Handleiding Digitale producten Alles telt 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Digitale producten Alles telt 2"

Transcriptie

1 Handleiding Digitale producten Alles telt 2

2 Inhoud Inleiding... 3 Wat heeft u nodig?... 4 Hoe krijgt u toegang?... 5 Kleutersoftware... 6 Oefensoftware Spelplein Toetsen Digibord Leerkrachtmodule Helpdesk... 44

3 Inleiding Bij de 2 e editie van Alles telt is een aantal digitale producten beschikbaar. Deze handleiding helpt u op weg om onderstaande digitale producten snel te hanteren: Oefensoftware voor kleuters Deze software in bestemd voor kleuters. De leerlingen wandelen rond in een virtuele school, waar zij verschillende activiteiten kunnen doen of kunnen luisteren en kijken naar rekenliedjes en filmpjes. Computerprogramma oefenen en toetsen Deze software is bestemd voor leerlingen en is vooral gericht op het oefenen en toepassen van rekenstrategieën en op het automatiseren. Dit gebeurt door zowel oefensessies die gekoppeld worden aan de interactieve les, als aan de les herhalen en oefenen. Dit programma bestaat uit drie onderdelen: - Oefenen - Toetsen - Spelplein Software voor het digibord Deze software bevat naast de digitale pagina s uit leerlingenboek en werkschrift veel praktische rekentools om op het digitale schoolbord te gebruiken. Digitale groepsmap Speciaal voor de leerkracht is deze aanvulling op de groepsmap. Het geeft snel overzicht in de leerlijnen en bevat diverse animaties om het gebruik van Alles telt toe te lichten. U krijgt automatisch toegang tot deze digitale groepsmap als u de groepsmap heeft. Hiervoor vult u het formulier activeer uw digitale groepsmap uit de groepsmap in.

4 Wat heeft u nodig? Minimale systeemeisen Plugin: minimaal Flash 8 Browser: Internet Explores 6 en hoger/firefox 1.x en hoger/safari (OSX) Besturingssysteem: Windows (XP en hoger): Intel Pentium GHz of een snellere processor (of gelijkwaardig), 384 MB Ram Macintosh (OSX): PowerPC G4-processor van 500 MHz of sneller, Intel Core Duo 1.33GHz or faster processor Intel Core Duo 1,33 GHz processor of sneller, 500 RAM Linux (Red Hat/SUSE): Moderne processor (800 MHz of sneller), 512MB RAM, 128 MB grafisch geheugen Geluidskaart: voor het afspelen van de filmpjes Acrobat reader

5 Hoe krijgt u toegang? De software van Alles telt is beschikbaar via Internet. Door onderstaande link te gebruiken komt u bij het startscherm. Hier maakt u een keuze met welk programma u van start wilt gaan en voor welke jaargroep. In de loop van september verandert de manier waarop u bij de software komt. U heeft dan ook inloggegevens nodig om in de verschillende programma s te komen. De informatie hierover (inclusief inloggegens) sturen we u in september toe.

6 Kleutersoftware De leerlingen wandelen rond in een virtuele school, waar zij verschillende activiteiten kunnen doen of kunnen luisteren en kijken naar rekenliedjes en filmpjes. De school ziet er als volgt uit. De leerling kiest een hoek om daar verschillende activiteiten te kunnen kiezen. Er zijn 7 hoeken: 1. De knutsel- en spelletjeshoek 2. De film- en liedjeshoek 3. De bouwhoek 4. In de kring 5. De poppenhoek 6. Het winkeltje 7. Het schoolplein Met de terugknop wordt de kleutersoftware afgesloten.

7 Hoe werkt een activiteit? U of de leerling kiest in een hoek een de activiteit U of de leerling kiest de moeilijkheidsgraad. De activiteit start met een uitleganimatie. Vervolgens start de oefening Toelichting knoppen Terugknop om de activiteit te beëindigen. De school komt in beeld. Overslaanknop om gelijk door te gaan naar de activiteit. Aan het eind van de activiteit krijgt de leerling een keuzemogelijkheid. Terugknop om de activiteit te beëindigen. De school komt in beeld. Opnieuwknop om de activiteit nog een keer te doen

8 Knutsel- en spelletjeshoek De knutsel- en spelletjeshoek heeft de volgende drie activiteiten: Memory. Zoek steeds twee kaartjes bij elkaar. Op het ene kaartje staat een getal, op het andere kaartje hetzelfde aantal voorwerpen. Knippen en plakken. Maak het voorbeeld na door de vormen te knippen en te slepen. Kleuren. Kleur de plaatjes die horen bij het genoemde getal.

9 De film- en liedjeshoek De film- en liedjeshoek heeft de volgende twee activiteiten: Kast met telliedjes en filmpjes. Klik op een hoesje om het liedje en filmpje te bekijken. Kast met telfilmpjes. Klik op een hoesje om het filmpje te bekijken.

10 De bouwhoek De bouwhoek heeft de volgende drie activiteiten: Vrachtwagen laden. Er staat een getal op het bord. Welke stapels met dozen zijn samen evenveel als dat getal? Sleep ze naar de vrachtwagen. Rails leggen. Leg de rails van de tunnel naar het station.

11 Blokkendoos. Sleep de blokken naar de goede plaats in de doos. Alles telt handleiding digitale producten ThiemeMeulenhoff

12 In de kring In de kring heeft de volgende drie activiteiten: Klokkijken. Hoe laat is het op de klok? Klik op het kaartje met evenveel stippen. De goede volgorde. Hang de plaatjes op de goede volgorde.

13 Er is er een jarig. Tel de kaarsjes of traktaties, sleep dat getal ernaar toe. Alles telt handleiding digitale producten ThiemeMeulenhoff

14 De poppenhoek De poppenhoek heeft de volgende drie activiteiten: Vissen vangen. Er staat een getal op de emmer. Sleep de vissen met getallen die samen evenveel zijn naar de emmer.

15 Thee visite. Kijk naar het plaatje. Welke knuffel ziet dit zo op de tafel staan? Pop aankleden. Geef de pop kleren die in het betreffende seizoen gedragen worden.

16 Het winkeltje Het winkeltje heeft de volgende drie activiteiten: Welke vorm is dit? Zoek de vormen in de winkel.

17 Nummertjes trekken. Sleep de nummertjes naar de kinderen in de rij. Boodschappen doen. Op het lijstje staat wat je moet kopen. Sleep de boodschappen naar het mandje.

18 Het schoolplein Het schoolplein heeft de volgende drie activiteiten: Beestjes tellen. Tel de beestjes onder de emmer. Sleep het goede getal naar de emmer. Hinkelen. Sleep de getallen naar de goede plaats.

19 In de zandbak. Sleep de stukken weg naar de zandbak. Maak zo een weg van de auto naar de finish.

20 Oefensoftware De les De indicatiebalk geeft aan welke les (les 8-9) uit welk blok (blok 1) er wordt gedaan. De menubalk geeft aan uit welke onderdelen de les bestaat. Een reguliere les bestaat uit een uitleganimatie, rekenmaar opgaven, oefenen van bekende stof, extra oefenen met bekende stof en het spelplein. Het rondje van het spelplein wordt actief als alle opgaven gemaakt zijn. Met de stopknop kan ieder moment gestopt worden met de les. Na een druk op deze knop verschijnt een pop-up met de vraag of de leerling daadwerkelijk wil stoppen. De antwoorden worden opgeslagen. Lesonderdeel rekenmaar

21 In de menubalk is het onderdeel rekenmaar uitgeklapt. Elke opgave heeft een eigen bolletje. Opgaven met een groen vinkje zijn goed gemaakt. Opgaven met een rood kruisje zijn fout gemaakt. Het bolletje met het zwarte cijfer staat op dat moment in beeld. De leerling krijgt per opgave drie kansen om het goede antwoord te geven. Na de tweede keer fout wordt de leerling door middel van audio en animatie op weg geholpen. Na de derde keer fout wordt het goede antwoord getoond. Door op het karakter van de jaargroep te klikken, wordt de instructie audio herhaald. Lesonderdeel oefenen In de menubalk is het onderdeel oefenen uitgeklapt. Elke opgave heeft een eigen bolletje. Opgaven met een groen vinkje zijn goed gemaakt. Opgaven met een rood kruisje zijn fout gemaakt. Het bolletje met het zwarte cijfer staat op dat moment in beeld. De leerling krijgt per opgave drie kansen om het goede antwoord te geven. Na de tweede keer fout wordt de leerling door middel van audio op weg geholpen. Na de derde keer fout wordt het goede antwoord getoond. Lesonderdeel extra Afhankelijk van de resultaten in eerder gemaakte lessen wordt er bij extra een oefening aangeboden.

22 Spelplein Met de stopknop kan het spelplein ieder moment verlaten worden. Met de pijltjes kan door het spellenmenu gescrolld worden. Door op een van de plaatjes te klikken, wordt het betreffende spel gestart. Iedere week krijgt een ander spel speciale aandacht.

23 Het spel dat als laatste is toegevoegd aan het spelplein. De scores van de leerlingen worden bijgehouden. Beschikbaar vanaf september. Het spel getallenmuur. Met de startknop wordt het spel gestart. Met de instructieknop kun je de instructies van het spel bekijken.

24 De instructie van het spel getallenmuur. Met de terugknop wordt het startscherm weer getoond. Het spel getallenmuur. De opgave moet binnen de tijd gemaakt worden. Het aantal punten wordt bepaald aan de hand van de snelheid waarin de opgave gemaakt wordt.

25 Toetsen De indicatiebalk geeft aan welke toets er wordt gemaakt (blok 1) op welk niveau (regulier). Rechts de naam van de ingelogde leerling en de groep van deze leerling. 2 De menubalk is gepast aan de jaargroepkleuren. Elke opgave heeft een eigen bolletje. De bolletjes met een donkergroene stip zijn gemaakt. Het bolletje met de lichtgroene stip staat op dat moment in beeld. De laatste bolletjes met een afstekende randkleur zijn de extra opgaven. Met de stopknop kan ieder moment gestopt worden met de toets. Na een druk op deze knop verschijnt een pop-up met de vraag of de leerling daadwerkelijk wil stoppen. De antwoorden van de toets worden bewaard.

26 Door op de juffrouw te klikken, wordt de instructie audio herhaald. Als de opgave gemaakt is, klikt de leerling op de duim om de antwoorden te bevestigen. De volgende opgave komt in beeld.

27 Digibord Toolsmenu, van links naar rechts: vorige pagina volgende pagina cursor boek verplaatsen inzoomen pagina 100% toolsmenu draaien

28 Boekmenu. Kies hier het onderdeel (leerlingenboek, werkschrift, toets), blok en les. Vervolgens komen de pagina s in beeld. Terugknop. Hiermee wordt het scherm leeggemaakt en als het scherm leeg is, de toepassing verlaten.

29 Uitleg knop, hiermee wordt de bijbehorende uitleganimatie uit de oefensoftware getoond. De knop is alleen zichtbaar als de licentie voor de oefensoftware is aangeschaft. Rekenmaar knop, hiermee wordt de bijbehorende rekenmaar uit de oefensoftware getoond. De knop is alleen zichtbaar als de licentie voor de oefensoftware is aangeschaft. Schuifknop, hiermee kunnen de pagina s uit of in beeld geschoven worden.

30 Rekenmiddelen Rekenmiddelen menu. Klik op een rekenmiddel om deze in beeld te zetten.

31 Kruisje knop, hiermee worden alle openstaande rekenmiddelen tegelijk afgesloten. Volgorde knop, na klikken op deze knop kan de volgorde van het rekenmiddelenmenu aangepast worden door een balkje naar een andere plaats in het menu te slepen. Na nogmaals klikken op deze knop, staat het menu weer vast. Plusknop. Rekenmiddelen met een plusknop kunnen op twee manieren gebruikt worden. Met de plusknop komt een eenvoudige versie van dit rekenmiddel in beeld, waarvan de instellingen niet aangepast kunnen worden.

32 Rekenmiddel: klok Klok. De wijzers van de klok kunnen gedraaid worden. De klok is versleepbaar. Soort klok. Er kan gekozen worden voor een klok met of zonder cijfers. Wijzers. Welke wijzers van de klok zichtbaar moeten zijn. Klok toevoegen of wissen.

33 Rekenmiddel: digitale klok De digitale klok is versleepbaar. Tijd. uren, minuten en seconden kunnen aan en uit gezet worden. Met de bolletjes kan de tijd ingesteld worden. Klok toevoegen of wissen.

34 Rekenmiddel: getallenmuur De getallenmuur. Via het vakje met handje is de getallenmuur versleepbaar. Soort getallenmuur. Keuze uit een muur met 3, 4 of 5 rijen. Met de plus en min kan een muurtje worden toegevoegd of gewist. Getallen. Klik op een steen in de muur en vervolgens op één of meerdere getallen. Met de C kan een steen gewist worden.

35 Rekenmiddel: getallendriehoek De getallendriehoek. Via het vakje met handje is de getallendriehoek versleepbaar. Getallen. Klik op een vak van de getallendriehoek en vervolgens op één of meerdere getallen. Met de C kan een vakje gewist worden. Getallendriehoek toevoegen of wissen.

36 Rekenmiddel: liniaal Liniaal 20 centimeter. De liniaal is versleepbaar. Met het ronde pijltje aan het eind kan de liniaal gedraaid worden. Bordliniaal. De liniaal is versleepbaar. Met het ronde pijltje aan het eind kan de liniaal gedraaid worden. Liniaals aan of uit zetten.

37 Rekenmiddel: maatbeker Maatbeker. Door klikken op de maatbeker, wordt de maatbeker tot dat punt gevuld. Via het handvat is de maatbeker versleepbaar. Maatbeker met of zonder cijfers. Maatbeker toevoegen of wissen.

38 Rekenmiddel: 20 ketting De kralenketting is versleepbaar. Klik op een kraal om alleen dat aantal kralen te tonen. Getallenlijn onder de kralenketting aan of uit. Getallen tonen. Welke getallen(streepjes) er op de getallenlijn getoond moeten worden. Kralenketting toevoegen of wissen.

39 Rekenmiddel: 20 ketting plus-knop De 20 ketting is versleepbaar. Ook de kralen zijn versleepbaar en kunnen op de ketting opzij geschoven worden.

40 Rekenmiddel: 100 ketting De 100 ketting is versleepbaar. Klik op een kraal om alleen dat aantal kralen te tonen. Getallenlijn onder de kralenketting aan of uit. Getallen tonen. Welke getallen(streepjes) er op de getallenlijn getoond moeten worden. Kralenketting toevoegen of wissen.

41 Rekenmiddel: 100 ketting plus-knop De 100 ketting is versleepbaar. Ook de kralen zijn versleepbaar en kunnen op de ketting opzij geschoven worden.

42 Rekenmiddel: geld De munten en briefjes zijn versleepbaar. Geldmenu. Sleep het geld vanuit de balk naar het werkblad. Prullenbak. Door een briefje of munt naar de prullenbak te slepen, wordt deze gewist.

43 Leerkrachtmodule De software van Alles telt wordt nog uitgebreid met een leerkrachtmodule. Deze is vanaf half september berschikbaar. Met behulp van deze leerkrachtmodule kan het leerlingenwerk worden voorbereid. In de basisprogrammering zet het computerprogramma de oefensessie klaar voor de leerling. Als de leerling heeft ingelogd, komt de juiste oefensessie in beeld. Het programma kan ook zo worden ingesteld dat de leerling een keuzevrijheid heeft. De leerling kan dan zelf haar of zijn blok, les en oefeningen kiezen. Ook kunnen leerlingen rechtstreeks naar het Spelplein. De resultaten van de leerlingen worden opgeslagen, zodat het mogelijk is de prestaties te volgen.

44 Helpdesk Heeft u vragen over de software, neem dan contact op met de klantenservice van ThiemeMeulenhoff: telefoon: po@thiememeulenhoff.nl Op werkdagen bereikbaar van uur.

Snelstartgids voor de digibordsoftware

Snelstartgids voor de digibordsoftware Snelstartgids voor de digibordsoftware Het keuzescherm Kies hier voor de groep (of groepen), blok en les waarmee u wilt werken. U kunt maximaal 2 extra groepen toevoegen. Kies hier voor de toets waarmee

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

De Leerkrachtassistent bestaat uit twee onderdelen: het Digimenu en de Modellentool. Het programma opent in het Digimenu.

De Leerkrachtassistent bestaat uit twee onderdelen: het Digimenu en de Modellentool. Het programma opent in het Digimenu. Gebruikershandleiding Leerkrachtassistent Wizwijs De Leerkrachtassistent Wizwijs is software voor het digitale schoolbord. Met dit programma kunt u uw rekenlessen efficiënt organiseren en aantrekkelijker

Nadere informatie

Handleiding Digibord Relaties en Seksualiteit

Handleiding Digibord Relaties en Seksualiteit Handleiding Digibord Relaties en Seksualiteit Leskatern Relaties en Seksualiteit Het lespakket Relaties en Seksualiteit van RutgersWPF bestaat uit 4 leskaternen en 1 algemeen katern en is te bestellen

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen

Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt. Versie 1.1

Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt. Versie 1.1 Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

Handleiding LOGO-digitaal.nl

Handleiding LOGO-digitaal.nl Handleiding LOGO-digitaal.nl Voor u aan de slag gaat met LOGO 3000 Digitaal, adviseren wij u de laatste versie van de browser Chrome te installeren. Deze browser kan gratis gedownload worden, vaak wordt

Nadere informatie

Handleiding Digibordsoftware Malmberg

Handleiding Digibordsoftware Malmberg Handleiding Digibordsoftware Malmberg 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Snel starten 4 2.1 Inloggen via Basispoort 2.2 De digibordsoftware starten 2.3 Een les starten 3. De basiswerking 6 3.1 Het lesmenu

Nadere informatie

De Breukentrein. De Breukentrein. Een programma voor breukbegrip en breukwaarde voor de bovenbouw. Auteurs: Bart Caris en Ser Debie

De Breukentrein. De Breukentrein. Een programma voor breukbegrip en breukwaarde voor de bovenbouw. Auteurs: Bart Caris en Ser Debie Een programma voor breukbegrip en breukwaarde voor de bovenbouw. Auteurs: Bart Caris en Ser Debie 1998-2003 Rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware Argus Clou

Handleiding Verwerkingssoftware Argus Clou Handleiding Verwerkingssoftware Argus Clou Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

Handleiding Digibordsoftware. Versie 1.2

Handleiding Digibordsoftware. Versie 1.2 Handleiding Digibordsoftware Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Snel starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort 4 2.2. De digibordsoftware starten 4 2.3. Een les starten 5 3 De basiswerking 6 3.1. Het

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen

Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software

Nadere informatie

Uitleg Leerkrachten versie 2.1

Uitleg Leerkrachten versie 2.1 Inloggen als leerkracht Zodra de admin leerkrachten, leerlingen en groepen heeft aangemaakt (en gekoppeld aan elkaar) kan er als leerkracht worden ingelogd. In dit voorbeeld is een leerkracht aangemaakt

Nadere informatie

> In plaats van losse filmpjes of niet-methodische materialen

> In plaats van losse filmpjes of niet-methodische materialen Inleiding Nieuwe zaken koppelt geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek aan actualiteit. Met aantrekkelijke en flexibel inzetbare lessen op basis van het laatste nieuws, brengt Nieuwe zaken wekelijks

Nadere informatie

Handleiding Digibordsoftware. Versie 1.1

Handleiding Digibordsoftware. Versie 1.1 Handleiding Digibordsoftware Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Snel starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort 4 2.2. De digibordsoftware starten 4 2.3. Een les starten 5 3 De basiswerking 6 3.1. Het

Nadere informatie

Scratch! Les 5. Werkblad 6 Aan de slag met. 52 talentenkijker LEERLINGENWERKBLADEN

Scratch! Les 5. Werkblad 6 Aan de slag met. 52 talentenkijker LEERLINGENWERKBLADEN Werkblad 6 Aan de slag met Scratch! Les 5 Programmeren Computers zijn niet meer weg te denken uit onze wereld. Ze worden gebruikt om werk leuker, beter of gemakkelijker te maken. Een ober stuurt een bestelling

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Voor Mijn Marathon Analyse pagina 1 van 10 Gebruikershandleiding - v0.13, 17-04-2008 Inhoud Wat is het Marathon Analyse Systeem?...3 Waar kan ik het Marathon Analyse Systeem vinden?...3

Nadere informatie

Handleiding Magister voor ouders

Handleiding Magister voor ouders Als ouder/verzorger van een leerling of leerlingen op de Boelensschool hebt u de mogelijkheid om de prestaties van uw kind(eren) in ons administratiesysteem Magister op ieder moment te raadplegen. Magister

Nadere informatie

Cijferen plus en min

Cijferen plus en min Een programma voor rekenen op de basisschool Leeftijd: 9 12 jaar Auteur: Leo Janssen 2002 Rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

Ga naar de website van Speurtocht. Klik op linksboven op de knop Inloggen software.

Ga naar de website van Speurtocht. Klik op linksboven op de knop Inloggen software. Ga naar de website van Speurtocht. Klik op linksboven op de knop Inloggen software. U krijgt nu een inlogscherm te zien: Log hier in met uw gebruikersnaam en uw wachtwoord. Speurtocht wordt opgestart.

Nadere informatie

1. Kennismaken met Impress

1. Kennismaken met Impress 1. Kennismaken met Impress In deze module leert u: 1 Wat Impress is; 2 Impress starten; 3 Een nieuwe presentatie maken; 4 Instellingen van Impress wijzigen; 5 Opslaan en openen. 1 Wat is Impress? OpenOffice.org

Nadere informatie

Welkom bij de Gastouderacademie! (handleiding voor gastouders)

Welkom bij de Gastouderacademie! (handleiding voor gastouders) Welkom bij de Gastouderacademie! (handleiding voor gastouders) De persoonlijke inloggegevens die u via het gastouderbureau heeft ontvangen geven toegang tot alle leermodules van de Gastouderacademie. Het

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt. Versie 1.2

Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt. Versie 1.2 Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

Microsoft Powerpoint 2010 STAPPENPLANNEN

Microsoft Powerpoint 2010 STAPPENPLANNEN Microsoft Powerpoint 2010 STAPPENPLANNEN STAP 1: MICROSOFT POWERPOINT 2010 STARTEN... 2 STAP 2: EEN BEGINDIA MAKEN... 2 STAP 3: EEN AFBEELDING TOEVOEGEN (LOCATIE VRIJ TE BEPALEN)... 3 STAP 4: ACHTERGRONDKLEUR

Nadere informatie

Handleiding bij de cd-rom. `Anatomie digitaal

Handleiding bij de cd-rom. `Anatomie digitaal Handleiding bij de cd-rom `Anatomie digitaal Inhoudsopgave (Klik op het betreffende onderdeel om er rechtstreeks naar toe te gaan.) Systeemeisen 3 Installatie 4 Software verwijderen 4 Copyrights 5 Keuzescherm

Nadere informatie

Handleiding oefensoftware Lijn 3. Handleiding Oefensoftware Lijn 3

Handleiding oefensoftware Lijn 3. Handleiding Oefensoftware Lijn 3 Handleiding oefensoftware Lijn 3 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Starten 4 2.1 Inloggen via Basispoort door de kinderen 2.2 De leerling-startpagina 2.3 De software voor de kinderen bekijken door de leerkracht

Nadere informatie

Heb je het gepast? Heb je het gepast? Rekenen met de Euro. Auteurs: Bart Caris en Ser Debie

Heb je het gepast? Heb je het gepast? Rekenen met de Euro. Auteurs: Bart Caris en Ser Debie Rekenen met de Euro. Auteurs: Bart Caris en Ser Debie 2001-2003 Rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER-

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Inhoudsopgave 1. LET OP... 3 2. Inloggen... 4 3. Naar de beheeromgeving... 5 3.1 Tabbladen en menubalk... 5 4. School... 6 5. Licenties... 7 6. Groepen... 7 6.1 Licenties

Nadere informatie

Handleiding Oefensoftware Station Zuid. Versie 1.1

Handleiding Oefensoftware Station Zuid. Versie 1.1 Handleiding Oefensoftware Station Zuid Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

MATHBUILDER-SOFTWARE. MathBuilder-software. MoreToMath-software in de klas. Systeemvereisten

MATHBUILDER-SOFTWARE. MathBuilder-software. MoreToMath-software in de klas. Systeemvereisten MathBuilder-software MoreToMath-software in de klas Als MathBuilder gebruikt wordt in een onderwijssituatie, kan de software ervoor zorgen dat de leerprestaties van de leerlingen erop vooruitgaan. Het

Nadere informatie

Handleiding Toetssoftware Taal actief. Versie 1.1

Handleiding Toetssoftware Taal actief. Versie 1.1 Handleiding Toetssoftware Taal actief Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via de Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. Een toets starten 5 2.4.

Nadere informatie

Handleiding CD-Rom Engelse Spelling Bijlage bij het eindwerk van Veerle Tielemans

Handleiding CD-Rom Engelse Spelling Bijlage bij het eindwerk van Veerle Tielemans Inhoudsopgave Inhoudsopgave...i 1. Installatie Engelse Spelling, versie 1.0...1 1.1 Systeemeisen...1 1.1.1 Minimum systeemeisen...1 1.1.2 Aanbevolen systeemeisen...1 1.2 Installatie starten....1 1.3 Het

Nadere informatie

Handleiding nieuwe toetssoftware Pluspunt

Handleiding nieuwe toetssoftware Pluspunt Handleiding nieuwe toetssoftware Pluspunt Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Snel starten 4 2.1 Inloggen via Basispoort door de kinderen 2.2 De leerling-startpagina 2.3 Een toets kiezen 2.4 Een toets maken

Nadere informatie

Handleiding bij de Thuisversie van de Digitale Atlas (versie 1)

Handleiding bij de Thuisversie van de Digitale Atlas (versie 1) Handleiding bij de Thuisversie van de Digitale Atlas (versie 1) Uitgeverij Agteres (Rijssen/Wilsum) Inhoudsopgave (klik op een regel om naar betreffende pagina te gaan) Inleiding 3 Algemene informatie

Nadere informatie

www.gynzy.com Handleiding

www.gynzy.com Handleiding www.gynzy.com Handleiding Samen steeds beter is ons motto. Als leerkracht sta je elke dag voor de klas en weet je veel beter wat je nodig hebt dan wij. Door goed te luisteren naar jouw behoefte en deze

Nadere informatie

Handleiding nieuwe toetssoftware De wereld in getallen

Handleiding nieuwe toetssoftware De wereld in getallen Handleiding nieuwe toetssoftware De wereld in getallen Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Snel starten 4 2.1 Inloggen via Basispoort door de kinderen 2.2 De leerling-startpagina 2.3 Een toets kiezen 2.3.1

Nadere informatie

Handleiding voor de leerling

Handleiding voor de leerling Handleiding voor de leerling Inhoud Inloggen... 3 Werken met een dossier... 4 Websites zoeken... 6 Inloggen Start op het schoolnetwerk een computer op en log in zoals je dat altijd doet. Klik op het bureaublad

Nadere informatie

Handleiding harde schijf wissen:

Handleiding harde schijf wissen: Tim de Hoog www.timdehoog.nl v1 Handleiding harde schijf wissen: Tijdens het gebruik van een pc worden er veel gegevens opgeslagen op de harde schijf. Te denken valt aan foto s, documenten, e-mails, films

Nadere informatie

Handleiding Inloggen. Docenten

Handleiding Inloggen. Docenten Handleiding Inloggen Docenten Inhoud Inloggen voor de eerste keer 3 1 Check eerst uw systeem 4 2 Maak een account aan bij Edupoort 5 3 Een geldige licentie 8 4 Activeer uw licentie 9 5 Log in op Smart-e

Nadere informatie

Overzicht instructies voor digitale examens

Overzicht instructies voor digitale examens Overzicht instructies voor digitale examens 1. Hoe start je het examen? 1 2. Welk materiaal heb je nodig om je examen af te leggen? 1 3. Hoe weet je hoeveel tijd je nog hebt om je examen af te leggen?

Nadere informatie

Handleiding Leerkracht-startpagina. Versie 1.3

Handleiding Leerkracht-startpagina. Versie 1.3 Handleiding Leerkracht-startpagina Versie 1.3 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen via Basispoort 4 2.1. Inloggen via Basispoort 4 2.2. Uw groep selecteren 4 3 De leerkracht-startpagina 5 3.1. De onderdelen

Nadere informatie

Snelstartgids Voortgang

Snelstartgids Voortgang Snelstartgids Voortgang Inhoud Voortgang 3 Groepenbeheer 4 Subgroepjes aanmaken 5 Subgroepjes vullen met leerlingen 6 Subgroepjes wijzigen 7 Sessieplanner 8 Oefen- en toetssessies aanmaken 9 Oefeningen

Nadere informatie

Handleiding oefensoftware Taal actief. Handleiding Oefensoftware Taal actief

Handleiding oefensoftware Taal actief. Handleiding Oefensoftware Taal actief Handleiding oefensoftware Taal actief 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Snel starten 4 2.1 Inloggen via Basispoort door de kinderen 2.2 De leerling-startpagina 2.3 De software voor de kinderen bekijken

Nadere informatie

Handleiding Oefensoftware Taal actief. Versie 1.1

Handleiding Oefensoftware Taal actief. Versie 1.1 Handleiding Oefensoftware Taal actief Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

Handleiding Nieuwe toetssoftware De wereld in getallen

Handleiding Nieuwe toetssoftware De wereld in getallen Handleiding Nieuwe toetssoftware De wereld in getallen Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Snel starte n 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen (GEWIJZIGD) 4 2.2. De leerling-startpagina

Nadere informatie

Wegwijzer bij de cd-rom

Wegwijzer bij de cd-rom Wegwijzer bij de cd-rom 1 Inloggen De cd-rom houdt bij welke oefeningen je al gemaakt hebt en welke niet. Bij het opstarten vraagt de cd-rom of je een nieuwe gebruiker bent of een bestaande gebruiker.

Nadere informatie

Instructie: De SelfServiceDesk

Instructie: De SelfServiceDesk Instructie: De SelfServiceDesk Deze instructie legt uit hoe de SelfServiceDesk werkt. Met de Selfservicedesk is het mogelijk om via een gestructureerde manier o.a. vragen te stellen. Deze instructie is

Nadere informatie

Handleiding TafelToppers

Handleiding TafelToppers Handleiding TafelToppers Welkom bij TafelToppers TafelToppers is een initiatief van vrijwilligers om leerlingen in staat te stellen hun tafels van vermenigvuldiging te oefenen, te toetsen en up to date

Nadere informatie

Handleiding bij de workshop Animatie in Microsoft PowerPoint Hoe maak je een animatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen

Handleiding bij de workshop Animatie in Microsoft PowerPoint Hoe maak je een animatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen Vorige keer hebben wij gesproken over het maken van een PowerPoint presentatie. Deze keer beginnen wij met de herhaling van de basis handelingen op de computer zoals: iets op je scherm aanwijzen iets op

Nadere informatie

Werken met bordboeken in Knooppunt

Werken met bordboeken in Knooppunt Werken met bordboeken in Knooppunt Inhoudstafel 1. Een overzicht... 3 2. Antwoordenmenu... 4 a. Antwoorden selecteren om te tonen... 5 b. Alle antwoorden tonen... 5 c. Antwoorden regel voor regel tonen...

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware Taal actief

Handleiding Verwerkingssoftware Taal actief Handleiding Verwerkingssoftware Taal actief Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

Informatie gebruik Digi Bord

Informatie gebruik Digi Bord Informatie gebruik Digi Bord Aan de slag Schakel de pc en de beamer aan en het bord is te gebruiken. Het bord hoeft u niet apart aan te zetten. De pen is nu alleen te gebruiken als muis. Beamer De beamer

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Handleiding Oefenen met spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen. Sietse Kuipers

Handleiding Oefenen met spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen. Sietse Kuipers Handleiding Oefenen met spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen Sietse Kuipers 1 Inhoud Inleiding... 3 Opstarten... 3 De Beheermodule... 3 Het programma aanpassen aan specifieke wensen... 4 Het Logboek

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding H e t g e m a k v a n I n t r a m e d Inleiding Welkom bij Intramed. Met dit softwarepakket kunt u uw complete praktijkadministratie op eenvoudige en efficiënte wijze automatiseren.

Nadere informatie

Handleiding Nieuwe toetssoftware Pluspunt. Versie 1.2

Handleiding Nieuwe toetssoftware Pluspunt. Versie 1.2 Handleiding Nieuwe toetssoftware Pluspunt Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Snel starte n 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen (GEWIJZIGD) 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. Een toets

Nadere informatie

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER-

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Naar de beheeromgeving... 4 3. Technische vereisten... 4 4. Startscherm... 5 4.1 Controleer software... 5 4.2 Help... 5 5. Startpagina...

Nadere informatie

Welkom bij E-school Kinderopvang (handleiding voor pedagogisch medewerkers)

Welkom bij E-school Kinderopvang (handleiding voor pedagogisch medewerkers) Welkom bij E-school Kinderopvang (handleiding voor pedagogisch medewerkers) De persoonlijke inloggegevens die je, via de kinderopvangorganisatie waar je werkt, hebt ontvangen geven toegang tot alle leermodules

Nadere informatie

Handleiding Leerkracht-startpagina. Versie 1.2

Handleiding Leerkracht-startpagina. Versie 1.2 Handleiding Leerkracht-startpagina Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen via Basispoort 4 2.1. Inloggen via Basispoort 4 2.2. Uw groep selecteren 4 3 De leerkracht-startpagina 5 3.1. De onderdelen

Nadere informatie

Handleiding. Kinheim Digitaal Handleiding 1

Handleiding. Kinheim Digitaal Handleiding 1 Handleiding Kinheim Digitaal Handleiding 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Technische eisen 3 2 Inloggen 4 2.1 Inloggen met wachtwoord 4 2.2 Beginscherm 5 3 Groepen 6 3.1 Groepen invoeren

Nadere informatie

Handleiding Toetssite

Handleiding Toetssite Handleiding Toetssite Inhoud Inleiding 3 1 Werken met de Toetssite 3 1.1 Praktische gebruiksinformatie 3 Inloggen 3 Opstarten 3 1.2 Methode kiezen 3 1.3 Toetsresultaten invoeren en/of wijzigen 5 Groep

Nadere informatie

Handleiding Toetssoftware Naut Meander Brandaan. Versie 1.1

Handleiding Toetssoftware Naut Meander Brandaan. Versie 1.1 Handleiding Toetssoftware Naut Meander Brandaan Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via de Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. Een toets starten

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Handleiding Mijn Eigen Academie

Handleiding Mijn Eigen Academie Handleiding Mijn Eigen Academie Inhoudsopgave Pagina Inloggen 3 Navigatie 4 Opleidingen volgen 5 Kopen op krediet 6 Aan de slag 7 Inhoud opleiding 8 Vragen en opdrachten 9 Afronding 10 Het assessment 11

Nadere informatie

Docentenhandleiding. bettermarks Wiskunde

Docentenhandleiding. bettermarks Wiskunde Docentenhandleiding bettermarks Wiskunde Inhoudsopgave 1. Starten met bettermarks wiskunde 2 Toegang tot bettermarks 2 bettermarks webversie en App 2 2. Startscherm bettermarks 4 Menu 4 Dashboard 4 3.

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Navigatie 3. Starten 4. Module toevoegen 5. Module toegevoegd 6. Navigatie module 7. Met de module aan de slag! 8. Aan de slag 9. De

Nadere informatie

Handleiding Inloggen. Leerlingen

Handleiding Inloggen. Leerlingen Handleiding Inloggen Leerlingen Inhoud Inloggen voor de eerste keer 3 1 Check eerst je systeem 4 2 Geef aan hoe jij je boeken ontvangt 5 3 Maak een account aan bij Edupoort 6 4 Activeer jouw licentie 9

Nadere informatie

Mappen en bestanden. In dit hoofdstuk leert u het volgende:

Mappen en bestanden. In dit hoofdstuk leert u het volgende: Mappen en bestanden 1 Mappen en bestanden Een bestand is een verzamelnaam voor teksten, tekeningen of programma s. Alles wat op de vaste schijf van uw computer staat, is een bestand. Op een vaste schijf

Nadere informatie

Handleiding Resultatenmonitor Kleuterplein 2

Handleiding Resultatenmonitor Kleuterplein 2 Handleiding Resultatenmonitor Kleuterplein 2 Versie 1.3 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 De Resultatenmonitor starten 4 2.1. De Resultatenmonitor starten 4 3 Observaties invoeren en bekijken 5 3.1. Naar een

Nadere informatie

Handleiding Blink Studio

Handleiding Blink Studio Handleiding Blink Studio Versie 1.2 Algemene functies Blink Studio Introductie Blink Studio biedt verschillende mogelijkheden aan leerkrachten. Blink Studio is de startpagina voor alle Blink lesmethodes.

Nadere informatie

Handleiding Toetssoftware Naut Meander Brandaan. Versie 1.2

Handleiding Toetssoftware Naut Meander Brandaan. Versie 1.2 Handleiding Toetssoftware Naut Meander Brandaan Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via de Basispoort door de kinderen (GEWIJZIGD) 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. Een

Nadere informatie

5. Diavoorstellingseffecten

5. Diavoorstellingseffecten 5. Diavoorstellingseffecten Zoals u in de voorgaande modules heeft kunnen zien, is de overgang tussen opeenvolgende dia s in een presentatie steeds hetzelfde: de oude dia verdwijnt en de nieuwe dia komt

Nadere informatie

Stappenplan De eerste keer aan de slag met Veilig leren lezen

Stappenplan De eerste keer aan de slag met Veilig leren lezen Stappenplan De eerste keer aan de slag met Veilig leren lezen 1. Open de Zwijsen Software Manager via het Startmenu: selecteer onder Programma s de optie Zwijsen Startmenu en vervolgens Zwijsen Software

Nadere informatie

automatiseren van tafelsommen op een leuke manier

automatiseren van tafelsommen op een leuke manier automatiseren van tafelsommen op een leuke manier Inhoud I Inhoudsopgave Hoofdstuk I Inleiding 1 1 Beginscherm... 2 2 Update... 3 3 Registreren... 4 4 History... 5 Hoofdstuk II Instellingen 6 1 Wachtwoord...

Nadere informatie

Handleiding LOGO-digitaal

Handleiding LOGO-digitaal Handleiding LOGO-digitaal Inhoud Woord vooraf 3 Stappenplan 4 Stap 1: Inloggen 4 Stap 2: Account selecteren 4 Stap 3: Gegevens wijzigen 4 Stap 4: Collega s toevoegen 5 Stap 5: Leerlingen toevoegen 5 Stap

Nadere informatie

Handleiding Oefensoftware Staal. Versie 1.1

Handleiding Oefensoftware Staal. Versie 1.1 Handleiding Oefensoftware Staal Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. software voor de kinderen bekijken

Nadere informatie

BrailleStudio-doe-dag. Instructies en opdrachten

BrailleStudio-doe-dag. Instructies en opdrachten BrailleStudio-doe-dag Instructies en opdrachten 01. Starten met een nieuwe leerling Iedere leerling krijgt zijn eigen brp bestand. Daarin worden alle vorderingen opgeslagen. Voor een nieuwe leerling open

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015 Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL Handleiding mijnklas.nl Maart 2015 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Leerstofaanbod

Nadere informatie

Film monteren met Windows Live Moviemaker

Film monteren met Windows Live Moviemaker Film monteren met Windows Live Moviemaker Als je losse stukjes film (shots) hebt opgenomen is het nog niet klaar. Je moet die losse stukjes nog aan elkaar plakken tot één geheel: monteren. Hoe je dat doet

Nadere informatie

FAQ voor de leerling TYP-TOP ONLINE UITGEVERIJ DE BOECK

FAQ voor de leerling TYP-TOP ONLINE UITGEVERIJ DE BOECK 2014 FAQ voor de leerling TYP-TOP ONLINE UITGEVERIJ DE BOECK 1 Inhoudstafel Werking... 4 Hoe navigeer ik door de hoofdstukken?... 4 Hoe navigeer ik door de oefeningen?... 4 Hoe verlaat ik het programma?...

Nadere informatie

Malmberg Leer Omgeving Snel aan de Slag Leerling

Malmberg Leer Omgeving Snel aan de Slag Leerling Malmberg Leer Omgeving Snel aan de Slag Leerling Vragen? Team Klantondersteuning MBO Om je beter van dienst te kunnen zijn, is speciaal voor MBO een Team KlantOndersteuning samengesteld. Dit team van experts

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie

Film in de pc laden.

Film in de pc laden. Film in de pc laden. Wat is er nodig: De hardeschijf moet voldoende ruimte hebben om het ruwe beeldmateriaal te kunnen bewerken en te bewaren. 1 uur digitale video= 3600 sec. X 3,6 MB/sec.= 12.960 MB =

Nadere informatie

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina?

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina? Handleiding in stappen Hoe bewerk ik een groepspagina? versie 1.1 - februari 2015 Stap A - Naar alle pagina s Stap B - Uw groepspagina zoeken Stap C - Titel en werkbalk Stap D - Schrijven Stap E - Woorden

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Werken met Pallas, Minerva en Fortuna - Docentenomgeving

Werken met Pallas, Minerva en Fortuna - Docentenomgeving Via methodewebsite: www.emma.eisma.nl www.pallas-online.nl www.minerva-online.nl Werken met Pallas, Minerva en Fortuna - Docentenomgeving servicedesk@eisma.nl 088-2944880 Gebruikershandleiding Docentenomgeving

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Vul eerst uw naam en e-mailadres in.

Vul eerst uw naam en e-mailadres in. Outlook instellen voor een IMAP e-mail service. Vraag: mijn email-account wordt opgeheven en ik wil alle mail die nu nog op studentenmail staat bewaren. Hoe doe ik dat? U kunt alle mail downloaden op een

Nadere informatie

Handleiding Resultatenmonitor. Versie 1.3

Handleiding Resultatenmonitor. Versie 1.3 Handleiding Resultatenmonitor Versie 1.3 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 De Resultatenmonitor starten 4 2.1. De Resultatenmonitor starten 4 3 Toetsresultaten invoeren en bekijken 5 3.1. Naar een toets navigeren

Nadere informatie

Hardware-eisen Pentium 133 Mhz., 32 Mb RAM, Windows 95 of hoger, 8 speed-cd-rom-speler, geluidskaart, (hoofdtelefoon), boxen

Hardware-eisen Pentium 133 Mhz., 32 Mb RAM, Windows 95 of hoger, 8 speed-cd-rom-speler, geluidskaart, (hoofdtelefoon), boxen Praktisch leidinggeven Vak/onderwerp managementvaardigheden Hardware-eisen Pentium 133 Mhz., 32 Mb RAM, Windows 95 of hoger, 8 speed-cd-rom-speler, geluidskaart, (hoofdtelefoon), boxen Algemeen Praktisch

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Cursus Powerpoint 2003

Cursus Powerpoint 2003 1a. Een presentatie opzetten Cursus Powerpoint 2003 Open Powerpoint en klik linksboven op Bestand en vervolgens op Nieuw. Rechts opent zich het menuscherm Nieuwe presentatie met daarin diverse opties om

Nadere informatie

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht 1.1 Uw schooladministratie en Basispoort actueel Om leerkrachten en leerlingen te kunnen laten inloggen

Nadere informatie

Head Pilot v Gebruikershandleiding

Head Pilot v Gebruikershandleiding Head Pilot v1.1.3 Gebruikershandleiding Inhoud 1 Installatie... 4 2 Head Pilot Gebruiken... 7 2.2 Werkbalk presentatie... 7 2.3 Profielen beheren... 13 2.3.1 Maak een profiel... 13 2.3.2 Verwijder een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding -Leerkracht- Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Naar de leerkrachtomgeving... 4 3. Technische vereisten... 4 4. Startscherm... 5 4.1 Controleer software... 5 4.2 Help... 5 5. Beginpagina...

Nadere informatie

Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen.

Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen. Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen. Handleiding van Auteur: dapunt Juli 2007 handleiding: Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen. Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken

Nadere informatie

Snelstartgids voor de Oefen- en Toetssoftware

Snelstartgids voor de Oefen- en Toetssoftware Snelstartgids voor de Oefen- en Toetssoftware Snel-start gids voor de oefenmodule software 1. Voor het eerst werken met de oefensoftware (groepenbeheer) 3 2. Delen van een groep met een andere leerkracht

Nadere informatie