LET OP : Ingang Graafschap College bevindt zich aan de achterzijde van dit pand. De weg aan de achterzijde heet Stoomtram.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LET OP : Ingang Graafschap College bevindt zich aan de achterzijde van dit pand. De weg aan de achterzijde heet Stoomtram."

Transcriptie

1 CCV Praktische Toets C Graafschap College Keppelseweg 26 A 7001 CG Doetinchem LET OP : Ingang Graafschap College bevindt zich aan de achterzijde van dit pand. De weg aan de achterzijde heet Stoomtram. Vanaf de Keppelseweg kunt u aan de linkerzijde om het pand heen rijden en dan ziet u de ingang van het Graafschap College aan de rechter zijde. Bij onze ingang gaat u de trap op naar boven en neemt op de 1 e verdieping plaats in onze kantine.

2 Bij iedere CCV Praktische toets is van toepassing: Wees op tijd aanwezig en zorg er voor dat je een geldig ID bij je hebt. Er is altijd een training voorafgaande aan de toets, de aanvangstijd spreek je dus met je instructeur af. De oproeptijd voor de toets is minimaal 1,5 tot 2,5 uur later, afhankelijk van de groepsgrootte. Bij voorkeur maak je gebruik van eigen veiligheidsschoenen! Er worden 2 theoriescenario s getoetst en 1 praktijkscenario. De theorie scenario s bestaan ieder uit 3 modules, waarvan er minimaal 2 voldoende moeten zijn, om een voldoende voor het scenario te krijgen. Het praktijkscenario moet met een voldoende worden afgesloten om te slagen. Ook een mondelinge ingreep noodzakelijk om letsel, schade of een gevaarlijke situatie te voorkomen leidt tot een onvoldoende resultaat. In geval van een onvoldoende resultaat, maken we meteen een afspraak voor een herkansing op korte termijn, voor een aangepast bedrag. Neem samen met uw instructeur deze aanwijzingen alvast een keer goed door en neem deze ook mee naar de toets zelf! Bekijk alle instructiefilms op button CCV PTC Succes!!

3 Op bovenstaande plattegrond ziet u precies waar u moet zijn!

4 Scenario 1 : Controle veiligheidsvoorzieningen De kandidaat moet de veiligheidsvoorzieningen kunnen benoemen: Persoonlijke veiligheid : Werkhandschoenen Werkschoenen CE keurmerk Werkkleding zoals overall of stofjas Veiligheidshesje retro- reflecterend EHBO koffer en of brandblusser in de truck In geval van gevaarlijke stoffen rubber laarzen, rubber handschoenen, rubber schort, veiligheidsbril en vluchtmasker voorzien van ABEK filter Voertuig veiligheidsvoorzieningen: Dodemansknop op de laadklep Knipperende oranje verlichting op de laadklep Alarmverlichting en stadslicht op de vrachtauto Deurvangers om de openslaande deuren te vergrendelen aan de laadbak Pylon voor gebruik op de laadklep Stalen profiel op de laadklep om rolcontainers vast te houden Onder rijbeveiliging / zijafscherming op de vrachtauto Zijmarkering verlichting Lastdiagram ten behoeve van veilig laadklep gebruik Afzetlint of afzetketting rondom werkingsgebied laadklep Onder rij beveiliging / zijafscherming en zij markering verlichting op de vrachtauto Lading veiligheidsvoorzieningen: Stalen profiel op de laadklep om rolcontainers vast te houden Spanbanden met ratel voorzien van CE keurmerk en of touw met CE Keurmerk Verende telescoopstangen om lading te zekeren Stuwklemmen en stuwplanken Hoekbeschermers om pallets te beschermen tegen spanbanden en doorsnijden van spanbanden te voorkomen. Rubber matten om schuiven van lading tegen te gaan Verhuisdekens om lading te beschermen bij beweging tegen elkaar of de laadbak Seal folie om lading vast te houden op pallets of rolcontainers Ogen in de laadvloer om spanbanden aan te kunnen haken

5 Scenario 2 : laden, lossen, stuwen en vastzetten van de lading. Belangrijk : Toepassen van veiligheidsvoorschriften bij stuwen, laden en lossen van lading. Benoemen hoe en met welke middelen de lading vastgezet moet worden Benoemen : as lasten en verdelen van lading over de assen Zwaartepunt van de truck 3 dingen laden of lossen, tenminste 1 x zware lading. Benoemen keuze vastzetmiddelen, zoals spanbanden, singels, verende telescoopstangen. Fysiek : Goede manier in- en uitstappen in de laadbak, tillen met rechte rug, gebruik maken van hulpmiddelen en gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen. Belangrijke aspecten om rekening mee te houden : - Zorg er voor dat de lading altijd in contact is met het kopschot, waarmee 60% van het gewicht in voorwaartse richting door het kopschot wordt opgevangen. - Zorg er voor dat de lading altijd in contact is ( klem staat ) tussen de schotten aan de zijkant van de truck, waarmee ongeveer 20% tot 25 % van het gewicht in zijwaartse richting wordt tegen gehouden. - Maak gebruik van de anti-slip matjes die bij correct gebruik 50% van het gewicht van de lading op hun plaats houden. - Zet de lading zo neer dat je goed uitkomt en er geen lege ruimtes tussen de lading te vinden zijn. - Zet een pallet achter de lading om een spanband op hoogte te kunnen houden bij het afspannen, de haken zitten immers op de vloer van deze wagen. - Lege pallets kunnen genoemd worden als stuwmateriaal om ruimtes in de wagen op te vullen. - Zorg ervoor dat de laadklep horizontaal staat bij het laden en lossen van rolcontainers, staat deze te hoog, dan gaan de containers zeker rollen ( = onvoldoende).

6 Scenario 3: Voorkomen van criminaliteit en illegaliteit. De kandidaat moet benoemen welke acties hij / zij kan ondernemen om deze te voorkomen: Keuze parkeerplaats : Voorkeur voor afgesloten parkeerplaats onder toezicht portier Verlichte parkeerplaats langs de weg met veel sociale controle Wel of niet uitstappen af laten hangen van het moment en de omstandigheden Bij verlaten voertuig de truck goed afsluiten ( containerslot) voertuig in het zicht houden Verzegeling controleren Voertuigcontrole rondom de truck uitvoeren bij vertrek, aankomst en pauzes. Voorkomen dat anderen bij de lading kunnen komen ( achterdeuren voor een wand of muur) Vrachtauto goed op slot doen, ook bij laden en lossen. Zorg dragen voor documenten: Alle documenten bij je houden, ook bij parkeren, niet open en bloot in de cabine Bij expediteurs, klanten, douane etc. documenten in een documentenmap, tas of koffer. Alle benodigde documenten bij je hebben Nooit met anderen praten over lading, bestemming, rit of klant(en) ook niet op 27mc. Controle op verstekelingen: Voertuigcontrole bij vertrek, aankomst en pauzes Checken op plekken zoals palletkist, zijafscherming, spoilers of laadbak zelf Checken op verzegeling laadbak, scheuren in het zeil Scenario 4 : Maatregelen bij noodsituaties. Situaties inschatten en prioriteiten stellen In geval van ongeval onderweg of bij laden en lossen bepalen of betrokkenen wel of geen hulp nodig hebben In geval van hulp bieden eerst de persoonlijke veiligheid beoordelen voordat hulp kan worden aangeboden. Inschatten of het slachtoffer ter plaatse kan worden verholpen of moet worden versleept Andermans veiligheid beoordelen en waarnemen Markeren van het ongeval om erger te voorkomen Alarmeren via 112, locatie doorgeven. Doorgeven Wie, Wat, Waar, Wel of geen gewonden, Welk letsel Noodhulp bieden Maatregelen om erger te voorkomen en inschakelen hulpdiensten Rust bewaren, kordaat handelen, omgeving en omgevingsgevaren goed waarnemen en beperken Bij lekkages passende milieumaatregelen nemen Aanvullende bijzonderheden doorgeven aan 112 Blussen van brand of voorkomen van brand Checken op mogelijke uitbreiding van gevaarlijke situaties of uitbreiding ongeval Inschakelen van voorbijgangers voor hulp, het geven van instructies en terugkoppeling. Beoordelen of slachtoffers ter plaatse kunnen worden geholpen of verplaatst moeten worden.

7 Eerste hulp verlening Indien versleept moet worden, dan met de Rautek greep Stabiele zijligging in geval van verlies bewustzijn Beademen van het slachtoffer en of reanimatie toepassen Blijven praten met het slachtoffer Verhoren van het slachtoffer om er achter te komen wat er is gebeurd en of er nog meer lachtoffers zijn en of er eventueel gevaarlijke stoffen of voorwerpen in de omgeving zijn Slachtoffer toedekken om onderkoeling te voorkomen Waar nodig en mogelijk slachtoffer verbinden om bloedingen te stelpen en infectie tegen te gaan. In geval van aanraking met chemicaliën of vuur met water verdunnen en koelen.

8 Scenario 5 : Maatregelen bij gladheid of storingen. Kandidaat moet adequaat reageren bij gladheid of storingen. Kandidaat is in staat om uit te leggen en aan te wijzen welke procedure moet worden gevolgd bij het omleggen van sneeuwkettingen: 1. Sneeuwketting uitleggen op de vloer, haakjes met de vlakke kant naar boven, ketting moet mooi vlak op de vloer liggen. 2. Rij de truck met de binnenste band op een blok, zodat het buitenste wiel vrij komt te hangen. Bij Supersingle plaats je de krik onder het wiel en krik je het wiel omhoog 3. Plaats de sneeuwketting onder het te leggen wiel, en verbindt aan de achterzijde haak en oog aan elkaar, vervolgens verbindt je aan de voorzijde haak en oog aan elkaar. 4. De ketting ligt nu als geheel maar los om het wiel, trek aan de ketting zodat deze mooi egaal over het loopvlak ligt en alle haken en ogen zich op de wang van het wiel bevinden. 5. Trek de spanketting zo strak mogelijk aan, en sla de spanhaak zo ver mogelijk door een schakel in de ketting. Haal de spanhaak om en breng deze terug naar de ring met de uitsparing, doe de spanhaak hier doorheen, en draai de ring rond, zodat de haak niet meer los kan schieten. 6. Span het restant van spanketting tegen de spanrichting in om de ketting of door de velg heen en zet deze zo strak mogelijk vast. 7. Sneeuwkettingen mogen in Nederland niet worden gebruikt op de openbare weg 8. Sneeuwketting horen niet stoer achter op de truck te hangen, maar zijn bij voorkeur mooi schoon opgeborgen in een bak of kist zodat je ze kunt gebruiken als je ze nodig hebt. 9. Sneeuwketting moeten wel matchen met de afmetingen van de banden van de truck, eerst dat dus even checken! Om te kunnen vertellen hoe je een sneeuwketting moet omleggen, oefenen we deze procedure op een losstaand reservewiel..

9 Kandidaat is in staat om aangegeven storingsmeldingen op te zoeken en in het instructieboek van het voertuig en op basis hiervan uit te leggen wat hij moet doen Voorbeelden van storingsmeldingen zijn o.a. Hoe te handelen bij oranje en rode brandende controle lampen. Hulpmiddel : instructieboek vrachtauto!! Belangrijk is dat je ongeveer 4 afbeeldingen vlot kunt opzoeken in het instructieboekje om vervolgens op te lezen wat deze betekenen. Geef geen antwoorden met eigen omschrijvingen of wat de lampjes volgens jou betekenen. Remmen in geval van gladheid : Maak zo veel mogelijk gebruik van de motorrem, om slippen tegen te gaan. Gebruik maken van een Retarder kan ook, maar let er wel op dat sommige retarders zo sterk ingrijpen, dat er toch de kans op blokkerende wielen kan ontstaan. De motorrem smoort de motor waardoor remwerking ontstaat, maar de wielen blijven gewoon rollen zodat je bestuurbaar blijft. Fabrikanten van trucks zorgen voor ABS systemen op vrachtauto s. Anti Blokkeer Systeem. Als je vol op de remmen gaat voel je een tegenwerking in het pedaal dat er voor zorgt dat een wiel net niet gaat blokkeren, waardoor er een optimale remming ontstaat en je de truck onder controle kunt houden. Als je het voertuig acuut moet stilzetten, gebruik dan de bedrijfsrem. Het ABS moet dan ingrijpen om te voorkomen dat je in de slip raakt. Vooruitkijken is dus noodzaak. Voorkomen is beter dan genezen

10 Scenario 6 : Invullen van het schade formulier. Kandidaat moet het schadeformulier adequaat invullen: Gegevens betrokken partijen, getuigen, voertuig(en), plaats, datum enz. Van toepassing zijnde kruisjes, optellen kruisjes en situatie schets Handtekening betrokken partijen en invullen achterzijde formulier Aan de hand van 2 casussen moet de kandidaat aan kunnen wijzen wat waar komt te staan. Ook dit scenario is wederom in 3 modules verdeeld. Module 1 : gegevens partij A en B + bovenzijde schade formulier Module 2: onderzijde schadeformulier + kruisjes lijst Module 3 : achterzijde schadeformulier. De beide casussen zijn als apart pdf bestand te downloaden of worden meegestuurd. VRAGEN OF OPMERKINGEN : Zijn er tijdens de voorbereiding van de CCV Praktische Toets vragen? Neem dan contact op met : Graafschap College Doetinchem André Jansen, docent Team Wegtransport & Logistiek Tel : of a.jansen@graafschapcollege.nl André Jansen Zelhem 26 februari 2016

Voorbereiding Praktische Toets C (vrachtwagen) Onderdeel van de Basiskwalificatie Code95

Voorbereiding Praktische Toets C (vrachtwagen) Onderdeel van de Basiskwalificatie Code95 2017 Voorbereiding Praktische Toets C (vrachtwagen) Onderdeel van de Basiskwalificatie Code95 Oosterpoort Vakopleiding Protonstraat 5-1 De praktische toets C Inhoud 1. Inleiding 2. Normeringinstructie

Nadere informatie

De door het opleidingsinstituut ingezette beoordelaar beschikt over een WRM certificaat C.

De door het opleidingsinstituut ingezette beoordelaar beschikt over een WRM certificaat C. PRAKTISCHE TOETS C1/C De praktische toets C1/C wordt afgenomen door het opleidingsinstituut, onder toezicht van CCV. Alleen door CCV gecertificeerde opleidingsinstituten mogen de toetsen afnemen. Onderdeel

Nadere informatie

SCENARIO S PRAKTISCHE TOETS D (VPTD) Inleiding

SCENARIO S PRAKTISCHE TOETS D (VPTD) Inleiding SCENARIO S PRAKTISCHE TOETS D (VPTD) Inleiding De Praktische toets D wordt afgenomen door het opleidingsinstituut, onder toezicht van CCV. Alleen door CCV erkende opleidingsinstituten mogen de toetsen

Nadere informatie

PRAKTISCHE TOETS D1/D

PRAKTISCHE TOETS D1/D PRAKTISCHE TOETS D1/D De praktische toets D1/D wordt afgenomen door het opleidingsinstituut, onder toezicht van CCV. Alleen door CCV gecertificeerde opleidingsinstituten mogen de toetsen afnemen. Onderdeel

Nadere informatie

Toetsmatrijs Taxi vakbekwaamheid praktijk beperkt

Toetsmatrijs Taxi vakbekwaamheid praktijk beperkt In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: CBR divisie CCV Categoriecode: TVC Toetsvorm: raktijk Dekkingsgraad

Nadere informatie

ZEKEREN VAN MACHINES EN MATERIEEL

ZEKEREN VAN MACHINES EN MATERIEEL ZEKEREN VAN MACHINES EN MATERIEEL Het vastzetten van de machines en materieel is van groot belang voor veilig transport. Als de lading niet goed vast zit ontstaan gemakkelijk ongevallen door losschietende

Nadere informatie

Arbochecklist Personenvervoer 1

Arbochecklist Personenvervoer 1 1 In te vullen door bedrijf / opdrachtgever. Naam bedrijf/opdrachtgever: 1/5 Ingevuld door: Datum (dd-mm-jjjj): Functie/opdrachtnaam: Korte functieomschrijving (mag ook als bijlage worden toegevoegd):

Nadere informatie

Toetsmatrijs. Opgesteld door: CCV. Examenonderdeel. Chauffeur LZV Mondeling (theoriegedeelte) en Praktijk. Examenvorm

Toetsmatrijs. Opgesteld door: CCV. Examenonderdeel. Chauffeur LZV Mondeling (theoriegedeelte) en Praktijk. Examenvorm Opgesteld door: CCV Examenonderdeel Code: Naam: n.v.t. Chauffeur LZV Mondeling (theoriegedeelte) en Praktijk Eindtermen/toetstermen Afbakening (indien van toepassing) Taxonomie code 1. Wet- en regelgeving

Nadere informatie

Toetsmatrijs LZV. Opgesteld door:

Toetsmatrijs LZV. Opgesteld door: Opgesteld door: CCV Categoriecode: LZV : ondeling () (theoriegedeelte) en praktijk () Totaal aantal vragen: Dekkingsgraad toetstermen: 80% Cesuur: ijzonderheden: Toelichting op tabel met afbakening = onomiecode

Nadere informatie

BPV Opdrachtenboek Chauffeur Goederenvervoer

BPV Opdrachtenboek Chauffeur Goederenvervoer BPV Opdrachtenboek Chauffeur Goederenvervoer Behorend bij het kwalificatiedossier Goederenvervoer. CREBO nummer : 23140 Kwalificatie Chauffeur Wegvervoer ( 25364) Opgenomen op de cijferlijst onder Loopbaan

Nadere informatie

Ladingzekering - 18 juli 2012

Ladingzekering - 18 juli 2012 Ladingzekering - 18 juli 2012 Basiskennis van Ladingzekeren De 3 belangrijkste stappen bij Ladingzekering: 1. Lading opsluiten 2. Wrijving verhogen (met antislipmatjes) 3. Lading vastzetten met spanmiddelen

Nadere informatie

Road Standards Zekering Voorschriften. Voorschriften voor de zekering van staal producten voor extern wegvervoer.

Road Standards Zekering Voorschriften. Voorschriften voor de zekering van staal producten voor extern wegvervoer. Road Standards Zekering Voorschriften Voorschriften voor de zekering van staal producten voor extern wegvervoer. Tata Steel Supply Chain Europe Revisie 1.0 NL Outbound Afdeling Datum : 01/08/2015 Geldig

Nadere informatie

Doelgroep De training is bedoeld voor de beroepschauffeur die in het kader van de Nascholing Code 95 een training volgt.

Doelgroep De training is bedoeld voor de beroepschauffeur die in het kader van de Nascholing Code 95 een training volgt. Naam opleider en registratienummer CBR, registratienummer 0000H0 Versienummer en datum Opleidingsplan versie 2; 25 november 2016 Code en type training Code: U24-1 Chauffeursdag Type: Regulier Naam training

Nadere informatie

BBL-Arbotraining. Programma. Wet- en regelgeving arbeidsomstandigheden. Doel Arbeidsomstandighedenwet. Het bevorderen van:

BBL-Arbotraining. Programma. Wet- en regelgeving arbeidsomstandigheden. Doel Arbeidsomstandighedenwet. Het bevorderen van: BBL-Arbotraining Programma Ochtendprogramma Arbeidsomstandigheden Zitten en tillen Veiligheid en gedrag Middagprogramma Veiligheid en interne transportmiddelen Laden en lossen 2 Doel Arbeidsomstandighedenwet

Nadere informatie

Ladingdiefstal; Gerelateerd aan doelstelling 3.2 uit de Richtlijn. Leefstijl; Gerelateerd aan doelstelling 3.5 uit de Richtlijn

Ladingdiefstal; Gerelateerd aan doelstelling 3.2 uit de Richtlijn. Leefstijl; Gerelateerd aan doelstelling 3.5 uit de Richtlijn Registratienummer 0000H0 Naam opleidingsinstituut CBR Versienummer en datum Opleidingsplan versie 3; 27 maart 2017 Cursuscode, cursusnaam en type training U24-1, Chauffeursdag Regulier Doel Het doel van

Nadere informatie

Toetsmatrijs LZV. In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen.

Toetsmatrijs LZV. In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: CR divisie CCV Categoriecode: LZV Toetsvorm: ondeling () (theoriegedeelte)

Nadere informatie

Toetsmatrijs Medegebruik van verharde lijnbusbanen en lijnbusstroken gemeente Amsterdam

Toetsmatrijs Medegebruik van verharde lijnbusbanen en lijnbusstroken gemeente Amsterdam Opgesteld door: CCV Categoriecode: Toetsvorm: TA Dekkingsgraad toetstermen: 100 % Cesuur: Bijzonderheden: raktijkexamen De kandidaat moet een voldoende hebben behaald voor het examen om een bewijs van

Nadere informatie

Arbochecklist Goederenvervoer¹

Arbochecklist Goederenvervoer¹ Arbochecklist Goederenvervoer¹ Het bedrijf / de opdrachtgever is bekend met de wettelijke verplichting ² om: De uitzendkracht voor aanvang van het werk voor te lichten over de risico s en de te nemen maatregelen.

Nadere informatie

Instructie lading zekeren bij SAB-profiel bv (versie ) Algemeen vooraf voor de chauffeur/verlader: Ladingzekering van Binnendozen

Instructie lading zekeren bij SAB-profiel bv (versie ) Algemeen vooraf voor de chauffeur/verlader: Ladingzekering van Binnendozen Instructie lading zekeren bij SAB-profiel bv (versie 4-11-2016) Algemeen vooraf voor de chauffeur/verlader: draag de vereiste Persoonlijke beschermingsmiddelen; volg de SAB veiligheidsinstructies; loop

Nadere informatie

Arbochecklist Goederenvervoer 1

Arbochecklist Goederenvervoer 1 1 In te vullen door bedrijf / opdrachtgever Naam bedrijf/opdrachtgever: 1/6 Ingevuld door: Datum (dd-mm-jjjj): Functie/opdrachtnaam: Korte functieomschrijving (mag ook als bijlage worden toegevoegd): Het

Nadere informatie

Voorbereiding Praktische Toets C (vrachtwagen) Onderdeel van de Basiskwalificatie Code95

Voorbereiding Praktische Toets C (vrachtwagen) Onderdeel van de Basiskwalificatie Code95 2016 Vrbereiding Praktische Tets C (vrachtwagen) Onderdeel van de Basiskwalificatie Cde95 Osterprt Vakpleiding Prtnstraat 5-1 De praktische tets C Inhud 1. Inleiding 2. Nrmeringsinstructie 3. Overzicht

Nadere informatie

Handleiding. Wandencontainer. Instructie voor het laden en lossen. Bruil ebm beton De Smalle Zijde LR Veenendaal

Handleiding. Wandencontainer. Instructie voor het laden en lossen. Bruil ebm beton De Smalle Zijde LR Veenendaal Handleiding Wandencontainer Instructie voor het laden en lossen Bruil ebm beton De Smalle Zijde 78 3903 LR Veenendaal 0318-525055 Versie 1-2015 Inhoudsopgave Werktuiggegevens... 3 Fabrikant... 3 Omschrijving

Nadere informatie

Doelgroep Beroepschauffeur die in bezit is van minimaal een geldig rijbewijs C en/of D

Doelgroep Beroepschauffeur die in bezit is van minimaal een geldig rijbewijs C en/of D Pagina 1 van 15 1.Naam en nummer opleider 2.Versienummer en datum 201701-002 / 27-07-2017 3.Code en type training U01-4 ADR basis + tank met E-learning driedaags (systeem: All Secure Cargo) 4.Naam training

Nadere informatie

NIEUW Invoering vakbekwaamheid voor de categorie D vanaf 10 september 2008

NIEUW Invoering vakbekwaamheid voor de categorie D vanaf 10 september 2008 NIEUW Invoering vakbekwaamheid voor de categorie D vanaf 10 september 2008 Vanaf 10 september 2008 moeten alle bestuurders van een voertuig behorende tot de categorie D en die in beroepsverband rijden,

Nadere informatie

Instructies Oud Papier & Karton

Instructies Oud Papier & Karton Instructies Oud Papier & Karton Memo KENMERK: Aan: Chauffeurs vrijwilligers oud papier en kartoninzameling (OPK) Van: Betreft: Veiligheidsinstructie Kopie: Datum: Maart 2015 Beste chauffeurs en vrijwilligers,

Nadere informatie

Laadvoorschriften. Service Centre Maastricht. Inhoudsopgave

Laadvoorschriften. Service Centre Maastricht. Inhoudsopgave Laadvoorschriften Service Centre Maastricht Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 1.1 Verantwoordelijkheid 2 1.2 Toepassing 2 1.3 Inspectie 2 1.4 Handelswijze chauffeurs 2 2 Eisen aan Voertuigen 3 2.1 Introductie

Nadere informatie

Gezond werken met. de handpallettruck

Gezond werken met. de handpallettruck Gezond werken met de handpallettruck Op de juiste manier inzetten Veel bedrijven gebruiken handpallettrucks voor het verplaatsen van goederen, ondanks de groeiende populariteit van de elektrische pallettruck.

Nadere informatie

Toetsmatrijs Taxi vakbekwaamheid praktijk volledig

Toetsmatrijs Taxi vakbekwaamheid praktijk volledig In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: CBR divisie CCV Categoriecode: TV Toetsvorm: raktijk Dekkingsgraad

Nadere informatie

Toetsmatrijs Vakbekwaamheid vorkheftruck-/reachtruckchauffeur praktijk Initieel en Verlenging

Toetsmatrijs Vakbekwaamheid vorkheftruck-/reachtruckchauffeur praktijk Initieel en Verlenging In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: CB divisie CCV Categoriecode: HEF en E(Initieel examen), VHEF

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN STICHTING DE WILG

ONTRUIMINGSPLAN STICHTING DE WILG Augustus 2014 HKZ rubriek 7: Werkomgeving en materiaal ONTRUIMINGSPLAN STICHTING DE WILG De Wilg HKZ-Handboek 12-8-2014 Pagina 1 van 12 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1: algemene gegevens...

Nadere informatie

Ladingzekering. Waarom? Geremd voor een bus vol kinderen op schoolreis.

Ladingzekering. Waarom? Geremd voor een bus vol kinderen op schoolreis. 1 2 3 Ladingzekering Waarom? Geremd voor een bus vol kinderen op schoolreis. 4 HBVL, 3/1/2008 Waarom: samengevat Schade Veiligheid van chauffeur én andere weggebruikers. Wetgeving: Art 45.1 van het verkeersreglement:

Nadere informatie

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 400 105 813 8:91-10 Apr 04 47 23 201 47 23 201 Feb 99

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn. Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 400 105 813 8:91-10 Apr 04 47 23 201 47 23 201 Feb 99 SCdefault 9-5 Montagerichtlijn SITdefault Lastdrager MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

Raamwerk Praktijktoetsen

Raamwerk Praktijktoetsen 7. Scenario s en matrijzen Toets besloten Raamwerk Praktijken Versie 2.2 Publicatiedatum wijzigingen: 1 juli 2019 Ingangsdatum wijzigingen: 1 juli 2019 : oofdstuk 1: et Raamwerk praktijken...2 oofdstuk

Nadere informatie

Toelichting ADR Praktijkrichtlijn

Toelichting ADR Praktijkrichtlijn Toelichting ADR Praktijkrichtlijn Toelichting bij de Richtlijn voor de uitvoering van de praktijkoefeningen zoals genoemd in ADR/VLG 8.2.2.1 1. Inleiding Om in het bezit te komen van het ADR certificaat

Nadere informatie

(indien van toepassing) 1. klem 2. vorkversteller (spreader) 3. side shift 4. verlengde vork

(indien van toepassing) 1. klem 2. vorkversteller (spreader) 3. side shift 4. verlengde vork Opgesteld door: CCV Examenonderdeel Code: Naam: Toetsvorm: n.v.t. Veiligheidscertificaat Vorkheftruck/Reachtruck Theorie Note: Waar in dit document vorkheftruck gelezen wordt, kan ook reachtruck staan.

Nadere informatie

Handleiding: Rupsdumper vaste kipbak. Veiligheidsvoorzieningen

Handleiding: Rupsdumper vaste kipbak. Veiligheidsvoorzieningen Handleiding: Rupsdumper vaste kipbak. Veiligheidsvoorzieningen Draag de nodige beschermmiddelen: een veiligheidshelm, veiligheidsbril, anti-slip werkschoenen, werkhandschoenen, gehoorbescherming. Draag

Nadere informatie

Voertuigcontrole 9-VLD E achter B

Voertuigcontrole 9-VLD E achter B Voertuigcontrole 9-VLD-47 21 E achter B Dit document bevat de onderdelen die u nodig heeft tijdens uw opleiding en examen. Kentekens Apk-bewijs Dodge Mogelijke vragen op het examen behorend bij kentekens

Nadere informatie

Raamwerk Praktijktoetsen

Raamwerk Praktijktoetsen Inhoudsopgave 1. Het Raamwerk praktijktoetsen 2. Aanvraagprocedure 3. Erkenningseisen 4. Toezicht en sancties 5. Bezwaar en beroep 6. Scenario s en toetsmatrijzen Praktische toets 7. Scenario s en toetsmatrijzen

Nadere informatie

Gezond werken met. rolcontainers

Gezond werken met. rolcontainers Gezond werken met rolcontainers Op de juiste manier inzetten Rolcontainers: ze worden veel gebruikt. Het werken met rolcontainers kan echter lichamelijk belastend zijn. Daarom is het belangrijk rolcontainers

Nadere informatie

U03-1 Lading Zekeren CBR Registratienummer. 2. Naam opleider

U03-1 Lading Zekeren CBR Registratienummer. 2. Naam opleider 1. CBR Registratienummer 2. Naam opleider 3. Versienummer en datum 201703-002 / 01-08-2017 4. Cursuscode, cursusnaam en type training U03-1, Lading Zekeren, e-learning (systeem: All Secure Cargo) 5. Doel

Nadere informatie

transport en logistiek CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand.

transport en logistiek CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Examen VMBO-BB 2014 gedurende 300 minuten transport en logistiek CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 22 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Inhoud

Inkijkexemplaar. Inhoud Inhoud Ongevallen gebeuren elke dag. Meestal gaat het om kleine ongevallen waarvan de gevolgen niet zo erg zijn: een schaafwonde door te vallen, een verstuikte voet bij het sporten, of een bloedneus op

Nadere informatie

Midden-Oost Pagina : 1 van 5. werken (papierinzameling) Datum : 01-01-2007

Midden-Oost Pagina : 1 van 5. werken (papierinzameling) Datum : 01-01-2007 Midden-Oost Pagina : 1 van 5 Persoonlijke beschermingsmiddelen Het dragen van de aan U verstrekte persoonlijke beschermingsmiddelen zoals: Veiligheidshesje (zichtbaarheid) Bij minicontainers tevens: Handschoenen

Nadere informatie

Dit is een door het CCV goedgekeurd lesplan

Dit is een door het CCV goedgekeurd lesplan Pagina 1 van 6 1. CBR Registratienummer 2. Naam opleider 3. Versienummer en datum 201703-002 / 01-08-2017 4. Cursuscode, cursusnaam en type training U03-1, Lading Zekeren, e-learning (systeem: All Secure

Nadere informatie

Toetsmatrijs Veiligheid vorkheftruck-/reachtruck praktijk

Toetsmatrijs Veiligheid vorkheftruck-/reachtruck praktijk In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: CB divisie CCV Categoriecode: VHEF en VEA Toetsvorm: raktijk

Nadere informatie

Code en type training Code: U01-4 ADR Type: allesomvattende cursus 28 uur regulier en in dagdelen (nascholing effectief 35 uur)

Code en type training Code: U01-4 ADR Type: allesomvattende cursus 28 uur regulier en in dagdelen (nascholing effectief 35 uur) Naam opleider en registratienummer CBR, registratienummer 0000H0 Versienummer en datum Opleidingsplan versie 1; 25 maart 2016 Code en type training Code: U01-4 ADR Type: allesomvattende cursus 28 uur regulier

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager mei 2015 Tilly Light BV Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 10 Eerste gebruik 11 Op de auto plaatsen 15 Fietsen plaatsen 18 Rijden 23 Fietsen

Nadere informatie

Cursuscode, cursusnaam en type training U01-4, ADR Allesomvattende cursus 35 uur regulier en in dagdelen (telt voor 28 uur nascholing)

Cursuscode, cursusnaam en type training U01-4, ADR Allesomvattende cursus 35 uur regulier en in dagdelen (telt voor 28 uur nascholing) Registratienummer 0000H0 Naam opleidingsinstituut CBR Versienummer en datum Opleidingsplan versie 3; 27 september 17 Cursuscode, cursusnaam en type training U01-4, ADR Allesomvattende cursus 35 uur regulier

Nadere informatie

Voertuigcontrole BN-BF-67 4 C

Voertuigcontrole BN-BF-67 4 C Voertuigcontrole BN-BF-67 4 C Dit document bevat de onderdelen die u nodig heeft tijdens uw opleiding en examen. Mogelijke vragen behorend bij het kenteken Waarom is het een vrachtwagen? Welke euronormering

Nadere informatie

Competenties Eerste Hulp

Competenties Eerste Hulp Onderdeel 01. Vijf belangrijke punten bij het verlenen van Eerste Hulp de vijf belangrijke punten toepassen. maatregelen te nemen om de veiligheid van zichzelf, medehulpverleners, omstanders en slachtoffer(s)

Nadere informatie

Lesfiche : EHBO & Reanimatie

Lesfiche : EHBO & Reanimatie Lesfiche : EHBO & Reanimatie Niveau 1: (Praktijk: 2lesuren) Inschatten van een situatie: Veiligheid! Waarom? Niemand heeft nood aan meerdere slachtoffers dan er oorspronkelijk waren ( aarzel dus ook niet

Nadere informatie

Circulus-Berkel Arbowetgeving. Arbowetgeving. Veiligheidsvoorschriften. Arbowetgeving. Inhoud veiligheidsinstructie oud papier inzamelen

Circulus-Berkel Arbowetgeving. Arbowetgeving. Veiligheidsvoorschriften. Arbowetgeving. Inhoud veiligheidsinstructie oud papier inzamelen Arbowetgeving Circulus-Berkel Veiligheidsinstructie Oud papier inzamelen 20 januari 2016 Wat staat er samengevat in artikel 10? Elke werkgever is er verantwoordelijk voor dat derden geen gevaar lopen door

Nadere informatie

Toetsmatrijs Taxi Amsterdam Praktijk

Toetsmatrijs Taxi Amsterdam Praktijk Toetsmatrijs i Amsterdam raktijk In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: CBR divisie CCV Categoriecode:

Nadere informatie

Eisen examenvoertuig categorieën C1, C1E, D1 en D1e

Eisen examenvoertuig categorieën C1, C1E, D1 en D1e categorieën C1, C1E, D1 en D1e > automaat Deze voertuigeisen zijn van toepassing op voertuigen die gebruikt worden voor C1, D1, C1E en D1E examens. De examenvoertuigen dienen te voldoen aan de

Nadere informatie

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn SCdefault 9-5 Montagerichtlijn SITdefault Lastdrager MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

Schaarlift tafel model

Schaarlift tafel model 9705033 Schaarlift tafel model Capaciteit: 500 Kg. Gebruikershandeling en gebruiksaanwijzing 1 Introductie Met de juiste verzorging van deze tafel zou u er jaren plezier van moeten hebben. Waarschuwing:

Nadere informatie

Raamwerk Praktijktoetsen

Raamwerk Praktijktoetsen 8. Scenario s en matrijzen Praktische 9. Scenario s en matrijzen Toets besloten Raamwerk Praktijken Versie 1.4 Publicatiedatum wijzigingen: 1 januari 2017 Ingangsdatum wijzigingen: 1 januari 2017 : oofdstuk

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MB Series Instructies voor het vervangen van het dvd-station 7440910005 7440910005 Documentversie: 1.0 - Februari 2008 www.packardbell.com Veiligheidsinstructies Lees

Nadere informatie

Toetsmatrijs. Opgesteld door: CCV

Toetsmatrijs. Opgesteld door: CCV Opgesteld door: CCV Examenonderdeel Code: Naam: Toetsvorm: n.v.t. Veiligheidscertificaat Vorkheftruck/Reachtruck Praktijk Note: Waar in dit document vorkheftruck gelezen wordt, kan ook reachtruck staan.

Nadere informatie

DE VIJF BELANGRIJKE PUNTEN

DE VIJF BELANGRIJKE PUNTEN DE VIJF BELANGRIJKE PUNTEN De vijf belangrijke punten Let op gevaar; voor jezelf, omstanders, slachtoffer Ga na wat er is gebeurd en daarna wat iemand mankeert; Stel het slachtoffer gerust en zorg voor

Nadere informatie

Gewondenvervoer. A&G eerste hulp opleidingen 2

Gewondenvervoer. A&G eerste hulp opleidingen 2 Gewondenvervoer A&G eerste hulp opleidingen 2 Gewondenvervoer is altijd een noodzakelijk kwaad Het kan op diverse manieren worden gedaan Handgedragen Zonder hulpmiddelen Met hulpmiddelen A&G eerste hulp

Nadere informatie

Handleiding: minigraafkraan 1000 KG Kubota U10-3

Handleiding: minigraafkraan 1000 KG Kubota U10-3 Handleiding: minigraafkraan 1000 KG Kubota U10-3 Bediening 1 Contactslot 2 Urenteller 3 Waarschuwingslampje 4 Claxonschakelaar 5 Schakelaar werklamp 1 Gashendel 2 Rijhendel (links) 3 Rijhendel (rechts)

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Dehaco. Materiaalsluis

Gebruikershandleiding. Dehaco. Materiaalsluis Gebruikershandleiding Dehaco Materiaalsluis Onderdelen 2 x wateropvangbak 1 x vloerplateau 4 x vloerrooster in wateropvangbakken 4 x vloerrooster op vloerplateau 5 x vulprofielen 6 x wandpaneel 4 x deur,

Nadere informatie

Bedrijfsnoodplan (voorbeeld)

Bedrijfsnoodplan (voorbeeld) Bedrijfsnoodplan (voorbeeld) Naam bedrijf Adres en postcode nog in te vullen. Voorwoord: U heeft in handen het Bedrijfsnoodplan van..dakbedekkingen ook wel ontruimingsplan genoemd. Ondanks allerlei voorzorgsmaatregelen

Nadere informatie

Gezond werken met. de handpallettruck. dé arbo- en verzuimspecialisten in transport en logistiek

Gezond werken met. de handpallettruck. dé arbo- en verzuimspecialisten in transport en logistiek Gezond werken met de handpallettruck dé arbo- en verzuimspecialisten in transport en logistiek Op de juiste manier inzetten Gezond(er) werken Veel bedrijven gebruiken handpallettrucks voor het verplaatsen

Nadere informatie

Freeshandleiding. Algemene richtlijnen

Freeshandleiding. Algemene richtlijnen Freeshandleiding Algemene richtlijnen Introductie Welkom in de PMB! Veiligheid is hier het allerbelangrijkst. Zorg ervoor dat je altijd een veiligheidsbril, veiligheidsschoenen en een stofjas draagt. Lang

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager Versie 2, 2015 Tilly Light BV 2 Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 9 Eerste gebruik 10 Op de auto plaatsen 14 Fietsen plaatsen 17 Rijden 22

Nadere informatie

Transport over land en te water laten van de boot

Transport over land en te water laten van de boot Transport over land en te water laten van de boot Hier lees je alles over het transporteren van boten over het land. Ook lees je hier alles over het te water laten en uit het water halen van je boot. Vervoer

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI

GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI GEFELICITEERD! U heeft de keuze gemaakt voor een Combi-Camp. Dat betekent dat u oog heeft voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij hopen dat u veel onbezorgde en geweldige vakanties

Nadere informatie

Praktijk Vragen over auto

Praktijk Vragen over auto Praktijk Vragen over auto 1 BANDEN: Wat moet je controleren op Auto banden 1- spannig: Meters/Lampjes Juiste banden spanning hangt af: Auto (merk, Type, gewicht) maat Gewicht lading (of aantal personen).

Nadere informatie

Toetsmatrijs. Opgesteld door: CCV. Examenonderdeel. Chauffeur Containerheftruck. Opgenomen in de toets: Aantal vragen /opdrachten: Taxonomie code:

Toetsmatrijs. Opgesteld door: CCV. Examenonderdeel. Chauffeur Containerheftruck. Opgenomen in de toets: Aantal vragen /opdrachten: Taxonomie code: Opgesteld door: CCV Examenonderdeel Code: Naam: Toetsvorm: CHP Chauffeur Containerheftruck Praktijk 1. Controle en onderhoudshandelingen 10% 1.1 De kandidaat kan de controle- en de vorken van de containerheftruck

Nadere informatie

Zijn voorwerpen te groot of te zwaar dan zijn er hulpmiddelen om het voorwerp te verplaatsen: - steekwagen - heftruck - takels - hijskranen

Zijn voorwerpen te groot of te zwaar dan zijn er hulpmiddelen om het voorwerp te verplaatsen: - steekwagen - heftruck - takels - hijskranen Hijsen en tillen Een voorwerp dat zwaarder is als 25 kg mag je niet alleen met de hand tillen. Ook is het verstandig om grote of moeilijk te pakken voorwerpen niet alleen te tillen. Zijn voorwerpen te

Nadere informatie

STAP 1 VOORBEREIDING. Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek.

STAP 1 VOORBEREIDING. Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek. 1 STAP 1 VOORBEREIDING Bestudeer de tekeningen en deze bevestigings instructies alvorens u begint met de montage! Organiseer uw werkplek. Organiseer de materialen. Breng ze naar de juiste plaats, en maak

Nadere informatie

Veiligheid vorkheftruck-/reachtruckchauffeur praktijk

Veiligheid vorkheftruck-/reachtruckchauffeur praktijk Opgesteld door: CCV Categoriecode: VHEF en VEA Note: Waar in dit document vorkheftruck gelezen wordt, kan Toetsvorm: raktijk ook reachtruck staan. Alleen als dit niet mogelijk is, Bijzonderheden: Het examen

Nadere informatie

Voorbeeld. Naam opleider en registratienummer CBR, registratienummer 0000H0. Versienummer en datum Opleidingsplan versie 2; 18 juni 2015

Voorbeeld. Naam opleider en registratienummer CBR, registratienummer 0000H0. Versienummer en datum Opleidingsplan versie 2; 18 juni 2015 Naam opleider en registratienummer CBR, registratienummer 0000H0 Versienummer en datum Opleidingsplan versie ; 18 juni 0 Code en type training Code: U1-1 EHBO Type: Regulier, en in dagdelen (=opgeknipt)

Nadere informatie

Toetsmatrijs TVP. Opgesteld door: CCV Examenhuis. Examenonderdeel. Praktijkexamen Taxi Volledig

Toetsmatrijs TVP. Opgesteld door: CCV Examenhuis. Examenonderdeel. Praktijkexamen Taxi Volledig Toetsmatrijs TV Opgesteld door: Examenonderdeel Code: Naam: Toetsvorm: CCV Examenhuis TV raktijkexamen Taxi Volledig raktijkexamen Verantwoorde en veilige verkeersdeelname 1.1 Toepassing wet- en regelgeving

Nadere informatie

ATRIUM aanbod vakbekwaamheid

ATRIUM aanbod vakbekwaamheid CODE 95 De nascholingsplicht voor chauffeurs C/CE en D/DE is van kracht sedert 1 september 2009. Elke bus- of vrachtwagenchauffeur die na deze datum zijn vakbekwaamheid behaald heeft, moet per 5 jaar 35

Nadere informatie

Opleiding: BESTUURDER HEFTRUCK

Opleiding: BESTUURDER HEFTRUCK Opleiding: BESTUURDER HEFTRUCK De bestuurder heftruck verplaatst en stapelt goederen over korte afstanden, zowel binnen als buiten. Hij laadt en lost externe transportmiddelen. Hij voorziet de heftruck

Nadere informatie

Bijlagen. Exploratief onderzoek naar multimodale instructieve ontruimingsplattegronden in de openbare ruimte

Bijlagen. Exploratief onderzoek naar multimodale instructieve ontruimingsplattegronden in de openbare ruimte Bijlagen Exploratief onderzoek naar multimodale instructieve splattegronden in de openbare ruimte Masterscriptie Mieke Wester Eerste begeleider: I.F. van der Sluis S2393255 Tweede begeleider: G. Redeker

Nadere informatie

VEILIG MET JE KLAS OP STAP

VEILIG MET JE KLAS OP STAP VEILIG MET JE KLAS OP STAP TE VOET, MET DE FIETS OF MET DE BUS DAG VERKEER OP SCHOOL 14 NOVEMBER 2016 PROGRAMMA 11u00 Op weg met groepen 12u00 Een veilige uitstap met de bus 12u30 Middagpauze OP WEG MET

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Micoloto:

Gebruiksaanwijzing Micoloto: Gebruiksaanwijzing Micoloto: Waarschuwingen en opmerkingen - Alleen gebruiken op een vlakke vloer. - Het apparaat mag niet schuin staan, altijd recht. - Wielen van de hijswagen altijd zo breed en lang

Nadere informatie

Alles wat je moet weten. BE rijopleiding. Meenemen naar het examen: Orgineel auto rijbewijs. Oproepkaart CBR. Auto peugeot 807 04-SB-BG

Alles wat je moet weten. BE rijopleiding. Meenemen naar het examen: Orgineel auto rijbewijs. Oproepkaart CBR. Auto peugeot 807 04-SB-BG Alles wat je moet weten BE rijopleiding Meenemen naar het examen: Orgineel auto rijbewijs. Oproepkaart CBR Auto peugeot 807 04-SB-BG Veilig op weg in het verkeer in samenwerking met Verkeersschool Boensma

Nadere informatie

Cursus Bedrijfshulpverlening - Inleiding in de BHV

Cursus Bedrijfshulpverlening - Inleiding in de BHV Cursus Bedrijfshulpverlening - Inleiding in de BHV Een bedrijfshulpverlener moet snel beslissingen kunnen nemen en bepalen welke handeling, op welke manier moet worden uitgevoerd. Onder bedrijfshulpverlening

Nadere informatie

CARGO DIGGER PLANT ROBUUST SLIM EN FUNCTIONEEL

CARGO DIGGER PLANT ROBUUST SLIM EN FUNCTIONEEL 60 61 CARGO DIGGER PLANT ROBUUST SLIM EN FUNCTIONEEL Het innovatieve ontwerp maakt de CarGO Digger Plant een handzame betrouwbare machinetransporter voor o.a graafmachines. Compact, laag en licht bieden

Nadere informatie

Toetsmatrijs. Opgesteld door: CCV. Examenonderdeel. Voorman Projectverhuizer. Opgenomen in de toets: Toetsvorm: Aantal vragen /opdrachten:

Toetsmatrijs. Opgesteld door: CCV. Examenonderdeel. Voorman Projectverhuizer. Opgenomen in de toets: Toetsvorm: Aantal vragen /opdrachten: Opgesteld door: CCV Examenonderdeel Code: Naam: Voorman Projectverhuizer n.v.t. Voorman Projectverhuizer Schriftelijk 1. Beroepshouding, communicatie en leidinggeven 1.1 De kandidaat kan zijn taken, bevoegdheden

Nadere informatie

Scenario s toets besloten terrein C en D

Scenario s toets besloten terrein C en D Scenario s toets besloten terrein C en D Inleiding De Toets besloten terrein wordt afgenomen door het opleidingsinstituut, onder toezicht van CCV. Alleen door CCV daartoe erkende opleidingsinstituten mogen

Nadere informatie

Banden de- en montage machine

Banden de- en montage machine Banden de- en montage machine - 1 - Algemene veiligheidsregels Deze handleiding bevat belangrijke informatie, lees deze aandachtig door voordat men de machine gaat gebruiken. 1. Omschrijving van de machine

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. transport en logistiek CSPE BB. gedurende 240 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. transport en logistiek CSPE BB. gedurende 240 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2010 gedurende 240 minuten transport en logistiek CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 23 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Ben jij het ook zat om steeds te zakken met 1 fout te veel? Mag je al afrijden maar moet je nog stééds je theorie halen?

Ben jij het ook zat om steeds te zakken met 1 fout te veel? Mag je al afrijden maar moet je nog stééds je theorie halen? Ben jij het ook zat om steeds te zakken met 1 fout te veel? Mag je al afrijden maar moet je nog stééds je theorie halen? Geen zin om dagen lang uit boeken te leren of met CD-ROMS te oefenen? Maak je niet

Nadere informatie

Laadvoorschriften. Corus Service Centre Maastricht

Laadvoorschriften. Corus Service Centre Maastricht Laadvoorschriften Corus Service Centre Maastricht Revisie: 5 Datum: 15-01-2009 Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 1.1 Verantwoordelijkheid 3 1.2 Toepassing 3 1.3 Inspectie 3 1.4 Handelswijze chauffeurs 3 2 Eisen

Nadere informatie

MODULE ZERO HARM BY CHOISE. Naar een werkplek zonder incidenten.

MODULE ZERO HARM BY CHOISE. Naar een werkplek zonder incidenten. MODULE ZERO HARM BY CHOISE Naar een werkplek zonder incidenten. Module Zero Harm By Choice Voordat je bij Aluchemie aan het werk gaat verzoeken wij jou de module Zero Harm By Choice goed door te lezen.

Nadere informatie

Bij het niet verschijnen van een deelnemer volgt de andere deelnemer het gehele lesprogramma zoals bedoeld voor twee deelnemers.

Bij het niet verschijnen van een deelnemer volgt de andere deelnemer het gehele lesprogramma zoals bedoeld voor twee deelnemers. Naam opleider en registratienummer CBR, registratienummer 0000H0 Versienummer en datum Opleidingsplan versie 5; 25 maart 2016 Code en type training Code: W02-1 Rijoptimalisatie Type: Regulier Naam training

Nadere informatie

BASISOPLEIDING / BIJSCHOLING BEDRIJFS-EHBO

BASISOPLEIDING / BIJSCHOLING BEDRIJFS-EHBO Succes Invest Movan Cash Flow Management BVBA PRODUCTFICHE 2018 CODE: NIJ / BIJ Faraday Safety Training VZW Faraday Safety VOF BASISOPLEIDING / BIJSCHOLING BEDRIJFS-EHBO 1 Opleiding Bedrijfseerstehulp

Nadere informatie

Examen VMBO-KB versie rood

Examen VMBO-KB versie rood Examen VMBO-KB versie rood 2018 gedurende 85 minuten profielvak M&T CSPE KB onderdeel D Naam kandidaat Kandidaatnummer Dit onderdeel bestaat uit 7 opdrachten. Voor dit onderdeel zijn maximaal 24 punten

Nadere informatie

druk 1 1TH 084070 NSN 2320-17-122-6055 PROJECTNUMMER 084070 TECHNISCHE HANDLEIDING VAU 150 KN 6X6 DAF YBB95.480 TAKEL

druk 1 1TH 084070 NSN 2320-17-122-6055 PROJECTNUMMER 084070 TECHNISCHE HANDLEIDING VAU 150 KN 6X6 DAF YBB95.480 TAKEL druk 1 1TH 084070 NSN 30-17-1-6055 PROJECTNUMMER 084070 TECHNISCHE HANDLEIDING VAU 150 KN 6X6 DAF YBB5.480 TAKEL Vastgesteld door de Directeur Defensie Materieel Organisatie voor deze Hoofd Logistieke

Nadere informatie

Voorbeeldplan CBR. Algemeen gedeelte. 1. CBR registratienummer en naam opleidingsinstituut 0000A0, CBR Voorbeeld

Voorbeeldplan CBR. Algemeen gedeelte. 1. CBR registratienummer en naam opleidingsinstituut 0000A0, CBR Voorbeeld Algemeen gedeelte 1. CBR registratienummer en naam opleidingsinstituut 0000A0, CBR Voorbeeld 2. Versienummer en datum Opleidingsplan versie 1; 25 mei 2019 3. Cursuscode en naam U21-1 EHBO 4. Cursustype

Nadere informatie

Toolbox-meeting Rijden met aanhangwagens

Toolbox-meeting Rijden met aanhangwagens Toolbox-meeting Rijden met aanhangwagens Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Rijden met aanhangwagens Het gebruik van aanhangwagens in de bouw en

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing VeloPlus Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06

Nadere informatie

Arbocatalogus pkgv- industrie Besloten Ruimten

Arbocatalogus pkgv- industrie Besloten Ruimten Arbocatalogus pkgv- industrie Besloten Ruimten Bijlage 6 Redding uit besloten ruimte 1. BHV en redding uit besloten ruimten 1.1 De rol van de BHV bij hulpverlening in besloten ruimten Werkzaamheden in

Nadere informatie

Werken bij SITA. Instructieboekje voor vrijwilligers

Werken bij SITA. Instructieboekje voor vrijwilligers Werken bij SITA als vrijwilliger Instructieboekje voor vrijwilligers 02 instructieboekje vrijwilligers sita nederland 03 inleiding welkom bij sita je gaat werken als vrijwilliger voor je vereniging bij

Nadere informatie