VAKBEKWAAMHEID BEROEPSGOEDERENVERVOER OVER DE WEG INFOBROCHURE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VAKBEKWAAMHEID BEROEPSGOEDERENVERVOER OVER DE WEG INFOBROCHURE"

Transcriptie

1 VAKBEKWAAMHEID BEROEPSGOEDERENVERVOER OVER DE WEG INFOBROCHURE November 2012

2

3 ALGEMEEN U wilt een onderneming voor beroepsgoederenvervoer over de weg oprichten, voortzetten of overnemen Een dergelijke activiteit kan U niet zomaar opstarten. Vooraleer U bij de Federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer de noodzakelijke vervoervergunning 1 kan aanvragen of wanneer U ze wenst te behouden, moet u voldoen aan vier wezenlijke voorwaarden : a) een bedrijfszetel in België hebben; b) voldoen aan de voorwaarde inzake vakbekwaamheid : ten minste één natuurlijke persoon, die de vervoerwerkzaamheden van de onderneming permanent en daadwerkelijk leidt, moet houder zijn van een getuigschrift van vakbekwaamheid geldig voor het nationaal vervoer of voor het nationaal en internationaal vervoer over de weg. Dit getuigschrift wordt afgegeven door de Federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer aan de kandidaten die cursussen hebben gevolgd en geslaagd zijn voor een examen. Het Instituut Wegtransport en Logistiek België is erkend voor het organiseren van de cursussen. Het examen wordt georganiseerd door de examencommissie benoemd door de Minister voor Mobiliteit en Vervoer. c) voldoen aan de voorwaarde inzake betrouwbaarheid : de natuurlijke perso(o)n(en) belast met de leiding van de vervoerwerkzaamheden mag(mogen) geen ernstige strafrechtelijke veroordelingen hebben 1 De reglementering betreffende het vervoer van zaken over de weg is niet van toepassing op :. zowel in het nationaal als in het internationaal vervoer : 1 )het vervoer van zaken verricht met een motorvoertuig of een sleep waarvan het nuttig laadvermogen niet meer dan 500 kg bedraagt; 2 )het vervoer van bagage verricht met een motorvoertuig dat uitsluitend voor personenvervoer is gebouwd of met een aanhangwagen die aan dit motorvoertuig is gekoppeld; 3 )het vervoer van beschadigde of onklare voertuigen; 4 )het postvervoer verricht in het kader van een opdracht van openbare dienst; 5 )het vervoer van geneesmiddelen, medische apparaten en uitrusting alsmede van andere artikelen die nodig zijn voor eerstehulpverlening, met name in geval van rampen.. enkel in het nationaal vervoer (= waarbij de betrokken voertuigen de Belgische grens niet overschrijden) : 6 )het vervoer van zaken verricht buiten de openbare weg; 7 )het vervoer van voertuigen die worden verplaatst op vordering van de hiertoe bevoegde ambtenaren; 8 )het vervoer verricht met het oog op het uitstrooien op de openbare weg van stoffen om het verkeer te beveiligen bij gevaarlijke weersomstandigheden of andere; 9 )het vervoer van waarden verricht met speciaal daartoe ontworpen voertuigen; 10 )het begrafenisvervoer.

4 opgelopen of geen beroepsverbod is(zijn) opgelegd tot het uitoefenen van een koopmansbedrijf. Dit wordt aangetoond met een getuigschrift van goed zedelijk gedrag, model 1. d) voldoen aan de voorwaarde inzake financiële draagkracht : een onderneming voldoet aan deze voorwaarde, wanneer zij aantoont een hoofdelijke borgtocht te hebben gesteld waarvan het bedrag afhankelijk is van het aantal motorvoertuigen waarvoor een kopie van de vergunning nationaal vervoer of van de vergunning communautair vervoer werd gevraagd. Dit wordt aangetoond door een attest van een kredietinstelling of verzekeringsonderneming.

5 CURSUSSEN Wij bieden U twee opleidingsformules aan die identiek zijn qua inhoud, maar die verschillen in duur. Wanneer en waar? WEEKDAGCURSUS op werkdagen van 8u30 tot 15u00 of tot 17u00 januari-februari 2013 : van 21 januari 2013 tot en met 8 februari 2013, onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen, in de lescentra te : - Brugge (Huize Arnolfini, Groene Poortedreef 18, 8200 Brugge) - Mechelen (Syntra Campus Mechelen, Industriepark Noord G2, Oude Baan 2, 2800 Mechelen). WEEKENDCYCLUS op zaterdagen van 8u30 tot 15u00 of tot 17u00 en op sommige zaterdagen tot 12u30 januari 2013 : vanaf 12 januari 2013 tot eind juni 2013, onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen, in de lescentra te : - Roeselare (Syntra West Roeselare, Oostnieuwkerkesteenweg 111, 8800 Roeselare) - Sint-Niklaas (Syntra Sint-Niklaas, Hogekouter 1, 9100 Sint-Niklaas)

6 Welke onderwerpen? In deze cursussen komen alle onderwerpen uitgebreid aan bod, waarvan de kennis verplicht wordt gesteld door de regelgeving en die onmisbaar is om een transportonderneming op te starten en op een deskundige wijze te runnen, zoals de vereiste formulieren en procedures uit het handels-, sociaal en fiscaal recht, BTW- en douanereglementering, arbeidsreglementering en algemeen bedrijfsmanagement. Uiteraard komen ook alle typische aspecten van het nationaal en internationaal wegvervoer ter sprake, zoals het berekenen van uw kostprijs, het aanvragen van de vereiste vervoersverguningen, de bepalingen betreffende de vervoerovereenkomst, enz.. Ook de technische aspecten van een vrachtwagen, het laden en lossen, onderhoud en keuze van een aangepast vervoermiddel en de nieuwe tendensen, zoals logistiek en gecombineerd vervoer... krijgen de nodige aandacht. Lesmateriaal Al de onderwerpen zijn overzichtelijk en duidelijk uitgelegd in de bijhorende handboeken, die niet alleen een handig hulpmiddel vormen om de onderwerpen in te studeren, maar bovendien een nuttig werkdocument zullen zijn in uw onderneming. Hoe inschrijven en wat zijn de kosten? Na ontvangst van het hierbijgevoegde inschrijvingsformulier sturen wij U een factuur toe voor het inschrijvingsrecht, ten bedrage van 900 EUR (prijs onder voorbehoud van indexatie bij toepassing van M.B. van 4 augustus 2009), handboeken inbegrepen. Sinds december 2002 komt deze lessenreeks ook in aanmerking voor opleidingscheques. Voor meer informatie zie de websites :

7 EXAMENS Hoe inschrijven en wat zijn de kosten? Elke deelnemer ontvangt voor het einde van de lessencyclus een inschrijvingsformulier voor het examen. Na ontvangst van het door U degelijk ingevuld formulier zullen wij U een factuur voor het inschrijvingsrecht ten belope van 132 EUR (prijs onder voorbehoud van indexatie bij toepassing van M.B. van 4 augustus 2009) toezenden. Pas na betaling van de factuur bent U geldig ingeschreven voor het examen. Verloop van het examen? Het examen bestaat uit twee proeven : een schriftelijke en een mondelinge proef. - Voor de eerste examenzitting 2013 heeft de schriftelijke proef in principe plaats op 17 maart 2013 en de mondelinge proef in principe vanaf 13 april Voor de tweede examenzitting 2013 heeft de schriftelijke proef in principe plaats in de loop van de maand oktober 2013 en de mondelinge proef in de loop van de maand november 2013.

