Alles over DCC Dynamic Currency Conversion

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alles over DCC Dynamic Currency Conversion"

Transcriptie

1 De handleiding voor de automatische valutaomrekening Alles over DCC Dynamic Currency Conversion

2 U heeft gekozen voor DCC de praktische, automatische valutaomrekening voor uw internationale klanten! DCC De aantrekkelijke betalingsoplossing DCC is een belangrijke extra service, die vooral interessant is in regio's met veel toerisme en in gebieden met een hoog percentage aan klanten uit niet-eurolanden. Door DCC aan te bieden accentueert u uw servicegerichtheid en verschaft u zich een gunstige marktpositie in vergelijking tot de concurrent. Met DCC kunnen uw internationale klanten kiezen, of ze het factuurbedrag willen betalen in de locale valuta, of in hun eigen valuta. Zo weten uw klanten al tijdens de betaaltransactie hoe hoog het te betalen bedrag in hun eigen valuta zal zijn. In deze handleiding vindt u alles wat u over DCC dient te weten. U zult zien: de procedure is eenvoudig en u kunt er alleen maar voordeel bij hebben. Maak gebruik van DCC en bied uw buitenlandse gasten dit gemak aan. Uw klanten zullen blij zijn met de mogelijkheid om in hun eigen valuta te betalen!

3 2 3 Hier leest u alles wat u over DCC dient te weten! 1. Wat is DCC? DCC -Dynamic Currency Conversion- betekent "dynamische valutaomrekening". Met DCC kunt u uw klanten uit niet-eurolanden de mogelijkheid bieden om in hun eigen valuta, bijv. Zwitserse frank of US dollar, te betalen. Een DCC-transactie kent een vergaand automatisch procesverloop: bij de uitvoering van de betaling herkent de terminal de DCC-functie van de kaart, en rekent het bedrag in euro's direct om in de eigen valuta van de kaarthouder. Zo herkent u dat een betaling met DCC mogelijk is, en kunt u uw klant deze keuzemogelijkheid aanbieden. Uw klant beslist in welke valuta hij wil betalen. 2. Is DCC beschikbaar voor alle kaarten en valuta's? De DCC-functionaliteit is beschikbaar voor MasterCard, Visa, Maestro en V PAY en maakt het mogelijk om in wel 30 valuta's te betalen, bijvoorbeeld in de valuta's van de volgende landen: Een overzicht van alle beschikbare valuta's is te vinden op

4 Hier leest u alles wat u over DCC dient te weten! 3. Welke soorten van betalingen zijn er mogelijk met DCC en hoe worden deze afgewikkeld? De volgende transacties kunnen met DCC worden afgewikkeld: betaling, reservering, fooi en storno, resp. creditering. Hieronder vindt u gedetailleerde informatie over iedere betaalsoort 3.1 Betaling met DCC Zo voert u een DCC-betaling uit: Toets het te betalen bedrag in en steek de kaart in de terminal. Indien er niet is gepind, dient de klant de bon te ondertekenen. Daarna ontvangt hij zoals gebruikelijk zijn klantenbon. Indien er binnen 60 seconden geen valuta is gekozen, wordt er overigens altijd in euro's afgerekend. Indien de klant binnen 60 seconden geen beslissing heeft genomen over de valutakeuze, kan er altijd een nieuwe betaaltransactie worden gestart door op de knop "afbreken" te drukken. Alle keuzemogelijkheden staan dan weer ter beschikking. De terminal herkent het land van herkomst van de kaart en geeft op het scherm aan, dat een betaling met DCC mogelijk is. Vraag nu de klant of hij wil betalen in zijn eigen valuta. Indien dit het geval is, bevestigt u dit op de terminal. Al naargelang het type terminal dat u gebruikt, kan de klant ook zelf de valuta selecteren en bevestigen. 3.2 Reservering met DCC De reservering en de verhoging van de reservering kunnen worden gemaakt in euro's of in de eigen valuta van de klant. Pas bij het boeken moet de klant beslissen in welke valuta hij wil betalen. Op de transactiebon kan de klant alle details van de betaling terugvinden. De betaling wordt afgehandeld als een gewone kaartbetaling en de transactiebon wordt uitgeprint.

5 EUR 200,00 GBP 170,64 Wechselkurs/Exch. Rate Karte Verfall-Datum 09/15 VU-Nr. Transaction Currency Genehmigungs-Nr Datum GBP 170,64 09:55 Uhr Voorbeeld van een transactiebon met DCC Type kaart (hier Visa) Valuta van de handelaar Valuta van de kaarthouder Terminal-ID: TA-Nr BNr Kartenzahlung Visa Merchant Sales Currency EUR 200,00 Wechselkurs/Exch. Rate Transaction Currency GBP 170,64 Karte Verfall-Datum 09/15 VU-Nr Genehmigungs-Nr Datum :55 Uhr *** Karte akzeptiert *** AS-Proc-Code = Capt.-Ref. = 0000 Antwortcode = 00 Cardholder has chosen to pay in GBP and this choice is final. Transactions can also be conducted in EUR. This service is provided by ConCardis and the transaction is based on Reuters wholesale exchange rate incl % international conversion margin. Bitte Beleg aufbewahren und die Kopie an den Kunden aushändigen. Karte *** Karte akzeptiert *** Verfall-Datum 09/15 VU-Nr AS-Proc-Code Genehmigungs-Nr. = Capt.-Ref. Datum = :55 Uhr Antwortcode = 00 *** Karte akzeptiert *** Cardholder has chosen to pay in GBP and this choice is final. Transactions can also AS-Proc-Code = be conducted in EUR. This service Capt.-Ref. is provided = 0000 by ConCardis Antwortcode and = the 00trans- action is based on Reuters wholesale Cardholder exchange has chosen rateto pay incl. GBP 3. and 00% this international choice is conversion final. Transactions margin. can also be conducted in EUR. This Bitte service Beleg is provided aufbewahren by und ConCardis die Kopie and the an transaction is based on Reuters den Kunden aushändigen. wholesale exchange rate incl % international Unterschrift: conversion margin. Bitte Beleg aufbewahren und die Kopie an den I Kunden have chosen aushändigen. not to use the MasterCard currency conversion Unterschrift: process and agree that I will have no recourse against MasterCard concerning the currency conversion. I understand have chosen that not I to will use save the MasterCard the costs for currency the currency conversion conversion process and levied by agree my card that issuing I will have bank. no recourse against MasterCard concerning Unterschrift the currency conversion. I understand that I will save the costs for the currency conversion levied by my card issuing bank. Verklaring van instemming van de klant (Visa) Unterschrift Verklaring van instemming van de klant (MasterCard) Unterschrift: I have chosen not to use the MasterCard currency conversion process and agree that I will have no recourse against MasterCard concerning the currency conversion. I understand that I will save the costs for the currency conversion levied

6 Hier leest u alles wat u over DCC dient te weten! 3.3 Fooi De kaarthouder kan de fooi ofwel direct invullen op de terminal voor het afhandelen van de betaling, of bij het ondertekenen van de transactiebon invullen op de bon. Bij het invullen van de fooi op de terminal wordt de valuta voor de tip automatisch bepaald, en wel steeds conform de valuta, waarin de betaling werd gedaan. Indien uw klant heeft gekozen voor een DCC-betaling en zijn fooi in zijn eigen valuta (bijv. US dollar) op de bon invult, kunt u zoals gebruikelijk de bijboeking van de fooi op de terminal afwikkelen. 3.4 Storno Indien een klant in zijn eigen valuta heeft betaald, biedt de terminal u de storno aan in de valuta waarin oorspronkelijk werd betaald, of de terminal storneert automatisch in de valuta van de handelaar. Een storno kunt u overigens uitvoeren tot de eerstvolgende kasafsluiting. Indien deze al heeft plaatsgevonden kan de oorspronkelijke betaling alleen nog maar worden teruggedraaid in de vorm van een creditering. 3.5 Creditering Crediteringen dienen te worden uitgevoerd in de valuta van de oorspronkelijke betaling. Wanneer een klant dus in zijn eigen valuta heeft betaald, biedt de terminal de creditering ook in deze valuta aan. Onze tip: Of het nu gaat om een vakantie, zakenreis of studie-uitstapje: wie vreemde landen bezoekt, heeft de creditcard meestal bij de hand. Zet DCC in en profiteer van een grote klantenkring!

7 6 7 De voordelen van DCC voor u Transparante prijzen Met DCC verleent u uw internationale klanten een innovatieve en waardevolle service. Transparante prijzen geven blijk van een hoge mate van service- en klantgerichtheid. Dat wekt vertrouwen. Financieel voordeel Een lager disagio bij iedere DCCtransactie vormt een financieel voordeel voor u. Geen extra kosten of moeite DCC leidt voor u niet tot extra kosten of moeite bij het betaalproces, noch tot aanpassingen in uw boekhouding. Uitbetaling zoals tot nu toe in euro's De creditering van het betaalde bedrag ontvangt u zoals gebruikelijk in euro's.

8 De voordelen van DCC voor uw klanten Keuzemogelijkheid Uw klanten kunnen zelf kiezen, of ze in euro's of in hun eigen valuta willen betalen. Best Rate Guarantee DCC wordt altijd afgerekend tegen de beste wisselkoers van die dag. Dat garanderen wij u en uw klanten. Indien uw klant op dezelfde dag met de bij u gebruikte kaart een transactie uitvoert, die wordt omgerekend tegen een betere koers dan de DCCtransactie, krijgt hij het verschil van onze DCC-partnerfirma FEXCO terug. Hiervoor vult uw klant eenvoudig het formulier op onze homepage in, sluit de originele bonnen bij, en stuurt deze naar onze partnerfirma FEXCO. Actuele omrekeningskoersen De bindende koers voor de omrekening wordt een paar keer per dag geactualiseerd. Indien uw klant echter kiest voor betaling in euro's, dan wordt de koers van zijn kaartuitgevende bank gehanteerd. Deze is op de dag van betaling nog niet bekend. Eenvoudige declaratie Het bedrag op de transactiebon komt voor 100% overeen met het bedrag dat later op het afrekeningsover zicht van de kaart verschijnt. Uw zakelijke klanten kunnen zo eenvoudig en snel declareren. Transparantie De transactiebon zorgt voor helderheid. Uw klant heeft de wisselkoers en het betaalde bedrag zwart op wit in beide valuta's. Dat voorkomt onaangename verrassingen met be trekking tot de wisselkoers. De betaling in de eigen valuta zorgt in het buitenland voor veiligheid en vertrouwen, omdat uw klant gewend is aan "zijn" valuta.

9 Hoe u DCC op de juiste wijze aanbiedt aan uw klanten De juiste vraagtechniek Geef altijd de klant de keuze, in welke valuta hij wil betalen. Bied hem de mogelijkheid van een DCC-betaling aan. Maar: juist aanbieden betekent de juiste vragen stellen. Wanneer uw terminal aangeeft, dat een betaling met DCC mogelijk is, kunt u uw klant vragen in welke valuta deze wil betalen. Kies een manier van vragen die het proces niet ophoudt en waarvoor geen nadere uitleg nodig is, bijvoorbeeld: ʆ ʆ Can I prepare your bill in dollars? ʆ ʆ Would you like to pay in dollars? ʆ ʆ That s 220 dollars, is that OK? 2. Wij ondersteunen u Zorg ervoor, dat uw klanten al in uw zaak attent worden gemaakt op de DCC-service. ConCardis ondersteunt u graag met reclame materiaal, zoals staanders, stickers, etc. Neem gewoon contact op met uw klantadviseur of bestel het materiaal eenvoudig en ongecompliceerd op onze internetpagina. Onze tip: U kunt in uw vraag het beste alleen de eigen valuta van de klant noemen. Dan kan deze gewoon met "ja" antwoorden en hoeft niet lang na te denken over de voors en tegens. Een of-of vraag, zoals " Would you like to pay in dollars or in euro?" kan leiden tot meer vragen van de klant.

10 Vaak gestelde vragen 1. Wie bepaalt de wisselkoers? Aan de omrekening liggen koersen ten grondslag, die berusten op de officiële deviezenhandel: de zogenaamde "Interbank wisselkoersen". Ze zijn gebaseerd op de gegevens van de financiële onderneming Reuters. 2. Hoe actueel zijn de wisselkoersen? De wisselkoersen worden op de beurshandelsdagen een aantal keer per dag geactualiseerd. De koers van vrijdag geldt gedurende het weekeinde, en op feestdagen geldt de koers van de voorgaande dag. De actualisering van de wisselkoers zorgt ervoor, dat de kaarthouder bij een DCC-betaling altijd de meest actuele koers krijgt. 3. Hoe hoog is het omrekeningstarief voor uw klanten? Bij betalingen met DCC wordt een vast omrekeningstarief van 3,00 % opgeteld (international conversion margin). Tegen een dergelijk tarief rekenen MasterCard en Visa eveneens betalingen in vreemde valuta om. 4. Is het voordeliger om af te rekenen in euro's of in de vreemde valuta? Met DCC wordt afgerekend tegen de actuele koers van de dag. MasterCard en Visa handelen de betaling pas enkele dagen later af tegen de dan geldige koers. Hierbij wordt eveneens een omrekeningstarief berekend, dat vergelijkbaar is met de international conversion margin. Wie zekerheid zoekt, zou daarom in ieder geval de voorkeur moeten geven aan de DCC dagkoers. 5. Hoe herkent de terminal dat de kaart geschikt is voor DCC? De terminal herkent aan de hand van de eerste zes cijfers van het kaartnummer het land van herkomst en de rekeningvaluta van de kaart. Indien een DCC-betaling mogelijk is, wordt de keuze direct op het scherm getoond.

11 Waarom biedt de terminal geen DCC aan? Wanneer het apparaat geen DCC aanbiedt, kan dat meerdere redenen hebben: De kaart is niet van MasterCard, Visa, Maestro of V PAY. Het land van herkomst van de kaart komt niet overeen met de afrekeningsvaluta van de kaart (bijv. een Zwitserse kaart, die betrekking heeft op een euro-rekening). De eigen valuta van de kaarthouder is geen der door ons aangeboden DCCvaluta's. 8. Hoe gaat de afrekening, resp. de kasafsluiting bij DCC-transacties in zijn werk? Kastotalen, resp. de afsluiting worden vermeld in euro's. De lijst met afzonderlijke transacties vermeldt, enkel ter informatie, de vreemde valuta bij de desbetreffende transacties. Onze tip: DCC is een belangrijke service en bijzonder interessant voor de horeca en de detailhandel. Kies nu voor DCC! 7. Wat is de relatie tussen DCC en de koers opslag? Het tarief voor de valutaomrekening staat los van de koersopslag. Het tarief van 3,00 % (international conversion margin) heeft enkel betrekking op de valuta omrekening. De koersopslag wordt daarentegen vastgesteld door de kaart uitgevende bank. Informatie hierover kan enkel worden verstrekt door de thuisbank van de kaarthouder.

12 06_1372_2.0_EU_nl ConCardis GmbH Nederland Telefoon: Fax: ConCardis GmbH België Telefoon: Fax:

Dynamic Currency Conversion Opleidingspresentatie

Dynamic Currency Conversion Opleidingspresentatie Dynamic Currency Conversion Opleidingspresentatie Wat is Dynamic Currency Conversion? De DCC-dienst laat uw klanten toe om te betalen in de valuta van hun thuisland wanneer ze hun Visa en MasterCard gebruiken

Nadere informatie

Extra service voor uw klanten: betalen in eigen valuta. Dynamic Currency Conversion voor transacties via uw betaalautomaat of uw website

Extra service voor uw klanten: betalen in eigen valuta. Dynamic Currency Conversion voor transacties via uw betaalautomaat of uw website PaySquare whitepaper Dynamic Currency Conversion voor transacties via uw betaalautomaat of uw website Extra service voor uw klanten: betalen in eigen valuta 1 Inhoud Inleiding Omrekenen hoeft niet meer

Nadere informatie

Whitepaper (e-)dcc. Extra service voor uw klanten: betalen in eigen valuta

Whitepaper (e-)dcc. Extra service voor uw klanten: betalen in eigen valuta Whitepaper (e-)dcc Extra service voor uw klanten: betalen in eigen valuta Inhoud Inleiding Omrekenen hoeft niet meer 3 Betalen in eigen valuta Wat is (e-)dcc en waarom is dit interessant voor uw klanten?

Nadere informatie

Betalingen accepteren via PaySquare. Uw betalingen in goede handen

Betalingen accepteren via PaySquare. Uw betalingen in goede handen Betalingen accepteren via PaySquare Uw betalingen in goede handen Veilig betalingsverkeer Maak het uw klanten gemakkelijk Betalingen met betaalkaarten zijn veilig, kostenbesparend en omzetverhogend. Wilt

Nadere informatie

PaySquare whitepaper. Dynamic Currency Conversion voor fysieke winkels en webwinkels. Extra service voor uw klanten: betalen in eigen valuta

PaySquare whitepaper. Dynamic Currency Conversion voor fysieke winkels en webwinkels. Extra service voor uw klanten: betalen in eigen valuta PaySquare whitepaper Dynamic Currency Conversion voor fysieke winkels en webwinkels Extra service voor uw klanten: betalen in eigen valuta 1 EQUENS0029 WP DCC.indd 1 27-06-11 11:20 Inhoud Inleiding Omrekenen

Nadere informatie

Uw betalingen zijn in goede handen bij PaySquare

Uw betalingen zijn in goede handen bij PaySquare Uw betalingen zijn in goede handen bij PaySquare Als ondernemer maakt u het uw klanten graag makkelijk. Wilt u uw klanten in staat stellen om iedere aankoop snel, gemakkelijk en veilig te betalen, dan

Nadere informatie

HANDLEIDING WINPOS KASSA

HANDLEIDING WINPOS KASSA HANDLEIDING WINPOS KASSA DATUM: VERSIE: AUTEUR: REVIEW: 13-08-2007 First draft Joshua Willems Marc Hermans 29-08-2007 Final version Freek Sengers Marc Hermans INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 De kassa opstarten

Nadere informatie

Overal incasseren met de iphone

Overal incasseren met de iphone Overal incasseren met de iphone De ConCardis epayment App maakt van uw iphone een betaalterminal Afwikkelen van betalingen onderweg: veilig, eenvoudig en overal U wilt girale betalingen mobiel en veilig

Nadere informatie

FAQ Retourpinnen. Voor de winkelier

FAQ Retourpinnen. Voor de winkelier FAQ Retourpinnen Voor de winkelier Is deze FAQ ook in het andere talen beschikbaar? Nee. Deze FAQ is alleen in het Nederlands. Is er een FAQ voor mijn kassamedewerkers? Ja. Kijk op www.pin.nl/retourpinnen.

Nadere informatie

Transactietypen V1 TS1408

Transactietypen V1 TS1408 Transactietypen.007 V TS08 INLEIDING Dit document beschrijft de verschillende transactietypen die mogelijk zijn op een Worldline (C-TAP 0.) betaalautomaat. De transactietypen zijn zowel mogelijk op een

Nadere informatie

Handleiding EMS Reports

Handleiding EMS Reports Handleiding EMS Reports Handleiding EMS Reports Inhoudsopgave 1. Introductie 2. Hoe moet ik inloggen? 3. Hoe krijg ik inzicht in mijn Merchant details? 4. Hoe krijg ik inzicht in mijn transacties? 5. Hoe

Nadere informatie

Handleiding Merchant Services Online

Handleiding Merchant Services Online Handleiding Merchant Services Online Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Inloggen, gebruikersnaam en wachtwoord 3. Startpagina 4. Profile 5. Transaction Activity 5.1 Processed batches 5.2 Chargeback Status 5.3

Nadere informatie

ConCardis: Biedt oplossingen om zonder contant geld in elke situatie te kunnen betalen (Nederland)

ConCardis: Biedt oplossingen om zonder contant geld in elke situatie te kunnen betalen (Nederland) ConCardis: Biedt oplossingen om zonder contant geld in elke situatie te kunnen betalen (Nederland) Acceptatie van debit- & creditcards Services & innovatie Zekerheid & individueel advies ConCardis GmbH

Nadere informatie

Handleiding American Express

Handleiding American Express Handleiding American Express door Patricia Sturm 5 september 2016 Versie 2.0 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. American Express... 4 2.1. Verloop van een American Express transactie... 4 2.2. Aanleveren

Nadere informatie

Rabo Omnikassa. Handleiding Versie

Rabo Omnikassa. Handleiding Versie Rabo Omnikassa Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Aanmelden Rabo Omnikassa 5 3. Instellingen CCV Shop 6 4.

Nadere informatie

Handleiding Maestro. door Patricia Sturm 29 september Versie 1.1 Openbaar

Handleiding Maestro. door Patricia Sturm 29 september Versie 1.1 Openbaar Handleiding Maestro door Patricia Sturm 29 september 2016 Versie 1.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Maestro... 4 2.1. Verloop van een Maestro betaling... 4 2.1.1. Autorisatie middels 3D Secure...

Nadere informatie

Betaalmethoden en kassaservices

Betaalmethoden en kassaservices Betaalmethoden en kassaservices Rabo OmniKassa Welke betaalmethoden en kassaservices zijn voor uw webwinkel interessant? van belang zijn bij de keuze van de juiste betaalmethode en kassaservice. Uw Doelgroep

Nadere informatie

Whitepaper Veilig online betalen met 3-D Secure

Whitepaper Veilig online betalen met 3-D Secure Whitepaper Veilig online betalen met 3-D Secure Inhoudsopgave INLEIDING... 2 WAT IS 3-D SECURE?... 3 HOE HET WERKT?... 3 DE VOORDELEN... 4 MEER WETEN?... 4 Pagina 1 Inleiding Voor u treft u een whitepaper

Nadere informatie

Last minute verzekeringen

Last minute verzekeringen Last minute verzekeringen Inleiding. De verzekeringsmaatschappijen in Jack/Vera worden boekhoudkundig als elke andere touroperator behandeld. De last minute verzekeringen dienen op een andere manier ingebracht

Nadere informatie

Deze handleiding werd speciaal voor u gemaakt. U vindt hier alles terug om probleemloos met uw betaalterminal te kunnen werken.

Deze handleiding werd speciaal voor u gemaakt. U vindt hier alles terug om probleemloos met uw betaalterminal te kunnen werken. Beste Klant, Proficiat met de van uw nieuwe betaalterminal. U hebt gekozen voor een toestel dat u in staat stelt om uw betalingen te kunnen ontvangen naar de meest recente normen. Deze handleiding werd

Nadere informatie

Account aanmaken en activeren van mypos-terminal

Account aanmaken en activeren van mypos-terminal Account aanmaken en activeren van mypos-terminal Hieronder volgen de stappen om een account aan te maken bij mypos om uw betaalterminal en uw eventuele mypos Business Card te activeren. Het volgende is

Nadere informatie

Infogids. Handleiding voor kaartacceptatie via de betaalautomaat

Infogids. Handleiding voor kaartacceptatie via de betaalautomaat Infogids Handleiding voor kaartacceptatie via de betaalautomaat Veilige acceptatie van betaalkaarten op uw betaalautomaat 4 1 Handleiding kaartacceptatie 6 1.1 Acceptatievoorschriften bij een betaalkaart

Nadere informatie

Deze handleiding werd speciaal voor u gemaakt. U vindt hier alles terug om probleemloos met uw betaalterminal te kunnen werken.

Deze handleiding werd speciaal voor u gemaakt. U vindt hier alles terug om probleemloos met uw betaalterminal te kunnen werken. Beste Klant, Proficiat met de van uw nieuwe betaalterminal. U hebt gekozen voor een toestel dat u in staat stelt om uw betalingen te kunnen ontvangen naar de meest recente normen. Deze handleiding werd

Nadere informatie

TARIEVEN EN VOORWAARDEN PARTICULIEREN

TARIEVEN EN VOORWAARDEN PARTICULIEREN TARIEVEN EN VOORWAARDEN PARTICULIEREN Januari 2015 FX4Biz Tarieven en voorwaarden Januari 2015 DIENSTEN BESCHIKBAAR Mogelijkheid om een overdracht naar derden te verzenden Mogelijkheid om een overdracht

Nadere informatie

Handleiding VX670 Lidkaart waarmee je spaart

Handleiding VX670 Lidkaart waarmee je spaart Handleiding VX670 Lidkaart waarmee je spaart Versie 18/11/2014 INHOUD 0. Inleiding 4 1. Connectiemogelijkheden 5 2. Transactiemenu 6 2.1. Procentkorting toekennen 7 2.2. Bonkorting toekennen 8 2.3. Waardekorting

Nadere informatie

AFO 231 Registratie facturen

AFO 231 Registratie facturen AFO 231 Registratie facturen 231.1 Inleiding De factuurregistratie hangt nauw samen met de manier waarop het budgetbeheer uitgevoerd wordt. Wij raden dan ook aan de paragraaf over AFO 243 ( Budgetbeheer

Nadere informatie

NB Voor uitgebreidere informatie over geld wegboeken raadpleegt u de handleiding Account Management

NB Voor uitgebreidere informatie over geld wegboeken raadpleegt u de handleiding Account Management Retour boeken geld Wanneer u geld gaat terugboeken van uw Today s effectenrekening naar uw tegenrekening, dient u in te loggen op het Accountmanagement. U heeft hierbij keuze uit een WIRE-instructie of

Nadere informatie

Toelichting MasterCard SecureCode & Verified by Visa

Toelichting MasterCard SecureCode & Verified by Visa Toelichting MasterCard SecureCode & Verified by Visa Versie: 2.2 Jaar: 2012 Auteur: Buckaroo Online Payment Services Acceptatie via internet MasterCard SecureCode en Verified by Visa Helaas komt fraude

Nadere informatie

Betalingskenmerk DOCUMENT: VERSIE 6

Betalingskenmerk DOCUMENT: VERSIE 6 Betalingskenmerk DOCUMENT: 16.010 VERSIE 6 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 3 2 Activeren betalingskenmerk... 4 3 Gebruik betalingskenmerk... 5 Bijlage A Voorbeelden betalingskenmerk... 7 Bijlage B Administrator

Nadere informatie

Overzicht van uw transacties

Overzicht van uw transacties Overzicht van uw transacties Optimaal gebruik van uw transactieoverzicht Onze medewerkers helpen u graag. 088 228 9400 ccvkb@nl.ccv.eu www.ccv.nl Optimaal gebruik van uw transactieoverzicht Met een transactieoverzicht,

Nadere informatie

ICARUS Illumina E653BK on Windows 8 (upgraded) how to install USB drivers

ICARUS Illumina E653BK on Windows 8 (upgraded) how to install USB drivers ICARUS Illumina E653BK on Windows 8 (upgraded) how to install USB drivers English Instructions Windows 8 out-of-the-box supports the ICARUS Illumina (E653) e-reader. However, when users upgrade their Windows

Nadere informatie

Een Debitcard aanvragen

Een Debitcard aanvragen Een Debitcard aanvragen Een uitgebreid stappenplan dat u stap voor stap meeneemt in het proces van MoneyBookers om een Debitcard aan te vragen. Geachte Lezer, Deze PDF is bedoeld als handleiding voor u,

Nadere informatie

YOMANI MU. verkorte handleiding

YOMANI MU. verkorte handleiding YOMANI MU verkorte handleiding Versie 2 oktober 2012 1. Aansluiten bekabeling A) Aansluiten communicatiekabel Plaats de UTP/CAT-5 (Ethernet) kabel in de Ethernet poort van de terminal. Verbind vervolgens

Nadere informatie

Handleiding VX570 Lidkaart waarmee je spaart. versie 1.4.20.10

Handleiding VX570 Lidkaart waarmee je spaart. versie 1.4.20.10 Handleiding VX570 Lidkaart waarmee je spaart versie 1.4.20.10 Versie 05/09/2013 INHOUD 0. Inleiding 4 1. Overzicht aansluitingen/toetsen 5 2. Overdrachtticket 6 3. Connectiemogelijkheden 7 4. Transactiemenu

Nadere informatie

Saferpay. D Het veiligste betaalsysteem voor uw onlineshop ie

Saferpay. D Het veiligste betaalsysteem voor uw onlineshop ie D Het veiligste betaalsysteem voor uw onlineshop ie 1 E-Payment is een alomvattend E-Payment-systeem van SIX Payment Services voor eenvoudig en veilig betalen in uw onlineshop. Via kunt u alle gangbare

Nadere informatie

HANDLEIDING EMS REPORTS

HANDLEIDING EMS REPORTS HANDLEIDING EMS REPORTS INHOUDSOPGAVE Hoe log ik in? 3 Hoe verander ik mijn wachtwoord? 3 Menu Structuur 4 Hoe krijg ik inzicht in mijn contract details? 4 Belangrijke informatie op uw bankafschrift, terminal

Nadere informatie

Saferpay. D Het veiligste betaalsysteem voor uw onlineshop ie

Saferpay. D Het veiligste betaalsysteem voor uw onlineshop ie D Het veiligste betaalsysteem voor uw onlineshop ie 3 veiligheid Bied uw klanten de hoogst mogelijke veiligheid. Tevens bieden wij u bescherming tegen het uitvallen van betalingen, want het gaat ook om

Nadere informatie

Aandelenmarktspel. Handleiding Dealingroom. BitPress Educatie B.V. Amsterdam 2015, versie NL

Aandelenmarktspel. Handleiding Dealingroom. BitPress Educatie B.V. Amsterdam 2015, versie NL BitPress Educatie B.V. Amsterdam 2015, versie NL 1 Inleiding Het Aandelenmarktspel speelt zich af gedurende een week op de London Stock Exchange. De handelsweek loopt van maandag tot en met vrijdag en

Nadere informatie

Tarifering van de verwerking van transacties met betaalpassen en creditcards

Tarifering van de verwerking van transacties met betaalpassen en creditcards Tarifering van de verwerking van transacties met betaalpassen en creditcards De Interchange Fee Regulation is een wetgeving vanuit de EU (Verordening (EU) 2015/751), waar elke issuer en acquirer die gevestigd

Nadere informatie

PRIJZEN EN AFDRACHTEN

PRIJZEN EN AFDRACHTEN Document: Taal: Auteur: Tarieven Pay.nl Nederlands PAY.NL (SK) PRIJZEN EN AFDRACHTEN Datum: 17 augustus 2011 Versie: 8 Copyright: TinTel B.V./ Pay.nl 1.1 VOORWAARDEN: Deze tarieven gelden vanaf 1 augustus

Nadere informatie

De Pilz E-Shop Meer dan online inkopen

De Pilz E-Shop Meer dan online inkopen De Pilz E-Shop Meer dan online inkopen De Pilz E-shop In de B2B-sector moeten webshops tegenwoordig meer bieden dan alleen een inkoopportal dat 24 uur per dag bereikbaar is. Als klant verwacht u meer,

Nadere informatie

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software.

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Binnen untill ordering software kunt u werken met vast klanten. Hier in zijn er 3 verschillenden manieren, die in deze handleiding

Nadere informatie

meervaart: handleiding online bestellen 1

meervaart: handleiding online bestellen 1 handleiding online bestellen 1 In de Meervaart kunt u online bestellen en zelf bepalen waar u zit. Ga naar www.meervaart.nl en klik op theater. Kies uw voorstelling en klik op het bestelwagentje naast

Nadere informatie

Saferpay. D Het veiligste betaalsysteem voor uw onlineshop ie

Saferpay. D Het veiligste betaalsysteem voor uw onlineshop ie D Het veiligste betaalsysteem voor uw onlineshop ie E-Payment is een alomvattend E-Payment-systeem van SIX Payment Services voor eenvoudig en veilig betalen in uw onlineshop. Via kunt u alle gangbare nationale

Nadere informatie

N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano

N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano Inhoud: O Online Winkel stap 1: De Online Winkel van Pergamano p. 2 stap 2: Registreren bij het eerste bezoek p. 3 stap 3: Invullen registratieformulier

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Mijn Transacties

Gebruikershandleiding. Mijn Transacties Gebruikershandleiding Mijn Transacties Inhoudsopgave 1 Introductie... 5 1.1 Transacties en uitbetalingen raadplegen... 5 1.2 Voorwaarden browser om Mijn Transacties te kunnen gebruiken... 5 2 Inloggen...

Nadere informatie

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1 Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 1 Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen

Nadere informatie

Handleiding Bancontact

Handleiding Bancontact Handleiding Bancontact door Patricia Sturm - van Zijl 8 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Bancontact... 4 2.1. Verloop van een Bancontact transactie... 4 2.2. Aanleveren

Nadere informatie

Whitepaper Meer weten over CreditCards

Whitepaper Meer weten over CreditCards Whitepaper Meer weten over CreditCards Inhoudsopgave INLEIDING... 2 OVER VISA EN MASTERCARD... 3 3-D SECURE... 3 GEBRUIK VAN CREDITCARDS AANVRAGEN... 4 DE WERKING VAN CREDITCARDS... 4 ONLINE INZAGE IN

Nadere informatie

TARIEVEN EN VOORWAARDEN BEDRIJVEN

TARIEVEN EN VOORWAARDEN BEDRIJVEN TARIEVEN EN VOORWAARDEN BEDRIJVEN Januari 2015 DIENSTEN BESCHIKBAAR OP HET FX4BIZ TREASURER PLATFORM Mogelijkheid om een overdracht naar derden te verzenden. Mogelijkheid om een overdracht van derden te

Nadere informatie

Handleiding Merchant Data Online. Versie 1.2

Handleiding Merchant Data Online. Versie 1.2 Handleiding Merchant Data Online Versie 1.2 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Inloggen... 4 2.1 User ID en Password... 5 2.2 Disclaimer... 6 3 Homepage... 7 4 Activiteit... 8 4.1 Rekeningoverzichten... 8 4.2 Transactierapportage...

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Samen sterker 4875 GOOD THRU

Samen sterker 4875 GOOD THRU Handleiding Moneycard Samen sterker 4875 GOOD THRU Start gebruik Moneycard U heeft een Moneycard en bijbehorende pincode in twee gesloten enveloppen ontvangen. U kunt uw Moneycard nu direct gebruiken samen

Nadere informatie

Samen sterker 4875 GOOD THRU

Samen sterker 4875 GOOD THRU Handleiding Moneycard Samen sterker 4875 GOOD THRU Start gebruik Moneycard U heeft een Moneycard en bijbehorende pincode in twee gesloten enveloppen ontvangen. U kunt uw Moneycard nu direct gebruiken samen

Nadere informatie

Handleiding EMS Reports. Oktober Any transaction - any way EMSpay.nl

Handleiding EMS Reports. Oktober Any transaction - any way EMSpay.nl Handleiding EMS Reports Oktober 2016 Inhoudsopgave Hoe log ik in? 3 Hoe verander ik mijn wachtwoord? 3 Menu structuur 3 Hoe krijg ik inzicht in mijn contract details? 4 Belangrijke informatie op uw bankafschrift,

Nadere informatie

Dollars, Ponden en Euro s? Kies de valuta in uw SAP Business One database zorgvuldig

Dollars, Ponden en Euro s? Kies de valuta in uw SAP Business One database zorgvuldig Dollars, Ponden en Euro s? Kies de valuta in uw SAP Business One database zorgvuldig In SAP Business One kunt u verschillende valuta instellen. Bijvoorbeeld buitenlandse valuta voor buitenlandse zakenpartners

Nadere informatie

HANDLEIDING. Augustus 2012. Pagina 1 van 5

HANDLEIDING. Augustus 2012. Pagina 1 van 5 HANDLEIDING Augustus 2012 Pagina 1 van 5 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe u op eenvoudige wijze online een advertentie kunt samenstellen voor in de campinggids. U ontvangt een email met een

Nadere informatie

Handleiding Kamerboekingen voor Corporates

Handleiding Kamerboekingen voor Corporates Handleiding Kamerboekingen voor Corporates Contactpersoon: Pascalle van der Vaart Van der Valk Internet E: info@internet.valk.com T: -31(0) 347325942 F: -31(0) 347325977 Postbus 103-4130 EC Vianen valk.com

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

Handleiding. Boek Een ticket online

Handleiding. Boek Een ticket online Handleiding Boek Een ticket online STAP 1 - Selecteer retour ticket(retour) of (Enkele Reis) - Selecteer plaats van vertrek( Selecteer plaats van vertrek) - Typ minimaal twee beginletters van de gewenste

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave 4 Welkom bij SEPAY 5 Mijn SEPAY 6. Beeldscherm en toetsen 8. Menu en instellingen 10 Menu 10

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave 4 Welkom bij SEPAY 5 Mijn SEPAY 6. Beeldscherm en toetsen 8. Menu en instellingen 10 Menu 10 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 4 Welkom bij SEPAY 5 Mijn SEPAY 6 7 Beeldscherm en toetsen 8 10 Menu en instellingen 10 Menu 10 11 Taal instellingen 11 Tijd en datum 12 Toetsgeluiden en Slaapmodus 12 Betalen

Nadere informatie

UITGEBREIDE GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA

UITGEBREIDE GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA UITGEBREIDE GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA ALLE producten moeten worden aangeslagen op de kassa. Ook consumpties voor eigen gebruik door de bardienst, commissies, bestuur, etc Ook gevallen flesjes en bederf

Nadere informatie

Handleiding. SIBO Internet Bestel Service

Handleiding. SIBO Internet Bestel Service Handleiding SIBO Internet Bestel Service Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1 1.1 Inloggen 1.1.1 Wachtwoord wijzigen 1.1.2 Wachtwoord vergeten 1.2 Nieuwe transactie 1.2.1 Nieuwe boodschappenmand creëren

Nadere informatie

Handleiding DSB Internet Banking Zakelijke Klant (Corporate)- autorisator

Handleiding DSB Internet Banking Zakelijke Klant (Corporate)- autorisator Handleiding DSB Internet Banking Zakelijke Klant (Corporate)- autorisator Versie 1.0 Februari 2018 Inhoudsopgave A. Inloggen op DSB Internet Banking 2 B. Hoofdscherm 3 C. Mijn overzicht 6 C.1 Mijn rekeningen

Nadere informatie

Debiteuren Handleiding

Debiteuren Handleiding Debiteuren Handleiding Pagina 1 Voorwoord. In deze debiteuren handleiding leest u hoe u gebruik kunt maken van de debiteurenmodule. Omdat de mogelijkheden en werkwijze vrijwel eindeloos zijn zullen wij

Nadere informatie

Samen Sterker 4875 GOOD THRU

Samen Sterker 4875 GOOD THRU Gebruikshandleiding Moneycard Samen Sterker 4875 GOOD THRU Start gebruik Moneycard UW MONEYCARD IS PAS TE GEBRUIKEN BIJ GELD EN BETAALAUTOMATEN NADAT U DE CARD HEEFT GEACTIVEERD. ACTIVEREN MONEYCARD Zorg

Nadere informatie

RETOURPINNEN V1

RETOURPINNEN V1 14.017 RETOURPINNEN V1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Overzicht betaalautomaten... 4 3. Activeren en gebruik retourpinnen t.b.v. YOMANI en YOXIMO met BE Suite... 6 4. Activeren en gebruik retourpinnen

Nadere informatie

Bestellen van één of meerdere NS-Business Card(s)

Bestellen van één of meerdere NS-Business Card(s) Bestellen van één of meerdere NS-Business Card(s) Via Mijn NS Zakelijk kunt u direct één of meerdere NS-Business Card(s) bestellen. Deze optie gebruikt u als contactpersoon wanneer u binnen uw organisatie

Nadere informatie

1 Handleiding. Total Cards Online. Handleiding

1 Handleiding. Total Cards Online. Handleiding 1 Handleiding Total Cards Online Handleiding 2 Handleiding Inleiding Indien uw antwoord niet in deze handleiding staat, dan kunt u ons bereiken op ons e-mailadres: cards.nl@total.com. De Cards Customer

Nadere informatie

HELPS MY BUSINESS GROW

HELPS MY BUSINESS GROW HELPS MY BUSINESS GROW mypos Belangrijkste inzichten 30+ LANDEN MEER DAN 60.000 HANDELAREN MEER DAN 1,2 MILJARD EURO VERWERKT PER JAAR OVERZICHT ACCEPTEER DEBET & KREDIETKAARTEN DOOR ALLE BETAALKANALEN

Nadere informatie

ICBC (Europe) S.A. Amsterdam Branch

ICBC (Europe) S.A. Amsterdam Branch ICBC (Europe) S.A. Amsterdam Branch Overboeken binnen uw eigen rekening Transfer Between your own account 个 人 账 户 转 账 2 ICBC Express 工 银 速 汇 3 Overboeking binnen SEPA Payment within SEPA SEPA 区 内 转 账 4

Nadere informatie

CCV CARD ONLINE. Gebruikershandleiding v3.0. Computer Centrum C. van de Velden B.V.

CCV CARD ONLINE. Gebruikershandleiding v3.0. Computer Centrum C. van de Velden B.V. CCV CARD ONLINE Gebruikershandleiding v3.0 Computer Centrum C. van de Velden B.V. Inleiding CCV Card online stelt u in staat om m.b.v. uw PC mutaties te verzorgen op debiteuren, kaarthouders en/of kaarten.

Nadere informatie

Minigids. Online betalingen.

Minigids. Online betalingen. Minigids Online betalingen. Inhoud Introductie 3 Zo werkt het 4 Waarom we online betalen aanbieden 5 Over virtuele creditcards op Booking.com 6 Antwoord op uw topvragen 8 2 Online betalingen: een introductie

Nadere informatie

Aanvraag voor Payment Facilitator Overeenkomst

Aanvraag voor Payment Facilitator Overeenkomst 1. Bedrijfsgegevens Statutaire naam* KvK nr.* Niet inschrijfplichtig Handelsnaam* (deze dient ook op uw printbon en KvK te staan) Initialen/Achternaam contactpersoon* De heer mevrouw Statutair vestigingsadres

Nadere informatie

Wifi hotspot met welkomspagina Kurkshop 5.2. Installatie en gebruiksaanwijzing

Wifi hotspot met welkomspagina Kurkshop 5.2. Installatie en gebruiksaanwijzing Wifi hotspot met welkomspagina Kurkshop 5.2 Installatie en gebruiksaanwijzing www.kurkshop.nl KvK nr 60828587 februari 2015 Inhoud 1 Inleiding en overzicht... 3 1.1 Bediening... 3 1.2 Toegang... 3 2 Hardware

Nadere informatie

MyDHL+ Uw accountnummer(s) delen

MyDHL+ Uw accountnummer(s) delen MyDHL+ Uw accountnummer(s) delen met anderen Uw accountnummer(s) delen met anderen in MyDHL+ In MyDHL+ is het mogelijk om uw accountnummer(s) te delen met anderen om op uw accountnummer een zending te

Nadere informatie

Het nieuwe zakelijke betalen. Geen gedoe met bonnetjes, kleine kassen, voorschotten en declaraties

Het nieuwe zakelijke betalen. Geen gedoe met bonnetjes, kleine kassen, voorschotten en declaraties Het nieuwe zakelijke betalen Geen gedoe met bonnetjes, kleine kassen, voorschotten en declaraties WAT IS SIMPLED CARD? De betaalpassen geeft u zelf uit en de bestedingsruimte van iedere pas kunt u realtime

Nadere informatie

Het indienen van een meerdaagse reisdeclaratie (geen reguliere onkosten)

Het indienen van een meerdaagse reisdeclaratie (geen reguliere onkosten) Het indienen van een meerdaagse reisdeclaratie (geen reguliere onkosten) Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe u een meerdaagse reisdeclaratie in kunt dienen. In deze handleiding worden de handelingen

Nadere informatie

"Vreemde valuta tonen": Hierdoor worden de vreemde valuta bedragen in de boeking getoond naast de Euro (standaard valuta) bedragen.

Vreemde valuta tonen: Hierdoor worden de vreemde valuta bedragen in de boeking getoond naast de Euro (standaard valuta) bedragen. Vreemde Valuta Handleiding Vreemde valuta Algemeen Basisinstellingen Aanmaken van vreemde valuta grootboekrekeningen Gebruiksmogelijkheden van de vreemde valuta Extra functies Algemeen Onderstaand wordt

Nadere informatie

Realiseer betere valutakoersen bij uw eigen bank!

Realiseer betere valutakoersen bij uw eigen bank! Strategic Finance Solutions Interest Rate Risk Management Currency Risk Management Februari 2014 ICC White Paper Bedrijven die valutatransacties doen in de contante ( spot ) markt krijgen op het moment

Nadere informatie

Cashr & Adyen shuttle Quick Guide Beheerders

Cashr & Adyen shuttle Quick Guide Beheerders Cashr & Adyen shuttle Quick Guide Beheerders Algemene beheerdersinformatie Hieronder volgt algemene informatie over de Adyen shuttle. Een Adyen shuttle kost 99,-. U betaalt geen aansluitkosten. Er is geen

Nadere informatie

Overzicht van uw transacties

Overzicht van uw transacties Overzicht van uw transacties Optimaal gebruik van uw transactieoverzicht Onze medewerkers helpen u graag. 088 228 9400 ccvkb@nl.ccv.eu www.ccv.nl Optimaal gebruik van uw transactieoverzicht Met een transactieoverzicht,

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

Smartline - TimePRO. Operator Smartline - TimePRO. Product Versie: 4.25 Versie van deze handleiding: Inepro B.V. Alle rechten voorbehouden

Smartline - TimePRO. Operator Smartline - TimePRO. Product Versie: 4.25 Versie van deze handleiding: Inepro B.V. Alle rechten voorbehouden Smartline - TimePRO Operator Smartline - TimePRO Product Versie: 4.25 Versie van deze handleiding: 1.0.6 2014 Inepro B.V. Alle rechten voorbehouden Smartline - TimePRO De meest veelzijdige Self Service

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1400 Tafelregistratie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1400 Tafelregistratie Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1400 Tafelregistratie www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1Doel...3 2 Hoe er mee te werken...4 2.1Op rekening betalen...4 2.2Financiële

Nadere informatie

Start hier met lezen!

Start hier met lezen! k s e d e n li n O s id g Snelstart Voor eigenaren 2 Snelstartgids Onlinedesk Start hier met lezen! U bouwt pensioen op bij BPF Schilders. Als zelfstandig ondernemer bepaalt u zelf hoeveel pensioen u jaarlijks

Nadere informatie

Elobase Detailhandel Rekenwerkboek oefenen met vreemd geld

Elobase Detailhandel Rekenwerkboek oefenen met vreemd geld Elobase Detailhandel Rekenwerkboek oefenen met vreemd geld Detailhandel in toeristengebieden Inkoop in niet-eurolanden Dit rekenwerkboek is van: Telefoonnummer: Klas: 1 Rekenwerkboek, oefeningen Wat ga

Nadere informatie

QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING

QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING Versie 0.1 Inhoud Kassa opstarten... 2 Aanmelden medewerker... 2 Betekenis knoppen kassascherm... 4 Aanslaan & Afrekenen... 6 Betaalwijze Pin (gekoppelde pin)... 6 Betaalwijze

Nadere informatie

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Budget (VX 520) www.ccv.nl

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Budget (VX 520) www.ccv.nl Verkorte gebruikershandleiding CCV Budget (VX 520) Introductie In deze verkorte gebruikershandleiding voor uw betaalautomaat vindt u veel voorkomende handelingen. Ook is beschreven wat u kunt doen als

Nadere informatie

HANDLEIDING CORPORATE KAMER

HANDLEIDING CORPORATE KAMER HANDLEIDING CORPORATE KAMER VERSIE 1.0 VAN DER VALK HOTELS & RESTAURANTS Inhoudsopgave Waarvoor dient deze handleiding? 3 De boeking 4 Corporate kamer 4 Het adresboek beheren 17 Over dit document 24 Handleiding

Nadere informatie

Installatiehandleiding Kassa-betaalautomaat koppeling

Installatiehandleiding Kassa-betaalautomaat koppeling Telefoonnummers: Detacom Helpdesk: (0314) 37 28 40 of kijk op www.detacom.nl C.C.V. Servicecenter: (026) 38 49 849 of kijk op www.ccv.nl Voorbereiding: 1. Zorg ervoor dat u in het bezit bent van een kabel

Nadere informatie

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Smart (VX 520 + VX 820) www.ccv.nl

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Smart (VX 520 + VX 820) www.ccv.nl Verkorte gebruikershandleiding CCV Smart (VX 520 + VX 820) Introductie In deze verkorte gebruikershandleiding voor uw betaalautomaat vindt u veel voorkomende handelingen. Ook is beschreven wat u kunt doen

Nadere informatie

Handleiding InsideBusiness Payments. Aanpassen betaalopdrachten

Handleiding InsideBusiness Payments. Aanpassen betaalopdrachten Handleiding Aanpassen betaalopdrachten Inleiding Door de omzetting van uw zakelijke betaalrekeningen in vergelijkbare rekeningen vervallen er in bepaalde betaalopdrachten. In deze handleiding kunt u lezen

Nadere informatie

Het nieuwe pinnen gaat beginnen. Ook bij u!

Het nieuwe pinnen gaat beginnen. Ook bij u! pinnen gaat beginnen. Ook bij u! pinnen gaat beginnen. Ook bij u! Nederland stapt over op het pinnen met de chip in plaats van met de magneetstrip. De eerste pilots van het nieuwe pinnen zijn gestart.

Nadere informatie

Handleiding Bankoverschrijving

Handleiding Bankoverschrijving Handleiding Bankoverschrijving door Patricia Sturm - van Zijl 8 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Bankoverschrijving... 4 2.1. Verloop van een bankoverschrijving... 4 2.2.

Nadere informatie

PersonalSign 3 Pro. Handleiding voor het aanvragen en installeren van certificaten

PersonalSign 3 Pro. Handleiding voor het aanvragen en installeren van certificaten Technische bronnen PersonalSign 3 Pro Handleiding voor het aanvragen en installeren van certificaten Inhoud... 2 Uw certificaat bestellen... 3 Uw GlobalSign-account instellen... 3 Online aanvraag... 4

Nadere informatie

Valutaoptie. Bescherming tegen koersschommelingen. Wat is valutarisico? Wat is een valutaoptie?

Valutaoptie. Bescherming tegen koersschommelingen. Wat is valutarisico? Wat is een valutaoptie? Bescherming tegen koersschommelingen Dit productinformatieblad is bedoeld voor ondernemers die internationaal zaken doen. In het kort leest u hierin wat een valutaoptie is, hoe het werkt en wat de voordelen,

Nadere informatie

Wilmar Retail Kassa Handleiding

Wilmar Retail Kassa Handleiding Wilmar Retail Kassa Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 1.1 Verschillende kassa s... 3 2. Automatisch uitloggen... 5 3. Afrekenen... 5 3.1 Kassagroepen... 6 3.2 Afrekenen via

Nadere informatie

DE HAKRINBANK CREDITCARD. Comfort in een kaartje.

DE HAKRINBANK CREDITCARD. Comfort in een kaartje. DE HAKRINBANK CREDITCARD Comfort in een kaartje. Met de creditcard van de Hakrinbank wordt betalen een stuk makkelijker. U HEEFT OVERAL EN ALTIJD GELD OP ZAK. U kunt wereldwijd bij meer dan 24 miljoen

Nadere informatie

Toelichting bestelprocedure en betaalmethoden Stamboeck Shop

Toelichting bestelprocedure en betaalmethoden Stamboeck Shop Toelichting bestelprocedure en betaalmethoden Stamboeck Shop 1 Inleiding De Stamboeck Shop maakt gebruik van het systeem Shopfactory, de marktleider in webshopsystemen in Nederland. De betaalmethoden worden

Nadere informatie