Pedagogische werkwijze op de locatie (

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pedagogische werkwijze op de locatie ("

Transcriptie

1 Locatie: KDV De Draaimolen opgemaakt d.d.: door: Renate Piet locatiemanager) Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 46 kinderen per dag worden opgevangen op KDV De Draaimolen. De samenstelling van de groepen Naam van de groep Maximaal aantal kinderen op de groep Horizontale/ verticale/ flexibele groep Leeftijdsindeling op de groep De Eendjes 9 Horizontale groep 0-2 jaar 2 De Olifanten 9 Horizontale groep 0-2 jaar 2 De Helikopters 14 Horizontale groep 2-4 jaar 2 De Luchtballon 14 Horizontale groep 2-4 jaar 2 Aantal vaste medewerkers op de groep per dag Op het kinderdagverblijf wordt gewerkt met stamgroepen, waar de kinderen een deel van de dag doorbrengen. In het contract met ouders staat in welke stamgroep het kind is geplaatst. In het intakegesprek worden ouders geïnformeerd over het samenvoegen van groepen. Samenvoegen van groepen Incidenteel: op rustige dagen kan worden besloten dat een deel van de) groepen worden samengevoegd. Een vaste pedagogisch medewerker en een groepje kinderen uit de samenvoegende groep gaan dan samen naar de andere groep. Zowel de babygroepen als de peutergroepen hebben een intensieve samenwerking. Samenvoegen gebeurd alleen door de babygroepen onderling of de peutergroepen onderling. Op deze wijze kan een kind nooit te maken hebben met meer dan 2 stamgroep ruimtes. Er zal bij het samenvoegen altijd een vaste pedagogisch medewerker met de kinderen meegaan. Structureel: op woensdag en vrijdagmiddag is het op de babygroepen soms rustig. Als de kindaantallen het toelaten voegen we twee babygroepen samen op één groep. Een vaste pedagogisch medewerker gaat dan met een groepje kinderen naar de andere groep. Ook kan het zo zijn dat één pedagogisch medewerker met vier kinderen op de eigen groep blijft. De tussendeur van de groep zal in deze situatie geopend blijven. Op de peutergroepen kan de woensdagmiddag ook rustig zijn. Ook hier voegen we dan gedeeltelijk samen. Een vaste pedagogisch medewerker gaat dan met een groepje kinderen naar de andere groep, zodat hier een hele groep ontstaat. De andere vaste pedagogisch medewerker blijft dan met zeven kinderen op haar eigen groep. De tussendeur van de groep zal in deze situatie geopend blijven.

2 Dagindeling Globaal ziet een dag er als volgt uit: uur: Kinderen worden gebracht uur: Begroeten uur: Speelleren in de grote groep uur: Fruit eten uur: Verschonen wc uur: Speelleren in de kleine groep uur: Vooruitkijken, speelwerken en terugkijken uur: Buitenspelen uur: Brood eten uur: Verschonen uur: Naar bed uur: Tussendoortje eten uur: Spelen en naar huis Bij jonge baby's wordt zoveel mogelijk het individuele ritme van de baby gevolgd. De volgorde van de onderdelen kan per groep of per situatie afwijken, bijvoorbeeld speelleren in de grote groep. Bij wisseling in onderdelen wordt er gebruik gemaakt van overgangsmomenten. Rituelen nemen een belangrijke plaats in binnen het dagprogramma. Open deuren en groepsoverstijgende activiteiten Op De Draaimolen zetten we geregeld de deuren tussen de twee groepen open. Kinderen kunnen dan ook op de andere groep spelen. Het spelen op de andere groep vergroot de leefwereld en draagt bij aan de ontwikkeling. Ook werken we met groepsoverstijgende activiteiten. We werken samen aan het thema en sommige activiteiten doen we met een gecombineerde groep. We sluiten de thema's gezamenlijk af met de Voor- en Vroegschool van De Bonkelaar. Kind op andere groep Wanneer een kind op een andere groep komt, wegens een incidentele extra opvangdag, wordt de emotionele veiligheid geborgd door o.a.: het kind voor te stellen aan de pedagogisch medewerkers, de andere kinderen, de ruimte, plaats waar spulletjes opgeborgen worden te laten zien en het kind actief uit te nodigen om deel te nemen in het vrije en georganiseerde spel. Een kind mag alleen worden opgevangen op een andere groep als de ouder hiervoor een instemmingsformulier heeft getekend.

3 Pedagogisch medewerkers en aanvullend personeel Personeelsinzet bij het begin en het einde van de dag en tijdens de pauze 3-uurs regeling) Algemeen genomen ziet de planning per vleugel van het KDV er als volgt uit: 7.30 uur: opening KDV en start één pedagogisch medewerker 8.15 uur: 2 e pedagogisch medewerker op de vleugel start 9.00 uur: 3 e pedagogisch medewerker op de vleugel start uur: 4 e pedagogisch medewerker op de vleugel start uur: 1 e en 2 e pedagogisch medewerker nemen pauze uur: 3 e en 4 e pedagogisch medewerker nemen pauze uur: 1 e pedagogisch medewerker gaat naar huis uur: 2 e pedagogisch medewerker gaat naar huis uur: 3 e pedagogisch medewerker gaat naar huis uur: Sluiting KDV en 4 e pedagogisch medewerker gaat naar huis Alle vaste pedagogisch medewerkers op KDV D Draaimolen zijn geschoold in de VVE methode Kaleidoscoop. Ook hebben ze allen de taaltoets behaald. Wij streven er naar dat alle invalkrachten die op De Draaimolen invallen de starttraining heeft gevolgd. De achterwachtregeling van deze locatie Op De Draaimolen starten en eindigen altijd minimaal 2 pedagogisch medewerkers. Hiermee is er altijd sprake van een achterwacht. Wijze van informeren bij uitvallen van een vaste medewerkers en/of andere medewerkers op de groep Wanneer pedagogisch medewerkers langdurig uitvallen worden ouders hiervan per nieuwsbrief op de hoogte gesteld. Wanneer een pedagogisch medewerker zich op korte termijn ziek meldt en er een medewerker uit de flexpool opgeroepen moet worden dan kunnen de ouders dit zien op de communicatie borden die bij de groep hangen. Hierop staat per week aangegeven wie er werkt. Tevens komen er foto s bij de ingang van elke groep te hangen van zowel vaste pedagogisch medewerkers als de medewerkers uit de flexpool, zodat ouders de medewerkers van De Draaimolen makkelijk kunnen herkennen. Vaste invalkrachten Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met vaste medewerkers uit de flexpool. Zeker voor diensten die langdurig open staan kan er een zogeheten voorziene dienst worden aangevraagd. Dan wordt dezelfde medewerker gereserveerd voor deze diensten. Aan De Draaimolen zijn 3 vaste flexers gekoppeld. Hiermee hopen we ouders vaste gezichten op de groep te geven bij afwezigheid van de eigen pedagogisch medewerker Deze medewerkers zijn net zoals al onze vaste pedagogisch medewerkers geschoold in een VVE programma.

4 Aanbod van materialen en activiteiten in specifieke ruimtes Binnenruimte en aanbod spelmateriaal en activiteiten De Draaimolen heeft vier groepen die zijn ingericht volgens de richtlijnen behorende bij het VVE programma Kaleidoscoop. Op de groepen zijn diverse hoeken gemaakt waar kinderen kunnen spelen. Te denken valt aan een bouwhoek, huishoek, poppenhoek, leeshoek, verkleedhoek, themahoek, autohoek, atelier en een zand- of watertafel. In de hoeken die regelmatig een andere invulling krijgen of zelf helemaal vernieuwd worden kunnen de kinderen naar hartenlust spelen en nieuwe ervaringen opdoen. De leeromgeving en het materiaal is gelabeld. Zo kunnen kinderen zonder de hulp van volwassenen de materialen vinden, pakken en weer opruimen. Buitenruimte en aanbod spelmateriaal en activiteiten Elke vleugel heeft zijn eigen buitenspeelplaats. De baby s hebben een beschermende patio. Deze is ingericht met gepast materiaal voor deze leeftijd. De peuters hebben een omheinde speelplaats welke is ingericht voor de leeftijdscategorie 2-4 jaar. Samen met de kinderen maken onze pedagogisch medewerkers zandtaartjes in de zandbak. Spelen ze Schipper mag ik overvaren, Tikkertje en nog veel meer andere leuke spelletjes. De Draaimolen is in het bezit van 3 bolderkarren die regelmatig worden gebruikt voor uitstapjes. Slaapvoorzieningen voor de kinderen Alle groepen hebben de beschikking over een eigen slaapkamer. Deze slaapkamer is op de groep. Slaaptijden Bij de baby- en peutergroepen gaan de oudere kinderen na de lunch gezamenlijk 1x per dag slapen. Jongere kinderen slapen naar behoefte. Kinderen die wakker worden komen individueel weer op de groep. De oudere kinderen die niet meer slapen blijven op de groep. Er wordt een boekje voorgelezen of er wordt met zijn allen uitgerust op een rustig muziekje. Er is er ook tijd om te spelen of om een activiteit met de opblijvers te doen en bij mooi weer gaan we naar buiten. Het vier ogen principe Vanaf 1 juli 2013 mogen medewerkers in de kinderopvang niet meer alleen staan, zonder dat een andere volwassene kan meekijken of meeluisteren. Hierdoor wordt de veiligheid in de kinderopvang vergroot. TintelTuin heeft in het kader van deze veiligheid haar afspraken en protocollen die hier betrekking op hebben opgenomen in het stuk: 'Invulling vier ogen en vier oren principe geldend voor de dagopvang van TintelTuin', en beschikbaar gesteld voor ouders via de website van TintelTuin, onder Ons Pedagogisch Beleid. Een pedagogisch medewerker mag niet alleen met de kinderen op stap, er moet dan ten alle tijden een 2e persoon meegaan. Op De Draaimolen staat tussen en uur een pedagogisch medewerker alleen op de vleugel, om uur komt daar een pedagogisch medewerker bij. Als er één pedagogisch medewerker op de de baby of peutervleugel staat openen en sluiten we aan de kantoorzijde van het pand.

5 Pedagogisch beleid KDV De Draaimolen handelt volgens het pedagogisch beleid van TintelTuin. Het pedagogisch beleid van TintelTuin is in te zien, en beschikbaar op de website In het pedagogische beleid worden de vier pedagogische doelen met concrete voorbeelden beschreven, het betreft de competenties: - emotionele veiligheid - persoonlijke competentie - sociale competentie - overdracht van normen en waarden Voor- en vroegschoolse educatie KDV De Draaimolen is een VVE kinderdagverblijf. Wij bieden voor- en vroegschoolse educatie aan volgens de methode Kaleidoscoop. Wat is Kaleidoscoop Kaleidoscoop is een educatieve methode speciaal voor jonge kinderen die er van uit gaat dat kinderen kennis verwerven en vaardigheden ontwikkelen door actief betrokken te zijn bij mensen, materialen, gebeurtenissen en ideeën en door de kinderen een uitdagende leeromgeving te bieden. De methode richt zich op de brede ontwikkeling van kinderen met speciale aandacht voor de taalontwikkeling. Actief Leren Actief leren is de kern van Kaleidoscoop. De educatieve methode gaat er vanuit dat kinderen kennis verwerven en vaardigheden ontwikkelen door actief betrokken te zijn bij mensen, materialen, gebeurtenissen en ideeën. Pedagogisch medewerksters ondersteunen het actief leren. Zij bieden de kinderen een uitdagende leeromgeving, helpen hen hun spel uit te breiden, praten met de kinderen over wat ze aan het doen zijn en helpen hen om problemen zelf op te lossen. De groepsruimte = de leeromgeving Kinderen leren het beste in een stimulerende en geordende leeromgeving, waarin zij keuzes kunnen. Kaleidoscoop besteedt daarom veel aandacht aan de inrichting en aankleding van de groep. De ruimte is ingedeeld in hoeken zoals bijv. een huishoek, een bouwhoek, het atelier, een leeshoek of een water- en zandtafel. In de hoeken die regelmatig een andere invulling krijgen of zelfs helemaal vernieuwd worden kunnen de kinderen naar hartenlust spelen en veel nieuwe ervaringen opdoen. De leeromgeving en het materiaal zijn voorzien van labels in de vorm van tekeningen, foto s, pictogrammen of woorden. De materialen liggen op toegankelijke plekken. Zo kunnen kinderen zonder hulp van volwassenen de materialen vinden, pakken en weer opruimen. Dagschema Kaleidoscoop werkt met een vast dagschema; dit hangt ook in de groep. Het idee hierachter is dat het de kinderen houvast geeft. Door de vaste volgorde van activiteiten krijgen de kinderen een gevoel van controle over de gebeurtenissen en voelen zij zich vrij om keuzes te maken en zelf aan de slag te gaan.

6 Vooruitkijken Speelwerken Terugkijken Vast onderdeel van het dagschema is de cyclus van vooruitkijken, speelwerken en terugkijken. Bij het vooruitkijken maken de kinderen plannetjes wat ze willen gaan doen, tijdens het speelwerken vrij spel in de hoeken) voeren zij hun plan uit en bij het terugkijken blikken ze terug op wat ze hebben gedaan. Pedagogisch medewerkers ondersteunen en begeleiden de activiteiten die de kinderen hebben gekozen. Andere vaste onderdelen van het dagschema zijn het speelleren in de kleine groep en het speelleren in de grote groep. Tijdens het speelleren in de kleine groep splitsen de pedagogisch medewerkers de groep in tweeën en bieden ieder een activiteit aan die aansluit bij de interesses van de kinderen. Tijdens het speelleren in de grote groep doen alle kinderen mee met een activiteit die geïnitieerd wordt door een pedagogisch medewerkster. Ook tijdens het buitenspel ondersteunen de pedagogisch medewerkers het actieve en betrokken spel van de kinderen. Taalontwikkeling De taalontwikkeling krijgt veel aandacht. Kinderen willen graag communiceren, gesprekken voeren met elkaar en met volwassenen. Ze leren zich vrij te uiten over wat ze meemaken. Volwassenen ondersteunen kinderen door naar de kinderen te luisteren en belangstellend te reageren en om hun gedachtes en ervaringen onder woorden te brengen. Ook de cognitieve, sociaal-emotionele en creatieve vaardigheden komen aan bod. Veel allochtone dreumesen en peuters zijn meertalig. Meestal is hun eigen taal verder ontwikkeld dan het Nederlands, zeker als ze voor het eerst naar een kinderdagverblijf gaan. Taal speelt een grote rol in de ontwikkeling van kinderen. Kaleidoscoop besteedt daarom gedurende alle activiteiten veel aandacht aan de taalontwikkeling en -stimulering van het Nederlands en zo mogelijk van andere moedertalen van de kinderen. Interactie Bij Kaleidoscoop staat de actieve betrokkenheid van kinderen centraal. Kinderen nemen het initiatief. Daarbij is de interactie met volwassenen heel belangrijk. Pedagogisch medewerkers praten met de kinderen, reiken spelenderwijs nieuwe woorden aan en reageren op de taaluitingen van de kinderen. Ze helpen kinderen met plannen maken, voeren die plannen uit en reflecteren erop. Ze observeren kinderen en houden hun ontwikkeling in de gaten. Ze zorgen ervoor dat de activiteiten die ze aanbieden, aansluiten bij de behoeftes en interesses van de kinderen. Observatie Observatie is een belangrijk onderdeel van Kaleidoscoop. Kaleidoscoop maakt hiervoor gebruik van sleutelervaringen vergelijkbaar met ontwikkelingsgebieden). Deze geven een gedetailleerd beeld van de handelingen die typerend zijn voor jonge kinderen en de soorten kennis en ervaringen die zij opdoen. Door te observeren, aan de hand van de sleutelervaringen, krijgen de pedagogisch medewerkers veel informatie over de ontwikkeling van de kinderen. Gezamenlijk bieden de sleutelervaringen een kader om de ontwikkeling van kinderen in kaart te brengen. Als observatie instrument gebruiken we de peuterestafette. In de periode dat een kindje bij ons is wordt de peuter estafette meerdere malen ingevuld namelijk met 2,5 jaar, 3,1 jaar en 3,9 jaar.

7 Wij bieden de kinderen op iedere groep op het kinderdagverblijf dagelijks een activiteitenprogramma aan. Speelleren in grote groep. Speelleren in de kleine groep. Speelleren buiten. Van al deze geplande activiteiten wordt een planformulier ingevuld en na afloop van de activiteit wordt deze geëvalueerd. Samenwerkingen Ouderkindcentra OKC) Wij werken nauw samen met het Ouder-en-Kind-Centrum OKC). Het OKC is het samenwerkingsverband van de jeugdgezondheidszorg en het consultatiebureau. Tussen het VVE kinderdagverblijf en het OKC is 2 x per jaar een overleg. Als er sprake is van zorgen om uw kindje zullen wij u om toestemming vragen om inhoudelijk met het OKC in overleg te gaan. U zult hier via de locatiemanager van uw locatie) over worden geïnformeerd. Samenwerking met scholen KDV De Draaimolen heeft een intensieve samenwerking met school De Bonkelaar. Wij stemmen onze activiteiten op elkaar af en onze thema's sluiten we samen af. De Bonkelaar en KDV De Draaimolen streven er naar om de doorgaande leerlijn te waarborgen. Als uw kind naar De Bonkelaar gaat vindt er een overdracht plaats met de leerkracht van de groep van uw kind. U als ouder kan uiteraard ook bij deze overdracht aanwezig zijn. Mochten er voor de 4-jarige leeftijd zorgen over uw kind ontstaan dan kunnen wij de interne begeleider van school al op het kinderdagverblijf laten meekijken en denken. Ook met De Krijtmolen hebben we de afspraak dat er voordat uw kind naar de Basisschool gaat er een overdracht vanuit het kinderdagverblijf met de leerkracht van de basisschool plaats vindt. Gaat uw kind naar een andere school? Geen probleem, ook dan zorgen wij voor een schriftelijke overdracht. Bij vragen kan de school telefonisch contact met ons opnemen. KVVE Pilot In 2013 draait De Draaimolen samen met de vroegschool van De Bonkelaar en Voorschool van De Bonkelaar een pilot, waarin we kijken naar de kwaliteit in de Voor- en Vroegschool KVVE). Er is een gezamenlijk plan gemaakt en de pedagogisch medewerkers van de peutergroepen hebben zes trainingsmiddagen gehad over opbrengst gerichtwerken. Vanuit deze pilot, werken we naar een nog hogere kwaliteit in de Voor- en Vroegschool. Met als aandachtspunten het pedagogisch didactische handelen, de doorgaande leerlijn en de ouderbetrokkenheid.

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: KDV De Nachtegaal opgemaakt d.d.: 27-06-2013 door: Mettina Snieder, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 26 kinderen per dag op

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: KDV De Banne opgemaakt d.d.: 24 februari 2014 door: Olga Schipper, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Van maart 2014 tot maart 2015 zal het dagverblijf

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: Voorschool De Vijf Sterren opgemaakt d.d.: april 2014 door: Ineke van der Haak, locatiemanager Omvang van de voorschool en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 64 kinderen per dag

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: KDV De Banne opgemaakt d.d.: 26 juni 2015 door: Olga Schipper, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Het kinderdagverblijf is dagelijks tussen 7.15-18.15

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: KDV De Bongerd opgemaakt d.d.: 30-09-2013 door: Danielle Alsemgeest, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 48 kinderen per dag worden

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Draaimolen, april 2016 Maureen Matser, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Draaimolen, april 2016 Maureen Matser, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 82 kinderen per dag worden opgevangen op KDV De Draaimolen. De samenstelling van de groepen Naam van de groep Maximaal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: KDV NoordRijk opgemaakt d.d.: 06-02-2014 door: Danielle Alsemgeest, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 48 kinderen per dag worden

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: TintelTuin Hoorn opgemaakt d.d.: 28 januari 2014 door: Leonie Hooyberg, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 24 kinderen per dag

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Nachtegaal, versie augustus 2015 Olga Schipper, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Nachtegaal, versie augustus 2015 Olga Schipper, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 42 kinderen per dag op De Nachtegaal worden opgevangen. De samenstelling van de groepen Naam van de groep Maximaal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Vijf sterren, oktober 2016 Ineke van der Haak, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Vijf sterren, oktober 2016 Ineke van der Haak, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 48 kinderen per dag worden opgevangen op KDV De Vijf Sterren. De samenstelling van de groepen Naam van de groep Maximaal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Peuterschool Buikslotermeer opgemaakt d.d.: juni 2014 door: Danielle Bout, clustermanager De Peuterschool is een initiatief van de gemeente Amsterdam en wordt in samenwerking met ouders, onderwijs, en

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: KDV De Kleine Jager opgemaakt: 22-07-2014 door: Katrin Meijer, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 28 kinderen per dag worden opgevangen.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: KDV De Koppoter opgemaakt d.d.: 12 april 2015 door: Marijke Siffels Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen In principe is er ruimte om maximaal 70 kinderen per dag

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Papegaai, oktober 2016 Yael Lindhout, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Papegaai, oktober 2016 Yael Lindhout, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Op kinderdagverblijf De Papegaai kunnen per dag maximaal 49 kinderen worden opgevangen. In de praktijk zijn op sommigen dagen halve en open.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Voorschool De Vijf Sterren, april 2016 Ineke van der Haak, locatiemanager

Pedagogische werkwijze Voorschool De Vijf Sterren, april 2016 Ineke van der Haak, locatiemanager Omvang van de voorschool en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 64 kinderen per dag worden opgevangen op voorschool De Vijf Sterren. De samenstelling van de groepen Naam van de groep Paarse

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Torenmolen, versie november 2015 Selma Schalkwijk, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Torenmolen, versie november 2015 Selma Schalkwijk, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 16 kinderen per dag worden opgevangen op kinderdagverblijf De Torenmolen. De samenstelling van de en Naam van de Maximaal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Draaimolen, januari 2019 Maureen Matser, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Draaimolen, januari 2019 Maureen Matser, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Op kinderdagverblijf De Draaimolen kunnen per dag maximaal 72 kinderen worden opgevangen. In de praktijk zijn op sommigen dagen halve

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV Nieuwendam, januari 2019 Renate Piet, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV Nieuwendam, januari 2019 Renate Piet, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Op kinderdagverblijf Nieuwendam kunnen per dag maximaal 54 kinderen worden opgevangen. In de praktijk kan het zo zijn dat op sommigen

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV en Peuterschoolgroep Nieuwendam versie maart 2016 Renate Piet, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV en Peuterschoolgroep Nieuwendam versie maart 2016 Renate Piet, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 50 kinderen per dag worden opgevangen op kinderdagverblijf Nieuwendam. De samenstelling van de en Naam van de Maximaal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: KDV Simcha opgemaakt d.d.: 23-01-2014 door: Monda Dorssers, coördinator Joods Integraal Kind Centrum Simcha Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Banne, november 2018 Karin van den Hoek, interim locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Banne, november 2018 Karin van den Hoek, interim locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en samenstelling van de groepen Kinderdagverblijf De Banne is dagelijks tussen 7.15-1 8.15 uur geopend. Er kunnen maximaal 59 kinderen per dag worden opgevangen op kinderdagverblijf

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Voorschool De Buikslotermeer, januari 2019 Renate Piet, locatiemanager

Pedagogische werkwijze Voorschool De Buikslotermeer, januari 2019 Renate Piet, locatiemanager Omvang van de voorschool en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 32 kinderen per dag worden opgevangen op Voorschool De Buikslotermeer. De samenstelling van de groepen Naam van de groep Tijgers

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: KDV Johanna Margaretha opgemaakt d.d.: 3 maart 2014 door: Ellen Hemmelder, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 70 kinderen per

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Nachtegaal, januari 2019 Selma Schalkwijk, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Nachtegaal, januari 2019 Selma Schalkwijk, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Op kinderdagverblijf De Nachtegaal kunnen per dag maximaal 63 kinderen worden opgevangen. In de praktijk zijn de Floddertje groep en

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Hoek, versie juli 2015 Esther Peijnenburg, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Hoek, versie juli 2015 Esther Peijnenburg, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 40 kinderen per dag worden opgevangen op KDV en peuterochtendgroep De Hoek. Momenteel zijn door terugloop van kinderen

Nadere informatie

Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen. Er kunnen maximaal 76 kinderen per dag worden opgevangen op KDV NoordRijk.

Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen. Er kunnen maximaal 76 kinderen per dag worden opgevangen op KDV NoordRijk. In IKC NoordRijk kunnen kinderen van 0 4 jaar naar het kinderdagverblijf en de voorschool. Hiermee kunnen kinderen met en zonder VVE-indicatie, en kinderen waarvan de ouders wel en niet in aanmerking komen

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: KDV Het Luchtkasteel opgemaakt d.d.: maart 2014 door: Annemiek Band Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 48 kinderen per dag worden opgevangen

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Vuurvogel, versie januari 2017 Katrin Meijer, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Vuurvogel, versie januari 2017 Katrin Meijer, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 28 kinderen per dag worden opgevangen op KDV De Vuurvogel. De samenstelling van de en Naam van de Vlindertjes 1 (open op

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Paradijsvogel, januari 2016 Agnes Woudt, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Paradijsvogel, januari 2016 Agnes Woudt, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 59 kinderen per dag worden opgevangen op de Paradijsvogel. De samenstelling van de groepen Naam van de groep Maximaal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Voorschool De Vijf Sterren, januari 2019 Ineke van der Haak, locatiemanager

Pedagogische werkwijze Voorschool De Vijf Sterren, januari 2019 Ineke van der Haak, locatiemanager De Voorschool (voormalig peuterspeelzaal) biedt een uitdagende leeromgeving en een pedagogisch klimaat waarin het kind centraal staat. De activiteiten sluiten aan bij wat elk kind nodig heeft om zich optimaal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: BSO De Torenmolen opgemaakt d.d.: 1 februari 2015 door: Selma Schalkwijk, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: KDV Het Luchtkasteel opgemaakt d.d.: juni 2015 door: Maaike van Egdom Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 48 kinderen per dag worden opgevangen

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Vijf sterren, februari 2019 Ineke van der Haak, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Vijf sterren, februari 2019 Ineke van der Haak, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 48 kinderen per dag worden opgevangen op KDV De Vijf Sterren. Per 1 januari 2019 zijn er drie groepen van 1 tot 4

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Papegaai, januari 2019 Yael Lindhout Horev, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Papegaai, januari 2019 Yael Lindhout Horev, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Op kinderdagverblijf De Papegaai kunnen per dag maximaal 46 kinderen worden opgevangen. In de praktijk zijn op sommigen dagen halve groepen

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV Het Luchtkasteel, oktober 2018 Maaike van Egdom, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV Het Luchtkasteel, oktober 2018 Maaike van Egdom, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Op kinderdagverblijf Het Luchtkasteel kunnen per dag maximaal 48 kinderen worden opgevangen. In de praktijk zijn op sommigen dagen halve

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV Op de Step, december 2016 Selma Schalkwijk, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV Op de Step, december 2016 Selma Schalkwijk, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 36 kinderen per dag worden opgevangen op kinderdagverblijf Op de Step. De samenstelling van de groepen Naam van de

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Hoek, versie april 2016 Esther Peijnenburg, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Hoek, versie april 2016 Esther Peijnenburg, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 40 kinderen per dag worden opgevangen op KDV en peuterochtendgroep De Hoek. Momenteel zijn door terugloop van kinderen

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: BSO De Vijf Sterren opgemaakt d.d.: juni 2014 door: Ineke van der Haak Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Vijf

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV Johanna Margaretha, versie januari 2019 Alice Koppen, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV Johanna Margaretha, versie januari 2019 Alice Koppen, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen. Op kinderdagverblijf Johanna Margaretha kunnen per dag maximaal 70 kinderen worden opgevangen. De samenstelling van de groepen Naam

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze

Pedagogische werkwijze Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 34 kinderen per dag worden opgevangen op KDV De Torenmolen. Kinderdagverblijf De Torenmolen is gevestigd in Purmerend

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: BSO De Korenaar opgemaakt d.d.: 2-12-2013 door: Maaike van Egdom Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Korenaar.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: BSO De Kimme opgemaakt d.d.: 24 mei 2013 door: Dita Langenberg Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Kimme. De

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Peuterspelen Het SchatRijk, Februari 2019 Anouk Aafjes, Locatiemanager

Pedagogische werkwijze Peuterspelen Het SchatRijk, Februari 2019 Anouk Aafjes, Locatiemanager Omvang van de peuterspeel Er kunnen maximaal 14 kinderen per dagdeel worden opgevangen. De samenstelling van de en Naam van de Maximaal aantal kinderen op de Horizontale/ verticale/ flexibele Leeftijdsindeling

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze

Pedagogische werkwijze Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 50 kinderen per dag worden opgevangen op BSO Het Luchtkasteel. De samenstelling van de groep: Naam van de basisgroep Maximaal aantal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Ooievaar

Pedagogische werkwijze BSO De Ooievaar Locatie: opgemaakt d.d: 1 juli 2014 door: Ellen van Foeken, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Dagelijks kunnen 70 kinderen buitenschoolse opvang De Ooievaar bezoeken.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO de Ooievaar (

Pedagogische werkwijze BSO de Ooievaar ( Locatie: BSO De Ooievaar opgemaakt d.d: 1 april 2014 door: Ellen van Foeken, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Dagelijks kunnen 60 kinderen buitenschoolse opvang De Ooievaar

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van De BSO en de samenstelling van de en Er worden momenteel op maandag, dinsdag en donderdag niet meer dan 20 kinderen opgevangen op BSO De Wilgenboom. Op vrijdag worden er momenteel niet meer

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze

Pedagogische werkwijze Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Capelle Wij bieden opvang aan de kinderen van De Capelle De samenstelling van de

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze

Pedagogische werkwijze Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 39 kinderen per dag worden opgevangen op KDV De Torenmolen. Kinderdagverblijf De Torenmolen is gevestigd in Purmerend

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO Johanna Margaretha, februari 2016 Ellen Hemmelder, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO Johanna Margaretha, februari 2016 Ellen Hemmelder, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO Johanna Margaretha De samenstelling van de groepen: Naam van de basisgroep Johanna Margaretha

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: BSO De Wagemaker opgemaakt d.d.: februari 2015 door: Ineke van der Haak, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de en BSO De Wagemaker is gevestigd in OBS de Wagemaker te Landsmeer.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: Kinderdagverblijf De Grote Grutto opgemaakt d.d.: 28 mei 2015 door: Jolanda Beffers, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Kinderdagverblijf De Grote

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Hoek, versie januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Hoek, versie januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 59 kinderen per dag worden opgevangen op KDV en peuterochtendgroep De Hoek. De samenstelling van de groepen Naam van

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Spiegel, januari 2019 Ilona Buis, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Spiegel, januari 2019 Ilona Buis, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Op kinderdagverblijf De Spiegel kunnen per dag maximaal 16 kinderen worden opgevangen. Op dinsdag bestaat de groep uit maximaal 12 kinderen.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Hoek, versie januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Hoek, versie januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 30 kinderen per dag worden opgevangen op De Hoek De samenstelling van de groepen: Naam van de basisgroep Sprinkhanen geopend op maandag,

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Houtduif, januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Houtduif, januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 24 kinderen per dag worden opgevangen bij KDV De Houtduif. De samenstelling van de groepen Naam van de groep Maximaal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: BSO De Kapitein opgemaakt d.d.: 23 juli 2013 door: Jolanda Beffers, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: KDV 't Twiske opgemaakt d.d.: februari 2014 door: Marijke Siffels locatiemanager) Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 48 kinderen per dag worden

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Grote Grutto, juni 2016 Jolanda Beffers, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Grote Grutto, juni 2016 Jolanda Beffers, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Kinderdagverblijf De Grote Grutto is gevestigd op de begane grond in de Brede school De Grote Grutto aan de Gruttostraat in Ilpendam.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV Het Schoenertje, augustus 2018 Monda Dorssers, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV Het Schoenertje, augustus 2018 Monda Dorssers, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Op kinderdagverblijf Het Schoenertje kunnen per dag maximaal 49 kinderen worden opgevangen. Er zijn 2 babygroepen 0-1 Matroosjes en Kapiteins,

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Paradijsvogel, januari 2019 Agnes Woudt, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Paradijsvogel, januari 2019 Agnes Woudt, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Op kinderdagverblijf De Paradijsvogel kunnen per dag maximaal 64 kinderen worden opgevangen. In de praktijk zijn op sommige dagen halve

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Peuterspelen De Waterlelie, januari 2019 Locatiemanager: Yael Lindhout Horev

Pedagogische werkwijze Peuterspelen De Waterlelie, januari 2019 Locatiemanager: Yael Lindhout Horev Omvang van de peuterspelen Er kunnen maximaal 15 kinderen per dagdeel worden opgevangen. De samenstelling van de en Naam van de Maximaal aantal kinderen op de Horizontale/ verticale/ flexibele Leeftijdsindeling

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: BSO Hendrik Haan opgemaakt d.d.: 01-07-2014 door: Vera Snelle, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 60 kinderen per dag worden opgevangen op BSO Hendrik

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: BSO De Lepelaar opgemaakt d.d.: 2 juli 2014 door: Janneke Faber Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Het totaal aantal kinderen dat op de BSO kan worden opgevangen is 60. Op maandag,

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV Op de Step, januari 2019 Shariska Luciana, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV Op de Step, januari 2019 Shariska Luciana, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 36 kinderen per dag worden opgevangen op kinderdagverblijf Op de Step. De samenstelling van de groepen Naam van de

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Stap, versie maart 2017 Ineke van der Haak, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Stap, versie maart 2017 Ineke van der Haak, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de en BSO De Stap is gehuisvest in basisschool de Stap te Landsmeer. De BSO maakt gebruik van een klaslokaal, de aula en een speellokaal. Er zijn 2 basisen op

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: KDV en Peuterspelen De Lepelaar opgemaakt d.d.: februari 2015 door: Karin van den Hoek, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Dagelijks kunnen maximaal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Capelle. Wij bieden opvang voor kinderen van De Buikslotermeer en Het Wespennest.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Wilgenboom, versie januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Wilgenboom, versie januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 14 kinderen per dag worden opgevangen op KDV De Wilgenboom. De samenstelling van de en Naam van de Maximaal aantal kinderen

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze

Pedagogische werkwijze Omvang van de peuterspelengroep Per peuterspelen groep kunnen maximaal 16 kinderen per dagdeel worden geplaatst. Groepssamenstelling Naam van de groep: Peuterspelen plus 1 Maximaal aantal kinderen op de

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze POG De Hoek, versie januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze POG De Hoek, versie januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 59 kinderen per dag worden opgevangen op KDV en peuterochtendgroep De Hoek. Momenteel zijn door terugloop van kinderen

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Peuterspelen Saenparel, januari 2018 Locatiemanager: Karin van den Hoek

Pedagogische werkwijze Peuterspelen Saenparel, januari 2018 Locatiemanager: Karin van den Hoek Het peuterspelen is voor 2-4 jarige kinderen van werkende en niet werkende ouders. Kinderen komen 6 uur per week, verdeeld over 2 dagdelen. Kinderen met een VVE indicatie komen 12 uur per week, verdeel

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO t Swaentje Dependance Januari 2019 locatiemanager Janneke Faber

Pedagogische werkwijze BSO t Swaentje Dependance Januari 2019 locatiemanager Janneke Faber Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 10 16 kinderen per dag worden opgevangen op BSO t Swaentje dependance. Werken met basisgroepen Naam van de basisgroep Maximaal aantal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV Simcha, versie juni 2016 Monda Dorssers, coördinator

Pedagogische werkwijze KDV Simcha, versie juni 2016 Monda Dorssers, coördinator Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen De samenstelling van de groepen Naam van de groep Maximaal aantal kinderen op de groep Verticaal 1- Efrogiem ma - 1 di - 1 woe - 1 do

Nadere informatie

Horizontale/ verticale/ flexibele groep

Horizontale/ verticale/ flexibele groep Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 40 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Vijf Sterren. Groep De Gele Ster bevindt zich in een lokaal bij het Kinderdagverblijf,

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Buikslotermeer, vanaf Renate Piet, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Buikslotermeer, vanaf Renate Piet, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 80 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Buikslotermeer. Deze kinderen worden verdeeld over 4 groepen. De samenstelling van

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Peuterspelen De Komeet, maart 2018 Locatiemanager: Anouk Aafjes

Pedagogische werkwijze Peuterspelen De Komeet, maart 2018 Locatiemanager: Anouk Aafjes Omvang van de Peuterspelengroep Er kunnen maximaal 16 kinderen per dagdeel worden opgevangen. De samenstelling van de groepen Naam van de groep Komeet Maximaal aantal kinderen op de groep Horizontale/

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Korenaar, januari 2018 Maaike van Egdom, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Korenaar, januari 2018 Maaike van Egdom, locatiemanager Omvang van de buitenschoolse opvang en samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 30 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Korenaar. 1.1 Werken met basisgroepen. Deze locatie is open op maandag,

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Albatros; januari 2019 Agnes Godijn, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Albatros; januari 2019 Agnes Godijn, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Op kinderdagverblijf De Albatros kunnen per dag maximaal 51 kinderen worden opgevangen. Er is 1 exclusieve babygroep (0-1 jaar) de Schelpjes

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze

Pedagogische werkwijze Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Op de reguliere groepen van het Kinderdagverblijf worden maximaal 28 kinderen per dag opgevangen. Madelief heeft maximaal 12 kinderen.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Paltrok, versie februari 2016 Yael Lindhout Horev, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Paltrok, versie februari 2016 Yael Lindhout Horev, locatiemanager Omvang van de buitenschoolse opvang en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 40 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Paltrok. De samenstelling van de groepen: Naam van de basisgroep

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: BSO De Windroos opgemaakt d.d.: november 2013 door: Ilona Buis, locatiemanager Omvang van de buitenschoolse opvang en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Golfbreker, januari 2019 Sandra Dusseldorp, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Golfbreker, januari 2019 Sandra Dusseldorp, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 56 kinderen opgevangen worden bij KDV De Golfbreker. Samenstelling van de groepen Naam van de groep Maximaal aantal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Stadshoeve, versie januari 2019 Door: Yvonne Valentijn, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Stadshoeve, versie januari 2019 Door: Yvonne Valentijn, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Op kinderdagverblijf De Stadshoeve kunnen per dag maximaal 43 kinderen worden opgevangen. De samenstelling van de groepen Naam van de

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Flamingo, versie november 2015

Pedagogische werkwijze BSO De Flamingo, versie november 2015 Omvang van de buitenschoolse opvang en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 60 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Flamingo. Op dit moment vangen wij er maximaal 50 kinderen op. De kinderen

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Vuurvogel, januari 2019 Katrin Meijer, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Vuurvogel, januari 2019 Katrin Meijer, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Werken met basisgroepen Er kunnen maximaal 44 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Vuurvogel. Deze locatie is open op maandag t/m vrijdag en

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: KDV De Stadshoeve Opgemaakt d.d.: 21 mei 2015 Door: Yvonne Valentijn, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 28 kinderen per dag worden

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO Simcha, maart 2017 Monda Dorssers, coördinator

Pedagogische werkwijze BSO Simcha, maart 2017 Monda Dorssers, coördinator Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Op dit moment is de samenstelling van de groepen zoals in onderstaand schema te zien is: De samenstelling van de groepen Naam van de basisgroep Arje-1-uur

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Multatuli

Veel gestelde vragen over peuterschool Multatuli Veel gestelde vragen over peuterschool Multatuli Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5 tot

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Flamingo, versie oktober 2016

Pedagogische werkwijze BSO De Flamingo, versie oktober 2016 Omvang van de buitenschoolse opvang en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 60 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Flamingo. De kinderen komen van 2 scholen, namelijk van Ayundo en Octant.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Houtduif, maart 2019 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Houtduif, maart 2019 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 37 kinderen per dag worden opgevangen bij KDV De Houtduif. De samenstelling van de groepen Naam van de groep Maximaal

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV Simcha, oktober 2018 Mariska van Driest, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV Simcha, oktober 2018 Mariska van Driest, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Op kinderdagverblijf JKC Simcha kunnen per dag maximaal 46 kinderen worden opgevangen. In de praktijk zijn op sommigen dagen halve groepen

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze

Pedagogische werkwijze Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Op de reguliere groepen van het kinderdagverblijf worden maximaal 28 kinderen per dag opgevangen. Madelief heeft maximaal 12 kinderen.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO Het Twiske, januari 2019 Maureen Matser, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO Het Twiske, januari 2019 Maureen Matser, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 90 kinderen per dag worden opgevangen op BSO Het Twiske. Deze kinderen worden verdeeld over 4 groepen. 2 groepen met maximaal 22

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Houtduif, januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Houtduif, januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Binnen de BSO kunnen maximaal 50 kinderen worden opgevangen. De samenstelling van de groepen: Naam van de basisgroep Maximaal aantal kinderen op de

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Hoeksteen, versie maart 2019 Ineke van der Haak, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Hoeksteen, versie maart 2019 Ineke van der Haak, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groep Het maximale aantal kinderen dat dagelijks opgevangen mag worden op BSO De Hoeksteen bedraagt 30. Op woensdag en vrijdag is de locatie gesloten, omdat

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Peuterspelen Toermalijn, januari 2019 Katrin Meijer, locatiemanager

Pedagogische werkwijze Peuterspelen Toermalijn, januari 2019 Katrin Meijer, locatiemanager Omvang van de peuterspel Er kunnen maximaal 16 kinderen per dagdeel worden opgevangen. De samenstelling van de en Naam van de Peuterspelen Toermalijn Maximaal aantal kinderen op de 16 per dagdeel. 2 dagdelen

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze KDV De Oceaan, versie maart 2019 Monique Torres, locatiemanager

Pedagogische werkwijze KDV De Oceaan, versie maart 2019 Monique Torres, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Dagelijks kunnen maximaal 51* kinderen kinderdagverblijf (KDV) De Oceaan bezoeken. KDV De Oceaan is gehuisvest in gebouw De Kaaik. *De

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Paltrok, mei 2019 Yael Lindhout Horev, Locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Paltrok, mei 2019 Yael Lindhout Horev, Locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 42 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Paltrok. Afhankelijk van de leeftijdsopbouw kunnen we op de groene 22 kinderen opvangen,

Nadere informatie