Datums van de documenten:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Datums van de documenten:"

Transcriptie

1 Datums van de documenten:

2 Brakel 2-Good Luck 2 Deze laatste wedstrijd van ons 2e elftal stond in het teken van erop of eronder. Bij winst waren we gehandhaafd in de 2e klasse, bij verlies was helaas de degradatie onafwendbaar. In de stromende regen begonnen we onder een zeer goed leidende scheidsrechter Dhr.Schaffers, aan onze moeilijke klus. Een zeer zenuwachtig begin, het niet in ons spel kunnen komen, en een tegenstander die wel bleek totaal niet te willen medewerken aan enig gunstig resultaat van ons. Nadat er door ons in de 19e minuut nog op de paal was geschoten, schoot de schrik er toch wel in nadat Brakel door een half mislukt schot de stand op 1-0 wist te brengen. Misschien was dit ook wel het sein om er toch iets anders van te gaan maken, en dat lukte wonderwel. Eerst in de 21e minuut de bal via Mike naar Angelo op rechts een zuivere voorzet naar Jasper die de stand op 1-1 bracht. Maar het was nog niet over. In de 26e minuut een lange bal naar Angelo die alleen op de keeper afliep en heel rustig de stand op 1-2 wist te brengen. In de verdere 1e helft waren er toch nog kansen over en weer, maar alleen met een bal op de paal van Angelo kwamen we niet. De 2e helft begon zoals het ook in de 1e helft was. Heel rommelig en veel balverlies van beide kanten, dus geen topwedstrijd om bij te wonen. Wederom stonden we weer met knikkende knieen toen Brakel in de 55e minuit via een afgeslagen bal de stand op 2-2 wist te brengen. Toch wel enige spanning en sensatie. In de 60e minuut helaas een kopbal van Jasper tegen de paal en ja wel, in de 65e minuut een doelpunt van Good Luck. Een schot van Jasper ketste af op de verdediging van Brakel en Sem wist de rollende bal met zeer veel souplesse en rust over de doellijn te werken. 2-3 een stand die voldoende was,met nog 25 minuten te spelen. Deze hele periode werd mede door de geweldige aanmoedigingen van onze "vaste" supporters, die ook nu weer aanwezig waren en de geweldige aanmoedigingen vanaf de reservebank tot een goed einde gebracht. Volgend seizoen dus weer in de 2e klasse. Hopelijk hebben we dan geen laatste wedstrijd nodig om een beslissing te forceren. Woord van dank is zeker verschuldigd aan Rainier onze trainer, Rinus onze vaste assistent langs de lijn, de vele invallers vanuit ons A en 3e elftal en natuurlijk de vaste supporters die er elke week weer waren. Daarnaast was ondergetekende ook trots om dit seizoen mee te maken.

3 Good Luck 2 - Achilles Veen 2 We wisten wat er gedaan moest worden tegen een op de stand hoger staand Achilles Veen 2. Bij winst waren er nog kansen, bij verlies was het over en uit, en kon de degradatie bijna niet meer ontkomen worden. Vanaf het begin was Veen iets sterker dan ons, en het spel speelde dan ook bijna geheel op onze helft af. Tot in de 10e minuut, Angelo werd op rechts de hoek ingestuurd met een lange bal, hij draaide ala Robben naar binnen en wist met een zeer uitgekiend schot in de rechtse hoek de keeper kansloos te laten. 1-0 dus, dat was echt niet verwacht. De gehele verdere 1e helft was hoofdzakelijk een spelletje voetbal op het middenveld, waarbij beide teams bijna niet de mogelijkheden kregen om gevaarlijk te worden, of het moet de vrije trap van Veen zijn die in de 35e minuut op de lat uiteen spatte. In de rust werd er door Rainier weer alles op de rit gezet, en dat kon je gelijk merken. De 2e helft begon dan ook geheel open, veel kansen van beide kanten, een open wedstrijd, en de beste of gelukkigste zou aan het langste eind trekken. In de 60e minuut werd Angelo weer weggestuurd richting doel van Veen en wist net iets eerder bij de bal te zijn dan de keeper. Hij omspeelde hem met een knappe beweging en wist een panklare voorzet bij Sem af te leveren die de kans knap afronde. Een 2-0 stand met nog een half uur te spelen, spanning en sensatie dus. 70 minuten gespeeld een voor ons onnodige strafschop tegen en Veen kwam op 2-1, ondanks dat onze Bennie er nog aan zat maar via de paal de bal nog net over de doellijn rolde. Kleine tegenslag dus, maar we wisten al snel de zaken weer naar ons toe te trekken. In de 73e minuut een werkelijk verre uitrap van Bennie op Sem die op snelheid de bal aannam en met een prachtige lob de keeper kansloos liet en de stand op 3-1 bracht. 89 minuten gespeeld een bal hoog in de lucht getrapt, enkele stuiten op de grond en heel zachtjes over de doellijn, ziehier de 2e tegengoal van Veen. Toch nog spanning dus in de laatste minuten. Toen de zeer goed leidende scheidsrechter voor het laatst fluite, was het een feestelijke stemming met deze 3-2 overwinning. Met een werkelijk meer dan 100% inzet van ons, hebben we het weer geflikt. as zaterdag zal het nog een keer moeten gebeuren, en ik weet uit ervaring dat als we er moeten staan, dat we er ook zullen staan. Er zijn nog 5 teams die kunnen degraderen (Neo/Noad/GDC/Olympia en Good Luck), dus spannend tot de laatste speel minuut as zaterdag. Ik heb in ieder geval het volste vertrouwen erin dat ook dit gaat lukken.

4 Olympia '552- Good Luck 2 rectificatie verslag GJS-Good Luck: Het doelpunt van Rick werd aangegeven door Nieck en niet door Carlo. Hopelijk hierbij goedgemaakt. De wedstrijd tegen Olympia waar toch wel het een en ander aan vast zat ivm degradatie had een zeer onrustig en zenuwachtig begin. Good Luck was wel wat sterker maar echte kansen kwamen daar niet uit. Veel werd er op het middenveld afgespeeld. ook gekregen vrije trappen en corners werden niet met succes behandeld. Ook Olympia heeft zijn kkleine kanjes gehad, maar wist hier ook niet goed mee om te springen. Ruststand dus 0-0. Na de rust werd al vanaf het begin door Good Luck geprobeerd om de tegenstander onder druk te zetten, maar met alleen een bal tegen de paal door Sem kwam er verder niets uit. Je zal altijd zien dat er een moment komt van de tegenstander die zeer gevaarlijk wordt, dus ook nu was dat het geval. In de 60e minuut was er een afgeslagen aanval van Good Luck die opgevangen werd rond de middenlijn door Olympia, en de spits wist wat hij moest doen. Een rush richting ons doel, het op tijd afgeven aan een medespelers en het was raak, 1-0 voor Olympia. Uiteraard moeten dan de koppen weer omhoog na deze tegenvaller en moeten we proberen om er in ieder geval een gelijkspel van te maken. Weer met alles wat we hadden werd er op het doel van Olympia geprobeerd om de gelijkmaker te forceren, maar verder dan een grote kans van Jeroen kwamen we helaas niet. Tot in de 85e minuut we een vrije trap kregen die opzij werd gelegd naar Carlo, hij bracht zichzelf in een redelijke positie en met een werkelijk vlammend schot werd de1-1 aangetekend. De overige minuten werden best nog wel spannend maar ook weer verder dan een buitenspeldoelpunt van Sem kwamen we niet. Helaas maar het is niet anders. Het was mooi geweest om een klein beetje afstand te nemen van de gevaarlijke degradatieplaats die we samen met Olympia bezetten. Volgende wedstrijd tegen Achilles Veen, zal weer zeer zwaar worden, maar je weet het maar nooit. Ze zeggen wel eens "een doelpunt kan via een klein gaatje gemaakt worden", dat kleine gaatje gaan wij dus opzoeken, in de hoop dat het positief gaat eindigen.

5 NEO 2 - Good Luck 2 Deze wedstrijd tegen Neo was voor ons toch wel een 6 punten wedstrijd. Bij winst was er meer lucht, maar bij verlies kwam de degradatiespook steeds dichterbij BOEEEEEEE roepen. De wedstrijd begon heel open van beide kanten, goed spel op het middenveld en waar de mogelijkheid aanwezig was ook een kans om te scoren. Zoals ook de 7e minuut, waar Bennie met een spectaculaire redding ons voor een achterstand behoede.langzaam werden we gezien het balbezit wel iets sterker en dar resulteerde in de 10e minuut via een pass van Marcel naar asley, die Angelo in stelling bracht en via het omspelen van nog een tegenstander de stand op 0-1 bracht in ons voordeel. Ook in de 12e minuut was er een hele grote kans van Angelo die maar nipt over kopte. Weer 4 minuten later kreeg Asley een droomkans, maar ook deze werd helaas niet benud, hij schoot tegen de keeper aan. Maar dat Bennie ook niet voor niets aanwezig was, bleek wel uit een sensationele redding, waarbij hij de bal van de spits van Neo gewoon van zijn schoenen wist te plukken. Verder was het in de 1e helft van beide kanten een open wedstrijd met kansen, maar het bleef tot de rust 0-1. Na rust even een feller NEO die probeerde om de aansluiting te krijgen, en dat lukte in de 51e minuut. Een aanval via rechts, een voorzet en helaas voor ons was de spits van NEO er net iets sneller bij dan onze verdediging, en de bal rollde naar 1-1. De gehele 2e helft hebben we geprobeerd om toch de 3 punten mee te nemen naar Raamsdonksveer, maar ook door goed keeperswerk van de doelman van NEO en het missen van mooie kansen, via Carlo en Sem bleef het hangen op 1-1. Elk punt is op dit moment belangrijk dus we kunnen tevreden zijn. Volgende week een vrij weekend en dan de "echte" 6 punten wedstrijd tegen Olympia '55/2 die ook de punten heel hard nodig heeft.

6 GJS 2 - Good Luck 2 Dat het tegen de koploper GJS een moeilijke wedstrijd zou worden was eigenlijk wel bekend. De wedstrijd had in de 1e helft in ieder geval iets van rommelig spelen van beide kanten, veel kansen missen door GJS en in ieder geval een Good Luck dat zeer positief en soms ook wel zeer fanatiek in ieder geval probeerde om GJS te kunnen bestrijden, met een paar kleine maar toch goede kansen. In het begin ging het dus op en af van beide partijen. Tot in de 25e minuut een aanval van GJS kwam die vanuit de linker zijde werd voorgezet en de spits die het welliswaar in 3 keer probeerde, maar toch wist te scoren. Nadat onze scheidsrechter voor beide kanten een :"gekleurde" beslissing moest nemen, werden we zowaar iets sterker en dat resulteerde in de 31e minuut in een vrije trap door Carlo die panklaar op het hoofd van Rick werd geplaatst en met een krachtige knik de stand op 1-1 bracht. Daarna ging het weer van beide kanten richting doel, met als resultaat dat in de 48e minuut GJS toch nog op 2-1 kwam door een kleine onoplettendheid in de verdediging. Wat er in de rust in de thee heeft gezeten is niet duidelijk geweest, maar de 2e helft was ineens zwakker dan zwak. GJS kreeg in ieder geval alle ruimte, en mede door het snelle uitspelen met hun snelle mensen in de voorhoede werd de eindstand van 7-1 in de 51e,65e,75e,85e en 88e minuut uiteindelijk bereikt. Een zeer verdiende overwinning van GJS. Alleen heel jammer dat we er toch niet meer hebben kunnen uitslepen. Volgende zaterdag een zgn 6 punten wedstrijd tegen NEO 2. Ook hier zullen we alle beschikbare zeilen bij moeten zetten om tot een goed resultaat te komen. Ook nu weer een gezegde van Johan Cruijff: Wie de meeste doelpunten maakt heeft gewonnen, maar dat is pas na 90 minuten.

7 Good Luck 2 - Brakel 2 De Wedstrijd tegen Brakel werd toch wel met enige spanning tegemoed gezien, omdat het altijd moeilijk spelen is tegen een ploeg die helemaal onderaan staat. Het begin was dan ook niet goed te noemen. Veel foutieve passes, de tegenstander rustig laten spelen en zelf totaal niet in de wedstrijd komen. Terwijl we juist probeerde om een omslag te maken in de wedstrijd kregen we in de 20e minuut een strafschop tegen na een wat ongelukkige handsbal in het strafschopgebied. Brakel benutte deze kans dan ook direct en kwamen met 0-1 voor. Na deze 0-1 probeerde we de wedstrijd naar ons toe te trekken door beter en sneller op de bal te spelen en met snelheid via de buitenkanten de verdediging van Brakel uiteen te spelen. In de 30e minuut resulteerde dat in een snelle aanval over rechts door Carlo en uit zijn voorzet kopte Sem de gelijkmaker in (1-1). Dit was direct ook het sein dat er veel meer inzat in deze wedstrijd. Kansen van Carlo, Sem en Michael werden helaas nog niet verzilverd, maar in de 36e minuut was dat wel zo. Een strakke voorzet vanaf rechts en Mike kon er 2-1 inschuiven.dit was ook de ruststand. Direct na het begin van de 2e helft kregen we weer een aantal goede kansen, maar de keeper van Brakel wist door goed keeperswerk op dat moment erger te voorkomen. Michael had pech dat zijn vrije trap op de lat belanden en ook Ashley en Carlo kregen nog mooie kansen. In de 15e minuut was er een aanval van Brakel waaruit een meer dan 200% kans kwam om op 2-2 te komen, maar gelukkig voor ons wist de spits even niet hoe de bal geraakt moest worden. Uit de aanval die daarop volgde werd er een splijtende pass van Michael opgepakt door Sem die er direct 3-1 van maakte. We bleven drukken en door wederom een snelle aanval over rechts werd Sem in de gelegenheid gezet om er in de 20e minuut 4-1 van te maken, en dat deed hij dan ook. Nadat er nog een doelpunt was afgekeurd door buitenspel? kwam er toch nog een hele mooie slotfase. In de laaste 4 minuten wist Mike met 2 zeer droge en harde schoten de keeper geheel kansloos te laten en de eindstand op 6-1 te brengen. Een fantastisch resultaat van ons 2e elftal. Volgende zaterdag moeten we op bezoek bij GJS in Gorinchem, die als 1e geplaatst staat, dus een hele zware wedstrijd. Maar je weet het maar nooit wat er kan gebeuren met 100% inzet van ons allemaal. Johan Cruijff zei eens: "Je hebt niet verloren als de tegenstander niet gewonnen heeft". Laten we ons daar maar aanvast houden.

8 Good Luck 2 - Roda Boys/Bommelerwaard 2 Het was bekend dat het tegen Roda Boys wederom een zeer moeilijke wedstrijd zou worden daar zij op de 3e plaats stonden en het toch in de afgelopen weken bij ons niet echt zo liep als het zou moeten, maar het gezegde "de bal is rond:"is zeker vandaag van toepassing geweest. Roda Boys begon zoals wel verwacht met een licht veldoverwicht, met enkele goede kansen en beter samenspel dan Good Luck. Daar onze verdediging zich goed staande hield konden we na ongeveer 20 minuten het spel een beetje in ons voordeel omdraaien, wardoor er zelfs kansen ontstonden voor het doel van Roda Boys. In de 23 minuut was er een dieptepass vanuit de verdediging op op links die Willem heel goed op nam en na een korte maar doelmatige rush, de stand op 1-0 bracht in het voordeel van Good Luck. Ook daarna bleven we mogelijkheden krijgen om de voorsprong nog uit te breiden, maar helaas dat geluk ontbrak ons op dat moment. Met goede en krachtige inzet bleven we duidelijk op de been en wisten we de rust met een voorsprong van 1-0 te halen. De 2e helft gaf alleen maar spanning en sensatie, waarbij de supporters en onze mensen langs de lijn de nodige warmte gaf (met de koude wind in je gezicht). Kansen van Carlo,Sem,Rick en Jeroen bleven helaas onbenut, maar ook onze tegenstander wist met de geboden kansen ook niets te benutten. Al met al een fantastische wedstrijd om naar te kijken en te beleven, gegeven met veel spanning. Toen het laatste fluuitsignaal klonk vloog ook iedereen in elkaars armen. We hadden met ons allen (ook de invallers uit 3) laten zien, dat met veel inzet en goede instelling resultaten behaald kunnen worden. Volgende week Brakel 2, een ploeg die er iets slechter voorstaat als wij, dus juist als we afstand willen nemen, dan zal er wederom met alles wat we hebben in de strijd gegooid moeten worden om een mooi resultaat te verdienen.

De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2

De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2 De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2 Als koploper begonnen we aan de 3e periode. De voorsprong op nummer 2 Oranje Wit was 2 punten. Nummer 3 LRC stond op 9 punten achterstand. Met nog

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29 maart 2015

Nieuwsbrief 29 maart 2015 Nieuwsbrief 29 maart 2015 Ook afgelopen week weet ons eerste elftal wederom de krant te halen na de nul drie overwinning van vorige week zaterdag. Ook de krant pakt de resultaten van OFB 1 op en zo zie

Nadere informatie

Verslag Hector 1 - Sportclub Enschede 1 Eindstand 2-4 Zondag 13 september 2015

Verslag Hector 1 - Sportclub Enschede 1 Eindstand 2-4 Zondag 13 september 2015 Verslag Hector 1 - Sportclub Enschede 1 Eindstand 2-4 Zondag 13 september 2015 Na de overwinning tegen Rood Zwart stond de uitwedstrijd tegen Hector op het programma. Deze hadden hun eerste wedstrijd gelijk

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

Winst voor F1 door fantastisch spel

Winst voor F1 door fantastisch spel Winst voor F1 door fantastisch spel Zetten, 08 april 2015 Vandaag of liever gezegd, vanavond stond een inhaalwedstrijd tegen medekoploper SKV F1 op het programma. Net als onze jongens, waren de jongens

Nadere informatie

Datums van de documenten:

Datums van de documenten: Datums van de documenten: Rijswijkse B-Good Luck 24 maart 2012 Een zuur verlies van Good Luck 1... Rijswijkse Boys 1 - Good Luck 1 zaterdag 24 maart 2012 Na rust kwamen de Boys goed terug van een 0-2 achterstand

Nadere informatie

G.v.v. Haaften rust 0-1 eind 1-3

G.v.v. Haaften rust 0-1 eind 1-3 G.v.v. Haaften rust 0-1 eind 1-3 De eerste wedstrijd van seizoen 2010-2011 was een vriendschappelijke tegen G.v.v. uit Geldermalsen. Deze ploeg is net gepromoveerd naar de 4 e klas op de zondag. Zonder

Nadere informatie

Good Luck B2 - Baronie B5. Drie punten verdient, maar slechts een binnengehaald! 01 dec 2012

Good Luck B2 - Baronie B5. Drie punten verdient, maar slechts een binnengehaald! 01 dec 2012 Good Luck B2 - Baronie B5 Drie punten verdient, maar slechts een binnengehaald! 01 dec 2012 Een koude, maar zonnige morgen met een optimistische team die er klaar voor was om drie hele punten binnen te

Nadere informatie

De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring!

De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring! De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring! De Ster JO9-1 speelde deze week maar liefst drie wedstrijden

Nadere informatie

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen?

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen? Het creëren van kansen en het scoren Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen? i. Het creëren van kansen en het scoren Duel 1 tegen 1

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Cartouche JA1 2-8 Top JB1 - Rotterdam JB3 4-3 1 e klasse JC1 - Leonidas JC1 4-1 Top JC2 - HDS JC1 1-6 1 e klasse JD1 - HGC JD1 0-6 Top

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

Eilermark 1 SCE 1 uitslag 2-3 Zondag

Eilermark 1 SCE 1 uitslag 2-3 Zondag Eilermark 1 SCE 1 uitslag 2-3 Zondag 4-9-2016 Zwaarbevochten maar verdiende overwinning in Glanerbrug Het seizoen ging weer beginnen. En niet tegen de minste tegenstander. Het was geen publiek geheim dat

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Zutphen

Minipolo toernooi in Zutphen Minipolo toernooi in Zutphen Indrukwekkende minuut stilte voor aanvang van het toernooi. Voor aanvang van het toernooi werd een minuut stilte gehouden. Dit ter nagedachtenis aan Richard Nieuwenhuizen,

Nadere informatie

Van pupil E naar D...

Van pupil E naar D... Van pupil E naar D... Van 7 tal Naar 11 tal Pagina 1 Voorwoord Beste E speler maar toekomstig D speler, Om je alvast een klein beetje te helpen hebben we een boekje gemaakt. Door het lezen van dit boekje

Nadere informatie

KFC Turnhout Wedstrijdverslagen U10

KFC Turnhout Wedstrijdverslagen U10 Wedstrijd : Vosselaar - KFCT U10 Datum : Zaterdag 22-10-16 Vandaag een matchke tegen het 'zwarte beest' van onze jongens: Vosselaar. De laatste thuismatch tegen onze buren werd nog nipt verloren, dus onze

Nadere informatie

Van pupil E naar D...

Van pupil E naar D... Van pupil E naar D... Van 7 tal Naar 11 tal Pagina 1 Voorwoord Beste beginnende D speler, Om je alvast een beetje te helpen met de overstap van de E naar de D hebben we een boekje gemaakt. Door het lezen

Nadere informatie

2. In welke van de volgende situaties dient het spel te worden hervat met een indirecte vrije schop?

2. In welke van de volgende situaties dient het spel te worden hervat met een indirecte vrije schop? REEKS 1 1. p het moment dat een speler binnen het speelveld voorbij komt lopen, gooit een gewisselde speler van de tegenpartij vanaf de bank een bidon naar deze speler. Hoe hervat de scheidsrechter het

Nadere informatie

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2.

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Vlak voordat de wedstrijd begon ging het toekomstige Nederlands elftal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Seizoen 17-18

Nieuwsbrief Seizoen 17-18 Nieuwsbrief Seizoen 17-18 4 e jaargang nr 01 23 September 2017 De voetbal is al even een tijdje begonnen maar reporters waren nog niet aanwezig. En toen het wel kon werden de wedstrijden weer afgelast.

Nadere informatie

VAN E-PUPIL NAAR D-PUPIL

VAN E-PUPIL NAAR D-PUPIL VAN E-PUPIL NAAR D-PUPIL WAT GAAT ER DAN VERANDEREN? MET ELF SPELERS OP EEN HEEL VELD MET BUITENSPEL 4 april 15 Pagina 1 van 12 Voorwoord Vanaf volgend seizoen spelen jullie niet meer bij E-pupillen van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 5 20-12-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. Het jaar is weer in hoog tempo voorbij gevlogen. Op bestuurlijk niveau was het flink aanpoten.

Nadere informatie

V.V.W. VVW 1 hard onderuit

V.V.W. VVW 1 hard onderuit 1 Aftrap 11 dec. nr: 16 Seizoen 2018-2019 r Voetbalvereniging v.v.w Opgericht 8 mei 1928 Kantine 581846 Redactie Aftrap: Joke Karsten-Slaman Europasingel 72 E-mail:karst40@ziggo.nl Telefoon: 0228-582175

Nadere informatie

Verslagen oktober en 4-5 november

Verslagen oktober en 4-5 november Verslagen 28-29 oktober en 4-5 november 28 oktober Blerick MB1- Deurne MB1 0-0 Deurne begon de wedstrijd gelijk sterk. Na een schot op goal waren wij wakker en zetten wij goed druk. De eerste helft werd

Nadere informatie

Weekbrief No 37 Seizoen Secretariaat: SENIORENAFDELING

Weekbrief No 37 Seizoen Secretariaat: SENIORENAFDELING 1 Weekbrief No 37 Seizoen 2009 2010 24-05-2010 Secretariaat: Estria.jeugdsecretariaat@planet.nl SENIORENAFDELING Uitslagen Zaterdag 22 mei Estria vet. St. Hubert Vet. 1-2 INFORMATIE JEUGDAFDELING Mededelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 01 maart 2015

Nieuwsbrief 01 maart 2015 Nieuwsbrief 01 maart 2015 Eindelijk kan er weer gevoetbald worden en wat voor een spelweekend was het. De E teams hebben de winst gepakt, daarna onze mannen van de D1 die de winst op de thuis basis houden.

Nadere informatie

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander 1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander naar balbezit eigen team. 3 e Periode: Completeren van

Nadere informatie

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Programma Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang 22-11 De Valk A1 - Bladella A2 13.45 14.45 22-11 Eindhoven

Nadere informatie

Antwoord B Hij fluit af toont de verdediger een rode kaart wegens Hands en laat het spel hervatten met een strafschop.

Antwoord B Hij fluit af toont de verdediger een rode kaart wegens Hands en laat het spel hervatten met een strafschop. VRAAG 1 Een wisselspeler die aan de zijkant van het veld zich aan het warm lopen is, spuugt een speler van de tegenpartij binnen het speelveld raak in zijn gezicht. Die scheidsrechter ziet dit en onderbreekt

Nadere informatie

Ring Pass MB4 versus Victoria MB2 2-2

Ring Pass MB4 versus Victoria MB2 2-2 Na de wedstrijd tegen nummer twee Souburgh (1-0 winst dus ) was het zaak om geen fouten meer te maken. Men had alles in eigen hand en de volgende tegenstander was op 23 april tegen het altijd lastige LOHC.

Nadere informatie

( ) DES Kloosterhaar 3-1 Geen verslag

( ) DES Kloosterhaar 3-1 Geen verslag Seizoen 1982-1983, 3e klasse B 1 Be Quick 20 11 9 0 31 42-15 2 CSV '28 20 11 6 3 28 45-20 3 Enter Vooruit 20 9 6 5 24 39-24 4 Hulzense Boys 20 8 8 4 24 40-27 5 Berkum 20 9 4 7 22 48-41 6 SVVN 20 6 7 7

Nadere informatie

Opleidingsvisie jeugd praktijkboek

Opleidingsvisie jeugd praktijkboek Opleidingsvisie jeugd praktijkboek Opleidingsvisie jeugd 11/11 teamtactics Excelsior Zedelgem Stadionlaan 48 8210 Zedelgem stamboekummer 03288 Teamtactics opleidingsvisie 11/11 Excelsior Zedelgem blz.

Nadere informatie

SEIZOENBOEK

SEIZOENBOEK SEIZOENBOEK 2010-2011 Zaterdag 11 september 2010 Rigtersbleek G1 - Oranje Nassau G1 De eerste thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau. De wedstrijd verliep zeer teleurstellend. Vanaf de eerste minuut kon je

Nadere informatie

Bedankt allemaal weer voor de input en veel leesplezier!

Bedankt allemaal weer voor de input en veel leesplezier! 48 e jaargang Nummer 4 23 sept 2017 GENIETEN VAN DE NAZOMER Het is echt genieten nog van het zonnetje dit weekend! Heerlijk weer om nog lekker buiten te zijn en zeker om te voetballen. Afgelopen weekend

Nadere informatie

SAO spelregelquiz 2018/2019. Ronde 3

SAO spelregelquiz 2018/2019. Ronde 3 SAO spelregelquiz 2018/2019 Ronde 3 1. Indien de scheidsrechter besluit dat een strafschop (tijdens de reguliere speeltijd) overgenomen moet worden; welke van onderstaande antwoorden is dan juist? A. De

Nadere informatie

V.V.W. Seniorennieuws. VVW 1 verliest van Kleine Sluis en VVW 2 toont veerkracht

V.V.W. Seniorennieuws. VVW 1 verliest van Kleine Sluis en VVW 2 toont veerkracht 1 Aftrap 14 nov. nr: 13 Seizoen 2016-2017 r Voetbalvereniging v.v.w Opgericht 8 mei 1928 Kantine 581846 Redactie Aftrap: Joke Karsten-Slaman Europasingel 72 E-mail:karst40@ziggo.nl Telefoon: 0228-582175

Nadere informatie

Seizoen , 3e klasse B 7 DES (4-9-76) AZSV DES 1-3 (1-0) ( ) DES ASV (1-0)

Seizoen , 3e klasse B 7 DES (4-9-76) AZSV DES 1-3 (1-0) ( ) DES ASV (1-0) Seizoen 1976-1977, 3e klasse B 1 Enter Vooruit 20 13 4 3 30 47-20 2 Voorwaarts 20 13 3 4 29 38-22 3 ASV '57 20 10 6 4 26 47-26 4 AZSV 20 11 4 5 26 41-26 5 Gramsbergen 20 7 5 8 19 24-25 6 DKB 20 6 7 7 19

Nadere informatie

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats.

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats. Jongens D Top 28-12-2017 Op de eerste dag van de Saturnus Indoor Toernooien 2017 2018 stond het Jongens D Top toernooi op het programma in de blaashal van Ring Pass Delft. In Poule A was het Rotterdam

Nadere informatie

Informatie voor scheidsrechters

Informatie voor scheidsrechters Informatie voor scheidsrechters De aftrap en toss Fijn, de wedstrijd kan beginnen! Wel op een correcte manier natuurlijk. De aftrap Een aftrap is de manier om een wedstrijd te beginnen of om het spel te

Nadere informatie

Good Luck MB1 - Riel MB1

Good Luck MB1 - Riel MB1 Good Luck MB1 - Riel MB1 Afgelopen zaterdag hebben wij onze eerste competitie wedstrijd gespeeld in de 1ste klas. We waren echt benieuwd hoe het zou gaan. We wisten dat de meisjes van Riel ook uit de 2de

Nadere informatie

Trainingvoorbereiding formulier Trainer Coach Veldvoetbal

Trainingvoorbereiding formulier Trainer Coach Veldvoetbal Trainingvoorbereiding formulier Trainer Coach Veldvoetbal Training plannen op middellange termijn. COACH TEAM TEAMFUNCTIE TEAMTAAK SPEELVELDGEDEELTE ROL TEGENPARTIJ DOELSTELLING Mitchel Valkhof B Aanvallen

Nadere informatie

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36 SPORT-FLITS Dosc A1 Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/2016 - nummer 36 Vandaag, 25 juni 2016, stond de allerlaatste (?) wedstrijd van Hans Schell als trainer/coach op het programma,

Nadere informatie

Veranderingen bij overgang van E naar D

Veranderingen bij overgang van E naar D Veranderingen bij overgang van E naar D Inhoudsopgave Voorwoord............................................................ 3 Het speelveld........................................................... 4

Nadere informatie

11 v 11 Uitwerking

11 v 11 Uitwerking 11 v 11 Uitwerking 1-4-3-3 Speelwijze "De manier waarop het team de spelbedoeling wil realiseren" Hoe wil het team de wedstrijd winnen? Hoe wil het team tot scoren komen? Hoe wil het team doelpunten voorkomen?

Nadere informatie

wat gaat er veranderen?

wat gaat er veranderen? vv Actief Je gaat van E naar D... wat gaat er veranderen? Kort voorwoord Straks ga je van E naar D...wat gaat er veranderen? Dit is de titel die bovenaan dit informatieblad staat. Verschillende voetbalregels

Nadere informatie

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan!

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan! Race 7; 31-07-2016 Deze race waren er maar 3 deelnemers, iedereen wist dus vooraf al dat ze op het podium zouden eindigen. Alleen de plekken moesten nog verdeeld worden. De volgorde van de kwalificatie

Nadere informatie

Drie gespeeld negen punten. Wat dat betreft had de tegenstander van vandaag ook Udi 39

Drie gespeeld negen punten. Wat dat betreft had de tegenstander van vandaag ook Udi 39 Bekkerveld2 schiet tekort tegen koploper Drie gespeeld negen punten. Wat dat betreft had de tegenstander van vandaag ook Udi 39 kunnen heten. Maar het is Udi 19 en de kampioen van afgelopen seizoen is

Nadere informatie

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS...

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... Inhoudsopgave HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... 4 OVERTREDINGEN... 4 OVERTREDINGEN BINNEN DE CIRKEL... 4 VRIJE SLAG EN UITNEMEN... 5 CIRKEL EN 23M- GEBIED... 6 SCHEIDSRECHTERS...

Nadere informatie

Wedstrijdverslagen 12 en 13 september 2015

Wedstrijdverslagen 12 en 13 september 2015 Wedstrijdverslagen 12 en 13 september 2015 Dames 1 Blerick D1 - Boekel D1 (3-0) Vandaag de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Nieuwe coach/trainer, nieuwe klasse, nieuwe shirts. De eerste tegenstander

Nadere informatie

FUN WEDSTRIJD EN TUSSEN VORMEN. Initiator Voetbal (Getuigschrift C)

FUN WEDSTRIJD EN TUSSEN VORMEN. Initiator Voetbal (Getuigschrift C) FUN WEDSTRIJD EN TUSSEN VORMEN FUN - WEDSTRIJDVORM 1 TITEL : 3+K / 2+K TOPSCORER Golven : 2 x 3 spelers en 3 x 2 spelers Golf tot bal uit het spel is Elk 3tal 10x de kans om aan te vallen en dan wisselen

Nadere informatie

Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017

Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017 Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017 Blerick A - Concordia B 2-1 Op donderdag nog 8 spelers maar Mat tovert er weer lustig op los en zo waren we deze keer uiteindelijk met 16!!. Vijf wissels wat een luxe.

Nadere informatie

svhoutwijk Nieuwsbrief

svhoutwijk Nieuwsbrief Nieuwsbrief nr. 1 13 svhoutwijk Nieuwsbrief Houtwijk Nieuwsbrief 2013-2014 08-02-2015 De Kantine is elke zondag open TEAM wed.nr. datum tijd thuis team uit team scheidsrechter ZA3 22208 14-2-2015 15:00

Nadere informatie

Gloria-UC Nieuws. Programma Senioren Gloria-UC woensdag 9 april. Programma Senioren Gloria-UC zaterdag 12 april

Gloria-UC Nieuws. Programma Senioren Gloria-UC woensdag 9 april. Programma Senioren Gloria-UC zaterdag 12 april Gloria-UC Nieuws 61 e jaargang nr. 37 Seizoen 2007/2008 Programma Senioren Gloria-UC woensdag 9 april Ulicoten 1 Gloria-UC 1 18.00 uur Dhr de Leeuw Programma Senioren Gloria-UC zaterdag 12 april Gloria-UC

Nadere informatie

KFC Turnhout Wedstrijdverslagen U11

KFC Turnhout Wedstrijdverslagen U11 Wedstrijd : Hoogstraten - KFCT U11 Datum : Zaterdag 03-12-16 Op 5 december 2015 verloren we thuis met 0-8 (!) van Hoogstraten. Onze jongens waren er zich van bewust dat dit niet nog eens mocht gebeuren.

Nadere informatie

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan!

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan! Race 8; 28-08-2016 Een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorige maand, als dat zo doorgaat gaat het zeker goed komen. Sjoerd zet in de kwalificatie als enige een 37 er neer en mag

Nadere informatie

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap Stormvogels 28 Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels De klassenindeling van de vijfde klasse G werd in zeker drie dorpen met gejuich ontvangen. Siebengewald,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Seizoen 15-16

Nieuwsbrief Seizoen 15-16 Nieuwsbrief Seizoen 15-16 2 e jaargang nr 3 20 September 2015 Het was op zondag 13 september jl. dat de redactie nog verslagen binnen kreeg van de E1, gemaakt door Rob en Rianne. Jammer genoeg had de redactie

Nadere informatie

Teamorganisatie en basistaken 11 tegen 11 vv Bargeres

Teamorganisatie en basistaken 11 tegen 11 vv Bargeres Teamorganisatie en basistaken 11 tegen 11 vv Bargeres Teamorganisatie Als uitgangspunt is genomen dat de D-pupillen- en C-juniorenteams van vv Bargeres (in onderstaande tekening in het geel aangegeven)

Nadere informatie

Hockey, niet zo maar een sport "van zestalhockey naar achttalhockey''

Hockey, niet zo maar een sport van zestalhockey naar achttalhockey'' Hockey, niet zo maar een sport "van zestalhockey naar achttalhockey'' In het hockey sta je er niet alleen voor. Je speelt in een team. Eerst zestalhockey en daarna achttalhockey. Teamsport betekent je

Nadere informatie

Voorwoord. Peter van der Veen

Voorwoord. Peter van der Veen Colmschate F6 2015 Voorwoord Voor jullie ligt een samenvatting van alle verslagen die ik met veel plezier heb geschreven. Het was een bijzonder seizoen, voor het oude F8 team. Spelers gingen weg en nieuwe

Nadere informatie

Handleiding assistent-scheidsrechter

Handleiding assistent-scheidsrechter Handleiding assistent-scheidsrechter Den Ham, 17 september 2015 Deze handleiding geeft een korte toelichting over de wijze van signalering en positionering van een assistent-scheidrechter bij een officiële

Nadere informatie

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS...

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... Inhoudsopgave HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... 4 OVERTREDINGEN... 4 VRIJE SLAG EN SPELHERVATTING... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. CIRKEL EN 23M-GEBIED... 6 SCHEIDSRECHTERS...

Nadere informatie

Handleiding Videotest spelregels Themabijeenkomst

Handleiding Videotest spelregels Themabijeenkomst Handleiding Videotest spelregels Themabijeenkomst Deze videotest is gemaakt op basis van de spelregelwijzigingen die per juni 2016 zijn ingegaan. Met behulp van deze test kunnen de cursisten oefenen met

Nadere informatie

WEER SUCCESVOLLE ZATERDAG VOOR SCMH

WEER SUCCESVOLLE ZATERDAG VOOR SCMH WEER SUCCESVOLLE ZATERDAG VOOR SCMH 46 e jaargang Nummer 29 27 maart 2016 Na een goede week waarin alleen maar slecht nieuws te melden was, kwamen op deze stralende paaszaterdag 5 teams in actie. Vier

Nadere informatie

Voordat je de toets maakt

Voordat je de toets maakt informatieve en andere teksten 1, Voordat je de toets maakt Je gaat een toets maken. Deze toets bestaat uit twee delen. Dit is. Je krijgt drie teksten en tien opdrachten. Geef altijd een antwoord! Succes!

Nadere informatie

Informatie. Magazine A1. A1 heeft totaal info via mail, social media, en website. VV Steenbergen A1 Magazine 2014-2015 editie 8

Informatie. Magazine A1. A1 heeft totaal info via mail, social media, en website. VV Steenbergen A1 Magazine 2014-2015 editie 8 Magazine 2014-2015 editie 8 A1 Magazine A1 A1 heeft totaal info via mail, social media, en website In deze achtste editie van het A1 magazine blikken we D it te am k an a lle s aan terug op de thuiswedstrijd(en)

Nadere informatie

Archief Februari ZVOB 1 boekt collectieve overwinning op OACN Boys 2.

Archief Februari ZVOB 1 boekt collectieve overwinning op OACN Boys 2. Archief Februari 2016 ZVOB 1 boekt collectieve overwinning op OACN Boys 2. Op maandag 29 februari 2016 stond voor ZVOB 1 gesponsord door Rabobank het Haringvliet, Autobedrijf Kooy Spijkenisse en Cattery

Nadere informatie

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12 Race 12 28-12-2014 Vandaag staat op het programma de laatste race van het seizoen 2014. In de vorige race was het al duidelijk dat m_m racer de kampioen is. De race van vandaag is daarom niet minder spannend.

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

Ons seizoen van het begin tot het einde.

Ons seizoen van het begin tot het einde. Ons seizoen van het begin tot het einde. SGV F1 Trainsters: Mart Ise Tamara Gijs Yara Daphne Matthias Mirthe Op woensdag 20 augustus was het dan eindelijk zo ver het seizoen ging van start met de eerste

Nadere informatie

achter vlnr:gerrit Babois,Jan Freerk Schilstra,stefan Basta,Martijn van Dijk,Jesse Klaver,Gerben Wessel Brandsma,Roy Boorsma,Matthijs Haarsma en

achter vlnr:gerrit Babois,Jan Freerk Schilstra,stefan Basta,Martijn van Dijk,Jesse Klaver,Gerben Wessel Brandsma,Roy Boorsma,Matthijs Haarsma en achter vlnr:gerrit Babois,Jan Freerk Schilstra,stefan Basta,Martijn van Dijk,Jesse Klaver,Gerben Wessel Brandsma,Roy Boorsma,Matthijs Haarsma en Karim Kampstra. voor vlnr: Koos Babois(trainer),Wiepie Haarsma(leider)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 maart 2015

Nieuwsbrief 15 maart 2015 Nieuwsbrief 15 maart 2015 Je vraagt je af, kan OFB de euforie van vorige week nog overtreffen. Kan het eerste elftal de reeks van overwinningen voort zetten en houden onze jeugd teams de koppositie. Onze

Nadere informatie

Nieuws brief 08 november 2014

Nieuws brief 08 november 2014 Nieuws brief 08 november 2014 Vorige week is voor het eerste sinds lange tijd de nieuwsbrief op onze site te lezen. De redactie heeft gelukkig positieve reacties ontvangen waardoor ze vol goede moed door

Nadere informatie

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België)

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België) Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België) Op woensdag 31 Oktober en donderdag 1 November vond in Namen voor de 16 e keer het Internationale jeugdtoernooi van Namen plaats. Evenals vorig jaar nam de afdeling

Nadere informatie

Pupillen. Waterpolo. (waterpolo voor dummies)

Pupillen. Waterpolo. (waterpolo voor dummies) Pupillen Waterpolo (waterpolo voor dummies) Ben je net begonnen met waterpolo en moet je binnenkort misschien je eerste wedstrijd spelen? Of heb je al vaker een wedstrijd gespeeld, maar ken je nog niet

Nadere informatie

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2 Van de redactie: Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Hengelose handbalverenigingen Olympia en Donar. Met deze week: - Uitslagen van de competitie wedstrijden - Programma voor aankomend

Nadere informatie

In mijn ogen moet de ideale achterhoede toch uit vier man bestaan, maar deze dienen zich naar elke situatie aan te kunnen passen.

In mijn ogen moet de ideale achterhoede toch uit vier man bestaan, maar deze dienen zich naar elke situatie aan te kunnen passen. Uitleg Het vier-vijf-één systeem, is een mits het correct uitgevoerd ook een geweldige formatie om mee te werken. In mijn optiek moet een voetbalploeg verschillende tactieken kunnen hanteren, en het inzicht

Nadere informatie

Van E pupil naar D pupil

Van E pupil naar D pupil Van E pupil naar D pupil VOORWOORD Van E pupil naar D pupil... Als je wilt weten wat we hiermee bedoelen, moet je zeker dit boekje goed doorlezen. Er verandert namelijk nogal wat als je van de E - naar

Nadere informatie

Visie op de manier van voetballen (speelstijl/speelwijze)

Visie op de manier van voetballen (speelstijl/speelwijze) Visie op de manier van voetballen (speelstijl/speelwijze) De speelstijl/speelwijze die vv Bargeres nastreeft is hieronder beschreven. Deze speelstijl/speelwijze geeft aan waar het opleiden van jeugdspelers

Nadere informatie

Madrid, 6 april Heerlen, 15 september Zomaar 2 dagen uit het leven van Edward

Madrid, 6 april Heerlen, 15 september Zomaar 2 dagen uit het leven van Edward Bekkerveld2 houdt het hoofd erbij Madrid, 6 april 1988. Heerlen, 15 september 2013. Zomaar 2 dagen uit het leven van Edward Linskens. En waar het in Spanje nog feest was voor de huidige hoofdtrainer van

Nadere informatie

Warming-up: Jagerbal. Partij: 6 : 6 op 2 grote doelen + keepers

Warming-up: Jagerbal. Partij: 6 : 6 op 2 grote doelen + keepers Thema: Passen en Trappen E-pupillen Training: 1 Warming-up: Jagerbal Er worden drie groepen gemaakt Het veld is verdeeld in drie vakken De konijnen dribbelen in het middelste vak. De jagers moeten vanuit

Nadere informatie

Speelgebied. Doeltrap. Donkergroene zone. Lichtgroene zone Achterlijn. Zijlijn. Strafschopgebied. Omheining. Middencirkel. Aftrap

Speelgebied. Doeltrap. Donkergroene zone. Lichtgroene zone Achterlijn. Zijlijn. Strafschopgebied. Omheining. Middencirkel. Aftrap play.playmobil.com Speelgebied Donkergroene zone Doeltrap Lichtgroene zone Achterlijn Zijlijn Strafschopgebied Omheining Middencirkel 2 3 Aftrap Basisprincipes voor alle spel-varianten Traptechniek Speel

Nadere informatie

MOOI SEIZOENS EINDE UITSLAGEN

MOOI SEIZOENS EINDE UITSLAGEN MOOI SEIZOENS EINDE 47 e jaargang Nummer 28 13 mei 2017 Het seizoen loopt echt te einde nu, met mooie resultaten voor verschillende teams. JO9-1 staat zelfs nog in de bekerfinale een heel mooi seizoen

Nadere informatie

G. Het verbeteren van het verdedigen

G. Het verbeteren van het verdedigen G. Het verbeteren van het verdedigen Verdedigen over een heel veld is geen gemakkelijke opgave. De ruimte moet voor de tegenstander klein worden gehouden, maar hoe doe je dat? Ook wordt er in dit thema

Nadere informatie

Gerard van Gemert. Doorbraak

Gerard van Gemert. Doorbraak Gerard van Gemert Doorbraak 15 Neem jij hem? Storm kwam met de bal aanlopen en duwde hem in Stijns handen. Stijn knikte. Hij had dit seizoen alle strafschoppen genomen en dus was het logisch dat hij ook

Nadere informatie

Bovenste rij (Links > rechts) Hart-Thijs de Vries, Ramon Hartman, Johannes van der Ploeg, Jelle Schat, Arne-Jan de Boer, Niek Dijkstra, Sander

Bovenste rij (Links > rechts) Hart-Thijs de Vries, Ramon Hartman, Johannes van der Ploeg, Jelle Schat, Arne-Jan de Boer, Niek Dijkstra, Sander Bovenste rij (Links > rechts) Hart-Thijs de Vries, Ramon Hartman, Johannes van der Ploeg, Jelle Schat, Arne-Jan de Boer, Niek Dijkstra, Sander Gietema, Iman Mirzadeh, Jesper Spijkstra Onderste rij (Links

Nadere informatie

1) 2. 3 : 1 in een afgebakende ruimte = 12 12 meter

1) 2. 3 : 1 in een afgebakende ruimte = 12 12 meter Thema: Positie- en Partijspel E/D-pupillen Oefening 1 1. Warming-up: Dribbelen door doeltjes van pilonnen Organisatie - We maken van pilonnen maken we in een afgebakende ruimte doeltjes van ongeveer 2

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag Rotterdam JC1 JC1 JC2- Westland JC1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag Rotterdam JC1 JC1 JC2- Westland JC1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - HDM JA1 0-7 Top JB1 - Ring Pass JB2 2-2 1 e klasse JC1 - Rotterdamjc1 JC1 2-5 Top JC2 - Westland 2-6 1 e klasse JD1 - Ring Pass JD1 3-12

Nadere informatie

WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok

WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok WILLEM VAN HANEGEM Geboren: 1944, Breskens Toptijd: 1962-1983 Clubs: Velox, Xerxes, Feyenoord, AZ 67, Chicago Sting, FC Utrecht Positie

Nadere informatie

Wedstrijdfolder 12 april SBHC Xenios

Wedstrijdfolder 12 april SBHC Xenios Wedstrijdfolder 12 april SBHC Xenios Voorwoord Voorwoord Na een weekend rust gaan alle teams er weer tegenaan. Helaas spelen Heren 1 en Dames 1 de komende weken niet parallel uit en thuis. Dames 1 ontvangt

Nadere informatie

W13-TR1 L VERD TS ACHTERLIJN

W13-TR1 L VERD TS ACHTERLIJN W13-TR1 L VERD TS ACHTERLIJN WARMING-UP VOOR D-PUPILLEN Duur: +/- 8 minuten Het parcours bestaat uit 6 paren evenwijdig geplaatste dopjes, ong. 5 6 m uit elkaar. Twee spelers starten tegelijk vanaf het

Nadere informatie

Trainingsprogramma C-junioren

Trainingsprogramma C-junioren Trainingsprogramma C-junioren Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training Nummer 7...

Nadere informatie

t voorzetje wekelijks informatieblaadje voor de jeugd van vv Hapert 15e jaargang nr 432

t voorzetje wekelijks informatieblaadje voor de jeugd van vv Hapert 15e jaargang nr 432 t voorzetje wekelijks informatieblaadje voor de jeugd van vv Hapert 15e jaargang nr 432 Uitslagen jeugd Zaterdag 10 september Uitslag Hapert JO19-1 - Braakhuizen JO19-1 3-1 Hapert MO19-1 - De Valk MO19-1

Nadere informatie

MAART ROERT Z N STAART

MAART ROERT Z N STAART MAART ROERT Z N STAART 47 e jaargang Nummer 21 19 maart 2017 Er zijn deze weken mooie maar ook minder mooie dagen: Maart roert z n staart 2.0. maar het voorjaar lijkt er toch echt aan te komen. Prima voetbalweer.

Nadere informatie

Balcontrole Doordat je een goede techniek hebt, gaat de bal precies de kant op die jij wilt.

Balcontrole Doordat je een goede techniek hebt, gaat de bal precies de kant op die jij wilt. Met verbazing vragen ouders zich af of de pupillen wel alle aanwijzingen begrijpen die trainers en coaches naar hun pupillen roepen. Natuurlijk begrijpen ze dat. Om deze ouders wegwijs te maken in deze

Nadere informatie

Van de E naar de D!! Wat nu??

Van de E naar de D!! Wat nu?? Van de E naar de D!! Wat nu?? Informatie voor DSVP-spelers die op een groot veld gaan spelen. Bij de overgang van de E naar de D veranderen er plotseling een groot aantal dingen die in de E zo gewoon waren.

Nadere informatie

DES voor Schneider uitdaging (Twentsche Courant 2 februari 1985)

DES voor Schneider uitdaging (Twentsche Courant 2 februari 1985) Seizoen 1985-1986, 3e klasse B 1 SVVN 22 13 6 3 32 47-25 2 ESC 22 8 12 2 28 39-24 3 HTC 22 9 10 3 28 36-22 4 Berkum 22 9 7 6 25 38-22 5 Sparta Enschede 22 5 13 4 23 28-16 6 DES 22 6 9 7 21 35-33 7 SSSE

Nadere informatie

Nieuwsbrief Seizoen 16-17

Nieuwsbrief Seizoen 16-17 Nieuwsbrief Seizoen 16-17 3 e jaargang nr 23 02 April 2017 Met het oog op de komende week is er ook een bedankje. A.s. woensdag is het zover. Door de inzet van Cor Leijdens zijn de finale wedstrijden bij

Nadere informatie

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE Georganiseerd door FC Almere Beste jongens, meisjes, leerkrachten en toeschouwers, Football Club Almere heet u van harte welkom op Sportpark de Marken, waar

Nadere informatie