CALME MONTAGERICHTLIJNEN. 1. Controle van de levering. 2. Uitpakken en sorteren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CALME MONTAGERICHTLIJNEN. 1. Controle van de levering. 2. Uitpakken en sorteren"

Transcriptie

1 CALME Voorafgaande opmerking: Onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de juistheid of volledigheid ervan. Zie ook onze algemene voorwaarden. 1. Controle van de levering Niettegenstaande de goederen goed ingepakt worden, is bij levering voorzichtigheid geboden bij het lossen van de palletten. De palletten worden steeds als niet stapelbaar voor transport besteld. Stelt u bij de levering vast dat de palletten op elkaar gestapeld zijn, mag u de levering niet aanvaarden. Het openmaken van de verpakking en/of manueel afladen van de goederen leidt automatisch tot aanvaarding van de levering. Schade opgelopen tijdens het lossen, verplaatsen en/of uitpakken van de goederen kan niet op de leverancier noch de fabrikant worden verhaald. Bij levering dient de zending onmiddellijk op schade of tekortkoming te worden gecontroleerd vóór ondertekening van transportdocumenten. Elk geval van schade of tekortkoming moet uitvoerig en gedetailleerd worden vermeld op het transportdocument en onmiddellijk worden gemeld aan Sonogamma, gestaafd met (digitaal) fotomateriaal en een kopie van het transportdocument waarop de schade / tekortkoming staat vermeld. Schade die pas later wordt opgemerkt en die door controle bij levering had moeten vastgesteld worden, kan niet meer worden verhaald. 2. Uitpakken en sorteren - Door de aard van het materiaal zijn bij standaard grijze of gekleurde panelen lichte kleurschakeringen onvermijdelijk. De Calme panelen worden onderverdeeld in groepen, gesorteerd volgens schakering van 1 (lichtst) tot 5 (donkerst). Het nummer van de groep staat vermeld op de zijkant van de verpakking, vb: 2 A6310C2 600 x 1200 x 3t 6pc Nr schakering Product code Afmetingen Aantal - Er zijn vijf groepen. De middelste groep (Nr 3) omvat ong. 80% van de panelen. Bij montage wordt een paneel best naast een paneel van dezelfde groep of één hoger of één lager geplaatst. Een paneel met code 3 kan dus enkel naast een paneel met code 3, 2 of 4 worden geplaatst. Er wordt aangeraden in het midden van de wand of plafond met groep 3 te beginnen, en de nummers 1 en 5 enkel aan de randen toe te passen. - Voor een natuurlijke variatie kunnen de panelen ook door elkaar gebruikt worden zonder vooraf sorteren. - De panelen worden in dezelfde richting verpakt. De richting wordt aangegeven op de verpakking en op de achterkant van het paneel. De panelen moeten volgens dezelfde richting worden geplaatst:

2 PIJL RICHTING PANEEL MARKERING OP RUGZIJDE De panelen moeten in dezelfde richting worden geplaatst, volgens de markering op de rugzijde: GOED FOUT 3. Bewerken van de panelen Versnijden - De Calme platen kunnen worden versneden met een Stanley mes: met het mes enkele keren snijden op de breeklijn tot de helft van de dikte van het paneel. Vervolgens het paneel op de rand van een tafel leggen en het weg te snijden deel afbreken. - De platen kunnen worden verzaagd met een bandzaag. De bramen worden met een vijl verwijderd. - De platen kunnen ook met een laser snijmachine worden versneden (gebogen of golvende lijnen) - Met een figuurzaag kunnen uitsnijdingen worden uitgevoerd. Gaten - - Kleine openingen tot 80 mm diameter kunnen op de werf worden aangebracht met een boor of gatenzaag. - - Gaten groter dan 80 mm diameter dienen in de fabriek te worden voorzien.

3 Buigen - - Het paneel kan met de hand worden gebogen bij een radius van 3 m of meer. - - Bij een kleinere radius wordt gebruikt gemaakt van een buigmachine. Kleurlak - - De panelen zijn standaard voorzien van een alu grijze acryllak. - - De panelen kunnen in elke kleur worden gelakt in de fabriek. De panelen worden voorzien van een zeer dunne laag kleurlak om de porositeit niet te beïnvloeden. Enkel in de fabriek gelakte panelen garanderen de akoestische prestaties. Er kan met een staal en tegenstaal gewerkt worden om de juiste kleur te verkrijgen. Reinigen - Lichte bevuiling kan worden weggegomd of met een stofdoek afgenomen. - De panelen kunnen met de stofzuiger worden gereinigd ( met de textielmond van de stofzuiger). - Hardnekkig vuil kan met een zachte, verdunde detergent worden verwijderd. Gebruik nooit harde detergenten of chemische producten, deze kunnen vlekken op de panelen veroorzaken. - De panelen kunnen ook met een kleine hoeveelheid alcohol worden gereinigd. - Calme type C (zwembaden en buitentoepassingen) kan met water worden gereinigd. Voer altijd eerst een test uit op een onzichtbaar stuk wand of plafond. Krimp/uitzetting De panelen zetten slechts 0.6 mm per 1200 mm uit bij een temperatuursverschil van 30 C. Op plaatsen met grote temperatuursschommelingen dient een kleine voeg tussen de panelen te worden voorzien. Strijklicht Bij strijklicht is elke oneffenheid zichtbaar. Het gebruik van strijklicht wordt daarom afgeraden.

4 4. Montage De panelen kunnen worden gelijmd of geschroefd. Indien voor schroeven wordt gekozen kunnen de panelen met voorgeboorde schroefgaten worden geleverd. Bij verlijming is geen montage aan de voorkant zichtbaar. De panelen worden voegloos tegen mekaar gemonteerd. 4.1 Plafondtoepassing Montage met schroeven / rivetten: Calme panelen van 600 x 600 mm worden gemonteerd op U-profielen met schroeven of rivetten. De schroef wordt op min. 12 mm van de rand van het paneel aangebracht (8 stuks per paneel). Diameter kop: 6 mm, draad: 3.2 mm. De schroef bestaat uit inox of gegalvaniseerd staal om een chemische reactie met het aluminium Calme paneel te voorkomen. De gaten dienen te worden voorgeboord om barsten in het paneel te voorkomen. De platen kunnen worden geleverd met voorgeboorde gaten (voor verzonken schroeven). De panelen worden voegloos tegen elkaar gemonteerd. De breedte van de profielen ter hoogte van de voegen bedraagt min. 50 mm; de profielen in het midden van het paneel zijn min. 25 mm breed. De panelen kunnen ook worden gemonteerd met pop-rivetten. De voorgeboorde gaten zijn dan recht en hebben een diameter die 0.1 mm groter is dan de diameter van de rivetten (vb. rivet van 4 mm diameter; gat van 4.1 mm). Tussen het paneel en de profielen wordt dubbelzijdige kleefband aangebracht om doorbuiging van het paneel en galvanische reactie te voorkomen. In vochtige omgevingen of buitentoepassingen zijn inox schroeven vereist.

5 4.1.2 Montage met lijm en dubbelzijdige kleefband op geperforeerde gipsplaat: De panelen kunnen worden gekleefd op een achterliggende geperforeerde gipsplaat. De gipsplaat wordt geschroefd in de draagconstructie. De Calme platen worden gekleefd m.b.v. dubbelzijdige kleefband en lijm die in stroken worden aangebracht zoals op de tekening hieronder weergegeven.

6 Zichtbaar ophangsysteem Het is mogelijk de Calme panelen te monteren op een standaard plafondsysteem (vb. T-24). De panelen kunnen indien nodig worden vastgeklemd met opwaaiveren of dubbelzijdige kleefband.

7 4.2 Wandtoepassing Rechtstreeks op dragende houten lattenstructuur - Schroeven De panelen worden geschroefd op een houten lattenstructuur. Eén schroef om de 30 cm. De schroeven moeten op min. 12 mm van de rand van het paneel worden aangebracht. Diameter schroefkop: 6 mm, diameter draad: 3.2 mm. De houten latten zijn min. 50 mm breed. De hart op hart afstand is 600 mm in beide richtingen. Lattenwerk: breedte 50 mm - Lijmen De platen worden verlijmd op een houten lattenstructuur met behulp van VHB dubbelzijdige kleefband (vb. ref van 3M). De houten latten worden voorbehandeld met een VHB primer (vb. ref van 3M): - de houten ondergrond instrijken met een VHB Wood primer om een glad oppervlak te verkrijgen op de plaatsen waar de acrylkleefband zal worden aangebracht. De primer dient met een kwast of roller te worden aangebracht in dunne gelijkmatige stroken. De primer kan ook in een plantenspuit worden gegoten en op de ondergrond worden gespoten. - de primer 30 min laten drogen. - de acrylkleefband eenzijdig aanbrengen op de houten latten - de kleefband met een rol goed aandrukken - de bovenzijde van de kleefband vrijmaken - de platen op de juiste plaats bevestigen en op de kleefband aandrukken - niet de tijd, wel de eenmalige druk bepaalt de kleefkracht Opgelet: de kleefband kleeft onmiddellijk. Zodra er contact is met de kleefband is positioneren niet meer mogelijk. De platen moeten onmiddellijk op de juiste plaats worden gekleefd. Voor eerst een test uit op een proefstukje. De acrylkleefband heeft pas na 72 uur zijn volledige kleefsterkte. Gedurende die tijd mag er van de andere kant geen druk uitgeoefend worden op de panelen.

8 De kleefkracht bedraagt 70 g/cm². Een Calme paneel van 600 x 600 x 2 mm weegt ong g. Met een kleefband van 2 cm breed en 1.5 mm dik zijn strookjes van 5 cm lang in elke hoek en in het midden van het paneel ruimschoots voldoende voor de kleefkracht. Bij montage op MDF panelen worden ze in negen strookjes aangebracht zoals op de tekening hieronder weergegeven, om te voorkomen dat het paneel na montage kan worden ingeduwd tussen de stroken. Raadpleeg de instructies van de fabrikant van kleefbanden Op onderliggende MDF bebording (voor toepassingen binnen stootbereik) Achter de Calme panelen wordt een geperforeerde MDF plaat aangebracht ter verhoging van de mechanische resistentie. Op de plaat worden Calme panelen geschroefd of verlijmd (zie hoger). De MDF plaat is 9 mm dik. De plaat heeft een perforatiegehalte van min. 20 %. De maximale diameter van de perforaties bedraagt 20 mm.

9 Snede A (bevestiging op geperforeerde MDF plaat) Op onderliggende geperforeerde gegalvaniseerde staalplaat (voor toepassingen binnen stootbereik) De Calme panelen worden gekleefd op de onderliggende geperforeerde gegalvaniseerde staalplaat. De staalplaat is 2 mm dik. De plaat heeft een perforatiegehalte van min. 20 %. Enkele voorbeelden van dubbelzijdige kleefband van de firma 3M: - VHB Tape 4941 (dikte 1.1 mm) of VHB Tape 4956 (dikte 1.5 mm) : kleven op geschilderd of gegalvaniseerd staal. - VHB Tape 4991 (dikte 2.2mm): kleven op inox of aluminium profielen. Werkwijze : - ontvetten van de profielen, bv. met VHB cleaner van 3M - omgevingstemperatuur min. 15 C - de kleefband aanbrengen op de profielen of panelen en goed aandrukken met een rol - de beschermfilm van de andere kant verwijderen - de panelen goed positioneren, aanbrengen en goed aandrukken - niet de duur maar de eenmalige druk bepaalt de kleefkracht Volg altijd de instructies van de fabrikant van kleefbanden.

10 4.2.4 Afwerking hoeken De hoeken kunnen met aluminium of houten hoekprofielen worden afgewerkt. Bij onderstaande voorbeelden is een geperforeerde MDF plaat toegepast als versteviging in het stootbereik. Buitenhoek 1 Buitenhoek 2 Houten regel Calme paneel dikte 2 mm Geperforeerde MDF plaat dikte 9 mm Houten regel Calme paneel dikte 2 mm Geperforeerde MDF plaat dikte 9 mm Alminum hoekprofiel Alminum hoekprofiel Buitenhoek 3 Binnenhoek Houten regel Calme paneel dikte 2 mm Geperforeerde MDF plaat dikte 9 mm Hoekprofiel ter bevestiging van de houten klos Houten regel Geperforeerde MDF plaat dikte 9 mm Calme paneel dikte 2 mm Houten klos 5. Algemene opmerkingen Stockeer de panelen altijd plat. Zet geen voorwerpen op de panelen om verbuiging te voorkomen. Zet de panelen op een droge, nette plaats. Behandel de panelen met zorg. Wanneer de panelen gebogen zijn, kunnen ze voorzichtig terug recht getrokken worden. Leg ze op een vlakke plaats en druk voorzichtig met een gewicht op het te verbuigen deel. Bij gelakte panelen is voorzichtigheid geboden, zodat geen verfsplinters van het paneel afspringen. Het is sterk aan te raden propere handschoenen te dragen om vlekken of vingerafdrukken te vermijden.

POAL MONTAGERICHTLIJNEN. 1. Controle van de levering. 2. Uitpakken en sorteren. 3. Bewerken van de panelen

POAL MONTAGERICHTLIJNEN. 1. Controle van de levering. 2. Uitpakken en sorteren. 3. Bewerken van de panelen POAL Voorafgaande opmerking: Onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de juistheid of volledigheid ervan.

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN CALME

MONTAGERICHTLIJNEN CALME MONTAGERICHTLIJNEN CALME Voorafgaande opmerking: onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de juistheid of

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 FINE

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 FINE MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 FINE Voorafgaande opmerking: onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de

Nadere informatie

MAkustik MA 20 Fine MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering

MAkustik MA 20 Fine MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering MAkustik MA 20 Fine Controle van de levering Niettegenstaande de goederen goed ingepakt worden, is voorzichtigheid geboden bij het lossen van de palletten. De palletten worden steeds als niet stapelbaar

Nadere informatie

MATRIX MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering

MATRIX MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering MATRIX Voorafgaande opmerking: Onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de juistheid of volledigheid ervan.

Nadere informatie

MAkustik MA 04 MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering. Gelakte lamellen / panelen. Gefineerde lamellen / panelen. Uitpakken en sorteren

MAkustik MA 04 MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering. Gelakte lamellen / panelen. Gefineerde lamellen / panelen. Uitpakken en sorteren MAkustik MA 04 Controle van de levering Niettegenstaande de goederen goed ingepakt worden, is voorzichtigheid geboden bij het lossen van de palletten. De palletten worden steeds als niet stapelbaar voor

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN MATRIX

MONTAGERICHTLIJNEN MATRIX MONTAGERICHTLIJNEN MATRIX Voorafgaande opmerking: onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de juistheid of

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN AIRBOARD ACOUSTIC

MONTAGERICHTLIJNEN AIRBOARD ACOUSTIC MONTAGERICHTLIJNEN AIRBOARD ACOUSTIC Voorafgaande opmerking: onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 CLIP & GO

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 CLIP & GO MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 CLIP & GO Voorafgaande opmerking: onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 CLIP & GO

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 CLIP & GO MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 CLIP & GO Voorafgaande opmerking: onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 04

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 04 MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 04 Voorafgaande opmerking: onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de juistheid

Nadere informatie

BASWAPHON Cool naadloos akoestisch klimaatplafond

BASWAPHON Cool naadloos akoestisch klimaatplafond BASWAPHON Cool naadloos akoestisch klimaatplafond CATEGORIE TOEPASSINGEN DRAAGPLAAT OPPERVLAKTESTRUCTUUR AFWERKING Breedbandige naadloze geluidsabsorptie Koeling en verwarming d.m.v. capilair systeem Naadloze,

Nadere informatie

Breedbandige naadloze geluidsabsorptie

Breedbandige naadloze geluidsabsorptie BASWAphon CATEGORIE TOEPASSINGEN DRAAGPLAAT OPPERVLAKTESTRUCTUUR Breedbandige naadloze geluidsabsorptie Naadloze, voegloze plafonds in publieke ruimtes, concertzalen, scholen, kantoren, kerken, musea,

Nadere informatie

Gyptone base 33. Akoestische eigenschappen

Gyptone base 33. Akoestische eigenschappen Gyptone base 33 Het assortiment van Gyptone panelen bestaat uit vier standaard patronen: Line, Point, Quattro en Base. Gyptone panelen hebben verzonken langskanten en worden gemonteerd m.b.v. zichtbare

Nadere informatie

Lijmsysteem voor Rockpanel Colours gevelplaten

Lijmsysteem voor Rockpanel Colours gevelplaten Bouw 1/5 Werkinstructie Versie NL: 01/05/2012 Lijmsysteem Sika Nederland B.V. Productomschrijving Het lijmsysteem kan toegepast worden bij woning- en utiliteitsbouw, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

Nadere informatie

LEG- EN MANIPULATIE INSTRUCTIES ALGEMEEN

LEG- EN MANIPULATIE INSTRUCTIES ALGEMEEN ALGEMEEN De houtvezel platen moeten vlak gestapeld worden op een pallet of op een voldoende aantal dwarsbalken en moeten beschermd worden tegen elk direct contact met water en permanente vochtigheid. De

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN POAL

MONTAGERICHTLIJNEN POAL MONTAGERICHTLIJNEN BEWERKING EN MONTAGE VAN BEWERKING Poal bestaat uit niet-geweven aluminiumvezels, geklemd tussen een aluminiumnet. Dit resulteert in een vast sandwichpaneel met een dikte van 1,3 tot

Nadere informatie

Montage-instructies nora trapoplossingen

Montage-instructies nora trapoplossingen Montage-instructies nora trapoplossingen Geschikte ondergronden zijn trappen van hout, steen, dekvloer (gegrond), metaal en andere harde, vaste ondergronden. De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN POAL

MONTAGERICHTLIJNEN POAL MONTAGERICHTLIJNEN BEWERKING EN MONTAGE VAN BEWERKING Poal bestaat uit niet-geweven aluminiumvezels, geklemd tussen een aluminiumnet. Dit resulteert in een vast sandwichpaneel met een dikte van 1,3 tot

Nadere informatie

BIA Systeemwanden montage handleiding

BIA Systeemwanden montage handleiding BIA Systeemwanden montage handleiding 1 Montage handleiding Vloeraansluiting Allereerst dienen de montagelatten te worden aangebracht op de gewenste plaats waar de Spanell systeemwand moet komen. Dit kan

Nadere informatie

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken.

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken. Rubbercover EPDM Rubbercover: bewezen prestaties Het Firestone rubbercover membraan is gemaakt van synthetisch rubber, EPDM genoemd. Het Rubbercover Systeem is afgeleid van de hoogwaardige Firestone EPDM

Nadere informatie

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een Owokern HPL Technische informatie. Boren Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een spiraalboor (HSS) gebruikt om te

Nadere informatie

Montagehandleiding. Garantie

Montagehandleiding. Garantie Montagehandleiding Garantie Als je voor het monteren onze FIX-IN producten gebruikt, geeft AGC 10 jaar garantie op de glazen keukenachterwanden. De garantie wordt gegeven op het niet afschilferen, barsten

Nadere informatie

Viroc is een cementgebonden vezelplaat. Een composietmateriaal, samengesteld door een mix van gecomprimeerde en droge grenen deeltjes en cement.

Viroc is een cementgebonden vezelplaat. Een composietmateriaal, samengesteld door een mix van gecomprimeerde en droge grenen deeltjes en cement. Viroc is een cementgebonden vezelplaat. Een composietmateriaal, samengesteld door een mix van gecomprimeerde en droge grenen deeltjes en cement. Het combineert de flexibiliteit van hout en de weestand

Nadere informatie

ARSTYL WALL PANELS. Montage handleiding. Architecture & Design

ARSTYL WALL PANELS. Montage handleiding. Architecture & Design ARSYL ALL PANELS Montage handleiding Architecture & Design 2-3 arstyl wall panels ARSYL ALL PANELS DOMINO 38 mm 4 stuks ARSYL ALL PANELS ICON 45 mm 3 stuks ARSYL ALL PANELS LIQUID 28,5 mm 6 stuks ARSYL

Nadere informatie

fermacell Technische tip

fermacell Technische tip Technische tip Versie september 2013 Powerpanel Douchegoot element 2.0 De eis Architecten en ontwerpers zoeken naar moderne en economische oplossingen voor natte ruimtes, als trendy en eigentijdse variant

Nadere informatie

BASWAphon. Eigenschappen Volgend BASWAphon systeem wordt toegepast: - Eén laags afwerking met korreldikte 0.5 mm (BASWAphon

BASWAphon. Eigenschappen Volgend BASWAphon systeem wordt toegepast: - Eén laags afwerking met korreldikte 0.5 mm (BASWAphon bestekomschrijving Tekst vermeld in groen laat zien dat u één keuze dient te maken uit de gegeven mogelijkheden, gescheiden door een schuine streep ( / ). Tekst vermeld in het blauw is facultatief. Dit

Nadere informatie

BPB. Rigidur gipsvezelplaten. BPB, uw gids in gips.

BPB. Rigidur gipsvezelplaten. BPB, uw gids in gips. BPB Rigidur gipsvezelplaten BPB, uw gids in gips. 16 3 Rigidur gipsvezelplaten Artikel Dikte in mm Breedte in mm Standaardlengte Gewicht in kg Platen per pallet in mm per m 2 Rigidur gipsvezelplaten zijn

Nadere informatie

Ruimteakoestiek: Kantoren, scholen, openbare gebouwen, restaurants, recepties, feestzalen, monumenten, etc.

Ruimteakoestiek: Kantoren, scholen, openbare gebouwen, restaurants, recepties, feestzalen, monumenten, etc. 1 P a g i n a Speelse akoestische wand- & plafondpanelen met textielafwerking De D-Sound panelen zijn een budgetvriendelijke, innovatieve en esthetische oplossing om nagalm in ruimtes te verminderen. Deze

Nadere informatie

TYPE C (wand) PERFORATIE Std 7.7%. Type C16d 5/23/23. Chanfrein 12mm. Maatwerk mogelijk op aanvraag.

TYPE C (wand) PERFORATIE Std 7.7%. Type C16d 5/23/23. Chanfrein 12mm. Maatwerk mogelijk op aanvraag. TYPE C (wand) DIKTE +-18mm GEWICHT 10kg/m 2 MATERIAALOPBOUW MX-kern 18mm Akoestisch dempend glasvlies. STD. AFMETINGEN 3040 x 1280mm PERFORATIE Std 7.7%. Type C16d 5/23/23. Chanfrein 12mm. Maatwerk mogelijk

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften Okoume:

Verwerkingsvoorschriften Okoume: Verwerkingsvoorschriften Okoume: Supergarant is een hoge kwaliteit Europese productie van okoumé multiplex. Alle Supergarant-uitvoeringen zijn geschikt voor buitentoepassing. Toepassingen zijn o.a. verwerking

Nadere informatie

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking PLAATSING HORIZONTALE PLAATSING 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking 23/03/2011 3.1. Horizontale plaatsing 3.1.1. Montage van het systeem: Stap

Nadere informatie

ARSTYL WALL PANELS STONE

ARSTYL WALL PANELS STONE ARSTYL WALL PANELS STONE Montage handleiding Architecture & Design 2-3 Montage handleiding BENODIGD MATERIAAL Schuurpapier korrel 150 of fijner Ontstoffer/ spons Waterpas Meetlat en potlood Nagelklemmen

Nadere informatie

Installatieinstructies

Installatieinstructies Installatieinstructies Algemeen Zorg ervoor dat u de instructies aandachtig leest en begrijpt alvorens met de installatie te beginnen. Simfofit moet steeds gebruikt worden met een gipskartonplaat van minstens

Nadere informatie

MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Voor de Dagkanten

MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Voor de Dagkanten MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Voor de Dagkanten AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 - V599 - V599R - V599 L - V599 XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel

Nadere informatie

Technisch informatieblad StoSilent Board 100

Technisch informatieblad StoSilent Board 100 Akoestische plaat van glasgranulaat voor vrijhangende plafond- en wandconstructies Kenmerk Toepassing binnen voor vrijhangende plafond- en wandconstructies Bevestiging geschroefd, plaatranden verlijmd

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Montage-instructie Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlager voorzien van neopreen (of ritslager) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Technisch HEXA FLOORING

Technisch HEXA FLOORING Technisch HEXA FLOORING MASSIEF NT - I T S ALL IN Deze documentatie maakt onderdeel uit van het Informatief magazine Massief NT - TMA02-082017 HEXA FLOORING HEXA FLOORING De balkonbodemplaat van Massief

Nadere informatie

Twee laags afwerking met korreldikte 0.3 mm (BASWAphon Classic): totale afgewerkte dikte 30 / 40

Twee laags afwerking met korreldikte 0.3 mm (BASWAphon Classic): totale afgewerkte dikte 30 / 40 BESTEKOMSCHRIJVING Tekst vermeld in oranje verwijst naar merknamen en dient verwijderd te worden indien u een neutrale bestektekst wenst. Tekst vermeld in groen laat zien dat u één keuze dient te maken

Nadere informatie

voor het plaatsen van Lincrusta

voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Om een perfect resultaat te garanderen, bevelen wij u aan volgende plaatsingsaanwijzing

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL V540 Ritz Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Verwerkingsinstructie

Verwerkingsinstructie Verwerkingsinstructie Vescom akoestisch wandsysteem November 2013 Voor de verwerking van het akoestisch wandsysteem is een speciale instructie noodzakelijk. De volgende stappen moeten gevolgd worden: 1.

Nadere informatie

TYPE M (wand) MATERIAALOPBOUW MDF-kern 2 x 9mm Tweezijdig hoogwaardige HPL afwerking (EN438) van Abet Laminati Akoestisch dempend glasvlies.

TYPE M (wand) MATERIAALOPBOUW MDF-kern 2 x 9mm Tweezijdig hoogwaardige HPL afwerking (EN438) van Abet Laminati Akoestisch dempend glasvlies. TYPE M (wand) DIKTE +-20mm GEWICHT 11kg/m 2 MATERIAALOPBOUW MDF-kern 2 x 9mm Tweezijdig hoogwaardige HPL afwerking (EN438) van Abet Laminati Akoestisch dempend glasvlies. STD. AFMETINGEN 3020 x 1270mm

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE: D-SOUND Speelse akoestische wand- & plafondpanelen met textielafwerking

TECHNISCHE FICHE: D-SOUND Speelse akoestische wand- & plafondpanelen met textielafwerking 1 P a g i n a TECHNISCHE FICHE: D-SOUND Speelse akoestische wand- & plafondpanelen met textielafwerking PRODUCTOMSCHRIJVING De D-Sound panelen zijn een budgetvriendelijke, innovatieve en esthetische oplossing

Nadere informatie

3.4 Waterdichting Opkanten

3.4 Waterdichting Opkanten 3.4 Waterdichting Opkanten 3.4.1 Waterdichting Opkanten Algemeen De waterdichting van de opkanten is afgeleid van de eerder beschreven methodes van kimfixatie. Ofwel wordt de EPDM folie verlijmd op de

Nadere informatie

bevestiging Pimp flexible

bevestiging Pimp flexible bevestiging Pimp flexible Beste klant, Bedankt voor uw bestelling bij PimpYourKitchen, dé manier om uw keuken van een unieke op maat gemaakte achterwand te voorzien. In deze handleiding geven wij instructies

Nadere informatie

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie 1.07.2018 lynes Deze design-en installatiehandleiding heeft als doel een duidelijk overzicht weer te geven van alle relevante informatie en montagedetails. Een handige

Nadere informatie

Jaloezie. Montage handleiding 160-071214

Jaloezie. Montage handleiding 160-071214 Jaloezie Montage handleiding 160-07114 Montage Montage Algemene informatie Het is belangrijk dat u de volgende montage- en bedieningsinstructies nauwkeurig volgt. Verano aanvaard geen verantwoordelijkheid

Nadere informatie

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes DESIGN- EN INSTRUCTIES versie 1.07.2018 lynes Deze design-en installatiehandleiding heeft als doel een duidelijk overzicht weer te geven van alle relevante informatie en montagedetails. Een handige tool

Nadere informatie

TYPE B (wand) Geplaatst op houten kader dikte 70mm gevuld met 50mm Rockfit 431 adapt 40kg/m 3.

TYPE B (wand) Geplaatst op houten kader dikte 70mm gevuld met 50mm Rockfit 431 adapt 40kg/m 3. TYPE B (wand) Type 16/16/5 DIKTE +-18mm GEWICHT 12kg/m 2 MATERIAALOPBOUW MDF-kern 16m 2-zijdig hoogwaardige HPL afwerking (EN 438) van Abet Laminati Akoestisch dempend glasvlies STD. AFMETINGEN 3040 x

Nadere informatie

Innotec Lijmvoorschriften voor Steni gevelplaten

Innotec Lijmvoorschriften voor Steni gevelplaten Innotec Lijmvoorschriften voor Steni gevelplaten Alle Steni gevelplaten kunnen duurzaam verlijmd worden met het Innotec lijmsysteem d.m.v. volgende lijmproducten: Innotec Adheseal Project (kokers 290 ml

Nadere informatie

Referentieprojecten zie ook onze website www.bia-systeemwanden.nl/referenties

Referentieprojecten zie ook onze website www.bia-systeemwanden.nl/referenties BIA RETAIL WANDEN Referentieprojecten zie ook onze website www.bia-systeemwanden.nl/referenties 1 RETAIL ASSORTIMENT MDF BLANK 12 MM MESS/GROEF AFDEKLAT WIT TELESCOOP ANTENNE met Grid METALEN S-CLIP MDF

Nadere informatie

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding hout Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding Kant en klare wand- en plafondbekleding MDF en houten schroten om zelf af te werken Bekleding van wanden en plafonds in vochtige ruimtes Wand- en plafondbekleding

Nadere informatie

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten Montage-instructies nora plinten en hoekplinten De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. Ondergronden mogen mag geen structuur bevatten die hoger is als 0,6 mm. Oneffenheden of een te

Nadere informatie

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking Handleiding PVC-trapleuningprofielen Installatie instructies Afwerking Installatie instructies De hoogwaardige PVC-trapleuningprofielen van Rubbermagazijn zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal. Hierdoor

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL Ritzscreen V599 V599R V599 XL V540 Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset 4. bediening

Nadere informatie

Pregyfeu-A1 100% onbrandbare gipsplaat Verwerking

Pregyfeu-A1 100% onbrandbare gipsplaat Verwerking 8 www.lafargegips.nl Pregyfeu-A1 100% onbrandbare gipsplaat Verwerking Op maat maken Pregyfeu-A1 De Pregyfeu-A1 platen kunnen op 2 manieren op maat gemaakt worden. Dit gebeurt door middel van snijden of

Nadere informatie

B. Woningafscherming. a. Profielenoverzicht I. ROLLUIKEN I. LAMELLEN STORVINYL P 958 P 3801 P 951 P 299 LUXOR P 293 EXTRA P 3800 P 292 MINI

B. Woningafscherming. a. Profielenoverzicht I. ROLLUIKEN I. LAMELLEN STORVINYL P 958 P 3801 P 951 P 299 LUXOR P 293 EXTRA P 3800 P 292 MINI Z B. Woningafscherming I. ROLLUIKEN I. LAMELLEN a. Profielenoverzicht STORVINYL 13.5 P 958 11 14.5 9.5 8 40 P 292 MINI 14.5 P 966 (INOX) 293 P 971 (INOX) 299 P 972 299 60 37 55 50 50 P 293 EXTRA P 3800

Nadere informatie

MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Tussen de Dagkanten

MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Tussen de Dagkanten MODULAIRE ALUMINIUM WATERKERING MURO Installatie Tussen de Dagkanten AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

B E V E S T I G I N G S M A T E R I A A L

B E V E S T I G I N G S M A T E R I A A L 4 evestigingsmateriaal Pluggen... 4-3 Klemmen... 4-5 Ophanging voor geleiders... 4-6 indbanden... 4-8 Klemmen voor bindbanden... 4-9 lle klemmen, ophangingen voor geleiders en bindbanden voldoen aan U-richtlijnen.

Nadere informatie

Montage-instructie Screen

Montage-instructie Screen Inhoudsopgave pagina Inhoud verpakking Benodigd gereedschap 3 3 1. Montage (L)HTF geleider 4 1.1 4 1. Boren montage-gaten in geleiders 5 1.3 Monteren geleiders 6. Gat bediening 7 3. Plaatsen screenkast

Nadere informatie

Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount

Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount ` Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount 1. Voorbereiding: vloertegels laten acclimatiseren Voordat de tapijttegels en pvc tegels gelegd kunnen wordenis het raadzaam om ze minimaal

Nadere informatie

FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1

FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1 FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1 LD1 COMMERCIËLE GEGEVENS Nr artikel : DULVLD0120000 Lengte: 2,00 m Aantal per doos : 2 stuks Minimale te bestellen hoeveelheid : 1 doos LEVEL DESIGN LD1

Nadere informatie

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

Rockfon System VertiQ HAT A Wall

Rockfon System VertiQ HAT A Wall Part of the ROCKWOOL Group Rockfon System VertiQ HAT A Wall Systeembeschrijving HAT A Wall Wandsysteem met zichtbare profielen -- Wandbekleding voor akoestische correcties -- Verkrijgbaar in vier kleuren

Nadere informatie

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Avery zelfklevende films zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kwaliteiten voor even zovele verschillende toepassingen.

Nadere informatie

GYPTONE D2 SYSTEEM MONTAGEHANDLEIDING. Zeker. BRANDVEILIGHEID Brandklasse A2-s1, d0.

GYPTONE D2 SYSTEEM MONTAGEHANDLEIDING. Zeker. BRANDVEILIGHEID Brandklasse A2-s1, d0. GYPTONE D SYSTEEM MONTAGEHANDLEIDING GYPTONE D SYSTEEM PRODUCTOMSCHRIJVING Gyptone D is een akoestisch systeemplafondpaneel dat verdekt wordt gemonteerd in het Cross-Lock Unipro ophangsysteem. Het plafond

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie april 2015 Gerflor Benelux Pagina 1 van 6 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke

Nadere informatie

Aantrekkelijk lichtobject

Aantrekkelijk lichtobject Aantrekkelijk lichtobject Lichtend voorbeeld Aantrekkelijk lichtobject De lichtbak laat zien hoe aan elke kamer een sfeervolle ambiance en een bijzonder accent kan worden verleend. 1 Inleiding Ook met

Nadere informatie

Vilvoorde Agenda deel 3

Vilvoorde Agenda deel 3 Agenda deel 3 Verstekzaag afkortzaag Bandzaag of Lintzaag Decoupeerzaag Trackzaag en invalzaag : Nagelen, schroeven, lijmen Deuvels, lamellen Tand en groef, stoot voeg Groefverbinding Liplassen Pen en

Nadere informatie

bouw- & tegelelementen handleiding

bouw- & tegelelementen handleiding bouw- & tegelelementen handleiding voorbereiden Een primer is niet noodzakelijk als u gaat betegelen. Maar indien u de platen bepleistert, is het wel noodzakelijk eerst een primer aan te brengen. Zowel

Nadere informatie

Montage-instructie Rolluik

Montage-instructie Rolluik Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend: afstandbediening + stekker 1 3 verpakking 2 3. 2 geleiders 4. afdekdopjes 5. afsluitdoppen (alleen

Nadere informatie

DucoGrille Close 105. Dagmaat breedte Speling boven. Dagmaat breedte= breedte DGC *speling 5mm. Dagmaat hoogte

DucoGrille Close 105. Dagmaat breedte Speling boven. Dagmaat breedte= breedte DGC *speling 5mm. Dagmaat hoogte 1. Dagmaat breedte Speling boven Dagmaat breedte= breedte DGC 105+ 2*speling 5mm Dagmaat hoogte= hoogte DGC 105 + speling onder 5mm + speling boven afhankelijk van stap Dagmaat hoogte is verkrijgbaar in

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker

Nadere informatie

Deze en andere bestekomschrijvingen zijn te vinden op onze website Voor bestekteksten op maat van uw project, contacteer Sonogamma

Deze en andere bestekomschrijvingen zijn te vinden op onze website   Voor bestekteksten op maat van uw project, contacteer Sonogamma Deze en andere bestekomschrijvingen zijn te vinden op onze website www.sonogamma.com Voor bestekteksten op maat van uw project, contacteer Sonogamma Tekst vermeld in oranje verwijst naar merknamen en dient

Nadere informatie

SOUDAL PANEL SYSTEM SOUDAL PANEL SYSTEM PROFESSIONAL PRODUCTS

SOUDAL PANEL SYSTEM SOUDAL PANEL SYSTEM PROFESSIONAL PRODUCTS SOUDAL PANEL SYSTEM SOUDAL PANEL SYSTEM PROFESSIONAL PRODUCTS Over Soudal SOUDAL PANEL SYSTEM Soudal is één van Europa s grootste onafhankelijke producenten van silicone, MS -, polyurethaan- en andere

Nadere informatie

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE 1. Afmetingen & gewicht van het Porta

Nadere informatie

G-kit Bonanza. Opbouw instructies - leeg. Versie: NL

G-kit Bonanza. Opbouw instructies - leeg. Versie: NL G-kit Bonanza Opbouw instructies - leeg Versie: NL2014 04 G-kit Bonanza: Algemeen: De G-kit behuizing is een robuuste kast voor het opbergen van huishoudelijk materiaal, kleding of gereedschap. De kast

Nadere informatie

ARSTYL WALL PANELS. Montage handleiding. Architecture & Design

ARSTYL WALL PANELS. Montage handleiding. Architecture & Design ARSYL ALL PANELS Montage handleiding Architecture & Design 2-3 ARSYL ALL PANELS ARSYL ALL PANELS DOMINO max 38 mm 4 stuks ARSYL ALL PANELS ICON max 45 mm 3 stuks ARSYL ALL PANELS LIQUID max 28,5 mm 6 stuks

Nadere informatie

techniek breed CSPE BB 2012

techniek breed CSPE BB 2012 techniek breed CSPE BB 2012 bijlage opdracht 5 en 6 Stuklijst stuknr. aantal benaming materiaal / opmerking afmeting (mm) 1 2 boven- en onderkant multiplex 380 x 280 x 10 2 2 zijkant bodem (voor/achter)

Nadere informatie

Voorzetapparatuur. Vanaf heden is de vernieuwde website online voor de recentste informatie www.behor.eu

Voorzetapparatuur. Vanaf heden is de vernieuwde website online voor de recentste informatie www.behor.eu Voorzetapparatuur Vanaf heden is de vernieuwde website online voor de recentste informatie www.behor.eu Vermijd lekke banden! Permanente magneet Verwijdert ijzer- en staal-afval van de werkvloer, in magazijnen,

Nadere informatie

Heradesign adhesive Verwerkingsvoorschriften

Heradesign adhesive Verwerkingsvoorschriften Heradesign adhesive Verwerkingsvoorschriften Verwerkingsvoorschriften: Verlijming MET onderstempeling Heradesign adhesive Heradesign adhesive is een permanent elastische lijm op basis van hybride polymeer

Nadere informatie

ARSTYL WALL TILES. Montage handleiding. walltiles.arstyl.com

ARSTYL WALL TILES. Montage handleiding. walltiles.arstyl.com ARSTYL WALL TILES Montage handleiding walltiles.arstyl.com 2 VORMGEVING VOL AFWISSELING ARSTYL WALL TILES maken creative wanden vol afwisseling mogelijk. CORAL Het model Coral kan naar wens gecombineerd

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 - Vision Door Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend:

Nadere informatie

WILLCO Isolatiesystemen

WILLCO Isolatiesystemen WILLCO Isolatiesystemen De WILLCO Isolatiesystemen kunnen afgewerkt worden met WILLCO Kunstharssierpleisters, WILLCO Silicoonharssierpleisters, WILLCO Silicaatsierpleisters of WILLCO Minerale Sierpleisters.

