Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 23 februari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 23 februari 2015"

Transcriptie

1 neerpelb goed leven X echt beleven II III III I Mill III Mill II GBS Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de gemeenteraad Openbare vergadering van 23 februari 2015 Aanwezig: Frank Smeets, voorzitter; Frank Seutens, Jan Maas, Leon Alders, Raf Drieskens, burgemeester, Stijn Philippe, Tonny Kaufŕmann, Inge Verheven, Leen Gielen, Marc Geerts, Juul Vrolix, Nelis Mertens, Gilbert Van Baelen, Patricia Kuppens, Liesbeth Fransen, Roland Winters, Niels Achten, Niels Valkenborgh, Josée Schildermans, Kim Strzebonski, Sarah Klok, Benny Schepens, Nathalie Quintens, Jeroen Vandenberk, Mieke Moors, raadsleden; Hilde Vandervelden, secretaris. Dagorde: Subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen door Neerpeltse verenigingen Gelet op het feit dat de Europese Unie op 9 maart 2007 het pakket Energie voor een Veranderende Wereld heeft goedgekeurd, waarmee zij zich eenzijdig ertoe heeft verbonden haar C0 2 -uitstoot tussen 2008 en 2020 met o te verminderen door de energie-efficiëntie met 20 o 7o te verhogen en het aandeel van duurzame energiebronnen in de totale energiemix tot 20 o 7o te verhogen. Gelet op het besluit van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 om de Covenant Of Mayors te ondertekenen en om samen met de Provincie Limburg aan een C0 2 -neutraal Limburg te werken. Gelet op de engagementen binnen de Covenant Of Mayors nl. om verder te gaan dan de EU en de C0 2 -uitstoot op ons grondgebied tussen 2008 en 2020 met ten minste o terug te dringen. Gelet op het gemeentelijk klimaatplan, goedgekeurd door de gemeenteraad van 26 november Overwegende dat het leefmilieu moet beschermd worden tegen vervuiling ten gevolge van energetische bedrijvigheid, vooral vanuit de fossiele brandstoffen en kernenergie. Overwegende dat het gebruik van alternatieve, milieuvriendelijke energiebronnen kan bijdragen tot een duurzamer energiebeleid. Overwegende dat de toekenning van subsidies aan Neerpeltse verenigingen de toepassing van milieuvriendelijke, energiebesparende investeringen kan bevorderen. Overwegende dat verenigingen een belangrijke maatschappelijk voorbeeld kunnen vervullen op het vlak van energiebesparende maatregelen. Overwegende dat lokale overheden een actieve rol dienen te spelen in het stimuleren van de lokale toepassing van energiebesparende en milieuvriendelijke maatregelen. (1/5)

2 Overwegende dat maatregelen zoals het gebruik van spaarlampen, verhoogd rendement van elektrische toestellen, betere isolatie, het gebruik van alternatieve energiebronnen,... bijdragen tot een duurzamer energieverbruik. Gelet op het krediet voorzien in de begroting, actie en budgetsleutel 2015/ /2000/0350. Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen. Gelet op het gunstig advies van het college van burgemeester en schepenen. Gelet op de uitslag van de stemming. BESLUIT Artikel 1. In dit subsidiereglement wordt verstaan onder: - Energiebesparende maatregel Het implementeren of het uitvoeren van een of meerdere effectieve maatregelen in een bestaand gebouw waardoor een C0 2 -reductie bekomen wordt. Studiekosten zijn niet voldoende; een effectieve uitvoering van een vernieuwende maatregel is nodig. De maatregel heeft wel degelijk een vermindering van de energiefactuur tot gevolg. De maatregel betekent een verbetering van de energieprestatie van het onroerend goed: bv. vervangen van gloeilampen door spaarlampen, maar niet het hangen van spaarlampen op de plaats van uitbreiding of waar nooit lampen aanwezig waren. Voor de toepassing van dit gemeentelijk reglement wordt onder energiebesparende maatregel verstaan: Isoleren en ventileren Dakisolatie met een Rd-waarde > 4 Muurisolatie: de minimale spouwbreedte dient 5 cm te bedragen. De lambda-waarde van het aangebrachte isolatiemateriaal in de spouwmuur bedraagt maximaal 0,065 W/mK. Voor het plaatsen van isolatie aan de buitenzijde van de muur bedraagt de warmteweerstand minimaal 2m 2 KZW Vloer- en/of kelderisolatie met een Rd-waarde > 1,2 Superisolerende beglazing met een U-waarde van maximaal 1,1 \Nļvn 2 K Buisisolatie Radiatorfolie Groendak Ventilatiesysteem met warmterecuperatie Tochtstrippen Verwarming Condensatieketel op aardgas (HR-top) Pelletketel (systeem) Warmtepomp Thermostatische kranen Sanitair warm water Zonneboiler (Belsolar-label, niet voor zwembad) Warmtepompboiler Spaardouchekop (2/5)

3 Energieproductie PV-panelen Toestellen A label toestellen Overkoepende maatregelen Domotica met REG-eigenschappen Buitenzonwering (lamellen, luifels, intelligente zonnewering, bomen die in zomer schaduw geven op gebouw,...) Andere maatregelen worden met een grondige motivatienota -een nota die de energiebesparing motiveert- op voorhand ter goedkeuring aan het CBS voorgelegd. Het CBS kan voorgestelde maatregelen weigeren, hiertegen is geen beroepsmogelijkheid mogelijk. - Neerpeltse vereniging De vereniging is een vzw. De vereniging drijft geen nijverheids- of handelszaak en tracht niet een stoffelijk voordeel (winst) aan haar leden te verschaffen. De vereniging heeft een lijst van actieve leden. De publicatie (of de aanvraag tot publicatie) in het B.S. met vermelding statuten, naam, voornaam, beroep en woonplaats van de beheerder + statuten -i- jaarrekening wordt voorgelegd aan het schepencollege. De vereniging heeft patrimonium (eigendom, huur, recht van opstal,...) te Neerpelt. De gebouwen van de vereniging zijn stedenbouwkundig vergund. De vereniging heeft een actieve werking op het grondgebied van de gemeente Neerpelt en is als dusdanig gekend en weerhouden bij de respectievelijke gemeentelijke diensten (sportverenigingen bij de gemeentelijke sportdienst, jeugdverenigingen bij de gemeentelijke jeugddienst, milieuverenigingen bij de gemeentelijke R.O.L.L.-dienst, cultuurverenigingen bij de gemeentelijke cultuurdienst). Verenigingen die niet beantwoorden aan deze definitie en die een niet-winstgevend doel nastreven in hun actieve werking te Neerpelt en die patrimonium gebruiken te Neerpelt kunnen mits een grondige motivatienota een uitzondering ter goedkeuring voorleggen aan het schepencollege. Het schepencollege kan de gevraagde erkenning als vereniging weigeren, hiertegen is geen beroepsmogelijkheid mogelijk. Openbare instellingen, rusthuizen, serviceflats, scholen en vergelijkbare niet aan de definitie en worden niet betoelaagd vanuit dit reglement. beantwoorden Artikel 2. Binnen de kredieten van het door de hogere overheid goedgekeurde budget wordt een subsidie verleend voor investeringen voor energiebesparende maatregelen door een Neerpeltse vereniging. Deze subsidie bedraagt: o van de netto-investering ^ inclusief plaatsing en BTW na aftrek van eventueel andere subsidies) met een minimum van 500 EUR subsidie per aanvraagdossier; 2. binnen de tijdspanne van maximaal EUR. Elk gemeentelijk subsidiedossier wordt gekoppeld aan de locatie waar de effectieve energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd. (3/5)

4 Indien het aantal aanvragen het totaal in het budget van het dienstjaar voorziene bedrag overstijgt, zal het toekennen van de subsidies verlopen in functie van de datum van aanvraag tot uitputting van het totaal in dit budget voorziene bedrag voor het betrokken dienstjaar. Artikel 3. Enkel energiebesparende maatregelen die voorzien worden in wettelijk vergunde gebouwen die volledig op het grondgebied van Neerpelt liggen en die geplaatst werden na 1 januari 2015 en ten laatste 31 december 2018 komen in aanmerking voor subsidie. Nieuwbouwprojecten komen niet in aanmerking voor subsidie. Is er een vergunning/machtiging nodig voor het uitvoeren van de werken, dan dient men deze voorafgaandelijk te bekomen. Artikel 4. De subsidie wordt toegekend aan de vereniging en overgeschreven op haar rekeningnummer. Is de vereniging niet eigenaar van het onroerend goed dan moet de eigenaar het aanvraagformulier voor akkoord ondertekenen. Artikel 5. De energiebesparende maatregelen moeten voorzien worden in overeenstemming met bestaande wetten, reglementen, verordeningen, gebruiken en regels van goed vakmanschap. Artikel 6. De aanvraag dient te worden ingediend bij het gemeentebestuur van NEERPELT, R.O.L.L.-dienst, Kerkplein 1, 3910 NEERPELT op een door de gemeente ter beschikking gesteld aanvraagformulier. Artikel 7. De aanvrager dient het ingevulde aanvraagformulier samen met een gedetailleerde factuur in bij het gemeentebestuur. Indien de subsidieaanvraag wordt afgewezen, blijkt de reden tot weigering uit de motieven van de berichtgeving van het gemeentebestuur. Indien de subsidieaanvraag werd afgewezen kan er steeds een nieuwe aanvraag worden ingediend voor zover rekening gehouden werd met de motivering van de vorige weigering. De aanvrager kan de facturen pas indienen nadat de installatie volledig is uitgevoerd volgens de code van goede praktijk en volgens het gemeentelijk reglement en bedrijfsklaar is. De mogelijkheid tot het indienen van de aanvraag van de gemeentelijke subsidie vervalt 6 maanden na datum van de factuur. Artikel 8. De subsidie zal binnen 30 dagen na het indienen van de facturen en de nodige bewijsstukken worden uitbetaald na beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen, onder voorbehoud van de bepalingen van artikel 2 en artikel 3. Het College van Burgemeester en Schepenen behoudt zich het recht om uitbetaling van de subsidie te weigeren of uit te stellen indien de energiebesparende maatregel niet beantwoordt aan het gemeentelijke reglement. De aanvrager wordt dan in kennis gesteld van deze beslissing. Artikel 9. De vereniging verbindt zich ertoe om de energiebesparende maatregel(en) goed te onderhouden. De maatregel moet tenminste 10 jaar na de toekenning van de subsidie in goede staat van werking blijven op hetzelfde adres en kan onder geen beding binnen deze termijn verwijderd worden. (4/5)

5 Indien aan een van deze voorwaarden niet is voldaan, zal van de aanvrager een terugvordering worden geëist in evenredigheid met de nog resterende termijn, te rekenen vanaf de vaststelling van de feiten. De gemeente kan de in het eerste lid vermelde voorwaarden desgewenst laten controleren door een daartoe bevoegde dienst die hiermee door het gemeentebestuur werd belast. Deze dienst moet toegang krijgen tot de installatie. Bijkomende controles buiten de eerste controle na opstart zullen enkel plaatsvinden nadat de aanvrager schriftelijk op de hoogte is gebracht van een bijkomende controle en motivering. Artikel 10. De kredieten voor energiebesparende maatregelen zullen voorzien worden in het meerjarige beleidsplan (art. 8795/331/01). Artikel 11. Inwerkingtreding Dit besluit vervangt eerdere besluiten daaromtrent. Het besluit treedt in werking vanaf 1 januari 2015 en eindigt op 31 december Artikel 12. Het schepencollege wordt gelast met de bekendmaking en de uitvoering van dit besluit. Artikel 13. Afschriften van deze beslissing en het aanvraagformulier worden bezorgd aan: - de financieel beheerder; - gemeentelijke ROLL-dienst; - de provinciegouverneur; - Provinciebestuur, Afd. Milieu en Natuur, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt; Gedaan in hogervermelde zitting Namens de gemeenteraad Voor eensluidend afschrift: Frank Smeets voorzitter tans (5/5)

Uittreksel uit het register der b e r a a d s l a g i n g e n. Openbare vergadering van 4 juli 2016

Uittreksel uit het register der b e r a a d s l a g i n g e n. Openbare vergadering van 4 juli 2016 neerpelb goed leven Jr echt beleven ii in mi in ii ii in in ii GBS1500089 Uittreksel uit het register der b e r a a d s l a g i n g e n v a n d e g e m e e n t e r a a d Openbare vergadering van 4 juli

Nadere informatie

Artikel 1 Definities Artikel 2 Subsidiebedragen

Artikel 1 Definities Artikel 2 Subsidiebedragen SUBSIDIEREGLEMENT Subsidie voor de plaatsing van een thermische zonne-installatie, vloerisolatie, muurisolatie, dak- en zoldervloerisolatie, superisolerende beglazing, een condensatieketel op aardgas of

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE GEGEVENS AANVRAGER Datum:. De aanvrager: Naam: Adres:. Telefoon: E-mail:.... Rijksregisternummer:.. Rekeningnummer:

Nadere informatie

Openbare vergadering van 21 s e p t e m b e r 2015

Openbare vergadering van 21 s e p t e m b e r 2015 neerpelb g o e d leven r e c h t beleven ii in mi in ii ii nun ii GBS1500059 U i t t r e k s e l uit h e t r e g i s t e r d e r b e r a a d s l a g i n g e n v a n d e g e m e e n t e r a a d Openbare

Nadere informatie

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas.

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. Gemeentebestuur Kruisstraat 2 3390 Tielt-Winge tel. 016 63 40 08 - fax 016 63 95 48 info@tielt-winge.be - www.tielt-winge.be Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend

Nadere informatie

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden;

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden; Gelet op de bepalingen van gemeentedecreet inzonderheid op artikel 42; Gelet op de ondertekende samenwerkingsovereenkomst Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling waarbij de stad Landen zich ertoe

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van : 25 januari 2013 Aanwezig : Mevr. Els Robeyns, burgemeester-voorzitter, Cabergs Johan, Treunen Kristien, Maes Benny

Nadere informatie

Subsidiedossier zonne-installatie

Subsidiedossier zonne-installatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier zonne-installatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document Subsidiedossier

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement voor herbruikbare energiebronnen op particuliere woongebouwen

Gemeentelijk subsidiereglement voor herbruikbare energiebronnen op particuliere woongebouwen Gemeentelijk subsidiereglement voor herbruikbare energiebronnen op particuliere woongebouwen Artikel 1: In het subsidiereglement wordt verstaan onder: Bestaande woning: woning waarvoor een volledige en

Nadere informatie

Subsidiedossier dakisolatie

Subsidiedossier dakisolatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document GEMEENTELIJK

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement zonneboiler en/of fotovoltaïsche zonnepanelen

Gemeentelijk subsidiereglement zonneboiler en/of fotovoltaïsche zonnepanelen Gemeentelijk subsidiereglement zonneboiler en/of fotovoltaïsche zonnepanelen Artikel 1 - Omschrijving In het kader van een duurzaam energiebeleid wordt een lijke subsidie verleend voor de installatie van

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie zonneboiler

Aanvraagformulier premie zonneboiler Aanvraagformulier premie zonneboiler De gemeenteraad van 31 januari 2013 heeft de uitdoving van deze premie goedgekeurd. Alleen aanvragen tot en met 5 april 2013 met stavingsfacturen met facturatiedatum

Nadere informatie

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Aanvraagformulier vind je op het einde

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 24 april 2017. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers, S.

Nadere informatie

Overwegende dat het subsidiereglement een subsidie voorziet voor warmtepompen en zonneboilers;

Overwegende dat het subsidiereglement een subsidie voorziet voor warmtepompen en zonneboilers; De raad, Gelet op het gemeentelijk subsidiereglement duurzame energie vastgesteld op de gemeenteraad van 10 november 2009 en laatst gewijzigd op 30 augustus 2011; Overwegende dat het subsidiereglement

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

Subsidiedossier Dakisolatie

Subsidiedossier Dakisolatie Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier Dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE FOTOVOLTAÏSCHE PANELEN

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE FOTOVOLTAÏSCHE PANELEN Datum indiening:............ AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE FOTOVOLTAÏSCHE PANELEN Dit formulier volledig en leesbaar invullen, ondertekenen en terugsturen naar Gemeentebestuur Olen, dienst leefomgeving, Dorp

Nadere informatie

------------------------------------------------------------------------------- SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEGEBRUIK: MILIEUVRIENDELIJKE

------------------------------------------------------------------------------- SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEGEBRUIK: MILIEUVRIENDELIJKE ------------------------------------------------------------------------------- SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEGEBRUIK: MILIEUVRIENDELIJKE ENERGIEPRODUCTIE (INSTALLEREN VAN EEN ZONNEBOILER EN FOTOVOLTAÏSCHE

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen

Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen Gegevens Naam van de aanvrager:. Adres van de aanvrager: Telefoon thuis: Telefoon overdag: GSM: Rekeningnummer: Bent u eigenaar of huurder van het gebouw

Nadere informatie

Cleantech subsidiereglement goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2010

Cleantech subsidiereglement goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2010 Cleantech subsidiereglement goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2010 Artikel 1 Subsidiereglement Thermische zonne-installaties (zonneboilers), fotovoltaïsche zonne-installaties, warmtepompen

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de aanplant en het onderhoud van kleine landschapselementen

Subsidiereglement voor de aanplant en het onderhoud van kleine landschapselementen BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet GOEDKEUREN SUBSIDIEREGLEMENT KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN DATUM BESLISSING: 25 januari 2018 DATUM BEKENDMAKING: 1 februari

Nadere informatie

GEMEENTE NEERPELT B E K N O P T V E R S L A G GEMEENTERAAD 18 februari 2013

GEMEENTE NEERPELT B E K N O P T V E R S L A G GEMEENTERAAD 18 februari 2013 GEMEENTE NEERPELT B E K N O P T V E R S L A G GEMEENTERAAD 18 februari 2013 AANWEZIG: Frank Smeets, voorzitter, Frank Seutens, Jan Maas, Leon Alders, Raf Drieskens, burgemeester, Stijn Philippe, Tonny

Nadere informatie

GEMEENTE NEERPELT B E K N O P T V E R S L A G GEMEENTERAAD 30 november 2015

GEMEENTE NEERPELT B E K N O P T V E R S L A G GEMEENTERAAD 30 november 2015 GEMEENTE NEERPELT B E K N O P T V E R S L A G GEMEENTERAAD 30 november 2015 AANWEZIG : Frank Smeets, voorzitter,, Frank Seutens, Jan Maas, Leon Alders, Raf Drieskens, burgemeester, Tonny Kauffmann, Inge

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Jo TIJTGAT,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET VERKRIJGEN VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET PLAATSEN VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP STOOKOLIE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET VERKRIJGEN VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET PLAATSEN VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP STOOKOLIE BIJLAGE 2 lijk subsidiereglement van condensatieketels op stookolie ter vervanging van een oude verwarmingsketel in een bestaande woning of appartement. Artikel 1 Algemeen Binnen de perken van de jaarlijks

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN AFDELING 1. Artikel 1. VOORWERP VAN HET SUBSIDIEREGLEMENT DOEL EN DOELGROEP Binnen de perken van

Nadere informatie

1. Beslissing van ivm aanpassing meerjarenplan en budget 2016 : rechtzetting materiële vergissing ter kennisgeving

1. Beslissing van ivm aanpassing meerjarenplan en budget 2016 : rechtzetting materiële vergissing ter kennisgeving GEMEENTE NEERPELT B E K N O P T V E R S L A G GEMEENTERAAD 22 februari 2016 AANWEZIG: Frank Smeets, voorzitter, Stijn Philippe, Frank Seutens, Jan Maas, Leon Alders, Raf Drieskens, burgemeester, Tonny

Nadere informatie

75, max 50% factuurbedrag. 125 250, max 50% factuurbedrag. 4 per m2, max 50% factuurbedrag. (Rd min. 2 m2k/w) (woningen minimum

75, max 50% factuurbedrag. 125 250, max 50% factuurbedrag. 4 per m2, max 50% factuurbedrag. (Rd min. 2 m2k/w) (woningen minimum HUISHOUDELIJKE ACTIES AGEM EANDIS (*) GHA huishoudelijke EAP-audit 50, max 50% factuurbedrag huishoudelijke energiescan (actieverplichting) X X huishoudelijk planadvies in nieuwbouw of verbouwing bouwteams

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Artikel 1 Voorwerp Binnen de perken

Nadere informatie

Subsidiereglement voor rationeel energiegebruik

Subsidiereglement voor rationeel energiegebruik Subsidiereglement voor rationeel energiegebruik (Gemeenteraadsbeslissing: 21.02.2011) Afdeling 1 : Aanwending van alternatieve energievormen. Artikel 1: Definities Voor toepassing in afdeling 1 gelden

Nadere informatie

zonne-installatie, aanbrengen vloerisolatie,

zonne-installatie, aanbrengen vloerisolatie, SUBSIDIEREGLEMENT Subsidie voor het plaatsen van een thermische zonne-installatie, aanbrengen vloerisolatie, latie, muurisolatie, dak- en zoldervloerisolatie, hoogrendementsglas, en de plaatsing van een

Nadere informatie

Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 15 december 2014

Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 15 december 2014 neerpelt goed leven Jrecht beleven ii ui HUI ii ii ii in ii in GBS1400082 Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de gemeenteraad Openbare vergadering van 15 december 2014 Aanwezig: Frank Smeets,

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

Bijlage bij schriftelijke vraag 54 - beschermde afnemers energie

Bijlage bij schriftelijke vraag 54 - beschermde afnemers energie Bijlage bij schriftelijke vraag 54 - beschermde afnemers energie Vraag 1+2 2007 2008 2009 2010 2011 Totaal aantal huishoudelijke afnemers elektriciteit 2.616.867 2.646.311 2.651.905 2.666.112 2.678.142

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Reglement rentearme leningen

Reglement rentearme leningen Reglement rentearme leningen Reglement van Stad Zottegem voor het toekennen van rentearme leningen voor jeugdwerkinfrastructuur bij erkende plaatselijke jeugdwerkinitiatieven en erkende sportverenigingen

Nadere informatie

Gelet op het biodiversiteitscharter Countdown 2010 dat de gemeente Wichelen op 19/04/2009 ondertekende;

Gelet op het biodiversiteitscharter Countdown 2010 dat de gemeente Wichelen op 19/04/2009 ondertekende; Subsidiereglement behoud van huis- en boerenzwaluw De raad, Overwegende dat de gemeente Wichelen streeft naar een milieubeleid dat gericht is op het behoud van biodiversiteit en het vergroten van de biodiversiteit;

Nadere informatie

De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.;

De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.; Raadsbesluit nr.: Registratie-nr.: 09.08468 De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.; besluit: De volgende verordening, Verordening subsidiëring

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie

Aanvraagformulier premie Aanvraagformulier premie Grote Baan 112 3530 Houthalen-Helchteren t 011 60 05 11 f 011 60 05 01 Premie zonne-installatie voor de opwekking van elektriciteit (fotovoltaïsche zonne-installatie) 1. Aanvrager

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie

Nadere informatie

Uittreksel uit h e t register d e r b e r a a d s l a g i n g e n. Openbare vergadering van 19 december 2016

Uittreksel uit h e t register d e r b e r a a d s l a g i n g e n. Openbare vergadering van 19 december 2016 neerpelb goed leven echt beleven Uittreksel uit h e t register d e r b e r a a d s l a g i n g e n v a n d e g e m e e n t e r a a d Openbare vergadering van 19 december 2016 Aanwezig: Frank Smeets, voorzitter;

Nadere informatie

RESULTAAT van vorige jaren BONI ,94 Het jaar 2013 werd afgesloten met een boni van ,94 euro GEWONE DIENST 2.

RESULTAAT van vorige jaren BONI ,94 Het jaar 2013 werd afgesloten met een boni van ,94 euro GEWONE DIENST 2. GEMEENTE NEERPELT B E K N O P T V E R S L A G GEMEENTERAAD 23 juni 2014 AANWEZIG: Frank Smeets, voorzitter, Stijn Philippe, Frank Seutens, Jan Maas, Leon Alders, Raf Drieskens, burgemeester, Tonny Kauffmann,

Nadere informatie

Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nr. 22796 2 februari 2018 Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk 2018 De raad der gemeente Bergeijk; gezien het

Nadere informatie

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten SUBSIDIEREGLEMENT Projectsubsidie Subsidie voor educatieve en sensibiliserende De gemeente Boechout voorziet jaarlijks een bedrag voor financiële steun voor ontwikkelingssamenwerking, zowel voor Zuidwerking

Nadere informatie

PREMIES Premies voor ramen (glas en schrijnwerk) Renovatiepremie Premies van de netbeheerder Premie van 10 per m2 Totaalrenovatiebonus

PREMIES Premies voor ramen (glas en schrijnwerk) Renovatiepremie Premies van de netbeheerder Premie van 10 per m2 Totaalrenovatiebonus PREMIES Premies voor ramen (glas en schrijnwerk) Renovatiepremie Je vervangt het glas en het schrijnwerk in een woning die minstens 30 jaar oud is. Premies van de netbeheerder Premie van 10 per m 2 als

Nadere informatie

De voorzitter belooft dat tegen de volgende vergadering de juiste toedracht wordt nagegaan en sluit de bespreking.

De voorzitter belooft dat tegen de volgende vergadering de juiste toedracht wordt nagegaan en sluit de bespreking. GEMEENTE NEERPELT B E K N O P T V E R S L A G GEMEENTERAAD 17 februari 2014 AANWEZIG: Frank Smeets, voorzitter, Frank Seutens, Jan Maas, Leon Alders, Raf Drieskens, burgemeester, Stijn Philippe, Tonny

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen Reglement voor de toekenning van renteloze leningen aan erkende culturele verenigingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2002 Bekendgemaakt op 31 januari 2002 Artikel 1 Hoofdstuk I - Algemene

Nadere informatie

Subsidiereglement Bedrijf en buurt

Subsidiereglement Bedrijf en buurt Subsidiereglement Bedrijf en buurt Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2009 Bekendgemaakt op 29 oktober 2009 Artikel 1 - Doel van de subsidie De Stad Gent wil als lokale overheid een impuls geven

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE stad brugge dienst ruimtelijke ordening STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE Herziening Vastgesteld door de Gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

Artikel 2 De studentenhuisvestingssubsidie bestaat uit 2 luiken: - de starterssubsidie; - de investeringssubsidie;

Artikel 2 De studentenhuisvestingssubsidie bestaat uit 2 luiken: - de starterssubsidie; - de investeringssubsidie; Reglement betreffende het toekennen van studentenhuisvestingssubsidies ter bevordering van het behoud en vergroten van het aanbod aan kwalitatieve studentenkamers. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

(een aanvraagformulier voor milieumaatregelen met factuurdatum in 2017 dient ons vóór 1 februari 2018 te bereiken!) Naam + voornaam:... Adres:...

(een aanvraagformulier voor milieumaatregelen met factuurdatum in 2017 dient ons vóór 1 februari 2018 te bereiken!) Naam + voornaam:... Adres:... AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT MILIEUMAATREGELEN 2017 (GROENDAK, ZONNEBOILER, HEMELWATERTON, HEMELWATERINSTALLATIE EN/OF ENERGIEAUDIT/WARMTESCAN) (een aanvraagformulier voor milieumaatregelen

Nadere informatie

Subsidiereglement: renovatiewerken aan of nieuwbouw van jeugdlokalen.

Subsidiereglement: renovatiewerken aan of nieuwbouw van jeugdlokalen. Subsidiereglement: renovatiewerken aan of nieuwbouw van jeugdlokalen. Artikel 1, doel 1 Binnen de perken van de op de begroting ingeschreven kredieten, wordt aan Mechelse jeugdverenigingen een subsidie

Nadere informatie

Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen gemeente Harderwijk

Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen gemeente Harderwijk GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Harderwijk. Nr. 95276 14 juli 2016 Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen 2016-2017 gemeente Harderwijk De raad van de gemeente Harderwijk; Gelet op

Nadere informatie

Adres : Telefoonr/GSM : Email : heeft werken in het kader van duurzaam bouwen uitgevoerd aan de woning gelegen te

Adres : Telefoonr/GSM : Email : heeft werken in het kader van duurzaam bouwen uitgevoerd aan de woning gelegen te BELANGRIJK: De hierna gevraagde gegevens zijn noodzakelijk voor het bepalen van de stedelijke subsidie. Ingeval van twijfel kan u voor inlichtingen steeds terecht bij het stadsbestuur, dienst milieu, tijdens

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEVERBRUIK GROTE INGREPEN

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEVERBRUIK GROTE INGREPEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEVERBRUIK GROTE INGREPEN Artikel 1 Definities en begrippen Bestaande woning: een woning die voor 2006 aan het elektriciteitsnet werd gekoppeld. Lambdawaarde

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00305 Onderwerp: Subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen voor de periode 2014-2019 - Wijziging Beknopte

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

GEMEENTE NEERPELT B E K N O P T V E R S L A G GEMEENTERAAD 30 mei 2016

GEMEENTE NEERPELT B E K N O P T V E R S L A G GEMEENTERAAD 30 mei 2016 GEMEENTE NEERPELT B E K N O P T V E R S L A G GEMEENTERAAD 30 mei 2016 Aanwezig: Frank Smeets, voorzitter; Frank Seutens, Jan Maas, Leon Alders, Raf Drieskens, burgemeester, Stijn Philippe, Tonny Kauffmann,

Nadere informatie

Voorzitter Frank Smeets is verhinderd en heeft schriftelijk Raf Drieskens aangeduid om hem te vervangen.

Voorzitter Frank Smeets is verhinderd en heeft schriftelijk Raf Drieskens aangeduid om hem te vervangen. GEMEENTE NEERPELT B E K N O P T V E R S L A G GEMEENTERAAD 17 november 2014 AANWEZIG: Stijn Philippe, Frank Seutens, Jan Maas, Leon Alders, Raf Drieskens, burgemeester en waarnemend voorzitter gemeenteraad,

Nadere informatie

Subsidiereglement voor een stabiliteitsonderzoek van een dak en voor de aanleg van een groendak voor de periode

Subsidiereglement voor een stabiliteitsonderzoek van een dak en voor de aanleg van een groendak voor de periode Subsidiereglement voor een stabiliteitsonderzoek van een dak en voor de aanleg van een groendak voor de periode 2014-2019 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 april 2014. Gewijzigd in de gemeenteraad

Nadere informatie

Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités

Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités Inhoud Hoofdstuk 1: Algemene principes en definities...

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 19.02.2009 Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Aanwezig: Burgemeester Schepenen Raadsleden Secretaris Roger Gabriëls Stijn Raeymaekers, Frans Witvrouwen, Hugo Cambré, Machteld Ledegen Freddy Kerkhofs, Jan

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Stad Eeklo Cultuurdienst Molenstraat 36 9900 EEKLO T 09 218 27 31 F 09 378 40 49 info@stad.eeklo.be SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Gelet op het decreet van 12 juli 2012 betreffende

Nadere informatie

neerpelt goed leven JTecht beleven

neerpelt goed leven JTecht beleven neerpelt goed leven JTecht beleven II III III Mil IIIIMil IIII GBS1600131 Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de gemeenteraad Openbare vergadering van 19 december 2016 Aanwezig: Frank Smeets,

Nadere informatie

Dakwerken (geen isolatie)

Dakwerken (geen isolatie) Dakwerken (geen isolatie) - Draagstructuur - Dakbedekking - Goten & randaansluitingen - Dak(vlak)ramen - Werken uitgevoerd door aannemer - Verhuurders: 57.460 (verhoging met 1.500 per persoon ten laste)

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ENERGIESNOEIERSBEDRIJVEN Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven de

Nadere informatie

Is investeren in energiebesparende producten nog interessant?

Is investeren in energiebesparende producten nog interessant? Is investeren in energiebesparende producten nog interessant? Energie verwarming en SWW Stijgende prijzen woningen zonder spouwisolatie Woningen met enkel glas Woningen zonder dakisolatie 2 1 Energie elektriciteit

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Laatste aanpassing : 06-07-2015 Goedkeuring GR 31 augustus 2015 Reglement sportsubsidie 2015-2019 voor clubs van de gemeente Temse beleidsprioriteit 2, m.b.t. het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n -2.078.51 Goedkeuren subsidiereglement jeugdinfrastructuur. De raad, Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het jeugdbeleidsplan 2011-2013, goedgekeurd door de

Nadere informatie

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen.

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 17 oktober 2011 Aanwezig: De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert, burgemeester

Nadere informatie

Reglement renteloze leningen aan verenigingen

Reglement renteloze leningen aan verenigingen Reglement renteloze leningen aan verenigingen goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 maart 2004 gepubliceerd op www.westerlo.be op 13 juni 2018 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 1 Artikel

Nadere informatie

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad van 30 april 2015 DATUM BESLISSING: 30 april 2015 DATUM BEKENDMAKING: 5 mei 2015 Artikel 1: het reglement

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad. Wettelijke grondslagen waarop de regeling is gebaseerd: 1. Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Dit subsidiereglement wil de voetbalclubs van Westerlo ondersteunen bij de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld

Nadere informatie

Vlaamse premie voor energiebesparende investeringen. folder niet-belastingbetalers vo1 1

Vlaamse premie voor energiebesparende investeringen. folder niet-belastingbetalers vo1 1 8 Vlaamse premie voor energiebesparende investeringen door niet-belastingbetalers Inleiding Komt u in aanmerking? Algemene voorwaarden De Vlaamse overheid wil dat elke woning tegen beschikt over een geïsoleerd

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 3 november 2009;

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 3 november 2009; Raadsbesluit Corsa registratie : 09.51705 Raadsbesluitnr. : Behoort bij voorstel : 09.51704 Datum B&W : 3 november 2009 De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester

Nadere informatie

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente Heist-op-den-Berg,

Nadere informatie

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Ste tedelijk reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Art. 1: Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde kredieten in de stadsbegroting en overeenkomstig

Nadere informatie

Reglement financiële autonomie sportverenigingen

Reglement financiële autonomie sportverenigingen Reglement financiële autonomie sportverenigingen artikel 1: Binnen de perken van het daartoe op de begroting voorziene krediet, kan de gemeenteraad subsidies toekennen voor de bouw, de renovatie of het

Nadere informatie

gelet op de titels 4.1 en 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t:

gelet op de titels 4.1 en 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t: Gemeente Bloemendaal 2008023905 De raad van de gemeente Bloemendaal; overwegende dat: - de gemeente in mei 2004 een uitvoeringsprogramma klimaatbeleid heeft vastgesteld; - daarin de wens is uitgesproken

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT SPORTINFRASTRUCTUURSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

GEMEENTELIJK REGLEMENT SPORTINFRASTRUCTUURSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN ARTIKEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN Dit reglement is van toepassing in het kader van het lokaal sportbeleid van de gemeente Nijlen. Binnen de perken van het meerjarenplan 2014-2019 verleent het college van

Nadere informatie

Gemeentelijke premie voor huurwoningen te Wingene - Gemeenteraad van 29 januari 2018

Gemeentelijke premie voor huurwoningen te Wingene - Gemeenteraad van 29 januari 2018 Gemeentelijke premie voor huurwoningen te Wingene - Gemeenteraad van 29 januari 2018 Artikel 1 Titel I: DOEL Om het aanbod aan energievriendelijke en betaalbare huurwoningen in de gemeente op peil te houden,

Nadere informatie

Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk

Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bergeijk. Nr. 187307 28 december 2016 Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk 2017-2018 De raad der gemeente Bergeijk; gezien

Nadere informatie

REGELING ENERGIEBESPARING PARTICULIERE WONINGEN TE TZUM

REGELING ENERGIEBESPARING PARTICULIERE WONINGEN TE TZUM REGELING ENERGIEBESPARING PARTICULIERE WONINGEN TE TZUM Het bestuur van stichting MAST; overwegende: dat het bestuur van stichting MAST budget heeft gereserveerd voor bijdragen in de kosten van het treffen

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR387644_2

CVDR. Nr. CVDR387644_2 CVDR Officiële uitgave van Bergeijk. Nr. CVDR387644_2 2 februari 2018 De gemeente Bergeijk heeft de subsidieverordening Duurzame energie voor particulieren gemeente Bergeijk 2017-2018 vastgesteld. Deze

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT STEDELIJKE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING AANGEPASTE VERSIE 2009

SUBSIDIEREGLEMENT STEDELIJKE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING AANGEPASTE VERSIE 2009 Stedelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (SROS) p.a. secretaris Agnes Voet, Waalvest 1 8930 Menen T 056 515 891 - F 056 314 940 / agnes.voet@menen.be SUBSIDIEREGLEMENT STEDELIJKE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Aanvraag extra subsidie basisgroepen

AANVRAAGFORMULIER Aanvraag extra subsidie basisgroepen Contactpersoon Matthias Verstraeten 03 410 02 78 duurzaam@nijlen.be Enkele uitgangspunten : Doelstelling van deze toelage Toekennen van werkingssubsidies aan lokale Noord-Zuidbewegingen en mensenrechtenbewegingen

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een subsidie infrastructuurwerken Truiense VZW s 1 voor niet-stedelijke infrastructuur

Aanvraagformulier voor een subsidie infrastructuurwerken Truiense VZW s 1 voor niet-stedelijke infrastructuur Aanvraagformulier voor een subsidie infrastructuurwerken Truiense VZW s 1 voor niet-stedelijke infrastructuur Wanneer kan je een subsidieaanvraag indienen? Uiterlijk tot 1 oktober van het jaar dat voorafgaat

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21/11/2011

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21/11/2011 PROVINCIE EN ARRONDISSEMENT ANTWERPEN GEMEENTE KONTICH UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21/11/2011 Aanwezig: L. Blommaerts Burgemeester-Voorzitter A. Kempenaers, J. Plasmans,

Nadere informatie

Verordening Duurzaamheidslening Gemeente Leeuwarden 2015

Verordening Duurzaamheidslening Gemeente Leeuwarden 2015 Verordening Duurzaamheidslening Gemeente Leeuwarden 2015 Vastgesteld in de vergadering van de gemeenteraad op: Kenmerk: Artikel 1 Begripsomschrijving In deze verordening wordt verstaan onder: a. aanvrager:

Nadere informatie