Verbeter je online vindbaarheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verbeter je online vindbaarheid"

Transcriptie

1 Verbeter je online vindbaarheid Whitepaper Online vindbaarheid

2 Verbeter je online vindbaarheid De klant van tegenwoordig wil op elk moment snel vinden wat hij nodig heeft. Dat is niet alleen doordeweeks van 9 tot 5, maar ook s nachts of in het weekend. Hier heb je zelf waarschijnlijk ook wel ervaring mee. Waar kan je snel je band laten plakken, welke loodgieter staat er 24/7 voor je klaar, wie zorgt ervoor dat je weer naar binnen kan als je jezelf hebt buitengesloten en welke snackbar is er midden in de nacht open als je op weg naar huis zin hebt in een broodje beenham of vette hap? Er zijn zoveel diensten en producten waar iemand op zoek naar kan zijn, maar wat gebeurt er als ze zoeken naar die van jouw onderneming? Komt jouw bedrijf dan goed in beeld? We geven je enkele handige tips om ervoor te zorgen dat je online spotlight helderder schijnt dan die van je concurrent Online bedrijfsprofielen Je website als visitekaartje Zoekmachineoptimalisatie Snel meer bereik genereren Hulp nodig? 2 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

3 Online bedrijfsprofielen Natuurlijk weet je dat online gevonden worden belangrijk is voor bedrijven. Ondanks dat mond-tot-mondreclame nog steeds een effectieve manier is om nieuwe klanten binnen te halen, oriënteren steeds meer mensen zich online. Het is de bedoeling dat klanten op het web informatie over je bedrijf vinden en lezen wat je te bieden hebt. Maar waar begin je om dat te bewerkstelligen? Uiteraard is een goede website belangrijk, dit is in veel gevallen slechts het begin. Wat je nog meer kunt doen, vertellen we je aan de hand van de volgende voorbeelden. Een compleet profiel Er bestaan talloze platforms (bedrijvensites) waarop je een gratis profiel kunt aanmaken met al je bedrijfsgegevens. Het up-to-date houden van de gegevens kost misschien tijd, maar is broodnodig. Onjuiste of incomplete gegevens kosten je klanten omdat ze je niet kunnen vinden of een verkeerde eerste indruk van je hebben. Houd de touwtjes in handen Niet alleen het bijwerken, maar ook het op de hoogte blijven van relevante platforms is een hele klus. Met het Netwerkprofiel van DTG beheer je de informatie op alle aangesloten websites overzichtelijk vanaf 1 plek. Pas je iets aan, dan zorgt DTG ervoor dat dit overal wordt doorgevoerd, zodat op alle sites je bedrijfsgegevens kloppen. Wat en waar Welke bedrijvensites zijn belangrijk voor jouw bedrijf? Dat is afhankelijk van de branche waarin je werkt en de doelgroep die je wilt bereiken. Zorg er in ieder geval voor dat je bedrijfsgegevens overal volledig en actueel zijn. Een nieuw telefoonnummer, uitgebreide openingstijden of een adreswijziging: pas je gegevens zo snel mogelijk aan. Netwerkprofiel nu 1 maand gratis uitproberen! Daarna stopt het automatisch. Vraag de gratis proefperiode aan Google Uw Bedrijf 3 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

4 5 sites waar je met je bedrijf op wilt staan 1. Google+ bedrijfspagina s De plek voor alle praktische bedrijfsinformatie, maar ook voor foto s en video s. Klanten kunnen reviews plaatsen waardoor je ranking op Google verbetert, ongeacht of de reviews positief of negatief zijn. 2. Openingstijden.nl Zoals de naam van de website doet vermoeden, vinden klanten op deze website een overzicht van openingstijden en koopzondagen. Zo staan klanten nooit meer voor een dichte deur. 3. Tupalo Op deze website wordt professionele content gecombineerd met bijdragen van een actieve community. Bezoekers vertellen over hun ervaringen en kunnen bedrijven liken of opslaan. Een soort online sociale Gouden Gids. Tupalo is gekoppeld aan Twitter, zo kunnen mensen in de community zien waar hun vrienden graag komen. 4. Foursquare Zet je bedrijf op de kaart met Foursquare. Gebruikers en hun vrienden vergroten gratis je naamsbekendheid door in te checken bij jouw locatie. Via social media vertellen ze hun netwerk waar ze op dat moment zijn. Het is mogelijk om kortingsacties aan check-ins te verbinden in je account. Waarom Google+? Met 300 miljoen actieve gebruikers is Google+ een van de grootste sociale netwerken. In Nederland maken 3,6 mensen gebruik van Google+, waarvan 1,2 miljoen dagelijks. Waarschijnlijk heb je het zelf weleens gezien bij een lokale zoekopdracht op Google: de resultaten bovenaan staan gepresenteerd met een kaart ernaast. De bedrijven die in deze lokale resultaten worden weergegeven, hebben een Google+pagina. Van deze zoekopdrachten resulteert ruim 60% ook daadwerkelijk in een aankoop, van mobiele zoekopdrachten is dat zelfs bijna 80%. Het is dus zeker de moeite waard om tijd en energie te steken in een volledig en up-to-date Google+-profiel. Bron: Detelefoongids.nl Een site die sterk bijdraagt aan je vindbaarheid. Deze website van DTG wordt maandelijks meer dan 45 miljoen keer gevonden via lokale zoekopdrachten in Google. 4 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

5 Ga de dialoog aan met je klanten Steeds meer bedrijfswebsites bieden de mogelijkheid om een recensie achter te laten. Veel ondernemers zijn toch een beetje huiverig voor de beoordeling van klanten. Vergeet echter niet dat deze beoordelingen de kans bieden om een relatie op te bouwen met klanten en de dialoog aan te gaan. Hier lees je meer over in het artikel Extra omzet door online reviews. Vraag bijvoorbeeld tevreden klanten een beoordeling achter te laten, maar wees ook niet bang voor iets minder positieve reacties. Neem ze serieus en reageer erop. Daarmee win je respect en straalt je bedrijf vertrouwen uit. Juist een ontevreden klant kun je op die manier blij verrassen en veranderen in een promotor van je bedrijf. Het is ook een mogelijkheid om je service of product onder de loep te nemen en verbeterpunten aan te pakken. Met Klantenvertellen.nl verzamel je gemakkelijk klantbeoordelingen. Integratie sociale media Gratis het bereik van je merk vergroten en snelle interactie met je klanten is mogelijk via social media. Een paar tips: vermijd korte reacties als bedankt of goede post op berichten van anderen. Beter is om in de comments en posts te laten zien dat je verstand hebt van het onderwerp en betrokken bent. Deel ook links en afbeeldingen die je op andere websites en social media tegenkomt. Beschrijf erbij waarom je het deelt of stel je volgers een vraag. Dit is een makkelijke manier om een conversatie en betrokkenheid te stimuleren. Lees meer over de inzet van social media in onze kennisartikelen. Linkbuilding Zoals eerder beschreven heeft het plaatsen van je bedrijfsgegevens op verschillende sites een positief effect op je positie in de zoekresultaten van Google. Het internet is ooit bedacht als een netwerk dat bedrijven en personen verbindt. Niet gek dus dat netwerken wordt beloond. Dit is waar linkbuilding om de hoek komt kijken. Door links te plaatsen van andere websites op je eigen website en ervoor te zorgen dat anderen ook naar jouw website doorlinken, werk je aan een sterk netwerk. Daarbij is het belangrijk dat de sites waarop je vermeld staat relevant en betrouwbaar zijn. Lokale links worden extra gewaardeerd bij linkbuilding. Google 5 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

6 Je website als visitekaartje De potentiële klant heeft je gevonden. Nu draait het om de eerste indruk die je website achterlaat. Deze indruk is allesbepalend voor het vervolg en of de websitebezoeker ook voor jouw diensten en bedrijf kiest. Het design van je website verdient dus de nodige aandacht, net als de manier waarop je bezoekers online aanspreekt. Het doel Denk bij het inrichten van je website goed na over het doel. Is het primair een visitekaartje voor je bedrijf, wil je bezoekers goed informeren of wil je dat de website conversie oplevert (zoals het plaatsen van een bestelling, een offerte aanvragen of contact opnemen)? We zien bijvoorbeeld vaak prachtige websites met het nieuwste design waar vergeten is de bezoekers naar een moment van actie te leiden. Dit noemen we call-to-action. De inhoud Op het internet willen consumenten snel vinden wat ze zoeken. Websiteteksten moeten daarom makkelijk scanbaar en niet al te lang moeten zijn. Gebruik daarom dikgedrukte woorden, witregels en tussenkopjes in de tekst. Splits een onderwerp op in deelonderwerpen en houd altijd in je achterhoofd wat de wensen en behoeften van de klant zijn. Wat zou hij willen lezen? Lastige taal met woorden die alleen in de branche direct worden begrepen en ellenlange teksten kun je beter achterwege laten. Met een heldere structuur en de juiste informatie boei en bind je de klant. Uniek Zorg ervoor dat het materiaal dat je voor de website gebruikt ook daadwerkelijk van jou is. Teksten en afbeeldingen lenen van andere websites is not done. Alles wat je op het internet vindt, is in principe beschermd onder de auteurswet. Unieke webteksten dragen daarnaast bij aan je online vindbaarheid. Met mooie, eigen foto s maak je de website persoonlijker dan met standaardfoto s uit een database. Laat je website checken en ontvang persoonlijk advies. 6 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

7 Zoekmachineoptimalisatie Search Engine Optimization (SEO) Om goed gevonden te worden in zoekmachines als Google en Bing kun je je website optimaliseren. Iedereen kan de basisprincipes van SEO leren. Een gouden tip waarmee je altijd bovenaan in de zoekresultaten staat, bestaat helaas niet. De formules (algoritmes) die zoekmachines hanteren zijn niet volledig transparant en veranderen vaak. De richtlijnen voor optimalisatie dus ook. Hieronder vind je een aantal tips om zo goed mogelijk gevonden te worden. Besteed tijd aan een goede zoekwoordenanalyse Zoekwoordanalyse? Optimaliseren? Kort gezegd analyseer je welke zoekwoorden of zoektermen (een combinatie van woorden) je diensten goed beschrijven en voldoende kans bieden om hoog in de zoekresultaten te komen. Dat laatste is afhankelijk van het aantal zoekers en de concurrentie. Stel, je bent een loodgieter in Amsterdam. De eerste zoekterm waar je waarschijnlijk aan denkt om je tekst mee te optimaliseren is Loodgieter Amsterdam. Daar zal inderdaad veel op gezocht worden, maar velen bedachten dit ook. Knappe jongen die daarmee nog op pagina 1, 2 of 3 van de zoekresultaten komt zonder ervoor te betalen. Hoe denkt je klant? Wat weet je eigenlijk van je klant? Waarop baseert de klant de keuze voor jouw bedrijf en niet dat van de concurrent? Leef jezelf in en vraag het je huidige klanten. Deze kennis gebruik je om je (online) marketingstrategie efficiënter in te richten. ook veel mensen die specifiek zoeken naar een oplossing voor hun probleem. Zoals gootsteen ontstoppen, rioolontstopping of lekkage toilet. Het gemiddelde aantal zoekers per maand is wat lager, maar deze zoekers vinden dan wel jouw website. Strategische verwerking Eenmaal een goede zoekterm gevonden is het zaak om deze zorgvuldig te verwerken in je websiteteksten. Vooral in de koppen en op de achterkant van de website (alt-teksten van afbeeldingen, paginatitel en paginaomschrijving) krijgen zoekwoorden extra waarde. Gebruik daarbij ook begrippen die samenhangen met de zoekterm, zoals synoniemen. Schrijf je teksten voor de bezoeker en niet voor de zoekmachine, het moet wel begrijpelijk en leesbaar blijven. Denk daarom na wat je bedrijf onderscheidt van anderen in je branche. Gebruik je een bijzondere techniek, bied je specifieke diensten aan of een exclusief product? Juist deze woorden of woordcombinaties zijn geschikt als zoekterm. Denk niet alleen aan wat je bent maar ook aan wat je doet. Tuurlijk, er zoeken veel mensen naar een loodgieter in Amsterdam. Maar er zijn Tip! Verwerk het zoekwoord of de zoekterm ook letterlijk in de URL van je website. Zelfs nieuwe websites met een PageRank van nul (de waarde die Google aan een pagina toekent), kunnen zo boven websites met een hoge PageRank komen. 7 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

8 Lokaal optimaliseren Het wordt steeds belangrijker om lokaal te optimaliseren. Logisch, want wat heeft een schoenmaker uit Rotterdam eraan om in Eindhoven gevonden te worden? Ook Google geeft in de nieuwste release aan meer waarde te hechten aan lokale vindbaarheid. Bij linkbuilding, zoals eerder beschreven bij de bedrijfsprofielen, worden lokale links extra gewaardeerd. Magno over de website van Uithoff Meubelspuiterij Alhoewel ik meteen heel tevreden was over mijn website, werd deze de eerste tijd niet zo goed gevonden door Google. Gelukkig stelde DTG mij gerust. En inderdaad: in de zoekresultaten klom de website steeds een beetje hoger. Dynamische content Zeker eens in de 3 maanden komen de Google crawlers langs om de inhoud van je website te indexeren. Deze crawlers houden ervan om nieuwe informatie aan te treffen. Hiermee laat je zien dat je website leeft en up-to-date is. Pas regelmatig de inhoud aan, plaats nieuwsberichten, voeg foto s van projecten of producten toe en schrijf blogposts. Wees geduldig SEO is een marketingstrategie die zich op de lange termijn richt. Er is geduld nodig voor het resultaat zichtbaar is. De tijd dat strategisch plaatsen van een zoekwoord voldoende was, is verleden tijd. Het volstoppen van een tekst met zoekwoorden (keyword stuffing) wordt zelfs bestraft. Wanneer je alle SEO-tips toepast kan het best even duren voor je resultaat boekt in de zoekmachines. Daarnaast blijft regelmatig updaten en aanpassen nodig met de spelregels die voortdurend veranderen. Om op de hoogte te blijven van veranderingen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie kun je blogs in de gaten houden. Op SEOguru, Frankwatching en DTG vind je veel informatie over optimalisatie en online marketing. De vorm Je website wordt geopend op netbooks, tablets, smartphones en tv s. Om op al deze schermen goed leesbaar te zijn heeft je website een responsive design nodig. Hierbij wordt de website aangepast aan de schermgrootte. Een responsive design draagt bij aan je online vindbaarheid in Google. Veel mensen (en dit worden er steeds meer) zoeken via smartphone of tablet. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek maakt ruim 70% van de 12- tot 75-jarigen gebruik van mobiel internet. De uitvoer Een goede website maken is makkelijker gezegd dan gedaan. Meer tips en tricks voor jouw website, vind je in onze kennisartikelen. Veel ondernemers hebben geen tijd om zich te verdiepen in de fijne kneepjes van tekstschrijven en webdesign. Geldt dat ook voor jou? Laat ons een professionele website voor je bouwen. Zo weet je zeker dat hij voldoet aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van techniek, optimalisatie en online trends. 8 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

9 Snel meer bereik genereren Een nieuwe website en je bedrijfsinformatie op verschillende platforms: goed bezig! Maar wat kun je nog meer doen om gevonden te worden? Alles wat hierboven is beschreven, is belangrijk voor de zogenoemde organische vindbaarheid. Gelukkig zijn er ook shortcuts, deze kosten wel geld. Om snel resultaat te boeken en meer bezoekers naar je website te leiden, kun je adverteren op Google. Wat is een Google Adwords TM Campagne? Google Adwords is het meest gebruikte advertentieplatform in online marketing. Maar liefst 98% van de Nederlandse internetgebruikers zoekt regelmatig via Google. Om te zorgen dat je bedrijf zichtbaar is in Google, kun je betalen voor tekstadvertenties die naast, boven of onder de organische zoekresultaten staan. Bas over de Adwords-campagne van Pure Chef De samenwerking met DTG is goed en snel, maar we willen nog meer bezoekers op de website. Het is prettig een partij te hebben die dat voor ons kan uitzoeken. Wij willen dat niet zelf hoeven doen. Laat ons maar lekker visjes bakken en sauzen maken. Een advertentiecampagne opzetten Bij het opzetten van een advertentiecampagne is een doordachte strategie essentieel. Het is zaak de campagne te richten op bezoekers die leiden tot conversie. Hiermee bedoelen we klanten die daadwerkelijk contact opnemen, een offerte aanvragen of een product bestellen. Denk hierover na bij je zoekwoordanalyse. Zorg ervoor dat de advertentie antwoord geeft op de vraag die speelt bij de doelgroep. Adwords 9 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

10 Advertentieteksten schrijven De titel van een advertentietekst mag 25 tekens bevatten en de bodytekst 2 keer 35. Dit is inclusief spaties. Je bent dus beperkt in je advertentie en moet met weinig tekst tot de kern komen. Gebruik ieder teken optimaal om de zoeker te verleiden om op jouw advertentie te klikken. Hoe je ervoor zorgt dat jouw advertentie de aandacht trekt? Gebruik in ieder geval het zoekwoord minstens 1 keer in je tekst. Beschrijf waarom juist jouw product of dienst een uniek voordeel biedt (je Unique Selling Point) en welk probleem de klant ermee oplost. Zet een duidelijke call-to-action in de tekst: een korte, krachtige zin die tot actie aanzet. Bijvoorbeeld: vraag een offerte aan, bestel direct of lees meer. Hoe goed je ook bent met tekst, een taalof typefoutje sluipt er soms in. Laat de advertentietekst daarom altijd nakijken. Het gebruik van KAPITALEN, herhalingen en sterretjes (*) is niet toegestaan. 5 tips voor Google Adwords 1. Gebruik de Keyword Planner van Google voor inzicht in het aantal keer dat er maandelijks naar een specifiek zoekwoord wordt gezocht. 2. Zorg ervoor dat je advertentie goed aansluit op gekozen zoekwoorden. 3. Maak om te beginnen meerdere advertenties en meet wat het beste werkt voor je bedrijf. 4. Ga op zoek naar inspiratie in teksten van de concurrentie en overtref deze. 5. Gebruik liever niet de startversie van Google Adwords, deze is zeer beperkt. Voor maximaal rendement is het beter om je in de materie te verdiepen of het uit te besteden. 6. Heeft u al een Google AdWords campagne? Doe dan de gratis Google AdWords check en ontvang geheel vrijblijvend een volledige campagne analyse en persoonlijk advies op maat. 10 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

11 Hulp nodig? Online gevonden worden, het is belangrijk maar niet eenvoudig. Hopelijk heb je met deze whitepaper een beter beeld gekregen van de mogelijkheden en de beste opties voor je bedrijf. Op onze website vind je nog veel meer informatie en tips. Wil je graag advies over het opzetten en optimaliseren van de online marketing voor je bedrijf? De online experts van DTG helpen je hier graag bij. Vraag gratis advies aan. Wil je advies over online vindbaarheid? Of heb je een andere vraag over je online marketing? Bel gerust (020) of kijk op 11 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

12 DTG, je eigen online marketingteam Specialisten met actuele online marketingkennis Effectieve online oplossingen, op maat voor jouw onderneming Inmiddels ruim websites, SEA-campagnes, netwerkprofielen en reviewwidgets live voor onze klanten Met eigen merken als Klantenvertellen, DR3Data en detelefoongids.nl en met sterke partners als Google, Facebook, WordPress en Lightspeed Heb je vragen? Wij helpen je graag. Je bereikt ons het eenvoudigst via social media, dtg.nl/klantenservice of (020)

Verbeter uw online vindbaarheid

Verbeter uw online vindbaarheid Verbeter uw online vindbaarheid Whitepaper Online Vindbaarheid Pagina overzicht De klant van tegenwoordig wil op elk moment snel kunnen vinden wat hij nodig heeft. Ook in het weekend of midden in de nacht

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Stap verder met SEO. Whitepaper SEO 2.0

Stap verder met SEO. Whitepaper SEO 2.0 Stap verder met SEO Whitepaper SEO 2.0 Stap verder met SEO Websitebouwers vechten om een plekje bij de eerste zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Om een website op zo n felbegeerde plek te krijgen,

Nadere informatie

Online Marketing: de basis in 7 stappen

Online Marketing: de basis in 7 stappen Online Marketing: de basis in 7 stappen Whitepaper Online Marketing voor MKB Welke onderwerpen komen aan bod? Wij horen regelmatig van klanten dat ze graag meer willen doen aan online marketing. Maar ze

Nadere informatie

Online adverteren: denk ook eens aan Facebook

Online adverteren: denk ook eens aan Facebook Online adverteren: denk ook eens aan Facebook Whitepaper Adverteren op Facebook Pagina-overzicht Zeg moderne ondernemer, vergeet je niet iets? Je hebt een mooie website en je bedrijfsgegevens staan vermeld

Nadere informatie

Een website: zelf doen of uitbesteden?

Een website: zelf doen of uitbesteden? Een website: zelf doen of uitbesteden? Whitepaper Websites maken Wanneer ben je toe aan een nieuwe website? Een website is vaak de eerste kennismaking van een klant met een bedrijf. Daarom is een goede

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten!

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Zo zorgt u voor een SEO-vriendelijke vertaling WHITEPAPER Internationale SEO Google heerst over het internet. Ingewikkelde algoritmes bepalen

Nadere informatie

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf SEARCH Gevonden worden met uw bedrijf Agenda 1. Zoeken op internet 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Vervolgstappen 2 Zoeken op internet 3 Eén van de meest populaire online activiteiten

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

We hebben gerelateerde zoekwoorden gezocht op basis van de door jou opgegeven zoekwoord.

We hebben gerelateerde zoekwoorden gezocht op basis van de door jou opgegeven zoekwoord. Zoekwoord analyse & selectie Voer hier je zoekwoord in en vraag een analyse en suggesties op. Als je al zeker weet welk zoekwoord je Zoekwoordanalyse website 'ho Gerelateerde zoekwoorden die interessant

Nadere informatie

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing Hand-outs Groei dankzij zoekmachinemarketing Hoeveel zoekopdrachten verwerkt Google per dag? 3,5 miljard Hoeveel km legt de gemiddelde zoekopdracht af? 2.400 km Uit hoeveel pagina s bestaat het internet?

Nadere informatie

Nieuwe website? Best4u helpt je op weg

Nieuwe website? Best4u helpt je op weg Nieuwe website? Best4u helpt je op weg Optimaal online presteren begint voor jou als ondernemer bij een goede website. Je wilt een mooi design, passende functionaliteiten, overtuigende teksten en je publiek

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Search Engine Optimalization (SEO)

Search Engine Optimalization (SEO) Opdracht 1 Organische zoekresultaten zijn de resultaten die weergeven worden onder en naast de gesponsorde (betaalde) koppelingen. Deze positie is gratis en wordt bepaald door het algoritme van de zoekmachine

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

Meer winst uit WordPress. (en online marketing)

Meer winst uit WordPress. (en online marketing) Meer winst uit WordPress (en online marketing) Introductie Martijn Duker 26 jaar Online marketing Pronamic Waarom WordPress? 1. Eenvoudig in beheer 2. Open source community 3. Talloze uitbreidingsmogelijkheden

Nadere informatie

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail Inleiding syllabus Pagina s syllabus: Dit is de syllabus bij de UNIZO retail sessie Hoe trekt u online klanten aan?. In deze syllabus hernemen we enkele

Nadere informatie

Whitepaper: De perfecte landingspagina

Whitepaper: De perfecte landingspagina Whitepaper: De perfecte landingspagina Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 De perfecte landingspagina Het gebruik van aparte landingspagina s op je website kan de verkoop van je dienst

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK ONLINE... NOORD-HOLLANDSE GOUDA MET HET RODE ZEGEL

UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK ONLINE... NOORD-HOLLANDSE GOUDA MET HET RODE ZEGEL UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK... EEN PAAR CIJFERS. 80% van de Belgen is nu aanwezig op het internet, binnenkort zal dit 90% zijn. Het aantal mobiele gebruikers is de voorbije 2 jaar verdubbeld. 60%

Nadere informatie

Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink

Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink Door uitgekiend woordgebruik in sociale media kun je beter worden gevonden door je doelgroep. In dit hoofdstuk wordt Twitter als voorbeeld

Nadere informatie

Workshop. SEO & SEA in a nutshell

Workshop. SEO & SEA in a nutshell Workshop SEO & SEA in a nutshell Matthias de Smit Webdesign Interaction design IxD SEO en SEA Doel van deze workshop SEO en SEA begrijpelijker maken Tips en informatie krijgen waar je echt iets aan hebt

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO.

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO. ZOEKOPTIMALISATIE Meer bezoekers op jouw website met SEO. Inhoudsopgave. 01 Wat is SEO precies?. 02 Zoekwoordanalyse. 03 Het belang van goede en kwalitatieve content. 04 Belangrijke SEO onderdelen. 05

Nadere informatie

Checklist voor een knallende website

Checklist voor een knallende website Met deze checklist scan je je bedrijfswebsite op een aantal onderdelen. Ontdek de sterke punten van je website en welke punten je nog kunt verbeteren. De checklist maakt je bewust van de zaken die bepalen

Nadere informatie

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST 1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST Yes! Onze checklist. Een (kleine) boozd voor jouw online journey. Wij helpen jou graag een stuk op weg met jouw zoekmachine optimalisatie. In deze handige checklist vind je belangrijke

Nadere informatie

Hoger in Google komen in half uur met deze tips

Hoger in Google komen in half uur met deze tips Hoger in Google komen in half uur met deze tips Kan je in een half uur hoger in Google komen? Zeker. Het kan zelfs in een paar minuten. Of in een paar dagen. Een week. Maar. het gaat niet om de tijd. Het

Nadere informatie

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens Welkom bij onze presentatie Internet Marketing + Webteksten door: Daisy Leenders en Susan Hermens Even voorstellen.. Wie zijn we en wat doen we? - E&A BEST Websolutions / Daisy Leenders - Kliktaal / Susan

Nadere informatie

Google AdWords (SEA)

Google AdWords (SEA) Door op de juiste zoekwoorden te adverteren met Google Adwords kunt u uw business en enorme boost geven! In 9 pagina s wat Google AdWords is en waarom het zo belangrijk is. Inhoudsopgave Voorblad. Pagina

Nadere informatie

Starterscafé Rabobank Peelland Zuid. Presentatie Zoekmachine marketing

Starterscafé Rabobank Peelland Zuid. Presentatie Zoekmachine marketing Starterscafé Rabobank Peelland Zuid Presentatie Zoekmachine marketing Programma: 1. Introductie 2. Vindbaarheid en Zoekmachine marketing 3.Zoekmachine optimalisatie 4. Zoekmachine adverteren 5. Vragen

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl Ondernemers-Sociëteit KAN Workshop zoekmachineoptimalisatie www.cowpunks.nl Mark Beuzel Ton Buurman Léon Collaris www.cowpunks.nl De missie van Google is alle informatie ter wereld te organiseren en universeel

Nadere informatie

SEA: een minicursus Google Adwords

SEA: een minicursus Google Adwords SEA: een minicursus Google Adwords : 1. Wat is Google Adwords? 2. Waarom zou je van Adwords gebruikmaken? 3. Hoe werkt Adwords? 3a. Wat is de kwaliteitsscore? 3b. Kwaliteitsscore in stappen 3c. SEA en

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. Workshop Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? EVEN VOORSTELLEN E: Joost.Verest@iProspect.com T: +31 (0) 6 27 02 32 89 AGENDA 1. Toen & Nu 2. Gebruik van de zoekmachine 3. Search

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid?

Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid? Kennissessie zoekmachinemarketing (SEM) Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid? Sander Lems Online Marketing Consultant Oxfam Novib netwerkbijeenkomst bedrijvenambassadeurs Olympisch stadion, Amsterdam

Nadere informatie

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Optimalisatie

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Optimalisatie Online Marketing Vraagstuk: Zoekmachine Marketing - Optimalisatie Datum: juni 2016 Zoekmachine Marketing: Optimalisatie De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar

Nadere informatie

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Adverteren

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Adverteren Online Marketing Vraagstuk: Zoekmachine Marketing - Adverteren Datum: juni 2016 Zoekmachine Marketing: Adverteren De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Online overal goed vindbaar voor je (potentiële klanten)

Online overal goed vindbaar voor je (potentiële klanten) Online overal goed vindbaar voor je (potentiële klanten) Whitepaper Online bedrijfsprofielen Whitepaper online bedrijfsprofielen Veel Nederlanders gebruiken dagelijks het internet om informatie op te zoeken.

Nadere informatie

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten.

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten. SEO Leerdoel: De student kan SEO planmatig toepassen op een mediacampagne criterium goed voldoende onvoldoende SEO advies plan Het SEO adviesplan van de student gaat verder dan een check met de geijkte

Nadere informatie

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Is jouw site SEO-proof? Mensen zijn online constant op zoek naar informatie, diensten en producten. Zorg er daarom voor

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites.

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites. In webstijl layout / briefpapier Shortlist vooraf, pagina 1 (webstijl opmaak) Link naar website en nieuwsbrief voor meer tips. 3 product actions op pag 1. met de zaak logo bij webactief. 10 internet marketing

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Stap verder met SEO. Whitepaper Search Engine Optimization (SEO) 2.0

Stap verder met SEO. Whitepaper Search Engine Optimization (SEO) 2.0 Stap verder met SEO Whitepaper Search Engine Optimization (SEO) 2.0 Pagina overzicht Websites vechten om een plekje bij de eerste zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Om een website op zo n felbegeerde

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Trek meer bezoekers naar je shop

Trek meer bezoekers naar je shop Trek meer bezoekers naar je shop Je weet nu hoeveel bestellingen je maandelijks nodig hebt om genoeg te verdienen om je ideale leven te leiden (zie dag 1 van deze challenge). Als je de opdracht van gisteren

Nadere informatie

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 Agenda 10:30-10:45 Introductie 10:45-11:15 11:15-11:25 11:25-11:55 11.55-12.10 12:10-12:40 12:40-13:30 SEO Pauze SEA / PPC Pauze Social media Lunch MISSIE Wij helpen

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google?

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? 1. HOGER IN GOOGLE? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing

Nadere informatie

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG Van voorbereiding tot uitvoering WHITEPAPER 2016 TIPS VOORDAT JE GAAT SCHRIJVEN Het schrijven van een goede blog kan een behoorlijke uitdaging zijn. Met deze tips en structuur

Nadere informatie

16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE

16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE 16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE Hoe kom ik bovenaan te staan in Google? In deze whitepaper delen wij de 16 belangrijkste betaalde en onbetaalde tips & tricks om hoog te ranken in Google. En waarom

Nadere informatie

Workshop 29 november Hoe kom ik hoog in Google?

Workshop 29 november Hoe kom ik hoog in Google? Workshop 29 november 2016 Hoe kom ik hoog in Google? WEBTON, WAT DOEN WIJ? Core Business: Webton ontwerpt, bouwt en beheert websites voor het midden- en kleinbedrijf Onderscheidend vermogen: Het leveren

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! Marketing voor makelaars: 5 kansen die je niet mag missen Online marketing heeft de laatste jaren zijn waarde wel bewezen. Maar hoe kun je dit nu inzetten

Nadere informatie

SEO. Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines

SEO. Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines SEO Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines Wist je dat? 98% 75% Van de Belgen start zijn zoektocht via een zoekmachine Van de gebruikers kijkt niet verder dan de eerste zoekpagina 200 75% Meer dan 200

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

Hoger in Google. De 5 beste tips

Hoger in Google. De 5 beste tips Hoger in Google De 5 beste tips Linkruil en over optimalisatie van keywords, twee voorbeelden van achterhaalde SEO technieken die je zelfs een penalty van Google kunnen opleveren. Wat werkt anno 2016 wél

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT De zoekmachine van Nederland - Google SEA SEA SEO SEA..??? Google adwords is een biedprincipe Bieden op zoektermen

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE

INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE Wij zijn gespecialiseerd in het opzetten en optimaliseren van online marketing en het ontwikkelen van websites. Voor het bereiken van uw doelgroep kunnen

Nadere informatie

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS?

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS? GRATIS TOOLKIT! HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS? Met deze Toolkit kun je zelf aan de slag met je website. Stap voor stap neem ik je mee naar een effectieve en vindbare website! 14 interessante

Nadere informatie

Zijn advocaten geschikte marketeers?

Zijn advocaten geschikte marketeers? Zijn advocaten geschikte marketeers? Het verkoopproces begint bij het begrijpen van het aankoopproces, ook in de advocatuur De wereld van de advocatuur is ten opzichte van vroeger sterk veranderd. Mensen

Nadere informatie

Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM)

Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM) Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM) Voor dit hoofdstuk is gebruik gemaakt van teksten uit het boek: Interactieve Marketing, van Reijsen, M. Zweers, T. Jansen, H. Pearson Education

Nadere informatie

Bron: SEMPO.org, 2009

Bron: SEMPO.org, 2009 Even vooraf o site niet in Google? Geen zoekresultaat! o google heeft marktaandeel van 95%! o arbeids- en kennis intensief; o dynamisch: 400 veranderingen in 2009! o iedereen is online: 90% van de huishoudens!

Nadere informatie

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with Surf Plank Doe jij offline? Doen wij online. made with Inhoud 1. Wat doe jij? 2. Wat doen wij? 3. Hoe werken wij? 4. Wat kost dat? 5. Referentie 6. Maak een afspraak Wat doe jij? De meeste bedrijven beginnen

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

SEA. Doelgericht en efficiënt online adverteren met Google AdWords TM

SEA. Doelgericht en efficiënt online adverteren met Google AdWords TM SEA Doelgericht en efficiënt online adverteren met Google AdWords TM Gebruikers doorzoeken het internet naar producten en diensten zoals de uwe. Maar vinden ze u? 92% van de Belgen gebruikt zoekmotoren

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

Phobos St. Jobsstraat 25 2200 Herentals T +3214232847 F +3214213482 carlo@phobos.be www.phobos.be

Phobos St. Jobsstraat 25 2200 Herentals T +3214232847 F +3214213482 carlo@phobos.be www.phobos.be Google Als zoekmachine verzamelt en ordent Google informatie op het Internet. Wanneer men een zoekopdracht invoert geeft Google een hele reeks zoekresultaten weer, waaronder een lijst met bestanden, artikels,

Nadere informatie

WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN

WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN INHOUD 01. 02. 03. 04. 05. 06. 07. Dit is een een uitgave van: BlackBoxPublishers In opdracht van: Fitbrand 08. Auteurs: Nick Boer, Peter van der Steege Copyright 2019: BlackBoxPublishers

Nadere informatie

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls Call Tracking Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls September 2015 1 INLEIDING Online conversies en de kanalen waarvan ze afkomstig zijn, worden precies gemeten door

Nadere informatie

9 Content Marketing Fouten

9 Content Marketing Fouten 9 Content Marketing Fouten Meer rendement uit online content marketing voor zoekmachines en sociale media http://www.frankhusmann.nl Copyright 2013 Fout #1: Onbekend zijn met je doelgroep... 3 Fout #2:

Nadere informatie

Lokaal aanwezig op het internet

Lokaal aanwezig op het internet Inhoudsopgave Jouw bedrijf lokaal aanwezig op het internet blz. 3 Google organisch zoekverkeer blz. 4 Google adverteren blz. 7 Google Mijn bedrijf blz. 8 Social Media blz. 11 Adverteren op lokale websites

Nadere informatie

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter?

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Inhoudsopgave Inleiding... 2 Gebruik campagne metingen om de impact van je betaalde kanalen te bepalen!... 3 Hoe bepaal je of een organisch/betaald

Nadere informatie

ABC Analytics Handleiding

ABC Analytics Handleiding ABC Analytics Handleiding Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker en je moet er in blijven investeren met het aantrekken van bezoekers door middel van campagnes, zoekmachine optimalisatie en social

Nadere informatie

Website optimalisatie zorgt voor omzet!

Website optimalisatie zorgt voor omzet! Inleiding Pakketten en tarieven Hoe werkt een zoekmachine? Maatwerk SEO diensten Uitgebreid adviesrapport Contact Website optimalisatie zorgt voor omzet! Inleiding Hoe werkt een zoekmachine? De zoektocht

Nadere informatie

Case Studie: Groothandelsbedrijf. Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten?

Case Studie: Groothandelsbedrijf. Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten? Case Studie: Groothandelsbedrijf Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten? Voorwoord Welkom bij de case studie. Ik ga je aan de hand van een praktijk voorbeeld en 5 stappen laten zien hoe je als

Nadere informatie

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Vragenronde Afsluiting Uw zoekopdracht begint lang voordat

Nadere informatie

Whitepaper Search & Display Advertising Haal maximale resultaten door structuur, optimalisatie en analyse.

Whitepaper Search & Display Advertising Haal maximale resultaten door structuur, optimalisatie en analyse. Whitepaper Search & Display Advertising Haal maximale resultaten door structuur, optimalisatie en analyse. Auteur: Onetomarket Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat is Search Engine Advertising?... 4

Nadere informatie

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer?

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Online marketing is een breed vakgebied waarbij zoekmachine optimalisatie en het gebruik van social media nauw met elkaar verbonden

Nadere informatie

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER Een blogarikel maken is een kwesie van DOEN. Maar hoe? Waar begin je? Wat zijn handige stappen om te nemen? Waar moet je opleten? Wat doe je nadat je gepubliceerd hebt? Dit stappenplan geet de grote lijnen

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie