis, vervolgens 0,14 /min vanaf een vaste lijn in Duitsland of maximum 0,42 /min vanaf een mobiele telefoon), - Met vanuit Nederland: ( 0,20/min), (elke dag van 7.30 tot u.) of Voor meer inlichtingen: of brochures aan boord van de Thalys-trein Comfort 1 / Comfort 2 Reizen is mogelijk in Comfort 1 en Comfort 2. Reizigers in Comfort 1 genieten bovendien van de volgende diensten: - Wifi-verbinding (niet beschikbaar op het Thalysaanbod met aansluiting vanuit of naar Londen op het traject Brussel-Londen. Onder voorbehoud van beschikbaarheid van de service naargelang de technische omstandigheden op de reisdag. Dienst geleverd door 21Net en geactiveerd door Nokia Siemens Networks), - selectie van kranten, - persoonlijk onthaal, - catering aan de zitplaats (voor reizen langer dan 50 minuten), - de mogelijkheid om in de trein een taxi te bestellen in Parijs Noord of Brussel Zuid (de tarieven en voorwaarden voor deze dienst staan vermeld op de bestelbon. Deze dienst wordt aangeboden volgens beschikbaarheid). De Thalys-treinen zijn uitgerust met een hogesnelheidsinternetverbinding. De toegang tot internet is betalend in Comfort 2. De Semi-Flex-tarieven in Comfort 2, de Thalys ThePass- en Das Thalys Abo-tarieven, en de B2B-aanbiedingen bieden echter ook gratis toegang tot de wifi-verbinding. Betalen kan op twee verschillende manieren: online met kredietkaart (Visa, MasterCard, American Express) of met betaalkaarten die te koop zijn in de Welcome Bar. Voor meer inlichtingen: of brochures aan boord van de Thalys-trein Klachten De vergoeding in geval van vertraging, gemiste aansluitingen en annuleringen zoals voorzien in punt 2.8 moet binnen de twee maanden na de dag van de vertraging aangevraagd worden: - op Thalys.com, met behulp van het daarvoor voorziene online formulier waarop de referentie van het reisdossier moet worden vermeld; - gefrankeerd als brief opgestuurd naar het volgende adres: Thalys-klantendienst - Klachten en suggesties - postbus 14, B-1050 Brussel, via het papieren formulier dat in de trein of in het station te verkrijgen is, samen met het originele vervoersbewijs. Voor compensaties per overschrijving moet een IBAN- en een BIC-code aan de compensatieaanvraag worden toegevoegd. Dit geldt zowel voor online aanvragen als voor aanvragen per post. 14 TITRE l DATE l ETC.

15 2.17 Toepasselijke wet en bevoegde rechtbank Artikel 14 van de GCC-CIV/PRR waarvan sprake in Deel 1 De vervoersovereenkomst is toepasselijk op iedere rechtsvordering krachtens de huidige Voorwaarden. Voor alle rechtsgedingen tegen Thalys International die niet op de vervoersovereenkomst steunen, is echter alleen het Belgische recht van toepassing. Alleen de rechtbanken van Brussel zijn voor zulke geschillen bevoegd. 15 TITRE l DATE l ETC.

16 3 Deel 3 Het Thalys-tarievenaanbod 3.1 Toepassingsgebied Voor het grensoverschrijdend verkeer worden tickets uitgegeven voor de volgende verbindingen: - Parijs-Brussel-Antwerpen-Rotterdam-Schiphol-Amsterdam - Parijs-Brussel-Luik-Aken-Keulen HbF-Düsseldorf HbF-Duisburg HbF-Essen Hbf - Parijs-Bergen-Namen-Charleroi-Luik - Parijs-Brussel-Brussels Airport - Parijs-Brussel-Gent-Brugge-Oostende - Amsterdam-Schiphol-Rotterdam-Antwerpen-Brussel-Valence-Avignon-Aix-en-Provence- Marseille - Amsterdam-Schiphol-Rotterdam-Antwerpen-Brussel-Chambéry-Albertville-Moutiers-Aimela-Plagne-Landry-Bourg-Saint-Maurice - Rijsel-Brussel-Antwerpen-Rotterdam-Schiphol-Amsterdam - Thalys-aanbod met aansluiting vanuit of naar Londen. Tickets vanaf of met bestemming Brussel, Antwerpen of Luik kunnen worden uitgegeven volgens het speciale tarief 'Elk Belgisch Station' (EBS). Hiermee kan vanuit of naar eender welk Belgisch station worden gereisd, met uitzondering van de volgende formules: Festival, Ontdekkingsaanbod, Cultuuraanbod, Groep Volwassene/Senior/Jongere/Kid, Persoon met Beperkte Mobiliteit, PBMbegeleider, Pass 1 en 2, Parlement. Tickets vanaf of met bestemming Brussel Zuid zijn eveneens geldig vanaf of met bestemming volgende stations: Bokstael, Boondaal, Bordet, Bosvoorde, Brussel Centraal, Brussel Congres, Brussel Kapellekerk, Brussel Luxemburg, Brussel Noord, Brussel Leopoldwijk, Brussel Schuman, Brussel West, Delta, Diesdelle, Etterbeek, Evere, Haren, Haren Zuid, Jette, Meiser, Merode, Moensberg, Schaarbeek, Simonis, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Job, Ukkel-Kalevoet, Ukkel-Stalle, Vorst Oost, Vorst Zuid en Watermaal. Tickets vanaf of met bestemming Luik Guillemins zijn eveneens geldig vanaf of met bestemming volgende stations: Luik Jonfosse en Luik Paleis. De Thalys-tickets zijn niet geldig in andere internationale treinen. 3.2 Geldigheidsduur De EBS-tickets van Thalys zijn geldig vanaf de dag vóór de heenreis tot de dag na de terugreis waarvoor het vervoer werd gereserveerd. 3.3 Formules De Thalys-tickets worden uitgegeven voor twee comfortklassen ( Comfort 1 = 1e klasse, Comfort 2-2e klasse) volgens de volgende formules: 16 TITRE l DATE l ETC.

17 Formule FLEX (Volwassene) KID (Kind) KID&CO (Begeleider van het kind) ADULT&CO SENIOR JONGERE SEMI-FLEX NO-FLEX PASS 1* PASS 2* GROEP Volwassene* GROEP Kid* Voorwaarden Formule enkel geldig voor Comfort 1. Dit ticket laat toe om te reizen met een Thalys-trein die vóór of na de trein komt waarvoor de Reiziger heeft gereserveerd, en dit op dezelfde dag en op dezelfde lijn, zonder wijziging van de reservering (echter zonder garantie op een zitplaats of restauratiedienst). Reizigers die aan boord gaan van een Thalys-trein zonder vervoersbewijs met reservering voor bovengenoemde trein, moeten zich melden bij de Train Manager, bij wie ze een vervoersbewijs kunnen kopen. Er is geen andere beperking. Dit ticket is bedoeld voor kinderen van 4 tot 11 jaar en voor kinderen jonger dan 4 jaar voor wie een zitplaats gewenst is. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten begeleid worden door minstens één persoon die alleen mag reizen. De leeftijd moet op verzoek worden aangetoond. Dit ticket laat toe om te reizen met een Thalys-trein die vóór of na de trein komt waarvoor de Reiziger heeft gereserveerd, en dit op dezelfde dag en op dezelfde lijn, zonder wijziging van de reservering (echter zonder garantie op een zitplaats of restauratiedienst in Comfort 1 ). Onder voorbehoud van beschikbaarheid en van de formule gekozen door de begeleidende volwassene, bestaan er twee prijsniveaus. Korting voor de begeleider van een kind jonger dan 12 jaar, van wie de leeftijd op verzoek moet worden aangetoond. Deze korting is geldig voor maximaal 2 begeleiders per kind jonger dan 12 jaar die samen reizen. Vaste prijs voor 3 t/m 5 personen die samen reizen; enkel in Comfort 2 op bepaalde trajecten. Personen ouder dan 60 jaar; de leeftijd moet op verzoek worden aangetoond. Formule die twee prijsniveaus bevat in Comfort 2 en één prijsniveau in Comfort 1 voor jongeren van minder dan 26 jaar; de leeftijd moet op verzoek worden aangetoond. Formule die tot vijf prijsniveaus bevat in Comfort 1 en tot vier prijsniveaus in Comfort 2 (in functie van de lijn). Formule met beperkingen; toekenning van zitplaatsen onder voorbehoud van beschikbaarheid. De reserveringen worden afgesloten 1 dag vóór het in Comfort 1 en tot één dag vóór het in Comfort 2. Formule die tot drie prijsniveaus in Comfort 2 bevat (in functie van de lijn). Formule met beperkingen; toekenning van zitplaatsen onder voorbehoud van beschikbaarheid. De afsluiting van de reserveringen voor het varieert afhankelijk van het prijsniveau: prijsniveau 1: vijf dagen; prijsniveau 2: tien dagen; prijsniveau 3: dertig dagen. Forfait voor de houders van een pass zoals Eurail Benelux, Eurail Regionaal, Eurail Globaal, Eurail Select Pass 2012 (inclusief Frankrijk), InterRail, Benelux Tourrail die alle lijnen dekt die door Thalys worden bediend. Forfait voor de houders van een pass zoals Eurail Select Pass 2013, Eurail Regionaal, France Rail, InterRail Benelux, InterRail One Country) die niet alle lijnen dekt die door Thalys worden bediend. Verplicht tarief voor groepen vanaf 10 t/m 35 personen. Verplicht tarief voor groepen van kinderen vanaf 4 tot 11 jaar die deel uitmaken 17 TITRE l DATE l ETC.

18 GROEP Jongere* PERSOON MET BEPERKTE MOBILITEIT BEGELEIDER VERBINDING* PARLEMENT* HOND (NRT- biljet) THEPASS Business* THEPASS Premium* THEPASS Weekend* Das Thalys Abo* van een groep vanaf 10 t/m 35 personen; enkel in Comfort 2. Verplicht tarief voor groepen van jongeren van minder dan 26 jaar die deel uitmaken van een groep vanaf 10 t/m 35 personen. Begeleiders ouder dan 26 jaar kunnen gebruik maken van het Groepstarief voor Jongeren binnen de grens van één begeleider per 10 jongeren. Enkel in Comfort 1 ; reservering van een rolstoel: plaatsen 22 en 23 in de rijtuigen 1, 11 en 21. Grotere flexibiliteit dankzij toegang tot de trein direct vóór of na de gereserveerde trein van dezelfde dag tegen betaling aan boord van een toeslag van 25 (in dezelfde richting, zonder garantie op een zitplaats of restauratiedienst in Comfort 1 ). Begeleider van personen met beperkte mobiliteit. Formule geldig voor één enkele begeleider per geval. Grotere flexibiliteit dankzij toegang tot de trein direct voor of na de gereserveerde trein van dezelfde dag tegen een in de trein te betalen toeslag van 25 (in dezelfde richting, zonder garantie op een zitplaats of restauratiedienst in "Comfort 1"). Ticket met korting uitgegeven ter aanvulling van een Eurostar-treinkaart Brussel-Londen. Formule voor de leden van het Duitse, Belgische, Nederlandse en Franse Parlement, en van het Europees Parlement; op verzoek moeten zij hun identiteit bewijzen door hun speciale identiteitskaart voor parlementsleden voor te leggen. Grotere flexibiliteit dankzij toegang tot de trein direct vóór of na de gereserveerde trein van dezelfde dag tegen betaling aan boord van een toeslag van 25 (in dezelfde richting, zonder garantie op een zitplaats of restauratiedienst in Comfort 1 ). Vaste prijs voor honden die reizen in Comfort 2. Het vervoer van kleine honden en andere huisdieren in een mand of kooi van maximaal 55 x 30 x 30 cm is gratis. Blindengeleidehonden mogen gratis meereizen. Ticket met korting voor "Comfort 1" of "Comfort 2" (hoogste prijsniveau) voor de houders van een "ThePass Business"-abonnement van Thalys (= frequente Reizigers). Kan worden gereserveerd voor alle Thalys-lijnen (met uitzondering van de seizoensverbindingen en nationale trajecten). Grotere flexibiliteit dankzij gratis toegang tot de trein direct voor of na de gereserveerde trein (dezelfde dag en in dezelfde richting, zonder garantie op een zitplaats of restauratiedienst in "Comfort 1"). Gegarandeerd 50% korting op de referentieprijs tot 7 dagen vóór het, nadien gegarandeerde korting van 30% tot aan het. Vaste prijs van 30 in Comfort 1 voor de houders van de 'ThePass-Premium'- abonnement van Thalys (= voor zeer frequente reizigers). Grotere flexibiliteit dankzij gratis toegang tot alle treinen van dezelfde dag (in dezelfde richting, zonder garantie op een zitplaats of restauratiedienst in Comfort 1 ). Enkel geldig op de lijn Parijs-België. Ticket met korting voor "Comfort 1" of "Comfort 2" (hoogste prijsniveau) voor houders van een "ThePass Weekend"-abonnement van Thalys (= frequente recreatieve Reizigers). Geldig voor alle Thalys-treinen (met uitzondering van de seizoensverbindingen en nationale trajecten) op zaterdag en zondag evenals op vrijdag vanaf uur (en in de trein 9473 met bestemming Essen en in de trein 9484 met bestemming Parijs, onder voorbehoud van latere wijzigingen). Grotere flexibiliteit dankzij toegang tot de trein direct voor of na de gereserveerde trein van dezelfde dag tegen een in de trein te betalen toeslag van 25 (in dezelfde richting, zonder garantie op een zitplaats of restauratiedienst in "Comfort 1"). Gegarandeerd 50% korting op de prijs van het ticket tot aan het. Ticket aan voorkeursprijs in Comfort 1 en Comfort 2 voor de houders van een Thalys Das Abo abonnement (= voor frequente reizigers). Kan worden 18 TITRE l DATE l ETC.

19 gereserveerd voor Thalys lijnen vanuit Duitsland met bestemming België of Parijs (met uitzondering van de seizoensverbindingen en nationale trajecten). Grotere flexibiliteit dankzij toegang tot de trein direct vóór of na de gereserveerde trein van dezelfde dag tegen betaling aan boord van een toeslag van 25 (in dezelfde richting, zonder garantie op een zitplaats of restauratiedienst in Comfort 1 ). Voorkeurtarief gegarandeerd in Comfort 1 en Comfort 2. * Niet beschikbaar voor de Thalys-verbindingen uit of naar Londen. 3.4 Kinderen Kinderen jonger dan 4 jaar kunnen gratis reizen, voor zover geen zitplaats voor hen wordt gevraagd. Kinderen van 4 tot 11 jaar evenals jongere kinderen voor wie een zitplaats is gereserveerd, betalen de prijs van het Thalys-ticket volgens het speciale tarief voor kinderen (zie punten 2.9 en 3.3). 3.5 Verkoop van vervoerbewijzen in de trein De formules Flex in Comfort 1 en Semi-Flex 1 in Comfort 2, Kid 1, en Groep Kid 1 kunnen in de trein worden gekocht. Er zal een toeslag van 25 bovenop het referentietarief worden gevraagd. Niet beschikbaar voor de Thalys-verbindingen uit of naar Londen. 3.6 Prijzen en voorwaarden De prijzen en andere voorwaarden van de tickets zijn die welke meegedeeld worden door de verkooppunten opgesomd in artikel 2.4 van deze Voorwaarden tijdens de prijsaanvraag. 3.7 Omruiling en terugbetaling Ruilen kan enkel tegen hetzelfde tarief. In geval van terugbetaling wordt het ticket volgens de volgende tabel terugbetaald (de voorwaarden van de EBS-formules zijn dezelfde): 19 TITRE l DATE l ETC.

20 Formule Omruilen Wijziging toegestaan tot Terugbetaling voor het na het FLEX (Volwassene) KID (Kind) onbeperkt onbeperkt KID&CO KID&CO EBS onbeperkt 1 dag na het ADULT&CO ADULT&CO EBS niet toegestaan 100% 100% tot 1 uur na, erna: 50 % 100% 100% tot 1 uur na, erna: 50 % 100% 100% tot 1 uur na, erna: 50 % niet toegestaan niet toegestaan SEMI-FLEX 1x zonder kosten slechts 1 keer om te ruilen* 1 dag vóór het 50% 50 % tot 1 uur na, erna: 0 % NO-FLEX niet toegestaan niet toegestaan SENIOR JONGERE JONGERE EBS 1x zonder kosten slechts 1 keer om te ruilen* 1x zonder kosten slechts 1 keer om te ruilen* niet toegestaan 100% 100% tot 1 uur na, erna: 0% 100% 100% tot 1 uur na, erna: 0% PASS 1 & 2 GROEP Volwassene/Jongere/Kid PERSOON MET BEPERKTE MOBILITEIT 1x zonder kosten slechts 1 keer om te ruilen* 1x zonder kosten slechts 1 keer om te ruilen* 1x zonder kosten slechts 1 keer om 21 dagen vóór het, erna is dit niet meer mogelijk 75% 75% 80% tot 21 dagen vóór het, 50% tussen 20 en 8 dagen vóór het, 0% vanaf 7 dagen vóór het niet toegestaan 100% 100% tot 1 uur na, erna: 20 TITRE l DATE l ETC.

21 BEGELEIDER te ruilen* 50% 1x zonder kosten slechts 1 keer om te ruilen* VERBINDING niet toegestaan - niet toegestaan B2B/GKR onbeperkt PARLEMENT 1x zonder kosten slechts 1 keer om te ruilen* HONDEN onbeperkt THEPASS Business (EBS) onbeperkt voor het tarief met - 30%; onbeperkt tot 7 dagen vóór het voor het tarief met - 50%** THEPASS Premium (EBS) Onbeperkt tot 1 uur na het THEPASS Weekend (EBS) Das Thalys ABO 1x zonder kosten slechts 1 keer om te ruilen 1x zonder kosten slechts 1 keer om te ruilen 100% 100% tot 1 uur na, erna: 50% niet toegestaan 100% 100% tot 1 uur na, erna: 50% 100% 100% tot 1 uur na, erna: 50% 50% 50 % tot 1 uur na, erna: 50% 100% 100% tot 1 uur na, erna: 50% 100% 100% niet toegestaan niet toegestaan 50% niet toegestaan * Omruilen is slechts één keer mogelijk. Ruilen is één keer mogelijk zonder kosten onder voorbehoud van beschikbaarheid van het tarief. Bij gebrek aan beschikbaarheid stemmen de te betalen kosten overeen met het verschil tussen de prijs van het referentietarief en de prijs van het tarief dat wel in aanmerking komt voor de omruiling. ** Bij gebrek aan beschikbaarheid stemmen de te betalen kosten overeen met het verschil tussen de prijs van het referentietarief en de prijs van het tarief dat wel in aanmerking komt voor de omruiling. 21 TITRE l DATE l ETC.

Dienstregeling. Prijzen vanuit. Informatie. België. Van 31/08/2008 tot 13/12/2008. Waar komt u meer te weten over de Thalys-diensten?

Dienstregeling. Prijzen vanuit. Informatie. België. Van 31/08/2008 tot 13/12/2008. Waar komt u meer te weten over de Thalys-diensten? Informatie Dienstregeling Uw reis voorbereiden en uw Thalys-biljetten kopen Op www.thalys.com. Op http://thalys.mobi (enkel voor informatie). Per telefoon NMBS Call Center Internationaal: 02 528 28 28,

Nadere informatie

IZY, de nieuwe low-cost trein Brussel-Parijs. Het aanbod in enkele woorden

IZY, de nieuwe low-cost trein Brussel-Parijs. Het aanbod in enkele woorden IZY, de nieuwe low-cost trein Brussel-Parijs IZY zal de nieuwe trein low cost zijn, uitgevoerd door Thalys, vanaf 3 april 2016 tussen Brussel en Parijs met 2 tot 3 vertrekken per dag. De verkoop zal geopend

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van. voorwaarden van. Thalys Vervoer

Algemene voorwaarden van. voorwaarden van. Thalys Vervoer Algemene voorwaarden van Thalys Algemene Vervoer voorwaarden van Thalys Vervoer 1 ALGEMENE VOORWAARDEN VAN THALYS VERVOER l MEI 2017 INHOUD DEFINITIES... 4 DEEL 1... 7 DEEL 2... 9 2.1. Aanvaarding van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Thalys Vervoer

Algemene voorwaarden van Thalys Vervoer Algemene voorwaarden van Thalys Vervoer 1 ALGEMENE VOORWAARDEN VAN THALYS VERVOER l SEPTEMBER 2015 INHOUD DEFINITIES... 4 DEEL 1... 7 DEEL 2... 9 2.1 Aanvaarding van de Algemene Voorwaarden van Thalys

Nadere informatie

Algemene Thalys Vervoersvoorwaarden

Algemene Thalys Vervoersvoorwaarden Algemene Thalys Vervoersvoorwaarden 1 ALGEMENE THALYS VERVOERSVOORWAARDEN SEPTEMBER 2017 SAMENVATTING DEFINITIES... 4 DEEL 1... 7 DEEL 2... 9 2.1. Aanvaarding van de Algemene Vervoersvoorwaarden van Thalys...

Nadere informatie

Dienstregeling. Prijzen vanuit. Informatie. België. Van 14/06/2009 tot 12/12/2009. Uw reis voorbereiden en uw Thalys-biljetten kopen

Dienstregeling. Prijzen vanuit. Informatie. België. Van 14/06/2009 tot 12/12/2009. Uw reis voorbereiden en uw Thalys-biljetten kopen Informatie Dienstregeling Uw reis voorbereiden en uw Thalys-biljetten kopen Op www.thalys.com. Op http://thalys.mobi (enkel voor informatie). Per telefoon NMBS Call Center Internationaal: 0, van maandag

Nadere informatie

Zon- THALYS.COM VAN HARTE WELKOM. 5900 Brochure Soleil 2013 BNL.indd 1 01/02/13 11:06

Zon- THALYS.COM VAN HARTE WELKOM. 5900 Brochure Soleil 2013 BNL.indd 1 01/02/13 11:06 Zomer 2013 Zon- THALYS.COM Naar het zuiden van Frankrijk vanuit België bestemmingen VAN HARTE WELKOM 5900 Brochure Soleil 2013 BNL.indd 1 01/02/13 11:06 THALYS ZON Bestemmingen & Dienstregeling Zin in

Nadere informatie

* DÜSSELDORF * * KÖLN * ROTTERDA

* DÜSSELDORF * * KÖLN * ROTTERDA UW REIS VOORBEREIDEN EN UW THALYS-BILJETTEN KOPEN Op www.thalys.com. Per telefoon - NMBS Call Center Internationaal: 070 79 79 79 ( 0,30/min. en 7 dossierkosten voor de aankoop van biljetten), van maandag

Nadere informatie

AANBIEDINGEN & TARIEVEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN HET THALYS THEPASS-ABONNEMENT

AANBIEDINGEN & TARIEVEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN HET THALYS THEPASS-ABONNEMENT AANBIEDINGEN & TARIEVEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN HET THALYS THEPASS-ABONNEMENT 1. PREAMBULE THI Factory SA (hierna Thalys ) beheert een abonnement programma genaamd Thalys ThePass. Het is onder bepaalde,

Nadere informatie

WINTER SNEEUW- NAAR DE FRANSE ALPEN VANUIT BELGIË BESTEMMINGEN THALYS.COM

WINTER SNEEUW- NAAR DE FRANSE ALPEN VANUIT BELGIË BESTEMMINGEN THALYS.COM WINTER 2014-2015 SNEEUW- BESTEMMINGEN THALYS.COM NAAR DE FRANSE ALPEN VANUIT BELGIË THALYS SNEEUW BESTEMMINGEN & DIENSTREGELING THALYS BRENGT U OP HET JUISTE SPOOR OM OPTIMAAL VAN UW WINTERSPORTVAKANTIE

Nadere informatie

WINTER SNEEUW- NAAR DE FRANSE ALPEN VANUIT NEDERLAND BESTEMMINGEN THALYS.COM

WINTER SNEEUW- NAAR DE FRANSE ALPEN VANUIT NEDERLAND BESTEMMINGEN THALYS.COM WINTER 014-015 SNEEUW- BESTEMMINGEN THALYS.COM NAAR DE FRANSE ALPEN VANUIT NEDERLAND THALYS SNEEUW BESTEMMINGEN & DIENSTREGELING THALYS BRENGT U OP HET JUISTE SPOOR OM OPTIMAAL VAN UW WINTERSPORTVAKANTIE

Nadere informatie

HEEL DUITSLAND met de ICE trein vanaf 39 met de IC Bus vanaf 14 KEULEN FRANKFURT BERLIJN MÜNCHEN DÜSSELDORF

HEEL DUITSLAND met de ICE trein vanaf 39 met de IC Bus vanaf 14 KEULEN FRANKFURT BERLIJN MÜNCHEN DÜSSELDORF KEULEN HAMBURG FRANKFURT BREMEN HANNOVER DORTMUND LEIPZIG LUIK AKEN BONN KEULEN DRESDEN FRANKFURT (M) KARLSRUHE NÜRNBERG STUTTGART HEEL DUITSLAND met de ICE trein 39 met de IC Bus 14 Dienstregeling & prijzen

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. België en Luxemburg

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. België en Luxemburg Tariefvoorwaarden internationale treintickets België en Luxemburg Tariefvoorwaarden van internationale vervoerbewijzen België en Luxemburg Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale

Nadere informatie

AANBIEDINGEN & TARIEVEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE THALYS ABONNEMENTEN

AANBIEDINGEN & TARIEVEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE THALYS ABONNEMENTEN AANBIEDINGEN & TARIEVEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE THALYS ABONNEMENTEN 1. PREAMBULE THI Factory SA (hierna Thalys ) beheert abonnementen. Het is onder bepaalde, hieronder uiteengezette voorwaarden, toegankelijk

Nadere informatie

Thalys Dienstregeling & Prijzen 02 I 07 I 2006 > 09 I 12 I 2006

Thalys Dienstregeling & Prijzen 02 I 07 I 2006 > 09 I 12 I 2006 Informatie & reservatie Thalys Dienstregeling & Prijzen 02 I 07 I 2006 > 09 I 12 I 2006 www.thalys.com Hoe uw reis voorbereiden? Waar koopt u uw Thalys-biljetten? Per telefoon, op 02 528 28 28, van van

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden Intercity direct treintickets

Tariefvoorwaarden Intercity direct treintickets Tariefvoorwaarden Intercity direct treintickets Tariefvoorwaarden voor uw reis met de Intercity direct Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw reis met de Intercity direct tussen Amsterdam

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. België en Luxemburg

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. België en Luxemburg Tariefvoorwaarden internationale treintickets België en Luxemburg Tariefvoorwaarden van internationale vervoerbewijzen België en Luxemburg Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. België en Luxemburg

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. België en Luxemburg Tariefvoorwaarden internationale treintickets België en Luxemburg Tariefvoorwaarden van internationale vervoerbewijzen België en Luxemburg Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale

Nadere informatie

Dienstregeling & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi

Dienstregeling & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi Het Thalys-netwerk breidt zich uit Alle bestemmingen en aansluitingen vanuit België Thalys Ontdek op uw eigen ritme het

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Groot-Brittannië

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Groot-Brittannië Tariefvoorwaarden internationale treintickets Groot-Brittannië Tariefvoorwaarden voor uw internationale treintickets Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale ticket. Daarom

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Groot-Brittannië

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Groot-Brittannië Tariefvoorwaarden internationale treintickets Groot-Brittannië Tariefvoorwaarden voor uw internationale treintickets Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale treintickets.

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Groot-Brittannië

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Groot-Brittannië Tariefvoorwaarden internationale treintickets Groot-Brittannië Tariefvoorwaarden voor uw internationale treintickets Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale treintickets.

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. België en Luxemburg

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. België en Luxemburg Tariefvoorwaarden internationale treintickets België en Luxemburg Tariefvoorwaarden van internationale vervoerbewijzen België en Luxemburg Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. België en Luxemburg

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. België en Luxemburg Tariefvoorwaarden internationale treintickets België en Luxemburg Tariefvoorwaarden van internationale vervoerbewijzen België en Luxemburg Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale

Nadere informatie

ZOMER 2015 ZON- NAAR HET ZUIDEN VAN FRANKRIJK VANUIT BELGIË BESTEMMINGEN THALYS.COM

ZOMER 2015 ZON- NAAR HET ZUIDEN VAN FRANKRIJK VANUIT BELGIË BESTEMMINGEN THALYS.COM ZOMER 2015 ZON- BESTEMMINGEN THALYS.COM NAAR HET ZUIDEN VAN FRANKRIJK VANUIT BELGIË ONTDEK DEZE ZOMER HET ZUIDEN VAN FRANKRIJK. IN ONZE BESTEMMINGEN VINDT U VOOR IEDER WAT WILS. THALYS ZON BESTEMMINGEN

Nadere informatie

Winter 2013-2014. Sneeuw- Naar de Franse Alpen vanuit België THALYS.COM

Winter 2013-2014. Sneeuw- Naar de Franse Alpen vanuit België THALYS.COM Winter 2013-2014 Sneeuw- Bestemmingen THALYS.COM Naar de Franse Alpen vanuit België THALYS SNEEUW Bestemmingen & Dienstregeling GA AAN BOORD ALVORENS DE PISTES AF TE DALEN. THALYS BRENGT U NAAR DE VOET

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Groot-Brittannië

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Groot-Brittannië Tariefvoorwaarden internationale treintickets Groot-Brittannië Tariefvoorwaarden voor uw internationale treintickets Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale treintickets.

Nadere informatie

Klacht bij letselschade aan personen Diverse bepalingen Ombudsrail (België)

Klacht bij letselschade aan personen Diverse bepalingen Ombudsrail (België) SAMENVATTING DEEL 1 - DE VERVOERSOVEREENKOMST... 5 DEEL 2 - HET VERVOERBEWIJS... 6 2.1 Aanvaarding van de Algemene Verkoop- en Vervoersvoorwaarden van IZY Thalys... 6 2.2. Boeking en gebruiksvoorwaarden

Nadere informatie

SPECIALE TARIEVEN APRIL 2018

SPECIALE TARIEVEN APRIL 2018 SPECIALE TARIEVEN SPECIALE TARIEVEN VOOR UW BEHOEFTEN NORMALE TARIEVEN Bijna alle vervoersmaatschappijen die wij aanbieden, bieden niet-flexibele, semi-flexibele en flexibele tarieven FCE Reisbureaus kunnen

Nadere informatie

JOURNALISTENKAART & BILJET JOURNALIST Voor beroepsjournalisten

JOURNALISTENKAART & BILJET JOURNALIST Voor beroepsjournalisten JOURNALISTENKAART & BILJET JOURNALIST Voor beroepsjournalisten Korting: Kosteloos op vertoon van de die wordt uitgegeven door NMBS enkele reis 2 e klas heen- en terugreis Korting: Tarief 75% bij de aankoop

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Frankrijk en overig Europa via Frankrijk

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Frankrijk en overig Europa via Frankrijk Tariefvoorwaarden internationale treintickets Frankrijk en overig Europa via Frankrijk Tariefvoorwaarden van internationale vervoerbewijzen Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale

Nadere informatie

Winter 2012-2013. Sneeuw- Naar de Franse Alpen vanuit Nederland. Bestemmingen

Winter 2012-2013. Sneeuw- Naar de Franse Alpen vanuit Nederland. Bestemmingen Winter 2012-2013 Sneeuw- Naar de Franse Alpen vanuit Nederland Bestemmingen THALYS.COM THALYS SNEEUW Bestemmingen & Dienstregeling Bergen, verse sneeuw, zon en fondue Dat spreekt u wel aan? Thalys brengt

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. België en Luxemburg

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. België en Luxemburg Tariefvoorwaarden internationale treintickets België en Luxemburg Tariefvoorwaarden van internationale vervoerbewijzen België en Luxemburg Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale

Nadere informatie

PRODUCTEN APRIL 2018

PRODUCTEN APRIL 2018 PRODUCTEN HET NETWERK Brussel - Parijs 1u22 24 treinen per dag Brussel - Londen 2u01 10 treinen per dag Parijs - Turijn 5u34 3 treinen per dag Parijs - Londen 2u15 18 treinen per dag Parijs - Genève 3u05

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Duitsland en overig Europa via Duitsland

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Duitsland en overig Europa via Duitsland Tariefvoorwaarden internationale treintickets Duitsland en overig Europa via Duitsland Tariefvoorwaarden van uw internationale treintickets Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale

Nadere informatie

Klachten in geval van lichamelijk letsel aan personen Diverse bepalingen Integraliteit en onafhankelijkheid van de

Klachten in geval van lichamelijk letsel aan personen Diverse bepalingen Integraliteit en onafhankelijkheid van de 1 ALGEMENE VOORWAARDEN VAN THALYS VERVOER l DECEMBER 2016 INHOUD DEFINITIES... 4 DEEL 1... 7 DEEL 2... 9 2.1. Aanvaarding van de Algemene Voorwaarden van Thalys Vervoer... 10 2.2. Boeking en gebruiksvoorwaarden

Nadere informatie

Verkoopvoorwaarden aan boord van de treinen van het binnenlandse en grensoverschrijdende verkeer

Verkoopvoorwaarden aan boord van de treinen van het binnenlandse en grensoverschrijdende verkeer Verkoopvoorwaarden aan boord van de treinen van het binnenlandse en grensoverschrijdende verkeer Artikel 1 Gegevens van NMBS 1. Identificatie: Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (hierna NMBS

Nadere informatie

TGV BRUSSEL - FRANKRIJK

TGV BRUSSEL - FRANKRIJK BRUSSEL - FRANKRIJK SNEL, RECHTSTREEKS, DAGELIJKS,... EN HEEL HET JAAR DOOR www.nmbs-europe.com/ 14/12/14-12/12/15 Zoveel meer dan een treinticket 5 uitstekende redenen om met Brussel-Frankrijk te reizen

Nadere informatie

Dienstregeling & Prijzen

Dienstregeling & Prijzen Dienstregeling & Prijzen Geldig van 9 december 2007 t/m 13 december 2008 Brussel Köln > in 2u20 Brussel Frankfurt Airport > in 3u15 Brussel Frankfurt > in 3u30 2 > ICE International Brussel - Köln - Frankfurt

Nadere informatie

ICE International dienstregeling & prijzen. Duitsland dichtbij!

ICE International dienstregeling & prijzen. Duitsland dichtbij! ICE International dienstregeling & prijzen Duitsland dichtbij! Geldig tot 12 december 2010 ICE International traject ICE International Brussel - Keulen - Frankfurt 3 maal per dag in volle snelheid Brussel

Nadere informatie

Klaar om te vertrekken? Editie 2007

Klaar om te vertrekken? Editie 2007 Klaar om te vertrekken? Editie 2007 www.thalys.com Gids voor de reiziger vanuit België BESTEMMINGEN Uw reis voorbereiden Uw comfort aan boord Reisformules en gebruiksvoorwaarden Onze bestemmingen en de

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Groot-Brittannië

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Groot-Brittannië Tariefvoorwaarden internationale treintickets Groot-Brittannië Tariefvoorwaarden voor uw internationale treintickets Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale treintickets.

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets

Tariefvoorwaarden internationale treintickets Tariefvoorwaarden internationale treintickets Duitsland en overig Europa via Duitsland Meer bestemmingen op NS International.nl Geldig vanaf 12 september 2017 Intercity Berlijn Intercity Brussel Tariefvoorwaarden

Nadere informatie

TGV DIENSTREGELINGEN TGV BRUSSEL-FRANKRIJK. Zoveel meer dan een treinticket. Geldig tot 13 december 2014

TGV DIENSTREGELINGEN TGV BRUSSEL-FRANKRIJK.  Zoveel meer dan een treinticket. Geldig tot 13 december 2014 TGV DIENSTREGELINGEN TGV BRUSSEL-FRANKRIJK www.nmbs-europe.com Geldig tot 13 december 2014 Zoveel meer dan een treinticket 5 uitstekende redenen om met TGV Brussel-Frankrijk te reizen 1. Frankrijk binnen

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Duitsland en overig Europa via Duitsland

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Duitsland en overig Europa via Duitsland Tariefvoorwaarden internationale treintickets Duitsland en overig Europa via Duitsland Tariefvoorwaarden van uw internationale treintickets Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale

Nadere informatie

Duitsland 4x per dag aan 300 km/u met ICE

Duitsland 4x per dag aan 300 km/u met ICE Snel en comfortabel met de ICE naar Duitsland Duitsland 4x per dag aan 300 km/u met ICE Nieuw : 4x per dag Begin de dag in alle rust en in alle comfort Nu 4x per met ICE. dag. Vanaf 12 december komt u

Nadere informatie

Veelgestelde vragen IC Bus (F.A.Q.)

Veelgestelde vragen IC Bus (F.A.Q.) Veelgestelde vragen IC Bus (F.A.Q.) Inhoudsopgave 1. Algemene vragen over de IC Bus 1.1 Wat zijn de onderscheidende kenmerken van de IC Bus- lijn. 1.2 Onderaannemers 1.3 Zijn er 1e klas en of 2e klas stoelen

Nadere informatie

Nieuw Tarievengamma Thalys

Nieuw Tarievengamma Thalys Nieuw Tarievengamma Thalys SOMMAIRE I. Doelstellingen II. Presentatie van de structuur van het gamma III.De voordelen voor onze klanten IV. Zoom sur 1. Het B2B-aanbod wordt «Thalys Corporate Fares» 2.

Nadere informatie

Amsterdam - Antwerpen - Brussel Met de Beneluxtrein naar België

Amsterdam - Antwerpen - Brussel Met de Beneluxtrein naar België Geldig van 14 december 2003 t/m 11 december 2004 Amsterdam - Antwerpen - Brussel Met de Beneluxtrein naar België Beneluxtrein Comfortabel naar Antwerpen en Brussel Antwerpen en Brussel De rood-gele internationale

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Duitsland en overig Europa via Duitsland

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Duitsland en overig Europa via Duitsland Tariefvoorwaarden internationale treintickets Duitsland en overig Europa via Duitsland Tariefvoorwaarden van uw internationale treintickets Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale

Nadere informatie

Algemene gebruiksvoorwaarden van de Thalys websites, evenals van de mobiele Thalys applicatie

Algemene gebruiksvoorwaarden van de Thalys websites, evenals van de mobiele Thalys applicatie Algemene gebruiksvoorwaarden van de Thalys websites, evenals van de mobiele Thalys applicatie Aanvaarding van deze algemene gebruiksvoorwaarden Definities Aansprakelijkheid van de Vennootschap met betrekking

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Duitsland en overig Europa via Duitsland

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Duitsland en overig Europa via Duitsland Tariefvoorwaarden internationale treintickets Duitsland en overig Europa via Duitsland Tariefvoorwaarden van uw internationale treintickets Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw inter

Nadere informatie

PRODUCTEN OKTOBER 2018

PRODUCTEN OKTOBER 2018 PRODUCTEN HET NETWERK Brussel - Parijs 1u22 24 treinen per dag Brussel - Londen 2u01 10 treinen per dag Parijs - Turijn 5u34 3 treinen per dag Parijs - Londen 2u15 18 treinen per dag Parijs - Genève 3u05

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station. Aarschot Informatie dienstregelingen.

Treinen vanuit en naar uw station. Aarschot Informatie dienstregelingen. Treinen vanuit en naar uw station 11.12.2005-09.12.2006 Informatie dienstregelingen www.nmbs.be Beste klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de NMBS.

Nadere informatie

Aanbieder: Taxi Broos Schipholheenenweer 4bpersonenvervoer handelende onder de naam Taxi Broos

Aanbieder: Taxi Broos Schipholheenenweer 4bpersonenvervoer handelende onder de naam Taxi Broos Algemene voorwaarden Artikel 1 Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanbieder: Taxi Broos Schipholheenenweer 4bpersonenvervoer handelende onder de naam Taxi Broos Aanbod: het

Nadere informatie

Nieuw tarievenstelsel Thalys

Nieuw tarievenstelsel Thalys Nieuw tarievenstelsel Thalys Nieuws NS International augustus 2017 Thalys, een klasse apart Thalys start op 12 september met een nieuwe tarievenstructuur. De grootste wijziging is de extra klasse die wordt

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Artikel 1 Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanbieder: Tinker Nederland B.V. Aanbod: het aanbod door Aanbieder aangaande het vervoer

Nadere informatie

Aanbod: het aanbod door Aanbieder aangaande het vervoer van Consument door Vervoerder tegen een vooraf vastgestelde prijs.

Aanbod: het aanbod door Aanbieder aangaande het vervoer van Consument door Vervoerder tegen een vooraf vastgestelde prijs. Algemene voorwaarden Artikel 1 Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanbieder: Taxi Airport Boeken, handelende onder naam Airport Service. Aanbod: het aanbod door Aanbieder

Nadere informatie

ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VIVABOX THE CARD. Versie van kracht op 15/10/2015

ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VIVABOX THE CARD. Versie van kracht op 15/10/2015 ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VIVABOX THE CARD Versie van kracht op 15/10/2015 1 DEFINITIES Kaart : Betekent de cadeaukaart uitgegeven door Imagor N.V. en voorgesteld door Sodexo Pass Belgium, van het merk

Nadere informatie

UW RECHTEN ALS TREINPASSAGIER IN EUROPA

UW RECHTEN ALS TREINPASSAGIER IN EUROPA UW RECHTEN ALS TREINPASSAGIER IN EUROPA De Europese Unie wil al haar inwoners dezelfde bescherming en rechten bieden als treinpassagier. De Verordening 1371/2007 biedt treinpassagiers een betere informatie,

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Brussels South Charleroi-Airport 12.12.2004-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Met de trein tot op het tarmac Of zo goed als. U stijgt op of landt in Brussels South

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station Hasselt en stopplaats Kiewit Informatie dienstregelingen

Treinen vanuit en naar uw station Hasselt en stopplaats Kiewit Informatie dienstregelingen Treinen vanuit en naar uw station en stopplaats Kiewit 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief

Nadere informatie

Prijzen & dienstregeling

Prijzen & dienstregeling vanaf 09.12.2012 Prijzen & dienstregeling Brussel-Amsterdam in 2u01 Reserveer uw tickets in de stations* met internationaal aanbod via 070 79 79 79 * ( 0,30/min) via fyra.com powered by 1 Het Fyra Netwerk

Nadere informatie

ICE International dienstregeling & prijzen

ICE International dienstregeling & prijzen ICE International dienstregeling & prijzen Geldig van 14 december 2008 t/m 13 juni 2009 ICE International traject Brussel - Köln > in 2u20 Brussel - Frankfurt Airport > in 3u15 Brussel - Frankfurt > in

Nadere informatie

MAASTRICHT HALFTIJDS ABONNEMENT ROOSENDAAL HALFTIJDS ABONNEMENT AACHEN HALFTIJDS ABONNEMENT

MAASTRICHT HALFTIJDS ABONNEMENT ROOSENDAAL HALFTIJDS ABONNEMENT AACHEN HALFTIJDS ABONNEMENT MAASTRICHT HALFTIJDS ABONNEMENT ROOSENDAAL HALFTIJDS ABONNEMENT AACHEN HALFTIJDS ABONNEMENT Voor de heel regelmatige reiziger 1e klas 2e klas 5 trajecten heen en 5 trajecten terug Geldigheid 15 dagen WAAR

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station. Diest 11.12.2005-09.12.2006. Informatie dienstregelingen. www.nmbs.be

Treinen vanuit en naar uw station. Diest 11.12.2005-09.12.2006. Informatie dienstregelingen. www.nmbs.be Treinen vanuit en naar uw station 11.12.2005-09.12.2006 Informatie dienstregelingen www.nmbs.be Beste klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de NMBS.

Nadere informatie

Uw rechten als treinpassagier in Europa

Uw rechten als treinpassagier in Europa Uw rechten als treinpassagier in Europa De europese Unie wil al haar inwoners dezelfde bescherming en rechten bieden als treinpassagier. De verordening 1371/2007 biedt treinpassagiers een betere informatie,

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Frankrijk en overig Europa via Frankrijk

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Frankrijk en overig Europa via Frankrijk Tariefvoorwaarden internationale treintickets Frankrijk en overig Europa via Frankrijk Tariefvoorwaarden van internationale vervoerbewijzen Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale

Nadere informatie

AIR & RAIL AIR FRANCE KLM VERNIEUWDE VERSIE 2016

AIR & RAIL AIR FRANCE KLM VERNIEUWDE VERSIE 2016 AIR & RAIL AIR FRANCE KLM VERNIEUWDE VERSIE 2016 België Verbonden Met De Wereld De verbinding tussen België en de wereld 231 bestemmingen in 103 landen Toegewijd team in station Brussel-Zuid Hoge snelheidstreinen

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Frankrijk en overig Europa via Frankrijk

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Frankrijk en overig Europa via Frankrijk Tariefvoorwaarden internationale treintickets Frankrijk en overig Europa via Frankrijk Tariefvoorwaarden van internationale vervoerbewijzen Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Frankrijk en overig Europa via Frankrijk

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Frankrijk en overig Europa via Frankrijk Tariefvoorwaarden internationale treintickets Frankrijk en overig Europa via Frankrijk Tariefvoorwaarden van internationale vervoerbewijzen Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale

Nadere informatie

Duitsland vanaf 39 euro!

Duitsland vanaf 39 euro! Duitsland vanaf 39 euro! Berlijn Frankfurt Keulen München Met ICE aan 300 km/u van stadscentrum tot stadscentrum Dienstregelingen & prijzen Geldig vanaf 9 december 2012 ICE Traject ICE rijdt 4 x per dag

Nadere informatie

MAASTRICHT TRAJECTABONNEMENT AACHEN TRAJECTABONNEMENT ROOSENDAAL TRAJECTABONNEMENT Voor de heel regelmatige reiziger

MAASTRICHT TRAJECTABONNEMENT AACHEN TRAJECTABONNEMENT ROOSENDAAL TRAJECTABONNEMENT Voor de heel regelmatige reiziger MAASTRICHT TRAJECTABONNEMENT AACHEN TRAJECTABONNEMENT ROOSENDAAL TRAJECTABONNEMENT Voor de heel regelmatige reiziger 1e klas 2e klas Combineerbaar met MIVB, TEC, De Lijn 1, 3 of 12 maanden WAAR GEBRUIKEN?

Nadere informatie

Informatie Thalys-infonummer: 070 66 77 88 Thalys-onthaalstanden in Brussel-Zuid en Paris-Nord

Informatie Thalys-infonummer: 070 66 77 88 Thalys-onthaalstanden in Brussel-Zuid en Paris-Nord Informatie en reserveringen NMBS Telesales: 02 528 28 28 NMBS-stations www.thalys.com Erkende reisbureaus www.thalys.com vanuit België Informatie Thalys-infonummer: 070 66 77 88 Thalys-onthaalstanden in

Nadere informatie

KWALITEITSVERSLAG 2012

KWALITEITSVERSLAG 2012 KWALITEITSVERSLAG 2012 1 KWALITEITSVERSLAG 2012 April 2013 (v1) OVERZICHT 1 I INLEIDING 2 I INFORMATIE EN VERVOERBEWIJZEN 3 I STIPTHEID EN BEHEER VAN STORINGEN / UITVALLEN VAN DIENSTEN 4 I NETHEID VAN

Nadere informatie

verkrijgbaar via www.nmbs.be

verkrijgbaar via www.nmbs.be verkrijgbaar via www.nmbs.be Waar hang jij dit jaar uit? Wachten op de zon in Belgenland, op uitstap naar zee of de Ardennen? Of zoek je toch liever het avontuur op? Komt mooi uit, want met je eigen InterRail

Nadere informatie

INHOUD DE RESERVATIEPROCEDURE STAP VOOR STAP NAVERKOOP OP WWW.VOYAGES- SNCF.EU PAS, KORTINGKAART OF ABONNEMENT KOPEN SOORTEN TICKETS GROEPSRESERVATIES

INHOUD DE RESERVATIEPROCEDURE STAP VOOR STAP NAVERKOOP OP WWW.VOYAGES- SNCF.EU PAS, KORTINGKAART OF ABONNEMENT KOPEN SOORTEN TICKETS GROEPSRESERVATIES INHOUD DE RESERVATIEPROCEDURE STAP VOOR STAP 1: EEN ACCOUNT AANMAKEN 2: VERBINDING MAKEN MET HTTP://BENELUX.VOYAGES-SNCF.EU/NL/ 3: DE RESERVATIEMOTOR 4: STOELVOORKEUR INGEVEN EN TARIEF KIEZEN 5: DE VERPLICHTE

Nadere informatie

prijzen en dienstregelingen

prijzen en dienstregelingen prijzen en dienstregelingen www.snelnaarfrankrijk.be 13.12.2009-12.12.2010 Brussel - Frankrijk Heel snel door heel Frankrijk Bestemming beter Ontdek TGV Ontdek TGV 5 uitstekende redenen om met TGV Brussel-Frankrijk

Nadere informatie

InterRail ÉÉN PASS. DERTIG LANDEN. EINDELOOS VEEL MOGELIJKHEDEN. korting op je Global Pass 01/01/2014-31/12/2014. Zoveel meer dan een treinticket

InterRail ÉÉN PASS. DERTIG LANDEN. EINDELOOS VEEL MOGELIJKHEDEN. korting op je Global Pass 01/01/2014-31/12/2014. Zoveel meer dan een treinticket InterRail korting op je Global Pass ÉÉN PASS. DERTIG LANDEN. EINDELOOS VEEL MOGELIJKHEDEN. 01/01/2014-31/12/2014 Zoveel meer dan een treinticket Europa verkennen met InterRail. En jij bepaalt het tempo.

Nadere informatie

Minder mobiele reizigers in het openbaar vervoer

Minder mobiele reizigers in het openbaar vervoer Rudy De Geeter Eerste inspecteur-afdelingschef Minder mobiele reizigers in het openbaar vervoer NMBS-Mobility 26 oktober 2011 Destination mieux Context Beheerscontract 2008-2012 Artikel 44 Bepaalt de assistentie

Nadere informatie

METDETREIN NAARDEZON ALLESGAATOPWIELTJES

METDETREIN NAARDEZON ALLESGAATOPWIELTJES METDETREIN NAARDEZON ALLESGAATOPWIELTJES VAN HARTE WELKOM ZOMER 206 ZON-BESTEMMINGEN NAAR HET ZUIDEN VAN FRANKRIJK VANUIT BELGIË BESTEMMINGEN OP NAAR DE ZON! VAN 25 JUNI TOT 27 AUGUSTUS 206 NEEMT THALYS

Nadere informatie

Algemene verkoopsvoorwaarden

Algemene verkoopsvoorwaarden Algemene verkoopsvoorwaarden Naam: Uitvaartzorg Jan Schillebeeckx Adres: Grote Baan 87 A, 2380 Ravels E-mailadres: info@schillebeeckx.be Telefoonnummer: 014 46 29 20 Btw-nummer: BE 0450.905.389 I. Modaliteiten

Nadere informatie

b-europe.com Dienstregelingen Internationale treinen vanuit België Geldig tot en met 1 april 2017

b-europe.com Dienstregelingen Internationale treinen vanuit België Geldig tot en met 1 april 2017 b-europe.com Dienstregelingen Internationale treinen vanuit België Geldig tot en met 1 april 2017 komst ritdagen rijdt niet l 2 l Inhoud Inhoud l 2 l 4-5 Brussel D Rotterdam - Amsterdam 6-7 Brussel D Rotterdam

Nadere informatie

Een maand lang reizen met voordeel en gemak. Informatie over maandabonnementen

Een maand lang reizen met voordeel en gemak. Informatie over maandabonnementen Een maand lang reizen met voordeel en gemak Informatie over maandabonnementen Inhoudsopgave 3 3 Maandtrajectabonnement 4 Maandnetabonnement 4 NS-stamkaart 4 Belastingvoordeel 5 Makkelijk verkrijgbaar 5

Nadere informatie

Artikel 1: Definities

Artikel 1: Definities Voorwaarden Festival Travel BV Treinen 2016 Artikel 1: Definities 1. Klant: Persoon die bestelling heeft geplaatst en betaald. 2. Legitimatiebewijs: Geldig paspoort of ID kaart. 3. Vervoersbewijs: E ticket

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor het internationale spoorwegvervoer van reizigers (CGT-CIV) Versie 2005-02-28

Algemene voorwaarden voor het internationale spoorwegvervoer van reizigers (CGT-CIV) Versie 2005-02-28 CIT Algemene voorwaarden voor het internationale spoorwegvervoer van reizigers (CGT-CIV) Versie 2005-02-28 1 Wettelijke grond Het internationale reizigersvervoer wordt geregeld door - de bepalingen van

Nadere informatie

Charter van de reiziger. Uw rechten. Onze verbintenissen. NMBS

Charter van de reiziger. Uw rechten. Onze verbintenissen. NMBS Charter van de reiziger Uw rechten. Onze verbintenissen. NMBS ONZE VERBINTENISSEN conform de Europese regels NMBS stelt alles in het werk om u een kwaliteitsdienst te bieden. Dit is onze dagelijkse bekommernis,

Nadere informatie

2.4. Een klant kan slechts titularis zijn van één Kaart (zelfde naam, zelfde voornaam en zelfde adres) en er kan slechts één Kaart per gezin zijn.

2.4. Een klant kan slechts titularis zijn van één Kaart (zelfde naam, zelfde voornaam en zelfde adres) en er kan slechts één Kaart per gezin zijn. Inhoudstafel 1. Definitie (1-2)... 1 2. Gebruiksvoorwaarden (3-4-5-19)... 2 3. Overzetting van de spaarpot (6)... 2 4. Kaart vergeten (7)... 2 5. Fidelity-actie (8)... 2 6. Diefstal, verlies of frauduleus

Nadere informatie

Samenvatting van de regels inzake de rechten van passagiers die over zee of binnenwateren reizen 1

Samenvatting van de regels inzake de rechten van passagiers die over zee of binnenwateren reizen 1 Samenvatting van de regels inzake de rechten van passagiers die over zee of binnenwateren reizen 1 Verordening (EU) nr. 1177/2010 betreffende de rechten van passagiers die over zee of binnenwateren reizen

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Frankrijk en overig Europa via Frankrijk

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Frankrijk en overig Europa via Frankrijk Tariefvoorwaarden internationale treintickets Frankrijk en overig Europa via Frankrijk Tariefvoorwaarden van internationale vervoerbewijzen Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale

Nadere informatie

We verbinden ons ertoe, u de informatie te verstrekken die nodig is om uw reis voor te bereiden.

We verbinden ons ertoe, u de informatie te verstrekken die nodig is om uw reis voor te bereiden. NMBS Mobility stelt alles in het werk om u een kwaliteitsdienst te bieden. Dit is onze dagelijkse bekommernis, een verbintenis die we al lang geleden aangingen. Onze zienswijze strookt volledig met het

Nadere informatie

Algemene Verkoopvoorwaarden Douwe Egberts Webshop

Algemene Verkoopvoorwaarden Douwe Egberts Webshop Algemene Verkoopvoorwaarden Douwe Egberts Webshop Artikel 1. Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene verkoopvoorwaarden ( de Verkoopvoorwaarden ) zijn van toepassing op alle bestellingen die via de Douwe Egberts

Nadere informatie

Benefits to Business

Benefits to Business Benefits to Business In het kader van de nieuwe uitdagingen waarmee de moderne samenleving zich geconfronteerd ziet, ontpopt het spoorvervoer zich als een waardevol alternatief voor bedrijven en hun werknemers.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor spoorwegvervoer van reizigers (GCC-CIV/PRR)

Algemene voorwaarden voor spoorwegvervoer van reizigers (GCC-CIV/PRR) Algemene voorwaarden voor spoorwegvervoer van reizigers (GCC-CIV/PRR) 3 december 2009 Inleiding De algemene voorwaarden voor het spoorwegvervoer van reizigers (GCC-CIV/PRR) hebben ten doel uniforme voorwaarden

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Record Bank Mobile 2017 Wedstrijd georganiseerd door Record Bank

Wedstrijdreglement Record Bank Mobile 2017 Wedstrijd georganiseerd door Record Bank Wedstrijdreglement Record Bank Mobile 2017 Wedstrijd georganiseerd door Record Bank 1. Organisatie De wedstrijd Record Bank Mobile 2017 (hierna wedstrijd genoemd) wordt georganiseerd door Record Bank nv

Nadere informatie

koop nu je s InterRail Pasbs.be www.nmbs.be Bestemming beter van 01.01.2010 t/m 31.12.2010 Realisatie : Euro RSCG Brussels Griekenland Italië Portugal

koop nu je s InterRail Pasbs.be www.nmbs.be Bestemming beter van 01.01.2010 t/m 31.12.2010 Realisatie : Euro RSCG Brussels Griekenland Italië Portugal V.U. : Michel Jadot NMBS Europe Hallepoortlaan 40 1060 Brussel Realisatie : Euro RSCG Brussels Griekenland Italië Portugal Ierland Grootbrittannië Spanje belgië frankrijk turkije van 01.01.2010 t/m 31.12.2010

Nadere informatie

GELDIG VANAF 14 DECEMBER 2014. Goede reis! Kaartsoorten en tarieven. www.vechtdallijnen.nl @vechtdallijnen

GELDIG VANAF 14 DECEMBER 2014. Goede reis! Kaartsoorten en tarieven. www.vechtdallijnen.nl @vechtdallijnen 2015 GELDIG VANAF 14 DECEMBER 2014 Goede reis! Kaartsoorten en tarieven 1 Voor iedere treinreiziger een passend vervoerbewijs Goede reis! Kaartsoorten en tarieven Inhoudsopgave Voor het reizen met het

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station Liedekerke Informatie dienstregelingen

Treinen vanuit en naar uw station Liedekerke Informatie dienstregelingen Treinen vanuit en naar uw station 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de NMBS. Maar ook

Nadere informatie

rmu1ier bestuurskosten

rmu1ier bestuurskosten Interdepartementaal i rmuier bestuurskosten Departement Functionaris Datum VWS SG Mei23 Type bestuurskosten Bedrag 82,3 Toelichting 3 w C) -r rr ) D. 3 (3 - Di 2. t. 3 LL Jm -T. b 5 cj fl :? u j M \J)

Nadere informatie