Voertuig geschikt voor het signaleren van de plaats van takelwerkzaamheden en/of een incident.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voertuig geschikt voor het signaleren van de plaats van takelwerkzaamheden en/of een incident."

Transcriptie

1 Bestek versie publicatie 2 TECHNISCHE GEGEVENS WAARAAN DE VOERTUIGEN MOETEN VOLDOEN. 1. Signalisatievoertuig: Voertuig geschikt voor het signaleren van de plaats van takelwerkzaamheden en/of een incident. Het voertuig is voorzien van oranje-gele knipperlichten en/of zwaailichten voor- en achteraan het voertuig. Het voertuig heeft op het moment dat het ingezet (dus inclusief lading) wordt een minimale massa van 2000kg. Het voertuig is achteraan voorzien van een kunststof bumper of minstens een gelijkwaardig systeem met betrekking tot veiligheid bij een aanrijding achteraan. Behoudens een trekhaak of botskussen mogen er geen laads-, klap-, afsleepsystemen, aanwezig zijn. De lading wordt zodanig geplaatst dat ze bij een aanrijding minimaal kan weggeslingerd worden of andere schade kan aanbrengen. Het voertuig is voorzien van één van de volgende systemen om de gevaarlijke zone vanop afstand zichtbaar te maken: 1. Signalisatiepaneel - dakpijl: De pijl van de daklichtpijl moet dienst doen om het verkeer op ontegensprekelijke wijze de richting aan te wijzen langs waar het obstakel dient te worden voorbij gereden. De daklichtpijl wordt gemonteerd op het dak (met openklappend paneel) van het signalisatievoertuig. Het bord dient in elk geval volledig zichtbaar te zijn. De daklichtpijl en het algemeen gebruik ervan dient te voldoen aan de bepalingen van het Koninklijk Besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg.

2 Het dient geconstrueerd ten zijn in de zin zoals het voorbeeld hierna: De daklichtpijl dient in opengeklapte positie minimum volgende afmetingen te hebben: Breedte:700mm wat het verkeersbord D1 betreft; 1100mm wat de dwangpijl betreft; Hoogte: 1200mm De onderkant van het bord bevind zich minimaal op 1800mm Het bord dient te worden voorzien van het verkeersbord D1, folie klasse II, met minimum 700 mm diameter. Dit verkeersbord moet automatisch meedraaien met de stand van de lichtpijl. Wanneer de dwangpijl een kruis aangeeft, moet het verkeersbord D 1 met de witte pijl naar onder gericht zijn. Omwille van zichtbaarheid is de daklichtpijl voorzien van afwisselend witte en rode retro- reflecterende banden in folie klasse III van minimaal 15 cm en maximaal 25cm breed, in visgraatmotief.

3 De folie waarmee de draagstructuur van de daklichtpijl bekleed is, en van het verkeersbord D1, is van het microprismatische type. De dwangpijl bestaat uit minimum 21 (amber) lampen met een diameter van minimum 140 mm. Met een minimum van 12 amber lampen dient een pijl te kunnen worden gevormd naar links of naar rechts. Met een minimum van 12 amber lampen dient tevens een kruis gevormd te worden. Na de vorming van een pijl of een kruis dienen alternerend 4 rode lampen 2 per 2 minimum 4 maal krachtig te flitsen. Deze rode lampen hebben eveneens een minimum diameter van 140mm. De amber en rode lampen mogen nooit samen werken. De amber en rode lampen dienen te voldoen aan de klasse L2H van de NBN- EN De complete installatie dient te voldoen aan de machinerichtlijn 89/392/EEG, Bijlage II A. Een attest voor beide normen, komende van een onafhankelijk keuringsbureau, dient ten allen tijde te kunnen worden voorgelegd op straffe van niet conformiteit aan het bestek. Omwille van de zichtbaarheid moet de achterzijde van het voertuig voorzien zijn van afwisselend witte en rode retro reflecterende banden in folie klasse III (microprismatische folie) van minimaal 15 cm en maximaal 25cm breed, in visgraatmotief. Dit visgraatmotief moet overeenstemmen met het visgraatmotief op de daklichtpijl, met dien verstande dat de motieven overlopen in elkaar. Elk interventievoertuig, mag uitgerust worden met de hierboven beschreven signalisatie maar kan niet ingezet worden als signalisatievoertuig, dit omwille van veiligheidsredenen.

4 Het is niet mogelijk dat bovenbeschreven voertuig gelijktijdig signalisatievoertuig is én ingezet wordt voor de specifieke taken of mogelijkheden van dat voertuig (bvb. winchen, ). Een dergelijk voertuig kan enkel als interventievoertuig geteld worden voor het behalen van dergelijke aantallen. 2. LED-bord: Er kan ook geopteerd worden voor een LED-bord zoals beschreven in de bepalingen van hoofdstuk X van het Standaard bestek 250 versie ( De waarden die dienen gebruikt te worden bij figuur zijn diegene voor werken categorie 5 of 6. Dit bord is aangewezen op een botsabsorbeerder. Botsabsorbeerders kunnen ingezet worden als vervanging van een signalisatievoertuig, dit zonder verrekening van een meerprijs en zonder aanpassing van de aanrijtijden. De botsers die gebruikt worden moeten voldoen aan de bepalingen van hoofdstuk X van het standaardbestek 250.

5 Versie terechtwijzend bericht: 2 TECHNISCHE GEGEVENS WAARAAN DE VOERTUIGEN MOETEN VOLDOEN. 2. Signalisatievoertuig: Voertuig geschikt voor het signaleren van de plaats van takelwerkzaamheden en/of een incident. Het voertuig is voorzien van oranje-gele knipperlichten en/of zwaailichten voor- en achteraan het voertuig. Het voertuig heeft op het moment dat het ingezet (dus inclusief lading) wordt een minimale massa van 2000kg. Het voertuig is achteraan voorzien van een kunststof bumper of minstens een gelijkwaardig systeem met betrekking tot veiligheid bij een aanrijding achteraan. Behoudens een trekhaak of botskussen mogen er geen laads-, klap-, afsleepsystemen, aanwezig zijn. De lading wordt zodanig geplaatst dat ze bij een aanrijding minimaal kan weggeslingerd worden of andere schade kan aanbrengen. Het voertuig is voorzien van één van de volgende systemen om de gevaarlijke zone vanop afstand zichtbaar te maken: 3. Signalisatiepaneel - dakpijl: De pijl van de daklichtpijl moet dienst doen om het verkeer op ontegensprekelijke wijze de richting aan te wijzen langs waar het obstakel dient te worden voorbij gereden. De daklichtpijl wordt gemonteerd op het dak (met openklappend paneel) van het signalisatievoertuig. Het bord dient in elk geval volledig zichtbaar te zijn. De daklichtpijl en het algemeen gebruik ervan dient te voldoen aan de bepalingen van het Koninklijk Besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg. Het dient geconstrueerd te zijn in de zin zoals het voorbeeld hierna:

6 De daklichtpijl dient in opengeklapte positie minimum volgende afmetingen te hebben: Breedte: 1100mm wat de dwangpijl betreft; Hoogte: 1200mm De onderkant van het bord bevind zich minimaal op 1800mm Omwille van zichtbaarheid is de daklichtpijl voorzien van afwisselend gele en rode retro- reflecterende banden in folie klasse III van minimaal 10 cm en maximaal 25cm breed, in visgraatmotief. De folie waarmee de draagstructuur van de daklichtpijl bekleed is, is van het microprismatische type. De dwangpijl bestaat uit minimum 21 (amber) lampen met een diameter van minimum 140 mm. Met een minimum van 12 amber lampen dient een pijl te kunnen worden gevormd naar links of naar rechts. Met een minimum van 12 amber lampen dient tevens een kruis gevormd te worden. Na de vorming van een pijl of een kruis dienen alternerend 4 rode lampen 2 per 2 minimum 4 maal krachtig te flitsen. Deze rode lampen hebben eveneens een minimum diameter van 140mm. De amber en rode lampen mogen nooit samen werken. De amber en rode lampen dienen te voldoen aan de klasse L2H van de NBN- EN12352.

7 De complete installatie dient te voldoen aan de machinerichtlijn 89/392/EEG, Bijlage II A. Een attest voor beide normen, komende van een onafhankelijk keuringsbureau, dient ten allen tijde te kunnen worden voorgelegd op straffe van niet conformiteit aan het bestek. Omwille van de zichtbaarheid moet de achterzijde van het voertuig voorzien zijn van afwisselend gele en rode retro reflecterende banden in folie klasse III (microprismatische folie) van minimaal 10 cm en maximaal 25cm breed, in visgraatmotief. Dit visgraatmotief moet overeenstemmen met het visgraatmotief op de daklichtpijl, met dien verstande dat de motieven overlopen in elkaar. Elk interventievoertuig, mag uitgerust worden met de hierboven beschreven signalisatie maar kan niet ingezet worden als signalisatievoertuig, dit omwille van veiligheidsredenen. Het is niet mogelijk dat bovenbeschreven voertuig gelijktijdig signalisatievoertuig is én ingezet wordt voor de specifieke taken of mogelijkheden van dat voertuig (bvb. winchen, ). Een dergelijk voertuig kan enkel als interventievoertuig geteld worden voor het behalen van dergelijke aantallen. 4. LED-bord: Er kan ook geopteerd worden voor een LED-bord zoals beschreven in de bepalingen van hoofdstuk X van het Standaard bestek 250 versie ( De waarden die dienen gebruikt te worden bij figuur zijn diegene voor werken categorie 5 of 6. Dit bord is aangewezen op een botsabsorbeerder. Botsabsorbeerders kunnen ingezet worden als vervanging van een signalisatievoertuig, dit zonder verrekening van een meerprijs en zonder aanpassing van de aanrijtijden. De botsers die gebruikt worden moeten voldoen aan de bepalingen van hoofdstuk X van het standaardbestek 250.

8

DA K S I G N A L I S AT I E

DA K S I G N A L I S AT I E Combinatie van directioneel looplicht en dwanglichtpijl Lichtwand met 22 gele ledpijllichten (type L2H) en 6 extra led waarschuwingslichten, elektrisch opklapbaar en bedienbaar vanuit de cabine van het

Nadere informatie

Waarschuwingspanelen van gedragen machines voor land- of bosbouwgebruik en van uitzonderlijke voertuigen

Waarschuwingspanelen van gedragen machines voor land- of bosbouwgebruik en van uitzonderlijke voertuigen Waarschuwingspanelen van gedragen machines voor land- of bosbouwgebruik en van uitzonderlijke voertuigen Betreft: 1) Koninklijk besluit van 10 juli 2013 tot wijziging van het koninklijk besluit van 15

Nadere informatie

7 MEI Ministerieel besluit betreffende het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg. Belgisch Staatsblad 21 mei 1999

7 MEI Ministerieel besluit betreffende het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg. Belgisch Staatsblad 21 mei 1999 7 MEI 1999. - Ministerieel besluit betreffende het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg. Belgisch Staatsblad 21 mei 1999 HOOFDSTUK I. - Signaleren van werken. Artikel 1. Algemene

Nadere informatie

VEILIG WERKEN LANGS WEGEN

VEILIG WERKEN LANGS WEGEN VEILIG WERKEN LANGS WEGEN 1. Waarschuwing en algemene richtlijnen Bij nood Ga uit de gevarenzone. 112 en leidinggevende verwittigen. OPGEPAST Werken langs en op wegen is zeer gevaarlijk. Je volgt best

Nadere informatie

Verkeerswetgeving fietsers

Verkeerswetgeving fietsers Verkeerswetgeving (Koninklijk besluit 1 december 1975) INDIVIDUELE FIETSERS of GROEPEN van MINDER DAN 15 FIETSERS Een verplicht fietspad wordt aangegeven met bord G11. Fietsers en snor MOETEN hier gebruik

Nadere informatie

Alle regels van het uitzonderlijk vervoer zijn dan van toepassing. breedte: 2,55 m of 3,00 als je onder de uitzonderingsregel voor landbouwvoertuigen

Alle regels van het uitzonderlijk vervoer zijn dan van toepassing. breedte: 2,55 m of 3,00 als je onder de uitzonderingsregel voor landbouwvoertuigen max. 4,25 m max. 16,5 m Doordat de machine breder is dan 3,00 m is het een uitzonderlijk voertuig. Doordat de machine breder is dan 3,00 m is het een uitzonderlijk voertuig. 18 max. 4,25 m max. 12 m max.

Nadere informatie

max. 1,45 m). max. 18,75 m

max. 1,45 m). max. 18,75 m Het zwaailicht wordt achteraan herhaald als het zwaailicht op de tractor niet zichtbaar is. 31 max. 16,5 m 32 max. 18,75 m alle omstandigheden waarin de zichtbaarheid beperkt is tot 200 m. Op wegen met

Nadere informatie

Koninklijk Besluit van 2 augustus 1977 betreffende de veiligheidsinrichtingen en de signalisatie van overwegen.

Koninklijk Besluit van 2 augustus 1977 betreffende de veiligheidsinrichtingen en de signalisatie van overwegen. Koninklijk Besluit van 2 augustus 1977 betreffende de veiligheidsinrichtingen en de signalisatie van overwegen. Van commentaar voorzien door Caelen Erik Laatste wijziging: KB 20 december 2007, BS 15 juli

Nadere informatie

Algemene toelichting van verschillende types voertuigen die de wet onderscheidt

Algemene toelichting van verschillende types voertuigen die de wet onderscheidt Algemene toelichting van verschillende types voertuigen die de wet onderscheidt Introductie In de regelgeving kunnen onder de elektrische fietsen drie types onderscheiden worden naargelang hun specifieke

Nadere informatie

3M Traffic Safety Systems. Diamond Grade Contourmarkering. Zichtbaar beter. zichtbaar veiliger

3M Traffic Safety Systems. Diamond Grade Contourmarkering. Zichtbaar beter. zichtbaar veiliger 3M Traffic Safety Systems Diamond Grade Contourmarkering Zichtbaar beter zichtbaar veiliger Alles over de invoering van ECE Reglement 48 vanaf 10 juli 2011 Retroreflecterende contourmarkering Minder ongevallen

Nadere informatie

Hiërarchische volgorde van verkeersborden en aanduiding wegnummers en symbolen op bewegwijzering

Hiërarchische volgorde van verkeersborden en aanduiding wegnummers en symbolen op bewegwijzering Dienstorder MOW/AWV/2015/14 d.d. 7 september 2015 Titel: Voorgesteld door: (stuurgroep) Kenniscluster: Doelgroep: Voor wie van toepassing? Hiërarchische volgorde van verkeersborden en aanduiding wegnummers

Nadere informatie

HOOFDSTUK 05 VRACHTWAGENS, AUTOBUSSEN, AUTOCARS GROEP 2 = CATEGORIEËN C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E EN DE

HOOFDSTUK 05 VRACHTWAGENS, AUTOBUSSEN, AUTOCARS GROEP 2 = CATEGORIEËN C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E EN DE HOOFDSTUK 05 VRACHTWAGENS, AUTOBUSSEN, AUTOCARS GROEP 2 = CATEGORIEËN C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E EN DE INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. VRACHTWAGENS GROEP C: CATEGORIEËN C1, C1E, C EN CE...3 1. Overzichtstabel

Nadere informatie

ALGEMENE DIRECTIE CIVIELE VEILIGHEID. - DIRECTIE MATERIEEL EN NIEUWE TECHNOLOGIEËN

ALGEMENE DIRECTIE CIVIELE VEILIGHEID. - DIRECTIE MATERIEEL EN NIEUWE TECHNOLOGIEËN FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN ALGEMENE DIRECTIE CIVIELE VEILIGHEID. - DIRECTIE MATERIEEL EN NIEUWE TECHNOLOGIEËN MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 25 FEBRUARI 2015 BETREFFENDE DE VEILIGHEIDS-

Nadere informatie

Brussels Hoofdstedelijk Gewest ****** Vereniging van de Stad en de Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Mobiliteitscel

Brussels Hoofdstedelijk Gewest ****** Vereniging van de Stad en de Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Mobiliteitscel Koninklijk Besluit van 9 oktober 1998 tot bepaling van de vereisten voor de aanleg van verhoogde inrichtingen op de openbare weg en van de technische voorschriften waaraan die moeten voldoen. Van commentaar

Nadere informatie

27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende <praalwagens>

27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende <praalwagens> FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER 27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende VERSLAG AAN DE KONING Sire, Het ontwerp van koninklijk besluit dat ik de eer heb aan Uwe Majesteit

Nadere informatie

KRINKELS. LANDSCHAPSAANNEMER aanleg & onderhoud

KRINKELS. LANDSCHAPSAANNEMER aanleg & onderhoud KRINKELS LANDSCHAPSAANNEMER aanleg & onderhoud Signalisatie bij hakhoutwerken langs autosnelwegen en gewestwegen Ir David Claes Krinkels NV Waarom gaan we signalisatie aanbrengen? Weggebruikers tijdig

Nadere informatie

Afdeling Expertise Verkeer en Telematica. Werfsignalisatie. 5e categorie Niet-autosnelwegen

Afdeling Expertise Verkeer en Telematica. Werfsignalisatie. 5e categorie Niet-autosnelwegen Afdeling Expertise Verkeer en Telematica Werfsignalisatie 5e categorie Niet-autosnelwegen Agentschap Wegen en Verkeer / Afdeling Expertise Verkeer en Telematica Inhoudopgave 1) Werken die het verkeer sterk

Nadere informatie

Wegkapitein bij fietsers in groep

Wegkapitein bij fietsers in groep Lokale politie Geel Wegkapitein bij fietsers in groep Verkeerspolitie zone Geel versie december 03 Inhoudsopgave 2 I. Inleiding 3 II. Wetgeving 3 II.1. minder dan 15 3 II.2. 15 tot 50 3 II.3. 51 tot 150

Nadere informatie

1. Kleur van de voertuigen, van de aanhangwagens, van de opleggers en van de containers

1. Kleur van de voertuigen, van de aanhangwagens, van de opleggers en van de containers MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 17 AUGUSTUS 2011 BETREFFENDE DE VEILIGHEIDS- EN IDENTIFICATIEMARKERING VAN DE VOERTUIGEN VAN MEER DAN 2,5 TON, VAN DE AANHANGWAGENS MET EEN TOTAAL GEWICHT VAN MEER DAN 3,5

Nadere informatie

Besluiten burgemeester

Besluiten burgemeester Besluiten burgemeester GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 22 juli 2019 Westerlo - Overheidsopdrachten 2 2019_BB_00538 Signalisatievergunning. Goorkenshof 11 - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer

Nadere informatie

Uitzonderlijk vervoer Nieuwe regels voor landbouwvoertuigen Tijdelijke Nota Centrex -2011/1717 dd 10 november 2011

Uitzonderlijk vervoer Nieuwe regels voor landbouwvoertuigen Tijdelijke Nota Centrex -2011/1717 dd 10 november 2011 1 Uitzonderlijk vervoer Nieuwe regels voor landbouwvoertuigen Tijdelijke Nota Centrex -2011/1717 dd 10 november 2011 1 TOESTAND Op 3 november 2011 verscheen het Koninklijk Besluit van 24 oktober 2011 tot

Nadere informatie

Retroreflecterende contourmarkering. Zichtbaar beter en veiliger.

Retroreflecterende contourmarkering. Zichtbaar beter en veiliger. Retroreflecterende contourmarkering. Zichtbaar beter en veiliger. Be noticed. Stand out from the crowd. Waarom retroreflecterende contourmarkering? Een derde van alle ongelukken met vrachtwagens doet zich

Nadere informatie

TOOLS AMBULANCE. Signalisatievestje voor uw organisatie. Omschrijving: Artikelnummer NPU-BEDRIJF. Omschrijving: Artikelnummer NPU-DIR

TOOLS AMBULANCE. Signalisatievestje voor uw organisatie. Omschrijving: Artikelnummer NPU-BEDRIJF. Omschrijving: Artikelnummer NPU-DIR Noodplanning TOOLS AMBULANCE Signalisatievestje voor uw organisatie Grijs signalisatievestje (ook verkrijgbaar in fluo-geel) Verticale, reflecterende stroken ter hoogte van schouders Achterzijde bedrukt

Nadere informatie

Politiereglement betreffende stilstaan en parkeren. Gemeente De Panne

Politiereglement betreffende stilstaan en parkeren. Gemeente De Panne Politiereglement betreffende stilstaan en parkeren Gemeente De Panne Inhoud Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen... 3 Hoofdstuk 2. Overtredingen van de eerste categorie volgens KB van 1 december 1975 openbare

Nadere informatie

Oversteekvoorzieningen ter hoogte van tramsporen. Stuurgroep Verkeer en Mobiliteit

Oversteekvoorzieningen ter hoogte van tramsporen. Stuurgroep Verkeer en Mobiliteit Dienstorder MOW/AWV/2016/1 d.d. 8 januari 2016 Titel: Voorgesteld door: (stuurgroep) Kenniscluster: Doelgroep: Verspreiding: Vervangt dienstorder: Verwijst naar dienstorder: Bijlagen: Oversteekvoorzieningen

Nadere informatie

Werfsignalisatie. Werken 1ste categorie Werken 2de categorie Werken 3de categorie Werken 4de categorie Werken 5de categorie Werken 6de categorie

Werfsignalisatie. Werken 1ste categorie Werken 2de categorie Werken 3de categorie Werken 4de categorie Werken 5de categorie Werken 6de categorie Werfsignalisatie op niet-autosnelwegen Werken 1ste categorie Werken 2de categorie Werken 3de categorie Werken 4de categorie Werken 5de categorie Werken 6de categorie Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

Signaleren van werken en verkeersbelemmeringen. André Trouwen

Signaleren van werken en verkeersbelemmeringen. André Trouwen Signaleren van werken en verkeersbelemmeringen André Trouwen Reglementering 1. Wet betreffende de politie over het wegverkeer (gecoördineerd door het K.B. van 16.03.1968) 2. Koninklijk Besluit van 01.12.1975

Nadere informatie

a. op de plaatsen die afgebakend zijn door wegmarkeringen of door een wegbedekking in een andere kleur en waar de letter "P" aangebracht is;

a. op de plaatsen die afgebakend zijn door wegmarkeringen of door een wegbedekking in een andere kleur en waar de letter P aangebracht is; Reglement 20170619-008 Politieverordening betreffende de gemeentelijk administratieve sancties voor overtredingen betreffende het stilstaan en parkeren en overtredingen betreffende de verkeersborden C3

Nadere informatie

Wijzigingen verkeersreglement op 31 mei en 1 juli 2019

Wijzigingen verkeersreglement op 31 mei en 1 juli 2019 Wijzigingen verkeersreglement op 31 mei en 1 juli 2019 WETTEN VAN 13 APRIL 2019 Op 13 april 2019 werden drie wetten goedgekeurd die het verkeersreglement wijzigen. Deze worden op verschillende data in

Nadere informatie

Artikel 4 In voetgangerszones is het parkeren verboden. Deze overtreding van de eerste categorie kan worden bestraft met een administratieve

Artikel 4 In voetgangerszones is het parkeren verboden. Deze overtreding van de eerste categorie kan worden bestraft met een administratieve POLITIEVERORDENING BETREFFENDE DE GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES VOOR OVERTREDINGEN BETREFFENDE HET STILSTAAN EN HET PARKEREN EN OVERTREDINGEN BETREFFENDE DE VERKEERSBORDEN C3 EN F103, VASTGESTELD

Nadere informatie

Afdeling Expertise Verkeer en Telematica. Werfsignalisatie. 6e categorie NIET-autosnelwegen, met een toegelaten snelheid hoger dan 90 km/u

Afdeling Expertise Verkeer en Telematica. Werfsignalisatie. 6e categorie NIET-autosnelwegen, met een toegelaten snelheid hoger dan 90 km/u Afdeling Expertise Verkeer en Telematica Werfsignalisatie 6e categorie NIET-autosnelwegen, met een toegelaten snelheid hoger dan 90 km/u Agentschap Wegen en Verkeer / Afdeling Expertise Verkeer en Telematica

Nadere informatie

Tips bij het gebruiken van de busstroken en «bijzondere overrijdbare beddingen» door de taxi s.

Tips bij het gebruiken van de busstroken en «bijzondere overrijdbare beddingen» door de taxi s. Tips bij het gebruiken van de busstroken en «bijzondere overrijdbare beddingen» door de taxi s. V.U. : Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Directie der Taxi s M. Popescu CCN, Vooruitgangstraat

Nadere informatie

Werfsignalisatie. Werken 1ste categorie Werken 5de categorie Werken 6de categorie

Werfsignalisatie. Werken 1ste categorie Werken 5de categorie Werken 6de categorie Werfsignalisatie op autosnelwegen Werken 1ste categorie Werken 5de categorie Werken 6de categorie Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Departement LIN Administratie Wegen en Verkeer Afdeling Verkeerskunde

Nadere informatie

UITZONDERLIJK TRANSPORT LANDBOUWVOERTUIGEN

UITZONDERLIJK TRANSPORT LANDBOUWVOERTUIGEN UITZONDERLIJK TRANSPORT LANDBOUWVOERTUIGEN Vrijdag 3 juni 2016 1 INHOUDSTAFEL Wat is een uitzonderlijk voertuig Algemene reglementeringen KB 15/3/1968: houdende algemeen reglement op de technische eisen

Nadere informatie

Bijlage 11 Preventie Zichtbaarheid

Bijlage 11 Preventie Zichtbaarheid ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Storende interacties zone 30 Bijlage 11 Preventie Zichtbaarheid Actieplan: Zichtbaarheid HCP Koen Wouters - HINP Nico Vandenbempt Bron: BIVV 1. Context

Nadere informatie

ENIG DEEL WERKEN VOLGENS PRIJSLIJST

ENIG DEEL WERKEN VOLGENS PRIJSLIJST SAMENVATTENDE OPMETINGSSTAAT BESTEK NR. 57/52/3/13/048 van 2013 Openbare aanbesteding voor de aanneming van de werken: Arrondissement I-I.NW.31 Gent-Sint-Pieters Uitgestrektheid van het arrondissement

Nadere informatie

Bijlage 2. Bijlage 2 van de Regeling verkeersregelaars 2009, zoals geldend op 19 december 2016 zie voor de vigerende tekst

Bijlage 2. Bijlage 2 van de Regeling verkeersregelaars 2009, zoals geldend op 19 december 2016 zie  voor de vigerende tekst Bijlage 2 De hes van de verkeersregelaar bestaat uit een fluorescerend gele bovenkant en een fluorescerend oranje onderkant. Het scheidingsvlak van deze kleuren bevindt zich ter hoogte van de onderkant

Nadere informatie

F.A.S.T.: Prijzen gegunde percelen personenwagens

F.A.S.T.: Prijzen gegunde percelen personenwagens F.A.S.T.: Prijzen gegunde percelen personenwagens Afhankelijk van waar je je bevindt op één van de gegunde percelen, wordt een verschillende prijs gehanteerd. De prijs van de uitgevoerde taak kan variëren

Nadere informatie

Actieplan: Voorrang 2 Oversteekplaats voor voetgangers / fietsers

Actieplan: Voorrang 2 Oversteekplaats voor voetgangers / fietsers ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Storende interacties zone 30 Preventie Voorrang 2 Actieplan: Voorrang 2 Oversteekplaats voor voetgangers / fietsers HCP Koen Wouters - HINP Jo Daniels

Nadere informatie

Basisprincipes voor een goede signalisatie bij wegenwerken. André Trouwen Kortrijk 12 juni 2008

Basisprincipes voor een goede signalisatie bij wegenwerken. André Trouwen Kortrijk 12 juni 2008 Basisprincipes voor een goede signalisatie bij wegenwerken André Trouwen Kortrijk 12 juni 2008 .............................. Hoofdprincipes Weggebruikers waarschuwen voor de hindernis Werknemers binnen

Nadere informatie

Werfsignalisatie. 5e CATEGORIE NIET-AUTOSNELWEGEN

Werfsignalisatie. 5e CATEGORIE NIET-AUTOSNELWEGEN Werfsignalisatie 5e CATEGORIE NIET-AUTOSNELWEGEN 1 Colon Dank aan De opstelling van dit document gebeurde in opdracht en onder leiding van het team belast met de werfsignalisatie bij de afdeling Expertise

Nadere informatie

Betreft: Algemene omzendbrief nopens de wegsignalisatie. Aanvulling. Verkeersborden betreffende gevaarlijke goederen.

Betreft: Algemene omzendbrief nopens de wegsignalisatie. Aanvulling. Verkeersborden betreffende gevaarlijke goederen. Dienstorder MOW/AWV/2010/8 Verspreiding: type 4 + website Expertise Verkeer en Telematica Koning Albert II-laan 20 bus 4 1000 Brussel Tel. 02 553 78 01 - Fax 02 553 78 05 expertise.verkeer.telematica@vlaanderen.be

Nadere informatie

Bijzondere bestuurlijke verordening VERKEER

Bijzondere bestuurlijke verordening VERKEER Bijzondere bestuurlijke verordening VERKEER betreffende de gemeentelijke administratieve sancties voor de overtredingen betreffende het stilstaan en het parkeren en voor de overtredingen betreffende de

Nadere informatie

Citeertitel: Regeling verkeersaanwijzingen en -borden. Vindplaats : AB 2000 no. 10 (inwtr. AB 2000 no. 11)

Citeertitel: Regeling verkeersaanwijzingen en -borden. Vindplaats : AB 2000 no. 10 (inwtr. AB 2000 no. 11) Intitulé : MINISTERIELE REGELING van 18 januari 2000 no. 1 ter uitvoering van artikel 3, tweede lid, en artikel 8, eerste lid, van het Landsbesluit verkeersregels (AB 1999 no. 39) Citeertitel: Regeling

Nadere informatie

Type markering Toepassing Afmeting Aantal Artikelnummer

Type markering Toepassing Afmeting Aantal Artikelnummer .3 Voertuigmarkeringen Regelgeving markeringsborden ECE 70-01 en ECE 70 Waarom ECE 70-01 (klasse III) borden i.p.v. de oude ECE 70 (klasse II) borden? In het ECE regelement voor nieuwe type voertuigen

Nadere informatie

Terechtwijzend bericht nr 1 dd

Terechtwijzend bericht nr 1 dd Terechtwijzend bericht nr 1 dd 10 11 2016 A. Wijzigingen in het bestek 1. Pg. 3 Algemene informatie opdracht aanpassingen vetgedrukt Uitvoeringstermijn: Perceel 1: 2 nachten + 1 dag (vrijdagavond vanaf

Nadere informatie

rail-aanhangers juli 2015

rail-aanhangers juli 2015 1 rail-aanhangers juli 2015 Dit document betreft de nadere uitleg van het certificatieschema keuren railinfra voertuigen W5-01 en heeft betrekking op aanhangers gebruikt in combinatie met railinframachines.

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk

Nadere informatie

Veiligheid van de fietser

Veiligheid van de fietser Veiligheid van de fietser 01-02-2013 Inleiding Het gebeurt sneller dan je denkt Inleiding Enkele cijfers In 2012 zijn er in totaal 320 verkeersongevallen vastgesteld in de politiezone KASTZE. Bij 39 ongevallen

Nadere informatie

Conceptnota voor nieuwe regelgeving

Conceptnota voor nieuwe regelgeving ingediend op 407 (2014-2015) Nr. 1 24 juni 2015 (2014-2015) Conceptnota voor nieuwe regelgeving van Dirk de Kort, Lode Ceyssens, Karin Brouwers, Martine Fournier, Caroline Bastiaens en An Christiaens betreffende

Nadere informatie

BESLUIT BURGEMEESTER WOENSDAG 23 JANUARI 2019

BESLUIT BURGEMEESTER WOENSDAG 23 JANUARI 2019 BESLUIT BURGEMEESTER WOENSDAG 23 JANUARI 2019 Besluit burgemeester inzake toelating voor het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg - Van den Berghe nv, Verrebroek voor rioleringsen

Nadere informatie

Verklarende nota. Technisch Reglement (KB 15/03/1968)

Verklarende nota. Technisch Reglement (KB 15/03/1968) Verklarende nota Hieronder wordt wat meer informatie gegeven met betrekking tot de wijzigingen die in de verkeersreglementering zijn aangebracht door het KB van 29 januari 2014 (Belgisch Staatsblad 13

Nadere informatie

Examen VMBO-KB. wiskunde CSE KB. tijdvak 2 dinsdag 17 juni 13.30-15.30 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage.

Examen VMBO-KB. wiskunde CSE KB. tijdvak 2 dinsdag 17 juni 13.30-15.30 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Examen VMBO-KB 2014 tijdvak 2 dinsdag 17 juni 13.30-15.30 uur wiskunde CSE KB Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 24 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 75 punten te behalen.

Nadere informatie

Betreft: Aanleg en zichtbaarheid van verhoogde verkeerseilanden en rotondes

Betreft: Aanleg en zichtbaarheid van verhoogde verkeerseilanden en rotondes Dienstorder!"##$% &'(()*+,-(()*+( $. / ' Dienstorder MOW/AWV 2008/26 Verspreiding: * + website uw kenmerk ons kenmerk bijlagen 8 vragen naar / e-mail telefoonnummer datum jur. Gert De Wilde Gert.dewilde@mow.vlaanderen.be

Nadere informatie

ARAD 06. Bepalingen inzake gemeenschappelijke industriële risico's. Voorkomen van de risico's met wegvoertuigen 1. ALGEMEEN

ARAD 06. Bepalingen inzake gemeenschappelijke industriële risico's. Voorkomen van de risico's met wegvoertuigen 1. ALGEMEEN ARAD 06 Deel V Titel II Bepalingen inzake gemeenschappelijke industriële risico's Voorkomen van de risico's met wegvoertuigen Hoofdstuk II Wegvoertuigen in beweging 1. ALGEMEEN 935 1) De bestuurders moeten

Nadere informatie

Bijlage 2 PVE Perceel 3 pick-up kiepbak met opbouw t.b.v. ledigen afvalbakken. 2.1 Inhoud van de opdracht

Bijlage 2 PVE Perceel 3 pick-up kiepbak met opbouw t.b.v. ledigen afvalbakken. 2.1 Inhoud van de opdracht Bijlage 2 PVE Perceel 3 pick-up kiepbak met opbouw t.b.v. ledigen afvalbakken 2.1 Inhoud van de opdracht De gemeente Venlo, de afdeling Openbare en Gebouwde Omgeving en specifiek het team S ervice Openbare

Nadere informatie

BELGIE MASSA S EN AFMETINGEN

BELGIE MASSA S EN AFMETINGEN Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs en Logistieke Dienstverleners Fédération Royale Belge des Transporteurs et des Prestataires de Services Logistiques Königlicher belgischer Verband der

Nadere informatie

pak uw voordeel met r65 flitsers van intertruck

pak uw voordeel met r65 flitsers van intertruck pak uw voordeel met r65 flitsers van intertruck Intertruck merk: When quality matters Voor u ligt de brochure met de nieuwe LED Flitsers van het Intertruck merk. In dit assortiment treft u zowel reguliere

Nadere informatie

F.A.S.T.: Prijzen gegunde percelen vrachtwagens

F.A.S.T.: Prijzen gegunde percelen vrachtwagens F.A.S.T.: Prijzen gegunde percelen vrachtwagens Afhankelijk van waar je je bevindt op één van de gegunde percelen, wordt een verschillende prijs gehanteerd. De prijs van de uitgevoerde taak kan variëren

Nadere informatie

TITEL II: Regels voor het gebruik van de openbare weg Artikel 43: Fietsers en bromfietsers

TITEL II: Regels voor het gebruik van de openbare weg Artikel 43: Fietsers en bromfietsers TITEL II: Regels voor het gebruik van de openbare weg Artikel 43: Fietsers en bromfietsers 43.1. Het is de fietsers en bromfietsers verboden te rijden : 1 zonder het stuur vast te houden; 2 zonder de voeten

Nadere informatie

Flashers 200mm met rubberen behuizing Master. Specificaties. Artikelnummer. Details 12-24 V GND

Flashers 200mm met rubberen behuizing Master. Specificaties. Artikelnummer. Details 12-24 V GND Flashers 200mm met rubberen behuizing Master Uiterst solide flasher, met rubberen rand, voltage 12/24V en amber kleurig licht. Master lamp Afmetingen: Ø 200 mm x 70 mm 20L8LMPBN12A 20L8LPBN12AC5 / Slave

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 62.485/3 van 19 december 2017 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 32bis van het koninklijk besluit van 15 maart 1968

Nadere informatie

UITRUSTINGSVOORSCHRIFTEN. MARKERINGSBORDEN VRACHTWAGENS (m.u.v. trekkers en bussen) (ACHTERZIJDE)

UITRUSTINGSVOORSCHRIFTEN. MARKERINGSBORDEN VRACHTWAGENS (m.u.v. trekkers en bussen) (ACHTERZIJDE) AFBEELDING UITRUSTINGSVOORSCHRIFTEN MARKERINGSBORDEN VRACHTWAGENS (m.u.v. trekkers en bussen) (ACHTERZIJDE) Stijfheid van de plaat Volgens Annex 10 van het ECE 70 Reglement dient het bord te voldoen aan

Nadere informatie

BESLUIT BURGEMEESTER MAANDAG 1 APRIL 2019

BESLUIT BURGEMEESTER MAANDAG 1 APRIL 2019 BESLUIT BURGEMEESTER MAANDAG 1 APRIL 2019 Besluit burgemeester inzake toelating voor het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg aan Gunther Van Vlaenderen, Lembeke voor snoeien

Nadere informatie

Surprisingly different

Surprisingly different Surprisingly different 1 Regelmatig lange materialen vervoeren? Laadruimte beschermen tegen inbraak? Dure autoschade voorkomen? Dan is Q-Tech uw partner! Veilig en duurzaam daktransport Ergonomische, robuuste

Nadere informatie

RIJVAARDIGHEID CATEGORIE A

RIJVAARDIGHEID CATEGORIE A RIJVAARDIGHEID CATEGORIE A Manoeuvres op het privé-terrein vanaf 5/9/2005 Goca 01-05-05 Fol A-N Zijn voertuig beheersen is een noodzakelijke stap, maar dit is niet voldoende, men moet er de grenzen van

Nadere informatie

op de politie over het wegverkeer en zijn uitvoeringsbesluiten, door de inning van een som van 50 euro per overtreding met een plafond van 300 euro;

op de politie over het wegverkeer en zijn uitvoeringsbesluiten, door de inning van een som van 50 euro per overtreding met een plafond van 300 euro; Koninklijk besluit van 27 februari 2013 betreffende de inning en de consignatie van een som bij de vaststelling van overtredingen inzake het wegverkeer van uitzonderlijke voertuigen en tot wijziging van

Nadere informatie

BOETECATALOGUS UITZONDERLIJK VERVOER

BOETECATALOGUS UITZONDERLIJK VERVOER Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs en Logistieke Dienstverleners Fédération Royale Belge des Transporteurs et des Prestataires de Services Logistiques Königlicher belgischer Verband der

Nadere informatie

Tarieven van de verkeersbelasting Vrachtwagens

Tarieven van de verkeersbelasting Vrachtwagens Tarieven van de verkeersbelasting Vrachtwagens Tarieven geldig van 1 juli 2018 tot 30 juni 2019 Opgelet: de informatie hieronder is enkel van toepassing voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Voor het

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse Regering betreffende het ontwerp van

Nadere informatie

Type markering Toepassing Afmeting Aantal Artikelnummer

Type markering Toepassing Afmeting Aantal Artikelnummer Regelgeving markeringsborden ECE 70-01 en ECE 70 Waarom ECE 70-01 (klasse III) borden i.p.v. de oude ECE 70 (klasse II) borden? In het ECE regelement voor nieuwe type voertuigen (ETG/ECE 48) is contourmarkering

Nadere informatie

Dienstorder !"##$% &'(()*+,-(()*+( $. / ' Dienstorder MOW/AWV 2008/16. Verspreiding: *

Dienstorder !##$% &'(()*+,-(()*+( $. / ' Dienstorder MOW/AWV 2008/16. Verspreiding: * Dienstorder!"##$% &'(()*+,-(()*+( $. / ' Dienstorder MOW/AWV 008/16 Verspreiding: * uw kenmerk ons kenmerk bijlagen 1 vragen naar / e-mail telefoonnummer datum ir. Armand Rouffaert 0 553 78 01 armand.rouffaert@mow.vlaanderen.be

Nadere informatie

Tarieven van de verkeersbelasting Vrachtwagens

Tarieven van de verkeersbelasting Vrachtwagens Tarieven van de verkeersbelasting Vrachtwagens Tarieven geldig van 1 juli 2016 tot 30 juni 2017 Opgelet: de informatie hieronder is enkel van toepassing voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Voor het

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03094 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

UITZONDERLIJK VERVOER. Stijn De Sutter 12/03/2014 ANTWERPEN

UITZONDERLIJK VERVOER. Stijn De Sutter 12/03/2014 ANTWERPEN UITZONDERLIJK VERVOER Stijn De Sutter 12/03/2014 ANTWERPEN VOORSTELLING Vlaamse Overheid Departement Mobiliteit en Openbare Werken Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Afdeling Expertise Verkeer en Telematica

Nadere informatie

Laatste wijzigingen van de Verkeersreglementering update november 2016

Laatste wijzigingen van de Verkeersreglementering update november 2016 Laatste wijzigingen van de Verkeersreglementering update november 2016 Met medewerking van Inforum en de Dienst Verkeersreglementering van FOD Mobiliteit 1. De invoering van speed pedelecs en spitsstroken

Nadere informatie

Actieraam 1200x2000, scharnierend

Actieraam 1200x2000, scharnierend Tralert Signaleringsbrochure Bezoek onze website www.tralert.nl of mail naar info@tralert.nl Aalsbergen 15 6942 SE Didam T +31 (0)316 372 346 F +31 (0)316 372 912 Actieraam 1200x2000, scharnierend Actieraam

Nadere informatie

20 november Hervaststelling van politiereglement betreffende stilstaan en parkeren (GAS 4)

20 november Hervaststelling van politiereglement betreffende stilstaan en parkeren (GAS 4) Dossier bestemd voor: college van burgemeester & schepenen gemeenteraad AGB X Dienst: Van: Veiligheid en preventie Barbara Wyseure Referentie: Datum opmaak ontwerpbesluit: Onderwerp: PREV/BW/201118 20

Nadere informatie

Aluminium 400 x 300 mm 1 mm Aluminium 400 x 300 mm 2 mm

Aluminium 400 x 300 mm 1 mm Aluminium 400 x 300 mm 2 mm A-borden horizontaal klapbaar Aluminium 400 x 300 mm 1 mm 51.08.0384 Aluminium 400 x 300 mm 2 mm 51.08.0385» Folie: wit reflecterend klasse I Aluminium 400 x 300 mm 1 mm 51.600.090 Aluminium 400 x 300

Nadere informatie

ALGEMEEN CERTIFICATEN

ALGEMEEN CERTIFICATEN SNEEUWPLOEG PT ALGEMEEN De ITM sneeuwploeg is een baanbrekend product, ontwikkeld in Italië, ze geven zeer goede resultaten, ook in moeilijke omstandigheden. Ze worden ingezet in straten, stegen, voet-

Nadere informatie

Rijbewijs (categorieën) en rijgeschiktheid

Rijbewijs (categorieën) en rijgeschiktheid Rijbewijs (categorieën) en rijgeschiktheid 1/6 Rijbewijs (categorieën) en rijgeschiktheid VOERTUIG LEEFTIJD RIJBEWIJS? Tweewielige bromfiets klasse A 50 cc, 25 km/h Tweewielige bromfiets klasse B 50 cc,

Nadere informatie

Je kunt in de grafiek aflezen wat de gewichtstoename is van schapen die zwanger zijn van één, twee of drie lammetjes.

Je kunt in de grafiek aflezen wat de gewichtstoename is van schapen die zwanger zijn van één, twee of drie lammetjes. Zwanger schaap Een schaap is gemiddeld 147 dagen (21 weken) zwanger. Tijdens de zwangerschap neemt het gewicht van het schaap toe. Je kunt in de grafiek aflezen wat de gewichtstoename is van schapen die

Nadere informatie

Kader attentieverhogende elementen t.h.v. schoolomgevingen

Kader attentieverhogende elementen t.h.v. schoolomgevingen Kader attentieverhogende elementen t.h.v. schoolomgevingen Status: definitief Versie - 18/10/018 Bijkomende niet-juridische markeringen en verticale elementen t.h.v. schoolomgevingen De schoolomgeving

Nadere informatie

Zitting van maandag 11 maart Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur - art.

Zitting van maandag 11 maart Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur - art. Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 11 maart 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Dirk De Smul, de heer Mathias Van de

Nadere informatie

Algemene bepalingen en ontheffingen (ex art. 149 WVW 1994 jo art.7.1 VR en art 87 RVV)

Algemene bepalingen en ontheffingen (ex art. 149 WVW 1994 jo art.7.1 VR en art 87 RVV) Algemene bepalingen en ontheffingen (ex art. 149 WVW 1994 jo art.7.1 VR en art 87 RVV) De onderstaande bepalingen zijn van toepassing, tenzij in de ontheffing uitdrukkelijk anders is vermeld. Artikel 1.

Nadere informatie

Programma cursussen verkeersreglementering voor het jaar 2019.

Programma cursussen verkeersreglementering voor het jaar 2019. Programma cursussen verkeersreglementering voor het jaar 2019. 1. Programma opfrissingscursus verkeersreglement. Deze cursus overloopt het verkeersreglement (het Koninklijk Besluit van 1 december 1975)

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_11531 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen werk in uitvoering. Maatregelen op autosnelwegen September 2013 Ludolf Schouten

Verkeersmaatregelen werk in uitvoering. Maatregelen op autosnelwegen September 2013 Ludolf Schouten Verkeersmaatregelen werk in uitvoering Maatregelen op autosnelwegen September 2013 Ludolf Schouten 1 Programma 13.20 Aanleiding en achtergronden 13.40 Nieuwe structuur 14.10 Test 14.30 Werkgroep aan het

Nadere informatie

FOD Binnenlandse Zaken A.D. Civiele Veiligheid

FOD Binnenlandse Zaken A.D. Civiele Veiligheid MINISTERIEEL BESLUIT VAN 6 JULI 1998 HOUDENDE VASTSTELLING VAN DE UITERLIJKE KENMERKEN VAN DE VOERTUIGEN DIE INGEZET WORDEN IN DE DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING. (B.S. 09.07.1998) De Vice-Eerste

Nadere informatie

Het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer wordt gewijzigd als volgt:

Het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer wordt gewijzigd als volgt: Concept tbv internetconsultatie november 2016 Besluit van tot wijziging van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en het RVV 1990 ter invoering van de mogelijkheid snorfietsers in

Nadere informatie

Tralert Signaleringsbrochure 2015

Tralert Signaleringsbrochure 2015 Tralert Signaleringsbrochure 2015 Bezoek onze website www.tralert.nl of mail naar info@tralert.nl Aalsbergen 15 6942 SE Didam T +31 (0)316 372 346 F +31 (0)316 372 912 LED werklampen van Tralert De actieramen

Nadere informatie

Bebording Routering. Figuur 1: Verkeersbord model K14. : Bebording routering transport gevaarlijke stoffen

Bebording Routering. Figuur 1: Verkeersbord model K14. : Bebording routering transport gevaarlijke stoffen Bebording Routering Onderwerp Auteur Versie : Bebording routering transport gevaarlijke stoffen : Marcel Reefhuis Hulpverleningsdienst Regio Twente i.s.m. Regio IJssel-Vecht, Rijkswaterstaat Wegendistrict

Nadere informatie

Beschrijving van de striping te plaatsen op de voertuigen van de Civiele Bescherming

Beschrijving van de striping te plaatsen op de voertuigen van de Civiele Bescherming Beschrijving van de striping te plaatsen op de voertuigen van de Civiele Bescherming De striping moet retro-reflecterend zijn (uitgezonderd het rechthoekig logo dat de Belgische vlag weergeeft) en bestaat

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05952 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1259 10 januari 2017 Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem Nr. 2016/144799 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op (datum);

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op (datum); Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg, wat betreft

Nadere informatie

Politiereglement op de bewegwijzering ten behoeve van bedrijven en instellingen

Politiereglement op de bewegwijzering ten behoeve van bedrijven en instellingen Politiereglement op de bewegwijzering ten behoeve van bedrijven en instellingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 juni 1994 Gewijzigd in de gemeenteraad van 19 september 1994, 14 december 2015 Bekendgemaakt

Nadere informatie

Nieuwsbrief verkeersreglementering februari 2019

Nieuwsbrief verkeersreglementering februari 2019 Nieuwsbrief verkeersreglementering februari 2019 1. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 31.01.2019 wijz. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 21.03.2013 houdende de voorwaarden

Nadere informatie

districtscollege Antwerpen Ontwerpbesluit Zitting van 11 februari 2019 District Antwerpen

districtscollege Antwerpen Ontwerpbesluit Zitting van 11 februari 2019 District Antwerpen districtscollege Antwerpen Ontwerpbesluit Zitting van 11 februari 2019 B-punt District Antwerpen 6 2019_DCAN_00076 District Antwerpen. Isabellalei - Aanpassing aanvullend verkeersreglement. Advies - Goedkeuring

Nadere informatie