Vaststellen agenda Op voorstel van de fractie van HMV wordt agendapunt 16 een bespreekstuk. De agenda wordt overeenkomstig vastgesteld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vaststellen agenda Op voorstel van de fractie van HMV wordt agendapunt 16 een bespreekstuk. De agenda wordt overeenkomstig vastgesteld."

Transcriptie

1 Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 15 december 2015 Plaats Begintijd Voorzitter Griffier Vergaderruimte Elim te Aalten uur burgemeester G. Berghoef voorzitter de heer M.A.J.B. Fiering Raadsleden aanwezig bij de opening van de vergadering CDA: mevrouw Z.E. van Alstede en de heren, F.B. Diersen, J.H.J. Wessels, B.G.J. Mateman, P.J. Frenken (vanaf uur), J.F.J.A. van Geenen en G.J. Assink. Progressieve Partij: de heren G.H. Migchelbrink en J.C. Wikkerink GemeenteBelangen: mevrouw M.B.J. Rensink-Althof en de heren A. Walter, J.J. Bulsink en R.J. Wossink. VVD: de heren H.H. Navis en M.J. Veldhuizen. ChristenUnie: mevrouw J.L. Noorman en de heer J. Pennings. HenkMeerdinkVolksvertegenwoordiging: de heren H.J. Meerdink en D.W. Bruil. Wethouders aanwezig bij de opening van de vergadering De wethouders D.W. Luiten, H.J. Rijks, H. Wiltink en T.M.M. Kok. Afwezig met kennisgeving Progressieve Partij: de heer G.I. Uland PvdA: mevrouw W. Oort-Löwenthal. Agenda Opening Primus bij hoofdelijke stemming: de heer Wossink Vaststellen agenda Op voorstel van de fractie van HMV wordt agendapunt 16 een bespreekstuk. De agenda wordt overeenkomstig vastgesteld. Agendapunt 3 Vragenuur Hier wordt geen gebruik van gemaakt. Bespreekstukken Agendapunt 4. Voorstel tot vaststelling van de Najaarsnota In de Najaarsnota presenteert het college de voortgang van de doelstelling en speerpunten uit de begroting 2015 en wordt inzicht gegeven in actuele ontwikkelingen. Verder betreft het de nodige financiële mee- en tegenvallers. De Najaarsnota is de laatste rapportage voor de jaarrekening over De prognose voor 2015 is een nadelig saldo van Voorgesteld wordt de Najaarsnota 2015 vast te stellen.

2 Stemgedrag: 18 stemmen vóór t.w. mevrouw Rensink en de heren Bulsink, Walter en Wossink (allen fractie GB), mevrouw Van Alstede, de heren Wessels, Assink, Van Geenen, Diersen en Mateman (allen fractie CDA), de heer Pennings en mevrouw Noorman (allen fractie CU), de heren Navis en Veldhuizen (allen fractie VVD), de heren Wikkerink en Migchelbrink (allen fractie Progressieve Partij) en de heren Meerdink en heer Bruil (allen fractie HMV). Agendapunt 5. Voorstel tot liquidatie van de gemeenschappelijke regeling ISWI. De Participatiewet wordt namens de gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek uitgevoerd door de gemeenschappelijke regeling ISWI (GR ISWI). Beide gemeenten zijn voornemens de uitvoering van de Participatiewet m.i.v. 1 januari 2016 op een andere manier vorm te geven. Het Algemeen Bestuur van de GR ISWI heeft besloten de colleges en raden van de gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek te adviseren om de GR ISWI per 1 januari 2016 op te heffen en tot liquidatie over te gaan. Voorgesteld wordt de gemeenschappelijke regeling ISWI met ingang van 1 januari 2016 op te heffen, in te stemmen met het liquidatieplan en in te stemmen met de instelling van een college van vereffenaars. Het voorstel is 16 stemmen voor en 2 stemmen tegen aangenomen. Stemgedrag: 16 stemmen vóór t.w. mevrouw Rensink en de heren Bulsink, Walter en Wossink (allen fractie GB), mevrouw Van Alstede, de heren Wessels, Assink, Van Geenen, Diersen en Mateman (allen fractie CDA), de heer Pennings en mevrouw Noorman (allen fractie CU), de heren Navis en Veldhuizen (allen fractie VVD), de heren Wikkerink en Migchelbrink (allen fractie Progressieve Partij). 2 stemmen tegen t.w. de heren Meerdink en heer Bruil (allen fractie HMV). Agendapunt 6. Voorstel tot het aangaan van een DVO met de fusieorganisatie WEDEO/ISWI/Doetinchem voor het jaar Met ingang van 1 januari 2016 houdt het ISWI op te bestaan. Voor de uitvoering van de Participatiewet is gekozen om een aantal taken zelf uit te voeren en de overige taken uit te besteden middels een dienstverleningsovereenkomst (DVO) aan de fusieorganisatie Wedeo/ISWI/Doetinchem. Voorgesteld wordt de uitvoering van de Participatiewet voor het jaar 2016 middels een DVO op te dragen aan de fusieorganisatie WEDEO/ISWI/Doetinchem. Het voorstel is met 17 stemmen voor en 2 stemmen tegen, aangenomen. CU), de heren Wikkerink en Migchelbrink (allen fractie Progressieve Partij) en de heren Meerdink en heer Bruil (allen fractie HMV). 2 stemmen tegen t.w. de heren Navis en Veldhuizen (allen fractie VVD). Agendapunt 7. Voorstel tot het vaststellen van het Armoedebeleid Het bestaande armoedebeleid dateert uit In het Armoedebeleid 2016 wordt het bestaande beleid tegen het licht gehouden. Tegelijkertijd is er nieuw aanvullend beleid opgenomen ten aanzien van de kwetsbare doelgroepen kinderen, chronisch zieken en gehandicapten. Daarnaast wordt getracht om bij de uitvoering van het voorgestelde

3 armoedebeleid een armoedeval zoveel mogelijk te voorkomen. Voorgesteld wordt het Armoedebeleid gemeente Aalten 2016 vast te stellen. De fractie van de Progressieve Partij heeft tijdens de raadsvergadering een amendement en twee moties ingediend. In het amendement is voorgesteld om de inkomensgrenzen in het Armoedebeleid op 130% te bepalen. In de moties werd het college verzocht om de raad een hernieuwde keuze voor te leggen met betrekking tot het verzekeren van extra zorgkosten voor chronisch zieken en gehandicapten en een voorstel om over te gaan tot de verstrekking van duurzame gebruiksgoederen om niet in de vorm van een voucherregeling of een gebruiksovereenkomst. De moties zijn tijdens de vergadering door de fractie ingetrokken omdat het college de toezegging deed om bij de evaluatie van het armoedebeleid beide mogelijkheden te onderzoeken. Het amendement is tijdens de vergadering aangepast. Voorgesteld werd om bij de evaluatie van het Armoedebeleid te onderzoeken of de inkomensgrenzen naar 130% kunnen worden gebracht. Het aangepaste amendement is met 12 stemmen voor en 7 stemmen tegen aangenomen. Stemgedrag: 12 stemmen vóór t.w. mevrouw Rensink en de heren Bulsink, Walter en Wossink (allen fractie GB), de heer Pennings en mevrouw Noorman (allen fractie CU), de heren Navis en Veldhuizen (allen fractie VVD), de heren Wikkerink en Migchelbrink (allen fractie Progressieve Partij) en de heren Meerdink en heer Bruil (allen fractie HMV). 7 stemmen tegen t.w. mevrouw Van Alstede, de heren Wessels, Assink, Van Geenen, Frenken, Diersen en Mateman (allen fractie CDA). Het geamendeerde voorstel is met algemene stemmen aangenomen. Agendapunt 8. Voorstel tot realisatie van een onderwijsvoorziening op AZC Barlo door Accent. Op 2 april 2015 heeft het college besloten om medewerking te verlenen aan de heropening van AZC Barlo. Inmiddels is de bestuursovereenkomst met het COA getekend. Er dienen nu maatregelen getroffen te worden die bewerkstelligen dat wordt voorzien in onderwijs aan de leerplichtige kinderen die in het AZC verblijven. Voorgesteld wordt om in te stemmen met de realisatie van een onderwijsvoorziening op het AZC door Accent en daarvoor eenmalig een bedrag van beschikbaar te stellen. Het voorstel is met 17 stemmen voor en 2 stemmen tegen aangenomen. CU), de heren Wikkerink en Migchelbrink (allen fractie Progressieve Partij) en de heren Meerdink en heer Bruil (allen fractie HMV). 2 stemmen tegen t.w. de heren Navis en Veldhuizen (allen fractie VVD).

4 Agendapunt 9. Voorstel tot vaststelling van de belastingverordeningen Om de gemeentelijke belastingheffing 2016 op een correcte wijze te kunnen uitvoeren moeten de belastingverordeningen worden aangepast. De aanpassingen betreffen in hoofdzaak tariefswijzigingen. Voorgesteld wordt de belastingverordeningen vast te stellen. Het voorstel is met 17 stemmen voor en 2 stemmen tegen aangenomen. CU), de heren Wikkerink en Migchelbrink (allen fractie Progressieve Partij) en de heren Meerdink en heer Bruil (allen fractie HMV). 2 stemmen tegen t.w. de heren Navis en Veldhuizen (allen fractie VVD). Agendapunt 10. Voorstel tot vaststellen van de exploitatie Stationslocatie Aalten Zuid. Op 20 oktober jl. heeft de gemeenteraad ingestemd met de herontwikkeling van de Stationslocatie Aalten Zuid. Deze herontwikkeling bestaat uit de sloop van de bestaande opstallen en de realisatie van nieuwe bedrijfsbebouwing in een campusachtige setting voor het bedrijf Beele Engineering. De bouwgrondexploitatie sluit met een verwacht tekort van Voorgesteld wordt de grondexploitatie Stationslocatie Aalten Zuid, sluitend met een tekort van ,- op eindwaarde vast te stellen en te dekken uit de algemene reserve. Agendapunt 11. Voorstel tot beschikbaar stellen van ,- voor het treffen van diverse maatregelen op het gebied van verkeersveiligheid en bereikbaarheid voor de fiets. Binnen de gemeente zijn er diverse knelpunten op het gebied van fiets welke enige tijd spelen of waarvoor de afgelopen tijd diverse maatregelen zijn uitgewerkt. Het betreft hier de fietsstraat Dinxperlo, de fietsenstalling Willem van Oranjeplein en de fietsoversteek N313 Slaadreef. Voorgesteld wordt in totaal beschikbaar te stellen voor het treffen van de voorgestelde maatregelen. Agendapunt 16. Voorstel tot het verlenen van goedkeuring aan de statutaire overdracht van de openbare scholen en in te stemmen met de statuten van de nieuwe samenwerkingsstichting.

5 Drie schoolbesturen, te weten: Essentius, Reflexis en LIMA gaan vanaf 1 januari 2016 gezamenlijk verder onder de naam Paraat Scholen, een organisatie met 29 basisscholen in Oost-Gelderland (gemeenten Aalten, Oost-Gelre, Oude-IJsselstreek en Montferland). De aangesloten scholen blijven in alle opzichten hun eigen, onderscheidende identiteit behouden. Voor de fusie is goedkeuring nodig van de afzonderlijke gemeenteraden voor wat betreft de statutaire overdracht van de openbare scholen van Reflexis Openbaar Basisonderwijs naar de nieuwe samenwerkingsstichting. Voorgesteld wordt toestemming te verlenen aan het schoolbestuur van Reflexis Openbaar Basisonderwijs om de openbare scholen in de gemeente Aalten statutair over te dragen aan de nieuwe samenwerkingsstichting Paraat Scholen en in te stemmen met de voorgelegde statuten van de nieuwe samenwerkingsstichting. Het voorstel is met 17 stemmen voor en 2 stemmen tegen aangenomen. (allen fractie GB), mevrouw Van Alstede, de heren Wessels, Frenken, Van Geenen, Assink, CU), de heren Navis en Veldhuizen (allen fractie VVD), de heren Wikkerink, Uland en Migchelbrink (allen fractie Progressieve Partij). 2 stemmen tegen t.w. de heren Meerdink en heer Bruil (allen fractie HMV). Hamerstukken Agendapunt 12. Voorstel tot het kennisnemen en onderschrijven van het inventarisatiedocument grensoverschrijdende samenwerking en het beschikbaar stellen van ,- t.b.v. 0.5 Fte gedurende 1 jaar en structurele inbedding in organisatie realiseren door vanaf 2017 structureel ,- beschikbaar te stellen. Er is een inventarisatie naar de kansen en mogelijkheden op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking in de gemeente Aalten uitgevoerd. Geconcludeerd wordt dat de gemeente Aalten op slechts geringe schaal betrokken is bij projecten en activiteiten die in het kader van grensoverschrijdende samenwerking worden uitgevoerd. Op grond van de inventarisatie wordt geadviseerd om eenmalig ,- beschikbaar te stellen t.b.v. 0.5 Fte gedurende 1 jaar voor een effectieve implementatie van het thema grensoverschrijdende samenwerking. Agendapunt 13. Voorstel tot het instemmen met regionale verevening en risicodeling budgetten jeugdhulp 2016 in de jeugdzorgregio Achterhoek. Voorgesteld wordt om in 2016 een verevening en risicodeling toe te passen op een aantal risicovolle en kostbare zorgvormen. Het betreft de landelijk ingekochte zorg, de bovenregionaal ingekochte zorg en de individuele voorzieningen met 24-uurs verblijf. Door deze verevening en risicodeling wordt voorkomen dat een individuele gemeente voor onverwacht hoge kosten komt te staan. Voorgesteld wordt in te stemmen met de regionale verevening en risicodeling budgetten jeugdhulp in de jeugdzorgregio Achterhoek.

6 Agendapunt 14. Voorstel tot wijziging van de bodemkwaliteitskaart Op basis van het Besluit bodemkwaliteit is een gebiedsspecifieke bodemkwaliteitskaart opgesteld, die regels stelt ten aanzien van de kwaliteit voor het hergebruik van partijen grond. De bodemkwaliteitskaart geeft aan welke kwaliteit grond in een gebied mag worden toegepast. Bodemsaneringen worden functioneel en kosteneffectief uitgevoerd. Daarnaast geeft het Besluit bodemkwaliteit aan welke kwaliteit grond op een locatie mag worden toegepast. Voor enkele saneringsgevallen botsen deze regels met elkaar. Daarom wordt de toepassingskaart van bodemkwaliteitskaart voor een aantal locaties gewijzigd. Voorgesteld wordt de wijzigingen van de bodemkwaliteitskaart 2012 vast te stellen. Agendapunten 15. Voorstel tot aanpassing van de Gemeenschappelijke Regeling Stadsbank Oost Nederland. De gemeente Aalten neemt deel aan de Gemeenschappelijke Regeling Stadsbank Oost Nederland (GR SON). De GR SON voert voor 22 gemeenten in Twente en de Achterhoek de schuldhulpverlening uit. Als gevolg van een wijziging in de Wet gemeenschappelijke regelingen is het bij een ongewijzigde GR SON vanaf 1 januari 2016 niet meer mogelijk dat wethouders en burgemeesters deel uitmaken van het algemeen bestuur (AB) van de GR. Vanuit de bestaande verantwoordelijkheidsverdeling tussen college en raad is het logisch om collegeleden deel te laten uitmaken van het bestuur van deze (uitvoerings-)gr. Om ook te bewerkstelligen dat per 1 januari 2016 het bestuur van de GR SON wordt gevormd door collegeleden, is wijziging van de huidige GR Stadsbank Oost Nederland 2005 noodzakelijk. Voorgesteld wordt in te stemmen met de voorgestelde wijzigingen. Sluiting. De voorzitter sluit om uur de vergadering.

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 25 november 2014. Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten 19.30 uur Burgemeester G. Berghoef voorzitter de

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten. de heer M.A.J.B.

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten. de heer M.A.J.B. Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 10 juni 2014. Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten 19.30 uur de heer G. Berghoef de heer M.A.J.B. Fiering

Nadere informatie

8 december Carbidschieten 31 december melden voor 11 december 2015

8 december Carbidschieten 31 december melden voor 11 december 2015 Iedere week worden in Aalten Actueel de openbare bekendmakingen gepubliceerd. U kunt het actuele nieuws volgen op www.aalten.nl, Facebook en Twitter. 8 december 2015 horeca oud en nieuw Carbidschieten

Nadere informatie

de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit

de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 21 maart 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer

Nadere informatie

AAN DE RAAD. Voor 2015, het eerste jaar van deze gedecentraliseerde taak, gold de verevening de volledige jeugdzorg (exclusief uitvoeringskosten).

AAN DE RAAD. Voor 2015, het eerste jaar van deze gedecentraliseerde taak, gold de verevening de volledige jeugdzorg (exclusief uitvoeringskosten). Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. Voorstel tot het niet meer regionaal verevenen van de kosten van jeugzorg met ingang van 2018 AAN DE RAAD Samenvatting Binnen het proces van de transitie van de jeugdhulp hebben

Nadere informatie

Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 23 januari 2007 om uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten

Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 23 januari 2007 om uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 23 januari 2007 om 19.30 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef, burgemeester

Nadere informatie

: de heer G. Berghoef, burgemeester

: de heer G. Berghoef, burgemeester Notulen van de openbare vergadering van de raad van de Gemeente Aalten op 10 juni 2014 om 19:30 uur in het gemeentehuis aan De Markt te Aalten. Voorzitter Griffier Notulist : de heer G. Berghoef, burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 27 januari 2015 om uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten.

Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 27 januari 2015 om uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 27 januari 2015 om 19.30 uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef, burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

de heer G. Berghoef, burgemeester de heer M.A.J.B. Fiering de heer J.P.P.A. Wijnen (Notuleerservice Nederland)

de heer G. Berghoef, burgemeester de heer M.A.J.B. Fiering de heer J.P.P.A. Wijnen (Notuleerservice Nederland) Notulen van de openbare meningvormende vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 25 mei 2010 om 19.30 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 15 oktober 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.00 uur Sluiting: 22.45 uur

Nadere informatie

1. Opening. De voorzitter opent om uur de vergadering. Hij heet een ieder welkom.

1. Opening. De voorzitter opent om uur de vergadering. Hij heet een ieder welkom. AGENDACOMMISSIE Besluitenlijst van de vergadering van 16 februari 2015 OPENBAAR Aanvang 19.30 uur. Aanwezig: Burgemeester G. Berghoef (voorzitter) en de heer J. Storm (agendapunt 8) De leden: Mevrouw Oort,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

R.T.G. Ruimte/Bestuur en Financiën

R.T.G. Ruimte/Bestuur en Financiën R.T.G. Ruimte/Bestuur en Financiën OPENBAAR Korte aantekeningen van de bijeenkomst van 8 september 2015 Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Voorzitter: Dhr. Frenken Leden: de heren Holtman (agendapunt 1) Bulsink

Nadere informatie

Voorstemmer : de heer P.J. Frenken Volgorde van sprekers: GemeenteBelangen, CU, Progressieve Partij, PvdA, VVD, CDA en HMV.

Voorstemmer : de heer P.J. Frenken Volgorde van sprekers: GemeenteBelangen, CU, Progressieve Partij, PvdA, VVD, CDA en HMV. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 25 november 2014 om 19.30 uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef,

Nadere informatie

de heer mr. A.B. Stapelkamp Griffier : de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit

de heer mr. A.B. Stapelkamp Griffier : de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 20 februari 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: de heer mr. A.B. Stapelkamp

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Voorstemmer: mevrouw J.L. Noorman. Volgorde van sprekers: Progressieve Partij, CDA, VVD, HMV, ChristenUnie, PvdA, GemeenteBelangen.

Voorstemmer: mevrouw J.L. Noorman. Volgorde van sprekers: Progressieve Partij, CDA, VVD, HMV, ChristenUnie, PvdA, GemeenteBelangen. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 16 februari 2016 om 19.30 uur in vergaderzaal Elim, Landstraat 20 te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef,

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen.

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 30-10-2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

Voorstemmer: de heer Uland. Volgorde van sprekers: CDA, GemeenteBelangen, Progressieve Partij, VVD, CU, HMV.

Voorstemmer: de heer Uland. Volgorde van sprekers: CDA, GemeenteBelangen, Progressieve Partij, VVD, CU, HMV. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 16 december 2014 om 19.30 uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

: de heer H.J. Meerdink (plaatsvervangend voorzitter.)

: de heer H.J. Meerdink (plaatsvervangend voorzitter.) Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 23 september 2014 om 19:30 uur in het gemeentehuis aan De Markt te Aalten. Voorzitter Griffier Notulist : de heer H.J. Meerdink

Nadere informatie

AAN DE RAAD. Voorgesteld wordt de in 2016 vastgestelde methodiek van verevening in 2017 te continueren.

AAN DE RAAD. Voorgesteld wordt de in 2016 vastgestelde methodiek van verevening in 2017 te continueren. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. Voorstel tot continueren van de regionale verevening jeugdzorg in 2017 op dezelfde manier als in 2016 AAN DE RAAD Samenvatting In de raadsbesluiten rondom de regionale verevening

Nadere informatie

Voorstemmer: de heer G.H. Migchelbrink. Volgorde van sprekers: HMV, GemeenteBelangen, CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie, Progressieve Partij.

Voorstemmer: de heer G.H. Migchelbrink. Volgorde van sprekers: HMV, GemeenteBelangen, CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie, Progressieve Partij. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 20 april 2016 om 19.30 uur in Partycentrum t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44, 7121 RA te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist:

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 24 april 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

agenda Aan de raad, Winterswijk, 17 mei 2016, M.J. van Beem voorzitter van de raad Vaststellen agenda Spreekrecht burgers Mededelingen

agenda Aan de raad, Winterswijk, 17 mei 2016, M.J. van Beem voorzitter van de raad Vaststellen agenda Spreekrecht burgers Mededelingen agenda onderwerp 1/5 bezoekadres telefoon fax e-mail internet Stationsstraat 25 (0543) 543 543 (0543) 543 065 gemeente@winterswijk.nl www.winterswijk.nl Aan de raad, Hierbij nodig ik u uit voor het bijwonen

Nadere informatie

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : -

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Onderwerp : Begroting 2014 Collegevergadering : 17 september 2014 Agendapunt : 4 Portefeuillehouder : Wethouder J.B. Boer Meer informatie

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 23 juni 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 23 april 2014

Besluitenlijst. Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 23 april 2014 Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : raadsvergadering van 23 april 2014 Aanwezig: Voorzitter De heer A. Aalberts Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer R.M. Koster,

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 23 november 2017 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 29 september 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit

de heer M.A.J.B. Fiering mevrouw E.J.A.H. Smit Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 19 september 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 3 december 2015 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 20-4-2017 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013 RAAD BESLUITENLIJST 11 december 2013 Afwezig mkg.: de heer Boerma (CGB) en mevrouw Anninga (CGB) Ag.punt Onderwerp 1. 2. 3. 4. 5. 6. Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen De heer Albert Haar spreekt

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL

GEMEENTE SCHERPENZEEL GEMEENTE SCHERPENZEEL Besluitenlijst Raadsvergadering 18 december 2014 Raadsgriffie Aanwezig mevrouw M.J. van de Beek-Lindhout (CU), de heren H.M. Brons (GBS), G. van Deelen (SGP), H.A.M. Dekker (CDA),

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 april 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van dinsdag 19 juni 2012 met vervolg op maandag 25 juni 2012

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van dinsdag 19 juni 2012 met vervolg op maandag 25 juni 2012 CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van dinsdag 19 juni 2012 met vervolg op maandag 25 juni 2012 Aanwezige raadsleden: de heer H. Frima (VVD), de heer P.R.A. Terpstra

Nadere informatie

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012 CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012 Aanwezige raadsleden: de heer H. Frima (VVD), de heer P.R.A. Terpstra (VVD), mevrouw V.M.E. Kerremans

Nadere informatie

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 november 2015, week 46. Vaststelling subsidie algemeen maatschappelijk werk

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 november 2015, week 46. Vaststelling subsidie algemeen maatschappelijk werk BESLUITENLIJST Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 november 2015, week 46 Aanwezig: Afwezig: burgemeester J.H.A. van Oostrum, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman wethouder

Nadere informatie

De agenda wordt vastgesteld met inachtneming van deze wijziging. De besluitenlijst van 4 en 5 oktober 2016 wordt ongewijzigd vastgesteld.

De agenda wordt vastgesteld met inachtneming van deze wijziging. De besluitenlijst van 4 en 5 oktober 2016 wordt ongewijzigd vastgesteld. Besluitenlijst opiniërende vergadering van de raad d.d. 22 november 2016, aanvang 19.30 uur Gemeente Woudrichem Voorzitter: Griffier: de heer A. de Graaf mevrouw P. Paulides Aanwezig: CDA: mevrouw N.G.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 24 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 24 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 24 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 24 november 2016. De raad is voltallig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Aanwezig: dhr. M.R. Beek (Pro Veenendaal), dhr. J. van den Berg (ChristenUnie), mw. S. Bette- van de Nadort (ChristenUnie), dhr. J.P. Blad (ChristenUnie),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 8 juni 2017 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 18 mei 2017 De notulen

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 7 januari 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

19:30 uur, locatie Raadzaal Gouden Handen, Emmerikseweg 17 te 's-heerenberg

19:30 uur, locatie Raadzaal Gouden Handen, Emmerikseweg 17 te 's-heerenberg Agenda Gemeenteraad *De agendacommissie heeft een aantal agendapunten op de zogenaamde verzamelagenda geplaatst, ter bevordering van efficiënt vergaderen. Een politiek debat over deze agendapunten blijft

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 26 november 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 23.45 uur Sluiting: 24.00 uur

Nadere informatie

Zaaknummer : Raadsvergadering : 13 mei 2014 Agendapunt : Commissie : Bestuur. : Opheffing openbare basisschool De Steege in Eibergen

Zaaknummer : Raadsvergadering : 13 mei 2014 Agendapunt : Commissie : Bestuur. : Opheffing openbare basisschool De Steege in Eibergen Zaaknummer : 52850 Raadsvergadering : 13 mei 2014 Agendapunt : Commissie : Bestuur Onderwerp : Opheffing openbare basisschool De Steege in Eibergen Collegevergadering : 11 maart 2014 Agendapunt : 9. Portefeuillehouder

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 23 februari 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Met inachtneming van de gemaakte opmerkingen wordt de agenda vastgesteld.

Met inachtneming van de gemaakte opmerkingen wordt de agenda vastgesteld. Notulen van de openbare meningvormende vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 8 november 2011 om 18.00 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE WEERT OP 1 OKTOBER 2015, VOORTGEZET OP 5 OKTOBER 2015

CONCEPT-BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE WEERT OP 1 OKTOBER 2015, VOORTGEZET OP 5 OKTOBER 2015 CONCEPT-BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE WEERT OP 1 OKTOBER 2015, VOORTGEZET OP 5 OKTOBER 2015 De raadsvergadering is live te volgen op TV (via kanaal van Weert FM) en via

Nadere informatie

gemeente Midden-Croningen

gemeente Midden-Croningen M Besluitenlijst raad 7 maart 2019 Voorzitter: A. Hoogendoorn Plaatsvervangend voorzitter (agendapunt 4): H. Haze Aanwezige raadsleden: PvdA: T. van der Veen J. van Duren H.J. Flederus R. Sinnema J. Westerdiep

Nadere informatie

Plaatsvervangend voorzitter: de heer H.J. Meerdink. de heer M.A.J.B. Fiering. mevrouw E.J.A.H. Smit

Plaatsvervangend voorzitter: de heer H.J. Meerdink. de heer M.A.J.B. Fiering. mevrouw E.J.A.H. Smit Notulen van de openbare meningvormende vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 16 oktober 2012 om 19.30 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Plaatsvervangend voorzitter: de heer H.J.

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 juni 2016. De heer K. van Harten (fractie van de ChristenUnie) is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 30 maart 2017.

Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Als eerste agendapunt wordt de geloofsbrieven van de heer E. Biesheuvel onderzocht (agendapunt 7). De

Nadere informatie

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Zaaknummer : Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Beleid overschotten Collegevergadering : 15 maart 2016 agendapunt : 10 Portefeuillehouder : J.B. Boer

Nadere informatie

R.T.G. Bestuur en Financiën en Ruimte OPENBAAR

R.T.G. Bestuur en Financiën en Ruimte OPENBAAR R.T.G. Bestuur en Financiën en Ruimte OPENBAAR Korte aantekeningen van de bijeenkomst van 21 juni 2017 Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Voorzitter: Dhr. A. Walter. De leden: de heren Meerdink, Mateman (agendapunten

Nadere informatie

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 26 mei 2014 Aanwezige raadsleden: mevrouw M.J. Bachman (D66), mevrouw W. Legemaat (D66), de heer P.A. Hidding (D66), de heer R.J.J.

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 mei 2015 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 27 januari 2014 met vervolg op maandag 3 februari 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 27 januari 2014 met vervolg op maandag 3 februari 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 27 januari 2014 met vervolg op maandag 3 februari 2014 Aanwezige raadsleden: de heer H. Frima (Liberaal Haren), de heer P.R.A. Terpstra

Nadere informatie

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug Agenda Gemeenteraad Hierbij nodig ik u uit tot het bijwonen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, op woensdag 4 april 2012 om 19.30 uur in de raadzaal van het Cultuurhuis

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 17 september 2013 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 17 september 2013 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 17 september 2013 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: W. Berghuis, J.W.

Nadere informatie

AGENDA EN BESLUITENLIJST. voor de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 17 november 2015

AGENDA EN BESLUITENLIJST. voor de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 17 november 2015 gemeente Hardinxveld-Giessendam AGENDA EN BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 17 november 2015 Aanwezig: college van B. en W.: burgemeester Roel Augusteijn,

Nadere informatie

Aanwezig GRM, LSV, NLL de voorzitters : de heren D.R. van der Borg, F. Damsteegt (plv. vz.) en W. Gradisen

Aanwezig GRM, LSV, NLL de voorzitters : de heren D.R. van der Borg, F. Damsteegt (plv. vz.) en W. Gradisen Raad :27 maart 2012 Agendapunt : Besluitenlijst van de openbare gezamenlijke informerende en besluitvormende vergadering van de raden van de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland op 28 februari

Nadere informatie

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 11. Voorstel tot instemmen met de begroting 2018 en kennis nemen van de jaarrekening 2016 van de Oda AAN DE RAAD

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 11. Voorstel tot instemmen met de begroting 2018 en kennis nemen van de jaarrekening 2016 van de Oda AAN DE RAAD Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 11 Voorstel tot instemmen met de begroting 2018 en kennis nemen van de jaarrekening 2016 van de Oda AAN DE RAAD Samenvatting De raad wordt geadviseerd kennis te nemen van de

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering gemeente Súdwest-Fryslân 12 juli 2018

Besluitenlijst raadsvergadering gemeente Súdwest-Fryslân 12 juli 2018 Besluitenlijst raadsvergadering gemeente Súdwest-Fryslân 12 juli 2018 Voorzitter Aanwezig CDA PvdA FNP VVD GBTL GroenLinks ChristenUnie D66 Semplonius Afwezig : mw. M.A. Berndsen-Jansen : mw. G.W. Stegenga

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 22 februari 2018

Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 22 februari 2018 Raadsvergadering gemeente Lingewaal d.d. 22 februari 2018 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal aanwezig: mevr. LH.M. van Ruijven van Leeuwen, burgemeester de

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 24-11-2016 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17)

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

R.T.G. Bestuur en Financiën

R.T.G. Bestuur en Financiën R.T.G. Bestuur en Financiën OPENBAAR Korte aantekeningen van de bijeenkomst van 31 mei 2016 Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Voorzitter: Dhr. Frenken Leden: de heren Van den Berg, Ter Maat, Veldhuizen, Wikkerink,

Nadere informatie

INGEKOMEN STUKKEN RAADSVERGADERING D.D. 22 september 2015

INGEKOMEN STUKKEN RAADSVERGADERING D.D. 22 september 2015 INGEKOMEN STUKKEN RAADSVERGADERING D.D. 22 september 2015 NO. INGEKOMEN INGEKOMEN VAN OMSCHRIJVING VOORSTEL 1. 06-07-2015 B&W Raadsmededeling 112/2015 Inzending Gelderse Prijs Kwaliteit 2016. 2. 06-07-2015

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek de

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 14 december 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer K. uit de Bosch,

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heer G. Berghoef (burgemeester), de heer G.H. Migchelbrink (PP)

Met kennisgeving afwezig: de heer G. Berghoef (burgemeester), de heer G.H. Migchelbrink (PP) Notulen van de openbare meningvormende vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 22 januari 2013 om 19.30 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten Plaatsvervangend voorzitter: de heer H.J.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering

Besluitenlijst van de raadsvergadering Besluitenlijst van de raadsvergadering Datum: 23 april 2015 Opening: 20:00 uur Sluiting: 22:22 uur Agendapunt Onderwerp 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 20:00 uur en meldt

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 5 november 2013 om uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten.

Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 5 november 2013 om uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 5 november 2013 om 19.30 uur, in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef,

Nadere informatie