Bezoek Geraardsbergen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bezoek Geraardsbergen"

Transcriptie

1 Bezoek Geraardsbergen Een stad vol vuur In Geraardsbergen is altijd wel wat te beleven. Vier mee met Krakelingen en Tonnekensbrand, beklim de Muur en duik in het ambachtelijke en culturele verleden. Geniet van het prachtige groene landschap, ervaar natuur en milieu in De Helix of het stiltegebied en sluit af met een streekbier of een mattentaart voor de Bourgondiërs onder ons. Ontdek samen met een gids waar Geraardsbergen goed in is: authentiek genieten! Info over groepsuitstappen Inzake het aanbod rond groepsuitstappen werkt Toerisme Geraardsbergen volgens een systeem waarbij men zelf het dagprogramma kan samenstellen. Hieronder vindt u ons aanbod in hapklare stukken, die u kan gebruiken om een uitstap op te bouwen; Toerisme Geraardsbergen begeleidt u graag hierin. Vertrekt u liever van een vaste formule, dan vindt u die iets verderop. De prijzen, tot slot, zijn te vinden aan het einde van deze brochure. Om te starten Geen betere manier om een bezoek te starten dan met een kop koffie en een mattentaart. Op en nabij de Markt zijn er tal van zaken die u graag zullen ontvangen! Aan het begin van het programma zal de gids uw groep opwachten aan toeristisch infokantoor De Permanensje 1. 1 Wenst u een ander ontmoetingspunt? Aarzel dan niet het ons te zeggen: onze gidsen passen zich zo veel mogelijk aan de wensen van de groep aan.

2 Het aanbod Stel uw programma zelf op uit volgende elementen: Alle onderstaande elementen kunnen worden gecombineerd tot een uitstap op maat. Het team van Visit Geraardsbergen staat u te woord om op de praktische details te letten. Verkenning van het Marktplein: Na een korte voorstelling van Geraardsbergen bezoekt de groep infokantoor De Permanensje, de Sint-Bartholomeuskerk, de Marbol, het Stadhuis en het Manneken-Pis. Naargelang beschikbare tijd en uw voorkeur kan dit worden uitgebreid met de Dierkosttoren, de steegjes rond de Markt, en het Oud-Hospitaal. Duur: 1 1,5 2 uur. Bezoek aan de Sint-Catharinakerk: De kloosterkerk van het Catharinacollege kan worden bezocht met tekst en uitleg door niemand minder dan de Oud-Principaal van het college 2. Duur: 30 min. - 1 uur. Bezoek aan de Oudenberg en de alombekende Muur: De Oudenbergsite, ligging van de Muur en de O.L.Vrouwkapel, is tevens de locatie van het jaarlijkse dubbelfeest Krakelingenworp en Tonnekensbrand. Duur: ± 1 uur; 30min. voor wandeling van of naar de Markt. 2 Mits beschikbaarheid van dhr. Principaal.

3 Pottenbakkersatelier "Den Boelover": Pottenbakker Marnic De Lange stelt zijn atelier open voor bezoeken. U krijgt hierbij de bijzondere anagamanoborigama houtoven te zien, uniek in België, en ontdekt wat deze onderscheidt van meer conventionele ovens. Als afsluiter kan u een staaltje uit het oeuvre bekijken. Duur: ongeveer 1 uur; elke dag van 13 tot 19u. Max. ±25 deelnemers per groep. Ambachtelijk museum "'t Aloam": In de Mertensmolen te Viane huist een indrukwekkende collectie werktuigen van verschillende authentieke ambachten en beroepen. Het museum werkt met eigen gidsen. Duur: 2-3 uur. Bezoek de Geraardsbergse Musea: De exposities in de Collegestraat bieden een kijk op het industriële verleden van Geraardsbergen: de tabaks- en lucifernijverheid, en natuurlijk de kantcollectie. Duur: ongeveer 1uur, inkom 1.25 p.p. of 0.75 vanaf 10 personen. Panoramische rondrit door de deelgemeenten: Komt u per bus naar Geraardsbergen, dan is een gegidste rondrit door de deelgemeenten misschien iets voor u. Met de Markt en/of de Oudenberg als begin- en eindpunt brengt deze rit u op interessante plekjes in de ruimere omgeving. Ideaal voor groepen die wat minder goed te been zijn, of al voldoende kilometers op de agenda hebben staan. Duur: ong. 1 uur.

4 Of kies voor een themawandeling die U de stad laat ontdekken: Wandeltocht langs de lucifernijverheid: Op wandel langs Cité Unal (de stekjesfabriek ), de Buizemont- en Broekstraat, en "De Plage" vertelt de gids over het verleden van de stad met als rode draad de lucifernijverheid. Duur: ongeveer 3 uur. In het spoor van Grupello op zoek naar Barok: Themawandeling rond kunstenaar Grupello langs het Abdijpark, stadhuis, de St-Bartholomeuskerk en het Oud Hospitaal. Duur: ongeveer 2 uur. Maak kennis met ons streekproduct bij uitstek: de Geraardsbergse Mattentaart Bezoek een bakkerij voor een demonstratie en degustatie van het mattentaarten bakken. Duur: ongeveer 1 uur. Deelnemende bakkerijen zijn: Bakkerij Nevens : groepen van 20 tot 35 personen, enkel op woensdag-, en donderdagnamiddag (tot 14u) of zaterdagnamiddag (vanaf 13u). 2,5 p.p. Bakkerij Caroline en Wouter : groepen van 20 tot 50 personen. Woensdag, donderdag of zaterdag; tijdens schoolvakanties van maandag t.e.m. zaterdag. 5 p.p. Bakkerij De Vesten : groepen van 20 tot 40 personen, enkel op woensdag- en donderdagvoormiddag. 3,5 p.p. (incl. halve mattentaart en koffie)

5 Kies uit één van onze voorbeeldprogramma s Met bovenstaande bouwblokken krijgt U de mogelijkheid om een programma samen te stellen naar eigen wensen en verwachtingen. Bent u niet zeker wat te kiezen of geeft u de voorkeur aan een vaste formule, dan zijn er volgende voorbeeldprogramma s voorhanden. Deze formules bestaan uit dezelfde bouwblokken, waardoor het perfect mogelijk is om ook deze programma s op maat aan te passen. Geraardsbergen, historisch en cultureel 10 uur: Verwelkoming door de gids met een introductie over Geraardsbergen in toeristisch infokantoor met streekbezoekerscentrum "De Permanensje", waar ook de collectie van Manneken- Piskostuumpjes kan worden bewonderd. Nadien bezoek aan het Stadhuis, de Sint- Bartholomeuskerk, de Marbol en Manneken-Pis, en naargelang de beschikbare tijd aangevuld met de steegjes rond de Markt en/of de Dierkosttoren. 12 uur: Middagmaal (zelf te regelen) 14 uur: Bezoek aan de Geraardsbergse Musea voor een kijk op het industriële verleden van Geraardsbergen. 15 uur: Panoramische rondrit doorheen de deelgemeenten van Geraardsbergen met stop op de Oudenberg.* OF: Geleide wandeling doorheen de binnenstad; zie overzicht boven. 17 uur: Einde rondleiding * Enkel voor groepen die per bus komen. Prijs: 150 volledige daguitstap ( 30 per uur, max. 25 pers. per gids) + 0,75 p.p. inkom Geraardsbergse Musea.

6 Geraardsbergen, een culinaire verwennerij (bakkersbezoek enkel op woe, do of za) Deelnemende bakkerijen 10 uur: Verwelkoming door de gids met een introductie over Geraardsbergen in toeristisch infokantoor met streekbezoekerscentrum "De Permanensje", waar ook de collectie van Manneken-Piskostuumpjes kan worden bewonderd. Nadien bezoek aan het Stadhuis, de Sint-Bartholomeuskerk, de Marbol en Manneken-Pis. 11 uur: Bezoek aan een bakkerij voor een demonstratie van het mattentaartenbakken (met degustatie) o o o Bakkerij Nevens wo- of don- namiddag om 14:00; zat. tussen 13:00 en 14:00 Min. 20 pers., max. 35 pers. Bakkerij De Vesten 054/ woe- en donderdagvm. Min. 20, max. 40 pers. Bakkerij "Caroline en Wouter" (Grimminge) woensdag, donderdag en zaterdag (schoolvakanties: alle dagen behalve zondag). Min. 20 pers., max. 50 pers. 12 uur: Middagmaal (zelf te regelen) 14 uur: Bezoek aan de Geraardsbergse Musea voor een kijk op het industriële verleden van Geraardsbergen. 15 uur: Panoramische rondrit doorheen de deelgemeenten van Geraardsbergen met stop op de Oudenberg (bezoek aan de Muur en de O.L.Vrouwkapel).* OF: Geleide wandeling doorheen de binnenstad; zie overzicht boven. 17 uur: Einde rondleiding * Enkel voor groepen die per bus komen. Prijs: 150 volledige daguitstap ( 30 per uur, max. 25 pers. per gids) + 2, 2.50 of 5 p.p. inkom bakkerij en 0,75 p.p. inkom Geraardsbergse Musea.

7 Mattentaarten-namiddagprogramma (woensdag, donderdag of zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur) 14:00 uur: Verwelkoming door de gids. Bezoek aan de bakkerij met demonstratie van het mattentaartenbakken en degustatie. Nadien is er mogelijkheid tot het aankopen van mattentaarten in de verkoopsruimte. Zie opmerkingen bij bakkerijen voor details. 15:00 uur: Bezoek aan "De Permanensje", Toeristisch infokantoor Stad en Streek. In het infokantoor licht de gids de "3 M's" van Geraardsbergen toe: Muur, Mattentaarten en Manneken-Pis. De gids geeft daarbij een woordje uitleg over de geschiedenis van de mattentaart. 16:00 uur: In een horecazaak naar keuze kan u genieten van een koffie met een echte Geraardsbergse mattentaart. Prijs: 60,00 voor de gids, 2,50 of 5 per persoon inkom van de bakkerij Geraardsbergen, op ambachtelijke wijze 10 uur: Verwelkoming door de gids met een introductie over Geraardsbergen in toeristisch infokantoor met streekbezoekerscentrum "De Permanensje", waar ook de collectie van Manneken-Piskostuumpjes kan worden bewonderd. Nadien bezoek aan het Stadhuis, de Sint-Bartholomeuskerk, de Marbol en Manneken-Pis. 11 uur: Bezoek aan de Oudenbergsite, de OLV-kapel en de alom bekende Muur 12 uur: Middagmaal (zelf te regelen) 14 uur: Bezoek aan pottenbakkerij Den Boelover (geen gids nodig) 15 uur: Bezoek aan het ambachtelijk museum t Aloam* (met gids van het museum, dus geen stadsgids nodig) 17 uur: Einde rondleiding * Museum 't Aloam vind je in Viane, Edingseweg nr 401. Een groepsbezoek onder begeleiding van een gids is enkel op afspraak mogelijk. Prijs: 60 voor de stadsgids in de voormiddag ( 60 voor 2 uur, max. 25 pers. per gids); de inkom voor museum 't Aloam bedraagt 5 per persoon (kinderen 3).

8 En de prijs? Bij de voorbeeldprogramma s zag u telkens al de prijs voor de formule in kwestie vermeld staan. Dezelfde logica geldt voor al onze groepsbezoeken, al zijn er een paar variabelen om rekening mee te houden. Onze stadsgidsen vragen een standaard vergoeding van 60 voor 2 uur. Voor elk bijkomend uur rekenen zij daarbovenop 30 aan. Kleine vertragingen worden hierin uiteraard niet meegeteld, maar ook voor kortere bezoeken wordt in principe het minimum aangehouden. Eventuele middagpauzes worden uiteraard niet aangerekend wat betreft de gidsen. Dat gezegd zijnde gebeurt het soms dat de groep graag de gids erbij heeft over de middag heen, uit praktische overwegingen of gewoon voor de gezelligheid. Indien dit uw voorkeur is, vragen we wel dat u met hem of haar rekening houdt tijdens het reserveren voor de maaltijd. Het spreekt vanzelf dat hier geen enkele verplichting toe bestaat. Bakkerij- en museumbezoeken hebben een bijkomende kost per persoon aan inkom. Voor onze stadsmusea bedraagt dit 1,25 ( 0,75 p.p. vanaf 10 personen). Voor de bakkerijen varieert dit naargelang de bakkerij in kwestie; zie het onderdeel bakkerijbezoek eerder. Praktische info Voor eventuele maaltijden of koffiepauzes willen we u vriendelijk verzoeken de nodige reservaties te regelen met het etablissement van uw keuze. Een overzicht van de horeca in en rond Geraardsbergen vindt u op onze website en in onze nieuwe horecagids Proeven van Geraardsbergen, verkrijgbaar in ons infokantoor of eveneens op de website. Komt u met een grote groep of krijgt u graag enkele tips van ons, dan kunnen wij altijd enkele zaken voorstellen in functie van uw programma of uw voorkeuren. Ook voor verdere vragen, opmerkingen of informatie staan wij tot uw beschikking. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen: De Permanensje Toeristisch Infokantoor Stad en Streek Markt z/n 9500 Geraardsbergen T toerisme@geraardsbergen.be

Dagtrips voor groepen Geraardsbergen

Dagtrips voor groepen Geraardsbergen Dagtrips voor groepen Geraardsbergen Denderende Stad in het hart van de Vlaamse Ardennen Geraardsbergen, in het Latijn Gerardimontium, is gelegen in Oost-Vlaanderen, met zicht op Brabant en Henegouwen,

Nadere informatie

Ontdek het. mijnmuseum

Ontdek het. mijnmuseum Ontdek het verhaal van mijnwerkers in het mijnmuseum MIJN MUSEUM Ontdek het nieuwe Mijnmuseum Bezoek het imposante industriële mijnterrein van Beringen en ervaar de geschiedenis van de Limburgse steenkoolmijnen

Nadere informatie

Toerisme in tips voor scholen en families met kinderen

Toerisme in tips voor scholen en families met kinderen Toerisme in tips voor scholen en families met kinderen Copyright Toerisme Oost-Vlaanderen David Samyn 1 HET BEZOEKERSCENTRUM VAN BOEKHOUTE Het bezoekerscentrum van Boekhoute heeft tal van troeven. Op de

Nadere informatie

Groepsbezoeken Halle 2013

Groepsbezoeken Halle 2013 Groepsbezoeken Halle 2013 Vanaf 1 maart 2013 www.mysterievandebouwmeester.be www.toerisme-halle.be Gedurende 2 jaar sluit de Sint-Martinusbasiliek voor restauratie haar deuren voor het grote publiek. Om

Nadere informatie

Een groepsbezoek aan de O.-L.-Vrouwekathedraal

Een groepsbezoek aan de O.-L.-Vrouwekathedraal Een groepsbezoek aan de O.-L.-Vrouwekathedraal 03 Een onvergetelijke ervaring voor uw leden, klanten of medewerkers Een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is steeds een indrukwekkende belevenis.

Nadere informatie

Met SNT naar de fotogenieke stad VALENCIA Za 01/06/19 Di 04/06/19

Met SNT naar de fotogenieke stad VALENCIA Za 01/06/19 Di 04/06/19 Met SNT naar de fotogenieke stad VALENCIA Za 01/06/19 Di 04/06/19 Beleef de veelzijdigheid van Valencia op mensenmaat! Bewonder de moderne architectuur in de Stad van Kunst en Wetenschappen. Ontdek het

Nadere informatie

Zondag 19 maart: Bezoek en rondleiding Antwerps stadhuis, Redststarline museum en het Mas

Zondag 19 maart: Bezoek en rondleiding Antwerps stadhuis, Redststarline museum en het Mas Een overzicht van onze volgende activiteiten: Zondag 19 maart: Bezoek en rondleiding Antwerps stadhuis, Redststarline museum en het Mas Wij komen samen aan de dienst toerisme op de Grote Markt 13 om 10

Nadere informatie

vzw GORS Herberg het Klokhuis Martinusstraat 34 3840 Borgloon

vzw GORS Herberg het Klokhuis Martinusstraat 34 3840 Borgloon RESERVATIEBEVESTIGING Haspengouwklassen herberg het Klokhuis Naam van de school: Contactpersoon: Adres : Telefoon : Mail adres : Datum verblijf : Aankomst:. Vertrek:. begeleiding: Prijzen De prijs voor

Nadere informatie

Juli - augustus 2011 - nr 335

Juli - augustus 2011 - nr 335 Juli - augustus 2011 - nr 335 Kijker nr 335 : zomer 2011 Voor sommigen zit het er misschien al bijna op. Voor anderen is het nog maar pas begonnen en voor nog anderen duurt het nog enkele weken. Eén ding

Nadere informatie

beleefwaalsbrabant.be 18 LOUVAIN-LA-NEUVE, EEN JONGE EN BRUISENDE STAD STADSRONDLEIDINGEN BEZOEK AAN HET HERGE MUSEUM MET AUDIOGIDS

beleefwaalsbrabant.be 18 LOUVAIN-LA-NEUVE, EEN JONGE EN BRUISENDE STAD STADSRONDLEIDINGEN BEZOEK AAN HET HERGE MUSEUM MET AUDIOGIDS LOUVAIN-LA-NEUVE, EEN JONGE EN BRUISENDE STAD Een jonge stad, met oog voor kunst gecombineerd bezoek aan de stad aan de hand van verschillende thema s (naar keuze) + bezoek van het Hergé-museum. toegankelijk

Nadere informatie

Bloesemactiviteiten. Bilzen Bloeit

Bloesemactiviteiten. Bilzen Bloeit Bloesemactiviteiten Bilzen Bloeit Welkom in Bilzen. Wist je dat de Landcommanderij Alden Biesen de grootste openbare hoogstamboomgaard van West-Europa heeft? Nergens in Haspengouw is het natuurlijke bloesemlandschap

Nadere informatie

Aarzel niet om te vragen aan het café of ze nog andere mogelijkheden aanbieden! Zij bekijken g aag samen met jou de mogelijkheden.

Aarzel niet om te vragen aan het café of ze nog andere mogelijkheden aanbieden! Zij bekijken g aag samen met jou de mogelijkheden. Cafés en Tavernes voor groepen In Ronse kies je en reserveer je jouw café/tearoom bij voorkeur zelf. Vermeld steeds ij je reservatie dat je een bezoek aan Ronse via de dienst Toerisme boekt en je een degustatie

Nadere informatie

Ham natuurlijk! Dagtrips

Ham natuurlijk! Dagtrips Ham natuurlijk! Dagtrips Welkom in Ham! Ham is een landelijke gemeente in de Limburgse Kempen. Ze leent zich uitstekend voor een mooie fiets- of wandeltocht. Ham telt echter ook een aantal plekjes die

Nadere informatie

Pop-up Design fietsroute

Pop-up Design fietsroute Pop-up Design fietsroute Maak al fietsend kennis met Brabants Design van nu. Fiets naar plekken waar het bruist van creativiteit. Stap af, neem de tijd en laat je inspireren. Iedere zaterdag en zondag

Nadere informatie

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main-Radweg Actief genieten op de fietsroute langs de Main Algemeen: 7 dagen waarvan ook 7 dagen fietsen. Lengte volledige fietstocht: ongeveer 340km Overnachtingen:

Nadere informatie

ONTDEK DE LEIESTREEK MET EEN GREETER! WELKOM IN WIELSBEKE

ONTDEK DE LEIESTREEK MET EEN GREETER! WELKOM IN WIELSBEKE ONTDEK DE LEIESTREEK MET EEN GREETER! WELKOM IN WIELSBEKE WAT ZIJN GREETERS? Leiestreek Greeters zijn enthousiaste inwoners van de regio die op vrijwillige basis kleine groepjes toeristen (maximum 6) op

Nadere informatie

Musea op Tiengemeten

Musea op Tiengemeten Overzicht arrangementen: MAANDAG GESLOTEN 1. Dagje Tiengemeten basic. 8,-- 2. Dagje Tiengemeten basic +. 10,50 3. Dagje musea Tiengemeten. 14,-- 4. Nostalgische dagje uit Tiengemeten 38,20 5. Schoolreisje

Nadere informatie

Onze troeven: - Persoonlijk contact en service - maatwerk en flexibiliteit - comfort en uitgebreide lokale kennis

Onze troeven: - Persoonlijk contact en service - maatwerk en flexibiliteit - comfort en uitgebreide lokale kennis Dagarrangementen voor groepen: suggesties Onze dienstverlening staat garant voor persoonlijk advies op maat van de klant. Daarvoor kan gerekend worden op de uitgebreide lokale kennis van onze medewerkers.

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie

CONTACT. Kerstfeest 2018

CONTACT. Kerstfeest 2018 CONTACT Nummer 10 December 2018 Kerstfeest 2018 Donderdag 20 december van 12u tot 17u30. (In het AC, zaal De Wilg ; de zaal is toegankelijk vanaf 12 uur. Ingang via de polyvalente zaal) (Het feest zal

Nadere informatie

HAMBURG - KOPENHAGEN - MALMÖ

HAMBURG - KOPENHAGEN - MALMÖ 7-DAAGSE REIS 22.08 28.08.2018 HAMBURG - KOPENHAGEN - MALMÖ REISPROGRAMMA: Dag 1 Woensdag 22.08.2018: Via Eindhoven rijden we naar Sevenum waar ons een lekker ontbijtbuffet wacht. Daarna rijden we verder

Nadere informatie

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch

Groepsontvangsten.  Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten 2016 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten Dé locatie in de omgeving van Apeldoorn om samen met familie, vrienden, collega s of uw vereniging een onvergetelijke dag door te

Nadere informatie

Rome. Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016

Rome. Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016 Rome Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016 Dagprogramma vrijdag Per touringcar van Hoornaar naar Schiphol en aansluitend vliegreis naar Rome. Vliegen om 7.00 uur. Transfer naar uw hotelaccommodatie,

Nadere informatie

GEBRUIKERSGIDS CAFÉ KORTRIJK 1302

GEBRUIKERSGIDS CAFÉ KORTRIJK 1302 GEBRUIKERSGIDS CAFÉ KORTRIJK 1302 Ontwerp maart 2011 INLEIDING Het Begijnhofpark herbergt een uniek centrum in het hart van de Stad Kortrijk met tal van functies. Enerzijds vind je er het museum Kortrijk

Nadere informatie

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt.

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt. De Kar Folder Wat is De Kar? Soms kan je leven plotseling veranderen door een tegenslag (ziekte, werkloosheid, scheiding, een overlijden binnen je gezin...) en word je verplicht om met weinig geld rond

Nadere informatie

Dagtochten 2011. Dagtocht 6. Drenthe / Groningen

Dagtochten 2011. Dagtocht 6. Drenthe / Groningen Dagtochten 2011. Dagtocht 6. Drenthe / Groningen s Morgens brengen wij eerst een bezoek aan het gevangenismuseum in Veenhuizen. Hier worden wij ontvangen met koffie en koek en krijgen hier onder leiding

Nadere informatie

in het Kamp van Brasschaat

in het Kamp van Brasschaat BEZOEK AAN HET MUSEUM GUNFIRE in het Kamp van Brasschaat Bn Artillerie Kwartier West 2930 Brasschaat 1 Richtlijnen om een bezoek aan het artilleriemuseum te brengen 2 Wat te zien in het artilleriemuseum?

Nadere informatie

Met SNT naar de bruisende stad VALENCIA 01/06/19-04/06/19

Met SNT naar de bruisende stad VALENCIA 01/06/19-04/06/19 Met SNT naar de bruisende stad VALENCIA 01/06/19-04/06/19 Beleef de veelzijdigheid van Valencia op mensenmaat! Bewonder de moderne architectuur in de Stad van Kunst en Wetenschappen. Ontdek het historische

Nadere informatie

Menen groepsbezoeken. Dienst toerisme Menen

Menen groepsbezoeken. Dienst toerisme Menen Menen groepsbezoeken GRENSVERLEGGEND... Dienst toerisme Menen Bent u opzoek naar een verrassende daguitstap voor uw vereniging, familie, schooluitstap, dan zal u in deze brochure alvast goede ideeën vinden

Nadere informatie

Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla

Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla MEERDAAGSE REIS NAAR DRESDEN ZONDAG 09 T/M DONDERDAG 13 JUNI 2013 Datum: zondag 09 t/m donderdag 13 juni 2013 Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla Dit is een correct

Nadere informatie

April juni 2016. Het lokaal dienstencentrum De Maretak Activiteitenkalender

April juni 2016. Het lokaal dienstencentrum De Maretak Activiteitenkalender Het lokaal dienstencentrum De Maretak Activiteitenkalender April juni 2016 Lokaal dienstencentrum De Maretak Groteweg 27B 9500 GERAARDSBERGEN Tel. 054 43 38 36 dienstencentrum@ocmwgeraardsbergen.be www.ocmwgeraardsbergen.be

Nadere informatie

Gentse Feesten in het Belfort

Gentse Feesten in het Belfort Gentse Feesten in het Belfort Doorlopend aanbod Bezoek aan het Belfort Het Belfort is doorlopend open van 10u tot 18u en vrij te bezoeken. Prijs: 5 / 3,75 voor jongeren en senioren / Gratis voor kinderen

Nadere informatie

BRENG EEN BEZOEK AAN HET MOUT- & BROUWHUIS DE SNOEK IN ALVERINGEM MET EEN GROEP OF VERENIGING IN 2017

BRENG EEN BEZOEK AAN HET MOUT- & BROUWHUIS DE SNOEK IN ALVERINGEM MET EEN GROEP OF VERENIGING IN 2017 BRENG EEN BEZOEK AAN HET MOUT- & BROUWHUIS DE SNOEK IN ALVERINGEM MET EEN GROEP OF VERENIGING IN 2017 Bezoek het Mout- & Brouwhuis de Snoek in Alveringem. Het is de enige nog volledig intacte brouwerij

Nadere informatie

Lesbrief Secundair Onderwijs

Lesbrief Secundair Onderwijs Lesbrief Secundair Onderwijs _De Oude Kaasmakerij De oude kaasmakerij is het kaasmuseum van Vlaanderen en ons land. Educatieve gidsen begeleiden de studenten doorheen het verhaal van kaas, dat ruimer gaat

Nadere informatie

Voor de blinde en slechtziende bezoeker

Voor de blinde en slechtziende bezoeker NL Voor de blinde en slechtziende bezoeker Programma 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Museum op maat wil ervoor zorgen dat iedereen, over handicap, cultuur,

Nadere informatie

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg Lokaal Dienstencentrum De Wilg J A A R G A N G 1, N R. 4 J U L I A U G U S T U S 2 0 1 6 Programmaboekje Activiteiten De Wilg Witvrouwenveldstraat 1 2550 Kontich 03 450 82 82 OF 03 450 82 80 (onthaal)

Nadere informatie

NOORDFRANKRIJK. Een reis langs oorlogsmonumenten van WOI 07/09-09/09/2018 OZ GROEPSREIZEN 2018

NOORDFRANKRIJK. Een reis langs oorlogsmonumenten van WOI 07/09-09/09/2018 OZ GROEPSREIZEN 2018 OZ GROEPSREIZEN 2018 NOORDFRANKRIJK 07/09-09/09/2018 Een reis langs oorlogsmonumenten van WOI De Eerste Wereldoorlog tekent onze geschiedenis. Ook in het Noorden van Frankrijk vinden we de sporen ervan

Nadere informatie

experience KinderDroom TOTAL TOTAL PLEASURE formules Kattenhoflaan Sint Job In t Goor 0497/ totalexperience.be

experience KinderDroom TOTAL TOTAL PLEASURE formules Kattenhoflaan Sint Job In t Goor 0497/ totalexperience.be PLEASURE formules FAMILY BOWLING KinderDroom BINNEN EN BUITEN SPEELTUIN Kattenhoflaan 87 2960 Sint Job In t Goor 0497/45 48 01 totalexperience.be info@totalexperience.be Lasershooting: vanaf 10 tot 99

Nadere informatie

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs informatiebundel 8-daagse Kroatië Groepsreis met individuele inschrijving Istrië met haar charmante badplaatsen, haar adembenemende archipel van Brijuni en haar Slavische, Romaanse en Germaanse invloeden

Nadere informatie

37 ste jaargang, nr. 403, maart 2017.

37 ste jaargang, nr. 403, maart 2017. 37 ste jaargang, nr. 403, maart 2017. Twee historische aspecten de Gulden Sporenslag en de vlasnijverheid - staan speciaal in de kijker bij ons eendaags bezoek aan die Zuid-West-Vlaamse stad. Maar uiteraard

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMMODATIE. De JH verzorgt maaltijden

FACILITEITEN ACCOMMODATIE. De JH verzorgt maaltijden JH Brugge De charmes van Brugge, het "Venetië van het Noorden", waar kunst voor het rapen ligt en waar historische panden zich spiegelen in het water van de kanalen, zijn genoeg bekend. Brugge is immers

Nadere informatie

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen Schildervakanties Kunstschilder José van den Helder-van Oudenallen geeft met veel enthousiasme schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Op een vrije en toegankelijke manier brengt zij

Nadere informatie

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Zin om UITtester te worden? Als UITtester breng je elke maand samen met een tvploeg van Mediaraven een gratis bezoek aan een toffe culturele activiteit

Nadere informatie

Schoolreisjes en educatie

Schoolreisjes en educatie www.glk.nl Schoolreisjes en educatie 2017 Kasteel Hernen Schoolreisjes en educatie Kasteel Hernen is een leuke én leerzame bestemming voor een schoolbezoek of schoolreisje. Neem een stap terug in de tijd

Nadere informatie

Kessenich. voluit Limburgen Zomerse Zondagen 2011 In het snoer van Maasdorpjes. Maaseik. Stokkem. Leut. Oud-Rekem IEDERE ZONDAG IN JULI EN AUGUSTUS

Kessenich. voluit Limburgen Zomerse Zondagen 2011 In het snoer van Maasdorpjes. Maaseik. Stokkem. Leut. Oud-Rekem IEDERE ZONDAG IN JULI EN AUGUSTUS voluit Limburgen Zomerse Zondagen 2011 In het snoer van Maasdorpjes Kessenich Maaseik Stokkem Leut Oud-Rekem IEDERE ZONDAG IN JULI EN AUGUSTUS V.U.: W. Orlandini, Herckenrodeplein 4, 3600 Genk D/2011/1504/42

Nadere informatie

vtbkultuur Scherpenheuvel-Zichem 01-02-03. 2015 Nummer 5 En we zijn weer vertrokken! De feestdagen zijn verteerd. Het nieuwe jaar zijn we al gewoon.

vtbkultuur Scherpenheuvel-Zichem 01-02-03. 2015 Nummer 5 En we zijn weer vertrokken! De feestdagen zijn verteerd. Het nieuwe jaar zijn we al gewoon. vtbkultuur Scherpenheuvel-Zichem 01-02-03. 2015 Nummer 5 Verantwoordelijke uitgever: Ingrid Callebaut En we zijn weer vertrokken! De feestdagen zijn verteerd. Het nieuwe jaar zijn we al gewoon. In januari

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE januari - februari 2019 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. December 2014

Uitvliegerskrant. December 2014 De Uitvliegerskrant December 2014 Maandelijks tijdschrift - jaargang 15, nr. 10 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon

Nadere informatie

ONTDEK HET NIEUWE TRAIN WORLD MET JE KLAS

ONTDEK HET NIEUWE TRAIN WORLD MET JE KLAS ONTDEK HET NIEUWE I II III I IIIII TRAIN WORLD MET JE KLAS I HET NIEUWE MUSEUM I II III I IIIII TRAIN WORLD WAAR IEDEREEN NAARTOE WIL! I III II I III IIIII Train World neemt je mee naar het verleden, het

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM

MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het EMABB. Dit is de afkorting van het Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen. Dit is een steenbakkerijmuseum in

Nadere informatie

KTA Brakel op twinningreis naar Marokko

KTA Brakel op twinningreis naar Marokko KTA Brakel op twinningreis naar Marokko Respect, gelijkwaardigheid en diversiteit zijn de sleutelwoorden in een twinningproject tussen een Vlaamse en Marokkaanse school. Een twinning wordt opgezet op basis

Nadere informatie

ACCOMMODATIE FACILITEITEN. Capaciteit: 119 bedden. 1 vergaderzaal (max 100 pers) op aanvraag

ACCOMMODATIE FACILITEITEN. Capaciteit: 119 bedden. 1 vergaderzaal (max 100 pers) op aanvraag JH Gent De stadsjeugdherberg De Draecke ligt midden in het historische centrum vlakbij het bekende Gravensteen en de Graslei. Alle bezienswaardigheden van deze stad liggen op wandelafstand van de jeugdherberg,

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

Bij aankomst starten we met een korte wandeling in de centrumstad Eeklo rond het stadhuis met belfort en de St-Vincentiuskerk

Bij aankomst starten we met een korte wandeling in de centrumstad Eeklo rond het stadhuis met belfort en de St-Vincentiuskerk Meetjesland Bij aankomst starten we met een korte wandeling in de centrumstad Eeklo rond het stadhuis met belfort en de St-Vincentiuskerk Na het wandelen beginnen we aan onze rondrit doorheen de polders

Nadere informatie

PROGRAMMA ACTIVITEITEN JULI 2012

PROGRAMMA ACTIVITEITEN JULI 2012 PROGRAMMA ACTIVITEITEN JULI 2012 Maandag 2 juli Dinsdag 3 juli Woensdag 4 juli Donderdag 5 juli Vrijdag 6 juli Maandag 9 juli Dinsdag 10 juli Woensdag 11 juli Donderdag 12 juli Vrijdag 13 juli Maandag

Nadere informatie

27 september 2015. First Come, First Served! Wacht niet te lang! BCD Travel Belgium NV, vergunning Cat A5939, Posthoflei 3, B-2600 Berchem

27 september 2015. First Come, First Served! Wacht niet te lang! BCD Travel Belgium NV, vergunning Cat A5939, Posthoflei 3, B-2600 Berchem 27 september 2015 Beperkt aantal gegarandeerde deelnamenummers. Loopnummers enkel voor lopers woonachtig in België en in combinatie met het hotelverblijf! First Come, First Served! Wacht niet te lang!

Nadere informatie

De dagen zijn al knap kort en donker. Terecht krijgt december de toenaam van donkere maand.

De dagen zijn al knap kort en donker. Terecht krijgt december de toenaam van donkere maand. Wolvertem, 28 november 2014 Beste Ouders, De dagen zijn al knap kort en donker. Terecht krijgt december de toenaam van donkere maand. Van die donkerte profiteren Sinterklaas en Zwarte Piet om hun jaarlijkse

Nadere informatie

Kunstweek Piet Mondriaan

Kunstweek Piet Mondriaan Agenda Do 18 apr Studiemiddag kinderen vrij vanaf 13.00 uur Vr 19 apr Boerderijschool klas 3/4 Ma 22 apr Klassen 4, 5 en 6 atletiek bij Archeus Do 25 apr 12.30 afsluiting Mondriaan weken, ouders welkom!

Nadere informatie

BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands baksteen en dakpanmuseum

BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands baksteen en dakpanmuseum DE BASTEI Natuurmuseum, Nijmegen Van klei tot baksteen STIENEO Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Geschiedenis ontwikkeling baksteenindustrie in beeld BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMMODATIE

FACILITEITEN ACCOMMODATIE JH Sankt-Vith Het aangename stadje Sankt-Vith en zijn omgeving liggen op het kruispunt van Eifel en Ardennen. De gemeente is al generaties lang bekend om haar gastvrijheid en haar kwalitatief hoogstaand

Nadere informatie

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Op zaterdag 10 oktober 2015 organiseert de Vriendenkring een rondleiding in de universiteitsstad Leuven. Je hoeft niet steeds ver te reizen

Nadere informatie

Voorstelling eerste Loonse Cuvée Jan B.

Voorstelling eerste Loonse Cuvée Jan B. - augustus 2012 Maandelijks informatieblad stad Borgloon open: ma 9u tot 12u nm. gesloten di vm. gesloten 14u tot 19u wo 9u tot 12u 14u tot 16u 06juli stad Borgloon De Nieuwsbrief is een uitgave van College

Nadere informatie

Gent On Wheels: wandelkaart voor rolstoelgebruikers

Gent On Wheels: wandelkaart voor rolstoelgebruikers Gent On Wheels: wandelkaart voor rolstoelgebruikers De Stad Gent, On Wheels vzw en JCI pakken uit met een toeristische wandelkaart voor bezoekers in een rolstoel met toegankelijkheidsinfo over de openbare

Nadere informatie

Openluchtmuseum in de Middellandse zee

Openluchtmuseum in de Middellandse zee CITY TRIP DELUXE 4 EN 3 NACHTEN Openluchtmuseum in de Middellandse zee PROGRAMMA Dag 1 : België - Malta Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van Air Malta. Aankomst in Malta en start van

Nadere informatie

Mallorca fietsen. Nieuw aangepast fietsprogramma. Vertrek op zaterdag : 13 april mei september oktober 2019

Mallorca fietsen. Nieuw aangepast fietsprogramma. Vertrek op zaterdag : 13 april mei september oktober 2019 2019 Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma Vertrek op zaterdag : 13 april 2019 18 mei 2019 28 september 2019 12 oktober 2019 verblijf in Hotel Apolo **** (viersterren) in half pension fietsbegeleider

Nadere informatie

Overzicht daguitstappen voor groepen. 2. Dagje Oudenaarde. Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote' Karel de Grote-Menu

Overzicht daguitstappen voor groepen. 2. Dagje Oudenaarde. Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote' Karel de Grote-Menu Overzicht daguitstappen voor groepen 1. Dagje Ename 2. Dagje Oudenaarde 3. Geschiedenis met een natje 4. Voor en achter de schermen Voormiddag Lunch Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote'

Nadere informatie

BEZOEK DE BROUWERIJ DUBUISSON

BEZOEK DE BROUWERIJ DUBUISSON BEZOEK DE BROUWERIJ DUBUISSON Een van de oudste authentieke Belgische brouwerij www.dubuisson.com BEZOEK DE BROUWERIJ DUBUISSON De Brouwerij Dubuisson stelt u verschillende formules voor om haar bieren

Nadere informatie

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie.

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie. Drongen, 9 november 2018 Beste ouder(s) Dag leerlingen NIEUWSBRIEF 10 Week van 12 tot en met 16 november 2018 Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie. Weekrooster

Nadere informatie

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat St-Katelijne-Waver

Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans. Leliestraat St-Katelijne-Waver Club Groentenjumping & Stal Spits- Ceulemans Leliestraat 37-2860 St-Katelijne-Waver zomer 2019 Overzicht Juli Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE ATLAS VAN APELDOORN: LOENEN

PROGRAMMABOEKJE ATLAS VAN APELDOORN: LOENEN PROGRAMMABOEKJE ATLAS VAN APELDOORN: LOENEN Loen n, trugge in de tied DOORLOPEND MEI SEPTEMBER Fietsroute Loen n, trugge in de tied Overig: Een fietsroute van 19 kilometer langs cultuurhistorische hoogtepunten

Nadere informatie

Tarief per persoon/ per nacht, kamer met ontbijt, incl lakenpakket: Standaardkamer (gemeenschappelijk sanitair) - -

Tarief per persoon/ per nacht, kamer met ontbijt, incl lakenpakket: Standaardkamer (gemeenschappelijk sanitair) - - Schoolreis naar de Oudste stad van België Waar? Tongeren heeft als "oudste stad van België" heel wat te bieden. Zo zijn er talrijke historische overblijfselen en gebouwen te bezichtigen. Zeker de moeite

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede GRAAD Kortemark maart 2018 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

Introductie. Mennonite Heritage Tours. Website te vinden onder: www.mennoniteheritagetours.eu

Introductie. Mennonite Heritage Tours. Website te vinden onder: www.mennoniteheritagetours.eu Introductie Mennonite Heritage Tours. Website te vinden onder: www.mennoniteheritagetours.eu Uitgangspunten MWC 2015 reis: Ontmoeting met Mennonite gemeenten en Mennonite organisaties als MCC. Mennonite

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO No furniture so charming as books, verkondigde de Engelse schrijver Sydney Smith twee eeuwen geleden. Boeken hebben we in de Koninklijke Bibliotheek

Nadere informatie

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde 23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde Na één jaartje afwezigheid knoopt de VDK Vriendenkring terug aan bij de traditie om haar leden jaarlijks een daguitstap aan te bieden. Onze ondervoorzitter,

Nadere informatie

KRAKAU, de Poolse parel der steden. 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september

KRAKAU, de Poolse parel der steden. 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september KRAKAU, de Poolse parel der steden 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september De collectie Vlaamse wandtapijten in de Wavel-burcht is alom bekend. Maar de stad herbergt ook de meeste kerken

Nadere informatie

Vlaamse actieve senioren

Vlaamse actieve senioren Vlaamse actieve senioren Afdeling Lokeren Nieuwsbrief nr 7 Mei 2016. Beste Vl@s vrienden, Begin mei en eindelijk is de lente in het land. Tijd om weer een aantal leuke en interessante uitstappen te plannen

Nadere informatie

ZET ZIJN DEUREN VOOR U OPEN

ZET ZIJN DEUREN VOOR U OPEN Concept Chocolate ZET ZIJN DEUREN VOOR U OPEN 6 Maak kennis met het werk van onze ambachtslieden en proef onze verrukkelijke caraques en pralines. CONTACT : T : +32 (0)2 242 94 66 F : + 32 (0)2 242 95

Nadere informatie

Info December Telefoon: Website: Agenda december 2013

Info December Telefoon: Website:  Agenda december 2013 Info December 2013 Telefoon: 072-5403606 E-mail: st.matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.nl Agenda december 2013 do 05 Sinterklaas; let op, de Sint komt s middags op school vr 06 studiedag;

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMODATIE. Capaciteit: 74 bedden. 1 klaslokaal met radio en CD-speler, video, Tv, DVD, projector, bord

FACILITEITEN ACCOMODATIE. Capaciteit: 74 bedden. 1 klaslokaal met radio en CD-speler, video, Tv, DVD, projector, bord JH Maldegem Maldegem is een aangenaam dorp met een vrij rijk historisch verleden. In de middeleeuwen was Maldegem één van de belangrijkste heerlijkheden van Vlaanderen. Binnen een cirkel van minder dan

Nadere informatie

Introductie. Ayold Fanoy Mennonite Heritage Tours (2010)

Introductie. Ayold Fanoy Mennonite Heritage Tours (2010) Introductie Ayold Fanoy Mennonite Heritage Tours (2010) Uitgangspunten reis: Ontmoeting met Mennonites en Mennonite organisaties als MCC, Christian Peacemaker teams, Meda. Mennonite sightseeing (Amish,

Nadere informatie

Inhoud Uurschema JCI Waregem City Tour De Markt Hotspot Amerikaanse Begraafplaats Hotspot Hippodroom Hotspot Studio Essevee Partners

Inhoud Uurschema JCI Waregem City Tour De Markt Hotspot Amerikaanse Begraafplaats Hotspot Hippodroom Hotspot Studio Essevee Partners Inhoud Uurschema JCI Waregem City Tour De Markt Hotspot Amerikaanse Begraafplaats Hotspot Hippodroom Hotspot Studio Essevee Partners JCI Waregem City Tour (+Berto) Zondag 6 juli organiseert JCI Waregem,

Nadere informatie

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Tijdens deze tour maakt u kennis met de facetten van het rijke culturele en culinaire leven in Chiang Mai. U fietst door nostalgische

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Rennes Academiejaar: Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit

Erasmusbestemming: Rennes Academiejaar: Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit Erasmusbestemming: Rennes Academiejaar: 2015-2016 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De rechtenfaculteit maakt deel uit van

Nadere informatie

Lesbrief Voedingsonderwijs

Lesbrief Voedingsonderwijs Lesbrief Voedingsonderwijs 1 _Voorstelling Om te weten moet je proeven De Oude Kaasmakerij is het enige kaasmuseum van het land. In De Oude Kaasmakerij leert de bezoeker de veelzijdigheid en ongelooflijke

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMMODATIE

FACILITEITEN ACCOMMODATIE JH Sankt-Vith Het aangename stadje Sankt-Vith en zijn omgeving liggen op het kruispunt van Eifel en Ardennen. De gemeente is al generaties lang bekend om haar gastvrijheid en haar kwalitatief hoogstaand

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMMODATIE

FACILITEITEN ACCOMMODATIE JH Antwerpen Nergens vindt men een wereldstad die gemoedelijker en gastvrijer is dan de Scheldestad. In Antwerpen valt altijd wat te beleven. De stad is niet alleen wijd en zijd vermaard om zijn wereldhaven,

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten. Blader hier

Nadere informatie

Prijs. e 95,00 per VVV gids e 4,00 p.p. entree Stratemakerstoren e 4,00 p.p. entree Nationaal Fietsmuseum Velorama e 4,95 p.p. koffie met Marikenbrood

Prijs. e 95,00 per VVV gids e 4,00 p.p. entree Stratemakerstoren e 4,00 p.p. entree Nationaal Fietsmuseum Velorama e 4,95 p.p. koffie met Marikenbrood Museum De Stratemakerstoren & Nationaal Fietsmuseum Velorama Het arrangement start aan de Waalkade waar u wordt opgehaald door een ervaren stadsgids. Onder begeleiding van de gids wandelt u langs de Waal

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMMODATIE. maaltijden worden verzorgd door de JH

FACILITEITEN ACCOMMODATIE. maaltijden worden verzorgd door de JH JH Bokrijk Bokrijk ligt in het hartje van de provincie Limburg, tussen Hasselt en Genk. De Roerdomp" is een gezellige en moderne jeugdherberg die haar gasten een aangenaam verblijf biedt in volle natuur,

Nadere informatie

MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN

MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om een rondleiding te volgen in de luchthaven van Antwerpen. Toerisme voor Autisme stelde een stappenplan

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje Juli Augustus

Vrije tijd Boekje Juli Augustus Vrije tijd Boekje Juli Augustus 2017 Alderande Bewoners Met heel veel tips om te doen in Lokeren tijdens vrije momenten Dit icoon, om alleen of met vrienden te doen. Of doe een oproep via facebook Alderande

Nadere informatie

voor jong en oud Zondag 20 december MAANDAG 21 december

voor jong en oud Zondag 20 december MAANDAG 21 december Programma voor jong en oud Zondag 20 december De door Bredanaars geschilderde verdwenen schilderijen Vang jouw verloren geraakte schilderij Vincent vertelt over herinneringen aan Brabant Verbeelding van

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE - 2018 NL - 2018 Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag en Zondag

Nadere informatie

conceptrafverjans sleept je mee door de wereld van Raf Verjans, zijn kunst, cultuur, muziek, literatuur en zelfs de gastronomie en toerisme.

conceptrafverjans sleept je mee door de wereld van Raf Verjans, zijn kunst, cultuur, muziek, literatuur en zelfs de gastronomie en toerisme. conceptrafverjans sleept je mee door de wereld van Raf Verjans, zijn kunst, cultuur, muziek, literatuur en zelfs de gastronomie en toerisme. www.rafverjans.eu TOERISTISCHE ROUTE kunstzinnige wandeling

Nadere informatie

Hoe wankel is de wereld?

Hoe wankel is de wereld? Hoe wankel is de wereld? Kort reisseminar o.l.v. Gerard Bodifee Deauville (Normandië), 24 27 april 2017 De bestemming Deauville parel aan de Côte Fleurie en gelegen in het hart van Normandië. Een ideale

Nadere informatie

Voorwoord directie. Ook het huiswerkbeleid werd uitgewerkt op niveau van de scholengemeenschap.

Voorwoord directie. Ook het huiswerkbeleid werd uitgewerkt op niveau van de scholengemeenschap. Schooljaar 2007 2008 Juni 2008 Voorwoord directie In dit nummer: Voorwoord 1 Praktische info 2 Communicanten 4 Ikke 9 Kleuters 12 1ste leerjaar 16 2de leerjaar 20 3de leerjaar 23 4de leerjaar 25 5de leerjaar

Nadere informatie

Met Vrouwen van Nu Gelderland naar de Zeeuwse en Belgische Kust 14 tot en met 19 mei 2017

Met Vrouwen van Nu Gelderland naar de Zeeuwse en Belgische Kust 14 tot en met 19 mei 2017 Met Vrouwen van Nu Gelderland naar de Zeeuwse en Belgische Kust 14 tot en met 19 mei 2017 Zondagochtend 14 mei stonden de eerste dames al om 5.45 uur bij Willy Boesveld op het erf in afwachting van de

Nadere informatie

Schoolreisjes. Kasteel Hernen.

Schoolreisjes. Kasteel Hernen. Kasteel Hernen Kinderfeestjes - Kasteel Cannenburch Schoolreisjes 2018 www.glk.nl/hernen Kasteel Hernen is een leuke én leerzame bestemming voor een schoolbezoek of schoolreisje. Neem een stap terug in

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie