Belastingdienst taxonomie definities bij XBRL taxonomie versie NT7.2.b.1. Definitielijst versie bd-7.2.b.1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Belastingdienst taxonomie definities bij XBRL taxonomie versie NT7.2.b.1. Definitielijst versie bd-7.2.b.1"

Transcriptie

1 Belastingdienst taxonomie s bij XBRL taxonomie versie NT7.2.b.1 Definitielijst versie bd-7.2.b.1

2 Inleiding Het belastingdienstdeel van de taxonomie (domein 'bd') bevat XBRL references naar s onder de naam 'belastingdienst taxonomie s.pdf'. Die verwijzen naar dit document. De s horen bij een bepaalde versie van een XBRL taxonomie, hiervoor aangegeven op het titelvel. Het kan voorkomen dat s wijzigen zonder dat de XBRL taxonomie gewijzigd is. Daarom staat op het titelvel ook nog de versie van de lijst, om hem te kunnen onderscheiden van een vorige versie. Een XBRL reference duidt verder een hoofdstuk en een nummer aan. De hoofdstukken komen in dit document voor, en binnen elk hoofdstuk vindt u het unieke nummer van de XBRL reference. Het hoofdstuk 'gsp s' bevat nummers die identiek zijn aan de nummers die in de zogenaamde Belastingdienst Gegevensspecificatie voorkomen. Die keuze is gemaakt omdat veel condities nog niet in de taxonomie tot uitdrukking kunnen worden gebracht. Nu de nummers overeen komen is men in staat de condities te vinden in de Belastingdienst Gegevensspecificatie. Daarbij zijn de gegevenselementen van de condities uitgedrukt in nummers die dan weer overeenkomen met de nummers in de genoemde XBRL references. De Belastingdienst werkt aan een publicatie van de condities die beter aansluit bij de XBRL taxonomie. Die is echter nog niet gereed. Tot die tijd zullen de nummers van de XBRL references en de nummers van de Belastingdienst Gegevensspecificatie op elkaar blijven afgestemd.

3 Hoofdstuk: gsp s Paragraaf: Geeft aan welk operating system is gebruikt voor de elektronische aanvraag. Paragraaf: Windows = W, Mac= M, Linux = L, U = Unix, D = DOS. Paragraaf: De door de softwareleverancier opgegeven unieke applicatiecode. Paragraaf: Het beconnummer van het belastingadvieskantoor dat de aangifte instuurt. In grotere kantoororganisaties komt het voor dat het (onderdeel van het) kantoor dat de elektronische aangiften inzendt niet hetzelfde kantoor is (en ook een ander beconnummer gebruikt), als het kantoor dat de aangiften opstelt. In die situatie dient in dit veld het beconnummer van de inzender vermeld te worden en dient het beconnummer van de opsteller van de aangifte vermeld te worden in "beconnummer consulent". Als inzender en opsteller hetzelfde beconnummer hanteren dient dit veld leeg gelaten te worden. Paragraaf: Het beconnummer van het belastingadvieskantoor dat de aangifte verzorgt. In grotere kantoororganisaties komt het voor dat het (onderdeel van het) kantoor dat de elektronische aangiften inzendt niet hetzelfde kantoor is (en ook een ander beconnummer gebruikt), als het kantoor dat de aangiften opstelt. In die situatie dient in dit veld het beconnummer van de opsteller van de aangifte vermeld te worden en dient het beconnummer van de inzender vermeld te worden in "beconnummer intermediair". Paragraaf:

4 De periode in het belastingjaar waarin de aangever in een land woont. Paragraaf: De ISO-landcode (3166) van de nationaliteit van de buitenlandse aangever. Paragraaf: De aangever die buiten Nederland woont, is belastingplichtig in Nederland voor de inkomstenbelasting als de aangever zelf inkomsten uit Nederland of bezittingen in Nederland heeft. Of als de fiscale partner deze inkomsten of bezittingen heeft en beiden kiezen voor behandeling als binnenlands belastingplichtig. Paragraaf: Indicatie of de aangever, die buiten Nederland woont, premieplichtig is. Er is sprake van premieplicht als hij in Nederland verplicht verzekerd is voor de volksverzekeringen (AOW, Anw en/of AWBZ). Paragraaf: De indicatie dat de aangever kiest voor behandeling als binnenlandse belastingplichtige. Paragraaf: De buitenlandse aangever kan kiezen voor behandeling als binnenlandse belastingplichtige als hij in een EU-land woont of in een bij ministeriele regeling aangewezen andere mogendheid. Wanneer de buitenlandse aangever kiest, heeft hij recht op een aantal gunstige Nederlandse belastingregelingen. Bij het invullen van de aangifte moeten alle inkomsten uit Nederland en buiten Nederland vermeld worden. Paragraaf: Buitenlandse belastingplichtige die aangifte doet, woont in België, Suriname, op Aruba, Curaçao of Sint Maarten.

5 Paragraaf: De indicatie dat de buitenlandse aangever in Duitsland woont en kiest voor de 90%- regeling. Dit kan als over minimaal 90% van het totale inkomen - bij gehuwden minimaal 90% van het totale inkomen van beiden - belasting verschuldigd is in Nederland. Paragraaf: Deze vraag wordt met ja beantwoord als de partner van de buitenlandse aangever aan één van de volgende voorwaarden voldoet: - Partner kiest voor behandeling als binnenlandse belastingplichtige als hij/zij in een EUland woont of in een bij ministeriele regeling aangewezen andere mogendheid. - Partner komt in aanmerking op grond van de non-discriminatiebepalingen. - Partner is gehuwd en komt in aanmerking op grond van het grensarbeidersprotocol. Paragraaf: De indicatie dat de aangever en zijn fiscaal partner het gehele belastingjaar gehuwd zijn. Paragraaf: Deze vraag wordt met 'nee' beantwoord indien de aangever aan alle volgende voorwaarden voldoet: - gehuwd - op enig moment in het betreffende belastingjaar niet meer op hetzelfde adres ingeschreven èn er is tegelijkertijd een verzoek tot echtscheiding in behandeling. Paragraaf: De indicatie dat de aangever en zijn fiscaal partner een deel van het belastingjaar gehuwd zijn. Paragraaf: De periode in het belastingjaar waarin de aangever en de partner onafgebroken een

6 gezamenlijke huishouding hebben gevoerd en op hetzelfde woonadres stonden ingeschreven. Paragraaf: De ISO-landcode van het woonland van de fiscale partner van de buitenlandse aangever die aangifte doet. Deze code bestaat uit drie letters. Alle landen waarbij keuze voor behandeling als binnenlandse belastingplichtige mogelijk is zijn in de op de gegevensspecificatie genoemd in de tabel Landcodetabel van toepassing op de keuzeregeling. Voor de overige landen is de landcode XXX. Paragraaf: Alleen invullen indien de fiscale partner in een ander land woont dan de belastingplichtige. Paragraaf: De periode in het belastingjaar dat de buitenlandse aangever en zijn fiscale partner gehuwd waren. Paragraaf: De datum waarop de fiscale partner is overleden. Paragraaf: Het gezamenlijke bedrag van: 1. het inkomen uit werk en woning, 2. het inkomen uit aanmerkelijk belang en 3. het belastbare inkomen uit sparen en beleggen, minus het hierin begrepen totaalbedrag te conserveren inkomen. Paragraaf:

7 De door de partner van de aangever verschuldigde inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen na toepassing van de heffingskortingen. Paragraaf: Belasting-partner is de verschuldigde IB/PV van de partner. Dit is het totaal van de berekende IB/PH over de belastbare inkomens (dus na verrekening van verlies) van de 3 boxen verminderd met: 1. de berekende aftrek ter voorkoming van dubbele belastingheffing 2. aftrek wegens korting aanmerkelijk belang art totaal gecombineerde heffingskorting. De verschuldigde belasting mag niet worden verminderd met voorlopige aanslagen / teruggaven en niet met de ingehouden voorheffingen. Het totaal van de verschuldigde IB/PH kan dan ook niet lager zijn dan nihil. Dit gegeven wordt gebruikt bij de berekening van de uit te betalen heffingskortingen aan de minstverdienende partner (art.8.9 IB) via een voorlopige aanslag. Achterwege laten van dit gegeven leidt tot uitbetaling via de ve aanslag en niet via een voorlopige aanslag. Een onbedoeld effect kan dan zijn dat de eerder verleende uitbetaling ongedaan wordt gemaakt. Paragraaf: Inkomsten uit tegenwoordige arbeid die onder de loonbelasting vallen van de fiscale partner van de aangever. Paragraaf: Gegeven dat gebruikt kan worden bij berekening van drempels. Paragraaf: Fooien, aandelenopties en andere inkomsten uit tegenwoordige dienst-betrekking die niet onder de loonheffing vallen van de fiscale partner van de aangever. Paragraaf: Gegeven dat gebruikt kan worden bij berekening van drempels.

8 Paragraaf: Inkomsten uit vroegere arbeid die onder de loonbelasting vallen van de fiscale partner van belastingplichtige. Paragraaf: Gegeven dat gebruikt kan worden bij berekening van drempels. Paragraaf: Buitenlandse inkomsten uit tegenwoordige arbeid van de fiscale partner van de aangever. Paragraaf: Gegeven dat gebruikt kan worden bij berekening van drempels. Paragraaf: Winst uit onderneming van de fiscale partner van de aangever. Paragraaf: Gegeven dat gebruikt kan worden bij berekening van drempels. Paragraaf: Het netto resultaat uit overige werkzaamheden van de fiscale partner van de aangever.

9 Paragraaf: Gegeven dat gebruikt kan worden bij berekening van drempels. Paragraaf: Het netto resultaat uit het ter beschikking stellen van vermogensbestanddelen aan een onderneming, aan een werkzaamheid of aan een vennootschap waarin een aanmerkelijk belang wordt gehouden van de fiscale partner van de aangever. Paragraaf: Gegeven dat gebruikt kan worden bij berekening van drempels. Paragraaf: De inkomsten uit periodieke uitkeringen welke niet aan loonbelasting onderworpen zijn van de fiscale partner van de aangever exclusief alimentatie. Paragraaf: Gegeven dat gebruikt kan worden bij berekening van drempels. Paragraaf: Overige inkomsten van de fiscale partner van de aangever. Paragraaf: Gegeven dat gebruikt kan worden bij berekening van drempels. Paragraaf:

10 De negatieve uitgaven voor inkomensvoorzieningen van de fiscale partner van de aangever. Paragraaf: Gegeven dat gebruikt kan worden bij berekening van drempels. Paragraaf: De negatieve persoonsgebonden aftrek van de fiscale partner van de aangever. Paragraaf: Gegeven dat gebruikt kan worden bij berekening van drempels. Paragraaf: De premies voor inkomensvoorzieningen van de fiscale partner van de aangever. Paragraaf: Gegeven dat gebruikt kan worden bij berekening van drempels. Paragraaf: Het inkomen uit aanmerkelijk belang, zonder dat dit verminderd is met de persoonsgebonden aftrek, van de fiscale partner van de aangever. Paragraaf: Gegeven dat gebruikt kan worden bij berekening van drempels.

11 Paragraaf: Het belastbare inkomen uit sparen en beleggen, zonder dat dit verminderd is met de persoonsgebonden aftrek, exclusief te conserveren inkomen van de fiscale partner van de aangever. Paragraaf: Gegeven dat gebruikt kan worden bij berekening van drempels. Paragraaf: De naam van de werkgever of uitkerende instantie die de onder de loonbelasting vallende inkomsten uit tegenwoordige arbeid verstrekt. Paragraaf: De ingehouden loonheffing op de onder de loonbelasting vallende inkomsten uit tegenwoordige arbeid. Paragraaf: Inkomsten uit tegenwoordige arbeid die onder de loonbelasting vallen. Paragraaf: De totaal verrekende arbeidskorting op de onder de loonbelasting vallende inkomsten uit tegenwoordige arbeid. Paragraaf:

12 Fooien, aandelenoptierechten en andere inkomsten uit tegenwoordige dienstbetrekking die niet onder de loonheffing vallen. Paragraaf: De naam van de werkgever of uitkerende instantie die de onder de loonbelasting vallende inkomsten uit vroegere arbeid verstrekt. Paragraaf: De ingehouden loonheffing op de onder de loonbelasting vallende inkomsten uit vroegere arbeid. Paragraaf: Inkomsten uit vroegere arbeid die onder de loonbelasting vallen. Paragraaf: Afkoopsommen van lijfrenten of periodieke uitkeringen waarvan de waarde in het economisch verkeer van de aanspraak van deze lijfrente of periodieke uitkering niet meer bedraagt dan het bedrag dat is genoemd in art 3.133, lid 2, sub d Wet IB 2001 worden hier ingevuld. Hogere bedragen vallen onder 'afkoopsommen van lijfrente onder de loonheffing'. Paragraaf: De naam en het adres van de buitenlandse werkgever of instantie die de inkomsten verstrekt. Paragraaf: Bedrag van de buitenlandse inkomsten uit tegenwoordige arbeid die in Nederland onder de loonbelasting zouden vallen en waarop geen Nederlandse loonheffing is ingehouden.

13 Paragraaf: De naam en het adres van de buitenlandse instantie die de inkomsten verstrekt. Paragraaf: Bedrag van de buitenlandse inkomsten uit vroegere arbeid die in Nederland onder de loonbelasting zouden vallen en waarop geen Nederlandse loonheffing is ingehouden. Paragraaf: Het totaalbedrag van de vergoedingen ontvangen van de werkgever voor onder de reisaftrek vallende reiskosten woning-werk met openbaar vervoer. Paragraaf: De omschrijving van vergoedingen ontvangen van de werkgever voor onder de reisaftrek vallende reiskosten woning-werk met openbaar vervoer. Paragraaf: Het bedrag van de vergoedingen ontvangen van de werkgever voor onder de reisaftrek vallende reiskosten woning-werk met openbaar vervoer. Paragraaf: Het totaal van reisaftrek voor verrekening met vergoedingen. Paragraaf: Plaats van de werkzaamheden waarop de reisaftrek betrekking heeft.

14 Paragraaf: Indicatie van de periode waarover reisaftrek wordt gevraagd. Paragraaf: De per openbaar vervoer afgelegde reisafstand. Paragraaf: Indicatie van het aantal dagen per week waarop belastingplichtige naar dezelfde plaats van werkzaamheden pleegt te reizen. Paragraaf: Het aantal dagen waarop met het openbaar vervoer per jaar gereisd is over een afstand van meer dan 90 kilometer enkele reis. Paragraaf: Het bedrag van de reisaftrek over de periode. Paragraaf: Totaalbedrag van de loonheffing welke is ingehouden over inkomsten welke onder de kleine vergoedingsregeling vallen zoals artiesten en beroepssporters. Paragraaf: Totaal van de kosten bij resultaat uit werkzaamheden dat met arbeid wordt behaald.

15 Paragraaf: Omschrijving van de in aanmerking genomen kosten bij de bepaling van het resultaat uit een werkzaamheid, dat met arbeid wordt behaald. Paragraaf: Het bedrag van de in aanmerking genomen kosten bij de bepaling van het resultaat uit een werkzaamheid, dat met arbeid wordt behaald. Paragraaf: Het totale brutoresultaat uit een werkzaamheid die met arbeid worden behaald. Paragraaf: Omschrijving van het resultaat uit een werkzaamheid dat met arbeid wordt behaald, die geen winst uit onderneming of belastbaar loon oplevert. Paragraaf: Het bedrag van het resultaat uit een werkzaamheid dat met arbeid wordt behaald, die geen winst uit onderneming of belastbaar loon oplevert. Paragraaf: Het totaal van de kosten die in aanmerking worden genomen bij de bepaling van het resultaat uit het ter beschikking stellen van vermogensbestanddelen aan een onderneming, aan een werkzaamheid of aan een vennootschap waarin een aanmerkelijk belang wordt gehouden. Paragraaf: Omschrijving van de kosten die in aanmerking worden genomen bij de bepaling van het

16 resultaat uit het ter beschikking stellen van vermogensbestanddelen aan een onderneming, aan een werkzaamheid of aan een vennootschap waarin een aanmerkelijk belang wordt gehouden. Paragraaf: Het bedrag van de kosten die in aanmerking worden genomen bij de bepaling van het resultaat uit het ter beschikking stellen van vermogensbestanddelen aan een onderneming, aan een werkzaamheid of aan een vennootschap waarin een aanmerkelijk belang wordt gehouden. Paragraaf: Het totale bruto resultaat uit het ter beschikking stellen van vermogensbestanddelen aan een onderneming, aan een werkzaamheid of aan een vennootschap waarin een aanmerkelijk belang wordt gehouden. Paragraaf: Omschrijving van het bruto resultaat uit het ter beschikking stellen van vermogensbestanddelen aan een onderneming, aan een werkzaamheid of aan een vennootschap waarin een aanmerkelijk belang wordt gehouden. Paragraaf: Het bedrag van het bruto resultaat uit het ter beschikking stellen van vermogensbestanddelen aan een onderneming, aan een werkzaamheid of aan een vennootschap waarin een aanmerkelijk belang wordt gehouden. Paragraaf: Indicatie dat de aangever gebruik maakt van een van de mogelijkheden waardoor de werkzaamheden niet worden gestaakt, maar geruisloos wordt doorgeschoven naar een rechtsopvolger of dat de werkzaamheden van de aangever (gedeeltelijk) worden gestaakt. Paragraaf:

17 De totale waarde, aan het begin resp. het einde van het belastingjaar, van de onroerende zaken waarmee resultaat uit overige werkzaamheden wordt behaald. Paragraaf: Omschrijving, aan het begin resp. het einde van het belastingjaar, van de onroerende zaak (niet zijnde de eigen woning) waarmee resultaat uit overige werkzaamheden wordt behaald. Paragraaf: De waarde, aan het begin resp. het einde van het belastingjaar, van de onroerende zaak (niet zijnde de eigen woning) waarmee resultaat uit overige werkzaamheden wordt behaald. Paragraaf: De totale waarde, aan het begin resp. het einde van het belastingjaar, van de bezittingen, niet zijnde onroerende zaken en vorderingen waarmee resultaat uit overige werkzaamheden wordt behaald. Paragraaf: Omschrijving, aan het begin resp. het einde van het belastingjaar, van de bezitting, niet zijnde een onroerende zaak of vordering waarmee resultaat uit overige werkzaamheden wordt behaald. Paragraaf: De waarde aan het begin resp. het einde van het belastingjaar, van de bezitting, niet zijnde een onroerende zaak of vordering waarmee resultaat uit overige werkzaamheden wordt behaald. Paragraaf:

18 De totale waarde, aan het begin resp. het einde van het belastingjaar, van de schulden die zijn aangegaan in verband met resultaat uit overige werkzaamheden. Paragraaf: Omschrijving van de waarde, aan het begin resp. het einde van het belastingjaar, van de schuld die is aangegaan in verband met resultaat uit overige werkzaamheden. Paragraaf: De waarde, aan het begin resp. het einde van het belastingjaar, van de schuld die is aangegaan in verband met resultaat uit overige werkzaamheden. Paragraaf: Het bedrag van de (hypotheek)schuld van de vervreemde eigen woning waarvan de rente aftrekbaar is als kosten van de eigen woning. Paragraaf: Het totaalbedrag van de rente en kosten van geldleningen die gebruikt zijn voor de financiering van de aankoop, verbetering en/of onderhoud van de eigen woning. Paragraaf: Omschrijving van de rente en kosten van hypothecaire geldleningen die gebruikt zijn voor de financiering van de aankoop, verbetering en/of onderhoud van de eigen woning. Paragraaf: Het bedrag van de rente en kosten van geldleningen die gebruikt zijn voor de financiering van de aankoop, verbetering en/of onderhoud van de eigen woning.

19 Paragraaf: Het totaalbedrag van de periodieke betalingen op grond van rechten van opstal, erfpacht of beklemming met betrekking tot de eigen woning. Paragraaf: Omschrijving van de periodieke betalingen op grond van rechten van opstal,erfpacht of beklemming met betrekking tot de eigen woning. Paragraaf: Het bedrag van de periodieke betalingen op grond van rechten van opstal, erfpacht of beklemming met betrekking tot de eigen woning. Paragraaf: Het totaalbedrag van belastbare inkomsten uit tijdelijke verhuur van een eigen woning. Paragraaf: Omschrijving van belastbare inkomsten uit tijdelijke verhuur van een eigen woning. Paragraaf: Bedrag van de belastbare inkomsten uit tijdelijke verhuur van een eigen woning. Paragraaf: Het totaalbedrag van het eigenwoningforfait. Paragraaf:

20 Het toe te passen percentage eigenwoningforfait wordt bepaald aan de hand van de tabel volgens art 3.112, lid 1. De berekening van het forfait omvat tevens de toepassing van de percentages volgens: - art 3.112, lid 4, de woning leeg staat en te koop staat of in aanbouw is - art 3.112, lid 5, de woning tijdelijk niet als hoofdverblijf dient. Paragraaf: Het adres en huisnummer van de eigen woning. Paragraaf: De postcode van het adres van de eigen woning. Paragraaf: De plaats waarin de eigen woning ligt. Paragraaf: De code van het land waarin de eigen woning ligt. Paragraaf: Periode waarin de eigen woning anders dan tijdelijk als hoofdverblijf ter beschikking stond. Paragraaf: De volgens hoofdstuk IV van de Wet waardering onroerende zaken voor de als hoofverblijf geldende woning vastgestelde waarde voor het tijdvak waarbinnen het belastingjaar/aangiftejaar valt. Indien een eigen woning deel uitmaakt van een onroerende zaak als bedoeld in artikel 16 van de Wet waardering onroerende zaken, wordt de eigenwoningwaarde gesteld op het gedeelte van de waarde van de onroerende zaak dat kan worden toegekend aan de woning.

21 Met betrekking tot de eigen woning ter zake waarvan het tweede lid van artikel geen toepassing kan vinden door het ontbreken van een op grond van hoofdstuk IV van de Wet waardering onroerende zaken vastgestelde waarde, is de eigenwoningwaarde de waarde van de woning die wordt bepaald met overeenkomstige toepassing van het bepaalde bij of krachtens de Wet onroerende zaken, artikelen 16 tot en met 18, 20, tweede lid en de Wet IB 2001, artikel 3.112, tweede lid, tweede volzin. Paragraaf: De gerechtigdheid van de aangever in de eigen woning welke tot hoofdverblijf dient, uitgedrukt in een percentage. Paragraaf: Het totaalbedrag van geldleningen die gebruikt zijn voor de financiering van aankoop, verbetering en/of onderhoud van de eigen woning. Paragraaf: Het totaalbedrag van de kosten die drukken op de belastbare periodieke uitkeringen en verstrekkingen. Paragraaf: Omschrijving van de kosten die drukken op de belastbare periodieke uitkering of verstrekking. Paragraaf: Bedrag van de kosten die drukken op de belastbare periodieke uitkering of verstrekking. Paragraaf: Het totaalbedrag van de belastbare periodieke uitkeringen en verstrekkingen voor levensonderhoud ontvangen van de vroegere echtgenoot.

22 Paragraaf: Omschrijving van de belastbare periodieke uitkeringen en verstrekkingen voor levensonderhoud ontvangen van de vroegere echtgenoot. Paragraaf: Bedrag van de belastbare periodieke uitkeringen en verstrekkingen voor levensonderhoud ontvangen van de vroegere echtgenoot. Paragraaf: Het totaalbedrag van ontvangen niet-vrijgestelde periodieke rijksbijdragen eigen woning. Paragraaf: Omschrijving van ontvangen niet-vrijgestelde periodieke rijksbijdrage eigen woning. Paragraaf: Bedrag van ontvangen niet-vrijgestelde periodieke rijksbijdragen eigen woning. Paragraaf: Het totaalbedrag van de overige ontvangen periodieke uitkeringen en verstrekkingen. Paragraaf: Bij dit onderdeel dienen ook de periodieke studietoelagen en lijfrenteuitkeringen worden aangegeven.

23 Paragraaf: Omschrijving van de overige ontvangen periodieke uitkering of verstrekkingen. Paragraaf: Bedrag van de overige ontvangen periodieke uitkering of verstrekkingen. Paragraaf: De in het belastingjaar gebruikte vrijstelling voor een uitkering uit een kapitaalverzekering die via box 1 wordt afgewikkeld. Paragraaf: Het totaal van de bedragen die als negatieve persoonsgebonden aftrek in aanmerking worden genomen. Paragraaf: Totaalbedrag dat is ontvangen als teruggave van of nabetaling ter zake van onderhoudsverplichtingen waarvoor bedragen in aftrek zijn gebracht. Paragraaf: Omschrijving van wat is ontvangen als teruggave van of nabetaling ter zake van onderhoudsverplichtingen waarvoor bedragen in aftrek zijn gebracht. Paragraaf: Bedrag dat is ontvangen als teruggave van of nabetaling ter zake van onderhoudsverplichtingen waarvoor bedragen in aftrek zijn gebracht.

24 Paragraaf: Totaalbedrag dat is ontvangen als nagekomen schuldaflossing van verstrekt durfkapitaal die eerder geheel of gedeeltelijk is kwijtgescholden. Paragraaf: Omschrijving van wat is ontvangen als nagekomen schuldaflossing van verstrekt durfkapitaal die eerder geheel of gedeeltelijk is kwijtgescholden. Paragraaf: Het bedrag dat is ontvangen als nagekomen schuldaflossing van verstrekt durfkapitaal die eerder geheel of gedeeltelijk is kwijtgescholden. Paragraaf: Het totaalbedrag dat is ontvangen als nagekomen betaling ter zake van uitgaven voor rijksmonumentenpanden die eerder aan de aftrekkant in aanmerking zijn genomen, ten hoogste tot het bedrag van de uitgaven die in aftrek zijn gekomen. Paragraaf: Omschrijving van hetgeen is ontvangen als nagekomen betaling ter zake van uitgaven voor rijksmonumentenpanden die eerder aan de aftrekkant in aanmerking zijn genomen, ten hoogste tot het bedrag van de uitgaven die in aftrek zijn gekomen. Paragraaf: Het bedrag dat is ontvangen als nagekomen betaling ter zake van uitgaven voor monumentenpanden die eerder aan de aftrekkant in aanmerking zijn genomen, ten hoogste tot het bedrag van de uitgaven die in aftrek zijn gekomen. Paragraaf:

25 Het totaalbedrag van hetgeen is ontvangen als teruggave van of nagekomen betaling ter zake van de uitgaven specifieke zorgkosten die op grond van afdeling 6.5 in aanmerking zijn genomen, ten hoogste tot het bedrag van de uitgaven die in aftrek zijn gekomen. Paragraaf: De omschrijving van hetgeen is ontvangen als teruggave van of nagekomen betaling ter zake van de uitgaven specifieke zorgkosten die op grond van afdeling 6.5 in aanmerking zijn genomen, ten hoogste tot het bedrag van de uitgaven die in aftrek zijn gekomen. Paragraaf: Het bedrag van hetgeen is ontvangen als teruggave van of nagekomen betaling ter zake van de uitgaven specifieke zorgkosten die op grond van afdeling 6.5 in aanmerking zijn genomen, ten hoogste tot het bedrag van de uitgaven die in aftrek zijn gekomen. Paragraaf: Het totaalbedrag van hetgeen is ontvangen als teruggave van of nagekomen betaling ter zake van scholingsuitgaven die op grond van afdeling 6.7 in aanmerking zijn genomen, ten hoogste tot het bedrag van de uitgaven die in aftrek zijn gekomen. Paragraaf: De omschrijving van hetgeen is ontvangen als teruggave van of nagekomen betaling ter zake van scholingsuitgaven die op grond van afdeling 6.7 in aanmerking zijn genomen, ten hoogste tot het bedrag van de uitgaven die in aftrek zijn gekomen. Paragraaf: Het bedrag van hetgeen is ontvangen als teruggave van of nagekomen betaling ter zake van scholingsuitgaven die op grond van afdeling 6.7 in aanmerking zijn genomen, ten hoogste tot het bedrag van de uitgaven die in aftrek zijn gekomen. Paragraaf:

26 Het bedrag van de premies die binnen zes maanden na afloop van het kalenderjaar door de aangever zijn betaald of verrekend en zijn aangemerkt als premies die zijn betaald of verrekend in het kalenderjaar. Paragraaf: Totaal premies voor lijfrenten bij gebruik van de jaarruimte. Paragraaf: Totaal premies voor lijfrenten bij gebruik van de reserveringsruimte. Paragraaf: Totaal premies in verband met het afwikkelen van de oudedagsreserve en/of stakingswinst (bij overlijden). Paragraaf: Omschrijving premies in verband met het afwikkelen van de oudedagsreserve en/of stakingswinst (bij overlijden). Paragraaf: Bedrag premies in verband met het afwikkelen van de oudedagsreserve en/of stakingswinst (bij overlijden). Paragraaf: Totaalbedrag van de in aanmerking te nemen premies voor lijfrenten waarvan de termijnen toekomen aan een meerderjarig invalide kind of kleinkind en uitsluitend eindigen bij het overlijden van de gerechtigde.

27 Paragraaf: Omschrijving van de in aanmerking te nemen premies voor lijfrenten waarvan de termijnen toekomen aan een meerderjarig invalide kind of kleinkind en uitsluitend eindigen bij het overlijden van de gerechtigde. Paragraaf: Bedrag van de in aanmerking te nemen premies voor lijfrenten waarvan de termijnen toekomen aan een meerderjarig invalide kind of kleinkind en uitsluitend eindigen bij het overlijden van de gerechtigde. Paragraaf: Totaal van de in aanmerking te nemen premies voor aanspraken op periodieke uitkeringen en verstrekkingen ter zake van invaliditeit, ziekte of ongeval, waarvan de uitkeringen toekomen aan de aangever. Paragraaf: Omschrijving van de in aanmerking te nemen premies voor aanspraken op periodieke uitkeringen en verstrekkingen ter zake van invaliditeit, ziekte of ongeval, waarvan de uitkeringen toekomen aan de aangever. Paragraaf: Bedrag van de in aanmerking te nemen premies voor aanspraken op periodieke uitkeringen en verstrekkingen ter zake van invaliditeit, ziekte of ongeval, waarvan de uitkeringen toekomen aan de aangever. Paragraaf: Totaalbedrag van de afkoopsom lijfrenten die niet onder de loonbelasting vallen. Paragraaf:

28 Omschrijving van de afkoopsom lijfrenten die niet onder de loonbelasting valt. Paragraaf: Bedrag van de afkoopsom lijfrenten die niet onder de loonbelasting valt. Paragraaf: Totaalbedrag van de negatieve uitgaven voor inkomensvoorzieningen, zijnde: a. terugontvangen premies voor lijfrenten die dienen ter compensatie van een pensioentekort. b. terugontvangen premies voor lijfrenten waarvan de termijnen toekomen aan een meerderjarig invalide kind of kleinkind en uitsluitend eindigen bij het overlijden van de gerechtigde. c. terugontvangen premies voor aanspraken op periodieke uitkeringen en verstrekkingen ter zake van invaliditeit, ziekte of ongeval, waarvan de uitkeringen toekomen aan de aangever. Paragraaf: Omschrijving van de negatieve uitgaven voor inkomensvoorzieningen. Paragraaf: Bedrag van de negatieve uitgaven voor inkomensvoorzieningen, zijnde: a. terugontvangen premies voor lijfrenten. b. terugontvangen premies voor lijfrenten waarvan de termijnen toekomen aan een meerderjarig invalide kind of kleinkind en uitsluitend eindigen bij het overlijden van de gerechtigde. c. terugontvangen premies voor aanspraken op periodieke uitkeringen en verstrekkingen ter zake van invaliditeit, ziekte of ongeval, waarvan de uitkeringen toekomen aan de aangever. Paragraaf: Omschrijving van de aandelen en dergelijke die op 1 januari van het belastingjaar, al dan niet samen met zijn partner, direct of indirect, tot een aanmerkelijk belang van de aangever behoorden.

29 Paragraaf: Alle vormen van aanmerkelijk belang worden hier vermeld, dus onder andere: - koopopties op ten minste 5% van het geplaatste aandelenkapitaal - overige aandelen of winstbewijzen die op grond van de meesleepregeling tot het aanmerkelijk belang behoren - de aandelen of winstbewijzen die op grond van de meetrekregeling tot het aanmerkelijk behoren - fictief aanmerkelijk belang in de zin van artikel Paragraaf: Het aantal van de aandelen en dergelijke die tot een aanmerkelijk belang behoren. Paragraaf: De voordelen uit aanmerkelijk belang wegens (fictieve) vervreemding van aandelen of wijstbewijzen waarvoor een conserverende aanslag wordt opgelegd. Paragraaf: Het aandeel in het totaal van de reguliere voordelen uit aanmerkelijk belang en vervreemdingsvoordelen uit aanmerkelijk belang voordat dit is verminderd met de persoonsgebonden aftrek, dat op grond van de gezamenlijke keuze van de aangever en zijn fiscale partner geacht wordt op te komen bij de aangever. Het resultaat kan ook negatief zijn. Paragraaf: Het inkomen uit aanmerkelijk belang (voordat dit is verminderd met de persoongebonden aftrek), behoort, indien er sprake is van fiscale partners, tot de gemeenschappelijke inkomensbestanddelen. Paragraaf: De tegenprestatie bij de verkrijging vermeerderd met de ten laste van de verkrijger gekomen kosten.

30 Paragraaf: Als het aanmerkelijk belang ontstond in de loop van het belastingjaar, terwijl de belastingplichtige al aandelen, opties of winstbewijzen in de vennootschap bezat, is de verkrijgingsprijs: de waarde in het economische verkeer op het moment dat het aanmerkelijk belang ontstond. Dus niet: de waarde op het moment van de oorspronkelijke verkrijging. Als de aandelen of winstbewijzen verschillende verkrijgingsprijzen hebben, wordt de verkrijgingsprijs van die aandelen of winstbewijzen gesteld op de gemiddelde verkrijgingsprijs. Indien bij een verkrijging een tegenprestatie ontbreekt of is bedongen bij een niet onder normale omstandigheden gesloten overeenkomst, wordt als tegenprestatie aangemerkt de waarde die ten tijde van de verkrijging in het economische verkeer aan de aandelen of winstbewijzen kan worden toegekend. Paragraaf: Het totaal van de tegenprestaties bij de vervreemding verminderd met de ten laste van de vervreemder gekomen kosten. Paragraaf: Omschrijving van de vervreemde aandelen of winstbewijzen. Paragraaf: De tegenprestatie bij de vervreemding verminderd met de ten laste van de vervreemder gekomen kosten. Paragraaf: Het totaal van de op de reguliere voordelen drukkende kosten voorzover zij zijn gemaakt tot verwerving, inning en behoud van die voordelen en in hun totale omvang niet overtreffen wat gebruikelijk is. Paragraaf:

31 Omschrijving van de op de reguliere voordelen drukkende kosten. Paragraaf: Het bedrag van de op de reguliere voordelen drukkende kosten. Paragraaf: Het totaal van de reguliere voordelen uit aanmerkelijk belang, voordat dit is verminderd met de aftrekbare kosten. Paragraaf: Omschrijving van de reguliere voordelen uit aanmerkelijk belang voor aftrek van de aftrekbare kosten. Paragraaf: Het bedrag van de reguliere voordelen uit aanmerkelijk belang voor aftrek van de aftrekbare kosten. Paragraaf: Het gaat hier om inkomsten die niet te maken hebben met vervreemding van het aanmerkelijk belang. Paragraaf: Als de aangever bij het einde van de belastingplicht in de loop van het jaar of aan het eind van het kalenderjaar de leeftijd van 65 jaar heeft bereikt kan het heffingvrije vermogen onder voorwaarden worden verhoogd met de ouderentoeslag.

32 Paragraaf: Op verzoek van belastingplichtige en partner wordt de ouderentoeslag verhoogd met de ouderentoeslag van de partner. Paragraaf: Het heffingvrij vermogen van de aangever, inclusief het eventueel door de fiscale partner overgedragen heffingvrij vermogen. Paragraaf: Het bedrag tot welk verplichtingen niet worden aangemerkt als aftrekbare schulden. Paragraaf: Het totaal van de aftrekbare verplichtingen met waarde in het economische verkeer die door de aangever zijn aangegaan. Paragraaf: Het totaal van de saldi van bankrekeningen, spaartegoeden, spaarbewijzen etc. in Nederland gehouden. Paragraaf: Specificatie van de saldi van de bankrekeningen etc., die in Nederland zijn gehouden. Paragraaf: De bedragen die bij de specificatie van de banksaldi horen, in Nederland gehouden.

33 Paragraaf: Het totaal van het effectenbezit. Paragraaf: Omschrijving van de effecten. Paragraaf: De waarde van de effecten. Paragraaf: Totaal bedrag van contant geld en vorderingen. Paragraaf: De waarde van de woning(en) die de aangever niet anders dan tijdelijk als hoofdverblijf ter beschikking staat wordt gesteld op de WOZ-waarde van deze woning(en). Paragraaf: Aanduiding van de adresgegevens van de woning die tijdelijk als hoofdverblijf ter beschikking staat. Paragraaf: De WOZ-waarde van de woning. Paragraaf:

34 Het totaal van de waarde van de overige onroerende zaken. Paragraaf: Aanduiding van de adresgegevens van de overige onroerende zaken. Paragraaf: De waarde van de overige onroerende zaak, niet zijnde de eigen woning of tweede woning. Paragraaf: De totale waarde van het niet vrijgestelde deel van kapitaalverzekeringen. Paragraaf: Het totaal van de waarde van rechten op periodieke uitkeringen en verstrekkingen. Paragraaf: De waarde van de overige bezittingen. Paragraaf: Specificatie en omschrijving van de overige bezittingen. Paragraaf: De waarde van de overige bezittingen per bezitting.

35 Paragraaf: Het deel van de uitgaven voor onderhoudsverplichtingen dat, als gevolg van de keuze van beide partners, bij de aangever in aanmerking wordt genomen. Paragraaf: Het totaal van de uitgaven voor onderhoudsverplichtingen. Paragraaf: De bedragen die periodiek als alimentatie zijn betaald aan de gewezen echtgenoot. Paragraaf: Omschrijving van de periodieke alimentatie. Paragraaf: Het bij de omschrijving behorende bedrag van de periodieke alimentatie. Paragraaf: Het bedrag aan alimentatie dat als afkoopsom is betaald aan de gewezen echtgenoot. Paragraaf: Omschrijving van de alimentatie die als afkoopsom is betaald aan de gewezen echtgenoot.

36 Paragraaf: Bedrag bij omschrijving van de alimentatie die als afkoopsom is betaald aan de gewezen echtgenoot. Paragraaf: Het totaal van de betalingen aan de ex-echtgenoot voor verrekening van pensioenrechten en dergelijke. Paragraaf: Omschrijving van de betaling aan de ex-echtgenoot voor verrekening van pensioenrechten en dergelijke. Paragraaf: Bedrag van de betaling aan de ex-echtgenoot voor verrekening van pensioenrechten en dergelijke. Paragraaf: Het bedrag dat op grond van de Algemene bijstandswet verhaald is aan kosten van bijstand tot voorziening in kosten van levensonderhoud van de gewezen (of duurzaam gescheiden levende) echtgenoot. Paragraaf: Omschrijving van de verhaalde bedragen aan bijstand. Paragraaf: Het bij de omschrijving behorende bedrag aan verhaalde bijstand.

37 Paragraaf: Het totaal van de in rechte vorderbare periodieke uitkeringen en verstrekkingen die of berusten op een wettelijke verplichting tot vergoeding van schade door het derven van levensonderhoud of berusten op een dringende morele verplichting tot voorziening in het levensonderhoud. Paragraaf: Omschrijving van de in rechte vorderbare periodieke uitkeringen en verstrekkingen die of berusten op een wettelijke verplichting tot vergoeding van schade door het derven van levensonderhoud of berusten op een dringende morele verplichting tot voorziening in het levensonderhoud. Paragraaf: Bedrag van de in rechte vorderbare periodieke uitkeringen en verstrekkingen die of berusten op een wettelijke verplichting tot vergoeding van schade door het derven van levensonderhoud of berusten op een dringende morele verplichting tot voorziening in het levensonderhoud. Paragraaf: Het aandeel dat bij de aangever in aanmerking wordt genomen van het totaalbedrag van de vaste aftrekbare bedragen voor levensonderhoud van kinderen jonger dan de geldende leeftijdgrens. De bedragen zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en de mate waarin de aangever bijdraagt in de kosten van levensonderhoud van de kinderen. Er bestaat geen recht op aftrek als de aangever recht heeft op kinderbijslag voor het kind of als het kind recht heeft op studiefinanciering. Paragraaf: Omschrijving waarom de aangever geen recht op kinderbijslag heeft of waarom het kind geen recht op studiefinanciering heeft. Paragraaf:

38 De voorletters van een kind waarvoor recht bestaat op aftrek i.v.m kosten levensonderhoud. Paragraaf: De geboortedatum van het kind waarvoor recht op aftrek van kosten levensonderhoud bestaat. Paragraaf: Het aftrekbare bedrag wordt per kwartaal bepaald. De toestand aan het begin van het eerste kwartaal is bepalend voor de leeftijd van het kind en de mate van onderhoud. Paragraaf: De kosten van levensonderhoud drukken aan het begin van het kwartaal in belangrijke mate op de belastingplichtige en zijn afhankelijk van de leeftijd van het kind, de mate van onderhoud en of het tot het huishouden behoort. Paragraaf: Het aftrekbare bedrag wordt per kwartaal bepaald. De toestand aan het begin van het tweede kwartaal is bepalend voor de leeftijd van het kind en de mate van onderhoud. Paragraaf: De kosten van levensonderhoud drukken aan het begin van het kwartaal in belangrijke mate op de belastingplichtige en zijn afhankelijk van de leeftijd van het kind, de mate van onderhoud en of het tot het huishouden behoort. Paragraaf: Het aftrekbare bedrag wordt per kwartaal bepaald. De toestand aan het begin van het derde kwartaal is bepalend voor de leeftijd van het kind en de mate van onderhoud.

39 Paragraaf: De kosten van levensonderhoud drukken aan het begin van het kwartaal in belangrijke mate op de belastingplichtige en zijn afhankelijk van de leeftijd van het kind, de mate van onderhoud en of het tot het huishouden behoort. Paragraaf: Het aftrekbare bedrag wordt per kwartaal bepaald. De toestand aan het begin van het vierde kwartaal is bepalend voor de leeftijd van het kind en de mate van onderhoud. Paragraaf: De kosten van levensonderhoud drukken aan het begin van het kwartaal in belangrijke mate op de belastingplichtige en zijn afhankelijk van de leeftijd van het kind, de mate van onderhoud en of het tot het huishouden behoort. Paragraaf: Totaal van de aftrekbare bedragen voor kosten levensonderhoud van kinderen. Paragraaf: Als het verzamelinkomen van aangever en fiscale partner minder of gelijk is aan het bedrag van tweede regel van de tweede kolom van tabel in artikel 2.10 dan worden de specifieke uitgaven verhoogd. Paragraaf: De kosten van medicijnen voorgeschreven door een arts. Paragraaf:

40 Het bedrag van de uitgaven voor hulpmiddelen met uitzondering van brillen, contactlenzen en overige hulpmiddelen ter ondersteuning van het gezichtsvermogen. Paragraaf: Het bedrag van de uitgaven voor woningaanpassingen voorzover de aanpassing niet leidt tot een waardevermeerdering van de woning van meer dan 10 procent. Paragraaf: Het bedrag van de uitgaven voor overige aanpassingen niet zijnde de woning, woonboot of woonwagen. Paragraaf: Het bedrag van de uitgaven voor vervoer in verband met ziekte of invaliditeit. Paragraaf: De kosten van een op medisch voorschrift gehouden dieettot een bedrag bepaald bij ministeriële regeling. Paragraaf: Het bedrag van de extra uitgaven voor kleding en beddengoed en daanmee samenhangender extra uitgaven. Paragraaf: Totaal van de uitgaven voor extra gezinshulp verminderd met de drempel. Paragraaf:

41 Berekende drempel op de uitgaven voor gezinshulp in verband met ziekte of invaliditeit. Paragraaf: Uitgaven voor gezinshulp in verband met ziekte of invaliditeit voor aftrek van de drempel. De uitgaven worden als extra aangemerkt voor zover zij meer bedragen dan een bepaald percentage van het verzamelinkomen voor toepassing van de persoonsgebonden aftrek. Bij partners worden de uitgaven samengevoegd en afgezet tegen het gezamenlijke verzamelinkomen. Paragraaf: Het in aanmerking te nemen deel bij de aangever, als gevolg van de keuze van beide partners, van het totaalbedrag van de weekenduitgaven voor de ernstig gehandicapte kinderen, broers of zussen van de aangever of persoon die onder mentorschap van aangever is gesteld om verzorgt te worden. Dit zijn de extra uitgaven, verminderd met ontvangen vergoedingen, die door de aangever worden gedaan om deze ernstig gehandicapte persoon die ouder is dan de wettelijke gestelde leeftijdsgrens en doorgaans in een inrichting verblijft, te verzorgen. Paragraaf: Het in aanmerking te nemen deel bij de aangever, als gevolg van de keuze van beide partners, van het totaalbedrag van de weekenduitgaven voor de ernstig gehandicapte kinderen, broers of zussen van de aangever of persoon die onder mentorschap van aangever is gesteld om verzorgd te worden. Dit zijn de extra uitgaven, verminderd met ontvangen vergoedingen, die door de aangever worden gedaan om deze ernstig gehandicapte persoon die ouder is dan de wettelijke gestelde leeftijdsgrens en doorgaans in een inrichting verblijft, te verzorgen. Paragraaf: Het totaal van de vergoedingen voor weekenduitgaven voor de gehandicapten van de aangever. Paragraaf:

42 Het totaalbedrag van de weekenduitgaven voor de ernstig gehandicapte kinderen, broers of zussen van de aangever of persoon die onder mentorschap van aangever is gesteld om verzorgd te worden. Dit zijn de extra uitgaven, die door de aangever worden gedaan om deze ernstig gehandicapte persoon die ouder is dan de wettelijke gestelde leeftijdsgrens en doorgaans in een inrichting verblijft, te verzorgen. Paragraaf: De voorletters van de gehandicapte. Paragraaf: De geboortedatum van de gehandicapte. Paragraaf: Aantal dagen dat gehandicapte bij de aangever verblijft met inbegrip van de dagen waarop de gehandicapte wordt gehaald of gebracht. Paragraaf: Het aantal in het belastingjaar per auto verreden kilometers voor vervoer tussen de plaats waar de gehandicapte doorgaans verblijft en die waar de aangever doorgaans verblijft. Paragraaf: Bedrag van de aftrekbare verzorgingskosten in verband met weekenduitgaven voor een gehandicapte. Paragraaf: Het bedrag dat bij de aangever in aanmerking wordt genomen, als gevolg van de keuze van beide partners, van het totaalbedrag van de scholingsuitgaven van de aangever en diens fiscale partner. Dit zijn de uitgaven voor het door de aangever of diens fiscale

43 partner volgen van een opleiding of studie met het oog op het verwerven van inkomen uit werk en woning, die op de aangever of zijn fiscale partner drukken, verminderd met de drempel en vergoedingen waarbij rekening is gehouden met het voor aftrek in aanmerking komende maximumbedrag. Paragraaf: Het totaalbedrag aan aftrekbare uitgaven voor het volgen van een opleiding of studie met het oog op het verwerven van inkomen uit werk en woning, die op de aangever of zijn partner drukken, verminderd met de drempel en vergoedingen waarbij rekening is gehouden met het voor aftrek in aanmerking komende maximumbedrag. Paragraaf: Omschrijvingen van een scholingsuitgave van de aangever. Paragraaf: Het bedrag van een scholingsuitgave van de aangever. Paragraaf: Het deel van het totaalbedrag van de aftrekbare uitgaven met betrekking tot rijksmonumentenpanden, dat bij de aangever in aanmerking wordt genomen. Paragraaf: Voor de Aangifte Definitieve aanslag geldt dat het totaalbedrag niet de aftrekbare uitgaven wegens toepassing van het overgangsrecht bevat. Paragraaf: Het totaalbedrag van de aftrekbare uitgaven met betrekking tot rijksmonumentenpanden.

44 Paragraaf: Voor de Aangifte Definitieve aanslag geldt dat het totaalbedrag niet de aftrekbare uitgaven wegens toepassing van het overgangsrecht bevat. Paragraaf: Indicatie of het rijksmonumentenpand een eigen woning is. Paragraaf: Hulpvariabele om de drempel te kunnen berekenen. Paragraaf: De volgens hoofdstuk IV van de Wet waardering onroerende zaken vastgestelde waarde van het rijksmonumentenpand en als hoofverblijf geldende eigen woning voor het tijdvak waarbinnen het belastingjaar/aangiftejaar valt. Indien het rijksmonumentenpand (als eigen woning) deel uitmaakt van een onroerende zaak als bedoeld in artikel 16 van de Wet waardering onroerende zaken, wordt de eigenwoningwaarde gesteld op het gedeelte van de waarde van de onroerende zaak dat kan worden toegekend aan de woning. Paragraaf: Hulpvariabele om de drempel te kunnen berekenen. Paragraaf: De mate van gerechtigdheid in het rijksmonumentenpand, uitgedrukt in een percentage. Paragraaf:

45 Gegeven om drempelberekening uit te kunnen voeren. Paragraaf: De waarde in het economisch verkeer aan het begin van het kalenderjaar van het rijksmonumentenpand indien de onroerende zaak volgens artikel 5.1 Wet inkomstenbelasting 2001 in de heffing betrokken wordt. Paragraaf: Hulpvariabele om de drempel te kunnen berekenen. Paragraaf: De drempel voor de berekening van de aftrekbare uitgaven voor het rijksmonumentenpand. Paragraaf: Het bedrag van de ontvangen en toegezegde subsidie voor het onderhoud van een rijksmonumentenpand. Paragraaf: Het deel van het totaal van de verliezen op durfkapitaal die als persoonsgebonden aftrek dat bij de aangever in aanmerking worden genomen. Paragraaf: Het totaal van de verliezen op durfkapitaal die als persoonsgebonden aftrek in aanmerking worden genomen.

46 Paragraaf: Het gedeelte van de hoofdsom van een geldlening aan een beginnende ondernemer dat wordt kwijtgescholden binnen de eerste acht jaar na het verstrekken van de lening. Paragraaf: De naam van de beginnende ondernemer of het participatiefonds waar een geldlening aan is verstrekt. Paragraaf: De straat en het huisnummer van de beginnende ondernemer of het participatiefonds. Paragraaf: De postcode van de beginnende ondernemer of het participatiefonds. Paragraaf: De woonplaats van de beginnende ondernemer of het participatiefonds. Paragraaf: Het bedrag dat bij de aangever in aanmerking wordt genomen, als gevolg van de keuze van beide partners, van het totaalbedrag van de giften van de aangever en diens fiscale partner, verminderd met de drempel waarbij rekening is gehouden met het voor aftrek in aanmerking komende maximumbedrag. Paragraaf: Het totaal van de aftrekbare giften in de vorm van periodieke giften en de andere aftrekbare giften.

47 Paragraaf: Het bedrag van de andere giften aan instellingen of aan steunstichtingen SBBI verminderd met de drempel en vermeerderd met de verhoging wegens giften aan culturele instellingen. Paragraaf: De drempel bij andere giften aan instellingen of aan steunstichtingen SBBI. Paragraaf: Het totaal van de andere giften aan instellingen of aan steunstichtingen SBBI. Paragraaf: Het gedeelte van de persoonsgebonden aftrek van voorafgaande jaren dat niet eerder in aanmerking is genomen, dat bij de aangever in aanmerking wordt genomen. Paragraaf: Ingehouden Nederlandse loonheffing op inkomsten waarover alleen premie volksverzekeringen betaald moet worden. Paragraaf: Winst uit onderneming van de buitenlandse aangever die aangifte doet. Paragraaf: Het totaal van de inkomsten uit tegenwoordige arbeid.

Belastingdienst taxonomie definities bij XBRL taxonomie versie NT6.1. Definitielijst versie bd-6.0.5

Belastingdienst taxonomie definities bij XBRL taxonomie versie NT6.1. Definitielijst versie bd-6.0.5 Belastingdienst taxonomie s bij XBRL taxonomie versie NT6.1 Definitielijst versie bd-6.0.5 Inleiding Het belastingdienstdeel van de taxonomie (domein 'bd') bevat XBRL references naar s onder de naam 'belastingdienst

Nadere informatie

Belastingdienst taxonomie definities bij XBRL taxonomie versie 5.0. Definitielijst versie 5.0

Belastingdienst taxonomie definities bij XBRL taxonomie versie 5.0. Definitielijst versie 5.0 Belastingdienst taxonomie s bij XBRL taxonomie versie 5.0 Definitielijst versie 5.0 Inleiding De belastingdienst taxonomie bevat XBRL references naar s onder de naam 'belastingdienst taxonomie s.pdf'.

Nadere informatie

Belastingdienst taxonomie definities bij XBRL taxonomie versie NT7.0. Definitielijst versie bd-7.0.1

Belastingdienst taxonomie definities bij XBRL taxonomie versie NT7.0. Definitielijst versie bd-7.0.1 Belastingdienst taxonomie s bij XBRL taxonomie versie NT7.0 Definitielijst versie bd-7.0.1 Inleiding Het belastingdienstdeel van de taxonomie (domein 'bd') bevat XBRL references naar s onder de naam 'belastingdienst

Nadere informatie

Belastingdienst taxonomie definities bij XBRL taxonomie versie NT6.3. Definitielijst versie bd-6.0.6

Belastingdienst taxonomie definities bij XBRL taxonomie versie NT6.3. Definitielijst versie bd-6.0.6 Belastingdienst taxonomie s bij XBRL taxonomie versie NT6.3 Definitielijst versie bd-6.0.6 Inleiding Het belastingdienstdeel van de taxonomie (domein 'bd') bevat XBRL references naar s onder de naam 'belastingdienst

Nadere informatie

Belastingdienst taxonomie definities bij XBRL taxonomie versie 9.0 Definitielijst versie 9.0

Belastingdienst taxonomie definities bij XBRL taxonomie versie 9.0 Definitielijst versie 9.0 Belastingdienst taxonomie s bij XBRL taxonomie versie 9.0 Definitielijst versie 9.0 Inleiding Het belastingdienstdeel van de taxonomie (domein 'bd') bevat XBRL references naar s onder de naam belastingdienst

Nadere informatie

Belastingdienst taxonomie definities bij XBRL taxonomie versie 9.0 Definitielijst versie 9.0

Belastingdienst taxonomie definities bij XBRL taxonomie versie 9.0 Definitielijst versie 9.0 Belastingdienst taxonomie s bij XBRL taxonomie versie 9.0 Definitielijst versie 9.0 Inleiding Het belastingdienstdeel van de taxonomie (domein 'bd') bevat XBRL references naar s onder de naam belastingdienst

Nadere informatie

Belastingdienst taxonomie definities bij XBRL taxonomie versie 9.2 Definitielijst versie 9.2.1

Belastingdienst taxonomie definities bij XBRL taxonomie versie 9.2 Definitielijst versie 9.2.1 Belastingdienst taxonomie s bij XBRL taxonomie versie 9.2 Definitielijst versie 9.2.1 Inleiding Het belastingdienstdeel van de taxonomie (domein 'bd') bevat XBRL references naar s onder de naam belastingdienst

Nadere informatie

Blad: 1 Checklist IB 2013 Om uw aangifte inkomstenbelasting goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u de checklist 2013 volledig in te vullen en bij het beantwoorden van

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2011

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2011 Persoonlijke gegevens Naam en voorletters Adres Postcode, woonplaats Telefoon E-mail BSN (sofinummer) Geboortedatum Bankrekening CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2011 Uzelf Partner Kind 1 Kind 2 Kind

Nadere informatie

Voornamen m/v * Telefoon privé. Telefoon werk. E-mailadres

Voornamen m/v * Telefoon privé. Telefoon werk. E-mailadres Vragenformulier ten behoeve het verzorgen van een belastingaangifte over het jaar 2015 * (slechts één formulier benodigd voor betrokkene en eventueel echtgenoot c.q. partner/samenwonende). 1. ALGEMEEN

Nadere informatie

Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2016

Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2016 Belastingdienst 16 2016 Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2016 Deze aanvullende toelichting hoort bij de M-aangifte 2016. In het Overzicht inkomsten en aftrekposten

Nadere informatie

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2017

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2017 De heer P. Janusz Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2017 Relatiebeheerder: TAX SERVICE Datum: 9 november 2018 De heer P. Janusz Nieuw Vennep, 9 november 2018 Geachte heer Janusz, Ingevolge uw

Nadere informatie

Kinderen: Voorletters Geb.datum Sofi-nummer (zie kinderbijslag formulier)

Kinderen: Voorletters Geb.datum Sofi-nummer (zie kinderbijslag formulier) Checklist IB 2005 Om uw aangifte inkomstenbelasting goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u de checklist 2005 volledig in te vullen en bij het beantwoorden van de vragen

Nadere informatie

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 De heer H. Buiten Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 Datum: 31 januari 2017 De heer H. Buiten Utrecht, 31 januari 2017 Geachte heer Buiten, Ingevolge uw opdracht hebben wij de in dit rapport

Nadere informatie

Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2015

Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2015 Belastingdienst 15 2015 Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2015 IB 331-1B51PL Deze aanvullende toelichting hoort bij de M aangifte 2015. In het Overzicht inkomsten

Nadere informatie

1. PERSONALIA Registratienummer Burgerservicenummer. Voornamen Man / Vrouw *

1. PERSONALIA Registratienummer Burgerservicenummer. Voornamen Man / Vrouw * Invulformulier ten behoeve het verzorgen van een belastingaangifte over het jaar 2018 * (slechts één formulier benodigd voor betrokkene en eventueel echtgenoot c.q. partner/samenwonende). 1. PERSONALIA

Nadere informatie

Checklist IB 2005. Wij zullen de originele bewijsstukken na het verzorgen van uw aangifte per post aan u terugzenden. A) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE

Checklist IB 2005. Wij zullen de originele bewijsstukken na het verzorgen van uw aangifte per post aan u terugzenden. A) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE Checklist IB 2005 Om uw aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen 2005 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de checklist IB 2005 volledig in te

Nadere informatie

Overzicht Fiscale Cijfers 2013 en 2014 (per januari 2014)

Overzicht Fiscale Cijfers 2013 en 2014 (per januari 2014) Overzicht Fiscale Cijfers 2013 en 2014 (per januari 2014) Box 1: Belastbaar inkomen uit werk en woning (2013) Box 1: belastbaar inkomen uit werk en woning : Inkomen uit werk en woning bestaat uit inkomsten

Nadere informatie

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 De heer/mevrouw H. Biesch Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 Datum: 28 januari 2017 De heer/mevrouw H. Biesch Utrecht, 28 januari 2017 Geachte heer/mevrouw Biesch, Ingevolge uw opdracht hebben

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING -1-

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING -1- CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2009-1- 1) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE Naam Straat en huisnummer Postcode en woonplaats BSN* Geboortedatum Bankrekeningnummer tbv teruggaaf belasting DIGID (indien

Nadere informatie

Geboortedatum : Bankrekeningnummer : Aanhef : De heer Mevrouw Naam partner : SoFi-nummer :

Geboortedatum : Bankrekeningnummer : Aanhef : De heer Mevrouw Naam partner : SoFi-nummer : Checklist aangifte inkomstenbelasting 2013 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2013 goed in te kunnen vullen heb ik gegevens van u nodig. Ik verzoek u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting volledig

Nadere informatie

Checklist. Aangifte inkomstenbelasting

Checklist. Aangifte inkomstenbelasting Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2007 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2007 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2008

Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2008 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2008 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook deze Checklist Aangifte inkomstenbelasting volledig in te vullen en bij het beantwoorden

Nadere informatie

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV Afgedrukt op 21-1-2019 Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Blanco Burgerservicenummer 111111110

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting / premieheffing 2010

Checklist aangifte inkomstenbelasting / premieheffing 2010 Checklist aangifte inkomstenbelasting / premieheffing 2010 1) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE Naam:.. M / V Straat en huisnummer:. Postcode en woonplaats:. E-mailadres:.. Telefoonnr. overdag:.. Mobiel telefoonnummer:.

Nadere informatie

Inkomstenbelasting - Inleiding -- Deel 2

Inkomstenbelasting - Inleiding -- Deel 2 Inkomstenbelasting inleiding 2 programma Verliescompensatie Heffingskorting Splitsing heffingskorting Middeling Aanslag Verliescompensatie 1 van 2 Binnenjaarse verliescompensatie Binnen een box mogen de

Nadere informatie

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV Afgedrukt op 13-1-2019 Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Blanco Burgerservicenummer 111111110

Nadere informatie

Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2016

Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2016 Belastingdienst 16 2016 Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2016 Deze aanvullende toelichting hoort bij de M-aangifte 2016. In het Overzicht inkomsten en aftrekposten

Nadere informatie

inkomstenbelasting 2012

inkomstenbelasting 2012 1 inkomstenbelasting 2012 checklist aangifte Inkomstenbelasting 2012 Hieronder een lijst om de benodigde gegevens voor het doen van de aangifte Inkomstenbelasting 2012 overzichtelijk en volledig aan te

Nadere informatie

Nog niet verstuurd. Eigen kopie, niet opsturen. Aangifte Inkomstenbelasting Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV. Afgedrukt op

Nog niet verstuurd. Eigen kopie, niet opsturen. Aangifte Inkomstenbelasting Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV. Afgedrukt op Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2017 Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV Afgedrukt op 30-3-2018 Nog niet verstuurd Burgerservicenummer 144314514 Persoonlijke gegevens van Persoonlijke

Nadere informatie

Voorletters en naam. Postcode en woonplaats Telefoonnummer adres Geboortedatum BSN/SoFi-nummer Bankrekeningnummer

Voorletters en naam. Postcode en woonplaats Telefoonnummer  adres Geboortedatum BSN/SoFi-nummer Bankrekeningnummer CHECKLIST GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2010 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2010 voor u te verzorgen hebben wij informatie nodig. In bijgevoegde checklist treft u een overzicht aan van de benodigde

Nadere informatie

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV Afgedrukt op 13-1-2019 Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Burgerservicenummer 111111110

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2008

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2008 Checklist aangifte inkomstenbelasting 2008 Voor de behandeling van uw aangifte inkomstenbelasting 2008 (IB-aangifte 2008) hebben wij informatie nodig. Dit, om uw aangifte goed te kunnen behandelen. Wij

Nadere informatie

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 Mevrouw F. Nitoo Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 Datum: 28 januari 2017 Aan de erven van Mevrouw F. Nitoo Utrecht, 28 januari 2017 Geachte mevrouw Nitoo, Ingevolge uw opdracht hebben wij

Nadere informatie

Graag ontvangen wij van u een kopie van de jaaropgave(n) 2010 van uw werkgever(s) of uitkeringsinstantie.

Graag ontvangen wij van u een kopie van de jaaropgave(n) 2010 van uw werkgever(s) of uitkeringsinstantie. Checklist aangifte Inkomstenbelasting Zoals u wellicht gemerkt heeft hebben wij voor het invullen van uw aangiften veel gegevens nodig. Om het voor u en ons overzichtelijk te maken hebben wij een lijst

Nadere informatie

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 De heer/mevrouw T. End Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 Datum: 28 januari 2017 De heer/mevrouw T. End Utrecht, 28 januari 2017 Geachte heer/mevrouw End, Ingevolge uw opdracht hebben wij

Nadere informatie

Regelingen en voorzieningen CODE

Regelingen en voorzieningen CODE Regelingen en voorzieningen CODE 3.1.2.32 Gevolgen non-discriminatiebepalingen (België, Suriname, Nederlandse Antillen, Aruba) en grensarbeidersprotocol (Duitsland) voor de Wet inkomstenbelasting 2001

Nadere informatie

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z81FD (2126)

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z81FD (2126) 2008 Als u gaat scheiden Als u gaat scheiden, heeft dit gevolgen voor de belasting van u en uw echtgenoot. Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Om

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over fiscale partnerregeling en heffingskortingen

Vragen en antwoorden over fiscale partnerregeling en heffingskortingen Vragen en antwoorden over fiscale partnerregeling en heffingskortingen Dit document bevat vragen en antwoorden over de fiscale partnerregeling en de heffingskortingen. ib 801-1z*1fd INKOMSTENBELASTING

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING Voor het opstellen van uw belastingaangifte zijn veel gegevens nodig. Om u te helpen om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z71FD (1019)

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z71FD (1019) Als u gaat scheiden Als u gaat scheiden, heeft dit gevolgen voor de belasting van u en uw echtgenoot. Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Om welke

Nadere informatie

Verzonden: Inkomstenbelasting 2015

Verzonden: Inkomstenbelasting 2015 Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2015 Formulierenversie IB 650E 2Z51 OLAV Afgedrukt op 14-3-2017 Verzonden: Inkomstenbelasting 2015 Burgerservicenummer 215379421 Persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Programma. Inleiding wettenbundel fiscaal. FFP opleiding Fiscaal. Inleiding Wettenbundel IB 2001, IWIB, UBIB, URIB. Box 1.

Programma. Inleiding wettenbundel fiscaal. FFP opleiding Fiscaal. Inleiding Wettenbundel IB 2001, IWIB, UBIB, URIB. Box 1. FFP opleiding Fiscaal Programma Inleiding Wettenbundel IB 00, IWIB, UBIB, URIB Box Resulaat uit overige werkzaamheid Eigen woning regeling Stellingen en MC vragen Box MC vragen Persoonsgebonden aftrek

Nadere informatie

HRo - Inkomstenbelasting - Inleiding -- Deel 2

HRo - Inkomstenbelasting - Inleiding -- Deel 2 Inkomstenbelasting inleiding 2 programma Verliescompensatie Heffingskorting Splitsing heffingskorting Middeling Aanslag Verliescompensatie 1 van 2 Binnenjaarse verliescompensatie Binnen een box mogen de

Nadere informatie

HRo - Inkomstenbelasting - Inleiding -- Deel 2. Versie aug

HRo - Inkomstenbelasting - Inleiding -- Deel 2. Versie aug Inkomstenbelasting inleiding 2 programma Verliescompensatie Verliescompensatie 2 van 2 Jaar I II III IV V VI VII Inkomen uit werk en woning 12.000 9.000 7.000-18.000-5.000-3.000 12.000 Heffingskorting

Nadere informatie

CHECKLIST. Aangifte inkomstenbelasting

CHECKLIST. Aangifte inkomstenbelasting CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting 2011 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2011 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens (alleen invullen indien anders dan op aangifte)

Persoonlijke gegevens (alleen invullen indien anders dan op aangifte) Checklist aangifte inkomstenbelasting 213 Voor het opstellen van uw belastingaangifte 213 zijn veel gegevens nodig. Om u te helpen om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij

Nadere informatie

Aangifte Aangifte IB M Pagina 1 M-aangifte en spec - Concept - BMG - Versie 29 januari 2013.xlsx. Belastingdienst

Aangifte Aangifte IB M Pagina 1 M-aangifte en spec - Concept - BMG - Versie 29 januari 2013.xlsx. Belastingdienst Deze concept papierpresentatie van het (papieren) M-biljet 2013 is nog in (de fase van) ontwikkeling, zodat hier geen rechten c.q. aanspraken aan kunnen worden ontleend. Belastingdienst Inkomstenbelasting

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever,

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever, Volmacht fiscale vertegenwoordiging (aangifte inkomstenbelasting) Naam:........................................................ Adres:........................................................ Postcode en

Nadere informatie

Checklist Aangifte IB 2014

Checklist Aangifte IB 2014 Checklist Aangifte IB 2014 Versie 1.2, maart 2015 Aangiftegegevens voor het jaar 2014 Indien vaste gegevens bij ons bekend zijn hoeft u deze niet opnieuw te verstrekken. AAW 1/5 Persoonlijke gegevens Hebben

Nadere informatie

Invoeringswet Wet inkomstenbelasting 2001

Invoeringswet Wet inkomstenbelasting 2001 Invoeringswet Wet inkomstenbelasting 2001 Wet van 11 mei 2000 tot vaststelling van de Invoeringswet Wet inkomstenbelasting 2001 Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Bancaire IB aangifte 2010 versie 1.0

Gebruikershandleiding Bancaire IB aangifte 2010 versie 1.0 Gebruikershandleiding Bancaire IB aangifte 2010 versie 1.0 Opgesteld en vastgesteld door: Financiële Rapportages Coöperatief B.A. www.rapportageportaal.nl Amsterdam, 17 december 2010 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding...3

Nadere informatie

Belastingspecial 2011

Belastingspecial 2011 Pensioenbelangen 1-2011:Pensioenbelangen 28-4-11 13:44 Pagina 21 Belastingspecial 2011 bestemd voor uw aangifte Inkomsten Belasting 2010 Deze belastingspecial, dient als leidraad bij het invullen van uw

Nadere informatie

Vragenformulier/checklist ten behoeve van de aangifte inkomstenbelasting

Vragenformulier/checklist ten behoeve van de aangifte inkomstenbelasting Vragenformulier/checklist ten behoeve van de aangifte inkomstenbelasting Wij verzoeken u dan ook de vragenlijst door te nemen en de op u van toepassing zijnde vragen te beantwoorden en/of de gevraagde

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008 GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Checklist Aangifte inkomstenbelasting Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2016 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2016 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Voorletters en naam. Postcode en woonplaats Telefoonnummer adres Geboortedatum BSN/SoFi-nummer Bankrekeningnummer

Voorletters en naam. Postcode en woonplaats Telefoonnummer  adres Geboortedatum BSN/SoFi-nummer Bankrekeningnummer CHECKLIST GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2013 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2013 voor u te verzorgen hebben wij informatie nodig. In bijgevoegde checklist treft u een overzicht aan van de benodigde

Nadere informatie

Belastingcijfers 2015

Belastingcijfers 2015 Belastingcijfers 2015 Box 1 - inkomen uit werk en woning Schijventarief voor personen jonger dan de AOW-gerechtigde leeftijd: Belastbaar inkomen doch niet belastingtarief tarief premie volksverzekeringen

Nadere informatie

Checklist 2007. Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2007. Onze werkwijze is als volgt:

Checklist 2007. Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2007. Onze werkwijze is als volgt: Checklist 2007 Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2007 Onze werkwijze is als volgt: U kruist op onderstaand formulier aan welke situaties op u van toepassing zijn en levert het formulier met

Nadere informatie

Wonen in Duitsland 2016

Wonen in Duitsland 2016 Wonen in Duitsland 2016 Team Grensoverschrijdend Werken en Ondernemen (GWO) Nicole Janssen Inhoud presentatie Verdrag ter voorkoming van dubbele belasting NL-D: Uitkeringen in belastingverdrag tot en met

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever,

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever, Volmacht fiscale vertegenwoordiging (aangifte inkomstenbelasting) Naam:........................................................ Adres:........................................................ Postcode en

Nadere informatie

algemeen 1.1 Belastingplichtige/partner/pleegkinderen / 17

algemeen 1.1 Belastingplichtige/partner/pleegkinderen / 17 INHOUD Lijst van afkortingen / 13 1. Inkomstenbelasting / 17 algemeen 1.1 Belastingplichtige/partner/pleegkinderen / 17 raamwerk 1.2 Heffing inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen / 19 1.3 Tarieven

Nadere informatie

Syllabus. IB en het cafetariasysteem - uitwerkingen

Syllabus. IB en het cafetariasysteem - uitwerkingen Syllabus IB en het cafetariasysteem - uitwerkingen 2017 Uitwerking casus 1 1. Berekening loonheffing Loon uit tegenwoordige arbeid 39.071,00 Verschuldigde belasting uit werk Schijf 1 8,40% x 19.922,00

Nadere informatie

7.7. Samenvatting door een scholier 2041 woorden 26 juni keer beoordeeld

7.7. Samenvatting door een scholier 2041 woorden 26 juni keer beoordeeld Samenvatting door een scholier 2041 woorden 26 juni 2012 7.7 6 keer beoordeeld Vak Economie Hoofdstuk 1 Brutoloon Het brutoloon is het loon dat de werknemer ontvangt van zijn werkgever. Van dit loon worden

Nadere informatie

2014 -- Inkomstenbelasting - Niet-winst -- Deel 1

2014 -- Inkomstenbelasting - Niet-winst -- Deel 1 Inkomstenbelasting NW 1 programma Inkomsten uit werk, niet-winst Algemene bepalingen Loon Resultaat overige werkzaamheden Periodieke uitkeringen Heffingsgrondslagen boxenstelsel 1 van 2 Artikel 2.3 De

Nadere informatie

2014 -- Inkomstenbelasting - PGA -- Deel 1

2014 -- Inkomstenbelasting - PGA -- Deel 1 Inkomstenbelasting PGA programma Persoongebonden aftrek Wat en waarom? Onderhoudsverplichtingen Levensonderhoud kinderen Verliezen uit durfkapitaal Uitgaven specifieke zorgkosten Scholingsuitgaven Monumenten

Nadere informatie

HRo - Inkomstenbelasting - Persoonsgebonden aftrek -- Deel 1

HRo - Inkomstenbelasting - Persoonsgebonden aftrek -- Deel 1 Inkomstenbelasting PGA 1 programma Persoongebonden aftrek Wat en waarom? Onderhoudsverplichtingen Levensonderhoud kinderen Verliezen uit durfkapitaal Uitgaven specifieke zorgkosten Scholingsuitgaven Monumenten

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE 2012

GEGEVENS AANGIFTE 2012 GEGEVENS AANGIFTE 2012 Om het doen van aangifte zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, volgt hieronder een aantal vragen. Sommige vragen kunt u overslaan omdat de gegevens al op ons kantoor aanwezig

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever,

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever, Volmacht fiscale vertegenwoordiging (aangifte inkomstenbelasting) Naam:........................................................ Adres:........................................................ Postcode en

Nadere informatie

Belastingspecial 2014

Belastingspecial 2014 Belastingspecial 2014 (aangifte inkomstenbelasting 2013) Leo van Heesch Inleiding De meest voorkomende aftrekposten en kortingen betreffende de inkomstenbelasting (IB) worden besproken. Voor ouderen minder

Nadere informatie

CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting 2013

CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting 2013 CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting 2013 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2013 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Kwalificerende Buitenlandse Belastingplichtige 2015

Kwalificerende Buitenlandse Belastingplichtige 2015 Kwalificerende Buitenlandse Belastingplichtige 2015 Nicole MSH Janssen Team GWO Inhoud presentatie Belastingverdrag tot en met 2015 Werken in Nederland Uitkering uit Nederland Fiscaal partnerschap (fp)

Nadere informatie

Checklist. Aangifte inkomstenbelasting

Checklist. Aangifte inkomstenbelasting Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2008 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2008 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS

PERSOONLIJKE GEGEVENS Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2012 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan

Nadere informatie

Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Checklist Aangifte inkomstenbelasting Checklist Aangifte inkomstenbelasting Checklist 2010 2014 Aangifte inkomstenbelasting Om uw aangifte inkomstenbelasting 2014 2010 goed in in te te kunnen vullen hebben wij gegevens wij gegevens van van

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens

Persoonlijke gegevens Aangifte 2013 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande vragenlijst opgesteld.

Nadere informatie

Checklist Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting Onze werkwijze is als volgt:

Checklist Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting Onze werkwijze is als volgt: Checklist 2009 Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2009 Onze werkwijze is als volgt: U kruist op onderstaand formulier aan welke situaties op u van toepassing zijn en levert het formulier met

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS. Uw gegevens Naam : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoon : E-mail : Burgerservicenummer : Geboortedatum : Geslacht :

PERSOONLIJKE GEGEVENS. Uw gegevens Naam : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoon : E-mail : Burgerservicenummer : Geboortedatum : Geslacht : Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2014 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan

Nadere informatie

Aangeven van vermogensbestanddelen. Aanmerkelijk belang. Aanvullende alleenstaande-ouderkorting. Aanvullende combinatiekorting

Aangeven van vermogensbestanddelen. Aanmerkelijk belang. Aanvullende alleenstaande-ouderkorting. Aanvullende combinatiekorting A Aangeven van vermogensbestanddelen In box 3 geeft u aan wat de bezittingen en schulden op 1 januari 2007 en 31 december 2007 waren van uzelf, uw fiscale partner en uw minderjarige kinderen. Aanmerkelijk

Nadere informatie

CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting

CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting 2017 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2017 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Let op: Indien uw echtgeno(o)t(e) / partner zelf ook inkomsten of aftrekposten heeft, moet hij of zij een eigen formulier invullen.

Let op: Indien uw echtgeno(o)t(e) / partner zelf ook inkomsten of aftrekposten heeft, moet hij of zij een eigen formulier invullen. Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2010 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Aangifte inkomstenbelasting 2017 DEMO RAPPORT

Aangifte inkomstenbelasting 2017 DEMO RAPPORT Aangifte inkomstenbelasting 2017 DEMO RAPPORT BSN: Nog 123456782 niet ingevuld Status: verzonden Status: op Niet 7 februari verzonden 2018 13:33:35 Te ontvangen inkomstenbelasting 2017 2017: : 1.971 1.971

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens. Naam en voorletters : Uw gegevens. Echtgeno(o)t(e) / partner

Persoonlijke gegevens. Naam en voorletters : Uw gegevens. Echtgeno(o)t(e) / partner Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Belastingcijfers 2016

Belastingcijfers 2016 Belastingcijfers 2016 Box 1 - inkomen uit werk en woning Schijventarief voor personen jonger dan de AOW-gerechtigde leeftijd: totaal tarief heffing over totaal - 19.922 8,40% 28,15% 36,55% 7.281 19.922

Nadere informatie

Invoeringswet Wet inkomstenbelasting 2001

Invoeringswet Wet inkomstenbelasting 2001 Invoeringswet Wet inkomstenbelasting 2001 Wet van 11 mei 2000 tot vaststelling van de Invoeringswet Wet inkomstenbelasting 2001 Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau,

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2013

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2013 Checklist aangifte inkomstenbelasting 2013 Persoonlijke gegevens Uw gegevens Naam en voorletters Geslacht Adres Postcode en woonplaats Mobiele telefoonnummer E-mail Sofinummer (BSN) Geboortedatum Bankrekening

Nadere informatie

Als u 65 jaar of ouder bent

Als u 65 jaar of ouder bent 2007 Als u 65 jaar of t Als u 65 jaar wordt, heeft dit gevolgen voor uw belasting en premie volksverzekeringen. Deze gevolgen hebben bijvoorbeeld betrekking op uw belastingtarief, uw heffingskortingen,

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting Persoonlijke gegevens

Gegevens aangifte inkomstenbelasting Persoonlijke gegevens Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2015 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Kopie aangiftebiljet 2010 bijgevoegd

Kopie aangiftebiljet 2010 bijgevoegd particulieren. Blz. 1 van 8 ( 50,-- incl. btw) Uw persoonlijke gegevens Uw geslacht Uw voorletters Uw (achter)naam Adres Postcode/woonplaats Uw telefoonnummer Uw e-mailadres Uw BSN (sofi)nummer Uw geboortedatum

Nadere informatie

2011 -- HRo - Inkomstenbelasting - Niet-winst -- Deel 1

2011 -- HRo - Inkomstenbelasting - Niet-winst -- Deel 1 Inkomstenbelasting NW 1 programma Inkomsten uit werk, anders dan winst Algemene bepalingen Loon Resultaat overige werkzaamheden Periodieke uitkeringen Heffingsgrondslagen boxenstelsel 1 van 2 Artikel 2.3

Nadere informatie