Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei"

Transcriptie

1 Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN GEERT BOURGEOIS VLAAMS MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BUITENLANDS BELEID, MEDIA EN TOERISME Vraag nr. 70 van 20 maart 2008 van JOHAN SAUWENS Vlaamse ambtenaren - Pensioneringsleeftijd 1. Hoeveel Vlaamse ambtenaren geboren in de jaren werken er nog, hoeveel zijn ondertussen gepensioneerd, uitgesplitst per jaar? 2. Wat is de leeftijd van de gepensioneerde Vlaamse ambtenaren in de loop van 2007? Zijn er verschuivingen opgetreden ten opzichte van het begin van het decennium? 3. Welke agentschappen/voi s zijn aangesloten bij de pool der parastatalen? Vallen de gepensioneerde ambtenaren van alle andere instellingen ten laste van de Schatkist?

2 -470- Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008 GEERT BOURGEOIS VLAAMS MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BUITENLANDS BELEID, MEDIA EN TOERISME ANTWOORD op vraag nr. 70 van 20 maart 2008 van JOHAN SAUWENS 1. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van het aantal personeelsleden die tussen 1943 en 1947 zijn geboren. Onder de kolom gepensioneerd staat het aantal personen aangeduid die vroeger voor de 13 ministeries hebben gewerkt maar op 31/12/2007 op pensioen waren. De groep van personeelsleden aangeduid met actief geeft het aantal personeelsleden aan dat op 31/12/2007 nog in dienstverband was. Dit aantal houdt geen rekening met de mate waarin deze actieve personeelsleden al dan niet gebruik maken van onbetaalde (bv. loopbaanonderbreking of deeltijdse prestaties) of betaalde verlofstelsels (bv. vakantieverlof) of waarin ze al dan niet afwezig zijn ten gevolge van ziekte of arbeidsongeval. Geboortejaar Leeftijd in 2007 Actief Gepensioneerd Totaal jaar jaar jaar jaar jaar Totaal personeelsaantal In onderstaande tabel zijn bovenstaande cijfers herberekend naar de proportie actieven en gepensioneerden per geboortejaar van de personeelsleden. Geboortejaar Leeftijd in 2007 Actief Gepensioneerd jaar 25% 75% jaar 17% 83% jaar 18% 82% jaar 12% 88% jaar 9% 91% Totaal percentage 17% 83% 2. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van het aantal Vlaamse ambtenaren uit het vroegere Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en uit de huidige 13 ministeries die tussen 2002 en 2007 op pensioen zijn gegaan. Uit de tabel blijkt dat de meeste personeelsleden vanaf 60 jaar op pensioen gaan. Het aantal pensionerende personeelsleden vóór de leeftijd van 60 jaar is zeer beperkt, in de jaren na 60 jaar ligt het aantal pensioneringen iets hoger. Op de leeftijd van 65 jaar volgt dan de laatste golf van pensioneringen. Op basis van deze aantallen is de gemiddelde pensioneringsleeftijd berekend. Deze blijkt tussen 60,7 en 61 jaar te schommelen.

3 Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei Deze resultaten kunnen waarschijnlijk grotendeels verklaard worden door de uitstapregeling waarvan personeelsleden in de voorbije jaren gebruik konden maken. In het besluit van de VR van 5 oktober 1999 werd namelijk in art. 2 vermeld dat de uitstap kon worden toegestaan aan statutaire personeelsleden met een leeftijd tussen 56 en 59 jaar binnen een periode van 1 jaar volgend op de goedkeuring van het personeelsplan "AS IS". Omdat de personeelsplannen van de 7 departementen van het toenmalige Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap goedgekeurd werden eind augustus 2002, liep de toekenningsperiode voor de uitstapregeling van 1 september 2002 tot en met 31 augustus De periode tussen 1 september 2003 tot en met 1 september 2007 waren de uitstappers in een verlof voorafgaand aan de pensionering. Wanneer zij in die periode 60 jaar werden, werden zij ambtshalve in rustpensioen gesteld en gingen ze dus uit dienst. Pas op dat moment werden zij als gepensioneerd geregistreerd. Omdat de toekenningsperiode bij de diensten die overgekomen waren van het federale departement Landbouw ten gevolge van de Lambermont-akkoorden later dan 1 september 2002 gestart is, is de periode van uitstap in deze entiteiten ook later gestart. De laatste personeelsleden zijn in de 13 ministeries op 1 januari 2008 ambtshalve op pensioen gesteld. Pensioneringsleeftijd Totaal Totaal aantal 206 gepensioneerden Gemiddelde pensioneringsleeftijd 60,8 61,0 60,8 60,7 60,6 60,7 60,7 Aantal uitstappers Het is de regel dat alle Vlaamse agentschappen met rechtspersoonlijkheid voor de pensioenregeling van het vast benoemd personeel aansluiten bij de Pool der parastatalen. Dit geldt zowel voor de nu nog bestaande Vlaamse openbare instellingen (VOI) als voor de nieuw opgerichte agentschappen (als rechtsopvolgers van de voormalige VOI).Zij betalen een bijdrage van (voor 2007) 27% op het brutosalaris van het vast benoemd personeel. Met deze bijdrage worden de pensioenen van de gepensioneerden van deze instellingen bekostigd. Drie instellingen zijn niet aangesloten bij de Pool der parastatalen. Twee ervan hebben een eigen pensioenfonds: de VRT en de VMW (Vlaamse maatschappij voor Watervoorziening). De Scheepvaart is evenmin bij voormelde Pool aangesloten; deze heeft een specifieke pensioenregeling (cf. art. 55 decreet ; zelfstandige openbare inrichtingen en regieën ingesteld door de Staat). De pensioenregeling die van toepassing is in deze drie entiteiten leunt evenwel aan bij de normale pensioenregeling voor het vast benoemd overheidspersoneel.

4 -472- Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008 De 13 Vlaamse ministeries (13 departementen en de intern verzelfstandigde agentschappen zonder rechtspersoonlijkheid) vallen rechtstreeks onder de pensioenregeling van de openbare sector. De kost van de gepensioneerden (vast benoemden) van deze entiteiten valt ten laste van de federale schatkist. Hieronder wordt een lijst weergegeven van de entiteiten die bij de Pool zijn aangesloten. Voor een aantal recent opgerichte entiteiten of raden loopt de aansluitingsprocedure nog. Deze aansluitingsprocedure bestaat uit twee fasen: eerst moet met een besluit van de Vlaamse Regering de entiteit worden gemachtigd aan te sluiten bij de Pool der parastatalen, daarna moet bij koninklijk besluit deze aanvraag aanvaard worden. Aansluitingen bij de Pool der parastatalen (stand van zaken 17 april 2008) BD Agentschap DAR Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen - AGIV IV Toerisme Vlaanderen (IVA rp) IV Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen FIT EWI Instituut voor Innovatie door Wetenschap en Technologie IWT (IVA rp) (2) EWI Vlaams Agentschap Ondernemen VLAO (IVA rp) OV Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs AGIOn (IVA rp) Kind en Gezin (IVA rp) Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap VAPH (IVA rp) Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem CJSM Agentschap ter Bevordering van de Lichamelijke Ontwikkeling, de Sport en de Openluchtrecreatie - BLOSO (IVA rp) CJSM Vlaamse Regulator voor de Media VRM (1) WSE Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen WSE Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM (IVA rp) Vlaamse Milieumaatschappij VMM (IVA rp) Vlaamse Landmaatschappij VLM Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Electricteits- en Gasmarkt VREG MOW Waterwegen en Zeekanaal - W&Z RWO Vlaamse maatschappij voor Sociaal Wonen VMSW SAR O&V Vlaamse Onderwijsraad SAR EWI-WSE SERV (2) (4) VOI O&V Gemeenschapsonderwijs GO! (2) SAR BZ Vlaamse adviesraad voor Bestuurszaken (Vlabest) (3) SAR IV Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media (3) SAR CJSM Strategische adviesraad Ruimtelijke Ordening Onroerend Erfgoed (SARO) (3) SAR Strategische adviesraad Wonen (Vlaamse Woonraad) (3)

5 Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei De bovenstaande gegevens betreffen de centrale diensten van de Vlaamse Gemeenschap: het (ex-)mvg/13 ministeries). De gegevens over de (ex-)voi's/agentschappen met rechtspersoonlijkheid worden thans nog verzameld en zullen naderhand worden medegedeeld.

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet. houdende diverse financiële bepalingen

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet. houdende diverse financiële bepalingen ingediend op 541 (2015-2016) Nr. 3 17 december 2015 (2015-2016) Tekst aangenomen door de plenaire vergadering van het ontwerp van decreet houdende diverse financiële bepalingen Documenten in het dossier:

Nadere informatie

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR VR 2018 2601 MED.0016/3BIS BIJLAGE OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR PERIODE: 1 JULI 2016 TOT 30 JUNI 2017 1) Vlaamse overheid: 12 beleidsdomeinen A) Kanselarij en Bestuur

Nadere informatie

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR BIJLAGE OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR PERIODE: 1 JULI 2015 TOT 30 JUNI 2016 1) Vlaamse overheid: 12 beleidsdomeinen A) Kanselarij en Bestuur Departement Kanselarij en

Nadere informatie

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR VR 2019 2501 MED.0026/3BIS BIJLAGE OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR PERIODE: 1 JULI 2017 TOT 30 JUNI 2018 1) Vlaamse overheid: 11 beleidsdomeinen A) Kanselarij en Bestuur

Nadere informatie

OVERZICHT OVERLEGSTRUCTUREN IN HET HOOG OVERLEGCOMITÉ VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST

OVERZICHT OVERLEGSTRUCTUREN IN HET HOOG OVERLEGCOMITÉ VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST BIJLAGE 3 OMZENDBRIEF OVERZICHT OVERLEGSTRUCTUREN IN HET HOOG OVERLEGCOMITÉ VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST I ENTITEITEN BBB STRUCTUUR 1.1. Tussenoverlegcomités (= beleidsdomeinoverlegcomité BDOC),

Nadere informatie

De Voorzitter Correspondent Onze referte Uw referte Datum EV/ev 03/02/2016

De Voorzitter Correspondent Onze referte Uw referte Datum EV/ev 03/02/2016 OMZENDBRIEF 1 2016/01 VAN HET INSTITUUT VAN DE BEDRIJFSREVISOREN De Voorzitter Correspondent Onze referte Uw referte Datum jur@ibr-ire.be EV/ev 03/02/2016 Geachte Confrater, Betreft: Wijzigingen van het

Nadere informatie

Lijst van entiteiten en financiële systemen die in staat zijn e-facturen te ontvangen via het Mercuriusplatform

Lijst van entiteiten en financiële systemen die in staat zijn e-facturen te ontvangen via het Mercuriusplatform Lijst van entiteiten en financiële systemen die in staat zijn e-facturen te ontvangen via het Mercuriusplatform versie 20160623 Entiteit Financieel systeem KBO-nummer / GLN-nummer Startdatum elektronisch

Nadere informatie

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.11 - September 2008-441-

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.11 - September 2008-441- Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.11 - September 2008-441- VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN GEERT BOURGEOIS VLAAMS MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BUITENLANDS BELEID, MEDIA EN TOERISME Vraag

Nadere informatie

protocol nr Over

protocol nr Over Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 259.841 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 7 APRIL 2008 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

VR MED.0495/2

VR MED.0495/2 VR 2016 1612 MED.0495/2 BIJLAGE A: VLAAMSE TOPAMBTENAREN EVALUATIE 2016 Opmerking 1: De koppeling die in deze excel werd gemaakt, is gebaseerd op: - de bevoegdheidsverdeling, zoals deze werd vastgelegd

Nadere informatie

VR MED.0495/3

VR MED.0495/3 VR 2016 1612 MED.0495/3 BIJLAGE B: VLAAMSE TOPAMBTENAREN PLANNING 2017 Opmerking 1: De koppeling die in deze excel werd gemaakt, is gebaseerd op: - de bevoegdheidsverdeling, zoals deze werd vastgelegd

Nadere informatie

1. Besluit van de Vlaamse Regering van 10 september 2010 (B.S ) 2. Besluit van de Vlaamse Regering van 19 november 2010 (B.S

1. Besluit van de Vlaamse Regering van 10 september 2010 (B.S ) 2. Besluit van de Vlaamse Regering van 19 november 2010 (B.S BESLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING VAN 9 MAART 2007 TOT REGELING VAN DE VERGOEDINGEN VAN DE BESTUURDERS VAN DE PUBLIEKRECHTELIJK VORMGEGEVEN EXTERN VERZELFSTANDIGDE AGENTSCHAPPEN VAN DE VLAAMSE OVERHEID,

Nadere informatie

Overzicht. Toepassingsgebied Archiefdecreet. Page 1

Overzicht. Toepassingsgebied Archiefdecreet. Page 1 Toepassingsgebied Archiefdecreet Overzicht Artikel Categorie zorgdragers Aantal 4, administratieve rechtscolleges 3 diensten, instellingen en rechtspersonen die afhangen van 4, 2 de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, TOERISME EN VLAAMSE RAND,

DE VLAAMSE MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, TOERISME EN VLAAMSE RAND, Vlaamse Re&ehg Ministerieel besluit tot invoering van de maaltijdcheque in elektronische vorm en tot vaststelling van de personeelscategorieën en diensten van de Vlaamse overheid die voor de berekening

Nadere informatie

In Het Algemeen Belang. Filip De Rynck

In Het Algemeen Belang. Filip De Rynck In Het Algemeen Belang Filip De Rynck Context gemeenschappelijk Discussie over de rol van de overheid: gemeenschappelijk belang Besparingen: gemeenschappelijke druk; kan samenwerking deel van het antwoord

Nadere informatie

VR DOC.0834/3BIS

VR DOC.0834/3BIS VR 2018 2007 DOC.0834/3BIS Bijlage 2 Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de vergoedingen van de bestuurders van de publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigde agentschappen van de

Nadere informatie

2706 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD

2706 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 2706 MONITEUR BELGE 23.01.2007 BELGISCH STAATSBLAD FEDERALE OVERHEIDSDIENST KANSELARIJ VAN DE EERSTE MINISTER [C 2006/21361] 16 JANVIER 2006. - Omzendbrief betreffende de toekenning en de uitbetaling van

Nadere informatie

VR MED.0405/5BIS

VR MED.0405/5BIS VR 2018 2610 MED.0405/5BIS Samenvatting evolutie : 2015-2016 : 78 gemeten data: 77 geen of onvolledige data : ParticipatieMaatschappij Vlaanren gem. personenwagens stijging: 34 gem. personenwagens daling:

Nadere informatie

MANAGEMENTRAPPORT MEI 2017/ GEBOUWEN Vlaams overheidsvastgoed in cijfers/ Vlaamse overheid

MANAGEMENTRAPPORT MEI 2017/ GEBOUWEN Vlaams overheidsvastgoed in cijfers/ Vlaamse overheid MANAGEMENTRAPPORT MEI 2017/ GEBOUWEN Vlaams overheidsvastgoed in cijfers/ Vlaamse overheid Een grondige inventaris van de met gegevens over s, eigendoms- en gebruiksrechten,... is essentieel voor een goed

Nadere informatie

KOPPELING DIPLOMA - ADMINISTRATIEF NIVEAU

KOPPELING DIPLOMA - ADMINISTRATIEF NIVEAU BIJLAGE 1-1.- KOPPELING DIPLOMA - ADMINISTRATIEF NIVEAU 1. De volgende diploma's en getuigschriften worden, naar gelang van het administratieve niveau, in aanmerking genomen voor aanwerving bij de diensten

Nadere informatie

VR DOC.0988/2

VR DOC.0988/2 VR 2019 0207 DOC.0988/2 VR 2019 0207 DOC.0988/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juli 2014 tot bepaling van de bevoegdheden van de leden van

Nadere informatie

1. INLEIDING 2. TOEPASSINGSGEBIED

1. INLEIDING 2. TOEPASSINGSGEBIED Sectorcomité XVIII pagina 1 van 5 1. INLEIDING Dit sectoraal akkoord is het laatste sectoraal akkoord voor deze legislatuur. Als sluitstuk bouwt dit sectoraal akkoord voort op het regeerakkoord en de beleidsnota

Nadere informatie

Ok Overdr Ok Vorige Jaren

Ok Overdr Ok Vorige Jaren BZ Departement BZ Apparaatkredieten Ok Overige OK VK Aangevraagde PENSIOENBIJDRAGEN (ARTIKEL 12 BIS, WET VAN 28 APRIL 1958) 7.059.000,00 517.017,00 0,00 7.576.017,00 7.576.017,00 7.435.770,16 140.246,84

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 103259 GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE VLAAMSE OVERHEID [C 2013/36194] 20 DECEMBER

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST departement Algemene Zaken en Financiën - d?~~inistmhe A nrbteiinmlzlmknl afdeling Srarutaire Aangrlegenlieden protocol nr. 1 1 8.309 PROTOCOL HOUDENDE

Nadere informatie

VR DOC.0862/2

VR DOC.0862/2 VR 2019 0706 DOC.0862/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de rechtspositieregeling van het personeel van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/11 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 79/2016 van 19 oktober 2016 Betreft: Aanvraag van het Agentschap Overheidspersoneel tot herziening en uitbreiding van de machtiging tot toegang

Nadere informatie

Advies. Voorontwerp van decreet houdende wijziging van decretale bepalingen inzake wonen als gevolg van het bestuurlijk beleid

Advies. Voorontwerp van decreet houdende wijziging van decretale bepalingen inzake wonen als gevolg van het bestuurlijk beleid Brussel, 9 november 2005 091105_ Advies Voorontwerp van decreet houdende wijziging van decretale bepalingen inzake wonen als gevolg van het bestuurlijk beleid Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Advies...

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr. 161.463

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr. 161.463 SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 161.463 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 30 JANUARI 2001 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

ARTIKELSGEWIJZE BESPREKING

ARTIKELSGEWIJZE BESPREKING 1 ARTIKELSGEWIJZE BESPREKING Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 3 juni 2005 met betrekking tot de organisatie van de Vlaamse administratie, wat betreft

Nadere informatie

protocol nr Over

protocol nr Over Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 273.899 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 20 APRIL 2009 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 170.504 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 23 OKTOBER 2001 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 11 januari 2019;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 11 januari 2019; Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de rechtspositieregeling van het personeel van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet

Nadere informatie

Omzendbrief. Vlaamse regering Kabinet van Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Cultuur, Jeugd en Ambtenarenzaken

Omzendbrief. Vlaamse regering Kabinet van Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Cultuur, Jeugd en Ambtenarenzaken Omzendbrief Vlaamse regering Kabinet van Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Cultuur, Jeugd en Ambtenarenzaken Martelaarsplein, 000 BRUSSEL Tel. (0) Fax (0) 0 Aan de personeelsdiensten van

Nadere informatie

protocol nr. 332.1 068

protocol nr. 332.1 068 Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 332.1 068 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 20 JANUARI 2014 DIE GEVOERD

Nadere informatie

VLAAMSE RAAD ZITTING OKTOBER 1995 ONTWERP VAN DECREET

VLAAMSE RAAD ZITTING OKTOBER 1995 ONTWERP VAN DECREET Stuk 19 (BZ 1995) Nr. 4 Bijlagen VLAAMSE RAAD ZITTING 1995-1996 27 OKTOBER 1995 ONTWERP VAN DECREET houdende aanpassing van de middelenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1995

Nadere informatie

ARTIKELSGEWIJZE BESPREKING

ARTIKELSGEWIJZE BESPREKING 1 ARTIKELSGEWIJZE BESPREKING Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 3 juni 2005 met betrekking tot de organisatie van de Vlaamse administratie en het

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 168.494 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 19 JULI 2001 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

Graag een jaarlijks overzicht per beleidsdomein (zowel ministeries als rechtspersonen).

Graag een jaarlijks overzicht per beleidsdomein (zowel ministeries als rechtspersonen). VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN FINANCIËN, BEGROTING, WERK, RUIMTELIJKE ORDENING EN SPORT Vraag nr. 463 van 21 februari 2014 van LODE VEREECK Vlaamse overheid

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT: Voorontwerp van decreet betreffende het Vlaams Pensioenfonds en het publieke pensioenstelsel voor de werknemers van de diensten van de Vlaamse overheid en andere besturen DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel

Nadere informatie

VR DOC.0332/2BIS

VR DOC.0332/2BIS VR 2017 3103 DOC.0332/2BIS Voorontwerp van decreet tot oprichting van het Overlegcomité Welzijn, Volksgezondheid en Gezin DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 223.714 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 12 SEPTEMBER 2005 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

De minister president van de Vlaamse Regering Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

De minister president van de Vlaamse Regering Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING De minister president van de Vlaamse Regering Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap, het Vlaamse

Nadere informatie

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.4 - Januari 2008-347-

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.4 - Januari 2008-347- Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.4 - Januari 2008-347- VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN GEERT BOURGEOIS VLAAMS MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BUITENLANDS BELEID, MEDIA EN TOERISME Vraag nr.

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT: Voorontwerp van decreet betreffende het Vlaams Pensioenfonds en het publieke pensioenstelsel voor de contractuele personeelsleden van de diensten van de Vlaamse overheid en andere besturen DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 1025 GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE N. 2008 92 VLAAMSE OVERHEID [C 2007/37387]

Nadere informatie

Uitvoering sectoraal akkoord 2008-2009: preventief medisch onderzoek 50+.

Uitvoering sectoraal akkoord 2008-2009: preventief medisch onderzoek 50+. Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 273.901 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 20 APRIL 2009 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

instellingen) wordt de dienstvrijstelling voor bloed- of plasmagevers geregeld door punt II.8 van de omzendbrief A Z / DVR/99/6 dd. 7 juni 1999.

instellingen) wordt de dienstvrijstelling voor bloed- of plasmagevers geregeld door punt II.8 van de omzendbrief A Z / DVR/99/6 dd. 7 juni 1999. Vraag nr. 4 van 26 september 2002 van de heer JAN LOONES Vlaamse ambtenaren Bloeddonatie Sinds jaar en dag geven tal van Vlaamse ambtenaren vrijwillig bloed, bloedplaatjes en bloedplasma in verschillende

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 20 APRIL 2009 I AGENDA

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 20 APRIL 2009 I AGENDA Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST Boudewijnlaan 30, 1000 Brussel Tel.: 02-553 50 30 Fax: 02-553 50 28 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 20 APRIL 2009

Nadere informatie

protocol nr Over

protocol nr Over Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 273.900 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 20 APRIL 2009 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

HANDLEIDING VDAB. Handleiding VDAB-website. Voer uw vacatureberichten correct in op de site van de VDAB en de nichesite Werken voor Vlaanderen

HANDLEIDING VDAB. Handleiding VDAB-website. Voer uw vacatureberichten correct in op de site van de VDAB en de nichesite Werken voor Vlaanderen Handleiding VDAB-website HANDLEIDING VDAB Voer uw vacatureberichten correct in op de site van de VDAB en de nichesite Werken voor Vlaanderen www.agoweb.be INHOUD 1.1 Aanmelden op de VDAB-website 2 1.1.1

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 DIENST DIVERSITEITSBELEID

Jaarverslag 2015 DIENST DIVERSITEITSBELEID Diversiteit bij de Vlaamse overheid Kwantitatieve analyse van de positie van de doelgroepen binnen de Vlaamse administratie en zelfevaluatie van het gevoerd gelijkekansenbeleid van de entiteiten Jaarverslag

Nadere informatie

houdende diverse financiële bepalingen

houdende diverse financiële bepalingen ingediend op 541 (2015-2016) Nr. 1 23 oktober 2015 (2015-2016) Ontwerp van decreet houdende diverse financiële bepalingen verzendcode: FIN 2 541 (2015-2016) Nr. 1 INHOUD Memorie van toelichting... 3 Voorontwerp

Nadere informatie

Bijlage bij het besluit van de Vlaamse Regering van tot wijziging van diverse besluiten, wat betreft de oprichting van het beleidsdomein Omgeving

Bijlage bij het besluit van de Vlaamse Regering van tot wijziging van diverse besluiten, wat betreft de oprichting van het beleidsdomein Omgeving Bijlage bij het besluit van de Vlaamse Regering van tot wijziging van diverse besluiten, wat betreft de oprichting van het beleidsdomein Omgeving Bijlage bij het besluit van de Vlaamse Regering van 12

Nadere informatie

PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 20 APRIL 2009 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE VIII

PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 20 APRIL 2009 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE VIII Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 273.895 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 20 APRIL 2009 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. 19 (2013-2014) Nr. 2 24 april 2014 (2013-2014) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet. 19 (2013-2014) Nr. 2 24 april 2014 (2013-2014) stuk ingediend op stuk ingediend op 19 (2013-2014) Nr. 2 24 april 2014 (2013-2014) Ontwerp van decreet houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2014 Tekst

Nadere informatie

Omzendbrief. datum: Aan de personeelsdiensten van sommige Vlaamse openbare instellingen

Omzendbrief. datum: Aan de personeelsdiensten van sommige Vlaamse openbare instellingen mzendbrief Vlaamse Regering Kabinet van de Vlaamse minister van Bestuurszaken, Buitenlands Beleid, Media en Toerisme Aihambragebouw Emile Jacqmainlaan 0,*e verdieping, 000 BRUSSEL Tel. (0) 0 00 - Fax.

Nadere informatie

Ok Overdr Ok Vorige Jaren

Ok Overdr Ok Vorige Jaren BZ Agentschap voor Binnenlands Bestuur WEDDEN EN TOELAGEN VOOR VERVANGERS VAN GEDETACHEERDEN IVA BINNENLANDS BESTUUR 0,00 83.773,12 0,00 205.429,18 289.202,30 127.695,27 161.507,03 Totaal 0,00 83.773,12

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - ontwerp van decreet houdende de wijziging van het decreet van 30 april 2009 betreffende de organisatie

Nadere informatie

Resultaten voor. Vlaamse Overheid. Mei - September - December 2006

Resultaten voor. Vlaamse Overheid. Mei - September - December 2006 Resultaten voor Vlaamse Overheid Mei - September - December 2006 Inhoudstafel 1. INLEIDING... 3 2. PERSONEEL... 4 2.1 Respons - personeel... 4 2.2 Hoe leest u de resultaten?... 5 2.3 Resultaten Basisvragen...

Nadere informatie

45984 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

45984 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 45984 BELGISCH STAATSBLAD 13.07.2010 MONITEUR BELGE N. 2010 2373 VLAAMSE OVERHEID 7 JULI 2010. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 juli 2009 tot

Nadere informatie

Gebruikte afkortingen

Gebruikte afkortingen VOORONTWERP VAN DECREET HOUDENDE OMVORMING VAN HET BELEIDSDOMEIN RUIMTELIJKE ORDENING, WOONBELEID EN ONROEREND ERFGOED EN HET BELEIDSDOMEIN LEEFMILIEU, NATUUR EN ENERGIE NAAR HET BELEIDSDOMEIN OMGEVING

Nadere informatie

VR DEC.0080

VR DEC.0080 VR 2017 2710 DEC.0080 DECREET houdende omvorming van het beleidsdomein Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed en het beleidsdomein Leefmilieu, Natuur en Energie naar het beleidsdomein Omgeving

Nadere informatie

VR DOC.0270/2

VR DOC.0270/2 VR 2017 2403 DOC.0270/2 Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 15 juni 1994 betreffende het beheer van gelden of goederen van personen met een handicap

Nadere informatie

VR DOC.0459/3

VR DOC.0459/3 VR 2015 1805 DOC.0459/3 ONTWERP VAN DECREET BETREFFENDE DE HERVORMING VAN DE STRATEGISCHE ADVIESRADEN MEMORIE VAN TOELICHTING A. Algemene toelichting Het Vlaamse Regeerakkoord 2014-2019 voorziet in de

Nadere informatie

protocol nr Over

protocol nr Over Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 259.837 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 7 APRIL 2008 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

OK Ontv Variabel Krediet Totaal OK Aangevraagde OR

OK Ontv Variabel Krediet Totaal OK Aangevraagde OR Bestuurszaken AGENTSCHAP VOOR BINNENLANDS BESTUUR AGENTSCHAP VOOR BINNENLANDS BESTUUR - LONEN EN SOCIALE LASTEN - NIET VERDEELD - VOOR VERVANGERS VAN GEDETACHEERDEN (FONDS) 0,00 0,00 0,00 466.587,32 466.587,32

Nadere informatie

Sectoraal akkoord voor MVG, WI en VOI Sectorcomité XVIII - Protocol van 08/11/2001

Sectoraal akkoord voor MVG, WI en VOI Sectorcomité XVIII - Protocol van 08/11/2001 Blz. 1 van 6 1 INLEIDING Dit sectoraal akkoord bouwt verder op de principes van het sectoraal akkoord 1999-2000 dat opgesteld werd volgens de thema s die de Vlaamse minister van Ambtenarenzaken in zijn

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; BERAADSLAGING RR Nr 30 / 2006 van 29 november 2006 O. Ref. : SA2 / RN / 2006 / 025 BETREFT : aanvraag van het Vlaams Ministerie van Financiën en Begroting, Intern Verzelfstandigd Agentschap Centrale Accounting,

Nadere informatie

- Verhoging van de leeftijdsgrens voor het recht op ouderschapsverlof tot 12 jaar. protocol nr

- Verhoging van de leeftijdsgrens voor het recht op ouderschapsverlof tot 12 jaar. protocol nr Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 292.954 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 25 OKTOBER 2010 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 191.579 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 28 JANUARI 2003 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

Entiteit B - Departement Programma A - Apparaatkredieten Diverse andere ontvangsten m.b.t. de bestaansmiddelen

Entiteit B - Departement Programma A - Apparaatkredieten Diverse andere ontvangsten m.b.t. de bestaansmiddelen Ontvangsten 2008 ALGEMENE ONTVANGSTEN Beleidsdomein A - Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid (DAR) in duizend EUR 175 175 77 Entiteit B - Departement 175 175 77 Programma A - Apparaatkredieten 0

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 14 mei

Vlaamse Regering. Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 14 mei State, gecoördineerd op 12januari 1973, Gelet op advies nr. 52.670 van de Raad van State, gegeven op 28 januari 2013 met toepassing van artikel 84, 1, eerste lid, 1, van de wetten op de Raad van 322.1034

Nadere informatie

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.9 - Juni

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.9 - Juni Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.9 - Juni 2008-611- VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN GEERT BOURGEOIS VLAAMS MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BUITENLANDS BELEID, MEDIA EN TOERISME Vraag nr.

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 201.622 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 7 JULI 2003 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 maart 2009 betreffende het grond- en pandenbeleid, artikel 4.1.4, 2, vierde lid;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 maart 2009 betreffende het grond- en pandenbeleid, artikel 4.1.4, 2, vierde lid; Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van nadere regels voor de gehele of gedeeltelijke vrijstelling van de specifieke inhaalbeweging, vermeld in artikel 4.1.4, 2, derde lid, van het decreet

Nadere informatie

HOOFDSTUK 2. DEUGDELIJK BESTUUR AFDELING 1. RECHTSPOSITIE VAN DE PERSONEELSLEDEN

HOOFDSTUK 2. DEUGDELIJK BESTUUR AFDELING 1. RECHTSPOSITIE VAN DE PERSONEELSLEDEN HOOFDSTUK 2. DEUGDELIJK BESTUUR AFDELING 1. RECHTSPOSITIE VAN DE PERSONEELSLEDEN BESTUURSDECREET BESTAANDE DECRETEN TOELICHTING BIJ DE WIJZIGINGEN Art. III.22. Tenzij het anders is vermeld in deze afdeling,

Nadere informatie

PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 19 JANUARI 2009 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE VIII

PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 19 JANUARI 2009 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE VIII Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 269.882 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 19 JANUARI 2009 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur, inzonderheid op artikel 22;

Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur, inzonderheid op artikel 22; Opschrift Besluit van de Vlaamse Regering tot oprichting van de beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie Datum 19.07.2007 De Vlaamse Regering, Gelet op het

Nadere informatie

Brecht van Zwam 27 februari 2014

Brecht van Zwam 27 februari 2014 Brecht van Zwam 27 februari 2014 Inhoudstafel Inleiding Subsidies als beleidsinstrument Het begrip subsidie Vlaamse subsidiestelsels Toetsing Vlaamse subsidiestelsels Aanbevelingen Inleiding Veelgebruikt

Nadere informatie

Publicatie : 2006-08-22

Publicatie : 2006-08-22 VLAAMSE OVERHEID Publicatie : 2006-08-22 23 JUNI 2006. - Besluit van de Vlaamse Regering tot gedeeltelijke operationalisering van het beleidsdomein ruimtelijke ordening, woonbeleid en onroerend erfgoed

Nadere informatie

VR DOC.0043/3BIS

VR DOC.0043/3BIS VR 2017 1901 DOC.0043/3BIS Ontwerp van decreet tot wijziging van artikel 3 van het decreet van 17 december 1997 betreffende de rustpensioenen toegekend aan de vastbenoemde en tot de stage toegelaten personeelsleden

Nadere informatie

Ontwerprondzendbrief DVO/BZ/P&0/2007 m.b.t. uitvoering sectoraal akkoord 2003-2004 - rechtsbijstand

Ontwerprondzendbrief DVO/BZ/P&0/2007 m.b.t. uitvoering sectoraal akkoord 2003-2004 - rechtsbijstand Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 251.81 2 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 10 SEPTEMBER EN 1 OKTOBER 2007

Nadere informatie

bijlage3_2008_uitvoeringbegrotingsfondsenok

bijlage3_2008_uitvoeringbegrotingsfondsenok bijlage3_2008_uitvoeringbegrotingsfondsenok Ordonnanceringskredieten en hun uitvoering van het lopend jaar van de begrotingsfondsen (variabele kredieten). Deze tabel bevat volgende gegevens: : het decretaal

Nadere informatie

MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING. Stand van zaken over de rationalisering van de managementondersteunende

MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING. Stand van zaken over de rationalisering van de managementondersteunende DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING EN VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Stand

Nadere informatie

Jaarrapport gelijke kansen en diversiteit. Naar een evenredige vertegenwoordiging van kansengroepen in de Vlaamse overheid Actieplan 2008

Jaarrapport gelijke kansen en diversiteit. Naar een evenredige vertegenwoordiging van kansengroepen in de Vlaamse overheid Actieplan 2008 Jaarrapport gelijke kansen en diversiteit Naar een evenredige vertegenwoordiging van kansengroepen in de Vlaamse overheid Actieplan 2008 GELIJKE KANSEN EN DIVERSITEIT PLAN 2008 Naar een evenredige vertegenwoordiging

Nadere informatie

Gebruikte afkortingen

Gebruikte afkortingen VOORONTWERP VAN DECREET HOUDENDE OMVORMING VAN HET BELEIDSDOMEIN RUIMTELIJKE ORDENING, WOONBELEID EN ONROEREND ERFGOED EN HET BELEIDSDOMEIN LEEFMILIEU, NATUUR EN ENERGIE NAAR HET BELEIDSDOMEIN OMGEVING

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE 51173 VLAAMSE OVERHEID N. 2006 3893 [C 2006/36477] 20 JULI 2006. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de besluiten van de Vlaamse Regering die inhoudelijk betrekking hebben op de werking van

Nadere informatie

- Gecontingenteerd verlof bij overlevingspensioen. \rsaarnsg: overheid ' protocol nr

- Gecontingenteerd verlof bij overlevingspensioen. \rsaarnsg: overheid ' protocol nr \rsaarnsg: overheid ' Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 294.958 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 22 NOVEMBER

Nadere informatie

nr. 444 van MARTINE TAELMAN datum: 5 februari 2015 aan LIESBETH HOMANS Vlaamse overheid - Arbeidsongevallen

nr. 444 van MARTINE TAELMAN datum: 5 februari 2015 aan LIESBETH HOMANS Vlaamse overheid - Arbeidsongevallen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 444 van MARTINE TAELMAN datum: 5 februari 2015 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 17 juni 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 17 juni 2016; Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van nadere regels voor de gehele of gedeeltelijke vrijstelling van de specifieke inhaalbeweging, vermeld in artikel 4.1.4, 2, derde lid, van het decreet

Nadere informatie

protocol nr Over

protocol nr Over Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 300.971 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 18 APRIL 201 1 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

Vlaamse overheid. Agentschap voor overheidspersoneel. Over

Vlaamse overheid. Agentschap voor overheidspersoneel. Over Vlaamse overheid Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 237.759 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES L7AN DE ONDERHANDELINGEN LTAN 24 JULI 2006

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. tot overname van personeelsleden van vzw Info-Toerisme naar het Intern Verzelfstandigd Agentschap Toerisme Vlaanderen

ONTWERP VAN DECREET. tot overname van personeelsleden van vzw Info-Toerisme naar het Intern Verzelfstandigd Agentschap Toerisme Vlaanderen Stuk 643 (2005-2006) Nr. 1 Zitting 2005-2006 5 januari 2006 ONTWERP VAN DECREET tot overname van personeelsleden van vzw Info-Toerisme naar het Intern Verzelfstandigd Agentschap Toerisme Vlaanderen 1494

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Scheldepolders Hingene in Bornem DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse

Nadere informatie

protocol nr Over

protocol nr Over Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 273.897 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 20 APRIL 2009 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. houdende wijziging van diverse bepalingen inzake financiën en begroting als gevolg van het bestuurlijk beleid

ONTWERP VAN DECREET. houdende wijziging van diverse bepalingen inzake financiën en begroting als gevolg van het bestuurlijk beleid Stuk 825 (2005-2006) Nr. 1 Zitting 2005-2006 28 april 2006 ONTWERP VAN DECREET houdende wijziging van diverse bepalingen inzake financiën en begroting als gevolg van het bestuurlijk beleid 1879 FIN Stuk

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de raad van bestuur van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening, gegeven 1 juli 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de raad van bestuur van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening, gegeven 1 juli 2016; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 1 december 2000 houdende organisatie van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening en de regeling van de rechtspositie

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAP DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE GEMEENSCHAP DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE GEMEENSCHAP ONTWERP VAN DECREET VAN DE ALGEMENE REKENING VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VAN DE UITVOERING VAN DE BEGROTING VAN DE VLAAMSE RECHTSPERSONEN ZONDER RAAD VAN BESTUUR VOOR HET BEGROTINGSJAAR

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN BELGISCH STAATSBLAD 26.05.2008 MONITEUR BELGE 26811 GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie