Boeiend Spreken. Leergang Presentatietrainingen voor topprofessionals. UMC s Patiëntenzorg onderzoek onderwijs. 5 dagdelen in 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boeiend Spreken. Leergang Presentatietrainingen voor topprofessionals. UMC s Patiëntenzorg onderzoek onderwijs. 5 dagdelen in 2013"

Transcriptie

1 Boeiend Spreken Leergang Presentatietrainingen voor topprofessionals UMC s Patiëntenzorg onderzoek onderwijs 5 dagdelen in 2013 Steeds op maat gemaakt..

2 Zo kunnen topprofessionals nóg beter presteren In de Nederlandse universitair medische centra werken veel topprofessionals op vakgebieden die voor het ziekenhuis van grote waarde zijn. Steeds vaker moeten deze topprofessionals zich presenteren voor diverse (advies-, subsidie, programma-) commissies en op formele en informele bijeenkomsten. Een goede presentatie en uitstraling zijn dan ook heel belangrijk. Spies&Spreken traint deze professionals in spreken en boeiend presenteren. Ook ondersteunt Spies&Spreken hen bij hun persoonlijke ontwikkeling op het gebied van spreken en presenteren, door specifieke vaardigheden aan te leren en het zelfvertrouwen te versterken. Doel van de leergang: Het doel van deze leergang is de prestaties op het gebied van spreken, speechen en pitchen te verbeteren en het presentatieplezier te vergroten. Spies&Spreken reikt de topprofessionals instrumenten aan om op een professionele, overtuigende, soepele en heldere manier te presenteren. Daarbij is het belangrijk dat de spreker dicht bij zich zelf blijft. Het mogen geen aangeleerde trucjes worden. Specifieke onderwerpen die de aandacht (kunnen) krijgen: Omgaan met stress rondom presenteren Goede voorbereiding leren maken (structuur maken in je verhaal) Communicatie in relatie tot presenteren (interactie met de zaal) Spreken in en voor commissies Zelfverzekerd overkomen (inhoudelijk al sterk, maar de vorm kan beter) Kort en bondig kunnen vertellen over eigen onderzoek en vaardigheden (indikken, inkorten, hoofd- en bijzaken kunnen scheiden) Zichtbaarheid binnen het ziekenhuis (team/afdeling) vergroten; op de juiste momenten aanwezig zijn bij vergaderingen en/of netwerkevents/borrels Inzetten van social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) (hoe doe je dat handig & verstandig) Netwerkvaardigheden specifiek toepassen Kledingstyling (wat gaat je helpen om je zeker te voelen) Omgaan met media en journalisten Speechen: afscheid nemen van collega s, je team toespreken Maatwerk: Het gaat nadrukkelijk om een maatwerktraining, de vijf blokken mogen naar wens ingevuld worden. Dit gaat in overleg van te voren, maar kan ook gedurende de leergang. Tijdens de leergang coachen we de deelnemers ook individueel op verzoek. Anne heeft me echt inzicht gegeven in mijn wijze van presenteren.

3 Aanbod Spies&Spreken Aanpak Kijken, luisteren en doen Spies&Spreken staat voor: kijken, luisteren en vooral doen! Heel veel oefenen en vaardigheden onder de knie krijgen. Door de communicatie- en presentatietraining worden deelnemers zich bewust van hun manier van presenteren. Ze leren naar zichzelf en anderen te kijken en te luisteren. Soms is een klein aantal aanwijzingen al genoeg voor een andere uitstraling tijdens een lezing, toespraak, pitch of presentatie. Ook bij andere communicatievormen werken we praktisch en laten we onze deelnemers veel uitproberen. Leerdoelen bereiken De leergang is gericht op het bereiken van de individuele leerdoelen van de deelnemers. De training en coaching is altijd praktisch van aard: wij gaan net zolang door totdat de deelnemers een bepaalde vaardigheid onder de knie hebben, of een oude gewoonte hebben afgeleerd. Werkwijze Wij werken met uitsluitend kleine groepen. Het grote voordeel hiervan is dat iedere deelnemer ruimschoots aandacht krijgt. Genoeg gelegenheid om te oefenen en nieuwe aanwijzingen uit te proberen dus. Voorbereiding De deelnemers ontvangen vooraf een vragenlijst. Daarin vragen we hun naar de eigen presentatievaardigheden, wijze van communiceren, ervaringen en valkuilen. Ook formuleren de deelnemers vooraf één of meer specifieke leerdoelen op het gebied van presteren en spreken. Filmen Tijdens de meeste trainingen van Spies&Spreken filmen we. Wij gebruiken de opnames om de deelnemers te laten zien wat hun sterke kanten en wat hun leerpunten zijn. Film werkt verhelderend. Erg leuke leergang, vooral in de groep met vier vrouwen met dezelfde problematiek.

4 De opzet van de training Doorlooptijd en aantal dagdelen De doorlooptijd van de leergang is precies één jaar. Ieder kwartaal wordt er één dagdeel getraind. Dat kan een ochtend of een middag zijn. Het gaat om vijf dagdelen in totaal. De workshop kledingstyling wordt tijdens het laatste dagdeel gegeven. We sluiten de training af met een feestelijke lunch. Start: In overleg met de deelnemers Groepen: 4 personen Maatwerk: de groep mag wensen doorgeven voor de samenstelling. Studietijd: We oefenen tijdens de trainingsdagen. Vooraf krijgen de deelnemers een opdracht en na afloop wordt de deelnemers gevraagd (in een logboekje) hun eigen vorderingen bij te houden. Ook gaan de deelnemers naderhand elkaars presentaties in werktijd bekijken en beluisteren. Zij geven elkaar dan gerichte feedback. Locatie: Spies&Spreken Glasfabriek Daalsedwarsweg EG Nijmegen Spies&Spreken geeft de training ook in-company. Maatwerk Iedere training is anders. Dit komt door de unieke inbreng van alle deelnemers. De trainers van Spies&Spreken spelen hier uitstekend op in. Hebben de deelnemers van te voren wensen of ideeën, dan horen wij dat graag. De deelnemers mogen de volgorde van de programma onderdelen mee bepalen. Ook mogen zij aangeven wat zij belangrijk vinden om te oefenen en verzoeken tot individuele coaching aanvragen. Dat we zelf input mochten geven voor de onderwerpen, was ook nuttig en handig. Zo konden we aan datgene werken waar behoefte aan was.

5 Opbouw training Dag Doel Resultaat Duur 1 Inzicht krijgen in en oefenen van basisvaardigheden presenteren. Improviseren, pitchen en spreken. Deelnemers kunnen zichzelf helder en duidelijk promoten in een pitch van 30 seconden. 2 Vervolgvaardigheden spreken in het openbaar. Langere stukken spreken (10 minuten), voordrachten houden. Voorbereid spreken. Goed voorbereide toespraak/voordracht houden voor groot publiek. 3 Pitchen, spreken, toespreken, speechen, verkopen. Spreken voor commissies. Communicatie. Subsidie binnenhalen. Improviserend spreken. 4 Mediatraining omgaan met kritisch publiek (bijv. pers, commissies, teamgenoten) Deelnemers zijn zich bewust van hun eigen invloed op dan wel bijdrage aan een positief verloop van het gesprek met een kritische commissie. Ook oefenen met speechen. Omgaan met de pers journalisten. Casus. Overvaltechnieken oefenen met camera en microfoon. 5 Kleding & Styling Hoe kleed je je? Wat kan wel, wat kan niet? Waar voel je je het sterkst in? Hoe komt het over? Wat wil je dat we zien? Welke uitstraling wil je hebben: vakkundig, degelijk? Mag je je charme gebruiken? We sluiten af met lunch en speech opdrachten.

6 Tarieven en werkafspraken Tarieven De tarieven van Spies&Spreken zijn: 1.000,- per trainer per dagdeel (inclusief materiaal, voorbereiding- en ontwikkeltijd) Reiskosten worden op basis van een treinkaartje eerste klas achteraf gedeclareerd. Prijs per deelnemer: gemiddeld 1500 euro (met één keer een gastdocent). Werkafspraken Eén dagdeel duurt 3,5 uur inclusief pauzes. Een workshop duurt één dagdeel: een ochtend, een middag of een avond. Tijden kunnen helemaal in overleg worden bepaald. Te denken valt aan: blokken van 9:00 uur - 13:00 uur, van uur of van uur tot uur De trainingsdata worden in onderling overleg vastgesteld. De kosten van de training zijn gebaseerd op een prijs per dagdeel. Minder deelnemers leidt niet tot minder kosten. We sluiten af met een lunch bij Spies&Spreken. Deze lunch is bij de totale prijs inbegrepen. Mochten er meer maaltijden of een extra lunch nodig zijn, dan berekenen wij 35 euro per persoon extra. Deelnemers mogen hun wensen aangeven voor het programma of onderdelen daarvan. We leveren graag maatwerk. De onderdelen waren goed in balans.

7 De trainers Anne Spies is presentatiecoach en eigenaar van trainingsbureau Spies&Spreken. Zij heeft vele jaren ervaring met het coachen en trainen van (beroeps)sprekers. Anne heeft een theaterachtergrond (Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem) en is logopedist en stemdocent (Hogeschool van Amsterdam). Ze weet deze twee vakgebieden uitstekend te combineren. Een trainingsdag met Anne Spies betekent intensief en hard werken. De groepen zijn klein (maximaal 4-6 personen) en daardoor krijgen de deelnemers optimaal de kans om vaardigheden te oefenen. Anne kijkt, luistert en geeft op een opbouwende manier kritiek. Praktisch oefenen met articulatie, stem, volume, houding, oogcontact en uitstraling wordt afgewisseld met korte praktijkvoorbeelden en wat beknopte theorie. Daarbij maakt Anne gebruik van haar theatertechnieken, die verfrissend, vernieuwend en verhelderend zijn. Anne Spies geeft veel trainingen aan beroepssprekers: artsen, bestuurders uit overheid en bedrijfsleven, en juristen (advocatuur, rechterlijke macht, notariaat, openbaar ministerie). Ook werkt Anne Spies graag met mensen die het spannend vinden om te spreken. Ze daagt hen uit om echt te gaan staan voor hun kennis en vak. En om tegelijkertijd dicht bij de eigen persoonlijke manier van spreken te blijven. Het publiek kijkt en luistert namelijk graag naar een echt mens. Laat maar zien wie je bent! Gasttrainers Marije Alma (1971) is journalist, mediatrainer en communicatieadviseur. Jarenlang werkte ze bij de NOS, eerst als producer/redacteur in Brussel, later als redacteur buitenland. De laatste jaren werkte ze als politiek redacteur op de Haagse redactie van de NOS. Menig politicus hield zij de microfoon onder de neus. Maar altijd in een goede verstandhouding: een goed interview maak je samen. Haar bedrijf almamedia maakt journalistieke producties. Marije presenteert, treedt op als gespreksleider en dagvoorzitter en geeft media en presentatietrainingen. Ook werkt ze freelance voor diverse opdrachtgevers, zoals ministeries, bedrijven en de NOS, onlangs nog tijdens de verkiezingen en Prinsjesdag. Ze traint advocaten, medisch specialisten, politici en andere professionals. Voor Spies&Spreken verzorgt zij de mediatrainingen. Marije overvalt, vraagt door, kan gericht brutaal zijn en komt tot de kern. Zij weet deelnemers steeds te prikkelen en daardoor is deze training een fantastische basis voor ieder mediaoptreden. 7

8 Marjon Sars is modestyliste en eigenaresse van Your Personal Shopper. Zij geeft al tien jaar fashionworkshops bij bedrijven en aan particulieren en zorgt ervoor dat de garderobe van haar klanten up-to-date blijft. Marjon is een kenner, heeft oog voor trends, stoffen, kleuren en combinaties. Zij leeft zich in, denkt met je mee en geeft advies. Daarom kan én durft zij je in andere outfits te steken, zodat je je goed voelt in zowel business- als vrijetijdskleding. Tijdens haar workshops kun je dat zelf beleven aan de hand van kledingstukken die zij meebrengt. Daarnaast illustreert zij haar verhaal met verhelderende foto s. Ze laat zien wat kleding met iemand doet, hoe deze iemands persoonlijkheid versterkt of juist afzwakt. Neem kledingstukken waar je vragen over hebt mee naar de workshop. Marjon geeft daar feedback op en ze geeft je daarnaast ook direct een advies. Marjon adviseert al vele jaren mannen en vrouwen aan of op weg naar de TOP over de juiste kleding voor het juiste moment. Walter Fauser is imagoconsultant en eigenaar van het training- en adviesbedrijf u-men, imago voor mannen. Naast u- Men is hij eigenaar en trainer van brandideas. Walter heeft jarenlange ervaring in het verkopen en verkopen c.q. presenteren van jezelf. Hij heeft deze ervaring, en zijn voorliefde voor imago en kleding, gecombineerd tot een concept waarbij uitstraling en uiterlijk door kledinggebruik zichtbaar worden. Alle trainingen, workshops en adviezen zijn op maat en een mix van zakelijke etiquette, kleur en stijl in kleding en het ontwikkelen van een juiste en authentieke eerste indruk. Walter stelt zijn praktische adviezen samen aan de hand van theoretische kennis en de persoonlijke wensen en behoeften van zijn klanten. Zijn stijl van contact en samenwerking kenmerken zich door persoonlijke aandacht, professionaliteit en gevoel voor detail. Walter werkt met zowel grote groepen als de individuele cliënt. Zijn doelgroep is breed, maar richt zich vooral op personen en functies waarbij representativiteit en (zakelijke) presentatie vanzelfsprekend is. Samenwerken met Walter geeft inzicht, energie en inspiratie. Ik ga alles wat ik heb geleerd toepassen in onderwijs en presentaties. 8

9 Algemene Voorwaarden Spies&Spreken Algemene voorwaarden Spies&Spreken NL en de Nederlandse Antillen en Aruba In huis trainingen / individuele begeleiding /training bij Spies&Spreken 2012 Aanvragen Aanvragen voor een door Spies&Spreken te verzorgen in huis training of individuele trainingssessie kunnen mondeling, per of per brief gedaan worden. Spies&Spreken bevestigt een aanvraag steeds per of schriftelijk. De opdrachtbevestiging/tekenen offerte geeft de overeenkomst weer behoudens tegenbewijs. Aanvragen voor een offerte kunnen mondeling, per of per brief gedaan worden. Spies&Spreken stuurt een offerte steeds per of schriftelijk. De trainingsprijs zoals vermeld in de offerte is bindend tijdens de geldigheidsduur van die offerte. Kosten De kosten van de training staan vermeld in de offerte en zijn inclusief voorbereiding, exclusief 0,19 reiskosten per kilometer of treinkaartje eerste klas. Per 1 januari 2010 berekenen wij weer BTW. Betaling Betaling moet voor de training voldaan zijn, of bij langere opdrachten in termijnen steeds per maand. Annulering door opdrachtgever Bij annulering binnen 4 weken voor aanvang van de training brengen wij 50 % van de kosten in rekening. Bij annulering binnen een week voor aanvang van de training rekenen wij volledige overeengekomen kosten. Bij annulering langer dan 4 weken van te voren rekenen wij administratiekosten ( 250,00) Vervanging trainer Spies&Spreken is te allen tijde gerechtigd een trainer met de uitvoering van de trainingsovereenkomst belast te vervangen door een andere trainer. Uitzondering hierop is die situatie waarin een opdrachtgever specifiek om een trainer gevraagd heeft. In dat geval is Spies&Spreken genoodzaakt die afspraak na te komen of de training te annuleren. Annulering door Spies&Spreken Spies&Spreken heeft het recht om een training te annuleren in welk geval de deelnemer/opdrachtgever recht heeft op terugbetaling van het volledige door het aan Spies&Spreken betaalde bedrag. Spies&Spreken is te allen tijde gerechtigd de datum, het tijdstip, tijden en de locatie van een training te wijzigen. Intellectueel eigendom Alle van of namens Spies&Spreken in het kader van de training verkregen informatie en materiaal is uitsluitend bedoeld voor eigen gebruik van de deelnemer of zijn/haar organisatie. Het is niet toegestaan verkregen informatie/materiaal hierbuiten op enigerlei wijze geheel of ten dele te verveelvoudigen of openbaar te maken, behoudens na voorafgaande schriftelijke toestemming. Vertrouwelijkheid Spies&Spreken zal met voor de training verstrekte of ter kennis genomen informatie over personen of organisaties zorgvuldig en discreet omgaan. Klachten Voldoet de inhoud of het verloop van de trainingen niet aan uw verwachtingen? Dan verzoeken wij u zo spoedig mogelijk contact met Spies&Spreken op te nemen en hier melding van te maken. Dan kan er samen met u naar een passende oplossing gezocht worden. Ik kreeg tijdens deze leergang ook een individuele coaching van Anne Spies en daardoor haalde ik de volledige beurs binnen. 9

Boeiend Spreken. Leergang Presentatietrainingen voor topprofessionals. UMC s Patiëntenzorg onderzoek onderwijs. 5 dagdelen in 2014

Boeiend Spreken. Leergang Presentatietrainingen voor topprofessionals. UMC s Patiëntenzorg onderzoek onderwijs. 5 dagdelen in 2014 Boeiend Spreken Leergang Presentatietrainingen voor topprofessionals UMC s Patiëntenzorg onderzoek onderwijs 5 dagdelen in 2014 Altijd op maat gemaakt.. Zo kunnen topprofessionals nóg beter presteren In

Nadere informatie

Boeiend Spreken. Presentatietraining voor topprofessionals. UMC s Patiëntenzorg onderzoek onderwijs

Boeiend Spreken. Presentatietraining voor topprofessionals. UMC s Patiëntenzorg onderzoek onderwijs Boeiend Spreken Presentatietraining voor topprofessionals UMC s Patiëntenzorg onderzoek onderwijs 5 dagdelen in 2013 Zo kunnen topprofessionals nóg beter presteren In de Nederlandse universitair medische

Nadere informatie

Sprekende Congressen 2014

Sprekende Congressen 2014 Sprekende Congressen 2014 Een training voor sprekers Ze hebben je gevraagd Er zijn twee momenten leuk aan een congres. 1. Dat de congresvoorzitter je gevraagd heeft te spreken 2. als het voorbij is en

Nadere informatie

Presenteren & Promoveren 2014

Presenteren & Promoveren 2014 Presenteren & Promoveren 2014 Een training voor promovendi De dissertatie is af. Het was een klus, maar de manuscriptcommissie heeft haar goedkeuring gegeven. De datum voor de promotie is al weken bekend.

Nadere informatie

Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond

Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond Spies&Spreken biedt je graag een vaardighedencoaching aan op het gebied van presentatie

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - sprekers - Directeuren - Managers - Adviseurs - jou Wat - Presenteren van plannen

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Wegens succes!! Extra training op 20 september 2013 Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - Directeuren - Managers - Adviseurs

Nadere informatie

Mediatraining Presenteren in de media

Mediatraining Presenteren in de media Mediatraining Presenteren in de media Nooit meer bang voor journalisten Ik weet echt hoe ik hen moet en mag benaderen. Ik heb zelf veel meer de regie dan ik dacht! Spies&Spreken Glasfabriek, Daalsedwarsweg

Nadere informatie

Sprekende Congressen. spies&spreken. Individuele presentatietraining & coaching voor sprekers op congressen

Sprekende Congressen. spies&spreken. Individuele presentatietraining & coaching voor sprekers op congressen Sprekende Congressen Individuele presentatietraining & coaching voor sprekers op congressen Heel leerzaam en reflectief. Ik kijk met een gerust hart uit naar mijn presentatie op het komende congres Charlotte

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Datum: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) 22 maart 2012 Tijd:

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Datum: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) 22 maart 2012 Tijd:

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) Datum: Dinsdag 30 augustus

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Datum: Het Kook College Wijchen, Nieuweweg 303(Woondrôme Wijchen) 3 november 2011 Tijd:

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Datum: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) 20 december 2011 Tijd:

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Datum: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) 25 oktober 2011 Tijd:

Nadere informatie

Presenteren in 1 dag:

Presenteren in 1 dag: Presenteren in 1 dag: voor spraakmakende professionals! Een intensieve korte en krachtige training voor mannen en vrouwen met aansprekende functies! In deze dag leer je: Speechen Pitchen Presenteren Omgaan

Nadere informatie

Masterclass Presenteren

Masterclass Presenteren Masterclass Presenteren Wil jij ook zo graag een hele goede en inspirerende spreker zijn? Volg dan deze Masterclass en vergroot en verdiep je presentatievaardigheden. In een kleine, exclusieve groep van

Nadere informatie

Presenteren & Promoveren

Presenteren & Promoveren Presentatietraining voor promovendi Presenteren & Promoveren Ik kon na de training echt vol vertrouwen, met rust en enthousiasme mijn proefschrift verdedigen! Voor wie? Promovendi van alle faculteiten

Nadere informatie

Masterclass Presenteren

Masterclass Presenteren Masterclass Presenteren Wil jij ook zo graag een hele goede en inspirerende spreker zijn? Volg dan deze Masterclass en vergroot en verdiep je presentatievaardigheden. In een kleine, exclusieve groep van

Nadere informatie

Presenteren & Promoveren Presentatietraining voor promovendi

Presenteren & Promoveren Presentatietraining voor promovendi Presenteren & Promoveren Presentatietraining voor promovendi Ik kon na de training echt vol vertrouwen, met rust en enthousiasme mijn proefschrift verdedigen! Spies&Spreken Glasfabriek, Daalsedwarsweg

Nadere informatie

Overtuigen in de rechtszaal

Overtuigen in de rechtszaal Presentatietraining voor gedragsdeskundigen Overtuigen in de rechtszaal Over de drempel! Ik ontdekte: plezier in spreken en presenteren...zelfs op zitting Een zitting kun je niet opnieuw doen en moet je

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

De Ervaring Leert! Programma voor Provinciale Statenleden 2015

De Ervaring Leert! Programma voor Provinciale Statenleden 2015 De Ervaring Leert! Programma voor Provinciale Statenleden 2015 Inhoud De ervaring Leert! 3 Workshops 4 1. Krachtenveld Provincie 2. Simulatie Statenvergadering 3. Rollen en instrumenten 4. Integriteit

Nadere informatie

Trainingsgids Knowledge is power. but enthusiasm pulls the switch. - Ivern Ball -

Trainingsgids Knowledge is power. but enthusiasm pulls the switch. - Ivern Ball - Trainingsgids 2016-2017 Knowledge is power but enthusiasm pulls the switch - Ivern Ball - WWW.INGRIDNAGEL.COM AGENDA Incompany en een-op-een aanbod Training Vorm Prijs p.p. excl. 21% BTW Training Speechen

Nadere informatie

Trainingsgids Knowledge is power. but enthusiasm pulls the switch. - Ivern Ball -

Trainingsgids Knowledge is power. but enthusiasm pulls the switch. - Ivern Ball - Trainingsgids 2017-2018 Knowledge is power but enthusiasm pulls the switch - Ivern Ball - WWW.INGRIDNAGEL.COM AGENDA Ga naar WWW.EXCELLENTPRESENTEREN.COM voor onze altijd actuele agenda. Welke datum kiest

Nadere informatie

Unieke 2-daagse training

Unieke 2-daagse training Unieke 2-daagse training Spreken in het openbaar, voor een zaal, voor een kleine groep of voor een camera en microfoon het kan spanningen oproepen waar je mee moet leren omgaan Speciaal voor marketing,

Nadere informatie

Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang. Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang

Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang. Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang Inhoud Pagina 1. Inleiding 3 2. Over zontrainingen 3 3. Over

Nadere informatie

Trainingsbrochure: Overtuigen, spreken en presenteren. www.bureauspraakwater.nl

Trainingsbrochure: Overtuigen, spreken en presenteren. www.bureauspraakwater.nl Trainingsbrochure: Overtuigen, spreken en presenteren www.bureauspraakwater.nl Overtuigen, spreken en presenteren INHOUD VAN DE TRAINING Deze training combineert de meest waardevolle aspecten van onze

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvoorwaarden Artikel 1. Definities 1. Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een training is gesloten. 2. Deelnemer:

Nadere informatie

MANAGE JE EERSTE INDRUK

MANAGE JE EERSTE INDRUK MANAGE JE EERSTE INDRUK EN MAAK INDRUK! Zelfverzekerd een kamer binnenlopen. Toegankelijk en tegelijkertijd krachtig overkomen. Indruk maken. Hoe behoort een young professional dat te doen? Elke werknemer

Nadere informatie

Trainingsgids Knowledge is power. but enthusiasm pulls the switch. - Ivern Ball -

Trainingsgids Knowledge is power. but enthusiasm pulls the switch. - Ivern Ball - Trainingsgids 2016-2017 Knowledge is power but enthusiasm pulls the switch - Ivern Ball - WWW.INGRIDNAGEL.COM AGENDA Incompany en een-op-een aanbod Training Vorm Prijs p.p. excl. 21% BTW Training Speechen

Nadere informatie

Trainingsgids Knowledge is power. but enthusiasm pulls the switch. - Ivern Ball -

Trainingsgids Knowledge is power. but enthusiasm pulls the switch. - Ivern Ball - Trainingsgids 2016-2017 Knowledge is power but enthusiasm pulls the switch - Ivern Ball - WWW.INGRIDNAGEL.COM AGENDA Incompany en een-op-een aanbod Training Vorm Prijs p.p. excl. 21% BTW Training Speechen

Nadere informatie

Vaardigheidstrainingen voor advocaten en notarissen

Vaardigheidstrainingen voor advocaten en notarissen Tell me Teach me Involve me I will forget I will remember I will learn Vaardigheidstrainingen voor advocaten en notarissen Al deze trainingen Verbeteren de bestaande commerciële vaardigheden. Zijn speciaal

Nadere informatie

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) Er zijn veel redenen om een coachopleiding te volgen. Als u wilt werken als coach is een coachopleiding natuurlijk een voorwaarde. Maar ook voor optimale carrièregroei

Nadere informatie

Algemene voorwaarden In company workshops en trainingen

Algemene voorwaarden In company workshops en trainingen Algemene voorwaarden In company workshops en trainingen Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon met wie een overeenkomst tot afname van een in company workshop of training

Nadere informatie

Nieuws voor overheidsmedewerkers

Nieuws voor overheidsmedewerkers Van Oort & Ros Partners bij Ontwikkeling Kerkedijk 11, 1862 BD Bergen www.vanoort-ros.nl 072-5814749 Nieuws voor overheidsmedewerkers Jaartraject Verbindend werken en eigen invloed versterken 2 Kennismaking

Nadere informatie

Algemene voorwaarden trainingen Mijn Online IDentiteit

Algemene voorwaarden trainingen Mijn Online IDentiteit Versie 11-04-2016 Algemene voorwaarden trainingen Mijn Online IDentiteit Mijn Online IDentiteit Brederoplein 3 3521XA Utrecht Kvk nummer: 62103962 Artikel 1. Definities o Opdrachtgever: de natuurlijke

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Cursusdag 1 09:30 uur Kennismaking We starten deze module een kennismaking. We inventariseren de verwachtingen van alle deelnemers. U krijgt een toelichting

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

and I will remember Vaardigheidstrainingen voor advocaten en notarissen

and I will remember Vaardigheidstrainingen voor advocaten en notarissen Tell me Teach me Involve me and I will forget and I will remember and I will learn Vaardigheidstrainingen voor advocaten en notarissen Introductie Al deze trainingen Verbeteren de bestaande commerciële

Nadere informatie

TRAINING Presenteren. www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING Presenteren. www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Presenteren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PRESENTEREN Iedere verkoper wil zijn gehoor boeien, meeslepen zelfs, zodat zijn klanten

Nadere informatie

TRAINING PUBLIC AFFAIRS

TRAINING PUBLIC AFFAIRS TRAINING PUBLIC AFFAIRS DE KUNST VAN HET BEÏNVLOEDEN Bent u geïnteresseerd in de wereld van public affairs en wilt u zichzelf of uw medewerkers laten bijscholen? Heeft u een concreet vraagstuk en merkt

Nadere informatie

Solliciteren voor een opleidings-of maatschapsplaats A(N)IOS. Hoe voer je een constructief sollicitatiegesprek met je gesprekspartner(s)?

Solliciteren voor een opleidings-of maatschapsplaats A(N)IOS. Hoe voer je een constructief sollicitatiegesprek met je gesprekspartner(s)? Solliciteren voor een opleidings-of maatschapsplaats A(N)IOS Hoe voer je een constructief sollicitatiegesprek met je gesprekspartner(s)? 7 juli 2015 Toelichting PAO Heyendael organiseert op 7 juli 2015

Nadere informatie

Professional Coach Week

Professional Coach Week Professional Coach Week Een week intensief werken aan de coach in jezelf. 2-6 september 2013 27-31 januari 2014 associatie voor coaching DORPSSTRAAT 1 5735 EA AARLE-RIXTEL TEL. 0492-385544 WWW.ASSOCIATIEVOORCOACHING.COM

Nadere informatie

Voor wie is dit bedoeld

Voor wie is dit bedoeld Voor wie is dit bedoeld Voor Kantoor/secties Partners Medewerkers Kantoordirecteur & HR manager Die Serieus werk maken van ontwikkeling/ groei/opleiding van medewerkers. Medewerkers de ruimte willen geven

Nadere informatie

Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus is gesloten.

Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus is gesloten. Alge e e oor aarde trai i g & coachi g - Vól i de E ergie! Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus

Nadere informatie

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen!

Nadere informatie

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen! Veranderingen, verschuivingen u wordt herplaatst!

Nadere informatie

Baas in eigen loopbaan

Baas in eigen loopbaan maart 2014 Training zet medewerkers in beweging Baas in eigen loopbaan 1. Inleiding Is de loopbaanontwikkeling en mobiliteit van de medewerkers een belangrijk thema in uw organisatie of samenwerkingsverband?

Nadere informatie

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste;

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste; N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 3 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine LINKEDIN N E D E R L A N D E R S O M A R M E N L I N K E D I N #B2P Z Ó O N D E R S C H E I D T J E J E D I E N S T V E R L E N

Nadere informatie

LinkedIn-updates in-company

LinkedIn-updates in-company LinkedIn-updates in-company Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen plaatsen?

Nadere informatie

TRAIN DE TRAINER EFFECTIEF EN RESULTAATGERICHT TRAINEN. Pieterman & Partners

TRAIN DE TRAINER EFFECTIEF EN RESULTAATGERICHT TRAINEN. Pieterman & Partners TRAIN DE TRAINER EFFECTIEF EN RESULTAATGERICHT TRAINEN Pieterman & Partners TRAIN DE TRAINER RESULTAAT Met succes een training ontwikkelen/aanpassen en het gewenste resultaat bereiken Een succesvolle presentatie,

Nadere informatie

KLANTVRIENDELIJK TELEFOON & RECEPTIEVERKEER

KLANTVRIENDELIJK TELEFOON & RECEPTIEVERKEER KLANTVRIENDELIJK TELEFOON & RECEPTIEVERKEER INBOUND TELEFOONCOMMUNICATIE Pieterman & Partners KLANTVRIENDELIJK TELEFOON & RECEPTIEVERKEER RESULTAAT Efficiënt en klantgericht telefoonverkeer en representatieve

Nadere informatie

Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes

Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes masterclass contextueel leiderschap Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes Masterclass Contextueel leiderschap Veel leidinggevenden

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Mediatraining ACADEMIE. www.pgosupport.nl

Mediatraining ACADEMIE. www.pgosupport.nl Mediatraining ACADEMIE ACADEMIE CONSULT WEB Over PGOsupport PGOsupport is een onafhankelijke netwerkorganisatie, die haar diensten aanbiedt aan alle pgo-organisaties. PGOsupport is hèt bureau voor versterking

Nadere informatie

TRAINING 1. Tijd: Onderwerp: Waarom Resultaat Werkvorm Materiaal

TRAINING 1. Tijd: Onderwerp: Waarom Resultaat Werkvorm Materiaal DRAAIBOEK TRAINING 1, 2,3,4,5 REALISTEN ROADMOVIE De prezi presentatie voor de trainingsbijeenkomsten vindt u via de onderstaande link. https://prezi.com/0txqqdqmauta/training-realisten-roadmovie-5-bijeenkomsten/

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR Start 24 januari 2019! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor wie?

Nadere informatie

JEAN-LOUIS & SYLVIE KOP

JEAN-LOUIS & SYLVIE KOP JEAN-LOUIS & SYLVIE KOP 06 52794061 INFO@KOPCOMMUNICATIE.NL Persoonlijke ontwikkeling. Teambuilding. Hei-sessies. Daar neem je de tijd voor; dat doe je op comfortabele plek. Wij voegen daar een extra dimensie

Nadere informatie

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Brochure Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Met meer zelfvertrouwen rapporteren HRM Academy Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training beleidsplan, beleidsnotitie en

Nadere informatie

Een doorgaande lijn van plus naar klas. Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan.

Een doorgaande lijn van plus naar klas. Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Een doorgaande lijn van plus naar klas Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan. De trainer sluit goed aan bij vragen

Nadere informatie

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk.

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. PROFESSIONALISEREN DOOR ALLE BENODIGDE SOFTSKILLS VAN DE MANAGER TE TRAINEN

Nadere informatie

INTERVISIE RECEPTIE & BALIE

INTERVISIE RECEPTIE & BALIE INTERVISIE RECEPTIE & BALIE TELECOM COMMUNICATIE TRAINING Pieterman & Partners INTERVISIE TELEFOONCOMMUNICATIE RESULTAAT Verdieping van communicatieve vaardigheden in zakelijke telefooncommunicatie Optimaliseren

Nadere informatie

TRAINING. Verkoop Expert. www.inputsupport.nl. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING. Verkoop Expert. www.inputsupport.nl. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Verkoop Expert www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING VERKOOP EXPERT Leerdoel De training verkoop expert is een intensieve training en geeft

Nadere informatie

Adieu Secretaresse, Hello Assistant

Adieu Secretaresse, Hello Assistant Quadrant Advies Adieu Secretaresse, Hello Assistant Leergang onder begeleiding van Annemarie de Martines De stappen Module kijken naar uw eigen organisatie Module 2 kijken naar andere organisaties en actuele

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

BELEIDSBEMIDDELING. Introductietraining

BELEIDSBEMIDDELING. Introductietraining BELEIDSBEMIDDELING Introductietraining Tweedaagse opleiding Beleidsbemiddeling Introductie Wil je het fijne weten van beleidsbemiddeling, bijvoorbeeld omdat je een beleidsbemiddelaar wilt inzetten bij

Nadere informatie

Advanced Jobmarketing Training. voor Loopbaanprofessionals. 4-daags - voorjaar 2015

Advanced Jobmarketing Training. voor Loopbaanprofessionals. 4-daags - voorjaar 2015 Wegens succes herhaald! Leergangen 2009 2014 evaluatie: 9! Advanced Jobmarketing Training voor Loopbaanprofessionals 4-daags - voorjaar 2015 Advanced Jobmarketing training vanuit drie dimensies: 1. Kennis

Nadere informatie

Vaardigheids- trainingen

Vaardigheids- trainingen Vaardigheids- trainingen Het solliciteren is voor een loopbaan misschien wel de minst gebruikte en tegelijkertijd meest belangrijke vaardigheid. Ter versnelling van de doorlooptijd van onze outplacementtrajecten

Nadere informatie

PRESENTEREN MET IMPACT Hoe zorgt u dat uw boodschap overkomt?

PRESENTEREN MET IMPACT Hoe zorgt u dat uw boodschap overkomt? Inleiding Programma Aanmelden Route PRESENTEREN MET IMPACT Presenteren is meer dan alleen een verhaal vertellen voor een groep mensen. Hoe zorgt u er enerzijds voor dat u uw boodschap duidelijk en krachtig

Nadere informatie

TRAINING Beursdeelname

TRAINING Beursdeelname TRAINING Beursdeelname www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING BEURSDEELNAME Deelname aan een beurs is voor een bedrijf een uitgelezen moment om zich

Nadere informatie

Alle prijzen en tarieven zijn uitgedrukt euro en exclusief btw, tenzij anders is aangegeven.

Alle prijzen en tarieven zijn uitgedrukt euro en exclusief btw, tenzij anders is aangegeven. ! 1 Algemene voorwaarden Waarderend Toezicht 1 juli 2017 Artikel 1 Toepasselijkheid Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tot het leveren van producten en

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

TRAINING Presenteren. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING Presenteren.  Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Presenteren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PRESENTEREN Iedere verkoper wil zijn gehoor boeien, meeslepen zelfs, zodat zijn klanten

Nadere informatie

TRAINING Credit marketing

TRAINING Credit marketing TRAINING Credit marketing www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING CREDIT MARKETING Een eendaagse groepstraining die is gericht op de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Gemeente Dordrecht. Vakkundig Voorzitten

Gemeente Dordrecht. Vakkundig Voorzitten Offerte Gemeente Dordrecht Vakkundig Voorzitten Opdrachtgever Gemeente Dordrecht De heer S. Vooren Mail: s.vooren@dordrecht.nl Offerte informatie Auteur: Lianne de Jong Versie: 2.0 Datum: 15 maart 2011

Nadere informatie

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 2 dagen. Beter leren schriftelijk rapporteren en schrijven

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 2 dagen. Beter leren schriftelijk rapporteren en schrijven Brochure Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 2 dagen Beter leren schriftelijk rapporteren en schrijven Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training beleidsplan, beleidsnotitie

Nadere informatie

Presenteren in 1 dag:

Presenteren in 1 dag: spies&spreken Presenteren in 1 dag: voor spraakmakende professionals! Een intensieve korte en krachtige training voor mannen en vrouwen met aansprekende functies! In deze dag leer je: Speechen Pitchen

Nadere informatie

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Training & Advies Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Betere resultaten met nieuwe competenties Ondernemend werken in welzijnsorganisaties De welzijnssector is sterk in beweging, dat weet u als

Nadere informatie

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Introductie

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Plusklas! In deze gids zetten we de details van

Nadere informatie

Je creëert en produceert zelfstandig en in opdracht. Je stelt doelen, neemt de verantwoordelijkheid en streeft naar het beste resultaat

Je creëert en produceert zelfstandig en in opdracht. Je stelt doelen, neemt de verantwoordelijkheid en streeft naar het beste resultaat 08720 Artiest muziek 10-04-2008 08:37 Pagina 1 werkproces 1 1 2 3 4 5 6 Werken als muzikant Artiest Muziek Wat laat je zien? Je creëert en produceert zelfstandig en in opdracht Je zet ideeën om in concepten

Nadere informatie

Werken als SoundDesigner

Werken als SoundDesigner 08722 Artiest Sounddesign 29-05-2008 14:22 Pagina 1 werkproces 1 1 2 3 4 5 Werken als SoundDesigner Artiest SoundDesign Wat laat je zien? Je maakt opnames en produceert zelfstandig en in opdracht Je creëert

Nadere informatie

Algemene voorwaarden mbt trainingen en workshops van CustersCoaching. vallende onder het aanbod van www.authentiekpresenteren.eu

Algemene voorwaarden mbt trainingen en workshops van CustersCoaching. vallende onder het aanbod van www.authentiekpresenteren.eu Algemene voorwaarden mbt trainingen en workshops van CustersCoaching vallende onder het aanbod van www.authentiekpresenteren.eu Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon,

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en ondernemingsraad. Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap

Brochure. Cursus HR en ondernemingsraad. Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap Brochure Cursus HR en ondernemingsraad Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en ondernemingsraad 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk

Nadere informatie

4. Open training: een training geïnitieerd door HBIc waar individuele personen zich voor kunnen aanmelden.

4. Open training: een training geïnitieerd door HBIc waar individuele personen zich voor kunnen aanmelden. Artikel 1 Begripsbepalingen In deze voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Hier Ben Ik coaching: de bedrijfsnaam waaronder Marcel Kars als zelfstandig ondernemer zonder personeel opereert. Het bedrijf is

Nadere informatie

OVERZICHT TRAININGEN

OVERZICHT TRAININGEN OVERZICHT TRAININGEN COMMERCIE TRAINING #8: KLANTGERICHT VERKOPEN TRAINING #9: SUCCESVOL NETWERKEN COMMUNICATIE TRAINING #7: ONTSPANNEN PRESENTEREN TRAINING #21: EFFECTIEF COMMUNICEREN MANAGEMENT EN (PROJECT)LEIDERSCHAP

Nadere informatie

Mediatraining ACADEMIE. www.pgosupport.nl

Mediatraining ACADEMIE. www.pgosupport.nl Mediatraining ACADEMIE ACADEMIE CONSULT WEB Over PGOsupport PGOsupport is een onafhankelijke netwerkorganisatie, die haar diensten aanbiedt aan alle pgo-organisaties. PGOsupport is hèt bureau voor versterking

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren voor technische professionals 20 juni 2013 Jullie doelen? Workshop Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter

Nadere informatie

TRAINING Time Management

TRAINING Time Management TRAINING Time Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING TIME MANAGEMENT Deze ééndaagse training time management is uitermate geschikt voor

Nadere informatie

Trainingstraject gemeente Bronckhorst

Trainingstraject gemeente Bronckhorst Trainingstraject gemeente Bronckhorst Datum 18 januari 2015 Op verzoek van Gemeente Bronckhorst Mariëlle van der Leur, griffier Contactpersoon Debat.NL Alex Klein klein@debat.nl 023-5629972 of 06-40516523

Nadere informatie

TRAINING Account Management

TRAINING Account Management TRAINING Account Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ACCOUNT MANAGEMENT Steeds vaker blijkt dat ondernemingen het aantal toeleveranciers

Nadere informatie

Collectief aanbod Jeugd Houten

Collectief aanbod Jeugd Houten Collectief aanbod Jeugd Houten Groepsmaatschappelijk werk Santé Partners in Houten 2018-2019 1 Inhoud Blz. Training Sterk staan 9-12.... 3 Zomertraining Plezier op School (aankomende brugklassers). 4 Assertiviteitstraining

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie