Gebruikersbijlage Fiery EXP250 Color Server, versie 1.0SP1 voor DocuColor 240/250

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikersbijlage Fiery EXP250 Color Server, versie 1.0SP1 voor DocuColor 240/250"

Transcriptie

1 Gebruikersbijlage Fiery EXP250 Color Server, versie 1.0SP1 voor DocuColor 240/250 In deze bijlage wordt beschreven hoe u de systeemsoftware van de Fiery EXP250 Color Server bijwerkt met de functies die niet beschikbaar waren in versie 1.0. Het document bevat ook een aanvulling op de informatie in de gebruikersdocumentatie over installeerbare opties en de gebruikerssoftware van de Fiery EXP250. Lees deze Gebruikersbijlage en geef elke gebruiker een exemplaar voor u de Fiery EXP250 gebruikt. Voor alle overige informatie en instructies verwijzen wij u naar de gebruikersdocumentatie die met uw Fiery EXP250 was meegeleverd. OPMERKING: De term Fiery EXP250 wordt in dit document gebruikt om te verwijzen naar de Fiery EXP250 Color Server. De Fiery EXP250 ondersteunt de DocuColor 240/250. De term kopieermachine wordt in dit document gebruikt om te verwijzen naar de DocuColor 240/250. Nieuwe functies in deze update Dit document bevat informatie over de volgende onderwerpen: Upgrade van de Fiery EXP250-systeemsoftware Er worden instructies gegeven voor het installeren van de update van de systeemsoftware op verschillende manieren. Zie Systeemsoftware bijwerken op pagina 2 voor meer informatie. Installatie van printerstuurprogramma s De update-cd voor de EXP250 SP1-systeemsoftware bevat ook printerstuurprogramma s die u moet installeren om de optie Lade 6 (Extra groot) te gebruiken. Zie Printerstuurprogramma s bijwerken op pagina 7 voor meer informatie. Keuze in het Mac OS X-printerstuurprogramma Het Mac OS X-printerstuurprogramma in de systeemsoftware-upgrade ondersteunt niet alleen de nieuwe optie Lade 6 (Extra groot), maar lost ook problemen op in Mac OS X v10.3 en v met de afwerkingsopties voor vouwen en nieten. Zie Twee versies van het Mac OS X-printerstuurprogramma op pagina 9 voor meer informatie. Annuleren bij verkeerde combinatie Een taak waarvoor de media niet beschikbaar zijn kan na een gespecificeerde wachttijd worden geannuleerd. Zie pagina 10. Ondersteuning voor optie Lade 6 (Extra groot) Lade 6 (Extra groot) is een nieuwe installeerbare optie voor papier dat groter is dan de normale optie voor Lade 6. Zie Lade 6 (Extra groot) op pagina 10 voor meer informatie. Copyright 2006 Electronics for Imaging, Inc. Bestelnummer: maart 2006

2 Pagina 2 Mediabeveiliging Lade 5 Mediabeveiliging Lade 5 voorkomt schade aan de kopieermachine als taken die uit Lade 5 (handmatige invoer) worden afgedrukt geen mediatype specificeren. Zie Optie Mediabeveiliging Lade 5 op pagina 14 voor meer informatie. Verduidelijking van de vereisten voor het drukken van een dubbelzijdige taak in handmatige of semi-handmatige modus Handmatig en semi-handmatig dubbelzijdig afdrukken wordt ondersteund met ofwel Lade 5 (handmatige invoer) of Lade 6 (Extra groot) als papierbron. Zie Handmatig dubbelzijdig afdrukken met Lade 5 (handmatige invoer) of Lade 6 (Extra groot) op pagina 15 voor meer informatie. Optioneel Productieafdrukpakket In dit document wordt ook het optionele Productie-afdrukpakket beschreven, dat diverse bijkomende functies biedt om de afdrukwerkstroom van taken op de Fiery EXP250 te controleren en te beheren. Zie Productie-afdrukpakket op pagina 19 voor meer informatie. Systeemsoftware bijwerken Methoden voor het bijwerken van de systeemsoftware U kunt de systeemupdate op verschillende manieren installeren: System Updates vanaf het bedieningspaneel of de Fiery Advanced Controller Interface (FACI) Zoeken naar updates via WebTools Vanaf de update-cd voor de EXP250 SP1-systeemsoftware Deze methoden worden hierna beschreven. OPMERKING: Bijgewerkte printerstuurprogramma s kunnen worden geïnstalleerd via Zoeken naar updates of vanaf de update-cd voor de EXP250 SP1-systeemsoftware. Ze kunnen ook worden geïnstalleerd via Aanwijzen en afdrukken nadat ze zijn geïnstalleerd op de Fiery EXP250. Systeemsoftware bijwerken via System Updates vanaf het bedieningspaneel U kunt het hulpprogramma System Updates openen vanaf het bedieningspaneel of vanaf de FACI, indien geïnstalleerd. Hierna wordt uitgelegd hoe u System Updates opent vanaf het bedieningspaneel.

3 Pagina 3 NAAR UPDATES ZOEKEN EN ZE INSTALLEREN VIA HET BEDIENINGSPANEEL 1 Schakel de kopieermachine uit voor u updates installeert. 2 Druk op de knop Menu om het functiemenu te openen en druk op System Updates. System Updates zoekt op de server naar nieuwe updates en toont een bericht dat aangeeft of er wel of geen updates beschikbaar zijn. 3 Druk op OK. Als er updates beschikbaar zijn, verschijnt het bericht Nu installeren?. 4 Selecteer Ja en klik op OK. 5 Geef het beheerderswachtwoord in en klik op OK. De updates worden gedownload (als dat nog niet is gebeurd) en geïnstalleerd. 6 Als de updates vereisen dat de server of het systeem opnieuw wordt gestart, wordt de Fiery EXP250 automatisch opnieuw gestart wanneer de installatie voltooid is. Er is een minuut vertraging voor het systeem opnieuw wordt gestart. 7 Wanneer de Fiery EXP250 de status Niet actief bereikt, schakelt u de kopieermachine in. Systeemsoftware bijwerken via System Updates vanaf de FACI U kunt System Updates configureren om op verschillende manieren naar updates te zoeken: Melden wanneer updates beschikbaar zijn: Als er updates beschikbaar zijn, verschijnt een pop-up naast het pictogram System Updates in de taakbalk van Windows op de FACI. Als u op de pop-up klikt, wordt het venster System Updates geopend. Deze optie veronderstelt dat u de updates handmatig downloadt en installeert. Updates automatisch downloaden en melden (snellere installatie): Als er updates beschikbaar zijn, verschijnt een pop-up naast het pictogram System Updates in de taakbalk van Windows op de FACI. De updates worden automatisch gedownload maar niet geïnstalleerd. Als u op de pop-up klikt, wordt het venster System Updates geopend. Deze optie veronderstelt dat u de updates handmatig installeert. Updates automatisch downloaden en installeren, en systeem rebooten: De updates worden automatisch gedownload en geïnstalleerd. System Updates zoekt beschikbare updates op de uren en dagen die u opgeeft. Het downloadt en installeert ze en reboot of start de server opnieuw als een van de updates zulks vereist. Er wordt geen melding gegeven en de gebruiker hoeft niets te doen.

4 Pagina 4 SYSTEM UPDATES CONFIGUREREN OM NAAR UPDATES TE ZOEKEN VIA DE FACI 1 Klik op Start en kies Programma s > Fiery > System Updates. Selecteer het keuzevakje Zoeken naar belangrijke systeemupdates. 2 Selecteer de optie die beschrijft wat u wilt dat System Updates doet wanneer er nieuwe updates beschikbaar zijn. 3 Als u Updates automatisch downloaden en installeren selecteert, moet u op de menu s een uur en een dag van de week of Dagelijks kiezen. 4 Klik op OK.

5 Pagina 5 Systeemupdates handmatig installeren Als u in het venster Voorkeuren voor System Updates hebt gekozen voor het melden van systeemupdates, verschijnt een pop-upbericht wanneer nieuwe updates beschikbaar zijn. Als u op het pop-upbericht klikt, wordt het venster System Updates geopend. Om een beschrijving van een update in het venster System Updates te zien, klikt u om de update in de lijst te selecteren. Als u nieuwe updates niet onmiddellijk wilt installeren, kunt u op Afsluiten klikken om het venster te sluiten. Om het venster weer te openen, klikt u op het pictogram System Updates in de taakbalk en kiest u Zoeken naar systeemupdates. NIEUWE UPDATES INSTALLEREN VANAF DE FACI 1 Schakel de kopieermachine uit voor u updates installeert. 2 Klik op Alle installeren in het venster System Updates. De updates worden gedownload (als dat nog niet is gebeurd) en geïnstalleerd. 3 Als de updates vereisen dat de server of het systeem opnieuw wordt gestart, wordt de Fiery EXP250 automatisch opnieuw gestart wanneer de installatie voltooid is. Er is een minuut vertraging voor het systeem opnieuw wordt gestart. 4 Wanneer de Fiery EXP250 de status Niet actief bereikt, schakelt u de kopieermachine in.

6 Pagina 6 Systeemsoftware bijwerken via WebTools U kunt ook zoeken naar systeemsoftware-updates via een beveiligde site op het Internet. Daarnaast kunnen ook updates voor gebruikerssoftware beschikbaar zijn. OM NAAR SOFTWARE-UPDATES TE ZOEKEN 1 Start WebTools. 2 Typ het beheerderswachtwoord en klik op OK. 3 Klik op Software Updates. Als Software Updates niet wordt weergegeven als een van de WebTools, klikt u op Configureren en schakelt u deze optie in. 4 Als een update beschikbaar is, klikt u op de update. De update wordt gedownload naar de Fiery EXP Voor informatie over het installeren van de update, klikt u op het LeesMij-bestand dat wordt meegeleverd met de update. De update van de EXP250 SP1-systeemsoftware installeren vanaf de cd Druk voordat u deze systeemupdate installeert de configuratiepagina van de Fiery EXP250 af. 1 De Fiery EXP250 moet Niet actief zijn en eventuele dongles op de Fiery EXP250 moeten tijdelijk worden verwijderd. 2 Plaats de update-cd voor de EXP250 SP1-systeemsoftware in het cd-romstation van een computer die kan afdrukken naar de Fiery EXP250 en waarop Command WorkStation is geïnstalleerd. Als Command WorkStation rechtstreeks is geïnstalleerd op de Fiery EXP250, kunt u de cd in het dvd-station van de Fiery EXP250 plaatsen. OPMERKING: U kunt ook bestanden downloaden vanaf een Windows- of Mac OS-computer met Downloader of WebDownloader. Raadpleeg Hulpprogramma s voor meer informatie over het downloaden van bestanden met deze hulpprogramma s. 3 Start Command WorkStation en maak verbinding met de Fiery EXP250. Als u problemen ondervindt, moet u nagaan of de instellingen juist zijn geconfigureerd. 4 Kies Bestand>Importeren>Taak in het menu van Command WorkStation. 5 Blader naar de map System SW Update.ps op de update-cd voor de EXP250 SP1- systeemsoftware, selecteer het updatebestand en klik op Toevoegen.

7 Pagina 7 6 Kies de afdrukwachtrij (Print) of de directe verbinding (Direct) in het menu Logische printer. 7 Klik op Import (Importeren) en wacht totdat de Fiery EXP250 niet actief is na het downloaden van de update. Na het importeren van het patchbestand moet u minstens 60 seconden wachten voordat u het systeem reboot. Dit zorgt ervoor dat het patchbestand volledig is verwerkt. 8 Verwijder de update-cd voor de EXP250 SP1-systeemsoftware uit de Fiery EXP250 of de externe computer. 9 Wanneer de Fiery EXP250 de status niet actief bereikt, reboot u de Fiery EXP250. Kies in het menu Functies op het bedieningspaneel van de Fiery EXP250 Afsluiten en vervolgens Systeem herstarten. Op het bedieningspaneel moet versie 1.0SP1 worden weergegeven als versie. Wacht totdat de Fiery EXP250 de status niet actief bereikt na de tweede keer herstarten en druk de configuratiepagina af. 10 Druk een configuratiepagina af en kijk of het gedeelte Update-informatie de naam van het updatebestand vermeldt (de bestandsnaam wordt weergegeven zonder de extensie.ps). Printerstuurprogramma s bijwerken Nieuwe Fiery EXP250-printerstuurprogramma s De update-cd voor de EXP250 SP1-systeemsoftware bevat bijgewerkte printerstuurprogramma s voor de Fiery EXP250. U kunt de printerstuurprogramma s op verschillende manieren installeren: Vanaf de Fiery EXP250 via Aanwijzen en afdrukken met SMB-afdrukken (alleen Windows). Via WebTools, met Installer of Zoeken naar updates om de printerstuurprogrammabestanden te downloaden voordat u ze installeert. Vanaf de update-cd voor de EXP250 SP1-systeemsoftware. Voordat u de bijgewerkte printerstuurprogramma s installeert, moet u de bestaande Windowsen Mac OS X-printerstuurprogramma s handmatig verwijderen. Fiery EXP250-printerstuurprogramma s verwijderen Raadpleeg het deel Gebruik van de Fiery Printer Delete Utility in het hoofdstuk Afdrukhulpprogramma s van Afdrukken uit Windows op de cd met gebruikersdocumentatie voor het verwijderen van Windows-printerstuurprogramma s. Volg de onderstaande procedure om Mac OS X-printerstuurprogramma s te verwijderen.

8 Pagina 8 HET MAC OS X-PRINTERSTUURPROGRAMMA VERWIJDEREN 1 Verwijder de Fiery EXP250-printer van het bureaublad. 2 Verwijder de volgende bestanden: /Bibliotheek/Frameworks/h10.framework /Bibliotheek/Frameworks/hcore.framework /Bibliotheek/Frameworks/hefi_color.framework 3 Om de plug-ins van het printerstuurprogramma versie 1.0 te verwijderen, verwijdert u de volgende bestanden: /Bibliotheek/Printers/PPD Plugins/EF4X2012 (CW) /Bibliotheek/Printers/PPD Plugins/EF4X2012 (FJN) /Bibliotheek/Printers/PPD Plugins/EF4X2012 (IS) /Bibliotheek/Printers/PPD Plugins/EF4X2012 (PINFO) 4 Om de bijgewerkte plug-ins van het printerstuurprogramma versie 1.0 te verwijderen, verwijdert u de volgende bestanden: /Bibliotheek/Printers/Xerox/PDEs/EF6X2012 (CW) /Bibliotheek/Printers/Xerox/PDEs/EF6X2012 (FJN) /Bibliotheek/Printers/Xerox/PDEs/EF6X2012 (IS) /Bibliotheek/Printers/Xerox/PDEs/EF6X2012 (PINFO) 5 Ga naar /Bibliotheek/Printers/PPDs/Contents/Resources en verwijder de PPD-bestanden Fiery EXP250 PS in elke overeenkomstige taalmap, zoals nodig. Bijvoorbeeld, om de Nederlandstalig printerdefinitiebestanden (PPD s) te verwijderen, verwijdert u /Bibliotheek/Printers/PPDs/Contents/Resources/nl.lproj/ Fiery EXP250 PS v Verwijder de fierycupsfilter met het hulpprogramma Terminal (vereist het beheerderswachtwoord voor de root). Open het hulpprogramma Terminal door naar /Applications/Utilities/Terminal te bladeren. Dubbelklik op Terminal om het hulpprogramma te starten. Ga naar de map fierycupsfilter door het volgende in te voeren: cd /usr/libexec/cups/filter De opdrachtprompt geeft de nieuwe directory weer. Voer het volgende in: sudo rm r fierycupsfilter Geef het wachtwoord voor de root. Dit wachtwoord is standaard blanco. Druk op Enter om verder te gaan. De fierycupsfilter wordt verwijderd en het printerstuurprogramma is verwijderd.

9 Pagina 9 Fiery EXP250-printerstuurprogramma s installeren Raadpleeg het hoofdstuk Printerstuurprogramma s installeren van Afdrukken uit Windows om de bijgewerkte stuurprogramma s te installeren op Windows-computers. Raadpleeg het hoofdstuk Afdrukken instellen in Mac OS 9 in Afdrukken uit Mac OS om de bijgewerkte stuurprogramma s te installeren in Mac OS 9. Raadpleeg het hoofdstuk Afdrukken instellen in Mac OS X in Afdrukken uit Mac OS om de bijgewerkte stuurprogramma s te installeren in Mac OS X. OPMERKING: U kunt een snelle versie of een uitgebreide versie van het Mac OS X- printerstuurprogramma installeren. Zie Twee versies van het Mac OS X- printerstuurprogramma op pagina 9 voor meer informatie. Printerstuurprogramma s voor Mac OS X Twee versies van het Mac OS X-printerstuurprogramma Wanneer u het bijgewerkte Mac OS X-printerstuurpogramma installeert, kunt u een snelle versie installeren, die geen controle op incompatibele afdrukinstellingen uitvoert maar sneller werkt, of een uitgebreide versie, die voorkomt dat u incompatibele afdrukinstellingen kiest maar trager is. Een dialoogvenster in het installatieprogramma van OS X laat u de versie kiezen. De snelle versie lost problemen met vouwen en nieten in Mac OS X v10.3 en v op. Gebruik de snelle versie als de kopieermachine met een afwerkeenheid geconfigureerd is en u gevouwen en/of geniete taken wilt afdrukken onder Mac OS X v10.3 of v Onthoud dat uw taak misschien niet zal worden afgedrukt zoals u verwacht als u incompatibele afdrukopties kiest. OPMERKING: U moet de snelle versie niet gebruiken om gevouwen en/of geniete taken af te drukken op Mac OS X v en later. Als u MacOSXv of later hebt, raden wij aan de uitgebreide versie te installeren, zodat u de controle op incompatibele instellingen van de afdrukopties kunt gebruiken. Als u de uitgebreide versie installeert en later beslist de snelle versie te installeren, moet u eerste de uitgebreide versie verwijderen volgens de procedure op pagina 8. Zorg dat u eventuele vroegere Fiery EXP250-printerstuurprogramma s verwijdert voordat u de bijgewerkte printerstuurprogramma s installeert. Zie pagina 7 voor meer informatie.

10 Pagina 10 Annuleren bij verkeerde combinatie Optie Annuleren bij verkeerde combinatie De optie Annuleren bij verkeerde combinatie annuleert een taak als de voor de taak gespecificeerde media (formaat en gewicht) niet beschikbaar zijn. De taak wordt geannuleerd met een fout en naar de wachtrij Afgedrukt verplaatst, zodat de Fiery EXP250 andere taken kan blijven afdrukken. De optie Time-out Annuleren bij verkeerde combinatie bepaalt het aantal minuten dat de Fiery EXP250 wacht voor hij een taak met een verkeerde combinatie annuleert. De standaardinstelling is 5 minuten en de maximale instelling is 999 minuten. Om deze optie uit te schakelen, stelt u de time-outwaarde in op 0. U kunt de optie Annuleren bij verkeerde combinatie instellen in Serverinstellingen op het bedieningspaneel van de Fiery EXP250, of in Algemene instellingen in de FACI, als een FACI is geïnstalleerd. Lade 6 (Extra groot) De optie Lade 6 (Extra groot) gebruiken Een optionele bijkomende invoerlade met hoge capaciteit, Lade 6 (Extra groot), wordt ondersteund. Lade 6 (Extra groot) ondersteunt de volgende papierformaten: Letter, Tabloid, Legal, A4, A3, 13x9 SEF, SRA3 SEF, 12x18 SEF, 11x17 SEF, A3 SEF, B4 SEF, 8,5x14 SEF, 8,5x13 SEF, B5 LEF, A4 LEF, A4 SEF, 8,5x11 SEF, 8,5x11 LEF, en Aangepast paginaformaat PostScript. De kopieermachine kan met deze optie worden geconfigureerd in plaats van met de gewone Lade 6. Om af te drukken met de optie Lade 6 (Extra groot), moet u de bijgewerkte printerstuurprogramma s installeren, de installeerbare optie Lade 6 (Extra groot) configureren en de optie Papierbron op Lade 6 (Extra groot) instellen. Printerstuurprogramma s configureren voor Lade 6 (Extra groot) Voordat u Lade 6 (Extra groot) gebruikt voor het afdrukken van taken, moet u de installeerbare optie Lade 6 (Extra groot) configureren in de printerstuurprogramma s. HET BIJGEWERKTE PRINTERSTUURPROGRAMMA VERSIE 1.0 INSTALLEREN EN CONFIGUREREN IN WINDOWS 1 Als het printerstuurprogramma versie 1.0 geïnstalleerd is, verwijdert u het met het hulpprogramma Fiery Printer Delete. Raadpleeg het hoofdstuk Afdrukhulpprogramma s van Afdrukken uit Windows voor meer informatie over het gebruik van dit hulpprogramma. 2 Installeer het bijgewerkte printerstuurprogramma versie 1.0 vanaf de cd of via WebTools. Raadpleeg voor meer informatie de hoofdstukken Printerstuurprogramma s installeren en Afdrukken instellen van Afdrukken uit Windows. 3 Windows 2000: Klik op Start, wijs Instellingen aan en klik op Printers. Windows XP: Klik op Start en kies Printers en faxapparaten. Windows Server 2003: Klik op Start, kies Configuratiescherm en vervolgens Printers en faxapparaten.

11 Pagina 11 4 Klik op het pictogram van de Fiery EXP250 en kies Eigenschappen in het menu Bestand. 5 Selecteer het tabblad Accessoires. 6 Om de optie Lade 6 (Extra groot) handmatig in te stellen, selecteert u de optie in de lijst Beschikbare opties en klikt u op Toevoegen om de optie naar de lijst Geïnstalleerde opties te verplaatsen. 7 Als alternatief kunt u geïnstalleerde opties automatisch configureren door de instellingen op te halen uit de Fiery EXP250, door Tweerichtingscommunicatie te selecteren, het IP-adres of de DNS-naam van de Fiery EXP250 te typen en op Bijwerken te klikken. Als de optie Lade 6 (Extra groot) op de server geconfigureerd is, verschijnt ze onder Geïnstalleerde opties. 8 Klik op Toepassen en daarna op OK.

12 Pagina 12 HET BIJGEWERKTE PRINTERSTUURPROGRAMMA VERSIE 1.0 INSTALLEREN EN CONFIGUREREN IN MAC OS X 1 Als het printerstuurprogramma versie 1.0 geïnstalleerd is, moet u het eerst verwijderen. Raadpleeg pagina 8 voor instructies. 2 Installeer het bijgewerkte printerstuurprogramma versie 1.0 vanaf de cd of via WebTools. U kunt een snelle of een uitgebreide versie installeren. Zie Twee versies van het Mac OS X- printerstuurprogramma op pagina 9 voor meer informatie. Raadpleeg het hoofdstuk Afdrukken instellen in Mac OS X van Afdrukken uit Mac OS voor meer informatie over het installeren en configureren van het printerstuurprogramma. 3 Kies Hulpprogramma s in het menu Ga en start Printerconfiguratie (of Afdrukbeheer). 4 Selecteer uw printer in de printerlijst. 5 Kies Toon info in het menu Printers. 6 Kies Installatiemogelijkheden. 7 Bij Optionele laden selecteert u Lade 6 (Extra groot). 8 Klik op Pas wijzigingen toe. 9 Sluit het venster.

13 Pagina 13 HET BIJGEWERKTE PRINTERSTUURPROGRAMMA VERSIE 1.0 INSTALLEREN EN CONFIGUREREN IN MAC OS 9 1 Als het printerstuurprogramma versie 1.0 geïnstalleerd is, moet u het eerst verwijderen. 2 Installeer het bijgewerkte printerstuurprogramma versie 1.0 vanaf de cd of via WebTools. Raadpleeg het hoofdstuk Afdrukken instellen in Mac OS 9 van Afdrukken uit Mac OS voor meer informatie over het installeren en configureren van het printerstuurprogramma. 3 Selecteer Kiezer in het menu Apple. 4 Zorg ervoor dat AppleTalk is ingesteld op Actief. 5 Klik op het pictogram Adobe PS. 6 Als uw netwerk verdeeld is in zones, selecteert u de zone waarin de Fiery EXP250 zich bevindt. De Fiery EXP250 wordt weergegeven in de lijst Selecteer een PostScript-printer onder de vorm <servernaam>_<afdrukverbinding>. OPMERKING: Alleen de ingeschakelde afdrukverbindingen (Print, Hold en Direct) worden weergegeven in de Kiezer. 7 Selecteer een Fiery EXP250-verbinding in de lijst Selecteer een PostScript-printer en klik op Maken. 8 Selecteer het juiste printerdefinitiebestand voor uw printer en klik op Select (Selecteer). 9 Klik op Setup (Instellen) en klik op Configure (Configureren). 10 In het dialoogvenster Installeerbare opties selecteert u de optie Lade 6 (Extra groot). 11 Klik op OK en daarna nogmaals op OK. 12 Sluit de Kiezer.

14 Pagina 14 Mediabeveiliging Lade 5 Optie Mediabeveiliging Lade 5 Een taak wordt standaard afgedrukt met het standaard mediatype van de kopieermachine, namelijk Normaal, omdat de standaard instelling voor de afdrukoptie Mediasoort Instellingen apparaat gebruiken is. Lade 5 (handmatige invoer) detecteert echter niet welke mediasoort zich werkelijk in de lade bevindt. Als gebruikers zware media in Lade 5 laden, blijft de kopieermachine afdrukken met instellingen voor normale media, wat de fuser kan beschadigen. De optie Mediabeveiliging Lade 5 beschermt de fuser door taken die aan alle volgende voorwaarden voldoen automatisch af te drukken met instellingen voor Zwaar 2-media: Papierbron is Lade 5 (handmatige invoer) Mediasoort is niet opgegeven De mediasoort van de kopieermachine heeft een van de volgende instellingen: Normaal Recycled Plain (zijde 2) Hole Punched Custom 1 Custom 2 Custom 3 Custom 4 Custom 5 Als u wilt afdrukken uit Lade 5 (handmatige invoer) met instellingen voor normale media, moet u Plain selecteren als Mediasoort voor de taak. U kunt ook de optie Mediabeveiliging Lade 5 uitschakelen. U kunt de optie Mediabeveiliging Lade 5 instellen in Fiery-serverinstellingen op het tabblad Algemene instellingen. De optie is standaard uitgeschakeld.

15 Pagina 15 Handmatig dubbelzijdig afdrukken Handmatig dubbelzijdig afdrukken met Lade 5 (handmatige invoer) of Lade 6 (Extra groot) Handmatig dubbelzijdig afdrukken wordt ondersteund met ofwel Lade 5 (handmatige invoer) of Lade 6 (Extra groot) als papierbron. U kunt dubbelzijdige uitvoer in volledig handmatige modus afdrukken, waarbij u de vereiste manipulatie van het papier zelf bepaalt, of u kunt in semi-handmatige modus afdrukken, waarbij de Fiery EXP250 u aanwijzingen geeft om de vereiste handmatige stappen uit te voeren. IN VOLLEDIG HANDMATIGE MODUS AFDRUKKEN 1 Druk twee taken af: de eerste bevat de even genummerde pagina s (zijde 2) en de tweede bevat de oneven genummerde pagina s (zijde 1). Aangezien de taken gescheiden zijn, kunt u indien gewenst uit verschillende toepassingen afdrukken. U kunt ook uit één document afdrukken, maar pagina s met even nummer afdrukken als één taak en pagina s met oneven nummer als een andere taak. 2 Stel voor de eerste taak de afdrukopties als volgt in: Bedrukte zijde omlaag = Bedrukte zijde omhoog Papierbron = Lade 5 (handmatige invoer) of Lade 6 (Extra groot) Paginaformaat en Mediasoort = in de Papierbron geladen mediasoort 3 Druk de eerste taak af. 4 Let goed op hoe de pagina s in de uitvoerlade georiënteerd zijn voordat u ze verwijdert. 5 Draai de pagina s zo om dat de bedrukte zijde naar omlaag ligt en plaats ze terug in dezelfde lade die u voor de eerste taak hebt gebruikt. Afhankelijk van de manier waarop u de pagina s draait, kunt u zijde 1 afdrukken met dezelfde oriëntatie als zijde 2 (Boven-Boven) of 180 graden gedraaid tegenover zijde 2 (Boven-Onder). De onderstaande afbeelding toont de uitvoer voor Boven-Boven en Boven-Onder bij zowel staande als liggende afdrukstand. Boven-Boven Boven-Onder Staand Liggend

16 Pagina 16 Om Boven-Boven af te drukken, plaatst u de pagina s met dezelfde oriëntatie als in de uitvoerlade, behalve dat u ze met de gedrukte zijde naar omlaag plaatst. Als de pagina s bijvoorbeeld ondersteboven lagen, met de bedrukte zijde naar omhoog, plaatst u ze ondersteboven met de bedrukte zijde naar omlaag. OPMERKING: De onderstaande afbeeldingen tonen pagina s met de afdrukstand Staand afgedrukt als LEF (lange zijde eerst). Afdrukken met Boven-Boven Opvangbak Invoerlade Voor Boven-Onder afdrukken, draait u de pagina s 180 graden en legt u ze met de bedrukte zijde naar omlaag. Afdrukken met Boven-Onder Opvangbak Invoerlade OPMERKING: Voor taken die met Impose ingeslagen zijn, draait u de pagina s altijd langs de lange rand van de pagina. 6 Druk de tweede taak af met dezelfde instellingen als de eerste, maar stel het Mediasoort in op de instelling Zijde 2 die overeenkomt met het Mediasoort die u voor de eerste taak hebt gebruikt. Als u bijvoorbeeld de eerste taak hebt afgedrukt met Plain ( gsm), drukt u de tweede taak af met Plain (zijde 2) ( gsm).

17 Pagina 17 IN SEMI-HANDMATIGE MODUS AFDRUKKEN 1 Kies Afdrukken in de toepassing waarmee u werkt. 2 Stel de afdrukopties als volgt in: Handmatig dubbelzijdig = Handmatig Bedrukte zijde omlaag = Bedrukte zijde omhoog Papierbron = Lade 5 (handmatige invoer) of Lade 6 (Extra groot) 3 Druk de taak af. De even genummerde pagina s worden afgedrukt. 4 Als u uit Lade 5 (handmatige invoer) afdrukt, moet u eventueel ongebruikt papier uit de lade verwijderen. 5 Let goed op hoe de pagina s in de uitvoerlade georiënteerd zijn voordat u ze verwijdert. 6 Draai de pagina s zo om dat de bedrukte zijde naar omlaag ligt en plaats ze terug in dezelfde lade die u voor de eerste zijde hebt gebruikt. Afhankelijk van de manier waarop u de pagina s laadt, kunt u zijde 2 afdrukken met dezelfde oriëntatie alszijde 1 (Boven-Boven) of 180 graden gedraaid tegenover zijde 1 (Boven-Onder). Boven-Boven Boven-Onder Staand Liggend Om Boven-Boven af te drukken, plaatst u de pagina s met dezelfde oriëntatie als in de uitvoerlade, behalve dat u ze met de gedrukte zijde naar omlaag plaatst. Als de pagina s bijvoorbeeld ondersteboven lagen, met de bedrukte zijde naar omhoog, plaatst u ze ondersteboven met de bedrukte zijde naar omlaag.

18 Pagina 18 OPMERKING: De onderstaande afbeeldingen tonen pagina s met de afdrukstand Staand afgedrukt als LEF (lange kant eerst). Afdrukken met Boven-Boven Opvangbak Invoerlade Voor Boven-Onder afdrukken, draait u de pagina s 180 graden en legt u ze met de bedrukte zijde naar omlaag. Afdrukken met Boven-Onder Opvangbak Invoerlade 7 Voor Lade 6 (Extra groot) drukt u op de Start-knop van het bedieningspaneel van de kopieermachine. Lade 5 (handmatige invoer) detecteert dat de pagina s geladen zijn. U hoeft dus niet op Start te drukken. De oneven genummerde pagina s worden afgedrukt. OPMERKING: Voor taken die met Impose ingeslagen zijn, draait u de pagina s altijd langs de lange rand van de pagina. 8 Plaats de pagina s in dezelfde lade als u hebt gebruikt voor het afdrukken van de even genummerde pagina s. Draai de pagina s niet. Laad ze in dezelfde richting (lange kant eerst of korte kant eerst) als bij het afdrukken van zijde 1. De oneven genummerde pagina s worden afgedrukt.

19 Pagina 19 Productieafdrukpakket Functies van het Productie-afdrukpakket Het Productie-afdrukpakket (Production Printing Package, verkrijgbaar als optie) biedt Fiery EXP250-operators (of gebruikers met de bevoegdheid van Operator of Beheerder) diverse bijkomende functies om de afdrukwerkstroom van taken op de Fiery EXP250 te controleren en te beheren. Alle functies zijn toegankelijk vanuit Command WorkStation, Windows Edition. Afdruk plannen is ook toegankelijk vanuit Command WorkStation, Macintosh Edition. De volgende functies zijn beschikbaar: Compose Paper Catalog Volgende verwerken/volgende afdrukken Taken opnieuw ordenen Onderbreken bij verkeerde combinatie Direct afdrukken Afdruk plannen (ook beschikbaar vanuit Command WorkStation, Macintosh Edition) Tabbladen invoegen Microsoft Office-filters voor Hot Folders De software van het Productie-afdrukpakket installeren Productie-afdrukpakket wordt geïnstalleerd samen met Command WorkStation en wordt, indien ondersteund, ingeschakeld op de Fiery EXP250. De functies zijn alleen beschikbaar in Command WorkStation wanneer het clientwerkstation is aangesloten op de Fiery EXP250 waarop de functies van Productie-afdrukpakket zijn ingeschakeld. Raadpleeg Hulpprogramma s voor informatie over het installeren en configureren van Command WorkStation, Windows Edition, en Command WorkStation, Macintosh Edition. Raadpleeg de documentatie die is meegeleverd met het optionele Productie-afdrukpakket voor informatie over het inschakelen van het Productie-afdrukpakket op de Fiery EXP250. Volledige instructies met betrekking tot het gebruik van de standaardfuncties van Command WorkStation kunt u vinden in de Command WorkStation Help. Zie Hulpprogramma s voor instructies over het openen van de Command WorkStation Help. Hierna wordt beschreven hoe u toegang krijgt tot de functies van het Productie-afdrukpakket en hoe u ze kunt gebruiken.

20 Pagina 20 Compose Met de toepassing Compose kunt u de subhoofdstukken voor een taak definiëren, paginabereiken afdrukken op verschillende soorten media, lege media tussen pagina s toevoegen en tabbladen met tekst invoegen. U kunt ook voorbeelden van taken bekijken in de vorm van miniaturen of op volledige schermgrootte en documenten bewerken met Acrobat en PitStop. Op elk werkstation dat met Compose gaat werken, moet een speciale dongle worden geïnstalleerd. Raadpleeg de documentatie bij het Compose-pakket voor meer informatie over de dongle en zijn installatie. Om Compose te gebruiken, moet u bovendien Acrobat en PitStop op het clientwerkstation installeren. Bij het Compose-pakket worden installatieprogramma s voor Acrobat en PitStop geleverd. Raadpleeg de documentatie bij het Compose-pakket voor meer informatie over de installatie van Acrobat en PitStop. Raadpleeg de Compose Help voor volledige instructies over het gebruik van Compose. COMPOSE EN COMPOSE HELP OPENEN 1 Selecteer een taak met de status In wachtrij/geblokkeerd in het venster Actieve taken en kies Compose in het menu Acties of klik met de rechtermuisknop op de taak en kies Compose in het menu dat wordt weergegeven. 2 Kies Help in het menu Help. Als u over de functie Compose beschikt, raden wij u aan deze te gebruiken in plaats van Gemengde media. Paper Catalog Paper Catalog is een op het systeem gebaseerde magazijndatabase die kenmerken kan opslaan van alle media die beschikbaar zijn voor afdrukken op de Fiery EXP250. U kunt uit de in Paper Catalog weergegeven selecties media voor uw taak kiezen. Open Paper Catalog uit een van de volgende functies: Command WorkStation Papier/lade-koppeling Compose Instellingen gemengde media Taakeigenschappen Hierna wordt beschreven hoe u Paper Catalog kunt openen en gebruiken vanuit elk van deze interfaces.

21 Pagina 21 PAPER CATALOG OPENEN IN COMMAND WORKSTATION Om Paper Catalog te openen in Command WorkStation, selecteert u een in wachtrij geplaatste/geblokkeerde taak in het venster Actieve taken en kiest u Paper Catalog in het menu Server. Voor informatie over het gebruik van Paper Catalog opent u de helpfunctie van Paper Catalog vanuit het menu Paper Catalog Help of drukt u op de F1-toets van het toetsenbord. Alleen beheerders kunnen ingangen en instellingen van Paper Catalog configureren en bewerken. PAPER CATALOG OPENEN VIA PAPIER/LADE-KOPPELING Selecteer een taak met de status In wachtrij/geblokkeerd in het venster Actieve taken en kies Papier/lade-koppeling in het menu Server van Command Workstation. Open de helpfunctie van Paper Catalog door te drukken op de F1-toets van het toetsenbord voor meer informatie over het gebruik van Papier/lade-koppeling. PAPER CATALOG OPENEN IN COMPOSE Selecteer een taak met de status In wachtrij/geblokkeerd in het venster Actieve taken, kies Compose in het menu Acties en kies Paper Catalog in het menu Bestand van Compose. Zie de helpfunctie van Compose voor meer informatie over het gebruik van Compose. In de helpfunctie van Compose wordt eveneens beschreven hoe u ingangen van Paper Catalog toepast op uw taak. PAPER CATALOG OPENEN VIA INSTELLINGEN GEMENGDE MEDIA 1 Selecteer een taak met de status In wachtrij/geblokkeerd in het venster Actieve taken en kies Instellingen gemengde media in het menu Acties van Command Workstation. 2 Klik op Paper Catalog in de vensters Omslag definiëren, Paginabereik definiëren of Blanco invoegen. Zie Hulpprogramma s voor meer informatie over Gemengde Media. PAPER CATALOG OPENEN VIA TAAKEIGENSCHAPPEN 1 Selecteer een taak met de status In wachtrij/geblokkeerd in het venster Actieve taken en kies Eigenschappen in het menu Acties van Command Workstation. 2 Klik in het dialoogvenster Taakeigenschappen op de optiebalk Papierbron en vervolgens op Paper Catalog. 3 Selecteer de vereiste media en klik op OK.

22 Pagina 22 Taken opnieuw ordenen De Fiery EXP250 verwerkt batches van geselecteerde taken en drukt deze af in de volgorde die wordt bepaald door de positie van de taak in de wachtrij. Met de functie Taken opnieuw ordenen kunt u de prioriteit bij het verwerken en afdrukken van taken sturen door de volgorde in de takenwachtrij te wijzigen. Wanneer u taken naar voren verplaatst in de wachtrij, krijgen deze taken een hogere prioriteit dan de overige taken op de Fiery EXP250. Zo kunt u bijvoorbeeld de volgorde in de wachtrij wijzigen om taken met vergelijkbare afdrukopties, zoals media- of ladeselecties, te groeperen. Als u de taken selecteert en de opdracht Afdrukken toepast, worden batches van taken met vergelijkbare opties samen afgedrukt. U kunt alleen taken opnieuw ordenen als u zich als beheerder hebt aangemeld bij de Fiery EXP250. TAKEN OPNIEUW ORDENEN 1 Kies Taken opnieuw ordenen in het menu Server. Het dialoogvenster Taken opnieuw ordenen wordt weergegeven. 2 Klik op het tabblad voor het type taak dat u opnieuw wilt ordenen. De Fiery EXP250 ondersteunt het opnieuw ordenen van taken met de status In wachtrij/ Geblokkeerd, taken met de status Verwerkt/Geblokkeerd en taken die wachten op verwerking. 3 Selecteer de taak of taken die u opnieuw wilt ordenen. Houd Ctrl ingedrukt en klik om meerdere taken te selecteren. Houd Shift ingedrukt en klik om een reeks taken te selecteren.

23 Pagina 23 4 Orden de geselecteerde taak of taken opnieuw. U kunt de prioriteit van de taak verhogen of verlagen door op de knop Omhoog of Omlaag te klikken. U kunt de taak of taken de hoogste of laagste prioriteit geven door op de knop Bovenaan of Onderaan te klikken. Taken boven aan de lijst hebben een hogere prioriteit dan taken onder aan de lijst. 5 Als u klaar bent met het definiëren van de volgorde, klikt u op Gereed. Onderbreken bij verkeerde combinatie Onderbreken bij verkeerde combinatie blokkeert een taak wanneer het afdrukken op de Fiery EXP250 niet kan beginnen als gevolg van ontbrekende bronnen of een verkeerd kleurprofiel. Het afdrukken van andere taken in de wachtrij naar de Fiery EXP250 gaat verder. Een taak kan om de volgende redenen worden onderbroken: Opgegeven papiertype of -formaat is niet beschikbaar. Afwerkingsoptie is niet beschikbaar. De controle op ontbrekende bronnen wordt uitgevoerd vóór het afdrukken van de taak, niet tijdens het afdrukken. Als er bronnen ontbreken, geeft de kolom Taakstatus in Command WorkStation Printing Suspended (Afdrukken onderbroken) weer. Dubbelklik op de onderbroken taak om een foutvenster weer te geven dat verklaart waarom de taak werd onderbroken. De volgende beperkingen gelden voor Onderbreken bij verkeerde combinatie: Onderbreken bij verkeerde combinatie moet worden ingeschakeld in Fiery EXP250 Serverinstellingen. De controle wordt uitgevoerd op de eerste pagina van elke taak. Voor versnelde afdruktaken wordt de controle Onderbreken bij verkeerde combinatie niet uitgevoerd. De controle Onderbreken bij verkeerde combinatie wordt alleen uitgevoerd voor taken die worden verzonden naar de afdruk- of de blokkeringswachtrij. Taken die naar de directe verbinding worden verzonden, worden niet gecontroleerd. Als een taak wordt onderbroken, kunt u een van de volgende maatregelen nemen: Het venster Taakeigenschappen openen om de eigenschappen van de onderbroken taak te bewerken. Afdrukken selecteren in het menu Acties om de taak vrij te geven voor afdrukken. De Fiery EXP250 controleert opnieuw op ontbrekende bronnen en onderbreekt de taak als er nog steeds bronnen ontbreken. De onderbroken taak annuleren, waarna de taak een gewone geblokkeerde/verwerkte taak wordt. De onderbroken taak verwijderen.

24 Pagina 24 Direct afdrukken Met de functie Versneld afdrukken kunt u een taak onmiddellijk afdrukken, waarbij alle overige taken die momenteel worden afgedrukt, worden onderbroken. Nadat het versneld afdrukken van een taak is voltooid, wordt het afdrukken van de onderbroken taken hervat. EEN TAAK MARKEREN VOOR VERSNELD AFDRUKKEN Selecteer een taak in het venster Actieve vensters en kies Direct afdrukken in het menu Acties of klik met de rechtermuisknop op de taak en kies Versneld afdrukken in het menu dat wordt weergegeven. Afdruk plannen Met de functie Afdrukken plannen kunt u een specifieke datum en tijd instellen voor het afdrukken van een taak. U kunt instellingen voor het plannen van het afdrukken van een taak toewijzen vanuit de volgende gebieden: Dialoogvenster Taakeigenschappen in Command WorkStation, Windows Edition, en Command WorkStation, Macintosh Edition (zie Command WorkStation Help en de volgende procedure) Dialoogvenster Actieve taken in Command WorkStation, Windows Edition, en Command WorkStation, Macintosh Edition (zie de volgende procedures) Command WorkStation, Windows Edition, biedt u tevens de mogelijkheid te zoeken naar taken die zijn gepland voor afdrukken. EEN TAAK PLANNEN VOOR AFDRUKKEN VANUIT HET VENSTER ACTIEVE TAKEN 1 Selecteer een taak in het venster Actieve taken en kies Afdrukken plannen in het menu Acties. 2 Geef de datum en tijd op waarop u de taak wilt afdrukken en klik op OK. EEN TAAK PLANNEN VOOR AFDRUKKEN VANUIT HET VENSTER TAAKEIGENSCHAPPEN IN COMMAND WORKSTATION, WINDOWS EDITION 1 Selecteer een taak in het venster Actieve taken en kies Eigenschappen in het menu Acties. 2 Vergroot de optiebalk tabblad Uitvoerbestemming. 3 Selecteer Afdrukken plannen, geef de datum en tijd op waarop u de taak wilt afdrukken en klik op OK. OPMERKING: Geef de geplande datum en tijd weer door een informatiekolom over de geplande afdruk toe te voegen in het venster Actieve taken. Raadpleeg Command WorkStation Help voor informatie over het toevoegen van kolommen met informatie.

25 Pagina 25 GEPLANDE TAKEN ZOEKEN IN COMMAND WORKSTATION, WINDOWS EDITION Kies Geplande taken zoeken in het menu Bewerken. De zoekresultaten worden weergegeven in een venster. EEN TAAK PLANNEN VOOR AFDRUKKEN VANUIT HET VENSTER TAAKEIGENSCHAPPEN IN COMMAND WORKSTATION, MACINTOSH EDITION 1 Selecteer een taak in het venster Actieve taken en kies Eigenschappen in het menu Acties. 2 Vergroot de optiebalk Taak. 3 Klik op het tekstveld rechts van Afdruk plannen, geef de datum en het tijdstip op waarop u de taak wilt afdrukken en klik op OK. OPMERKING: Geef de geplande datum en tijd weer door informatie over de geplande afdruk toe te voegen in het venster Actieve taken. Raadpleeg Command WorkStation Help voor informatie over het toevoegen van kolommen met informatie. Volgende afdrukken De functie Volgende afdrukken verplaatst een geselecteerde taak onmiddellijk naar de afdrukwachtrij. Als op dat moment een andere taak wordt afgedrukt, wordt de geselecteerde taak voor Volgende afdrukken onmiddellijk daarna afgedrukt. Volgende verwerken De functie Volgende verwerken verplaatst de geselecteerde taak onmiddellijk naar de verwerkingswachtrij. Als op dat moment een andere taak wordt verwerkt, wordt de geselecteerde taak voor Volgende verwerken onmiddellijk daarna verwerkt. Tabbladen invoegen De functie Tabbladen invoegen wordt geopend vanuit Instellingen gemengde media en stelt u in staat om in een volledige taak tabbladen in te voegen. Met deze functie beschikt u over diverse formaten en soorten tabbladen. De gebruikers kan tekst invoeren voor elk tabblad en de plaats van het tabblad in het document opgeven. Tabbladen invoegen wordt alleen ondersteund als de kopieermachine het afdrukken van tabbladen ondersteunt. Zie Hulpprogramma s voor meer informatie over Gemengde Media. OPMERKING: De functie Tabbladen invoegen wordt niet ondersteund voor ingeslagen taken.

26 Pagina 26 TABBLADEN INVOEGEN 1 Selecteer een taak met de status In wachtrij/geblokkeerd in het venster Actieve taken en kies Instellingen gemengde media in het menu Acties. Het dialoogvenster Gemengde media wordt weergegeven. 2 Klik op Tabblad invoegen in het dialoogvenster Gemengde media. Het dialoogvenster Tabblad invoegen wordt weergegeven. 3 U kunt een eerder opgeslagen tabbladinstelling laden door op Instelling laden te klikken, de gewenste tabbladinstelling te markeren en vervolgens op Selecteren te klikken. 4 Voer het aantal tabbladen in dat u in het document wilt invoegen in het veld Totaal aantal tabbladen. 5 Voer het aantal tabbladen in een complete set tabbladen in bij Aantal tabbladen in een set. Deze specificatie zorgt ervoor dat de tekst voor het tabblad op de juiste positie wordt afgedrukt. Zo verschillen bijvoorbeeld de tabbladposities in een set van 10 tabbladen van de tabbladposities in een set van 5 tabbladen.

27 Pagina 27 6 Definieer instellingen voor mediasoort, papierbron en paginaformaat voor de tabbladen. De waarden bij Paginaformaat hebben betrekking op de afmetingen van het papier, inclusief het gedeelte met de tab. 7 Klik op de knop Paper Catalog om de mediaselecties in de papiercatalogus te openen. 8 Selecteer de vereiste media en klik op OK. Het gekozen medium wordt weergegeven naast Papiernaam in het dialoogvenster Tabblad invoegen. Zie pagina 20 voor meer informatie over Paper Catalog. 9 U kunt kenmerken voor de tabbladtekst opgeven door op Tekstkenmerken te klikken. U kunt ook tekskenmerken instellen nadat u het tabblad Tabblad invoegen hebt gesloten. Zie Tabbladtekst opgeven op pagina 28 voor meer informatie. 10 U kunt de huidige specificaties voor Tabblad invoegen opslaan als een tabbladinstelling door de instelling een naam te geven en vervolgens op Opslaan te klikken. 11 Nadat u het definiëren van de tabbladen hebt voltooid, klikt u op OK om het dialoogvenster Tabblad invoegen te sluiten. Het dialoogvenster Tabbladtekst wordt weergegeven. Volg de onderstaande procedure om de tabbladtekst te definiëren.

28 Pagina 28 TABBLADTEKST OPGEVEN 1 Schakel in het dialoogvenster Tabbladtekst de optie Zelfde tekstkenmerken toepassen op alle tabbladen in om voor alle tabbladen dezelfde tekstkenmerken te gebruiken. 2 Klik op Tekstkenmerken. Geef de kenmerken voor draaihoek, uitlijning, lettertype en tekengrootte op voor de tabbladtekst en klik vervolgens op OK. 3 Geef aan waar u elk tabblad wilt invoegen in het document. Voer in het veld Page het paginanummer in waar u het tabblad wilt invoegen. Gebruik het invoegpictogram om aan te geven of het tabblad wordt ingevoegd vóór of na het opgegeven paginanummer. Klik op het pictogram om over te schakelen tussen de verschillende invoegmodi. Het pictogram en de knopinfo veranderen, afhankelijk van de huidige invoegmodus. U kunt de knopinfo weergeven door de aanwijzer boven het invoegpictogram te plaatsen. OPMERKING: Als u definieert dat een tabblad moet worden ingevoegd tussen een pagina met een oneven nummer en een pagina met een even nummer in een taak voor dubbelzijdig afdrukken, wordt het tabblad ingevoegd na de pagina met het oneven nummer op het eerste vel, terwijl de pagina met het even nummer wordt afgedrukt op het volgende vel. 4 Typ de gewenste tabbladtekst voor elk tabblad in het veld Tabbladtekst. U kunt tekstkenmerken voor elk afzonderlijk tabblad opgeven door op Tekstkenmerken voor dat tabblad te klikken. 5 U kunt de media-instellingen voor de tabbladen wijzigen door op Tabbladinstellingen wijzigen te klikken. Zie Tabbladen invoegen op pagina 26 voor meer informatie. 6 Nadat u het definiëren van de tabbladtekst hebt voltooid, klikt u op OK om het dialoogvenster Tabbladtekst te sluiten. In de lijst Definitie gemengde media van het dialoogvenster Gemengde media worden de huidige tabbladinstellingen weergegeven. 7 U kunt uw instellingen voor het invoegen van tabbladen toepassen op het document door op OK te klikken om het dialoogvenster Gemengde media te sluiten en vervolgens nogmaals op OK te klikken om het dialoogvenster Taakeigenschappen te sluiten.

29 Pagina 29 Microsoft Office-filters voor Hot Folders De functie Microsoft Office-filters voor Hot Folders stelt u in staat bepaalde MS Officebestandsindelingen te converteren naar PostScript. De bestandsconversie vindt plaats op uw computer in Hot Folders, waardoor de bronnen van de Fiery EXP250 worden gespaard. U kunt bestanden rechtstreeks afdrukken vanuit Hot Folders-filters zonder dat u de toepassing hoeft te starten waarin ze zijn gemaakt. De Microsoft Office-filters hebben geen configureerbare opties; u moet echter wel beschikken over de volgende versies van elke toepassing en een PostScript-printer of Acrobat Distiller hebben om de bestanden te converteren naar PostScript-bestanden. Microsoft Excel 2000 Microsoft Publisher 2002 Microsoft PowerPoint 2000 Microsoft Word 2000 Filterinstellingen opgeven voor een overdrachtmap Na het opgeven van de filterinstellingen en opties voor uw overdrachtmap, sleept u de juiste bestandsindelingen naar uw overdrachtmap en zet u ze daar neer om het conversieproces te starten. Open het dialoogvenster Filterinstellingen vanuit het dialoogvenster Mapeigenschappen. EEN FILTERINSTELLING SELECTEREN 1 Selecteer de overdrachtmap in het Hot Folders Configuratiescherm en klik op Eigenschappen. 2 Selecteer Filterinstellingen en klik op Definiëren. Het dialoogvenster Filterinstellingen wordt weergegeven. Hierin kunt u het filter selecteren.

30 Pagina 30 In Windows hebben de filters een kleurcode. Exclusieve filters zijn blauw en niet-exclusieve filters zijn zwart. Als u een exclusief filter selecteert, kunt u geen ander filter selecteren. Microsoft Office-filters zijn niet-exclusieve filters. U kunt er dus zoveel selecteren als u wilt. 3 Als u alle PostScript-bestanden automatisch wilt converteren naar PDF, selecteert u PS converteren naar PDF en een taakoptie in het menu Distiller-profiel in het deelvenster PS->PDF Normalizer. 4 Klik op OK. Raadpleeg Hulpprogramma s voor informatie over Hot Folders. Raadpleeg Graphic Arts Package voor meer informatie over Hot Folders-filters. Raadpleeg de Hot Folders Help voor informatie over het werken met de toepassing Hot Folders.

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110 Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110 Dit document beschrijft de upgrade van de Fiery EXP4110-printerstuurprogramma s voor ondersteuning van de optie Lade 6 (Extra groot).

Nadere informatie

System Updates Gebruikersbijlage

System Updates Gebruikersbijlage System Updates Gebruikersbijlage System Updates is een hulpprogramma van de afdrukserver dat de systeemsoftware van uw afdrukserver met de recentste beveiligingsupdates van Microsoft bijwerkt. Het is op

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 2.5. Voordat u de Fiery EX4112/4127 gebruikt, moet u een kopie maken van deze Versienotities

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D kopieermachineprinter,

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D kopieermachineprinter, Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 kopieermachineprinter, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 1.0. Voordat u de Fiery EX4112/4127 met versie 1.0 gaat gebruiken, moet u kopieën

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0

Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0 Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers bekend is voordat

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP8000 Color Server -software versie 1.0. Maak, voordat u de Fiery EXP8000 Color Server

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken beheren op de Fiery server en de printer vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Afdrukken vanaf Windowswerkstations

Afdrukken vanaf Windowswerkstations 14 Afdrukken vanaf Windowswerkstations Aan de hand van de volgende instructies kunt u afdrukopties instellen en afdrukken vanaf computers die draaien onder een van de volgende besturingssystemen: Windows

Nadere informatie

Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations

Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations 15 Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations U kunt naar de DocuColor 2006 afdrukken zoals u naar elke andere printer vanuit eender welke applicatie zou doen, namelijk door de DocuColor 2006 te selecteren

Nadere informatie

Afdrukken uit Mac OS. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250

Afdrukken uit Mac OS. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Afdrukken uit Mac OS Waar in dit document wordt verwezen naar DocuColor 242/252/260 moet dit DocuColor 240/250 zijn. 2007 Electronics for Imaging, Inc. De

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Fiery Extended Applications Fiery Extended Applications (FEA) 4.1 is een pakket met de volgende toepassingen voor gebruik met

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250

Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250 Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 en is een aanvulling op de Versienotities

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Mac OS Fiery EX4112/4127 Afdrukken uit Mac OS 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45064027 07 oktober 2007 INHOUD 3

Nadere informatie

Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma s

Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma s Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Hulpprogramma s 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP50 Color Server versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EXP50 Color Server versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EXP50 Color Server versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP50 Color Server-software versie 1.0. Voordat u de Fiery EXP50 Color Server met versie 1.0

Nadere informatie

Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukken uit Mac OS 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0

Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0 Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0 Dit document bevat informatie over Fiery Server voor igen3 van de serversoftware voor de versie 4.0. Voordat u de Fiery Server voor igen3

Nadere informatie

Handleiding voor aansluitingen

Handleiding voor aansluitingen Pagina 1 van 6 Handleiding voor aansluitingen Windows-instructies voor een lokaal aangesloten printer Opmerking: Wanneer u een lokaal aangesloten printer installeert en het besturingssysteem niet wordt

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Hulpprogramma s

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Hulpprogramma s Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Hulpprogramma s 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Windows 98 en Windows ME

Windows 98 en Windows ME Windows 98 en Windows ME In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-29 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-30 Andere installatiemethoden op pagina

Nadere informatie

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh 13 De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh Op de cd-rom met gebruikerssoftware bevinden zich softwareinstallatieprogramma s voor Fiery Link. Fiery-hulpprogrammasoftware wordt ondersteund

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260 Hulpprogramma s 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059643

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken:

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Afdrukken op deelpagina's" op pagina 2-68 "Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één)" op pagina 2-69 "Brochures afdrukken"

Nadere informatie

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Extended Applications (FEA) v4.4 bevat Fiery software voor het uitvoeren van taken met een Fiery Server. In dit document wordt beschreven

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukken uit Mac OS 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze uitgave wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers

Nadere informatie

Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Macintosh In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Vereisten" op pagina 3-31 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-31 "EtherTalk voor Mac OS 9.x inschakelen en gebruiken" op

Nadere informatie

Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma s

Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma s Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Hulpprogramma s 2004 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Splash RPX-ii Color Server. Afdrukgids

Splash RPX-ii Color Server. Afdrukgids Splash RPX-ii Color Server Afdrukgids 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45060075 27 april 2007 INHOUD 3 INHOUD

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie Hulpprogramma s 2009 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45084790

Nadere informatie

Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Macintosh In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Vereisten' op pagina 3-35 'Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom' op pagina 3-35 'EtherTalk voor Mac OS 9.x inschakelen en gebruiken' op

Nadere informatie

Fiery Server voor igen3. Hulpprogramma s

Fiery Server voor igen3. Hulpprogramma s Fiery Server voor igen3 Hulpprogramma s 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45066216 19 oktober 2007 INHOUD 3

Nadere informatie

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Hier beginnen Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Volg de stappen in de installatiehandleiding om de installatie van de hardware te voltooien. Ga door met de volgende stappen om de afdrukkwaliteit

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press. Afdrukken

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press. Afdrukken Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press Afdrukken 2012 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller for DocuColor 240/250, versie 1.1

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller for DocuColor 240/250, versie 1.1 Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller for DocuColor 240/250, versie 1.1 Dit document is een aanvulling op de gebruikersdocumentatie bij de Fiery Network Controller for DocuColor 240/250

Nadere informatie

Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer. Welkom

Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer. Welkom Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer Welkom 2010 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor

Nadere informatie

Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0

Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0 Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat alle gebruikers in het bezit zijn van deze informatie. De term E-3200/E-5200

Nadere informatie

LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2

LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2 LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2 In dit document wordt beschreven hoe u met Fiery Color Profiler Suite een aangepast uitvoerprofiel

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Afdrukken uit Mac OS 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Afdrukken uit Mac OS 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-21 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-21 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 4500-laserprinter

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 4500-laserprinter Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Deelpagina's afdrukken op pagina 2-43 Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één) op pagina 2-44 Negatieven van afbeeldingen

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101, versie 2.2

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101, versie 2.2 Versienotities voor de klant Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101, versie 2.2 Dit document bevat informatie over de Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101- software versie 2.2. Dit

Nadere informatie

Fiery WebSpooler gebruiken

Fiery WebSpooler gebruiken 18 Fiery WebSpooler gebruiken Fiery WebSpooler maakt het volgen van opdrachten en beheer van meerdere platforms via het Internet of intranet mogelijk. Fiery WebSpooler, een van de Fiery WebTools, wordt

Nadere informatie

D4600 Duplex Photo Printer

D4600 Duplex Photo Printer KODAK D4000 Duplex Photo Printer D4600 Duplex Photo Printer Handleiding printerstuurprogramma januari 2015 TM/MC/MR-licentie van Eastman Kodak Company: Kodak Kodak Alaris Inc. 2400 Mount Read Blvd., Rochester,

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer. Afdrukken

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer. Afdrukken Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer Afdrukken 2012 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Hulpprogramma s 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer. Hulpprogramma s

Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer. Hulpprogramma s Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer Hulpprogramma s 2010 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Voorbeelden van workflows

Voorbeelden van workflows 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 9 juni 2014 Inhoud 3 Inhoud Voorbeelden van het afdrukken van workflows voor de

Nadere informatie

Afdrukken vanuit een Windows-omgeving

Afdrukken vanuit een Windows-omgeving Als de printer eenmaal klaar is voor gebruik en de stuurprogramma s zijn geïnstalleerd, kunt u afdrukken. Wilt u een brief afdrukken, een watermerk met Niet kopiëren toevoegen aan een document of de tonerintensiteit

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7500 Series. Welkom

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7500 Series. Welkom Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7500 Series Welkom 2010 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45092905

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press. Hulpprogramma s

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press. Hulpprogramma s Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press Hulpprogramma s 2010 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2016 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 30 mei 2016 Inhoud Fiery Driver Configurator Inhoud 3 Fiery Driver Configurator...5

Nadere informatie

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-16 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-17 Andere installatiemethoden

Nadere informatie

Fiery Q5000 voor DocuColor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma's

Fiery Q5000 voor DocuColor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma's Fiery Q5000 voor DocuColor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Hulpprogramma's 2004 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 voor Xerox 2101, versie 2.0

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 voor Xerox 2101, versie 2.0 Versienotities voor de klant Fiery EX2101 voor Xerox 2101, versie 2.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EX2101 voor Xerox 2101 -serversoftware versie 2.0. Voordat u de Fiery EX2101 voor Xerox

Nadere informatie

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines Dit document bevat informatie over de Fiery Network Controller voor DocuColor

Nadere informatie

Eigen PostScript- of PCL-printerstuurprogramma voor Windows installeren

Eigen PostScript- of PCL-printerstuurprogramma voor Windows installeren Eigen PostScript- of PCL-printerstuurprogramma voor Windows installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het eigen PostScript-printerstuurprogramma of het PCL-printerstuurprogramma op Windows-systemen

Nadere informatie

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Handleiding voor de installatie van de software Nederlands LB9153001A Inleiding Opties P-touch Editor Printerstuurprogramma P-touch Address Book (uitsluitend Windows

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 1000 Press. Welkom

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 1000 Press. Welkom Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 1000 Press Welkom 2010 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series Hulpprogramma s 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45109498

Nadere informatie

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma s

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma s Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Hulpprogramma s 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45051986 28 september

Nadere informatie

Xerox EX136 Print Server Powered by Fiery voor de Xerox D136 kopieermachine-printer. Afdrukken

Xerox EX136 Print Server Powered by Fiery voor de Xerox D136 kopieermachine-printer. Afdrukken Xerox EX136 Print Server Powered by Fiery voor de Xerox D136 kopieermachine-printer Afdrukken 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor

Nadere informatie

Fiery EXP50 Color Server. Hulpprogramma s

Fiery EXP50 Color Server. Hulpprogramma s Fiery EXP50 Color Server Hulpprogramma s 2006 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45055384 11 mei 2006 INHOUD 3 INHOUD

Nadere informatie

Fiery-systeemsoftware installeren of bijwerken

Fiery-systeemsoftware installeren of bijwerken Fiery-systeemsoftware installeren of bijwerken In dit document wordt uitgelegd hoe u systeemsoftware op de Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 kunt installeren of bijwerken. OPMERKING: De term

Nadere informatie

Afdrukopties aanpassen

Afdrukopties aanpassen Afdrukopties aanpassen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Afdrukopties instellen' op pagina 2-32 'Afdrukkwaliteit selecteren' op pagina 2-35 'Afdrukken in zwart-wit' op pagina 2-36 Afdrukopties

Nadere informatie

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Nederlands Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Cd met gebruikerssoftware.............................................................. 1 Informatie over de stuurprogramma s en de software.............................................

Nadere informatie

Fiery Command WorkStation

Fiery Command WorkStation 2017 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 25 november 2017 Inhoud 3 Inhoud Overzicht...5 De werkruimte van...5 Taakcentrum...6

Nadere informatie

P-touch Editor starten

P-touch Editor starten P-touch Editor starten Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van dit product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. Brother behoudt

Nadere informatie

bron: windows.microsoft.com Dubbelzijdig of enkelzijdig. Grijstinten of kleur. Liggend of staand.

bron: windows.microsoft.com Dubbelzijdig of enkelzijdig. Grijstinten of kleur. Liggend of staand. maandag, 12 juli 2010 13:25 Laatst aangepast vrijdag, 16 juli 2010 bron: windows.microsoft.com Dubbelzijdig of enkelzijdig. Grijstinten of kleur. Liggend of staand. Dit zijn slechts enkele opties die u

Nadere informatie

Eenvoudige afdruktaken

Eenvoudige afdruktaken Eenvoudige afdruktaken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Papier plaatsen in lade 1 (MPT)' op pagina 2-12 'Papier plaatsen in de laden 2-5' op pagina 2-17 'De nietmachine gebruiken' op pagina

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1 Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP4110 versie 1.1. Voordat u de Fiery EXP4110 met versie 1.1 gaat gebruiken, moet u kopieën maken van

Nadere informatie

EX700i Print Server/ Integrated Fiery Color Server. Welkom

EX700i Print Server/ Integrated Fiery Color Server. Welkom EX700i Print Server/ Integrated Fiery Color Server Welkom 2011 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45099415 15 augustus

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Welkom

Fiery EX4112/4127. Welkom Fiery EX4112/4127 Welkom 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45063995 07 oktober 2007 WELKOM 3 WELKOM In dit

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 7750-kleurenlaserprinter

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 7750-kleurenlaserprinter Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Deelpagina's afdrukken' op pagina 2-79 'Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één)' op pagina 2-80 'Brochures afdrukken'

Nadere informatie

Color Controller E-42B. Hulpprogramma s

Color Controller E-42B. Hulpprogramma s Color Controller E-42B Hulpprogramma s 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45116099 10 mei 2013 INHOUD 3 INHOUD INLEIDING

Nadere informatie

Eenvoudige afdruktaken

Eenvoudige afdruktaken Eenvoudige afdruktaken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Papier plaatsen in Lade 1 (MPT) voor enkelzijdig afdrukken" op pagina 2-9 "Papier plaatsen in laden 2-5 voor enkelzijdig afdrukken"

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 2.0

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 2.0 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 2.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat alle gebruikers

Nadere informatie

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Welkom

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Welkom Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260 Welkom 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059497 18 mei

Nadere informatie

Fiery EXP50 Color Server. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EXP50 Color Server. Afdrukken uit Mac OS Fiery EXP50 Color Server Afdrukken uit Mac OS 2006 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45055370 11 mei 2006 INHOUD

Nadere informatie

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukopties

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukopties Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukopties 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45051989 28 september

Nadere informatie

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukken uit Mac OS 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45051988

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Welkom

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Welkom Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Welkom 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze uitgave wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Mac OS Fiery EX4112/4127 Afdrukken uit Mac OS 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45074263 21 juni 2008 INHOUD 3 INHOUD

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.1

Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.1 Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.1 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

De inhoud van de verpakking controleren

De inhoud van de verpakking controleren 4012884-00 XXX De inhoud van de verpakking controleren papiersteun uitvoerlade cd-rom met printersoftware & Gebruikershandleiding pakket met cartridges (bevat zowel zwart-wit- als kleurencartridges.) printer

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen Printerinstellingen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen' op pagina 1-14 'Energiebesparing activeren' op pagina 1-15 'Intelligent Ready-modus

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Voorbeelden van workflows

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Voorbeelden van workflows Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Voorbeelden van workflows 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze uitgave wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie