Producten en prijzen 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Producten en prijzen 2008"

Transcriptie

1 Postbus AA Bodegraven Nederland België Tel Fax Typevaardigheid Type-Basic Producten en prijzen 2008 TYPE-BASIC TYPE-BASIC Basis TYPE-BASIC Plus TYPE-BASIC Praktijk Implementatiebegeleiding Prijzen

2 2 TYPE-BASIC, Algemeen Algemeen Met TYPE-BASIC wordt geleerd te typen volgens het tienvingersysteem blindtypen. Het is bestemd voor iedereen vanaf ongeveer jaar (deze leeftijd is vooral gebaseerd op de grootte van de hand, motoriek, concentratievermogen, leesvaardigheid enzovoort). Er zijn drie mogelijkheden om met TYPE-BASIC te werken: * TYPE-BASIC Basis Doel is om het tienvingersysteem blindtypen aan te leren. Oefenen naar een snelheid van aanslagen per minuut. Het programma en het TB Basisboek zijn nodig. * TYPE-BASIC Plus Oefenen naar een snelheid van 120 aanslagen per minuut. Het programma en het TB Plusboek zijn nodig. * TYPE-BASIC Praktijk Doel is om in WORD een werkstuk te leren maken en het tienvingersysteem blindtypen toe te passen. De TYPE-BASIC Praktijk-omgeving en WORD zijn nodig. Een leerling start dus met TYPE-BASIC Basis. Daarna kan, indien gewenst, TYPE-BASIC Plus en/of TYPE-BASIC Praktijk gedaan worden. Hieronder is dat schematisch weergegeven: Type-Basic Plus Type-Basic Praktijk Type-Basic Basis Implementatiebegeleiding Typevaardigheidslessen verzorgen is vooral gewoon doen. U kunt dat zelf oppakken, maar we kunnen u daarbij ook ondersteunen. Tijdens een individuele implementatiebegeleiding gaan we op uw specifieke situatie in. Tijdens de implementatiebegeleiding informeren we leerkrachten/begeleiders over de manier waarop typevaardigheidslessen aangeboden kunnen worden. Het doel is dat kennis en kunde worden vergroot, zodat de lessen met een goede deskundigheid gegeven worden. Daarnaast gaan we in op vragen zoals: hoe zet ik typelessen op, hoe informeer ik ouders en leerlingen, wat heb ik nodig, waar moet ik op letten, hoe kan ik leerlingen het beste begeleiden enzovoort. Allemaal praktische zaken. De implementatiebegeleiding begint dus voordat de typecursus wordt gegeven. Er zijn twee bijeenkomsten waarin we overleggen. Ook kunt u ons voor en tijdens de cursus telefonisch of per benaderen met vragen en/of opmerkingen. De kosten hiervoor bedragen 200,00 + 0,40 cent per gereden kilometer, gerekend vanaf Bodegraven. U kunt natuurlijk ook naar ons toekomen, dan bespaart u de kilometerkosten. Mail naar instruct@instruct.nl om de mogelijkheden te bespreken.

3 3 TYPE-BASIC, Algemeen Studiewijzer We hebben studiewijzers gemaakt om aan te geven wat geoefend moet worden. Hierin staan voor TYPE-BASIC Basis en voor TYPE-BASIC Plus schema s met een overzicht van: * Lessen die per week gedaan moeten worden. * Doelstellingen (bijvoorbeeld het maximum aantal fout en de snelheid). * Extra onderdelen uit de docentenhandleiding die gedaan kunnen worden. Er zijn verschillende mogelijkheden uitgewerkt: * TYPE-BASIC Basis in 10, 15 of 20 weken * TYPE-BASIC Plus in 5, 8 of 10 weken De studiewijzer is opgenomen in het boekje Type-Basic, hoe doe je dat?. U kunt deze downloaden vanaf TYPE-BASIC Manager Bij TYPE-BASIC is een begeleidermodule beschikbaar, de TYPE-BASIC Manager. Deze is beschikbaar als u over een netwerkversie/schoollicentie beschikt. Zowel de resultaten van TYPE-BASIC Basis, TYPE- BASIC Plus en TYPE-BASIC Praktijk zijn er in zichtbaar. De begeleider kan resultaten van leerlingen opvragen als deze op internet zijn opgeslagen. Zo is precies te zien of een leerling regelmatig oefent. Hierdoor is optimale begeleiding mogelijk. Er kunnen ook berichten naar leerlingen gestuurd worden, bijvoorbeeld om huiswerk vast te leggen of om aan te geven dat er vaker geoefend moet worden. Bovendien kan een begeleider leerlinggegevens aanpassen (bijvoorbeeld een nieuw wachtwoord geven) en certificaten afdrukken. Kijk op voor een uitgebreide beschrijving en demo s. Docentenhandleiding De docentenhandleiding is bij TYPE-BASIC Basis en bij TYPE-BASIC Plus te gebruiken. U treft er bijvoorbeeld in aan: tips voor typelessen, allerlei typespelletjes, cd-rom met demonstratiemateriaal zoals videofilms, voorbeeldbrieven voor ouders enzovoort.

4 4 TYPE-BASIC Basis TYPE-BASIC Basis, Algemeen Er wordt altijd gestart met TYPE-BASIC Basis met het daarbij behorende TB Basisboek. Hiermee wordt het tienvingersysteem blindtypen aangeleerd. Enkele bijzonderheden zijn: * Het gemiddelde resultaat is aanslagen per minuut. * Gemiddeld heeft een leerling 20 uur nodig om alle oefeningen te maken en één of meer keren te herhalen. * Als alle oefeningen en opdrachten zijn gemaakt, kan een certificaat worden afgedrukt. Werkwijze De volgende werkwijze geeft het beste resultaat: * Eén keer per week onder begeleiding oefenen (bijvoorbeeld op school) * Enkele keren per week zo n minuten zelfstandig oefenen (bijvoorbeeld thuis) Hiervoor is nodig: * Op school: een schoollicentie van TYPE-BASIC (geschikt voor installatie in een netwerk) * Elke leerling: de thuisversie van TYPE-BASIC (programma + TB Basisboek) Dan zijn de kosten: * Voor de school: jaarabonnement van 110,00 voor de schoollicentie * Voor de leerling: per leerling 21,50 voor de thuisversie (licentie voor één pc)

5 5 TYPE-BASIC Plus TYPE-BASIC Plus, Algemeen TYPE-BASIC Plus kan gevolgd worden nadat het tienvingersysteem blindtypen is aangeleerd. Doel hiervan is om de typesnelheid te verhogen. Enkele bijzonderheden zijn: * Hetzelfde programma wordt gebruikt, daarvoor zijn geen extra kosten. * In het TB Plusboek wordt geoefend van 70 naar minimaal 120 aanslagen per minuut. * Gemiddeld moet een leerling uur extra oefenen om een snelheid van 120 aanslagen per minuut te behalen. Werkwijze De werkwijze is hetzelfde als hiervoor is beschreven, dus: * Eén keer per week onder begeleiding oefenen (bijvoorbeeld op school) * Enkele keren per week zo n minuten zelfstandig oefenen (bijvoorbeeld thuis) Het enige dat extra nodig is, is het TB Plusboek. De meerkosten blijven dus beperkt terwijl een leerling een veel hogere snelheid bereikt.

6 6 TYPE-BASIC Praktijk TYPE-BASIC Praktijk, Algemeen Het doel van TYPE-BASIC Praktijk is dat een leerling leert omgaan met WORD en daarbij het tienvingersysteem blindtypen blijft gebruiken. Zo leert de leerling zijn toetsenbordvaardigheid in de praktijk toe te passen. Kenmerkend voor TYPE-BASIC Praktijk is het werken vanuit een context. De onderwerpen sluiten dus aan bij de leefwereld van het kind. De aangeboden onderwerpen zijn onder andere: * Alinea s maken, fouten verbeteren, selecteren * Uitlijnen, spelling controleren * Lettertype, puntgrootte, tekenstijl en tekstkleur aangeven * Opsommingstekens en nummering aangeven * Knippen, kopiëren en plakken * Afbeeldingen invoegen, vergroten, verkleinen, verplaatsen * Kop- en voetteksten, (automatische) inhoudsopgave maken De eindopdracht bestaat uit het maken van een werkstuk met onder andere een voorblad, een (automatisch gegenereerde) inhoudsopgave, een koptekst en een paginanummering. Allemaal onderdelen die een leerling nodig heeft bij het maken van werkstukken en verslagen, zowel op de Basisschool als in het Voortgezet Onderwijs. Werkwijze Van elk onderwerp is een demonstratiefilmpje van gemiddeld 2 minuten gemaakt. Deze filmpjes worden op de computer afgespeeld en een leerling kan die individueel bekijken. Nadat dat gedaan is, kan de leerling de oefeningen in WORD maken. Een leerling vraagt de demonstratiefilmpjes en de oefeningen via internet op. Als alle oefeningen van een les klaar zijn, volgt een toets. De resultaten kunnen ingevuld worden in de manager en het gemiddelde cijfer wordt automatisch berekend. In de TYPE-BASIC Manager ziet de leerkracht dus hoe ver een leerling is en wat de resultaten zijn. Enkele bijzonderheden: * TYPE-BASIC Praktijk kan tegelijk, en als afwisseling, met TYPE-BASIC Plus gebruikt worden. * Gemiddeld heeft een leerling uur voor TYPE-BASIC Praktijk nodig. * Alles is via internet beschikbaar. Er hoeft dus niets geïnstalleerd te worden. Docentenhandleiding De docentenhandleiding is beschikbaar via U treft er bijvoorbeeld in aan: * Uitleg van het leerlingen- en het leerkrachtengedeelte. * Voorbereidingen voor het gebruik van TYPE-BASIC Praktijk.

7 7 PRIJZEN Type-Basic Titel ISBN Prijs Type-Basic 7.5, thuisversie (programma + TB Basisboek) ,50 Type-Basic 7.5, school- / netwerklicentie, jaarabonnement ,00 Type-Basic Praktijk, school- / netwerklicentie, jaarabonnement ,00 Losse producten: - Type-Basic 7.5, programma, jaarlicentie per pc ,00 - TB Basisboek ,00 - TB Plusboek ,00 Diversen: - Type-Basic, docentenhandleiding ,00 - Type-Basic implementatiebegeleiding, vaste prijs 200,00 - Type-Basic Implementatiebegeleiding, per gereden kilometer 0,40 Opmerkingen: - De prijs van een thuisversie is lager dan van de losse producten. - Het programma Type-Basic 7.5 kan bij het TB Basisboek en het TB Plusboek gebruikt worden. - Type-Basic 7.5 kan ook via internet gedownload en geregistreerd worden. Kijk op Voor België (azerty-toetsenbord) zijn er enkele afzonderlijke versies Titel ISBN Prijs Type-Basic 7.5 (Azerty), thuisversie (programma + TB Basisboek (Azerty)) ,50 Type-Basic 7.5 (Azerty), school- / netwerklicentie, jaarabonnement ,00 Losse producten: - Type-Basic 7.5 (Azerty), programma, jaarlicentie per pc ,00 - TB Basisboek (Azerty) ,00 Producten zoals het TB Plusboek en de docentenhandleiding zijn zowel bij qwerty- als bij azertytoetsenborden bruikbaar. Ook Type-Basic Praktijk is voor het azerty-toetsenbord geschikt. Abonnementsvoorwaarden * Het abonnement geldt voor de school/locatie waarvoor het abonnement is afgesloten. * Het abonnement wordt afgesloten voor 12 maanden, daarna wordt het automatisch verlengd (op basis van de meest recente gegevens op de teldatum). * De opzegtermijn is 1 kalendermaand. * Gratis updates tijdens het abonnement (bijvoorbeeld bij nieuwe uitgaven).

Producten en prijzen 2011

Producten en prijzen 2011 Typevaardigheid Type-Basic Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Producten en prijzen

Nadere informatie

Producten en prijzen 2012

Producten en prijzen 2012 Typevaardigheid Type-Basic Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Producten en prijzen

Nadere informatie

Producten en prijzen 2011

Producten en prijzen 2011 Typevaardigheid Type-Instructor Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Producten en

Nadere informatie

TYPE-BASIC, HOE DOE JE DAT? Studiewijzer voor het gebruik van Type-Basic

TYPE-BASIC, HOE DOE JE DAT? Studiewijzer voor het gebruik van Type-Basic TYPE-BASIC, HOE DOE JE DAT? Studiewijzer voor het gebruik van Type-Basic INHOUDSOPGAVE DE MOGELIJKHEDEN VAN TYPE-BASIC... 3 TYPE-BASIC BASIS... 5 TYPE-BASIC PLUS... 9 TYPE-DIPLOMA... 11 Een typecursus

Nadere informatie

Producten en prijzen 2012

Producten en prijzen 2012 Typevaardigheid Type-Instructor Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Producten en

Nadere informatie

Basisonderwijs, AaBeeCee. Productoverzicht 2003

Basisonderwijs, AaBeeCee. Productoverzicht 2003 Postbus 38 Harelbeekstraat 35 bus 3 2410 AA Bodegraven 8550 Zwevegem Nederland België Tel. 0172-65 09 83 Tel. 056-70 10 25 Fax 0172-61 83 15 Fax 056-70 18 80 www.instruct.nl instruct@instruct.nl www.instruct.be

Nadere informatie

Producten en prijzen 2012

Producten en prijzen 2012 Starten met de computer Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Producten en prijzen

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Type-Basic Praktijk

Docentenhandleiding. Type-Basic Praktijk Docentenhandleiding Type-Basic Praktijk 2007 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

TYPE-BASIC, HOE DOE JE DAT? Studiewijzer voor het gebruik van Type-Basic

TYPE-BASIC, HOE DOE JE DAT? Studiewijzer voor het gebruik van Type-Basic Studiewijzer voor het gebruik van Type-Basic INHOUDSOPGAVE DE MOGELIJKHEDEN VAN TYPE-BASIC... 3 TYPE-BASIC BASIS... 4 TYPE-BASIC PLUS... 8 TYPE-DIPLOMA... 10 Een typecursus dient gedeeltelijk onder begeleiding

Nadere informatie

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Tekstverwerken met Word, deel 1

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Tekstverwerken met Word, deel 1 Docentenhandleiding AaBeeCee-Digitaal Tekstverwerken met Word, deel 1 004-01 Instruct, Postbus 38, 410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Tekstverwerken met Word, deel 1

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Tekstverwerken met Word, deel 1 Docentenhandleiding AaBeeCee-Digitaal Tekstverwerken met Word, deel 1 2004-2012 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Producten en prijzen 2012

Producten en prijzen 2012 AaBeeCee-Digitaal Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Producten en prijzen 2012

Nadere informatie

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Tekstverwerken met Word, deel 1

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Tekstverwerken met Word, deel 1 Docentenhandleiding AaBeeCee-Digitaal Tekstverwerken met Word, deel 1 004-01 Instruct, Postbus 38, 410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Starten met de computer

Starten met de computer Starten met de computer Computervaardig vanaf groep 1 Producten en prijzen 2016 Computervaardig vanaf groep 1 1 Januari 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Inzetbaarheid... 3 Opbouw

Nadere informatie

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Werkstukken maken met. de computer

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Werkstukken maken met. de computer Docentenhandleiding AaBeeCee-Digitaal Werkstukken maken met de computer 004-01 Instruct, Postbus 38, 410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Werkstukken maken met. de computer

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Werkstukken maken met. de computer Docentenhandleiding AaBeeCee-Digitaal Werkstukken maken met de computer 2004-2012 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Werkstukken maken met. de computer

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Werkstukken maken met. de computer Docentenhandleiding AaBeeCee-Digitaal Werkstukken maken met de computer 2004-2015 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Producten en prijzen 2011

Producten en prijzen 2011 AaBeeCee-Digitaal Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Producten en prijzen 2011

Nadere informatie

Productoverzicht 2005

Productoverzicht 2005 Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland België HAVO/VWO Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl www.instruct.be Voortgezet Onderwijs instruct@instruct.nl instruct@instruct.be Productoverzicht

Nadere informatie

Producten en prijzen 2008

Producten en prijzen 2008 Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland België ECDL Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl www.instruct.be Europees Computer Rijbewijs instruct@instruct.nl instruct@instruct.be Producten

Nadere informatie

Aan de slag met Type-Basic

Aan de slag met Type-Basic Aan de slag met Type-Basic 2 Aan de slag met Type-Basic Hieronder een korte handleiding om enkele voorbereidingen te treffen voordat u met de leerlingen gaat starten. Op www.instruct.nl (via Typevaardigheid>Type-

Nadere informatie

Leren typen, interactief en online! Producten en prijzen TypeWorld XL. TypeWorld XL. Leren typen, interactief en online! 1.

Leren typen, interactief en online! Producten en prijzen TypeWorld XL. TypeWorld XL. Leren typen, interactief en online! 1. Leren typen, interactief en online! XL Producten en prijzen 2018 Leren typen, interactief en online! 1 Januari 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met TypeWorld... 3 Opbouw van TypeWorld...

Nadere informatie

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Tekstverwerken met Word, deel 2

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Tekstverwerken met Word, deel 2 Docentenhandleiding AaBeeCee-Digitaal Tekstverwerken met Word, deel 004-01 Instruct, Postbus 38, 410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Word 2007, deel Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: januari 2008 ISBN:

Word 2007, deel Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: januari 2008 ISBN: Word 2007, deel 1 2008 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: januari 2008 ISBN: 978 90 460 0433 3 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Tekstverwerken met Word, deel 2

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Tekstverwerken met Word, deel 2 Docentenhandleiding AaBeeCee-Digitaal Tekstverwerken met Word, deel 2 2004-2012 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Tekstverwerken met Word, deel 2

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Tekstverwerken met Word, deel 2 Docentenhandleiding AaBeeCee-Digitaal Tekstverwerken met Word, deel 004-015 Instruct, Postbus 38, 410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Producten en prijzen 2012

Producten en prijzen 2012 ECDL Basis en Advanced Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Producten en prijzen

Nadere informatie

Producten en prijzen 2016 TypeWorld XL

Producten en prijzen 2016 TypeWorld XL Leren typen, interactief en online! XL Producten en prijzen 2016 Leren typen, interactief en online! 1 Januari 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met TypeWorld... 3 Opbouw van TypeWorld...

Nadere informatie

Europees Computer Rijbewijs. Module 3. Word 2010. 2010 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: november 2010 ISBN: 978 90 460 0609 2

Europees Computer Rijbewijs. Module 3. Word 2010. 2010 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: november 2010 ISBN: 978 90 460 0609 2 Europees Computer Rijbewijs Module 3 Word 2010 2010 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: november 2010 ISBN: 978 90 460 0609 2 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Spelenderwijs leren typen! Kids. Producten en prijzen TypeWorld Kids. TypeWorld Kids. Spelenderwijs leren typen! 1

Spelenderwijs leren typen! Kids. Producten en prijzen TypeWorld Kids. TypeWorld Kids. Spelenderwijs leren typen! 1 Spelenderwijs leren typen! Kids Producten en prijzen 2017 Spelenderwijs leren typen! 1 Januari 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Computertypen... 3 Maak kennis met... 3 Opbouw van... 4 Dyslexie en

Nadere informatie

Producten en prijzen 2012

Producten en prijzen 2012 Cursusboeken PC Gebruik Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Producten en prijzen

Nadere informatie

Europees Computer Rijbewijs. Module 3. Word 2007. 2008 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: september 2008 ISBN: 978 90 460 0491 3

Europees Computer Rijbewijs. Module 3. Word 2007. 2008 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: september 2008 ISBN: 978 90 460 0491 3 Europees Computer Rijbewijs Module 3 Word 2007 2008 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: september 2008 ISBN: 978 90 460 0491 3 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Een korte handleiding door Frederic Rayen

Een korte handleiding door Frederic Rayen Een korte handleiding door Frederic Rayen Van installeren tot het gebruik P a g i n a 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe AbiWord version 2.8.6 installeren?... 4 Schermonderdelen... 5 Uitleg bij elke werkbalk...

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Algemeen. AaBeeCee-Digitaal

Docentenhandleiding. Algemeen. AaBeeCee-Digitaal Docentenhandleiding Algemeen AaBeeCee-Digitaal 2005-2015 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

3. Opmaak van documenten

3. Opmaak van documenten 57 3. Opmaak van documenten In sommige teksten is het overzichtelijker om schema s en opsommingen te gebruiken. In Word 2010 kunt u deze opmaak gemakkelijk toepassen met behulp van tabstops en opsommingstekens.

Nadere informatie

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Een stapje verder met de computer

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Een stapje verder met de computer Docentenhandleiding AaBeeCee-Digitaal Een stapje verder met de computer 2004-2015 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

TypeWorld Hoe doe je dat?

TypeWorld Hoe doe je dat? TypeWorld Hoe doe je dat? EEN SERIOUS GAME VOOR BLIND LEREN TYPEN INHOUD Inhoud... 2 Vooraf... 3 Een typecursus met TypeWorld organiseren... 4 Begeleiding... 6 Het programma TypeWorld... 7 TypeWorld Manager...

Nadere informatie

1. OpenOffice.org downloaden en installeren 13 1.1 Downloaden en installeren... 14 1.2 Achtergrondinformatie... 20 1.3 Tips... 21

1. OpenOffice.org downloaden en installeren 13 1.1 Downloaden en installeren... 14 1.2 Achtergrondinformatie... 20 1.3 Tips... 21 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De volgorde van lezen... 11 Website... 11 Toets uw

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 INSTRUCT

INHOUDSOPGAVE 2 INSTRUCT 2 INSTRUCT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 VOORWOORD... 8 GEBRUIK VAN HET CURSUSBOEK... 8 ONLINE ONDERSTEUNING... 10 INLEIDING: ALGEMENE BASISKENNIS... 10 1 WORD, BASISMOGELIJKHEDEN... 16 Toets vooraf...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Vaardigheid met het toetsenbord

Vaardigheid met het toetsenbord Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De volgorde van lezen... 11 Website... 11 Toets uw kennis... 11 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Word 2010

Inhoudsopgave. Deel 1 Word 2010 Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Nieuwsbrief... 9 Introductie Visual Steps... 10 Wat heeft u nodig?... 10 Verschillende versies... 11 Uw voorkennis... 11 Hoe werkt u met dit boek?... 12 De volgorde van lezen...

Nadere informatie

2.12 Een document opslaan als Oefeningen Achtergrondinformatie Tips... 54

2.12 Een document opslaan als Oefeningen Achtergrondinformatie Tips... 54 Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Nieuwsbrief... 9 Introductie Visual Steps... 10 Wat heeft u nodig?... 10 De website bij het boek... 11 Uw voorkennis... 11 Bonushoofdstukken... 12 Hoe werkt u met dit boek?...

Nadere informatie

Word 2010, deel Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: september 2010 ISBN:

Word 2010, deel Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: september 2010 ISBN: Word 2010, deel 1 2010 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: september 2010 ISBN: 978 90 0621 4 9 7 8 9 0 4 6 0 0 6 2 1 4 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

module Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: februari 2009

module Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: februari 2009 Europees Computer Rijbewijs module 6 PowerPoint 2007 2009 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: februari 2009 ISBN: 978 90 460 0494 4 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Presenteren met PowerPoint

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Presenteren met PowerPoint Docentenhandleiding AaBeeCee-Digitaal Presenteren met PowerPoint 2004-2012 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Word 13

Inhoudsopgave. Deel 1 Word 13 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 De volgorde van lezen... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Toets uw

Nadere informatie

DEMO. Excel 2016 UK Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: augustus 2016 ISBN:

DEMO. Excel 2016 UK Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: augustus 2016 ISBN: Excel 2016 UK 2016 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: augustus 2016 ISBN: 978 90 460 0779 2 DEMO 9 7 8 9 0 4 6 0 0 7 7 9 2 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Introductie Visual Steps Wat heeft u nodig? Uw voorkennis Hoe werkt u met dit boek?...

Inhoudsopgave. Voorwoord Introductie Visual Steps Wat heeft u nodig? Uw voorkennis Hoe werkt u met dit boek?... Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 17 De cd-rom en de website bij dit boek... 19 Bekijken van de cd-rom...

Nadere informatie

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Een stapje verder met de computer

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Een stapje verder met de computer Docentenhandleiding AaBeeCee-Digitaal Een stapje verder met de computer 2004-2012 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Europees Computer Rijbewijs. Module 6

Europees Computer Rijbewijs. Module 6 Europees Computer Rijbewijs Module 6 met PowerPoint 2010 (UK) Presentaties 2011 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: september 2011 ISBN: 978 90 460 0667 2 9 7 8 9 0 4 6 0 0 6 6 7 2 Alle

Nadere informatie

Producten en prijzen 2012

Producten en prijzen 2012 ICT-Updater Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Producten en prijzen 2012 Algemene

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Mogelijkheden LSSO-Opleidingen en Cursussen

Mogelijkheden LSSO-Opleidingen en Cursussen SKO Mogelijkheden LSSO-Opleidingen en Cursussen Telefoniste/Receptioniste: (4 modulen) + 2 modulen Administratief Medewerker: (6 modulen) + Rekenvaardigheden + Excel + 4 modulen Secretaresse: (8 modulen)

Nadere informatie

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Cursusboek MOS Word 2016 en 2013 Basis

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Cursusboek MOS Word 2016 en 2013 Basis Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Blijf op de hoogte... 9 Introductie Visual Steps... 10 Wat heb je nodig?... 10 Voorkennis... 11 Hoe werk je met dit boek?... 11 De schermafbeeldingen... 12 De website en aanvullende

Nadere informatie

Producten en prijzen 2012

Producten en prijzen 2012 TypeWrld Pstbus 38 2410 AA Bdegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Prducten en prijzen 2012 TypeWrld Leren

Nadere informatie

Basiscursus PC-gebruik

Basiscursus PC-gebruik Basiscursus PC-gebruik WINDOWS 7, WORD 2010, IE8 2010 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: augustus 2010 ISBN: 978 90 460 0616 0 9 7 8 9 0 4 6 0 0 6 1 6 0 Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Digitale Geletterdheid. Voor Praktijkonderwijs, VMBO, en HAVO / VWO. Producten en prijzen 2018 DIGIT DIGIT. DigitaleGeletterdheid.

Digitale Geletterdheid. Voor Praktijkonderwijs, VMBO, en HAVO / VWO. Producten en prijzen 2018 DIGIT DIGIT. DigitaleGeletterdheid. Digitale Geletterdheid Voor Praktijkonderwijs, VMBO, en HAVO / VWO Producten en prijzen 2018 DigitaleGeletterdheid.nl 1 Januari 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 21st century skills... 3 - H/V en -

Nadere informatie

Aan de slag. met. AaBeeCee

Aan de slag. met. AaBeeCee Aan de slag met AaBeeCee 2 Voordat er met leerlingen gestart kan worden moeten er enkele voorbereidingen getroffen worden. Deze kunnen bij voorkeur door bijvoorbeeld de ict-cöordinator en/of een systeembeheerder

Nadere informatie

Toets-ICT PrO. Digitale Geletterdheid voor het Praktijkonderwijs. Producten en prijzen 2017 Toets-ICT PrO

Toets-ICT PrO. Digitale Geletterdheid voor het Praktijkonderwijs. Producten en prijzen 2017 Toets-ICT PrO Digitale Geletterdheid voor het Praktijkonderwijs Producten en prijzen 2017 Digitale Geletterdheid voor het Toets-ICT Praktijkonderwijs PrO 1 Januari 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met

Nadere informatie

Digitale Geletterdheid. Voor Praktijkonderwijs, VMBO, en HAVO / VWO. Producten en prijzen 2018 DIGIT DIGIT. DigitaleGeletterdheid.

Digitale Geletterdheid. Voor Praktijkonderwijs, VMBO, en HAVO / VWO. Producten en prijzen 2018 DIGIT DIGIT. DigitaleGeletterdheid. Digitale Geletterdheid Voor Praktijkonderwijs, VMBO, en HAVO / VWO Producten en prijzen 2018 DigitaleGeletterdheid.nl 1 April 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 21st century skills... 3 - H/V en - VMBO...

Nadere informatie

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Informatie zoeken met Internet Explorer 7

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Informatie zoeken met Internet Explorer 7 Docentenhandleiding AaBeeCee-Digitaal Informatie zoeken met Internet Explorer 7 2008-2012 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Europees Computer Rijbewijs. module 4. Excel Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: september 2004 ISBN:

Europees Computer Rijbewijs. module 4. Excel Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: september 2004 ISBN: Europees Computer Rijbewijs module 4 Excel 2003 2004 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: september 2004 ISBN: 90 460 0102 4 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Dit zijn onze nieuwe flyers, waarbij je de achterzijde zelf kan printen met jouw eigen informatie.

Dit zijn onze nieuwe flyers, waarbij je de achterzijde zelf kan printen met jouw eigen informatie. Dit zijn onze nieuwe flyers, waarbij je de achterzijde zelf kan printen met jouw eigen informatie. Bijgaand een aantal voorbeelden die je zou kunnen gebruiken. Lettertype van de voorzijde van de flyer

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 De website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 De website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

2.14 Achtergrondinformatie... 51 2.15 Tips... 54

2.14 Achtergrondinformatie... 51 2.15 Tips... 54 Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Nieuwsbrief... 9 Introductie Visual Steps... 10 Wat heeft u nodig?... 10 De website bij het boek... 11 Uw voorkennis... 11 Bonushoofdstukken... 12 Hoe werkt u met dit boek?...

Nadere informatie

3. Opmaak van documenten

3. Opmaak van documenten 57 3. Opmaak van documenten In sommige teksten is het overzichtelijker om schema s en opsommingen te gebruiken. In Word kunt u deze opmaak gemakkelijk toepassen met behulp van tabstops en opsommingstekens.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De volgorde van lezen... 11 De cd-rom bij dit boek... 11 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Rekenen met Excel

Docentenhandleiding. AaBeeCee-Digitaal. Rekenen met Excel Docentenhandleiding AaBeeCee-Digitaal Rekenen met Excel 2005-2012 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een

Nadere informatie

2013 Visual Steps - www.visualsteps.nl Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 1 ISBN 978 90 5905 166 9

2013 Visual Steps - www.visualsteps.nl Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 1 ISBN 978 90 5905 166 9 Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 17 De volgorde van lezen... 18 Website... 18 De schermafbeeldingen... 19 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Een nieuwe presentatie maak je met de sneltoets <Ctrl+N> of via het tabblad,. Vervolgens kies je Lege presentatie en klik je op de knop Maken.

Een nieuwe presentatie maak je met de sneltoets <Ctrl+N> of via het tabblad,. Vervolgens kies je Lege presentatie en klik je op de knop Maken. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 PowerPoint opstarten en afsluiten POWERPOINT kan worden opgestart via. Als POWERPOINT al vaker is gestart kun je direct op Microsoft PowerPoint 2010 klikken. Typ anders in het

Nadere informatie

AaBeeCee Methodeverantwoording Algemene Basis Computergebruik

AaBeeCee Methodeverantwoording Algemene Basis Computergebruik AaBeeCee Methodeverantwoording Algemene Basis Computergebruik Februari 2003 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 AaBeeCee in het kort...3 Samenstelling materiaal...4 Waarom de methode AaBeeCee?...7 Doelstellingen...8

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De website bij het boek... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 Uw voorkennis... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De website bij het boek... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 Uw voorkennis... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2013/2016, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1. PowerPoint opstarten, verkennen en afsluiten

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2013/2016, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1. PowerPoint opstarten, verkennen en afsluiten SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 PowerPoint opstarten, verkennen en afsluiten PowerPoint opstarten POWERPOINT kan bijvoorbeeld worden opgestart via een snelkoppeling op het bureaublad. Presentaties openen en het

Nadere informatie

I Het maken van een nieuwsbrief

I Het maken van een nieuwsbrief I Het maken van een nieuwsbrief Wat leer je? Veel bedrijven publiceren een korte nieuwsbrief waar zij hun personeel op de hoogte houden van belangrijke ontwikkelingen binnen het bedrijf. Hier meldt men

Nadere informatie

1 Hoe werk ik mijn werkstuk af

1 Hoe werk ik mijn werkstuk af 1. Hoe werk ik mijn werkstuk af 2. Hoe maak ik een voorblad 3. Hoe gebruik ik Wordart om een titel te maken. 4. Hoe plak ik een plaatje van Internet 5. Hoe maak ik een inhoudsopgave 6. Hoe maak ik een

Nadere informatie

4. Documentweergave kiezen 5. Afbeeldingen 6. Tabellen 113 Computergids Word 2019, 2016 en Office 365

4. Documentweergave kiezen 5. Afbeeldingen 6. Tabellen 113 Computergids Word 2019, 2016 en Office 365 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Bonushoofdstukken... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10

Nadere informatie

Dé methode voor Digitale Geletterdheid. Voor VMBO of HAVO /VWO. Producten en prijzen 2017 DIGIT DIGIT.

Dé methode voor Digitale Geletterdheid. Voor VMBO of HAVO /VWO. Producten en prijzen 2017 DIGIT DIGIT. Voor VMBO of HAVO /VWO Dé methode voor Digitale Geletterdheid Producten en prijzen 2017 www.digitalegeletterdheid.nl 1 Januari 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 : Digitale Geletterdheid in het VO...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 De schermafbeeldingen... 11 1. Starten met

Nadere informatie

INHOUD POWERPOINT 2007

INHOUD POWERPOINT 2007 INHOUD POWERPOINT 2007 1 Introductie...1 1.1 Programma starten...1 1.1.1 Manier 1...1 1.1.2 Manier 2...1 1.2 Schermopbouw...1 1.3 Het lint...2 1.3.1 Het tabblad Start...2 1.3.2 Het tabblad Invoegen...2

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

Producten en prijzen 2016 ECDL

Producten en prijzen 2016 ECDL Computervaardig op niveau Producten en prijzen 2016 Computervaardig op niveau 1 April 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2, het Europees Computer Rijbewijs... 3 Kwalificatiedossiers en keuzedelen... 3

Nadere informatie

Producten en prijzen 2012

Producten en prijzen 2012 Toets-ICT Praktijk modules Basis modules (ECDL Basis) Gevorderden modules (ECDL Advanced) Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl

Nadere informatie

Opmaak in Word. Cursus Word. Tekenopmaak

Opmaak in Word. Cursus Word. Tekenopmaak Opmaak in Word Als je in Word een document gaat opmaken kun je gebruikmaken van 3 opmaakniveaus: - Tekenopmaak voorbeelden: lettertype, puntgrootte, stijl en kleur - Alinea opmaak voorbeelden: inspringen,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Introductie Visual Steps 10 Nieuwsbrief Wat heeft u nodig? Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Introductie Visual Steps 10 Nieuwsbrief Wat heeft u nodig? Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Introductie Visual Steps... 10 Nieuwsbrief... 10 Wat heeft u nodig?... 11 Voor docenten... 12 Hoe werkt u met dit boek?... 13 De volgorde van lezen... 14 Website... 14 Toets

Nadere informatie

Microsoft Office 2003

Microsoft Office 2003 Computer Basis boek Microsoft Office 2003 Word, Excel en PowerPoint Korte inhoud Inhoudsopgave 7 Voorwoord 15 Deel 1 Werken in Office 2003 17 Deel 2 Word 2003 43 Deel 3 Excel 2003 117 Deel 4 PowerPoint

Nadere informatie

Maandag 25 april 2010 (net na de Paasvakantie)

Maandag 25 april 2010 (net na de Paasvakantie) Inleiding De bedoeling van deze opdracht is, jullie eens iets verder te laten nadenken over computers en de huidige technologie. Probeer deze opdracht zo goed mogelijk uit te werken, zodat je op een redelijk

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

PC Gebruik. Van starter tot gevorderde. Producten en prijzen 2016 Cursusboeken PC Gebruik

PC Gebruik. Van starter tot gevorderde. Producten en prijzen 2016 Cursusboeken PC Gebruik Van starter tot gevorderde Producten en prijzen 2016 Cursusboeken Van starter tot gevorderde 1 Maart 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Cursusboeken... 3 Ondersteunend materiaal... 3

Nadere informatie

Product en prijzen 2017 Media Rijbewijs

Product en prijzen 2017 Media Rijbewijs Product en prijzen 2017 Product en prijzen 2017 Social Media Rijbewijs Media Rijbewijs Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met het Media Rijbewijs... 3 Inhoud lessen... 4 Digitale leeromgeving...

Nadere informatie

Deel 1 Werken in Office 2007 15. Deel 2 Aan de slag met Word 2007 45. Deel 3 Aan de slag met Excel 2007 131

Deel 1 Werken in Office 2007 15. Deel 2 Aan de slag met Word 2007 45. Deel 3 Aan de slag met Excel 2007 131 Computer Basis boek Office 2007 Word, Excel & PowerPoint Korte inhoud Inhoudsopgave 5 Voorwoord 13 Deel 1 Werken in Office 2007 15 Deel 2 Aan de slag met Word 2007 45 Deel 3 Aan de slag met Excel 2007

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 15 De website bij het boek 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De website bij het boek... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 Uw voorkennis... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Bonushoofdstukken...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Uw voorkennis... 15 Toets uw kennis...

Nadere informatie