Thema: Algemene kennis grafimedia. Veiligheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Thema: Algemene kennis grafimedia. Veiligheid"

Transcriptie

1 grafimedia Veiligheid

2 OPDRACHTKAART AK Onderhoud en gereedschap Voorkennis: geen Intro: In een grafimedia-bedrijf hebben we te maken met dure machines. Deze machines moeten goed onderhouden worden. Deze opdracht gaat ook over gereedschap dat je gebruikt bij het onderhouden en werken aan de machines. Doelen: Aan het eind van deze opdracht kun je: een smeerschema begrijpen de toepassingen van de gereedschappen noemen Aan het eind van deze opdracht ken je: de namen van de gereedschappen de regels voor het omgaan met gereedschap Activiteiten: Lees de tekst Onderhoud en gereedschap Maak de toets. Tijd: Voor deze opdracht heb je ongeveer 1,5 lesuren: theorie bestuderen: 1 lesuur toets maken: 0,5 lesuur Materiaal: tekst Onderhoud en gereedschap toets Beoordeling: Laat de toets aan de docent zien.

3 AK Onderhoud en gereedschap De machines in grafische bedrijven zijn erg kostbaar. Het is belangrijk dat de machines regelmatig nagekeken worden. Ze moeten ook gesmeerd worden. Regelmatig onderhoud voorkomt storingen. Het zorgt ervoor dat een machine langer meegaat. Slecht onderhoud kan een bedrijf dus veel tijd en geld kosten. Om een machine in goede conditie te houden moeten we regelmatig: reinigen; controleren; smeren. Ook andere onderdelen moet je schoonmaken: frame, kleppen, hendels en knoppen. Als je dit meteen doet, laat de inkt zich gemakkelijk met oplosmiddel verwijderen. Gebruik voor aangedroogde inkt een sterker middel. Inkt verwijder je met een doek en oplosmiddel. Gebruik daarbij handschoenen, omdat het oplosmiddel slecht is voor de huid. Een gebruikte doek mag je dus ook nooit in je broekzak stoppen. 1 Reinigen Waar veel met papier gewerkt wordt, ligt papierstof. Van tijd tot tijd moet het papierstof van een machine verwijderd worden. Bij een drukpers ligt in de uitleg vaak ook poeder. Papierstof en poeder kunnen we met een doek of met een stofzuiger verwijderen. Werk je met wegwerpdoeken, dan horen de gebruikte doeken bij het chemisch afval. Doeken die gereinigd en hergebruikt worden, verzamel je in een speciale container. Bij de drukpers zit de inkt vaak niet alleen in de inktbak. Tegendrukcilinder en smetringen moeten na elke drukorder schoongemaakt worden. Als de inkt daar langer op zit, krijg je die er niet meer af. Dat is slecht voor de drukkwaliteit. Een dikke inktlaag op de smetringen veroorzaakt ook nog slijtage aan de pers.

4 AK Controleren Eens per jaar komt de monteur om de hele machine te controleren. Maar tijdens het reinigen kijkt de machinebediener ook of alles in orde is: Zit de bedrading ergens los? Is er een onderdeel stuk? Zijn alle borstels aanwezig? Zijn alle zuigers aanwezig? Is er een lucht- of olieleiding lek? Zit er een bout los? Zijn de vellenremmen schoon? Is het poederapparaat gevuld? Moet het filter van de luchtpomp vervangen worden? 3 Smeren Als je een draaiende machine bekijkt, zie je onderdelen bewegen: op- en neergaan; glijden; rond draaien. Die onderdelen moeten gesmeerd worden. Tussen twee bewegende delen moet olie of vet zitten, anders slijten de delen. Voor grotere reparaties komt de monteur. Kleine reparaties kan de nabewerker of drukker zelf uitvoeren. Een leerling mag dit natuurlijk niet doen. Maar als er iets ontbreekt of niet in orde is, moet de leerling het wel melden. onderhoudsschema van een Quickmaster Tegenwoordig hoeven veel machines niet meer apart gesmeerd te worden. Dat gebeurt automatisch. Eens per jaar komt de monteur om de olie te verversen en het oliefilter te vervangen. Het enige dat we moeten doen is het oliepeil controleren. De nabewerker of drukker heeft kleine onderdelen die regelmatig vervangen moeten worden op voorraad. Het is verstandig om deze tijdig te vervangen, anders staat de machine een keer tijdens de productie stil. Dat is niet handig voor de planning. En machinestilstand kost het bedrijf geld. Andere machines moeten wel regelmatig gesmeerd worden. Als een bedrijf een machine koopt, levert de fabrikant een handleiding voor de machine. Daar zit ook een smeerschema bij. In een smeerschema staat: waar de smeerpunten zitten; welk smeermiddel we bij elk smeerpunt moeten gebruiken; hoe vaak we elk smeerpunt moeten smeren.

5 AK Dit is vaak aangegeven op een schematische tekening van de machine. Sommige fabrikanten werken met foto s van machinedelen. Hieronder zie je een voorbeeld van een smeerschema van een pers. 4 Gereedschap Bij het onderhoud en bij het afstellen van machines gebruik je gereedschap. Elk soort sleutel of tang heeft een speciale taak. Sleutels zijn er om bouten los te draaien, tangen om iets vast te houden. Met een zaagsnede-schroevendraaier draai je geen kruiskop-schroeven vast. Als je een machine bekijkt, zie je bouten en moeren. Hiermee worden machine-onderdelen aan elkaar vastgezet. Een bout lijkt op een schroef. Alleen de koppen verschillen. De kop van een bout heeft zes kanten. Om de bout vast te zetten, gebruik je een moer. smeerschema van een GTO Bij dit smeerschema geeft de kleur aan of een punt dagelijks, wekelijks of halfjaarlijks gesmeerd moet worden. Werk alle smeerpunten systematisch af, anders kan het gebeuren dat er een punt wordt overgeslagen. Gebruik voor sommige nippels de vetspuit, voor andere de oliespuit. Gebruik voor oliegaten een oliekan. bout en moer 4.1 Sleutels Er zijn verschillende sleutels voor bouten en moeren: steeksleutels en ringsleutels. Als je vet gebruikt, haal dan eerst het oude vet weg. Dat doe je met een poetsdoek. Zorg dat je bij het smeren altijd een doekje bij de hand hebt. Dan kun je gemorste of overtollige olie meteen wegvegen. Dat geldt ook voor de vloer. Olie op de vloer is gevaarlijk. Om te voorkomen dat iemand uitglijdt moet je de olie onmiddellijk opruimen. Dat doe je met een droge doek. Als een doek met vet of olie verontreinigd is, hoort deze bij het chemisch afval. steeksleutel ringsleutel

6 AK Je kunt ook een bahco-sleutel gebruiken. Deze kan je op de gewenste grootte afstellen. Hij moet wel nauwkeurig afgesteld worden, anders beschadigen de bouten en moeren. bahco-sleutel Voor bouten die verdiept liggen, gebruik je de pijpsleutel of de dopsleutel. inbussleutel Het is belangrijk om altijd een sleutel te gebruiken die precies past. Als de sleutel iets te groot is, krijg je de bout wel los, maar de kop beschadigt. Na een tijd wordt deze bout onbruikbaar, want de sleutel heeft dan geen grip meer op de zeskant. pijpsleutel dopsleutel Er zijn ook bouten met een binnenzeskant. Die heten inbusbouten. Daarvoor gebruik je de inbussleutel.

7 AK Tangen Er zijn verschillende soorten tangen. We gebruiken een tang om iets vast te houden, maar er zijn ook tangen die kunnen knippen. De waterpomptang is geschikt om ronde voorwerpen vast te houden. De bek kan op de juiste maat worden gezet. Voor dunne ronde voorwerpen kun je ook een combinatietang gebruiken. Om iets vast te pakken gebruik je de combinatietang of de punttang. combinatietang waterpomptang Met de kniptang kun je bijvoorbeeld draad doorknippen. Dat kan ook met een combinatietang. punttang kniptang Bouten en moeren kunnen beschadigen als je ze met een combinatietang of waterpomptang vastdraait. In het ergste geval kunnen ze zelfs zo erg beschadigen dat ze nooit meer los kunnen. Gebruik dus sleutels voor het vast- en losdraaien van bouten en moeren. Tangen zijn er om iets mee vast te houden.

8 AK Schroevendraaiers Er zijn twee soorten schroeven: met zaagsnede en met kruiskop. Vandaar dat er ook twee soorten schroevendraaiers zijn. 4.4 Omgaan met gereedschap Als je begint met schoonmaken of onderhoud, zorg je dat je alles bij de hand hebt. Neem het gereedschap mee naar de machine. Loop niet voor elke poetsdoek heen en weer. Kijk maar naar de foto. Er zitten niet voor niets wieltjes onder de houder met poetsdoeken. Het is belangrijk dat je de juiste maat schroevendraaier gebruikt. Als deze niet goed is, beschadigt de kop van de schroef. Daardoor kan de schroef onbruikbaar worden. Ruim gemorste oplosmiddelen of olie meteen op. Laat gereedschap niet slingeren. Dan weet je het altijd te vinden. En het is gevaarlijk om spullen op de machine te laten liggen. Als een steeksleutel in de draaiende machine valt, is niet alleen de sleutel kapot maar ook de machine. Berg alle spullen op de juiste plek op. Gereedschap hoort in de gereedschapslade of -kist. Als je ziet dat iets stuk of kwijt is, moet je dit meteen doorgeven aan je docent. Gebruikte doeken gooi je in de juiste container. Vetspuit en oliekan zet je altijd op dezelfde plaats terug. Dat bespaart iedereen zoekwerk. Gebruik gereedschap alleen waar het voor bestemd is. Dus geen schroevendraaier als beitel gebruiken en niet met een waterpomptang moeren vastdraaien.

9 Toets AK Onderhoud en gereedschap Vraag 1 Na het schoonmaken van de pers ga je opruimen. Je wilt een papieren poetsdoek met inkt weggooien. Bij welk soort afval doe je de papieren poetsdoek met inkt? Kruis het juiste antwoord aan. O oud papier O chemisch afval Ogewoon afval O maakt niet uit Vraag 2 Wat moet je doen als olie op de vloer is gemorst? Kruis het juiste antwoord aan. O meteen melden aan de docent O dweilen met warm water O opruimen met een vochtige doek Oweghalen met een droge doek Vraag 3 Je ziet hier een deel van een smeerschema. De kleuren komen overeen met de kleuren van de smeerpunten. Bij elke kleur staat hoe vaak de machine gesmeerd moet worden. Kruis het juiste antwoord aan. Een bruin smeerpunt moet je... O elke dag smeren. O elke week smeren. O elke maand smeren. O elke zes maanden smeren.

10 Toets AK Vraag 4 Dit is het smeerschema van een drukpers. Bekijk het schema goed. De drukker smeert dagelijks zes punten. Is dit goed? Kruis aan. OJa ONee Vraag 5 Er zijn schroeven en bouten. Kruis de bout aan. Vraag 6 Zet de namen van de afgebeelde voorwerpen in de goede volgorde. binnenzeskant schroeven bout / moer 1 2 3

11 AK Vraag 7 Je ziet op de foto verschillende tangen. Schrijf de namen in de juiste volgorde op Vraag 8 Bij het stellen van sommige machines worden deze gereedschappen gebruikt. Zet de namen van de gereedschappen achter het juiste nummer Vraag 9 Welk van deze gereedschappen is de bahco-sleutel? Kruis het goede nummer aan. O nummer 1 O nummer 2 O nummer 3 O nummer 4 O nummer 5

12 AK Vraag 10 Welk van deze gereedschappen gebruik je voor een binnenzeskant? Kruis het goede gereedschap aan.

1 Handgereedschappen 10 HANDGEREEDSCHAPPEN

1 Handgereedschappen 10 HANDGEREEDSCHAPPEN 1 Handgereedschappen 10 HANDGEREEDSCHAPPEN Mike Vermeer loopt stage bij het akkerbouwbedrijf van John Hansen. Vandaag is zijn eerste dag. De werkplaats staat vol met machines en onderdelen. In de gereedschappenkast

Nadere informatie

Voor welke materialen/voorwerpen gebruik je het. Naam gereedschap. Gereedschapkennis Klas 2. Wat doe je er mee (Vaak kun je meer dan 1 ding noemen)

Voor welke materialen/voorwerpen gebruik je het. Naam gereedschap. Gereedschapkennis Klas 2. Wat doe je er mee (Vaak kun je meer dan 1 ding noemen) Gereedschapkennis Klas 2 Naam gereedschap Wat doe je er mee (Vaak kun je meer dan 1 ding noemen) Voor welke materialen/voorwerpen gebruik je het 1 Draadkniptang Knippen van t/m 5 mm 2 Nijptang Voor het

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Inktmengen DR-01-01-01. Voorkennis: Geen

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Inktmengen DR-01-01-01. Voorkennis: Geen OPDRACHTKAART DR-01-01-01 Voorkennis: Geen Intro: Soms wordt er gedrukt met alleen zwarte inkt. Soms met de vier standaardkleuren cyaan, magenta, geel en zwart. Maar soms moet je voor een drukorder een

Nadere informatie

Thema: Algemene kennis

Thema: Algemene kennis OPDRACHTKAART AK-04-02-01 Veiligheid en gezondheid Voorkennis: geen Intro: Als je aan machines werkt, moet je de risico s kennen. Als je de risico s kent, kun je ongelukken voorkomen. Hetzelfde geldt voor

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Offsetdrukken 6 Printmaster. Pers voorbereiden voor twee kleuren DR

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Offsetdrukken 6 Printmaster. Pers voorbereiden voor twee kleuren DR OPDRACHTKAART DR-05-06-01 Pers voorbereiden voor twee kleuren Intro: Je gaat de pers voorbereiden voor het drukken van twee kleuren. Je hebt twee belichte platen en weet welke kleuren je wilt gebruiken.

Nadere informatie

Onderhoud aan een machine

Onderhoud aan een machine Onderhoud aan een machine Aan machines wordt onderhoud gedaan. Een monteur voert dat uit en jij gaat hem assisteren. Bij een onderhoudsklus los je storingen aan machines op en voert het onderhoud uit.

Nadere informatie

Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0

Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0 Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0 Motorolie: Interval: Oliefilter: Motorolie: 3.000 km. 25.465.00 2 liter 10W40 Versnellingsbak en cardanolie: Interval: 10.000 km Differentieel olie: 1 liter 80W90

Nadere informatie

Intro: De pers is afgesteld. Nu kan je aan je tweekleuren drukwerk beginnen.

Intro: De pers is afgesteld. Nu kan je aan je tweekleuren drukwerk beginnen. OPDRACHTKAART DR-05-07-01 Offsetdrukken in twee kleuren Intro: De pers is afgesteld. Nu kan je aan je tweekleuren drukwerk beginnen. Voorkennis: Je hebt de opdracht Papierdoorvoer gemaakt. Je heb de opdracht

Nadere informatie

Thema: Algemene kennis grafimedia. Papier

Thema: Algemene kennis grafimedia. Papier grafimedia Papier OPDRACHTKAART AK-02-01-01 Papierfabricage Voorkennis: geen Intro: Deze opdracht gaat over de grondstoffen van papier. En over de productie van papier. Elke papiersoort wordt gemaakt volgens

Nadere informatie

Thema: Nabewerken. Hechten

Thema: Nabewerken. Hechten Hechten OPDRACHTKAART NB-03-01-01 Oriëntatie op de blok-/brochurehechter Voorkennis: geen Intro: Met een blok-/brochurehechter kunnen we bloks en brochures nieten. Deze opdracht gaat over de blok-/brochurehechter,

Nadere informatie

Revisie Remcilinder. Brembo revisieset Pakkingringen Remreiniger Remvloeistof: 0,5 liter DOT4

Revisie Remcilinder. Brembo revisieset Pakkingringen Remreiniger Remvloeistof: 0,5 liter DOT4 Revisie Remcilinder Materiaal: Brembo revisieset 98.5032.50 Pakkingringen Remreiniger Remvloeistof: 0,5 liter DOT4 Remvloeistof is een agressief en giftig goedje dat de lak en metaal aantast. Het is dus

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Zeefdrukken 4. Zeefdrukken in twee kleuren DR-03-04-01

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Zeefdrukken 4. Zeefdrukken in twee kleuren DR-03-04-01 OPDRACHTKAART DR-03-04-01 Zeefdrukken in twee kleuren Voorkennis: Zeefdrukapparatuur afgerond Een zeefdrukraam prepareren afgerond Zeefdrukken in één kleur afgerond Intro: Je gaat zeefdrukken maken in

Nadere informatie

Thema: Drukken. Offsetdrukken

Thema: Drukken. Offsetdrukken Offsetdrukken OPDRACHTKAART DR-04-01-01 Oriëntatie op de offsetpers Voorkennis: geen Intro: In jouw lokaal op school staat een offsetpers. Het is een eenkleurenpers of een tweekleurenpers. De pers kan

Nadere informatie

Oliën en oliefilter vervangen

Oliën en oliefilter vervangen Oliën en oliefilter vervangen Interval: 3.000 km. Oliefilter: 25.465.00 Motorolie: 2 liter 10W40 Interval: 10.000 km Differentieel olie: 1 liter 80W90 Carterpan pakking Breng de motor op bedrijfstemperatuur.

Nadere informatie

Thema: Drukken. Zeefdrukken

Thema: Drukken. Zeefdrukken Zeefdrukken OPDRACHTKAART DR-03-01-01 Oriëntatie op de zeefdrukapparatuur Voorkennis: geen Intro: Er zijn verschillende soorten zeefdrukapparatuur. Deze opdracht gaat over zeefdrukapparatuur die op veel

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Offsetdrukken 3 Printmaster. Papier in-, door- en uitvoer DR-05-03-01

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Offsetdrukken 3 Printmaster. Papier in-, door- en uitvoer DR-05-03-01 OPDRACHTKAART DR-05-03-01 Papier in-, door- en uitvoer De Printmaster moet eerst op het papier worden afgesteld. Pas dan kun je gaan drukken. Om de vellen papier goed in te kunnen voeren moet je de inleg

Nadere informatie

1 Taken van de machinist

1 Taken van de machinist 1 Taken van de machinist 1.1 Zorgen voor een veilige werkomgeving Een van de belangrijkste taken van de machinist is de werkomgeving schoon en opgeruimd te houden. Je zorgt ervoor dat jij zelf, maar ook

Nadere informatie

Handleiding voor zonnescherm 3x2 M

Handleiding voor zonnescherm 3x2 M Artikelnummer: Modelnummer: OD210017 328.149CGY Handleiding voor zonnescherm 3x2 M Lees deze handleiding voor gebruik goed door. Gooi deze handleiding niet weg na de montage. Bewaar deze handleiding voor

Nadere informatie

Geschreven door: Phillip Takahashi

Geschreven door: Phillip Takahashi 1994-2009 Kawasaki Ninja 500 Oil Change Vervang de olie in uw '94 -'09 Kawasaki Ninja 500 tot prestaties van de motor en een lange levensduur te verbeteren... Geschreven door: Phillip Takahashi ifixit

Nadere informatie

Theoretische toets - WerkPortfolio Mijn Fiets Antwoorden

Theoretische toets - WerkPortfolio Mijn Fiets Antwoorden Je naam Je klas De datum Vraag 1: Waarom moet je regelmatig banden oppompen? In vraag 1 is één antwoord goed. Een fiets met harde banden fietst lichter. Je hoeft, als je regelmatig de banden oppompt, niet

Nadere informatie

Apple Keyboard demontage te reinigen PCB Membraan

Apple Keyboard demontage te reinigen PCB Membraan Apple Keyboard demontage te reinigen PCB Membraan Gemorste vloeistoffen op keyboards kunt verbindingen tussen de toetsen af te breken. Deze gids zal u tonen hoe te reinigen en repareren van een beschadigde

Nadere informatie

Het demonteren en monteren van portierbekleding.

Het demonteren en monteren van portierbekleding. Afdeling Mobiliteit Uitstroom Carrosserie Specialisatie Schadeherstel Opdracht vmbo sh 01 Het demonteren en monteren van portierbekleding. 1. Stel je eens voor Je moeder heeft via internet een mooie tweedehands

Nadere informatie

Thema: Nabewerken. Snijden

Thema: Nabewerken. Snijden Snijden OPDRACHTKAART NB-01-01-01 Oriëntatie op de snijmachine Voorkennis: geen Intro: In jouw lokaal op school staat een planosnijmachine. Snijden is precisiewerk. Snijmachines zijn gemaakt voor dit soort

Nadere informatie

Gereedschappen. Combinatietang

Gereedschappen. Combinatietang 8 Gereedschappen Met welke tang mag ik staaldraad knippen? Wat is een griptang? De antwoorden op dit soort vragen vind je in het hoofdstuk Gereedschappen. Je vindt niet alleen de namen van de meestgebruikte

Nadere informatie

Remleidingen handrem vervangen

Remleidingen handrem vervangen Remleidingen handrem vervangen Materiaal: Remleiding 616571400000 Remleiding 636571210000 Pakkingringen Remvloeistof: 0,5 liter DOT4 De remleidingen vervangen was bij mij geen aparte klus maar onderdeel

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Zeefdrukken 2. Een zeefdrukraam prepareren DR-03-02-01. Voorkennis: Zeefdrukapparatuur

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Zeefdrukken 2. Een zeefdrukraam prepareren DR-03-02-01. Voorkennis: Zeefdrukapparatuur OPDRACHTKAART DR-03-02-01 Voorkennis: Zeefdrukapparatuur Intro: Zeefdruk is een doordruktechniek. De inkt wordt door de open gaatjes van het gaas gedrukt. Het beeld wordt gevormd door gaatjes dicht te

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Offsetdrukken 2 Printmaster. Papier stapelen DR-05-02-01

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Offsetdrukken 2 Printmaster. Papier stapelen DR-05-02-01 OPDRACHTKAART DR-05-02-01 Papier stapelen Voorkennis: Je kent globaal de werking van een drukpers. Je weet waar bij de drukpers de inleg zit. Je weet dat de papierstapel voor het drukken op het inlegstapelbord

Nadere informatie

Een brommer laten rijden die een tijd stil heeft gestaan

Een brommer laten rijden die een tijd stil heeft gestaan Een brommer laten rijden die een tijd stil heeft gestaan Stel, je koopt een brommer die een hele tijd heeft stil gestaan die niet meer wil rijden. (of een andere oude brommer) Hier kun je lezen wat je

Nadere informatie

Thema: Algemene kennis

Thema: Algemene kennis OPDRACHTKAART AK-04-03-01 Milieu Voorkennis: geen Intro: In elk grafimedia-bedrijf ontstaat afval. We moeten weten wat we met de verschillende soorten afval moeten doen. Chemicaliën mogen niet in het riool

Nadere informatie

HANDLEIDNG VOOR REKSTANDAARD VOOR MEERDERE GITAREN RS B/1 FP, RS B/1 FP & RS B/1 FP

HANDLEIDNG VOOR REKSTANDAARD VOOR MEERDERE GITAREN RS B/1 FP, RS B/1 FP & RS B/1 FP HANDLEIDNG VOOR REKSTANDAARD VOOR MEERDERE GITAREN RS 20880 B/1 FP, RS 20881 B/1 FP & RS 20882 B/1 FP RockStand Multiple Guitar Rack Stands RS 20880 B/1 FP, RS 20881 B/1 FP & RS 20882 B/1 FP Gefeliciteerd

Nadere informatie

Opdracht 1. deel 8 De gereedschapskist van de elektricien. bektang. draadstriptang. krimptang. waterpomptang. combinatietang

Opdracht 1. deel 8 De gereedschapskist van de elektricien. bektang. draadstriptang. krimptang. waterpomptang. combinatietang deel 8 gereedschapskisk vkn de Opdracht 1 1. Bekijk de 5 foto s gereedschappen. Ontdek jij de verschillen? Schrijf bij de beschrijving op volgende pagina de naam tang op de foto. Tip: de naam tang kan

Nadere informatie

LAVENA NL D...1 I...5 N...9 GR...13 TR...17 GB...2 NL...6...10 CZ...14 RUS...18 F...3 S...7 PL...11 H...15 SK...19 E...4 DK...8 UAE...12 P...

LAVENA NL D...1 I...5 N...9 GR...13 TR...17 GB...2 NL...6...10 CZ...14 RUS...18 F...3 S...7 PL...11 H...15 SK...19 E...4 DK...8 UAE...12 P... 32 064 LAVENA LAVENA NL D...1 I...5 N...9 GR...13 TR...17 GB...2 NL...6...10 CZ...14 RUS...18 F...3 S...7 PL...11 H...15 SK...19 E...4 DK...8 UAE...12 P...16 94.684.231/ÄM 206150/09.06 Inhoud Geachte klant,

Nadere informatie

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring . Vervangen van schakelkabels (0,9mm specialerohloff kabel). Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring Bij vervanging van versleten of geknapte schakelkabels moeten twee mogelijke asringversies

Nadere informatie

Houd je altijd aan de veiligheidsregels. Haal geen geintjes uit met de machine!

Houd je altijd aan de veiligheidsregels. Haal geen geintjes uit met de machine! OPDRACHTKAART DR-05-05-01 Offsetdrukken in één kleur Intro: De machine is helemaal voorbereid. Je kunt nu gaan drukken. Zorg ervoor dat je handen schoon zijn en dat je alle benodigde materialen netjes

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Offsetdrukken 4 Printmaster. Pers voorbereiden voor één kleur DR-05-04-01

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Offsetdrukken 4 Printmaster. Pers voorbereiden voor één kleur DR-05-04-01 OPDRACHTKAART DR-05-04-01 Pers voorbereiden voor één kleur Intro: Als de in-, door- en uitvoer is gesteld, ben je al een heel eind. Nu moet je nog een aantal dingen doen, zoals de plaat inspannen, het

Nadere informatie

Lesfiche 8. De gereedschapskist van de elektricien OPDRACHT 1 R GEREEDSCHAPSTANGEN. draadstriptang. krimptang. Op zoek naar de stroombron lesfiche 8

Lesfiche 8. De gereedschapskist van de elektricien OPDRACHT 1 R GEREEDSCHAPSTANGEN. draadstriptang. krimptang. Op zoek naar de stroombron lesfiche 8 Lesfiche 8 De gereedschapskist van de elektricien R GEREEDSCHAPSTANGEN lesfiche 8 OPDRACHT Bekijk de 5 foto s van de gereedschappen. Ontdek jij de verschillen? Schrijf bij de beschrijving op volgende pagina

Nadere informatie

Verwijder de deksel van het remvloeistofreservoir onder de buddyseat. Zuig met een injectiespuit zoveel mogelijk remvloeistof uit het reservoir.

Verwijder de deksel van het remvloeistofreservoir onder de buddyseat. Zuig met een injectiespuit zoveel mogelijk remvloeistof uit het reservoir. Revisie voetrempomp Materiaal: Brembo revisieset voetrempomp 98.5029.70 Remvloeistof: 0,25 liter DOT4 Verwijder de zijtassen. Verwijder de zijdeksels. Remvloeistof is een agressief en giftig goedje dat

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MULTIPLE GUITAR CORNER STAND RS B/1 FP & RS B/1 FP

HANDLEIDING VOOR MULTIPLE GUITAR CORNER STAND RS B/1 FP & RS B/1 FP HANDLEIDING VOOR MULTIPLE GUITAR CORNER STAND RS 20885 B/1 FP & RS 20887 B/1 FP RockStand Multiple Guitar Corner Stands RS 20885 B/1 FP & RS 20887 B/1 FP Gefeliciteerd met je aanschaf van de RockStand

Nadere informatie

Thema: Algemene kennis

Thema: Algemene kennis OPDRACHTKAART AK-02-02-01 Voorkennis: Papierfabricage Intro: We kennen verschillende papiersoorten. Wc-papier heeft andere eigenschappen dan offsetpapier. Er zijn honderden soorten papier in de handel.

Nadere informatie

Instructieboek: Schoonmaken. Voor de Mpower - coach

Instructieboek: Schoonmaken. Voor de Mpower - coach Instructieboek: Schoonmaken Voor de Mpower - coach Juni 2014 Mpower - coach Instructieboek Versie 0.1 Bladzijde 2 Inhoud: Inhoud blz. 3 Mpower-coach blz. 5 Thema schoonmaken blz. 6, 7 Module 0: Beginnen

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Nabewerken. Hechten 3. Schriften nieten NB Voorkennis: De blok-/brochurehechter Verschillende vouwslagen maken

OPDRACHTKAART. Thema: Nabewerken. Hechten 3. Schriften nieten NB Voorkennis: De blok-/brochurehechter Verschillende vouwslagen maken OPDRACHTKAART NB-03-03-01 Voorkennis: De blok-/brochurehechter Verschillende vouwslagen maken Intro: Met een blok-/brochurehechter kun je brochures nieten. Dus kun je daarmee ook schriften maken. Je maakt

Nadere informatie

Golfplatendak montage

Golfplatendak montage Golfplatendak montage SUNKIT Zonnestroomsysteem Administrator 7-10-2008 10:36 1/5 Algemeen Deze handleiding begeleidt u stap voor stap bij de montage van het SUNKIT zonneenergiesysteem. Lees voordat u

Nadere informatie

Remleidingen handrem vervangen

Remleidingen handrem vervangen Remleidingen handrem vervangen Materiaal: Remleiding 616571400000 Remleiding 636571210000 Pakkingringen Remvloeistof: 0,5 liter DOT4 De remleidingen vervangen was bij mij geen aparte klus maar onderdeel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Lees deze handleiding voor gebruik goed door Nietmachine/tacker luchtdruk

Gebruikershandleiding Lees deze handleiding voor gebruik goed door Nietmachine/tacker luchtdruk ershandleiding Lees deze handleiding voor gebruik goed door 9706376 Nietmachine/tacker luchtdruk Om het beste uit uw nieuwe nietmachine/tacker op luchtdruk te halen verzoeken wij u de handleiding en de

Nadere informatie

Het overbouwen van een portier

Het overbouwen van een portier Afdeling Mobiliteit Uitstroom Carrosserie Specialisatie Schadeherstel Opdracht vmbo sh 02 Het overbouwen van een portier 1. Stel je eens voor Een docent op school heeft een aanrijding met de auto gehad.

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager mei 2015 Tilly Light BV Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 10 Eerste gebruik 11 Op de auto plaatsen 15 Fietsen plaatsen 18 Rijden 23 Fietsen

Nadere informatie

Riet en koper instrumenten.

Riet en koper instrumenten. In elkaar zetten Riet en koper instrumenten. Bij het in elkaar zetten van de klarinet moet goed opgelet worden. Het is namelijk een ontzettend kwetsbaar instrument. De stukken passen makkelijk in elkaar

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Nabewerken. Vouwen 2. Vouwslagen NB Voorkennis: geen

OPDRACHTKAART. Thema: Nabewerken. Vouwen 2. Vouwslagen NB Voorkennis: geen OPDRACHTKAART NB-02-02-01 Vouwslagen Voorkennis: geen Intro: Bij het vervaardigen van drukwerk worden de bedrukte planovellen bewerkt. Een van de bewerkingen is het vouwen van de vellen. Dat gebeurt met

Nadere informatie

Onderhoud RR Trading CV Compact

Onderhoud RR Trading CV Compact Onderhoud RR Trading CV Compact RR Trading B.V. 1 of 18 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 3.1 Panelen verwijderen... 4 3.2 Warmtewisselaar reinigen...

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Nabewerken. Snijden 2. Snijden NB-01-02-01

OPDRACHTKAART. Thema: Nabewerken. Snijden 2. Snijden NB-01-02-01 OPDRACHTKAART NB-01-02-01 Snijden Voorkennis: De snijmachine Intro: Met de planosnijmachine kun je vellen papier snijden. Dat doe je meestal niet één voor één, maar met hele pakken tegelijk. Je kunt vellen

Nadere informatie

Leervraag 2: Ontwerpen en aanbieden van leerstof.

Leervraag 2: Ontwerpen en aanbieden van leerstof. Leervraag 2: Ontwerpen en aanbieden van leerstof. 1. Tijdens mijn aanstelling als praktijk docent voor de metaalgroep viel mij een aantal dingen op als de leerlingen met draaiopdrachten bezig waren. Leerlingen

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 5. 1 Kruidachtige gewassen en beplantingen 8. 2 Houtachtige beplantingen en gewassen Grond, water en technische werken 132

Inhoud. Inleiding 5. 1 Kruidachtige gewassen en beplantingen 8. 2 Houtachtige beplantingen en gewassen Grond, water en technische werken 132 Inhoud Inleiding 5 1 Kruidachtige gewassen en beplantingen 8 2 Houtachtige beplantingen en gewassen 66 3 Grond, water en technische werken 132 Trefwoordenlijst 195 1 Kruidachtige gewassen en beplantingen

Nadere informatie

Door slecht onderhoud en verkeerd gebruik van handgereedschap gebeuren er nog vaak ongelukken op de werkplek.

Door slecht onderhoud en verkeerd gebruik van handgereedschap gebeuren er nog vaak ongelukken op de werkplek. Gereedschappen Tijdens je werk zul je vaak gebruik maken van gereedschappen. In de Arbowet wordt onderscheidt gemaakt in vier soorten gereedschap; - eenvoudig handgereedschap - aangedreven handgereedschap

Nadere informatie

8. Onderhoud 8. ONDERHOUD. 8.1 Winteropslag. Robotmaaier

8. Onderhoud 8. ONDERHOUD. 8.1 Winteropslag. Robotmaaier 8. Onderhoud Controleer en maak de Husqvarna-robotmaaier regelmatig schoon en vervang eventuele versleten onderdelen voor een betere betrouwbaarheid en een langere levensduur. Zie voor meer informatie

Nadere informatie

DM-SL (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller. RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700

DM-SL (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller. RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700 (Dutch) DM-SL0006-02 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Schakelversteller RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP...

Nadere informatie

Voorbewerken en spuiten van carrosseriedeel

Voorbewerken en spuiten van carrosseriedeel Afdeling Uitstroom Specialisatie Opdracht Mobiliteit Carrosserie Schadeherstel vmbo vs01 Voorbewerken en spuiten van carrosseriedeel 1. Stel je eens voor Marieke komt uit school zet de fiets naast de auto

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de deksel sleutel Citizen Aqualand 500

Handleiding voor gebruik van de deksel sleutel Citizen Aqualand 500 Handleiding voor gebruik van de deksel sleutel Citizen Aqualand 500 Handleiding deksel sleutel De achter deksel sleutel set bestaat uit : een sleutel,een onderlegger(werkbank),een O-Ring en Batterij. Met

Nadere informatie

Schraapaggregaat Handleiding

Schraapaggregaat Handleiding Schraapaggregaat Handleiding 1927 Art. -Nr. 210.1394 07/88 1 Inhoudsopgave Zijde 1 Kennismaken met het schraapaggregaat 3 2 Aggregaat in bedrijf nemen 4 3 Gebruik van de kantenaanlijmmachine zonder schraapaggregaat

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Nabewerken. Snijden 4. Snijmachine bedienen NB Voorkennis: De snijmachine Snijschema maken

OPDRACHTKAART. Thema: Nabewerken. Snijden 4. Snijmachine bedienen NB Voorkennis: De snijmachine Snijschema maken OPDRACHTKAART NB-01-04-01 Snijmachine bedienen Voorkennis: De snijmachine Snijschema maken Intro: Je gaat een kleine oplage snijden met de planosnijmachine. Om de snijmachine te kunnen programmeren, moet

Nadere informatie

Bedieningshandleiding

Bedieningshandleiding Bedieningshandleiding Hoekschaar AK 150 VERSIE 07-2006 AK 150 pagina 1 / 8 1 Inleiding Geachte klant, Wij waarderen het dat u een product van onze firma hebt gekozen. Deze bedieningshandleiding is speciaal

Nadere informatie

Doet u dit niet, dan is het risico: heet vet uit de slang over u, of een ander, heen.

Doet u dit niet, dan is het risico: heet vet uit de slang over u, of een ander, heen. Handleiding BS 505 Let op! U werkt met heet vet. Let dus erg goed op met wat u doet. Draag veiligheidskleding bij vetfiltreren. Laat u niet afleiden en... werk volgens gebruiksaanwijzing. Wees voorzichtig!

Nadere informatie

3.5 Snijden en tappen

3.5 Snijden en tappen 3.5 Snijden en tappen Is het jou ook wel eens gebeurd? Je bent een beschermkap aan het plaatsen en je draait een boutje eraf. Wat moet je dan doen? Snijden? Tappen? Nieuw schroefdraad maken? Voordat je

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Orange Balanceermachine Model Z120

Installatiehandleiding. Orange Balanceermachine Model Z120 Installatiehandleiding Orange Balanceermachine Model Z120 Hallo, ik ben Fons en ik ga helpen met het installeren van uw Orange balanceermachine! Maar eerst wil ik u feliciteren met uw aanschaf! Met deze

Nadere informatie

Carburateur reinigen. Interval:

Carburateur reinigen. Interval: Carburateur reinigen Interval: 10000 km De carburateur ziet er op het plaatje in de technische handleiding ingewikkeld uit. Dat valt in de praktijk wel mee. Voorwaarde voor succes is wel zorgvuldig en

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Popal fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan contact

Nadere informatie

inhoud 3 Onderhoudstips voor uw Treadmills 4 Onderhoudstips voor uw Ascent Trainers & Ellipticals 5 Onderhoudstips voor uw Bikes

inhoud 3 Onderhoudstips voor uw Treadmills 4 Onderhoudstips voor uw Ascent Trainers & Ellipticals 5 Onderhoudstips voor uw Bikes Onderhoudstips inhoud 3 Onderhoudstips voor uw Treadmills 4 Onderhoudstips voor uw Ascent Trainers & Ellipticals 5 Onderhoudstips voor uw Bikes 6 Onderhoudstips voor uw ClimbMills 7 Onderhoudstips voor

Nadere informatie

Handleiding Sencotel machine

Handleiding Sencotel machine Handleiding Sencotel machine Model: GHZ-228 RP FULL BCB/RED 220 V. 50 Hz. Slush Puppie Benelux Eikenbos 6-8 5531 MZ Bladel Sencotel Machine Pagina 1 Inhoud Bedieningspaneel ---------------------------------------

Nadere informatie

OMGAAN MET OPLOSMIDDELEN IN VERPAKKINGSDRUKKERIJEN

OMGAAN MET OPLOSMIDDELEN IN VERPAKKINGSDRUKKERIJEN OMGAAN MET OPLOSMIDDELEN IN VERPAKKINGSDRUKKERIJEN ARBO-CONVENANT PKVG-INDUSTRIE, ARBO-CONVENANT GRAFIMEDIA CHECKLIST & BEDRIJFSVERBETERPLAN LET OP! 1. Bij bijna elke paragraaf in de checklist hoort een

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Highlander fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan

Nadere informatie

Koppeling demonteren

Koppeling demonteren Koppeling demonteren Om de koppeling te kunnen tunen of om je segmenten te vervangen moet je de koppeling demonteren. Hieronder wordt behandeld hoe je dat doet bij een kick- aanloopblok. Benodigdheden:

Nadere informatie

Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, of GreensPro 1200 greensrol

Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, of GreensPro 1200 greensrol Form No. 338-643 Rev A Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, 44906 of 44907 GreensPro 00 greensrol Modelnr.: 7-5899 Modelnr.: 7-5907 Installatie-instructies WAARSCHUWING CALIFORNIË

Nadere informatie

Raamgeleiders vervangen

Raamgeleiders vervangen Raamgeleiders vervangen Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Sledgehammer op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z3 Techniek lounge > Doe-het-zelf > Raamgeleiders vervangen.

Nadere informatie

INHOUD. www.contimac.be 2

INHOUD. www.contimac.be 2 INHOUD 1. Gebruik... 3 2. Gebruik en onderhoud... 3 3. Technische kenmerken... 5 4. Smering... 5 5. Accessoires... 5 6. Geleverde delen... 5 7. Onderdelenlijst en -tekening... 6 CE Certifikaat van overeenstemming...

Nadere informatie

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Inhoudsopgave Uw machine handmatig reinigen pagina 3 Storingen & oplossingen pagina 13 1. Schakel de machine uit. 2. Open beide kleppen aan de voorzijde. 3.

Nadere informatie

Onderhoud 92% pelletkachels

Onderhoud 92% pelletkachels Onderhoud 92% pelletkachels RR Trading Tolbert 1 of 13 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 3.1 Linker zij paneel... 4 3.2 Interne kanalen reinigen in de

Nadere informatie

Hoe de remblokken vervangen op een 1994

Hoe de remblokken vervangen op een 1994 Hoe de remblokken vervangen op een 1994 Honda VFR 750 Deze gids zal u door het proces van vervanging van de remblokken op een 1994 Honda VFR 750 Interceptor. Geschreven door: Zach Ell ifixit CC BY-NC-SA

Nadere informatie

Onderhoud prothese, liner, handschoen

Onderhoud prothese, liner, handschoen Onderhoud prothese, liner, handschoen Prothese (Myo)-elektrische prothese Handschoen controleren Controleer de handschoen van de prothese regelmatig! Bij het gebruik van een (myo)-elektrische prothese

Nadere informatie

Thema: Algemene kennis grafimedia. Producten

Thema: Algemene kennis grafimedia. Producten grafimedia Producten OPDRACHTKAART AK-01-01-01 Bedrijven en producten Voorkennis: geen Intro: Printmediabedrijven zijn gespecialiseerd in bepaalde producten. Een krantendrukkerij drukt geen boeken. Een

Nadere informatie

Demontage versnellingspook en montage shortshifter voor een Mazda 323F BA

Demontage versnellingspook en montage shortshifter voor een Mazda 323F BA Demontage versnellingspook en montage shortshifter voor een Mazda 323F BA Inhoud van het pakketje van TWM performance (foto 01), de rood doorkruiste onderdelen had ik niet nodig, deze zijn om het hitteschild

Nadere informatie

HANDLEIDING. Was & Leer Badolifant VTech Printed in China

HANDLEIDING. Was & Leer Badolifant VTech Printed in China HANDLEIDING Was & Leer Badolifant 2011 VTech Printed in China 91-002551-005-000 INLEIDING Gefeliciteerd met uw aankoop van de Was & Leer Badolifant van VTech. Wij van VTech doen ons uiterste best goede

Nadere informatie

Mitsubishi Lancer Oil Change (2.0L

Mitsubishi Lancer Oil Change (2.0L 2002-2007 Mitsubishi Lancer Oil Change (2.0L I4 DOHC) Vervang de olie in uw '02 -'07 Mitsubishi Lancer, met 2.0L I4 DOHC motor, om de motorprestaties en levensduur te verbeteren. Geschreven door: Phillip

Nadere informatie

Periodiek onderhoud. Olie aftappen. Oliefilters

Periodiek onderhoud. Olie aftappen. Oliefilters Periodiek onderhoud Periodiek onderhoud is het behoud van je machines. Het eerste gereedschap dat je daarbij nodig hebt is niet meer dan het instructieboekje en een goede draaiurenregistratie. Naast het

Nadere informatie

Werken met. De Clippeleir Machines 5-25. 5.3 Aankoppelen. Zorg bij het aankoppelen dat zich niemand tussen de tractor en de houtversnipperaar bevindt.

Werken met. De Clippeleir Machines 5-25. 5.3 Aankoppelen. Zorg bij het aankoppelen dat zich niemand tussen de tractor en de houtversnipperaar bevindt. 5.3 Aankoppelen Let op! Zorg bij het aankoppelen dat zich niemand tussen de tractor en de houtversnipperaar bevindt. De houtversnipperaar wordt in de driepuntshefinrichting van de tractor gehangen. Het

Nadere informatie

Montage / Gebruikers- handleiding Screens

Montage / Gebruikers- handleiding Screens Montage / Gebruikers- handleiding Screens Bestel-zonwering.nl Montagehandleiding Screens versie 2014 1 Montage Handleiding Screens De montage van dit product moet worden uitgevoerd door een vakman. Onjuiste

Nadere informatie

REGISTREER UW GARANTIE ONLINE OP

REGISTREER UW GARANTIE ONLINE OP Model ODS-300 Henny Penny Olieafvoerwagen ODS-300.02 ODS-300.03 (Dutch) FM07-700-B 11-22-10 (Vertaalde documenten beschikbaar op bij de handleiding geleverde cd) GEBRUIKSHANDLEIDING REGISTREER UW GARANTIE

Nadere informatie

REMSCHIJVEN VERVANGEN VOORZIJDE ALFA ROMEO 145/146 BOXER

REMSCHIJVEN VERVANGEN VOORZIJDE ALFA ROMEO 145/146 BOXER REMSCHIJVEN VERVANGEN VOORZIJDE ALFA ROMEO 145/146 BOXER Oke, we gaan de remschijven voor vervangen van een 145 boxer met een MASSIEVE SCHIJF. Van standaard schijfjes naar Brakemax schijven + blokken.

Nadere informatie

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller METREA SL-U5000

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller METREA SL-U5000 (Dutch) DM-UASL001-01 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Schakelversteller METREA SL-U5000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

Montage handleiding FAS K-105 Versie 2.0 Maart 2015 Bijlage 1.

Montage handleiding FAS K-105 Versie 2.0 Maart 2015 Bijlage 1. Montage handleiding FAS K-105 Bijlage 1. 1 Uitleg bij de montage handleiding Deze handleiding laat duidelijk zien hoe de montage van de FAS K-105 in zijn werk gaat. Tussen de tekst zijn verschillende illustraties

Nadere informatie

Directe acties: do s and don t s

Directe acties: do s and don t s Procedure voor het veilig opruimen van gebroken spaarlampen of fluorescentielampen Directe acties: do s and don t s Zorg er voor dat er niet door het gebroken materiaal wordt gelopen, hiermee voorkomt

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager Versie 1, 2015 Tilly Light BV 2 inhoudsopgave Inhoudsopgave Onderdelen 5 Eerste gebruik 8 Op de auto plaatsen 12 Fietsen plaatsen 15 Rijden 20 Fietsen afnemen 21 Van

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Pannendak montage SUNKIT ZONNESTROOMSYSTEEM VOOR MONTAGE OP PANNENDAK SUNKIT. Zonnestroomsysteem

Installatiehandleiding. Pannendak montage SUNKIT ZONNESTROOMSYSTEEM VOOR MONTAGE OP PANNENDAK SUNKIT. Zonnestroomsysteem Pannendak montage SUNKIT Zonnestroomsysteem Administrator 7-10-2008 15:18 1/5 Algemeen Deze handleiding begeleidt u stap voor stap bij de montage van het SUNKIT zonneenergiesysteem. Lees voordat u begint

Nadere informatie

Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel

Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel NL Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel NL Demonteren van het CF500 besturingsventiel U heeft van Cargo Floor een besturingsventiel ontvangen ter uitwisseling van een defect

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING - NL. Deze gebruiksaanwijzing is van toepassing op de vloerstripper hierboven.

GEBRUIKSAANWIJZING - NL. Deze gebruiksaanwijzing is van toepassing op de vloerstripper hierboven. GEBRUIKSAANWIJZING - NL VLOERSTRIPPER BS-5 Ref. 94563 Deze gebruiksaanwijzing is van toepassing op de vloerstripper hierboven. Het document bevat belangrijke aanwijzingen omtrent het gebruik en de bediening

Nadere informatie

Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels

Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels Onderhoud RR Trading CV Pelletkachels RR Trading B.V. 1 of 11 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 Panelen verwijderen... 4 Warmtewisselaar schoonmaken...

Nadere informatie

Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking.

Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking. Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking. Waarom? Wanneer de hall effect sensor kapot is dan is de methode die BMW

Nadere informatie

De tweeslagmotor AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013

De tweeslagmotor AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013 AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013 . is een eenvoudiger soort verbrandingsmotor. Op het titelblad zag je een doorsnede van een tweeslagmotor De drijfstang is letter. De zuiger is letter. De krukas

Nadere informatie

Garagekrik 3 ton + assteunen 3 ton Handleiding

Garagekrik 3 ton + assteunen 3 ton Handleiding Garagekrik 3 ton + assteunen 3 ton 9706554 Handleiding Gebruiksaanwijzing en onderdelenlijst Lees voor uw eigen veiligheid de instructies, voor gebruik, goed door Onderdeel Omschrijving Aantal A Krik 1

Nadere informatie

oeners: Doordat doeners een brede praktische interesse heeft en vooral leert door te doen lijkt mij de volgende opzet iets voor doeners.

oeners: Doordat doeners een brede praktische interesse heeft en vooral leert door te doen lijkt mij de volgende opzet iets voor doeners. Leerstijlen opdracht 2 Naam : Erik Postema Klas: DLO2 Vak: Leerstijlen Leerjaar: 2007 / 2008 Het leerstijlen onderwerp o nderwerp: Een onderwerp uit je eigen vakgebied geschikt maken voor 4 verschillende

Nadere informatie