Handleiding Corporate Rating Risk Monitor d-basics b.v.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Corporate Rating Risk Monitor. 2013 d-basics b.v."

Transcriptie

1 Handleiding Corporate Rating Risk Monitor

2 Handleiding Corporate Rating Risk Monitor Alle rechten voorbehouden. Vermenigvuldiging, overdracht of opslag van deze informatie of delen daarvan, in welke vorm ook, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van D-basics b.v. is verboden. De in dit document vermelde namen van bedrijven, producten en diensten die niet aan d-basics b.v. toebehoren, zijn handelsmerken of dienstmerken van de betreffende rechthebbenden. De informatie in deze handleiding is geschreven voor het programma d-basics en de daarbij behorende modules. D-basics b.v. behoudt zich het recht voor zonder kennisgeving vooraf wijzigingen en verbeteringen in producten en in de functies en mogelijkheden van de in dit document beschreven producten en/of dit document zelf; aan te brengen. De inhoud van dit document wordt verstrekt in de toestand waarin deze verkeert. Behalve waar de toepasselijke wetgeving dit vereist, worden met betrekking tot de nauwkeurigheid, betrouwbaarheid of inhoud van dit document geen garanties gegeven, uitdrukkelijk noch stilzwijgend, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, de stilzwijgende garantie van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel. D-basics b.v. behoudt zich het recht voor dit document op ieder gewenst moment zonder kennisgeving vooraf te herzien of in te trekken. d-basics b.v. aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor verlies van gegevens of inkomsten of voor bijzondere of incidentele schade, gevolgschade of indirecte schade, door welke oorzaak ook. Geprint: oktober 2013

3 Inhoudsopgave I Inhoudsopgave Hoofdstuk I Inleiding 2 Hoofdstuk II Activeren van de module Risk Monitor 4 Hoofdstuk III Aanmelden bij Corporate Rating 6 Hoofdstuk IV Het gebruik van Risk Monitor Identificeren van debiteuren Controleren adressen en dubbele vermeldingen Downloaden en actualiseren van bedrijfsrapporten Analyseren van de opgevraagde bedrijfsrapporten 21 Hoofdstuk V Bijlages Veel gestelde vragen Het installeren van een update 26 Index 0

4 Inleiding Hoofdstuk I

5 Inleiding 1 2 Inleiding Met Corporate Rating Risk Monitor is aan het programma d-basics de mogelijkheid toegevoegd de informatie die uit het boekhoudpakket is geïmporteerd te verrijken met informatie omtrent de kredietwaardigheid van afnemers en leveranciers. Dit document beschrijft het gebruik van Corporate Rating Risk Monitor. Hierbij wordt eerst beschreven hoe de module Risk Monitor in d-basics kan worden geactiveerd, vervolgens wordt het aanmelden bij Corporate Rating behandeld en tenslotte wordt uitleg gegeven omtrent het daadwerkelijke gebruik van Corporate Rating Risk Monitor.

6 Activeren van de module Risk Monitor Hoofdstuk II

7 Activeren van de module Risk Monitor 2 4 Activeren van de module Risk Monitor Indien men over een geldig abonnement voor d-basics beschikt zijn aan het activeren van de module Risk Monitor zijn geen kosten verbonden. Voor het activeren van de module Risk Monitor moeten de volgende stappen worden doorlopen: 1. Installeren update Voor het gebruik van Corporate Rating Risk Monitor is d-basics versie of hoger vereist. Als gebruik wordt gemaakt van een lagere versie moet eerst een update worden geïnstalleerd. De procedure die hiervoor moet worden gevolgd wordt beschreven in de bijlage 'Het installeren van een update'. 2. Aanvragen aangepaste licentiesleutel Bij een groot aantal gebruikers van d-basics wordt de module Risk Monitor al geactiveerd met de licentiesleutel die men heeft ontvangen in het kader van het reguliere d-basics abonnement. Dit kan worden gecontroleerd door te kijken of onder de menuoptie 'Modules' de optie 'Risk Monitor' is geactiveerd. Is dit het geval dan kan de module direct in gebruik worden genomen. Heeft men de menu optie niet - vaak zal in dit geval zelfs de menu optie 'Modules' ontbreken - dan moet een aangepaste licentiesleutel worden aangevraagd. Dit kan via de Risk Monitor pagina op de website van d-basics. Vul hier bij het onderdeel 'Licentiesleutel' de gevraagde gegevens in en verstuur het verzoek d-basics, u ontvangt dan op korte termijn een aangepaste licentiesleutel waarmee de module Risk Monitor kan worden geactiveerd.

8 Aanmelden bij Corporate Rating Hoofdstuk III

9 Aanmelden bij Corporate Rating 3 6 Aanmelden bij Corporate Rating Menu opties: 'Modules', 'Risk Monitor', 'Corporate Rating', k nop 'Opties' Om van Risk Monitor gebruik te kunnen maken moet eerst een gebruikersprofiel worden aangemaakt. Aan zo'n profiel is een gebruikersnaam, een wachtwoord en een administratienummer gekoppeld, deze informatie wordt gebruikt om bij Corporate Rating in te loggen. Let op, aan het aanmaken van een Corporate Rating gebruikersprofiel zijn kosten verbonden. Als men al over een Corporate Rating profiel beschikt, kunnen de gegevens hiervan worden ingevuld in het scherm "Opties" dat kan worden geopend via de knop "Opties" (rechts in scherm 'Corporate Rating'). Als men nog niet over een Corporate Rating profiel beschikt kan dit automatisch worden aangemaakt met behulp van de 'Corporate Rating registratie wizard'. Deze wizard kan worden opgestart via de knop 'Aanvragen account' en doorloopt de volgende stappen: Stap 1: Openingsscherm Het openingsscherm bevat een korte toelichting, klik op "Volgende" om naar stap 2 te gaan.

10 7 Handleiding Corporate Rating Risk Monitor Stap 2: Accepteren algemene voorwaarden Aan het gebruik van de diensten van Corporate Rating zijn voorwaarden en kosten verbonden. Via de knoppen "Voorwaarden" en "Tarieven" kan hierover gedetailleerde informatie worden opgevraagd. Stap 3: Invoeren gegevens onderneming en opzoeken eigen CR-nummer Het profiel dat met behulp van de registratie wizard wordt aangemaakt wordt op naam van een onderneming gesteld. Vul de gegevens van deze onderneming compleet en correct in.

11 Aanmelden bij Corporate Rating 8 Invullen Corporate Rating nummer Bij het aanmaken van het profiel moet het nummer worden doorgegeven dat door Corporate Rating is toegekend aan de onderneming waarvoor het profiel wordt aangemaakt. Nadat de velden met NAW gegevens compleet zijn ingevuld kan dit nummer automatisch worden opgezocht door op de knop "Zoek nummer" te klikken. Hiermee wordt het scherm "Bedrijf zoeken" geopend waarin de ondernemingen worden getoond die op basis van de ingevulde NAW gegevens werden gevonden in de Corporate Rating Risk Monitor database. Het juiste Corporate Rating nummer kan automatisch worden overgenomen door te dubbelklikken op de regel die de juiste onderneming vermeldt. Klik na het correct invullen van de bedrijfsgegevens op "Volgende" Stap 4: Invoeren contactgegevens Tijdens de vierde stap van de wizard worden de gegevens van de contactpersoon ingevuld. Vul ook deze gegevens compleet en correct in.

12 9 Handleiding Corporate Rating Risk Monitor Stap 5: Invoeren wachtwoord Vul het gewenste wachtwoord in tweevoud in. Het wachtwoord moet aan de volgende eisen voldoen: het wachtwoord moet uit minstens 6 en maximaal 20 tekens bestaan het wachtwoord moet tekens bevatten van de volgende groepen: o hoofdletters (A - Z) o kleine letters (a- z) o cijfers (0-9) Stap 6: Bevestigen aanmaken profiel Voorafgaand aan het daadwerkelijk aanmaken van het profiel wordt een samenvatting van de ingevulde gegevens getoond. Controleer deze gegevens goed en corrigeer eventuele fouten. Hiervoor kan via de knop 'Terug' naar eerdere stappen van de wizard worden teruggekeerd.

13 Aanmelden bij Corporate Rating 10 Zodra is vastgesteld dat alle gegevens kloppen kan de opdracht tot het aanmaken van het profiel worden gegeven door op de knop 'Volgende' te klikken. De gegevens worden nu naar Corporate Rating verstuurd waarna automatisch een profiel wordt aangemaakt. De bij het profiel horende gebruikersnaam, wachtwoord en servicenummer worden automatisch teruggekoppeld naar het dbasics programma en opgeslagen in de instellingen. Stap 7: Resultaat aanmaken profiel Na het aanmaken van het profiel worden de accountgegevens weergegeven in d-basics. Deze informatie kan - via de knoppen 'Opslaan' en 'Afdrukken' worden opgeslagen of afgedrukt. Via de knop 'Sluiten' kan de wizard worden afgesloten, de aan het account gekoppelde gegevens zijn bij het aanmaken van de account automatisch ingevuld in het scherm 'Opties' en de koppeling met Corporate Rating Risk Monitor kan direct in gebruik worden genomen.

14 Het gebruik van Risk Monitor Hoofdstuk IV

15 Het gebruik van Risk Monitor 4 12 Het gebruik van Risk Monitor Menu opties: 'Modules', 'Risk Monitor', 'Corporate Rating' Alle handelingen met betrekking tot het gebruik van Corporate Rating Risk Monitor worden verricht via het scherm 'Corporate Rating' dat kan worden geopend via de hierboven genoemde menu opties. Dit scherm biedt de volgende mogelijkheden: Identificeren van debiteuren Controleren adressen en dubbele vermeldingen Opvragen van bedrijfsrapporten Aanschaf van Corporate Rating Credits Opmerking: De handelingen die in dit hoofdstuk worden beschreven hebben betrekking op debiteuren. Dezelfde handelingen kunnen op soortgelijke manier worden verricht voor Crediteuren. Open hiervoor het scherm 'Corporate Rating Crediteuren' (Menu opties: 'Modules', 'Risk Monitor', 'Corporate Rating - Crediteuren'). Het gebruik van dit scherm verloopt op precies dezelfde manier als het scherm voor de debiteuren.

16 Handleiding Corporate Rating Risk Monitor Identificeren van debiteuren Menu opties: 'Modules', 'Risk Monitor', 'Corporate Rating' De via de Corporate Rating op te vragen bedrijfsrapporten wordt via een online koppeling automatisch in d-basics geïmporteerd. Om er voor te zorgen dat de informatie aan de juiste debiteur wordt gekoppeld, moet iedere - uit het boekhoudpakket geïmporteerde - debiteur worden voorzien van het Corporate Rating identificatie nummer. Hiervoor is in Risk Monitor een automatische zoekfunctie opgenomen. Deze zoekfunctie probeert aan de hand van de naam en adresgegevens van een debiteur automatisch het juiste identificatienummer te achterhalen. Bij een 100% match wordt het identificatienummer automatisch opgeslagen in de database van d-basics. Bij een niet-100% match wordt de gebruiker de mogelijkheid geboden te kiezen uit een lijst van alternatieven, waarna het identificatienummer van de gekozen onderneming wordt opgeslagen. Het zoeken van de identificatienummers verloopt via het tabblad 'Zoeken' in het scherm 'Corporate Rating'. Open dit scherm via de hierboven genoemde menu-opties en doorloop daarna de volgende procedure voor het identificeren van de debiteuren: Stap 1: Importeren informatie uit boekhoudpakket Voorafgaand aan het identificeren van debiteuren moet de meest recente informatie uit het boekhoudpakket worden geïmporteerd, klik hiervoor op de knop 'Importeren'. Stap 2: Open het tabblad 'Zoeken' Open na het importeren van de gegevens uit het boekhoudpakket het tabblad 'Zoeken'. Stap 3: Selecteer de debiteuren de moeten worden geïdentificeerd In de lijst met debiteuren worden standaard alle debiteuren getoond waarbij sprake is van één of meer openstaande posten. Met behulp van de filter instellingen boven in het scherm kan de selectie van weergegeven debiteuren worden aangepast. Selecteer in de lijst de debiteuren waarvoor een identificatienummer moet worden opgezocht. Dit selecteren kan met behulp van de standaard Windows selectiemethodiek, de meest voor de hand liggende methodes zijn:

17 Het gebruik van Risk Monitor selecteren van één debiteur: k lik op te selecteren debiteur 2. selecteren van meerdere debiteuren in een aangesloten reeks: op eerste debiteur in reek s k lik k en -> <Shift> toets indruk k en en ingedruk t houden -> op laatste debiteur in de reek s k lik k en 3. selecteren van meerdere debiteuren in een niet aangesloten reeks: <ctrl> toets indruk k en en ingedruk t houden -> op te selecteren debiteuren k lik k en 4. alle debiteuren selecteren: klik op een debiteur in de lijst -> druk toetsen combinatie <Ctrl +a> Het identificeren van debiteuren is een eenmalige handeling die geen extra kosten met zich meebrengt, het wordt daarom aangeraden alle debiteuren van het juiste identificatienummer te voorzien. Stap 4: Automatisch zoeken Druk - na het selecteren van de debiteuren waarvoor het identificatienummer moet worden opgezocht - op de knop "Automatisch zoeken". Er zal nu - voor de geselecteerde debiteuren - worden geprobeerd op basis van de naam en adresgegevens het juiste identificatienummer te achterhalen. De debiteuren die kunnen worden geïdentificeerd worden in de lijst van debiteuren aangevuld met het identificatienummer en de adresgegevens zoals die geregistreerd staan bij Corporate Rating. Deze toegevoegde informatie wordt in het blauw weergegeven. Opmerkingen: Het automatisch zoeken kan worden afgebroken door op de knop 'Annuleren' te klikken. Als de optie 'Uitgebreid zoeken' wordt geselecteerd, zal een aantal aanvullende zoekopdrachten worden uitgevoerd. Het aantal matches dat hiermee wordt gevonden is doorgaans hoger, maar het zoeken duurt langer. Laat de optie 'Uitgebreid zoeken' daarom uitgeschakeld als het 'Automatisch zoeken' voor de eerste keer wordt uitgevoerd en voer het 'Automatisch zoeken' daarna voor de resterende debiteuren opnieuw uit met de optie 'Uitgebreid zoeken' ingeschakeld. Stap 5: Handmatig selecteren niet geïdentificeerde debiteuren Nadat voor alle geselecteerde debiteuren is geprobeerd automatisch het identificatienummer te achterhalen wordt voor de debiteuren waar dit niet is gelukt één voor één een scherm geopend waarin de gevonden alternatieven worden getoond.

18 15 Handleiding Corporate Rating Risk Monitor Er kunnen zich nu twee situaties voordoen: de debiteur WEL wordt getoond in de lijst van alternatieven of de debiteur wordt NIET getoond in de lijst van alternatieven. De debiteur wordt wel getoond Selecteer in dit geval betreffende regel in de lijst van alternatieven en druk op de knop 'Selecteren' (of dubbelklik op het juiste alternatief) De debiteur wordt niet getoond In dit geval is op basis van de ingevoerde naam- en adresgegevens geen match gevonden. Dit kan verschillende oorzaken hebben, voorbeelden zijn: de naam is niet juist gespeld, de adresgegevens kloppen niet of betreffende debiteur komt niet voor in de database van Corporate Rating. Om toch het juiste identificatienummer te vinden moet de zoekopdracht worden aangepast. De aanbevolen werkwijze is in dit geval: a. zoek met minder gegevens Verwijder hiervoor de vinkjes voor de invulvelden en druk op 'Zoeken'. Met name postbus adressen zullen geen juist zoekresultaat opleveren b. zoek op een gedeelte van de naam Vooral afkortingen kunnen het vinden van het juiste identificatienummer verstoren. Verwijder de niet relevante onderdelen van de naam en druk op 'Zoeken' Als de debiteur ondanks het aanpassen van de het zoeken niet wordt gevonden komt deze waarschijnlijk niet voor in de database van Corporate Rating. Klik in dit geval op 'Sluiten', het zoekscherm wordt nu gesloten en zal opnieuw worden geopend met de gegevens van de volgende debiteur waarvoor geen match is gevonden. Het handmatig zoeken van de niet geïdentificeerde debiteuren kan in z'n geheel worden beëindigd door op de knop 'Afbreken automatisch zoeken' te klikken. Het identificeren van de debiteuren kan dan op een later tijdstip worden voltooid. Opmerkingen: 1. Er worden maximaal 200 mogelijke resultaten weergegeven. Door deze limiet is het mogelijk dat bij te ruim geformuleerde zoekopdrachten - het juiste resultaat niet wordt weergegeven. Gebruik in dit geval een specifiekere zoekopdracht. 2. Bij het aanpassen van de zoekopdracht is het - naast het in en uitschakelen van adresvelden - ook mogelijk de minder relevante delen van de bedrijfsnaam weg te laten. Het aanpassen van naam en adresvelden kan gecombineerd worden toegepast. 3. Als meerdere alternatieven worden getoond waarbij niet direct duidelijk is welke de juiste is, kan op het 'internetknopje' worden gedrukt dat rechtsboven in het scherm bij het veld 'Website' staat. Daarmee wordt een online zoekmachine geopend waarbij automatisch de naam van de onderneming als zoekopdracht wordt meegegeven. Op die manier kan eenvoudig het adres van de onderneming online worden gecontroleerd.

19 Het gebruik van Risk Monitor Controleren adressen en dubbele vermeldingen Menu opties: 'Modules', 'Risk Monitor', 'Corporate Rating' Op basis van de via Corporate Rating verkregen informatie kunnen twee controles worden uitgevoerd: afwijkend adres en dubbele vermelding debiteur Controle afwijkend adres Bij het identificeren van debiteuren worden - naast het Corporate Rating nummer - ook de bij Corporate Rating bekende adresgegevens van de geïdentificeerde debiteuren gedownload en opgeslagen. Omdat de adresgegevens van Corporate Rating over het algemeen actueler zijn dan de adresgegevens in het boekhoudpakket kan via het tabblad 'Afwijkend adres' een overzicht worden opgevraagd van de debiteuren waar het adres dat is geïmporteerd uit het boekhoudpakket afwijkt van het adres dat werd verkregen via Corporate Rating. Dit overzicht kan - als hulpmiddel voor het aanpassen van de adresgegevens in het boekhoudpakket - worden geëxporteerd naar Excel (knop "Export Excel"). Debiteuren uitsluiten voor controle afwijk end adres Via de knop 'Blokkeer adrescontrole" kan een debiteur worden uitgesloten voor de controle op een afwijkend adres. Via de knop 'Geblokkeerde adrescontrole' kan een overzicht worden opgevraagd van de debiteuren die zijn uitgesloten voor de controle van het adres. Controle dubbele Corporate Rating nummers Nadat debiteuren zijn geïdentificeerd met een Corporate Rating nummer kan via het tabblad 'Dubbel CR-nummer' worden gecontroleerd of eenzelfde Corporate Rating nummer aan meerdere debiteuren is gekoppeld. Deze situatie kan zich voordoen indien: 1) de debiteur dubbel voorkomt in het boekhoudpakket 2) een Corporate Rating nummer aan een verkeerde debiteur is gekoppeld Als dubbele Corporate Rating nummers worden geconstateerd moet eerst worden gecontroleerd of de juiste Corporate Rating nummers aan betreffende debiteuren zijn gekoppeld. Als blijkt dat debiteuren dubbel zijn aangemaakt in het boekhoudpakket kan een overzicht hiervan - als hulpmiddel voor het samenvoegen van de debiteuren in het boekhoudpakket - naar Excel worden geëxporteerd (knop "Export Excel"). Debiteuren uitsluiten voor controle dubbele vermelding Bij het samenvoegen van de debiteuren in het boekhoudpakket vervalt één van de debiteuren. Dit wordt niet verwerkt in het overzicht van dubbele vermeldingen debiteuren omdat d-basics de gegevens van de verdwenen debiteur bewaart. Via de knop 'Niet meer controleren' kunnen de in het boekhoudpakket verdwenen debiteuren worden uitgesloten voor de verdere controle op dubbele vermelding. Via de knop 'Uitgesloten debiteuren' kan een overzicht worden opgevraagd van de debiteuren die zijn uitgesloten voor de controle op dubbele vermelding.

20 Handleiding Corporate Rating Risk Monitor Downloaden en actualiseren van bedrijfsrapporten Menu opties: 'Modules', 'Risk Monitor', 'Corporate Rating' Het downloaden en actualiseren van bedrijfsrapporten verloopt via het het tabblad 'Informatie'. Hierbij moeten de volgende stappen worden doorlopen: Stap 1: Importeren gegevens boekhoudpakket Importeer voorafgaand aan het opvragen van bedrijfsrapporten altijd de actuele lijst met openstaande posten uit het boekhoudpakket, druk hiervoor op de knop 'Importeren' Stap 2: Actualiseren status reeds opgevraagde rapporten (OPTIONEEL) De bedrijfsrapporten van Corporate Rating wordt regelmatig geactualiseerd. Bij het openen van het scherm 'Corporate Rating' wordt voor alle geïdentificeerde debiteuren automatisch gecontroleerd of een update van het bedrijfsrapport heeft plaatsgevonden. Als dit het geval is wordt dit aangegeven met het knipperende gele uitroepteken. Klik in dit geval op de knop 'Opvragen beschikbare updates' om de informatie te downloaden die aangeeft voor welke debiteuren het bedrijfsrapport is aangepast en welk type aanpassing dit betreft (hieraan zijn geen kosten verbonden). Na het opvragen van deze informatie wordt in de kolom 'Beschikbare updates' per debiteur aangegeven of sprake is van een update. Hierbij onderscheid gemaakt naar het soort informatie dat is gewijzigd: Aangepaste informatie Adresgegevens Update opvragen via Tab 'Zoeken', knop 'Update adres' Kosten verbonden aan update? Nee Kredietlimiet of credit rating Tab 'Informatie', knop 'Opvragen bedrijfsrapport' Ja Overige gegevens bedrijfsrapport Ja Tab 'Informatie', knop 'Opvragen bedrijfsrapport'

21 Het gebruik van Risk Monitor 18 Stap 3: selecteren debiteuren Omdat aan het opvragen van informatie kosten verbonden zijn zal doorgaans niet voor alle debiteuren een bedrijfsrapport worden opgehaald. Zo ligt het voor de hand alleen voor die debiteuren informatie op te vragen waarbij de gevolgen van het niet betalen van facturen het grootst zijn. Over het algemeen zijn dit de debiteuren met het grootste openstaande saldo.verder is het mogelijk dat niet iedere aanpassing van een eerder opgevraagd bedrijfsrapport moet worden gedownload. Om het selecteren van debiteuren waarvoor een bedrijfsrapport moet worden opgevraagd te vereenvoudigen, is linksboven in het het scherm een aantal filters beschikbaar waarmee de lijst van weergegeven debiteuren kan worden beperkt tot debiteuren die aan bepaalde criteria voldoen. Verder is het bijvoorbeeld mogelijk de debiteuren op omvang van openstaande vorderingen te sorteren (klik op de grijze balk boven het overzicht in het vlak 'Openstaand saldo') zodat op eenvoudige wijze de debiteuren met het grootste openstaande saldo kunnen worden geselecteerd. Debiteuren waarvoor een rapport of update moet worden opgevraagd kunnen met behulp van de standaard Windows selectiemethodiek worden geselecteerd, dit zoals hiervoor beschreven bij "Identificeren van debiteuren" (stap 3). Stap 4: Opvragen of updaten van bedrijfsrapporten Klik na het selecteren van de debiteuren op de knop 'Ophalen bedrijfsrapport'. Risk Monitor zal nu een scherm openen waarin de beschikbare credits worden getoond en waarin wordt aangegeven hoeveel credits in rekening zullen worden gebracht voor het downloaden van de gevraagde bedrijfsrapporten of updates. Als het saldo van beschikbare credits ontoereikend is, zal men eerst online credit aan moeten schaffen. De procedure voor het aanschaffen van credit wordt opgestart door op de knop 'Aankoop credits' te klikken. Zie ook 'Aanschaf van Corporate Rating Credits'. Het opvragen van bedrijfsrapporten gebeurt onder de condities zoals vastgelegd in de algemene voorwaarden van Corporate Rating, men moet deze accepteren door middel van het aanvinken van de optie 'Ik accepteer het uitvoeren van de order'. Klik vervolgens op de knop 'OK' om de gevraagde bedrijfsrapporten of updates te downloaden. Na het downloaden van de bedrijfsrapporten is aan de lijst met debiteuren informatie toegevoegd (in het blauw), dit betreft informatie die is gedownload via Corporate Rating. Het complete bedrijfsrapport van een debiteur kan worden geopend door een debiteur te selecteren en vervolgens op de knop 'Toon details bedrijfsrapport' te klikken. Zie ook 'Analyseren en raadplegen van informatie'

22 Handleiding Corporate Rating Risk Monitor Aanschaf van Corporate Rating Credits Aan het opvragen of actualiseren van bedrijfsrapporten zijn kosten verbonden. Deze kosten worden berekend in de vorm van credits. Om informatie op te kunnen vragen moet men eerst credits aanschaffen. Opvragen overzicht credits Credits kunnen online worden aangeschaft en zijn gekoppeld aan de Corporate Rating account waarmee ze worden aangevraagd. Het actuele saldo van beschikbare credits kan worden opgevraagd door in het hoofdscherm van Risk Monitor op de knop 'Overzicht' te klikken. Tevens is het mogelijk via de website van Corporate Rating het saldo van de beschikbare credits op te vragen. Hiervoor moet men inloggen op het Corporate Rating Client Portal (met behulp van de gebruikersnaam en het wachtwoord dat is opgegeven bij het aanmaken van de Corporate Rating account. Aanschaffen credits Het aanschaffen van credits is een online transactie die kan worden gestart door in het hierboven genoemde scherm 'Overzicht' op de knop 'Aankoop credits' te klikken. Daarmee wordt een webpagina geopend en wordt automatisch ingelogd op het Client Portal gedeelte van de Corporate Rating website.

23 Het gebruik van Risk Monitor 20 Het onderdeel 'Order' biedt de mogelijkheid aan te geven hoeveel eenheden van 30 credits men wenst aan te schaffen (minimale afname is dus dertig credits). Klik na het invullen van het gewenste aantal eenheden op de knop 'Pay' om de webpagina voor het online betalen te open en volg de instructies voor het verrichten van de betaling. Na het verrichten van de betaling zijn de credits direct toegevoegd aan het tegoed en kunnen direct worden gebruikt voor het aanschaffen of actualiseren van bedrijfsrapporten. Het saldo in het scherm 'Overzicht' kan worden geactualiseerd door op de knop te klikken.

24 Handleiding Corporate Rating Risk Monitor Analyseren van de opgevraagde bedrijfsrapporten Menu opties: 'Modules', 'Risk Monitor', 'Corporate Rating' Het analyseren van de opgevraagde bedrijfsrapporten verloopt via het tabblad 'Informatie'. I. OVERZICHT DEBITEUREN - TAB INFORMATIE De meest relevante informatie uit het bedrijfsrapport wordt in het blauw toegevoegd aan het overzicht van debiteuren op de tab 'Informatie'. In het vak 'Analyse' boven in het scherm is een aantal hulpmiddelen opgenomen waarmee de belangrijkste analyses op grond van de kredietlimiet kunnen worden gemaakt: Openstaand bedrag <> Limiet Rating Via deze optie kan het openstaand saldo per debiteur worden vergeleken met de door Corporate Rating geadviseerde kredietlimiet. Hiermee kan dus worden gecontroleerd of het verleende leverancierskrediet in overeenstemming is met de door Corporate Rating geadviseerde kredietlimieten. Openstaand bedrag <> Limiet administratie Via deze optie kan het openstaand saldo per debiteur worden vergeleken met de kredietlimiet zoals die in het boekhoudpakket is vastgelegd. Hiermee kan dus worden gecontroleerd of het verleende leverancierskrediet in overeenstemming is met de in het boekhoudpakket vastgelegde kredietlimieten. Limiet administratie <> Limiet Rating Via deze optie kan de kredietlimiet zoals die in het boekhoudpakket is vastgelegd worden vergeleken met de door Corporate Rating geadviseerde kredietlimiet. Hiermee kan dus worden gecontroleerd of het door de onderneming gehanteerde verkoopbeleid - dat via kredietlimieten in het boekhoudpakket is vastgelegd - in overeenstemming is met de door Corporate Rating geadviseerde limieten.

25 Het gebruik van Risk Monitor 22 Rating Een rating geeft een indicatie van de kredietwaardigheid van een onderneming, Corporate Rating hanteert de volgende ratings: Rating Toelichting A Zeer goede kredietwaardigheid B Goede kredietwaardigheid C Kredietwaardig D Voorzichtig, alleen krediet verlenen naar uw eigen goeddunken E Geen score, 403 verklaring gedeponeerd, bekijk de houdstermaatschappij Via de optie 'Rating' kunnen debiteuren worden geselecteerd op basis van hun Rating. Dit biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid een overzicht op te vragen van debiteuren met 'Rating D', hiermee wordt een overzicht verkregen van alle debiteuren met een hogere kans op wanbetaling. II. OPVRAGEN COMPLEET BEDRIJFSRAPPORT Niet alle informatie uit het bedrijfsrapport wordt weergegeven in het overzicht met debiteuren. Het volledige bedrijfsrapport kan worden opgevraagd door een debiteur te selecteren en vervolgens op de knop 'Toon details bedrijfsrapport' te klikken. De opgevraagde rapporten kunnen op twee manier worden getoond: als XML bestand of als PDF bestand. Dit wordt ingesteld via de optie 'Rapportformaat'. Bij een rapport in PDF formaat wordt de informatie van het bedrijfsrapport in een overzichtelijke layout getoond, een rapport in XML formaat toont de informatie van het bedrijfsrapport zoals dat als databestand is ontvangen, er is dus geen layout op toegepast. Voor dagelijks gebruik is PDF het aanbevolen formaat. Rapporten in PDF formaat worden op de server van Corporate Rating aangemaakt. Voor het opvragen van een rapport is het dus van belang dat op dat moment verbinding met internet kan worden gemaakt. Omdat de rapporten op de server van Corporate Rating worden gegenereerd duurt het een paar seconden voordat ze worden weergegeven.

26 Bijlages Hoofdstuk V

27 Bijlages 5 Bijlages Dit hoofdstuk bevat de volgende bijlages: 1. Een overzicht van veel gestelde vragen 2. Informatie omtrent het installeren van updates 24

28 Handleiding Corporate Rating Risk Monitor Veel gestelde vragen Veel gestelde vragen Corporate Rating Risk Monitor 1. Wie is Corporate Rating? Corporate Rating is een handelsnaam van d-basics b.v.. Onder deze naam biedt d-basics b.v. diensten en producten aan die zijn gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de debiteurenportefeuille. Dit door risico's te minimaliseren en beheer te optimaliseren. 2. Hoe verkrijgt Corporate Rating zijn informatie? Alle via Corporate Rating verstrekte informatie is afkomstig van Creditsafe, een wereldwijd opererende aanbieder van handelsinformatie. 3. Welke informatie wordt door het d-basics programma naar Corporate Rating verstuurd? Bij het identificeren van debiteuren worden de NAW gegevens van de debiteur naar Corporate Rating verstuurd. 4. Worden gegevens beveiligd met Corporate Rating uitgewisseld? Ja, de gegevens worden via een versleutelde verbinding met Corporate Rating uitgewisseld. 5. Merken mijn klanten dat ik bedrijfsrapporten opvraag? Nee, uw klanten merken niet dat u bedrijfsrapporten opvraagt. 6. Zijn er kosten verbonden aan de dienstverlening van Corporate Rating? Ja, voor het gebruik van de diensten van corporate Rating moet een gebruikersaccount worden aangemaakt. De kosten hiervan bedragen 250,- per jaar. Verder worden kosten in rekening gebracht voor het opvragen of actualiseren van bedrijfsrapporten. Dit gebeurt door middel van credits die online moeten worden aangeschaft voorafgaand aan het opvragen van informatie. Het opvragen van actuele adressen is gratis. 7. Kan ik ook particulieren zoeken? Nee, dit is niet mogelijk. Corporate Rating geeft alleen informatie over bedrijven. 8. Hoe kan ik particulieren uitsluiten in de overzichten? Druk op de knop Debiteuren uitsluiten. In dit venster kunt u de debiteuren uitsluiten.

29 Bijlages Het installeren van een update Aangezien voortdurend nieuwe koppelingen met boekhoudpakketten aan d-basics worden toegevoegd en bestaande koppelingen als gevolg van versie wijzigingen van boekhoudpakketten worden aangepast volgen de versies van d-basics elkaar snel op. Het is daarom raadzaam geregeld de nieuwste versie van d-basics te installeren. De update kan op twee manieren worden geïnstalleerd: automatisch of handmatig. Belangrijk: Het wordt aanbevolen de automatische update methode te gebruiken. Het is echter mogelijk dat deze methode door de beveiligingsinstellingen van het netwerk wordt geblokkeerd. In dat geval moet voor de handmatige update methode worden gekozen. I. AUTOMATISCH INSTALLEREN UPDATES Menu opties: 'Help', 'Support' Met behulp van de Auto update functie kan de meest recente versie van d-basics volledig automatisch worden geïnstalleerd. Open hiervoor het scherm 'Support' (menu opties 'Help', 'Support'): Doorloop vervolgens de volgende stappen: Stap 1: Downloaden updatebestand De update procedure kan worden gestart door op de knop 'AUTO-UPDATE' te klikken. Het dbasics programma zal het update bestand nu automatisch downloaden. Stap 2: Startscherm Zodra het downloaden is voltooid zal automatisch de installatiewizard worden opgestart. Na de selectie van de gewenste taal verschijnt het startscherm van de installatiewizard waarin de mogelijkheid wordt geboden de installatie te starten of af te breken. Klik op 'Volgende' (of 'Next') om naar het volgende scherm te gaan. Stap 3: Licentie overeenkomst Het gebruik van d-basics gebeurt onder de voorwaarden zoals vastgelegd in de licentieovereenkomst. De update van het d-basics programma kan slechts worden geïnstalleerd indien u deze voorwaarden accepteert. Klik na het accepteren van de voorwaarden op 'Volgende' (of 'Next') om naar het volgende scherm te gaan.

30 27 Handleiding Corporate Rating Risk Monitor Stap 4: Keuze installatie directory In dit laatste scherm van de installatiewizard kan worden aangegeven waar de update moet worden geïnstalleerd. De installatiewizard detecteert automatisch waar het d-basics programma is geïnstalleerd, het wordt sterk afgeraden de door de installatiewizard gedetecteerde locatie aan te passen. Klik op 'Volgende' (of 'Next') om de installatie van de update te starten. Zodra het installeren van de update is voltooid kan de nieuwe versie van het d-basics programma worden gestart via de reguliere d-basics snelkoppelingen. In de titelbalk wordt de versie van het programma weergegeven. II. HANDMATIG INSTALLEREN UPDATES Het is mogelijk dat de beveiligingsinstellingen van het netwerk verhinderen dat het updatebestand automatisch vanuit het d-basics programma wordt gedownload. In dat geval moet de update handmatig worden geïnstalleerd. Doorloop hiervoor de volgende stappen: Stap 1: Downloaden updatebestand Het installatiebestand voor de update kan handmatig worden gedownload via de website van dbasics ( Open hiervoor de website, navigeer vervolgens - via de menu opties 'Download', 'Software' - naar de software downloadpagina en klik op de link voor het downloaden van het update installatie bestand (er bevindt zich ook een link naar dit bestand op de openingspagina van de website). Kies na het aanklikken van de downloadlink de optie 'Uitvoeren' (of 'Run'), het installatiebestand zal vervolgens worden gedownload. Stap 2: Afhandelen beveiligingsmeldingen Het is mogelijk dat gedurende het downloadproces 1 of meer beveiligingswaarschuwingen worden gegeven. Kies in dit geval steeds de optie 'Toch doorgaan' Stap 3: Startscherm Zodra het downloaden is voltooid zal automatisch de installatiewizard worden opgestart. Na de selectie van de gewenste taal verschijnt het startscherm van de installatiewizard waarin de mogelijkheid wordt geboden de installatie te starten of af te breken. Klik op 'Volgende' (of 'Next') om naar het volgende scherm te gaan. Opmerking: Het is mogelijk dat bij aanvang van het downloaden voor de optie 'Opslaan' (of 'Save') is gekozen. In dat geval moet de installatiewizard handmatig worden opgestart. Navigeer hiervoor - met behulp van Windows Verkenner - naar de locatie waar het installatiebestand is opgeslagen en "dubbelklik" het bestand. Stap 4: Licentie overeenkomst Het gebruik van d-basics gebeurt onder de voorwaarden zoals vastgelegd in de licentieovereenkomst. De update van het d-basics programma kan slechts worden geïnstalleerd indien u deze voorwaarden accepteert. Klik na het accepteren van de voorwaarden op 'Volgende' (of 'Next') om naar het volgende scherm te gaan. Stap 5: Keuze installatie directory In dit laatste scherm van de installatiewizard kan worden aangegeven waar de update moet worden geïnstalleerd. De installatiewizard detecteert automatisch waar het d-basics programma is geïnstalleerd, het wordt sterk afgeraden de door de installatiewizard gedetecteerde locatie aan te passen. Klik op 'Volgende' (of 'Next') om de installatie van de update te starten. Zodra het installeren van de update is voltooid kan de nieuwe versie van het d-basics programma worden gestart via de reguliere d-basics snelkoppelingen. In de titelbalk wordt de versie van het programma weergegeven.

31 Bijlages 28 III. UPDATES EN NETWERKINSTALLATIES Bij een netwerkinstallatie van d-basics wordt het programma op verschillende werkstations geïnstalleerd en vervolgens zodanig ingesteld dat gebruik wordt gemaakt van één centrale database. Omdat bij het installeren van updates vaak ook de database wordt aangepast is het van belang dat op alle werkstations dezelfde versie van het d-basics programma is geïnstalleerd. Het wordt daarom sterk aanbevolen de update van de software gelijktijdig uit te voeren op alle werkstations waar het d-basics programma op is geïnstalleerd. Opmerking: Bij het opstarten van het d-basics programma wordt gecontroleerd of de versie van het programma overeenstemt met de versie van de database. Als dit niet het geval is zal worden aangeboden de software automatisch te updaten. Kiest men er voor de update niet te installeren dan wordt het programma automatisch afgesloten.

Inleiding. De update kan op twee manieren worden geïnstalleerd: automatisch of handmatig.

Inleiding. De update kan op twee manieren worden geïnstalleerd: automatisch of handmatig. - Installatie update d-basics Inleiding Aangezien voortdurend nieuwe koppelingen met boekhoudpakketten aan d-basics worden toegevoegd en bestaande koppelingen als gevolg van versie wijzigingen van boekhoudpakketten

Nadere informatie

CreditlineXTD - Graydon XSellence Services. 2012 d-basics b.v.

CreditlineXTD - Graydon XSellence Services. 2012 d-basics b.v. 2 1 Inleiding Met CreditlineXTD is aan het programma d-basics de mogelijkheid toegevoegd informatie die uit het boekhoudpakket is geïmporteerd te verrijken met informatie die wordt geleverd door externe

Nadere informatie

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank Vanaf 7 april 2015 moeten debiteurengegevens in een aangepast bestandsformaat naar Deutsche Bank ABF worden gestuurd. Deze instructie beschrijft

Nadere informatie

Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten. 2012 d-basics b.v.

Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten. 2012 d-basics b.v. Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten 2 1 Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten Inleiding De module TAX wisselt berichten uit met de Belastingdienst. Hierbij werden aanvankelijk

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

Updateprocedure in vogelvlucht... 2. Stap 1: Updatebestanden downloaden... 3. Stap 2: Controle vooraf... 4

Updateprocedure in vogelvlucht... 2. Stap 1: Updatebestanden downloaden... 3. Stap 2: Controle vooraf... 4 Updatehandleiding versie 2.14 Administratie- en leerlingvolgsysteem LVS2000 Inhoud van dit document: Updateprocedure in vogelvlucht... 2 Stap 1: Updatebestanden downloaden... 3 Stap 2: Controle vooraf...

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING HANDLEIDING INDIEN U ZICH REEDS HEEFT AANGEMELD EN OVER EEN LOGIN BESCHIKT, KUNT U DIRECT NAAR HOOFDSTUK 2 1. Aanmelden en Registreren U kunt zich aanmelden en registreren voor pcon.update middels onze

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding Order2Cash

Handleiding Order2Cash Handleiding Order2Cash Inhoud Order2Cash...3 Persoonlijke online omgeving...3 Geen account...4 Inloggen...5 Koppelen / Ontkoppelen...6 2 Order2Cash Uw facturen ontvangt u digitaal via Order2Cash. Binnen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding UNIT4 DataCollector

Gebruikershandleiding UNIT4 DataCollector Gebruikershandleiding UNIT4 DataCollector 2.7.0.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding Unit4 DataCollector... 2 2 Systeemeisen... 3 3 Installatie DataCollector... 4 3.1 Downloaden DataCollector... 4 3.2 Uitpakken

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Inhoud van dit document

Inhoud van dit document Handleiding OVM Menu versie 1.0.0 (definitief) november 2012 Inhoud van dit document 1 INLEIDING... 2 2 MENU... 3 3 GEBRUIKERSBEHEER... 4 3.1 SORTEREN EN FILTEREN... 5 3.2 'UITGESTELD' BEHEER... 5 3.3

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone Instellingen en Help Instellingen en Help voor super users versie 1.0 oktober 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Instellingen en Help voorzien wij u van

Nadere informatie

Handleiding d-basics. 2015 d-basics b.v.

Handleiding d-basics. 2015 d-basics b.v. Handleiding d-basics Handleiding d-basics Alle rechten voorbehouden. Vermenigvuldiging, overdracht of opslag van deze informatie of delen daarvan, in welke vorm ook, zonder de voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013 Act! SnelStart Connect Handleiding Versie 1.0 12-12-2013 Inleiding Met SnelStart Connect kunt uw Act! database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect biedt u de mogelijkheid om de gegevens

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014 Act! SnelStartConnect Pro Handleiding Versie 1.0 3-4-2014 Inleiding Met SnelStart Connect Pro kunt uw Act!-database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect Pro biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl Mennens Amsterdam BV Contactweg 40 1014 AN AMSTERDAM Postbus 8051 1005 AB AMSTERDAM Mennens Dongen BV Metaalstraat 5 5107 ND Dongen Postbus 260 5100 AG Dongen Mennens Groningen BV Duinkerkenstraat 33 9723

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 Inhoud Inhoud... 2 Maak een nieuwe gebruiker aan... 3 Registreer een machine... 8 Nieuwe tellerstand doorgeven... 11 Nieuwe bestelling

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Update van uw Mamut programma EEN GEDETAILLEERDE STAP-VOOR-STAP BESCHRIJVING VAN HOE U EEN UPDATE KUNT MAKEN VAN UW MAMUT BUSINESS SOFTWARE PROGRAMMA (VAN VERSIE 9.0 OF NIEUWER).

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen.

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen. Hoofdstuk 1 Fysio Prestatie Monitor instellen en gebruiken De Fysio Prestatie Monitor (FPM) is een online meetinstrument van Qualizorg dat de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg in kaart brengt, en

Nadere informatie

Inleiding...2. 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3. 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4

Inleiding...2. 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3. 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4 Manual MyBTN Inhoud Inleiding...2 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4 2.1 De standaard inbox openen...4 2.2 De inbox...5 2.3 Labels

Nadere informatie

Het Klantenportaal in detail

Het Klantenportaal in detail Het Klantenportaal in detail Deze gebruikershandleiding biedt een beschrijving van het klantenportaal welke toegankelijk is via de URL: https://portal.nutricontrol.nl/ Op het klantenportaal zijn uw certificaten,

Nadere informatie

Gebruikersregistratie

Gebruikersregistratie Handleiding voor gebruikers 8 januari 2018 Versie 2.1 INHOUDSOPGAVE 1. Over deze handleiding 4 1.1 Voor wie 4 1.2 Gebruik iconen 4 2. Aan de slag met 5 3. Gebruikersprofiel zoeken 6 3.1 Zoeken 6 3.2 Zoekresultaten

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Exact Synery Add-on Adres Validatie

Exact Synery Add-on Adres Validatie Product Update 396 Exact Synery Add-on Adres Validatie Gebruikershandleiding Product update 396 Exact Synergy Add-on Adres Validatie II Exact Synergy Add-on Adres Validatie Inhoudsopgave Inleiding Licentie

Nadere informatie

Tetra Portaal Handleiding

Tetra Portaal Handleiding Tetra Portaal Handleiding Release Tetra B.V. 18-03-2015 Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 1.1 Algemeen............................................... 3 1.2 Inloggen via Bricks Huisarts.....................................

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

Kantoren Hierin kunt u instellingen aangaande uw eigen Basecone kantooromgeving

Kantoren Hierin kunt u instellingen aangaande uw eigen Basecone kantooromgeving Basecone Instellingen en Help Instellingen en Help voor super users versie 1.0 oktober 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Instellingen en Help voorzien wij u van een overzicht van alle

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Nero ControlCenter Handleiding

Nero ControlCenter Handleiding Nero ControlCenter Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding Nero ControlCenter en de inhoud daarvan worden beschermd door auteursrecht en zijn eigendom van Nero

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015 Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL Handleiding mijnklas.nl Maart 2015 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Leerstofaanbod

Nadere informatie

// Mamut Business Software

// Mamut Business Software // Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 4 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC

Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC Oktober 2015 Hoofdstuk 1, Standalone-installatie nieuwe Dias versie op Windows PC Inhoud 1 Standalone-installatie nieuwe Dias versie

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Werkwijze Licenties Use2Day

Werkwijze Licenties Use2Day Werkwijze Licenties Use2Day Versie: 1.1 Laatste wijziging: 23 december 2008 Website: www.use2day.nl Informatie: Info@Use2Day.nl Copyright: 2008 Use2Day Inhoudsopgave 1 Versiehistorie... 3 2 Algemeen...

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

1. Installeren Update 2.4.7

1. Installeren Update 2.4.7 1. Installeren Update 2.4.7 De update kan rechtstreeks geïnstalleerd worden vanaf internet. U moet altijd wel MeaFinance afsluiten alvorens de update te draaien Let op: maak voordat u de update uitvoert

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel April 2016 Inhoud Handleiding Huize Rosa Tag als betaalmiddel... 3 Manieren van Opwaarderen eerste keer... 3 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa...

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Legal Eagle Update Handleiding versie 2.14 juni 2008

Legal Eagle Update Handleiding versie 2.14 juni 2008 DIT DOCUMENT IS ALLEEN VAN TOEPASSING VANAF LEGAL EAGLE VERSIE 2.13. INDIEN DIT NIET HET GEVAL IS DIENT ER EERST EEN UPDATE UITGEVOERD TE WORDEN!!! Voordat u begint...2 Update downloaden...2 Update installeren...5

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding Porta

Gebruikers- handleiding Porta Gebruikers- handleiding Porta Inleiding Met de applicatie Porta op ons extranet kunnen gegevensbestanden tussen het CAK en ketenpartners uitgewisseld worden. In deze handleiding is beschreven hoe u dit

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Mei 2018 1 Inhoud Handleiding MargaPas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw MargaPas... 3 1.1 Stap 1: De website... 3 1.2 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal

Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal Januari 2018 Inhoud Handleiding Crabbehoff-pas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Crabbehoff-pas... 3 Stap 1: De website...

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Handleiding deelnemers ABN Amro Pension Services Portal. Versie 0.4 01 oktober 2011

Handleiding deelnemers ABN Amro Pension Services Portal. Versie 0.4 01 oktober 2011 Handleiding deelnemers ABN Amro Pension Services Portal Versie 0.4 01 oktober 2011 Inhoud Inloggen... 3 Homepage... 6 Verdeling... 7 Eigen beleggingsmix aanmaken... 7 Transacties... 12 Depot overzicht...

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice ICT-diensten... 4 2.2

Nadere informatie

Deze handleiding is geschikt voor gebruikers van Rekeningbeheren.nl en S4Dunning. Rekeningbeheren.nl is de basis applicatie voor het uitvoeren van acties in batches en kan worden gezien als de lite versie

Nadere informatie

1. Installatie van Het RekenProgramma

1. Installatie van Het RekenProgramma 1. Installatie van Het RekenProgramma 1. Nadat u de software heeft gedownload kunt u de installatie als volgt starten: Voor Windows XP gebruikers: U dient als beheerder op uw computer te zijn aangemeld.

Nadere informatie

HANDLEIDING Q2000 Offerte

HANDLEIDING Q2000 Offerte HANDLEIDING Q2000 Offerte Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Backoffice...4 Offerte aanmaken...4 Offerte naar order...9 Offerte naar factuur...11 Offerte wijzigen...13 Offerte annuleren...14 Overige...15

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Handleiding Koppeling imuis Online

Handleiding Koppeling imuis Online Handleiding Koppeling imuis Online Inhoudsopgave Bestellen koppeling... 3 Instellingen... 4 Importopties... 5 Exportopties... 6 Synchronisatie... 7 Belangrijke punten... 9 Vragen... 10 Bestellen koppeling

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Handleiding conversie Davilex naar Exact Online

Handleiding conversie Davilex naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. BTW de grondslagen worden niet geconverteerd, de mutaties worden geboekt

Nadere informatie

Hoe installeert u EdiSoap op uw computer?

Hoe installeert u EdiSoap op uw computer? Hoe installeert u EdiSoap op uw computer? Met dit stappenplan kunt u succesvol EdiSoap op uw computer installeren en activeren binnen uw software programma. 1. Aanmaken abonnement op EdiSoap.nl Om gebruik

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 2 4) Terminal Sessions Pagina 5 5) Gebruik vanaf Apple of Linux systemen

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Installatie PlanCare Dossier educatief

Installatie PlanCare Dossier educatief Installatie PlanCare Dossier educatief Verwijder eerst de voorgaande versie(s) van PlanCare educatief met behulp van het Windows Configuratiescherm. De nieuwe software wordt aan licentiehouders ter beschikking

Nadere informatie

Versie: 1.1 Datum: 24-11-2014. Handleiding Portal HostedXL

Versie: 1.1 Datum: 24-11-2014. Handleiding Portal HostedXL Versie: 1.1 Datum: 24-11-2014 Handleiding Portal HostedXL Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 INLOGGEN... 4 2.1 GEBRUIKERS... 6 2.1.1 Nieuwe gebruiker aanmaken... 6 2.1.2 Bestaande gebruiker aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding conversie SnelStart naar Exact Online

Handleiding conversie SnelStart naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. BTW-grondslagen worden niet geconverteerd,

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: ROB-EF (ROB-Elektronisch Factureren) Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 Technische informatie... 3 Instellingen... 4 Werkwijze... 6 Waar moet

Nadere informatie

Installatie van een update Versie 10

Installatie van een update Versie 10 Installatie van een update Versie 10 Inhoudsopgave 1 INLEIDING 4 2 NOTEER BELANGRIJKE GEGEVENS 5 3 MAAK EEN BACKUP 6 4 DOWNLOAD HET INSTALLATIEPROGRAMMA 7 5 INSTALLEER DE NIEUWE UPDATE OP ÉÉN WERKSTATION

Nadere informatie

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten.

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten. Accept Financieel Documenten beheer Het is nu mogelijk om in Accept Financieel te werken met documenten beheer. Met behulp van deze module is het mogelijk om documenten op te slaan in de database van de

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

TOOL MJOB HANDLEIDING

TOOL MJOB HANDLEIDING TOOL MJOB HANDLEIDING Tool MJOB Handleiding Tool MJOB Een uitgave van Sdu Uitgevers bv Uitgever Adres Abonnement Klantenservice Algemene voorwaarden René Tijssen Postbus 20014, 2500 EA Den Haag Abonnementen

Nadere informatie

Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003)

Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003) Handleiding Meldprogramma Ongebruikelijke Transactie Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003) 1 Transactiesoort is noch een Money Transfer, noch een girale overboeking Inleiding Vanaf mei 2011 werkt

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: Betaalbestanden (CLIEOP03 Export) Easy-work Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Technische informatie...3 Instellingen algemeen...3 Instellingen

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Handleiding FileZilla

Handleiding FileZilla Handleiding FileZilla Deze handleiding beschrijft de installatie en configuratie van FileZilla. Met dit programma is het mogelijk om bestanden van uw computer te verplaatsen naar een zogeheten (web)server.

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Inhoud 1 Wat doet de UNIT4 Multivers IBAN-Converter?... 1 1.1 Stappen bij de invoering... 1 2 Het uitvoeren van de wizard...

Nadere informatie

Handleiding Magister 5.2. leerlingen SG WILLEM DE ZWIJGER, KAMERLINGH ONNESDREEF 4, 2871JN SCHOONHOVEN.

Handleiding Magister 5.2. leerlingen SG WILLEM DE ZWIJGER, KAMERLINGH ONNESDREEF 4, 2871JN SCHOONHOVEN. Handleiding Magister 5.2 leerlingen SG WILLEM DE ZWIJGER, KAMERLINGH ONNESDREEF 4, 2871JN SCHOONHOVEN. INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN... 3 OVERZICHT VAN BESTURINGSSYSTEEM EN WEB BROWSERS DIE TE GEBRUIKEN ZIJN...

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel Januari 2017 Inhoud Handleiding Elde-Pas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Elde-Pas... 3 Stap 1: De website... 3 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

Als u een abonnement heeft bij D-Pay, en de declaratiebestanden via Intramed wilt versturen, moet u eerst een aantal instellingen doen:

Als u een abonnement heeft bij D-Pay, en de declaratiebestanden via Intramed wilt versturen, moet u eerst een aantal instellingen doen: Hoofdstuk 1 D-Pay instellen en gebruiken D-Pay is een declaratiesysteem voor paramedici die gebruik maken van Intramed. D-Pay is eenvoudig te koppelen aan Intramed en neemt het complete declaratieproces

Nadere informatie

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v5.1

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v5.1 Downloaden & installeren BankingTools Cashflow v5.1 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie