De tips & tricks van Jerre Van data naar informatie en terug!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De tips & tricks van Jerre Van data naar informatie en terug!"

Transcriptie

1 FACTSHEET De tips & tricks van Jerre Van data naar informatie en terug! Jerre Kamphuis, implementatieconsultant, deelt zijn tips & tricks met planners die werken met Rostar CAS. Soms wil je als planner zelf nieuwe bijzonderheden toevoegen en de ingeroosterde uren daarvan in een rapport of werkblad opnemen. Soms geeft een telling in een werkblad of rapport een andere uitkomst dan verwacht. Je kunt dan natuurlijk direct bellen of mailen met de servicedesk van Paralax maar als applicatiebeheerder ben je ook prima in staat om zelf fouten op te sporen; alleen ben je misschien nog niet op de hoogte hoe dit te doen. Met deze tips & tricks proberen we die oplossing te bieden. Hetzelfde schema, maar met meer details: De centrale vraag is: waar moet je beginnen? De cursusmap van applicatiebeheerders biedt wel ontzettend veel informatie over elk onderdeel van de instellingen maar soms is er gewoon gebrek aan een rode draad. Deze Tips & Tricks beschrijft op hoofdlijnen welke stappen je kunt volgen van een code tot aan een resultaat, je kunt nieuwe codes toevoegen en daar over rapporteren. Als je dezelfde stappen terug volgt, kun je dit omgekeerde proces gebruiken om fouten in bestaande rapporten/tellingen op te sporen. Voor de details van de instellingen wordt er gerefereerd aan de cursusmap applicatiebeheerders van het specifieke onderdeel. Samengevat komt het neer op het volgende: Voorbeeld: Je wilt een code toevoegen waarmee je aangeeft dat een medewerker is gevraagd om te werken en de dienst heeft afgewezen. Dit komt terug in een individueel rapport dat wordt besproken bij de beoordeling. Stap 1: Code De code is nodig om de inroosteringen te kunnen maken zodat deze geteld en gerapporteerd kunnen worden. Soms bestaat de code al en soms moet deze nieuw worden toegevoegd. 1. Open de datalijst (eerst de werkmap, dan het werkblad):

2 2. Kies het segment Bijzonderheid, Attrib of Extracodes (afhankelijk van de inrichting). 3. Hef eventuele filters op. 4. Klik op 5. Zorg dat alle velden zichtbaar zijn (behalve ID en Kleurprioriteit). 5. Tik de groep in, bijv. Naam. 6. Indien deze groep al bestaat, wordt het filter na Toepassen aan deze groep toegevoegd. Zo niet, dan wordt er een nieuwe groep aangemaakt. 7. Vul bij Soort in: Segment, bij Naam in: Naam, bij Operator in: = en vul bij Filter tekst in: GEBELD_NEE. 8. Vink het mogelijke gebruik aan: Formules en Werkbladen. 9. Klik op Toepassen: het filter wordt in de groep geplaatst. 10. Klik op OK of Annuleren om de dialoog te sluiten. 6. Klik op 7. Scroll naar beneden met de scrollbalk. 8. Op de onderste, lege regel, vul het veld Naam in: GEBELD_NEE. 9. Vul eventueel de Omschrijving in: 10. Vul de overige kolommen in, indien nodig voor deze code. 11. De gegevens worden meteen opgeslagen. Stap 3: Teleenheid Een teleenheid is nodig om de tijdlijnen van de inroosteringen te kunnen tellen. Dit is de basis van een telling. De teleenheid kun je alleen in tellingen oproepen, niet direct in een rapport of werkblad. 1. Ga naar [Instellen, Berekeningen...]. 2. Klik op Nieuw. 3. Vul de naam in van de nieuwe teleenheid, GEBELD_ NEE. 4. Kies de Groep, of vul een nieuwe naam in voor een nieuwe Groep. 5. Kies het eerder aangemaakte filter GEBELD_NEE. 6. Vul bij Omschrijving de datum + initialen in zodat is terug te leiden door wie en wanneer de teleenheid is gemaakt. 7. Klik op Toepassen (laat de dialoog open voor de volgende stap). Stap 2: Filter Met een filter wordt het mogelijk om één of meerdere codes te kunnen selecteren om zo de ingeroosterde tijdlijnen met een teleenheid te kunnen bepalen. Zonder een filter zouden alle inroosteringen van het segment worden geteld en dat is vrijwel nooit de bedoeling. 1. Ga naar [Instellen, Filters...]. 2. Kies het segment Extracodes. 3. Kies Nieuw. 4. Tik de naam in van het nieuwe filter, bijv. GEBELD_ NEE.

3 Stap 4: Telling Een telling kan worden opgenomen in een: - andere telling, - controle, - werkblad, - rapport, - export. Het is een vertaalslag tussen de input (data, inroostering) en output (rapportage, export). 1. Ga naar [Instellen, Berekeningen...]. 2. Klik op het tweede tabblad, Tellingen. 3. Klik op Nieuw. 4. Vul de naam in van de nieuwe telling, GEBELD_NEE ED. Gebruik de afkortingen:...ed = Eenheden per Dag,...UD = Uren per Dag,...UKM = Uren per KalenderMaand etc. 5. Kies Tel: Eenheden (dit is de standaard waarde). 6. Klik onder Formule op de knop Bewerken. 7. Kies de Teleenheid, GEBELD_NEE die eerder is aangemaakt. 5. Kies Segment: Medewerkers. 6. Klik op het tabblad Opmaak. We willen een rapport per persoon, met de datums waarop de code is ingeroosterd en daar onder een totaal. We voegen dus eerst de datum toe: 7. Klik met de rechtermuisknop, kies Nieuwe Kolom, Datum. 8. Vul de Groep in, bijv. InfoCodes. 9. Vul de overige velden in, zoals in het voorbeeld. 10. Vul bij Omschrijving de datum + initialen in zodat is terug te leiden door wie en wanneer de telling is gemaakt. 11. Klik op Toepassen. De telling komt dan in de aangegeven groep terecht. 12. Klik op OK of Annuleren om de dialoog te sluiten. Met deze telling kan een rapport worden gemaakt, zie de volgende stap. Stap 5: Rapport. Om de output te leveren van de getelde uren. Werkbladinstellingen zijn te vinden bij [Instellen, Werkbladen...]. Rapportinstellingen bij [Instellen, Rapporten...]. In dit voorbeeld gaan we alleen in op verwerking in een rapport. 1. Ga naar [Instellen, Rapporten...]. 2. Klik op Nieuw. 3. Tik de naam in: GebeldVoorDienst_Afgewezen. 4. Kies Soort: Individueel. 8. Klik een keer op deze Datum-kolom zodat er oplopend wordt gesorteerd. 9. Voeg nog een nieuwe kolom toe, kies nu Telling. 10. Kies de eerder aangemaakte telling GEBELD_NEE ED. 11. Vink aan: Verwijder regel als telling nul oplevert: we willen alleen de datums zien waarop deze code is ingeroosterd. 12. Vink uit: Bereken telling per regel. Deze instelling is niet nodig in deze situatie. 13. Kies bij Voet type: Totaal.

4 15. Klik op Toepassen en OK of Annuleren om de dialoog te sluiten. 16. Rooster een aantal dagen GEBELD_NEE in bij een persoon. 17. Genereer het rapport over de periode, persoon, fase waarin de extracode wel en niet is ingeroosterd. Stap 1a: Controleer het Rapport. Ga naar [Instellen, Rapporten...]. Controleer de instellingen van het rapport, o.a.: - Staat Verwijder regel als telling nul oplevert aan bij een of meerdere tellingen of som kolommen? - Staat Bereken telling per regel aan of uit? - Staan er segmentvelden vanuit segmentdata en/of roosterdata in het rapport? - Staat er een verwijzing naar een specifieke fase voor de kolom ingesteld? - Controleer alle andere rapportinstellingen m.b.v. de cursusmap voor applicatiebeheerders. Stap 1b: Controleer het Werkblad. Als het rapport goed lijkt te staan, voeg de telling toe in een (test) werkblad. Dat kan via [Instellen, Werkbladen...]. Geeft de telling in het werkblad een waarde maar in het rapport niet, dan ligt het vaak aan het rapport of de opgevraagde selectie van rapportage (periode, codes, fase). Ga dan terug naar stap 1a. Gaat het in het werkblad ook verkeerd, ga dan verder naar stap 2. Dit rapport is een voorbeeld en kan met simpele aanpassingen geheel in een huisstijl worden getoond. Deze is te verfijnen met behulp van de informatie vanuit de cursusmap applicatiebeheerder. Stap 2: Controleer de Telling. Ga via de rapport- of werkbladinstellingen direct naar de instellingen van de telling. Foutopsporing Met bovenstaande informatie is een foutopsporing ook in logische stappen op te delen. De foutopsporing gaat in precies de omgekeerde volgorde van de inrichting. Stel dat je een rapport GebeldVoorDienst_Afgewezen hebt, en daarin staan de verkeerde uitkomsten (ontbrekende waarden, extra waarden, dubbele waarden), volg dan de volgende stappen: Controleer de instellingen van de telling, o.a.: - Het gekozen Segment, - Eenheden of Minuten, - Het gekozen filter voor de telling, - De startdatum en periode, - bij Geavanceerd: dag-/feestdagfilter, - Controleer alle andere instellingen van de telling m.b.v. de cursusmap voor applicatiebeheerders.

5 Als de telling goed is ingesteld, controleer dan onderliggende tellingen en/of teleenheden. Dit kan bij complexe situaties betekenen dat er een hiërarchie wordt uitgeschreven in Excel om de fout op te sporen. Bij een ketting aan tellingen, kun je de complete ketting in het werkblad tonen om te kijken bij welke telling het mis gaat. Stap 3: Controleer de teleenheid. Controleer de instellingen van de teleenheden die in de tellingen worden opgeroepen. - Controleer bijv. het gekozen filter, de fase, de starten eindtijd. - Controleer alle instellingen van de teleenheid m.b.v. de cursusmap voor applicatiebeheerders. Stap 4: Controleer het Filter. In tellingen en/of teleenheden kan worden verwezen naar filters. Noteer de namen van de filters en zoek deze filters op. Controleer de instellingen van de filters bij [Instellen, Filters...]. Stap 5: Controleer de Code. Controleer de werking van het filter en de aanwezigheid van de codes door het filter aan te zetten in een werkblad. Dat kan een roosterwerkblad zijn of de datalijst. wordt toegepast in het bezettingsveld of in de gehele roostercel. Conclusie: Wij hopen dat dit artikel enthousiasme opwekt om zelf nieuwe wensen te implementeren en dat het aanzet om zelfstandig de oorzaak van eventuele problemen te achterhalen om ze op te lossen. Op deze manier wordt de zelfstandigheid van applicatiebeheerders vergroot. Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze factsheet kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer of stuur een naar info@paralax.nl. Paralax BV Zandpad NA Maarssen The Netherlands info@paralax.com T +31 (0) Paralax is een vooraanstaande en innovatieve aanbieder van softwareoplossingen en dienstverlening op het gebied van personeelsplanning, roosteren en workforce management. Paralax missie is het optimaliseren van de inzet en efficiëncy van personeel en bedrijfsmiddelen. Een optimale planning resulteert in tevreden en gemotiveerde medewerkers, tevreden en loyale opdrachtgevers en heeft een directe invloed op de bedrijfsresultaten. Sinds 1981 ontwikkelt en implementeert Paralax zijn premium Rostar CAS software voor personeelsplanning, roosters en workforce management. Er zijn meer dan 600 klanten in 20 marktsegmenten, in zowel binnen- als buitenland, waaronder Adecco, Manpower, Trigion, Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, GGZ Oost-Brabant, Pathé, SGS Life Sciences, Admiraal de Ruyter Ziekenhuis, Koninklijke Marechaussee, Gemeente Spijkenisse, Koning Willem I College, Brandweer Leidschendam-Voorburg en Stadstoezicht Rotterdam.

BUSINESS CASE. Vernieuwd planproces helpt Kind en Preventie uit de crisis. software consultancy training

BUSINESS CASE. Vernieuwd planproces helpt Kind en Preventie uit de crisis. software consultancy training BUSINESS CASE Vernieuwd planproces helpt Kind en Preventie uit de crisis software consultancy training Extreme werkdruk, stokkende dienstverlening, imagoschade bij de subsidiërende overheid, dreigende

Nadere informatie

Een functie is een kant en klare formule. Via de knop Som in de groep Bewerken van het tabblad Start kun je een aantal veelgebruikte functies kiezen:

Een functie is een kant en klare formule. Via de knop Som in de groep Bewerken van het tabblad Start kun je een aantal veelgebruikte functies kiezen: SAMENVATTING HOOFDSTUK 6 De functies Gemiddelde en Afronding Een functie is een kant en klare formule. Via de knop Som in de groep Bewerken van het tabblad Start kun je een aantal veelgebruikte functies

Nadere informatie

Spreadsheets (Excel 2003)

Spreadsheets (Excel 2003) Spreadsheets (Excel 2003) 14 Toevoegen paragraaf 14.5 14.5 Subtotalen, draaitabellen en ALS In deze paragraaf bespreken we een aantal aanvullende functies in Excel. We beginnen met de subtotalen. Een subtotaal

Nadere informatie

Handleiding draaien en gebruiken Achmea dyslexie monitor

Handleiding draaien en gebruiken Achmea dyslexie monitor Handleiding draaien en gebruiken Achmea dyslexie monitor Versie 1.0 NederCare B.V. Postbus 185 3900 AD Veenendaal Tel.: 0318-500449 Fax: 0318-500391 Rabobank: Veenendaal nr.: 15.55.86.890 K.v.K. te Utrecht

Nadere informatie

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten 2014 Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten Gerben Teeler Staff Support B.V. 14-7-2014 Deze handleiding geeft een complete beschrijving van alle onderdelen inzake het roosteren

Nadere informatie

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Het maken en gebruiken van rapportages 1. Rapportages en Excel Een rapportage gebruikt u om een bestand aan te maken: u wilt bijvoorbeeld etiketten uitdraaien, een

Nadere informatie

Excel. Inleiding. Het meest gebruikte spreadsheet programma is Excel.

Excel. Inleiding. Het meest gebruikte spreadsheet programma is Excel. Excel Inleiding Het woord computer betekent zoiets als rekenmachine. Daarmee is is eigenlijk aangegeven wat een computer doet. Het is een ingewikkelde rekenmachine. Zelf voor tekstverwerken moet hij rekenen.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens A.1 Vergroten van de scherminhoud A. Klik op de knop De informatie op de pagina wordt over de hele schermbreedte weergegeven, doordat het menu aan de linkerkant op de pagina niet wordt getoond..2 Verkleinen

Nadere informatie

Bij het opstarten van dit onderdeel van het programma zal het laatst ingevoerde plan worden weergegeven.

Bij het opstarten van dit onderdeel van het programma zal het laatst ingevoerde plan worden weergegeven. Detail Planner De Detail Planner is ontworpen om het bereik voor X aantal vlakken in te schatten, op basis van de gemiddelde waarden van de Passanten / OTS / VAC voor een geselecteerd formaat, regio, maand,

Nadere informatie

Beknopte handleiding LE/KB en draaitabellen 3 november 2015

Beknopte handleiding LE/KB en draaitabellen 3 november 2015 Deel 1: gegevens uit de ledenadministratie naar Excel halen. Open in Navision de ledenadministratie. Kies segmenten. Maak vervolgens een segment aan. Klik rechtsonder op functies, segment, contactpersonen

Nadere informatie

10: Statistieken en rapportages met Excel

10: Statistieken en rapportages met Excel 10: Statistieken en rapportages met Excel 1. Omschrijving van deze functie Met PlanningPME heeft u de mogelijkheid om verschillende typen rapporten te maken: Statistieken die geproduceerd worden door de

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

Knop om maatregelen toe te voegen

Knop om maatregelen toe te voegen Heel veel nieuwe mogelijkheden in de 4.2 update, met name het advies gedeelte is fors veranderd. Vanwege deze update proberen we middels deze bijdrage een extra uiteg te geven. Na een normale invoer klik

Nadere informatie

1 De werkmap beschermen

1 De werkmap beschermen 1 De werkmap beschermen Er zijn veel redenen om een werkmap, of delen ervan, te willen afschermen of beschermen. Het kan zijn dat delen van een werkblad gegevens bevatten die nodig zijn bij een berekening,

Nadere informatie

3. Informatie overzichtelijk maken

3. Informatie overzichtelijk maken 43 3. Informatie overzichtelijk maken In het vorige hoofdstuk heeft u externe gegevens in Excel geïmporteerd. Bij het halen van zoveel gegevens, raakt het overzicht soms kwijt. Als u namelijk 20 of 30

Nadere informatie

Overzicht van uw transacties

Overzicht van uw transacties Overzicht van uw transacties Optimaal gebruik van uw transactieoverzicht Onze medewerkers helpen u graag. 088 228 9400 ccvkb@nl.ccv.eu www.ccv.nl Optimaal gebruik van uw transactieoverzicht Met een transactieoverzicht,

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

EXCEL. Een paar handigheden Vertikaal / horizontaal zoeken Een draaitabel

EXCEL. Een paar handigheden Vertikaal / horizontaal zoeken Een draaitabel EXCEL Een paar handigheden Vertikaal / horizontaal zoeken Een draaitabel Een paar handigheden wellicht handig om te gebruiken Nummeren van rijen Breedte van kolommen aanpassen Cellen absoluut maken Opmaak

Nadere informatie

RIAXION DOSSIER HANDLEIDING

RIAXION DOSSIER HANDLEIDING RIAXION DOSSIER HANDLEIDING Versie 1.0 Status: Definitief Datum: 8-3-2012 Deventer Inhoud 1. VRAGENLIJST... 3 1.1. Het maken van een vragenlijst... 4 1.2. Vragen toevoegen aan een vragenlijst... 5 1.3.

Nadere informatie

importeren leden uit sportlink club

importeren leden uit sportlink club Start Sportlink Club en het onderstaande scherm wordt zichtbaar. Selecteer vervolgens in het zoekscherm 'Ja' in het vak 'Spelend en sporttype' Mocht u nu leden missen, dan zijn deze of nog niet aangemeld

Nadere informatie

Laat jouw rooster checken in slechts 4 Handleiding stappen Working Time Evaluator. Laat jouw rooster checken in slechts 4 stappen

Laat jouw rooster checken in slechts 4 Handleiding stappen Working Time Evaluator. Laat jouw rooster checken in slechts 4 stappen Laat jouw rooster checken in slechts 4 Handleiding stappen Working Time Evaluator Laat jouw rooster checken in slechts 4 stappen 2 3 Handleiding Working Time Evaluator De Jonge Specialist vindt het belangrijk

Nadere informatie

Handleiding draaien en gebruiken Omzet & OHW overzicht

Handleiding draaien en gebruiken Omzet & OHW overzicht Handleiding draaien en gebruiken Omzet & OHW overzicht Versie 0.1 NederCare B.V. Postbus 185 3900 AD Veenendaal Tel.: 0318-500449 Fax: 0318-500391 Rabobank: Veenendaal nr.: 15.55.86.890 K.v.K. te Utrecht

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Releasenote BRIStoezicht

Releasenote BRIStoezicht Releasenote BRIStoezicht 3 april 2016 Versie: 4.0.0 Voorwoord De afgelopen maanden is er hard gewerkt om verbeteringen aan te brengen in BRIStoezicht. Vanaf 4 april 2016 staat de nieuwe versie van BRIStoezicht

Nadere informatie

Tool Calculeren voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Handleiding

Tool Calculeren voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Handleiding voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl V2011.03.1 Tool Calculeren Voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Een uitgave van Sdu Uitgevers bv Uitgever Adres Abonnement Klantenservice Algemene

Nadere informatie

Een dienst toevoegen/wijzigen

Een dienst toevoegen/wijzigen Een dienst toevoegen/wijzigen Een dienst (ook wel route genoemd) is een middel om zorg te kunnen inplannen. Een dienst bestaat uit een tijdsvenster (bijvoorbeeld elke maandag van 12:00-18:00uur) waarin

Nadere informatie

Handleiding LVS-bestand

Handleiding LVS-bestand Tabblad Niveaus 1. Leerlingen(groepen) invoeren. 2. Nieuwe leerling toevoegen. 3. Leerlingen verwijderen. 4. Behaalde niveaus invoeren. Tabblad Gemiddelden 1. Waarom dit tabblad? 2. Opmerking toevoegen.

Nadere informatie

U ziet de progressie van de download aan de groene blokjes in het balkje helemaal onder aan de pagina.

U ziet de progressie van de download aan de groene blokjes in het balkje helemaal onder aan de pagina. Gegevens exporteren en bewerken vanuit GRIEL Stap 1. Selecteer de juiste gegevens en download deze 1. Stel het datumfilter in op de gewenste periode. Druk op ververs. 2. Maak met behulp van het filter

Nadere informatie

Login. Login pagina Bardiensten On-Line. Alvorens men met het bardiensten on-line programma kan werken dient men eerst in te loggen.

Login. Login pagina Bardiensten On-Line. Alvorens men met het bardiensten on-line programma kan werken dient men eerst in te loggen. INHOUDSOPGAVE Login... 2 Gebruikte symbolen... 3 Bewerken diensten... 5 Bewerken evenementen... 6 Bewerken ledensoort... 7 Bewerken tijden... 8 Schema soort... 9 Schema schema tijden... 10 Bewerken Verenigings

Nadere informatie

HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN

HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN Sportlink Services 28-3-2013 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 1.1 De handleiding... 2 1.2 Onvolkomenheden... 2 2. AAN DE SLAG MET DE FUNCTIONALITEIT DEELNEMERSLIJSTEN...

Nadere informatie

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Copyright 2016 Swing Jive Swing is een product van ABF Research Jive Full screen weergave Swing 5 beschikt nu ook over een full screen weergave. Deze is te activeren via

Nadere informatie

Excel: maak een tabel

Excel: maak een tabel Excel: maak een tabel Excel is een handig programma als je gegevens wilt ordenen en sorteren of wanneer je met cijfers werkt. In deze studiekaart leer je hoe je een tabel kunt maken in Excel. Er zijn nog

Nadere informatie

Extra hoeveelheid kolommen op postniveau

Extra hoeveelheid kolommen op postniveau Extra hoeveelheid kolommen op postniveau Probleem Bij een post is de kolom hoeveelheid aanwezig. Deze hoeveelheid is bepalend voor de berekening van de post. Het is wenselijk om deze hoeveelheid te laten

Nadere informatie

Vragenlijsten, tevredenheidsonderzoeken en metingen

Vragenlijsten, tevredenheidsonderzoeken en metingen Vragenlijsten, tevredenheidsonderzoeken en metingen Inhoudsopgave Vragenlijsten... 1 Wijzigen vragenlijst... 2 Vragenlijstcreator... 2 Metingcreator... 6 Inleiding:... 6 De werking:... 6 Tevredenheidsonderzoek...

Nadere informatie

Handleiding capaciteitsplanning

Handleiding capaciteitsplanning Handleiding capaciteitsplanning Wil je meer weten over de opties om zelf een systeem op maat te laten maken? Neem dan contact op met Ter Zake Excel via mail (info@terzake-excel.nl) of bel ons (0317-200009).

Nadere informatie

Overzicht van uw transacties

Overzicht van uw transacties Overzicht van uw transacties Optimaal gebruik van uw transactieoverzicht Onze medewerkers helpen u graag. 088 228 9400 ccvkb@nl.ccv.eu www.ccv.nl Optimaal gebruik van uw transactieoverzicht Met een transactieoverzicht,

Nadere informatie

Handleiding capaciteitsplanning

Handleiding capaciteitsplanning Handleiding capaciteitsplanning Inhoud Inleiding... 3 1. Home... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Medewerker invoeren / wijzigen / verwijderen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3. Project invoeren

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

TOOL MJOB HANDLEIDING

TOOL MJOB HANDLEIDING TOOL MJOB HANDLEIDING Tool MJOB Handleiding Tool MJOB Een uitgave van Sdu Uitgevers bv Uitgever Adres Abonnement Klantenservice Algemene voorwaarden René Tijssen Postbus 20014, 2500 EA Den Haag Abonnementen

Nadere informatie

Excellerend Kwartaaltip 2015-3

Excellerend Kwartaaltip 2015-3 Draaitabellen III Draaitabel over meerdere tabbladen In de voorgaande twee kwartaaltips heb ik wat mogelijkheden laten zien van een draaitabel die gegevens samenvat vanuit één tabel. Maar wat moet je nu

Nadere informatie

Aanvragen SMS authenticatie (eenmalig uitvoeren)

Aanvragen SMS authenticatie (eenmalig uitvoeren) Aanvragen SMS authenticatie (eenmalig uitvoeren) Ga naar https://solis-ugids.uu.nl/enroll en registreer je mobiele telefoonnummer voor ontvangst van per SMS verstuurde wachtwoorden. Deze zijn nodig voor

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

LAVS uploaden adressenlijst

LAVS uploaden adressenlijst LAVS uploaden adressenlijst Adressenlijst toevoegen in Bezit bij complex RWS INFORMATIE - Uitgegeven door RWS Leefomgeving Informatie Datum 19 juli 2017 Status definitief Versie 1.0 Inleiding Uploaden

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

Handleiding Afdrukken samenvoegen

Handleiding Afdrukken samenvoegen Handleiding Afdrukken samenvoegen Versie: 1.0 Afdrukken Samenvoegen Datum: 17-07-2013 Brieven afdrukken met afdruk samenvoegen U gebruikt Afdruk samenvoegen wanneer u een reeks documenten maakt, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Rapportages HR2day. Dion Dorrestijn

Rapportages HR2day. Dion Dorrestijn Rapportages HR2day Dion Dorrestijn 20 februari 2015 1 Inhoud Nieuw rapport... 3 Velden zoeken... 4 Gebruik filters... 5 Rapport opslaan of exporteren... 7 Indeling rapport... 9 Tabelrapport... 9 Overzicht

Nadere informatie

standaarduurtarieven Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN Europese Unie

standaarduurtarieven Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN Europese Unie Praktische Handleiding gids bulk Comm toevoegen standaarduurtarieven Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020 1 Europese Unie Inhoud 1 Inleiding... 1 2 Hoe de functie Bulk toevoegen

Nadere informatie

Handleiding voor het verzenden van gepersonaliseerde mailings met ACT! 2011, ACTTranslator op Nederlands

Handleiding voor het verzenden van gepersonaliseerde mailings met ACT! 2011, ACTTranslator op Nederlands Handleiding voor het verzenden van gepersonaliseerde mailings met ACT! 2011, ACTTranslator op Nederlands Voorbereiding: 1. Het maken van een sjabloon 2. Het maken van een selectie 3. Het toevoegen van

Nadere informatie

Een toekomst voor ieder kind. www.altra.nl

Een toekomst voor ieder kind. www.altra.nl Een toekomst voor ieder kind www.altra.nl Excel Tips en trucs Knippen/kopiëren Kolommen verplaatsen Het is handig om de kolommen met de module en locatie als eerste twee in het overzicht te hebben. Selecteer

Nadere informatie

Handleiding wijzigingen in Kindkans

Handleiding wijzigingen in Kindkans Handleiding wijzigingen in Kindkans 14 november 2014 Inhoudsopgave 1. Toelaatbaarheidsverklaringen... 3 Nieuw tabblad bij Hulpvraag... 3 Evaluatie toevoegen... 5 Standaardbrief genereren... 7 Status TLV

Nadere informatie

SNEL WERKEN MET EXCEL

SNEL WERKEN MET EXCEL SNEL WERKEN MET EXCEL 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Snel werken met Excel C O M P

Nadere informatie

Rapporten. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v1.0 01-12-2011

Rapporten. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v1.0 01-12-2011 Rapporten EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de rapporten binnen IdentySoft behandeld. In deze handleiding

Nadere informatie

CRM - Salesplanner - NL

CRM - Salesplanner - NL Handleiding PratoFlex CRM - Salesplanner - NL Efficiency through innovation Inhoudsopgave Voorwoord Salesplanner In de klantenfiche Bezoekplanning Filters Legende Automatisch gegeneerde bezoekplanningen

Nadere informatie

Reports in oiem. Hoe wordt Reports geopend? Hoe maak ik een rapport? Klik op het + teken voor het Reportmenu. Hierdoor wordt het submenu geopend.

Reports in oiem. Hoe wordt Reports geopend? Hoe maak ik een rapport? Klik op het + teken voor het Reportmenu. Hierdoor wordt het submenu geopend. Reports in oiem Hoe wordt Reports geopend? Klik op het + teken voor het Reportmenu. Hierdoor wordt het submenu geopend. Klik vervolgens in het submenu op Reports. Hoe maak ik een rapport? Bedenk eerst

Nadere informatie

Leerstof uploaden (Trajectbegeleider en schoolbeheerder)

Leerstof uploaden (Trajectbegeleider en schoolbeheerder) Leerstof uploaden (Trajectbegeleider en schoolbeheerder) Lees dit eerst!...2 Inleiding...2 Uploaden in twee stappen... 2 Leerstof-item zoeken...3 Uploaden stap 1: uploaden in de database...4 Document uploaden...

Nadere informatie

Hoofdstuk 15: Afdruk samenvoegen

Hoofdstuk 15: Afdruk samenvoegen Hoofdstuk 15: Afdruk samenvoegen 15.0 Inleiding Afdrukken samenvoegen wordt vaak gebruikt om een aantal soortgelijke documenten te maken, die gegevens bevatten die afkomstig zijn uit een apart document

Nadere informatie

Instructie toetsresultaten ESIS overzetten naar Excel.

Instructie toetsresultaten ESIS overzetten naar Excel. Instructie toetsresultaten ESIS overzetten naar Excel. Om de (leerling/school)opbrengsten in beeld te brengen afgezet tegen de schoolstandaarden is het mogelijk om de individuele toetsresultaten van ESIS

Nadere informatie

(Concept) Handleiding TimEnterprise Verlofmodule Voor de medewerker. Versie 0.3

(Concept) Handleiding TimEnterprise Verlofmodule Voor de medewerker. Versie 0.3 (Concept) Handleiding TimEnterprise Verlofmodule Voor de medewerker Versie 0.3 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1) Inloggen... 4 2) Jaaroverzicht... 5 3) Verlof bekijken... 8 4) Verlof aanvragen... 10 5) Buitengewoon

Nadere informatie

Handleiding Inrichting Urenregistratie

Handleiding Inrichting Urenregistratie Handleiding Inrichting Urenregistratie Deze handleiding geeft een beschrijving van de stappen die je moet doorlopen om de urenregistratie in te richten en beschrijft de pagina s onder menu-item Inrichting

Nadere informatie

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER Bedrijven toevoegen aan het Risico Register Er bestaan verschillende manieren om bedrijven aan het Risico Register toe te voegen. Handmatig Wanneer u een rapport

Nadere informatie

Support website WATCH

Support website WATCH Support website WATCH Op support.watch-projectbeheer.nl is de support website van WATCH te vinden. Elke klant kan hier inloggen met zijn klantcode en wachtwoord. Figuur 1 WATCH support inlogscherm Na inloggen

Nadere informatie

Maken van een draaitabel met informatie uit StatLine.

Maken van een draaitabel met informatie uit StatLine. Maken van een draaitabel met informatie uit StatLine. Wat is een draaitabel? Een draaitabel (Engels: pivot table) is een soort tabel die datalijsten in spreadsheets zoals Microsoft Excel, OpenOffice.org

Nadere informatie

ZI-meting uitvoeren met behulp van Ons. Voorbereidingen

ZI-meting uitvoeren met behulp van Ons. Voorbereidingen ZI-meting uitvoeren met behulp van Ons Gedurende de periode van 1 oktober 2013 tot en met 13 december 2013 dienen alle zorgorganisaties de jaarlijks terugkerende VVT-kwaliteitsgegevens aan te leveren in

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

Excel reader. Beginner Gemiddeld. bas@excel-programmeur.nl

Excel reader. Beginner Gemiddeld. bas@excel-programmeur.nl Excel reader Beginner Gemiddeld Auteur Bas Meijerink E-mail bas@excel-programmeur.nl Versie 01D00 Datum 01-03-2014 Inhoudsopgave Introductie... - 3 - Hoofdstuk 1 - Databewerking - 4-1. Inleiding... - 5-2.

Nadere informatie

Instructiedocument prijslijsten

Instructiedocument prijslijsten Indien u een prijs of prijzen wilt uitvragen bij de aanbieders kunt u dat doen onder de tab Prijslijst. In Negometrix wordt er onderscheidt gemaakt tussen twee soorten prijslijsten: Een gedetailleerde

Nadere informatie

Inleiding. Momenteel is er nog geen koppeling tussen Inschrijven en de Agenda of de Roostermodule in Magister.

Inleiding. Momenteel is er nog geen koppeling tussen Inschrijven en de Agenda of de Roostermodule in Magister. Inleiding In Magister 5.6.6 is binnen de ELO een nieuwe module 'Inschrijven' beschikbaar waarmee leerlingen of personeelsleden zich kunnen inschrijven voor activiteiten, excursies, of deelname aan specifieke

Nadere informatie

1 DATABASE MANAGEMENT

1 DATABASE MANAGEMENT 1 DATABASE MANAGEMENT 1.1 Inleiding Excel wordt veel gebruikt om met lijsten te werken. Meestal om informatie, zoals klantgegevens, op te slaan. Ook worden lijsten vaak gebruikt om gegevens te verwerken

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

1 EEN DRAAITABEL SAMENSTELLEN

1 EEN DRAAITABEL SAMENSTELLEN 1 EEN DRAAITABEL SAMENSTELLEN Wat is een draaitabel? De functie Draaitabel is het krachtigste instrument van Excel om grote verzamelingen data te analyseren. De data worden razendsnel samengevat in een

Nadere informatie

Grote hoeveelheid gegevens analyseren: draaitabellen

Grote hoeveelheid gegevens analyseren: draaitabellen Excellerend Heemraadweg 21 2741 NC Waddinxveen 06 5115 97 46 richard@excellerend.nl BTW: NL0021459225 BANK: NL72ABNA0536825491 KVK: 24389967 Grote hoeveelheid gegevens analyseren: draaitabellen Het kan

Nadere informatie

Easy Template. Urenregistratie personeel. Gulperberg 63 3453 RW De Meern

Easy Template. Urenregistratie personeel. Gulperberg 63 3453 RW De Meern Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

CoolDing software. Versie 2.0

CoolDing software. Versie 2.0 CoolDing software Versie 2.0 Vooraf Deze handleiding is de aanvulling op de Quick Start die u vindt in uw CoolDing pakket. In deze handleiding wordt beschreven hoe u de app en de HTML-interface gebruikt.

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Handleiding. Visual Planning. Visual Planning Pagina: 1 Versie: 06031402

Handleiding. Visual Planning. Visual Planning Pagina: 1 Versie: 06031402 Handleiding Visual Planning Visual Planning Pagina: 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Pagina 1. Introductie. 5 1.1. Hartelijk Welkom. 5 1.2. Configuratie van Planning. 6 2. Planning. 7 2.1. Planbord inrichten.

Nadere informatie

Product demonstratie

Product demonstratie TimeTell 8 Product demonstratie Nieuwe Look & Feel Configureerbare tegels Dashboards (zelf configureren) Planning volledig vernieuwd Tientallen andere verbeteringen en uitbreidingen Web App Geheel nieuwe

Nadere informatie

Om uw bestand (eenmalig) te importeren kunt u kontakt opnemen met bardiensten.nl op het email adres: info@bardiensten.nl

Om uw bestand (eenmalig) te importeren kunt u kontakt opnemen met bardiensten.nl op het email adres: info@bardiensten.nl Aan de slag (The Getting Started) Om snel aan de slag te gaan kunt u onderstaand stappenplan gebruiken. Dit stappenplan heeft tot doel om u te helpen bij het invoeren van het ledenbestand, het vaststellen

Nadere informatie

Release Notes v 1.1 0.22

Release Notes v 1.1 0.22 1/17 Release Notes v 1.1 0.22 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 1.1 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

Mapsource. handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl

Mapsource. handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl Mapsource handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl Inhoud deel 1 Schermindeling Menu s Werkbalken Statusbalk tabbladen Kaartmateriaal Kaartmateriaal selecteren Kaartmateriaal verwijderen

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Bronboek ISBN conversie naar EAN

Bronboek ISBN conversie naar EAN Bronboek ISBN conversie naar EAN Onderstaande procedure beschrijft hoe u in een aantal stappen uw artikelgegevens in Bronboek kunt converteren van ISBN naar EAN (ISBN13). Het is belangrijk dat u deze stappen

Nadere informatie

Workflow. Taak Sjablonen

Workflow. Taak Sjablonen Workflow Workflow beheer Bij elke klant in RADAR (het vinkje klant staat aan in het tabblad ALGEMEEN van het bedrijf of de familie) kunt u een planning maken van een aantal periodieke taken, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Magister. Inleiding. Eerste keer inloggen

Magister. Inleiding. Eerste keer inloggen Magister Inleiding Op het Nova College maken we gebruik van Magister als Cursisten Informatie Systeem. In deze applicatie wordt alle informatie van een cursist geplaatst. Als docent gebruik je Magister

Nadere informatie

Q1005 Artikelbeheer Pro: artikelen importeren

Q1005 Artikelbeheer Pro: artikelen importeren Q1005 Artikelbeheer Pro: artikelen importeren Inhoud Het CSV bestand... Een nieuw Excel werkblad aanmaken en een bestaand werkblad wijzigen... 2 Kolommen opmaken... 4 Opslaan als CSV bestand... 6 Het CSV

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening

Excel Controller. Jaarrekening Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 F. van Eedenstraat 2 I. www.excelcontroller.nl KVK Rotterdam 24.31.44.22 T. 087 8758788 3351 SM Papendrecht E. info@excelcontroller.nl

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening

Excel Controller. Jaarrekening Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 F. van Eedenstraat 2 I. www.excelcontroller.nl KVK Rotterdam 24.31.44.22 T. 087 8758788 3351 SM Papendrecht E. info@excelcontroller.nl

Nadere informatie

Excel opdracht: Belkosten

Excel opdracht: Belkosten Excel opdracht: Belkosten In deze opdracht gaan we Excel gebruiken om uit te vinden wat het meest geschikte mobiele telefoonabonnement voor ons is. Hierbij willen we kijken wat een aantal verschillende

Nadere informatie

ITware. Itware gebruikershandleiding

ITware. Itware gebruikershandleiding Itware gebruikershandleiding Werking ITware kort samengevat: ITware is een hulpprogramma voor uw webwinkel. Producten kunnen op éénvoudige wijze, al dan niet automatisch, worden geplaatst en onderhouden.

Nadere informatie

Via Parameters > Aktiviteiten kan men aktiviteiten instellen (bv.: einde werkdag).

Via Parameters > Aktiviteiten kan men aktiviteiten instellen (bv.: einde werkdag). Wanneer het om Tijd gaat Varkensmarkt 1/3 B-2850 Boom Tel.: +32 3 844.35.23 Fax: +32 3 844.35.24 E-mail: support@dotsys.eu Website: www.dotsys.eu TIMEMANAGER Aktiviteiten instellen Via Parameters > Aktiviteiten

Nadere informatie

Het Klantenportaal in detail

Het Klantenportaal in detail Het Klantenportaal in detail Deze gebruikershandleiding biedt een beschrijving van het klantenportaal welke toegankelijk is via de URL: https://portal.nutricontrol.nl/ Op het klantenportaal zijn uw certificaten,

Nadere informatie

Hoofdstuk 20: Wiskundige functies

Hoofdstuk 20: Wiskundige functies Hoofdstuk 20: Wiskundige functies 20.0 Introductie Er is een uitgebreid aanbod aan wiskundige functies in Excel, variërend van het simpele + teken tot de esoterische statistiek functies voor een correlatie

Nadere informatie

Inloggen. Klik rechtsboven op inloggen : Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in (let op: deze zijn hoofdletter-gevoelig):

Inloggen. Klik rechtsboven op inloggen : Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in (let op: deze zijn hoofdletter-gevoelig): 1 Inloggen Klik rechtsboven op inloggen : Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in (let op: deze zijn hoofdletter-gevoelig): Als je de eerste keer inlogt dan verschijnt (eenmalig) de disclaimer, deze kun

Nadere informatie

1 OEFENING GEGEVENSBEHEER 1

1 OEFENING GEGEVENSBEHEER 1 1 OEFENING GEGEVENSBEHEER 1 1.1 EEN LIJST MAKEN Maak onderstaande koppen voor een lijst. Begin in cel C8 (het is dus niet nodig een lijst te beginnen in A1). Maak de koppen vet. Dit moet je doen omdat

Nadere informatie

Procedure Maken van een informatieprofiel

Procedure Maken van een informatieprofiel Procedure Maken van een informatieprofiel Aanmaken informatieprofiel (Dit gedeelte is alleen voor degene die toegang hebben tot de ontwerpmodule) Applicatiebeheer profielen informatieprofielen Kies voor

Nadere informatie