Nadere informatie

Toepassing: Binnenwanden met lage of geen eisen m.b.t. geluid en brandwerendheid, in droge omstandigheden.

Toepassing: Binnenwanden met lage of geen eisen m.b.t. geluid en brandwerendheid, in droge omstandigheden. Assortiment Spanell Spanell S18 Gips Toepassing: Binnenwanden met lage of geen eisen m.b.t. geluid en brandwerendheid, in droge omstandigheden. Gips 9,5 mm. Dikte: 100 mm Leverbaar in de volgende lengtes:

Nadere informatie

Sidings Vezelcement. Februari 2014. Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl

Sidings Vezelcement. Februari 2014. Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl Treuren BV Sidings Vezelcement Februari 2014 Frank Voor prijzen en info: www.franktreuren.nl 1. Algemene informatie 2. Kleuren Sidings Vezelcement 3. Verwerking 3.1. H.o.h. afstand regelwerk 3.2. Bevestiging

Nadere informatie

Installatieinstructies

Installatieinstructies Installatieinstructies Algemeen Gelieve de instructies goed te lezen en te begrijpen. Gelieve het nodige materiaal te gebruiken zoals beschreven hieronder. Zorg dat u handschoenen en veiligheidsbril draagt.

Nadere informatie

Filterplafond KTF. Montagehandleiding.

Filterplafond KTF. Montagehandleiding. Filterplafond KTF www.koolair.com 1 2 FILTERGROOTTE - 305 x 610 x 68 mm - 915 x 610 x 68 mm - 610 x 610 x 68 mm - 1220 x 610 x 68 mm VERSCHILLENDE COMBINATIES VAN PANELEN GROOTTE OPENING TOTALE AFMETING

Nadere informatie

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn:

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn: Montagehandleiding Het Twist-Fix lijnsysteem is conform de EN-795C voor platte daken en geschikt voor vier gebruikers tegelijkertijd. Het lijnsysteem wordt middels ankerpunten mechanisch bevestigd aan

Nadere informatie

Hoe plaats ik een dievenklauw?

Hoe plaats ik een dievenklauw? Hoe plaats ik een dievenklauw? Met een dievenklauw kunt u uw woning op een gemakkelijke manier inbraakveiliger maken. Het is een mechanisme dat bestaat uit een bus en een stift die aan de scharnierzijde

Nadere informatie

ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT

ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT Mapeguard WP System ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT Gebruikte producten: Mapeguard WP 200, Mapeguard ST, Mapeguard IC,

Nadere informatie

Uw verdeler: Niveka Thuiscomfort Goormansstraat Pulderbos Tel: Mail:

Uw verdeler: Niveka Thuiscomfort Goormansstraat Pulderbos Tel: Mail: = Saetfix Wall & Floor = Copyright Product = Uw verdeler: Niveka Thuiscomfort Goormansstraat 31 2242 Pulderbos Tel: 03 484 58 66 Mail: info@niveka.be toonzaal en afhaalmagazijn enkel open op afspraak ma.

Nadere informatie

3.2. Kleurenoverzicht Productinformatie Basismateriaal, randafwerkingen en extra bewerkingen

3.2. Kleurenoverzicht Productinformatie Basismateriaal, randafwerkingen en extra bewerkingen AluSplash 3.1 3 Kleurenoverzicht... 3.3 Productinformatie... 3.4 Basismateriaal, randafwerkingen en extra bewerkingen... 3.5 3.2 Kleurenoverzicht 3 Arctic White Ash Brown First Frost Space Silver Ocean

Nadere informatie

Montage-instructie DELTA -FASSADE (S) (PLUS)

Montage-instructie DELTA -FASSADE (S) (PLUS) Montage-instructie (S) (PLUS) Eigenschappen Sd-waarde PLUS ca. 0,02 m S S PLUS Waterdichtheid W1 Gewicht 210 g/m² 270 g/m² Kleefzones aan beide randen Nee Ja Nee Ja Treksterkte [EN 12311-1] 270 / 230 N/5

Nadere informatie

16. Staalstructuur en beplating

16. Staalstructuur en beplating 16. Staalstructuur en beplating 16.1. Staalstructuur Volgens de bepalingen van Aquafin bestek voor het uitvoeren van betonconstructies in rioolwaterzuiveringsinfrastructuur Hoofdstuk IV.7 16.2. Gevelbekleding

Nadere informatie

De handleiding wordt bij de afhaling / levering overlopen en besproken. Montage muurprofiel Goot voorbereiden

De handleiding wordt bij de afhaling / levering overlopen en besproken. Montage muurprofiel Goot voorbereiden - Laat de beschermfolie, tijdens de montage, zo veel mogelijk rond de profielen en platen. De folie enkel verwijderen op de plaatsen waar u werkt. Dit voorkomt beschadigingen van de profielen, tijdens

Nadere informatie

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING 01/2013 v1 1/6 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw, De gevelpanelen kunnen gebruikt

Nadere informatie

MANCAVE Hij heeft een ruimte. Hij heeft tijd. En niemand houdt hem tegen.

MANCAVE Hij heeft een ruimte. Hij heeft tijd. En niemand houdt hem tegen. MANCAVE Hij heeft een ruimte. Hij heeft tijd. En niemand houdt hem tegen. Een orgineel Hoverstoel bouwen Stoel. Bodemplaat. Aandrijfaggregaat. Stuurknuppel. Aandrijfblazer. Hefhendel. Bodemplaat Schaf

Nadere informatie