E A Borgerschool. Maandag 5 oktober a.s. zijn de leerlingen vrij i.v.m. een studiedag voor alle medewerkers van CBO-Meilân.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E A Borgerschool. Maandag 5 oktober a.s. zijn de leerlingen vrij i.v.m. een studiedag voor alle medewerkers van CBO-Meilân."

Transcriptie

1 Nr september Schooljaar Kijk altijd op de site voor de actuele kalender. Ook deze op e Hichte is altijd te vinden op de site. Op e Hichte Chr. Basisonderwijs. Dr. Elias Annes Borgerschool. Koningin Julianalaan HL Joure. Tel: dir.eaborgerschool@cbo-meilan.nl E A Borgerschool Veiligheid Respect Verantwoordelijkheid Wij houden rekening met een ander omdat we ook graag willen dat een ander rekening houdt met ons!!! Maandag 5 oktober a.s. zijn de leerlingen vrij i.v.m. een studiedag voor alle medewerkers van CBO-Meilân. Datum Jarig Groep \SEP SSEPT OKT Nieuwe leerlingen op school. Nieuw bij ons op school zijn de broers Mathijs en Sander Helfferich.. Mathijs zit in groep 5 en Sander in groep 6. Welkom en we hopen dat jullie je heel snel thuis mogen voelen bij ons op school.

2 Data om rekening mee te houden in uw agenda. Dinsdag 13 oktober ouderavond over PBS. Inloop uur uur. U gaat u langs 5 lokalen waar een onderdeel van PBS uitgelegd wordt en/of door u bekeken kan worden. Elk onderdeel duurt een kwartiertje. Na de laatste presentatieronde is de avond zo rond uur afgelopen. Van harte bij u aanbevolen. Vrijdagochtend 16 oktober ( laatste vrijdag voor de herfstvakantie) is er van half 9 tot 9 uur het officiële startsein van het PBS project binnen onze school. Ouders die ook even willen kijken zijn uiteraard welkom. Elias Annes Borger. Op school bezitten we sinds dinsdag j.l. van Elias Annes Borger een gedichten - en verhalenbundel. Het werd in 1820 in hetzelfde jaar waarin hij stierf uitgegeven. Wij ontvingen dit boekje van Dhr. G. Brillenburg Wurth. Deze bundel was in het bezit van zijn vader, directeur van een grote drukkerij; eerst in Utrecht en later in Rotterdam. Hij overleed in 1994 op 92-jarige leeftijd. Zijn zoon Gert Brillenburg Wurth heeft de bundel opnieuw laten inbinden en schonk het onze school. GROEP 3/4 gaat naar boerderijcamping a.s. vrijdag 6 okt. Dinsdag 6 oktober gaat groep 3 / 4 naar de boerderijcamping Pasveer in Loenga, aan de rand van Sneek. Aan de hand van een leuke speurtocht ontdekken de kinderen wat er zoal nodig is voor het bakken van pannenkoeken. En natuurlijk gaan we aan het eind van de ochtend pannenkoeken bakken. We vertrekken om 8.45 uur vanaf school en zijn om ongeveer uur weer terug. Kledingadvies: trek kleren en laarzen aan die vies mogen worden. En houd het weer in de gaten. We hopen op een heel leuke en leerzame ochtend. Met vriendelijke groet,de juffen van groep 3 / 4

3 OPROEPEN!!!! We zijn ons leesonderwijs aan het verrijken en hiervoor willen we leerlingen de kans geven met meerdere soorten boeken en teksten in aanraking te brengen. Alle groepen hebben b.v. nu ook een groepsabonnement bij de bibliotheek zodat ze regelmatig met de groep in de bibliotheek boeken kunnen kiezen en die kunnen lezen op school. Daarnaast willen we mandjes inrichten met verschillende genres leesmateriaal daarin. Het zou mooi zijn als er een aantal ouders zijn die ons daarbij wil helpen. We zijn dus op zoek naar: ouders die leesmandjes willen samenstellen. oude Donald Ducks, Tina s, National Geografic junior, Penny s, Taptoe s, Okki s enz. Voetbaltoernooi woensdag 16 sept. De herenploeg. Deden het heel goed en dat kwam door goed teamwork. Klasse heren. Foto s op de Facebook pagina van school. Misschien is het u opgevallen maar de foto hierboven en de foto van het meisjesteam hebben kort op Facebook gestaan. Tot nu toe hebben we nog nooit vragen over plaatsing van foto s gekregen en werden voor zover wij op school weten/merken de Facebookbijdragen erg gewaardeerd. We zijn bewust altijd heel terughouden geweest met foto s van leerlingen op onze Facebookpagina. Om privacy redenen uiteraard. In de afgelopen week kwam er wel een vraag over en dit is de reden dat de beide foto s meteen weggehaald zijn van de facebookpagina. We zijn het gebruik van Facebook afgelopen schooljaar gestart als pilot met als idee start er maar mee, wees voorzichtig met wat je erop zet en kijk na een poosje wat de ervaringen zijn en de meerwaarde van zo n Facebookpagina van school. Over niet al te lange tijd stond dus al op de planning om het Facebookgebruik door school te evalueren. Dat doen we binnen het team, de MR en het ouderpanel. Alle ouders zullen we tegen die tijd vragen om hun mening over het Facebookgebruik door school. LUIZENCONTROLE / INFO OVER LUIZEN + Behandeling. Dinsdag j.l. is er controle gedaan in de groepen waar alarm was gegeven. Volgende week gaan we alle groepen opnieuw controleren. Wilt u a.u.b. ook thuis alert blijven en dagelijks controleren bij uw eigen kind(eren).

4 Luizen zijn kleine insecten die leven in het haar van de mens. Luizen zijn helaas nog altijd een taboe. Ze hebben echter niks te maken met een slechte verzorging. Iedereen kan ze krijgen, maar men treft ze vooral aan bij kinderen tussen 3 en 12 jaar. Luizen kunnen een hardnekkig probleem vormen, maar toch zijn ze vrij gemakkelijk te behandelen. Luizen zijn 3 à 4 milimeter groot en lichtgrijs of bruin van kleur. De neten (eitjes van de luizen) kleven vast aan het haar. Ze zijn meestal heel talrijk en zien eruit als roos. Je ziet ze vooral op de warmste plaatsen van het hoofd: in de nek en achter de oren. Luizen hebben een levenscyclus met 3 stadia: neet, nimf, luis. Neten zitten stevig vast aan de haarschacht en groeien uit tot nimfen en dan luizen. Luizen kunnen tot 30 dagen op de hoofdhuid leven, daarbuiten sterven ze af. Door het geven van kleine prikjes zuigen ze mensenbloed. Dit kan hevige jeuk veroorzaken. Door krabben kunnen korstjes op de hoofdhuid ontstaan. Langs die weg kunnen infecties optreden. Besmetting Luizen kunnen enkel kruipen en lopen. Omdat kinderen vaak met hun hoofd dicht bij elkaar zitten, kunnen ze makkelijk van het ene hoofd naar het ander hoofd overlopen. Besmetting kan ook gebeuren door het dragen van een muts of sjaal van een persoon met luizen. Besmetting via andere voorwerpen zoals kam, borstel of beddengoed komt weinig voor, maar is mogelijk. Symptomen Luizen geven normaal kriebel en jeuk. Zowel de neten als de luizen zijn zichtbaar.

5 Behandeling Start de behandeling zodra je hoofdluizen vindt. Het is belangrijk dat alle besmette personen tegelijk een behandeling starten, anders is er telkens opnieuw een besmetting. Breng de onmiddellijke leefomgeving van het kind op de hoogte. Zo wordt vermeden dat de luizen zich verder verspreiden. Dit gebeurt gemakkelijk waar kinderen samen zijn (kinderopvang, school). Luizen worden bestreden met: Een hoofdlotion (apotheek) en een speciale luizenkam. Na een week moet de behandeling herhaald worden. Nadien moet het hoofd nog minstens 14 dagen gecontroleerd worden. Sommige middelen mogen niet worden gebruikt bij baby's, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven. De natkammethode: met een conditioner wordt het haar zeer soepel en glad gemaakt. Door het haar nadien (zonder spoelen!) zorgvuldig te kammen met een luizenkam, verwijder je luizen en neten. Was mutsen, sjaals, knuffels, kammen, borstels, op 60 C. Steek wat niet zo warm kan worden gewassen gedurende één week in een afgesloten plastic zak. Kleine voorwerpen kunnen ook voor een dag in de diepvriezer. Een behandeling met een speciale hoofdlotion heeft alleen zin als er al een besmetting is, niet als preventiemaatregel.

6 VERANTWOORDING UITGAGEN OUDERBIJDRAGE EERSTE HALF JAAR Uitgaven ouderbijdrage van t/m Gedurende het eerste halfjaar van 2015 zijn er de volgende uitgaven/festiviteiten geweest: Pasen paaseieren, limonade, potgrond 53,82 Overige festiviteiten Avond4daagse (drinken, koekje, chips) (- 62,80 ) 5,20 Koningsspelen: versnaperingen en limonade 27,10 Sporttoernooien Groep 8 (drinken en koekje) 10,74 Eindfeest Drinken, koekjes, bekers,pannenkoekmix ijsjes, servetten 128,80 Diversen Presentje hulpouders 35,15 Materialen avondvierdaagse ( vlaggenstok, tafeltjes Ehbo doos) 46,40 Benodigdheden luizenzakken 4,76 Totaal 311,97 Bovenstaande uitgaven worden gefinancierd uit de vrijwillige ouderbijdrage. In de loop van dit jaar zal er gekeken worden naar mogelijkheden binnen de begroting voor de aanschaf van nieuwe schoolshirts. We houden u hiervan op de hoogte. Met vriendelijke groet, Sytske Bosch ( penningmeester activiteitencommissie )

7

8 Misschien iets voor jou??? In de herfstvakantie. Jonger Oranje, De droom van iedere voetballer! Tijdens de Jonger Oranje Talentendag wordt er een 4 tegen 4 toernooi gespeeld en is er voor de keepers een speciale clinic. Alle jongens en meisjes krijgen de kans hun droom te verwezenlijken: een stage bij sc Heerenveen en/of een plek in het Jonger Oranje team. Maak jouw voetbaldroom waar tijdens de Jonger Oranje Talentendag Woensdag 21 oktober a.s., in de herfstvakantie, zal organisator SportsGen sportmarketing met medewerking van de scouts van sc Heerenveen tijdens de Jonger Oranje Talentendag op zoek gaan naar voetbaltalent in de regio van Flevoland en Friesland. Locatie van deze plezierige voetbaldag is het complex van ASV Dronten. Lekker voetballen, voetbaltalent ontwikkelen, nieuwe vriendjes maken en een onvergetelijke voetbaldag onder het oog van scouts van sc Heerenveen beleven. Dat zijn de ingrediënten waar jongens en meisjes geboren tussen 2004 en 2010 van zullen smullen tijdens de Jonger Oranje Talentendag bij ASV Dronten. De scouts van sc Heerenveen selecteren tijdens de Jonger Oranje Talentendag de beste spelers voor de drie teams van regio Noordoostpolder in de leeftijdscategorieën Onder 9 jaar, Onder 11 en Onder 13. Zij gaan meedoen aan de Jonger Oranje Finals aan het einde van het seizoen in Wormerveer. Daar worden drie Jonger Oranje teams geselecteerd door alle meewerkende profclubs. Jonger Oranje het talententeam dat een aantal wedstrijden speelt tegen profclubs. Dé kans om gescout te worden! De ervaring leert dat alle deelnemers een fantastische en leerzame voetbaldag met vooral heel veel plezier beleven. In het verleden hebben meer dan 85 kinderen via Jonger Oranje de overstap gemaakt naar een profclub. Zij zijn allemaal een stap dichter bij het verwezenlijken van hun droom. Informatie en inschrijven via

9 Verzoek tot plaatsing.

10

11

12 Het team van de Dr. E.A. Borgerschool. Joure.

Nieuwsbrief februari Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. Amber uit groep Carnaval op school

Nieuwsbrief februari Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. Amber uit groep Carnaval op school OBS De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief februari 2015 Maandag

Nadere informatie

Op e Hichte. Jelmer Knollema uit groep 8 is ( mogelijk tijdelijk) vertrokken naar een andere

Op e Hichte. Jelmer Knollema uit groep 8 is ( mogelijk tijdelijk) vertrokken naar een andere Nr. 9 9 oktober 2015. Schooljaar 2015-2016. Kijk altijd op de site voor de actuele kalender. Ook deze op e Hichte is altijd te vinden op de site. www.eaborgerschool.nl Op e Hichte Chr. Basisonderwijs.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Carnaval op de Beiaard! Knutselmateriaal gezocht. 20 januari 2015 jaargang 13, nummer 10

NIEUWSBRIEF. Carnaval op de Beiaard! Knutselmateriaal gezocht. 20 januari 2015 jaargang 13, nummer 10 NIEUWSBRIEF 20 januari 2015 jaargang 13, nummer 10 In dit nummer: Carnaval 1 Tevredenheidsonderzoek Ouderpanel 3 AC 4 Jong Oranje 5 2 Carnaval op de Beiaard! Op donderdagavond 12 februari gaan we met z

Nadere informatie

Weekmail januari 2015

Weekmail januari 2015 Leren zorgen voor jezelf en de ander Weekmail 18 23 januari 2015 De tevredenheidspeilingen De Driehoek heeft de uitslagen van de tevredenheidspeilingen binnen gekregen. Tot onze blijdschap kunnen we zeggen

Nadere informatie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Paletin oktober 2015 Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Data: Maandag 5 oktober: Dag van de leraar 20.00 MR-vergadering Woensdag 7 oktober Start Kinderboekenweek Raar maar waar Woensdag 14

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12, vrijdag 25 november 2016

Nieuwsbrief 12, vrijdag 25 november 2016 Nieuwsbrief 12, vrijdag 25 november 2016 De kunstwerken van de onderbouw #geenkunstaan Een korte nieuwsbrief deze week. We hebben een gezellig Sinterklaasfeest gevierd vandaag op school. Wij wensen iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Titus Brandsma 14 oktober 2015

Nieuwsbrief Titus Brandsma 14 oktober 2015 Nieuwsbrief Titus Brandsma 14 oktober 2015 Basisschool Titus Brandsma Ring 17 8308 AL Nagele swstitusbrandsma@aves.nl www.titusbrandsma-nagele.nl Bas is geboren! In de afgelopen weken hebben we wisselende

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Samen goed voor elkaar! In deze nieuwsbrief. Belangrijke data. Driewekelijkse nieuwsbrief van de St. Maartenschool.

Nieuwsbrief. Samen goed voor elkaar! In deze nieuwsbrief. Belangrijke data. Driewekelijkse nieuwsbrief van de St. Maartenschool. Nieuwsbrief 1 17 februari 2017 Driewekelijkse nieuwsbrief van de St. Maartenschool In deze nieuwsbrief U komt toch ook stemmen! Nieuwe touchscreens Adviesgesprekken groep 8 De Kracht van 8 Samen goed voor

Nadere informatie

Binnenkort zijn jarig: Groep 1-2 Groep 3-4 Groep 5-6a Groep 6b-7 Groep Daniël Lucas

Binnenkort zijn jarig: Groep 1-2 Groep 3-4 Groep 5-6a Groep 6b-7 Groep Daniël Lucas DE BASISKRANT 26 september 2014 Jaargang 16 Nummer 3 Agenda. 1 oktober Studiedag voor personeel, kinderen zijn vrij! 3 oktober Open dag! GBS De Schakel, 10.00 14.00 uur! 10 oktober Basiskrant nummer 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief 03 Gronsveld, 17 december 2015

Nieuwsbrief 03 Gronsveld, 17 december 2015 NIEUWSBRIEF Gronsvelder Kerkplein 8 6247 CM GRONSVELD tell: 043-4087180 email: sintmartinus@kom-leren.nl website: www.sintmartinus-gronsveld.nl Nieuwsbrief 03 Gronsveld, 17 december 2015 Noteert u deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, vrijdag 9 december 2016

Nieuwsbrief 14, vrijdag 9 december 2016 Nieuwsbrief 14, vrijdag 9 december 2016 Gymmen? Gymkleding + handdoek mee! Elke maandag en vrijdag hebben de leerlingen van groep 3 t/m 8 gymles van meester Reinier in de grote gymzaal Basilicumweg. Het

Nadere informatie

Cito Entreetoets gr. 6 en 7 Cito Eindtoets gr april Gr.6 Voorstelling Mongens en Jeisjes in Verkadefabriek; uur terug!

Cito Entreetoets gr. 6 en 7 Cito Eindtoets gr april Gr.6 Voorstelling Mongens en Jeisjes in Verkadefabriek; uur terug! Voor de kalender: 1 april 2015 2 april STUDIEDAG: alle kinderen zijn vrij! 3 t/m 6 april Paasweekend; Goede Vrijdag en 2 e Paasdag vrij! 8 april 8 april Spullenmarkt ; beide locaties: 10.30-13.00 uur Klus-,en

Nadere informatie

Nieuwsbrief obs de Dordtse Til

Nieuwsbrief obs de Dordtse Til Nieuwsbrief obs de Dordtse Til 29 januari 2015 Nummer 6 Inhoud: - Gelukkig Nieuwjaar - Welkom - Informatieavonden - Basisschooladvies en toelating VO - Schoolreizen - Toetsmaanden - Afsluiting thema Pesten

Nadere informatie

WEEKBRIEF 25 SEPTEMBER 2015 / NUMMER 7. Kleuters naar het Amsterdamse Bos Kanjeravond voor groep 6/7 techniekstand voor de groepen 6, 7 en 8

WEEKBRIEF 25 SEPTEMBER 2015 / NUMMER 7. Kleuters naar het Amsterdamse Bos Kanjeravond voor groep 6/7 techniekstand voor de groepen 6, 7 en 8 WEEKBRIEF 25 SEPTEMBER 2015 / NUMMER 7 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Deze week is de week tegen het pesten. In een eerdere brief heb ik al verteld dat de Kanjeraanpak tegen het pesten echt

Nadere informatie

Finne - Nijs. Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen Maand : oktober 2015

Finne - Nijs. Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen Maand : oktober 2015 Finne - Nijs Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen Maand : oktober 2015 De maand september is voorbij en je kunt aan het weer merken dat we richting de herfst gaan. Sommige bomen beginnen al te

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. Nieuws uit de groepen. 03 oktober nr. 06

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. Nieuws uit de groepen. 03 oktober nr. 06 03 oktober 2016 2016-2017 nr. 06 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Beeldcoach opleiding Juf Linda (MIB) doet de opleiding tot beeldcoach. Hiermee kan ze de leerkrachten coachen en begeleiden d.m.v. filmopnames

Nadere informatie

vreugdevol, boeiend, inspirerend, en GEZOND

vreugdevol, boeiend, inspirerend, en GEZOND NIEUWSBRIEF 2 december 2014 -januari 2015 Namens het personeel van de IVG-School wensen wij alle kinderen en hun familie een vreugdevol, boeiend, inspirerend, en GEZOND 2015 Op woensdag 17 december geeft

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger,

Beste ouder/verzorger, BS De Smelen - Smelenderwijs 18 april 2018 Beste ouder/verzorger, Beste ouder(s) / verzorger(s), Voor u weer een nieuwe Smelenderwijs. De volgende Smelenderwijs verschijnt op dinsdag 22 mei 2018. Wilt

Nadere informatie

Basisschool de Pas. A.s. vrijdag: VASTELOAVEND!! JAARGANG , februari. Averbodestraat AW Helden

Basisschool de Pas. A.s. vrijdag: VASTELOAVEND!! JAARGANG , februari. Averbodestraat AW Helden Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2016-2017, februari Vakanties/vrije dagen in schooljaar 2016/2017: Carnaval

Nadere informatie

2 DECEMBER 2016 / NUMMER

2 DECEMBER 2016 / NUMMER WEEKBRIEF 2 DECEMBER 2016 / NUMMER 15 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, De laatste maand van dit jaar is begonnen. Maandag nog de verjaardag van de sint en vanaf woensdag dompelen we ons onder

Nadere informatie

Luizeninformatie! INFORMATIE HOOFDLUIS

Luizeninformatie! INFORMATIE HOOFDLUIS Luizeninformatie! INFORMATIE HOOFDLUIS Schrikt u er ook zo van als er weer luizen zijn gesignaleerd op school? Helaas.. iedereen kan luizen krijgen, het heeft niets met hygiëne te maken. Wel is het zo

Nadere informatie

Op dinsdagmiddag 1 oktober gaan de groepen 7 en 8 naar de bibliotheek Kennismaken met een auteur : Anna Woltz.

Op dinsdagmiddag 1 oktober gaan de groepen 7 en 8 naar de bibliotheek Kennismaken met een auteur : Anna Woltz. Nieuw bij ons in groep 1. Op e Hichte. Nr. 6 Vrijdag 27 sept. 2013. Schooljaar 2013-2014. --------------------------------------------------------------------------------- Dr. E.A. Borgerschool Koningin

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 25 september 2015 / NUMMER 519. Van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag!!

NIEUWSBRIEF. 25 september 2015 / NUMMER 519. Van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag!! 25 september 2015 / NUMMER 519 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Aaronn Elbaz uit groep 3 op 28-09 meester Wim uit groep 8 op 29-09 Berend Koopmans uit groep 8 op 30-09 Sophie Does uit

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief April 2015

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief April 2015 Pasen Dit jaar houden wij op donderdag 2 april om 8:00 uur een traditioneel paasontbijt. Wij verzoeken u om uw kind een eigen bord, bestek en beker mee te geven. Graag in plastic tas voorzien van naam.

Nadere informatie

Zonnebrief donderdag 4 oktober 2018

Zonnebrief donderdag 4 oktober 2018 Zonnebrief donderdag 4 oktober 2018 Agenda Vrijdag 5 oktober: Dag van de leraar 10.30 Klassenbezoek Maandag 8 oktober: Juf Yvonne afwezig tot 10.30 13.00 leerlingenraad 15.00 Juf Yvonne afwezig Dinsdag

Nadere informatie

PROTOCOL Hoofdluis Januari 2016

PROTOCOL Hoofdluis Januari 2016 PROTOCOL Hoofdluis Januari 2016 Datum: januari 2016 Preventief Ieder nieuw schooljaar wordt aan de ouders gemeld dat zij het protocol hoofdluis kunnen vinden en downloaden via de website van de school.

Nadere informatie

Vrije School Michaël Kleuter- en lagere school. Luizenprotocol. Bachlaan 8 8031HL Zwolle

Vrije School Michaël Kleuter- en lagere school. Luizenprotocol. Bachlaan 8 8031HL Zwolle Vrije School Michaël Kleuter- en lagere school Luizenprotocol Bachlaan 8 8031HL Zwolle Telefoon 038-422 5448 E-mail: info@vrijeschoolzwolle.nl Internet: www.vrijeschoolzwolle.nl Bank: NL56 TRIO 0390 3408

Nadere informatie

Luizenprotocol September 2010

Luizenprotocol September 2010 Luizenprotocol September 2010 Luizenprotocol OBS de Kiezel en de Kei Preventief Ieder nieuw schooljaar wordt aan de ouders gemeld dat zij het protocol hoofdluis kunnen vinden en downloaden via de website

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL

NIEUWS UIT DE SCHOOL Regel van de maand De regel waar de komende maand extra aandacht aan besteden is: Problemen lossen wij met praten op. Afsluiting thema Middeleeuwen NIEUWS UIT DE SCHOOL Luizen Helaas, ze zijn er weer Wilt

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol OBS de Pijlstaart

Hoofdluisprotocol OBS de Pijlstaart Hoofdluisprotocol OBS de Pijlstaart Dit hoofdluisprotocol is gemaakt om de kans op hoofdluisbesmetting zo klein mogelijk te maken. De aanpak van het luizenprobleem bij een kind vraagt van alle betrokkenen

Nadere informatie

WEEKBULLETIN 16. Belangrijke data. Kerstviering 2016 De trommeljongen LATEN WE EVEN EINDELOOS DROMEN OVER WAT NIET IS EN DUS NOG KAN KOMEN

WEEKBULLETIN 16. Belangrijke data. Kerstviering 2016 De trommeljongen LATEN WE EVEN EINDELOOS DROMEN OVER WAT NIET IS EN DUS NOG KAN KOMEN WEEKBULLETIN 16 Jaargang 36 23-12-2016 jenaplanschool de Lanteerne www.delanteerne.nl directie@delanteerne.nl 024-3734191 Belangrijke data Ma. 16 december t/m vrij. 6 januari: Ma. 09 januari: kerstvakantie

Nadere informatie

1 von 5 19.09.2015 19:12

1 von 5 19.09.2015 19:12 1 von 5 19.09.2015 19:12 Von: ha.gillessen An: niersiajugend Betreff: W.: Nieuwsbrief PartnerClubs: September 2015 Datum: Do, 17 Sept 2015 5:58

Nadere informatie

Kwekkeveld nieuws april 2019

Kwekkeveld nieuws april 2019 Kwekkeveld nieuws april 2019 Beste ouder(s), verzorger(s), Deze keer wil ik u meenemen in de dagelijkse bezigheden van een directeur. Want u ziet mij vaak rondracen in het gebouw, op weg naar. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

PROTOCOL. Hoofdluis oktober 2016

PROTOCOL. Hoofdluis oktober 2016 PROTOCOL Hoofdluis oktober 2016 Protocol Hoofdluis Datum: oktober 2016 Preventief Ieder nieuw schooljaar wordt aan de ouders gemeld dat zij het protocol hoofdluis kunnen vinden en downloaden via de website

Nadere informatie

IEDEREEN KAN ZE KRIJGEN

IEDEREEN KAN ZE KRIJGEN IEDEREEN KAN ZE KRIJGEN Hoofdluis komt in de beste gezinnen voor. Die kleine beestjes, die overigens niet kunnen vliegen of springen, lopen van de ene jas naar de andere en maken graag een wandelingetje

Nadere informatie

ROFFELTJE. Directie. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo,

ROFFELTJE. Directie. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, ROFFELTJE > Ik speel, ik dans, Ik spreek, ik zwijg, zing af en toe een lied en als ik niets te spelen krijg speel ik een poosje niet. Maar ergens buiten mijn verstand, erboven of eronder, ben ik een kleine

Nadere informatie

Informatiebrief over luizen

Informatiebrief over luizen Informatiebrief over luizen Iedereen kan hoofdluizen krijgen, zelfs als je je haren elke dag wast. Dit heeft niets met hygiëne te maken. Hoofdluizen zijn niet gevaarlijk en brengen geen ziekten over, maar

Nadere informatie

Van de directie TREFWOORD. Beste ouders,

Van de directie TREFWOORD. Beste ouders, CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 7-2 0 1 8 3 O K T O B E R 2 0 1 7 Directeur: Ineke van der Werf directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD Week

Nadere informatie

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY ***

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Titel: Hoofdluis *** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Document code: 4.26 Soort document: Werkwijze Aantal pagina s: 5 (inclusief bijlagen van 3 pag.) Aantal bijlagen: 3 Status: Vastgesteld Actie:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Stappen Bijlage 1: Brief Hoofdluis geconstateerd, wat nu?

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Stappen Bijlage 1: Brief Hoofdluis geconstateerd, wat nu? Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Wat is hoofdluis? 3 Hoe krijg je hoofdluis? 3 Hoe ontdekt u hoofdluis? 3 Stappen 4 Behandeling van hoofdluis 4 Bijlage 1: Brief Hoofdluis geconstateerd, wat nu?

Nadere informatie

Luis in je haar? Kammen maar!

Luis in je haar? Kammen maar! Luis in je haar? Kammen maar! De verschillende stadia van hoofdluis 1 Luizen Luizen zijn twee tot vier mm groot en bruin tot grijsblauw van kleur. Zij leven van menselijk bloed. Als een luis prikt in de

Nadere informatie

A4 Leesplezier. Vrijdag 30 januari 2015, weeknr 5. Locatie Toverberg

A4 Leesplezier. Vrijdag 30 januari 2015, weeknr 5. Locatie Toverberg Hoofdgebouw: Nevenvestiging: Busken Huethove 6 Toverberg 1-2 2717 XK Zoetermeer 2716 LW Zoetermeer Tel. 079-3 290 1 Tel. 079-3 212 147 Fax. 079-3 290 191 Fax. 079-3 230 180 Directeur: John Vonk Locatiedirecteur:

Nadere informatie

E A Borgerschool. Na de zomervakantie komen van andere scholen: Nirashita Niroopan (Oudeschoot) Max en Linda Bakker Spiess (Heerenveen)

E A Borgerschool. Na de zomervakantie komen van andere scholen: Nirashita Niroopan (Oudeschoot) Max en Linda Bakker Spiess (Heerenveen) Nr. 43 15 juli 2016. Schooljaar 2015-2016. Kijk altijd op de site voor de actuele kalender. Ook deze op e Hichte is altijd te vinden op de site. www.eaborgerschool.nl Op e Hichte Chr. Basisonderwijs. Dr.

Nadere informatie

Informatie over controle en behandeling van hoofdluis

Informatie over controle en behandeling van hoofdluis Informatie over controle en behandeling van hoofdluis Index: pagina 1: Algemeen pagina 2: Controle pagina 3: Behandeling pagina 5: Andere maatregelen en preventie ALGEMEEN Wat is hoofdluis? De hoofdluis

Nadere informatie

Nummer 4 12 september 2014

Nummer 4 12 september 2014 Nummer 4 12 september 2014 Agenda 22 t/m 26 september Landelijke Week tegen Pesten 22 september Studiedag: Leerlingen zijn vrij 23 september Rodermarkt kinderen vrij 3 oktober Open school voor familie

Nadere informatie

Infobrief nummer 8,

Infobrief nummer 8, De Borgwal Daltonbasisschool Het Hoog 20 6681 DE Bemmel Tel. :0481-450184 E-mail :borgwal@delinge.nl Website :www.borgwal.nl Infobrief nummer 8, 2015-2016 AGENDA Ma. 11-01-2016 Di. 12-01-2016 Potje Groep

Nadere informatie

Protocol Hoofdluis. Hoofdstuk 1: Algemene Informatie. 1.1.Wat is hoofdluis

Protocol Hoofdluis. Hoofdstuk 1: Algemene Informatie. 1.1.Wat is hoofdluis Jhr. De Jongestraat 26 7891 KN Klazienaveen 0591-312366 Protocol Hoofdluis Hoofdstuk 1: Algemene Informatie 1.1.Wat is hoofdluis De hoofdluis behoort tot de groep van insecten die als parasiet op zoogdieren

Nadere informatie

Regelmatig krijgen scholen vragen van ouders over hoofdluis, hoe dit te behandelen en wat er verder moet gebeuren om verspreiding te voorkomen.

Regelmatig krijgen scholen vragen van ouders over hoofdluis, hoe dit te behandelen en wat er verder moet gebeuren om verspreiding te voorkomen. Landsmeer, 1 september 2016 Schooljaar 2 0 1 6-2 0 1 6 7 In deze Weekflits: Informatie op onze website Hoofdluis Belangrijke data Sport en spel Jarig komende week Hengelsport promotiedag Dat!school EHBO

Nadere informatie

Protocol Hoofdluisbestrijding

Protocol Hoofdluisbestrijding Protocol Hoofdluisbestrijding Inleiding: Helaas komt het regelmatig voor dat op school luizen worden geconstateerd. De ervaring heeft geleerd dat de hoofdluis moeilijk te bedwingen is. Daarom is het zaak

Nadere informatie

Luizen uitroeien in 8 stappen

Luizen uitroeien in 8 stappen Luizen uitroeien in 8 stappen Hier de link, om het filmpje te bekijken : https://www.klasse.be/3517/luizen-uitroeien-in-8- stappen/?utm_source=klasse+-+nieuwsbrieven&utm_campaign=5b7e7f2a03- klasse_schooldirect_2017_09_12&utm_medium=email&utm_term=0_b661ff641f-

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3, 28 september 2016

Nieuwsbrief 3, 28 september 2016 Nieuwsbrief 3, 28 september 2016 Beste ouders / verzorgers, Bijna is het zover: de Kinderboekenweek 2016! De periode van 5 t/m 14 oktober zal in het teken staan van 'opa's en oma's, voor altijd jong',

Nadere informatie

BESTRIJDING HOOFDLUIS

BESTRIJDING HOOFDLUIS BESTRIJDING HOOFDLUIS Inhoud map: Protocol bestrijding hoofdluis Praktische tips voor de bestrijding van hoofdluis Brief no. 1 constatering hoofdluis Brief no. 2 constatering neten/luis bij hercontrole

Nadere informatie

Geachte ouder(s), Betreft: luizencontrôle.

Geachte ouder(s), Betreft: luizencontrôle. Geachte ouder(s), Betreft: luizencontrôle. Vandaag zijn er bij uw zoon/dochter (dode) neten/hoofdluis geconstateerd door de luizenbrigade. Dit is geen reden geweest om hem/haar op te laten halen, maar

Nadere informatie

Kijk op www.luizenradar.nl of er hoofdluis heerst bij jou in de buurt.

Kijk op www.luizenradar.nl of er hoofdluis heerst bij jou in de buurt. Wat is hoofdluis? Hoofdluispreventie Hoofdluizen zijn insecten met zes poten, die uitsluitend op hoofden van mensen leven. Ze komen niet voor bij dieren, brengen geen ziekten over maar kunnen wel jeuk

Nadere informatie

Hoofdluis is erg besmettelijk. Hoe eerder je het constateert, hoe beter. De inhoud van dit thema: 2 Hoofdluis, wat is het en hoe herken je het?

Hoofdluis is erg besmettelijk. Hoe eerder je het constateert, hoe beter. De inhoud van dit thema: 2 Hoofdluis, wat is het en hoe herken je het? DC 49 Hoofdluis 1 Inleiding Veel kinderen hebben hoofdluis. Op de meeste scholen is het een hardnekkig probleem: luizen zijn vrijwel niet uitroeibaar. Klaagt een kind over jeuk op zijn hoofd en zie je

Nadere informatie

Luizenprotocol Franciscusschool

Luizenprotocol Franciscusschool --------------------------------------- --------------------------------------- Luizenprotocol Franciscusschool Februari 2015 Coordinatie : Monique Segerink (ouder) Rita Broenink (leerkracht) Chantal Steggink(leerkracht)

Nadere informatie

Inhoud 1. Het probleem luizen Inleiding Luizenbiologie Hoe kun je hoofdluizen of neten krijgen? Hoe weet je of je

Inhoud 1. Het probleem luizen Inleiding Luizenbiologie Hoe kun je hoofdluizen of neten krijgen? Hoe weet je of je Hoofdluisprotocol 1 Inhoud 1. Het probleem luizen... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Luizenbiologie... 3 1.3 Hoe kun je hoofdluizen of neten krijgen?... 3 1.4 Hoe weet je of je luizen en/of neten hebt?... 4 2.

Nadere informatie

Protocol Hoofdluis Stichting Kinderopvang Oud Gastel. Voor u ligt het protocol Hoofdluis welke is afgeleid van de informatie van de GGD en het RIVM.

Protocol Hoofdluis Stichting Kinderopvang Oud Gastel. Voor u ligt het protocol Hoofdluis welke is afgeleid van de informatie van de GGD en het RIVM. Protocol Hoofdluis Stichting Kinderopvang Oud Gastel Voor u ligt het protocol Hoofdluis welke is afgeleid van de informatie van de GGD en het RIVM. 1. Algemene informatie 1.1. Wat is hoofdluis? 1.2. Hoe

Nadere informatie

Waarom is er vaak een hoofdluisplaag na de zomer- en herfstvakantie?

Waarom is er vaak een hoofdluisplaag na de zomer- en herfstvakantie? Algemeen Wat is hoofdluis? De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony. Een volwassen

Nadere informatie

Wat is hoofdluis? Door vaak het haar te wassen voorkom je hoofdluis niet.

Wat is hoofdluis? Door vaak het haar te wassen voorkom je hoofdluis niet. Wat is hoofdluis? Iedereen kan hoofdluizen krijgen, ze maken geen onderscheid tussen schoon en vies haar. Door vaak het haar te wassen voorkom je hoofdluis niet. Een hoofdluis is een klein grijs-grauw

Nadere informatie

Infopunt 6 3 december 2016

Infopunt 6 3 december 2016 Infopunt 6 3 december 2016 Sinterklaasweekend. Veel onrustig slapende of heel vroeg wakkere kinderen. Afgelopen weken veel geheimzinnigheid in huis en op school. Kinderen die vol spanning uitkijken naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 2 KALENDER INHOUD. Oktober 2015. 5 oktober Dag van de leraar 7 oktober

Nieuwsbrief nr. 2 KALENDER INHOUD. Oktober 2015. 5 oktober Dag van de leraar 7 oktober Nieuwsbrief nr. 2 Oktober 2015 KALENDER 5 oktober Dag van de leraar 7 oktober 1 Opening Kinderboekenweek 10 oktober Oud papier (10:00 12:00 uur) 15 oktober Kijkuurtje (17:30 19:00 uur) 21 oktober Fietskeuring

Nadere informatie

Wingerd SC Waddinxveen 2

Wingerd SC Waddinxveen  2 Protocol hoofdluis Informatie over luizen Helaas duiken op onze school af en toe hoofdluizen op. Dat is heel vervelend, want bestrijding is lastig en een kwestie van doorzetten. Als u hoofdluis ontdekt,

Nadere informatie

Luizenprotocol. Status: definitief 25 01 2016

Luizenprotocol. Status: definitief 25 01 2016 Luizenprotocol Status: definitief 25 01 2016 Inleiding Vrijwel iedere school wordt wel eens geconfronteerd met luizen. Deze onschadelijke beestjes, die jeuk veroorzaken en door krabben mogelijk kleine

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool Hertogin Johanna locatie A 1 december 2016/JAARGANG 9 nr. 4 In deze Nieuwsbrief Agenda *Vanuit de school - Jarigen - Sinterklaasviering - Ouder enquête - Website vanaf januari 2017

Nadere informatie

WAT IS HOOFDLUIS WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUIS ARTS GAAN APOTHEEK.NL

WAT IS HOOFDLUIS WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUIS ARTS GAAN APOTHEEK.NL HOOFD- L U I S WAT IS HOOFDLUIS WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUIS ARTS GAAN APOTHEEK.NL HOOFD- L U I S Als uw kind jeuk op zijn hoofd heeft en rode

Nadere informatie

BASISSCHOOL ST. JOZEF NIEUW BERGEN

BASISSCHOOL ST. JOZEF NIEUW BERGEN 1 BASISSCHOOL ST. JOZEF NIEUW BERGEN September 2014 Beste ouders / verzorgers, Het begin is gemaakt. Een goed begin!! Kinderen hebben er zin in. We zien ze genieten van het samen met andere kinderen bezig

Nadere informatie

Inleiding. Vragen en/ of opmerkingen

Inleiding. Vragen en/ of opmerkingen Inleiding Op dit moment zijn er geen kinderen met hoofdluis maar het kan altijd gebeuren dat de hoofdluis weer eens de kop op steekt. Ook uw kind kan er last van hebben. Dit hoeft op zich geen drama te

Nadere informatie

Op e Hichte. Dr. Elias Annes Borgerschool. Koningin Julianalaan HL Joure. Tel:

Op e Hichte. Dr. Elias Annes Borgerschool. Koningin Julianalaan HL Joure. Tel: Nr. 32 15 april 2016. Schooljaar 2015-2016. Kijk altijd op de site voor de actuele kalender. Ook deze op e Hichte is altijd te vinden op de site. www.eaborgerschool.nl Op e Hichte Chr. Basisonderwijs.

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: Website:

Basisschool de Pas. Tel.: Website: ALGEMEEN NIEUWS Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2015-2016, nummer 56 Vrijdag 18 december 2015 Vakantie- en

Nadere informatie

Beleid ter voorkoming en bestrijding van hoofdluisbesmetting.

Beleid ter voorkoming en bestrijding van hoofdluisbesmetting. Luizen protocol van Voorthuijsenschool. Beleid ter voorkoming en bestrijding van hoofdluisbesmetting. Aangezien er met regelmaat bij kinderen hoofdluis wordt aangetroffen, is het noodzakelijk dat er tussen

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol Prinses Amaliaschool

Hoofdluisprotocol Prinses Amaliaschool Hoofdluisprotocol Prinses Amaliaschool 2013-2017 Hoofdluisprotocol Basisschool Prinses Amalia Dit hoofdluisprotocol is gemaakt om de kans op hoofdluisbesmetting zo klein mogelijk te maken. De aanpak van

Nadere informatie

OEPS LUIZEN!! Erg vervelend, maar niets om je voor te schamen!!

OEPS LUIZEN!! Erg vervelend, maar niets om je voor te schamen!! Protocol hoofdluis September 2017 Woord vooraf OEPS LUIZEN!! Erg vervelend, maar niets om je voor te schamen!! Vrijwel iedere school krijgt te maken met hoofdluis. Hoofdluizen bestaan al eeuwen. Hoofdluizen

Nadere informatie

Wij verwijzen naar de bijlagen voor meer informatie over;

Wij verwijzen naar de bijlagen voor meer informatie over; Actuele informatie omtrent hoofdluis In maart 2011 is er een nieuwe landelijke richtlijn hoofdluis verschenen. De GGD Zeeland onderschrijft deze nieuwe richtlijn en heeft ook onze school inzicht en advies

Nadere informatie

Nieuwsbrief 05 februari 2015

Nieuwsbrief 05 februari 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 05 februari 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Protocol hoofdluis. De Wegwijzer

Protocol hoofdluis. De Wegwijzer Protocol hoofdluis De Wegwijzer Woord vooraf Op bijna alle basisscholen is het constateren van hoofdluis bij kinderen een jaarlijks terugkerend probleem. Zo ook op ATB De Wegwijzer. Regelmatig krijgen

Nadere informatie

Informatie over hoofdluis

Informatie over hoofdluis Informatie over hoofdluis Wat is hoofdluis? De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony.

Nadere informatie

8. Veiligheid en gezondheid P821 Protocol hoofdluis

8. Veiligheid en gezondheid P821 Protocol hoofdluis PROTOCOL HOOFDLUIS Algemene informatie over hoofdluis Wat is hoofdluis? Luizen zijn parasieten. Ze hebben een gastheer nodig om te leven. De hoofdluis leeft uitsluitend van mensenbloed. Ze komen dus niet

Nadere informatie

Hoe komen we aan hoofdluis?

Hoe komen we aan hoofdluis? Hoe komen we aan hoofdluis? Iedereen kan luizen krijgen, dat is geen schande. Luizen zijn overlopers: ze lopen van de een naar de ander. Je merkt er niets van in het begin. Maar later wordt het anders.

Nadere informatie

Luizenprotocol obs De Stroom

Luizenprotocol obs De Stroom Luizenprotocol obs De Stroom De Hoofdluis De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony.

Nadere informatie

Achtergrondinformatie over hoofdluis. Wat zijn hoofdluizen?

Achtergrondinformatie over hoofdluis. Wat zijn hoofdluizen? Achtergrondinformatie over hoofdluis Wat zijn hoofdluizen? Hoofdluizen zijn insecten met zes poten, die uitsluitend op hoofden van mensen leven. Ze komen niet voor bij dieren, brengen geen ziekten over

Nadere informatie

Protocol hoofdluisbestrijding. CDS t Kompas Gasselternijveen

Protocol hoofdluisbestrijding. CDS t Kompas Gasselternijveen Protocol hoofdluisbestrijding CDS t Kompas Gasselternijveen Versie augustus 2015 Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 1. Achtergrondinformatie over hoofdluis pagina 4 2. Wat doet u als ouder als er hoofdluis

Nadere informatie

Luizen op school. Wat is hoofdluis? Hoe krijg je hoofdluis? Waarom is er vaker hoofdluis na de vakantie? Is het erg om hoofdluis te hebben?

Luizen op school. Wat is hoofdluis? Hoe krijg je hoofdluis? Waarom is er vaker hoofdluis na de vakantie? Is het erg om hoofdluis te hebben? Luizen op school Wat is hoofdluis? De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony. Een volwassen

Nadere informatie

Luis in je haar? Kammen maar! Informatie over hoofdluis

Luis in je haar? Kammen maar! Informatie over hoofdluis Luis in je haar? Kammen maar! Informatie over hoofdluis Hoofdluis verspreidt zich in een hoog tempo, vooral onder kinderen. Controleer dus vaak en grijp meteen in als u hoofdluis ontdekt. De beste aanpak

Nadere informatie

Hoofdluis is erg besmettelijk. Hoe eerder je het constateert, hoe beter. De inhoud van dit thema: 2 Hoofdluis, wat is het en hoe herken je het?

Hoofdluis is erg besmettelijk. Hoe eerder je het constateert, hoe beter. De inhoud van dit thema: 2 Hoofdluis, wat is het en hoe herken je het? DC 10 Hoofdluis 1 Inleiding Dit thema gaat over hoofdluis. Het kan zijn dat je bij het verzorgen van haren, kleine wondjes op de hoofdhuid van een cliënt ziet. Misschien klaagt een cliënt over jeuk op

Nadere informatie

VALKJE 2 Schooljaar 2015-2016

VALKJE 2 Schooljaar 2015-2016 Welkom Beste ouders en verzorgers, 25 SEPTEMBER 2015 VALKJE 2 Schooljaar 2015-2016 Ouderportaal Vorige week heeft u de inlogcode voor het Ouderportaal gekregen. De kinderen van groep 5 tot en met 8 zijn

Nadere informatie

Luizenprotocol. luizenprotocol Datum: Pagina: 1 van 5. Inhoudsopgave

Luizenprotocol. luizenprotocol Datum: Pagina: 1 van 5. Inhoudsopgave Pagina: 1 van 5 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 2 Controle... 2 3 Behandeling. 3 3 Andere maatregelen en preventie 4 5 Wat doen we op de BSO en het KDV als er luizen en neten worden geconstateerd.. 5 Bijlage

Nadere informatie

WAT IS HOOFDLUIS WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN

WAT IS HOOFDLUIS WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN Hoofdluis WAT IS HOOFDLUIS WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL HOOFDLUIS

Nadere informatie

Nummer 5, 4 maart 2019

Nummer 5, 4 maart 2019 Vandaag zijn we weer fijn gestart na de vakantie! Nummer 5, 4 maart 2019 Iedereen heeft kunnen vertellen over de belevenissen in de vakantie. Daarnaast hebben we ook weer hard gewerkt en veel geleerd vandaag.

Nadere informatie

Maria Nieuwsflits november Maandag 26 november: atelier. Vrijdag 30 november: Maandsluiting. Woensdag5 december: Sinterklaasviering

Maria Nieuwsflits november Maandag 26 november: atelier. Vrijdag 30 november: Maandsluiting. Woensdag5 december: Sinterklaasviering Maandag 26 november: atelier Vrijdag 30 november: Maandsluiting Woensdag5 december: Sinterklaasviering Sinterklaas Sinterklaas is al weer in Nederland. En hij meert, als alles goed gaat zaterdag ook in

Nadere informatie

LUIZENPROTOCOL Basisschool de Bakelgeert Versie: juli 2009

LUIZENPROTOCOL Basisschool de Bakelgeert Versie: juli 2009 LUIZENPROTOCOL Basisschool de Bakelgeert Versie: juli 2009 Stationsweg 40, 5831 CR, Boxmeer, Tel. 0485-573386 www.debakelgeert.nl info@debakelgeert.nl Inhoud: 1 Inleiding 3 2 Wat wordt er van verschillende

Nadere informatie

Voorwoord luizenprotocol

Voorwoord luizenprotocol Voorwoord luizenprotocol Hoofdluis komt vooral bij jonge kinderen voor (tussen de 3 en 12 jaar) en vormt op de basisscholen een groot probleem. De school is van mening dat zowel zijzelf als de ouders een

Nadere informatie

Stappenplan voor de ouders.

Stappenplan voor de ouders. Stappenplan voor de ouders. Wat is het probleem? Een luizenplaag is een dubbel probleem. De levende luizen wandelen van mens naar mens en verspreiden de luizenplaag. Vrouwelijke luisjes leggen eieren die

Nadere informatie

Op e Hichte. Dr. Elias Annes Borgerschool. Koningin Julianalaan HL Joure. Tel:

Op e Hichte. Dr. Elias Annes Borgerschool. Koningin Julianalaan HL Joure. Tel: Nr. 6 18nov. 2016. Op e Hichte Schooljaar 2016-2017. Kijk altijd op de site voor de actuele kalender. Ook deze op e Hichte is altijd te vinden op de site. www.eaborgerschool.nl Chr. Basisonderwijs. Dr.

Nadere informatie

Uitvoering van de controle door de luizenbrigade

Uitvoering van de controle door de luizenbrigade Uitvoering van de controle door de luizenbrigade 1. De luizenbrigade is een groep ouders die op school onder schooltijd kinderen controleert op neten en luizen. Deze ouders doen dit vrijwillig. 2. De luizenouders

Nadere informatie

Protocol hoofdluisbestrijding

Protocol hoofdluisbestrijding Protocol hoofdluisbestrijding Controle: In de eerste week na de vakantie worden alle leerlingen op school gecontroleerd op hoofdluis. Dit gebeurt door een aantal ouders van de luizencommissie. Bij lopende

Nadere informatie

De 10 minutengesprekken. / Rapporten mee. / Inschrijfformulieren.

De 10 minutengesprekken. / Rapporten mee. / Inschrijfformulieren. Nr. 6 13 februari 2015. Schooljaar 2014-2015. Op e Hichte Kijk altijd op de site voor de actuele kalender. Ook deze op e Hichte is altijd te vinden op de site. www.eaborgerschool.nl Meer foto s zien: onder

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger,

Beste ouder/verzorger, BS De Grasspriet - Sprietpraat 18 april 2018 Beste ouder/verzorger, Beste ouder(s) / verzorger(s), Voor u weer een nieuwe Sprietpraat. De volgende Sprietpraat verschijnt op dinsdag 22 mei 2018. Wilt u

Nadere informatie

Van Rijslaan 8, 2625 KX Delft. Luizenprotocol. De controle op hoofdluis en neten in de groepen en het protocol

Van Rijslaan 8, 2625 KX Delft. Luizenprotocol. De controle op hoofdluis en neten in de groepen en het protocol Van Rijslaan 8, 2625 KX Delft Luizenprotocol Hoofdluis kan iedereen overkomen. Een vervelend probleem, maar het kan gelukkig snel verholpen worden. Hoofdluizen bestaan al eeuwen. Hoofdluizen zijn op zich

Nadere informatie