Abonnementen Leden gratis. Niet-leden 22,50. Overmaken op rek.nr t.n.v.penningmeester NVVS te Uden, o.v.v. NVVS-bulletin.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Abonnementen Leden gratis. Niet-leden 22,50. Overmaken op rek.nr. 17.49.35.358 t.n.v.penningmeester NVVS te Uden, o.v.v. NVVS-bulletin."

Transcriptie

1 Colofon Jaargang 2008 Nummer 51 Juli 2008 Het NVVS-bulletin is een uitgave van de Ned. Ver. van Ski- en sneeuwsportleraren. Het informeert de aangesloten skileraren over de activiteiten van de vereniging en haar leden, en verwijst voor technische bijdragen uit eigen gelederen en uit toonaangevende buitenlandse skibladen naar de website REDACTIE ADRES St. Annastraat XR Weesp nvvski@xs4all.nl Abonnementen Leden gratis. Niet-leden 22,50. Overmaken op rek.nr t.n.v.penningmeester NVVS te Uden, o.v.v. NVVS-bulletin. Kopij Copyright Aanmelden/opzeggen Altijd welkom; kan gestuurd worden naar het redactieadres. Overname van artikelen of gedeelten daarvan is alleen toegestaan na toestemming van de redactie en met bronvermelding. Schriftelijk of per aan het NVVS-secretariaat vóór 1 november. (Voor adres secretariaat zie elders in dit blad.) Ontvangst van de opzegging wordt binnen 1 maand bevestigd. Je vindt de NVVS en Skikanten op het INTERNET op: Advertentietarieven (in uro s) Achterpagina per keer per jaar (= 3 nrs.) 1/1 pag. Kleur 450, ,- 1/1 pag. z/w 200,- 500,- ½ pag. z/w 100,- 159,- Binnenpagina per keer per jaar (= 3 nrs.) 1/1 pag. z/w 100,- 250,- ½ pag. z/w 75,- 200,- ¼ pag. z/w/ 50,- 125,- Voor andere advertentiewensen naar maat en idee kunt u contact opnemen met Frank Luiten (nvvski@xs4all.nl of ). Skikanten LIGHT verschijnt 3 à 4 x per jaar in een oplage van 750 stuks, en wordt verzonden aan leden van de NVVS, Nederlandse skischolen (kunstbanen) en relaties waarmee de NVVS betrekkingen onderhoudt.

2 Ten geleide In deze Skikanten tref je aan de stukken voor de kkomende Algemene Ledenvergadering van 31 augustus Ook vind je een impressie van wat naast de vaste combinatie van applicatiedag + ALV in het laatste weekend van augustus - langzamerhand een hoogtepunt op de jaarkalender van de NVVS is geworden: de meiweek + sneeuwapplicatie in Val Thorens. We hopen je 31 augustus te zien bij de applicatie en/of de ALV bij Snow World in Zoetermeer. Namens het bestuur, Frank Luiten secr. NVVS Inhoud van dit nummer: 1 Convocatie en agenda ALV. 2 Notulen Jaarstukken 2007 en begroting Overzicht applicaties Impressie Val Thorens Golftoernooi 2008 P.S. We zullen dit jaar nog twee maal een nummer van Skikanten in elkaar sleutelen, het eerste in september, het tweede in december. In het septembernummer zullen we onder meer aandacht besteden aan de jongste ontwikkelingen rondom de Euro Test en ISIA.

3 Nederlandse Vereniging Van Ski- en sneeuwsportleraren Niederländischer Ski- und Schneesportlehrerverband Société hollandaise des Moniteurs de Ski et sports d hiver Dutch Association of Ski- and snow sports instructors Aan: leden NVVS Weesp, Betreft : Convocatie algemene ledenvergadering ALV 2008 Beste leden, Hierbij nodigen wij je uit voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering van NVVS. Deze zal gehouden worden op zondag 31 augustus a.s. tussen en uur bij Snow World in Zoetermeer. AGENDA 1. Opening van de vergadering. 2. Ingekomen stukken. 3. Notulen vorige ledenvergadering d.d Mededelingen Verslag door de voorzitter over het afgelopen verenigingsjaar. Meiweek Val Thorens Sneeuwapplicatie - Dinsdagavond Forum - Test Event - Synchro Challenge Applicaties en licenties. Materiaalsponsoring. Goftoernooi. Verzekeringen. Ontwikkelingen Eurotest, ISIA. Nieuwe website. 5. Financieel verslag over het jaar Verslag kascommissie; décharge penningmeester. 6. Begroting Verkiezing van het bestuur. Volgens het rooster van aftreden zijn Rob Braun en Anita Hoogland aftredend. De eerste is wel herkiesbaar, de laatste niet. Voor de plaats van Anita draagt het bestuur voor: Nancy Krijnen.

4 Kandidaten kunnen worden voorgedragen conform artikel 6c van het Huishoudelijk Reglement dat luidt: Vijf of meer leden hebben het recht om (tegen)kandidaten voor te dragen. Zij dienen het bestuur hier tenminste vijf volle dagen voor de ledenvergadering schriftelijk van op de hoogte te stellen en tevens een bewijs van bereidheid van de betreffende kandidaat te overleggen. 8. (Her)benoeming commissies : Commissie Applicaties: Rob Beukers, Niels Hogenhout, Frank Luiten Commissie Demoteam: Ontbonden; vacant tot opstarten voorbereidingen vlg Interski. Commissie Communicatie: Frank Luiten, Nol van Oss (Skikanten), Nancy Krijnen (website) Verkiezing leden kascommissie 9. Demoteam Mededeling over planning en procedures. 10. Rondvraag; wat verder ter tafel komt. Sla die dag twee vliegen in één klap en combineer de ALV met de indoor sneeuwapplicatie op die zondag in dezelfde accommodatie. Of beter nog, drie vliegen: blijf na afloop van de applicatie even hangen voor een drankje en de BBQ. (Maak er desnoods een reünietje van.) Met vriendelijke groeten, namens bestuur NVVS, Hans Hochsteger voorzitter Frank Luiten secretaris Nota Bene 1 De diverse bijlagen - Notulen vorige ledenvergadering d.d Jaarstukken Begroting Overzicht Applicaties 2008/09 zullen jullie eind juli, begin augustus separaat worden toegezonden in de vorm van een uitgave van ons verenigingsbulletin Skikanten. Nota Bene 2 Bijgesloten vind je alvast een overzicht van de applicaties die voor gepland staan, zodat je vroegtijdig kunt besluiten aan welke applicaties je wilt deelnemen. Nadere informaie volgt uiteraard nog, zowel in de komende Skikanten als op de website. NVVS, St, Annastraat 4, 1381 XR Weesp, Tel nvvski@xs4all.nl Website

5 NOTULEN LEDENVERGADERING NVVS te Huizen Aanwezig : Hans Hochsteger, Frank Luiten, Rob Beukers, Anita Hoogland, Tjeerd Terpstra, Josh Bakker, Nol van Oss, Hilde Bax, Guus Bosveld Heinsius, Monique Vernooy, Niels Hogenhout, Josineke Blok, Cas van Iersel, Inez Verkerk, Ben Willard, Sylvia Lekeman, Edwin Stort, Rinus Sierat, (moet nog verder worden aangevuld) Afw. m. k.: Rob Braun, Toni Heidegger, Jack de Vringer, Bram Dekker, Henk Wijsbeek AGENDA 1. Opening van de vergadering. Voorzitter Hans Hochsteger opent de vergadering en heet iedereen welkom. 2. Ingekomen stukken. Secretaris Frank Luiten deelt mede dat er ter zake van de ALV behalve de afmeldingen (zie boven) geen stukken zijn binnen gekomen. 3. Notulen vorige ledenvergadering d.d De notulen van bovengenoemde vergadering worden akkoord bevonden. 4. Mededelingen Verslag over het afgelopen verenigingsjaar. Hans en Frank doen kort verslag van de volgende zaken m.b.t. de voornaamste activiteiten in het verenigingsjaar # Tijdens de meiweek in Val Thorens hebben we de volgende zaken weer met succes georganiseerd: een sneeuwapplicatie, de vaste theorieavond in het forum (dinsdagavond), het Test Event en de Synchro Challenge. Omdat er 2 skileraren door een overijverige gendarme van de piste waren geplukt, was de dinsdagavond extra goed bezocht met zo n 60 à 70 man, want een gemeentebestuurder kwam uitleggen dat we als Nederlandse skileraren in de meiweek niets te vrezen hadden, mits we natuurlijk wel gediplomeeerde leraren inzetten. De meiweek in Val Thorens is trouwens ook voor de NVVS en haar leden een goede traditie aan het worden: er is geen gelegenheid waar je zoveel Nederlandse skileraren (NVVS leden en potentiële leden) tegenkomt op een locatie in de sneeuw. De diverse activiteiten zorgen voor een goede mix, de sneeuw is eigenlijk altijd goed, evenals de après ski. En het reüniegehalte is hoog; het is altijd leuk om oude bekenden te ontmoeten (of nieuwe ). Kortom een topweek, die we van harte aanbevelen. # Op 12 november is er dankzij de medewerking van Piet van Diemen ook een Synchro Challenge wedstrijd gehouden in Hillegom. Ook dat was een zeer geslaagd en druk bezocht evenement. # Interski Korea was in zo vlak voor het congres in januari/februari veel werk, zowel voor het team als ook en vooral voor het team management. De aanloop naar het congres verliep binnen het team niet altijd even makkelijk, het ontbrak nogal eens aan consequente communicatie, en bij deze en gene ook aan voldoende inzet, hetgeen voor de nodige irritaties zorgde. Toch hebben we met zijn allen de klus kunnen klaren en was onze presentatie in Korea in alle opzichten geslaagd. Een speciaal woord van waardering en dank is hier op zijn plaats voor Carel Bodenhorst, voor zijn tomeloze inzet, en de manier waarop dit keer de sponsoring voor elkaar was. Het was achterlijk veel werk, maar we hebben er eer van gehad. CAREL bedankt!!!!

6 # In het overleg met de Ned. Ski Ver. blijft de NVVS ernaar streven om de opleidingen laagdrempeliger te maken (onder meer door decentralisering en modulaire opbouw), en om daarvoor een nauwere samenwerking te zoeken met de skischolen. # Ook in 2006 waren er weer de gebruikelijke applicaties: Val Thorens (17 dlnrs), Huizen (39 dlnrs), Hillegom (27 dlnrs) en Kaprun (9 dlnrs) Minder gebruikelijk was de applicatie sneeuw- en lawinekunde in Hoofddorp, gegeven door Eddie Bekker. Deze was met circa 30 deelnemers zeer goed bezocht. # Van de materiaalsponsoring wordt slechts zeer weinig gebruik gemaakt. De meeste mensen hebben blijkbaar zo hun eigen kanalen. Wie dat toch wil kan contact opnemen met Rob Beukers, die kan dan e.e.a. regelen bij de volgend merken: Head, Elan, Dynastar en Tecnica. 5. Financieel verslag over het jaar Hans deelt mee dat penningmeester Rob Braun op vakantie is. Ter zake van de jaarstukken van 2006 verwijst hij naar de toegezonden stukken en de daarbij gevoegde toelichting. Aangezien er geen vragen zijn worden de jaarstukken goedgekeurd. Kascommissielid Edwin Stort verklaart dat de boekhouding transparant en in orde is bevonden, en dat de kascie de verklaring à décharge heeft ondertekend. Penningmeester en bestuur worden hiermee gedéchargeerd. 6. Begroting Vervolgens stelt Hans de begroting 2008 aan de orde. Aangezien er geen vragen zijn vraagt hij de vergadering om goedkeuring van de begroting, welke wordt verleend. Lammert Klok stelt voor over te gaan tot automatische incasso, in elk geval voor nieuwe leden. Frank deelt mee dat de penningmeester daar vorig jaar al druk mee bezig is geweest, maar dat dat toen slecht liep door administratieve moeilijkheden bij de bank. We gaan daar zeker mee verder. Guus Bosveld Heinsius vindt een percentage van 20 hoog voor het aantal wanbetalers. Frank: Rob en Astrid Braun zijn druk bezig achterstallige gelden te vorderen middels aanmaningen en gerechtelijke incasso, en de ledenlijst te schonen van wanbetalers. Zij zullen binnenkort een voorstel doen tot royement van deze leden, waarbij onze vordering op deze leden wél van kracht blijft. 7. Verkiezing van het bestuur. Zoals vermeld in de convocatie voor deze ALV zijn Frank Luiten en Tjeerd Terpstra aftredend. Frank is bereid te blijven, Tjeerd stapt op, evenals Josh Bakker. Tjeerd en Josh worden door Hans uitvoerig bedankt voor hun getoonde inzet de afgelopen jaren, en Hans overhandigt hun een kleine blijk van (overigens grote) waardering. Ook voor Carel en Frank heeft de voorzitter een dergelijke blijk van grote waardering voor hun inzet t.b.v. het DSPT in Korea. Voorts deelt Hans de vergadering mede dat Bepje van der Burg in principe bereid is zitting te nemen in het bestuur, maar zij wil eerst een half jaar meelopen voor zij een definitieve beslissing neemt om te kijken of e.e.a. verenigbaar is met haar werkzaamheden. De vergadering gaat akkoord met het bestuurslidmaatschap van Bepje indien zij daartoe definitief besluit. 8. (Her)benoeming commissies : De samenstelling van de diverse commissies wordt door de vergadering als volgt goedgekeurd: Commissie Applicaties : Rob Beukers, Niels Hogenhout, Anita Hoogland, Frank Luiten Commissie Demoteam : vacant tot volgende rit demoteam richting St. Anton Commissie Communicatie (voorheen Redactie cie Skikanten): Frank Luiten, Nol van Oss, Anita Hoogland

7 Commissie Leerplanontwikkeling : Frank Luiten(vz), Nol van Oss, John de Vilder, Jack v.d. Varst, René Rijsdijk, Tjeerd Terpstra, Alijd Vervoorn (namens Ned. Ski Ver.) Verkiezing leden kascommissie: Edwin Stort en Louis Zadelaar stellen zich beschikbaar als leden van de kascommissie, zij worden bij acclamatie gekozen. 9. Applicaties 2007/08 De oude cie applicaties (Tjeerd Terpstra en Josh Bakker) is afgelost door Rob Beukers en Niels Hogenhout, met Anita Hoogland en uiteraard het secretariaat als ondersteuning. Niels geeft een presentatie van de nieuw plannen, het overzicht van alle geplande applicaties voor het seizoen 2007/08. Voortaan zullen we ernaar streven de hele planning voor het volgende seizoen eind april klaar te hebben. Op een vraag van Guus Bosveld Heinsius over de BCO lijst wordt door Rob Beukers, Lammert Klok en Frank Luiten geantwoord dat er afhankelijk van hun specialisatie - ook docenten ingezet kunnen worden die niet op de BCO lijst staan; dat het iedereen vrij staat om te solliciteren naar een plek op de BCO lijst; dat er ook na het B diploma nog een vervolgtraject is voor opleiders, en dat de lijst wordt vastgesteld door Nski V en NVVS gezamenlijk. Op de opmerking van Guus dat er in de stukken nog tarieven in guldens staan antwoord Frank dat ten tijde van het ter perse gaan van de stukken de definitieve versie nog niet voorhanden was; het was de bedoeling met die stukken een indruk te geven van de nieuwe aanpak van de applicatiecommissie. Op een vraag van Ben Willard antwoordt Rob Beukers dat we met de applicaties meer zullen gaan rouleren door het land. Peter de Wit stelt zich voor als lid van LLV Gouda. Samen met Bart de Wolf (NskiV) en Frank Luiten (NVVS) heeft hij namens LVV Gouda geprobeerd de langlaufapplicaies weer nieuw leven in te blazen, en dat lijkt dankzij de gezamenlijke inspaningen ook te gaan lukken. Er staan applicaties gepland in Goua (6 oktober a.s.), Thüringen (februari 2008) en Bergschenhoek (mei 2008). Rob Beukers deelt nog mee dat in samenwerking met Gosse Bijlenga ook geprobeerd zal worden om de applicaties voor de snowboarders weer van de grond te krijgen. Ook Evert Gijsberts is bereid daar een bijdrage aan te leveren. Sylvia Lekeman stelt andermaal voor voor de ski- en snowboardapplicaties verschillende data te prikken zodat mensen aan beide deel kunnen nemen. 10. Demoteam DSPT Frank deelt mee dat onze deelname aan Interski Korea succesvol is verlopen; daarover meer in een special van Skikanten einde september/begin oktober, en natuurlijk ook op de volgende ALV van Vervolgens licht Frank de procedure toe van evaluatie van de afgelopen Interski rit (Korea 2007) naar besluitvorming voor de volgende rit (St. Anton 2011). Met het team is uitgebreid geëvalueerd, vervolgens zijn de resultaten ervan in het bestuur besproken, en tenslotte zal het bestuur nog een sessie hebben met het team management. De resultaten daarvan zullen het komend seizoen resulteren in besluitvorming m.b.t. het DSPT richting St. Anton Zo zal bij v. de selectie er anders uit komen te zien en zal de projectduur (zeg maar de aanloop) worden ingekort tot anderhalf, max. twee jaar, aangezien het moeilijk is gebleken om DSPT-ers gedurende een langere periode gefocusd en gemotiveerd te houden. Michael van Ree bepleit een gekleurde samenstelling van het demoteam. Edwin Stort is van mening dat er op het gebied van de PR meer moet kunnen worden bereikt. Rob Beukers maakt de vergadering erop attent dat 2011 een mooie gelegenheid is om eens een Interski Congres mee te maken als deelnemer, want St. Anton is lekker dichtbij. Evet Gijsberts informeert naar de feedback van de Interski congressen. Tjeerd antwoordt dat die plaatsvindt tijdens de applicaties, de opleidingen, en verder d.m.v. Skikanten en de website. 11. Rondvraag; wat verder ter tafel komt.

8 - Mark Sauer introduceert een wintersport card waarmee kortingen (van 5%) verkregen kunnen worden bij een dertigtal wintersportbedrijven. Hij wil deze card (ter waarde van 79,-) gratis beschikbaar stellen aan leden van de NVVS. Er komt ook een website bij, waarop de deelnemende bedrijven zullen worden vermeld. - Mark deelt ook mee dat Sneeuwfun enkele reizen zal aanbieden speciaal voor skileraren. - Evert Gijsberts vraagt wanneer de website wordt gepimpt. Anita antwoordt dat daaraan gewerkt gaat worden; het zit in de planning. - Rob Beukers heeft veel mooie beelden gemaakt van Korea. We zullen op de website en in Skikanten een aanbod doen voor het verkrijgen van deze serie van 6 CD s (met de volledige opnames) en van een CD met een samenvatting ervan. - Guus Bosveld Heinsius bepleit voor Skikanten een betere frequentie en een betere inhoud. Frank: Skikanten zal een Skikanten LIGHT (moeten) blijven. Volledige artikelen zullen we als pdf files op de website plaatsen. Zoals al eerder besproken en besloten moeten we zowel op papier als digitaal blijven communiceren. - Hilde Bax meldt dat van de 30 studenten op de ALO s er 29 naar SSA gaan en 1 naar de opleiding van de NskiV, ofschoon de laatste een betere opleiding is. Hans en Frank nemen dat (weer) mee in het overleg met de NskiV. Hilde beveelt ook het blad NLCoach aan. Hans: daarvan zullen we met de komende Skikanten presentexemplaren mee laten sturen om de leden erop attent te maken; men kan dan individueel een abonnement nemen. - Ben Willard informeert naar de meerwaarde van de licentie. Sylvia doet de suggestie om voor leden die hun licentie consequent bijhouden de prijs voor de applicaties te verlagen. Frank zegt dat er helaas geen sancties mogelijk zijn op het niet volgen van applicaties; mensen moeten zelf gemotiveerd zijn om zich bij te scholen, en bij te blijven. We zullen de suggestie van Sylvia in het bestuur zeker bespreken. - Menno Wijers vindt dat het mooi zou zijn als we op de website een lijst van alle skibanen zouden publiceren, en ook up-to-date houden. Dat lukt de NskiV bijvoorbeeld niet. - Nol van Oss stelt voor de lezingen die het DSPT in Korea gehouden heeft ook tijdens applicaties te laten houden. Rob Beukers: we zullen proberen dat op te nemen in de dataplanning. - Anita Hoogland verzoekt iedereen de evaluatieformulieren voor de applicatie van vandaag in te vullen en in te leveren. 12. Sluiting van de vergadering. De voorzitter dankt eenieder voor zijn aanwezigheid en inbreng. Hij sluit de vergadering en wenst iedereen een goed middagdeel van de applicatie, na afloop een gezellige barbeque en daarna wel thuis.

9 Val Thorens 2008 De meiweek van van 27 april tot 3 mei - gaat de geschiedenis in als een van de beste Dutch Weeks ooit. Dat was niet in de laatste plaats te danken aan fantastisch weer en de - voor de tijd van het jaar - al even fantastische sneeuw. Sneeuwapplicatie De sneeuwapplicatie was dit keer vóór de meiweek georganiseerd (23 t/m 25 april), hetgeen de concentratie ten goede kwam; doen we volgend jaar weer zo. Dinsdagavond De bonte dinsdagavond was dit keer gegoten in de vorm van een skilerarenborrel, met een korte presentatie van de komende applicaties en informatie over de Euro Test. Met een man/vrouw of 40 en een drankje niet alleen een nuttige, maar ook een gezellige avond; ook dat gaan we volgend jaar weer op die manier doen. Test Event Het Ski & Snowboard Test Event werd begin mei 2008 voor de elfde keer gehouden als onderdeel van de Dutch Week die van 27 april tot 3 mei 2008 voor de 17e keer plaatsvond in het Franse Val Thorens. Evenals in voorgaande jaren organiseerde de NVVS als neutrale en deskundige organisatie ook nu het Test Event weer als een gezamenlijke happening van diverse touroperators en importeurs van ski's en snowboards. De deelnemende touroperators waren: Snowtime Travel, Time Out Tours, SkiHorizon en Camelot Reizen. De deelnemende importeurs vertegenwoordigen de volgende ski- en snowboardmerken: Atomic, Blizzard, Dynastar, Elan, Fischer, Nitro, Nordica, Rossignol, Volant en Venom Switch board. Gasten die optimaal gebruik wilden maken van de mogelijkheid om het nieuwste materiaal gedurende die hele week te testen, konden een Test Eventcard kopen. Met een Test Eventcard kan je maar liefst 6 dagen testen! Bovendien geeft de kaart recht op het gratis waxen van (ook je eigen) skis en snowboards door SNS Repair. ook het Test Event verliep dit jaar weer prima. Synchro Challenge De Synchro Challenge vond dit jaar plaats op een betere helling. Sneeuw en weer werkten optimaal mee aan het event. Het publiek kon behalve van de prestaties van de teams genieten van een heerlijk zonnetje. Als juryleden traden op Ward Rosier, Tjeerd Terpstra en Henk Wijsbeek. En de winnaars waren - in de categorie Kids: 1. Polar Bears, 2. De Schans en Ski Discovery III, 3. Breda Base. - in de categorie Recreationals: 1. Team Batman, 2. Party Squad, 3. De Schans I - in de categorie Pro s: 1. Breda men, 2 Breda Ladies en 3. Snowlimits Groningen. Be there!! Kom vlg jaar ook naar Val Thorens, voor de applicatie en/of de meiweek. ValTho is altijd een top week, met mooi weer, goede sneeuw, top après ski en een hoog reüniegehalte. In een woord: hardstikke gezellig dus.

10 Test Event bij Chalet du Thorens

11 Stands importeurs Test Event

12 Synchro Challlenge Juryleden Ward, Tjeerd, Henk Tableau de la Troupe

13 Diversen De NVVS stand beneden Idem boven bij het testcentrum Ellen ten Damme live Super snow!!! Super stemming

14 JAARSTUKKEN VERENIGINGSJAAR Balans per Rekening courant Fortis 256,18 Eigen vermogen ,01 Spaarrekening Fortis ,46 Reservering leerplan 420,50 Rek. courant demoteam Rabo 1.440,00 Reservering externe contacten - Rekening courant Rabobank ,07 Reservering demoteam 9.799,43 Spaarrekening Rabobank ,19 Reservering beleidsplan - Spaarrek. Rabo Demoteam Borg 1.798,80 Reservering applicaties 8.000,00 Spaarrek. Rabo Demoteam ,06 Reservering Test Event 2.000,00 Nog te ontvangen bedragen 4.391,35 Nog te betalen bedragen 935,56 Vooruitbetaalde bedragen 946,58 Vooruitontvangen bedragen ,70 Resultaat ,49 Totaal balans ,69 Totaal balans ,69 Verlies en winst NVVS 2007 A. Afschrijvingen - V. Contributies ,95 B. Promotiekosten 2.995,07 W. Winst verkopen - C. Administratiekosten 1.796,28 X. Rente spaarrekening 1.941,29 D. Vergaderkosten bestuur 2.924,77 E. Vergaderkosten BCO - F. Kosten ALV 1.059,27 G. Commisie Leerplan - H. Kosten secretariaat 6.490,00 I. Kosten financiële admin ,20 J. Waarnemers opleidingen - K. Beleidsplan 520,00 L. Lidmaatschappen 5.616,68 M. Skikanten 4.255,55 N. Materiaalsponsoring 1.612,05 U. Materiaalsponsoring 1.718,60 O. Externe contacten 7.396,53 P. Kosten demoteam 2.500,00 AA Inkomsten Demoteam - Q. Kosten bijscholingen 9.105,53 R. Opbrengsten bijscholingen 8.813,05 S. Maatbijscholingen - T. Snowjobservice - Z. Buitengewone lasten ,71 Y. Buitengewone baten ,81 AA. Kosten Test Event ,97 AB. Inkomsten Test Event ,40 Resultaat ,49 Totaal V&W ,10 Totaal V&W ,10

15 Begroting inkomsten Begroting inkomsten 2009 Begroting inkomsten 2008 Begroting inkomsten 2007 V&W 2007 Materiaalsponsoring ,60 Contributies , , , ,95 Winst verkopen Rente spaarrekening 1.500, , , ,29 Buitengewone baten ,81 Maatbijscholingen Opbrengsten bijscholingen , , , ,05 Skikanten Uit eigen vermogen Inkomsten Test Event , , , ,40 Totaal V&W , , , ,10 Begroting uitgaven Begroting uitgaven 2009 Begroting uitgaven 2008 Begroting uitgaven 2007 V&W 2007 Afschrijvingen 500,00 500,00 500,00 - Promotiekosten 3.000, , , ,07 Administratiekosten 2.000, , , ,28 Vergaderkosten bestuur 3.500, , , ,77 Vergaderkosten BCO 500,00 500,00 500,00 - Kosten ALV 1.500, , , ,27 Commisie Leerplan Kosten secretariaat 7.000, , , ,00 Kosten financiële admin , , , ,20 Waarnemers opleidingen 500,00 500,00 500,00 - Beleidsplan 1.500, ,00-520,00 Lidmaatschappen 6.000, , , ,68 Skikanten 4.000, , , ,55 Materiaalsponsoring ,05 Externe contacten 2.000, , , ,53 Kosten demoteam 2.500, , , ,00 Kosten bijscholingen , , , ,53 Maatbijscholingen Buitengewone lasten ,71 Uitgaven Test Event , , , ,97 Totaal V&W , , , ,61

16 Toelichting V&W 2007 Uitgaven Inkomsten Saldo A. Afschrijvingen B. Promotiekosten NVVS op internet 724,69 - Representatie 331,73 - Kosten Val Tho 1.938, ,07 C. Administratiekosten Computer supplies - - Bellen, faxen, porti 374,69 - Kilometervergoeding 1.421, ,28 D. Vergaderkosten bestuur Reiskosten 2.671,02 - Verbruik 253, ,77 E. Vergaderkosten BCO F. Kosten ALV Reiskosten 69,31 - BBQ 722,50 - Convocatie 267, ,27 G. Commisie Leerplan Reiskostenvergoeding H. Kosten secretariaat Onkostenvergoeding 6.490, ,00

17 Toelichting V&W 2007 Uitgaven Inkomsten Saldo I. Kosten financiële admin. Reiskosten 528,35 - Telefoon en porti 291,26 - Acceptgiro's 413, ,64 J. Waarnemers opleidingen Reiskostenvergoedingen K. Beleidsplan Golfdag 500,00 - Boek PMTS 20,00-520,00 L. Lidmaatschappen Kamer van Koophandel 21,62 - NL Coach 4.162,50 - Interski 300,00 - IVSI 250,00 - ISIA 480,98 - Abbonementen 401, ,68 M. Skikanten Versturen 1.600,72 - Productiekosten 2.654, ,55 N. Materiaalsponsoring Materiaalsponsoring 1.612, ,05 Toelichting V&W 2007 Uitgaven Inkomsten Saldo O. Externe contacten Interski congres 7.349,23 Reclame 782,79

18 NL Coach 364,00 ISIA Congres 901,19 Van reserve 2.000, ,53 P. Kosten demoteam Extra bijdrage NVVS 2.500, ,00 Q. Kosten bijscholingen Binnenland 3.660,55 - Buitenland 5.444, ,53 S. Maatbijscholingen Maatbijscholingen T. Snowjobservice Snowjobservice Z. Buitengewone lasten Kosten bezoek Korea , ,71 AA. Uitgaven Test Event Organisatie o.a. reiskosten 960,38 - Drukwerk en promotiemateriaal 838,65 - Skipassen + Verblijf 6.480,80 - Restitutie 1.569,14 - Website 862,00 Reservering 2.000, ,97 Toelichting V&W 2007 Uitgaven Inkomsten Saldo R. Opbrengsten bijscholingen Eigen bijdrage: binnenland ,05 Eigen bijdrage: buitenland , ,05 U. Materiaalsponsoring

19 Adidas brillen ,60 V. Contributies Aspirant leden ,90 Nationale leden ,15 Internationale leden ,90 Entreegeld - 270, , ,95 W. Winst verkopen X. Rente spaarrekening Fortis spaarrekening - 345,07 Rabobank spaarrekening , ,29 Y. Buitengewone baten Betaling leden ivm bezoek Korea ,16 Betaling bestuursleden ivm Korea ,00 Bijdrage NSkiV bezoek ISIA congres - 478, ,81 AB. Inkomsten Test Event Sponsoring ,00 Dag- en weekpassen ,40 Extra skipassen - 900, ,40

20 Opmerkingen balans Opmerkingen over 2007: Reservering demoteam - T.g.v. de financiële sponsoring door Acadium Bastion, ING Bank Zwolle, Culto, NSkiV, Skidome en BIS, en de bijdrage van de NVVS, heeft het Demoteam in 2004, 2005, 2006 en 2007 tezamen een batig saldo van 9.799,43 bereikt. Deze gelden worden, conform budget Demoteam, gereserveerd voor Reservering beleidsplan - De volgende uitgaven zijn ten laste van de in 2003 gecreerde Reservering Beleidsplan geboekt: de golfdag en een boek over PMTS. Opmerkingen inkomsten Opmerkingen over 2007: Contributie - Zoals vele verenigingen hebben ook wij last van leden die hun contributie niet voldoen. Meer specifiek hebben een kleine 50 leden hun contributie niet betaald; ondanks herhaalde maningen onzerzijds. Actie om de achterstallige betalingen te innen zijn gepland. Mede dankzij het baanlidmaatschap hebben er zich 38 nieuwe leden aangemeld. Terwijl 25 leden hun lidmaatschap hebben opgezegd. Buitengewone baten - Eenmalige inkomsten t.g.v. het meenemen van (niet)leden naar Korea plus eigen bijdrage bestuursleden Opbrengsten Test Event - Omdat de inkomsten van het Test Event een aanzienlijk deel uitmaken van het totale jaarbudget is deze ook dit jaar separaat weer te geven; ook in de begroting voor de komende jaren. Opmerkingen uitgaven Opmerkingen over 2007: Promotiekosten: - Bezoek aan Interski congres Vergaderkosten BCO - De gebudgetteerde 500 euro moet gezien worden als een pro-memorie post Waarnemers opleiding - De gebudgetteerde 500 euro moet gezien worden als een pro-memorie post Beleidsplan - Zie Reserve Beleidsplan Skikanten - Regelmatig verstuurd (eenmaal in kleur, hetgeen stukken duurder is) Kosten lidmaatschappen - Geen grote afwijking Externe contacten - Bezoek aan Interski congres plus ISIA congres ivm afspraken over Euro Test Buitengewone lasten - Eenmalige lasten t.g.v. het meenemen van (niet)leden naar Korea Uitgaven Test Event - Omdat de uitgaven van het Test Event een aanzienlijk deel uitmaken van het totale jaarbudget is besloten om deze ook dit jaar separaat weer te geven; ook in de begroting van de komende jaren.

21 Opmerkingen begroting inkomsten Opmerkingen over 2009: Contributie - Er wordt dit jaar opnieuw rekening gehouden met een gelijkblijvend aantal leden. Inkomsten bijscholingen - Reele schatting van de inkomsten bijscholingen Inkomsten Test Event - Inkomsten conservatief ingeschat (op zelfde nivo als 2007) Opmerkingen begroting uitgaven Opmerkingen over 2009: Secretariaat - Begroting in lijn gebracht met de uitgaven van 2007, rekening houdend met een lichte stijging van de kosten t.g.v. de inflatie. Financiele administratie - Begroting in lijn gebracht met de uitgaven van 2007, rekening houdend met een lichte stijging van de kosten t.g.v. de inflatie. Skikanten - Licht hogere kosten verwacht door hogere porti + productie kosten Bijscholingen - De applicaties lopen al jaren erg goed en zijn bijna kostendekkend. Uitgaven Test Event - Uitgaven conservatief ingeschat (op zelfde nivo als 2007)

22

23 NVVS Golftoernooi 13 juni 2008 in Naarderbos Dit jaar hebben we genoegelijk gegolfd op de ANWB Championship Course in Naarderbos. Winnaar was dit keer Jasper Bosveld Heinsius. De organisatie en de culinaire verzorging was in handen van Rob Hartman. Rob: hardstikke bedankt, het was super!!! Jasper, de winnaar Rob Hartman, gastheer, organisator Golf is niet alleen maar serieus... Hans, Tineke, Jeroen

S K I K A N T E N LIGHT. N I E U W S B U L L E T I N van de Nederlandse Vereniging van Ski- en Sneeuwsportleraren NVVS # 54, juli/aug 2009

S K I K A N T E N LIGHT. N I E U W S B U L L E T I N van de Nederlandse Vereniging van Ski- en Sneeuwsportleraren NVVS # 54, juli/aug 2009 S K I K A N T E N LIGHT N I E U W S B U L L E T I N van de Nederlandse Vereniging van Ski- en Sneeuwsportleraren NVVS # 54, juli/aug 2009 ALV 22 aug - NVVS nieuwe stijl Applicaties Selectie DSPT Zoetermeer

Nadere informatie

DSPT in Kaprun. ISIA Technique test Davos. Bijscholingen 2010-2011. Aangepast Skiën. onze DSPT-ers B-kader aan het woord.

DSPT in Kaprun. ISIA Technique test Davos. Bijscholingen 2010-2011. Aangepast Skiën. onze DSPT-ers B-kader aan het woord. ww w. onze DSPT-ers B-kader aan het woord. sm ic. nl DSPT in Kaprun ISIA Technique test Davos hoe pittig is het op de afdaling in Davos? Bijscholingen 2010-2011 Aangepast Skiën vergroot je kennis en wordt

Nadere informatie

S K I K A N T E N LIGHT. N I E U W S B U L L E T I N van de Nederlandse Vereniging van Ski- en Sneeuwsportleraren NVVS # 48, juli 2007

S K I K A N T E N LIGHT. N I E U W S B U L L E T I N van de Nederlandse Vereniging van Ski- en Sneeuwsportleraren NVVS # 48, juli 2007 S K I K A N T E N LIGHT N I E U W S B U L L E T I N van de Nederlandse Vereniging van Ski- en Sneeuwsportleraren NVVS # 48, juli 2007 SKIKANTEN LIGHT Nieuws- en technisch Bulletin van de Nederlandse Verenignig

Nadere informatie

Jaarvergadering 23-11-2012. 22 november 2012

Jaarvergadering 23-11-2012. 22 november 2012 Jaarvergadering 23-11-2012 22 november 2012 Telefoons uit!!!!!!!! Welkom Te gast bij Koninklijke Agrifirm Wij zijn: Een vereniging met 1153 leden Speciaal welkom nieuwe leden Gedenken we de leden die dit

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SNOWPROs.NL

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SNOWPROs.NL HUISHOUDELIJK REGLEMENT SNOWPROs.NL huidige tekst gewijzigde tekst HUISHOUDELIJK REGLEMENT SNOWPROs.NL SNOWPROs.NL is de nieuwe naam van de NEDERLANDSE VERENIGING VAN SKI- EN SNEEUWSPORTLERAREN NEDERLANDSE

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Financieel jaarverslag. Vereniging Officieren Cavalerie. 4 april 2015

Financieel jaarverslag. Vereniging Officieren Cavalerie. 4 april 2015 Financieel jaarverslag Vereniging Officieren Cavalerie 2014 4 april 2015 1 Geachte leden van de Vereniging Officieren Cavalerie, Hierbij het financiële jaarverslag Vereniging Officieren Cavalerie, ter

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014 Nederlandse Rope Skipping Organisatie Brediusweg 15 1401 AA, Bussum ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014 Plaats: UWC Maastricht, Discusworp 65, 6225XP, Maastricht Aanvang vergadering: 15:00 Copyright

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017:

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017: NOTULEN Algemene Ledenvergadering 2018 d.d. 24-05-2018 locatie Flanders Tilburgseweg 37 te Goirle Geachte leden, Op donderdag 24 mei zijn we samen gekomen voor de Algemene Ledenvergadering bij Flanders

Nadere informatie

ACTIVA 2013 PASSIVA 2013 Geluidsinstallatie, Beamer 1 Algemene Reserve 26.400 Reservering Lustrum 2014 20.000

ACTIVA 2013 PASSIVA 2013 Geluidsinstallatie, Beamer 1 Algemene Reserve 26.400 Reservering Lustrum 2014 20.000 Balans 2013 ACTIVA 2013 PASSIVA 2013 Geluidsinstallatie, Beamer 1 Algemene Reserve 26.400 Reservering Lustrum 2014 20.000 Vooruit Ontvangen Liquide Middelen Contributie 2014 1.595 Credit Agricole Betaalrekening

Nadere informatie

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging Huishoudelijk Reglement Skiclub Zoetermeer e.o. SkiClub Zoetermeer e.o. is gevestigd te Zoetermeer en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur 1 Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden : Jos Winnink (voorzitter) Jan Harm Bakhuys (secretaris) André Nieuwenhout

Nadere informatie

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering Dutch Lighttown HD Club Schoolstraat 2 5595CS Leende Tel +31 (0)40-7370397 Internet: www.dutch-lighttown-hd-club.nl KvK Eindhoven V 40 240 650 IBAN/Rekeningnummer:NL89 Rabo 0127.4987.45 BIC: RABONL2U.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HOOFDSTUK 1 Plichten van de leden Artikel 1. De leden zijn verplicht: Hun jaarlijkse contributie vóór 1 maart van het lopende verenigingsjaar

Nadere informatie

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 19 van de statuten Versie maart 2016 goedgekeurd door de ALV d.d. 17-03-2016 Vereniging Smaragd heeft statuten

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

Versie A P R I L

Versie A P R I L Versie 1.0 1 6 A P R I L 2 0 1 3 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 1 Opening Róman van der Meulen: Secretaris Pauze over ca. 1.15 uur 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 2 Agenda 1. Opening 2.

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 1 juni 2018 om 16:00 uur

Nadere informatie

Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici. Over het verenigingsjaar 2016

Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici. Over het verenigingsjaar 2016 Jaarverslag van de vereniging Amici sub Aquatici Over het verenigingsjaar 2016 Inhoud Inhoud... 1 Van de Voorzitter... 3 Van de Secretaris... 4 Van de penningmeester... 6 Verenigingsjaar 2016... 6 Balans

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

De kosten voor onze internetpagina bestonden alleen uit hostingskosten.

De kosten voor onze internetpagina bestonden alleen uit hostingskosten. Aan: Stufib-ledenvergadering Van: Penningmeester (Ronald Klein-Holte) Datum: 5 mei 2011 Betreft: Toelichting financiële stukken 2010 In bijlage ontvangt u: - Stufib Baten en Lasten 2010 - Stufib Balans

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Jaguar Daimler Club Holland FINANCIEEL VERSLAG. 1 november 2016 tot en met 31 oktober 2017

Jaguar Daimler Club Holland FINANCIEEL VERSLAG. 1 november 2016 tot en met 31 oktober 2017 1 Jaguar Daimler Club Holland FINANCIEEL VERSLAG 1 november 2016 tot en met 31 oktober 2017 16 januari 2018 Jaguar Daimler Club Holland 2 1. Balans per 31 okober 2016 ACTIVA 31-10-2017 31-10-2016 Vaste

Nadere informatie

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland Vereniging van boeddhistische groeperingen in Nederland Boeddhistische Unie Nederland Postbus 17286 1001 JG Jaarcijfers 2014 Opgesteld d.d. 6 maart 2015 Door Anne Blankendaal

Nadere informatie

Notulen NEVIR ALV 2017

Notulen NEVIR ALV 2017 Notulen NEVIR ALV 2017 Van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 9 juni 2017 te Hotel Casa, Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam.

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag 2012. Algemene Ledenvergadering Jaarverslag 2012 Algemene Ledenvergadering 21 maart 2013 Agenda 1. Goedkeuring verslag ALV 2012 2. Jaarverslag 2012 3. Financiën ië 2012 4. Begroting 2011 5. Planning 2013 6. Samenstelling bestuur 7. Stumico

Nadere informatie

BALANS 2012. Activa 31-12-11 31-12-12 Passiva 31-12-11 31-12-12. Postbank 7.857,94 12.497,29 Eigen vermogen 65.648,64 71.298,59

BALANS 2012. Activa 31-12-11 31-12-12 Passiva 31-12-11 31-12-12. Postbank 7.857,94 12.497,29 Eigen vermogen 65.648,64 71.298,59 BALANS EN RESULTATENREKENING 2012 WERKGROEP 18e EEUW BALANS 2012 Activa 31-12-11 31-12-12 Passiva 31-12-11 31-12-12 Postbank 7.857,94 12.497,29 Eigen vermogen 65.648,64 71.298,59 Postcheque België 5.105,30

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Huishoudelijk Reglement. Dit reglement dient uitsluitend ter aanvulling van de statuten van de Vereniging van Eigenaren Noorderplassen. Dit reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 24

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

AGENDA Algemene ledenvergadering woensdag, april 03, 2019

AGENDA Algemene ledenvergadering woensdag, april 03, 2019 AGENDA Algemene ledenvergadering woensdag, april 03, 2019 1 01 Opening (telling aanwezigen etc.) 1 02 Eventuele sluiting en opening n.a.v. de aanwezige leden 1 03 Welkomswoord 2 01 Herdenking 3 01 Goedkeuring

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Dit huishoudelijke reglement is volgens artikel 24.1 van de statuten van de vereniging Golf Club Bentwoud vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 24 juni 2013. Algemene

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 25 maart 2014 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

Woensdag 28 maart 2018 Aanvang uur. De U.N.O. kantine, Prinsenmolenpad 12, 3051 XM Rotterdam

Woensdag 28 maart 2018 Aanvang uur. De U.N.O. kantine, Prinsenmolenpad 12, 3051 XM Rotterdam Rotterdam, 21 maart 2018 Betreft: Uitnodiging Jaarlijkse Algemene ledenvergadering.aan: Alle leden/ ereleden van de U.N.O. Als secretaris van de Watersportvereniging U.N.O. nodig ik u hierbij uit voor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

5. Notulen vaststelling jaarrekening 2015 en decharge

5. Notulen vaststelling jaarrekening 2015 en decharge FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 1. Balans per 31 december 2015 2. Winst- en verliesrekening over 2015 3. Specificatie exploitatiekosten 2015 4. Toelichting jaarrekening 2015 5. Notulen vaststelling jaarrekening

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Artikel 1 Naam en Zetel 1. De afdeling draagt de naam: Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2014

Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2014 Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2014 Begroot Werkelijk Verschillen rekeningbegroting Analyse Contributies 44.550 Debet Credit Debet Credit Debet Credit 50.805 6.255 237 meer leden a 20,00 dan

Nadere informatie

Fotografica. Financieel jaar overzicht 2015. Begroting 2016

Fotografica. Financieel jaar overzicht 2015. Begroting 2016 Fotografica Financieel jaar overzicht 2015 Begroting 2016 Balans Fotografica per 31 december 2015 ACTIVA Bankrekeningen 13.628 Spaarrekeningen 74.723 Totaal liquiditeiten 88.351 Debiteuren 6.137 Te ontvangen

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering 21 Maart :00 uur (Lokatie: SDK)

Verslag Algemene Ledenvergadering 21 Maart :00 uur (Lokatie: SDK) Verslag Algemene Ledenvergadering 21 Maart 2012 20:00 uur (Lokatie: SDK) Aanwezig: Stanley Marks Krijn Mostert Ruben Suriel Natasja Ordelmans Menno ter Bals Iwan Jonker Machtigingen: Carine Bergan (Krijn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement is vastgesteld met inachtneming van het in

Nadere informatie

Vooruit. Laat weten wat je van de AV-OTT wil! Het Bestuur

Vooruit. Laat weten wat je van de AV-OTT wil! Het Bestuur Inleiding Uiterst rustig, zo kan dit jaar beschreven worden. Qua acitiviteiten dan, binnen het bestuur was het alles behalve rustig. Er vond een groot aantal wisselingen plaats. Dat kan dat eerste ook

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie TUBBERGEN Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN STATUTEN Artikel 1 De vereniging is op 27 oktober 1981 voor onbepaalde tijd opgericht.

Nadere informatie

VEDIS. Jaarverslag 2013

VEDIS. Jaarverslag 2013 VEDIS Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2013 3 2 Winst- en verliesrekening over 2013 en begroting 2014 4 3 Toelichting op de jaarrekening 2013 5 3.1 Toelichting van de penningmeester

Nadere informatie

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland Vereniging van boeddhistische groeperingen in Nederland Boeddhistische Unie Nederland Postbus 17286 1001 JG Amsterdam Jaarcijfers 2013 Opgesteld d.d. 17 april 2014

Nadere informatie

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Concept - NOTULEN 24 ste ALGEMENE LEDENVERGADERING VERENIGING VAN PENSHONADO S Donderdag 28 februari 2019, aanvang 19.30 uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Aanwezig: 24 leden volgens de presentielijst Bestuur:

Nadere informatie

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur.

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur. Statuten Spoorweg Sportvereniging Venlo (Notarieel bekrachtigd op 9 juni 1999) (artikel 01 t/m 19) 1 e wijziging art. 11 met ingang van 25 maart 2011. 2 e wijziging art. 5+6+7 met ingang van 30 maart 2012.

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Break Stars

Huishoudelijk Reglement Break Stars Huishoudelijk Reglement Break Stars Goedgekeurd op de Algemene Ledenvergadering van 7 oktober 2009 1.ALGEMEEN Art 1.1.Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Omnivereniging Sportclub Zierikzee

Huishoudelijk reglement Omnivereniging Sportclub Zierikzee Huishoudelijk reglement Omnivereniging Sportclub Zierikzee Algemeen Artikel 1 1. De vereniging genaamd: Omnivereniging Sportclub Zierikzee, hierna te noemen omnivereniging is bij notariële akte opgericht

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

13:28 Binnengekomen stukken de oprichtingsakte van Provero; een afschrift hiervan is beschikbaar op de website.

13:28 Binnengekomen stukken de oprichtingsakte van Provero; een afschrift hiervan is beschikbaar op de website. Verslag algemene ledenvergadering 9 november 2009 te Driebergen 13:19 Opening Voorzitter Jur v/d Velde opent de vergadering met het introduceren van de doelstellingen van Provero. Daarna stellen de oprichters

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Het functioneren van het bestuur

Het functioneren van het bestuur HUISHOUDELIJK REGLEMENT t STIK HEDEL Ten geleide Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten. Dit huishoudelijk reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de ledenvergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen.

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen. Notulen Algemene Leden Vergadering 2016 Datum: 23 februari 2016 Plaats: Wetsus aan de Oostergoweg 7 te Leeuwarden Aanwezigen: Zie bijlage 1 MKA.: Verzendlijst: Curt van Oss Alle aan- en afwezigen Verslag

Nadere informatie

Bijgaand treft u de jaarrekening van 2013 en de begroting van 2014 aan. Een aantal onderdelen verdient een toelichting.

Bijgaand treft u de jaarrekening van 2013 en de begroting van 2014 aan. Een aantal onderdelen verdient een toelichting. [CONCEPT] Jaarrekening 2013 en begroting 2014 Aan: Leden van het Netwerk Land & Water Van: Rob Ruijtenberg (penningmeester) Datum: 14 april 2014 Betreft: Toelichting op de jaarrekening 2013 en begroting

Nadere informatie

Traction Avant Nederland. Verenigingsjaar 2010. De financiën

Traction Avant Nederland. Verenigingsjaar 2010. De financiën Traction Avant Nederland Verenigingsjaar 2010 De financiën Balans 2010 Vereniging Traction Avant Nederland Debet 2010 2009 Credit 2010 2009 Kantoorinventaris 0,00 0,00 Eigen vermogen 83.399,39 93.130,40

Nadere informatie

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND STATUTEN Artikel 1 Naam, zetel, oprichtingsdatum en verenigingsjaar 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Kledingbanken in Nederland (VKN), Zij 2. De vereniging

Nadere informatie

Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg.

Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg. Notulen Algemene Ledenvergadering RRAF 2 016 op 12 maart 2016 Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg. Aanwezig : Jan den Hartog, Rolf Blei, Hans Schuttenbeld, Egbert Wits, Kees Kuijpers,

Nadere informatie

Verenigings- en lidmaatschapsreglement Vastgoedmanagement Nederland 23 juni 2015 Versie 4.0

Verenigings- en lidmaatschapsreglement Vastgoedmanagement Nederland 23 juni 2015 Versie 4.0 Verenigings- en lidmaatschapsreglement Vastgoedmanagement Nederland 23 juni 2015 Versie 4.0 Begripsbepalingen Artikel 1 1. Vastgoedmanagement: het verlenen van diensten op het gebied van de exploitatie

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2011 RESP. 2010 BEGROTING. 2012, 2013 en 2014

BALANS RESULTATENREKENING 2011 RESP. 2010 BEGROTING. 2012, 2013 en 2014 BALANS & RESULTATENREKENING 2011 RESP. 2010 & BEGROTING 2012, 2013 en 2014 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening over 2011. De ALV van 2011 vond plaats in het Zuiderzeemuseum

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

VEDIS. Jaarverslag 2012

VEDIS. Jaarverslag 2012 VEDIS Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2012 3 2 Winst- en verliesrekening over 2012 en begroting 2013 4 3 Toelichting op de jaarrekening 2012 5 3.1 Toelichting van de penningmeester

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 van de penningmeester

Jaarverslag 2013 van de penningmeester Jaarverslag 2013 van de penningmeester Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse Toelichting op werkelijke baten en lasten per 31 december 2013 Baten Contributies Contributies 2677 leden a 18,50 49.524,50

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2018 Gierzwaluwenbescherming Nederland

Financieel jaarverslag 2018 Gierzwaluwenbescherming Nederland Financieel jaarverslag 2018 Gierzwaluwenbescherming Nederland Inleiding De vereniging Gierzwaluwbescherming Nederland heeft als doel: a) het beschermen van gierzwaluwen en hun nestgelegenheid in Nederland;

Nadere informatie

BOC Jaarvergadering 2015. BCC Zutphen, 17 januari 2015

BOC Jaarvergadering 2015. BCC Zutphen, 17 januari 2015 BOC Jaarvergadering 2015 BCC Zutphen, 17 januari 2015 Agenda 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Verslag ALV 2014 jaarvergadering 4. Verslag secretaris 5. Verslag penningmeester 6. Kascommissie,

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T.

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. Inleiding. In de praktijk is gebleken dat voor goed bestuur van de BMW Roadster club, de statuten laatstelijk gewijzigd bij akte van 4 maart 2016 op sommige

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

26 juli 2011 Pagina 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Van Psychodiagnostisch werkenden.

26 juli 2011 Pagina 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Van Psychodiagnostisch werkenden. HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Van Psychodiagnostisch werkenden. LIDMAATSCHAP Aanmelding Artikel 1 1. De aanmelding van nieuwe leden verloopt volledig via de website van de VVP. Na het invullen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen.

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen. Over het Huishoudelijk Reglement staat in de Statuten: Art. 19 1. De Algemene Vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent alle onderwerpen waarvan de regeling het bestuur gewenst

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers 1. Het verwerven van het lidmaatschap Art 1.1 Het lidmaatschap is in principe mogelijk voor al diegenen, die de doelstellingen van de vereniging

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN HOUTCONSTRUCTEURS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN HOUTCONSTRUCTEURS HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN HOUTCONSTRUCTEURS aangepast februari 2019 ALGEMEEN ARTIKEL 1.1. ARTIKEL 1.2. In dit Huishoudelijk Reglement wordt verstaan onder de vereniging : VERENIGING VAN HOUTCONSTRUCTEURS,

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2013 RESP BEGROTING 2013, 2014 EN 2015

BALANS RESULTATENREKENING 2013 RESP BEGROTING 2013, 2014 EN 2015 BALANS & RESULTATENREKENING 2013 RESP. 2012 & BEGROTING 2013, 2014 EN 2015 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening over 2013. De ALV van 2013 vond plaats in het gerestaureerde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek Reglement vastgesteld in de vergadering van het Samenwerkingsverband UKB op 26 oktober 1988 en herzien

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering Nieuwegein, 1 april 01 Hoofdsponsor Sponsors IPMA-NL Jaarsponsors Agenda 1. Opening & Mededelingen. Vaststelling Notulen ALV s. Secretarieel Jaarverslag 01. Financieel Jaarverslag

Nadere informatie