8 PROGRAMMA VAN DE CURSUSSEN VAN VAKBEKWAAMHEID VOOR NATIONAAL EN INTERNATIONAAL GOEDERENVERVOER OVER DE WEG Deze leerstof is in principe afgestemd op een scholing en/of ervaring die overeenkomt met het niveau van het voltooid verplicht schoolbezoek. - Burgerlijk recht 3 u - Handelsrecht 3 u - Sociaal recht 4 u - Belastingrecht 6 u - Betalings- en financieringstechnieken 6 u - Boekhouding 14 u - Verzekeringen 4 u - Veiligheid op de weg - Voornaamste verkeersregels in de EU-Lid-Staten 6 u - Keuze en onderhoud van voertuigcomponenten 6 u - Toegang tot het beroep en de uitoefening ervan 6 u - De vervoerovereenkomst 6 u - Arbeidsreglementering 8 u - Kostprijsberekening en prijsvorming 12 u - De tussenpersonen in het goederenvervoer Transportorganisatoren 2 u - Goederenbehandeling 4 u - Het vervoer van gevaarlijke goederen Het ABC van het ADR 4 u - Douanevoorschriften 4 u - Maximale afmetingen en massa's 1 u - Intermodaal vervoer 2 u - Vervoer onder geleide temperatuur 1 u - Organisatie Beheer en Kwaliteitszorg 6 u - Telematica 2 u - Vervoer van levende dieren 2 u - Afvalvervoer 2 u - Logistiek 2 u

9 INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR DE CURSUSSEN VAN VAKBEKWAAMHEID VOOR GOEDERENVERVOER OVER DE WEG (Leesbaar invullen in drukletters en kruisjes plaatsen in de daartoe voorziene vakjes). Naam en voorna(a)m(en) : Dhr./Mevr Privé-adres (straat, nr., postbus, postcode, gemeente) : Geboorteplaats en -land : Geboortedatum : Rijksregisternr. : Tel.: Telefax. : schrijft zich in voor de cursus nationaal en internationaal goederenvervoer over de weg : en wenst de volgende cyclus te volgen : O weekdagcursus januari 2013 (op de werkdagen) van 21/01/2013 tot en met 8/02/2013 te : O Brugge O Mechelen O weekendcursus januari 2013 (op de zaterdagen) van 12/01/2013 tot eind juni 2013 te : O Roeselare O Sint-Niklaas Een factuur dient te worden toegezonden : O op naam van de cursist Nr. BTW : O op naam van de onderneming :. Naam : Nr. BTW : Adres (straat, nr., postbus, postcode, gemeente) : Voorbehouden aan het ITLB fact. nr Van.../.../ Tel. : Telefax. : Datum : Handtekening : Door onderhavig inschrijvingsformulier te ondertekenen, verbindt men zich ertoe de onderstaande betalingsvoorwaarden na te leven : De betaling moet na ontvangst van de factuur uitgevoerd worden met vermelding van de exacte refertes. Elke schriftelijke vraag voor annulatie voor de aanvang van de cursussen annuleert de factuur. Elke schriftelijke vraag voor annulatie na de aanvang van de cursussen zal aanleiding geven tot het aanrekenen van 137 EUR administratieve kosten en eventueel een factuur voor de ontvangen leerboeken. Opgelet! Het bekomen van het getuigschrift van vakbekwaamheid geeft niet automatisch recht op de vervoersvergunning. De FOD Mobiliteit en Vervoer zal de naleving van andere voorwaarden zoals de betrouwbaarheid en de financiële draagkracht nagaan. INSTITUUT WEGTRANSPORT EN LOGISTIEK BELGIË vereniging zonder winstoogmerk Zie eveneens keerzijde Archimedesstraat Brussel - Tel. : 02/ Fax : 02/ info@itlb.be

10 1. SCHOOLOPLEIDING (2) O Lagere school O Lager middelbaar O Hoger middelbaar IDENTIFICATIEGEGEVENS (1) O Niet-universitair hoger onderwijs O Universitair onderwijs O Andere : 2. BENT U WERKZAAM IN EEN GOEDERENVERVOERBEDRIJF OVER DE WEG? (2) O JA O NEEN - Nr. van de eventuele vervoersvergunning : a) In welk ander soort bedrijf bent u werkzaam? bv.. O expeditiebedrijf O voertuigenconstructie - Welke functie bekleedt u? O bevrachtingskantoor O bankwezen O zelfstandig werkgever O douaneagentschap O verzekeringswezen O helper, niet onderworpen aan RSZ O industrie O leasing/verhurings- (bv. echtgenote, familielid) O exporthandel maatschappij O zaakvoerder (BVBA) of bestuurder (NV) O ander :. O kaderlid - in welke afdeling? O bediende - in welke functie?.. O chauffeur O andere :... b) Heeft u een andere activiteit? bv. O student(e) O zelfstandig beroep O werkzoekende O geen beroep O andere : 3. BENT U VAN HUIS UIT BETROKKEN BIJ EEN VERVOERONDERNEMING (vervoerder van vader op zoon, familiale banden, enz.)? (2) O JA O NEEN 4. Bij het behalen van het getuigschrift van vakbekwaamheid voor internationaal goederenvervoer over de weg, verleen ik toelating dat mijn personalia mogen worden verstrekt aan derden met het oog op het verkrijgen van aanbiedingen (3) voor een eventuele inbreng van mijn getuigschrift in een onderneming. O JA O NEEN (1) Deze inlichtingen, die over u worden ingewonnen zijn bestemd voor interne administratieve en statistische doeleinden. Overeenkomstig de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer, kunnen deze inlichtingen u op uw verzoek worden medegedeeld ter controle en zullen zij, indien nodig, worden verbeterd. (2) Gelieve in te vullen waar het hoort en kruisjes te plaatsen in de daartoe bestemde vakjes. (3) Overeenkomstig de vrijstelling aangevraagd bij de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer onder identificatienummer

VAKBEKWAAMHEID BEROEPSPERSONENVERVOER OVER DE WEG INFOBROCHURE

VAKBEKWAAMHEID BEROEPSPERSONENVERVOER OVER DE WEG INFOBROCHURE VAKBEKWAAMHEID BEROEPSPERSONENVERVOER OVER DE WEG INFOBROCHURE oktober 2013 ALGEMEEN U wil een onderneming voor beroepspersonenvervoer over de weg oprichten, voortzetten of overnemen (1) Een dergelijke

Nadere informatie

VAKBEKWAAMHEID BEROEPSPERSONENVERVOER OVER DE WEG INFOBROCHURE

VAKBEKWAAMHEID BEROEPSPERSONENVERVOER OVER DE WEG INFOBROCHURE VAKBEKWAAMHEID BEROEPSPERSONENVERVOER OVER DE WEG INFOBROCHURE november 2019 ALGEMEEN U wilt een onderneming voor personenvervoer over de weg oprichten, voortzetten of overnemen Een dergelijke activiteit

Nadere informatie

VAKBEKWAAMHEID BEROEPSPERSONENVERVOER OVER DE WEG INFOBROCHURE

VAKBEKWAAMHEID BEROEPSPERSONENVERVOER OVER DE WEG INFOBROCHURE VAKBEKWAAMHEID BEROEPSPERSONENVERVOER OVER DE WEG INFOBROCHURE oktober 2014 ALGEMEEN U wilt een onderneming voor personenvervoer over de weg oprichten, voortzetten of overnemen Een dergelijke activiteit

Nadere informatie

Vakbekwaamheid beroepsgoederenvervoer over de weg voor vervoersmanagers. Informatiebrochure - Maart 2015

Vakbekwaamheid beroepsgoederenvervoer over de weg voor vervoersmanagers. Informatiebrochure - Maart 2015 Vakbekwaamheid beroepsgoederenvervoer over de weg voor vervoersmanagers Informatiebrochure - Maart 2015 INSTITUUT VOOR WEGTRANSPORT & LOGISTIEK BELGIË, v.z.w Archimedesstraat 5 1000 Brussel Tel. : 02/234.30.10

Nadere informatie

ADR cursussen voor VRACHTWAGENCHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R

ADR cursussen voor VRACHTWAGENCHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R ADR cursussen voor VRACHTWAGENCHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R ADR VERVOLMAKING (verlenging van het getuigschrift ) De geldigheid

Nadere informatie

BIJZONDER GEREGELD VERVOER. Toegang tot het beroep

BIJZONDER GEREGELD VERVOER. Toegang tot het beroep BIJZONDER GEREGELD VERVOER Toegang tot het beroep Instituut voor de autocar en de autobus vzw Dobbelenberg Metrologielaan 8-1130 Brussel 02/245 90 53-02/245 91 29 BE 445.494.076 info@icb-institute.be www.icb-institute

Nadere informatie

GEREGELD VERVOER. Toegang tot het beroep

GEREGELD VERVOER. Toegang tot het beroep GEREGELD VERVOER Toegang tot het beroep Instituut voor de autocar en de autobus vzw. Dobbelenberg Metrologielaan 8-1130 Brussel 02/245 90 53-02/245 91 29 BE 445.494.076 info@icb-institute.be www.icb-institute

Nadere informatie

BIJZONDER GEREGELD VERVOER. Toegang tot het beroep

BIJZONDER GEREGELD VERVOER. Toegang tot het beroep BIJZONDER GEREGELD VERVOER Toegang tot het beroep Instituut voor de autocar en de autobus vzw. Dobbelenberg Metrologielaan 8-1130 Brussel 02/245 90 53-02/245 91 29 BE 445.494.076 info@icb-institute.be

Nadere informatie

INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN (I.A.B.)

INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN (I.A.B.) INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN (I.A.B.) Instituut opgericht bij wetten van 21 februari 1985 en van 22 april 1999 Belgisch Staatsblad van 28 februari 1985 en 11 mei 1999 Zetel:

Nadere informatie

PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R

PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R PERMANENTE VORMING & NASCHOLING CHAUFFEURS De Europese Richtlijn

Nadere informatie

Basiskennis aluminiumtechnologie

Basiskennis aluminiumtechnologie Basiskennis aluminiumtechnologie De ontwikkelingen op het gebied van aluminiumtechnologie gaan razendsnel. In een hoog tempo ontstaan nieuwe toepassingen van aluminium en komen bewerkingsprocessen en nieuwe

Nadere informatie

RONALD. Ondernemersopleiding Beroepsgoederenvervoer. Start dit jaar nog en ontvang hoge kortingen op deze kwalitatieve en praktijkgerichte opleiding

RONALD. Ondernemersopleiding Beroepsgoederenvervoer. Start dit jaar nog en ontvang hoge kortingen op deze kwalitatieve en praktijkgerichte opleiding Ondernemersopleiding Beroepsgoederenvervoer Start dit jaar nog en ontvang hoge kortingen op deze kwalitatieve en praktijkgerichte opleiding Inhoud Wil je een transport- of koeriersbedrijf starten of overnemen,

Nadere informatie

Rijschool VAN DE VYVER

Rijschool VAN DE VYVER Vrachtwagen Vakbekwaamheid Rijschool VAN DE VYVER www.rijschoolvandevyver.com rijschool.vandevyver@telenet.be Tel 09/33 88 045 GSM 0475/ 371 751 Erkenning 2533 Ondernemingsnummer BE 0450 829 076 9052 ZWIJNAARDE-GENT

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT EPB-VERSLAGGEVER

EXAMENREGLEMENT EPB-VERSLAGGEVER EXAMENREGLEMENT EPB-VERSLAGGEVER SYNTRA BRUSSEL 2018 Examenreglement EPB-verslaggever Inhoud Dit les- en examenreglement voor EPB-verslaggever omvat volgende hoofdstukken: - Hoofdstuk 1 Algemeen - Hoofdstuk

Nadere informatie

RIJBEWIJS VOOR LANDBOUWVOERTUIGEN

RIJBEWIJS VOOR LANDBOUWVOERTUIGEN Rijbewijs categorie G Het rijbewijs categorie G RIJBEWIJS VOOR LANDBOUWVOERTUIGEN Sinds 15 september 2006 is een specifiek rijbewijs noodzakelijk voor het besturen van land- en bosbouwvoertuigen en mobiel

Nadere informatie

MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN

MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN 11 OKTOBER 1999. - Ministerieel besluit betreffende de beroepsbekwaamheid van de veiligheidsadviseurs voor het vervoer van gevaarlijke goederen van de klasse 1 De Minister

Nadere informatie

ONGEREGELD VERVOER. Toegang tot het beroep

ONGEREGELD VERVOER. Toegang tot het beroep ONGEREGELD VERVOER Toegang tot het beroep 1 Instituut voor de autocar en de autobus vzw Dobbelenberg Metrologielaan 8-1130 Brussel 02/245 90 53-02/245 91 29 BE 445.494.076 info@icb-institute.be www.icb-institute

Nadere informatie

WET TOBBACK WET TOBBACK: INSTALLATIE & ONDERHOUD

WET TOBBACK WET TOBBACK: INSTALLATIE & ONDERHOUD WET TOBBACK WET TOBBACK: INSTALLATIE & ONDERHOUD De opleiding voor het uitvoerend personeel in de beveiliging wordt door het Koninklijk Besluit van 17 december 1990 geregeld. Niemand kan namelijk activiteiten

Nadere informatie

TURKIJE BENODIGDE TRANSPORTVERGUNNINGEN. 1. Benodigde transportvergunningen voor Nederlandse vervoerders

TURKIJE BENODIGDE TRANSPORTVERGUNNINGEN. 1. Benodigde transportvergunningen voor Nederlandse vervoerders TURKIJE BENODIGDE TRANSPORTVERGUNNINGEN 1. Benodigde transportvergunningen voor Nederlandse vervoerders - Gewaarmerkte kopie Eurovergunning voor grensoverschrijdend vervoer. - Voor het vervoer naar, van

Nadere informatie

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt Tel: 011/26.45.60 Fax: 011/26.45.61 mail via info@cordium.be Openingsuren: Inschrijvingen: Elke werkdag van 08.30 u tot 12.00

Nadere informatie

HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN

HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA 1. Voor welke categorie?... 2 2. Wie kan deelnemen?... 3 3. Voor te leggen documenten... 3 3.1. Documenten van de begeleider... 4 3.2. Documenten

Nadere informatie

Rijschool VAN DE VYVER

Rijschool VAN DE VYVER Vrachtwagen CLASSIC Rijschool VAN DE VYVER www.rijschoolvandevyver.com rijschool.vandevyver@telenet.be Tel 09/33 88 045 GSM 0475/ 371 751 Erkenning 2533 Ondernemingsnummer BE 0450 829 076 9052 ZWIJNAARDE-GENT

Nadere informatie

Studiedag 8 oktober 2015

Studiedag 8 oktober 2015 Studiedag 8 oktober 2015 Vakbekwaamheid Basiskwalificatie en nascholing Rechtsbronnen Europese richtlijn: 2003/59/EG Nationale regelgeving: KB 23 maart 1998 (rijbewijs) KB 4 mei 2007 (vakbekwaamheid) Doelstelling

Nadere informatie

Welke gegevens hebben wij nodig om een persoon bij te kunnen inschrijven?

Welke gegevens hebben wij nodig om een persoon bij te kunnen inschrijven? Welke gegevens hebben wij nodig om een persoon bij te kunnen inschrijven? Wanneer er iemand bij u wil komen wonen, dient deze persoon aan alle inschrijvingsvoorwaarden voor de sociale woningbouw te voldoen.

Nadere informatie

Therapeutische Vakmethodiek in Creatieve Media Aandacht Aanraken Beweging - Beeldend 2009-2010. Hoe aanmelden en inschrijven?

Therapeutische Vakmethodiek in Creatieve Media Aandacht Aanraken Beweging - Beeldend 2009-2010. Hoe aanmelden en inschrijven? Therapeutische Vakmethodiek in Creatieve Media Aandacht Aanraken Beweging - Beeldend 2009-2010 Hoe aanmelden en inschrijven? 1. Vul het formulier volledig in. Het formulier bestaat uit 2 delen: A. Aanmelding

Nadere informatie

Bijlage Mededeling CBFA_2009_20-3 dd. 8 mei 2009

Bijlage Mededeling CBFA_2009_20-3 dd. 8 mei 2009 Bijlage Mededeling _2009_20-3 dd. 8 mei 2009 Formulier dat moet worden ingevuld door de personen die zich kandidaat stellen voor een hernieuwing van mandaat als bestuurder of als effectieve leider Toepassingsveld:

Nadere informatie

Formulier voor de benoeming van een lid van een operationeel orgaan van een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening

Formulier voor de benoeming van een lid van een operationeel orgaan van een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening Bijlage Bijlage bij de uniforme brief van 23 mei 2007 Formulier voor de benoeming van een lid van een operationeel orgaan van een instelling voor bedrijfspensioenvoorziening Toepassingsveld: Artikelen

Nadere informatie

Heb ik die nodig dan?

Heb ik die nodig dan? Heeft u al een vervoervergunning? Heb ik die nodig dan? Kwaliteit in transport begint bij de NIWO Kijk snel hoe de NIWO u kan helpen >>> Vervoert u goederen voor rekening en risico van een derde of bent

Nadere informatie

PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP Opgemaakt 06-02-2012, gebaseerd op een document van FOD Sociale Zekerheid Inhoudsopgave 1. Wat?...3 2. Waarvoor dient ze?...3 3. Heb ik recht op de parkeerkaart?...4

Nadere informatie

De vakbekwaamheid van beroepschauffeurs van het goederenvervoer

De vakbekwaamheid van beroepschauffeurs van het goederenvervoer De vakbekwaamheid van beroepschauffeurs van het goederenvervoer Betreft : Koninklijk besluit van 4 mei 2007 betreffende het rijbewijs, de vakbekwaamheid en de nascholing van bestuurders van voertuigen

Nadere informatie

Bijlage 2 : Vragenlijst controle-uitoefenende aandeelhouders en vennoten van de kandidaat-tussenpersoon (rechtspersoon)

Bijlage 2 : Vragenlijst controle-uitoefenende aandeelhouders en vennoten van de kandidaat-tussenpersoon (rechtspersoon) Bijlage 2 : Vragenlijst controle-uitoefenende aandeelhouders en vennoten van de kandidaat-tussenpersoon (rechtspersoon) v. 2014-02 I. Identiteit van de tussenpersoon Naam van de tussenpersoon Ondernemingsnummer

Nadere informatie

Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst van individueel bezoldigd personenvervoer

Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst van individueel bezoldigd personenvervoer Bijlage 1. Modelformulier als vermeld in artikel 3, eerste lid VR 2019 1907 DOC.1055/3 Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst van individueel bezoldigd personenvervoer College

Nadere informatie

Beste kandidaat-lesgever

Beste kandidaat-lesgever Beste kandidaat-lesgever Bedankt voor je interesse in de opleiding tot rijschoollesgever aan het Vlaams VerkeersOpleidingsCentrum (VVOC), onderdeel van de Rijschool Sanderus NV. Om als lesgever in een

Nadere informatie

Formulier BXL AANVRAAG OM VERMINDERING VAN DE ONROERENDE VOORHEFFING IN HET BRUSSELSE GEWEST

Formulier BXL AANVRAAG OM VERMINDERING VAN DE ONROERENDE VOORHEFFING IN HET BRUSSELSE GEWEST Formulier 179.1.BXL AANVRAAG OM VERMINDERING VAN DE ONROERENDE VOORHEFFING IN HET BRUSSELSE GEWEST VAK A. Algemene inlichtingen De onroerende voorheffing is een belasting die wordt berekend op basis van

Nadere informatie

Vakbekwaamheid van beroepsbestuurders voor personenvervoer

Vakbekwaamheid van beroepsbestuurders voor personenvervoer Vakbekwaamheid van beroepsbestuurders voor personenvervoer Betreft: Koninklijk besluit van 4 mei 2007 betreffende het rijbewijs, de vakbekwaamheid en de nascholing van bestuurders van voertuigen van de

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 351

BIJZONDER BESTEK NR. 351 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-GILLIS BIJZONDER BESTEK NR. 351 AFWIJKINGEN Zie A, I, 5. VOORWERP VAN DE OPDRACHT. De opdracht betreft de aanpassing van de elektrische installaties

Nadere informatie

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23)

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23) HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23) INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. AAN TE VULLEN RUBRIEKEN VOORZIJDE... 2 1. Naam, Voornamen, geboortedatum

Nadere informatie

RECHTSPERSOON v

RECHTSPERSOON v cb AANVRAAG TOT TOETREDING TOT EEN COLLECTIEVE INSCHRIJVING IN HET REGISTER VAN DE TUSSENPERSONEN IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2016-09 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling

Nadere informatie

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122.

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122. de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 35 88 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Mededeling Brussel, 2 juni 2017 Kenmerk: NBB_2017_18 uw correspondent:

Nadere informatie

WET TOBBACK: BIJSCHOLING INSTALLATIE & ONDERHOUD

WET TOBBACK: BIJSCHOLING INSTALLATIE & ONDERHOUD WET TOBBACK WET TOBBACK: BIJSCHOLING INSTALLATIE & ONDERHOUD Het Koninklijk Besluit van 17 december 1990 betreffende de opleiding van het personeel van de beveiligingsondernemingen en de erkenning van

Nadere informatie

Controle van de rij- en rusttijden van de chauffeur tijdens de rit

Controle van de rij- en rusttijden van de chauffeur tijdens de rit Controle van de rij- en rusttijden van de chauffeur tijdens de rit 1. Het voorleggen van registraties van de rij-en rusttijden Tijdens de rit is de chauffeur van het voertuig op verzoek van de met controle

Nadere informatie

Deposito- en Consignatiekas

Deposito- en Consignatiekas AANVRAAGFORMULIER VOOR TEGEMOETKOMING VOOR EEN TAK 21-LEVENSVERZEKERING, onderworpen aan het Belgisch recht. (met uitzondering van de volledige tweede pijler ) 1/11 Deel 1 Voorwaarden om in aanmerking

Nadere informatie

Sollicitatieformulier

Sollicitatieformulier Pasfoto Belangrijk (vermeld altijd uw naam in drukletters op de achterzijde van de foto) 1. Enkel indien het sollicitatieformulier volledig en correct is ingevuld, kunnen we uw kandidatuur in overweging

Nadere informatie

NATUURLIJKE PERSOON v

NATUURLIJKE PERSOON v cb AANVRAAG TOT TOETREDING TOT EEN COLLECTIEVE INSCHRIJVING IN HET REGISTER VAN DE TUSSENPERSONEN IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN NATUURLIJKE PERSOON v. 2016-09 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling

Nadere informatie

AANVRAAG TOT VRIJSTELLING VOOR HET VOLGEN VAN STUDIES MET VOLLEDIG LEERPLAN

AANVRAAG TOT VRIJSTELLING VOOR HET VOLGEN VAN STUDIES MET VOLLEDIG LEERPLAN AANVRAAG TOT VRIJSTELLING VOOR HET VOLGEN VAN STUDIES MET VOLLEDIG LEERPLAN Naar aanleiding van de zesde staatshervorming, is deze bevoegdheid overgedragen aan de gewesten. Voor het Brussels Hoofdstedelijk

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER Handboogstraat 2 Bus 0013 8000 Brugge Tel. 050/45.90.84 fax 050/32.09.52 e-mail: kristin.dekeyser@brugse-mij-huisvesting.be INSCHRIJVINGSFORMULIER Als kandidaat-koper voor een SOCIALE KOOPWONING en/of

Nadere informatie

VCA BASISVEILIGHEID VOOR ARBEIDERS (VCA BAS)

VCA BASISVEILIGHEID VOOR ARBEIDERS (VCA BAS) VCA BASISVEILIGHEID VOOR ARBEIDERS (VCA BAS) Opleiding voor arbeiders en meewerkende ploegbazen in de bouw. Er wordt een overzicht gegeven van de voornaamste veiligheidsvoorschriften die gelden op een

Nadere informatie

RIJGESCHIKTHEIDSATTEST

RIJGESCHIKTHEIDSATTEST 1. Principe RIJGESCHIKTHEIDSATTEST De Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer heeft een eigen reglementering (KB van 23/03/1998) die stelt dat men naast het slagen in een theoretisch en praktisch

Nadere informatie

Self-certification document voor verzekeringsnemers die rechtspersonen zijn voor producttype IPT

Self-certification document voor verzekeringsnemers die rechtspersonen zijn voor producttype IPT Self-certification document voor verzekeringsnemers die rechtspersonen zijn voor producttype IPT Gelieve de passende vakjes aan te kruisen en in drukletters te schrijven. Namen dienen overgenomen te worden

Nadere informatie

Controle van de rij- en rusttijden van de chauffeur tijdens de rit

Controle van de rij- en rusttijden van de chauffeur tijdens de rit Controle van de rij- en rusttijden van de chauffeur tijdens de rit 1. Het voorleggen van registraties van de rij-en rusttijden Tijdens de rit is de chauffeur van het voertuig op verzoek van de met controle

Nadere informatie

PLAATSAANVRAAG VAK BESTEMD VOOR DE AANWERVINGSDIENST I. PERSONALIA. Voor welke functie solliciteert u? Bankrekeningnummer: Land: _

PLAATSAANVRAAG VAK BESTEMD VOOR DE AANWERVINGSDIENST I. PERSONALIA. Voor welke functie solliciteert u? Bankrekeningnummer: Land: _ VAK BESTEMD VOOR DE AANWERVINGSDIENST WERKPLAATS: KOSTENCENTRUM: PLAATSAANVRAAG Deze vragenlijst moet in drukletters ingevuld worden (eén letter of cijfer per vakje) Voor welke functie solliciteert u?

Nadere informatie

CATEGORIE G: TREKKERS

CATEGORIE G: TREKKERS HOOFDSTUK 09 CATEGORIE G: TREKKERS DE CATEGORIE G EVENALS ALLE REGELS DIE VOLGEN ZIJN ENKEL OP HET BELGISCH GRONDGEBIED VAN TOEPASSING Inhoudsopgave DATUM TITEL PAGINANUMMER BIJWERKING LAND- EN BOSBOUWTREKKERS

Nadere informatie

HOOFDSTUK 20 AANVRAAG OM EEN RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 20 AANVRAAG OM EEN RIJBEWIJS HOOFDSTUK 20 AANVRAAG OM EEN RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. DE AANVRAAG... 2 1. Voorzijde... 2 1.1. Voorbeeld... 2 1.2. Legende... 3 2. Achterzijde... 4 2.1. Voorbeeld... 4 2.2. Legende... 6 3.

Nadere informatie

Opleiding Aquaristiek

Opleiding Aquaristiek DEPARTEMENT VERPLEEGKUNDE EN BIOTECHNOLOGIE Wilgenstraat 32 T +32 51 23 23 30 www.katho.be/hivb B-8800 Roeselare F +32 51 22 82 58 hivb@katho.be Permanente vorming Academiejaar 2012-2013 Opleiding Aquaristiek

Nadere informatie

HOOFDSTUK 09 CATEGORIE G: TREKKERS

HOOFDSTUK 09 CATEGORIE G: TREKKERS HOOFDSTUK 09 CATEGORIE G: TREKKERS DE CATEGORIE G EN ALLE REGELS DIE VOLGEN ZIJN ENKEL OP HET BELGISCH GRONDGEBIED VAN TOEPASSING INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. DEFINITIES...3 1. Categorie G... 3 2. Opmerkingen...

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot certificatie van een Fiscale Data Module als onderdeel van een geregistreerd kassasysteem

Aanvraagformulier tot certificatie van een Fiscale Data Module als onderdeel van een geregistreerd kassasysteem Via dit aanvraagformulier verzamelt de Federale Overheidsdienst Financiën (FOD Financiën) de gegevens die noodzakelijk zijn om de certificatieprocedure uit te voeren van een Fiscale Data Module, zoals

Nadere informatie

*N * Aanvraag om loopbaanonderbreking in het kader van ouderschapsverlof voor de werknemers van de autonome overheidsbedrijven

*N * Aanvraag om loopbaanonderbreking in het kader van ouderschapsverlof voor de werknemers van de autonome overheidsbedrijven Aanvraag om loopbaanonderbreking in het kader van ouderschapsverlof voor de werknemers van de autonome overheidsbedrijven U wenst uw loopbaan geheel of gedeeltelijk te onderbreken in het kader van ouderschapsverlof

Nadere informatie

AANVRAAG OM EEN RIJBEWIJS

AANVRAAG OM EEN RIJBEWIJS HOOFDSTUK 20 AANVRAAG OM EEN RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. DE AANVRAAG... 2 1. Voorbeeld aanvraag... 2 1.1. Legende voorzijde... 3 1.2. Legende achterzijde... 3 2. Geldigheid aanvraag... 3 3.

Nadere informatie

PERSONEN DIE NIET MEER

PERSONEN DIE NIET MEER HOOFDSTUK 25 PERSONEN DIE NIET MEER IN BELGIË VERBLIJVEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. PERSONEN DIE IN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE VERBLIJVEN... 2 1. Wie?... 2 2. Welk document?...

Nadere informatie

KANDIDAATSTELLING VOOR EEN KLINISCHE FUNCTIE

KANDIDAATSTELLING VOOR EEN KLINISCHE FUNCTIE RECENTE FOTO DIENST PERSONEEL Laarbeeklaan 101 1090 Brussel KANDIDAATSTELLING VOOR EEN KLINISCHE FUNCTIE Gelieve dit formulier, zoals vermeld in het bericht tot vacature, terug te zenden aan de gedelegeerd

Nadere informatie

Bijlage 1 : Vragenlijst betreffende de effectieve leiding van de kandidaat-tussenpersoon (rechtspersoon) 1. Identiteit van de tussenpersoon

Bijlage 1 : Vragenlijst betreffende de effectieve leiding van de kandidaat-tussenpersoon (rechtspersoon) 1. Identiteit van de tussenpersoon Bijlage 1 : Vragenlijst betreffende de effectieve leiding van de kandidaat-tussenpersoon (rechtspersoon) v. 2009-10 1. Identiteit van de tussenpersoon Naam van de tussenpersoon Ondernemingsnummer 2. Identiteit

Nadere informatie

Aanvraag tot aansluiting grensarbeider

Aanvraag tot aansluiting grensarbeider Onafhankelijk Ziekenfonds Voorbehouden aan het Onafhankelijk Ziekenfonds Securex Nummer tussenpersoon Naam Aansluitingsnummer Aanvraag tot aansluiting grensarbeider Uw persoonlijke identificatiegegevens

Nadere informatie

23 MAART 1998. - Koninklijk besluit betreffende het rijbewijs. Publicatie : 30-04-1998

23 MAART 1998. - Koninklijk besluit betreffende het rijbewijs. Publicatie : 30-04-1998 23 MAART 1998. - Koninklijk besluit betreffende het rijbewijs. Publicatie : 30-04-1998 HOOFDSTUK VIII. - Retributies Art. 61-63 HOOFDSTUK IX. - Inspectie en controle Art. 64 HOOFDSTUK X. [1 - Het rijbewijs

Nadere informatie

HOOFDSTUK 08 BEWIJS VAN VAKBEKWAAMHEID

HOOFDSTUK 08 BEWIJS VAN VAKBEKWAAMHEID HOOFDSTUK 08 BEWIJS VAN VAKBEKWAAMHEID VOOR BEROEPSCHAUFFEURS GROEP 2 = CATEGORIEËN C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D EN DE EUROPESE RICHTLIJN 2003/59/EG KONINKLIJK BESLUIT VAN 04/05/2007 BETREFFENDE HET RIJBEWIJS,

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER INSCHRIJVINGSFORMULIER Kader voorbehouden voor de administratie: Datum van ontvangst:.... Volgnummer:... Gelieve dit document in HOOFDLETTERS in te vullen. U mag slechts één formulier invullen. Voeg alle

Nadere informatie

De cursus gaat door in de leslokalen van het opleidingscentrum te Zedelgem, Diksmuidse Heirweg 6.

De cursus gaat door in de leslokalen van het opleidingscentrum te Zedelgem, Diksmuidse Heirweg 6. Aan de Dienst 100 «ZoneDienst_100» «Bevelh_Verantw» «Adres_Bevelh» «PNR» «Gemeente» Ons kenmerk: AMB. 2018 VJ «DienstNr_VGZ» Bijlagen : 1 Datum: 23 september 2017 Onderwerp : Basiscursus Hulpverlener Ambulancier

Nadere informatie

A: GEZINSSAMENSTELLING B: WERKSITUATIE EN INKOMEN

A: GEZINSSAMENSTELLING B: WERKSITUATIE EN INKOMEN Dossier volledig (= alle documenten ontvangen en waarborg betaald) op: Gelieve hieronder de gegevens met betrekking tot uw gezinssamenstelling te noteren. Huidig adres: Naam en voornaam Geboortedatum Geboorteplaats/

Nadere informatie

De cursus gaat door in de leslokalen van het opleidingscentrum te Zedelgem, Diksmuidse Heirweg 6.

De cursus gaat door in de leslokalen van het opleidingscentrum te Zedelgem, Diksmuidse Heirweg 6. Aan de Dienst 100 «ZoneDienst_100» «Bevelh_Verantw» «Adres_Bevelh» «PNR» «Gemeente» Ons kenmerk: AMB. 2018 NJ «DienstNr_VGZ» Bijlagen : 5 Datum: 02 juli 2018 Onderwerp : Basiscursus Hulpverlener Ambulancier

Nadere informatie

Aanmelding van de uitbating van een toeristisch logies

Aanmelding van de uitbating van een toeristisch logies Aanmelding van de uitbating van een toeristisch logies Toerisme Vlaanderen Afdeling Kwaliteitszorg Grasmarkt 61, 1000 BRUSSEL Tel. 02 504 03 00 Fax 02 504 03 66 website: http://www.toerismevlaanderen.be

Nadere informatie

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN HOOFDSTUK 28 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN HOOFDSTUK 28 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS HOOFDSTUK 28 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS Hoofdstuk 28-1 8/02/2010 INHOUDSOPGAVE ALGEMEENHEDEN - Toelichting - Gebruiksvoorwaarden - Wie heeft een IRB nodig? MODEL VAN HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS OVERHEID

Nadere informatie

1 Beschrijving. 2 Wettelijke basis

1 Beschrijving. 2 Wettelijke basis Infofiche J001 07/2014 Rijbewijzen 1 Beschrijving Deze fiche beoogt een overzicht te geven van de diverse types van rijbewijzen die men in functie van het soort voertuig en het soort activiteiten dat men

Nadere informatie

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23)

HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23) HOOFDSTUK 21 AANMAAK VAN EEN RIJBEWIJS (VOOR DE AANMAAK VAN EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS, ZIE HOOFDSTUK 23) INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. AAN TE VULLEN RUBRIEKEN VOORZIJDE... 2 1. Naam, Voornamen, geboortedatum

Nadere informatie

AANVRAAG TOT VRIJSTELLING VOOR HET VOLGEN VAN EEN OPLEIDING VOOR EEN ZELFSTANDIG BEROEP

AANVRAAG TOT VRIJSTELLING VOOR HET VOLGEN VAN EEN OPLEIDING VOOR EEN ZELFSTANDIG BEROEP AANVRAAG TOT VRIJSTELLING VOOR HET VOLGEN VAN EEN OPLEIDING VOOR EEN ZELFSTANDIG BEROEP Naar aanleiding van de zesde staatshervorming, is deze bevoegdheid overgedragen aan de gewesten. Voor het Brussels

Nadere informatie

Bijlage 1 bij het handboek voor het beoordelen van de deskundigheid en professionele betrouwbaarheid

Bijlage 1 bij het handboek voor het beoordelen van de deskundigheid en professionele betrouwbaarheid de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 38 12 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Brussel, 18 september 2018 Bijlage 1 bij het handboek voor het beoordelen

Nadere informatie

NATUURLIJKE PERSOON v

NATUURLIJKE PERSOON v ca AANVRAAG TOT TOETREDING TOT EEN COLLECTIEVE INSCHRIJVING IN HET REGISTER VAN DE VERZEKERINGSTUSSENPERSONEN NATUURLIJKE PERSOON v 2015-01 Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen O IDENTITEIT

Nadere informatie

KROATIË BENODIGDE TRANSPORTVERGUNNINGEN. 1. Benodigde transportvergunningen voor Nederlandse vervoerders

KROATIË BENODIGDE TRANSPORTVERGUNNINGEN. 1. Benodigde transportvergunningen voor Nederlandse vervoerders KROATIË BENODIGDE TRANSPORTVERGUNNINGEN 1. Benodigde transportvergunningen voor Nederlandse vervoerders - Gewaarmerkte kopie Eurovergunning voor grensoverschrijdend vervoer. - Voor het vervoer naar, van

Nadere informatie

Sollicitatieformulier

Sollicitatieformulier Turfputstraat 100 9290 BERLARE Tel. 052 42 30 57 Fax 052 42 64 74 Zetel: Anima Vera NV, Zandvoortstraat 27, 2800 Mechelen Belangrijke mededelingen: Sollicitatieformulier 1. Er kan slechts rekening worden

Nadere informatie

versie december 2014 HINP Uyttendaele Davy

versie december 2014 HINP Uyttendaele Davy - Verplichte boorddocumenten - Rijbewijs - Toepassingsgebied vakbekwaamheid en vrijstellingen - Nieuwe alcoholwet ( professionele bestuurder ) - Ladingzekerheid HINP Uyttendaele Davy versie december 2014

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR HET BANK-, FINANCIE- EN ASSURANTIEWEZEN Controle Tussenpersonen

COMMISSIE VOOR HET BANK-, FINANCIE- EN ASSURANTIEWEZEN Controle Tussenpersonen B AANVRAAG TOT INSCHRIJVING ALS TUSSENPERSOON IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2010-03 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten en de distributie van

Nadere informatie

OMZENDNOTA Nr 33732 van 28 oktober 2010 BETREFFENDE DE NIEUWE NUMMERPLATEN

OMZENDNOTA Nr 33732 van 28 oktober 2010 BETREFFENDE DE NIEUWE NUMMERPLATEN K O N I N K R I J K B E L G I Ë F e d e r a l e o v e r h e i d s d i e n s t B u i t e n l a n d s s Z a k e n, B u i t e n l a n d s e H a n d e l e n O n t w i k k e l i n g s s a m e n w e r k i n

Nadere informatie

BOEKHOUDKUNDIGE BEDIENDE KAN NU OOK LID VAN HET BIBF WORDEN

BOEKHOUDKUNDIGE BEDIENDE KAN NU OOK LID VAN HET BIBF WORDEN BOEKHOUDKUNDIGE BEDIENDE KAN NU OOK LID VAN HET BIBF WORDEN Na bijna tien jaar is het eindelijk zover : een boekhouder die uitsluitend in loondienst of die in overheidsdienst werkt, kan voortaan ook op

Nadere informatie

Attest doorstromingsprogramma (DSP)

Attest doorstromingsprogramma (DSP) Op 1 juli 2014 werd in het kader van de zesde staatshervorming de bevoegdheid voor de aflevering van attesten betreffend het recht op activeringsuitkeringen overgedragen aan het Vlaamse, Waalse en Brusselse

Nadere informatie

NIEUW Invoering vakbekwaamheid voor de categorie D vanaf 10 september 2008

NIEUW Invoering vakbekwaamheid voor de categorie D vanaf 10 september 2008 NIEUW Invoering vakbekwaamheid voor de categorie D vanaf 10 september 2008 Vanaf 10 september 2008 moeten alle bestuurders van een voertuig behorende tot de categorie D en die in beroepsverband rijden,

Nadere informatie

HOOFDSTUK 05 VRACHTWAGENS, AUTOBUSSEN, AUTOCARS GROEP 2 = CATEGORIEËN C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E EN DE

HOOFDSTUK 05 VRACHTWAGENS, AUTOBUSSEN, AUTOCARS GROEP 2 = CATEGORIEËN C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E EN DE HOOFDSTUK 05 VRACHTWAGENS, AUTOBUSSEN, AUTOCARS GROEP 2 = CATEGORIEËN C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E EN DE INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. VRACHTWAGENS GROEP C: CATEGORIEËN C1, C1E, C EN CE...3 1. Overzichtstabel

Nadere informatie

Circulaire 2016 04 RIJBEWIJS

Circulaire 2016 04 RIJBEWIJS PRINCIPE KB Rijbewijs 23 maart 1998 KB Rijbewijs, vakbekwaamheid en nascholing, 4 mei 2007 De Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer heeft een eigen reglementering (Koninklijk Besluit betreffende

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT MELDINGSFORMULIER EVENEMENT 1. ADMINISTRATIEVE GEGEVENS VAN HET EVENEMENT ORGANISERENDE VERENIGING Naam:. Adres:. Telefoonnummer:. E-mail: CONTACTPERSONEN NAAM ADRES TELEFOONNUMMER 1 2 GEDETAILLEERD INFO

Nadere informatie

Aanvragen Vrijstelling Vakbekwaamheid

Aanvragen Vrijstelling Vakbekwaamheid Aanvragen Vrijstelling Vakbekwaamheid Versie: 1.0 (definitief) Datum: 5 december 2012 Inhoud 1. Proces tot 19 januari 2013... 3 2. Proces na 19 januari 2013... 3 3. Omvang doelgroep / aantallen aanvragen...

Nadere informatie

Controle van de rij- en rusttijden van de chauffeur tijdens de rit

Controle van de rij- en rusttijden van de chauffeur tijdens de rit Controle van de rij- en rusttijden van de chauffeur tijdens de rit 1. Het voorleggen van registraties van de rij-en rusttijden Tijdens de rit is de chauffeur van het voertuig op verzoek van de met controle

Nadere informatie

1. Beschrijving. 2. Wettelijke basis

1. Beschrijving. 2. Wettelijke basis Informatiefiche Rijbewijzen Juridische fiche 1. Beschrijving Deze fiche beoogt een overzicht te geven van de diverse types van rijbewijzen die men in functie van het soort voertuig en het soort activiteiten

Nadere informatie

Aangifte van ongeval KLEEF HIER GELE KLEVER. Ruimte voorbehouden voor het ziekenfonds. Type: GR A INT. I Identificatiegegevens van het slachtoffer

Aangifte van ongeval KLEEF HIER GELE KLEVER. Ruimte voorbehouden voor het ziekenfonds. Type: GR A INT. I Identificatiegegevens van het slachtoffer Aangifte van ongeval CHRISTELIJKE MUTUALITEIT Ruimte voorbehouden voor het ziekenfonds dossiernummer: Type: GR A INT I Identificatiegegevens van het slachtoffer 1. Naam en voornaam... Straat... nummer/bus...

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING ALS TUSSENPERSOON IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2015-01

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING ALS TUSSENPERSOON IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2015-01 B AANVRAAG TOT INSCHRIJVING ALS TUSSENPERSOON IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2015-01 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten en de distributie van

Nadere informatie

Formulier 179.1.RW AANVRAAG OM VERMINDERING VAN DE ONROERENDE VOORHEFFING IN HET WAALSE GEWEST

Formulier 179.1.RW AANVRAAG OM VERMINDERING VAN DE ONROERENDE VOORHEFFING IN HET WAALSE GEWEST Formulier 179.1.RW AANVRAAG OM VERMINDERING VAN DE ONROERENDE VOORHEFFING IN HET WAALSE GEWEST VAK A. Algemene inlichtingen De onroerende voorheffing is een belasting die wordt berekend op basis van het

Nadere informatie

NATUURLIJKE PERSOON v

NATUURLIJKE PERSOON v A AANVRAAG TOT INSCHRIJVING ALS VERZEKERINGSTUSSENPERSOON NATUURLIJKE PERSOON v 2015-01 Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen I INSCHRIJVING Categorie Verzekeringsmakelaar Verzekeringsagent

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR DE VOORTZETTING VAN EEN VERGUNNING VOOR HET EXPLOITEREN VAN EEN TAXIDIENST

AANVRAAG VOOR DE VOORTZETTING VAN EEN VERGUNNING VOOR HET EXPLOITEREN VAN EEN TAXIDIENST AANVRAAG VR DE VRTZETTING VAN EEN VERGUNNING VR HET EXPLITEREN VAN EEN TAXIDIENST Art. 10 van de ordonnantie van 27 april 1995 betreffende de taxidiensten en de diensten voor het verhuren van voertuigen

Nadere informatie

AANVRAAG TOT VRIJSTELLING VOOR HET VOLGEN VAN EEN OPLEIDING, EEN STAGE OF BEPAALDE STUDIES

AANVRAAG TOT VRIJSTELLING VOOR HET VOLGEN VAN EEN OPLEIDING, EEN STAGE OF BEPAALDE STUDIES AANVRAAG TOT VRIJSTELLING VOOR HET VOLGEN VAN EEN OPLEIDING, EEN STAGE OF BEPAALDE STUDIES Naar aanleiding van de zesde staatshervorming, is deze bevoegdheid overgedragen aan de gewesten. Voor het Brussels

Nadere informatie

Aanvraag van een vergunning voor de exploitatie van een dienst van individueel bezoldigd personenvervoer

Aanvraag van een vergunning voor de exploitatie van een dienst van individueel bezoldigd personenvervoer Bijlage 1. Modelformulier als vermeld in artikel 3, eerste lid VR 2019 2604 DOC.0616/3BIS Aanvraag van een vergunning voor de exploitatie van een dienst van individueel bezoldigd personenvervoer MOW-02-190404

Nadere informatie

Circulaire RIJBEWIJS

Circulaire RIJBEWIJS PRINCIPE KB Rijbewijs, vakbekwaamheid en nascholing 4 mei 2007 De Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer heeft een eigen reglementering (Koninklijk Besluit betreffende het rijbewijs van 23/03/1998)

Nadere informatie

KBO - PUBLIC SEARCH OP ACTIEVE ONDERNEMINGEN

KBO - PUBLIC SEARCH OP ACTIEVE ONDERNEMINGEN KBO-PUB-NL006-060327 Pagina 1 van 13 KBO - PUBLIC SEARCH OP ACTIEVE ONDERNEMINGEN Aanvraag voor de invoering van gegevens van een ontbrekende onderneming en vestigingseenheid rechtspersoon KBO-PUB-NL006

Nadere informatie

Aansluitingsformulier voor verzekering van de burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid

Aansluitingsformulier voor verzekering van de burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid 1 Aansluitingsformulier voor verzekering van de burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid Bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten en distributie van financiële instrumenten 1. Algemene gegevens Is

Nadere informatie

Bijlage 3 bij de circulaire NBB_2013_02

Bijlage 3 bij de circulaire NBB_2013_02 de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 38 12 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Brussel, 17 juni 2013 Bijlage 3 bij de circulaire NBB_2013_02 Formulier

Nadere informatie