Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg"

Transcriptie

1 Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Crebonummer en Opleiding Verzorgende IG Kwalificatieniveau 3 MBO Verpleegkundige Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE

2 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdracht 1.Lichamelijke verzorging 6 Opdracht 2.Bed opmaken 9 Opdracht 3.Eten en drinken 10 Opdracht 4.Uitscheiding 13 Opdracht 5.Mobiliteit 18 Opdracht 6. Slaap/waakritme 22 Bewijs van bekwaamheid 24 ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN Deze proeve is ontwikkeld door de Examenbank PROVE2MOVE (2010) Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Examenbank PROVE2MOVE.

3 3 Inleiding Deze proeve van bekwaamheid gaat over het ondersteunen van de zorgvrager bij persoonlijke zorg. Hierbij kun je denken aan hulp bij de lichamelijke verzorging, begeleiden bij eten en drinken, hulp bij de uitscheiding, hulp bij mobiliteitsproblemen en het bevorderen van het slaap/waakritme (rust en activiteit). Kerntaken, werkprocessen en competenties In deze proeve van bekwaamheid staat kerntaak 1: Bieden van (verpleegkundige) zorg en ondersteuning op basis van het zorgplan/verpleegplan centraal. In deze proeve wordt het volgende werkproces beoordeeld: Ondersteunt bij persoonlijke basiszorg Voor het uitvoeren van de kerntaak en het werkproces moet je over bepaalde competenties beschikken. In de tabel op de volgende bladzijde kun je zien op welke competenties je in deze proeve wordt beoordeeld en welke opdrachten je daarvoor moet uitvoeren.

4 4 Opdrachten 1 Lichamelijke verzorging 2 Bed opmaken 3 Eten en drinken 4 Uitscheiding 5 Mobiliteit 6 Slaap en waakritme Kerntaak 1: Bieden van (verpleegkundige) zorg en ondersteuning op basis van het zorgplan/verpleegplan Werkproces Ondersteunt bij persoonlijke basiszorg Competenties Ethisch en integer handelen X X X X X X Vakdeskundigheid toepassen X X X X X X Op de behoeften en verwachtingen van de klant richten X X X X X X Opleiding Verzorgende IG/ MBO Verpleegkundige, kwalificatieniveau 3/4, crebonummer 94830/ 93510

5 5 Opdrachten en Beoordelingsformulieren Opleiding Verzorgende IG/ MBO Verpleegkundige, kwalificatieniveau 3/4, crebonummer 94830/ 93510

6 6 1. Lichamelijke verzorging Opdracht: Je ondersteunt een zorgvrager bij de lichamelijke verzorging. Afnameconditie - Locatie van afname : BPV-instelling - Toetsvorm : praktijkproeve - Branche : in alle branches mogelijk - Uitvoering opdracht : individueel - Toegestane hulpmiddelen : zorg-/verpleegdossier - Tijdsduur van de opdracht : 1 dag Activiteiten Voorbereiding 1. Kies in overleg met je beoordelaar een zorgvrager waarbij je de onderstaande activiteiten gaat uitvoeren: a. hulp bieden bij het wassen b. hulp bieden bij het aan- en uitkleden c. hulp bieden en/of zorgdragen bij de verzorging van het uiterlijk d. maatregelen treffen ter voorkoming van decubitus en contracturen. 2. Verzamel de gegevens die nodig zijn om vast te stellen welke ondersteuning de zorgvrager nodig heeft. Uitvoering 3. Voer de activiteiten uit. 4. Evalueer indien mogelijk met de zorgvrager of je handelen aan zijn/haar verwachtingen en wensen heeft voldaan. Beoordeling en nabespreking De opdracht is behaald als alle competenties met een voldoende beoordeeld zijn. 5. De beoordelaar vult de beoordeling in op het beoordelingsformulier en motiveert de beoordeling. 6. De beoordelaar deelt de beoordeling mee en licht deze toe. 7. Na de beoordeling is er gelegenheid om aan de hand van het beoordelingsformulier de opdracht te bespreken.

7 7 Beoordelingsformulier 1. Lichamelijke verzorging Naam student: Datum: Opleiding: Beoordelaar: Locatie van afname: Eindoordeel: O voldoende O onvoldoende COMPETENTIES V O FEEDBACK Op behoeften en verwachtingen van de klant richten Vraagt aan de zorgvrager en/of diens naasten wat haar wensen zijn ten aanzien van de verzorging Handelt volgens de wensen van de zorgvrager en/of diens naasten Handelt overeenkomstig de mogelijkheden en beperkingen van de zorgvrager Werkt volgens de afspraken die in het verpleegplan/zorgplan zijn vastgelegd Vraagt aan de zorgvrager en/of diens naasten of zij tevreden is/zijn over de geboden zorg Ethisch en integer handelen Handelt volgens de beroepscode: Vertelt geen zaken aan anderen die niet bij de zorg betrokken zijn Accepteert en respecteert verschillen tussen zorgvragers m.b.t.: - normen en waarden - seksuele voorkeur - culturele achtergrond - levensbeschouwing Houdt rekening met de afhankelijkheid en autonomie van de zorgvrager Vakdeskundigheid toepassen Verleent de persoonlijke basiszorg op correcte wijze Treft de juiste maatregelen ter voorkoming van decubitus en contracturen Werkt veilig en hygiënisch Verantwoordt haar handelen vanuit: - theoretische kennis - mogelijkheden binnen de instelling - protocollen - het verpleegplan/zorgplan Toelichting beoordelaar: Handtekening beoordelaar:

8 8 2. Bed opmaken Opdracht: Je maakt het bed van een zorgvrager op terwijl de zorgvrager in bed ligt. Afnameconditie - Locatie van afname : BPV-instelling - Toetsvorm : praktijkproeve - Branche : in alle branches mogelijk - Uitvoering opdracht : individueel - Toegestane hulpmiddelen : zorg-/verpleegdossier - Tijdsduur van de opdracht : 1 dag Activiteiten Voorbereiding 1. Kies in overleg met je beoordelaar een zorgvrager waarbij je het bed gaat opmaken terwijl de zorgvrager erin ligt. 2. Stel je op de hoogte van de gezondheidssituatie van de zorgvrager aan de hand van het individuele verpleegplan/zorgplan. Uitvoering 3. Maak het bed op van de zorgvrager en gebruik, indien van toepassing, hulp- Middelen. 4. Evalueer zo mogelijk met de zorgvrager of je handelen aan zijn/haar verwachtingen en wensen heeft voldaan. Beoordeling en nabespreking De opdracht is behaald als alle competenties met een voldoende beoordeeld zijn. 5. De beoordelaar vult de beoordeling in op het beoordelingsformulier en motiveert de beoordeling. 6. De beoordelaar deelt de beoordeling mee en licht deze toe. 7. Na de beoordeling is er gelegenheid om aan de hand van het beoordelingsformulier de opdracht te bespreken.

9 9 Beoordelingsformulier 2. Bed opmaken Naam student: Datum: Opleiding: Beoordelaar: Locatie van afname: Eindoordeel: O voldoende O onvoldoende COMPETENTIES V O FEEDBACK Op behoeften en verwachtingen van de klant richten Overlegt met de zorgvrager welke rol hij bij de bedverzorging kan hebben Handelt overeenkomstig de mogelijkheden en beperkingen van de zorgvrager Werkt volgens de afspraken die in het verpleegplan/zorgplan zijn vastgelegd Vraagt of de zorgvrager comfortabel ligt en of hij tevreden is over de geboden zorg Ethisch en integer handelen Handelt volgens de beroepscode: Vertelt geen zaken aan anderen die niet bij de zorg betrokken zijn Respecteert de privacy van de zorgvrager Houdt rekening met de afhankelijkheid en autonomie van de zorgvrager Vakdeskundigheid toepassen Maak het bed op met de juiste (hulp)middelen en materialen Werkt veilig en hygiënisch Verantwoordt haar handelen vanuit: - theoretische kennis - mogelijkheden binnen de instelling - protocollen - het verpleegplan/zorgplan Toelichting beoordelaar: Handtekening beoordelaar:

10 10 3. Eten en drinken Opdracht: Je biedt een zorgvrager hulp bij het eten en drinken. Afnameconditie - Locatie van afname : BPV-instelling - Toetsvorm : praktijkproeve - Branche : in alle branches mogelijk - Uitvoering opdracht : individueel - Toegestane hulpmiddelen : zorg-/verpleegdossier - Tijdsduur van de opdracht : 2 dagen Activiteiten Voorbereiding 1. Kies in overleg met je beoordelaar een zorgvrager die hulp nodig heeft bij eten en drinken en waar een vochtbalans moet worden bijgehouden. Start zo nodig zelf een vochtbalans en houdt deze gedurende 48 uur bij. 2. Verzamel gegevens om de hulpvraag met betrekking tot eten en drinken vast te stellen. 3. Geef aan hoe je de zorgvrager gaat helpen bij het eten en drinken. Bespreek dit met je beoordelaar. Uitvoering 4. Help de zorgvrager bij eten en drinken. 5. Evalueer zo mogelijk met de zorgvrager of je handelen aan zijn/haar verwachtingen en wensen heeft voldaan en hoe de zorg ervaren is. 6. Werk de vochtbalans bij. Beoordeling en nabespreking De opdracht is behaald als alle competenties met een voldoende beoordeeld zijn. 7. De beoordelaar vult de beoordeling in op het beoordelingsformulier en motiveert de beoordeling. 8. De beoordelaar deelt de beoordeling mee en licht deze toe. 9. Na de beoordeling is er gelegenheid om aan de hand van het beoordelingsformulier de opdracht te bespreken.

11 11 Beoordelingsformulier 3. Eten en drinken Naam student: Datum: Opleiding: Beoordelaar: Locatie van afname: Eindoordeel: O voldoende O onvoldoende COMPETENTIES V O FEEDBACK Op behoeften en verwachtingen van de klant richten Vraagt aan de zorgvrager en/of diens naasten wat haar wensen zijn ten aanzien eten en drinken Handelt volgens de afgesproken wensen van de zorgvrager en diens naasten Handelt overeenkomstig de mogelijkheden en beperkingen van de zorgvrager Werkt volgens de afspraken die in het verpleegplan/zorgplan zijn vastgelegd Vraagt aan de zorgvrager en/of diens naasten of zij tevreden is/zijn over de geboden zorg Ethisch en integer handelen Handelt volgens de beroepscode: Accepteert en respecteert verschillen tussen zorgvragers m.b.t.: - normen en waarden - culturele achtergrond - levensbeschouwing Houdt rekening met de afhankelijkheid en autonomie van de zorgvrager Vakdeskundigheid toepassen Benoemt de hulpvraag ten aanzien van eten en drinken Biedt op verantwoorde wijze hulp Houdt rekening met voeding- en dieetvoorschriften Gebruikt hulpmiddelen en materialen op de juiste wijze Werkt hygiënisch Verantwoordt haar handelen vanuit: - theoretische kennis - mogelijkheden binnen de instelling - protocollen - het verpleegplan/zorgplan

12 12 Toelichting beoordelaar: Handtekening beoordelaar:

13 13 4. Uitscheiding Opdracht: Je biedt hulp aan zorgvragers met problemen bij de uitscheiding. Afnameconditie - Locatie van afname : BPV-instelling - Toetsvorm : praktijkproeve - Branche : in alle branches mogelijk - Uitvoering opdracht : individueel - Toegestane hulpmiddelen : zorg-/verpleegdossier - Tijdsduur van de opdracht : 2 x 1 dag Activiteiten Voorbereiding 1. Kies in overleg met je beoordelaar twee zorgvragers, die elk een ander probleem hebben met betrekking tot de uitscheiding. 2. Stel vast wat het probleem is met betrekking tot de uitscheiding van de zorgvrager en op welke wijze je daaraan hulp gaat bieden. Uitvoering 3. Bied hulp bij de uitscheiding. 4. Evalueer de gegeven zorg met de zorgvragers. 5. Registreer, indien nodig, gegevens in het zorgdossier. Beoordeling en nabespreking De opdracht is behaald als alle competenties met een voldoende beoordeeld zijn. 6. De beoordelaar vult de beoordeling in op het beoordelingsformulier en motiveert de beoordeling. 7. De beoordelaar deelt de beoordeling mee en licht deze toe. 8. Na de beoordeling is er gelegenheid om aan de hand van het beoordelingsformulier de opdracht te bespreken.

14 14 Beoordelingsformulier 4a. Uitscheiding: Zorgvrager 1 Naam student: Datum: Opleiding: Beoordelaar: Locatie van afname: Eindoordeel: O voldoende O onvoldoende COMPETENTIES V O FEEDBACK Op behoeften en verwachtingen van de klant richten Vraagt aan de zorgvrager en/of diens naasten wat haar wensen zijn ten aanzien de uitscheiding Handelt volgens de afgesproken wensen van de zorgvrager en diens naasten Handelt overeenkomstig de mogelijkheden en beperkingen van de zorgvrager Werkt volgens de afspraken die in het verpleegplan/zorgplan zijn vastgelegd Vraagt aan de zorgvrager en/of diens naasten of zij tevreden is/zijn over de geboden zorg Ethisch en integer handelen Handelt volgens de beroepscode: Respecteert de privacy van de zorgvrager Accepteert en respecteert verschillen tussen zorgvragers m.b.t.: - normen en waarde - man/vrouw zijn - culturele achtergrond - levensbeschouwing Houdt rekening met de afhankelijkheid en autonomie van de zorgvrager Vakdeskundigheid toepassen Benoemt de hulpvraag Biedt op de juiste wijze hulp bij de uitscheiding Werkt hygiënisch Verantwoordt haar handelen vanuit: - theoretische kennis - mogelijkheden binnen de instelling - protocollen - het verpleegplan/zorgplan

15 15 Toelichting beoordelaar: Handtekening beoordelaar:

16 16 Beoordelingsformulier 4b. Uitscheiding: Zorgvrager 2 Naam student: Datum: Opleiding: Beoordelaar: Locatie van afname: Eindoordeel: O voldoende O onvoldoende COMPETENTIES V O FEEDBACK Op behoeften en verwachtingen van de klant richten Vraagt aan de zorgvrager en/of diens naasten wat haar wensen zijn ten aanzien de uitscheiding Handelt volgens de afgesproken wensen van de zorgvrager en diens naasten Handelt overeenkomstig de mogelijkheden en beperkingen van de zorgvrager Werkt volgens de afspraken die in het verpleegplan/zorgplan zijn vastgelegd Vraagt aan de zorgvrager en/of diens naasten of zij tevreden is/zijn over de geboden zorg Ethisch en integer handelen Handelt volgens de beroepscode: Respecteert de privacy van de zorgvrager Accepteert en respecteert verschillen tussen zorgvragers m.b.t.: - normen en waarden - man/vrouw zijn - culturele achtergrond - levensbeschouwing Houdt rekening met de afhankelijkheid en autonomie van de zorgvrager Vakdeskundigheid toepassen Benoemt de hulpvraag Biedt op de juiste wijze hulp bij de uitscheiding Werkt hygiënisch Verantwoordt haar handelen vanuit: - theoretische kennis - mogelijkheden binnen de instelling - protocollen - het verpleegplan/zorgplan

17 17 Toelichting beoordelaar: Handtekening beoordelaar:

18 18 5. Mobiliteit Opdracht: Je ondersteunt een zorgvrager met mobiliteitsproblemen. Afnameconditie - Locatie van afname : BPV-instelling - Toetsvorm : praktijkproeve - Branche : in alle branches mogelijk - Uitvoering opdracht : individueel - Toegestane hulpmiddelen : zorg-/verpleegdossier - Tijdsduur van de opdracht : 1 dag Activiteiten: Voorbereiding 1. Kies in overleg met je beoordelaar een zorgvrager met mobiliteitsproblemen. 2. Verzamel gegevens om de hulpvraag met betrekking tot mobiliteit vast te stellen. Uitvoering 3. Maak, indien mogelijk, in overleg met de zorgvrager een plan van aanpak. Beschrijf hierin of en wanneer je de zorgvrager: - stimuleert en motiveert tot actief en passief bewegen - helpt bij het vinden van een geschikte houding in bed/stoel - tilt en verplaatst - hulp biedt bij het voortbewegen, eventueel met gebruik van hulpmiddelen 4. Voer de geplande activiteiten uit. 5. Evalueer met de zorgvrager de door jou verleende zorg. 6. Rapporteer de bevindingen in het zorgdossier. Beoordeling en nabespreking De opdracht is behaald als alle competenties met een voldoende beoordeeld zijn. 7. De beoordelaar vult de beoordeling in op het beoordelingsformulier en motiveert de beoordeling. 8. De beoordelaar deelt de beoordeling mee en licht deze toe. 9. Na de beoordeling is er gelegenheid om aan de hand van het beoordelingsformulier de opdracht te bespreken. Opleiding Verzorgende IG/ MBO Verpleegkundige, kwalificatieniveau 3/4, crebonummer 94830/ 93510

19 19 Beoordelingsformulier 5. Mobiliteit Naam student: Datum: Opleiding: Beoordelaar: Locatie van afname: Eindoordeel: O voldoende O onvoldoende COMPETENTIES V O FEEDBACK Op behoeften en verwachtingen van de klant richten Vraagt aan de zorgvrager en/of diens naasten wat haar wensen zijn ten aanzien van de mobiliteit en de ondersteuning daarbij Handelt volgens de afgesproken wensen van de zorgvrager en diens naasten Handelt overeenkomstig de mogelijkheden en beperkingen van de zorgvrager Houdt rekening met de afspraken die in het verpleegplan/zorgplan zijn vastgelegd Vraagt aan de zorgvrager en/of diens naasten of zij tevreden is/zijn over de geboden zorg Ethisch en integer handelen Handelt volgens de beroepscode: Respecteert de privacy van de zorgvrager Accepteert en respecteert verschillen tussen zorgvragers m.b.t.: - normen en waarden - culturele achtergrond - levensbeschouwing Houdt rekening met de afhankelijkheid en autonomie van de zorgvrager Vakdeskundigheid toepassen Heeft een plan van aanpak gemaakt dat is afgestemd op de mogelijkheden en beperkingen van de zorgvrager Heeft de juiste middelen en materialen gekozen bij het ondersteunen van de zorgvrager en heeft deze op correcte wijze ingezet Verantwoordt haar handelen vanuit: - theoretische kennis - mogelijkheden binnen de instelling - protocollen - het verpleegplan/zorgplan

20 20 Toelichting beoordelaar: Handtekening beoordelaar:

21 21 6. Slaap/waakritme Opdracht: Je ondersteunt een zorgvrager met problemen in het slaap/waakritme. Afnameconditie - Locatie van afname : BPV-instelling - Toetsvorm : praktijkproeve - Branche : in alle branches mogelijk - Uitvoering opdracht : individueel - Toegestane hulpmiddelen : zorg-/verpleegdossier - Tijdsduur van de opdracht : 1 dag Activiteiten: Voorbereiding 1. Kies in overleg met je beoordelaar een zorgvrager met problemen op het gebied van slaap/waakritme. 2. Verzamel gegevens over de activiteiten (dagbesteding), slaap en slaapgewoonten van de zorgvrager. 3. Maak, indien mogelijk, in overleg met de zorgvrager een plan van aanpak. Beschrijf hierin welke maatregelen je wilt treffen om: - een evenwichtig slaap/waakritme te bevorderen - slaapcomfort te bevorderen Uitvoering 4. Voer het plan uit. 5. Evalueer met de zorgvrager de door jou verleende zorg. 6. Rapporteer je bevindingen in het zorgdossier. Beoordeling en nabespreking De opdracht is behaald als alle competenties met een voldoende beoordeeld zijn. 7. De beoordelaar vult de beoordeling in op het beoordelingsformulier en motiveert de beoordeling. 8. De beoordelaar deelt de beoordeling mee en licht deze toe. 9. Na de beoordeling is er gelegenheid om aan de hand van het beoordelingsformulier de opdracht te bespreken.

22 22 Beoordelingsformulier 6. Slaap/waakritme Naam student: Datum: Opleiding: Beoordelaar: Locatie van afname: Eindoordeel: O voldoende O onvoldoende COMPETENTIES V O FEEDBACK Op behoeften en verwachtingen van de klant richten Vraagt aan de zorgvrager en/of diens naasten wat haar wensen zijn ten aanzien van het slaap/ waakritme de ondersteuning daarbij Handelt volgens de afgesproken wensen van de zorgvrager en diens naasten Handelt overeenkomstig de mogelijkheden en beperkingen van de zorgvrager Houdt rekening met de afspraken die in het verpleegplan/zorgplan zijn vastgelegd Vraagt aan de zorgvrager en/of diens naasten of zij tevreden is/zijn over de geboden zorg Ethisch en integer handelen Handelt volgens de beroepscode: Respecteert de privacy van de zorgvrager Accepteert en respecteert verschillen tussen zorgvragers m.b.t.: - normen en waarden - culturele achtergrond - levensbeschouwing Houdt rekening met de afhankelijkheid en autonomie van de zorgvrager Vakdeskundigheid toepassen Heeft een plan van aanpak gemaakt dat is afgestemd op de mogelijkheden en beperkingen van de zorgvrager Heeft de juiste middelen en materialen gekozen bij het ondersteunen van de zorgvrager en heeft deze op correcte wijze ingezet Verantwoordt haar handelen vanuit: - theoretische kennis - mogelijkheden binnen de instelling - protocollen - het verpleegplan/zorgplan

23 23 Toelichting beoordelaar: Handtekening beoordelaar:

24 24 Bewijs van bekwaamheid Ondersteunen bij persoonlijke Basiszorg Student : Datum : naam beoordelaar handtekening datum Opdracht 1 vold/onvold... Herkansing vold/onvold... Opdracht 2 vold/onvold... Herkansing vold/onvold... Opdracht 3 vold/onvold... Herkansing vold/onvold... Opdracht 4a vold/onvold... Herkansing vold/onvold... Opdracht 4b vold/onvold... Herkansing vold/onvold... Opdracht 5 vold/onvold... Herkansing vold/onvold... Opdracht 6 vold/onvold... Herkansing vold/onvold... Indien van toepassing/afspraken over herkansingen De student heeft de proeve van bekwaamheid: Ondersteunen bij persoonlijke Basiszorg met voldoende / onvoldoende* resultaat afgesloten. (*doorhalen wat niet van toepassing is) Handtekening docent ROC Handtekening student.

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Crebonummer 95530 en 95520 Opleiding Verzorgende IG Kwalificatieniveau 3 MBO Verpleegkundige Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Nadere informatie

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Crebonummer 95530 en 95520 Opleiding Verzorgende IG Kwalificatieniveau 3 MBO Verpleegkundige Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Nadere informatie

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Crebonummer 95530 en 95520 Opleiding Verzorgende IG Kwalificatieniveau 3 MBO Verpleegkundige Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Nadere informatie

Ondersteunen bij Huishouden en wonen

Ondersteunen bij Huishouden en wonen Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij Huishouden en wonen Crebonummer: 92640 Opleiding Helpende Zorg en Welzijn Kwalificatieniveau 2 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Ondersteunen bij huishouden en wonen

Ondersteunen bij huishouden en wonen Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij huishouden en wonen Crebonummer: 92640 Opleiding Helpende Zorg en Welzijn Kwalificatieniveau 2 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdrachten

Nadere informatie

Ondersteunen bij dagelijkse bezigheden

Ondersteunen bij dagelijkse bezigheden Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij dagelijkse bezigheden Crebonummer: 92661 en 92662 Opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Nadere informatie

Ondersteunen bij huishouden en wonen

Ondersteunen bij huishouden en wonen Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij huishouden en wonen Crebonummer: 92640 Opleiding Helpende Zorg en Welzijn Kwalificatieniveau 2 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e druk: juli

Nadere informatie

Examenopdracht. Baliegesprek. Crebonummer Opleiding Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE

Examenopdracht. Baliegesprek. Crebonummer Opleiding Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Examenopdracht A Baliegesprek Crebonummer 92670 Opleiding Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e druk: maart 2013 ISBN: 9789462240308 A: Baliegesprek

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e herziene druk: november 2013 ISBN:

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Begeleiden. Crebonummer: Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL NIET KOPIËREN EXAMENBANK PROVE2MOVE

Proeve van Bekwaamheid. Begeleiden. Crebonummer: Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL NIET KOPIËREN EXAMENBANK PROVE2MOVE Proeve van Bekwaamheid Begeleiden Crebonummer: 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 6 Opdracht 6 Beoordelingsformulier: Opdracht

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Terugblikken en vooruitkijken (1) Crebonummer: 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Proeve van Bekwaamheid. Terugblikken en vooruitkijken (1) Crebonummer: 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Proeve van Bekwaamheid Terugblikken en vooruitkijken (1) Crebonummer: 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier 2012-2013 SBL Juli 2012 2

Nadere informatie

NIET KOPIËREN. De leerling en ik EXAMENBANK PROVE2MOVE. Proeve van Bekwaamheid. Crebonummer 93500

NIET KOPIËREN. De leerling en ik EXAMENBANK PROVE2MOVE. Proeve van Bekwaamheid. Crebonummer 93500 Proeve van Bekwaamheid De leerling en ik Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdracht en Beoordelingsformulier

Nadere informatie

NIET KOPIËREN. Niet iedereen is gelijk EXAMENBANK PROVE2MOVE. Proeve van Bekwaamheid. Crebonummer 93500

NIET KOPIËREN. Niet iedereen is gelijk EXAMENBANK PROVE2MOVE. Proeve van Bekwaamheid. Crebonummer 93500 Proeve van Bekwaamheid Niet iedereen is gelijk Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier 2012-2013 Juli 2012 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Beoordelingseenheid B Proeve van Bekwaamheid. Planmatig werken. Crebonummer: 92620

Beoordelingseenheid B Proeve van Bekwaamheid. Planmatig werken. Crebonummer: 92620 Beoordelingseenheid B Proeve van Bekwaamheid Planmatig werken Crebonummer: 92620 Opleiding Pedagogisch werker 3 kinderopvang Kwalificatieniveau 3 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e herziene druk: december

Nadere informatie

Inzoomen op de cliënt en zijn omgeving

Inzoomen op de cliënt en zijn omgeving Beoordelingseenheid B Proeve van Bekwaamheid Inzoomen op de cliënt en zijn omgeving Crebonummer: 92661 en 92662 Opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Dagelijkse werkzaamheden (1) Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Proeve van Bekwaamheid. Dagelijkse werkzaamheden (1) Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Proeve van Bekwaamheid Dagelijkse werkzaamheden (1) Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Opdracht

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Terugblikken en vooruitkijken (3) Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Proeve van Bekwaamheid. Terugblikken en vooruitkijken (3) Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Proeve van Bekwaamheid Terugblikken en vooruitkijken (3) Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier 2012-2013 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

NIET KOPIËREN. Kom eens kijken EXAMENBANK PROVE2MOVE. Proeve van Bekwaamheid. Crebonummer: 93500

NIET KOPIËREN. Kom eens kijken EXAMENBANK PROVE2MOVE. Proeve van Bekwaamheid. Crebonummer: 93500 Proeve van Bekwaamheid Kom eens kijken Crebonummer: 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 2 Opdracht 3 Beoordelingsformulier 5

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Thematisch werken. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE

Proeve van Bekwaamheid. Thematisch werken. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Proeve van Bekwaamheid Thematisch werken Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1e druk: juli 2012 ISBN: 9789462240322 2 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Thematisch werken. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE

Proeve van Bekwaamheid. Thematisch werken. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Proeve van Bekwaamheid Thematisch werken Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdracht en Beoordelingsformulier

Nadere informatie

proeven bij fase: certificeren

proeven bij fase: certificeren proeven bij fase: oriënteren proeven bij fase: certificeren proeven bij fase: diplomeren EXAMEN OVERZICHT: VERZORGENDE - IG OP BASIS VAN HET DOSSIER 2011-2012 Ondersteunen bij en wonen Ondersteunen bij

Nadere informatie

Verzorgende IG niveau 3

Verzorgende IG niveau 3 wijzigingen examenproducten Verzorgende IG Verzorgende IG niveau 3 EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doel 3 4. Totaaloverzicht 3 5. Het kwalificatiedossier 3 6. Wijzigingen ten opzichte

Nadere informatie

Bewijsmap Vaardigheden/Verpleegtechnische handelingen

Bewijsmap Vaardigheden/Verpleegtechnische handelingen Scholen voor Zorg Kwalificatiedossier 2012 Exameneenheid 6 Bewijsmap Vaardigheden/Verpleegtechnische handelingen bestaat uit de volgende 3 delen die apart worden uitgereikt: Deel A: Basisvaardigheden Deel

Nadere informatie

Verzorgende IG niveau 3 Verpleegkundige niveau 4

Verzorgende IG niveau 3 Verpleegkundige niveau 4 examenproducten V&V Verzorgende IG niveau 3 Verpleegkundige niveau 4 EXAMENBANK PROVE2MOVE februari 2012 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Aanpassingen 2011-2012 ten opzichte van 2010-2011 in de proeven

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Onderzoeken en presenteren. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Proeve van Bekwaamheid. Onderzoeken en presenteren. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Proeve van Bekwaamheid Onderzoeken en presenteren Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier 2012-2013 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument wijzigingen examenproducten Pedagogisch Werker. Gespecialiseerd pedagogisch medewerker 4 kinderopvang EXAMENBANK PROVE2MOVE

Verantwoordingsdocument wijzigingen examenproducten Pedagogisch Werker. Gespecialiseerd pedagogisch medewerker 4 kinderopvang EXAMENBANK PROVE2MOVE wijzigingen examenproducten Pedagogisch Werker Gespecialiseerd pedagogisch medewerker 4 kinderopvang EXAMENBANK PROVE2MOVE Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doel 3 3. Vaststellingscommissie 3 4. Totaaloverzicht

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument wijzigingen examenproducten Pedagogisch Werker. Pedagogisch medewerker 4 jeugdzorg EXAMENBANK PROVE2MOVE

Verantwoordingsdocument wijzigingen examenproducten Pedagogisch Werker. Pedagogisch medewerker 4 jeugdzorg EXAMENBANK PROVE2MOVE wijzigingen examenproducten Pedagogisch Werker Pedagogisch medewerker 4 jeugdzorg EXAMENBANK PROVE2MOVE Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doel 3 3. Vaststellingscommissie 3 4. Totaaloverzicht 3 5. Het kwalificatiedossier

Nadere informatie

Helpende Zorg & Welzijn niveau 2

Helpende Zorg & Welzijn niveau 2 wijzigingen examenproducten Helpende Zorg en Welzijn Helpende Zorg & Welzijn niveau 2 EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doel 3 3. Vaststellingscommissie 3 4. Totaaloverzicht 3 5.

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT KD 2012

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT KD 2012 ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT VOOR STUDENTEN EN BEOORDELAARS KD 2012 Albeda College Branche Gezondheidszorg Kwalificatieniveau 3 Crebo:95530 Versie 1.0 KD 2012 ALGEMENE INLEIDING Elke beroepstaak

Nadere informatie

X X X X X X verwachtingen ven de klant richten Met druk en tegenslag omgaan

X X X X X X verwachtingen ven de klant richten Met druk en tegenslag omgaan KERNTAAK 1: BIEDEN VAN ZORG EN BEGELEIDING IN HET VERPLEEGKUNDIG PROCES Ongevallen en Ademhalings- en circulatie stilstand Het meten van vitale functies op emotioneel gebied bij zelfredzaamheid Slaap en

Nadere informatie

PROEVE VAN BEKWAAMHEID

PROEVE VAN BEKWAAMHEID PROEVE VAN BEKWAAMHEID Inleiding Doel van deze opdracht is het methodisch werken te bevorderen en toe te passen. Het is een methode die moet leiden tot het vaststellen van de meest geschikte zorgproblemen

Nadere informatie

Examenplan 1.Overzicht

Examenplan 1.Overzicht Examenplan 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Medewerker Maatschappelijke Zorg niveau 3 2 jarig Crebocode: 92650 Dossiercode: 22195 versie 2012-2014 Dossierjaar: 2012-2013 Leerweg:

Nadere informatie

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT Zien waar hulp nodig is! (Thuiszorg) Beroepstaak B Helpen bij de persoonlijke zorg/ ADL Niveau Toets beroepstaak B Helpende gevorderd Thuiszorg

Nadere informatie

Examenplan voor de brancheopleiding Kraamverzorgende 1.Overzicht

Examenplan voor de brancheopleiding Kraamverzorgende 1.Overzicht Examenplan voor de brancheopleiding Kraamverzorgende 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Kraamverzorgende Niveau 3 1 jaar Crebocode: 95530 Dossiercode: - Dossierjaar: 2012 Leerweg:

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument wijzigingen examenproducten Maatschappelijke Zorg

Verantwoordingsdocument wijzigingen examenproducten Maatschappelijke Zorg wijzigingen examenproducten Maatschappelijke Zorg Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg en EXAMENBANK PROVE2MOVE Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doel 3 3. Vaststellingscommissie 3 4. Totaaloverzicht

Nadere informatie

Opleiding Verzorgende IG PROEVE

Opleiding Verzorgende IG PROEVE Opleiding Verzorgende IG PROEVE Uitleg Albeda College Branche Gezondheidszorg Kwalificatieniveau 3 Cohort: 2015-2016 Crebocode: 95530 Februari 2015 Naam student: Proeve Cohort 2012-2013 verzorgende IG

Nadere informatie

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Bediening Zelfstandig werkend gastheer/- vrouw. Uitstroom : Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Bediening Zelfstandig werkend gastheer/- vrouw. Uitstroom : Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Praktijkopdracht Kwalificerend Instructie student Bediening Zelfstandig werkend gastheer/- vrouw Uitstroom : Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Niveau : 3 Crebonr. : 25171 Kerntaak : P2-K3 Dossier : Vanaf

Nadere informatie

PROEVE VAN BEKWAAMHEID

PROEVE VAN BEKWAAMHEID PROEVE VAN BEKWAAMHEID Inleiding Doel van deze opdracht is het methodisch werken te bevorderen en toe te passen. Het is een methode die moet leiden tot het vaststellen van de meest geschikte verpleegkundige

Nadere informatie

Doktersassistent (JANUARI-GROEPEN) Proeve van Bekwaamheid. Kerntaak 3. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken

Doktersassistent (JANUARI-GROEPEN) Proeve van Bekwaamheid. Kerntaak 3. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken (JANUARI-GROEPEN) Proeve van Bekwaamheid Doktersassistent Kerntaak 3 Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken Kwalificatiedossier: 2010-2011 Crebonummer: 91310 Vastgesteld d.d.: Proeve van

Nadere informatie

Opleiding Verzorgende IG PROEVE

Opleiding Verzorgende IG PROEVE Opleiding Verzorgende IG PROEVE Albeda College Branche Gezondheidszorg Kwalificatieniveau 3 Cohort: 2012 2013 Crebocode: 94830 en 95530 Naam student: Proeve Cohort 2012-2013 verzorgende IG Inhoudsopgave

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMINERING BEROEPSOPDRACHT A (BOL)

ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMINERING BEROEPSOPDRACHT A (BOL) ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMINERING BEROEPSOPDRACHT A (BOL) VOOR STUDENTEN EN BEOORDELAARS Datum: AUG 2015 Crebo 95 ALGEMENE INLEIDING Elke beroepstaak bestaat uit een aantal beroepsopdrachten dat de student

Nadere informatie

Inleiding BPV-wijzer schooldeel

Inleiding BPV-wijzer schooldeel Opleiding Verzorgende-IG en MBO verpleegkundige. Cohort 2009 (op basis van kwalificatiedossier 2008) Inleiding BPV-wijzer schooldeel Beste deelnemer, Voor je ligt het schooldeel van de BPV - wijzer. Hierin

Nadere informatie

Voorbeeldexamen Persoonlijke basiszorg

Voorbeeldexamen Persoonlijke basiszorg Voorbeeldexamen Persoonlijke basiszorg Voor dubbelkwalificering Verzorgende IG (branche VVT) en Begeleider specifieke doelgroepen (MZ3) Verzorgende IG (branche GHZ) en Begeleider gehandicaptenzorg (MZ3)

Nadere informatie

Competentieprofiel beoordelaar

Competentieprofiel beoordelaar Competentieprofiel beoordelaar LTTR, SHE en SLEBB Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

Kwalificatieprofiel NGS Sportmasseur

Kwalificatieprofiel NGS Sportmasseur Kwalificatieprofiel NGS Sportmasseur 2013, NGS Nederlands Genootschap voor Sportmassage Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

Kwalificatieprofiel NGS Wellnessmasseur

Kwalificatieprofiel NGS Wellnessmasseur Kwalificatieprofiel NGS Wellnessmasseur 2013, NGS Nederlands Genootschap voor Sportmassage Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

PROEVE VAN BEKWAAMHEID

PROEVE VAN BEKWAAMHEID PROEVE VAN BEKWAAMHEID CE 1:ONDERSTEUNEN BIJ verpleegkundige basiszorg Handleiding voor deelnemer en beoordelaar Afdeling Gezondheidszorg Opleiding verpleegkundige, BOL jaar 2 Cohort 2010-2014 Versie November

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT. voor. Studenten en Beoordelaars

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT. voor. Studenten en Beoordelaars ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT voor Studenten en Beoordelaars KD 2012 Albeda College Branche Gezondheidszorg 2 ALGEMENE INLEIDING Elke beroepstaak bestaat uit een aantal beroepsopdrachten die

Nadere informatie

PROEVE VAN BEKWAAMHEID

PROEVE VAN BEKWAAMHEID PROEVE VAN BEKWAAMHEID CE 1:ONDERSTEUNEN BIJ HUISHOUDEN EN WONEN Handleiding voor deelnemer en beoordelaar Afdeling Opleiding Gezondheidszorg Verzorgende niveau 3, BOL/BBL; facultatief voor BOL niveau

Nadere informatie

PROEVE VAN BEKWAAMHEID

PROEVE VAN BEKWAAMHEID PROEVE VAN BEKWAAMHEID CE 1:ONDERSTEUNEN BIJ verpleegkundige basiszorg Handleiding voor deelnemer en beoordelaar Afdeling Gezondheidszorg Opleiding verpleegkundige, BOL jaar 2 Cohort 2009-2013 Versie oktober

Nadere informatie

Praktijktoets Geven van voorlichting en begeleiding

Praktijktoets Geven van voorlichting en begeleiding KE 2: Ondersteuning en begeleiding Praktijktoets Geven van voorlichting en begeleiding Domein Maatschappelijke Dienstverlening Opleiding MBO Verpleegkundige (BOL+ BBL) Crebonummer 93510 Kerntaak/werkprocessen

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: praktijkbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Gedurende de opleiding werken de studenten in de praktijk aan praktijkopdrachten. Een schooljaar

Nadere informatie

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2 PVB 2.1 Geven van lessen (praktijkbeoordeling) Deelkwalificatie van Leider Sportieve ecreatie niveau 2 Inleiding Om het door Stichting NSA en NOC*NS erkende diploma Leider Sportieve ecreatie niveau 2 te

Nadere informatie

Examenplan voor de opleidingen tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg 1.Overzicht

Examenplan voor de opleidingen tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg 1.Overzicht Examenplan voor de opleidingen tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Verzorgende IG Niveau 3 3 jaar Crebocode: 95530 Dossiercode: - Dossierjaar:

Nadere informatie

Geen fabriekswerk. Roeien met de wind mee en de stroom tegen. Jac Willekens

Geen fabriekswerk. Roeien met de wind mee en de stroom tegen. Jac Willekens Copyright 2011 Uitgeverij Lambo bv Arnhem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatisch gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of

Nadere informatie

Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl.

Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. STER opdracht ADL Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. In de eerste 10 weken van je opleiding heb je

Nadere informatie

Examenplan voor de opleidingen tot Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ) 1.Overzicht

Examenplan voor de opleidingen tot Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ) 1.Overzicht Examenplan voor de opleidingen tot Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ) 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Medewerker Maatschappelijke Zorg Niveau 3 3 jaar Crebocode: 92650

Nadere informatie

OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE BEROEPSTAAK D, DEEL 7

OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE BEROEPSTAAK D, DEEL 7 OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE BEROEPSTAAK D, DEEL 7 Albeda college Branche gezondheidszorg Kwalificatieniveau 4 Crebo 95 Versie: juni 2013 Fase: Gevorderd 2 Naam deelnemer:. 2 Inhoudsopgave Beroepsopdracht

Nadere informatie

Onderwijsassistent niveau 4

Onderwijsassistent niveau 4 examenproducten Onderwijsassistent Onderwijsassistent niveau 4 EXAMENBANK PROVE2MOVE Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doel 3 4. Dekkingsgraad 3 7. Inhoudelijke wijzigingen per proeve 4 8. Vakkennis en vaardigheden

Nadere informatie

Autoschadehersteller. Crebonummer 91750 / 95030. PvB 01. Voertuig afleveringsklaarmaken na reparatie. Handleiding Proeve van Bekwaamheid

Autoschadehersteller. Crebonummer 91750 / 95030. PvB 01. Voertuig afleveringsklaarmaken na reparatie. Handleiding Proeve van Bekwaamheid Autoschadehersteller Crebonummer 91750 / 95030 PvB 01 Voertuig afleveringsklaarmaken na reparatie Handleiding Proeve van Bekwaamheid Voor de beoordelaar Handleiding PvB Carrosserietechniek voor de beoordelaar.

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT KD 2012

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT KD 2012 1 ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT VOOR STUDENTEN EN BEOORDELAARS KD 2012 KD 2012 Cohort: 2015-2016 INLEIDING Elke beroepstaak bestaat uit beroepsopdrachten waarmee de student getoetst wordt op

Nadere informatie

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit werkplanning Werkproces 1.5 Ondersteunt bij (sociale) activiteiten STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je te maken met het helpen bij creatieve activiteiten.

Nadere informatie

MZ-PBSD-B-K1-W2 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf

MZ-PBSD-B-K1-W2 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf MZ-PBSD-B-K1-W2 (C) Ondersteunt de cliënt bij persoonlijke verzorging Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: 23181 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Colofon Daar waar zij staat, wordt ook hij bedoeld en omgekeerd.

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT. voor. Studenten en Beoordelaars

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT. voor. Studenten en Beoordelaars ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT voor Studenten en Beoordelaars KD 2012 KRAAM KD 2012 Cohort: 2012-2013 1 Albeda College Branche Gezondheidszorg 2 ALGEMENE INLEIDING Elke beroepstaak bestaat uit

Nadere informatie

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT Helpen waar het nodig is! (Thuiszorg) Beroepstaak B Helpen bij de persoonlijke zorg/ ADL Niveau Beginner Toets beroepstaak B beginner Helpende Thuiszorg

Nadere informatie

Keuzedeel Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2)

Keuzedeel Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2) Keuzedeel Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2) Examen voor de beoordelaar ID-code versie datum contact K0211 1.0 12 juli 2017 Jan Groothuis Examen Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1

Nadere informatie

Servicedocument Examenplan Facilitaire dienstverlening Facilitair leidinggevende Uitstroom : Facilitair leidinggevende Niveau : 4 Crebonr.

Servicedocument Examenplan Facilitaire dienstverlening Facilitair leidinggevende Uitstroom : Facilitair leidinggevende Niveau : 4 Crebonr. Servicedocument Examenplan Facilitaire dienstverlening Facilitair leidinggevende Uitstroom : Facilitair leidinggevende Niveau : 4 Crebonr. : 95750 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 mei 2016

Nadere informatie

OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT

OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT Huishoudelijke zorg op maat. (Verpleeg- en verzorgingshuiszorg) Beroepstaak A Hulp bij huishouden en wonen. Niveau Startbekwaam Toets BT A STB Zorghulp V en V 02-2012

Nadere informatie

MZ-PBSD-B-K1-W3 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf

MZ-PBSD-B-K1-W3 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf MZ-PBSD-B-K1-W3 (C) Ondersteunt de cliënt bij wonen en huishouden Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: 23181 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Colofon Daar waar zij staat, wordt ook hij bedoeld en omgekeerd.

Nadere informatie

PROEVE VAN BEKWAAMHEID

PROEVE VAN BEKWAAMHEID PROEVE VAN BEKWAAMHEID CE 2:ONDERSTEUNEN BIJ begeleiding Handleiding voor deelnemer en beoordelaar Afdeling Gezondheidszorg Opleiding Verpleegkundige niveau 4, BOL jaar 2 Cohort 2010-2014 Versie November

Nadere informatie

Exameneenheid 4 Bieden van zorg en begeleiding in het verpleegkundig proces (Gehandicaptenzorg) Beginners Deel 1 Praktijktoets

Exameneenheid 4 Bieden van zorg en begeleiding in het verpleegkundig proces (Gehandicaptenzorg) Beginners Deel 1 Praktijktoets Exameneenheid 4 Bieden van zorg en begeleiding in het verpleegkundig proces (Gehandicaptenzorg) Beginners Deel 1 Praktijktoets Opleiding verpleegkundige MBO Opleiding Verpleegkundige BOL Crebonummer 95520

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Frontofficemedewerker Receptionist. Uitstroom : Receptionist. Niveau : 3. Crebonr. : Dossier :

Servicedocument. Examenplan. Frontofficemedewerker Receptionist. Uitstroom : Receptionist. Niveau : 3. Crebonr. : Dossier : Servicedocument Examenplan Frontofficemedewerker Receptionist Uitstroom : Receptionist Niveau : 3 Crebonr. : 90622 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015 Kwalificatiedossier : Frontofficemedewerker

Nadere informatie

Een zorgvrager hulp bieden tijdens het eten en drinken

Een zorgvrager hulp bieden tijdens het eten en drinken OPDRACHTFORMULIER Een zorgvrager hulp bieden tijdens het eten en drinken Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Facilitaire dienstverlening Facilitair medewerker. Uitstroom : Facilitair medewerker. Niveau : 2. Crebonr.

Servicedocument. Examenplan. Facilitaire dienstverlening Facilitair medewerker. Uitstroom : Facilitair medewerker. Niveau : 2. Crebonr. Servicedocument Examenplan Facilitaire dienstverlening Facilitair medewerker Uitstroom : Facilitair medewerker Niveau : 2 Crebonr. : 95751 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015

Nadere informatie

Het maken van een casus is een onderdeel van beroepsprestatie 1.5 Zorgen voor veiligheid in onverwachte situaties

Het maken van een casus is een onderdeel van beroepsprestatie 1.5 Zorgen voor veiligheid in onverwachte situaties Docenthandleiding. Inleiding opdracht 1: schrijven van een casus. Het maken van een casus is een onderdeel van beroepsprestatie 1.5 Zorgen voor veiligheid in onverwachte situaties Voor de leerlingen is

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: praktijkbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Het werken aan en en de relatie daarvan met de voortgangsrapportage Gedurende de verdiepingsfase

Nadere informatie

Rekenen Groep 6-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 6-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze,

Nadere informatie

EE 5 Professioneel handelen

EE 5 Professioneel handelen BPV toets EE 5 Professioneel handelen Opleiding: MBO - Verpleegkundige BOL, BBL Crebonummer: 95520 Cohort 2012 Kwalificatiedossier 2012 Versie: n.v.t. Kerntaak/werkprocessen: Werkproces 1.8 Werkproces

Nadere informatie

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten. Niveau Gevorderd

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten. Niveau Gevorderd OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT Uitvoeren van activiteiten met zorgvragers (Verpleeg- en verzorgingshuiszorg & thuiszorg) Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten Niveau

Nadere informatie

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning STER opdracht ADL Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. In de eerste 10 weken van je opleiding heb je

Nadere informatie

De beroepsopdracht orale medicatietoediening. Voor studenten verpleegkunde: topklinische, BOL, HBO-V, AMV.

De beroepsopdracht orale medicatietoediening. Voor studenten verpleegkunde: topklinische, BOL, HBO-V, AMV. De beroepsopdracht orale medicatietoediening. Voor studenten verpleegkunde: topklinische, BOL, HBO-V, AMV. 1 Inleiding In dit onderdeel beschrijven we de beroepsopdracht, maar allereerst krijg je algemene

Nadere informatie

OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak A Hulp bij huishouden en wonen. Niveau Gevorderd

OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak A Hulp bij huishouden en wonen. Niveau Gevorderd OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT Huishoudelijke zorg op maat. (Thuiszorg) Beroepstaak A Hulp bij huishouden en wonen. Niveau Gevorderd Toets BT A gevorderd Zorghulp Thz 08-2011 Albeda College Branche

Nadere informatie

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer. Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer. Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer Praktijkopdracht Kwalificerend Instructie student Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer Niveau : 4 Crebonr. : 25185 Kerntaak : B1-K2 Dossier :

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Ondernemer horeca/bakkerij Ondernemer bakkerij. Uitstroom : Ondernemer bakkerij. Niveau : 4. Crebonr.

Servicedocument. Examenplan. Ondernemer horeca/bakkerij Ondernemer bakkerij. Uitstroom : Ondernemer bakkerij. Niveau : 4. Crebonr. Servicedocument Examenplan Ondernemer horeca/bakkerij Ondernemer bakkerij Uitstroom : Ondernemer bakkerij Niveau : 4 Crebonr. : 90304 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015 Kwalificatiedossier

Nadere informatie

Beroepsopdracht Beroepstaak B Helpende Beginner niveau

Beroepsopdracht Beroepstaak B Helpende Beginner niveau Beroepsopdracht Beroepstaak B Helpende Beginner niveau Toelichting: Deze beroepsopdracht is om te leren, vraag feedback met behulp van het feedbackformulier. NB. Beroepstaak B heeft 3 niveaus! Helpen waar

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT. voor. Studenten en Beoordelaars KD 2012

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT. voor. Studenten en Beoordelaars KD 2012 ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT voor Studenten en Beoordelaars KD 2012 Albeda College Branche Gezondheidszorg Kwalificatieniveau 3 Cohort: 2012-2013 KD 2012-2013 Crebo 95530 Versie 1.0 Albeda

Nadere informatie

Rekenen Groep 6-1e helft schooljaar.

Rekenen Groep 6-1e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Frontofficemedewerker Frontofficemanager. Uitstroom : Frontofficemanager. Niveau : 4. Crebonr.

Servicedocument. Examenplan. Frontofficemedewerker Frontofficemanager. Uitstroom : Frontofficemanager. Niveau : 4. Crebonr. Servicedocument Examenplan Frontofficemedewerker Frontofficemanager Uitstroom : Frontofficemanager Niveau : 4 Crebonr. : 94072 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015 Kwalificatiedossier

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMEN BEROEPSOPDRACHT. voor. Studenten en Beoordelaars KD 2012

ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMEN BEROEPSOPDRACHT. voor. Studenten en Beoordelaars KD 2012 ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMEN BEROEPSOPDRACHT voor Studenten en Beoordelaars KD 2012 Albeda College Branche Gezondheidszorg Kwalificatieniveau 3 Cohort: 2015-2016 KD 2012-2013 Crebo 95530 Albeda College Branche

Nadere informatie

OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE BEROEPSTAAK D, DEEL 8

OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE BEROEPSTAAK D, DEEL 8 OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE BEROEPSTAAK D, DEEL 8 Albeda college Branche gezondheidszorg Kwalificatieniveau 4 Crebo 95 Versie: juni 2013 Fase: Startbekwaam Naam deelnemer:. 2 Inhoudsopgave Beroepsopdracht

Nadere informatie

Maatregelen nemen om de eetlust bij een zorgvrager te bevorderen

Maatregelen nemen om de eetlust bij een zorgvrager te bevorderen OPDRACHTFORMULIER Maatregelen nemen om de eetlust bij een zorgvrager te bevorderen Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Frontofficemedewerker Hoofd Informatie. Uitstroom : Hoofd Informatie. Niveau : 4. Crebonr. : 94071. Dossier : 2012-2016

Servicedocument. Examenplan. Frontofficemedewerker Hoofd Informatie. Uitstroom : Hoofd Informatie. Niveau : 4. Crebonr. : 94071. Dossier : 2012-2016 Servicedocument Examenplan Frontofficemedewerker Hoofd Informatie Uitstroom : Hoofd Informatie Niveau : 4 Crebonr. : 94071 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015 Kwalificatiedossier

Nadere informatie

BPV- beoordelingsformulier casus 2

BPV- beoordelingsformulier casus 2 BPV- beoordelingsformulier casus 2 Beoordeling van competenties in relatie tot de werkprocessen per kerntaak van de Autotechnicus tijdens de BPV en/of tijdens de opleiding. ROC Naam Bedrijf Handtekening

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Reizen Manager verkoop reizen. Uitstroom : Manager verkoop reizen. Niveau : 4. Crebonr. : 94100. Dossier : 2012-2016

Servicedocument. Examenplan. Reizen Manager verkoop reizen. Uitstroom : Manager verkoop reizen. Niveau : 4. Crebonr. : 94100. Dossier : 2012-2016 Servicedocument Examenplan Reizen Manager verkoop reizen Uitstroom : Manager verkoop reizen Niveau : 4 Crebonr. : 94100 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015 Kwalificatiedossier

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT. voor. Studenten en Beoordelaars

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT. voor. Studenten en Beoordelaars ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT voor Studenten en Beoordelaars KD 2012 KD 2012 Cohort: 2012-2013 1 Albeda College Branche Gezondheidszorg 2 ALGEMENE INLEIDING Elke beroepstaak bestaat uit een

Nadere informatie

SW-B-K1-W3 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf

SW-B-K1-W3 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf SW-B-K1-W3 (C) Versterkt de eigen kracht van de groep Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: 23185 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Colofon * Daar waar hij staat, wordt ook zij bedoeld en omgekeerd. * Waar cliënt

Nadere informatie

proeven bij fase: certificeren

proeven bij fase: certificeren proeven bij fase: oriënteren proeven bij fase: certificeren proeven bij fase: diplomeren EXAMEN OVERZICHT: MBO VERPLEEGKUNDIGE OP BASIS VAN HET DOSSIER 2011-2012 Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Ondernemer horeca/bakkerij Manager/ondernemer horeca. Uitstroom : Manager/ondernemer horeca. Niveau : 4. Crebonr.

Servicedocument. Examenplan. Ondernemer horeca/bakkerij Manager/ondernemer horeca. Uitstroom : Manager/ondernemer horeca. Niveau : 4. Crebonr. Servicedocument Examenplan Ondernemer horeca/bakkerij Manager/ondernemer horeca Uitstroom : Manager/ondernemer horeca Niveau : 4 Crebonr. : 90303 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v4 mei 2016

Nadere informatie