Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/10c /

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/10c /"

Transcriptie

1 Aan de besturen van de AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan BX Utrecht Postbus GA Utrecht T F E info@nza.nl I Behandeld door Telefoonnummer adres directie Zorgmarkten Care VragenCare@nza.nl Onderwerp Datum Beleidsregels en nadere regels december 2014 In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in de beleidsregels en regelingen voor 2014 en 2015 toegelicht. Voor solistisch werkende zorgaanbieders oftewel zelfstandigen zonder personeel (ZZP-ers) zijn niet alle beleidsregels van toepassing. De voor ZZP-ers relevante beleidsregels zijn met een * aangeduid in deze circulaire. Geachte heer of mevrouw, De Raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft op 9 en 16 december 2014 beleidsregels en regelingen 2014 en 2015 vastgesteld. In deze circulaire geven wij eerst een overzicht van de gewijzigde beleidsregels en regelingen en daarna indien van toepassing een toelichting bij de wijzigingen in de beleidsregels. Algemeen In de eerste plaats is in alle beleidsregels en nadere regels het voorbehoud vervallen dat was opgenomen voor de invoering van de Wet langdurige zorg en van de nieuwe indexeringssystematiek. Bovendien zijn de beleidsregels erop aangepast dat vanaf 2015 ook solistisch werkende zorgaanbieders / zelfstandigen zonder personeel (ZZP-ers) behandeling en het volledig pakket thuis mogen leveren. Daarnaast houden we er in de beleidsregels rekening mee dat het CIBG vanaf 2015 geen verblijfstoelating (plaatsen) meer afgeeft voor nieuwe aanbieders en ook dat het CIBG geen zogenaamde 0-plaatsen toelatingen meer afgeeft voor het VPT. Tot slot is de naam van de Beleidsregel prestatiebeschrijvingen en tarieven extramurale zorg, dagbesteding en vervoer gewijzigd in Beleidsregel prestatiebeschrijvingen en tarieven modulaire zorg Hierdoor is duidelijker dat deze beleidsregel betrekking heeft op de zorg die onder de leveringsvorm modulair pakket thuis kan worden aangeboden én waarvan de NZa de tarieven reguleert.

2 Beleidsregels Naam Nummer Bijlage Aanvaardbare kosten Wlz 2015 CA-BR-1501a 1 Budgettaire kader Wlz CA-BR-1502a 2 Knelpuntenprocedure 2015 CA-BR-1503a 3 Definities Wlz CA-BR-1504a 4 Indexatie Wlz CA-BR-1505a 5 Tarifering onderlinge CA-BR-1506a 6 dienstverlening Wlz Prestatiebeschrijvingen en CA-BR-1507b 7 tarieven zorgzwaartepakketten Prestatiebeschrijvingen en CA-BR-1508a 8 tarieven ZZP-meerzorg Wlz Prestatiebeschrijvingen en CA-BR-1509b 9 tarieven volledig pakket thuis Prestatiebeschrijvingen en CA-BR-1510a 10 tarieven modulaire zorg 2015 Invoering normatieve CA-BR-1511a 11 huisvestingscomponent (NHC) en normatieve inventariscomponent (NIC) bestaande zorgaanbieders Tarieven normatieve CA-BR-1512a 12 huisvestingscomponent (NHC) en normatieve inventaris component (NIC) bestaande zorgaanbieders Invoering en tarieven normatieve CA-BR-1513a 13 huisvestingscomponent (NHC) en normatieve inventariscomponent (NIC) nieuwe zorgaanbieders Kapitaallasten bestaande CA-BR-1514a 14 zorgaanbieders Vergoeding inrichtingskosten bij CA-BR-1515a 15 gedwongen verhuizing Extreme kosten zorggebonden CA-BR-1516a 16 materiaal en geneesmiddelen Experiment regelarme CA-BR-1517a 17 instellingen Wlz Kosten MRSA CA-BR Wlz-zorgaanbieders met CA-BR tandartspraktijk Beëindiging mogelijkheid CA-BR wijziging afschrijvingssystematiek Afbouw voorlopige mutatie in CA-BR verband met extramurale kapitaallasten Nacalculatie 2014 CA Innovatie ten behoeve van nieuwe zorgprestaties AL/BR van 6

3 Tijdelijke instandlating gevolgen AL/BR experimenten Beschikbaarheidsbijdrage AL/BR continuïteit van zorg Aanmerkelijke marktmacht in de AL/BR zorg Toelichting op beleidsregel 38 Aanmerkelijke marktmacht in de zorg Afronding tarieven AL/BR Overheveling GGZ budget Wlz - AL/BR Zvw Openbaarmaking AL/BR handhavingsbesluiten, Wobbesluiten en beslissingen op bezwaar WMG-tarieven excl. BTW-heffing AL/BR en afdracht Tandheelkundige zorg Wlz BR/CU van 6 Toelichting per beleidsregel Beleidsregel Budgettair kader Wlz 2015: Op 3 november 2014 heeft de NZa het budgettair kader Wlz voor 2015 en de voorhangbrief met betrekking tot de bekostiging van de langdurige zorg ontvangen van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (hierna VWS). Hierin benoemt VWS verschillende wijzigingen ten opzichte van het voorlopige vastgestelde budgettaire kader Wlz Wijzigingen omvang Budgettair kader Wlz 2015 Het budgettair kader voor zorg in natura (zin) bedraagt miljoen. Dit is een verhoging van 90 miljoen ten opzichte van het voorlopig vastgestelde kader. Deze verhoging komt tot stand door de volgende onderdelen: 1. Schuif GGZ: het kader is verlaagd met 9 miljoen vanwege de sinds 2011 bestaande mogelijkheid om tussen de AWBZ en Zvw kaders te schuiven in het kader van het ambulantiseren van de GGZ. In de verdeling van de contracteerruimte wordt uitgegaan van de door zorgkantoren aangevraagde overhevelingen. 2. Indexering: het kader is voor 31 miljoen verlaagd in verband met de gewijzigde indexeringssystematiek. De indexering voor het komende jaar wordt volledig gebaseerd op de verwachte loon- en prijsontwikkeling van het komende jaar (voorcalculatie). Daarbij vervalt de inhaalcomponent en de rentevergoeding. De verlaging vindt naar rato van het aandeel in de contracteerruimte plaats.

4 3. Wlz-geïndiceerde: Het budgettaire kader is verhoogd voor de zorg aan circa cliënten met een extramurale indicatie die voldoen aan een Wlz profiel. De contracteerruimte is hiervoor met 165 miljoen verhoogd. Als dekking hiervan worden 34 miljoen van de herverdelingsmiddelen gebruikt, dus per saldo wordt het totale kader met 131 miljoen verhoogd. 4 van 6 PGB Voor 2015 wordt de beschikbare ruimte voor het pgb (van in totaal miljoen) door de NZa verdeeld conform de Regeling langdurige zorg. Met ingang van 2015 is het voor zorgkantoren en Wlzuitvoerders mogelijk om tussen de ruimte voor PGB en Zorg in natura te schuiven. Gedurende het jaar zijn er twee momenten waarop dit kan plaatsvinden. 1. Zorgkantoren en Wlz-uitvoerders kunnen ons vóór 15 april 2015 informeren dat ze het noodzakelijk vinden dat een gedeelte van de hen ter beschikking gestelde contracteerruimte overgeheveld wordt naar het beschikbaar gestelde kader voor pgb en vice versa. In ons mei-advies 2015 nemen we deze informatie mee, waarna VWS, indien noodzakelijk, de ministeriële regeling kan aanpassen. 2. Vervolgens kunnen Wlz-uitvoerders en zorgkantoren vóór 1 november 2015 een verzoek tot overhevelen indienen bij de NZa in relatie tot de herschikkingsronde. Voor beide momenten wordt een formulier beschikbaar gesteld door de NZa en is ondertekening door partijen noodzakelijk. Vanaf 1 november 2015 is er geen mogelijkheid meer om middelen over te hevelen tussen de contracteerruimte en de maximale ruimte voor PGB. Herverdelingsmiddelen Naast deze wijzigingen worden meer middelen toegevoegd aan het budgettair kader, omdat de beschikbare herverdelingsmiddelen direct worden ingezet. Het betreft 66 miljoen, die verdeeld worden op basis van de meest recente beschikbare indicatiegegevens. Beleidsregel indexatie Voor 2015 en volgend geldt een nieuwe indexeringssystematiek. De NZa zal u later informeren over de inhaal- en de rentecomponent Beleidsregel Prestatiebeschrijvingen en tarieven zorgzwaartepakketten. De reikwijdte is aangepast zodat voor nieuwe aanbieders een afzonderlijke toelating op grond van de Wtzi voor verblijf niet meer nodig is. Bestaande aanbieders moeten nog wel over een dergelijke toelating beschikken in verband met de overgangsregeling kapitaallasten. Met de Wlz is partneropname ook in de gehandicaptenzorg mogelijk. Aan de basisprestaties zijn daarom twee verblijfsprestaties toegevoegd.

5 Eén verblijfsprestatie voor de niet geïndiceerde partner van een cliënt met een verstandelijke of lichamelijke handicap en een prestatie voor de partner van een zintuigelijk gehandicapte. Beleidsregel Volledig Pakket Thuis De reikwijdte is verbreed zodat de zorg door solistisch werkende zorgaanbieders kan worden geboden. Tevens hoeven instellingen in de zin van de WTZi niet meer te beschikken over een toelating voor verblijf. 5 van 6 Beleidsregel Prestatiebeschrijvingen en tarieven modulaire zorg 1. Voorheen was de titel prestatiebeschrijvingen en tarieven extramurale zorg, dagbesteding en vervoer. 2. De reikwijdte is verbreed zodat behandeling niet alleen door daarvoor op grond van de WTZi toegelaten instellingen maar ook door solistisch werkende zorgaanbieders kan worden geboden. 3. De regeling voor intensieve kindzorg zoals deze in de AWBZ voor meervoudig complex gehandicapte kinderen gold, is ook in 2015 van toepassing. In de beleidsregel is expliciet aangegeven dat de prestaties verpleging, verzorging en begeleiding voor verblijf of dagopvang kunnen worden afgesproken. Beleidsregel nacalculatie 2014 Nieuw in deze beleidsregel is de toevoeging van onderdeel 4.2. h. Voor een prestatie waarvoor niet eerder in de budgetronde en/of herschikkingsronde 2014 een tarief is vastgesteld kan in de nacalculatieopgave 2014 een prijs overeengekomen worden. In de vorige versie van de beleidsregel was dit onderdeel vervallen, maar dat is onvoldoende gecommuniceerd waardoor onduidelijkheid is ontstaan in het veld. Aangezien de herschikkingsronde 2014 reeds is afgerond konden zorgpartijen niet meer anticiperen op deze wijziging in de voorgaande beleidsregel, met kenmerk CA Nadere regels Naam Nummer Bijlage Declaratievoorschriften Wlz CA-NR-1550a 23 Administratie- en declaratievoorschriften ZZPmeerzorg CA-NR-1551a 24 Wlz Transparantie contracteerproces Wlz CA-NR Informatieverstrekking monitoring uitgaven CA-NR Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen Regeling Innovatie ten behoeve van nieuwe zorgprestaties AL/NR Nadere regel Declaratievoorschriften Wlz De reikwijdte is aangepast omdat de reikwijdte van de hierboven genoemde beleidsregels is gewijzigd. Tevens is nader verduidelijkt dat de declaratie van een aanbieder van verblijf of dagopvang voor zorg geleverd in het kader van intensieve kindzorg de prestaties verpleging, verzorging en begeleiding kan omvatten.

6 Nadere regel Informatieverstrekking monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlzhulpmiddelen De reikwijdte is aangepast zodat meerzorg ook bovenop een VPT kan worden gedeclareerd en ook door een solistisch werkende aanbieder kan worden gedeclareerd. 6 van 6 Nadere regel uitvraag PGB en monitoring PGB Conform de Regeling langdurige zorg verdelen we het pgb over de zorgkantoorregio s. De NZa zal de uitgaven met betrekking tot het pgb gaan monitoren om na te gaan in hoeverre de beschikbare ruimte benut wordt. Hiervoor vragen we maandelijks aan de zorgkantoren een overzicht van het totaalbedrag aan trekkingsrechten van de voorgaande kalendermaand. In het jaar t+1 wordt de definitieve opgave opgevraagd. Naast het pgb worden zorgkantoren gevraagd maandelijks een overzicht van de uitgaven Wlz-hulpmiddelen van de voorgaande kalendermaand aan te leveren. Deze gegevens zijn de afgelopen jaren al door de NZa uitgevraagd. Overige Naam Intrekkingsbesluit Beleidsregel zorginfrastructuur kenmerk / Besluit tot intrekking van de Beleidsregel zorginfrastructuur Op 28 juni 2013 en 1 juli 2014 heeft de NZa u geïnformeerd dat de Beleidsregel zorginfrastructuur per 2015 wordt ingetrokken conform het beleid van het ministerie van VWS. De Beleidsregel zorginfrastructuur wordt per 1 januari 2015 overbodig door: de invoering van artikel van de Wet langdurig zorg; de decentralisatie van AWBZ-zorg naar gemeenten; de vorming van de aanspraak op thuisverzorging en -verpleging in de Zorgverzekeringswet (Zvw). Zorginfrastructuur wordt op basis van art Wet langdurige zorg vanaf 1 januari 2015 via een landelijke subsidieregeling bekostigd. De subsidieregeling zal worden uitgevoerd door de NZa. Zodra meer informatie bekend is over deze subsidieregeling Zorginfrastructuur Informeren wij u nader. Mocht u naar aanleiding van deze circulaire nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de NZa via VragenCare@nza.nl of via de Informatielijn telefoon: Met vriendelijke groet, Nederlandse Zorgautoriteit, drs. H. Lagerwaard directeur Zorgmarkten Care

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/13c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/13c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/06c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/06c / Aan de besturen van AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering Wlz/16/21c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering Wlz/16/21c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren/wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in de beleidsregels en regelingen voor 2014 en 2015 toegelicht.

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in de beleidsregels en regelingen voor 2014 en 2015 toegelicht. Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering Care/Wlz/16/11c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering Care/Wlz/16/11c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren/wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in een aantal beleidsregels en in één regeling voor 2012 en 2013 toegelicht.

In deze circulaire worden de belangrijkste wijzigingen in een aantal beleidsregels en in één regeling voor 2012 en 2013 toegelicht. Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

3.1 Geldende beleidsregels 2015 De aanvaardbare kosten volgen uit de toepassing van de onderstaande beleidsregels.

3.1 Geldende beleidsregels 2015 De aanvaardbare kosten volgen uit de toepassing van de onderstaande beleidsregels. Bijlage 6 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Aanvaardbare kosten Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/10c 11D

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/10c 11D Aan de besturen van AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. Bijlage 2 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. Bijlage 1 bij circulaire Care/Wlz/15/14c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Indexatie Wlz. Bijlage 8 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c

BELEIDSREGEL CA-BR Indexatie Wlz. Bijlage 8 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c Bijlage 8 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Indexatie Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. Bijlage 1 bij circulaire Care/Wlz/16/19c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Budgettair kader Wlz 2015

Budgettair kader Wlz 2015 Bijlage 1 bij circulaire Care/Wlz/15/13c Budgettair kader Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Aanvaardbare kosten Wlz Bijlage 12 bij circulaire Care/Wlz/16/11c

BELEIDSREGEL BR/REG Aanvaardbare kosten Wlz Bijlage 12 bij circulaire Care/Wlz/16/11c Bijlage 12 bij circulaire Care/Wlz/16/11c BELEIDSREGEL BR/REG-17130 Aanvaardbare kosten Wlz 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Budgettair kader Wlz Bijlage 2 bij circulaire Care/Wlz/16/13c

BELEIDSREGEL BR/REG Budgettair kader Wlz Bijlage 2 bij circulaire Care/Wlz/16/13c Bijlage 2 bij circulaire Care/Wlz/16/13c BELEIDSREGEL BR/REG-17141 Budgettair kader Wlz 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/13/05c /58778

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/13/05c /58778 Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 088 770 87 70 VragenCare@nza.nl Care/Wlz/15/07c 0132784/0188277

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 088 770 87 70 VragenCare@nza.nl Care/Wlz/15/07c 0132784/0188277 Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Budgettaire kader Wlz 2015

BELEIDSREGEL CA-BR Budgettaire kader Wlz 2015 BELEIDSREGEL Budgettaire kader Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/06c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/Wlz/15/06c / Aan de besturen van Wlz instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering Care/Wlz/16/13c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering Care/Wlz/16/13c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren/wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/12c 11D

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/11/12c 11D Aan besturen van AWBZ-instellingen alle GGZ-instellingen (Care en Cure) de zorgkantoren en de zorgverzekeraars Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Indexatie Wlz. Bijlage 10 bij circulaire Care/Wlz/15/07c

BELEIDSREGEL CA-BR Indexatie Wlz. Bijlage 10 bij circulaire Care/Wlz/15/07c Bijlage 10 bij circulaire Care/Wlz/15/07c BELEIDSREGEL Indexatie Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG-17141b. Budgettair kader Wlz Bijlage 4 bij circulaire Wlz/16/21c

BELEIDSREGEL BR/REG-17141b. Budgettair kader Wlz Bijlage 4 bij circulaire Wlz/16/21c Bijlage 4 bij circulaire Wlz/16/21c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

In de onderstaande tabel staan de verschillende (sub)sectoren die in deze beleidsregel worden onderscheiden.

In de onderstaande tabel staan de verschillende (sub)sectoren die in deze beleidsregel worden onderscheiden. Bijlage 2 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Aanvaardbare kosten AWBZ 2014 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk l / Ervaringen invoering Wlz 16 september 2015

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk l / Ervaringen invoering Wlz 16 september 2015 Aan alle Wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres l Onderwerp Datum

Nadere informatie

Telefoonnummer

Telefoonnummer Zorgautoriteit Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De heer drs. M.J. van Rijn Postbus 20350 2500 AJ DEN HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F

Nadere informatie

De NZa berekent de totale contracteerruimte voor 2014 met inachtneming van de volgende punten:

De NZa berekent de totale contracteerruimte voor 2014 met inachtneming van de volgende punten: > Retouradres Postbus 20350, 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Kenmerk

Nadere informatie

Zolang de eindcalculatie voor jaar t nog niet bekend is wordt de door de

Zolang de eindcalculatie voor jaar t nog niet bekend is wordt de door de BELEIDSREGEL Indexatie AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

In de onderstaande tabel staan de verschillende (sub)sectoren die in deze beleidsregel worden onderscheiden.

In de onderstaande tabel staan de verschillende (sub)sectoren die in deze beleidsregel worden onderscheiden. BELEIDSREGEL Aanvaardbare kosten AWBZ 2013 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 vragencare@nza.nl CARE/AWBZ/12/01c 12D0000176

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 vragencare@nza.nl CARE/AWBZ/12/01c 12D0000176 Aan de besturen van AWBZ-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering CI/17/36c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering CI/17/36c / Aan de besturen van de Wlz-instellingen en zorgkantoren/wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

REGELING CA-NR Declaratievoorschriften Wlz-zorg. Bijlage 22 bij circulaire Care/Wlz/15/07c

REGELING CA-NR Declaratievoorschriften Wlz-zorg. Bijlage 22 bij circulaire Care/Wlz/15/07c Bijlage 22 bij circulaire Care/Wlz/15/07c REGELING Declaratievoorschriften Wlz-zorg Ingevolge artikel 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevoegd

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van VWS DLZ Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T

Nadere informatie

3.3 Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel Wlz.

3.3 Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel Wlz. Bijlage 18 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c REGELING Declaratievoorschriften Wlz Ingevolge artikel 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevoegd

Nadere informatie

REGELING NR/REG-1721b. Declaratievoorschriften Wlz-zorg

REGELING NR/REG-1721b. Declaratievoorschriften Wlz-zorg REGELING Declaratievoorschriften Wlz-zorg Ingevolge artikel 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevoegd tot het stellen van regels op het gebied

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Aanvaardbare kosten AWBZ 2012

BELEIDSREGEL CA Aanvaardbare kosten AWBZ 2012 BELEIDSREGEL Aanvaardbare kosten AWBZ 2012 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Van Telefoonnummer adres Kenmerk beleidsregels 2013 en juni 2013

Van Telefoonnummer  adres Kenmerk beleidsregels 2013 en juni 2013 Memo Aan brancheorganisaties Van Telefoonnummer E-mailadres 030 296 89 12 hhendriks@nza.nl Onderwerp Datum beleidsregels 2013 en 2014 26 juni 2013 Geachte mevrouw, mijnheer, De directie Care heeft een

Nadere informatie

Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders/ zorgkantoren.

Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders/ zorgkantoren. BELEIDSREGEL BR/REG-17141d Budgettair kader Wlz 2017 Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Contracteerruimte Bijlage 22 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c

BELEIDSREGEL CA Contracteerruimte Bijlage 22 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c Bijlage 22 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Contracteerruimte 2014 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 67892 23 december 2016 Declaratievoorschriften Wlz-zorg Vastgesteld op 6 december 2016 REGELING NR/REG-1721a Ingevolge

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR-1608a. Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg. Bijlage 3 bij circulaire Care/Wlz/15/14c

BELEIDSREGEL CA-BR-1608a. Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg. Bijlage 3 bij circulaire Care/Wlz/15/14c Bijlage 3 bij circulaire Care/Wlz/15/14c BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

Nadere informatie

Langdurige ggz: De zorg geleverd aan verzekerden als bedoeld in artikel van de Wet langdurige zorg (Wlz).

Langdurige ggz: De zorg geleverd aan verzekerden als bedoeld in artikel van de Wet langdurige zorg (Wlz). BELEIDSREGEL Overheveling ggz budget Wlz-Zvw Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders/ zorgkantoren.

Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders/ zorgkantoren. BELEIDSREGEL BR/REG-17141e Budgettair kader Wlz 2017 Inhoudsopgave Grondslag 1 1. Begripsbepalingen 1 2. Doel van de regeling 2 3. Reikwijdte 2 4. Vaststelling van het budgettair kader 3 5. Verdeling contracteerruimte

Nadere informatie

Experiment Persoonsvolgende inkoop 2017

Experiment Persoonsvolgende inkoop 2017 Bijlage 1 bij circulaire Wlz/16/20c BELEIDSREGEL Experiment Persoonsvolgende inkoop 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Regulering / CI/16/11c

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Regulering / CI/16/11c Aan het bestuur van: Voorheen gebudgetteerde aanbieders (450) Zorgverzekeraars Zorgverzekeraars Nederland (ZN) GGZ Nederland (GGZN) Platform MeerGGZ Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) Nederlandse

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR-1508. Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg. Bijlage 11 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c

BELEIDSREGEL CA-BR-1508. Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg. Bijlage 11 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c Bijlage 11 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 135 2 januari 2015 Declaratievoorschriften Wlz-zorg CA-NR-1550a Ingevolge artikel 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

Definities Wlz Kenmerk BR/REG-18133

Definities Wlz Kenmerk BR/REG-18133 BELEIDSREGEL Definities Wlz Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met

Nadere informatie

Nummer Datum ingang Datum vaststelling Datum verzending TB/FZ januari september 2014 n.v.t.

Nummer Datum ingang Datum vaststelling Datum verzending TB/FZ januari september 2014 n.v.t. TARIEFBESCHIKKING ZZP s EN EXTRAMURALE PARAMETERS FZ Nummer Datum ingang Datum vaststelling Datum verzending TB/FZ-0006 1 januari 2014 10 september 2014 n.v.t. Volgnr. Geldig tot Behandeld door 01 1 januari

Nadere informatie

3.1 Zorgaanbieder De natuurlijke persoon of rechtspersoon die beroeps- of bedrijfsmatig zorg verleent, als bedoeld in artikel 1 onder c van de Wmg.

3.1 Zorgaanbieder De natuurlijke persoon of rechtspersoon die beroeps- of bedrijfsmatig zorg verleent, als bedoeld in artikel 1 onder c van de Wmg. Bijlage 25 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c REGELING Declaratievoorschriften AWBZ-zorg Ingevolge artikel 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevoegd

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-536. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c

BELEIDSREGEL CA-300-536. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Samenvatting Beleidsregels 2017

Samenvatting Beleidsregels 2017 Samenvatting Beleidsregels 2017 Op weg naar een integraal tarief Voorlopig budgettair kader 2017 Op 13 juni heeft de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het voorlopig budgettair kader

Nadere informatie

Aan het bestuur van: - algemene ziekenhuizen (010); - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, NPCF, VGVK, VNG, V&VN, ZN; - Zorgverzekeraars.

Aan het bestuur van: - algemene ziekenhuizen (010); - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, NPCF, VGVK, VNG, V&VN, ZN; - Zorgverzekeraars. Aan het bestuur van: - algemene ziekenhuizen (010); - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, NPCF, VGVK, VNG, V&VN, ZN; - Zorgverzekeraars. Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 30 597 Toekomst AWBZ Nr. 213 Ontvangen ter Griffie van de Tweede Kamer op 26 september 2011. Het besluit tot het doen van een aanwijzing kan niet

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 33014 27 november 2013 Aanwijzing van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 19 november 2013,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 18627 8 juli 2013 Declaratievoorschriften AWBZ-zorg Vastgesteld op 25 juni 2013 NR/CA-300-019 Ingevolge artikel 37 en

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Knelpuntenprocedure Bijlage 8 bij circulaire Care/Wlz/15/07c

BELEIDSREGEL CA-BR Knelpuntenprocedure Bijlage 8 bij circulaire Care/Wlz/15/07c Bijlage 8 bij circulaire Care/Wlz/15/07c BELEIDSREGEL Knelpuntenprocedure 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

BELEIDSREGEL AL/BR Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw

BELEIDSREGEL AL/BR Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw BELEIDSREGEL Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZP-meerzorg Wlz. Bijlage 24 bij circulaire Care/Wlz/16/11c

BELEIDSREGEL BR/REG Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZP-meerzorg Wlz. Bijlage 24 bij circulaire Care/Wlz/16/11c Bijlage 24 bij circulaire Care/Wlz/16/11c BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZP-meerzorg Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa.

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa. Bijlage 7 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Definities Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

TARIEFBESCHIKKING ZZP s EN EXTRAMURALE PARAMETERS FZ

TARIEFBESCHIKKING ZZP s EN EXTRAMURALE PARAMETERS FZ TARIEFBESCHIKKING ZZP s EN EXTRAMURALE PARAMETERS FZ Kenmerk Datum vaststelling Datum inwerkingtreding Geldig tot en met TB/FZ-0003 6 november 2012 1 januari 2013 31 december 2013 De Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa.

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa. Bijlage 4 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c BELEIDSREGEL Definities Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 Vragencare@nza.nl Care/Wlz/15/02c 0116071/0163272

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk directie Zorgmarkten Care 0900 770 70 70 Vragencare@nza.nl Care/Wlz/15/02c 0116071/0163272 Aan de besturen van de Wlz-instellingen en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

de Nederlandse Zorgautoriteit dhr mr. T.W. Langejan Postbus 3017 3502 GA UTRECHT Datum Betreft voorlopige contracteerruimte 2014

de Nederlandse Zorgautoriteit dhr mr. T.W. Langejan Postbus 3017 3502 GA UTRECHT Datum Betreft voorlopige contracteerruimte 2014 > Retouradres VWS, Postbus 20350, 2550EJ DEN HAAG de Nederlandse Zorgautoriteit dhr mr. T.W. Langejan Postbus 3017 3502 GA UTRECHT Directie Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag T 070 340 79 11 F

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Prestatiebeschrijvingen en tarieven zzp-meerzorg Wlz. Grondslag

BELEIDSREGEL BR/REG Prestatiebeschrijvingen en tarieven zzp-meerzorg Wlz. Grondslag BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven zzp-meerzorg Wlz Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Experiment persoonsvolgende inkoop 2018

Experiment persoonsvolgende inkoop 2018 BELEIDSREGEL Experiment persoonsvolgende inkoop 2018 Inhoudsopgave Grondslag 1 1. Begripsbepalingen 1 2. Doel van de regeling 2 3. Reikwijdte 2 4. Randvoorwaarden 2 5. Algemene tariefbeschikking vooraf,

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg

BELEIDSREGEL CA Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

3.2 Zorgkantoor Een verbindingskantoor als bedoeld in artikel 1, onderdeel c van het Administratiebesluit Bijzondere Ziektekostenverzekering.

3.2 Zorgkantoor Een verbindingskantoor als bedoeld in artikel 1, onderdeel c van het Administratiebesluit Bijzondere Ziektekostenverzekering. Bijlage 24 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c REGELING Declaratievoorschriften AWBZ-zorg Ingevolge artikel 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevoegd

Nadere informatie

Samenvatting Beleidsregels 2018 WLZ en ZVW (Wijkverpleging en Eerstelijnsverblijf) Integrale tarieven zijn een feit!

Samenvatting Beleidsregels 2018 WLZ en ZVW (Wijkverpleging en Eerstelijnsverblijf) Integrale tarieven zijn een feit! Samenvatting Beleidsregels 2018 WLZ en ZVW (Wijkverpleging en Eerstelijnsverblijf) Integrale tarieven zijn een feit! Zoals u van ons gewend bent, brengen wij in juli de samenvatting van de beleidsregels

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-583. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c

BELEIDSREGEL CA-300-583. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c Bijlage 12 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Regulering CI/17/49c /375644

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Regulering CI/17/49c /375644 Wlz-zorgaanbieders en zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres directie

Nadere informatie

Aan de besturen van: - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, Patiëntenfederatie NL, VGVK, VNG, V&VN, ZN, NVZ, BMKT, NFU, Per Saldo

Aan de besturen van: - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, Patiëntenfederatie NL, VGVK, VNG, V&VN, ZN, NVZ, BMKT, NFU, Per Saldo Aan de besturen van: - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, Patiëntenfederatie NL, VGVK, VNG, V&VN, ZN, NVZ, BMKT, NFU, Per Saldo Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030

Nadere informatie

3.1 Zorgaanbieder De zorgaanbieder als bedoeld in artikel 1 aanhef en onder c van de Wmg.

3.1 Zorgaanbieder De zorgaanbieder als bedoeld in artikel 1 aanhef en onder c van de Wmg. Bijlage 19 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c REGELING Administratie- en declaratievoorschriften ZZP-meerzorg Wlz Ingevolge de artikelen 36, derde lid, 37, eerste lid en artikel 38 derde lid van de Wet marktordening

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2012 2013 30 597 Toekomst AWBZ E Ontvangen ter Griffie van de Eerste Kamer op 5 oktober 2012. Het besluit tot het doen van een aanwijzing kan niet eerder

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR-1509b. Prestatiebeschrijvingen en tarieven volledig pakket thuis. Bijlage 9 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c

BELEIDSREGEL CA-BR-1509b. Prestatiebeschrijvingen en tarieven volledig pakket thuis. Bijlage 9 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c Bijlage 9 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven volledig pakket thuis Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Administratie- en declaratievoorschriften ZZP-meerzorg Wlz

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Administratie- en declaratievoorschriften ZZP-meerzorg Wlz STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 137 2 januari 2015 Administratie- en declaratievoorschriften ZZP-meerzorg Wlz 16 december 2014 REGELING CA-NR-1551a Ingevolge

Nadere informatie

Beleidsregel Verpleging in de thuissituatie, noodzakelijk in verband met medisch specialistische zorg

Beleidsregel Verpleging in de thuissituatie, noodzakelijk in verband met medisch specialistische zorg Beleidsregel Verpleging in de thuissituatie, noodzakelijk in verband met medisch specialistische zorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen

Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen Bijlage 5 bij circulaire Care/Wlz/16/13c REGELING Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen 2017 : Ingevolge de artikelen 62 en 68 van de Wet marktordening

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-523. Volledig Pakket Thuis

BELEIDSREGEL CA-300-523. Volledig Pakket Thuis BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis Op grond van artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 17 oktober 2017 Betreft Definitieve kaderbrief Wlz 2018

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 17 oktober 2017 Betreft Definitieve kaderbrief Wlz 2018 > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Knelpuntenprocedure budgettair kader Wlz. Grondslag

BELEIDSREGEL BR/REG Knelpuntenprocedure budgettair kader Wlz. Grondslag BELEIDSREGEL Knelpuntenprocedure budgettair kader Wlz Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38267 21 juli 2016 Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen 2016 Vastgesteld

Nadere informatie

Nederlandse Zorgautoriteit T.a.v. de heer M.A.R. Datum 27 juni 2014 Betreft Voorlopige bugettaire kader Wlz 2015. Geachte heer R.,

Nederlandse Zorgautoriteit T.a.v. de heer M.A.R. Datum 27 juni 2014 Betreft Voorlopige bugettaire kader Wlz 2015. Geachte heer R., > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Nederlandse Zorgautoriteit T.a.v. de heer M.A.R. Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 78 34 Postbus 20350 2500 EJ Den Haag

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure 088 770 8 770 info@nza.nl CI/15/23c 0133088/0188695

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure 088 770 8 770 info@nza.nl CI/15/23c 0133088/0188695 Aan het bestuur van: GGZ Nederland (GGZN); Vereniging Gehandicapten Nederland (VGN) Gevangeniswezen (GW) Directie Forensische Zorg (DForZo), Ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) Newtonlaan 1-41

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/01c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk directie Zorgmarkten Care Care/AWBZ/14/01c / Aan de besturen van AWBZ-zorgaanbieders en de zorgkantoren Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Bekostigingscyclus Wlz Inhoudsopgave

BELEIDSREGEL BR/REG Bekostigingscyclus Wlz Inhoudsopgave BELEIDSREGEL BR/REG-18132 Bekostigingscyclus Wlz 2018 Inhoudsopgave Grondslag 1 1. Begripsbepalingen 1 2. Doel van de beleidsregel 2 3. Reikwijdte 2 4. Aanvaardbare kosten 2018 3 5. Nacalculatie-opgave

Nadere informatie

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing Bijlage 16 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen

Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen Bijlage 10 bij circulaire Care/Wlz/15/14c REGELING Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen 2016 : 0161964/0224061 Ingevolge de artikelen 62 en 68 van de Wet

Nadere informatie

De Beleidsregel nacalculatie 2011 bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie 2011.

De Beleidsregel nacalculatie 2011 bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie 2011. BELEIDSREGEL Nacalculatie 2011 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ

Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ BELEIDSREGEL Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Budgettair Kader Wlz BR/REG-18147c

Budgettair Kader Wlz BR/REG-18147c Budgettair Kader Wlz 2018 - BR/REG-18147c Versie 4 Dit document is gepubliceerd door NZa op het publicatie platform voor uitvoering (PUC). Dit document is een afdruk van de originele versie die is te vinden

Nadere informatie

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 en 2019 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 en 2019 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2018 en 2019 SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 14 november 2018 Inleiding CZ zorgkantoor informeert u hierbij

Nadere informatie

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update oktober 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update oktober 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG TOEDELING CONTRACTEERRUIMTE 2017 en 2018 (update oktober 2017) SECTOREN VERPLEGING EN VERZORGING, GEHANDICAPTENZORG, GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Publicatiedatum: 24 oktober 2017 Inleiding CZ zorgkantoor

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk / Rapportage ADL-assistentie 28 maart 2013

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk / Rapportage ADL-assistentie 28 maart 2013 De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De heer drs. M. van Rijn Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296

Nadere informatie

3.1 Contracteerruimte Het totale financiële kader van de zorgkantoren bestemd voor de zorginkoop in jaar t.

3.1 Contracteerruimte Het totale financiële kader van de zorgkantoren bestemd voor de zorginkoop in jaar t. BELEIDSREGEL Contracteerruimte 2012 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

Experiment proeftuinen meerzorg 2.0 Wlz 2018

Experiment proeftuinen meerzorg 2.0 Wlz 2018 BELEIDSREGEL Experiment proeftuinen meerzorg 2.0 Wlz 2018 Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Overzicht bekostiging van behandeling bij Wlz-cliënten in 2016

Overzicht bekostiging van behandeling bij Wlz-cliënten in 2016 Overzicht bekostiging van behandeling bij -cliënten in 2016 Waarom dit overzicht? Naar aanleiding van de vragen die de NZa heeft gekregen over de bekostiging van behandeling bij verzekerden die zorg op

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2015 2016 34 104 Langdurige zorg C BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

1.3 CIZ Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel 1 onder b van het Zorgindicatiebesluit.

1.3 CIZ Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel 1 onder b van het Zorgindicatiebesluit. Bijlage 12 bij circulaire Care/AWBZ/09/17c REGELING Declaratie AWBZ-zorg Gelet op artikel 37 en artikel 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de volgende

Nadere informatie