nieuws flash Nieuwjaarswensen 2011 Namens de Raad van bestuur van de CVG, DOSSIER : Toepassingsmodaliteiten Centraal elektronisch Bestand

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nieuws flash Nieuwjaarswensen 2011 Namens de Raad van bestuur van de CVG, DOSSIER : Toepassingsmodaliteiten Centraal elektronisch Bestand"

Transcriptie

1 nieuws flash n r 5 Nieuwjaarswensen 2011 Conferentie van Vlaamse Gerechtsdeurwaarders Nekkerspoelstraat Mechelen Telefoon kantoor Discart kantoor Brackeva kantoor Van Lierde Fax kantoor Van Lierde cvg@mail.gdw.be De CVG wenst al haar leden en confraters een heilzaam en voorspoedig een jaar waarin ons land de regering en het daadkrachtig bestuur krijgt waar het recht op heeft, -een jaar waar wijsheid, dienstbaarheid en termijnvisie primeren op rancunes, baatzucht en gewin op korte termijn, -een jaar waarin de modernisering van justitie en een transparante rechtsuitvoering zichtbaar vooruitgaan, -een jaar waarin we eindelijk de aanzet kunnen geven voor een nieuw statuut voor de gerechtsdeurwaarder en een geactualiseerde deontologie, gebaseerd op een grondige evaluatie, -een jaar waarin de CVG op een constructieve manier aan een legitieme toekomst voor ons beroep wil verder werken, -een jaar waarin de CVG hoopt op u te kunnen rekenen. Want uw steun is onze inzet! Namens de Raad van bestuur van de CVG, Website Bank Guido Discart, Voorzitter Johan Van Lierde, secretaris Raad van Bestuur Guido Discart Voorzitter Marc Brackeva Ondervoorzitter Jan Eyskens Penningmeester Johan Van Lierde Secretaris Marc Beerten Paul Bruloot Peter Coene Frank De Smet Gilbert De Wilde Francis Snoeck Peter Van Noten Productie Vanwittenbergh&Partners Verantwoordelijke uitgever Guido Discart Veemarkt 25, 2800 Mechelen DOSSIER : Toepassingsmodaliteiten Centraal elektronisch Bestand In deze CVG-Nieuwsflash bieden we u een bruikbaar overzicht met een stroomdiagram waarin schematisch de nieuwe werkwijze met betrekking tot de neerlegging en opheffing van berichten in het CBB in kaart wordt gebracht. We danken CVG-bestuurder en confrater Francis Snoeck voor de samenstelling van dit belangrijke dossier. Een CVG-Nieuwsflash om bij te houden!

2 INWERKINGTREDING VAN HET CENTRAAL ELEKTRONISCH BESTAND VAN BERICHTEN VAN BESLAG, DELEGATIE, OVERDRACHT EN COLLECTIEVE SCHULDENREGELING Wet van 29 mei 2000 De wet van 29 mei 2000 houdende oprichting van een centraal bestand van berichten van beslag, delegatie, overdracht en collectieve schuldenregeling, alsook tot wijziging van sommige bepalingen van het gerechtelijk wetboek (BS, 09 augustus 2000), gewijzigd en aangevuld door de wet van 27 maart 2003 (BS, 28 mei 2003, wegens materiële fouten opnieuw bekend gemaakt in het BS van 16 juli 2003) treedt nu eindelijk -meer dan tien jaar na haar publicatie- in werking op 29 januari 2011 (KB 07/12/ BS, 17 december 2010). De artikelen welke geen verband houden met het centraal elektronisch bestand van beslagberichten (CBB) waren reeds in werking getreden in Nu dus ook de artikelen betreffende het CBB zelf, wat het beslagrecht in se en vooral de neerlegging en opheffing van beslagberichten ingrijpend zal veranderen. Artikel 1524 Ger.W. onvolkomenheden Zoals ook aangegeven in de Memorie van Toelichting bij de wet van 29 mei 2000, waren en zijn er verschillende goede argumenten om de beslagberichten op nationaal vlak elektronisch te organiseren. Eén van de belangrijkste doelstellingen was de bescherming van de schuldenaar tegen opeenvolgende nutteloze beslagen en de inperking van de uitvoeringskosten. Op zich een rationeel begrijpelijk uitgangspunt, maar door de ongelukkige formulering van het inmiddels fameuze artikel 1524 Ger.W. (in de wet van : zie verder) dreigde het uitvoerend roerend beslag te verzanden in een verlammende collectieve procedure. De versie van artikel 1524 Ger.W. zoals geformuleerd in de wet van is gelukkig nooit in werking getreden, maar ook de huidige versie van artikel 1524 Ger.W. is zelden of nooit toegepast: het beslag bij vergelijking (oude formulering) bleek een veel moeilijker te gebruiken procedure dan het eenvoudigweg leggen van een nieuw beslag. In de praktijk had dit tot gevolg dat jaren lang lastens éénzelfde schuldenaar beslag op beslag op dezelfde goederen werd gelegd, met alle kritiek vandien (hoge kosten, te veel beroep op de politie e.d.). De wet voorzag evenwel niet echt in een andere oplossing: niet in artikel 1524 Ger.W. hetgeen zoals hierboven uiteengezet niet werkbaar is en niet in artikel 1515 Ger.W. met betrekking tot het verzet tegen afgifte van de prijs hetgeen geen mogelijkheid biedt om te participeren in afkortingen en enkel een rol speelt in geval van een effectieve openbare verkoop en dat is nu net wat men in ieders belang wil vermijden.

3 Leitmotiv van de wet van 29 mei 2000 Het verminderen van de talloze opeenvolgende beslagen op dezelfde goederen van eenzelfde schuldenaar was dus het leitmotiv van de wet van 29 mei In de wet van 29 mei 2000 had de wetgever art Ger.W. zodanig geherformuleerd dat een schuldeiser met een uitvoerbare titel zijn dossier kon overmaken aan de gerechtsdeurwaarder die reeds beslag legde en hem kon vragen bij de afbetalingen betrokken te worden of over te gaan tot verkoop. Dit impliceerde meteen het einde van individuele uitvoeringsprocedures en voerde de facto een collectief beslag in. Onmiddellijk kwam dan het probleem op de proppen hoe de afkortingen tussen de diverse schuldeisers moesten verdeeld worden: minnelijk, samenloop met pondspondsgewijze verdeling (wat kleine vorderingen oninvorderbaar zou maken), of evenredige verdeling met respectering van voorrechten en hypotheken. Dit zou rechtsonzekerheid creëren en een hoop rompslomp en kosten impliceren. Inbreng van de CVG : herstelwet van 27 maart 2003 Nu het enerzijds de bedoeling van de wetgever was opeenvolgende nutteloze beslagen te verminderen, en men hier uiteraard niet kon van afwijken, en anderzijds de invorderingsprocedures hopeloos ingewikkeld en onwerkbaar dreigden te worden, is in een werkgroep van de CVG een oplossing gevonden in het herschrijven van art Ger.W., met de invoering van het principe van het gemeen gemaakt roerend beslag. Eenmaal een beslag is gelegd en gemeld in het centraal bestand kunnen andere schuldeisers op basis van een overgemaakt gewaarmerkt afschrift van dat beslag, afgeleverd door een eerder beslagleggende gerechtsdeurwaarder hun invordering zelf opstarten lastens de schuldenaar door tussenkomst van de voor hen instrumenterende gerechtsdeurwaarder. Het eerste of beter gezegd een uitgebreider eerder beslag is dus de basis waarop navolgende schuldeisers hun invordering kunnen enten. De volharding en doorzettingsdrang van de CVG heeft geleid tot de herstelwet van 27 maart 2003, waarbij diverse verbeteringen aan de wet van 29 mei 2000 zijn aangebracht, niet in het minst de herformulering van art Ger.W. De CVG biedt als bijlage een stroomdiagram aan waarin schematisch de nieuwe regels met betrekking tot de neerlegging en opheffing van berichten in het CBB in kaart worden gebracht. Tevens als bijlage drie modellen die u kunnen inspireren om uw wordtemplates aan te passen aan de gewijzigde wetgeving (brief opvraging gewaarmerkt afschrift, akte uitvoerend beslag op roerend goed/beslag bij vergelijking en uitbreiding en vooral als meest innovatieve akte het gemeengemaakt beslag met verkoopdagstelling). Alle voorstellen tot verbetering, verfijning en aanpassing van deze modellen zijn welkom.

4 De implementatie van de nieuwe regelgeving in de praktijk zal de nodige aanpassingen van onze workflow vergen; vele vragen en problemen zullen pas duidelijk aan de oppervlakte komen door het dagelijks gebruik. Het nieuwe art Ger.W. en vooral de neerlegging en opheffing van beslagberichten is nu wel een erg technische kwestie geworden die veel aandacht van de gerechtsdeurwaarders en hun medewerkers zal vergen. Incongruentie tussen wettekst en uitvoerend K.B. De incongruentie tussen de wettekst en het K.B. alleen al zal voor de nodige problemen zorgen; bij wijze van voorbeeld: art quinquies Ger.W. bepaalt dat wanneer de verdeling definitief is, de gerechtsdeurwaarder die ze heeft opgemaakt, deze verdeling volgens de door de Koning bepaalde modaliteiten laat vermelden op het betrokken bericht in het bestand. Art. 4 van het K.B. bepaalt dat dit dan gebeurt door de titularis van het bericht, dit wil zeggen de gerechtsdeurwaarder die het aanvankelijke beslagbericht heeft neergelegd. De wet zelf zegt daar niets over. De vraag is of de opstellers van het K.B. het gebruik van het CBB hierdoor niet nodeloos ingewikkeld maken. Dit geeft sowieso problemen bij overdracht van een dossier van de ene gerechtsdeurwaarder naar de andere of ook in geval van verhuis van een schuldenaar, waarbij de gerechtsdeurwaarder die de goederen verkoopt en de verdeling doet moet terugkoppelen naar de gerechtsdeurwaarder (eventueel in een ander arrondissement) die het beslag legde. Ook dreigen de gerechtsdeurwaarders in Brussel massaal opdrachten te krijgen om melding te maken van de evenredige verdeling op het bericht van beslag onder derden dat zij neerlegden. Het K.B. zal moeten aangepast worden om de gerechtsdeurwaarder die het dossier beheert toe te laten zelf alle berichten of wijzigingen daaraan neer te leggen. De wet bepaalt niet dat enkel de auteur van een bericht de nodige wijzigingen, verbeteringen of aanvullingen kan doen; integendeel, uit art quater in fine Ger.W. blijkt overduidelijk dat niet enkel de aanvankelijke auteur aanvullingen kan doen op een bericht. De rechtsgeldigheid van art. 4 van het K.B. kan dan ook in twijfel getrokken worden. Ongetwijfeld zal de praktijk nog andere problemen aan de oppervlakte brengen. Evaluatie noodzakelijk Een evaluatie na enkele maanden gebruik van het CBB zal zeker nodig zijn. De CVG acht het nuttig dat u alle praktische problemen die u ondervindt bij het gebruik van het CBB inventariseert; bij een tussentijdse evaluatie kunnen dan voorstellen gedaan worden om de knelpunten op te lossen. Opmerkingen en suggesties graag richten aan: cbb@gdwsnoeck.be

5 BIJLAGE 1 - brief opvragen beslag Geachte Confrater, Betreft: M. ref.: In de zaak onder referte vermeld, ben ik gelast met een uitvoeringsdossier, op verzoek van: xxxxxxxx lastens:xxxxxxxx krachtens: xxxxxxxx. Op xx/xx/xxxx ben ik overgegaan tot betekening met bevel tot betalen [op xx/xx/xxxx heb ik voormelde titel betekend waarna ik op xx/xx/xxxx ben overgegaan tot betekening van een bevel tot betalen] Uit raadpleging van het CBB blijkt dat u lastens voormelde persoon bent overgegaan tot proces-verbaal van uitvoerend op roerend goed. Ik verzoek u conform artikel 1524, eerste lid Ger.W. mij te willen bevestigen dat dit uitvoerend beslag op roerend goed tot op heden niet is opgeheven of in rechte aangevochten, en ik verzoek u mij van dit beslag een gewaarmerkt afschrift over te maken, met uw kostenstaat. Conform artikel 1524, laatste lid Ger.W. zal ik dit afschrift aanwenden ter invordering van de schuld krachtens voormelde uitvoerbare titel. Met confraternele groeten,

6 BIJLAGE 2 - beslag bij vergelijking en uitbreiding Dossiernummer: Ref. opdrachtgever : Registratierechten - Toepassing van art. 8bis W. Reg. : Registratierecht : 25 Het jaar tweeduizend en elf, op Op verzoek van: UITVOEREND BESLAG OP ROEREND GOED BESLAG BIJ VERGELIJKING EN UITBREIDING (art Ger.W.) Krachtens: De uitgifte in uitvoerbare vorm afgeleverd van [titel] -betekend op **/**/**** -krachtens welke titel bevel tot betalen betekend is op **/**/**** [of] -betekend met bevel tot betalen op **/**/**** Aangezien tot op heden geen of geen voldoende gevolg is gegeven aan voormeld bevel tot betalen, heb ik, ondergetekende, HERHAALD BEVEL GEDAAN AAN: waar ik was en de betekening dezer conform alle wettelijke voorschriften en zonodig onder gesloten omslag heb gedaan door afgifte of achterlating van de stukken aan : -alzo verklaard, die het origineel niet heeft getekend voor ontvangst. -dat adres om uur, hebbende daar niemand aangetroffen om rechtsgeldig aan te betekenen. Om onmiddellijk aan verzoekende partij(en) te betalen, in mijn handen tegen goede en geldige kwijting, de hierna vermelde sommen : Dit zonder nadeel aan alle overige rechten, vorderingen en intresten van verzoekende partij(en) en kosten van verdere tenuitvoerlegging, en onder voorbehoud van materiële vergissing. Onder aftrek evenwel van de sommen die geadresseerde kan bewijzen geldig op afkorting te hebben betaald.

7 BIJLAGE 2 - beslag bij vergelijking en uitbreiding Aan geadresseerde(n) verklarende dat bij gebreke hier dadelijk gevolg aan te geven, hij/zij daartoe zal (zullen) gedwongen worden door alle rechtsmiddelen, en ondermeer door de onmiddellijke inbeslagname van haar (hun) roerende goederen door middel van het beslag bij vergelijking en uitbreiding. Gelet op de raadpleging van het centraal bestand van berichten van beslag, delegatie, overdracht en collectieve schuldenregeling op **/**/**** om **.** uur. [of toepassing maken van artikel , 2 de lid Ger.W. waarbij de verklaring die voormelde gegevens bevat afgegeven door het bestand van berichten als bijlage aan het exploot wordt gehecht] Gelet op het proces-verbaal van uitvoerend beslag op roerend goed op xx/xx/xxxx gelegd op verzoek van xxxxxxxxxxxxxxxxxxx lastens huidige geadresseerde(n) door gerechtsdeurwaarder xxxxxxxxxxxxxxxxxxx, van welk proces-verbaal op xx/xx/xxxx een gewaarmerkt afschrift is afgeleverd, van welk gewaarmerkt afschrift samen met het afschrift dezer een voor éénsluidend verklaarde kopie wordt meebetekend en waaraan te dezen uitdrukkelijk wordt gerefereerd. [* ik word bijgestaan door politieagent, afgevaardigd door de commissaris/zonechef van de politiezone van de plaats van het beslag, optredend als openbare macht en/of om mij in de mogelijkheid te stellen over te gaan tot het openbreken der deuren conform art Ger.W. * ] En aangezien ik geen betaling bekom, heb ik na vergelijking van de voor beslag vatbare goederen met het voormelde proces-verbaal van uitvoerend beslag op roerend goed, a) de hiernabeschreven roerende goederen bij uitbreiding uitvoerend in beslag genomen (met inachtneming van de bepalingen van art Ger.W.), als volgt : INVENTARIS VAN DE BIJ UITBREIDING IN BESLAGGENOMEN GOEDEREN: b) vastgesteld dat de hierna opgesomde roerende goederen, uitvoerend in beslag genomen bij voormeld proces-verbaal van uitvoerend beslag ter plaatse niet meer aan te treffen zijn en ontdragen werden: c) vastgesteld dat alle overige goederen opgenomen in het voormeld proces-verbaal van uitvoerend beslag op roerend goed nog aanwezig zijn en dat deze goederen hierbij beschouwd worden als herhaald in beslag genomen. Dit alles onder voorbehoud van alle rechten van verzoekende partij. Hierna volgt de wettekst van de artt. 490bis Sw, 507 Sw, 1408 par. 3 Ger.W. en 1526bis Ger.W. : Art. 490bis Sw :

8 BIJLAGE 2 - beslag bij vergelijking en uitbreiding Met gevangenisstraf van een maand tot twee jaar en met geldboete van honderd euro tot vijfhonderdduizend euro of met een van die straffen alleen, wordt gestraft hij die bedrieglijk zijn onvermogen heeft bewerkt en aan de op hem rustende verplichtingen niet heeft voldaan. Dat de schuldenaar zijn onvermogen heeft bewerkt, kan worden afgeleid uit enige omstandigheid waaruit blijkt dat hij zich onvermogend heeft willen maken. Ten aanzien van de derde die mededader of medeplichtige is, vervalt de strafvordering wanneer hij de hem overhandigde goederen teruggeeft. Art. 507 Sw : Met gevangenisstraf van acht dagen tot twee jaar en met geldboete van zesentwintig euro tot vijfhonderd euro worden gestraft de beslagene en allen die voorwerpen waarop tegen hem beslag is gedaan, in zijn belang bedrieglijk vernietigen of wegmaken. Dezelfde bepaling is van toepassing op de echtgenoot of op hen die in zijn belang roerende goederen vernietigen, beschadigen of wegmaken, ten aanzien waarvan een maatregel is uitgevaardigd als bedoeld in art. 223 van het Burgerlijk Wetboek en in de artikelen 1253septies, tweede lid, en 1280 van het Gerechtelijk Wetboek. Art par. 3 Ger.W. : De moeilijkheden inzake de toepassing van dit artikel worden beslecht door de beslagrechter op grond van het proces-verbaal van beslaglegging, waarin de opmerkingen van de beslagene, op straffe van verval aan de gerechtsdeurwaarder mee te delen, hetzij op het tijdstip van het beslag, hetzij BINNEN VIJF DAGEN na de betekening van de eerste akte van beslag, worden aangetekend. Bij de neerlegging ter griffie van een afschrift van het proces-verbaal van beslaglegging door de gerechtsdeurwaarder of door de meest gerede partij, binnen vijftien dagen na de overhandiging van het afschrift van dat proces-verbaal of, indien daartoe grond bestaat, van de betekening van het beslag aan de schuldenaar, bepaalt de beslagrechter dag en uur van het onderzoek en de regeling van de moeilijkheden, de schuldeiser en de schuldenaar vooraf gehoord of opgeroepen. De griffier roept de partijen op en verwittigt de instrumenterende gerechtsdeurwaarder. De procedure kan niet worden voortgezet indien de in het vorige lid bedoelde neerlegging van het afschrift van het proces-verbaal niet heeft plaatsgehad. De vordering schorst de vervolging, doch de goederen blijven onder beslag totdat uitspraak is gedaan. De beslagrechter doet uitspraak bij voorrang boven alle andere zaken, zowel in aanwezigheid als bij ontstentenis van de partijen; zijn beschikking is niet vatbaar voor verzet of hoger beroep; de rechtspleging kan onmiddellijk worden hervat. Art. 1526bis Ger.W. : De schuldenaar tegen wie een uitvoerend beslag op roerend goed geschiedt, kan de in beslag genomen goederen in der minne verkopen ten einde de opbrengst ervan aan te wenden voor de betaling van de schuldeisers. Op straffe van verval moet de schuldenaar BINNEN DE TIEN DAGEN na de betekening van de beslaglegging de gerechtsdeurwaarder in kennis stellen van de hem gedane voorstellen. Wanneer de gerechtsdeurwaarder meent dat deze voorstellen ontoereikend zijn of wanneer de schuldeiser bewijst dat deze ontoereikend zijn, wordt met het verzoek tot verkoop in der minne geen rekening gehouden. Behalve indien de weigering om met de verkoop in te stemmen is ingegeven door de bedoeling om de schuldenaar te benadelen, kan de schuldeiser niet aansprakelijk worden gesteld. De overdracht van de eigendom van het goed is afhankelijk van de betaling van de prijs ervan in handen van de gerechtsdeurwaarder binnen acht dagen na de aanvaarding van het aankoopbod. Bij niet-naleving van die termijn kunnen de goederen onverwijld openbaar te koop worden gesteld. Na betaling van de prijs in handen van de gerechtsdeurwaarder, maakt deze proces-verbaal op van verkoop in der minne met vermelding van de identiteit van de koper en verkoper, de betaalde prijs en de omschrijving van de verkochte goederen. Hij stelt hiervan een afschrift ter beschikking van de koper. Het proces-verbaal wordt binnen de 24 uur aangezegd aan de griffier, in de vorm van een bericht van beslag, als bedoeld in artikel 1390 van het Gerechtelijk Wetboek. Vervolgens heb ik de geadresseerde(n) aangezegd dat in geval van niet tijdige betaling van de verschuldigde bedragen, alle beslagen goederen openbaar en gerechtelijk zullen verkocht worden in de Veilingzaal van de Gerechtsdeurwaarders te ****************** op ********************************* Tevens heb ik de geadresseerde(n) aangemaand op de verkoop aanwezig te zijn, welke verkoop zal doorgaan zowel in aanwezigheid als afwezigheid van geadresseerde(n). Aanwezige getuige(n) : -meerderjarige Belg, die woonplaats kiest op mijn kantoor.

9 BIJLAGE 2 - beslag bij vergelijking en uitbreiding Van dit alles heb ik dit proces-verbaal opgemaakt, dat is ondertekend door mij, de getuige(n) en eventueel voormelde agent(en). Kost : Eventueel meer aantekenport. Registratierechten - Toepassing van art. 8bis W. Reg. : Registratierecht : 25 VR RS VACB VAC RINL ROLG ROLA RBBN + uitschot CBB RBBD ZAAL REG GET RS GET POL SLM TOT AZ ALGT

10 BIJLAGE 3 - gemeengemaakt beslag met nieuwe verkoopdagstelling Dossiernummer: Ref. opdrachtgever : Het jaar tweeduizend en elf, op Op verzoek van: GEMEENGEMAAKT BESLAG MET VERKOOPDAGSTELLING (art Ger.W.) -woonplaats kiezend in het kantoor van ondergetekende. Krachtens: De uitgifte in uitvoerbare vorm afgeleverd van [titel] -betekend op -krachtens welke titel bevel tot betalen is betekend op [of] -betekend met bevel tot betalen op Aangezien tot op heden geen of geen voldoende gevolg is gegeven aan voormeld bevel tot betalen, heb ik, ondergetekende, HERHAALD BEVEL GEDAAN AAN: waar ik was en de betekening dezer conform alle wettelijke voorschriften en zonodig onder gesloten omslag heb gedaan door afgifte of achterlating van de stukken aan : -alzo verklaard, die het origineel niet heeft getekend voor ontvangst. -dat adres om uur, hebbende daar niemand aangetroffen om rechtsgeldig aan te betekenen. Om onmiddellijk aan verzoekende partij(en) te betalen, in mijn handen tegen goede en geldige kwijting, de hierna vermelde sommen : Dit zonder nadeel aan alle overige rechten, vorderingen en intresten van verzoekende partij(en) en kosten van verdere tenuitvoerlegging, en onder voorbehoud van materiële vergissing.

11 BIJLAGE 3 - gemeengemaakt beslag met nieuwe verkoopdagstelling Onder aftrek evenwel van de sommen die geadresseerde(n) kan (kunnen) bewijzen geldig op afkorting te hebben betaald. Aan geadresseerde(n) verklarende dat bij gebreke hier dadelijk gevolg aan te geven, hij/zij daartoe zal (zullen) gedwongen worden door alle rechtsmiddelen. Gelet op de raadpleging van het centraal bestand van berichten van beslag, delegatie, overdracht en collectieve schuldenregeling op **/**/**** om **.** uur. [of toepassing maken van artikel , 2 de lid Ger.W. waarbij de verklaring die voormelde gegevens bevat afgegeven door het bestand van berichten als bijlage aan het exploot wordt gehecht] En aangezien ik geen betaling bekom en gelet op art. 1524, 1, 3 en 6 lid Ger.W. heb ik aan de geadresseerde(n) aangezegd dat deze invordering geschiedt op basis van het uitvoerend beslag op roerend goed, gelegd op **/**/**** op verzoek van ************* lastens huidige geadresseerde(n) door gerechtsdeurwaarder *******, van welk beslag mij een gewaarmerkt afschrift is afgeleverd, van welk gewaarmerkt afschrift samen met de kopie van deze akte een éénsluidend verklaarde kopie wordt meebetekend en waaraan te dezen uitdrukkelijk wordt gerefereerd. Dit alles onder voorbehoud van alle rechten van verzoekende partij. Ter informatie van de geadresseerde(n) en conform de wettelijke verplichtingen volgt hierna de tekst van de artt. 490bis Sw., 507 Sw., Ger.W. en 1526bis Ger.W., die de geadresseerde(n) nog steeds moet(en) naleven en waarop de geadresseerde(n) opnieuw beroep kan (kunnen) doen: Art. 490bis Sw : Met gevangenisstraf van een maand tot twee jaar en met geldboete van honderd euro tot vijfhonderdduizend euro of met een van die straffen alleen, wordt gestraft hij die bedrieglijk zijn onvermogen heeft bewerkt en aan de op hem rustende verplichtingen niet heeft voldaan. Dat de schuldenaar zijn onvermogen heeft bewerkt, kan worden afgeleid uit enige omstandigheid waaruit blijkt dat hij zich onvermogend heeft willen maken. Ten aanzien van de derde die mededader of medeplichtige is, vervalt de strafvordering wanneer hij de hem overhandigde goederen teruggeeft. Art. 507 Sw : Met gevangenisstraf van acht dagen tot twee jaar en met geldboete van zesentwintig euro tot vijfhonderd euro worden gestraft de beslagene en allen die voorwerpen waarop tegen hem beslag is gedaan, in zijn belang bedrieglijk vernietigen of wegmaken. Dezelfde bepaling is van toepassing op de echtgenoot of op hen die in zijn belang roerende goederen vernietigen, beschadigen of wegmaken, ten aanzien waarvan een maatregel is uitgevaardigd als bedoeld in art. 223 van het Burgerlijk Wetboek en in de artikelen 1253septies, tweede lid, en 1280 van het Gerechtelijk Wetboek. Art Ger.W. : De moeilijkheden inzake de toepassing van dit artikel worden beslecht door de beslagrechter op grond van het proces-verbaal van beslaglegging, waarin de opmerkingen van de beslagene, op straffe van verval aan de gerechtsdeurwaarder mee te delen, hetzij op het tijdstip van het beslag, hetzij BINNEN VIJF DAGEN na de betekening van de eerste akte van beslag, worden aangetekend. Bij de neerlegging ter griffie van een afschrift van het proces-verbaal van beslaglegging door de gerechtsdeurwaarder of door de meest gerede partij, binnen vijftien dagen na de overhandiging van het afschrift van dat proces-verbaal of, indien daartoe grond bestaat, van de betekening van het beslag aan de schuldenaar, bepaalt de beslagrechter dag en uur van het onderzoek en de regeling van de moeilijkheden, de schuldeiser en de schuldenaar vooraf gehoord of opgeroepen. De griffier roept de partijen op en verwittigt de instrumenterende gerechtsdeurwaarder. De procedure kan niet worden voortgezet indien de in het vorige lid bedoelde neerlegging van het afschrift van het proces-verbaal niet heeft plaatsgehad. De vordering schorst de vervolging, doch de goederen blijven onder beslag totdat uitspraak is gedaan. De beslagrechter doet uitspraak bij voorrang boven alle andere zaken, zowel in aanwezigheid als bij ontstentenis van de partijen; zijn beschikking is niet vatbaar voor verzet of hoger beroep; de rechtspleging kan onmiddellijk worden hervat. Art. 1526bis Ger.W. : De schuldenaar tegen wie een uitvoerend beslag op roerend goed geschiedt, kan de in beslag genomen goederen in der minne verkopen ten einde de opbrengst ervan aan te wenden voor de betaling van de schuldeisers.

12 BIJLAGE 3 - gemeengemaakt beslag met nieuwe verkoopdagstelling Op straffe van verval moet de schuldenaar BINNEN DE TIEN DAGEN na de betekening van de beslaglegging de gerechtsdeurwaarder in kennis stellen van de hem gedane voorstellen. Wanneer de gerechtsdeurwaarder meent dat deze voorstellen ontoereikend zijn of wanneer de schuldeiser bewijst dat deze ontoereikend zijn, wordt met het verzoek tot verkoop in der minne geen rekening gehouden. Behalve indien de weigering om met de verkoop in te stemmen is ingegeven door de bedoeling om de schuldenaar te benadelen, kan de schuldeiser niet aansprakelijk worden gesteld. De overdracht van de eigendom van het goed is afhankelijk van de betaling van de prijs ervan in handen van de gerechtsdeurwaarder binnen acht dagen na de aanvaarding van het aankoopbod. Bij niet-naleving van die termijn kunnen de goederen onverwijld openbaar te koop worden gesteld. Na betaling van de prijs in handen van de gerechtsdeurwaarder, maakt deze proces-verbaal op van verkoop in der minne met vermelding van de identiteit van de koper en verkoper, de betaalde prijs en de omschrijving van de verkochte goederen. Hij stelt hiervan een afschrift ter beschikking van de koper. Het proces-verbaal wordt binnen de 24 uur aangezegd aan de griffier, in de vorm van een bericht van beslag, als bedoeld in artikel 1390 van het Gerechtelijk Wetboek. Vervolgens heb ik de geadresseerde aangezegd dat in geval van niet tijdige betaling van de verschuldigde bedragen, de beslagen goederen openbaar en gerechtelijk zullen verkocht worden in de Veilingzaal van de Gerechtsdeurwaarders te ***************** op************************* Tevens heb ik de geadresseerde(n) aangemaand op de verkoop aanwezig te zijn, welke verkoop zal doorgaan zowel in aanwezigheid als afwezigheid van geadresseerde(n). Kost : Eventueel meer aantekenport. VR RS VACB RINL ROLG ROLA RBBN + uitschot CBB RBBD ZAAL REG TOT AZ ALGT

13 BIJLAGE 4 - stroomdiagram (neerlegging berichten CBB) BERICHT VAN BESLAG / BEVEL PROCEDURE: *overgeschreven bevel voorafgaand UOB *bevel voorafgaand RB *beslag roerend goed *beslag onroerend goed *pv niets-bevinding *beslag bij vergelijking en uitbreiding *akte verkoopdagstelling / gemeengemaakt beslag *pv verkoop in der minne Uitzondering: beslag op zee- en binnenschepen TERMIJN: Binnen 3 werkdagen volgend op de handeling BERICHT VAN VERZET PROCEDURE: wanneer er reeds beslag is gelegd en de schuldvordering komt in aanmerking voor verdeling conform art Ger.W. Uitzondering: dit bericht heeft alleen zin indien er nog geen bericht van bevel / beslag is op naam van die schuldeiser TERMIJN: Geen NEERLEGGING BERICHTEN CBB BERICHT VAN REVINDICATIE BERICHT VAN OVERDRACHT BERICHT VAN DELEGATIE PROCEDURE: PROCEDURE: PROCEDURE: I) Betekening dagvaarding in revindiciatie: neer te leggen door de gerechtsdeurwaarder aan wie revindicatie werd betekend II) Uitspraak daaropvolgend: neer te leggen door de griffier I) Overdracht loon in het kader van de loonbeschermingswet (W ) II) Overdracht van geldsommen bedoeld in de artt. 1409, 1409bis en Ger.W. overeenkomstig art B.W. Delegatie toegekend op basis van de artikels: *203 ter B.W. *220 3 B.W. *221 B.W. en *301bis B.W. *1280, lid 6 Ger.W. TERMIJN: I) Ten laatste op de eerstvolgende werkdag II) Ten laatste op de eerstvolgende werkdag TERMIJN: Scenario I) Ten vroegste op de dag waarop aan de overgedragen SA het afschrift wordt gezonden van de kennisgeving aan de SA-overdrager van het voornemen (van de overnemer) de overdracht uit te voeren Scenario II) Ten vroegste op de dag van betekening/kennisgeving overdracht aan de gecedeerde SA of de dag van erkenning door gecedeerde SA TERMIJN: Binnen 3 werkdagen volgend op de handeling Er is geen uiterste termijn maar de overdracht is pas tegenstelbaar aan derden vanaf neerlegging bericht! BERICHT VAN EVENREDIGE VERDELING / RANGREGELING PROCEDURE: Bericht van definitieve verdeling gerelateerd aan betrokken bericht van beslag in te dienen op verzoek van de gerechtsdeurwaarder die de verdeling heeft opgemaakt. Ingeval van rangregeling: bericht neergelegd door een gdw op verzoek van notaris In het K.B. staat dat dit enkel kan gebeuren door de gdw die het initiële beslagbericht neerlegde: dit staat niet zo in de wet. TERMIJN: Na definitief worden van de verdeling zonder verdere specifieke termijn In het K.B. staat dat dit moet gebeuren binnen 3 werkdagen volgend op de verdeling: dit staat niet zo in de wet

14 BIJLAGE 4 - stroomdiagram (neerlegging berichten CBB) VAN RECHTSWEGE NA 3 JAAR (vanaf verzending bericht) GEEN ACTIE BERICHT VAN OPSCHORTING/ HERNIEUWING Ten laatste 10 dagen voor die schrapping + reden + [conform vormvereisten oorspronkelijk bericht? Staat niet in de wet maar kan logischerwijs niet anders] Door wie? -gdw die beslag heeft gelegd én -gdw die schrapping bericht heeft geweigerd SCHRAPPING BERICHTEN CBB IN DER MINNE BIJ RECHTERLIJKE BESLISSING INTEGRALE BETALING IN DER MINNE BIJ RECHTERLIJKE BESLISSING INTEGRALE BETALING: WIE? -advocaat, gerechtsdeurwaarder, ontvanger DB/BTW/REGISTRATIE & DOMEINEN, notaris, schuldbemiddelaar, beslagrechter, rechter in de arbeidsrechtbank en de griffier [ogv letterlijke lezing art septies derde lid jo Ger.W. maar dit lijkt fout want anderzijds kan ENKEL een gdw, griffier of ontvanger input geven in het CBB ogv art Ger.W.) TERMIJN? Binnen de 3 werkdagen na ontvangst van de integrale betaling

15 BIJLAGE 4 - stroomdiagram (neerlegging berichten CBB) Automatisch geschrapt door het centraal bestand Nieuwe termijn van 3 jaar UITZONDERING MET BETREKKING TOT BERICHT VAN BESLAG!!! STAPPENPLAN: 1/ de zaak is geregeld en er is GEEN bericht van verzet van een schuldeiser in het bezit van een uitvoerbare titel krachtens dewelke bevel tot betalen is betekend (dus logischerwijs enkel een bericht van bevel / beslag) zonder meer binnen de 3 dagen opheffen 2/ de zaak is geregeld en er zijn WEL berichten van verzet in hoofde van schuldeiser in het bezit van een uitvoerbare titel krachtens dewelke bevel tot betalen is betekend (dus logischerwijs enkel een bericht van bevel / beslag) melding van betaling binnen de 3 dagen + nadien contact opnemen met die schuldeisers teneinde toestemming te bekomen voor de schrapping. 3/ die schuldeisers verlenen toestemming schrapping van het bericht; termijn niet voorzien in de wet [hoe lang kan het akkoord op zich laten wachten?] 4/ die schuldeisers verlenen GEEN toestemming bericht van melding van betaling dient te worden aangevuld met de mededeling dat het beslagbericht blijft gelden tvv andere schuldeisers in het bezit van een uitvoerbare titel krachtens dewelke bevel tot betalen is betekend 5/ die schuldeisers kunnen in voorkomend geval VERNIEUWING van het beslagbericht vragen: de geldigheidstermijn van het bericht moet door die schuldeisers zelf worden opgevolgd; initieel beslagleggende gdw komt niet meer tussen. OPMERKING: de wet bepaalt geen termijn binnen dewelke de schuldeisers moeten antwoorden op de vraag tot opheffing. [Bij stilzwijgen van de wet zou de gdw als praktische oplossing zelf een termijn van antwoord kunnen opleggen aan de andere schuldeisers. Uiteraard bewijsproblemen ivm deze contactname tenzij gebruik aangetekende zendingen of een ander bewijskrachtig communicatiemiddel; al deze extra handelingen veroorzaken bijkomende kosten] PROBLEEM: er is geen tarief voorzien voor de materiële afhandeling en contactname met andere schuldeisers

Behalve de vermeldingen in artikel 43 voorgeschreven, bevat het beslagexploot op straffe van nietigheid:

Behalve de vermeldingen in artikel 43 voorgeschreven, bevat het beslagexploot op straffe van nietigheid: Uittreksel Gerechtelijk Wetboek-beslag Art. 1386 Vonnissen en akten kunnen alleen ten uitvoer worden gelegd op overlegging van de uitgifte of van de minuut, voorzien van het formulier van tenuitvoerlegging

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst Justitie ---

Federale Overheidsdienst Justitie --- 1000 Brussel, Waterloolaan, 115 Tel. (02) 542. 71. 29 Fax (02) 542. 70. 38 E-mail : pieter.druyts@just.fgov.be Federale Overheidsdienst Justitie --- Directoraat-generaal Wetgeving, Fundamentele Rechten

Nadere informatie

Het gedeelte van genoemde bedragen dat 944 euro per kalendermaand niet te boven gaat, is niet vatbaar voor overdracht of beslag.

Het gedeelte van genoemde bedragen dat 944 euro per kalendermaand niet te boven gaat, is niet vatbaar voor overdracht of beslag. Uittreksel Gerechtelijk Wetboek 1409 en 1411 Hoofdstuk V. Goederen die niet in beslag kunnen worden genomen Art. 1409 [ 1]. Bedragen uitgekeerd ter uitvoering van een arbeidsovereenkomst, een leerovereenkomst,

Nadere informatie

AANVULLEND PROFESSIONEEL TARIEF

AANVULLEND PROFESSIONEEL TARIEF 2,0948 AANVULLEND PROFESSIONEEL TARIEF 2014 Artikel Verwijzing naar Vademecum Opmerkingen A 1 Port. Port bij het doorsturen van opgemaakte stukken naar een plaatselijk bevoegde gerechtsdeurwaarder A 2

Nadere informatie

Invordering Onbetwiste Schulden (IOS)

Invordering Onbetwiste Schulden (IOS) Invordering Onbetwiste Schulden (IOS) artikel 1394/20 tot en met 1394/27 Gerechtelijk Wetboek Engelse Wandeling 2K5 8500 KORTRIJK Openingsuren: Elke werkdag van 8-12 uur en van 13u30-17 uur Telefoon: 056

Nadere informatie

AANVULLEND PROFESSIONEEL TARIEF

AANVULLEND PROFESSIONEEL TARIEF 2,0773 AANVULLEND PROFESSIONEEL TARIEF 2013 Artikel Verwijzing naar Vademecum Opmerkingen A 1 Port. Port bij het doorsturen van opgemaakte stukken naar een plaatselijk bevoegde gerechtsdeurwaarder A 2

Nadere informatie

LICHAMELIJKE ROERENDE GOEDEREN

LICHAMELIJKE ROERENDE GOEDEREN Het beslag op roerend goed kan op tweevoudige wijze verder geclassificeerd worden: - het bewarend beslag op roerend goed (voor een algemene bespreking kan verwezen worden naar Fiche 1) en het uitvoerend

Nadere informatie

INVORDERING VAN ONBETWISTE GELDSCHULDEN. Het bekomen van een uitvoerbare titel zonder tussenkomst van een rechtbank, via de gerechtsdeurwaarder

INVORDERING VAN ONBETWISTE GELDSCHULDEN. Het bekomen van een uitvoerbare titel zonder tussenkomst van een rechtbank, via de gerechtsdeurwaarder INVORDERING VAN ONBETWISTE GELDSCHULDEN Het bekomen van een uitvoerbare titel zonder tussenkomst van een rechtbank, via de gerechtsdeurwaarder 01 Elke onbetwiste schuld die een geldsom tot voorwerp heeft

Nadere informatie

ONLICHAMELIJK ROEREND GOED

ONLICHAMELIJK ROEREND GOED Beslag op onlichamelijke goederen (ook derdenbeslag genoemd) is een procedure die een schuldeiser toelaat onlichamelijke goederen uit het vermogen van zijn schuldenaar, te vatten; Lichamelijke goederen

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 20 JANUARI 2012 C.10.0135.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.10.0135.F BELGISCHE STAAT, minister van Landsverdediging, Mr. Michel Mahieu, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen ENTREPRISE ANDRE

Nadere informatie

Afz.. Ontv D8&ussei2 Bus3135. Krutdtuinlaan Brussel AANGETEKEND DEPARTEMENT ONDERWIJS KONING ALBERT 11-LAAN SINT-JOOST-TEN-NODE

Afz.. Ontv D8&ussei2 Bus3135. Krutdtuinlaan Brussel AANGETEKEND DEPARTEMENT ONDERWIJS KONING ALBERT 11-LAAN SINT-JOOST-TEN-NODE 1210 SINTJOOSTTENNODE KONING ALBERT 11LAAN 15 DEPARTEMENT ONDERWIJS INNING EN DE INVORDERING AANGETEKEND ALGEMENE ADMINISTRATIE VAN DE Krutdtuinlaan 50 1000 Brussel Afz.. Ontv D8&ussei2 Bus3135 FINANCIEN.iut

Nadere informatie

Rijksregister bevat binnenkort informatie over afstamming en handelingsonbekwaamheid (art WAV)

Rijksregister bevat binnenkort informatie over afstamming en handelingsonbekwaamheid (art WAV) Conferentie van Vlaamse Gerechtsdeurwaarders vzw CVG Nieuwsflash nr. 26 12 januari 2014 Conferentie van Vlaamse Gerechtsdeurwaarders vzw - www.cvg.be Melaan 28, 2800 Mechelen Guido Discart (+2012) Stichtend

Nadere informatie

Rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling leper

Rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling leper Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt a an 2015 lufi Datum van uitspraak 09/10/2015 Rolnummer op op op C 15/382/A Niet aan te bieden aan de ontvanger Rechtbank van eerste

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 10 januari 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 10 januari 2017; Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit Vlaamse Codex Fiscaliteit van 20 december 2013, wat betreft de heffing ongeschikte en onbewoonbare woningen en het vereenvoudigd fiscaal

Nadere informatie

Gepubliceerd op : 2013-09-23 FEDERALE OVERHEIDSDIENST JUSTITIE

Gepubliceerd op : 2013-09-23 FEDERALE OVERHEIDSDIENST JUSTITIE Gepubliceerd op : 2013-09-23 FEDERALE OVERHEIDSDIENST JUSTITIE 2 JUNI 2013. - Wet tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek, de wet van 31 december 1851 met betrekking tot de consulaten en de consulaire

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. tot regeling van het handhavingsbeleid in de toeristische logiessector TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

ONTWERP VAN DECREET. tot regeling van het handhavingsbeleid in de toeristische logiessector TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zitting 2006-2007 4 juli 2007 ONTWERP VAN DECREET tot regeling van het handhavingsbeleid in de toeristische logiessector TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zie: 1208 (2006-2007) Nr. 1: Ontwerp

Nadere informatie

Het nieuw regime van berichten van beslag, delegatie, overdracht, verzet en collectieve schuldenregeling: belangrijke gevolgen voor de loonoverdracht

Het nieuw regime van berichten van beslag, delegatie, overdracht, verzet en collectieve schuldenregeling: belangrijke gevolgen voor de loonoverdracht Het nieuw regime van berichten van beslag, delegatie, overdracht, verzet en collectieve schuldenregeling: belangrijke gevolgen voor de loonoverdracht De wet van 29 mei 2000 die grondig de bekendmaking

Nadere informatie

HOOFDSTUK XI. Echtscheiding, scheiding van tafel en bed en scheiding van goederen

HOOFDSTUK XI. Echtscheiding, scheiding van tafel en bed en scheiding van goederen GERECHTELIJK WETBOEK - Deel IV : BURGERLIJKE RECHTSPLEGING. HOOFDSTUK XI. Echtscheiding, scheiding van tafel en bed en scheiding van goederen Afdeling II. Echtscheiding door onderlinge toestemming. Art.

Nadere informatie

Werkwijze machtiging verkoop uit de hand 1

Werkwijze machtiging verkoop uit de hand 1 Uittreksel uit Werkwijze machtiging verkoop uit de hand 1 1193ter Ger.W. 1 Tekst goedgekeurd door de vergadering Beroepsmagistraten West-Vlaanderen (vakvergadering insolventie) van 25.01.2019, na overleg

Nadere informatie

(van toepassing vanaf ) HOOFDSTUK I. - Definities.

(van toepassing vanaf ) HOOFDSTUK I. - Definities. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 21 januari 1999 betreffende het verlaagd tarief van de successierechten in geval van overdracht van kleine en middelgrote ondernemingen (van toepassing

Nadere informatie

Inleiding bij de Bibliotheek Burgerlijk Recht en Procesrecht Larcier.. Voorwoord... Inleiding Deel I

Inleiding bij de Bibliotheek Burgerlijk Recht en Procesrecht Larcier.. Voorwoord... Inleiding Deel I vii Inhoudstafel Inleiding bij de Bibliotheek Burgerlijk Recht en Procesrecht Larcier.. Voorwoord............................................. i iii Inleiding...............................................

Nadere informatie

- : BEWAREND BESLAG, MIDDELEN TOT TENUITVOERLEGGING EN COLLECTIEVE SCHULDENREGELING.

- : BEWAREND BESLAG, MIDDELEN TOT TENUITVOERLEGGING EN COLLECTIEVE SCHULDENREGELING. 10 OKTOBER 1967. - GERECHTELIJK WETBOEK - Deel V : BEWAREND BESLAG, MIDDELEN TOT TENUITVOERLEGGING EN COLLECTIEVE SCHULDENREGELING. (art. 1386 tot 1675/19)

Nadere informatie

WEGWIJS collectieve schuldenregeling

WEGWIJS collectieve schuldenregeling WEGWIJS collectieve schuldenregeling Inhoudstafel 1. Hoe verloopt de opstart van pg. 3 een collectieve schuldenregeling? (CSR) 2. Het opmaken van een aanzuiveringsregeling pg. 4 (=afbetalingsplan) 3. Na

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het kaderdecreet bestuurlijk beleid van 18 juli 2003, artikel 28, 1, eerste lid;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het kaderdecreet bestuurlijk beleid van 18 juli 2003, artikel 28, 1, eerste lid; Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van diverse besluiten, wat betreft de heffing ongeschikte en onbewoonbare woningen, het vereenvoudigd fiscaal derdenbeslag en de invordering van niet-fiscale

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2010

KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2010 KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2010 TOT UITVOERING VAN ARTIKEL 68, TWEEDE LID, VAN DE WET VAN 6 AUGUSTUS 1990 BETREFFENDE DE ZIEKENFONDSEN EN DE LANDSBONDEN VAN ZIEKENFONDSEN (B.S, 10/11/2010, p. 67751)

Nadere informatie

, r rj' Rechtbank van eerste aardeg Antwerpen, afdeling Turnhout. ,.,. t \ f.l :1 t.l "f-.t ' Rechtsmiddelen. itgifte.

, r rj' Rechtbank van eerste aardeg Antwerpen, afdeling Turnhout. ,.,. t \ f.l :1 t.l f-.t ' Rechtsmiddelen. itgifte. Repertoriumnummer 2018 / 11 1 c Datum van uitspraak 10-04-2018 Rolnurnmer 17-785-A,-------r --- U itgifte,.,. t \ f.l :1 t.l "f-.t ' Rechtsmiddelen 1_ 1'.! - - -- 1 \,f P/I i\10 INJ d ri 0 Niet aan te

Nadere informatie

Unidroit-Overeenkomst inzake de internationale factoring

Unidroit-Overeenkomst inzake de internationale factoring Unidroit-Overeenkomst inzake de internationale factoring DE STATEN, DIE PARTIJ ZIJN BIJ DIT VERDRAG, ZICH ERVAN BEWUST ZIJNDE dat de internationale factoring een belangrijke taak te vervullen heeft in

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat gerechtsdeurwaarder X het vonnis van de kantonrechter d.d. 18 december 2007 heeft betekend, terwijl hij verzoeker niet eerst heeft uitgenodigd dan wel heeft

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 11 MAART 2015 P.14.1677.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.1677.F E. B., Mr. Patrick Thevissen, advocaat bij de balie te Eupen en mr. Melissa Sayeh, advocaat bij de balie te Brussel. I. RECHTSPLEGING

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 24 NOVEMBER 2015 P.15.0890.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0890.N I W J J H, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Michael Verstraeten, advocaat bij de balie te Gent, tegen Michiel VERRAES,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 8 JUNI 2012 C.11.0735.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.11.0735.N BELGISCHE STAAT, minister van Binnenlandse Zaken, Mr. Michel Mahieu, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen A. D. I. RECHTSPLEGING

Nadere informatie

Hof van Cassatie LIBERCAS

Hof van Cassatie LIBERCAS Hof van Cassatie LIBERCAS 5-2018 AFSTAND (RECHTSPLEGING) ALGEMEEN Algemeen - Afstand van geding - Afstand doende partij - Veroordeling in de kosten - Rechtsplegingsvergoeding - Toepassing Algemeen - Afstand

Nadere informatie

BELANGRIJK AANDACHTSPUNT INZAKE DE TERMIJNEN VAN BEHANDELING VAN DE AANVRAGEN VAN SOCIO-ECONOMISCHE VERGUNNINGEN : TIJDIGE BETEKENING VAN BESLISSINGEN

BELANGRIJK AANDACHTSPUNT INZAKE DE TERMIJNEN VAN BEHANDELING VAN DE AANVRAGEN VAN SOCIO-ECONOMISCHE VERGUNNINGEN : TIJDIGE BETEKENING VAN BESLISSINGEN BELANGRIJK AANDACHTSPUNT INZAKE DE TERMIJNEN VAN BEHANDELING VAN DE AANVRAGEN VAN SOCIO-ECONOMISCHE VERGUNNINGEN : TIJDIGE BETEKENING VAN BESLISSINGEN Rekening houdend met de wet van 13 augustus 2004 betreffende

Nadere informatie

Reglement voor het toezicht op de boekhouding

Reglement voor het toezicht op de boekhouding NATIONALE KAMER VAN NOTARISSEN Reglement voor het toezicht op de boekhouding Aangenomen door de algemene vergadering van de Nationale Kamer van notarissen op 29 januari 2002 Goedgekeurd bij K.B. van 9

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer,

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, KONINKRIJK BELGIE 1000 Brussel, Postadres : Minist Water Kantoren : Regen Tel. : Fax : COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER ADVIES Nr 04 / 98 van 21 januari 1998 ----------------------------------

Nadere informatie

niet verbeterde kopie

niet verbeterde kopie Rolnummer 4851 Arrest nr. 47/2010 van 29 april 2010 A R R E S T In zake : de prejudiciële vragen betreffende artikel 1675/15 van het Gerechtelijk Wetboek, gesteld door de Arbeidsrechtbank te Luik. Het

Nadere informatie

(B.S, 10/06/2003, p ) Tekst geconsolideerd door het coördinatiebureau: versie toepasselijk vanaf 02/04/2014

(B.S, 10/06/2003, p ) Tekst geconsolideerd door het coördinatiebureau: versie toepasselijk vanaf 02/04/2014 1 KONINKLIJK BESLUIT VAN 15 MEI 2003 TOT REGELING VAN DE VERSNELDE PROCEDURE IN GEVAL VAN BEROEP BIJ DE RAAD VAN STATE TEGEN SOMMIGE BESLISSINGEN VAN DE [AUTORITEIT VOOR FINANCIËLE DIENSTEN EN MARKTEN

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. houdende invoering van een bijzonder vast recht voor minnelijke ontbinding of vernietiging van koopovereenkomsten

ONTWERP VAN DECREET. houdende invoering van een bijzonder vast recht voor minnelijke ontbinding of vernietiging van koopovereenkomsten Stuk 1344 (2007-2008) Nr. 1 Zitting 2007-2008 10 oktober 2007 ONTWERP VAN DECREET houdende invoering van een bijzonder vast recht voor minnelijke ontbinding of vernietiging van koopovereenkomsten 3370

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord...v DEEL 1. AANGIFTE EN CONTROLE. Inleiding...3. Hoofdstuk 2. De aangifte als grondslag voor de btw-heffing...5

Inhoud. Voorwoord...v DEEL 1. AANGIFTE EN CONTROLE. Inleiding...3. Hoofdstuk 2. De aangifte als grondslag voor de btw-heffing...5 Voorwoord...v DEEL 1. AANGIFTE EN CONTROLE Inleiding...3 De aangifte als grondslag voor de btw-heffing...5 Controle en onderzoek... 11 1. Onderzoeksbevoegdheden... 11 A. Onderzoek van de boekhouding...

Nadere informatie

S.A. D'IETEREN N.V. BTW BE RPR Brussel Maliestraat 50 B Brussel, België

S.A. D'IETEREN N.V. BTW BE RPR Brussel Maliestraat 50 B Brussel, België 1/5 S.A. D'IETEREN N.V. BTW BE 0403448140 - RPR Brussel Maliestraat 50 B - 1050 Brussel, België www.dieteren.com VOLMACHT De ondergetekende, Voornaam Naam Adres. of Benaming... Juridische vorm..... Maatschappelijke

Nadere informatie

DE VERJARINGS- EN ONDERZOEKSTERMIJNEN INZAKE BTW

DE VERJARINGS- EN ONDERZOEKSTERMIJNEN INZAKE BTW DE VERJARINGS- EN ONDERZOEKSTERMIJNEN INZAKE BTW Kris Heyrman TITEL VAN DE CONFERENTIE Advocaat-vennoot Dubois, Verlinden, Wauman Berkenlaan 45, 2610 Antwerpen Voornaam & Naam van de spreker tel:03.287.06.66

Nadere informatie

Rechtbank van eerste aanleg Antwerpen, afdeling Turnhout

Rechtbank van eerste aanleg Antwerpen, afdeling Turnhout I Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2016/ 3 Datum van u'rtspraak 04.01.2016 op op op Rolnummer 10-1864-A ' t/ Vlaams Gewest Niet aan te bieden aan de ontvanger Rechtbank

Nadere informatie

- \ rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. beschikking op eenzijdig verzoekschrift 2018/61J1. 19 november /1027/B. .

- \ rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. beschikking op eenzijdig verzoekschrift 2018/61J1. 19 november /1027/B. . ' ' Vrijgesteld van het griffierecht Repertorium nummer 2018/61J1 Datum van uitspraak 19 november 2018 Rolnummer 18/1027/B Uitgifte Afschrift ter kennis in uitvoering van art. JIJ 'og w Uitgereikt aan

Nadere informatie

LICHAMELIJKE ROERENDE GOEDEREN

LICHAMELIJKE ROERENDE GOEDEREN Het beslag op roerend goed kan op tweevoudige wijze verder geclassificeerd worden: - het bewarend beslag op roerend goed (voor een algemene bespreking kan verwezen worden naar Fiche 1) en het uitvoerend

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT DEONTOLOGISCHE CODE. van de Vlaamse volksvertegenwoordigers inzake dienstverlening aan de bevolking REGLEMENT VAN ORDE

VLAAMS PARLEMENT DEONTOLOGISCHE CODE. van de Vlaamse volksvertegenwoordigers inzake dienstverlening aan de bevolking REGLEMENT VAN ORDE Stuk 7-B (1998-1999) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 1998-1999 17 maart 1999 DEONTOLOGISCHE CODE van de Vlaamse volksvertegenwoordigers inzake dienstverlening aan de bevolking REGLEMENT VAN ORDE van de

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 26 mei

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 26 mei A D V I E S Nr. 1.940 ------------------------------- Zitting van dinsdag 26 mei 2015 ---------------------------------------------- Voorontwerp van wet tot wijziging van de Loonbeschermingswet van 12

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 14 JUNI 2010 S.10.0005.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.10.0005.F N. A., Mr. Antoine De Bruyn, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen 1. AAGHON, besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid,

Nadere informatie

De Nieuwe Pandwet: Het pand, het eigendomsvoorbehoud & het retentierecht

De Nieuwe Pandwet: Het pand, het eigendomsvoorbehoud & het retentierecht De Nieuwe Pandwet: Het pand, het eigendomsvoorbehoud & het retentierecht FORUM ADVOCATEN BVBA Nassaustraat 37-41 2000 Antwerpen T 03 369 95 65 F 03 369 95 66 E info@forumadvocaten.be W www.forumadvocaten.be

Nadere informatie

DWANGBEVEL IN NAAM DES KONINGS

DWANGBEVEL IN NAAM DES KONINGS Gemeente Adres DWANGBEVEL IN NAAM DES KONINGS Telefoon Bank/Giro De ambtenaar belast met de invordering van de gemeente vaardigt tegen: geboortedatum: burgerservicenummer: kentekennummer 1 : hierna te

Nadere informatie

Ombudsdienst Consumentengeschillen Advocatuur OCA

Ombudsdienst Consumentengeschillen Advocatuur OCA Orde van Vlaamse Balies www.advocaat.be Procedurereglement Staatsbladsstraat 8 B 1000 Brussel T +32 (0)2 227 54 70 F +32 (0)2 227 54 79 info@advocaat.be ondernemingsnummer 0267.393.267 Ombudsdienst Consumentengeschillen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 320 Wijziging van het Wetboek van Strafvordering met betrekking tot het hoger beroep in strafzaken, het aanwenden van gewone rechtsmiddelen

Nadere informatie

INHOUD INLEIDING... 5

INHOUD INLEIDING... 5 INHOUD INLEIDING... 5 DEEL 1. MODELLEN... 23 Afbetalingsregelingen en onvermogen... 23 Model afbetalingsvoorstel alvorens procedure... 23 Model afbetalingsvoorstel na vonnis... 23 Model afbetalingsvoorstel...

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 15 JANUARI 2015 C.14.0075.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.14.0075.F E.S.D. bvba, Mr. François T Kint, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen 1. ARNAUD DESTHEXE, advocaat bij de balie te

Nadere informatie

EUROPABANK, naamloze vennootschap, met maatschappelijke zetel. gevestigd te 9000 Gent, Burgstraat 170, ingeschreven in het

EUROPABANK, naamloze vennootschap, met maatschappelijke zetel. gevestigd te 9000 Gent, Burgstraat 170, ingeschreven in het 29 OKTOBER 2001 C.99.0148.N/1 Nr. C.99.0148.N.- EUROPABANK, naamloze vennootschap, met maatschappelijke zetel gevestigd te 9000 Gent, Burgstraat 170, ingeschreven in het handelsregister te Gent nummer

Nadere informatie

Omzendbrief VR 2017/21

Omzendbrief VR 2017/21 Omzendbrief VR 2017/21 Omzendbrief Kabinet van de Vlaamse minister van Financiën, Begroting en Energie Kreupelenstraat 2, 1000 Brussel Tel. 02 552 67 00 - Fax 02 552 67 00 kabinet.tommelein@vlaanderen.be

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; Gelet op het verslag opgesteld door de heer L. GOLVERS en de heer B.

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; Gelet op het verslag opgesteld door de heer L. GOLVERS en de heer B. KONINKRIJK BELGIE 1000 Brussel, Zetel : Ministerie van Justitie Poelaertplein 3 Tel. : 02/504.66.21 tot 23 Fax : 02/504.70.00 COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER O. ref. : S /

Nadere informatie

Ik heb de eer U hierbij kennis te geven van de beslissing genomen door de vrederechter op 1 februari 2005.

Ik heb de eer U hierbij kennis te geven van de beslissing genomen door de vrederechter op 1 februari 2005. VREDEGERECHT van het tweede kanton Kortrijk Kennisgevina beslissinci art. 1 253auater, b van het Ger.W. Per gerechtsbrief In uw antwoord vermelden aüb 04A675 101-02-2005 art. 1 253quater, b van het Ger.W.

Nadere informatie

COMM. TURNHOUT 19 mm 2009 BVBA DANEELS

COMM. TURNHOUT 19 mm 2009 BVBA DANEELS COMM. TURNHOUT 19 mm 2009 BVBA DANEELS Een opschorting toegekend bij een tussen vonnis mag niet verlengd worden als de schuldenaar niet aantoont dat hij kennelijk niet meer in staat is de continuïteit

Nadere informatie

HOOFDSTUK XI. Echtscheiding, scheiding van tafel en bed en scheiding van goederen

HOOFDSTUK XI. Echtscheiding, scheiding van tafel en bed en scheiding van goederen GERECHTELIJK WETBOEK - Deel IV : BURGERLIJKE RECHTSPLEGING. HOOFDSTUK XI. Echtscheiding, scheiding van tafel en bed en scheiding van goederen Afdeling I. De echtscheiding op grond van onherstelbare ontwrichting

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN ARTIKEL 140/6, 1, WETBOEK DER REGISTRATIE-, HYPOTHEEK-, EN GRIFFIERECHTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN ARTIKEL 140/6, 1, WETBOEK DER REGISTRATIE-, HYPOTHEEK-, EN GRIFFIERECHTEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN ARTIKEL 140/6, 1, WETBOEK DER REGISTRATIE-, HYPOTHEEK-, EN GRIFFIERECHTEN Waarvoor dient

Nadere informatie

HERVORMING APPARTEMENTSRECHT 2018

HERVORMING APPARTEMENTSRECHT 2018 HERVORMING APPARTEMENTSRECHT 2018 De wijzigingen van het appartementsrecht ingevolge de wet van 2 juni 2010 geraken net goed ingeburgerd en daar is de wetgever al met nieuwe wijzigingen in de hoop het

Nadere informatie

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. A R R E S T. nr van 4 maart 2010 in de zaak A /XII-5232.

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. A R R E S T. nr van 4 maart 2010 in de zaak A /XII-5232. RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. A R R E S T nr. 201.488 van 4 maart 2010 in de zaak A. 185.318/XII-5232. In zake : Mario DE VILLA, die woonplaats kiest bij advocaat G. Vanhoucke, kantoor

Nadere informatie

Wet van 10 mei 2007 betreffende de transseksualiteit

Wet van 10 mei 2007 betreffende de transseksualiteit Wet van 10 mei 2007 betreffende de transseksualiteit (BS 11 juli 2007) Hoofdstuk I Algemene bepaling Artikel 1 Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet. Hoofdstuk Il

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2005 175 Wet van 23 maart 2005 tot wijziging en aanvulling van een aantal bepalingen in het Wetboek van Strafvordering met betrekking tot de betekening

Nadere informatie

(B.S.18.V.1997) 1. Hoofdstuk I. Definities en toepassingsgebied

(B.S.18.V.1997) 1. Hoofdstuk I. Definities en toepassingsgebied Besluit van de Vlaamse Regering van 18 februari 1997 tot vaststelling van de procedure voor het verkrijgen van een planningsvergunning en een exploitatievergunning voor intramurale en transmurale voorzieningen

Nadere informatie

Licentievoorwaarden. Werkingssfeer:

Licentievoorwaarden. Werkingssfeer: Licentievoorwaarden Werkingssfeer: Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle - al dan niet in deze licentievoorwaarden omschreven - aanbiedingen, werkzaamheden en alle andere transacties door natuurlijke

Nadere informatie

Hoofdstuk I: Inzake de toepasselijke wetgeving:

Hoofdstuk I: Inzake de toepasselijke wetgeving: Hoofdstuk I: Inzake de toepasselijke wetgeving: Afdeling I: De oorspronkelijke wet van 5 juli 1998 en de diverse wetswijzigingen: Bij wet van 5 juli 1998 2 werd een titel IV toegevoegd aan het Gerechtelijk

Nadere informatie

DE PROCEDURE IN TUCHTZAKEN VAN DE ORDE DER GENEESHEREN

DE PROCEDURE IN TUCHTZAKEN VAN DE ORDE DER GENEESHEREN DE PROCEDURE IN TUCHTZAKEN VAN DE ORDE DER GENEESHEREN Inleiding. Nico Biesmans, Magistraat-assessor Provinciale Raad van Antwerpen Bij de oprichting van de Orde der Geneesheren heeft de wetgever het toezicht

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2005 2006 30 320 Wijziging van het Wetboek van strafvordering met betrekking tot het hoger beroep in strafzaken, het aanwenden van gewone rechtsmiddelen

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 15 JANUARI 2010 C.08.0349.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.08.0349.F A. S., Mr. Michel Mahieu, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen D. A. M., Mr. Huguette Geinger, advocaat bij het Hof

Nadere informatie

LICHAMELIJKE ROERENDE GOEDEREN

LICHAMELIJKE ROERENDE GOEDEREN Een lichamelijk roerend goed is een goed dat een materieel bestaan heeft en dat verplaatst kan worden (bv. : een televisietoestel, een wagen). De burgerlijke procedures inzake tenuitvoerlegging, en met

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST van 2 augustus 2016 met nummer RvVb/A/1516/1389 in de zaak met rolnummer 1516/RvVb/0046/SA Verzoekende partij mevrouw Pauline PENNE vertegenwoordigd door advocaat

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2000 2001 27 748 Uitvoering van de verordening (EG) Nr. 1348/2000 van de Raad van de Europese Unie van 29 mei 2000 inzake de betekening en de kennisgeving

Nadere informatie

AKTENAME MELDING. Het college van burgemeester en schepenen heeft de melding ingediend door Ghys bvba, Kamiel Wautersstraat 4, 9140 Temse ontvangen.

AKTENAME MELDING. Het college van burgemeester en schepenen heeft de melding ingediend door Ghys bvba, Kamiel Wautersstraat 4, 9140 Temse ontvangen. Gemeentelijk dossiernummer: 2019/419 OMG referentie: OMV_2019063944 Inrichtingsnummer: 20190514-0060 AKTENAME MELDING Het college van burgemeester en schepenen heeft de melding ingediend door Ghys bvba,

Nadere informatie

TITEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN

TITEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN INHOUD SAMENVATTING.................................................... v INHOUD........................................................... vii INLEIDING.........................................................

Nadere informatie

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 8 MAART de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 8 MAART de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT 1 e blad OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 8 MAART 2010 ARBEIDSRECHTBANK GENT V O N N I S 2de kamer A.R. 09/1743 Rep.nr. De arbeidsrechtbank Gent, tweede kamer heeft het volgend vonnis uitgesproken : INZAKE

Nadere informatie

Algemeen reglement betreffende de vestiging en de invordering van gemeentebelastingen. Datum van de beraadslaging van de gemeenteraad: 26 juni 2014

Algemeen reglement betreffende de vestiging en de invordering van gemeentebelastingen. Datum van de beraadslaging van de gemeenteraad: 26 juni 2014 GEMEENTE UKKEL Algemeen reglement betreffende de vestiging en de invordering van gemeentebelastingen. Datum van de beraadslaging van de gemeenteraad: 26 juni 2014 De raad, Gelet op artikel 117 van de nieuwe

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de tuchtprocedure voor het statutaire provinciepersoneel

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de tuchtprocedure voor het statutaire provinciepersoneel Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de tuchtprocedure voor het statutaire provinciepersoneel DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Provinciedecreet van 9 december 2005, artikel 125 en 132,

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering van 23 december 2011 houdende de organisatie van het toezicht, vermeld in artikel 29bis van de Vlaamse Wooncode

Besluit van de Vlaamse Regering van 23 december 2011 houdende de organisatie van het toezicht, vermeld in artikel 29bis van de Vlaamse Wooncode 1 Besluit van de Vlaamse Regering van 23 december 2011 houdende de organisatie van het toezicht, vermeld in artikel 29bis van de Vlaamse Wooncode Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. In dit besluit

Nadere informatie

FORMULIER AANDELENOVERDRACHT. 2. Achternaam : Burgerlijke staat : gehuwd / ongehuwd / geregistreerd partner *

FORMULIER AANDELENOVERDRACHT. 2. Achternaam : Burgerlijke staat : gehuwd / ongehuwd / geregistreerd partner * FORMULIER AANDELENOVERDRACHT blad 1 De ondergetekenden: 1. Achternaam Voorna(a)m(en) voluit Adres Postcode/woonplaats E-mail adres Geboortedatum en -plaats Houder van : paspoort / rijbewijs / identiteitskaart

Nadere informatie

Geconsolideerde tekst. Lijst der wijzigende teksten :

Geconsolideerde tekst. Lijst der wijzigende teksten : Koninklijk besluit van 15 juli 1956 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling administratie van de Raad van State, in geval van beroep als bedoeld bij artikel [76bis] (K.B. 16 september 1982,

Nadere informatie

GEDWONGEN TENUITVOERLEGGING

GEDWONGEN TENUITVOERLEGGING Welke maatregelen kan een schuldeiser nemen om een schuldenaar te dwingen tot betaling van zijn schuld? Elk Europees land moet het recht van een schuldeiser waarborgen van toegang tot de rechter. Dit recht

Nadere informatie

Rechtskundig Bureau Vincam

Rechtskundig Bureau Vincam 1 Rechtskundig Bureau Vincam Overeenkomst van cessie U bent zelf verantwoordelijk voor schrijf en/of type fouten, controleer zorgvuldig alle gegevens voor dat u deze overeenkomst in gaat vullen en ondertekenen,

Nadere informatie

BIJLAGE 5. REGLEMENT VOETBALBOND

BIJLAGE 5. REGLEMENT VOETBALBOND BIJLAGE 5. REGLEMENT VOETBALBOND ARTIKEL III/17 BESLECHTING VAN GESCHILLEN 1. Principe De clubs gaan de verbintenis aan elk geschil betreffende hun rechten die voor arbitrage vatbaar zijn overeenkomstig

Nadere informatie

sectie burgerlijke rechtbank

sectie burgerlijke rechtbank V vdn het grfffllraeht art." 2 W. Reg..i...!ge:.:. :n ui ertng v n art 792 Ger. v :.. _" Repertoriumnummer 18/ Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Kennisgeving J art. aan Griffienummer 18/ Rolnummer

Nadere informatie

Rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, strafzaken

Rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, strafzaken Vonnisnummer/ Griffienummer / \.\bi. /2015 Repertoriumnummer/ Europees 2015 / 461. Datum van uitspraak 18 maart 2015 Rolnummer niet in strafzaken Notitienummer parket 66.RW.500300/2013 Rechtbank van eerste

Nadere informatie

Wet van 13 juni 1999 betreffende de controlegeneeskunde (B.S Ed. 3)

Wet van 13 juni 1999 betreffende de controlegeneeskunde (B.S Ed. 3) Wet van 13 juni 1999 betreffende de controlegeneeskunde (B.S. 13.7.1999 Ed. 3) Hoofdstuk I. Algemene bepaling Artikel 1.- Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet. Hoofdstuk

Nadere informatie

Rechtbank van eerste aanleg Antwerpen, afdeling Turnhout

Rechtbank van eerste aanleg Antwerpen, afdeling Turnhout Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereiktaan Uiigereikt aan 206/ Datum van uitspraak 0-05-206 Rolnummer 5-249-A / Stedenbouwkundig Inspecteur ; j j j Rechtsmiddelen VERZET aangerekend cp: i

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 20 DECEMBER 2013 F.12.0136.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.12.0136.F BELGISCHE STAAT, vertegenwoordigd door de minister van Financiën, Mr. François T Kint, advocaat bij het Hof van Cassatie,

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2001 622 Wet van 13 december 2001 tot uitvoering van de verordening (EG) Nr. 1348/2000 van de Raad van de Europese Unie van 29 mei 2000 inzake de

Nadere informatie

ADVOCAAT. Vlaamse Overheid Dep Financiln Dienst derdengeschillen Koning Albert II laan 19 bus 6 1210 Brussel. Betreft: COLLECTIEVE SCHULDENREGELING

ADVOCAAT. Vlaamse Overheid Dep Financiln Dienst derdengeschillen Koning Albert II laan 19 bus 6 1210 Brussel. Betreft: COLLECTIEVE SCHULDENREGELING Peter GREYSON ADVOCAAT Tel: 0496 / 60.2799 Fax,03 / 216.03.82 Raadpleng volgens afspraak Antwerpen, 16.11.2011 u.r. : FB/DEB!DDG m.r.: GSB 140 (steeds te vermelden) Vlaamse Overheid Dep Financiln Dienst

Nadere informatie

BEKENDMAKING AKTENAME MELDING

BEKENDMAKING AKTENAME MELDING BEKENDMAKING AKTENAME MELDING Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging Contactpersoon OMV/2019/00167 OMV_2019047468 bouwen van een garage tegen de linker zijgevel

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN AAN DE OCCASIONELE REDDERS

COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN AAN DE OCCASIONELE REDDERS COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN EN AAN DE OCCASIONELE REDDERS A.R. M12-5-0321 Beslissing van 9 januari 2014 De vijfde kamer van de Commissie, samengesteld uit:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning - meldingsakte

Omgevingsvergunning - meldingsakte Gemeentebestuur Dienst milieu Kasteelstraat 1-8920 Langemark-Poelkapelle tel 057 49 09 0 milieu@langemark-poelkapelle.be www.langemark-poelkapelle.be Omgevingsvergunning - meldingsakte Besluit van het

Nadere informatie

FAILLISSEMENT : De aangifte van de schuldvordering.

FAILLISSEMENT : De aangifte van de schuldvordering. FAILLISSEMENT : De aangifte van de schuldvordering. NIEUWE WETGEVING In het Belgisch Staatsblad van 28.10.1997 werd de nieuwe faillissementswet van 8.8.1997 gepubliceerd. Door deze faillissementswet werd

Nadere informatie

HET HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN VAN 4 DECEMBER e kamer

HET HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN VAN 4 DECEMBER e kamer Nr. 811 P 2007 HET HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN VAN 4 DECEMBER 2008 13e kamer Inzake van het O. M. en: L. Kouri wonende te 3600 Genk, ( ) burgerlijke partij vertegenwoordigd door Meester Jean-Paul Lavigne,

Nadere informatie

Wetboek van 30 november 1939 der registratie-, hypotheek- en griffierechten (Vlaams Gewest)

Wetboek van 30 november 1939 der registratie-, hypotheek- en griffierechten (Vlaams Gewest) Wetboek van 30 november 1939 der registratie-, hypotheek- en griffierechten (Vlaams Gewest) Griffierechten (rolrechten, expeditierechten en opstelrechten). Griffierechten is een algemene beaming die wordt

Nadere informatie

ZEER BELANGRIJK. Zolang u deze formaliteiten niet heeft vervuld, is er geen vermeerdering voor kind ten laste 5.

ZEER BELANGRIJK. Zolang u deze formaliteiten niet heeft vervuld, is er geen vermeerdering voor kind ten laste 5. Bijlage bij het ministerieel besluit van 23 november 2006 tot vaststelling van het model van het aangifteformulier voor kind ten laste ZEER BELANGRIJK Indien u een of meer kinderen ten laste heeft die

Nadere informatie

PROTOCOL TOT WIJZIGING VAN DE OVEREENKOMST EN VAN HET PROTOCOL TUSSEN DE REGERING VAN HET KONINKRIJK BELGIË DE REGERING VAN DE REPUBLIEK INDIA

PROTOCOL TOT WIJZIGING VAN DE OVEREENKOMST EN VAN HET PROTOCOL TUSSEN DE REGERING VAN HET KONINKRIJK BELGIË DE REGERING VAN DE REPUBLIEK INDIA PROTOCOL TOT WIJZIGING VAN DE OVEREENKOMST EN VAN HET PROTOCOL TUSSEN DE REGERING VAN HET KONINKRIJK BELGIË EN DE REGERING VAN DE REPUBLIEK INDIA TOT HET VERMIJDEN VAN DUBBELE BELASTING EN TOT HET VOORKOMEN

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw; BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw; BESLUIT: Ontwerp van decreet houdende wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 5 april 1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en wijziging van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening van

Nadere informatie