Omgevingsrapportage bodeminformatie voor verkopers, kopers en netbeheerders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Omgevingsrapportage bodeminformatie voor verkopers, kopers en netbeheerders"

Transcriptie

1 Omgevingsrapportage bodeminformatie voor verkopers, kopers en netbeheerders Vanaf 1 november 2016 gebruikt de gemeente Haarlem een nieuw systeem voor het verstrekken van bodem informatie. In deze handleiding wordt stapsgewijs uitgelegd hoe dit systeem werkt. Deze omgevingsrapportage geeft een actueel overzicht van de beschikkingen en bodemonderzoeken die bij de gemeente bekend zijn. Naar aanleiding van de omgevingsrapportage kunt u een bodemonderzoeksrapport opvragen via milieufax@haarlem. Hieraan zijn legeskosten verbonden. Voor het opvragen van bodeminformatie zijn verschillende mogelijkheden: Opvragen met postcode en huisnummer (u kunt geen huisletter toevoegen ) of Opvragen via de kaart, dit geeft drie mogelijkheden: Kadastraal perceel aanklikken in de kaart Opvragen met postcode en huisnummer en daarna aanklikken in de kaart Vrije selectie: zelf een vlak intekenen waarover u informatie wil ontvangen Bovenstaand scherm krijgt u te zien als u bodeminformatie aanvraagt. Om de informatie aan te kunnen vragen zijn er een aantal verschillende mogelijkheden. De ze mogelijkheden worden in de handleiding besproken.

2 1. Aanvragen Als eerste wordt de vraag gesteld of u de kaart wilt gebruiken. Kiest u voor Ja bij de vraag of u de kaart wilt gebruiken, dan maakt u de selectie via perceel, of via vrije selectie. Keuze via selectie maken via perceel biedt de mogelijkheid zelf in de kaart te klikken óf om een adres (via postcode en huisnummer) in de kaart te laten zoeken. Bij de keuze voor de combinatie via perceel en wilt u een adres in de kaart opzoeken nee Zoekt u door in te zoomen naar het juiste perceel De aanvraag loopt als volgt: Linksboven in de kaart staat een + teken. Door op dit + -teken te klikken zoomt de kaart in. U kan de kaart verschuiven door met de linker muisknop in de kaart te klikken, deze vast te houden en te verslepen.

3 Als er ver genoeg is ingezoomd worden in de kaart paarse lijnen zichtbaar. Als deze lijnen zichtbaar zijn selecteert u het gewenste perceel door met de muis in de kaart te klikken. Het perceel waar informatie over wordt gevraagd, licht op in de kaart (lichtblauw). Ook hier moet u een titel opgeven voor de omgevingsrapportage die wilt ontvangen. Klik dan op de knop Contactgegevens In het volgende scherm vult u uw contactgegevens in Hierna klikt u op controleren en bevestigen. U komt dan in het scherm controleren, bevestigen en betalen. (zie hfst 2).

4 Kiest u voor Nee bij de vraag of u de kaart wilt gebruiken dan komt u in het volgende scherm. U kunt hier alleen zoeken met postcode en huisnummer. Het adres wordt dan automatisch aangevuld. Vul alle gegevens met een * in en klik op de knop Contactgegevens. Bij Titel voor het rapport kunt de omgevingsrapportage een naam geven die voor u handig is. Hierna klikt u op controleren en bevestigen. U komt dan in het scherm controleren, bevestigen en betalen. (zie hfst 2).

5 Optie 2: Kaart gebruiken om informatie op te vragen Keuze voor de combinatie via perceel en wilt u een adres in de kaart opzoeken nee. Het volgende scherm verschijnt. Hier zoekt u het gewenste perceel in de kaart door postcode en huisnummer in te vullen. Als er geklikt wordt op zoek adres dan verspringt de kaart naar het bijbehorende perceel.

6 Het gewenste perceel moet dan nog worden geselecteerd door met de muis in de kaart te klikken. Als u dit gedaan heeft ziet u een donker blauwvlak van het geselecteerd perceel. Het licht blauwe vlak eromheen geeft de straal van 25 meter weer. klik op de knop Contactgegevens In het volgende scherm vult u uw contactgegevens in Hierna klikt u op controleren en bevestigen. U komt dan in het scherm controleren, bevestigen en betalen. (zie hfst 2)

7 Keuze voor de combinatie via vrije selectie Wilt u een adres in de kaart opzoeken nee. Met deze methode kan u zelf een vlak tekenen van het terrein waarover informatie nodig is. Dit kunnen bijvoorbeeld meerdere percelen zijn of een stuk openbare ruimte. De aanvraag loopt als volgt: linksboven in de kaart staat een + teken. Door op dit + -teken te klikken zoomt de kaart in. U kan de kaart verschuiven door met de linker muisknop in de kaart te klikken, deze vast te houden en te verslepen. U zoomt in tot het inteken icoontje in beeld verschijnt. Hierna klikt u op dit icoontje en kan in de kaart een selectie worden getekend.

8 Hieronder ziet u een voorbeeld van een vrije selectie In tegenstelling tot de andere manieren van informatie aanvragen, komt bij het vrij intekenen GEEN 25 meter zone rond de selectie. U moet zelf deze zone erbij rekenen als u uw selectie tekent. Na intekenen moet een titel van het omgevingsrapport worden gegeven en daarna klikt u op contactgegevens. Na het invullen van uw contactgegevens klikt u op controleren en bevestigen. U komt dan in het scherm controleren, bevestigen en betalen. (zie hfst 2).

9 2. Controleren, bevestigen en betalen Het onderstaande scherm verschijnt. Hier kunt u de gegevens controleren. Als gegevens kloppen klikt u op betalen en bevestigen. U wordt dan door een betaalmodule geleid. Na het succesvol betalen wordt eenmalig via de mail een bevestiging en een omgevingsrapport gestuurd.

10 Als bij ons geen bodeminformatie van het aangevraagde perceel aanwezig is, ontvangt u wel een omgevingsrapport maar wordt u niet door de betaalmodule geleid. Dit omgevingsrapport is vrij van kosten. 3. Aandachtspunten Het omgevingsrapport wordt slechts 1 keer verstrekt via de mail. Het omgevingsrapport kan niet via een inlog opnieuw worden opgeroepen. U kunt niet meer zoeken op op adres of op kadastraal nummer. U doet uw aanvraag door in de kaart in te zoomen en een perceel aan te klikken óf u kunt in de kaart een postcode met huisnummer laten opzoeken. Wel kan een perceel in de kaart worden aangeklikt. Er kan één perceel worden opgevraagd door dit in de kaart aan te klikken. De informatie van het perceel wordt verstrekt inclusief de informatie binnen een straal van 25 meter. Daarnaast is het mogelijk zelf een vlak in te tekenen waarover u informatie wilt ontvangen, de vrije selectie. Alleen de informatie binnen de contour van de vrije selectie wordt verstrekt. Hier wordt geen extra informatie binnen een straal van 25 meter rond dit vlak gegeven. U betaalt via IDEAL en ontvangt vervolgens na betaling het omgevingsrapport. U ontvangt dus geen maandelijkse factuur van de aanvragen. Als bij ons geen bodeminformatie van het aangevraagde perceel aanwezig is, ontvangt u wel een omgevingsrapport maar wordt u niet door de betaalmodule geleid. Dit omgevingsrapport is kosteloos.

DE HA DLEIDI G Welkom op de Faunaschade Registratie.

DE HA DLEIDI G Welkom op de Faunaschade Registratie. Welkom op de Faunaschade Registratie. Wat kan ik met http://www.faunaschade.nl/ Dit is met ingang van 1 april 2012 het protaal waar u uw machtiging aanvraagt en uw schades kunt melden. Voor de ontheffingen

Nadere informatie

Instructie gebruik digitale kaart

Instructie gebruik digitale kaart Instructie gebruik digitale kaart De digitale kaart wordt gebruikt voor de ter inzage legging van de ontwerp Keur en legger. Startscherm: wat zit waar? Informatie opvragen In-/uitzoomen Zoom naar beheergebied

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

Handleiding digitale Natuur- en Milieu Educatie gids Amsterdam.

Handleiding digitale Natuur- en Milieu Educatie gids Amsterdam. Handleiding digitale Natuur- en Milieu Educatie gids Amsterdam. De Digitale NME-Gids Amsterdam is het middel om het NME-aanbod voor het primair onderwijs toegankelijk te maken via één centrale website.

Nadere informatie

Via de website kiest u onder de kop Direct naar het hoofdstuk Vliegverkeer bekijken.

Via de website   kiest u onder de kop Direct naar het hoofdstuk Vliegverkeer bekijken. Webtrak 1 HANDLEIDING Start pagina WebTrak Zowel de civiele- als de militaire vliegbewegingen zijn op WebTrak te volgen. De gegevens moeten een aantal bewerkingen ondergaan voordat het systeem ze zichtbaar

Nadere informatie

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Deze handleiding kunt u gebruiken als u uw percelen gaat wijzigen en intekenen. Wat staat er in deze handleiding 1 Wat ziet u op uw scherm 1 2 Wat

Nadere informatie

Handreiking basisfuncties GIS Boxmeer

Handreiking basisfuncties GIS Boxmeer Handreiking basisfuncties GIS Boxmeer 1 Legenda Hier vindt u een overzicht van alle beschikbare kaarten in dit portaal. Om alles in beeld te krijgen, klikt u op de plusjes in de verkenner (boom), totdat

Nadere informatie

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK GEOLOKET

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK GEOLOKET PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK GEOLOKET In deze handleiding wordt het gebruik van het Geoloket uitgelegd. Eerst worden de functies van de belangrijkste knoppen toegelicht. Daarna wordt aandacht besteed

Nadere informatie

A. Registreren Aan de slag met The Greeneyes.com. Dit kan nadat u zich heeft geregistreerd op de site. Het registreren is gratis, dit gaat als volgt:

A. Registreren Aan de slag met The Greeneyes.com. Dit kan nadat u zich heeft geregistreerd op de site. Het registreren is gratis, dit gaat als volgt: A. Registreren Aan de slag met The Greeneyes.com. Dit kan nadat u zich heeft geregistreerd op de site. Het registreren is gratis, dit gaat als volgt:. Klik op de site www.thegreeneyes.com op de link aanmelden

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Handleiding opgeven gewaspercelen

Handleiding opgeven gewaspercelen Handleiding opgeven gewaspercelen Gecombineerde opgave 2014 Deze handleiding kunt u gebruiken als u uw gewaspercelen gaat opgeven en intekenen in het onderdeel Percelen en beheereenheden van de Gecombineerde

Nadere informatie

Handleiding Ruimtelijkeplannen.nl

Handleiding Ruimtelijkeplannen.nl Handleiding Ruimtelijkeplannen.nl Website www.ruimtelijkeplannen.nl De website waarop alle ruimtelijke plannen (waaronder de bestemmingsplannen voor het buitengebied van de gemeente Zundert) te raadplegen

Nadere informatie

Handleiding bij digitale Aanvraag subsidie Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL)

Handleiding bij digitale Aanvraag subsidie Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL) Handleiding bij digitale Aanvraag subsidie Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL) Deze handleiding kunt u gebruiken bij het intekenen van uw beheereenheden voor natuur- en landschapsbeheer SNL.

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet.

Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet. Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet. Handleiding voor uw subsidieaanvraag voor het SNL Subsidiestelsel Natuur-

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO Gebruikershandleiding Ouder Login TSO Gebruikershandleiding ouder login Gaat u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op de Hertog van Gelre, dan kunt u zich via de website van MAM's Kinderopvang registreren

Nadere informatie

Om dit te kunnen doen meldt de uitvoerder zich aan bij www.faunaregistratie.nl (FRS) en de grondgebruiker bij www.faunaschade.nl

Om dit te kunnen doen meldt de uitvoerder zich aan bij www.faunaregistratie.nl (FRS) en de grondgebruiker bij www.faunaschade.nl GEBRUIK www.faunaschade.nl (SRS) SRS stelt u in staat om digitaal schademeldingen aan de FBE te verstrekken, machtigingen aan te vragen en indien een verzoekschrift aan het Faunafonds wordt gedaan, het

Nadere informatie

Handmatig Onderzoekmelding invoeren Archis III

Handmatig Onderzoekmelding invoeren Archis III Handmatig Onderzoekmelding invoeren Archis III Voor het indienen van een onderzoekmelding in Archis III ga je naar Melden nieuw onderzoek Daar moeten 3 schermen doorlopen/ingevoerd worden. Eerste scherm:

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Siemens SITRAIN Institute Handleiding Website

Siemens SITRAIN Institute Handleiding Website Siemens SITRAIN Institute Handleiding Website Uitgave 01 Boeken van een cursus bij Siemens SITRAIN Institute 1.1 Beginnen op de website Vanuit de startpagina https://www.sitrain-learning.siemens.com/bel-pl/en/index.do

Nadere informatie

CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING 4A

CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING 4A CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens BPF Schoonmaak en De stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. OVER DEZE HANDLEIDING U

Nadere informatie

Aanvraag huur van een laptop handleiding

Aanvraag huur van een laptop handleiding Aanvraag huur van een laptop handleiding 1. Huuraanvraagformulier invullen De aanvraag van de huurovereenkomst bestaat uit het invullen van verschillende velden. Zo is het belangrijk te weten voor wie

Nadere informatie

Handleiding registreren coördinaten

Handleiding registreren coördinaten Handleiding registreren coördinaten 1. Open het gebruikersregister voor radiozendamateurs. 2. Kies voor Mijn gegevens. 3. Log in met uw DigiD. Op de pagina registreren radiozendamateurs van de website

Nadere informatie

Eenvoudig en snel bestellen

Eenvoudig en snel bestellen Eenvoudig en snel bestellen Handleiding webshop Inhoud 1. Inloggen blz. 3 1. Menu overzicht blz. 4 2. Bestellen blz. 6 1. Navigeren door categorieën blz. 6 2. Zoekbalk blz. 7 3. Bestellen op SKU blz. 8

Nadere informatie

Handleiding raadplegen voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017

Handleiding raadplegen voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017 Handleiding raadplegen voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017 U kunt het voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017 raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hieronder laten wij u in een aantal

Nadere informatie

Handleiding Liquid Office

Handleiding Liquid Office Handleiding Liquid Office Netbebeheerders Elektriciteit en/of Gas U heeft twee opties voor het invullen van het informatieverzoek Prestaties Facturering : - U kunt de data zelf handmatig in de Liquid Office

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Versie 2.4 oktober 2017 Inloggen op het cliëntportaal Ga naar de website www.brabantzorg.eu en klik op de knop Direct inloggen cliëntportaal. U krijgt het

Nadere informatie

Bijlage 2: instructie toolkit gebruik

Bijlage 2: instructie toolkit gebruik Bijlage 2: instructie toolkit gebruik De toolkit geeft op perceelsniveau het afgesloten SNLA pakket weer. Tevens is te zien op wiens relatienummer (in de toolkit weergegeven als BRS nummer) een perceel

Nadere informatie

Instructie inkijken toolkit (augustus 2014)

Instructie inkijken toolkit (augustus 2014) Instructie inkijken toolkit (augustus 2014) De toolkit geeft op perceelsniveau het afgesloten SNLA pakket weer. Tevens is te zien op wiens relatienummer (in de toolkit weergegeven als BRS nummer) een perceel

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS

HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS Bent u een nieuwe gebruiker? Als u surft naar medewerker.mydranouter.be komt u op deze pagina. Als u zich al eens eerder hebt ingeschreven op MyDranouter, kan u met die gegevens

Nadere informatie

Debiteuren Handleiding

Debiteuren Handleiding Debiteuren Handleiding Pagina 1 Voorwoord. In deze debiteuren handleiding leest u hoe u gebruik kunt maken van de debiteurenmodule. Omdat de mogelijkheden en werkwijze vrijwel eindeloos zijn zullen wij

Nadere informatie

Om dit te kunnen doen meldt de uitvoerder zich aan bij www.faunaregistratie.nl (FRS) en de grondgebruiker bij www.faunaschade.nl

Om dit te kunnen doen meldt de uitvoerder zich aan bij www.faunaregistratie.nl (FRS) en de grondgebruiker bij www.faunaschade.nl GEBRUIK www.faunaschade.nl (SRS) SRS stelt u in staat om digitaal schademeldingen aan de FBE te verstrekken, machtigingen aan te vragen en indien een verzoekschrift tegemoetkoming faunaschade aan het Faunafonds

Nadere informatie

Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Tercera BV

Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Tercera BV Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Table of Contents 2 1. 3 1.1 Inhoudsopgave... 4 1.2 Legenda... 6 1.3 Kaart... 7 2. Ondergronden 8 3. Knoppen 9 0 1 3 Bij het opstarten ziet u een lijst met plannen.

Nadere informatie

Handleiding Internet bestel Horesca Smulders

Handleiding Internet bestel Horesca Smulders Handleiding Internet bestel Horesca Smulders 1 Inloggen: Om in te kunnen loggen hebt u een inlogcode nodig. Deze kunt u aanvragen/wordt verstrekt door Horesca Smulders. Toets in de adresbalk van uw internetbrowser

Nadere informatie

teken dient te klikken, voordat u bij de vermelde keuze in het menu kunt komen.

teken dient te klikken, voordat u bij de vermelde keuze in het menu kunt komen. 2 CORRESPONDENTIEGEGEVENS Voorafgaande stappen: Inloggen Voor alle stappen waarbij wordt aangegeven welke keuze u in het menu moet maken, geldt dat bij gebruik van de mobiele versie of als u uw scherm

Nadere informatie

Debiteuren Handleiding

Debiteuren Handleiding Debiteuren Handleiding Pagina 1 Voorwoord. In deze debiteuren handleiding leest u hoe u gebruik kunt maken van de debiteurenmodule. Omdat de mogelijkheden en werkwijze vrijwel eindeloos zijn zullen wij

Nadere informatie

Overzicht van veranderingen Mijn percelen

Overzicht van veranderingen Mijn percelen Overzicht van veranderingen Mijn percelen In dit document vindt u een overzicht van alle veranderingen en verbeteringen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave

Nadere informatie

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register.

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Zorginstituut Nederland Handleiding Zorginzicht - Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Versie 1.0 23-01-15 Handleiding Zorginzicht.nl

Nadere informatie

Als u op de link op onze website klikt ( verschijnt het volgende scherm:

Als u op de link op onze website klikt (  verschijnt het volgende scherm: 1. Wijzigen parkeervergunning Als u op de link op onze website klikt (https://parkeren.oldenzaal.nl) verschijnt het volgende scherm: Om in te loggen klikt u op hier Nadat u hebt ingelogd verschijnt het

Nadere informatie

Stappenplan aanvraag functiewijziging in omgevingsloket. STAP 1 Inloggen via

Stappenplan aanvraag functiewijziging in omgevingsloket. STAP 1 Inloggen via Stappenplan aanvraag functiewijziging in omgevingsloket STAP 1 Inloggen via https://www.omgevingsloketvlaanderen.be/ STAP 2 Kiezen voor aanvraag omgevingsproject Vervolgens klikken op volgende Stappenplan

Nadere informatie

Stappenplan bestemmingsplan online raadplegen

Stappenplan bestemmingsplan online raadplegen Stappenplan bestemmingsplan online raadplegen De Wet ruimtelijke ordening (Wro) regelt hoe de ruimtelijke plannen van Rijk, provincies en gemeenten tot stand komen. Beslissingen over de invulling van een

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING AANMELDEN EN PERCELEN INTEKENEN

GEBRUIKSAANWIJZING AANMELDEN EN PERCELEN INTEKENEN GEBRUIKSAANWIJZING AANMELDEN EN PERCELEN INTEKENEN A. Registreren Om percelen in te kunnen tekenen op www.mijnakker.nl registreert u zichzelf eerst. Registreren is gratis, u doet dit als volgt: 1. Ga naar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Voor Ambulante handelaren en niet leden HOB: Algemene opmerking gehele website: U kunt pas klikken op een tekst

Nadere informatie

Overzicht van veranderingen Mijn percelen

Overzicht van veranderingen Mijn percelen Overzicht van veranderingen Mijn percelen In dit document vindt u een overzicht van alle veranderingen en verbeteringen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave

Nadere informatie

2 CORRESPONDENTIEGEGEVENS

2 CORRESPONDENTIEGEGEVENS 2 CORRESPONDENTIEGEGEVENS Voorafgaande stappen: Inloggen Voor alle stappen waarbij wordt aangegeven welke keuze u in het menu moet maken, geldt dat bij gebruik van de mobiele versie of als u uw scherm

Nadere informatie

De belangrijkste onderdelen van het scherm zijn in onderstaande afbeelding aangegeven. Hieronder vindt u de uitleg ervan.

De belangrijkste onderdelen van het scherm zijn in onderstaande afbeelding aangegeven. Hieronder vindt u de uitleg ervan. Help Inhoud Introductie Onderdelen van het scherm Werken met de kaart De knoppenbalken Overzichtskaart Kaartlagen De legenda De kaartschaal Informatie opvragen Gericht zoeken naar een adres Afdrukken Introductie

Nadere informatie

HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0

HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0 HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0 2 FILE2SHARE Verkenner handleiding versie 5.0 FILE2SHARE Repro 6.1 Plaatsen van documenten in de FILE2SHARE Repro map Voordat u een printopdracht kunt plaatsen moet u

Nadere informatie

Handleiding deposito beheer

Handleiding deposito beheer Handleiding deposito beheer Pagina : 1 / 9 1 Inleiding... 3 2 Inloggegevens 1 e keer opvragen... 3 3 Inloggen... 3 4 Deposito beheer... 4 4.1 Deposito overzicht... 5 4.2 Gezin beheren... 5 4.2.1 Gezin

Nadere informatie

Instructie voor de inschrijfmodule voor het Ruitenboertoernooi

Instructie voor de inschrijfmodule voor het Ruitenboertoernooi Instructie voor de inschrijfmodule voor het Ruitenboertoernooi Met ingang van seizoen 2010-2011 kun je voor bondsevenementen uitsluitend nog inschrijven via MijnNBB. De opgave voor het Ruitenboertoernooi

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Correspondentiegegevens. 2 Correspondentiegegevens. 2.1 Correspondentiegegevens wijzigen. Voorafgaande stappen: Inloggen

GEBRUIKERSHANDLEIDING Correspondentiegegevens. 2 Correspondentiegegevens. 2.1 Correspondentiegegevens wijzigen. Voorafgaande stappen: Inloggen 2 Voorafgaande stappen: Inloggen Wanneer u ingelogd bent in de webapplicatie komt u automatisch terecht in het scherm correspondentie gegevens. Hierin staat essentiële informatie welke van toepassing is

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel April 2016 Inhoud Handleiding Huize Rosa Tag als betaalmiddel... 3 Manieren van Opwaarderen eerste keer... 3 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa...

Nadere informatie

September 2018 Versie 2.0

September 2018 Versie 2.0 Handleiding voor het gebruik van de Azora Servicepas als betaalmiddel via i-deal September 2018 Versie 2.0 Inhoud Handleiding Azora Servicepas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Azora Servicepas...

Nadere informatie

Aanvragen Postcode ideal

Aanvragen Postcode ideal Aanvragen Postcode ideal Om gebruik te kunnen maken van Postcode ideal dient u eerst een account aan te maken. Dit kunt u doen door in uw webshop via Webshop > Betaalmethodes > Postcode op de knop Maak

Nadere informatie

AAN DE SLAG FAC T U U R E N PA R A P L U R E L AT I E S i

AAN DE SLAG FAC T U U R E N PA R A P L U R E L AT I E S i AAN DE SLAG FACTUUR EN PARAPLU R ELATI ES i Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begin... 4 Factuur relatie... 5 Paraplu relatie... 6 Voor veel gestelde vragen (FAQ) kunt u terecht op onze online handleiding via

Nadere informatie

Handleiding bestanden importeren

Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren e-boekhouden.nl 1. Bestanden importeren 1.1 Digitaal archief U kunt bestanden beheren in e-boekhouden.nl. U kunt bijvoorbeeld facturen

Nadere informatie

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 Inhoud Inhoud... 2 Maak een nieuwe gebruiker aan... 3 Registreer een machine... 8 Nieuwe tellerstand doorgeven... 11 Nieuwe bestelling

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handleiding Finaciële Module

Handleiding Finaciële Module Handleiding Financiële Module 1 Inhoudsopgave Abonnementen en diensten factureren... 2 Een losse factuur maken... 5 Factuuroverzicht bekijken en facturen verzenden... 6 De factuur... 7 SEPA exporteren...

Nadere informatie

8 Opgave doen van toegediende vaccins

8 Opgave doen van toegediende vaccins 8 Opgave doen van toegediende vaccins Voorafgaande stappen: Inloggen Correspondentiegegevens gecheckt Aantal vaccins besteld Aantal vaccins nabesteld/niet nabesteld Registratie van gevaccineerde patiënten

Nadere informatie

HANDLEIDING SNapp.

HANDLEIDING SNapp. HANDLEIDING SNapp www.vlm.be INHOUD 1 SNapp openen... 3 2 Startscherm SNapp... 4 3 Selectie van percelen voor bemonstering... 5 3.1 Staalnamepakket selecteren 6 3.2 Percelen selecteren 6 3.2.1 Percelen

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Mei 2018 1 Inhoud Handleiding MargaPas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw MargaPas... 3 1.1 Stap 1: De website... 3 1.2 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

Handleiding voor de AEGON LevensloopCalculator. versie oktober 2007

Handleiding voor de AEGON LevensloopCalculator. versie oktober 2007 Handleiding voor de AEGON LevensloopCalculator versie oktober 2007 1. Inleiding In deze handleiding staat in vijf stappen vermeld hoe u uw eigen versie van de AEGON LevensloopCalculator toevoegt aan uw

Nadere informatie

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving Instructie: Werken met de nieuwe omgeving In dit document vind je een beschrijving hoe de nieuwe omgeving werkt en wat de grootste aanpassingen zijn. Dit document bestaat uit een zestal delen: - Deel 1:

Nadere informatie

Hieronder volgt per onderdeel van het aanvraagproces een uitleg over wat u moet invullen:

Hieronder volgt per onderdeel van het aanvraagproces een uitleg over wat u moet invullen: Handleiding bij het digitaal aanvragen van subsidies (niet voor aanvragen die onder specifieke nadere regels Kunst en Cultuur vallen) Als u een subsidie wilt aanvragen is het goed om de volgende gegevens

Nadere informatie

Handleiding mijnboerennatuur.nl voor ANLb-deelnemers

Handleiding mijnboerennatuur.nl voor ANLb-deelnemers Handleiding mijnboerennatuur.nl voor ANLb-deelnemers SCAN-ICT Helpdesk Versie: 11-7-2018 Handleiding mijnboerennatuur.nl Met mijnboerennatuur.nl kunt u, als deelnemer aan het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer

Nadere informatie

Instructies m.b.t. SNLA

Instructies m.b.t. SNLA Instructies m.b.t. SNLA Digitaal machtigen van WLD Ga naar www.mijn.rvo.nl; Ga naar inloggen, rechts bovenin uw scherm, nog boven het logo van de Rijksdienst voor Vul uw inloggegevens in: gebruik hiervoor

Nadere informatie

TBlox INKOOP: BESTELLEN www.tblox.nl. Na het inloggen klikt u op het blauwe blokje Inkoop (zie plaatje hieronder). U bent nu in TBlox- Bestellen.

TBlox INKOOP: BESTELLEN www.tblox.nl. Na het inloggen klikt u op het blauwe blokje Inkoop (zie plaatje hieronder). U bent nu in TBlox- Bestellen. Toegang tot de Inkoop module Na het inloggen klikt u op het blauwe blokje Inkoop (zie plaatje hieronder). U bent nu in TBlox- Bestellen. Pagina 1 Maak een bestelling Er zijn meerdere wegen naar Rome om

Nadere informatie

Indien u hierover vragen hebt kunt u altijd terecht bij de TSO coördinator of ICT coördinator van de school.

Indien u hierover vragen hebt kunt u altijd terecht bij de TSO coördinator of ICT coördinator van de school. Beste ouders/verzorgers, TSO Aloysius gaat voor de administratie gebruik maken van een online registratie systeem. In deze handleiding geven wij d.m.v. van schermafdrukken aan welke stappen u als ouder

Nadere informatie

Inhoud handleiding. Handleiding CoSy 3.0

Inhoud handleiding. Handleiding CoSy 3.0 Inhoud handleiding Stap 1.1: Inloggen... 2 Stap 1.2: Inloggen; een account activeren en AVG stappen doorlopen... 3 Stap 1.3: Inloggen; AVG stappen doorlopen... 4 Stap 2.1: NRR-Bijdrage... 5 Stap 2.2: NRR-Bijdrage;

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over AdminView

Veelgestelde vragen over AdminView Veelgestelde vragen over AdminView S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2

Nadere informatie

Help. Snel op weg. Help Inhoud. Informatie uit de kaart kunt u in slechts drie stappen opvragen. Klik hier voor de instructie.

Help. Snel op weg. Help Inhoud. Informatie uit de kaart kunt u in slechts drie stappen opvragen. Klik hier voor de instructie. Help Snel op weg Informatie uit de kaart kunt u in slechts drie stappen opvragen. Klik hier voor de instructie. Help Inhoud Introductie Onderdelen van het scherm Werken met de kaart De knoppenbalken Overzichtskaart

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Overdragen toeslagrechten

Gebruikershandleiding Overdragen toeslagrechten Gebruikershandleiding Overdragen toeslagrechten Inleiding...2 Startpagina...3 Overdracht invoeren...4 Toeslagrechten...5 Ondertekening...6 Ontvangstbevestiging...7 1 Inleiding Dienst Regelingen, oktober

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

WIJZIGEN VAN EEN BESTAAND DIENSTVERBAND

WIJZIGEN VAN EEN BESTAAND DIENSTVERBAND premie- en inningssystematiek WIJZIGEN VAN EEN BESTAAND DIENSTVERBAND HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens Stichting Pensioenfonds voor Woningcorporaties (SPW). OVER DEZE HANDLEIDING U wilt een

Nadere informatie

AANMELDEN NIEUWE WERKNEMER

AANMELDEN NIEUWE WERKNEMER premie- en inningssystematiek AANMELDEN NIEUWE WERKNEMER HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens Stichting Pensioenfonds voor de Architectenbureaus OVER DEZE HANDLEIDING U wilt een nieuwe werknemer

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven via i-school

Handleiding online inschrijven via i-school Handleiding online inschrijven via i-school Algemeen Om in te loggen surf je naar www.i-school.be/login. Geef je gebruikersnaam en paswoord in en klik op inloggen. Betekenis icoontjes: Inschrijven Inschrijving

Nadere informatie

Handleiding klantenportaal De Kok.

Handleiding klantenportaal De Kok. Handleiding klantenportaal De Kok. U hebt gekozen voor het digitaal aangifte doen via onze Portal. Wat houdt dit nu in?. Als eerste zullen wij u een mailbericht sturen met daarin het wachtwoord en een

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account registreren

Nadere informatie

Handleiding digitale aan- en afwezigheidsregistratie.

Handleiding digitale aan- en afwezigheidsregistratie. Handleiding digitale aan- en afwezigheidsregistratie. In EduArte worden een aantal specifieke termen gebruikt die hieronder worden uitgelegd. Afspraak afspraken worden gebruikt om aan te geven wanneer

Nadere informatie

Werken met DIVA. Een handleiding voor ondernemers. Colofon. Dit rapport is opgesteld door Jordi Strang. Datum 30-03-2009. Definitief.

Werken met DIVA. Een handleiding voor ondernemers. Colofon. Dit rapport is opgesteld door Jordi Strang. Datum 30-03-2009. Definitief. Werken met DIVA Een handleiding voor ondernemers Colofon Dit rapport is opgesteld door Jordi Strang Datum 30-03-2009 Status Definitief Versie 1.0 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1 Inloggen in DIVA...4 2 Een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

HANDLEIDING SNapp.

HANDLEIDING SNapp. HANDLEIDING SNapp www.vlm.be INHOUD 1 SNapp openen... 3 2 Startscherm SNapp... 4 3 Selectie van percelen voor bemonstering... 5 3.1 Staalnamepakket selecteren 6 3.2 Percelen selecteren 6 3.2.1 Percelen

Nadere informatie

www.invallersonline.nl

www.invallersonline.nl Speciaal ontwikkeld voor scholenverenigingen! Geen verouderde, onoverzichtelijke en tijdrovende papieren lijsten met invallers meer, maar alles digitaal en altijd up-to-date. www.invallersonline.nl Informatiebrochure

Nadere informatie

Handleiding. Extra functies trainingsschema's. Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten.

Handleiding. Extra functies trainingsschema's. Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten. Handleiding Extra functies trainingsschema's Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten. - www.fytek.nl - 1 Inhoudsopgave blz: 1. Eigen fitness apparaat

Nadere informatie

Het overdrachtsformulier in KIJK! Webbased

Het overdrachtsformulier in KIJK! Webbased Handleiding Het overdrachtsformulier in KIJK! Webbased Een kind uit uw groep wordt binnenkort vier jaar en u wilt, volgens de afspraken die u heeft gemaakt met de ontvangende school, de gegevens van dit

Nadere informatie

Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan?

Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan? Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan? Voor een aantal onderwerpen op anwb.nl heeft u een inlogaccount nodig. Iedereen kan zo n account aanmaken. Hiervoor moet u zich eenmalig registeren. Daarna kunt u

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal

Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal Januari 2018 Inhoud Handleiding Crabbehoff-pas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Crabbehoff-pas... 3 Stap 1: De website...

Nadere informatie

+32 (0) beeple.eu/support

+32 (0) beeple.eu/support 1 CONTENTS WELKOM... 3 PROFIELKENMERKEN... 4 IMPORTEREN MEDEWERKERS VANUIT EXCEL... 8 AFDELINGEN...10 FUNCTIES...13 PLANNING...14 EINDWOORD...21 2 WELKOM Welkom bij de handleiding Starten met Beeple: Interim

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJNLEESKRING.NL - REGIO OVERIJSSEL (augustus 2016)

HANDLEIDING MIJNLEESKRING.NL - REGIO OVERIJSSEL (augustus 2016) HANDLEIDING MIJNLEESKRING.NL - REGIO OVERIJSSEL (augustus 2016) Inhoud 1. Inloggen 2. Gegevens controleren en wijzigen 3. Collectie en reserveren titels 4. Leeskring zoeken 5. Oproepen Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel Januari 2017 Inhoud Handleiding Elde-Pas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Elde-Pas... 3 Stap 1: De website... 3 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep De Klantportal van de Onderwijsgroep Noordwest-Holland is een persoonlijk platform waar onze klanten gegevens kunnen beheren, inschrijven op cursussen en informatie

Nadere informatie

Handleiding Plantion Digitale Marktplaats

Handleiding Plantion Digitale Marktplaats Per 10-03-2017 Handleiding Plantion Digitale Marktplaats voor mobiele telefoon 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 1 2 Inloggegevens aanvragen... 2 1) Inloggen... 2 2) Taal... 2 3 Een nieuwe opdracht aanmaken...

Nadere informatie

Handleiding website Vrijwilligerspunt Raalte. www.vrijwilligerspuntraalte.nl

Handleiding website Vrijwilligerspunt Raalte. www.vrijwilligerspuntraalte.nl Handleiding website Vrijwilligerspunt Raalte www.vrijwilligerspuntraalte.nl 1 Inhoudsopgave Pagina 1) Vacatures maken en plaatsen op de website 3 2) Wachtwoord vergeten? 4 3) Nieuwe inschrijving als organisatie

Nadere informatie

0.1 Klantinstructie. Graafmelding. Datum. 19 september 2014. Versie. 1.7 ConceptAdviseurs S&BDirectie Strategie & Beleid

0.1 Klantinstructie. Graafmelding. Datum. 19 september 2014. Versie. 1.7 ConceptAdviseurs S&BDirectie Strategie & Beleid 0.1 Klantinstructie Graafmelding Datum 19 september 2014 Versie 1.7 ConceptAdviseurs S&BDirectie Strategie & Beleid Versiehistorie Versie datum locatie omschrijving 1.0 13/11/2012 Geheel Handleiding oplevering

Nadere informatie