Roxio Easy CD & DVD Burning

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Roxio Easy CD & DVD Burning"

Transcriptie

1 Roxio Easy CD & DVD Burning Beknopte handleiding

2 2 Aan de slag met Easy CD & DVD Burning In deze handleiding Welkom bij Roxio Easy CD & DVD Burning 3 Informatie over deze handleiding 3 Informatie over de suite Easy CD & DVD Burning 4 Informatie over de projectassistenten 6 Installatie van Easy CD & DVD Burning 7 Roxio Central leren kennen 8 Mediaprojecten starten vanuit Roxio Central 12 Toepassingen starten vanuit Roxio Central 13 Meer informatie 15 Ondersteuningsopties voor Easy CD & DVD Burning 16

3 3 Roxio Easy CD & DVD Burning Beknopte handleiding Welkom bij Roxio Easy CD & DVD Burning Welkom bij Roxio Easy CD & DVD Burning. Easy CD & DVD Burning biedt elke gebruiker, beginner of gevorderde, de gemakkelijkste manier om gegevens-, audio- en back-upschijven te maken. Met Easy CD & DVD Burning kunt u: Grote projecten op meerdere schijven archiveren. Audio- en gegevensschijven maken en schijven kopiëren. Schijven met geavanceerde indeling, opstartbare schijven en meer maken. Bestanden op de schijf versleutelen zodat iemand alleen toegang tot de bestanden heeft met een wachtwoord dat u selecteert. SureThing Express Labeler gebruiken om persoonlijke schijflabels en omslagen voor uw doosjes te maken. Informatie over deze handleiding Deze handleiding bevat een overzicht van Easy CD & DVD Burning zodat u gemakkelijk aan de slag kunt. Zie voor uitgebreide informatie over het gebruik van alle functies van Easy CD & DVD Burning de online Help beschreven in Meer informatie op pagina 15. Bepaalde onderdelen die beschikbaar zijn in Easy CD & DVD Burning worden mogelijk niet beschreven in deze handleiding. Elk onderdeel bevat een gedetailleerde online Help, die u kunt vinden in het menu Help of door op F1 te drukken. Afhankelijk van de versie van Easy CD & DVD Burning die u gebruikt, zijn bepaalde onderdelen die in deze handleiding worden beschreven mogelijk niet beschikbaar.

4 Aan de slag met Easy CD & DVD Burning Informatie over de suite Easy CD & DVD Burning 4 Informatie over de suite Easy CD & DVD Burning In de volgende gedeelten wordt een kort overzicht gegeven van de onderdelen van Easy CD & DVD Burning. Roxio Central Roxio Central is het beginpunt van waaruit u toegang hebt tot alle onderdelen en hulpmiddelen die u nodig hebt voor uw digitale mediaprojecten. Met Roxio Central kunt u: Al uw Easy CD & DVD Burning-toepassingen en -hulpprogramma's openen. Snel een cd of dvd maken. De Mini-modus gebruiken om geluid af te spelen, audio- en gegevensschijven te maken en schijven te kopiëren. De projecttabbladen gebruiken om aan de slag te gaan met al uw digitale mediaprojecten. Elk tabblad bevat een gemakkelijke handleiding en geeft u snel toegang tot de hulpmiddelen die u nodig hebt voor elk soort project. Zie Roxio Central leren kennen op pagina 8 voor meer informatie. Creator Classic Gebruik Creator Classic om gegevens-cd's en -dvd's te maken en om grote projecten op meerdere schijven te archiveren. Schijven met geavanceerde indeling, opstartbare schijven en meer maken. Daarnaast kunt u kiezen om de bestanden op de schijf te versleutelen zodat iemand alleen toegang tot de bestanden heeft met een wachtwoord dat u selecteert. Music Disc Creator Met Music Disc Creator kunt u muziekcompilaties maken die u kunt afspelen op uw thuis- of autostereo, uw draagbare muziekspeler, uw dvd-speler of uw computer. Met behulp van de audiobestanden van uw muziek-cd's, vaste schijf, of dvd-videobronnen, kunt u audio-cd's, MP3-/WMA-schijven en dvd-muziekschijven maken.

5 5 Roxio Easy CD & DVD Burning Beknopte handleiding PhotoSuite Gebruik PhotoSuite om uw digitale foto's te verbeteren, bewerken en uit te wisselen. Gebruik AutoFix om de belichting, verzadiging en scherpte van foto's automatisch aan te passen. Gebruik andere bewerkingsfuncties in PhotoSuite om veelvoorkomende problemen zoals rode ogen te verhelpen. Fotoprojectassistent helpt u bij het maken van persoonlijke kalenders, wenskaarten en collages waarbij u uw eigen foto's kunt gebruiken. U kunt tevens diavoorstellingen van uw foto's maken om met anderen uit te wisselen. Sound Editor Gebruik Sound Editor om geluidsclips en audiobestanden op te nemen en te bewerken en om uw eigen audiomixen te maken. Gebruik de nieuwe LP & Tape Assistant van Easy CD & DVD Burning om audio vanuit een analoge bron (zoals een elpee of audiocassette) vast te leggen om er een digitaal audiobestand van te maken.

6 Aan de slag met Easy CD & DVD Burning Informatie over de projectassistenten 6 Informatie over de projectassistenten Easy CD & DVD Burning bevat verscheidene projectassistenten die stapsgewijze richtlijnen bieden om u te helpen digitale mediaprojecten te maken die er professioneel uitzien. Easy Audio Capture Met Easy Audio Capture kunt u snel audio vastleggen (opnemen) vanaf analoge bronnen (zoals elpees, (cassette)banden of internetradio), waarbij u gebruikmaakt van een aansluiting tussen uw audioapparatuur en de geluidsingang van uw computer. Express Labeler Maak schijflabels en inlegvellen zoals voor- of achterkanten of boekjes. LP & Tape Assistant Maak digitale audiobestanden van uw oude elpees en bandjes in slechts enkele eenvoudige stappen. U kunt vervolgens uw audiobestanden bewerken en verbeteren en ze zelfs gebruiken in uw Easy CD & DVD Burning-projecten. Media Import Gebruik Media Import om alle soorten mediabestanden naar uw computer te importeren, van digitale foto's tot videobestanden, audiobestanden en dvd-filmtitels, en alles op één plaats. MyDVD Express Met MyDVD Express kunt u multimediaverhalen op dvd maken om met familie en vrienden uit te wisselen. Mix foto's en video, gebruik uw favoriete soundtrack, kies uit een selectie professioneel uitziende menu's en brand het op schijf. Diavoorstellingsassistent Maak in een paar klikken een diavoorstelling met hoge resolutie inclusief achtergrondgeluid en pan- en zoomeffecten. Zodra u uw projecten hebt voltooid met een projectassistent, kunt u het project afdrukken, branden of naar vrienden en. U kunt ook door blijven werken aan uw project met de geavanceerde functies van de volledige onderdelen van Easy CD & DVD Burning, zoals PhotoSuite, Label Creator of Music Disc Creator.

7 7 Roxio Easy CD & DVD Burning Beknopte handleiding Installatie van Easy CD & DVD Burning Volg deze procedure om Easy CD & DVD Burning te installeren. Ga als volgt te werk om Easy CD & DVD Burning te installeren: 1 Plaats de Easy CD & DVD Burning-installatieschijf in het schijfstation. Als Autorun is ingeschakeld op uw systeem, verschijnt het installatievenster van Easy CD & DVD Burning automatisch en kunt u stap 2 en 3 overslaan. 2 Kies Start > Uitvoeren. 3 Typ d:\setup (gebruik in plaats van d de juiste letter voor uw schijfstation). 4 Volg de installatie-instructies op het scherm.

8 Aan de slag met Easy CD & DVD Burning Roxio Central leren kennen 8 Roxio Central leren kennen U kunt uw digitale-mediaproject het gemakkelijkst starten vanuit Roxio Central. Roxio Central is het beginpunt van waaruit u toegang hebt tot alle onderdelen en hulpmiddelen die u nodig hebt voor uw digitale mediaprojecten. Met Roxio Central kunt u: Al uw Easy CD & DVD Burning-toepassingen en -hulpprogramma's openen. Snel een schijf maken, kopiëren, formatteren of wissen. De Mini-modus gebruiken om geluid af te spelen, audio- en gegevensschijven te maken en schijven te kopiëren. De projecttabbladen gebruiken om aan de slag te gaan met al uw digitale mediaprojecten. In dit gedeelte krijgt u een kort overzicht over het gebruik van Roxio Central, de projectstarter en de Mini-modus. Zie het Helpcentrum van Roxio Central voor meer informatie.

9 9 Roxio Easy CD & DVD Burning Beknopte handleiding De grootte van het deelvenster Project aanpassen Als u het projectvenster wilt vergroten en de projecttabbladen wilt minimaliseren, klikt u op de pijlknop boven aan de projectlijst. De projecttabbladen worden vervangen door een serie pictogrammen en het projectvenster wordt vergroot. Als u een project wilt selecteren, houdt u de muis boven een van de projectpictogrammen. Vervolgens verschijnt de lijst met beschikbare projecten. Klik op de naam van een project om aan de slag te gaan. Het configuratiescherm gebruiken Het configuratiescherm verschijnt onder aan het toepassingsvenster. Het bestaat uit drie hoofdgebieden: de weergave met informatie over het medium links, het invoerpaneel in het midden en het actiegebied rechts. Weergave met informatie over het medium Invoerpaneel Actiescherm Weergave met informatie over het medium: dit scherm bevat een visuele representatie van de CD/DVD of vaste schijf die wordt gebruikt als doel voor uw project. De weergegeven informatie verschilt van project tot project en wordt bijgewerkt wanneer u van schijf of doelstation verandert.

10 Aan de slag met Easy CD & DVD Burning Roxio Central leren kennen 10 De informatie die u ziet in de weergave over het medium bevat onder meer: De indeling en capaciteit van de schijf die zich momenteel in het recorderstation bevindt De volumenaam of titel van de schijf De resterende vrije ruimte op uw schijf Het aantal schijven dat u nodig hebt om het huidige project te voltooien Voor de beste resultaten steekt u een leeg of toevoegbare schijf in uw recorderstation voordat u met uw project begint. Als er geen schijf wordt aangetroffen of als de schijf in het station niet compatibel is met het project (bijvoorbeeld een dvd-schijf voor een cd-project), zijn de schattingen die worden weergegeven gebaseerd op het type schijf dat u meestal voor uw project gebruikt. Invoergebied: het invoergebied midden op het configuratiescherm verandert van project tot project en in sommige gevallen van stap tot stap binnen een enkel project. Het invoergebied wordt gebruikt om het volgende weer te geven: Een vervolgkeuzelijst die u kunt gebruiken om het recorderstation voor het actieve project te selecteren. Bij sommige projecten kan dezelfde vervolgkeuzelijst worden gebruikt om naar een specifiek bestand of een specifieke locatie op uw vaste schijf te gaan. De voortgang van het actieve project. Afspeelregelaars voor geluid en beeld. Actiegebied: aan de rechterkant van het configuratiescherm bevindt zich het actiegebied waar u veel projecten kunt starten door op een actieknop te klikken. De actieknop wordt pas weergegeven nadat een project is geselecteerd. Het actiegebied bevat tevens de knop Opties, waarmee u een groep van panelen kunt openen, die u kunt gebruiken om projectopties in te stellen. Tip: als u een project wilt annuleren nadat u op de actieknop hebt geklikt, klikt u opnieuw op de actieknop.

11 11 Roxio Easy CD & DVD Burning Beknopte handleiding Werken in de Mini-modus Er zijn twee versies van de interface voor het starten van projecten beschikbaar: het volledige toepassingsvenster en de Mini-modus. In de Minimodus is een deel van de functies van de volledige interface beschikbaar. In dit gedeelte worden enkele basisfuncties beschreven. Als u meer wilt weten over de Mini-modus, raadpleegt u het Helpgedeelte voor het soort project dat u wilt voltooien. Ga als volgt te werk om projecten te maken in de Mini-modus: 1 Kies Beeld > Mini-modus. 2 Gebruik de volgende knoppen om door de Mini-modus te gaan en projecten te starten: Terug naar het huidige project Geluid afspelen Het paneel Opties openen Een Roxio Central gegevensschijf Een schijf Een audio-cd sluiten maken kopiëren maken Schakelen naar volledige modus Roxio Central minimaliseren Het Helpcentrum van Roxio Central openen 3 Als u op een van de projectknoppen klikt, wordt er een miniatuurprojectvenster geopend speciaal voor dat project. In het volgende voorbeeld wordt een gegevensschijfproject getoond. Andere projectvensters zijn anders, maar de basisnavigatie is hetzelfde. Gebruik de volgende knoppen om uw project te maken met Mini-modus: Bestands- en mapgegevens Het geselecteerde station wijzigen Klikken om een schijf te branden Projecttype wijzigen Bladeren naar bestanden en mappen

12 Aan de slag met Easy CD & DVD Burning Mediaprojecten starten vanuit Roxio Central 12 Mediaprojecten starten vanuit Roxio Central U kunt snel mediaprojecten starten vanuit Roxio Central met het projectvenster. Elk projectvenster verschaft een lijst met taken en richtlijnen zodat u kunt bepalen welk projecttype het best op uw behoeften aansluit. Opmerking Afhankelijk van de softwareversie die u gebruikt, zijn sommige of alle projecttabbladen beschikbaar. Audio: in het venster Audio hebt u snel toegang tot audioprojecten voor bijvoorbeeld het kopiëren van audioschijven en het omzetten van bestanden naar MP3, WMA en andere populaire indelingen. Gegevensopslag en back-up: dit venster helpt u om uw belangrijke bestanden veilig te stellen. Kopiëren: vanuit het venster Kopiëren kunt u snel kopieertaken uitvoeren, zoals het kopiëren van niet-beschermde schijven en het maken van schijfimagebestanden. Foto: het venster Foto biedt u de hulpmiddelen voor het importeren van foto's, het maken van diavoorstellingen met hoge resolutie en het maken van fotoprojecten met PhotoSuite. Video: via het venster Video hebt u snel toegang tot de hulpmiddelen voor het maken van dvd-films met MyDVD Express. Extra: in het venster Extra kunt u een schijf snel wissen of voltooien en kunt u gegevens over de schijf ophalen. U kunt ook schijflabels maken, zoals laserlabels, met een LightScribe - of LabelFlash -apparaat.

13 13 Roxio Easy CD & DVD Burning Beknopte handleiding Toepassingen starten vanuit Roxio Central Als u snel naar de onderdelen en hulpprogramma's van Easy CD & DVD Burning wilt gaan vanuit Roxio Central, klikt u op Toepassingen onder Begin. Opmerking De toepassingen die beschikbaar zijn vanuit Roxio Central kunnen anders zijn dan in dit voorbeeld, afhankelijk van de softwareversie die u gebruikt.

14 Aan de slag met Easy CD & DVD Burning Toepassingen starten vanuit Roxio Central 14 Toepassingen U kunt de volgende toepassingen openen vanuit Roxio Central. Elke toepassing wordt kort beschreven in Informatie over de suite Easy CD & DVD Burning op pagina 4. Zie het Helpcentrum van het onderdeel voor meer informatie. Diavoorstellingsassistent Media Import Easy Audio Capture MyDVD Express LP & Tape Assistant

15 15 Roxio Easy CD & DVD Burning Beknopte handleiding Meer informatie Deze handleiding bevat een overzicht van Easy CD & DVD Burning zodat u gemakkelijk aan de slag kunt. Zie voor uitgebreide informatie over het gebruik van alle functies van Easy CD & DVD Burning de online Help die hieronder staat beschreven. Online Help Ieder onderdeel van Easy CD & DVD Burning beschikt over een uitgebreid, doorzoekbaar Helpcentrum. Elk Helpcentrum bevat stap-voor-stapprocedures en antwoorden op veelgestelde vragen. Kies Help > Helpcentrum van onderdeel om naar het Helpcentrum te gaan. Als u contextgevoelige Help wilt bekijken voor de activiteit die u op dat moment uitvoert, drukt u op F1. Praktijkoefeningen Easy CD & DVD Burning bevat een aantal zelfstudies zodat u snel vertrouwd kunt raken met alle functies die beschikbaar zijn in Roxio Central. Elke zelfstudie bevat tips en stapsgewijze instructies om u te helpen bij het maken van spannende digitale mediaprojecten. Kies een van de volgende manieren om een zelfstudie te bekijken: Vanuit Roxio Central kiest u Help > Zelfstudie en vervolgens de zelfstudie die u wilt bekijken. Ga naar de ondersteuningswebsite van Roxio op voor nuttige zelfstudies en andere productinformatie. Online ondersteuning van Roxio Als u de antwoorden op uw vragen niet in de online Help of in deze handleiding kunt vinden, kunt u de meest recente informatie op onze website vinden. U kunt op één van de volgende manieren naar de website van Roxio gaan: Klik op het Roxio-logo in een van de Easy CD & DVD Burning componentenvensters. Start uw webbrowser en ga naar

16 Aan de slag met Easy CD & DVD Burning Ondersteuningsopties voor Easy CD & DVD Burning 16 Ondersteuningsopties voor Easy CD & DVD Burning Onbeperkte zelfhulpopties Roxio biedt allerlei zelfhulpmiddelen zoals onze Virtual Agent, een doorzoekbare kennisbank van ondersteuningsartikelen met tips voor het oplossen van problemen plus zelfstudies waarmee u maximaal gebruik kunt maken van uw Roxio-producten. Bezoek de ondersteuningswebsite van Roxio voordat u telefonisch of via contact met ons opneemt. U vindt antwoorden op het merendeel van uw vragen op Alternatieve ondersteuningsopties Alternatieve ondersteuningsopties zoals ondersteuning via of telefoon zijn mogelijk beschikbaar voor uw Roxio-product op beperkte basis of tegen betaling. Bezoek onze website op om te zien welke opties er beschikbaar zijn voor uw product. Voordat u contact opneemt met Roxio Als u geen antwoord op uw vraag vindt in de online Help of op de ondersteuningswebsite van Roxio, kunt u ervoor kiezen contact met ons op te nemen via of telefoon. Ga naar voor nuttige stappen die u kunt ondernemen voordat u contact met ons opneemt. Contact opnemen met Roxio Meldt u aan op de webportal voor klanten om een aanvraag voor assistentie in te dienen of om contactinformatie voor uw locatie te vinden. U vindt de webportal voor klanten op

Roxio Creator NXT Beknopte handleiding

Roxio Creator NXT Beknopte handleiding Roxio Creator NXT Beknopte handleiding Roxio Creator NXT BEKNOPTE HANDLEIDING Welkom bij Roxio Creator NXT Welkom bij Roxio Creator, de totaaloplossing voor digitale media. Wat is er nieuw in Creator NXT

Nadere informatie

Nero Express. Nero Express openen: N-1

Nero Express. Nero Express openen: N-1 Nero Express Inleiding Welkom bij de populairste brandsoftware die momenteel op de markt is Nero Express. Met Nero Express kunt u uw favoriete muziek samenstellen of uw vcd een gebruikersvriendelijke interface

Nadere informatie

Easy VHS to DVD 3 & Easy VHS to DVD 3 Plus. Beknopte handleiding

Easy VHS to DVD 3 & Easy VHS to DVD 3 Plus. Beknopte handleiding Easy VHS to DVD 3 & Easy VHS to DVD 3 Plus Beknopte handleiding ii Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding www.roxio.com Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD 3 In deze handleiding Welkom bij Roxio

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 205 7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het verzamelen van geluidsbestanden. Ook het downloaden van muziekbestanden vanaf internet

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

Erratum Basisgids Adobe Photoshop Elements versie 13

Erratum Basisgids Adobe Photoshop Elements versie 13 1 Erratum Basisgids Adobe Photoshop Elements versie 13 In dit PDF-bestand vindt u aanvullende informatie over versie 13 van het programma Adopbe Photoshop Elements. In het algemeen zijn er weinig verschillen

Nadere informatie

Migreren naar Access 2010

Migreren naar Access 2010 In deze handleiding Het uiterlijk van Microsoft Access 2010 verschilt aanzienlijk van Access 2003. Daarom hebben we deze handleiding gemaakt, zodat u niet te veel tijd hoeft te besteden aan het leren werken

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

2. Starten met MediaMonkey

2. Starten met MediaMonkey 25 2. Starten met MediaMonkey MediaMonkey is een gebruikersvriendelijk programma voor het opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. Met MediaMonkey kunt u geluidsbestanden en muziek-cd s beluisteren.

Nadere informatie

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige

Nadere informatie

Handleiding branden in Nero

Handleiding branden in Nero Handleiding branden in Nero Hier volgt een korte uitleg over hoe u Nero moet gebruiken indien u een kopie wilt maken van een CD/DVD of uw eigen compilatie wilt maken. Deze uitleg is van toepassing op Microsoft

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Handleiding van de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De volgorde van lezen... 11 De cd-rom bij dit boek... 11 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden naar een computer kopiëren Gekopieerde beelden bewerken Overbodige gedeelten van films

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP DVD WRITER DVD200 http://nl.yourpdfguides.com/dref/923320

Uw gebruiksaanwijzing. HP DVD WRITER DVD200 http://nl.yourpdfguides.com/dref/923320 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Google products. Het gebruik van Picasa 2 is gratis. Het programma is in veel verschillende talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands.

Google products. Het gebruik van Picasa 2 is gratis. Het programma is in veel verschillende talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands. 1 Picasa 2 Picasa 2 is een foto-organizer van zoekmachinefabrikant Google. Het gratis programma bevat handige functies om uw foto's te beheren, te bewerken en te delen. Het gebruik van Picasa 2 is gratis.

Nadere informatie

1. Programma installeren Installeren van TotalMedia Studio Kopiëren van de oefenbestanden Tips... 18

1. Programma installeren Installeren van TotalMedia Studio Kopiëren van de oefenbestanden Tips... 18 Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 De cd-rom... 8 Uw voorkennis... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 8 De website bij dit boek... 9 Toets uw

Nadere informatie

7RIP^SIOKMHW. Nederlands

7RIP^SIOKMHW. Nederlands 7RIP^SIOKMHW Nederlands Adaptec, Inc. 691 South Milpitas Boulevard Milpitas, CA 95035 2000 Adaptec, Inc. Alle rechten voorbehouden. Adaptec en het logo van Adaptec zijn handelsmerken van Adaptec, Inc.

Nadere informatie

Focus op Fotografie: Photoshop Elements voor fotografen

Focus op Fotografie: Photoshop Elements voor fotografen Inhoud 1: Fotobeheer met Organizer 1 Introductie 2 Foto s van camera of kaartlezer importeren 2 Foto s uit bestaande mappen ophalen 4 De indeling van de Organizer 5 Weergaven in de Organizer 8 Foto s sorteren

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

2010 Visual Steps - www.visualsteps.nl - Dit is de inhoudsopgave bij de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 2 - ISBN 978 90 5905 276 5.

2010 Visual Steps - www.visualsteps.nl - Dit is de inhoudsopgave bij de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 2 - ISBN 978 90 5905 276 5. Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De schermafbeeldingen... 17 Website... 18 Toets

Nadere informatie

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc Inleiding Memeo Instant Backup is een eenvoudige oplossing voor een complexe digitale wereld. De Memeo Instant Backup maakt automatisch en continu back-ups van uw waardevolle bestanden op de vaste schijf

Nadere informatie

LightScribe-schijflabels maken met de notebookcomputer

LightScribe-schijflabels maken met de notebookcomputer LightScribe-schijflabels maken met de notebookcomputer Artikelnummer van document: 383416-331 Februari 2005 Copyright 2005 Hewlett-Packard Development Company, L.P. De informatie in deze documentatie kan

Nadere informatie

Het handboek van K3b. Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b. Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf

Het handboek van K3b. Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b. Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b. Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 5 2 Voorinstellingen 6 3 Gebruikersinterface configureren 7 4 De internals

Nadere informatie

9. Uw foto s in Vista

9. Uw foto s in Vista 241 9. Uw foto s in Vista Digitale fotografie heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. De gewone camera met filmrolletje is grotendeels verdrongen door de digitale camera. Gewone foto s worden

Nadere informatie

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Foto s die je importeert worden altijd opgeslagen in: Afbeeldingen. Windows 7 beschikt daarnaast over een apart programma om digitale foto s en videoclips

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Ashampoo Rescue Disc

Ashampoo Rescue Disc 1 Ashampoo Rescue Disc Met de software kunt u een Rescue (Herstel) CD, DVD of USB-stick maken. Het rescue systeem (redding systeem) is voor twee typen situaties bedoeld: 1. Om een back-up naar uw primaire

Nadere informatie

Studio Visual Steps Nero 9

Studio Visual Steps Nero 9 Studio Visual Steps Nero 9 Gratis PDF-bestand voor gebruikers van het programma Nero 9, die het Basisboek Nero 8 gebruiken. 1 Voorwoord Nero is een softwarebundel die doorgaans ieder jaar in een nieuwe

Nadere informatie

Manieren om 3D uit te voeren

Manieren om 3D uit te voeren Manieren om 3D uit te voeren Wanneer u een 3D-film hebt gemaakt in VideoWave, kunt u deze op verschillende manieren uitvoeren, zoals een 3D-dvd maken in MyDVD, delen via YouTube of 3Dbestanden exporteren

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

3D-video's in VideoWave maken Eenvoudiger kan niet

3D-video's in VideoWave maken Eenvoudiger kan niet 3D-video's in VideoWave maken Eenvoudiger kan niet VideoWave kan 3D-video's produceren van filmmateriaal dat is opgenomen met 3Dcamcorders zoals de Fujifilm FinePix REAL 3D W1, of door het omzetten van

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: Foto s importeren, archiveren en beheren Hoofdstuk 2: Werken met Camera Raw

INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: Foto s importeren, archiveren en beheren Hoofdstuk 2: Werken met Camera Raw INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: Foto s importeren, archiveren en beheren 2 Foto s van camera of kaartlezer importeren 3 Foto s uit bestanden en mappen ophalen 6 Werkruimten van Organizer 7 Foto s sorteren en

Nadere informatie

Leesmij-bestand voor Philips CamSuite 2.0

Leesmij-bestand voor Philips CamSuite 2.0 Leesmij-bestand voor Philips CamSuite 2.0 Doel: de nieuwe software, Philips CamSuite 2.0, gebruiken om de webcamfuncties te kunnen gebruiken. Met Philips CamSuite 2.0 hebt u snel toegang tot de meestgebruikte

Nadere informatie

Verschillen met PowerPoint 2007

Verschillen met PowerPoint 2007 1 Verschillen met PowerPoint 2007 In dit bestand krijg je een overzicht van de verschillen met versie 2007 van PowerPoint. Zie je in het boek iets wat op jouw computer niet kan, kijk dan hier om te zien

Nadere informatie

Het handboek van K3b

Het handboek van K3b Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b pagina op 2011-01-20. Bijgewerkt tot 2.0 door het KDE-documentatieteam Vertaler/Nalezer: Rinse de Vries Vertaler/Nalezer: Antoon

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE Ref. INOGRB01 HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE 1.INLEIDING Uw GRABBINO is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld om uw video's te converteren naar het MPEG-formaat en daarna HDD-beelden door te sturen

Nadere informatie

Symbol for Windows Planner Versie 0.8

Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Inhoud Inleiding... 3 1. Weergaven... 4 2. RealTime modus (de agenda raadplegen)... 6 2.1. Wat is een modus... 6 2.2. Eenvoudigste weergave... 6 2.3. Uitgebreidere

Nadere informatie

Multisessie-cd s en rewritables

Multisessie-cd s en rewritables Inhoudsopgave Voorwoord...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 De verschillende uitvoeringen van Nero 6...16 Uw voorkennis...18 Hoe werkt u met dit boek?...19 Volgorde van werken...20

Nadere informatie

4. Muziek. In dit hoofdstuk leert u:

4. Muziek. In dit hoofdstuk leert u: 81 4. Muziek Op een Windows 10-computer kunt u muziek afspelen met Windows Media Player. Behalve het afspelen van muziek, kunt u met dit programma ook muziek van cd s naar uw computer kopiëren. De muziek

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

Bryton Bridge. Handleiding

Bryton Bridge. Handleiding Bryton Bridge Handleiding Inhoudsopgave SOFTWARE-OVERZICHT... 3 1.1 EERSTE INSTELLING... 3 1.2 EEN ACCOUNT REGISTREREN... 5 COLLECTIE BEHEREN... 6 2.1 UW COLLECTIE BEHEREN OP UW RIDER 50... 6 2.2 UW COLLECTIE

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Foto s importeren in Windows 10

Foto s importeren in Windows 10 Foto s importeren in Windows 10 Verbind de camera/tablet/telefoon met de computer d.m.v. een usb kabeltje of stop de geheugenkaart in de kaartlezer. U ziet het volgende venstertje (onderin of bovenaan

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 14 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 14 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 12 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 14 Hoe werkt u met dit boek?... 15 De volgorde van lezen... 16 De website bij dit

Nadere informatie

Manager. Doro Experience. voor Doro PhoneEasy 740. Nederlands

Manager. Doro Experience. voor Doro PhoneEasy 740. Nederlands Doro Experience voor Doro PhoneEasy 740 Nederlands Manager Inleiding Gebruik Doro Experience Manager om toepassingen op een Doro Experience -apparaat te installeren en te beheren met behulp van elk type

Nadere informatie

Nederlands Italiano Español

Nederlands Italiano Español Nederlands Italiano Español Installatie Download Manager Aansluiten op uw PC Opmerking: u moet over de rechten van systeembeheerder beschikken om het programma onder Windows 2000 en XP te installeren.

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

3. Gebruikersaccounts ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...... ... ... ... ... 4. Uw computer 107 ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

3. Gebruikersaccounts ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...... ... ... ... ... 4. Uw computer 107 ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De schermafbeeldingen... 17 Website... 18 Toets

Nadere informatie

Praktijkoefening - Een map delen, een thuisgroep aanmaken en een Netwerkstation toewijzen in Windows 7

Praktijkoefening - Een map delen, een thuisgroep aanmaken en een Netwerkstation toewijzen in Windows 7 IT Essentials 5.0 6.8.4.7 Praktijkoefening - Een map delen, een thuisgroep aanmaken en een Netwerkstation toewijzen in Windows 7 Inleiding Druk deze praktijkoefening af en vervolledig Bij deze praktijkoefening

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 8 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11 Voor docenten...

Nadere informatie

Les 5. Foto s, Video, Muziek en SkyDrive. 1 De app foto s starten (nieuwe opdracht) Opdracht. Pagina 141. Pagina 142-143

Les 5. Foto s, Video, Muziek en SkyDrive. 1 De app foto s starten (nieuwe opdracht) Opdracht. Pagina 141. Pagina 142-143 Les 5 Foto s, Video, Muziek en SkyDrive Pagina 141 Introductie In Windows 8.1 is het niet meer mogelijk om uw Facebook-foto s weer te geven in de app Foto s. Pagina 142-143 1 De app foto s starten (nieuwe

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

3D-foto's in Creator maken

3D-foto's in Creator maken 3D-foto's in Creator maken Met Roxio Create 3D Photos kunt u heel eenvoudig 3D-foto's maken afkomstig van drie verschillende bronnen, waaronder 3D-MPO-bestanden van een Fujifilm FinePix REAL 3D W1, digitale

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Benodigdheden 5 Installatie-overzicht 5 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 5 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 5

Nadere informatie

1. Werken met foto s. In dit hoofdstuk leert u:

1. Werken met foto s. In dit hoofdstuk leert u: 13 1. Werken met foto s Uw Mac biedt standaard veel mogelijkheden voor het werken met multimedia zoals foto s, video en muziek. In dit hoofdstuk leert u hoe u met foto s werkt. Hier zijn verschillende

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11 Inhoudsopgave Voorwoord...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 Hoe werkt u met dit boek?...16 De volgorde van lezen...17 De cd-rom bij dit boek...17 De schermafbeeldingen...17 Hoe verder

Nadere informatie

::FOTO S IMPORTEREN, ARCHIVEREN EN BEHEREN

::FOTO S IMPORTEREN, ARCHIVEREN EN BEHEREN ::FOTO S IMPORTEREN, ARCHIVEREN EN BEHEREN 2 ::01 FOTO S IMPORTEREN, ARCHIVEREN EN BEHEREN Het gevolg van digitaal fotograferen is vaak een enorme hoeveelheid foto s die ergens ongeordend op de vaste schijf

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De cd-rom 13 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De cd-rom 13 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De cd-rom... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Uw voorkennis... 15

Nadere informatie

Algemene opmerkingen Word

Algemene opmerkingen Word Algemene opmerkingen Word In Word 2007 vindt u geen tabblad en geen weergave Backstage. In plaats daarvan gebruikt u deoffice-knop linksboven om vergelijkbare taken als bestanden maken, opslaan en afdrukken

Nadere informatie

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten.

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Snelkoppelingen maken en verwijderen Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. Een snelkoppeling herken je aan. Bij installatie van een

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION 1 / 24 1 Inleiding Deze verkorte handleiding beschrijft de meest gebruikte mogelijkheden voor het live bekijken van beelden, evenals het opvragen van opgenomen beelden. Mochten er vragen, opmerkingen of

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Benodigdheden 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4

Nadere informatie

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM Verkorte handleiding Deze Verkorte handleiding helpt u bij de installatie en het gebruik van Readiris TM 15. Voor gedetailleerde informatie over alle mogelijkheden van Readiris TM, raadpleeg het hulpbestand

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Reader Opslag videodata

Reader Opslag videodata Reader Opslag videodata 1. Inleiding: Bij het opslaan van bestanden op de verschillende vormen van digitale opslagmedia, moet je met de volgende aspecten rekening houden: Waar ga je het bestand voor gebruiken?

Nadere informatie

Kopieer dvd s en zet video s eenvoudig om voor uw ipod, Iphone en nog veel meer.

Kopieer dvd s en zet video s eenvoudig om voor uw ipod, Iphone en nog veel meer. Popcorn 4 Kopieer dvd s en zet video s eenvoudig om voor uw ipod, Iphone en nog veel meer. De nieuwe Popcorn 4 biedt de beste manier om dvd's op de Mac te kopiëren. Converteer video eenvoudig voor uw ipod,

Nadere informatie

8.1. Het systeemvak. Overige taakbalk opties

8.1. Het systeemvak. Overige taakbalk opties 8.1. Het systeemvak Geheel rechts in de Taakbalk [Task bar] ziet u een aantal pictogrammen in het zogenaamde Systeemvak. Sommigen zijn daar permanent te zien, anderen alleen als er een melding is. Klik

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

2. Uw digitale fotocamera en de computer

2. Uw digitale fotocamera en de computer 67 2. Uw digitale fotocamera en de computer Fotograferen met een digitale fotocamera is vandaag de dag erg populair. Het voordeel van een digitale camera is dat u de foto s direct kunt bekijken op uw camera.

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord Snelstart Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord 1 2 Selecteer een client (bijvoorbeeld Fabian met als afbeelding een -1-) waar voor u aan de slag wil. 2 3 Ga rechts boven naar

Nadere informatie

Website Inhoud Beheerder

Website Inhoud Beheerder Beknopte handleiding: Website Inhoud Beheerder Hieronder treft u de handleiding aan van de Website Inhoud Beheerder gebaseerd op Plone. Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Basis Pagina 3 Nieuwe pagina Pagina

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

2. Kopiëren van het oefenmateriaal 45 2.1 Kopiëren van het oefenmateriaal... 46 2.2 Tips... 48

2. Kopiëren van het oefenmateriaal 45 2.1 Kopiëren van het oefenmateriaal... 46 2.2 Tips... 48 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Pinnacle Studio 12... 10 Hoe werkt u met dit boek?... 11 Volgorde van werken... 12 Uw voorkennis... 12

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

1. Uw foto s in Windows Live Photo Gallery

1. Uw foto s in Windows Live Photo Gallery 19 1. Uw foto s in Windows Live Photo Gallery Digitale fotografie heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. De gewone camera met filmrolletje is grotendeels verdrongen door de digitale camera.

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie

Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie Werken met OneNote: zelfstudie 1 MICROSOFT OFFICE ONENOTE 2003 ZORGT VOOR OPTIMALE PRODUCTIVITEIT DOOR EENVOUDIGE VASTLEGGING, EFFICIËNTE ORGANISATIE

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa.

Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa. 1 Picasa op de Mac Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa. In het boek Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren wordt het programma Picasa voor

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

Rom Roscam, Animator SNV

Rom Roscam, Animator SNV Rom Roscam, Animator SNV Dia 1 Het programma: CDBurnerXP CDBurnerXP is een eenvoudig programma om: Data (bestanden, fotoshows, video, etc ) op CD/DVD te branden Een multisessie schijf starten en later

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

POWER CINEMA GEBRUIKEN

POWER CINEMA GEBRUIKEN A P P E N D I X C POWER CINEMA GEBRUIKEN C-1 OPMERKING Lees zorgvuldig de volgende informatie, alvorens Power Cinema Software te installeren. 1. Om Power Cinema Software op een NIEUWE VASTE SCHIJF te installeren,

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4 Stap 3: Windows

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie